Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών του Euro 2024

Ολλανδία και Τουρκία έγιναν οι ομάδες που έκλεισαν την οχτάδα του εφετινού Euro 2024 με το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό γεγονός να έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία.

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 0-3

Αυστρία-Τουρκία 1-2

Παρασκευή 5 Ιουλίου

19:00 Ισπανία - Γερμανία

22:00 Πορτογαλία - Γαλλία

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Αγγλία - Ελβετία

22:00 Ολλανδία - Τουρκία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:17 am


ΠαΣοΚ για Αυγενάκη: Η «συγγνώμη» του με 24 ώρες καθυστέρηση δεν πείθει

Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:15 am


Ναύπλιο: Πόσιμο νερό από τον Ανάβαλο στις βρύσες - «Στέρεψε» η Λέρνα

Με νερό από τον Ανάβαλο θα γίνεται η υδροδότηση του Ναυπλίου σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ Ναυπλίου, αφού η στάθμη του νερού στις πηγές της Λέρνας έχει χαμηλώσει.

Η ΔΕΥΑΝ προειδοποιεί τους κατοίκους ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού θα ελέγχεται, και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την κατανάλωση, καθώς το νερό του Αναβάλου είναι κατάλληλο για πλύσιμο και μαγείρεμα, αλλά όχι και για ανθρώπινη κατανάλωση...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου νερού από τις πηγές της Λέρνης, που αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησης του Δήμου μας. Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία και συγχρόνως στην υψηλή ζήτηση πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Η καθημερινή χαμηλή στάθμη των πηγών μας οδηγεί στον περιορισμό της άντλησης του νερού ώστε αυτές να προστατευτούν.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προκειμένου να καλύψει την ζήτηση, θα χρησιμοποιήσει  νερό από τις πηγές Αναβάλου με ποσοστό ανάμειξης ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτό έχει ως επακόλουθη συνέπεια την μείωση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την χρήση του νερού από την πηγή του Αναβάλου η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει άδεια χρήσης για υδρευτικούς σκοπούς από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Με αίσθημα ευθύνης, και όπως είχαμε δεσμευτεί,  θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού.

Για όλες τις άλλες χρήσεις το νερό είναι κατάλληλο (παρασκευή φαγητού, κ.α.).

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:58 am


Μεγάλο πανηγύρι στην Αραχαμίτα στις 5 Αυγούστου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μεγάλο πανηγύρι διοργανώνεται παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αραχαμίτα, με γλέντι και παραδοσιακή μουσική.

Το πανηγύρι διοργανώνει ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος» και θα συμμετάσχουν οι Γιώτα Κόκκορη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Σωτήρης Κόκκορης, ο Κώστας Μερετάκης, ο Αλέξανδρος Σωτήρχος και ο Χρήστος Δαλιάνης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:51 am


Λαϊκή - Δημοτική βραδιά στο χωριό Στρίγκου

Το Σάββατο 6 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρίγκου «Η Αγία Κυριακή» διοργανώνει και σας καλεί στην μουσική βραδιά στο χωριό Στρίγκου.

Δείτε την αφίσα

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:38 am


Άμεση έκκληση για αίμα σε συνάνθρωπο μας που θα χειρουργηθεί αύριο

Άμεση ανάγκη για αίμα για συνάνθρωπο μας που πρόκειται να χειρουργηθεί αύριο. Όποιος μπορεί τα στοιχεία του ασθενούς είναι Καραματζάνη Μαρία και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Για λοιπές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6981058903

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:31 am


Λευτέρης Αυγενάκης: Ζητώ συγγνώμη για την ένταση - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να φωνασκεί εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (δείτε ΕΔΩ) και τις καταγγελίες ότι βιαιοπράγησε εναντίον του, αλλά και ότι απείλησε τους υπαλλήλους, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη για την ένταση, και δήλωσε έκπληκτος από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ενώ, όπως είπε, δεν παραιτείται.

Ο κ. Αυγενάκης είπε:

Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωσα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:23 am


Ο Ευστ. Κούλης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ

Η αναθεώρηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο καθορισμός στόχων και η καταγραφή ατζέντας για τον 5ετή σχεδιασμό δράσης ήταν μερικά από τα  θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν και στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε).

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Ορεινών Δήμων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δηλώνοντας μετά το τέλος της συνεδρίασης:
«Έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., τους συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία καθώς είναι πολλά και σημαντικά τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Ορεινών Δήμων και άμεση η ανάγκη μηχανισμού υποστήριξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση

των αναγκαίων έργων τους.»

 Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:13 am


Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠαΣοΚ (vid)

Ακόμα ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος, στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη σύγχρονη, προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τη χώρα».

Δείτε βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της:

«Όλοι μαζί θα ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ!»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Όλοι μαζί θα ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ!

Από τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Από τις γειτονιές των λαϊκών στρωμάτων και των μη προνομιούχων ξεκίνησε το ταξίδι του το ΠΑΣΟΚ φέρνοντας την Αλλαγή στις ζωές όλων.

Και από εδώ θα ξεκινήσουμε την πορεία επανεκκίνησης και δυναμικής επιστροφής του.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορούμε να νικήσουμε την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή.

Με ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

Αλλάζοντας το κόμμα μας ριζικά, για να αλλάξουμε και τη χώρα. Προβάλλοντας σαφείς και καθαρές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ και της δημόσιας παιδείας, της καθημερινότητας.

Με θετικό, δημιουργικό λόγο και όχι απλή διαμαρτυρία.

Να απευθυνθούμε στους νέους που αναζητούν ευκαιρίες και προοπτική, τους μη προνομιούχους της εποχής μας, σ΄ όσους που θέλουν να δημιουργήσουν και δεν μπορούν σε μια Ελλάδα χωρίς κίνητρα και ανοιχτούς ορίζοντες.

Θα το ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ! Όλοι μαζί!

Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είμαι μπροστά, θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζητώ την στήριξή σας!

Για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη σύγχρονη, προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τη χώρα!».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος είναι έξι: ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο νυν αρχηγός, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

«Όλοι μαζί θα ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ!»

Video of «Όλοι μαζί θα ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ!»

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:07 am


Καταγγελία εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη για ξυλοδαρμό υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» (vid)

Από χθες το βράδυ η ΟΣΕΥΠΕ έχει φέρει εις γνώσιν το περιστατικό κατά το οποίο ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να έχει εμπλακεί σε περιστατικό με υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΟΣΕΥΠΕ, με το οποίο ζητεί να πάρει θέση η ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «ο πρώην Υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε αποκλειστικά το voicenews.gr, το οποίο σημειώνει:

 

«Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι μετά το χαστούκι ο εξαγριωμένος γαλάζιος (βουλευτής πλέον), επιτέθηκε φραστικά και προς αστυνομικούς του αεροδρομίου οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο υπάλληλο που δεχόταν την επιθεση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μάλιστα, ο τέως υπουργός του Μητσοτάκη, επικαλέστηκε την ασυλία του και τους απείλησε με θράσος ότι «εάν μιλήσουν», θα τους ''μεταθέσει δυσμενώς''. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σύμφωνα με τις δικές μας, αποκλειστικές πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερο βίντεο το οποίο σύντομα θα δει το φως της δημοσιότητας!».

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καλεσμένος στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, το πρωί της Τετάρτης, είπε ότι περιμένει να ακούσει τις εξηγήσεις του πρώην υπουργού...

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:50 am


Διακοπή ρεύματος στη Γορτυνία την Πέμπτη

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 04/07/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα              Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής

04/07/2024 08:00 π.μ.     04/07/2024 14:30 μ.μ.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    Δ.Δ.: ΒΕΛΗΜΑΧΙ, ΚΑΡΔΑΡΙΤΣΙ, ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΛΑΚΚΕΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
            
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 43780    

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:40 am


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιείται το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει παραστάσεις διαφόρων ειδών, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα θεατρικών γούστων, ενώ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή της πολιτιστικής ζωής της Ερμιονίδας και της Πελοποννήσου, προσελκύοντας τόσο τον τοπικό πληθυσμό όσο και επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:27 am


Φίλοι του Ταϋγέτου από Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία σε μια ιστορική σύναξη

Ταΰγετος - Σιλίμποβες -  Πεζοπορική εξόρμηση-δασική αναψυχή και σύναξη!

Ήπια πεζοπορική εξόρμηση και δασική αναψυχή με αφορμή τη σύναξη παλαιών παραθεριστών και κατασκηνωτών  από την Αρκαδία τη Μεσσηνία τη Λακωνία που έζησαν τα καλοκαίρια πολλές δεκαετίες πριν στις κατασκηνώσεις  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου στις Σιλίμποβες στον Ταΰγετο.

Μετά από πολλές δεκαετίες θα ανταμώσουν και θα περιηγηθούν  στα μέρη που έζησαν πολλά καλοκαίρια παλαιοί κατασκηνωτές και παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής. Η πεζοπορική ομάδα Τα Γεράκια μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λαδαίων, με αυτή τη δράση υπενθυμίζουν την αξία της δασικής αναψυχής στο βουνό και καλούν ακόμη και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την αξία του Ταϋγέτου να βρεθούν σε αυτή τη σύναξη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη  και σημείο συνάντησης  έχει οριστεί το Τουριστικό Ταΰγετου την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. πληροφορίες 6986834829 6945568387

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:00 pm


Μουνιόθ Μόρα: Ξεκινάει μια συναρπαστική χρονιά

Για την μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης και για την πρόκληση που έχει μπροστά του μίλησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της αρκαδικής ομάδας Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα στο πλαίσιο της παρουσίασης του.

Αναλυτικά

"Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ μακριά από την πατρίδα μου και αυτό από μόνο του αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα. Χαίρομαι για τη νέα προοπτική που μου δίνει ο ΑΣΤΕΡΑΣ στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ.

Ευχαριστώ τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη, νομίζω ξεκινάει μια συναρπαστική χρονιά για εμάς".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:18 pm


«Ένας ρεαλισμός που δεν αρέσει / μα που μας είναι τόσο οικείος»: Ο Γ. Δ. Αναγνώστου για το βιβλίο «Γαλότσες νούμερο 44» της Χριστίνας Μιχαηλίδου

Χριστίνα Μιχαηλίδου, Γαλότσες νούμερο 44, Εκδόσεις Ιωλκός, Αθήνα, Φεβρουάριος 2024

Η Χριστίνα Μιχαηλίδου γνωρίζει πολύ καλά την flash fiction. Συμπυκνωμένη γραφή. Ευαίσθητες αποχρώσεις. Λόγος που μοιάζει μακροπερίοδος μα που εξελίσσεται σύντομα και παρόλα αυτά ολοκληρωμένα. Διαβάζοντας τις ιστορίες της έχεις την αίσθηση ότι διαβάζεις μια νουβέλα που όμως τελειώνει όμορφα στην επόμενη κιόλας σελίδα.Η αφήγησή της βαθιά ποτισμένη σε έναν ρεαλισμό που σε μαστιγώνει αράδα την αράδα. Η γυναίκα που γεννιέται για ν’ αδικείται. Για να βασανίζεται. Που βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Του χθες και του σήμερα την αντίφαση. Αντίφαση που φαίνεται να είναι νομοτελειακά άδικη.Τόσο άδικη που η ζωή να είναι μια βαρβαρότητα που της έχουμε κηρύξει τον πόλεμο. Έναν πόλεμο που πάντοτε εκεχειρείται σε βάρος μας.Τα αφηγηματικά της κάδρα ένα η κάθε ιστορία της, είναι ασπρόμαυρα. Όχι απλά από άλλες εποχές. Αλλά από ανθρώπους βασανισμένους και ανήμπορους ν’ αντέξουν την πραγματικότητα που τους γέννησε. Μέσα σε αυτή την εκ γενετής αδικία ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Άλλος «βγήκε πέρα». Άλλος όχι. Μα σχεδόν κανείς δεν τα παράτησε. Σισύφειος ανάβασις. Και αντίστροφα. Κάθοδος. Διαρκής κάθοδος. Το ανελέητο του ανθρώπου πεπρωμένο. Οι ήρωές της βαδίζουν σε δρόμους δύσβατους. Και προκαθορισμένους. Μια κάποια λύσις δεν υπάρχει για αυτούς. Μόνον κάθαρσις. Λύτρωση; Όχι πάντοτε. Η δίψα τους πάντα σβήνει μόνο με ένα ποτήρι νερό. Ποτέ παραπάνω. Η ζωή τους, παιχνίδι με πειραγμένους κανόνες. Οι τρίτοι άνθρωποι. Πάντα εκείνοι μιλούν τελευταίοι. Εκείνοι καθορίζουν τα πράγματα ( ; ). Το παιχνίδι του ανικανοποίητου, για εκείνους που δε τους πέφτει λόγος. Αλλά κινούν τα νήματα.Μοίρα. Πεπρωμένο. Ειμαρμένη. Λέξεις που εν – περιέχουν κακό πρόσημο. Αρνητικό φορτίο. Κείνο που τελικά σηκώνουμε. Αλλά με βαρύ κόστος. Είναι αυτό που συναντά κανείς έντονα χαραγμένο στις ιστορίες της Χριστίνας Μιχαηλίδου. Το αρνητικό πρόσημο. Τον Γολγοθά. Το φορτίο του κάθε ανθρώπου. Όχι από πεσιμισμό. Αλλά από έναν ρεαλισμό που επικρατεί. Ως το τέλος. Έναν ρεαλισμό που δεν αρέσει. Μα που μας είναι τόσο οικείος. Τόσο οικείος που μας τρομάζει.Λένε πως η μυθοπλασία κάνει τη ζωή μας πιο υποφερτή. Μα εδώ συμβαίνει κάτι άλλο. Συμβαίνει το αναμενόμενο. Το κακό. Το πιο πιθανό. Μια μικρή - μεγάλη καταστροφή που φέρνει το τέλος. Τον εγκλωβισμό σε ένα τέλος. Και από εκεί αρχίζουν όλα ξανά. Να μοιάζουν πιο αδύνατα από ποτέ. Παγιωμένα. Ανυπόταχτα και αμφίβολα. Όχι γιατί κάτι μπορεί ίσως να αλλάξει. Αλλά γιατί σχεδόν ποτέ τίποτε δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Τουλάχιστον παθιαζόμαστε για το αντίθετο.

 

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019), Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι – Διηγήματα – (Ιωλκός, 2024) Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr, το perithoriomag.wordpress.com και τα Αρκαδικά Νέα, και δημοσιεύει κριτικές βιβλίων σε ιστοτόπους (fractal, αθηνόραμα και μονόκλ)

Πρώτη δημοσίευση: monocleread.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:05 pm


ΕΔΟΠ ΔΕΗ: Τραγέλαφος με τη μισθοδοσία

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση της μισθοδοσίας τους σε εξωτερικό συνεργάτη από 1/6/2024!!!

Μετά από χρόνια, απολύτως επιτυχούς λειτουργίας, η Διοίκηση ουσιαστικά καταργεί το αντίστοιχο τμήμα της επιχείρησης και απαξιώνει τους εργαζόμενους σ’ αυτό, αδιαφορώντας για την διαχρονική προσφορά τους.

Για ένα τμήμα που διακρίνεται μέχρι σήμερα, για την εξειδικευμένη γνώση και την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων του, δυστυχώς και αδικαιολόγητα η Διοίκηση συνειδητά το απαξιώνει!!!

Αντί η ΔΕΗ να προβεί στην ενίσχυση του τμήματος, με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορεί να αναλαμβάνει την υποστήριξη και άλλων επιχειρήσεων, εκτός των επιχειρήσεων του Ομίλου ως εξωτερικός συνεργάτης (outsourcing), παρέχοντας τις εξειδικευμένες γνώσεις του με οικονομικό όφελος, επέλεξε….. την συνεργασία με εταιρεία. Τα αποτελέσματα γνωστά:

    Εργαζόμενοι σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν έχει πιστωθεί στους Τραπεζικούς τους Λογαριασμούς το Επίδομα Αδείας!!!
    Εργαζόμενοι, διαπιστώνουν σήμερα λάθη, στον υπολογισμό της καταβαλλόμενης Μισθοδοσίας καθώς και στο επίδομα αδείας!!!
    Σήμερα, ανοίγει Δρόμος για καταγγελία και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κύριοι της Διοίκησης,

    Άραγε δεν γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ δεν είναι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, αλλά μια μεγάλη επιχείρηση με διαφορετικές ειδικότητες και διάφορα επιδόματα εργαζομένων;
    Άραγε δεν γνωρίζετε ότι καταβάλλοντας μειωμένες αποδοχές και μειωμένο το επίδομα αδείας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι, γιατί δεν έχουν αναρτηθεί έγκαιρα τα ανάλογα εξοφλητικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, δημιουργείτε αβεβαιότητα στο προσωπικό και προβλήματα;;;
    Άραγε ποιος είναι ο ακριβοπληρωμένος σύμβουλος που εκθέτει τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ;
    Άραγε ποιος πειραματίζεται και διαταράσσει την εικόνα της ΔΕΗ και την Εργασιακή Ειρήνη που επιτεύχθηκε με την πρόσφατη Σ.Σ.Ε.;

Ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ όπως επανεξετάσει την πολιτική  της ανάθεσης της μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη και γενικότερα την λογική outsourcing ως μοναδικό τρόπο λειτουργίας, αγνοώντας την διεθνώς επιτυχημένη μέθοδο της εσωτερικής ανάπτυξης του προσωπικού!!!

Την καλούμε να ενισχύσει το αντίστοιχο τμήμα μισθοδοσίας και να αξιοποιήσει τις ειδικευμένες γνώσεις των συναδέλφων μας, τόσο για τις επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά και να αποτελέσει προμηθευτή  υπηρεσιών payroll outsourcing, με τα ανάλογα κέρδη για την επιχείρηση.

Γιατί το ΜΕΛΛΟΝ της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη του προσωπικού σε όλους τους τομείς και ΟΧΙ η λογική της Εργολαβοποίησης με τις γνωστές συνέπειες.

Υ.Γ. Μήπως η μειωμένη καταβολή του Επιδόματος Αδείας και της μηνιαίας μισθοδοσίας ήταν το «bonus» που περιμένουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης λόγω των κερδών της;

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:31 pm


Παναρκαδικός ΑΟ για Σταύρο Δέμο: Σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου αλλά και το έργο που αφήνεις πίσω σου

Η Προσωρινή Διοικούσα επιτροπή του Παναρκαδικού Α.Ο. εκφράζοντας όλα τα μέλη της μεγάλης Παναρκαδικής οικογένειας διατυπώνει με σεβασμό τη βαθιά της της θλίψη για το θάνατο του μεγάλου Αρκά επιχειρηματία και μεγάλου χορηγού της ομάδας της Τρίπολης Σταύρου Δέμου.

Παράλληλα στέλνει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η αγάπη του Προέδρου και Ιδρυτή της Φαρμακοβιομηχανίας DEMO Σταύρου Δέμου τόσο για τον τόπο του όσο και για την ιστορική ομάδα της Τρίπολης ήταν μεγάλη και έμπρακτη.

Τον ευχαριστούμε όλοι για τη σημαντική προσφορά του αλλά και το μεγάλο έργο που αφήνει πίσω του.

Σταύρο Δέμο θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό παράδεισο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΣΚΟΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:58 pm


Αυτή την Κυριακή η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια

Για 27η χρονιά ο Αγροτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιθοβουνίων σας καλεί στην Γιορτή του Σκόρδου, την Κυριακή 07 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00, στην πλατεία του χωριού.

Για 27η χρονιά γιορτάζουμε, διαφημίζουμε και στηρίζουμε το σκόρδο, διατηρούμε την παράδοση και βραβεύουμε τους καλύτερους παραγωγούς της περιοχής μας.    

Σας περιμένουμε!
Με τιμή
Το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:43 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 3 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.

Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:29 pm


Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε, την Τρίτη 2 Ιουλίου, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, δήλωσε πως: «Στα θέματα που ξεχώρισαν ήταν η γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για τα έργα της λειτουργίας καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον οικισμό Παλαιοκάστρου Κοινότητας Λαχίου, του Δήμου Μονεμβασιάς, της Νέας Συνδετήριας Οδού Νεμέας-Κιάτου παρά το φράγμα Ασωπού και της κατασκευής αρδευτικού δικτύου γεωτρήσεων ΔΕ Κροκεών Δήμου Ευρώτα, όπου η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά.

Η σπουδαιότητα των συγκεκριμένων αποφάσεων έφερε και την άμεση γνωμοδότηση της Επιτροπής. Άλλωστε, όπως έχουμε επαναλάβει, ο ρόλος της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος είναι η διευθέτηση ζητημάτων χωρίς χρονοτριβές, ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα εντός χρονοδιαγραμμάτων».

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:15 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας