Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, στην Αλεξανδρούπολη με παρόντα τα 7 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Σταμκοπούλου Νατάσα, Παγωνίδη Δημήτρη,  Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Μπάμπη, και Δεγαΐτη Βασιλική.

Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη και πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν εξελίξεις και εργασιακά προβλήματα, εκτιμήσεις για προηγούμενες κινητοποιήσεις και την απεργία της 28/2/2024, περαιτέρω παρεμβάσεις, προγραμματισμός δράσης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κυρίως οι παρακάτω αποφάσεις:

    Εκτιμήθηκαν οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα πάλης που έχουμε και ιδιαίτερα στις εξελίξεις με την προώθηση του διεκδικητικού μας πλαισίου, όπου συγκεκριμενοποιήθηκαν και αποφασίστηκαν εκκρεμή ζητήματα.
    Συζητήθηκαν τα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αποφασίστηκαν περαιτέρω παρεμβάσεις.
    Έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα παρεμβάσεών μας για την εφαρμογή της ΣΣΕ, όπου υπήρχαν εκκρεμότητες, για το «επίδομα σίτισης, στέγασης», για την χορήγηση και την αποτίμηση των ΜΑΠ, για την απλοποίηση των διαδικασιών πληρωμής των εξόδων μετακίνησης, για την προκαταρκτική εξέταση που γίνεται από την Εισαγγελέα Λευκάδας, για την Πλωτή Γέφυρα, για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας που είναι σε εξέλιξη.
    Προσδιορίστηκε η κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στην ΔΑΟΚ Μεσσηνίας την Τετάρτη 19/6, με αιτήματα που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν και έχουν θέσει επανειλημμένα με αναφορές (προφορικές και γραπτές) τόσο στους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και στην Περιφερειακή Αρχή, χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση, ούτε να γίνει κάποια ενέργεια ή παρέμβαση επίλυσης.
    Να διερευνηθεί η δυνατότητα χορήγησης στους υπαλλήλους δανείων από τις Περιφέρειες.
    Συζητήθηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά την ενεργοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Κέρκυρας, ώστε να ενταχθεί «ολοκληρωμένα» στην Ομοσπονδία, καθώς και οικονομικά ζητήματα.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                               ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:00 pm


Δελφάκης για την υπόθεση Λύτρα: Δεν μας τα λένε καλά η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Δεν μας τα λένε καλά η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Διέταξαν, λέει, πειθαρχική έρευνα, για ενδεχόμενες (sic) πειθαρχικές ευθύνες ανακριτή και εισαγγελέως που αποφάσισαν την μη προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου Λύτρα και μάλιστα εξέδωσαν και δελτίο τύπου!!!!

Πρωτοφανέρωτα πράγματα. Ακόμα και εσφαλμένη να είναι η διάταξη περί μη προσωπικής κράτησης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα, αφού: "Ο δικαστής είναι ανεξάρτητος σε σχέση με τα διάδικα μέρη και πρέπει να μένει ανεπηρέαστος από την επίδραση της δημοσιότητας, είτε θετικής είτε αρνητικής.

Απονέμει το δίκαιο με βάση τον νόμο και τη συνείδησή του χωρίς να επηρεάζεται από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα ή παρέμβαση ούτε της δικαστικής ιεραρχίας".

Τι δαμόκλειος σπάθη είν' αυτή πάνω από τα κεφάλια των δικαστών; Απαράδεκτον!!! Αλλιώς θα δεχτούμε ότι οι δικαστές πρέπει να σκέπτονται την εικαζόμενη βούληση της ηγεσίας του ΑΠ και να εκδίδουν ανάλογες αποφάσεις και διατάξεις!!! Ειδάλλως θα βρουν τον μπελά τους!!! Σιγά ωρέ! Εκτίθεσθε.

Ας αναλάβουν, τότε, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του ΑΠ να εκδίδουν αυτοί τις διατάξεις περί προσωπικής κράτησης ή μή, σε όλη την Ελλάδα. Τις προηγούμενες ημέρες σε όλη τη χώρα μπορεί να εκδόθηκαν 20-30 σχετικές διατάξεις. Τις είδαν όλες η πρόεδρος και η εισαγγελέας του ΑΠ;; Μπα!! Πώς και γιατί παρεμβαίνουν με αυτό τον ωμό τρόπο μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση; Επειδή έλαβε δημοσιότητα;

Δεν το πάτε καλά, μην το ξανακάνετε παρακαλώ.

{Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν εκδίδουν οι δικαστές και εσφαλμένες αποφάσεις ή διατάξεις. Μετά 40 χρόνια δικηγορίας γνωρίζω πολύ καλά το χώρο. Ομως αυτές αντιμετωπίζονται με τα ένδικα μέσα που προβλέπονται και όχι με πειθαρχικές διώξεις.

Οι οποίες κι αυτές πρέπει να ενεργοποιούνται όπου υπάρχουν στοιχεία συναλλαγών και διαπλοκής και όχι για την δικαιοδοτική κρίση και μόνο γι αυτήν του δικαστή}.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΥΤΡΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του Αρείου Πάγου!

Νίκος Δελφάκης, Τρίπολη 18/06/2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:42 pm


«Η Φυσική αντί να μαγεύει... παιδεύει;»

Οι Φυσικοί που κληθήκαμε ως βαθμολογητές στο 59ο Βαθμολογικό Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια:

Α) Τον έντονο προβληματισμό μας για τα  πρωτοφανή  θέματα  Φυσικής, επιλογές της επιτροπής, άστοχα ως προς την ποιότητα (επιστημονική ορθότητα)  αλλά και την ποσότητά τους (φτάσαμε σε ρεκόρ υποερωτημάτων συνολικά;)
Όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς και  οι επιστημονικοί φορείς,  τα χαρακτήρισαν ως τα πιο απαιτητικά μετά την εποχή των Δεσμών.

Β) Την ολόθερμη συμπαράσταση και κατανόηση στην πικρία των μαθητών μας, νιώθοντας την κατάφωρη αδικία που υπέστησαν σε σύγκριση με τους συμμαθητές τους στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Γ) Την αγωνία μας για την τύχη του μαθήματος μέσα στο σχολικό πρόγραμμα, αλλά και την αγανάκτησή μας για τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση του κλάδου μας.

Τα ζητήματα που προέκυψαν είναι πολλά:

Πού αποσκοπούσε η δυσκολία αυτή και αν ήταν συμβατή με τους διδακτικούς στόχους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο και τις αναλυτικές οδηγίες του μαθήματος.
 

Δεν υπήρξε η αναγκαία διαβάθμιση δυσκολίας, ώστε να αξιολογηθούν παιδαγωγικά οι υποψήφιοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, γεγονός που θα οδηγήσει σε στρεβλές βαθμολογίες.
 

Με ποια λογική δόθηκαν σύνθετα θέματα και υπερπαραγωγές στις πανελλαδικές εξετάσεις;

Μήπως θεώρησε η επιτροπή  πως απευθύνονταν σε  διαγωνισμό Φυσικής;

Οι θεματοδότες δεν έχουν γνώση για το πώς διδάσκεται το μάθημα  προκειμένου να επιλέξουν θέματα;

Είναι αλήθεια στο απυρόβλητο χωρίς καμιά ευθύνη;

Δεν χρονομέτρησαν τις λύσεις για να προβληματιστούν πώς οι μαθητές θα ανταποκρίνονταν σε 3  ώρες(!)  -και σε συνθήκες καύσωνα- εφόσον οι διδάσκοντες καθηγητές χρειάζονταν τουλάχιστον τον μισό χρόνο;

Οι Φυσικοί είμαστε υποψιασμένοι πως και αυτό το γεγονός που στιγμάτισε τους μαθητές μας, είναι άλλο ένα συμβάν που ήρθε να προστεθεί σε μια προσπάθεια συντονισμένη από κάποιους κύκλους (;) με κύριο στόχο την γενικότερη απαξίωση του μαθήματος.

Τα τελευταία 15 χρόνια ο τομέας της φυσικής υπήρξε θύμα των αλλαγών του ωρολογίου προγράμματος και ενώ οι ώρες διδασκαλίας ελαττώνονται, αυξάνεται η διδακτέα ύλη (!)  σε αντίθεση με άλλες ειδικότητες-αντικείμενα.

Το μάθημά μας εξακολουθεί να διδάσκεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, γιατί οι διορισμοί φυσικών είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις ανάγκες και ταυτόχρονα πλεονάζουν βιολόγοι και γεωλόγοι.

Είναι προφανές πως τα θέματα που μπήκαν, δεν πρόκειται να επηρεάσουν  δυσμενώς μόνο τους μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος, αλλά και τις επόμενες γενιές στην επιλογή της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσουν.

Με τα δεδομένα που δημιουργούνται, ποιος μαθητής θα ρισκάρει να επιλέξει κλάδο με Φυσική, όταν ο δρόμος για την επιτυχία μέσα από τα άλλα πεδία είναι ευκολότερος;

Πιθανότατα μάλιστα θα απαξιωθεί στα μάτια γονέων και μαθητών το Δημόσιο Σχολείο- Πανεπιστήμιο, τώρα που υπάρχει πλέον η δυνατότητα της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης με εύκολη πρόσβαση.

ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ                                   ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                      ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      
ΤΖΙΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΑΓΓΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                          ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ                     ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                  ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΟΛΙΓΚΙΩΝΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                 ΝΙΚΟΛΑΚΑΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                      ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                              ΚΟΛΙΩΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:40 pm


Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκο

Η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν υπουργός ήταν ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ενώ συσσωρεύονταν ή μία μετά την άλλη οι καταγραφές συνομιλιών ανάμεσα σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της «Greek Mafia», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την επιχείρηση «άλωσης» των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ με παρεμβάσεις από το Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η δημοσιογραφική έρευνα περιγράφει μια ανεπίτρεπτη κατάσταση πραγμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την ευαίσθητη υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν υπουργός ήταν ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος και ενώ συσσωρεύονταν ή μία μετά την άλλη οι καταγραφές συνομιλιών ανάμεσα σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της «Greek Mafia». Αυτό καταδεικνύουν οι καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας, αλλά και η πιο πρόσφατη, ενός στενού συνεργάτη του τότε υπουργού, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα in.gr.

Απ’ ότι φαίνεται, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαξίμου.

Από αυτό ήρθαν «συστάσεις» για την τοποθέτηση συγκεκριμένων αστυνομικών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη μία περίπτωση να μην αποτελεί καν επιλογή, καθώς, «συμπτωματικά», είχε υπηρετήσει στη φρουρά κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο για ευνόητους λόγους.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια δημιουργίας ενός «ομφάλιου λώρου» που ξεκινούσε από το Μαξίμου, περνούσε από το γραφείου Υπουργού και κατέληγε στην Υπηρεσία ελέγχου της διαφθοράς στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε όλα τα παραπάνω αναγκαστικά και εύλογα συνυπολογίζονται οι συνομιλίες της δικογραφίας που βρίσκεται στη Βουλή, ανάμεσα σε αξιωματικό της Αστυνομίας και πρατηριούχο καυσίμων που δολοφονήθηκε από την «Greek Mafia». Συνομιλίες με διαβεβαιώσεις ότι θα εισακουστούν πλήρως οι εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αλλά και οι καταθέσεις για την απαίτηση πληροφοριών από το γραφείο Υπουργού αναφορικά με τις έρευνες για στελέχη της Αστυνομίας!

Προκαλούνται σοβαρά ερωτηματικά από όλα αυτά τα σκοτεινά και δυσώδη που αθροίζονται στα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για ποιο λόγο επενέβη το Μαξίμου στις τοποθετήσεις στελεχών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα να το πράξει;

Ήθελε να θωρακίσει την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε σχέση με την υπόθεση της Greek Mafia και την εμπλοκή αστυνομικών;

Ποιες είναι οι υπουργικές εισηγήσεις, που θα γίνονταν πλέον δεκτές και γιατί προηγουμένως συναντούσαν προσκόμματα;

Γιατί ζητούνταν, κατά παράβαση των κανονισμών, πληροφορίες για την πορεία των ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με συγκεκριμένα στελέχη της Αστυνομίας;

Με ποιο πολιτικό κριτήριο επανέρχεται στην κυβέρνηση ένας υπουργός που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας υπόθεσης;

Τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο πιεστικά. Θα επιλέξει κι αυτά να τα αγνοήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις «των πάντων» από ΕΥΠ και Predator, το μπάζωμα της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, τη κατάντια του κράτους δικαίου με ευθύνη της;».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:18 pm


Εγκληματική οργάνωση «στα δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ - Τα μέλη της έκαναν απάτες μέσω Διαδικτύου

Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε απάτες, κατορθώνοντας να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- αρχηγικών μελών για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διαπράττουν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση απάτες, τελεσθείσες και σε απόπειρα, μέσω παράνομης πρόσβασης σε ηλεκτρονικά τραπεζικά δεδομένα, αντιποίηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, με τη συνολική ζημία να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -66- άτομα, τα οποία λειτουργούσαν ως «money mules» και τα οποία κατηγορούνται για παροχή περιουσιακών στοιχείων προς διευκόλυνση του σκοπού της εγκληματικής οργάνωσης.

Προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία περιλάμβανε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, φυσικές εξακριβώσεις, τεχνικές – ψηφιακές έρευνες και ειδικές ανακριτικές πράξεις, σύμφωνα με την οποία προέκυψε ότι η δράση της οργάνωσης τοποθετείται χρονικά από τον Μάρτιο του 2023 και τα μέλη της οποίας δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν απάτες με δύο διαφορετικούς τρόπους δράσης (modus operandi), ως εξής:

1η μεθοδολογία – εικονικές αγγελίες σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης:

•    Αναρτούσαν εικονικές αγγελίες που αφορούσαν την πώληση αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτων σε πολύ χαμηλή και δελεαστική τιμή και με αυτόν τον τρόπο η ανεύρεση των θυμάτων επιτυγχάνονταν παθητικά, καθόσον τα ίδια τα θύματα επικοινωνούσαν με τους δράστες,
•    ακολούθως, οι δράστες προκειμένου να «κλείσουν» τη συμφωνία, ζητούσαν και λάμβαναν προκαταβολή με το πρόσχημα να μη διαθέσουν το όχημα σε άλλον υποψήφιο αγοραστή και
•    αφού αποσπούσαν από τα θύματα όσο μεγαλύτερο χρηματικό ποσό ήταν δυνατόν, διέκοπταν κάθε επικοινωνία, εξαφανίζοντας τα ίχνη τους.

2η μεθοδολογία – δικαιούχοι επιστροφής χρημάτων - επιδομάτων:

•    Εντόπιζαν μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων υποψήφια θύματα και προσποιούμενοι υπαλλήλους δημόσιων φορέων, προφασίζονταν ότι είναι δικαιούχοι κρατικής επιδότησης ή επιστροφής χρημάτων,
•    εκμεταλλεύονταν την άγνοια των θυμάτων ως προς τη λειτουργία των τραπεζικών συναλλαγών και τους καθοδηγούσαν στο να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς τρίτων που είχαν ήδη «στρατολογήσει» τα μέλη της οργάνωσης,
•    ή αποκτούσαν πρόσβαση στον ίδιο τον τραπεζικό λογαριασμό, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ζημία στα θύματα.

 

Και στις δύο περιπτώσεις μετέφεραν τα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» ως «money mules» έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 300-500 ευρώ και ανάλογα με την τράπεζα που τους εξυπηρετούσε κάθε φορά.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επιδείκνυαν ιδιαίτερη ικανότητα, εφευρετικότητα και αξιοπρόσεκτα ποσοστά επιτυχίας, αποφεύγοντας λάθη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους. Δημιουργούσαν λίστα και συνέλλεγαν πληροφορίες για τους στόχους, ενώ συχνά επικοινωνούσαν μαζί τους σε προγενέστερο της απάτης χρόνο για να εμπλουτίσουν τις πληροφορίες τους, ώστε να είναι πειστικοί κατά την τελική επικοινωνία.

Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 15 Ιουνίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις οικίες των μελών της οργάνωσης όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα από τα αρχηγικά μέλη καθώς και ένα ακόμη άτομο, το οποίο είχε και ρόλο «money mule», για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

•    -3- αυτοκίνητα,
•    -7.710- ευρώ,
•    -9- κινητά τηλέφωνα,
•    πλήθος τραπεζικών καρτών,
•    -3- κονσόλες παιχνιδιών,
•    laptop και smartwatch,
•    πλήθος εγγράφων (φορολογικών, τραπεζικών κλπ) και
•    -2- κουτιά με -60- ναρκωτικά δισκία.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -12- περιπτώσεις απάτης με το παράνομο κέρδος να ξεπερνά τις -154.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 1:00 pm


Νέο Δ.Σ. στον «ΠΑΟΚ Μοριά» - Πρόεδρος ο Κώστας Παπαδιαμάντης

Διοικητικές διεργασίες στον «ΠΑΟΚ Μοριά» που εκλέχθηκε η νέα διοίκηση και παράλληλα ο Κώστας Παπαδιαμάντης συνεχίζει στην προεδρία όπως έγινε γνωστό έπειτα από επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:57 pm


Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Φωτογραφία exploresouthkynouria.gr

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός του Αγίου Πνεύματος θα είναι καλός ενώ θα επικρατήσει ζέστη.

Συγκεκριμένα το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή τους 38 και τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο υδράργυρος θα δείξει 37 βαθμούς Κέλσιου.

Ευνοϊκές λοιπόν οι συνθήκες για τους εκδρομείς με λίγα μελτέμια που ωστόσο θα εξασθενήσουν από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 25 του μήνα έρχεται άστατος καιρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στις νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:34 pm


Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα νικήσει τον Μητσοτάκη;

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε ο βουλευτής, λέγοντας, ότι το κόμμα «βρίσκεται σε μία διαδικασία που είναι αναζωογονητική» και διερωτήθηκε, τι από όλα αυτά που έχει πει είναι μεμπτό. «Ζητήσαμε τις πρώτες μέρες να γίνει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο πρόεδρος αρνήθηκε και χθες με κάλεσε για Κοινοβουλευτικής Ομάδα», είπε σχετικά.

Δήλωσε επίσης ότι, «προεκλογικά ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων, μας έλεγε πως ο πρόεδρος «δεν κάνει». Ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, «αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα» και λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι. Υπάρχει ένα απλό ερώτημα: Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαγραφών, σε χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, είπε ότι, «οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν»….προσθέτοντας πως, «μου έχει δώσει χρόνο μέχρι την ΚΕ, δηλαδή δέκα μέρες».

Ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει μέσα στο εξάμηνο να γίνει αποτίμηση, να πουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τα σχέδιά τους και τις θέσεις τους για διεύρυνση και να προχωρήσουν σε εκλογή από τη βάση.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:27 pm


Χανιά: Τουρίστριες χάθηκαν σε φαράγγι

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Πυροσβεστική ώστε να εντοπιστούν δύο τουρίστριες που έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα σε φαράγγι στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όλα έγιναν τη Δευτέρα (17.6.2024) όταν οι δύο τουρίστριες θέλησαν να διασχίσουν το φαράγγι Διμπλοχάχαλο στα Χανιά.

Ωστόσο, για άγνωστο λόγο οι δύο γυναίκες έχασαν το μονοπάτι που τις έβγαζε από το φαράγγι και χάθηκαν.

Ύστερα από ώρα και αφού αδυνατούσαν να βρουν το μονοπάτι, κάλεσαν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, και άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τις τουρίστριες βγάζοντάς τες με ασφάλεια από το φαράγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:20 pm


Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο από τα ράφια λόγω σαλμονέλας

Eurokinissi

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία “ΜΠΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΝΩΠΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΑ” με αριθμό Lot 240618.12318 και ημερομηνία λήξης 18/06/2024, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:15 pm


Φιλοποίμην 2024: Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας στον Δήμο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Άσκηση ετοιμότητας επί χάρτου, για την προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς εν εξελίξει στην Δημοτική Κοινότητα Λεονταρίου Δήμου Μεγαλόπολης, με την κωδική ονομασία : Φιλοποίμην 2024.

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και είχε σκοπό την προστασία της ζωής, ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της Δ.Κ Λεονταρίου με τη λήψη και εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Στην Άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπηρεσιών:

     Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,
     Δήμος Μεγαλόπολης : Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λεονταρίου, 

    Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας,
     Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας,
     Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Παράρτημα Τρίπολης,
     Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
     11ο Σύνταγμα Πεζικού,
     Όμιλος ΔΕΗ : Δ/νση Κλάδου Παραγωγής ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α, Δ/νση
Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Δ/νση Κλάδου Παραγωγής ΑΗΣ Μεγαλόπολης
5, ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Τρίπολης,
     Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας,
     Μορέας Α.Ε.,
     Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Αρκαδίας,
     Δήμος Τρίπολης,
     Δήμος Καλαμάτας,
     Δήμος Σπάρτης.

Την άσκηση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μανδρώνης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Video: 

Άσκηση Επί Χάρτου με την ονομασία «Φιλοποίμην 2024» στη Μεγαλόπολη

Video of Άσκηση Επί Χάρτου με την ονομασία «Φιλοποίμην 2024» στη Μεγαλόπολη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:40 am


Στις 13 και 14 Ιουλίου η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου

Το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου, που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

Το γεωγραφικό ανάγλυφο της επαρχίας της Γορτυνίας, οι φιλόξενοι άνθρωποι, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και η γραφικότητα του τόπου, έχουν συμβάλει στο να καταστεί θεσμός για την Πελοπόννησο η μεγάλη αυτή εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ως εκ τούτου η φετινή Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου αναμένεται να γίνει και πάλι ο αγωνιστικός προορισμός του καλοκαιριού.

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:36 am


Αργολίδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή από κατάστημα

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθησαν, χθες (17.6.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, -2- ημεδαποί, 20χρονος και 22χρονη, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη -2- ημεδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν από κατάστημα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κόσμημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:20 am


Ασφαλείς πεζοπορίες στο Μαίναλο: Ο επαγγελματίας οδηγός Π. Παναγόπουλος μιλά στο ArcadiaPortal (pics)

Πόσο εύκολο είναι να χαθείς σε ένα μονοπάτι; Πόσο εύκολο είναι να χάσεις τον προσανατολισμό σου περπατώντας μόνος σου στην ξερή γη ενός νησιού ή στο πλούσιο δάσος ενός βουνού;

Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι περιπέτειες ξένων επισκεπτών, οι οποίοι χάθηκαν πεζοπορώντας κυρίως στα νησιά μας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όταν δεν είσαι εξοικειωμένος με έναν τόπο, να χαθείς στη βόλτα, ιδίως σε συνθήκες καύσωνα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όμως, είχαμε και ένα περιστατικό στο Μαίναλο, καθώς δύο περιπατητές έχασαν τον προσανατολισμό τους και αντί να κατευθυνθούν προς Βυτίνα, ανέβηκαν προς Ζυγοβίστι. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, αφού κάλεσαν σε βοήθεια και εντοπίστηκαν το βράδυ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, και επειδή ο περιπατητικός και ο ορειβατικός τουρισμός αναπτύσσονται πολύ στην Αρκαδία τα τελευταία χρόνια, επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Παναγόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας Explore Mainalo, η οποία έχει έδρα στη Νυμφασία και διοργανώνει δράσεις περιπέτειας, όπως πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία, κυνήγι μανιταριών κ.ά. Ο κ. Παναγόπουλος είναι καταρτισμένος οδηγός και μας μίλησε για τα... βασικά της εξόρμησης στο βουνό.

Ο πεζοπόρος, είτε είναι έμπειρος είτε όχι, πρέπει να ξέρει το μονοπάτι. Πρέπει να έχει μαζί του έναν χάρτη, ή να έχει ενεργοποιήσει την εφαρμογή στο κινητό του με τις διαδρομές, ώστε να ξέρει τα σημεία. «Τα μονοπάτια στο Μαίναλο είναι σηματοδοτημένα», επισημαίνει ο κ. Παναγόπουλος. «Μια ομάδα πεζοπόρων, όταν αποφασίσουν να περπατήσουν χωρίς οδηγό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε φαρμακείο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δάσος είναι γεμάτο μελίσσια», λέει.

Ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι, αν και η σηματοδότηση στο Μαίναλο είναι σαφής, οι πεζοπόροι μπερδεύονται όταν ακολουθούν ένα μονοπάτι, με κόκκινο, ας πούμε, χρώμα, και ενώ πρέπει στην πορεία να αλλάξουν μονοπάτι για να φθάσουν στον προορισμό τους, ας πούμε κίτρινο, ακολουθούν το μονοπάτι με το ίδιο χρώμα (κόκκινο) και ουσιαστικά χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Ο κ. Παναγόπουλος πιστεύει ότι η σηματοδότηση μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αν κάθε 3 χλμ. υπάρχουν οι συντεταγμένες πάνω στις ταμπέλες, ώστε να γκουγκλάρει τις συντεταγμένες ο πεζοπόρος και να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται.

Αυτό, όμως, θα βοηθήσει και σε περιπτώσεις που κάποιος χρειαστεί βοήθεια, και καλέσει το 112. «Οι διασώστες που έρχονται να συνδράμουν, δεν γνωρίζουν το Μαίναλο. Γι' αυτό και επικοινωνούν με εμάς, που το γνωρίζουμε. Αν υπήρχαν, όμως, οι συντεταγμένες, πολύ εύκολα ο πεζοπόρος θα μπορούσε να δώσει το ακριβές του στίγμα και οι διασώστες να ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν», λέει ο κ. Παναγόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:14 am


Με συνδικαλιστές της ΔΕΗ συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης συναντήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου με το προεδρείο της Ε.ΤΕ. Δ.Ε.Η. Κ.Η.Ε. και εκπροσώπους της ΓΕΝ.Ο.Π. Δ.Ε.Η. και συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ να κλείσει οριστικά η λιγνιτική δραστηριότητα στις 31-12-2024.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα σωματεία, αφού 5 χρόνια  τώρα δεν έχει γίνει πράξη η δέσμευση της Κυβέρνησης για δημιουργία θέσεων εργασίας και τώρα με όσα σχεδιάζονται υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τα ορυχεία και τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Η Μεγαλόπολη δεν θα δεχθεί αρνητικές αποφάσεις για την περιοχή μας και θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

 

Εκ του Δήμου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:50 am


Μεσσηνία: Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα «κρύβονταν» 100 φυτά κάνναβης

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2024, ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Χθες (17.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τους ανωτέρω αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε ο 54χρονος να έχει διαμορφώσει και εκχερσώσει κατάλληλα αγρόκτημά του και ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και φυσική βλάστηση να καλλιεργεί -103- φυτά κάνναβης, ύψους έως -160- εκατοστά, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9- γραμμαρίων,

αρδευτικός εξοπλισμός,

γεωργικό εργαλείο και

ανενεργός θάλαμος εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Τέλος, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τα -150.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:27 am


Ήρθε ο Άλχο ακολουθούν «Τριάντα» και Τσιντώντας στον Αστέρα

Ο Νικολάι Άλχο είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης μετά τον Αιντίν Ρέτζιτς με την αρκαδική ομάδα να φουλάρει και για τις επόμενες κινήσεις της εντός των επόμενων ημερών.

Οι κιτρινομπλέ τα έχουν βρει σε όλα με τον Παναγιώτη Τσιντώτα και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις ενώ περιμένουν και τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο να μείνει ελεύθερος και να έρθει στην Τρίπολη να υπογράψει.

Ωστόσο, εκτός των Παναγιώτη Τσιντώτα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο Αστέρας Τρίπολης φουλάρει και για την απόκτηση ενός εξτρέμ ενώ τσεκάρει περιπτώσεις για να κάνει δικό του ακόμα έναν στόπερ.

Την ίδια στιγμή η αρκαδική ομάδα περιμένει την απάντηση της Ντεφένσα στην πρόταση για τον Χουάν Μιριτέλο έχοντας πάντως έτοιμο και το back up πλάνο με επιθετικούς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:06 am


Η Κυνουρία είναι έτοιμη να ανεβάσει το μεταγραφικό θερμόμετρο της Α’ Αρκαδίας

Η αρχή στο μεταγραφικό παζάρι του νομού μας έγινε από τον Πανθυρεατικό με την απόκτηση του Άκη Παρασκευόπουλου με τις περισσότερες ομάδες της Α’ Αρκαδίας να είναι με το τηλέφωνο στο χέρι έχοντας ξεκινήσει επαφές με παίχτες.

Οι πληροφορίες μας λένε πως η Κυνουρία αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι και δη η Βόρεια Κυνουρία αφού εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να σκάσουν σημαντικές ειδήσεις και νέα που θα ταράξουν τα νερά του τοπικού μας πρωταθλήματος.

Ρεπορταζιακά έχουμε να αναφέρουμε πως εκτός από τον Πανθυρεατικό που πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε εκ νέου επίσημα πράγματα αναφορικά με τα μεταγραφικά του στον χορό αναμένεται να μπουν και μάλιστα με δυναμικό τρόπο ο Ερμής με τους Ηρακλή και Αχιλλέα να ακολουθούν.

Ο Ερμής έχει έτοιμο το μεταγραφικό του πλάνο και τον νέο του προπονητή και απομένουν τα τυπικά για να ανακοινώσει τα πρώτα του δεδομένα ενώ κινητικότητα υπάρχει όπως φτάνει στα αφτιά μας και στον Ηρακλή την ίδια στιγμή που και στο Παράλιο Άστρος έχει αρχίσει ο προγραμματισμός.

Η Κυνουρία αναμένεται να δώσει τον τόνο το εφετινό καλοκαίρι και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε μια σειρά από ανοιχτά μέτωπα χωρίς τώρα να θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία ονομάτων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:52 am


Δήμος Τρίπολης: Μία σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (17.6.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:28 am


Διακοπή ρεύματος αύριο σε χωριά της Γορτυνίας

Eurokinissi

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024 λόγω συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα    Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
19/06/2024 08:00    19/06/2024 15:00    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΝΕΟΧΩΡΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ – ΟΙΚ. ΤΡΑΝΗ ΛΑΚΚΑ
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 43780

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:24 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας