Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διακοπή νερού το Σάββατο στο Λεβίδι

Η ΔΕΥΑΤ, στην υπηρεσία και διάθεση των δημοτών κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου, γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 21/9 θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση της Τ.Κ. Λεβιδίου, από τις 9πμ έως τις 2μμ, λόγω επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία εκ μέρους των συμπολιτών ζητά συγγνώμη και ευχαριστεί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 11:09 pm


Oι Active Member live στο Devero στις 21 Σεπτεμβρίου

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, ευρύτερα γνωστός ως B.D. Foxmoor, η «καρδιά» του hip-hop/low bap συγκροτήματος Active Member θα βρεθεί στην Τρίπολη για μια άλλη μια μαγική βραδιά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι αγαπημένοι μας Active Member θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα ξεχωριστό live

Που άλλου; Στο Devero!

Σας περιμένουμε

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6932321105

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:51 pm


Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μακελελέ για την αναμέτρηση με το Παναιτωλίκο

Ο Κλόντ Μακελελέ στην πρώτη του αποστολή θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες που χρειάζεται .

Η αποστολή του Αστέρα Άκτωρ: Παπαδόπουλος, Τσιντώτας, Γραμματικάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Καστάνιο, Ντελί, Γκαρθία, Άλβαρες, Χουχούμης, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Αλάγκμπε, Τζανδάρης, Μούμο, Ρέντζιτς, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Άνταμ, Ρεγκίς, Καλτσάς, Ζουγλής

αστ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:32 pm


Τρίπολη: Παιδιά κάνουν γκράφιτι κάτω από ξεχαρβαλωμένες λαμαρίνες σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (pics)

Πριν από έναν χρόνο, αναφερθήκαμε σε ένα επικίνδυνο κτίριο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην Τρίπολη, στην οδό Μίκη Θεοδωράκη, δίπλα από νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
Τότε, είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι οι λαμαρίνες της αυτοσχέδιας κατασκευής ήταν επικίνδυνο να πέσουν, καθώς κουνιούνταν με το παραμικρό φύσημα του αέρα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήξαμε χθες, οι λαμαρίνες υπέκυψαν στον άνεμο και πλέον έχουν αρχίσει να ξηλώνονται.

Το κακό είναι ότι διαπιστώσαμε πως κάτω ακριβώς από τις ξεχαρβαλωμένες λαμαρίνες, πρόσφατα, ανήλικοι έχουν κάνει γκράφιτι στον τοίχο, αγνοώντας τον κίνδυνο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά, πλέον. Παιδιά παίζουν κοντά στη συγκεκριμένη κατασκευή, που κοντεύει να γκρεμιστεί και αλίμονο ποιος θα βρεθεί από κάτω εκείνη την ώρα.

Αν συγκρίνουμε δε, τις φωτογραφίες της 6ης Μαρτίου του 2023 (δείτε ΕΔΩ) με τις σημερινές, θα δούμε ότι σε ενάμιση χρόνο περίπου ξηλώθηκε μέρος της κατασκευής.

Ξαναρωτάμε, λοιπόν: Άραγε, έχει ενδιαφερθεί κάποιος για το κτίριο αυτό; Έχει ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του; Έχει ευαισθητοποιηθεί κάποιος;

Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι, προτού να είναι αργά.

Φωτογραφίες: arcadipaortal.gr

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:01 pm


Συνελήφθη αστυνομικός για τηλεφωνικές απάτες - Είχε λάβει μετάλλιο για εξαιρετική υπηρεσία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ένας 40χρονος αστυνομικός συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε ηλικιωμένους κυρίως, μέσω τηλεφώνου.
Αυτό που έχει προκαλέσει σάλο στην ΕΛ.ΑΣ είναι το γεγονός ότι ο ίδιος αστυνομικός στα 36 του χρόνια είχε λάβει μετάλλιο, σε ειδική τελετή, καθώς κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη το 2014 στην Αχαΐα , είχε τραυματιστεί στο πόδι.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, ο απόστρατος αστυνομικός, και ακόμη δύο άτομα φέρονται να καλούσαν πολίτες και να τους ανέφεραν πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και πως χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ένας άγνωστος κάλεσε μία γυναίκα και - προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Η γυναίκα πείστηκε και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού, σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πράγματι, η γυναίκα μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τα 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα από τη γυναίκα ήταν ο πρώην συνάδελφός τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:31 pm


Γορτυνία - Δίκαιη Μετάβαση: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Έργο “Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης” της Πράξης “Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης” MIS 6001123 και θα διαρκέσει μέχρι τη συμπλήρωση ικανού αριθμού επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων με σκοπό τη πλήρωση των 1.000 εγκεκριμένων θέσεων.

Ωφελούμενοι του έργου είναι 1.000 άνεργοι της περιοχής εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης, οι οποίοι κατανέμονται ως ακολούθως:

• 500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Αρκαδίας των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας &

• 500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας.

Με την συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου, οι ωφελούμενοι θα επωφεληθούν λαμβάνοντας:

• Υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

• Υπηρεσίες Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης

• Πιστοποίηση προσόντων (γνώσεων και δεξιοτήτων)

• Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 2.200€

Η αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία περιγράφει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδικασία υποβολής αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του έργου: https://arkadia.dek.gr/

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και η ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου: https://arkadia.dek.gr/

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για να υποβάλλετε την αίτησή σας για το έργο με τίτλο “Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης”  Υποέργα 1 & 2 της Πράξης «Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης», MIS 6001123, παρακαλούμε, όπως ακολουθήσετε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο 

https://arkadia.dek.gr:443/p/m/apply/el-

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την υποβολή της αίτησης σας, θα πρέπει να έχετε σε ηλεκτρονική μορφή (μορφή pdf ή jpeg μέγιστου μεγέθους έως 3MB/ δικαιολογητικό), τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. Αντίγραφο των δύο όψεων του Ατομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας

2. Βεβαίωση χρόνου Ανεργίας (Τρέχουσα Κατάσταση) η οποία εκδίδεται από το portal της ΔΥΠΑ https://eservices.oaed.gr/pls/apex με χρήση των προσωπικών του κωδικών. 

3. Ατομικό Σχέδιο Δράσης της ΔΥΠΑ το οποίο εκδίδεται από το portal της ΔΥΠΑ https://eservices.oaed.gr/pls/apex με χρήση των προσωπικών του κωδικών

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο. Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/dieuthunse-kato...

5. Αντίγραφο τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής

6. Αντίγραφο του Ατομικού ή Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας του τελευταίου φορολογικού έτους (2023)

7. Αντίγραφο επίσημου εγγράφου (Βεβαίωση Απογραφής) όπου αναγράφεται ο Α.Φ.Μ., ο Α.Μ.Κ.Α., και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου. Για την επιβεβαίωση των προσωπικών στοιχείων Α.Φ.Μ., ΑΜΚΑ και ΑΜΑ εκτός από το έγγραφο Βεβαίωση Απογραφής, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω όπως π.χ. Βεβαίωση απογραφής ΑΜΑ, Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, Έγγραφο από Μητρώο ΑΕΔΕ κλπ

8. Πιστοποιητικό αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για την απόδειξη της αναπηρίας και του ποσοστού της.

9. Υπεύθυνη δήλωση από το http://www.gov.gr ή μέσω ΚΕΠ (ή άλλο Δημόσιο Φορέα) ή με απλή χειρόγραφη υπογραφή, η οποία θα απευθύνεται στην «Ένωση Εταιρειών Κ.Δ.Β.Μ. ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.- ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ» και στην οποία να δηλώνει ότι: 

a. Το ΑΦΜ μου είναι: ....

b. Το ΑΜΚΑ μου είναι: .....

c. Αποδέχομαι το σύνολο των όρων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα

d. Δεν διατηρώ τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

e. Τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην αίτηση είναι αληθή.

f. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης με το ίδιο θεματικό αντικείμενο κατά την τελευταία διετία. 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τηλέφωνα: 2109996330 & 2710235544 ή μέσω e-mail : [email protected]

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-17:00. 

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:16 pm


Νικολάκου: Μεγάλο πρόβλημα από τη «στάση πληρωμών» σε ΠΔΕ και ΕΣΠΑ

Eurokinissi

Η στάση πληρωμών για τα έργα της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού είναι πλέον δυστυχώς ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, αφού αρκεί μία απλή έρευνα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του προβλήματος.

Οι επιπτώσεις της μη κανονικής χρηματοροής για την πληρωμή των έργων δεν επηρεάζει μόνο το έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  αλλά και από το ΕΣΠΑ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,  κάθε εβδομάδα στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής χορηγούνται χρονικές παρατάσεις λόγω μη πληρωμής, αφού πλέον κανένα σχεδόν έργο δεν υλοποιείται εντός της αρχικής συμβατικής προθεσμίας.

Επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και στις ειδικές συνεδριάσεις Λογοδοσίας, έχουμε αναδείξει το θέμα  της στάσης πληρωμών, της διακοπής εργασιών αλλά και της διάλυσης εργολαβιών, προκειμένου η Περιφερειακή Αρχή να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, ώστε να μην γεμίσει η Πελοπόννησος έργα «κουφάρια».

Δυστυχώς η μόνιμη απάντηση που λαμβάνουμε εκ μέρους των αρμοδίων της Περιφερειακής Διοίκησης είναι υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα. 

Η διακοπή των εργασιών που οπωσδήποτε οδηγεί σε χρονικές παρατάσεις δημιουργεί προϋποθέσεις αποζημιώσεων προς τους εργολάβους, αφού οι εργασίες διακόπτονται χωρίς υπαιτιότητα τους και τα ποσά που προκύπτουν από τις αναθεωρήσεις και τις πιθανές συμπληρωματικές συμβάσεις μεγεθύνονται συνεχώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας:

Συγκεκριμένα: 

1. To έργο της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη, του τμήματος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, με προϋπολογισμό 19.990.000€, όπου με δύο αποφάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΑΔΑ: 6Δ0Β7Λ1-ΨΤΩ & ΑΔΑ: 68ΜΦ7Λ1-8ΜΑ), έχουν διακοπεί οι εργασίες χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

2. To έργο του υποτμήματος, της διέλευσης του αρχαιολογικού χώρου Πεταλιδίου, της Επαρχιακής Οδού Ριζόμυλος-Κορώνη, του τμήματος γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου, με προϋπολογισμό 13.000.000€, όπου με την με αριθμ. πρωτ.161341/29-5-2024 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΑΔΑ: ΨΤΛ67Λ1-Η29) διεκόπησαν επίσης οι εργασίες. 

H συνέχιση και η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου παρουσιάζει μεγάλη  επισφάλεια, λόγω του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που διέπει την διαχείριση των  συγχρηματοδοτούμενων έργων της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. 

Παρόμοιος κίνδυνος για την μη ολοκλήρωση τους, παρουσιάζουν έργα τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο επειδή αφορούν αναπλάσεις, όπως τα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Δυτικής Μάνης. 

Οι δαπάνες για τα έργα αυτά μετά την 31-12-2023  θα πρέπει να πληρωθούν από Εθνικούς πόρους, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση τους.

Πρόκειται για έργα για τα οποία οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των δύο αυτών περιοχών της Μάνης έχουν δεχθεί και δέχονται πληθώρα ψεύτικων υποσχέσεων από τους αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες Β’ κατηγορίας. 

Συγκεκριμένα το έργο της βελτίωσης της παραλιακής οδού, του οικισμού Στούπας, με προϋπολογισμό 700.000€ καθώς και το έργο που αφορά την βελτίωση της παραλιακής οδού, της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό 900.000€, έχουν γίνει και στα δύο έργα διακοπή των εργασιών λόγω μη πληρωμών.

 Ο κ. Πτωχός πέρα από έωλες υποσχέσεις για «πολλές και ακριβοπληρωμένες δουλειές», «πρότυπη Περιφέρεια» και «ολιστικές λύσεις», θα ήταν πιο φρόνιμο να παρουσιάσει συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το σύνολο σχεδόν των έργων στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στην Λακωνία και στην Μεσσηνία.

Οι καθημερινές του συναντήσεις, οι φωτογραφήσεις και οι χαριεντισμοί με  Κυβερνητικά στελέχη, μπορεί να θεωρεί ότι ενισχύουν το προσωπικό - κομματικό - πολιτικό του προφίλ αλλά η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Πελοποννήσου απαιτεί δυναμική διεκδίκηση και σκληρή δουλειά.     

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:58 pm


ΑΑΔΕ: Μπαράζ διασταυρώσεων σε καταθέσεις και εμβάσματα από και προς το εξωτερικό

Eurokinissi

Καταθέσεις και εμβάσματα από και προς το εξωτερικό καθώς και εισοδήματα που αποκτούν από τρίτες χώρες Έλληνες που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει πως η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ελέγχων θα επεξεργαστεί τα στοιχεία από «ιδρύματα υπηρεσιών πληρωμών αλλοδαπής για συναλλαγές κατοίκων Ελλάδας». Στόχος είναι ο εντοπισμός της διακίνησης χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω προσώπων.

Τα στοιχεία που ανταλλάσσουν οι φορολογικές αρχές των συνεργαζόμενων χωρών μεταξύ τους είναι τα ακόλουθα:

• Προσωπικά στοιχεία: Το όνομα, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης (στην περίπτωση φυσικού προσώπου) κάθε δηλωτέου προσώπου που είναι δικαιούχος, καθώς και των επιχειρήσεων.

• Στοιχεία Λογαριασμών: Αριθμός λογαριασμού ή το λειτουργικό ισοδύναμο ελλείψει αριθμού λογαριασμού, επωνυμία και αριθμός ταυτοποίησης, εάν υπάρχει, του Δηλούντος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος,

• Υπόλοιπα Λογαριασμών: Υπόλοιπο ή αξία του λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένης, στην περίπτωση του Ασφαλιστήριου Συμβολαίου με Αξία Εξαγοράς ή του Συμβολαίου Προσόδων, της αξίας εξαγοράς κατά τη λήξη ή της τιμής εξαγοράς σε περίπτωση πρόωρης λύσης του συμβολαίου, στο τέλος του σχετικού ημερολογιακού έτους, ή το κλείσιμο του λογαριασμού, εάν ο λογαριασμός έκλεισε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους,

• Τόκοι Λογαριασμών: Το συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε στον λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους,

• Αποδόσεις Λογαριασμών Θεματοφυλακής: (i) το συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των μερισμάτων και το συνολικό ακαθάριστο ποσό λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον λογαριασμό, σε κάθε περίπτωση που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό ή σε σχέση με το λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους και (ii) τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή την εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους για τα οποία το Δηλούν Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ενήργησε ως θεματοφύλακας, μεσάζων, εντολοδόχος ή άλλως ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του Δικαιούχου Λογαριασμού,

• Αποδόσεις άλλων Προϊόντων: Σε περίπτωση λογαριασμού που δεν περιγράφεται παραπάνω, το συνολικό ακαθάριστο ποσό που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε στον Δικαιούχο Λογαριασμού σε σχέση με τον λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, ως προς το οποίο το Δηλούν Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα είναι οφειλέτης ή χρεώστης, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού ποσού τυχόν πληρωμών εξόφλησης προς τον Δικαιούχο Λογαριασμού κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:38 pm


Εκλογοαπολογιστική συνέλευση για τον Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κυθήρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας να γίνει στις 03/10/2024  ημέρα  Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «REX» επί της οδού Αριστομένους 26 στην Καλαμάτα.

Θέματα ημερησίας διάταξης :

1) Διαπίστωση απαρτίας.

2) Εκλογή προεδρείου.

3) Απολογισμός Απερχόμενης διοίκησης.

4) Οικονομικός Απολογισμός.

5) Εκλογή Εφορευτικών επιτροπών.

6) Τοποθετήσεις συναδέλφων.

7) Καθορισμός ημερομηνίας των αρχαιρεσιών.

8) Δευτερολογία προέδρου.

9) Αποφάσεις – Ψηφίσματα.

Επισημαίνουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όσοι συνάδελφοι είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο και ταμειακώς ενημερωμένοι μέχρι την ώρα ενάρξεως της Γενικής Συνέλευσης. Επίσης, οι νέοι συνάδελφοι για να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να επιδώσουν αιτήσεις εγγραφής μέχρι την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση αποτελεί υποχρέωση και καθήκον. Το Δ.Σ. θα φροντίσει ώστε να εξασφαλισθεί άδεια για απουσία από την εργασία σας στις  03/10/2024.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Α. Κοσμόπουλος                        Η Γεν. Γραμματέας  Π. Κολοκούρη

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:19 pm


Αναδρομικά για Δημοσίους Υπαλλήλους: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καταβολή αναδρομικών στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Η καταβολή αναδρομικών για περίπου 30.000 συνταξιούχους του Δημοσίου πλησιάζει, με στόχο να γίνει μαζί με τις συντάξεις του Οκτωβρίου. Τα ποσά που θα πιστωθούν αφορούν τις αυξήσεις στις συντάξεις τους, οι οποίες προήλθαν από την εφαρμογή των νέων ποσοστών αναπλήρωσης του ν. Βρούτση.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να ξεκινήσει τις πληρωμές εντός Σεπτεμβρίου ή το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Αν και οι συντάξεις επαναϋπολογίστηκαν τον Νοέμβριο του 2023, οι συνταξιούχοι είχαν λάβει μόνο την αύξηση και όχι τα αναδρομικά των τελευταίων 48 μηνών, τα οποία σχετίζονται με τις αλλαγές του νόμου Βρούτση που ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα για την καταβολή αναδρομικών στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:01 pm


Σμηνίτης εντοπίστηκε νεκρός στη Σκοτίνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, «την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, o Σμηνίτης Γ.Π., 23 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Σκοτίνας, βρέθηκε λιπόθυμος στη θέση εργασίας του και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας».

Ο Σμηνίτης διεκομίσθη άμεσα στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, συνοδεία Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:49 pm


Έρχονται επιδοτήσεις στο ρεύμα και τον Οκτώβριο

 Η μέση τιμή χονδρικής στο ρεύμα για τον Σεπτέμβριο συνεχίζει να κινείται πάνω από τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τον προηγούμενο μήνα να καταγράφει τιμή στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή η τάση προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την οικονομική στήριξη των καταναλωτών.

Η παραμονή των τιμών σε αυτά τα επίπεδα δημιουργεί την ανάγκη συνέχισης της επιδότησης στα «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι τιμές λιανικής να διατηρηθούν κάτω από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, μια στρατηγική που ήδη ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες με τη χορήγηση έκτακτης επιδότησης. Τον Αύγουστο, το υπουργείο ανακοίνωσε επιδότηση κατά 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ τον Σεπτέμβριο η αντίστοιχη επιδότηση διαμορφώθηκε στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η τρέχουσα εικόνα της αγοράς δείχνει ότι το πιθανότερο σενάριο για τον επόμενο μήνα είναι η επιδότηση να παραμείνει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου ή να κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα. Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, το μέτρο της επιδότησης βρίσκεται πάντα στο τραπέζι και μπορεί να εφαρμοστεί όταν κριθεί απαραίτητο.

dnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:32 pm


Αθώος ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις μίζες 2,5 εκατ. ευρώ των εξοπλιστικών

Eurokinissi

Αθώο λόγω αμφιβολιών κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Γιάννο Παπαντωνίου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες ύψους 2,5 εκατ. € που φέρεται να έλαβε ο πρώην Υπουργός Άμυνας για την υπόθεση των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003. 

Ομόφωνα απηλλάγησαν από το ίδιο κακούργημα κρίθηκαν επίσης η σύζυγος Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός του φίλος Ανδρέας Μπάρδης.  

Το δικαστήριο, ύστερα από ακροάσεις πολλών μηνών, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, δεν πείστηκε ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας διέπραξε απιστία ή παθητική δωροδοκία, ότι έλαβε δηλαδή τη μίζα των 2,5 εκατ. € και κατά συνέπεια απαλλάσσεται από το αδίκημα του ξεπλύματος Βρώμικου χρήματος, λόγω αμφιβολιών.  

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:19 pm


Στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος η ΜΠΕ για τις νέες ανεμογεννήτριες σε Βαλτέτσι, Νεστάνη, Τσεμπερού και Πάρνωνα

Καλείστε στην 8η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με μικτό τρόπο (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10,30 π.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου), στην Τρίπολη, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης : 

1. Επικύρωση των πρακτικών της 6ης/2024 συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου.

2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση της με Α.Π. 54690/16.05.2018 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του «Λιμένα Κιάτου», με φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων, του Δήμου Σικυωνίων, Π.Ε. Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΤ: 2401004425) (εξ αναβολής).

3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  (ΜΠΕ) του έργου: ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ “MORES”, ΙΣΧΥΟΣ 298,2 MW, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ‘ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΒΑΛΤΕΤΣΙ – ΝΕΣΤΑΝΗ – ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ’ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΕΤ: 2404013316).

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ “MORES II”, ΙΣΧΥΟΣ 155,4 MW, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ‘ΓΑΪΔΟΥΡΟΒΟΥΝΙ’ ΤΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΕΤ: 2404013415).

5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία καθετοποιημένης εγκατάστασης παραγωγής χυμών φρούτων και φρουτοπαρασκευσμάτων και επεξεργασίας φλοίδας, της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΥΜΩΝ Κ. ΔΕΔΕΣ «ΑΣΠΙΣ» Α.Ε.», που λειτουργεί στo 4ο χλμ. Εθνικής Οδού Άργους - Κορίνθου, της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Δήμου Άργους - Μυκηνών, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (ΠΕΤ: 2405005329)

 

Ο Πρόεδρος

της Περιφερειακής Επιτροπής 

Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Πελοποννήσου  

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:00 pm


Τα εγκαίνια του νέου πολυκαταστήματος «Kaklea's shop» στην Τρίπολη (pics,vid)

Η διεύθυνση του πολυκαταστήματος  "Kaklea 's shop" ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν  την Πέμπτη 19 - 9-2024 στα εγκαίνια του νέου καταστήματος στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 103 στην Τρίπολη.

Η Αναστασία και η Στεφανια Κακλέα με πολυετή εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων, δημιούργησαν ένα όμορφο  κατάστημα με είδη οικιακής χρήσης, χαρτικά, καθαριστικά, χρώματα και πολλά άλλα είδη.

Σας περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν με  φιλική διάθεση , με προτεραιότητα στην ποιότητα και σε  ασυναγώνιστες τιμές.

Οδός:  Γρ. Λαμπράκη 103 (κοντά στις γραμμές του τρένου)

Τηλέφωνο: 271 022 5666

Τρίπολη 

Video: 

ArcadiaPortal Εγκαίνια του καταστήματος Kaklea's shop στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal Εγκαίνια του καταστήματος Kaklea's shop στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:54 pm


Χάρης Δούκας: Θέλουμε την υπέρβαση ή ένα κλειστό και φοβικό κόμμα;

Στην Κέρκυρα συνέχισε την περιοδεία του, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πρώτος σταθμός ήταν το Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Ειρήνη», όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους όπως η υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλημένο, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη και τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γεώργιο Μαχειμάρη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, με τους οποίους συζήτησε τα τοπικά προβλήματα του νησιού.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Τρεπεκλή, στα Παλαιά Δικαστήριο Κέρκυρας και έδωσε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, πραγματοποίησε ομιλία στην Ιόνιο Βουλή. Μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Δεν μπορεί, φίλες και φίλοι, να έχουν γίνει ευρωεκλογές, 1,5 εκατομμύριο πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον κ. Μητσοτάκη, 1 εκατομμύριο πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην παίρνουμε τίποτα από αυτά τα 2,5 εκατομμύρια. Αντιθέτως, να χάνουμε και 100 χιλιάδες πολίτες, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, και να λέμε ότι πήγαμε καλά. Να είναι στο 60% η αποχή και να φοβόμαστε να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να αλλάξουμε για να νικήσουμε. Πώς θα γίνει αυτό; Θέλουμε, σε αυτήν τη συγκυρία, ο ακατάλληλος κ. Μητσοτάκης να είναι συνέχεια ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός; Όποιος το θέλει, να το πει καθαρά και μπροστά. Εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:40 pm


Αστυνομικοί απέτρεψαν την αυτοκτονία μιας γυναίκας στον Ισθμό της Κορίνθου

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Παρασκευής (20/9) για μια 48χρονη γυναίκα που απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, η γυναίκα ζει μόνιμαα στη Νεμέα και μετέβη στην περιοχή του Ισθμού για να δώσει τέλος στη ζωή της.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί του Α.Τ Νεμέας δέχθηκαν κλήση από στενό συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας που τους ενημέρωνε ότι η 48χρονη δήλωσε πως θέλει να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου, με τους άνδρες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να φτάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στο σημείο, για να αποτρέψουν το συμβάν.

Όταν κατέφθασαν στον Ισθμό, εντόπισαν το αυτοκίνητο της γυναίκας πλησίον του ΚΤΕΛ Ισθμού. Πλησιάζοντάς το όχημα, βρήκαν στο πίσω κάθισμα την 48χρονη, η οποία έγραφε το σημείωμα πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να την μεταπείσουν, αποτρέποντας την αυτοκτονία.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:39 pm


Υπέβαλε παραίτηση η Έλενα Ακρίτα - Δεν έγινε δεκτή

Την παραίτησή της από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Ελενα Ακρίτα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιο «τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι» που έγραψε στο Facebook. Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον Νίκο Παππά και παραμένει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ελενα Ακρίτα έκανε γνωστό ότι «Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Οπως ανέφερε, έστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ «θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος».

Ωστόσο, «ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.
Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:23 pm


Αίτημα σύγκλησης ΠεΣυ Πελοποννήσου: Αναστολή αδειοδότησης νέων ΑΠΕ χωρίς Ειδικό Χωροταξικό

φωτογραφία arcadiaportal.gr

Αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με το άρθρο 10ο , παρ.4 (με τη διαδικασία του 1/3) του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ.αποφ. 42071/17.7.2020).

Εισαγωγή θέματος προς συζήτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Θέμα: Αναστολή αδειοδότησης νέων εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ. Να γνωμοδοτήσει αρνητικά η ολομέλεια του ΠΕΣΥ για τις νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στη Μάνη (Γαϊδαροβούνι Ταϋγέτου) και στα βουνά Αρτεμίσιο, Μαίναλο, Πάρνωνας, Τσεμπερού.

 Το τελευταίο διάστημα έρχονται υπό μορφή χιονοστιβάδας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας εισηγήσεις για γνωμοδότηση επί νέων εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Δεν συζητούνται όπως θα έπρεπε στην Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν απολαμβάνουν της απαραίτητης δημοσιότητας.

  Προσφάτως  μάλιστα τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση οι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας α.MORES ισχύος 298,2 MW στις περιοχές « Άγιος Πέτρος- Βαλτέτσι-Νεστάνη-Τσεμπερού» των ΠΕ Αργολίδας, Αρκαδίας και β.MORES II ισχύος 155,4MW στην περιοχή Γαϊδαροβούνι των ΠΕ Λακωνίας και Μεσσηνίας και έχουν προκαλέσει δικαιολογημένα μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αφού έχουν κατατεθεί  6000 υπογραφές και 5500  υπογραφές πολιτών αντίστοιχα κατά της κατασκευής αυτών των αιολικών πάρκων . 

 Με την παρούσα εισήγηση, 

1. Ζητούμε την άμεση αναστολή των διαδικασιών αδειοδότησης για νέες εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ σε εθνικό επίπεδο και εγκριθεί μετά από διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο. Είναι σημαντικό μέχρι την οργάνωση αυτού του πλαισίου να αποτραπεί η άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ που θα έχει σοβαρές περιβαλλοντικές , κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην Πελοπόννησο . 

2.Απαιτούμε λόγω σπουδαιότητας του θέματος η εγκατάσταση νέων ΑΠΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να συζητούνται στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου για να υπάρχει απαιτούμενη δημοσιότητα και να παίρνουν θέση όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

3.Να γνωμοδοτήσει αρνητικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων δύο αιολικών πάρκων για λόγους αλλοίωσης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, μη κοινωνικής αποδοχής, απουσίας  ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού και ασυμβατότητας με το πρότυπο  ανάπτυξης που βασίζεται στον τουρισμό.

Ακολουθούν οι απαιτούμενες εκ του Νόμου υπογραφές:

Για την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»

1. Πέτρος Τατούλης

2. Ευάγγελος Γιαννακούρας

3. Μαργαρίτα Σπυριδάκου

4. Φίλιππος Πήλιουρας

5. Θεόδωρος Οικονόμου

6. Αντώνης Λυμπέρης

7. Κωνσταντίνα Λύτρα-Ανδρουτσοπούλου

8. Άγγελος Παπαγγελόπουλος

9. Γεώργιος Πετρίτσης

10. Παναγιώτης Γιαννόπουλος

11. Κωνσταντίνα Νικολάκου

 

Για την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος»

1. Μανώλης Μάκαρης

2. Παναγιώτης Μερμίγκης

3. Ιωάννης Σιάτος

 

Για την παράταξη «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής»

1. Δημήτριος Κουτσούλης

2. Ιωάννης Νικολάου

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:03 pm


Ο ΣΑΟΟ έκανε δράσεις καθαρισμού των μονοπατιών του Μαινάλου - «Το Menalon Trail χρειάζεται προσοχή»

Μέσα στο καλοκαίρι του 2024  μικρές ομάδες εθελοντών, μελών και φίλων του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  [ΣΑΟΟ], συμμετείχαν σε συντηρήσεις μονοπατιών του πεζοπορικού δικτύου του Μαινάλου το οποίο έχει συνολικό μήκος περίπου 350 χιλιόμετρα. Η δράση των μελών του ΣΑΟΟ, που οργανώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεννόηση με τα τοπικά Δασαρχεία, περιλάμβανε καθαρισμούς με σκοπό την αποκατάσταση του εύρους και του τερέν τους. Επίσης, αντικατάσταση φθαρμένων  πινακίδων, τοποθέτηση νέων ξύλινων καλαίσθητων σημάνσεων και ενίσχυση με ειδικές μήτρες αποκατάστασης ξεθωριασμένων χρωμάτων εξαιτίας, κυρίως, της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι περιοχές όπου έγιναν οι καθαρισμοί, στο Ροεινό, Πιάνα, Αλωνίσταινα και στο Δυτικό Μαίναλο, περιλάμβαναν και τμήματα του διεθνώς πιστοποιημένου Γορτυνιακού  του κλάδου, μήκους 75 χλμ. (Mainalon Τrail) στη δημιουργία του οποίου  ο ΣΑΟΟ συμμετείχε καθοριστικά και ενεργά  από το 2013. 

Το τελευταίο χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης προκειμένου να διατηρηθεί η διεθνής του πιστοποίηση.

Σημειωτέον ότι η πιστοποιήσεις γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπόρων [ERA]  που αριθμεί 3.000.000 μέλη, ανανεώνεται ανά τριετία, με κριτήρια αυστηρότατα, και αν χαθεί, έστω και μία φορά, δύσκολα επανέρχεται. Για τον σκοπό αυτό, οι Δήμοι Τρίπολης και Γορτυνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου  και όλοι οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με σοβαρότητα. 

Η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια, ο σωστός σχεδιασμός και προεχόντως  η ενιαία διαχείριση ολόκληρου του δικτύου των μονοπατιών του Μαινάλου είναι αναγκαίες συνθήκες για τη διατήρηση και αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 4:46 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2024 | 3:43 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας