Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φωτιά στη Μεσσηνία

φωτογραφία αρχείο arcadiaportal.gr

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Αλιμάκι Μεσσηνίας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Συνδράμουν στο έργο μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:39 pm


Μικρή εστία φωτιάς από κεραυνό στο Αρτεμίσιο

Σε περιστατικό φωτιάς που εκδηλώθηκε πάνω από το Αρτεμίσιο στη Μαντινεία Δήμου Τρίπολης έσπευσε η Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

Σε ενημέρωση που είχαμε από την Υπηρεσία, πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε σήμα για κεραυνό στην περιοχή.

Όπως μας είπαν, το περιστατικό ήταν μικρής έκτασης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:23 pm


Πανελλαδικές Εξετάσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, είναι ξανά διαθέσιμη η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για:

τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: ΕΔΩ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:16 pm


Σύλληψη 36χρονου για κατοχή κάνναβης στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, χθες (16.6.2024) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε, μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:01 pm


Νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκινά στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και επίσημα καθώς ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ήρθε σε συμφωνία με την ΕΠΟ και αναλαμβάνει το την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης ήρθε σε επικοινωνία με τον Σέρβο τεχνικό με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν και κάπως έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γίνεται ο νέος Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Πλέον, η Εθνική μας ομάδα ανοίγει μια νέα σελίδα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:56 pm


Νέες ταυτότητες: Τέλος χρόνου - Τι θα συμβεί αν δεν αλλάξετε

Συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοση νέων ταυτοτήτων με την αλλαγή - αντικατάσταση των παλαιών να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να μπουν στο id.gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet  και να ζητήσουν την έκδοση νέας ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προγραμματίσουν ψηφιακά το ραντεβού τους.

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του δελτίου ταυτότητας, πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία και υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος θα σας κλείσει το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού.

Διαβάστε περισσότερα για το τι θα συμβεί εάν δεν αλλάξετε τις ταυτότητές σας μέχρι το τέλος του χρόνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:46 pm


Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό έργο «Tellmeyourclassroomrules» κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024. 

Το έργο σχεδιάστηκε για να αναδείξει τις διαφορές που συναντάμε στα σχολεία της Ευρώπης και στις τάξεις αυτών λόγω της κουλτούρας της εκάστοτε χώρας. 

Η ύπαρξη κανόνων σε μία σχολική αίθουσα αποτελεί και την οριοθέτηση των μαθητών σε ασφαλή όρια που θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ποιότητα της διδασκαλίας, για τη θετική γνωστική και κοινωνική εξέλιξη των μαθητών και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνικής ομάδας.

Για τέσσερις μήνες από τον Φεβρουάριο 2024-Μάιο 2024, 9 δάσκαλοι και πάνω από 100 μαθητές  από την Τουρκία, την Τυνησία και την Ελλάδα συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο. 
 

Δείτε ΕΔΩ.

Οι μαθητές : Γ2 τάξης
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Τρίκολα Θεοδώρα 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΑΡΚΑΜΟΥΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕ70

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:34 pm


Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τένις στον ΣΑ Τρίπολης (pics)

Η Τρίπολη θα φιλοξενήσει το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, δύο από τους καλύτερους Έλληνες τενίστες, σε έναν συναρπαστικό αγώνα επίδειξης. Πρόκειται για τους αθλητές  Στέφανο Σακελαρίδη και τον Φάνη Κοντόπουλο.

Ο Στέφανος Σακελαρίδης είναι επαγγελματίας τενίστας, 19 ετών, βρίσκεται στο νούμερο 432 της παγκόσμιας κατάταξης ATP, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας (UnitedCup) και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το Ελληνικό τένις.

Ο Φάνης Κοντόπουλος, περυσινός κυπελλούχος και πρωταθλητής Ελλάδος (διπλά ανδρών), έχει σημαντικές διακρίσεις  στο κολεγιακό πρωτάθλημα Αμερικής. 

Ο αγώνας θα ανοίξει την αυλαία του TRIPOLISOPEN 2024,ενός από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά τουρνουά τένις της Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης για 10 συνεχόμενα χρόνια . 

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση του συλλόγου ότι οι δύο αθλητές πριν τον αγώνα (18.00-20.00) θα παίξουν 2 gamesμε όποιον αθλητή επιθυμεί αρκεί να είναι εγγεγραμμένος στο φετινό τουρνουά TRIPOLISOPEN.

Πριν τον αγώνα οι δύο αθλητές θα συζητήσουν με  τα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου για το συναρπαστικό άθλημα του τένις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:19 pm


Κατσίπος: Πολύ σύντομα τα παιδιά θα μπορέσουν να χαρούν το νέο Νηπιαγωγείο στο Παράλιο Άστρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης και ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών κ. Τίμος Κατσίπος σε συνάντηση που είχαν,  με αφορμή την υπογραφή παραχώρησης οικοπέδου για την κατασκευή νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο δήμο, μίλησαν και για την πορεία των έργων στο Νηπιαγωγείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 έγινε η τελετή θεμελίωσης του νηπιαγωγείου και όπως είχε αναφερθεί σε λιγότερο από έναν χρόνο οι μικροί μαθητές της περιοχής θα απολαμβάνουν τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις και η παραμονή τους εκεί θα είναι ακόμα πιο ποιοτική.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.» και είναι προϋπολογισμού 1.238.000 ευρώ.

Ο κ. Κατσίπος ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά και ο ανάδοχος ανταποκρίνεται στο χρονοδιάγραμμα  ποιοτικά και χρονικά.

Το έργο πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί στον συμβατικό του χρόνο και πολύ σύντομα τα παιδιά θα μπορέσουν να χαρούν το νέο κτίριο

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:00 pm


Δράση για την πρόληψη του καρκίνου στο πλαίσιο της Παμπελοποννησιακής Συνάντησης Νοσηλευτών στην Τρίπολη (pics,vid)

Η πρώτη Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας σήμερα 17 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη δράση για την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πατρών ενώνουν τις δυνάμεις τους και τολμούν για μια συνδιοργάνωση που θέλουν να γίνει θεσμός.

Στόχος της δράσης αυτής είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για το καρκίνο και την σωστή πρόληψη γιατί η πρόληψη σώζει ζωές και αυτός είναι και ο στόχος της δράσης αυτής.

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων συζητούν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις, μοιράζονται τις εμπειρίες και καταλήγουν σε βέλτιστες πρακτικές ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς προκλήσεις που επιβάλλει το σύστημα υγείας της χώρας μας και οι διεθνείς αλλαγές.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:41 pm


Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Γαρέα (pics)

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Τ.Κ. Γαρέας.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης στο συμβάν, όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Οικονομόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Γαρέα.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Oι φωτογραφίες είναι απο σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Γιώργου Οικονομόπουλου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:36 pm


Πολάκης σε Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα!

Την έντονη διαφωνία του με την σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Οχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και “βιώσιμης ανάπτυξης”» ξεκινά στην ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Όλο το κείμενο του Παύλου Πολάκη

Οχι αλλα ινστιτούτα και στρογγυλα τραπεζια προβληματισμου και «βιωσιμης αναπτυξης» !

-Πολιτικη γραμμη συγκεκριμενης συγκρουσης με τα καρτελ ενεργειας , καυσίμων, τροφίμων και τραπεζων υπερ των λαικων συμφερόντων χρειαζομαστε!
-Πολιτικη γραμμη αναδιανομης απο την ελιτ και την ολιγαρχία προς οφελος της μισθωτης εργασιας ,της αγροτικης παραγωγής και των μικρομεσαιων χρειαζομαστε!
-Για ισχυρο κοινωνικο κρατος ,για αποκατάσταση της αξιας της εργασιας και των συνταξεων ,για αξιοπρεπες μελλον για τη νεα γενια που πρεπει να σταματησει να φευγει απο τη χωρα και να γυρισουν οσοι εφυγαν !!

ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και οχι να κρατησουμε απλα τη «φλογα αναμμενη» διπλα στα εικονισματα

Καμια βιωσιμη αναπτυξη δεν θα ερθει με αγορασμενα ΜΜΕ ,με ελεγχόμενη και διεφθαρμενη τη Δικαιοσυνη και ενα επιτελικο κρατος που κυριαρχουν μαφιες που μοιραζουν απευθειας αναθεσεις!

Αυτα πρεπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ παιρνοντας την κυβερνηση με ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ και εκφραζοντας την κοινωνικοπολιτικη συμμαχια της αριστερης προοδευτικης παραταξης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!

Σε αυτην την προοπτικη καποιοι που αποχωρησαν κρατωντας τις εδρες γιατι δεν τους αρεσε η νεα ηγεσια δεν νομιζω πως εχουν να προσφερουν κατι(τους το εδειξε αλλωστε ο λαος προσφατα) ουτε βεβαια καποιοι Σχοιναδες και Ρουσοπουλοι ή και καποιοι οπως ο Χουλιαράκης που αναζητησε τη ζεστη αγκαλια του αρχιτραπεζιτη Στουρναρα.

Αυτα απο μενα …κατ αρχην!

Υγ .Και ειμαι απο αυτους που τη συμφωνια των Πρεσπων την στηριξαν οσο ελαχιστοι απο το Συριζα. Αλλά μην κολλαμε διπλα στην αποτιμηση και προβολη της συμφωνιας απο τους αρχιτεκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,τα φληναφηματα περί «βιώσιμης αναπτυξης» με ομιλητες και συμμετεχοντες σαν αυτους που προανεφερα για να υπηρετηθουν σεναρια ελεγχομενων «συγκλισεων» ….

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:27 pm


Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογή νέας ηγεσίας

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για το ΠΑΣΟΚ, όπου συνεχίζονται οι μετεκλογικές αναταράξεις και ακούγονται αρκετές φωνές για εκλογή νέας ηγεσίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του στην ΕΡΤ, θέλοντας να φτιάξει και το έδαφος ενόψει και της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, στη σκιά των τοποθετήσεων στελεχών που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών αλλά και εκείνων που επιμένουν στην τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.

Οι πιέσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Ήδη κορυφαία στελέχη είναι αποφασισμένα να θέσουν υποψηφιότητα σε μία πιθανή εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με παρέμβασή του δήλωσε παρών στην εσωκομματική διαδικασία και ζήτησε άμεση προσφυγή στην βάση, χωρίς να προσδιορίζει τον δικό του ρόλο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:05 pm


Ελεύθερος ο ποινικολόγος που ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του - Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα

Eurokinissi

Ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ο ποινικολόγος

Σύμφωνα με πληροφορίες, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

Μετά την απολογία του σε δηλώσεις του ο δικηγόρος είπε: «Ζητάω συγγνώμη από όλους, από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια.  Δεν έχω υπάρξει βίαιος ξανά στο παρελθόν».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:36 pm


Σήμερα η τελετή έναρξης της Παμπελοποννησιακής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Mε ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών που πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας από 17 έως 18 Ιουνίου 2024,στις φιλόξενες δομές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πατρών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τολμούμε μια συνδιοργάνωση που θέλουμε να γίνει θεσμός.

Αποτελεί τιμή μας επίσης, η φιλοξενία του 4ου Forum των Προέδρων Νοσηλευτικής στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, μια ακόμα ευκαιρία για τη νοσηλευτική μας εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με το επαγγελματικό περιβάλλον και την κλινική πρακτική.

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων συναντιόμαστε, συζητάμε, συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και καταλήγουμε σε βέλτιστες πρακτικές, ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς προκλήσεις που επιβάλλει το σύστημα υγείας της χώρας μας και οι διεθνείς αλλαγές.

Πιστεύοντας στη δύναμη της συνεργασίας, της διεπιστημονικότητας και της αλληλοϋποστήριξης, σας καλοσωρίζουμε όλες και όλους, για μια εποικοδομητική συνεργασία, συμμετέχοντας δυναμικά στο επιστημο νικό και κοινωνικό πρόγραμμα της εκδήλωσής μας.

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Λαμπράκη
Πρόεδρος της
Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόεδρος της
Επιστημονικής Επιτροπής

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, δείτε το πρόγραμμα:

19.30-21.00 Τελετή Έναρξης

Εναρκτήρια Ομιλία
Συντονιστές: Κατσής Αθανάσιος, Καθηγητής Στατιστικής στην Εκπαιδευτική Έρευνα, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πρεζεράκος Παναγιώτης Καθηγητής, Εργαστήριο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Υγείας, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Προς ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας: Ερευνητικά ευρήματα και συστάσεις πολιτικής
Ομιλητής: Σουλιώτης Κυριάκος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:29 pm


...Και ποιο το κέρδος;

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:19 pm


Έγινε η αρχή για την κατασκευή νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Tη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 09:30 υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης χρήσης ακινήτου για την κατασκευή Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης και ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ) κ. Τίμος Κατσίπος, επισκέφθηκαν την περιφερειακή Πυροσβεστική διοίκηση Πελοποννήσου στην Τρίπολη και τον αρχιπύραρχο I. Δαληβίγκα, περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του έργου και για να «πέσουν» οι πρώτες υπογραφές, για ένα μεγάλο έργο για την Βόρεια Κυνουρία.

Ο κ. Καμπύλης παραχώρησε οικοπεδική έκταση περίπου 7 στρεμμάτων στη Μελιγού στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους. Στο οικόπεδο αυτό θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν το Κλιμάκιο και, όπως αναφέρεται στην σύμβαση, το Πυροσβεστικό Σώμα θα φέρει όλες τις δαπάνες συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Μετά την υπογραφή, ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσίπο για την αρωγή του, μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από τα Προσήλια, στη Μελιγού, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στον αστικό ιστό και στον περιφερειακό δρόμο.

Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να βρεθούν και οι πόροι για την ανέγερση και είμαστε ικανοποιημένοι που ήδη έχουν εξασφαλιστεί και τα χρήματα για την κατασκευή ενός σύγχρονου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Βόρεια Κυνουρία, είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση για την αναβάθμιση του Κλιμακίου σε Υπηρεσία.

Ο κ. Κατσίπος μίλησε για τις δεσμεύσεις των Κτιριακών Υποδομών, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην πρώτην γραμμή, δίπλα στον πολίτη.

Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών, προχωράμε στην κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ

«Οι μηχανικοί των Κτιριακών Υποδομών έχουν ολοκληρώσει την προμελέτη του έργου, ύστερα από συνεχείς συσκέψεις της Πυροσβεστικής και του δήμου»

Στόχος μας, είναι μέσα στο 2024 και ίσως το Φθινόπωρο να έχει βγει η προκήρυξη, έτσι ώστε να ξεκινήσει στις αρχές του 2025 το έργο.

Θα είμαστε δίπλα στον κ. Καμπύλη και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον τόπο μας

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Aρχή για την κατασκευή κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Βόρεια Κυνουρία

Video of ArcadiaPortal.gr Aρχή για την κατασκευή κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Βόρεια Κυνουρία

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:17 pm


Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ από Δήμο σε οικογένεια παιδιού που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης στην Αττική έφερε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση, τοποθετήσεις και προτάσεις των Δημοτικών παρατάξεων για την αποζημίωση που προκύπτει από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ύπ’ αρίθ. Α144/2024 που καλείται να καταβάλλει ό Δήμος στα μέλη της οικογενείας του αδικοχαμένου Β.Ζ. (ατύχημα Λούνα Παρκ)», που αγγίζει μαζί με τους τόκους, σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου ειναι τελεσίδικη και άμεσα εκτελεστή.

«Ο Δήμος μας με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και έχοντας την αντίληψη ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη απώλεια, ούτε και να απαλύνει τον πόνο των οικείων του εννοείται ότι θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται με όποιον τρόπο μπορεί», ανέφερε η δημοτική Αρχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:00 pm


Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”:

Τον κ. Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος για την ακρίβεια, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για την αλαζονεία και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η Κυβέρνησή του. Τον τιμώρησε ο κόσμος για τις Τράπεζες που έχουν τρία δις υπερκέρδη και με ερώτηση μου στον κ. Χατζηδάκη δεν μας απαντάνε εάν αυτά τα υπερκέρδη θα τα φορολογήσουν.

Η ΝΔ κρατιέται ζωντανή σήμερα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική εναλλακτική λύση και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συζητηθεί και να βρεθεί τρόπος ώστε να είμαστε εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε τους στόχους του στις εκλογές και θα σας αναφέρω δύο στοιχεία για τα οποία δεν πέτυχαμε. Σε μια χαλαρή διαδικασία έφυγαν ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι από τη ΝΔ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Σε μια χαλαρή εκλογική διαδικασία έφυγαν πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Το ΠΑΣΟΚ έχασε περίπου εκατό χιλιάδες.

Για να είμαι ξεκάθαρος, εγώ ούτε υποτίμησα το αποτέλεσμα της Φώφης Γεννηματά που πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8%, ούτε υποτιμώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 12%. Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν έχει πλέον πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά και πρέπει να το συζητήσουμε. Σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να βρούμε τρόπους πολιτικούς αλλά και πρόσωπα που θα μπορούν να είναι πρωθυπουργίσιμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα και θα κριθεί για αυτό.

Εγώ έχω αναφέρει κάτι αυτονόητο. Οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το θετικό που παρατηρούμε ότι είναι αναζωογονητικές. Όταν ο κ. Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησαν την εσωκομματική μάχη, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 8% και εάν δείτε τις δημοσκοπήσεις τον Δεκέμβρη του 2021 και τον Γενάρη του 2022 ήταν το ΠΑΣΟΚ στο 18,5%. Επειδή οι πρόωρες εκλογές δεν είναι μακριά, ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αρκετός για να γίνουν όλες οι εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του κόμματός μας.

Ο Πρόεδρος είναι έξυπνος άνθρωπος και φοβερός τακτικιστής. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πει ότι δεν πάμε σε εκλογές και έκανε μια διαρροή για 25 Ιουλίου ενώ έχει αναφέρει ότι θα γίνουν εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ το 2025. Επειδή μια εκλογική διαδικασία πρέπει να έχει πολύ κόσμο και με δυνατούς υποψηφίους, δεν νομίζω ότι θα ήθελε να πάει ο Πρόεδρος μόνος του σε αυτή την εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο. Εάν πάμε Ιούλιο σε εσωκομματικές διαδικασίες, θα πάνε να ψηφίσουν μόνο ο Προέδρος και οι φίλοι του.

Θεωρώ ότι όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούν να βγουν να μιλήσουν πολιτικά και να αναφέρουν ποιο είναι το σχέδιο τους για το ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και να τους ακούσει ο κόσμος και στο τέλος της ημέρας να αποφασίσει.

Εγώ στις προηγούμενες εκλογές υποστήριξα τον κ. Ανδρουλάκη, όπως υποστηρίξα το 2017 την Φώφη Γεννηματά. Σήμερα πιστεύω ότι η επιλογή Ανδρουλάκη δεν μπορεί να μας πάει μπροστά για να νικήσουμε τη ΝΔ.

Θα ευχηθώ, μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία.

Για τον Χάρη Δούκα

Την ίδια συζήτηση είχα ζήσει όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν Ευρωβουλευτής και τότε όλοι έλεγαν πώς γίνεται να είναι Ευρωβουλευτής και να βρίσκεται στη Βουλή αφού θα πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες. Τότε είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως γίνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου αρχικά Δήμαρχοι έγιναν μετά Πρόεδροι κόμματος.

Πιστεύω ότι εάν πετύχει το μοντέλο που έγινε πρόσφατα στο Δήμο της Αθήνας, όπου κέρδισε τη συντηρητική παράταξη κερδίζοντας ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί αυτό το μοντέλο να εφαρμοστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Γερουλάνος έχει τις δυνατότητες, έχει το προφίλ, είναι αποφασιστικός άνθρωπος και πιστεύω ότι θα είναι υποψήφιος.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι εξαιρετικός νέος συνάδελφος, με φιλοδοξίες και αναμένουμε να μιλήσει πρώτα. Ήταν Γραμματέας του κόμματος, έγινε βουλευτής και αύξησε τα ποσοστά του κόμματος στην ανατολική Αττική. Αυτός θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας την βλέπω θετικά.

Με απλά λόγια, Πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο σημαίνει, να βάλεις κάποιον δίπλα στον Μητσοτάκη και να πουν οι πολίτες ότι αυτόν θέλω να ψηφίσω για να γίνει Πρωθυπουργός.

Μετά τις Ευρωεκλογές είπα την άποψή μου ότι δεν πείσαμε τον κόσμο ότι έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, ενώ δεν κάναμε λάθη σε αυτά που είπαμε. Ουσιαστικά δεν έπεισε η ηγεσία μας ότι μπορεί να πάρει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. Επίσης δεν πείσαμε τον κόσμο ότι είμαστε εναλλακτική πρόταση καλύτερη από τον Κασσελάκη.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε μια προσπάθεια. Όταν η Φώφη Γεννηματά πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8% κανένας δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατέβει υποψήφιος τότε. Όταν πήγαμε από το 8% στο 12,7% ήταν ένα σημαντικό βήμα και δεν το υποτιμούμε αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση πως θα πολλαπλασιάσουμε το ποσοστό μας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του χώρου. Με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία απολύτως πολιτική σχέση και θα πρότεινα στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να αναφέρουν πως θα πείσουν το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που έφυγε από τη ΝΔ και τους πεντακόσιους εξήντα ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ενάμιση εκατομμύριο που έκατσε σπίτι του και να συνομιλήσουν με ανθρώπους και στελέχη τα οποία μπορούν να είναι απέναντι σε αυτό που προτείνει και εκφράζει ο κ. Κασσελάκης αλλά και η ΝΔ. Ο κ. Κασσελάκης δεν εκφράζει την κεντροαριστερά και τον προοδευτικό κόσμο, είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων και δεν ξέρεις τι λέει.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:49 am


ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής στο κέντρο της Αθήνας

Eurokinissi

Ταμειακές μηχανές που είχαν σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα.

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:41 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14467 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14467  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:10 pm


Επικαιρότητα - Arcadia Portal

Επικαιρότητα  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:27 am


Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας