Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραλιών

Στο 90% βρίσκεται η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραλιών, ένα σύστημα που αντικατέστησε το προηγούμενο καθεστώς των επιμέρους παραχωρήσεων ανά Δήμο.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος έχουν ενταχθεί στη διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και επιπλέον τμήματα παραλιών και αιγιαλού που δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.700 ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ενώ η αρχική πρόβλεψη για φέτος ήταν να ολοκληρωθούν περίπου 1.200 και απομένουν να ολοκληρωθούν επιπλέον 225 μέσα στις επόμενες ημέρες. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων παραχωρησιούχων έχει υπογράψει τις μισθώσεις και έχει εγκατασταθεί στους χώρους.

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι πολίτες για την απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση των παραλιών με την χρήση της εφαρμογής ΜyCoast. 52.000 πολίτες έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή στα κινητά τους, ενώ οι καταγγελίες έχουν φθάσει στις 8.911.

Παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι από τις επόμενες ημέρες, με τη χρήση drones, τη λήψη δορυφορικών εικόνων και τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών.

Στόχος της πρακτικής αυτής είναι να διασφαλιστεί τόσο η τουριστική ανάπτυξη και η επισκεψιμότητα στις παραλίες αλλά και η προσβασιμότητά τους με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 5:00 pm


Συνεργασία με έντονο κοινωνικό πρόσημο από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και τους Προσκόπους Τρίπολης (vid)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουνίου στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης για την νέα συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης και των Προσκόπων Τρίπολης στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ των Προσκόπων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στον Άγιο Ευθύμιο.(δείτε ΕΔΩ)

Η συνεργασία αυτή έχει κοινωνικό χαρακτήρα και την ιδιότητα της προσφοράς σε μια κοινή προσπάθεια με πρόσημο το ανθρωπιστικό στοιχείο και την αλληλεγγύη σε μια ένωση φορέων με σκοπό το συνολικό καλό.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Θέμης Ζούζουλας αλλά και ο Γιάννης Παπαγεωργάκης για την ουσιαστική αυτή εθελοντική δράση που έρχεται στο μεταίχμιο του 8ου Φεστιβάλ των Προσκόπων.

Ο Θέμης Ζούζουλας μίλησε για την τριετή αυτή συνεργασία αλλά και την νέα δράση προσφοράς όπως την χαρακτήρισε μαζί με τους προσκόπους κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στην κοινή εθελοντική πορεία που έχουν ανοίξει οι δύο αυτοί φορείς.

Ο Γιάννης Παπαγεωργάκης με την σειρά του αναφέρθηκε στο φεστιβάλ που είναι κάτι το μοναδικό για τα δεδομένα στην χώρα μας αλλά κυρίως στην μεγάλη αυτή συνεργασία που έχει αυτόν τον τόσο έντονα κοινωνικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 8ο Φεστιβάλ των Προσκόπων θα γίνει συγκέντρωση χρημάτων για τον ΚΔΑΠ ΑμεΑ Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεργασία κοινωνικό πρόσημο από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και τους Προσκόπους

Video of ArcadiaPortal.gr Συνεργασία κοινωνικό πρόσημο από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης και τους Προσκόπους

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:37 pm


Έργα φυσικού αερίου στην Τρίπολη - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι στις 28/6/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Σπετσεροπούλου, Δημητρακοπούλου,  Δεληγιάννη  Ζαχαρια, Παπαναστασίου και η οδός Παπαρηγοπούλου στο ύψος της οδού Παπαναστασίου από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Παρακαλούμε τους οδηγούς των σταθμευμένων οχημάτων  όπως τα απομακρύνουν λόγω των ασφαλτοστρώσεων που θα γίνουν στα σημεία αυτά.''

Με εκτίμηση,
Ανδριανάκος Βασίλης
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:26 pm


Μάκαρης: Τα ανοιχτά θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Έχει εγκαινιαστεί και λειτουργεί η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όμως αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοιχτά και θα πρέπει να απαντηθούν:

1ο Τι θα γίνει με τις δεκάδες χωματερές και τους ΧΑΔΑ που υπάρχουν σε όλη την Πελοπόννησο. Θα αποκατασταθούν με ένα σωστό περιβαλλοντικά τρόπο ή θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν επιφανειακά αλλά και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και να αποτελούν πιθανές εστίες ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς;

Συγκεκριμένα τι θα γίνει με την αποκατάσταση της χωματερής στην Μαραθόλακκα η οποία είναι μια χαίνουσα πληγή στον Ταΰγετο; Δεν θα απομακρυνθούν οι χιλιάδες μπάλες με απορρίμματα που είναι συσσωρευμένες σε μεγάλη έκταση στην συγκεκριμένη περιοχή και για τα οποία απορρίμματα οι δημότες της Καλαμάτας έχουν ήδη πληρώσει την διαχείρισή τους;

Αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις χωματερές όπως στο Αλιμάκι της Κυπαρισσίας όπου μάλιστα προσφάτως εκδηλώθηκε πυρκαγιά και έχουν παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν. Επίσης υπάρχουν και άλλες χωματερές πχ στα Λιμενικά στη Μεσσήνη, στη Πύλο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου (πχ ΧΑΔΑ Αφυσσού στην Σπάρτη) που θα πρέπει να αποκατασταθούν και να απορρυπανθούν με τον καλύτερο περιβαλλοντικά τρόπο.

2ο Ποια ήταν η απάντηση της Περιφέρειας στις 31 σοβαρές παρατηρήσεις που υπέβαλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (βλέπε συνημμένο αρχείο) απορρίπτοντας κατά αρχάς το αίτημα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 70 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο; Το συγκεκριμένο κείμενο της DG REGIO περιλαμβάνει εύλογα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και μεταξύ άλλων έχουν σχέση με την υγειονομική ταφή απορριμμάτων σε μεγάλα ποσοστά, την ανακύκλωση που δεν επιτυγχάνει τους στόχους της, την κομποστοποίηση που δεν φαίνεται να υπάρχει ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της και τη χωριστή συλλογή πέντε ρευμάτων (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί και βιολογικά απόβλητα) η οποία δεν προβλέπεται πουθενά στο σύστημα διαχείρισης ενώ παράλληλα δεν δίνεται κανένα κίνητρο για διαλογή στην πηγή. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και θα πρέπει να απαντηθούν γιατί πέρα από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους που αναφέραμε το μεγάλο κόστος διαχείρισης απορριμμάτων θα επιβαρύνει τους δημότες. (δείτε στο συνημμένο)

3ον Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης διαμαρτύρονται για την δυσοσμία που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων. Πού οφείλεται αυτή η συνεχιζόμενη δυσοσμία και ποια εξήγηση σας έχει δώσει η εταιρεία; Επίσης υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την πιθανή ρύπανση των επιφανειακών υδάτων αφού σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας εργαστηριακή ανάλυση απέδειξε ότι το νερό από συγκεκριμένα ρέματα γύρω από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων χαρακτηρίζεται ως ακατάλληλο για πόσιμο και οικιακή χρήση. Σε όλα αυτά θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση η περιφερειακή αρχή και να διερευνήσει πιθανή ρύπανση σχετιζόμενη με τη λειτουργία του εργοστασίου.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:10 pm


Στο 77% η απορρόφηση των αποφοίτων ΕΠΑΣ στην αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τα τελευταία δύο χρόνια, άγγιξε το 77%, ενώ, από αυτούς, ένα ποσοστό της τάξης του 45% βρήκε δουλειά σε διάστημα δύο έως έξι μηνών, μετά το τέλος της φοίτησης και της πρακτικής άσκησης.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. σε πολλές περιπτώσεις διατηρούνται ως εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις, στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο και δεν αλλάζουν επαγγελματική πορεία τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Σημειώνεται ότι, φέτος, ο αριθμός των ειδικοτήτων, που προσφέρονται από τις Σχολές, ανέβηκε στις 37, καθώς, στο πλαίσιο της προτεραιότητας της ΔΥΠΑ να εστιάσει σε επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας, εντάχθηκαν και οκτώ νέες ειδικότητες, με ιδιαίτερη δυναμική, όπως είναι οι «πράσινες» και ψηφιακές.

Στόχος είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να αναδειχθούν στην κοινωνία και να γίνουν συνειδητή επιλογή για τους νέους προκειμένου να υπάρχουν περισσότεροι απόφοιτοι σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Αυτή η πρακτική θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να καλύψουμε το κενό των θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και να διευρύνουμε τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων ανθρώπων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:00 pm


Διακοπή ρεύματος στο Πέλαγος και τον Άγιο Βασίλη

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28/06/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα

Έως ημ/νία και ώρα

Δήμος/κοινότητα

Περιγραφή περιοχής

28/06/2024

07:30 π.μ.

28/06/2024

11:30 π.μ.

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δ.Δ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΕΛΑΓΟΣ

 

 

 

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 (Επιλογή 4)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 3:52 pm


Νικολάκου: Τι γίνεται με τα έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου;

Αναφέρομαι στο πρόβλημα που υπάρχει στην χρηματοροή και στην καθυστέρηση πληρωμών έργων, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι, λόγω μη πληρωμής να ζητούν διακοπή των εργασιών, κάτι το οποίο εγκρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, γεγονός που καθιστά σε μεγάλη επισφάλεια την ολοκλήρωση τους και επιβαρύνει οικονομικά την Περιφέρεια.

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί για την κανονική ροη των χρηματοδοτήσεων, το θέμα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα. Απεναντίας γίνεται εντονότερο με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι χρονικές παρατάσεις των έργων, εγκρίνοντας μάλιστα και αναθεώρηση χωρίς υπαιτιότητα των εργολάβων.

Επειδή τα έργα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι πάρα πολλά, θα αναφέρω ως χαρακτηριστικά παραδείγματα συγκεκριμένα έργα των Περιφερειακών Ενοτήτων, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα και την εξέλιξη των εργασιών καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την ολοκλήρωση τους.

Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας

Βελτίωση Επ. Οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια-Μυκήνες

Πρόκειται για την κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7.015 χλμ. της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών χώρων, η οποία αναμένεται να συνδέσει το οδικό δίκτυο του Νομού Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου-Τριπόλεως).

έργο αυτό δημοπρατήθηκε ως έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Την 21.4.2023 (ΑΔΑΜ: 23SYMV012529345) υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της Περιφέρειας και του αναδόχου του έργου, συνολικού ποσού 37.258.916,01€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%).

Στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε δήλωση αρμοδίων της Περιφερειακής Αρχής ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου και δεν θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

14 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης:

Ποια είναι η πραγματική εικόνα για το συγκεκριμένο έργο;

Σε ποιο πρόγραμμα είναι ενταγμένο και από πού χρηματοδοτείται;

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες;

Eχει γίνει οποιαδήποτε πληρωμή;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;

Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αρκαδίας

Έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 5.580.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε/ ΣΑΕΠ 826.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2019 ενώ ο οριστικός ανάδοχος αναδείχθηκε την 30.12.2020, η δεύτερη κατά σειρά εταιρεία, λόγω αποκλεισμού της πρώτης.

Ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένα στις 8.6.2023 το έργο έπρεπε να έχει περαιωθεί.

Αντ’αυτού η ανάδοχος εταιρεία διέλυσε την εργολαβία και στη συνέχεια ακολούθησε ματαίωση της διάλυσης, λαμβάνοντας μάλιστα ως αποζημίωση το ποσό των 600.000€ και πλέον.

Μετά από νέα αίτηση για παράταση εκ μέρους του αναδόχου , η Περιφερειακή Επιτροπή έχει ορίσει ως προθεσμία περαίωσης του έργου 30.9.2024.

Έχει γίνει άρση της διάλυσης της εργολαβίας;

Συνεχίζονται οι εργασίες υλοποίησης του έργου, έτσι ώστε να περαιωθούν την προβλεπόμενη ημερομηνία δηλαδή στις 30.9.2024;

Υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες μη πληρωμής του αναδόχου για εργασίες που έχουν εκτελεστεί;

Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κορινθίας

Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο

Είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό 5.000.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε διεκδικήσει καταθέτοντας σχετική πρόταση το ποσό των 20.000.000€ για την αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου της σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Δερβένι - Σταθμός Κορίνθου, συνολικού μήκους 60 χλμ., για το οποίο είχαν εγκριθεί και οι όροι του χρησιδανείου για την παραχώρηση της γραμμής και ενός κτηρίου εμβαδού 110 τμ. χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό την περιβαλλοντική και οικολογική αναβάθμιση του χώρου.

Τελικά από το Ταμείο Ανάκαμψης εγκρίθηκε το ποσό των 5.000.000€.

Στις 6.9.2023 υπογράφτηκε με την ανάδοχο εταιρεία σύμβαση της πράξης (μελέτη-κατασκευή) (ΑΔΑΜ: 23SYMV013363907).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πράξης η εκπόνηση και υποβολή των οριστικών μελετών θα έπρεπε να έχει γίνει στις 6.12.2023 και η κατασκευή του έργου έως την 6.9.2025.

Λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, δόθηκε έγκριση παράτασης της προθεσμίας των οριστικών μελετών έως 6.2.2024 και στη συνέχεια νέα παράταση έως 6.4.2024 ενώ παράλληλα μεταβλήθηκε και η προθεσμία περαίωσης των εργασιών στις 6.11.2025.

Ακολούθησε τέταρτη παράταση της υποβολής οριστικών μελετών στις 6.6.2024 ενώ μεταβλήθηκε εκ νέου η προθεσμία περαίωσης του έργου στις 31.12.2025.

Στις 3.6.2024 η ανάδοχος εταιρεία αιτείται πέμπτη παράταση με αναθεώρηση της τμηματικής προθεσμίας των οριστικών μελετών έως στις 6.8.2024 καθώς και της παράτασης περαίωσης του έργου στις 28.2.2026. (Η Περιφερειακή Επιτροπή εγκρίνει την παράταση τμηματικής προθεσμίας ενώ παραμένει αμετάβλητη η περαίωση του έργου).

Μετά τις συνεχιζόμενες 5 παρατάσεις για την εκπόνηση και υποβολή οριστικών μελετών δημιουργούνται συνθήκες επισφάλειας της υλοποίησης του έργου, ακόμα και στην περίπτωση που οι οριστικές μελέτες θα υποβληθούν στις 6.8.2024, δηλαδή εάν δεν ζητηθεί περαιτέρω παράταση.

Ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι την ημερομηνία περαίωσης του έργου (31.12.2025), είναι ρεαλιστικά αρκετός για την ολοκλήρωση του έργου;

Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση;

Έχουν πληρωθεί λογαριασμοί στην ανάδοχο εταιρεία;

Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λακωνίας

Κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 4.465.000€ (με ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται σε βάρος των πιστώσεων με κωδικό 2020ΕΠ52600000 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή οδικών και τεχνικών έργων και συγκεκριμένα την κατασκευή νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και την συναρμογή της με το υφιστάμενο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Το συμφωνητικό του έργου υπογράφτηκε στις 9.3.2023 μεταξύ της Περιφέρειας και της εργοληπτικής επιχείρησης.

Το έργο είχε προθεσμία εκτέλεσης 18 μήνες. Έχουν περάσει ήδη 15 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Υπάρχει εκκρεμότητα οικονομική;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του;

Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 10.472.034€ με ΦΠΑ 24% .

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας υπογράφτηκε 4.8.2022 και σύμφωνα με το άρθρο 5 της σύμβασης, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών.

22 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης:

Σε ποιο στάδιο των εργασιών είναι σήμερα; Πόσο είναι το ποσοστό του φυσικού αντικειμένου που έχει υλοποιηθεί , με δεδομένο ότι έχει λάβει 862.471,50€ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ) συμπληρωματική σύμβαση;

Ποιος είναι ο προβλεπόμενος χρόνος υλοποίησης του έργου;

Υπάρχουν εκκρεμότητες των λογαριασμών που έχουν ήδη κατατεθεί για εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί;

Το συγκεκριμένο έργο είχε διακοπή εργασιών;

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Περιφέρεια επιβαρύνεται με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά μηνιαίως για την ενοικίαση χώρων, για να στεγαστούν οι υπηρεσίες της και το αποθηκευτικό της υλικό.

Κατασκευή υποτμήματος ΧΘ 5+200 – ΧΘ 6+450 – Διέλευση αρχαιολογικού χώρου Πεταλιδίου της Επαρχιακής Οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα Τζάνε- έξοδος Καλαμακίου (ΧΘ: 2 + 840 έως ΧΘ: 10 + 160)

Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό 13.000.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δημοπρατήθηκε στις 21.3.2024 προκειμένου να ολοκληρωθεί ο άξονας Τζάνε-Καλαμάκι και αφορά την παράκαμψη της Αρχαίας Ακρόπολης του Πεταλιδίου, σύμφωνα με την πρόταση που προκρίνει το ΚΑΣ.

Υπογράφτηκε συμφωνητικό της Περιφέρειας με την ανάδοχο εταιρεία στις 21.8.2023 και οι εργασίες είχαν διακοπεί, όπως το είχαμε αναφέρει σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκκρεμούσε μάλιστα και η έγκριση ή μη για την χρήση εκρηκτικών.

Με δεδομένο ότι στη σύμβαση και συγκεκριμένα στο άρθρο 6 αναφέρει πως η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Έχει γίνει άρση της διακοπής των εργασιών;

Υπάρχουν εκκρεμείς λογαριασμοί για πληρωμή στον εργολάβο;

Έχει λυθεί η εκκρεμότητα σχετικά με την χρήση εκρηκτικών;

Ποιο είναι το φυσικό αντικείμενο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του;

Επειδή η αναφορά των ανωτέρω έργων είναι ενδεικτική, ποιο είναι το συνολικό ποσό που απαιτείται για να εξοφληθούν οι καθυστερημένες οφειλές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να ξεκινήσουν τα έργα είτε χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, είτε είναι ενταγμένα σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους;

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 3:40 pm


Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Αρκαδία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)

Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 3:20 pm


Συνεχής βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ μέσω της εφαρμογής του ευρωπαϊκού μοντέλου διοίκησης (pics,vid)

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών μας!»

Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου της ΔΕΥΑΤ με τίτλο «Συνεχής βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ μέσω της εφαρμογής του ευρωπαϊκού μοντέλου διοίκησης και του κοινού πλαισίου αξιολόγησης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (27/6/2024).

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η ΔΕΥΑΤ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από τον Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κ. Κριεμάδη Θάνο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας και μελέτης της ΔΕΥΑΤ.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού μέσω αυτής καταγράφονται οι υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση και παράλληλα κατατίθενται οι προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη. Μέσω των επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων προωθείται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο διοίκησης, και επομένως βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των καταναλωτών.»

Στο πλαίσιο της ημερίδας, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανασίου Κατσή.

Ακολούθησε συζήτηση επί των αποτελεσμάτων, συμπεράσματα και ευχαριστίες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου της ΔΕΥΑΤ

Video of ArcadiaPortal.gr Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου της ΔΕΥΑΤ

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:59 pm


Καναβέτας: Συνεχίζουμε μαζί με αγάπη για τον Παναρκαδικό και τον τόπο μας

Φίλες και φίλοι της οικογένειας του Παναρκαδικού, Σε μια δεκαετία όπου ασχολούμαι με τα κοινά του Παναρκαδικού, γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες, καταφέραμε, μαζί με άξιους επιχειρηματίες και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας, να κρατήσουμε τον Παναρκαδικό ζωντανό και δυνατό.
 
Η προσφορά όλων σας, η αδιάκοπη στήριξη και η αγάπη για την ομάδα μας, ήταν η δύναμη που μας ώθησε να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο. Σε μια εποχή όπου οι οικονομικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, η δέσμευση και η αφοσίωσή σας ήταν η κινητήριος δύναμη που μας βοήθησε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις αντιξοότητες.
 
Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι, παρόλο που η ομάδα μας υποβιβάστηκε, καταφέραμε αήττητοι να επανέλθουμε στη Γ' Εθνική. Εμείς δεν γίναμε ποτέ σχολιαστές του πληκτρολογίου ή τζάμπα ευεργέτες. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Αλλά και σωστά για τα οποία είμαστε περήφανοι. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και του ακατάπαυστου πάθους μας για τον Παναρκαδικό. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να είμαι δίπλα στην ομάδα μας, να στηρίζω τις προσπάθειές της και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της.
 
Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα άθλημα. Είναι ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος να φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους, να δημιουργούμε δεσμούς και να προάγουμε τις αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού. Η συμβολή του Παναρκαδικού στην κοινωνία μας είναι αναμφισβήτητη. Έχουμε προσφέρει χαρές, συγκινήσεις, αλλά και ένα αίσθημα ενότητας και υπερηφάνειας για την Τρίπολη και την Αρκαδία.
 
Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον δούμε να προοδεύει. Ο Παναρκαδικός είναι κομμάτι αυτής της προόδου. Μέσα από τις δράσεις μας, προσπαθούμε να προάγουμε το ποδόσφαιρο, να στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές και να προσφέρουμε ευκαιρίες για άθληση και προσωπική ανάπτυξη στους νέους της περιοχής μας.
 
Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στους χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους, για την πολύτιμη υποστήριξή τους.
 
 
Εγώ και ο Θοδωρής ο Πόκας θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους χορηγούς οι οποίοι είναι :
FARGECO ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
NAVICON AE
DEMO ΑΒΕΕ
ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
MELISSINOS SECURITY ΜΟΝ ΙΚΕ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΡΟΥΠΗΣ Α.&Ι. ΟΕ
ΠΑΝ.ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΣ ΕΠΕ
ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ
 
Η συμβολή τους ήταν και παραμένει καθοριστική για την πορεία μας. Χωρίς τη βοήθειά τους, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας με αισιοδοξία και ελπίδα.
 
Αγαπητοί φίλοι και μέλη της οικογένειας του Παναρκαδικού, το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με ενότητα, πίστη και σκληρή δουλειά, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να οδηγήσουμε την ομάδα μας σε νέες επιτυχίες.
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την υποστήριξή σας και σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι, με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για τον Παναρκαδικό.
 
Με εκτίμηση,
Ηλίας Καναβέτας
Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:49 pm


Επτά συλλήψεις στην Αρκαδία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.6.2024), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -935- άτομα, εκ των οποίων τα -729- ήταν ημεδαποί και -206- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -644- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -102- άτομα, από τα οποία -75- ήταν ημεδαποί και -27-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -63- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφό.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

Μία (1) ημεδαπή, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφό.

Δύο (2) ημεδαποί, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στην Κορινθία:

Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επτά (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Λακωνία:

Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Τρίπολης, για ληστεία.

Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.

Επτά (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Μεσσηνία:

Έξι (6) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν:

από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -1- περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 22.6.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει την 24.6.2024 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 8.4.2024. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -276- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης, στην Αργολίδα,

μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία,

μικροποσότητα κάνναβης, στην Κορινθία,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -56,3- γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, -1- φυτό κάνναβης, ύψους έως -120- εκατοστών περίπου και -1- κυνηγετικό όπλο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:35 pm


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Τρίπολης

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Τρίπολης, για το σχολικό έτος 2024-25 και για τις ειδικότητες

• Αισθητικής Τέχνης

• Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

• Μαγειρικής Τέχνης

• Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) για 2 έτη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tes-dypa

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

• Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση

• Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

• Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

• Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

• Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

• Δικαιούνται αναβολή στράτευσης

ΤΕΡΜΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τηλέφωνo: 2710233061

Email: [email protected]

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:31 pm


Κερδίστε τον δίσκο «Χάρτινες Γροθιές» της Κατερίνας Χαρμπή

Το  ArcadiaPortal.gr θα κληρώσει τον δίσκο  "Χάρτινες Γροθιές" της Κατερίνας Χαρμπή.

Να αναφέρουμε ότι  η Κατερίνα θα βρίσκεται στο Music Center στην Τρίπολη για να παρουσιάσει ζωντανά την μουσική της. (δείτε ΕΔΩ)

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] :

Θέμα:  «Χάρτινες Γροθιές»

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:18 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης για τον αδόκητο χαμό του Απόστολου Παρπαΐρη

φωτογραφία Nigel Copage

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, για τον αδόκητο χαμό, του Φίλου και Συνοδοιπόρου Απόστολου Παρπαΐρη.

Για το Σύλλογό μας ο εκλιπών, δεν ήταν μόνο ένας από τους πρωτεργάτες της ιδρύσεως μας, αλλά και ένας μαχητικός υποστηρικτής των ιδεωδών που σε σθένος υπηρετούμε επί σειρά ετών. Ο πατριωτισμός του και η έμπρακτα, μεγάλη αγάπη του για τον τόπο, ήταν τα εχέγγυα για εμάς, προκειμένου να καταλάβει μία εκ των θέσεων που κοσμούν τους δέλτους των Επιτίμων Μελών του Συλλόγου μας. Εξάλλου, η Πανεπιστημιακή του κατάρτιση και η Ακαδημαϊκή του πορεία, άρτια συνδεδεμένες με το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς που τον διακατείχε, δεν άφηνε περιθώρια δισταγμού και επιφυλάξεων στο να συνδιαλλαγούμε και να συνεργασθούμε μαζί του, με σθένος και επιτακτικότητα στο δύσκολο έργο, αλλά και σκοπό της ύπαρξής μας, την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης. Ένα έργο που αποτελούσε και για τον ίδιο, μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων της ζωής του.

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο και πιθανώς, δυσαναπλήρωτο. Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον διατηρούμε στη μνήμη και την καρδιά μας, ώς άξιο πατριώτη και ένθερμο αρωγό των προσπαθειών μας.

Αιωνία η μνήμη του, ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Με εκτίμηση και σεβασμό, για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

 

Αλέξανδρος Παντούλης Παναγιώτης Παγιώτας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:56 pm


«Έβαλε στόχο το φεγγάρι» ο Γυμναστικός Όμιλος Άθλησης Τρίπολης «Άθλησις» (pics)

Τη δεύτερή του παράσταση με τίτλο «Βάλε στόχο το φεγγάρι» πραγματοποίησε ο Γυμναστικός Όμιλος Άθλησης Τρίπολης «Άθλησις» την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης τα κορίτσια του «Άθλησις», μικρά και μεγάλα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μάγεψαν το κοινό με τις επιδείξεις τους.

Οι δασκάλες Άννα και Γιάννα έδωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου γράφοντας:

Βάλαμε στόχο το φεγγάρι…..

Δεν ξέρουμε αν πετύχαμε το στόχο μας αλλά σίγουρα βρεθήκαμε ανάμεσα στα αστέρια και πήραμε λίγο από το φως τους!!!

Ίσως να είμαστε πολύ «μικροί» μέσα στο απέραντο σύμπαν , ίσως αυτά που βιώνουμε μας κάνουν να αισθανόμαστε άτρωτοι ή ότι δε μπορούμε να τα καταφέρουμε…. αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να στρέψουμε το βλέμμα μας στο νυχτερινό ουρανό,να χαζέψουμε τα δισεκατομμύρια των αστεριών  και να θυμόμαστε πως οτι κι αν γίνει, πάντα θα έχουμε τον ήλιο να κοιτάμε και τ αστέρια για συντροφιά!!

Σας ευχαριστούμε παρά πολύ μέσα από την καρδιά μας που με τρόπο συγκινητικό μας τιμήσατε και φέτος με την παρουσία σας.

Μας δώσατε μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε. 

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτών που είχαμε φανταστεί !!

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους όλη τη χρόνια.

Επιτρέψτε μας όμως το πιο μεγάλο μας ευχαριστώ να το δώσουμε στα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Άννα-Γιάννα

(φωτογραφίες ΑRTPHOTOS)

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:22 pm


Αποτελέσματα παρακολούθησης ποιότητας νερού στην Μεγαλόπολη

Το  δείγμα νερού που ελέγχθηκε από το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, για τον δήμο Μεγαλόπολης, πληροί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1(δ)/ΓΠ οικ. 27829/2023

Δείτε στο αρχείο που ακολουθεί τα αποτελέσματα από την μέτρηση ποιότητας νερού στη Μεγαλόπολη.

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-05_2024 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:00 pm


Κωνσταντινόπουλος: Θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ

Συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου για τα όσα συμβαίνουν εσωκκοματικά στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Στην ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας αναφέρει, ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη ΝΔ όπως κάναμε στον Δήμο Αθηναίων.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παραμέρισε τις προσωπικές του φιλοδοξίες και συντάχτηκε με τον Χάρη Δούκα και επειδή η πολιτική είναι συμβολισμοί, αρκεί να σας αναφέρω ότι από το 2012 μέχρι και σήμερα πέρασαν τόσα χρόνια για να φτάσουμε στο 12%. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να χαμηλώνουμε τον πήχη και να συζητάμε ότι θα χρειαστούμε μερικά χρόνια ακόμα για να μπορέσει η παράταξή μας να γίνει δεύτερη και μετά πάλι από δέκα χρόνια να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τη ΝΔ και μαζί με τον κόσμο να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή.

Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή και μετά θα τοποθετηθώ δημόσια. Μιλάω πάντα ανοιχτά και καθαρά. Μην ξεχνάτε ότι πρώτος εγώ έβαλα το θέμα με πολύ καθαρό τρόπο στέλνοντας θεσμικά επιστολή στον Γραμματέα του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Θα χαρώ πολύ εάν θέσουν υποψηφιότητα και ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος, να μπουν σε αυτή την εκλογική εσωκομματική διαδικασία, γιατί πρέπει να έχουμε δυνατά και ικανά στελέχη, καθώς στο τέλος της ημέρας πρέπει να έρθει κόσμος να ψηφίσει και να πιστοποιήσει ότι έχουμε μαζικότητα η οποία μπορεί να μας κάνει μεγάλο κόμμα.

Βλέπω το τελευταίο διάστημα από διάφορες πλευρές, από τη ΝΔ, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να ρίχνουν σκληρά πυρά στον Χάρη Δούκα και το κατανοώ εν μέρει, όμως τέτοια παρέμβαση με ευθείες βολές δεν την έχω ξαναδεί. Ενδεχομένως συμβαίνει αυτό γιατί τους αρέσουν ή τους βολεύουν τα ποσοστά των κομμάτων που υπάρχουν σήμερα. Και εγώ εάν ήμουν ΝΔ θα μου άρεσε να έχω δύο κόμματα αντιπολίτευσης τα οποία θα βρίσκονται στο 12% και 14%. Σήμερα όμως που έχουμε τόσα προβλήματα όπως η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια των Τραπεζών, τα τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ, δεν πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που θα αντιμετωπίσει έναν ισχυρό Πρωθυπουργό;

Όταν η Φώφη Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 4% και άνοιξε τη διαδικασία εκλογής το 2017, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε υποψηφιότητα και καλά έκανε γιατί είχε τη φιλοδοξία ότι μπορεί να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ υψηλότερα. Δεν υποτιμώ κανέναν. Η Φώφη Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση και το πήγε στο 8% και ο Ανδρουλάκης από το 8% το πήγε στο 12%. Δεν γίνεται όμως να περιμένουμε άλλα δεκαπέντε χρόνια για να γίνουμε Κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε πολιτικές και πρόσωπο που θα έχει συγκεκριμένη λογική πώς θα Κυβερνάει το κόμμα του, πώς θα Κυβερνήσει τη χώρα και με ποιόν τρόπο. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Ανδρουλάκης και το λέω με καθαρό και έντιμο τρόπο.

Ο κ. Ανδρουλάκης που ήταν Ευρωβουλευτής πολύ ήταν αυτοί που έθεταν ζήτημα ότι θα ήταν στις Βρυξέλλες, παρόλα αυτά κατέβηκε στις εκλογές και ο κόσμος αποφάσισε ότι τον θέλει για Πρόεδρο. Σε λίγο θα απαγορεύσουν με νόμο στον κ. Δούκα είναι υποψήφιος.

Σήμερα θέλω ένα αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ και ένας από αυτούς είναι ο Χάρης Δούκας. Μπορεί να είναι και καλός Δήμαρχος και καλός υποψήφιος Πρόεδρος.

Για την εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ

Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανρουλάκης θα πάει την εκλογική διαδικασία τον Φεβρουάριο διότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι αυτή η ημερομηνία δεν έχει καμία λογική. Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να τελειώσουν εντός του 2024. Να θυμίσω ότι στην αρχή, όταν έβγαλα την ανακοίνωση, ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε να γίνουν εκλογές το 2025. Μετά έβγαλε διαρροή για τον ερχόμενο Ιούλιο.

Νομίζω ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί και να προχωρήσουν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες εντός του 2024 ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να προσέλθει στην κάλπη και να στηρίξει τους υποψήφιους Προέδρους.

Εάν ο κ. Δούκας έχει την ικανότητα να είναι και καλός Δήμαρχος και καλός Πρόεδρος, έναν τέτοιο άνθρωπο θέλουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 12:35 pm


3x3 ΔΕΗ Street Basketball: Οι καλύτεροι δίνουν ραντεβού στην Τρίπολη

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για δεύτερη χρονιά και προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος, να ζήσουν μία μοναδική μπασκετική εμπειρία που υπόσχεται ψυχαγωγία και άθληση. Μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΔΕΗ έφεραν στο προσκήνιο το 3x3, αναπτύσσοντας δράσεις και ενέργειες σε όλη την Ελλάδα, το 3x3 είναι και πάλι εδώ με νέες διοργανώσεις και τουρνουά που αναμένεται να χαρίσουν ακόμα πιο έντονες στιγμές στους παίκτες και τους φιλάθλους όλων των ηλικιών.

Το ταξίδι της διοργάνωσης 3x3 ΔΕΗ Street Basketball θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 29/30 Ιουνίου στην Τρίπολη.

Το 3x3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2020 προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Το 3x3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας και οπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Σταύρος Κουκάκης μίλησαν για τους αγώνες και κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στην πλατεία Άρεως και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

«Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball κορυφώνεται με την συνάντηση των κορυφαίων της σεζόν στην Τρίπολη. Στις 30 Ιουνίου σε δύο εντυπωσιακά γήπεδα που θα στηθούν στην Πλατεία Άρεως θα αγωνιστούν οι καλύτερες ομάδες της χρονιάς.

Η νικήτρια ομάδα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball – Τρίπολη Lite Quest θα κερδίσει την πρόκριση της στo FIBA3x3 Pristina Challenger που θα διεξαχθεί στην Πρίστινα στις 20-21 Ιουλίου.

Οι προκριματικοί θα γίνουν 09:00-12:00 και οι τελικοί θα γίνουν 17:00-22:00.

Video: 

ArcadiaPortal.gr To 3x3 ΔΕΗ Street Basketball έρχεται στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr To 3x3 ΔΕΗ Street Basketball έρχεται στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 12:30 pm


Απόψε η συναυλία για την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής με την Άννα - Μαρία Μπιλίδα στα Κλωνατζίδικα

Ο Δήμος Τρίπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής αλλά και την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού,  παρουσιάζει την Άννα-Μαρία Μπιλίδα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 20:30 στην Τρίπολη, στα Kλωνατζίδικα,  για να γεμίσει με μουσικές τον πιο όμορφο χώρο του κέντρου της πόλης.

Σε ένα μουσικό πρόγραμμα, που έχει κάνει μια επιτυχημένη διαδρομή στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, από έντεχνα τραγούδια αλλά και τραγούδια της ποπ σκηνής, τραγούδια που αγαπάμε, τραγούδια που έχουν μείνει στη μνήμη μας και αξίζουν να ακούγονται. Δίπλα της οι εξαιρετικοί μουσικοί, Ιάσονας Μαυρογεώργος στην κιθάρα και στις ενορχηστρώσεις, ο Κώστας Κωνσταντίνου στα πλήκτρα και ο Κώστας Κωνσταντινίδης στα κρουστά.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 12:29 pm


Η 199η Επέτειος της Μάχης των Τρικόρφων

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Σιλίμνας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τη Μνήμη των Πεσόντων στη Μάχη των Τρικόρφων, κατά τον εορτασμό που θα γίνει την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.30 π.μ. στη θέση Τρίκορφα, του Δήμου Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος
Κων/νος Τζιούμης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Θέση Τρίκορφα της Κοινότητας Σιλίμνας
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης των Τρικόρφων
10:45 Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Παναγιώτη Βέμμο
11:00 - Κατάθεση στεφάνων Τήρηση σιγής 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου 

Πέρας εκδήλωσης

Δήλωση κατάθεση στεφάνων έως 28/6/2024 ώρα 13:00 - τηλ. 2713600402.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 12:05 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας