Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Υπόγεια καταφύγια...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:40 am


Λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αναργύρων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, εορτή των Αγίων Κόσμα και Δαμιανού των Αναργύρων στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τελέσθει Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και στην συνέχεια λιτάνευση της εικόνος των Αγίων στο χώρο του Νοσοκομείου.

Στην εορτή παρευρέθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Κυριάκος Διαμαντάκος, η πρόεδρος των εργαζομένων κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου, προσωπικό του νοσοκομείου και συγγενείς των ασθενών.

Ο κ. Διαμαντάκος και η κυρία Σαραντοπούλου ευχήθηκαν καλή δύναμη στους εργαζόμενους και γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον ΙΝ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Video of ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον ΙΝ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:32 am


Ζάκυνθος: Το δάσος καιγόταν και ο κόσμος γλεντούσε σε πανηγύρι

Την ώρα που η φωτιά στη Ζάκυνθο έκαιγε το δάσος, ακριβώς κάτω από το μέτωπο κάποιοι διασκέδαζαν απτόητοι σε πανηγύρι.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Ζάκυνθο, σε δύσβατη και δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να συνεχίσουν να διασκεδάζουν σε πανηγύρι ακριβώς κάτω από το μέτωπο της φωτιάς.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:15 am


Ο Νίκος Οικονομόπουλος στο Άργος στις 2 Αυγούστου

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, ετοιμάζει για εσάς ένα ακόμα εντυπωσιακό υπερθέαμα ήχου και εικόνας στο Άργος στις 2 Αυγούστου 2024 και συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Άργους

Μετά την τεράστια επιτυχία, «Έκπτωτος Άγγελος», που γκρέμισε τη χώρα, μετά τα ασταμάτητα sold out στην περιοδεία του σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, μετά από μια ανεπανάληπτη χειμερινή σεζόν στο χώρο που εμφανίζεται, καθώς έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, σας περιμένει 2 Αυγούστου στο ΔΑΚ Άργους για μια μοναδική συναυλία

Ο Νίκος Οικονομόπουλος για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά για να σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία εφάμιλλη της αγάπης που του δείχνετε τόσα χρόνια...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

9μμ

ΔΑΚ Άργους, Σταδίου 48 Άργος

Προπώληση Εισιτηρίων

www.ticketservices.gr

*σύντομα τα φυσικά σημεία προπώλησης

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:11 am


Έρχεται το Cocktail Festival Πελοποννήσου στην Μεγαλόπολη

Τον Ιούλιο τον ξεκινάμε όπως κάθε χρόνο με το Cocktail Festival Πελοποννήσου !

Τετάρτη 3 Ιουλίου μετά τις 9 το βράδυ σας περιμένουμε να γευτείτε τα signature Cocktail από 22 bar (Τριπολη, Βυτίνα, Σπάρτη ,Καλαματα, Ναύπλιο , Κιάτο, Πάτρα, Καρδαμύλη , Μαραθούπολη, Γιαλοβα) τα οποία αναμιγνύονται στη Μεγαλοπολη και αναμιγνύουν ελληνικά αποστάγματα σε συνδυασμό με προϊόντα από το μεγαλύτερο νησί !

2 και σήμερα !

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:02 am


Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στην Τρίπολη (pics)

Χθες 30 Ιουνίου 2024, Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη Αρκαδίας, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των απόστρατων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, όπου και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στη Λακωνία και στη Μεσσηνία.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία και από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα απόδοσης τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, ως ημέρα επιβράβευσης του έργου τους από την κοινωνία και τους πολίτες.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:40 am


Πρόκριση για Αγγλία και Ισπανία και συνέχεια «φωτιά» στο Euro 2024

Αγγλία και Ισπανία πήραν την πρόκριση για τις «8» καλύτερες ομάδες με το πρόγραμμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου να περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις με τεράστιο όπως είναι λογικό ενδιαφέρον.

30 Ιουνίου

Αγγλία-Σλοβακία 2-1

Ισπανία-Γεωργία 4-1

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 19:00 (Ντίσελντορφ, Merkur Spiel-Arena)

Πορτογαλία-Σλοβενία 22:00 (Φρανκφούρτη, Waldstadion)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:34 am


ΚαπEλλας: Το «ευχαριστώ» για τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη

Μία μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο του Αγίου Ανδρέα.

Οι διοργανωτές με ανάρτησή τους είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήσασταν εκεί…

“ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους ταλαιπωρηθήκατε στις ουρές..δεν θα ξανασυμβεί!!!

..ραντεβού λοιπόν τον Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:20 am


Εκλογές στη Γαλλία: Μεγάλη νίκη για τη Μαρίν Λε Πεν

Συγκεντρώνοντας το 33,5% των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 28,5%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 22,1% και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 9,7%.

Όλα, όμως θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή, στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών. Σε αυτόν, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ προσέλευσης της κάλπης, καθώς η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο, όπου ψήφισε το 65,5% των ψηφοφόρων, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε κοινοβουλευτικές εκλογές από το 1997.

Να αναφέρουμε ότι η Εθνοσυνέλευση έχει 577 έδρες, συμπεριλαμβανομένων 13 υπερπόντιων περιφερειών και 11 εκλογικών περιφερειών που εκπροσωπούν τους Γάλλους ομογενείς στο εξωτερικό. Για να εξασφαλίσει ένα κόμμα την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζεται 289 έδρες.

Η συμμαχία Μακρόν (Ensemble) είχε μόνο 250 έδρες στην απερχόμενη Εθνοσυνέλευση και έπρεπε κάθε φορά για να περάσει έναν νόμο να έχει την υποστήριξη άλλων κομμάτων. Όποιος συγκεντρώσει το 50% των ψήφων με συμμετοχή τουλάχιστον του ενός τετάρτου του τοπικού εκλογικού σώματος κερδίζει αυτόματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:10 am


Το φωτορεπορτάζ του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Μια μεγάλη μπασκετική γιορτή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Τρίπολη με το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball να αποτελεί το κάτι ξεχωριστό στα αθλητικά δεδομένα της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Η πλατεία Άρεως φόρεσε τα μπασκετικά της, υποδέχθηκε ομάδες και αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου και ο κόσμος αποζημιώθηκε με κάτι το πολύ εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης μας.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα όσα συνέβησαν στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:02 am


Ο τελικός και οι απονομές του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη (pics,vid)

To 3x3 ΔΕΗ Street Basketball που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα τουρνουά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις από κάθε άποψη σε ομάδες, διοργανωτές, κόσμο και αθλητές.

Η Τρίπολη αποτέλεσε το μπασκετικό επίκεντρο της τελευταίας μέρας του Ιούνη βάζοντας την δική της πινέζα για το πώς μπορεί και έχει όλες τις προδιαγραφές πως μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα καλυτέρα πράγματα μελλοντικά.

Ο τελικός του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball ήταν εντυπωσιακός και πήγε σε Ελληνικά χέρια με τους «Athens» να επικρατούν με 21-15 της «MefereSu&ViviBooks» παίρνοντας και το εισιτήριο της πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 3x3 που θα διεξαχθεί στην Πρίστινα.

Οι αθλητές μας επιφύλαξαν για τον τελικό μεγάλες φάσεις, με δύσκολα μακρινά σουτ, με ωραίες συνεργασίες, με φοβερές ένας εναντίον ενός φάσεις και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που κάνουν το 3x3 κάτι το τόσο ξεχωριστό.

Αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού έγιναν οι απονομές των αναμνηστικών μεταλλιών μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Άρεως.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τελικός και απονομές στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Τελικός και απονομές στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:34 am


Σωτήρης Παπαδημητρίου: Δυστυχώς το κόμμα μας μίκρυνε - Καληνύχτα ΠΑΣΟΚ

Μετά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης και στέλεχος του κόμματος, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας όπως είπε την αυτοκριτική του.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ένας γύρος με αντίστροφη πορεία. Αντί να ξεκινήσουν από τα όργανα οι διαδικασίες αποτίμησης του αποτελέσματος, επέλεξαν τα panels των ΜΜΕ. Και βέβαια ούτε σήμερα έγινε ολοκληρωτική αποτίμηση.

Ποιοι έκαναν κριτικοί; Ορισμένοι από αυτούς ήταν στην ομάδα της αείμνηστης Φώφης, της τράβηξαν το χαλί ατσαλα, αγαρμπα και (ίσως και πονηρά) μάς επέβαλλαν τον σημερινό Πρόεδρο.

Τώρα ξαφνικά τους ξυνισε ο Πρόεδρος και είπαν να δώσουν αλλού την ευχή τους.

Δεν είχαν καθόλου υπομονή όμως και κατάφεραν με το "έτσι θέλω" να ασχολούνται τα ΜΜΕ με το μπαχαλο του ΠΑΣΟΚ αντί να ασχολούνται με την μη επίτευξη του στόχου της ΝΔ.

Τυχαίο; Δεν ξέρω.

Σημειωτέον ότι λίγες ώρες διαφοράς είχε η αμφισβήτηση του σημερινού προέδρου από τον τότε του 2007. Αλλά η σχολή ίδια.

Σήμερα πήγανε στην κεντρική επιτροπή και αντί να αναλύσουν το τι έγινε στις εκλογές, κατέθεταν υποψηφιότητες. Ο μεν Πρόεδρος ζητά λέει ανανέωση, οι δε μνηστήρες μέχρι σήμερα να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος για καλύτερο αύριο.

Θα περίμενε κανείς από τον Πρόεδρο μια σοβαρή αυτοκριτική και αποτίμηση, καθώς και την παραίτηση του Γραμματέα του.

Αλλά πολύ περισσότερο θα περίμενε κανείς από τα στελέχη των μεγάλων αστικών κέντρων, (που τυχαία υπάγονται και οι δύο υποψήφιοι) να κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί το κόμμα "πάτωσε" στις περιοχές τους.

Αν δε μπορούν να ελέγξουν την εκλογική τους περιφέρεια θα ελέγξουν την χώρα ολόκληρη; Αναρωτιέμαι....

Δυστυχώς το κόμμα μας κύριοι και κυρίες, μίκρυνε και έχετε ευθύνη. Και δεν μιλώ ως ποσοστό αλλά ως έννοια, ως οργανισμός, ως κίνημα.

Καληνύχτα ΠΑΣΟΚ..

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:31 am


ΑΕΚ Τρίπολης: Επιτυχίες στο 4ο Προπαιδικό Open τουρνουά τένις

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της AEK TPIΠOΛHΣ κ. Bαλασόπουλος , το Δ.Σ., και η προπονητική ομάδα των κ. Παπαδόπουλου, Αρβανίτη και Δημητρόπουλου θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές Τριανταφύλου Θάνο, Κοροδήμο Γιώργο και Σούντα Βασίλη, για τις επιτυχίες τους στο 4ο Προπαιδικό Open τουρνουά τένις που έγινε με έδρα την ΑΕΚ Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα στα αποτελέσματα των αγώνων οι αθλητές της ΑΕΚ Τρίπολης έκαναν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τις παρακάτω διακρίσεις:

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τουρνουά της Κορίνθου ο Τριανταφύλου Θάνος έκανε το 4 χ 4 την φετινή χρονιά. Τέσσερα στα Τέσσερα τουρνουά, με κατακτήσεις 4άρων πρώτων θέσεων έχει ο αθλητής του ομίλου μας στα open της Στ ΄ Ένωσης. Ως no1 του ταμπλό πέρασε τον πρώτο γύρο με bye και στον δεύτερο γύρο κέρδισε τον Σταυριανέα (ΟΑ Καλαμάτας) με 2-0 σετ (40, 40). Στον τρίτο γύρο κέρδισε τον αθλητή Κούπερ (Ρήγα ΑΟΑΑ) με 2-0 σετ (40, 40) μπαίνοντας στην 4άδα του τουρνουά. Στα ημιτελικά με 2-0 σε (40, 40) κέρδισε τον αθλητή Σκλήρη (Ζευς ΠΑΟ Κορίνθου) και πέρασε στον μεγάλο τελικό, όπου και εκεί δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη αντίσταση επικρατώντας του Παύλου (Αρκαδικός ΟΑ Άτλα) με 2-0 σετ (41, 41), κερδίζοντας μια ακόμα πρώτη θέση.

Στο ταμπλό consolation, οι αθλητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης κατέκτησαν την 1η και 2η θέση. Πιο συγκεκριμένα στον τελικό της διοργάνωσης οι αθλητές μας Κοροδήμος Γιώργος και Σούντας Βασίλης κέρδισαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα σε 8άρια ταμπλό. Για την ιστορία ο Κοροδήμος επικράτησε του Σούντα με 2-0 σετ (40, 41). Οι αθλητές μας επικράτησαν των αντιπάλων τους δίχως να χάσουν σετ και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν.

Ο όμιλος θα ήθελε να τους συγχαρεί τους Τριανταφύλου, Κοροδήμο και Σούντα για ακόμα μια φορά και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο επόμενο τουρνουά της καλοκαιρινής τους σεζόν που δεν είναι άλλο από το Arcadian Tennis Open 2024 by Aire, το οποίο θα γίνει εκ νέου στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:19 am


Πανελλήνιος Διαγωνισμος Συγγραφής Πρωτότυπου Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι την 31η Αυγούστου 2024 και ώρα 23:59, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύποι έργου αντιστοίχως: Πρωτότυπο Σενάριο Μεγάλου Μήκους | Πρωτότυπο Σενάριο Μικρού Μήκους], στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Πρωτότυπου Έργου για Ταινία Μεγάλου Μήκους | 11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου Πρωτότυπου Έργου για Ταινία Μικρού Μήκους):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση [email protected].

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email [email protected].

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι ανά κατηγορία η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.

Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων. Το "πρωτότυπο" σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 90 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από περιεκτική περίληψη. Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες. Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ κατά προτίμηση με στοιχεία των 12pt.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό τα σενάρια να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους ή και σε αυτόν τον διαγωνισμό. Επίσης να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2024.

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων
5 σημεία για τους διάλογους

Θα δημιουργηθούν κριτικές επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε.. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της απονομής των βραβείων. Τελικά αποτελέσματα εντός του έτους 2023. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.

Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων. Το "πρωτότυπο" σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες του σεναρίου. Οι σελίδες (πλην του εξωφύλλου) πρέπει να είναι αριθμημένες. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, και σε επαγγελματικό φορμάτ (βλέπε δείγμα σεναρίου), καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 10 σελίδες (με στοιχεία των 12).

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό τα σενάρια να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους ή και σε αυτόν τον διαγωνισμό. Επίσης να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2024.

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων
5 σημεία για τους διάλογους

Θα δημιουργηθούν κριτικές επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε. και μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της τελετής απονομής. Τελικά αποτελέσματα εντός του έτους 2024. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Το πρώτο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου, θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος και θα λάβει μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου έργου που θα μετάσχει στον διαγωνισμό όσων λάβουν έπαινο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Οι πρώτοι νικητές, σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα λάβουν ένα μετάλλιο. Το δε σενάριό τους θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επόμενου έργου, που θα μετάσχει στον διαγωνισμό, όσων λάβουν έπαινο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:16 am


Κώστας Τζιούμης: «Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι τεράστιος - Όλοι πρέπει να προσέχουμε» (vid)

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (30/6/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ – «Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη που καθαρίζει το οικόπεδο, ο ίδιος να μεταφέρει τα υπολείμματα σε αδειοδοτημένους χώρους. Όλοι οι δήμοι έχουν υποχρέωση να κάνουν το ίδιο με τα δικά τους οικόπεδα. Δεν είναι σωστό να μεταφέρουμε τα κομμένα κλαδιά δίπλα σε κάδους ανεξέλεγκτα και να μεταφέρεται το πρόβλημα στον δήμο. Εμείς είμαστε σε άριστη συνεργασία με την πυροσβεστική, από αύριο ξεκινούν τα πυροφυλάκια. Οι υδροφόρες είναι σε επιφυλακή και στη διάθεση της πυροσβεστικής, χρησιμοποιήθηκαν στη Γαρέα, στα Βούρβουρα και όπου αλλού χρειάστηκε. Σε επιφυλακή είναι και ιδιώτες που έχουν μηχανήματα και συνεργάζονται με τον δήμο. Από την πλευρά του δήμου, ό,τι μπορεί να γίνει, έχει γίνει. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Όλοι πρέπει να προσέχουμε.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - «Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στο άλσος του Αγίου Γεωργίου. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αν την μέρα της εκδήλωσης, έχει κίνδυνο πυρκαγιάς από 3 και πάνω, λόγω της νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται να γίνει. Ή θα γίνεται κάπου αλλού ή θα ματαιώνεται».

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – «Ως τώρα τα πράγματα κυλούν ομαλά. Κάναμε παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όσα περισσότερα παιδιά θέλουν να πάνε στις κατασκηνώσεις. Θα φιλοξενήσουμε μετά τις 13 Αυγούστου, παιδιά από την Αρμενική Κοινότητα Αθήνας.»

ΔΕΥΑΤ – «Το σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΤ από το γραφείο τους να παρακολουθούν παραμέτρους για το πόσιμο νερό ,τις δεξαμενές, τα αντλιοστάσια, το δίκτυο ύδρευσης και τυχόν διαρροές. Εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο κατανάλωσης νερού και μειώνει τον κίνδυνο διαρροών. Τα αποθέματα νερού μειώνονται συνεχώς και πρέπει όλοι να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε πόσιμο νερό για τα επόμενα χρόνια και να μειώσουμε τις απώλειες και τη σπατάλη νερού.

Παράλληλα, έχουμε παρουσιάσει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ. Έδωσε προτάσεις για να ανέβει το επίπεδο υπηρεσιών ώστε να πλησιάσει το ευρωπαϊκό τρόπο διοίκησης. Είναι στη λογική του συνεχούς εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΤ».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – «Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις για όλους. Θερινός κινηματογράφος, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ και μια σειρά από κορυφαίες εκδηλώσεις όπως η ‘Έκθεση Βιβλίου, το 3ο Street Food Festival μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αλλά και τις Λευκές Νύχτες μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου, των Καφεστιατόρων και της Περιφέρειας. Στόχος του δήμου και της δημοτικής αρχής είναι η αρμονική συνεργασία με όλους τους φορείς που έχουμε κοινό στόχο να φέρουμε κόσμο στην Τρίπολη. Επίσης, οργανώνουμε το Ροκ Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Ασέας.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ξεκίνησε με τη συναυλία της Άννας Μαρίας Μπιλίδα στα Κλωνατζίδικα, ενώ την Κυριακή είχαμε το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball, μία πολύ σημαντική διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, με την ΕΟΚ και τη βοήθεια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά και με τη χορηγία της ΔΕΗ. Στόχος μας είναι αυτοί οι αγώνες να γίνουν θεσμός και να οργανώνονται κάθε χρόνο.»

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – «Ο Δήμος Τρίπολης έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις κοινωνικές τους υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, όπως και για όλες τις άλλες μονάδες. Έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ η συνέχιση του Κέντρου Κοινότητας».

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – «Είναι ένα σοβαρό θέμα για όλους τους δήμους. Αυτό αντανακλά και στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, διότι είναι πολλά χρόνια που έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το 2019 όταν ανέλαβα Δήμαρχος Τρίπολης στο τμήμα Πρασίνου δούλευαν πάνω από 10 άτομα, τώρα δουλεύουν 4.»

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ – «Το σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων παραδόθηκε και εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή. Είναι ένας μπούσουλας που είναι στα χέρια μας και θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να τον αξιοποιήσουμε με στόχο να εξασφαλίσουμε περισσότερους χώρους για την περιοχή μας.»

ΔΡΟΜΟΙ – «Έχουμε χρήματα αλλά είναι αυτονόητο ότι δεν θα κάνουμε τώρα ασφαλτοστρώσεις και μετά να περάσει ξανά το φυσικό αέριο. Περιμένουμε το 2024 να τελειώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου φυσικού αερίου και μετά να κάνουμε αποκαταστάσεις στους δρόμους.

Δείτε το βίντεο  στο facebook του κ. Τζιούμη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:38 am


ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο Ανδρουλάκης

Έχω ξεκαθαρίσει ότι Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις.

Εισηγούμαι να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας.

Με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Ένα ελεύθερο debate.

Το ερώτημα “με ποιον θα πάτε;” του Μαΐου, έγινε πλέον “πως και πότε θα κυβερνήσετε;”. Αυτό είναι για εμένα ο στόχος της δύσκολης αποτίμησης και όχι απαξίωσης του μεγάλου αγώνα των απλών ανθρώπων της δημοκρατικής παράταξης. Μαζί πετύχαμε πολλά.
 

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια του ελληνικού λαού, για το καλό της πατρίδας μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να βγαίνουμε πιο δυνατοί. Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να δημιουργούνται νέες προοπτικές και νέες ελπίδες. 

https://bit.ly/4cjZWUX

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 10:30 pm


Super θέαμα στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη (pics,vid)

Απόγευμα Κυριακής με υψηλές παρουσίες, μεγάλες θερμοκρασίες αλλά και πλούσιο θέματα στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball που διεξάγεται στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Οι ομάδες δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και οι μάχες είναι συναρπαστικές με τους αθλητές με εντυπωσιακές φάσεις να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο κοινό.

Παράλληλα για το 3x3 μίλησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αναπληρωτής Πειφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης.

Άπαντας στάθηκαν στην άρτια διοργάνωση και τόνισαν πως στόχος είναι η Τρίπολη να αποτελέσει πόλο αθλητικές έλξης μεγάλων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 9:17 pm


Ο Κοσμάς γιορτάζει τους Αγίου Αναργύρους (pics,vid)

Με κάθε λαμπρότητα ο Κοσμάς στην Νότια Κυνουρία γιορτάζει τους Άγιους Ανάργυρους στον Ιερό Ναό με το χωριό να πανηγυρίζει την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στις 19:00 ψάλθηκε ο Παρακλητικός Κανών προς τους Αγίους και εν συνεχεία Μέγας Εσπερινός της Εορτής.

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, πρωί και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στις ανωτέρω ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει κσι θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Κοσμά

Video of ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Κοσμά

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 8:56 pm


Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, η ανάκαμψη των ποσοστών της πάνω από τον πήχη του 30% αλλά και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώνονται στην πολιτική έρευνα της Κapa Research για τον μήνα Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,3%, έναντι 13,5% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ φιγουράρει στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,2%.

Ακολουθούν, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 7,9%, η Νίκη με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας το 1,8% των προτιμήσεων. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 2,3% των ερωτηθέντων, 0,8% θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αθροιστικά αγγίζει το 12,1%.

Ενδιαφέρον στοιχείο της πολιτικής έρευνας της Κapa Research είναι ότι πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 51%) επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι ποσοστού μόλις 25% που ζητά να παραμείνει ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 8:14 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στο Άστρος

Κατά την περίοδο των θερινών μηνών οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν καθώς καταγράφεται αύξηση στα τροχαία ατυχήματα. Μαζί με τις ανάγκες των τακτικών χειρουργείων και τις τακτικές μεταγγίσεις που χρειάζονται πολλοί συμπολίτες μας, προστίθεται και η επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση των πολυτραυματιών από τα τροχαία ατυχήματα.

Το δυσάρεστο παράδοξο, να παρατηρείται ταυτόχρονα μείωση των αποθεμάτων αίματος τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, οφείλεται στο ότι πολλοί εθελοντές φεύγουν για διακοπές και αμελούν την αιμοδοσία. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να θυμηθούμε προτού φτιάξουμε τις βαλίτσες μας για τις διακοπές, να δώσουμε αίμα και να ανανεώσουμε το ραντεβού με το νοσοκομείο ή με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας που έρχεται στη γειτονιά μας. Η Κινητή Μονάδα της Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Τρίπολης θα βρίσκεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Άστρους από 09:00-13:30.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες καθώς και όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και να προσέλθουν σε αυτό το ραντεβού αγάπης. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει…Σας έχουμε όλους ανάγκη!!

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Τρίπολης -  Κ.Υ. Άστρους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 7:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας