Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Τιμητική εκδήλωση για τον ήρωα, Δημήτρη Τσαμκιράνη - Φωτογραφίες

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμκιράνη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου στο Πάρκο Φαλήρου, στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Στη σεμνή τελετή, μπροστά στην αναθηματική πλάκα, η οποία τοποθετήθηκε το 1988 επί διοικήσεως Λευτέρη Αθανασιάδη και επισκευάστηκε τις τελευταίες ημέρες με πρωτοβουλία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας "Ο Ακρίτας", παρέστησαν οι Δήμαρχοι Καβάλας και Λευκονοίκου Κύπρου, Θόδωρος Μουριάδης και Πιερής Γυψιώτης αντίστοιχα, τα αδέρφια του εκλιπόντος, Ειρήνη και Παναγιώτης, πολλοί συμμαθητές του από το Γυμνάσιο Αρρένων, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Την συγκινητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Τσαμκιράνη συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας, ενώ το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας παρουσίασε παραδοσιακούς σκοπούς της Κύπρου.

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

 

"Ο Καβαλιώτης Ανθυπολοχαγός, Δημήτρης Τσαμκιράνης, επιδεικνύοντας θάρρος και αυταπάρνηση, πέρασε στο πάνθεον των Αθανάτων.

 

Το βράδυ της 21ης Ιουλίου, μετά από δική του επιλογή, συμμετείχε στην στρατιωτική αποστολή, με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ», προκειμένου να αποτρέψει την τουρκική εισβολή. 

 

Την επόμενη μέρα, όπως και οι καταδρομείς που τον συνόδευαν, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μεγαλόνησο, πέφτοντας θύμα φίλιων πυρών. 

 

Το αεροσκάφος τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την προγραμματισμένη προσγείωσή του. 

 

Δυστυχώς, αν και έγιναν κατά καιρούς πολλές αναφορές στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας βραδιάς, τα πραγματικά αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. 

 

Ο «φάκελος της Κύπρου», αντί για βασικό εργαλείο αναζήτησης της αλήθειας, μετετράπη σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. 

 

Ο Δήμος Καβάλας, θεωρώντας ότι έχει ιερή υποχρέωση απέναντι στον Δημήτρη Τσαμκιράνη και την οικογένειά του, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του το 1988, επί διοικήσεως Λευτέρη Αθανασιάδη, με την τοποθέτηση μιας αναθηματικής στήλης στον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα. 

 

Η Καβάλα δεν ξεχνά τους ήρωες της, ούτε τα εδάφη που απώλεσε από τραγικά λάθη και παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας.

 

Σύντομα, εκτός από όλα αυτά που αντικρίζουμε σε διάφορα σημεία της πόλης μας, σε ανάμνηση της κυπριακής τραγωδίας και του απελευθερωτικού αγώνα των Κύπριων αδελφών μας, θα προστεθούν νέα στοιχεία και δράσεις, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διαχρονικών δεσμών μας με την Κύπρο.

 

Αν θέλουμε να δικαιώσουμε τον αγώνα και τη θυσία των σύγχρονων ηρώων της Ελλάδας και της Κύπρου, οφείλουμε να καταστήσουμε κοινωνούς της θηριωδίας του 1974 τους εκπροσώπους της νέας γενιάς της πατρίδας μας. 

 

Μόνο έτσι δεν θα διανοηθεί κανείς στο μέλλον να λησμονήσει και πολύ περισσότερο να διαπραγματευτεί κάποια άλλη επιλογή, πέρα από πρωταρχικό αίτημα των Ελληνοκυπρίων και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. 

 

Το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε σε όσους προηγήθηκαν, το χρωστάμε πάνω απ΄όλα στον Δημήτρη Τσαμκιράνη!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 8:19 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Απέκτησε τον Γαβριήλ Τουρόγλου

Ο Ορφέας Ελευθερούπολης ανακοίνωσε την απόκτηση του Γαβριήλ Τουρόγλου.

 

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Επένδυση στο μέλλον! Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Γαβριήλ Τουρόγλου. Ο κάθε παίκτης είναι εδώ για να προσφέρει μέσα από τη δουλειά του, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. Πάμε. Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 7:47 pm


Έπαρση της παλαιότερης ελληνικής σημαίας της Καβάλας για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση - Φωτογραφίες

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου έγινε η έπαρση της παλαιότερης ελληνικής σημαίας της Καβάλας, στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες), για τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό.

 

Η συγκεκριμένη ελληνική σημαία είναι χειροποίητη και ανήκε μέχρι πρότινος στην οικογένεια Βασίλη Μαυρομάτη. Κατασκευάστηκε, με μάλλινο ύφασμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, λίγα μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Καβάλας, και πιθανολογείται ότι είναι η πιο παλιά σημαία της πόλης.”

 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, 111 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό, το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης και ύψωσε την ελληνική σημαία μπροστά στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες).

 

Προηγήθηκε πομπή στην οδό Κουντουριώτου, στην οποία συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καβάλας, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας.

 

Επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο παλιό μνημείο πεσόντων (Καμάρες) - Παρέλαση από τα Δημοτικά Σχολεία Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, 111 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό, το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης και ύψωσε την ελληνική σημαία μπροστά στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες).

 

Προηγήθηκε πομπή στην οδό Κουντουριώτου, στην οποία συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καβάλας, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας.

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων όσων προγόνων αγωνίσθηκαν σθεναρά για την απελευθέρωση της πόλης.

 

 

Το ιστορικό της απελευθέρωσης

 

Στις 26 Ιουνίου του 1913, το αντιτορπιλικό «Δόξα» καταπλέει στον όρμο της Καβάλας και με την βοήθεια φλογερών πατριωτών Καβαλιωτών, οι οποίοι βοηθούν στον εντοπισμό των ναρκών στον θαλάσσιο κόλπο, καταλαμβάνει την πόλη.

 

Ο πλωτάρχης Α.Κριεζής με ένα μικρό άγημα ναυτών αποβιβάζεται στο λιμάνι της Καβάλας (στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Κουντουριώτη), κατευθύνεται στο Διοικητήριο, το παλιό Δικαστήριο και κάτω από τις ζητωκραυγές των εκατοντάδων Ελλήνων που κατέβηκαν από κάθε γωνιά της πόλης, υψώνει την Ελληνική Σημαία.

 

Από το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» ο Στόλαρχος Π. Κουντουριώτης στέλνει ένα αξέχαστο ραδιοτηλεγράφημα: «Εξ Αβέρωφ τη 27 Ιουνίου, ώρα 5 και 30′ μ.μ. Σήμερον επισήμως προκηρύχθη η κατάληψις της Καβάλας. 

 

Εκαθαρίσαμεν τα περίχωρα από τους κομιτατζήδες και ικανούς Βουλγάρους στρατιώτας αδέσποτους. Ο ενθουσιασμός είναι μέγιστος. Οι Τούρκοι συμμετέχουσι πλήρως αυτού. Κουντουριώτης».

 

Η ελληνική σημαία που αναρτήθηκε σήμερα στο μνημείο πεσόντων είναι χειροποίητη και ανήκε μέχρι πρότινος στην οικογένεια Βασίλη Μαυρομάτη. Κατασκευάστηκε, με μάλλινο ύφασμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, λίγα μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Καβάλας, και πιθανολογείται ότι είναι η πιο παλιά σημαία της πόλης.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 7:11 pm


Δόξα Θεολόγου: Ανανέωσε ο Νίκος Μουσάς

Η Δόξα Θεολόγου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον επιθετικό Νίκο Μουσά. 

 

Αυτή ήταν η πρώτη ανανέωση της Δόξας για φέτος.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο επί σειρά ετών,ποδοσφαιριστής, Νίκος Μουσάς, δίνει το παρόν και αυτή τη σεζόν,έτοιμος για μάχη!

 

Καλή επιτυχία Νικόλα. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 6:42 pm


Καβάλα: Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Καραυγουστή στη Μεγάλη Λέσχη

O Θάσιος ζωγράφος Δημήτρης Καραυγουστής, παρουσιάζει στη νέα έκθεση του στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, διάφορα αξιοθέατα και γειτονιές της Καβάλας, καθώς και αρκετά τοπία της ελληνικής επικράτειας.

 

Ο Δήμος Καβάλας αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής:

"Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου την έκθεση του ζωγράφου, Δημήτρη Καραυγουστή, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. 

 

Οι πίνακες του Θάσιου καλλιτέχνη απεικονίζουν διάφορα αξιοθέατα και γειτονιές της Καβάλας, καθώς και αρκετά τοπία της ελληνικής επικράτειας."

 

Πηγή: Δήμος Καβάλας

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 6:07 pm


Καβάλα: Καλλιτεχνικό εργαστήρι Graffiti Stencil για παιδιά & εφήβους - Φωτογραφίες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του 2024, η γραφίστρια - εικαστικός, Θώμη Αγγέλου, έκανε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι Graffiti Stencil για παιδιά και εφήβους, την Τετάρτη 25 Ιουνίου. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Ένα υπέροχο καλλιτεχνικό εργαστήρι Graffiti Stencil για παιδιά και εφήβους στον κήπο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας έστησε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουνίου η γραφίστρια - εικαστικός, Θώμη Αγγέλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024. 

 

Το εργαστήριο αποτελεί παράλληλη δράση της έκθεσης «1913 - 2024: Η διαχρονική πορεία του Στρατού στην ιστορία της Καβάλας» που λειτουργεί στις αίθουσες της ΛΑΦ μέχρις τις 1 Ιουλίου 2024  σε συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της ΧΧ ΤΘΜ «ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». 

 

Μετά την παρουσίαση της τεχνικής Graffiti Stencil από την κ. Αγγέλου, τυπώθηκαν μπλουζάκια με σχέδια εμπνευσμένα από το έμβλημα της ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ.

 

Στην παραπάνω εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγος, Ηλίας Κωστάκης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, μέλη της τοπικής κοινότητας Καβάλας και πολλοί διερχόμενοι τουρίστες που έγιναν... καλλιτέχνες μέσα σε λίγα λεπτά.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:35 pm


Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης συζήτησε με μέλη της ΕΑΣ Καβάλας για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής - Φωτογραφίες

Για τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, για τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων, και γενικότερα για την αγροτική ανάπτυξη, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Ιωσηφίδη αναφέρει τα εξής:

“Με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας συναντήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση η ΕΑΣ Καβάλας διαγράφοντας ανοδική πορεία, βρίσκεται σε σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων της.

 

Μέσα από τον σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης και υποστήριξης και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας του τόπου, εφαρμόζει στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεταιριστική ιδέα, η οποία εκφράζεται μέσα από την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων.

 

Αύξηση των εξαγωγών, θετικά οικονομικά αποτελέσματα,

βελτίωση των επιπέδων αποδοτικότητας και ποιότητας των

αγροτικών προϊόντων, κινήσεις για την ένταξη της ελιάς θρούμπας ως προϊόντα ΠΟΠ, συμμετοχή σε δράσεις προβολής τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό είναι μερικά από τα δείγματα ανάπτυξης της ΕΑΣ Καβάλας.

 

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι ανοιχτός σε προτάσεις και θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. 

 

Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, θα συνδράμουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και προβολής των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:01 pm


Το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι στην 88η ΔΕΘ - Κάλεσμα για συμμετοχή στους επιχειρηματίες

Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετάσχει για ακόμη μία χρονιά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07 - 15 Σεπτεμβρίου.

 

Το Επιμελητήριο κάνει κάλεσμα στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ.

 

 

Η ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει, ότι θα συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07 - 15 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρουσίες επιχειρήσεων - μελών μας τις προηγούμενες χρονιές, σας καλούμε να συμμετέχετε στην 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Δεδομένου, ότι τα οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά, το Επιμελητήριο μας αποδέχθηκε και φέτος την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) για συμμετοχή του σε stand, όπου θα φιλοξενηθούν στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια της χώρας.

 

Η φετινή έκθεση, της οποίας τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, στοχεύει στην μεγαλύτερη δυνατή προβολή των επιχειρήσεων και στην προώθηση των διεθνών συνεργασιών.

 

Στα πλαίσια αυτού, η ΚΕΕΕ σε συνεργασία με την ΔΕΘ Α.Ε., πρόκειται να διοργανώσει «Ημέρες Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών».

 

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024.

 

Επισημαίνεται, ότι οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στην έκθεση θα έχουν την υποχρέωση διαρκούς παρουσίας στην έκθεση έως και το πέρας αυτής.

 

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο και την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων, δηλ. ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασική διαμόρφωση περιπτέρου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλα, στο τηλ. 2510 222212 με την κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4) και την κα. Κωνσταντίνα Αϊβαζίδου (εσωτ. 11), e-mail.: [email protected] , ιστοσελίδα www.kcci.gr.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:26 pm


Σύσκεψη στη βιβλιοθήκη για τις συνδιδασκαλίες στα δημοτικά – αντιδράσεις από τους γονείς– πόσα σχολεία περιλαμβάνει το σχέδιο

Σε 4 σχολεία στον δήμο Καβάλας, 3 στον δήμο Θάσου, 4 στον δήμο Παγγαίου, και 2 στον Δήμο Νέστου πρόκειται να εφαρμοστεί η συνδιδασκαλία τάξεων γιατί ο αριθμός των μαθητών είναι μικρότερος από 25, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας γονέων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλη Ποιμενίδη. 

 

Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 πρόκειται για οδηγία του υπουργείου παιδείας την οποία δέχτηκε να εφαρμόσει μόνο η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. 

 

 

 

 

Στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου, γονείς από τα σχολεία του δήμου Καβάλας όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο θα συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχείο με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί διαμαρτυρία από γονείς από σχολεία όλου του νομού θα συγκεντρωθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου θα έχουν συνάντηση με την διευθύντρια εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας κ. Α. Γαϊτανίδου και την διευθύντρια εκπαίδευσης της περιφέρειας κ. Μ. Κοσμίδου.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά στον Δήμο Καβάλας υποψήφια σχολεία για συνδιδασκαλία της Α και Β τάξης είναι:

 

Το 7ο της Παναγίας 

Το 17ο της Αγίας Παρασκευής

Το 14ο Προφήτη Ηλία

και το δημοτικό σχολείο Φιλίππων

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 3:13 pm


Πάνω από 40.000 επιβάτες και 12.000 ΙΧ αυτοκίνητα μπήκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Θάσο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τετραημέρου του Αγίου Πνεύματος (χρονικό διάστημα από 21-06-2024 έως και 24-06-2024) η διακίνηση επιβατών και οχημάτων με Ε/Γ – Ο/Γ πλοία από και προς το νησί της Θάσου είχε ως εξής:

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΙΝΟΥ- ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣ ΠΡΙΝΟ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 3098 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 636 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 27 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 145 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 05

 

ΑΠΟ ΠΡΙΝΟ ΠΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 2307 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 479 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 21 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 116 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 02.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ- ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

 

ΑΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 39.462 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 10.958 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 795 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 394 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 129

 

ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 32.233 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 8480 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 824 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 441 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 118

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:43 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας