Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ακαθάριστα οικόπεδα πλησίον δασικών εκτάσεων: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών εκθέσεων πυροπροστασίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά, ή μέσα σε δασικές εκτάσεις. Μετά την υποβολή της τεχνικής έκθεσης και της έκθεσης επικινδυνότητας από τους αρμόδιους επιστήμονες στους οποίους απευθύνονται, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα πρέπει, μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, να προβούν στις απαραίτητες για φέτος παρεμβάσεις, δηλαδή τα κλαδέματα δέντρων, θάμνων και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και να καταθέσουν τη σχετική έκθεση συμμόρφωσης του Κανονισμού Πυροπροστασίας.

«Παράθυρο» για νέα παράταση στην προθεσμία δεν φαίνεται να ανοίγει, τουλάχιστον προς ώρας, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι τουλάχιστον για φέτος σημασία έχει περισσότερο η ουσία, δηλαδή να προβούν οι πολίτες που έχουν σπίτια πολύ κοντά ή μέσα σε δασικές εκτάσεις στις απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και να λάβουν την τεκμηριωμένη άποψη ενός επιστήμονα για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στα ακίνητά τους ώστε να τα «θωρακίσουν» από τη φωτιά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:45 am


Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στον λογαριασμό τους

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουλίου ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Την 25η/6/2024,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
Την 27η/6/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ), ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ [(ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Με δεδομένο ότι οι συντάξεις καταβάλλονται από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, η πρώτη πληρωμή - δηλαδή για όσους πληρώνονται στις 25/6 - θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:29 am


Η πανσέληνος του Ιουνίου από το Παράλιο Άστρος

Η πανσέληνος του Ιουνίου από το Παράλιο Άστρος σε ενώ μαγευτικό δειλινό με υπέροχα χρώματα με φόντο την θάλασσα.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Κ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:27 pm


Ο Καραλής «πέταξε» στα 5,92μ και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ (vid)

Ο 25χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής πέρασε πάνω από τα 5 μέτρα και 92 εκατοστά, καταρρίπτοντας ρεκόρ εννέα χρόνων (5,91) το οποίο κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου του 2015.

Όπως και στη Ρώμη, έτσι και στην πολωνική ο « Μανόλο» κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς πρώτος ήταν ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα με 5,97. Οι δύο αθλητές δοκίμασαν και στα 6,02 χωρίς επιτυχία.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:02 pm


Ξεκινάει η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία (pics,vid)

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Άστρος πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή και του Διευθυντή κατάρτισης Νέας Γεωργίας Δημήτρης Βολουδάκης για την λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία.

Η νέα εκπαιδευτική δράση, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας, της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Βολουδάκης η δράση υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
 

Σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:
 

• Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
 

• Φυσιολογία της ελιάς
 

• Καλλιεργητικοί χειρισμοί
 

• Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
 

• Ποιότητα
 

• Μεταποίηση και εμπορία

Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα, είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και γίνεται δια ζώσης.

Ο διευθυντής κατάρτισης νέας γεωργίας Δημήτρης Βολουδάκης αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα του σεμιναρίου και ανέπτυξε όλα τα οφέλει για τους συμμετέχοντες σε αυτό και έκανε ειδική αναφορά για την σημασία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας για περιοχές όπως η Βόρεια Κυνουρία.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Τρουπή για την στήριξη του και τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει βάλει η Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής ευχαρίστησε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προσωπικά τον Δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καμπουρολιά και στάθηκε στην έμπρακτη στήριξη που χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας με άμεσες δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνέντευξης τύπου υπογράφηκε η σύμβαση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Video of ArcadiaPortal.gr Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:37 pm


Λυσίκατος: Γενναίες δόσεις ειρωνείας, αλαζονείας και λαϊκισμού από την Δημοτική Αρχή

Με λύπη, αλλά όχι με έκπληξη, διαβάσαμε το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής για την πρόσφατη Αίτηση για ενημέρωση, την οποία καταθέσαμε θεσμικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου στις 17-6-2024.

Ένα δελτίο Τύπου με γενναίες δόσεις ειρωνείας, αλαζονείας, λαϊκισμού, και πάνω απ’ όλα γεμάτο παραπληροφόρηση.... αλλά κενό περιεχομένου!

Ο στόχος, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι αφενός ο αποπροσανατολισμός από την ουσία και αφετέρου η φίμωση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης, ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος, καμία κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Κατ’ αρχάς, να θυμίσουμε σε εκείνους που παρακολουθούν τη λειτουργία των οργάνων του δήμου, και πολύ περισσότερο στα στελέχη της δημοτικής αρχής, πως υπερψηφίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων που έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημοτική Επιτροπή.

Και αυτό είναι λογικό, γιατί πλήθος θεμάτων αφορά στην εύρυθμη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και στην καθημερινότητα του τόπου μας. Αλλά ειδικά στα θέματα εκδηλώσεων έχουμε υπερψηφίσει σχεδόν το σύνολο για την υλοποίησή τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Απόκριες, Εθνικές εορτές, Πάσχα, ποδηλατοδρομίες, Μελιτζαzz, ΠαραΤυρό κτλ.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα μας στερήσει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να έχουμε την άποψή μας για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, και πολύ περισσότερο, να μας απαγορεύσει να κάνουμε ερωτήσεις για τα πεπραγμένα.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο εκ του νόμου θεσμικός μας ρόλος.

Στην ουσία τώρα, και για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο...

Κανείς δεν σας ρώτησε για τη δυνατότητα τέλεσης μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης με την έγκριση της αρμόδιας ομοσπονδίας (είτε στην Πλάκα, είτε στα Πούλιθρα).

Αυτό που εγκαίρως τονίσαμε, είναι πως οι εκτεταμένες ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ της παραλίας είναι ένα ευαίσθητο θέμα και θα απαιτηθεί άδεια, την οποία μας διαβεβαιώσατε πως θα λάβετε.

Γιατί άλλο πράγμα η Χορήγηση άδειας διεξαγωγής αγώνα, άλλο πράγμα η άδεια για εκσκαφές με μπουλντόζες και φορτηγά στην παραλία.

Εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να μην σας πιστέψουμε, μέχρι τη στιγμή που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», εύλογα και επώνυμα στις 12/6/2024 ανέφερε στις αρμόδιες υπηρεσίες εκτεταμένες εκσκαφές με πλήθος σκαπτικών μηχανημάτων, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε ποια υπηρεσία ενέκρινε.

Αυτό, λοιπόν, ρωτήσαμε εγγράφως και θεσμικά.

Αλήθεια ... μετά από όλα αυτά τι έπρεπε να κάνουμε;

Να κλείσουμε τα μάτια μας και να πούμε πως δεν είναι ο θεσμικός μας ρόλος η ενημέρωση και ο έλεγχος;

Σε αυτούς που μας ρωτάνε, να απαντήσουμε ότι είναι δικαίωμα Δημάρχου να μπαίνει με μπουλντόζες στην παραλία «για το καλό του τόπου»;

Να σταματήσουμε να ρωτάμε για να μην κατηγορηθούμε ότι είμαστε «κακά παιδιά»;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποια είναι αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα....

Δημοκρατία έχουμε.

Δεν είναι ίδιον ούτε του χαρακτήρα μας ούτε της παράταξής μας να φοβόμαστε να μιλήσουμε, και ασφαλώς δεν σκιαζόμαστε για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Ας συζητηθούν τα θέματα θεσμικά, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό ζητήσαμε, εξάλλου, και σε αυτό θα επιμείνουμε.

Καλό καλοκαίρι με υγεία, ασφάλεια και καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:11 pm


Στις 26 Ιουνίου η εκλογή προέδρου στην Super League

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής αποφάσισε πως την επόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για τον νέο πρόεδρο της Super League.

Την επόμενη Τετάρτη (26/6) ορίστηκαν στη Super League οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μετά από σχετική απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Μέχρι στιγμής μοναδικός υποψήφιος είναι ο Αχιλλέας Μπέος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:06 pm


Σπανούλης: Δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία (vid)

Η Εθνική Ομάδα έχει αρχίσει την προετοιμασία της ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά με τα πρώτα αγωνιστικά τεστ να βρίσκονται προ των πυλών (21/6, 20.00 Ελλάδα – Πολωνία στο ΣΕΦ).

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στην διάρκεια της media day του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στην πορεία της προετοιμασίας, την προσπάθεια των παικτών του, το πλάνο που υπάρχει, αλλά και ένα σουτ που δεν μπορεί ακόμη να ξεχάσει μετά από 16 χρόνια!

-την κατάσταση της Εθνικής ομάδας εν όψει Προολυμπιακού: «Χαίρομαι που είμαστε εδώ για να αρχίσουμε μια σοβαρή προσπάθεια με την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είμαστε πολύ καλά, ακόμη καλύτερα από ό,τι περίμενα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά, το Προολυμπιακό Τουρνουά έχει ιδιαιτερότητες, δεν έχεις πολύ χρόνο να προετοιμαστείς, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Δουλεύουμε καλά, αύριο έχουμε το πρώτο φιλικό και θα το αντιμετωπίσουμε σαν μια πολύ δυνατή προπόνηση. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο, εμπειρία και το πιο σημαντικό είναι πως έχουν διάθεση να κάνουν κάτι καλό με την Εθνική ομάδα».

-την κατάσταση των Αντετοκούνμπο και Σλούκα: «Στο Προολυμπιακό θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν όσο θα κρίνω εγώ. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, το ιατρικό επιτελείο που έχουμε είναι εξαιρετικό και τα παιδιά έχουν τρομερή διάθεση να ασχοληθούν με τους τραυματισμούς τους και να μπουν γρήγορα μέσα. Δεν χρειάζεται όμως βιασύνη, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Υπάρχει πρόγραμμα και είμαστε μέσα στο πλάνο μας».

-το κλειδί για να έρθει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας και κινήτρου. Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως στην Εθνική ομάδα μπορεί να έχεις διαφορετικό ρόλο, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συνεισφέρεις, να δώσεις και την καρδιά σου».

-το αν το γεγονός ότι οι παίκτες έρχονται από γεμάτη σεζόν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα: «Το πλεονέκτημα είναι ότι αγαπούν πολύ την πατρίδα τους και το μπάσκετ. Αν δεν αγαπάς το μπάσκετ και την πατρίδα σου, δεν μπορείς να παίζεις στην Εθνική ομάδα. Το έχουμε κάνει όλοι μας. Η αγάπη και η επιθυμία να πετύχεις με την Εθνική σου ομάδα υπερκαλύπτει τα πάντα, πολλές φορές την πνευματική και σωματική κούραση. Δίνεις και την ψυχή σου. Από προσωπική εμπειρία, μπορείς να κάνεις και καλύτερες χρονιές μετά, γιατί έχεις και το χρόνο να ξεκουραστείς στη συνέχεια».

-την τελευταία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008: «Μη μου το θυμίζεις (γέλια). Ακόμη και τώρα σκέφτομαι το σουτ που έχασα με την Αργεντινή. Μας έλειπε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Τώρα έχουμε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά στη χώρα μας, πρέπει να αγωνιστούμε με περηφάνια και πίστη στις δυνατότητές μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε εδώ πέρα για να πάρουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο ούτε στον αθλητισμό, ούτε στη ζωή, αλλά είμαστε εδώ για να τα καταφέρουμε».

-το κίνητρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλα τα παιδιά. Έχουμε 15 χρόνια να φέρουμε μια μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι επιτυχία να πηγαίνουμε στους 16, όσο κι αν θέλουμε να το λέμε αυτό. Οι παίκτες μας είναι για σπουδαία πράγματα, δεν μπορεί να παίρνουν πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, Ευρωλίγκες, να είναι πρωταγωνιστές και να μην πετυχαίνουμε. Σίγουρα κάτι φταίει. Πρέπει να το βρούμε. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα, έχουμε μιλήσει ήδη γι’ αυτό. Πολλές φορές αν θέλεις κάτι πολύ και δεν παίζεις σωστά, δεν μπορείς να το καταφέρεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζουμε άμυνα. Για μένα όλα ξεκινούν από εκεί, αυτό είναι το DNA του Έλληνα. Δεν θα γίνουμε μια ομάδα που παίζει μόνο άμυνα. Όμως κάθε σπουδαία ομάδα ξεκινά από την άμυνα».

Ειδήσεις: 
Video: 

Ο Βασίλης Σπανούλης στη Media Day της Εθνικής Ανδρών | #HellasBasketball

Video of Ο Βασίλης Σπανούλης στη Media Day της Εθνικής Ανδρών | #HellasBasketball

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 9:18 pm


Από την Αθήνα στον «Περίπατο της Κερασιάς» για πεζοπορία και γνωριμία με ένα ορεινό Αρκαδικό χωριό (pics)

Τα Αρκαδικά χωριά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Θα τολμήσουμε να πούμε, ότι μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα χωριά μας όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει έναν περίπατο στα φροντισμένα μονοπάτια, να έρθει σε επαφή με τη φύση και να ευχαριστηθεί το τοπίο.

Για τον Περίπατο της Κερασιάς, αυτού του υπέροχου χωριού με τις πέτρινες βρύσες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα γραφικά μονοπάτια, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Ο Περίπατος, μήκους 3,3 χλμ. είναι κατάλληλος για όλη την οικογένεια. Αφορμή για την σημερινή μας αναφορά, είναι η ανάρτηση του συγγραφέα και εμπνευστή πολλών δράσεων για το χωριό, Πέτρου Σαραντάκη στο Facebook, με την οποία γνωστοποίησε ότι μια ομάδα επισκεπτών από την Αθήνα ήρθε να περπατήσει στο υπέροχο αυτό μονοπάτι.

«Ανακαλύπτοντας  τις αυθεντικές αλλά και τις δροσερές εμπειρίες ενός ορεινού Αρκαδικού χωριού. Ομάδα επισκεπτών από την Αθήνα στον "Περίπατο της Κερασιάς", 20 Ιουνίου 2024», σημειώνει ο Πέτρος Σαραντάκης, ο οποίος ήταν παρών για να ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Δείτε πληροφορίες για τον Περίπατο ΕΔΩ.

Η διαδρομή αυτή είναι διαθέσιμη και μέσα από τις εφαρμογές των Μονοπατιών του Δήμου Τρίπολης (Κατεβάστε για Android και iOS)

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 9:00 pm


Η ήττα Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές έφερε... φόρο στους καπιταλιστές!

Ω, παίδες Ελλήνων, έχω μείνει ενεός, ο αρχαίος, ύστερα από την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορολογήσει τους πετρελαιάδες!

Γιατί;

Διότι, μα τον Δία, και θα έπαιζα τον χιτώνα μου στους πεσσούς, δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι ο πρωθυπουργικός νους θα σκεφτόταν να φορολογήσει τους καπιταλιστές αν δεν είχε χάσει τις ευρωεκλογές!

Και μην μου πείτε ότι δεν είναι ήττα να σε ψηφίζουν ένα εκατομμύριο λιγότεροι ψηφοφόροι και μόνο το 28% του 40% που πήγε να ψηφίσει, διότι θα ξεχάσουμε τα ελληνικά μας, 'δω χάμου.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, πέρα από την «επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023», ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης για τη «μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ταξί και στην παράδοση καφέ ως αγαθού (take away & delivery)».

Πάρτε τον καφέ στο χέρι και μη σας νοιάζει, ω παίδες Ελλήνων.

Μπράβο, να του πούμε, που θα φορολογήσει με 33% τα υπερκέρδη των πετρελαιάδων -η Ευρώπη πάντως επιτρέπει φορολογία ως 90%-  και που αυτά τα χρήματα θα διατεθούν εν μέρει για την προσωρινή ανακούφιση των συνταξιούχων και για την ενίσχυση του ΠΔΕ. Συνολικά, όπως τα υπολογίζει ο Μητσοτάκης, τα χρήματα είναι 300 εκατ ευρώ.

Κι αν ανησυχείτε για τους καπιταλιστές, να πω ότι η Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης -όπως ονομάστηκε- θα υπολογιστεί με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του φορολογικού έτους 2023, όπως αυτά ορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2022/1854, δηλαδή 33% επί των φορολογητέων κερδών του έτους 2023, που υπερβαίνουν το 20% του μέσου όρου των αποτελεσμάτων των ετών 2018 έως 2021.

Μα τον Ερμή, δεν θα τους ξετινάξει, αλίμονο!

Το θέμα, ω Έλληνες ψηφοφόροι, είναι η δύναμη της ήττας.

Και τους φίλους σου θα φορολογήσεις, αρκεί να μην την ξαναζήσεις!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 8:45 pm


«Όχι» του Τσιώλη στον Πιερικό

Αρνητικά απάντησε ο Σάκης Τσιώλης στην πρόταση που έλαβε στα χέρια για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πιερικού ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Καρδιτσιωτης τεχνικός και πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης δεν πείστηκε από το πλάνο και την προοπτική της ομάδας της Πιερίας και έτσι παραμένει free agent στην αγορά.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 8:15 pm


Κώστας Τζιούμης: Προστατεύουμε με αντιπυρικές ζώνες την Τρίπολη και τα χωριά μας (vid)

Σε ανακοινώσεις για την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, προχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 20/6/2024.

Πρόκειται για ζώνες, πλάτους 10 μέτρων, οι οποίες θα γίνουν στην πόλη της Τρίπολης και σε πενήντα από τα χωριά του δήμου Τρίπολης, σε εκείνα τα χωριά που έχουν επικινδυνότητα «3» και «4».

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Η πρόσκληση θα έπρεπε να έχει εκδοθεί νωρίτερα για να υπήρχε ο χρόνος να προλάβουμε τη φετινή χρονιά. Είναι μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη και ήδη αυτές τις ημέρες είχαμε μικρά περιστατικά με φωτιές στην περιοχή μας.

Επισημαίνω ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να προστατεύσουμε την περιοχή μας και να τα δηλώσουν στην πλατφόρμα του υπουργείου.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση μας ως τις 10 Ιουλίου, θα τρέξουμε τη διαδικασία, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσουμε, αν προλάβουμε, να κάνουμε ζώνες μέσα σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, αλλιώς θα πάμε για την επόμενη χρονιά».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 8:00 pm


Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια

Με εγκύκλιο, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Υπηρεσιών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα να προχωρήσουν στις ενέργειες εκείνες σχετικά με την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού καλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη έναρξη των σχετικών διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά Συμβούλια, με την επισήμανση ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα αναδειχθούν θα οριστούν μέλη των συμβουλίων αυτών για θητεία δύο ετών για τη χρονική περίοδο από 1-1-2025 έως 31-12-2026.
Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι:

– δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του Δημοσίου να επιλέξουν για την διεξαγωγή των εκλογών είτε την ψηφοφορία με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις της αρ. 2.1. υπουργικής απόφασης εφαρμόζονται και στην περίπτωση που ο φορέας επιλέξει τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ειδικώς με την αρ. 2.2. υπουργική απόφαση.

— η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

— η ψηφοφορία διεξάγεται σε εργάσιμη ημέρα.

— σε όσες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιηθεί οι επιλογές και τοποθετήσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Υ.Κ., και ως εκ τούτου έχουν συγκροτηθεί υπηρεσιακά συμβούλια βάσει του αρ. 159 του Υ.Κ., από 1/1/2025 το υπηρεσιακό συμβούλιο θα λειτουργεί βάσει νέας συγκρότησης με ορισμό εκ νέου όλων των μελών= συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών εκπροσώπων που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες εκλογές. Αντιθέτως, στις λοιπές υπηρεσίες, των οποίων τα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν μεταβατικά, ιδίως σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 30 του ν. 4369/2016, θα προβούν σε αντικατάσταση μόνο των αιρετών μελών.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:40 pm


Νέα Αριστερά: Η ελληνική στρατιωτική παρουσία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την Ερυθρά Θάλασσα

 «Η μεγαλύτερη εμπλοκή της Αθήνας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αποδυνάμωναν ουσιαστικά την αναγνωρισμένη, ως ειρηνευτική, θέση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου» σχολίασε η Νέα Αριστερά μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο αλλά και την αποστολή της φρεγάτας Ψαρά στην περιοχή.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει τη μία φρεγάτα μετά την άλλη στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποσύρουν τη στρατιωτική παρουσία τους από αυτή την περιοχή» σημείωσε η Νέα Αριστερά και πρόσθεσε πως «Οι τυφλές επιθέσεις που βρίσκουν στόχους εμπορικά πλοία δεν θα σταματήσουν με την αποστολή περισσότερων στρατιωτικών πλοίων, αλλά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - κάτι που έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Εξωτερικών» τονίζει η Νέα Αριστερά.

Κατέληξε στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως «Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Η ελληνική στρατιωτική παρουσία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από μια περιοχή, που η Ελλάδα όφειλε να διαδραματίζει μόνο θετικό ρόλο».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:19 pm


Η ΑΕΚ Τρίπολης τιμά την παγκόσμια ημέρα προσφύγων με μια σπάνια ρετρό φωτογραφία

Με μια φωτογραφία από την πρώτη ενδεκάδα και με τους πρόσφυγες μέσα σε αυτήν, η ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δηλώνει παρών στην παγκόσμια ημέρα των προσφύγων.

«ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη!!!»

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:02 pm


Ο ΣΑΟΟ συμμετέχει και φέτος στο 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ

Ο ΣΑΟΟ συμμετέχει και φέτος στην πολύ όμορφη προσπάθεια του 3ου Συστήματος Προσκόπων της Τρίπολης και προσκαλεί όλους τους φίλους & τις φίλες να επισκεφθούν το κιόσκι μας για να μας γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τις δράσεις & το πρόγραμμα μας !

Ελάτε όλοι να περάσουμε τέλεια στο 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης "The Scouts' Music Fest, vol8" με πολύ καλή μουσική απο την μπάντα του Μουσικού Κουτιού με special guest την Ρένα Μόρφη , τους Dip Ya Dip, stand up comedy και after party με τον DJ Takis Savakis .

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:00 pm


Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου είναι το θερινό ηλιοστάσιο, η πρώτη επίσημη ημέρα του αστρονομικού καλοκαιριού.

Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει κάθε χρόνο αστρονομικά την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα υπάρχει το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Το θερινό ηλιοστάσιο είναι η ημέρα του έτους κατά την οποίαν ο ήλιος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό, καθώς τον παρατηρούμε από το βόρειο ημισφαίριο της Γης. Το ημερήσιο τόξο του είναι το μεγαλύτερο που διαγράφει στο έτος και το νυχτερινό το μικρότερο. Τότε διανύουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή νοτιότερο (ετήσιο) του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Για περιοχές της Γης εκτός των Τροπικών (δηλαδή με γεωγραφικό πλάτος μεγαλύτερο από 23.5 μοίρες ή μικρότερο από -23.5 μοίρες), τα ηλιοστάσια είναι επίσης οι ημέρες κατά τις οποίες ο Ήλιος φτάνει το ψηλότερο (θερινό ηλιοστάσιο) ή το χαμηλότερο σημείο (χειμερινό ηλιοστάσιο) που έχει το μεσημέρι στη διάρκεια ενός χρόνου.

Η ημέρα του ηλιοστασίου είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα-Χειμερινό ηλιοστάσιο) μέρα του έτους για όλες τις περιοχές της γης εκτός από τους Τροπικούς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 6:40 pm


Δημήτρης Πτωχός: Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία

Τη σημασία της λήψης άμεσων και συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, τόνισε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στην Ενημερωτική Ημερίδα: «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή», που διεξήχθη στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, με επιπτώσεις που επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές, την οικονομία, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και προχώρησε στην καταγραφή των επιπτώσεων, των προτάσεων και δράσεων της Περιφερειακής Αρχής, ενώ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για ολιστική προσέγγιση και την εφαρμογή σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, εξειδικευμένης γνώσης και τεχνογνωσίας, καθώς και τη διασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενδεικτικά, περιλαμβάνονται δράσεις όπως η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη γεωργία, η ανάπτυξη πράσινων υποδομών και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή έργων προστασίας από την διάβρωση ακτών και η διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μίλησε για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής που θα δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, λέγοντας πως «στοχεύει στην αντιμετώπιση της αύξησης της συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων και των σοβαρών κινδύνων που δημιουργούν. Στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ικανότητας, η βελτίωση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών μέσω της έγκαιρης και αξιόπιστης πληροφόρησης και η συμβολή στη διαμόρφωση στρατηγικών μετριασμού των κινδύνων από φυσικές καταστροφές».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κλείνοντας την παρουσίασή του, σημείωσε πως: «Η προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κλιματική αλλαγή απαιτεί συντονισμένες δράσεις, ενίσχυση της χρηματοδότησης, εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να προωθήσει μια οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της».

 

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), σημαντικοί ομιλητές από διάφορους τομείς παρουσίασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με την προσαρμογή στην κλιματική κρίση.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας επικεντρώθηκαν στην Ενέργεια, στους Υδάτινους Πόρους, στον Πρωτογενή Τομέα και στη Γεωργία, στο Δομημένο Περιβάλλον, στον Τουρισμό και στη Βιοποικιλότητα.

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους Δημήτρη Πτωχό (Περιφερειάρχη Πελοποννήσου), Νεκτάριο Φαρμάκη, (Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Εκπρόσωπος ΕΝ.Π.Ε.), Ιωάννη Ανδρουλάκη, (Πρόεδρο ΔΣ Πράσινου Ταμείου), Θανάση Βασιλόπουλο, (Δημάρχο Καλαμάτας, Προέδρο ΠΕΔ Πελοποννήσου, ενώ ο Δημήτρης Καφαντάρης (Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ, πρώην Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος), έστειλε τον χαιρετισμό του για την επιτυχία της ημερίδας του Προγράμματος LifeIP AdaptIn Gr στην Καλαμάτα, καθώς βρίσκεται στις  Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών.

Στις ομιλίες που ακολούθησαν, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, συζήτησε για το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) και την ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική κρίση, η εκπρόσωπος της ΕΥ ΔΑΜ, Όλγα Καρβελά, παρουσίασε τον Κόμβο Βιοικονομίας Μεγαλόπολης και τη στρατηγική για τον οικονομικό και παραγωγικό μετασχηματισμό της περιοχής, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης, μίλησε για τις Πολιτικές Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αναφέρθηκε στα έργα προστασίας ακτών και στη διάβρωση και η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π, Μαρία Παπαδοπούλου παρουσίασε τον ρόλο του ΟΦΥΠΕΚΑ στην Εποχή της Κλιματικής Κρίσης.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, παρουσίασε Πετυχημένα Παραδείγματα Καλών Πρακτικών για την Προσαρμογή στην Κλιματική Κρίση, ο Πρόεδρος ΔΣ ΑΕΣ-ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ, Γεώργιος Κόκκινος, συζήτησε για την καλλιέργεια της Ελιάς σε Συνθήκες Κλιματικής Κρίσης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Θάνος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό.

Η δεύτερη ενότητα περιλάμβανε προβολές και παρουσιάσεις που εστίασαν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν αποσπάσματα video σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Τέλος, η Κατερίνα Βαρβαρίγγου, Γεωπόνος MSc, παρουσίασε την προσαρμογή τοπίου, χρήσεων γης και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περίπτωση της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Κλιματική Συνείδηση», η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στο Μαθητικό Διαγωνισμό του 2021.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 6:24 pm


Έκθεση ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους παρουσιάζει την ετήσια έκθεση ζωγραφικής των τμημάτων παιδιών και ενηλίκων την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παραλίου Άστρους.

Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις ημέρες, 21-22 και 23 Ιουνίου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 6:20 pm


Ποιος δρόμος θα είναι κλειστός στην Τρίπολη την Παρασκευή λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι στις 21/6/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Σπετσεροπούλου και η οδός Δεληγιάννη ,  και στην οδό Ναυπλίου στο ύψος της οδού Αλ. Ραγκαβη θα γινουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις   από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Παρακαλούμε τους οδηγούς των σταθμευμένων οχημάτων στα σημεία αυτά όπως τα απομακρύνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 6:11 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας