Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τρίπολη: Γιορτάζει το εξωκκλήσι του Άγιου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στο Ιερό Εξωκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των Δικαστικών, που βρίσκεται στη θέση «Άλσος Θέμιδος» στο 2ο χιλ. επί της επαρχιακής οδού Τριπόλεως – Συλίμνας, θα τιμήσουμε την μνήμη των Αγίων Πάντων με την τέλεση Θείας Λειτουργίας με αρτοκλασία.

Προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς της πόλεώς μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη των Αγίων Πάντων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:14 pm


Συνελήφθη 50χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (27.6.2024) το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 50χρονη ημεδαπή, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει σκύλο για τον οποίο δεν πληρούταν οι κανόνες ευζωίας του. Στην ανωτέρω επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά,πρόστιμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:01 pm


Γιατί είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; Τι απαντούν οι πλοιoκτήτες στον υπουργό Ναυτιλίας

ην «ανηφόρα» έχουν πάρει οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μια ακόμη χρονιά με αυξήσεις μάλιστα που σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda φτάνουν ακόμα το 101%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, οι έξι διαδρομές που είχαν την μεγαλύτερη άνοδο (μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ) ήταν:

Πάρος – Σύρος: 101%
Λέρος – Λειψοί: 73%
Σίφνος – Φολέγανδρος: 68%
Μύκονος – Κουφονήσια: 58%
Νάξος – Κουφονήσια: 29%
Πάτμος – Πυθαγόρειο: 27%

Διαβάστε περισσότερα για τους λόγους που είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τί λενε οι πλοιοκτήτες

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:35 pm


Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στους Νηπιαγωγούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, κατόπιν αιτήματος και εγκρίσεως από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό , πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διάρκειας δύο ωρών στους Νηπιαγωγούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (σύνολο 68 ).

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση και ενημερώθηκαν για όλα τα νέα πρωτόκολλα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια-Προϊσταμένη Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου, παρουσία Εθελοντών του Τομέα Υγείας.

Ευχαρίστησε και έκανε χαιρετισμό η σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Αρκαδίας και Λακωνίας κα. Ειρήνη Τσάρα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το διδακτικό προσωπικό για την εμπιστοσύνη, την άψογη συνεργασία, αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών που διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:20 pm


Ο Χουάν Μουνάφο συνεχίζει και η σημαία παραμένει στον ιστό της

Η σημαία στον ιστό της και την νέα αγωνιστική χρονιά με τον Χουάν Μουνάφο να παραμένει στο κιτρινομπλέ ρόστερ αφού υπάρχει συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο 36χρονος Αργεντινός κεντρικός μέσος και αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης θα παίξει ακόμα έναν χρόνο ποδόσφαιρο απαντώντας θετικά στην πρόταση της διοίκησης και έτσι θα προσφέρει λύσεις και επιλογές στην μεσαία γραμμή και την καινούρια περίοδο.

Ο Χουάν Μουνάφο έχει 277 συμμετοχές με τα κιτρινομπλέ και είναι οι περισσότερες από κάθε άλλον με το κοντέρ να είναι έτοιμο να γράψει ακόμα πιο πολλές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:06 pm


Διακοπή Υδροδότησης στην περιοχή Συνοικισμού Κολοκοτρώνη την Παρασκευή 28/6

Η ΔΕΥΑΤ, στην υπηρεσία και διάθεση των δημοτών κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου, γνωστοποιεί ότι θα υπάρχει διακοπή νερού σήμερα έως τις 15:00 στην περιοχή Συνοικισμού Κολοκοτρώνη, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία εκ μέρους των συμπολιτών ζητά συγγνώμη και ευχαριστεί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 1:51 pm


Χρ. Λαμπρόπουλος: Στόχος η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για μία Περιφέρεια που θα συναγωνίζεται τις καλύτερες της χώρας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία στην Καλαμάτα, την εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου».

Είχα τη χαρά να πάρω μέρος σε δύο θεματικά τραπέζια συζήτησης, στα οποία συμμετείχαν Δικαιούχοι του Προγράμματος και εκπρόσωποι από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων πόρων.

Η Προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον, καθώς επίσης η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός, η συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ήταν οι άξονες στους οποίους έθεσα βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για μία Περιφέρεια που θα συναγωνίζεται τις καλύτερες της χώρας και θα είναι ελκυστική για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και για το ανθρώπινο δυναμικό της.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 1:30 pm


Εξαιρετική παρουσία του Γ.Σ. Αρκαδίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 – Στην Εθνική η Βερβαινιώτη

Εξαιρετικές εμφανίσεις με πολλά πλασαρίσματα σε τελικούς από τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα στις 15 και 16 Ιουνίου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους αθλητές και προπονητές για την θαυμάσια προσπάθειά τους που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γ.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ να είναι στις πρώτες θέσεις των σωματείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά και από αυτό το Πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως η Φωτεινή Βερβαινιώτη που γυμνάζεται με τον Κώστα Δρακόπουλο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας με την Εθνική Ομάδα κ18!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς για την στήριξή τους!

Προπονητές των αθλητών μας είναι ο Κώστας Δρακόπουλος, Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, Διονύσης Ρουσάκης,Δημήτρης Μακαρούνης και Ηρώ Αλεξάκη.!

Τα αποτελέσματα και οι θέσεις των αθλητών και των αθλήτριών μας παρακάτω.

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ 3Κ Κ18 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

4η ΒΕΡΒΑΙΝΙΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 2007 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 55.07

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

7ος ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 2008 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4.20

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ 5Κ K18 ΑΝΔΡΩΝ

10ος ΜΠΟΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 2007 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 49.99

2000Μ ΦΥΣ.ΕΜΠΟΔΙΑ K18 ΑΝΔΡΩΝ - ΤΕΛΙΚΟΣ (15/06/2024)

9ος ΜΠΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2007 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 6:31.04

4Χ100 ΑΝΔΡΩΝ

7η ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 44.91 12 44.901

ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι.(2008) - ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Χ.(2008)

ΜΙΤΖΗΘΡΑΣ Δ.(2008) - ΛΕΟΝΤΙΟΣ Χ.(2007)

4Χ100 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

29η ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 53.21

ΑΘΑΝΑΣΑ Β.(2008) - ΚΟΤΣΑΛΗ Μ.(2009)

ΚΑΡΑΛΕΚΑ Α.(2009) - ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ Α.(2007)

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ 110 ΕΜΠ.

Αγωνίστηκε ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

18η ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5.25

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ

21ος ΜΗΤΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2008 ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1.65

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ 800 Μ.

ΜΠΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2.11

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 1:28 pm


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο στην Αρκαδία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 1:09 pm


Στις 4 Ιουλίου συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης για τα αδέσποτα

Σας καλούμε στις 4 Ιουλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06.10.2023 τεύχος Α’) και ισχύει για λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Τρίπολης ( Κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου)

«Παράταση – Τροποποίηση της εκμίσθωσης του ισόγειου διαμερίσματος, ιδιοκτησίας Δήμου Τρίπολης, επί της οδού Κόντου 20, Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη του κατηργημένου Δημοτικού Σχολείου Παλαιόπυργου στον «Σύλλογο Γυναικών Παλαιόπυργου» στις 29 Αυγούστου 2024

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Κερασιάς στον Εξωραϊστικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" στις 27.07.2024

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Θάνα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θανιωτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" στις 15.08.2024

Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου: Μια αίθουσα – πρώην αίθουσα διδασκαλίας και το κτίριο γραφείων στο Κατηργημένο Δημοτικό Σχολείο Κοινότητας Ψηλής Βρύσης του Δήμου Τρίπολης» (Δυνάμει των διατάξεων του άρθρ. 196 (παρ.2α) του ν. 4555/2018

Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου: Δημοτικό Σχολείο Κοινότητας Παλλαντίου» (Δυνάμει των διατάξεων του άρθρ. 196 (παρ.2α) του ν. 4555/2018)

8. Επιστροφή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

9. Επιστροφή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

10. Επιστροφή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

11. Επιστροφή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

12. Χορήγηση παράτασης εκτέλεσης της υπηρεσίας : «Δημιουργία Κέντρου Προβολής της Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας του Ελαιοχωρίου»

13. Περί επιχορήγησης του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΗΜΕΙΟ ΧΟΡΟΥ»

14. Επιστροφή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού

15. Ανάκληση της με αριθμό 171/2017Α.Δ.Σ. Τρίπολης (ΑΔΑ: ΩΡΥΔΩΗΡ-8Σ2) «Έγκριση της υπ΄ αριθ. 6/2017 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: "Παραχώρηση μιας αίθουσας του Δημοτικού σχολείου Χωτούσας στον Σύλλογο Απανταχού Χωτουσιωτών προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σας έδρα του Συλλόγου τους"

16. Ανάκληση της με αριθμό 50/2009 Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Κορυθίου περί παραχώρησης αίθουσας του παλαιού Σχολείου Παρθενίου στον Πολιτιστικό και Προοδευτικό Σύλλογο ΤΗΛΕΦΟΣ

17. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της πλατείας δίπλα από τον Παιδικό σταθμό (Παλαιά Αλώνια) της Κοινότητας Αλέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλέας "Η Αλέα Αθηνά" στις 05.08.2024

18. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη του Δημοτικού Σχολείου Σιλίμνης (κτίριο και προαύλιο) στο Σωματείο Σιλιμνιωτών "Η Αγία Κυριακή" στις 27.07.2024 και στις 30.08.2024

19. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της πλατείας του Αγίου Βασιλείου της Κοινότητας Αγίου Βασιλείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ" στις 26.07.2024

20. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της πλατείας της Κοινότητας Σκοπής στον "Εξωραϊστικό - Μορφωτικό - Αθλητικό Σύλλογο Σκοπής" στις 16 Ιουλίου 2024

21. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη του χώρου γύρω από την παιδική χαρά της Κοινότητας Μάναρη στον "Λαογραφικό - Μορφωτικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Μάναρη " από 10.08.2024 έως και 18.08.2024

22. Έγκριση της αρ. 10/2024 Απόφασης του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης με θέμα «Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης για το οικονομικό έτος 2023»

23. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου σύμφωνα με την αρ. 403/2024 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

24. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου σύμφωνα με την αρ. 404/2024 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

25. Έγκριση σύναψης Συμφώνου Συνεργασίας με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κάπα3 για την υλοποίηση κοινών δράσεων

Εγκατάσταση της έδρας και των τμημάτων της υπό ίδρυση Γεωργικής Σχολής εντός των ορίων του Δήμο Τρίπολης

Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης δασικών Πυρκαγιών Δήμου Τρίπολης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:58 pm


Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 28 - 30 Ιουνίου

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή

Η 24η Έκθεση Βιβλίου στην Τρίπολη

«Εκδηλώσεις της Κοινότητας Αγίου Πέτρου για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων και την τελετή μνήμης υπέρ των Αμάχων Αγιοπετριτών»

Στην Τρίπολη η παρουσίαση του δίσκου «Χάρτινες Γροθιές» της Κατερίνας Χαρμπή από την Μανθυρέα

To «Mαγικό Καραβάνι» με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Παράλιο Άστρος

Γλέντι για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αρκαδίας

Σάββατο

Εκδήλωση στο Μνημείο των Πεσόντων στη θέση «Ταρμίρι» στον Άγιο Πέτρο

Δωρεάν δράση στον τοίχο αναρρίχησης της ΚΟΙΝΣΕΠ 5ΕΝΤΕ στα Άνω Δολιανά

Έρχεται ο 2ος Δρόμος Νότιας Κυνουρίας

Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής στο.. 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

SkiritidaRun 2024: Οι οδηγίες για το μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Δάσος Σκιρίτιδας

Έκθεση ζωγραφικής του Ρήγα Ρηγόπουλου στην «Ευτοπία»

Συναυλία με τον ένα και μοναδικό Σάκη Ρουβά στο SkiritidaRun

Πανηγύρι στο Άστρος για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Το «Μουσικό Κουτί» και η Ρένα Μόρφη στο 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στον Άγιο Ανδρέα

Κυριακή

Έρχεται τον Ιούνιο ο 8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών

3x3 ΔΕΗ Street Basketball: Οι καλύτεροι δίνουν ραντεβού στην Τρίπολη

Η 199η Επέτειος της Μάχης των Τρικόρφων

Το θεατρικό έργο της Έφη Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα) στο Άστρος

Εξόρμηση 

Άγιος Πέτρος

Ο Άγιος Πέτρος είναι ένα ορεινό κεφαλοχώρι στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Είναι χτισμένο στη βόρεια πλευρά του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 952 μέτρων.

 

Βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άστρους και 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης και έχει κηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Ο Άγιος Πέτρος είναι κατάφυτος από έλατα, καρυδιές και άλλα δέντρα, έχει πολλά νερά και αρκετές βρύσες, όπως του Κεραστά, του Κατσή, του Καράμπελα, του Καπελετζή κ.ά.

Το χωριό έχει παλιά αρχοντικά πυργόσπιτα, με σημαντικότερο την οικία του Τούρκου αγά Τρικαλίτη του 18ου αιώνα και πολλές εκκλησίες, με σημαντικότερες τον Άγιο Πέτρο, τα Εισόδια της Θεοτόκου, του Αγίου Νείλου.

 

Πλησίον βρίσκεται η Μονή Μαλεβής και το μεσαιωνικό Κάστρο της Ωριάς. Τέλος, έχει και διάφορες υπηρεσίες όπως σχολείο, κοινοτικό γραφείο και διάφορους Συλλόγους.

Στο γραφικό αυτό χωριό λειτουργούν πολλοί παραδοσιακοί ξενώνες, καφετέριες, ταβέρνες και μικρά μαγαζάκια όπου μπορείς να γευτεί τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, να απολαύσει το πρωινό καφεδάκι του και φυσικά το τσιπουράκι με τα γευστικά μεζεδάκια.

Δομές που καθιστούν το χωριό έναν από τους δελεαστικότερους προορισμούς της Πελοποννήσου, απαλλαγμένο από τη βαβούρα των διάσημων προορισμών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λείψει στον επισκέπτη το παραμικρό.

Οι βόλτες στα σοκάκια του χωριού θα σου δώσουν την πιο ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του γραφικού μέρους.

 

Για εσάς που θέλετε βουτιές

Άγιος Ανδρέας

Απέχει 6 χιλιόμετρα από το Άστρος και βρίσκεται πάνω στο δρόμο για το Λεωνίδιο.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εξοχικά κέντρα, παραλίες με πεντακάθαρα νερά και κατάλληλες για θαλάσσια σπορ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:40 pm


Το ταμπλό Arcadian Tennis Open 2024 by AIRE

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων του Arcadian Tennis Open 2024 by AIRE ανακοινώνει τα ταμπλό των αγώνων για το τουρνουά της Τρίπολης.

Ενημερώνουμε τα μέλη του τουρνουά ότι κατά τις απονομές που έχουν ορισθεί στις 14/7, με ημερομηνία παράτασης 17/7 αν χρειαστεί, θα γίνει party προς τιμή όλων των συμμετεχόντων καθώς και κλήρωση δώρων. Οι απονομές στο Πράσινο, Πορτοκαλί επίπεδο και στην κατηγορία u12 θα γίνουν κατά την ολοκλήρωση των αγώνων τους, μιας και οι περισσότεροι αθλητών των συγκεκριμένων κατηγοριών αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ταμπλό ανά κατηγορίες.

Δείτε Εδώ το ταμπλό

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:30 pm


Ετήσιο Μνημόσυνο δωρητών ευεργετών αιρετών αρχόντων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο, εις μνήμη των δωρητών, ευεργετών, αιρετών αρχόντων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:20 pm


Πένθος για την Νέα δημοκρατία πέθανε ο πρώην βουλευτής της Κωνσταντίνος Γόντικας

Πέθανε, σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γόντικας.

Η ταφή του θα γίνει στο Σάββατο (29/6) στον Πύργο.

Ο Κώστας Γόντικας γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος Δημητρίου Γόντικα, βουλευτή και πρόεδρου της Βουλής. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου.

Εξελέγη βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1974 και επανεξελέγη σε αυτές του 1977. Στις ευρωεκλογές του 1981 εξελέγη ευρωβουλευτής. Ακόμη ιδιώτευσε ως δικηγόρος και είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών σιδηροδρόμων.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον Κωνσταντίνο Γόντικα, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου.

Εξελέγη βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 1974 και του 1977, ενώ στις ευρωεκλογές του 1981 εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο Κωνσταντίνος Γόντικας άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:15 pm


Μια ημέρα έμεινε για το 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

1 ημέρα έμεινε για το 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης
"The Scouts’ Music Fest, vol8"
Εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου

~ Είσοδος ελεύθερη ~

Το πλήρες πρόγραμμα:

Σάββατο 29 Ιουνίου
19:00 - Μέγας Εσπερινός για την Εορτή των Αγίων Πάντων

20:00 - Έναρξη φεστιβάλ

Από το Μουσικό Κουτί στο…..
8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης!
Γιάννης Δίσκος – πνευστά
Λάμπης Κουντουρόγιαννης – κιθάρα
Στέλιος Φραγκούς – πλήκτρα
Θανάσης Τσακιράκης – τύμπανα

Special Guest
Η Ρένα Μόρφη

Dip Ya Dip
Γιώργος Γεωργόπουλος: φωνή
Γιάννης Μακρής: ηλ. κιθάρα, φλάουτο, ηλ. μαντολίνο
Κυριάκος Παπακωνσταντίνου: τρομπέτα, ακ. κιθάρα
Γιώργος Καραμούντζος: μπάσο
Χρήστος Γιαννόπουλος: τύμπανα, κρουστά

Stand – up Comedy By Yorgos Delis

After midnight party made by Takis Savvakis

Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής για παιδιά από 7 έως 17 ετών!
Θέματα συμμετοχής:
– Φύση
– Χαμόγελο
– Καλοκαίρι
– Καθημερινότητα

Από την έναρξη ως τη λήξη του φεστιβάλ:

"Πάντα να Προσφέρω"
Η δράση προσφοράς των Προσκόπων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης, τα έσοδα τη οποίας θα διατεθούν στο Κδαπ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης.

Από τις 18:00 θα λειτουργεί το Προσκοπικό Χωριό, με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και κιόσκια με προβολή του έργου και ενημέρωση από τους:

Έθεξις - Εθελοντική ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών
ΕΟΣ Τρίπολης
MTB ARCADIA
Σ.Α.Ο.Ο.

Κυριακή 30 Ιουνίου
7:00 Θεία Λειτουργία για την Εορτή των Αγίων Πάντων

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:04 pm


Έρχεται στην Τρίπολη για τον Αστέρα ο Κάι Τέγιαν

Ο Κάι Τέγιαν αναμένεται εντός των επόμενων ημερών (ίσως το Σάββατο 29 Ιουνίου) στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η αρκαδική ομάδα τα έχει βρει σε όλα με τον Ολλανδό φορ και η υπόθεση αυτή βρίσκεται κυριολεκτικά στην τελική της ευθεία για να ολοκληρωθεί και όλα δείχνουν πως ο Κάι Τέγιαν είναι ο εκλεκτός για την επίθεση.

Ο Κάι Τέγιαν έπαιζε μέχρι πρότινος στην πολωνική Λοντζ έχοντας 31 συμμετοχές και 7 γκολ την περσινή χρονιά με τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκει στο πρόσωπο του τον νέο του στράικερ.

Φωτογραφία άρθρου: Kay Tejan - Official Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:58 am


Κατέπληξαν τα πλήθη οι μικρές μπαλαρίνες στην Δημητσάνα

Ζωντάνια, κίνηση, χαρά, διασκέδαση από μικρές μαθήτριες-μπαλαρίνες σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση κλασσικού και σύγχρονου μπαλέτου, απόλαυσε το κοινό στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», την Πέμπτη 27
Ιουνίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και χάρισε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα και το πιο εγκάρδιο «μπράβο» για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών παρουσίασαν κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό και απέδειξαν περίτρανα ότι η τέχνη του χορού αποτελεί μέσο αφήγησης, επικοινωνίας και έκφρασης για όλες τις ηλικίες.

Με συγχρονισμένες και αρμονικές κινήσεις εκτέλεσαν δύο χορογραφίες κλασσικού μπαλέτου, «το βάλς των λουλουδιών» του Εβγκένι Ντόγκα και το «Μυστικό του κήπου» του Ρίσταρντ Κλάιντερμαν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο χορογραφίες σύγχρονου μπαλέτου με τον τίτλο«ναυτάκια» και κάντρι μουσική, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Φανή Ιβάνοβα, η οποία επιμελήθηκε και τις χορογραφίες.

Οι 13 μικρές χορεύτριες άπλωσαν τα χεράκια τους με χάρη κύκνου, ταξίδεψαν ανάλαφρες στη μουσική με δύναμη και σιγουριά και στο τέλος, σαν πούπουλα έκαναν βαθιά υπόκλιση στο συγκινημένο κοινό που τις αποθέωσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κωνσταντίνα Πασιαλή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. «Στόχος του Συλλόγου μας στο πλαίσιο προγραμμάτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης των παιδιών, είναι η χορευτική,
μουσική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μας, η ποιοτική εκπαιδευτική προσέγγιση και η μετάδοση της αγάπης για την Τέχνη του χορού αλλά και την Τέχνη γενικότερα.
Η σπουδή του χορού προετοιμάζει τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία του νηπιαγωγείου να αποκτήσουν μία δυνατή προσωπικότητα με υψηλά αισθητικά κριτήρια», ανέφερε η Πρόεδρος και ευχαρίστησε για την αμέριστη στήριξη τον Δήμο Γορτυνίας.

«Ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων είτε μέσω του κλασικού χορού, είτε μέσω των διαφόρων τεχνικών του σύγχρονου χορού, είναι πολιτισμός, είναι μια από τις πλέον δυναμικές και δημιουργικές τέχνες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης προφέροντας
από ένα λουλούδι στις μικρές μπαλαρίνες και δίνοντας συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όσους συντέλεσαν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε στη σκηνή.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με κεράσματα από τους γονείς και ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι!

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:30 am


Ο Παναρκαδικός και η απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ

Πρωί Τετάρτης 26 Ιουνίου λίγο πριν της 11:00 σας αποκαλύψαμε εδώ από το ArcadiaPortal.gr με αποκλειστικές μας πληροφορίες πως οι πρώτες διοικητικές εξελίξεις στον Παναρκαδικό είναι γεγονός πράγμα που λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε.

Σας μεταφέραμε την προσπάθεια για διοικητική λύση που είχε ξεκινήσει τονίζοντας σας όλα όσα ήταν στην τελική ευθεία για να δρομολογηθούν και έδειχναν πως θα έβγαινε λευκός καπνός με στόχο να βρεθεί λύση για την ομάδα.

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας έρχεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου λίγο πριν της 15:00 όταν ο Ηλίας Καναβέτας με μια μακροσκελή ανακοίνωση (πατήστε ΕΔΩ για να την διαβάσετε) και γνωστοποιεί την πρόθεση του για την επόμενη μέρα φωτογραφίζοντας και όλο το σχήμα με τους χρηματοδότες του ιστορικού σωματείου της Τρίπολης.

Ο Παναρκαδικός θα είναι στην Γ’ Εθνική κατηγορία την νέα αγωνιστική χρονιά με πρώτο βήμα από όλα την δημιουργία μιας νέας διοίκησης για να τρέξει στην συνέχεια το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους όσοι βρεθούν στο νέο διοικητικό σχήμα του τριφυλλιού.

Οι εξελίξεις στον Παναρκαδικό θα είναι άμεσες και τις επόμενες μέρες αναμένεται να τρέξουν πράγματα σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος και η ομάδα να γκαζώσει για τον σχεδιασμό της.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθεί άρθρο με την επόμενη μέρα της ομάδας και ασφαλώς με όλες τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν η και θα συμβούν στο ιστορικό σωματείο της Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:09 am


Το θεατρικό έργο της Έφη Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα) στο Άστρος

Οι μικροί μας φίλοι από το παραμυθοθέατρο σας περιμένουν την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 08:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Άστρους, να σας παρουσιάσουν το θεατρικό έργο της Έφη Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα) με τίτλο ¨Αστράλ  Ένα φεγγαρόπουλο στη γη¨ με διδασκαλία – προσαρμογή της Γεωργίας Κούβαλη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αστράλ, το Φεγγαρόπουλο κατεβαίνει από τον ουρανό στη Γη, για να γνωρίσει τα πλάσματά της. Προσγειώνεται σε μια λίμνη, όπου όλα είναι. . . ανάποδα. Είναι η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΑΣ και της ΑΡΛΟΥΜΠΑΡΙΑΣ! Ένας ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ έχει μεταμορφώσει τους ανθρώπους σε ζώα! Γιατί άραγε; Και πώς ο Αστράλ, με κίνδυνο να σβήσει και να χαθεί; Θα σώσει τους φίλους του;

ασ

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:00 am


Απάτη: 26χρονος «άρπαξε» 41.950 ευρώ παριστάνοντας υπάλληλο της Περιφέρειας στην Μεσσηνία

Γερή μπάζα έκανε 26χρονος από την Αττική, ο οποίος κατάφερε να αρπάξει από τον τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στην Καλαμάτα το ποσό των 41.950 ευρώ.

Ο νεαρός επικοινώνησε τηλεφωνικά με 67χρονο διαχειριστή εταιρείας στη Μεσσηνία και υποδυόμενος τον υπεύθυνο πληρωμής ενταλμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο e-banking της εταιρείας και να βάλει… χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα.

Ο νεαρός απατεώνας, για να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος και να τον πείσει ότι πρόκειται για αληθινό εκπρόσωπο της Περιφέρειας, χρησιμοποίησε λεπτομέρειες και στοιχεία που αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα και έτσι έκαμψε την αντίσταση του 67χρονου.

Αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking της εταιρείας κατάφερε να κάνει πολλαπλά εμβάσματα αποσπώντας συνολικά το μεγάλο αυτό το ποσό. Το περιστατικό αυτό έγινε στις 8 Απριλίου με το θύμα να καταγγέλλει άμεσα την απάτη και τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν να φτάσουν στα ηλεκτρονικά και στα φυσικά ίχνη του 26χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για απάτη.

Δ.Πλ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:56 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Φωτιά στην Αρκαδία - iEidiseis.gr

Φωτιά στην Αρκαδία  iEidiseis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:34 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας