Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πανηγυρίζει ο ΙΝ Αγίας Κυριακής στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Την 7η Ιουλίου πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Την 6η Ιουλίου στις 19:00 θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία.

Την 7η Ιουλίου στις 07:00, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:45 am


Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τη στήριξη της ΟΕΒΕΑ, του ΣΕΒΙΠΕΤ των Συλλόγων Εμποροβιομηχανικού Τρίπολης, Εμπορικού Μεγαλόπολης και Λογιστών – Φοροτεχνικών, Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων» από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στις 6:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τα καινούρια και χαμηλού  κόστους χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, τα οποία καλύπτουν  τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας - ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ παρέχει σημαντικές επιδοτήσεις επιτοκίου, υψηλά ποσοστά  συγχρηματοδότησης ή εγγύησης, μεγάλη διάρκεια δανείων και περίοδο χάριτος. 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB είναι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της διεύρυνσης του  κύκλου των χρηματοδοτούμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας  τους, προσφέροντας ευέλικτα, στοχευμένα και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους χρηματοδοτικά  εργαλεία. 

 

Πρόγραμμα 

 

18:00 - 18:15 Προσέλευση, Εγγραφές 

18:15 - 18:45 Χαιρετισμοί 

Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος ΟΕΒΕΑ 

Νίκος Τότσης, Πρόεδρος ΣΕΒΙΠΕΤ 

Θέμης Ζούζουλας, Πρόεδρος Εμπροροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης 

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης 

Γιώργος Ασκούνης, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών, Ελευθέρων  

 

Επαγγελματιών Αρκαδίας 

18:45-18:55 Ο ρόλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, Ισμήνη Παπακυρίλλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB 

18:55 - 19:15 Παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ)  Σοφία Σωτηροπούλου, Διευθύντρια Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB 

19:15 - 20:00 Ερωτήσεις Συζήτηση 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ισμήνη Παπακυρίλλου και  Διευθυντικά Στελέχη θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των επιχειρηματιών για το σύνολο των   χρηματοδοτικών εργαλείων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που είναι διαθέσιμα σήμερα.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:44 am


Προς διαγραφή ο Αυγενάκης - Αναμένεται απόφαση Μητσοτάκη

Για διαγραφή πάει ο ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και τον δείχνει να επιτίθεται σε υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε πτήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η σχετική απόφαση Μητσοτάκη, που θα δείχνει την έξοδο στον κ. Αυγενάκη. Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του ενώ το ίδιο συνέβη και με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος έχει καλέσει τον πρώην υπουργό για εξηγήσεις στη Βουλή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:41 am


Παρελθόν από το Λεωνίδιο ο Ανδρέας Γκέκας

Ο Ανδρέας Γκέκας ολοκλήρωσε την συνεργασία του με το Λεωνίδιο και ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο του στα Αρκαδικά γήπεδα μιας και επιστρέφει και πάλι από την νέα αγωνιστική σεζόν στην Αθήνα.

Στο πρώτο μισό της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς ο Ανδρέας Γκέκας έπαιξε στο Άστρος αγωνιζόμενος με την φανέλα του Πανθυρεατικού για να ακολουθήσει η Νότια Κυνουρία στην συνέχεια για λογαριασμό του Λεωνιδίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:26 am


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας για τον θάνατο του Σταύρου Δέμου

Ψήφισμα εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας για τον θάνατο του Σταύρου Δέμου, εμπνευστή και ιδρυτή της Φαρμακοβιομηχανίας DEMO.

Ο Σταύρος Δέμος, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, ήταν επίτιμο μέλος του Συλλόγου και μέντορας για όλους.

Αναλυτικά, το ψήφισμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΕΜΟΥ by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:21 am


SkiritidaRun: Την Κυριακή η συναυλία του Σάκη Ρουβά

Το μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Δάσος Σκιρίτιδας για έκτη χρονιά, έρχεται για να δώσει χρώμα και ζωή σε μια πανέμορφη περιοχή της Πελοποννήσου.

H διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου αγώνα SkiritidaRun και η συναυλία με τον Σάκη Ρουβά θα πραγματοποιηθούν την  Κυριακή 7 Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:13 am


Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

Στο Γιόλκο, ένα όμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας, όταν ο πληθυσμός απειλείται από την οργή του Ποσειδώνα. Ένα νεαρό περιπετειώδες ποντίκι και η γάτα που την υιοθέτησε θα βοηθήσουν άθελά τους τον γέρο Ιάσωνα και τους Αργοναύτες του στην προσπάθειά τους να σώσουν την πόλη. Αλλά πολύ περισσότερο από ένα χέρι βοήθειας, η επιχείρηση θα τους φέρει τελικά να αντιμετωπίσουν τα πιο επικίνδυνα μυθικά πλάσματα της μυθολογίας και να ξεπεράσουν όλους τους κινδύνους για αυτά.

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 - 21:00
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προβολή παιδικής ταινίας

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
ARGONUTS

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:04 am


Και τώρα ο φορ για τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης χτυπάει μεταγραφικά παντού έχοντας ως τώρα πραγματοποιήσει συνολικά εφτά νέες προσθήκες στο ρόστερ του (Ρέτζιτς, Άλχο, Τσιντώτας, Τρινταφυλλόπουλος, Τζήμας, Τζανδάρης, Μουνιόθ).

Επόμενο κομμάτι του κιτρινομπλε παζλ είναι αυτό στην κορυφή της επίθεσης με το βάρος πλέον να έχει πέσει στην κομβική θέση του φορ και στον εκλεκτό που θα αντικαταστήσει τον Χουάν Μιριτέλο που ως γνωστών δεν συνεχίζει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Στόχος είναι να γίνει μεγάλη μεταγραφή και στην επίθεση από τους ανθρώπους του Αστέρα και να έρθει στην Τρίπολη κυνηγός με εύκολο γκολ, ποιότητα και με ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά του Χουάν Μιριτέλο.

Τελευταίο όνομα μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης με τον Κάι Τέγιαν αυτό του Ισπανού Ζόρντι Σάντσες που είναι πάντως μια δύσκολη είναι η αλήθεια περίπτωση η οποία δουλεύεται προσεκτικά από την αρκαδική ομάδα.

Ωστόσο, το κιτρινομπλέ μπλοκάκι με τους υποψήφιους επιθετικούς έχει ακόμα δύο ονόματα πέραν του Ζόρντι Σάντσες που εξετάζονται προσεκτικά και έχουν γίνει διερευνητικές επαφές μαζί τους.

Το σίγουρο είναι πως εντός των επόμενων ημερών το θέμα του επιθετικού αναμένεται να έχει κλείσει και αυτό στον Αστέρα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:02 am


«Πεθαίνει» η Περιφέρεια Πελοποννήσου: 2,1 θάνατοι ανά μία γέννηση την τριετία 2020 - 2022

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου γερνάει και πεθαίνει, και βρίσκεται «στο κόκκινο» σε ό,τι αφορά το φυσικό ισοζύγιο θανάτων και γεννήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές καθηγητές Βίκτωρα Κοτζαμάνη και Βασίλη Παππά, οι οποίοι εξέδωσαν τη μελέτη «Η επιδείνωση του φυσικού ισοζυγίου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (2020-22) και οι δυσοίωνες προοπτικές του», οι γεννήσεις ετησίως τα επόμενα χρόνια ενδεχομένως θα είναι κατά μέσον όρο αρκετά λιγότερες από τις 82.000 που είχαμε το 2020-22.

Ο δύο ερευνητές αναφέρουν επίσης, ότι διαφοροποιήσεις της αναλογίας αυτής και οι αποκλίσεις της από τον μέσο όρο της τριετίας 2020-22 (1,68 θάνατοι ανά γέννηση σε εθνικό επίπεδο) είναι σημαντικές και διευρύνονται περνώντας από τις Περιφέρειες στις Περιφερειακές Ενότητες, και, στη συνέχεια, στους Δήμους και στις Δημοτικές Ενότητες.

Διαπιστώνουν ειδικότερα ότι σε επίπεδο Περιφερειών το Νότιο Αιγαίο με λίγο περισσότερες γεννήσεις από θανάτους, διαφοροποιείται σημαντικά τη Δυτική Μακεδονία όπου αντιστοιχούν σχεδόν 2,4 θάνατοι/γέννηση.

Οι έξι περιφέρειες που αγγίζουν ή βρίσκονται πάνω από το 2, στις οποίες ανήκει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι, σύμφωνα με τον πίνακα:

Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία, Ήπειρος, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία βρίσκονται «στο κόκκινο».

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:41 am


«Χρυσός» ο αθλητής του στίβου Θοδωρής Σκούρος από την Γορτυνία

Συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των Γορτυνίων αποστέλλει με μήνυμα του ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης στον αθλητή στίβου του Αθηναϊκού Ομίλου Αθλητισμού, Θοδωρή Σκούρο για τη μεγάλη επιτυχία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ και κατηγορία Κ23, που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Θοδωρής Σκούρος με ένα έγκυρο άλμα στο τελικό τού μήκους 7.34μ κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία ανδρών και ανέβηκε στην πρώτη θέση τού βάθρου για το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ23.

Το συγχαρητήριο μήνυμα τού Δημάρχου Γορτυνίας:

«Υπερήφανοι ως Γορτύνιοι για τον αθλητή του ΑΟΑ, Θοδωρή Σκούρο!!!
Με το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ23 είναι πλέον Πρωταθλητής Ελλάδας και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι και στο μέλλον θα μας προσφέρει στιγμές χαράς και περηφάνιας και πολλές ευκαιρίες να τον χειροκροτήσουμε.
Μαζί με τα συγχαρητήρια μου στον ίδιο, στους προπονητές, στον ΑΟΑ και στους οικείους του, εύχομαι ταχεία ανάρρωση από τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος και να μη βρεθεί ξανά κανένα εμπόδιο στην πορεία του, ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία τού ταλέντου του στον Αθλητισμό με το ίδιο πείσμα, επιμονή και ήθος και να υλοποιήσει όλα τα όνειρα του.»

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:27 am


Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Χριστόπουλου

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ είναι και επίσημα εδώ και λίγες ο Γιάννης Χριστόπουλος με την ομάδα της Κρήτης να ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού που αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ανακοίνωση του ΟΦΗ:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών με την ομάδα μας.

O 24χρονος αμυντικός, διεθνής με τις ομάδες Κ19 και Κ21, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Ιουνίου 2000 και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης.

Το καλοκαίρι του 2017 εντάχθηκε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, με την οποία μετρά συνολικά 44 συμμετοχές, ενώ έχει αγωνιστεί στην Κροατία με τα χρώματα της Slaven Belupo (13 συμμετοχές).

Γιάννη, καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΟΦΗ!».

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ ΟΦΗ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:25 am


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Αυγενάκη

Παρά τη συγγνώμη του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη -με 24 ώρες καθυστέρηση- για το επεισόδιο που προκάλεσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι αντιδράσεις από τα κόμματα πυκνώνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του ζητεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του βουλευτή από το κόμμα, ο οποίος, πάντως, δήλωσε ότι δεν παραιτείται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα.

Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.​

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:22 am


Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών του Euro 2024

Ολλανδία και Τουρκία έγιναν οι ομάδες που έκλεισαν την οχτάδα του εφετινού Euro 2024 με το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό γεγονός να έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία.

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 0-3

Αυστρία-Τουρκία 1-2

Παρασκευή 5 Ιουλίου

19:00 Ισπανία - Γερμανία

22:00 Πορτογαλία - Γαλλία

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Αγγλία - Ελβετία

22:00 Ολλανδία - Τουρκία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:17 am


ΠαΣοΚ για Αυγενάκη: Η «συγγνώμη» του με 24 ώρες καθυστέρηση δεν πείθει

Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:15 am


Ναύπλιο: Πόσιμο νερό από τον Ανάβαλο στις βρύσες - «Στέρεψε» η Λέρνα

Με νερό από τον Ανάβαλο θα γίνεται η υδροδότηση του Ναυπλίου σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ Ναυπλίου, αφού η στάθμη του νερού στις πηγές της Λέρνας έχει χαμηλώσει.

Η ΔΕΥΑΝ προειδοποιεί τους κατοίκους ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού θα ελέγχεται, και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την κατανάλωση, καθώς το νερό του Αναβάλου είναι κατάλληλο για πλύσιμο και μαγείρεμα, αλλά όχι και για ανθρώπινη κατανάλωση...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου νερού από τις πηγές της Λέρνης, που αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησης του Δήμου μας. Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία και συγχρόνως στην υψηλή ζήτηση πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Η καθημερινή χαμηλή στάθμη των πηγών μας οδηγεί στον περιορισμό της άντλησης του νερού ώστε αυτές να προστατευτούν.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προκειμένου να καλύψει την ζήτηση, θα χρησιμοποιήσει  νερό από τις πηγές Αναβάλου με ποσοστό ανάμειξης ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτό έχει ως επακόλουθη συνέπεια την μείωση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την χρήση του νερού από την πηγή του Αναβάλου η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει άδεια χρήσης για υδρευτικούς σκοπούς από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Με αίσθημα ευθύνης, και όπως είχαμε δεσμευτεί,  θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού.

Για όλες τις άλλες χρήσεις το νερό είναι κατάλληλο (παρασκευή φαγητού, κ.α.).

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:58 am


Μεγάλο πανηγύρι στην Αραχαμίτα στις 5 Αυγούστου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μεγάλο πανηγύρι διοργανώνεται παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αραχαμίτα, με γλέντι και παραδοσιακή μουσική.

Το πανηγύρι διοργανώνει ο Σύλλογος Αραχαμιτιωτών «Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος» και θα συμμετάσχουν οι Γιώτα Κόκκορη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Σωτήρης Κόκκορης, ο Κώστας Μερετάκης, ο Αλέξανδρος Σωτήρχος και ο Χρήστος Δαλιάνης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:51 am


Λαϊκή - Δημοτική βραδιά στο χωριό Στρίγκου

Το Σάββατο 6 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρίγκου «Η Αγία Κυριακή» διοργανώνει και σας καλεί στην μουσική βραδιά στο χωριό Στρίγκου.

Δείτε την αφίσα

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:38 am


Άμεση έκκληση για αίμα σε συνάνθρωπο μας που θα χειρουργηθεί αύριο

Άμεση ανάγκη για αίμα για συνάνθρωπο μας που πρόκειται να χειρουργηθεί αύριο. Όποιος μπορεί τα στοιχεία του ασθενούς είναι Καραματζάνη Μαρία και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Για λοιπές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6981058903

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:31 am


Λευτέρης Αυγενάκης: Ζητώ συγγνώμη για την ένταση - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να φωνασκεί εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (δείτε ΕΔΩ) και τις καταγγελίες ότι βιαιοπράγησε εναντίον του, αλλά και ότι απείλησε τους υπαλλήλους, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη για την ένταση, και δήλωσε έκπληκτος από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ενώ, όπως είπε, δεν παραιτείται.

Ο κ. Αυγενάκης είπε:

Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωσα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:23 am


Ο Ευστ. Κούλης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ

Η αναθεώρηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο καθορισμός στόχων και η καταγραφή ατζέντας για τον 5ετή σχεδιασμό δράσης ήταν μερικά από τα  θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν και στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε).

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Ορεινών Δήμων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δηλώνοντας μετά το τέλος της συνεδρίασης:
«Έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., τους συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία καθώς είναι πολλά και σημαντικά τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Ορεινών Δήμων και άμεση η ανάγκη μηχανισμού υποστήριξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση

των αναγκαίων έργων τους.»

 Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:13 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας