Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”:

Τον κ. Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος για την ακρίβεια, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για την αλαζονεία και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η Κυβέρνησή του. Τον τιμώρησε ο κόσμος για τις Τράπεζες που έχουν τρία δις υπερκέρδη και με ερώτηση μου στον κ. Χατζηδάκη δεν μας απαντάνε εάν αυτά τα υπερκέρδη θα τα φορολογήσουν.

Η ΝΔ κρατιέται ζωντανή σήμερα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική εναλλακτική λύση και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συζητηθεί και να βρεθεί τρόπος ώστε να είμαστε εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε τους στόχους του στις εκλογές και θα σας αναφέρω δύο στοιχεία για τα οποία δεν πέτυχαμε. Σε μια χαλαρή διαδικασία έφυγαν ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι από τη ΝΔ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Σε μια χαλαρή εκλογική διαδικασία έφυγαν πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Το ΠΑΣΟΚ έχασε περίπου εκατό χιλιάδες.

Για να είμαι ξεκάθαρος, εγώ ούτε υποτίμησα το αποτέλεσμα της Φώφης Γεννηματά που πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8%, ούτε υποτιμώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 12%. Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν έχει πλέον πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά και πρέπει να το συζητήσουμε. Σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να βρούμε τρόπους πολιτικούς αλλά και πρόσωπα που θα μπορούν να είναι πρωθυπουργίσιμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα και θα κριθεί για αυτό.

Εγώ έχω αναφέρει κάτι αυτονόητο. Οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το θετικό που παρατηρούμε ότι είναι αναζωογονητικές. Όταν ο κ. Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησαν την εσωκομματική μάχη, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 8% και εάν δείτε τις δημοσκοπήσεις τον Δεκέμβρη του 2021 και τον Γενάρη του 2022 ήταν το ΠΑΣΟΚ στο 18,5%. Επειδή οι πρόωρες εκλογές δεν είναι μακριά, ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αρκετός για να γίνουν όλες οι εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του κόμματός μας.

Ο Πρόεδρος είναι έξυπνος άνθρωπος και φοβερός τακτικιστής. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πει ότι δεν πάμε σε εκλογές και έκανε μια διαρροή για 25 Ιουλίου ενώ έχει αναφέρει ότι θα γίνουν εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ το 2025. Επειδή μια εκλογική διαδικασία πρέπει να έχει πολύ κόσμο και με δυνατούς υποψηφίους, δεν νομίζω ότι θα ήθελε να πάει ο Πρόεδρος μόνος του σε αυτή την εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο. Εάν πάμε Ιούλιο σε εσωκομματικές διαδικασίες, θα πάνε να ψηφίσουν μόνο ο Προέδρος και οι φίλοι του.

Θεωρώ ότι όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούν να βγουν να μιλήσουν πολιτικά και να αναφέρουν ποιο είναι το σχέδιο τους για το ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και να τους ακούσει ο κόσμος και στο τέλος της ημέρας να αποφασίσει.

Εγώ στις προηγούμενες εκλογές υποστήριξα τον κ. Ανδρουλάκη, όπως υποστηρίξα το 2017 την Φώφη Γεννηματά. Σήμερα πιστεύω ότι η επιλογή Ανδρουλάκη δεν μπορεί να μας πάει μπροστά για να νικήσουμε τη ΝΔ.

Θα ευχηθώ, μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία.

Για τον Χάρη Δούκα

Την ίδια συζήτηση είχα ζήσει όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν Ευρωβουλευτής και τότε όλοι έλεγαν πώς γίνεται να είναι Ευρωβουλευτής και να βρίσκεται στη Βουλή αφού θα πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες. Τότε είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως γίνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου αρχικά Δήμαρχοι έγιναν μετά Πρόεδροι κόμματος.

Πιστεύω ότι εάν πετύχει το μοντέλο που έγινε πρόσφατα στο Δήμο της Αθήνας, όπου κέρδισε τη συντηρητική παράταξη κερδίζοντας ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί αυτό το μοντέλο να εφαρμοστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Γερουλάνος έχει τις δυνατότητες, έχει το προφίλ, είναι αποφασιστικός άνθρωπος και πιστεύω ότι θα είναι υποψήφιος.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι εξαιρετικός νέος συνάδελφος, με φιλοδοξίες και αναμένουμε να μιλήσει πρώτα. Ήταν Γραμματέας του κόμματος, έγινε βουλευτής και αύξησε τα ποσοστά του κόμματος στην ανατολική Αττική. Αυτός θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας την βλέπω θετικά.

Με απλά λόγια, Πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο σημαίνει, να βάλεις κάποιον δίπλα στον Μητσοτάκη και να πουν οι πολίτες ότι αυτόν θέλω να ψηφίσω για να γίνει Πρωθυπουργός.

Μετά τις Ευρωεκλογές είπα την άποψή μου ότι δεν πείσαμε τον κόσμο ότι έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, ενώ δεν κάναμε λάθη σε αυτά που είπαμε. Ουσιαστικά δεν έπεισε η ηγεσία μας ότι μπορεί να πάρει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. Επίσης δεν πείσαμε τον κόσμο ότι είμαστε εναλλακτική πρόταση καλύτερη από τον Κασσελάκη.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε μια προσπάθεια. Όταν η Φώφη Γεννηματά πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8% κανένας δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατέβει υποψήφιος τότε. Όταν πήγαμε από το 8% στο 12,7% ήταν ένα σημαντικό βήμα και δεν το υποτιμούμε αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση πως θα πολλαπλασιάσουμε το ποσοστό μας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του χώρου. Με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία απολύτως πολιτική σχέση και θα πρότεινα στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να αναφέρουν πως θα πείσουν το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που έφυγε από τη ΝΔ και τους πεντακόσιους εξήντα ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ενάμιση εκατομμύριο που έκατσε σπίτι του και να συνομιλήσουν με ανθρώπους και στελέχη τα οποία μπορούν να είναι απέναντι σε αυτό που προτείνει και εκφράζει ο κ. Κασσελάκης αλλά και η ΝΔ. Ο κ. Κασσελάκης δεν εκφράζει την κεντροαριστερά και τον προοδευτικό κόσμο, είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων και δεν ξέρεις τι λέει.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:49 am


ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής στο κέντρο της Αθήνας

Eurokinissi

Ταμειακές μηχανές που είχαν σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα.

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:41 am


Πανελλαδικές 2024: Τα σημερινά θέματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) με τους υποψήφιους να εξετάζονται σε τρία μαθήματα ειδικότητας και συγκεκριμένα στα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Οι πανελλήνιες θα συνεχιστούν αύριο για όσους υποψήφιους έχουν δηλώσει εξέταση σε ειδικά μαθήματα (πχ. αγγλικά, μουσική, σχέδιο).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Them Stoix Psiksis Klim Epal 240617 by Eve Fallen on Scribd

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Them Kin Aeroskafwn Epal 240617 by Eve Fallen on Scribd

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Them Stoix Sxed Ken Therm Epal 240617 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:11 am


Ξεκινούν οι αιτήσεις για έγγραφες στην ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Τρίπολης

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις

50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-25.

 

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑ.Σ. Δ.ΥΠ.Α. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Αισθητικής Τέχνης

Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

Μαγειρικής Τέχνης

Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα) για 2 έτη.

 

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

(on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

 

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

 

Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση

Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:11 am


Γερουλάνος: Το τελευταίο που με απασχολεί, είναι το θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ

Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», «έχουμε μπροστά μας μόνο τρία χρόνια για να μάθουμε γιατί έφυγαν οι 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι, συν όσοι δεν ψήφισαν και να τους πείσουμε γιατί πρέπει να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει την κατάσταση της χώρας».

Ερωτηθείς αν θέτει θέμα ηγεσίας, ξεκαθάρισε ότι, «μόνο στα αρμόδια όργανα θα κάνω τέτοια συζήτηση. Η Αθήνα είναι η μόνη περιφέρεια που αύξησε τα ποσοστά της».

Ακολούθως συμπλήρωσε πως, «όταν η αποτίμηση γίνεται στα όργανα, το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει. Όσες φορές το κάναμε, βγήκαμε κερδισμένοι. Έχουμε τώρα μία τεράστια ευκαιρία να το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Α’ Αθηνών, «δεν είναι στόχος μας να πάρουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Παράλληλα ανέφερε πως θα πραγματοποιήσει ολοκληρωμένο απολογισμό στα όργανα του κόμματος. «Σε τι με αφορά, σε αυτήν τη φάση που είμαστε, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, είναι το θέμα ηγεσίας. Αλλά, όταν σου έρχεται ένα αποτέλεσμα που δεν είναι χειροπιαστό, ψάχνεις να δεις τι πήγε λάθος», υποστήριξε.

Καταληκτικά ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι «όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα, δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:05 am


Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος e-Twinning από το ENEEΓΥ-Λ Τρίπολης

Με μεγάλη χαρά το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρίπολης, και οι κάτωθι εκπαιδευτικοί Μπέλλα Μαρία ΠΕ11 ΕΑΕ, Παπαδημητρίου Ιφιγένεια ΠΕ02 ΕΑΕ,Ψαρρά Σταυρούλα ΠΕ02 (Διευθύντρια Σχολικής μονάδας) ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, με τίτλο "Our Cultural Heritage" με συνεργαζόμενα σχολεία της Τουρκίας και της Γεωργίας. Το πρόγραμμα βασίστηκε στην αμοιβαία μεταφορά, γνώσεων και πληροφοριών, όπως επίσης στη γόνιμη αλληλοεπίδραση και επικοινωνία. Σημείο αναφοράς του προγράμματος αποτέλεσαν τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδοσιακές φορεσιές, η μουσική, η τέχνη, ο αθλητισμός, τα ιδιαίτερα στοιχεία που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της κάθε χώρας. Από δική μας πλευρά, το έργο εστίασε αποκλειστικά στην πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου. Μετά από μήνες εντατικής συνεργασίας, δημιουργικότητας και μάθησης, οι μαθητές μας παρουσίασαν τα εξαιρετικά έργα τους, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη δέσμευση και την αφοσίωσή τους, που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του προγράμματος. Συνεχίζουμε με έμπνευση και ενθουσιασμό για μελλοντικές συνεργασίες και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες!

Το υλικό των δράσεων μας βρίσκεται αναρτημένο ΕΔΩ.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:49 am


Σεσμός 3,8 Ρίχτερ στο Ιόνιο πέλαγος

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ο σεισμός καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 4,9 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:33 am


Ο πασίγνωστος ποινικολόγος ομολογεί τον ξυλοδαμό της συζύγου του και ζητεί συγγνώμη

Σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά είναι η απολογία του 52χρονου γνωστού ποινικολόγου για την υπόθεση σωματικής κακοποίησης της 37χρονης γυναίκας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος ποινικολόγος αλλάζει εντελώς υπερασπιστική γραμμή και αναμένεται να ομολογήσει την πράξη του, ότι δηλαδή ο ίδιος χτύπησε άσχημα τη γυναίκα του, από την οποία ζητά συγνώμη και εμφανίζεται μετανιωμένος για όσα της προκάλεσε.

Η εκ διαμέτρων αλλαγή υπερασπιστικής πλεύσης του κατηγορούμενου για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες η 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση επισκέφθηκε αργά το βράδυ την 37χρονη στο σπίτι της και της πήρε κατάθεση. Εκεί, η άτυχη γυναίκα φέρεται να επιβεβαίωσε τα ευρήματα του γιατρού και να περιέγραψε τον ξυλοδαρμό της από το σύζυγό της.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:29 am


Στην 4η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος U18 η Φωτεινή Βερβαινιώτη του ΓΣ Αρκαδίας

Με βολή στα 55.07 η Φωτεινή Βερβαινιώτη του ΓΣ Αρκαδίας κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U18 στο αγώνισμα της σφυροβολίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η αθλήτρια του Κώστα Δρακόπουλου έδωσε μεγάλη «μάχη» για να βρεθεί στην ζώνη των μεταλλίων ωστόσο δεν τα κατάφερε παρά την μεγάλη της προσπάθεια.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:27 am


Η μουσικοχορευτική παράσταση «Καρσί θα πει απέναντι!» από τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης

Μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στις 17/6/2024, 8:30μ.μ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:19 am


Μουσικό ταξίδι με την Σαλίνα Γαβαλά και τους «Εξάγραμμο» στην Τρίπολη (vid)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου μια όμορφη και ξεχωριστή μουσική παράσταση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με τίτλο «Έλα» με ερμηνεύτρια την μοναδική Σαλίνα Γαβαλά.

Η Σαλίνα Γαβαλά με την υπέροχη φωνή της ταξίδεψε το κοινό έχοντας μαζί της τους Τριπολίτες μουσικούς Στρατή Παναγιωτόπουλο στην κλασική κιθάρα και τον Χρήστο Γκαργκάσουλα στο μπουζούκι, που έχουν δημιουργήσει το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα το «εξάγραμμο» που καταφέρνει με μαεστρία να ενώσει τα δυο όργανα και να τα μεταμορφώσει σε μια ορχήστρα.

Στο πρόγραμμα ενώθηκαν διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι , του Μίκη Θεοδωράκη , του Μάνου Λοϊζου μαζί με τραγούδια πιο σύγχρονα ,αλλά και από την πρόσφατη προσωπική δισκογραφία της Σαλίνας Γαβαλά.

Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα ήταν η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Έλα» σε μουσική του Παναγιώτη Μάργαρη με τον γνωστό συνθέτη και κιθαρίστα να είναι και ο εκλεκτός καλεσμένος τις βραδιάς.

Η θεατρικότητα και το πάθος της Σαλίνας Γαβαλά σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις των «εξάγραμμο» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάργαρη ,δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμοσφαιρική συναυλία γεμάτη πλούσια συναισθήματα.

«Έλα»… Ένα κάλεσμα για μια μουσική παράσταση, που μιλάει στην ψυχή και στο συναίσθημα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συναυλία με την Σαλίνα Γαβαλά και τους "Εξάγραμμο" στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Συναυλία με την Σαλίνα Γαβαλά και τους "Εξάγραμμο" στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:11 am


Εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της μάχης της Δραμπάλας

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 199ης Επετείου της Μάχης στη Δραμπάλα των υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη Επαναστατημένων Ελλήνων κατά των στρατευμάτων του Ιμπραήμ που θα γίνουν στις 23 Ιουνίου 2024
στην Δ.Κ.  Ακόβου  του Δήμου Μεγαλόπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΔΡΑΜΠΑΛΑΣ
Της Δημοτικής Κοινότητας ΑΚΟΒΟΥ
του Δήμου Μεγαλόπολης

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Γενικός Σημαιοστολισμός της Δημοτικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 23ης Ιουνίου 2024.

•    7:15: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής
•    9:45-10:00 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό
•    10:00 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ακόβου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

•    10.45:Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα παραστούν επίσης, προσκαλούμενοι με το πρόγραμμα αυτό, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ακολουθούν:
-    Επιμνημόσυνη Δέηση
-    Κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π.
-    Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών
-    Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Μαρία Λιακάκη, Ιστορικός, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών
-    Αναπαράσταση της ιστορικής μάχης της Δραμπάλας.
    
    Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με μικρά εδέσματα και αναψυκτικά.
    
 
            ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
    Παρακαλούνται να συμμετάσχουν:
    
•    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος  και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος
•    Οι Βουλευτές του Νομού
•     Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
•    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου
•    Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου.
•    Ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού
•    Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
•    Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
•    Οι πρώην Υπουργοί
•    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
•    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης
•    Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου
•    Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
•    Ο Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου Τρίπολης
•    Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
•    Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
•    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγαλόπολης
•    Οι πρώην Βουλευτές
•    Οι Πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου
•    Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή και ιεραρχική τάξη
•    Οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών
•    Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
•    Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
•    Οι Εκπρόσωποι των Αντιστασιακών Οργανώσεων
•    Οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού
•    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
•    Οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Οργανώσεων
•    Οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων
•    Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών
•    Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων
•    Οι Αντιπρόσωποι Τύπου και λοιπών Μ.Μ.Ε.
•    Οι Υπάλληλοι Περιφέρειας - Δημοσίου - Δήμου Μεγαλόπολης  και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου
•    Ο Έφορος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Φιλαρμονικής
•    Όλοι οι πολίτες

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ
    Οι πιο κάτω Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:
•    Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την Οργάνωση των Ιεροτελεστιών
•    Η Διοίκηση Κέντρων (IV ΜΠ) τη συμμετοχή του Στρατού και της Στρατιωτικής Μουσικής
•    Η Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας, την τήρηση της Τάξης, την κίνηση των αυτοκινήτων κλπ.
•    Ο Δήμος Μεγαλόπολης, τη διαμόρφωση και την καθαριότητα του χώρου του Ηρώου, το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση και τη διακόσμηση της Κωμόπολης.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ
Τελετάρχης στον Ιερό Ναό και στο χώρο του Ηρώου ορίζεται η κα. Φιλίτσα Σωφρονά, ειδική γραμματέας του Συλλόγου Ακοβιτών Καλαμάτας. .

    

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:00 am


Το πρόγραμμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου στο Euro 2024

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 η Ολλανδία και η Αγγλία ενώ ισοπαλία είχαμε στο παιχνίδι της Σλοβενίας με την Δανία με τα παιχνίδια να συνεχίζονται και την Δευτέρα 17 Ιουνίου με τρεις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Κυριακή 16 Ιουνίου

16:00 Πολωνία – Ολλανδία 1-2

19:00 Σλοβενία – Δανία 1-1

22:00 Σερβία – Αγγλία 0-1

Δευτέρα 17 Ιουνίου

16:00 Ρουμανία – Ουκρανία, ΕΡΤ1

19:00 Βέλγιο – Σλοβακία, ΕΡΤ1

22:00 Αυστρία – Γαλλία, ΕΡΤ1

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:47 am


Αρκαδία: Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθησαν, προχθές (15.6.2024) το απόγευμα στην Αρκαδία, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 60 ετών, αντίστοιχα, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Νομού Αρκαδίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 60χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 31χρονος, όπου διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε αυτό ακόμη -4- αλλοδαποί.

Άπαντες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, όπου από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν τους -4- αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα, από την Αθήνα στην Λακωνία.

Τέλος, κατασχέθηκαν το όχημα της παράνομης μεταφοράς, -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:20 am


Διακοπή ηλεκτροδότησης στο χωριό Τσελεπάκου την Τρίτη

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΡΙΤΗ 18/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα    Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
18/06/2024 08:30     18/06/2024 14:30        ΤΡΙΠΟΛΗΣ             ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΥ 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 373500 (Επιλογή 4)

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:10 am


Η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί δύο οδηγούς για το ατύχημα με την εκτροπή βυτιοφόρου στην ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου

Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων, την Παρασκευή 7/6/2024 και περί ώρα 21:20, στη χ/θ 75,500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της εξόδου του Κόμβου Λουτρακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Λουτρακίου (δείτε ΕΔΩ), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων ΠΑΘΕ Αττικής στα τηλέφωνα 22960-33028 & 22960-33026, αμφότεροι οι οδηγοί των οχημάτων:

A. δίκυκλης μοτ/τας σκούρου χρώματος, πιθανόν μεγάλου κυβισμού, ο οδηγός της οποίας φορούσε λευκό προστατευτικό κράνος και διήλθε από το ανωτέρω σημείο λίγο πριν λάβει χώρα το τροχαίο ατύχημα και

B. Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ανοιχτόχρωμου χρώματος, ο οδηγός του οποίου, έχοντας θέσει σε λειτουργία τα φώτα έκτακτης ανάγκης (σύστημα φωτεινού συναγερμού – «αλάρμ») του οχήματος, ήταν σταθμευμένος στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος στο ύψος της εξόδου του Κόμβου Λουτρακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:06 am


Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Το νομοσχέδιο για τις συντάξεις χηρείας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το φθινόπωρο. Ειδικότερα:

Το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα των συντάξεων χηρείας. Σύμφωνα με το νόμο, μετά την τριετία, οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας πρέπει να χάνουν τη μισή παροχή σε περίπτωση ανάληψης εργασίας ή συνταξιοδότησης.
Υπάρχουν τρία σενάρια για ηπιότερη παρέμβαση:

1. Οι δικαιούχοι να επιλέγουν τη μικρότερη από τις δύο συντάξεις που θα μειωθεί κατά 50%.
2. Η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης χωρίς ποινή στη σύνταξη, όπως ισχύει για συνταξιούχους λόγω γήρατος και αναπηρίας.
3. Η περικοπή να εφαρμόζεται μόνο στην εθνική σύνταξη και όχι στην ανταποδοτική.

Η ρύθμιση που ισχύει για το Δημόσιο σχετικά με την περικοπή της σύνταξης χηρείας στο μισό σε περίπτωση απασχόλησης ή συνταξιοδότησης του δικαιούχου, θα πρέπει να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Νομικοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταθέσει τη ρύθμιση, καθώς, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφύγουν δικαστικά, θα χρειαστεί να τους επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά της παρακράτησης.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την αλλαγή του νόμου και την επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν στους δικαιούχους από το 2020 και μετά. Εάν το μέτρο επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει ο κίνδυνος δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να υποστούν νέες περικοπές στις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν. Επιπλέον, θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά προς τα Δημόσια Ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:00 am


Η ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου συμμετέχει στην 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών

1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών!!

Εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι της ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης έχουν τη τιμή να συμμετέχουν σε μια σπουδαία νοσηλευτική συνάντηση στην πόλη της Τρίπολης!!

Σας περιμένουμε!!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:40 am


Η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» τον Ιούλιο στα Άνω Δολιανά

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» της ΕΡΤ3 έρχεται στα Άνω Δολιανά! Τα γυρίσματα θα
λάβουν χώρα στις 4, 5 και 6 Ιουλίου. Σας καλούμε να δώσετε το παρόν, για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη του χωριού μας!
Εκ μέρους των:
- Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών
- Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών
- Κεντρικός Πατριωτικός Σύλλογος Αθήνας «Τα Δολιανά Κυνουρίας»
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δολιανών
- Αθλητικός Σύλλογος «Νικηταράς Δολιανών»
- Εθελοντική διακονία Δολιανών
 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους Συλλόγους μας. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:20 am


Η ανασκόπηση της πορείας του Αστέρα στην Super League

Ο Αστέρας Τρίπολης επεδίωξε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα και να συμμετάσχει στα Playoffs, αλλά η εκτός έδρας ήττα στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής από τη Λαμία με 2-1 έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Η τελική απόσταση από την έκτη θέση ήταν τρεις βαθμοί, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να μπει με αρκετή άνεση στα Playouts του πρωταθλήματος. Οι δύο νίκες και η μια ισοπαλία στα επτά ματς της διαδικασίας ήταν αρκετές για να βρεθεί τελικά στην όγδοη θέση με 38 βαθμούς.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μόλις πέντε ισοπαλίες μέσα στη χρονιά και είναι οι λιγότερες που έχει κάνει στην ιστορία του στη Super League, από το 2007-08 μέχρι σήμερα.

Παράλληλη στις 33 φετινές του αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στους αγώνες του στην ιστορία του στην κατηγορία, με 95 συνολικά (40-55), ενώ μέχρι τώρα το ρεκόρ ήταν τα 89 της σεζόν 2014-15.

ΘΕΣΗ: 8η

ΝΙΚΕΣ: 11

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 5

ΗΤΤΕΣ: 17

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 40

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 55

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΦΗ 3-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε πάλι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες με τον Αστέρα Τρίπολης στη Super League. Πλέον έχει οδηγήσει την ομάδα της Αρκαδίας σε 123 αναμετρήσεις (42 νίκες – 36 ισοπαλίες – 45 ήττες), έναντι 103 που έχει ο Στάικος Βεργέτης (44 νίκες – 29 ισοπαλίες – 30 ήττες).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χρησιμοποιήθηκαν 33 ποδοσφαιριστές αυτή τη σεζόν και στην κορυφή από άποψη συμμετοχών βρίσκεται ο Φρανσέσκ Κρέσπι με 30 αγώνες, ενώ τα περισσότερα λεπτά αγωνίστηκε ο Πέπε Καστάνο (2.639). Εννέα ποδοσφαιριστές έκαναν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ τέσσερις είχαν από μόλις μια παρουσία.

ΓΚΟΛ

Ο Χουάν Μιριτέλο στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα σημείωσε 13 τέρματα στα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Η προηγούμενη παρόμοια επίδοση ήταν του Απόστολου Γιάννου, ο οποίος το 2015-16 είχε και εκείνος 13 γκολ, ενώ το ρεκόρ ανήκει στον Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος το 2014-15 σημείωσε 17 γκολ.

Συνολικά σκόραραν δώδεκα ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, με τους τέσσερις από αυτούς να σημειώνουν από ένα γκολ μέσα στη χρονιά.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης έφτασε ο Φρεντερίκο Άλβαρες την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Έγινε μόλις ο 12ος ποδοσφαιριστής της ομάδας με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με την ομάδα της Αρκαδίας στη Super League, με τον Χουάν Μουνάφο να είναι στην κορυφή με 241 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στις αναμετρήσεις για τα playouts τις 100 παρουσίες στη Super League έφτασε και ο Πέπε Καστάνιο, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης. Εκείνος ήταν ο 13ος που το κατάφερε και στην τελευταία αγωνιστική ο Νίκος Καλτσάς με τους έγινε ο 14ος στη λίστα με τους κατοστάριδες με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε ένα αξεπέραστο σερί για την παρουσία του στη Super League, αφού κατάφερε να μείνει αήττητος σε 19 διαδοχικά παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό εντός και εκτός έδρας. Με έντεκα νίκες και οκτώ ισοπαλίες. Το σερί είχε ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκε στη διαδικασία των Playouts, όπου η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 2-0 στην Τρίπολη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 9:35 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα - Arcadia Portal

Επικαιρότητα  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:27 am


Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας