Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο Ανδρουλάκης

Έχω ξεκαθαρίσει ότι Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις.

Εισηγούμαι να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας.

Με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Ένα ελεύθερο debate.

Το ερώτημα “με ποιον θα πάτε;” του Μαΐου, έγινε πλέον “πως και πότε θα κυβερνήσετε;”. Αυτό είναι για εμένα ο στόχος της δύσκολης αποτίμησης και όχι απαξίωσης του μεγάλου αγώνα των απλών ανθρώπων της δημοκρατικής παράταξης. Μαζί πετύχαμε πολλά.
 

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια του ελληνικού λαού, για το καλό της πατρίδας μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να βγαίνουμε πιο δυνατοί. Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Μάθαμε, μέσα από τα δύσκολα, να δημιουργούνται νέες προοπτικές και νέες ελπίδες. 

https://bit.ly/4cjZWUX

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 10:30 pm


Super θέαμα στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη (pics,vid)

Απόγευμα Κυριακής με υψηλές παρουσίες, μεγάλες θερμοκρασίες αλλά και πλούσιο θέματα στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball που διεξάγεται στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Οι ομάδες δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και οι μάχες είναι συναρπαστικές με τους αθλητές με εντυπωσιακές φάσεις να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο κοινό.

Παράλληλα για το 3x3 μίλησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αναπληρωτής Πειφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης.

Άπαντας στάθηκαν στην άρτια διοργάνωση και τόνισαν πως στόχος είναι η Τρίπολη να αποτελέσει πόλο αθλητικές έλξης μεγάλων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr 3x3 ΔΕΗ Street Basketball στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 9:17 pm


Ο Κοσμάς γιορτάζει τους Αγίου Αναργύρους (pics,vid)

Με κάθε λαμπρότητα ο Κοσμάς στην Νότια Κυνουρία γιορτάζει τους Άγιους Ανάργυρους στον Ιερό Ναό με το χωριό να πανηγυρίζει την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στις 19:00 ψάλθηκε ο Παρακλητικός Κανών προς τους Αγίους και εν συνεχεία Μέγας Εσπερινός της Εορτής.

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, πρωί και ώρα 07:00 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στις ανωτέρω ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει κσι θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Κοσμά

Video of ArcadiaPortal.gr Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Κοσμά

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 8:56 pm


Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, η ανάκαμψη των ποσοστών της πάνω από τον πήχη του 30% αλλά και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώνονται στην πολιτική έρευνα της Κapa Research για τον μήνα Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,3%, έναντι 13,5% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ φιγουράρει στην τρίτη θέση με ποσοστό 12,2%.

Ακολουθούν, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 7,9%, η Νίκη με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας το 1,8% των προτιμήσεων. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 2,3% των ερωτηθέντων, 0,8% θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αθροιστικά αγγίζει το 12,1%.

Ενδιαφέρον στοιχείο της πολιτικής έρευνας της Κapa Research είναι ότι πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 51%) επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι ποσοστού μόλις 25% που ζητά να παραμείνει ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 8:14 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στο Άστρος

Κατά την περίοδο των θερινών μηνών οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν καθώς καταγράφεται αύξηση στα τροχαία ατυχήματα. Μαζί με τις ανάγκες των τακτικών χειρουργείων και τις τακτικές μεταγγίσεις που χρειάζονται πολλοί συμπολίτες μας, προστίθεται και η επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση των πολυτραυματιών από τα τροχαία ατυχήματα.

Το δυσάρεστο παράδοξο, να παρατηρείται ταυτόχρονα μείωση των αποθεμάτων αίματος τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, οφείλεται στο ότι πολλοί εθελοντές φεύγουν για διακοπές και αμελούν την αιμοδοσία. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να θυμηθούμε προτού φτιάξουμε τις βαλίτσες μας για τις διακοπές, να δώσουμε αίμα και να ανανεώσουμε το ραντεβού με το νοσοκομείο ή με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας που έρχεται στη γειτονιά μας. Η Κινητή Μονάδα της Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Τρίπολης θα βρίσκεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Άστρους από 09:00-13:30.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες καθώς και όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και να προσέλθουν σε αυτό το ραντεβού αγάπης. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει…Σας έχουμε όλους ανάγκη!!

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Τρίπολης -  Κ.Υ. Άστρους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 7:30 pm


Ταξιτζής «ποιητής» έγινε viral με τον τρόπο που ψυχαγωγεί τους επιβάτες

Έρευνα έδειξε ότι 1 στους 2 Έλληνες επιβάτες απολαμβάνουν πάντα μια καλή συζήτηση με τους οδηγούς, καθώς η διαδρομή με ένα ταξί όχι μόνο δεν θεωρείται απλώς ένας τρόπος μετακίνησης αλλά αποτελεί και έναν από τους καταλληλότερους χώρους για μια πολυδιάστατη ανταλλαγή απόψεων. Ωστόσο, ένας οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη διάλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να ψυχαγωγεί τους επιβάτες...

Ο 28χρονος Γιάννης Κουμαλάτσιος δουλεύει στο ταξί του πατέρα του. Όσο όμως βρίσκεται πίσω από το τιμόνι περνούν σκέψεις και εικόνες από το μυαλό του, που τον εμπνέουν και έτσι αποφάσισε να τις αποτυπώσει σε μια ποιητική συλλογή.

Διαβάστε περισσότερα για τον ευρηματικό ταξιτζή - ποιητή που έγινε viral

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 7:05 pm


Μεγάλη φωτιά στην Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, μηνύματα του «112»

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στη Σταμάτα, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής.

Επί τόπου στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά σπίτια.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις κάνουν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 6:37 pm


Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων, πέραν του αμιγώς θρησκευτικού της χαρακτήρα, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία, για τη δική μας, μεγάλη αστυνομική οικογένεια. 

Η ημέρα αυτή, έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Τιμής για τους Απόστρατους του Σώματος. 

Είναι η ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία, για να αποδώσει με ιδιαίτερο συμβολισμό, την τιμή και την αναγνώριση στους ανθρώπους εκείνους που προέταξαν το δημόσιο συμφέρον έναντι του προσωπικού και προσέφεραν στη Χώρα και την κοινωνία τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, προκειμένου τηρηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, προκειμένου εξασφαλισθεί η κοινωνική ειρήνη. 

Τιμούμε σήμερα όλους εσάς που με το έργο, τη στάση ζωής και το παράδειγμά σας, δημιουργήσατε την παρακαταθήκη εκείνη, η οποία συντηρεί την παράδοση και διαμορφώνει την προοπτική και την πορεία του Σώματος. 

Αλήθεια, ας αναρωτηθούμε, ποια είναι διαχρονικά, τα βασικά χαρακτηριστικά του αστυνομικού θεσμού; 

Αδιαμφισβήτητα είναι η συνέχεια στο χρόνο και η συνέπεια στην προσφορά, χαρακτηριστικά που κατέστησαν τον Οργανισμό μας, σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο στην αντίληψη των πολιτών. Αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη τη δημιουργήσατε εσείς, που ολοκληρώσατε την υπηρεσιακή σας διαδρομή πριν από εμάς, που παραμένετε πάντοτε συνάδελφοι, που είστε αναπόσπαστα και ενεργά μέλη του αστυνομικού οργανισμού. 

Οφείλουμε λοιπόν όλοι και ιδίως εμείς, οι συνεχιστές της Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, να θυμόμαστε, να σεβόμαστε, να υπερασπίζουμε και να τιμούμε το έργο και την προσφορά σας. Να προσπαθήσουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, να μιμηθούμε το παράδειγμά σας και να συνεισφέρουμε στη μακρόχρονη και ένδοξη Ιστορία του Σώματος, ώστε με τη σειρά μας, να 
εμπνεύσουμε τους νεότερους συναδέλφους μας. 

Η προσφορά σας όμως στο κοινωνικό σύνολο, δεν σταμάτησε με την ολοκλήρωση της επαγγελματικής σας διαδρομής στην Ελληνική Αστυνομία. 

Όπως καλά γνωρίζετε στην κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε, καταγράφονται φαινόμενα ακραίας βίας, στα οποία η οργανωμένη Πολιτεία καλείται να δώσει ολιστική απάντηση. 

Έξαρση της βίας των ανηλίκων, κατακόρυφη αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, οπαδική βία, με την ελληνική κοινωνία να θρηνεί τον τελευταίο χρόνο έναν νεκρό πολίτη και η αστυνομική οικογένεια, ένα από τα παιδιά της, τον αείμνηστο Γιώργο Λυγγερίδη. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε προβεί ως Σώμα σε ένα πλαίσιο δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων βίας με ορατά ήδη αποτελέσματα. 

Σε αυτήν την επίπονη και διαρκή προσπάθεια μπορείτε να ενταχθείτε κι εσείς, ώστε να εμφυσήσετε στον κοινωνικό σας περίγυρο, σε συγγενείς και φίλους, το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία υπηρετήσατε τον πολίτη, διαδίδοντας το μήνυμα ότι οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι όποιες διαφορές δεν επιλύονται με τη χρήση βίας. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι βέβαιος ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. 

Ας αποτελέσει λοιπόν η ημέρα που γιορτάζουμε σήμερα, η ημέρα προς τιμή των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ημέρα που το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συναντιούνται και ορίζουν τη συνέχιση του καθημερινού μας αγώνα για εξασφάλιση της συνοχής και της ενότητας της κοινωνίας μας, που ορίζουν τη συνέχεια της κοινής προσπάθειας στήριξης της πατρίδας μας για ευημερία και πρόοδο. 

Σας ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 6:00 pm


Χάρης Δούκας: Ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη

Υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε «παρών» στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, το μεσημέρι της Κυριακής (30.6.24).

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15%», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη μου την πορεία στον δημόσιο βίο», δήλωσε ο Χ. Δούκας και υπογράμμισε: «Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το “μαζί”».
Δεν απεμπόλησα αυτή μου την ιδιότητα, ακόμα και όταν κάποιοι με παρότρυναν να την αποποιηθώ για να μαζέψω ψήφους για τον δήμο της Αθήνας», σημείωσε.

«Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με την ευθύνη. Και οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, όλοι εσείς θα με κρίνετε. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη και συμφωνώ να είναι μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης», επισήμανε.

«Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 5:37 pm


Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Γερουλάνος – «Η εξουσία στον λαό, να το κάνουμε πράξη»

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με «τρίπτυχο ευθύνης»: Σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική

1. «Θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» ανακοίνωσε σήμερα, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

 

2. Ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τη συγκεκριμένη πολιτική του πρόταση με τίτλο «Αναγέννηση», για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε να διασφαλίζονται 6 θεμελιώδη δικαιώματα για κάθε πολίτη, τα οποία σήμερα καταπατούνται: «Το δικαίωμα να είμαστε όλοι ίσοι, απέναντι στον νόμο και το κράτος. Το δικαίωμα στη Δημοκρατία και τη δυνατότητά μας να συνδιαμορφώνουμε το συλλογικό μας μέλλον. Το δικαίωμα στην ασφάλεια και τη δυνατότητά μας να προγραμματίζουμε τη ζωή μας δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Τη δυνατότητα να προοδεύουμε, ατομικά και συλλογικά, μέσα από την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό. Το δικαίωμά μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες στους πόρους της δημιουργίας και να δημιουργούμε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις δεξιότητές μας. Και τη δυνατότητά μας να εκπροσωπούμαστε επάξια στο διεθνές στερέωμα, εκεί που παίρνονται αποφάσεις που διαφεντεύουν τη ζωή μας».

 

3. Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για το σχέδιο αναγέννησης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές:

«Το πλαίσιο αρχών που περιέγραψα βασίζεται στην ιδέα ότι η «Αναγέννηση της Ελλάδας» ξεκινάει από την «Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ». Διότι οι παθογένειες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν πρώτα από εμάς να αλλάξουμε και να υπηρετήσουμε την πολιτική αλλιώς».

«Οι παρέες, ναι, γράφουν ιστορία. Στην πολιτική, όμως, ιστορία γράφουν κόμματα ανοιχτά, δημοκρατικά, σύγχρονα».

«Έτσι, γύρω από ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, «Αναγεννημένο», πιστό στις αρχές και τις αξίες του, μπορούμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Που θα κοιτάξει άμεσα στα μάτια τη Συντήρηση και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όλα τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας που θα μας αναλώσουν σε ατελείωτες συζητήσεις διαδικασιών και θα μας αποσπάσουν από το πρωταρχικό μας έργο: Να μιλήσουμε ξανά στην καρδιά και την ψυχή της Ελληνίδας και του Έλληνα».

 

4. Ο Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε την πίστη του ότι η ενότητα και το ομαδικό πνεύμα θα φέρουν τη νίκη και μπορεί να τα υπηρετήσει:

 

«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν φοβάται τη Δημοκρατία. Την τρέφει και τρέφεται από αυτήν. Aν ο Αντρέας μάς έμαθε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διάττοντας αστέρας, μια γυναίκα μάς έμαθε πώς να μην διαλυόμαστε στις δυσκολίες. Να μένουμε ενωμένοι και να συνεχίζουμε! Αυτή είναι η παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά: Μια ενότητα, που θα διασφαλίσει τη νέα αρχή. Την Αναγέννηση του Κινήματος για την Αναγέννηση της Πατρίδας».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία: Τη βίαιη αναδιανομή εισοδημάτων και τη βάναυση υπονόμευση του κράτους δικαίου που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν θα τα ανατρέψει ένας άνθρωπος. Εμείς, που πιστεύουμε σε ένα ΠΑΣΟΚ που συνομιλεί με την κοινωνία, γνωρίζουμε ότι η νίκη έρχεται όταν υπάρχει ομάδα, υπάρχει οργάνωση, και παρά τις πληγές, υπάρχει ενότητα. Το έχω δει να γίνεται το 2009. Ξέρω ότι γίνεται. Και ξέρω πώς να το κάνουμε!».
  

«Για αυτό, θέλω να κλείσω με μία έκκληση: Ας κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, στην υπηρεσία των αναγκών του Κινήματος. Να μην ξεχνάμε ποτέ, πώς και τη Δευτέρα μετά την κάλπη, πάλι στο ίδιο κόμμα θα είμαστε, καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη».

 

5. Και, ο Παύλος Γερουλάνος έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για το «τρίπτυχο της ευθύνης» (σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική) για το οποίο διεκδικεί την ψήφο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ:

«Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού».

«Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια. Και να την πείσουμε».

«Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας. Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας!»

«Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική. Το τρίπτυχο της ευθύνης στο οποίο δεσμεύομαι. Το τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία όλων μας».

Δελτίο τύπου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 5:18 pm


Διακοπή ρεύματος στην Γορτυνία την Δευτέρα 1/7

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 01/07/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα      Έως ημ/νία και ώρα                     Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής

01/07/2024 08:00 π.μ.   01/07/2024 10:30 π.μ.       ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Τμήμα Δ.Δ. Τροπαίων από την είσοδο του Δ.Δ. έως την Τράπεζα Πειραιώς
                                                                                                           Τμήμα Δ.Δ. Τροπαίων

                                                                                                       Δ.Δ.: ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ
                                                                                                               ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΠΤΕΡΙΑ,
                                                                                                              ΓΑΛΑΤΑΣ, ΛΑΚΩΜΑ,
                                                                                                                     ΚΕΡΕΣΟΒΑ,
                                                                                                                 ΜΠΟΥΛΙΑΡΗΣ,
                                                                                                              ΣΥΡΙΑΜΑΚΟΣ, ΑΓ.
                                                                                                               ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γιααυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 5:05 pm


Φωτιά στη Σταμάτα: Μήνυμα από το 112

Μετά  τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή της Σταμάτας στον Διόνυσο.

Η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη, καίει δασική έκταση, κοντά σε σπίτια. Έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς και χωματουργικά, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. "Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών" αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του "112".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 4:53 pm


Τρίτο Σύστημα Προσκόπων: Φύγαμε για το 9ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ με σκέψεις για αναβάθμιση

Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχε και φέτος το Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης, γεγονός που θεμελιώνει τις βάσεις, για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από τη μαζική προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες κλίμα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που συνεχίστηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να ενωθούν πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις!

Ως εκ τούτου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, που μας χάρισαν μία ονειρεμένη βραδιά και κυρίως όλον τον κόσμο που κατέκλυσε το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου δημιουργώντας αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα!

Ιδιαίτερη αναφορά και θερμά ευχαριστήρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Τρίπολης για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του 8ου Προσκοπικού Μουσικού Φεστιβάλ Τρίπολης, οι οποίοι και φέτος μας βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη διοργάνωση. Η βοήθειά τους είναι καταλυτική καθώς δείχνουν εμπράκτως ότι η πόλη της Τρίπολης στηρίζει δυναμικά ένα τέτοιο εγχείρημα. 
Είναι μια ευκαιρία που πρέπει σαν Τριπολιτσιώτες να την εκμεταλλευτούμε μελλοντικά καθώς οι Πρόσκοποι Τρίπολης έχουν δημιουργήσει το υπόβαθρο να γίνει κάτι μεγάλο και πολυδιάστατο, με επιπλέον μέρες και δραστηριότητες, που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο από άλλες πόλεις.

Το 8ο πέρασε και... Φύγαμε για το 9ο!!!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Εις το επανιδείν...

Εκ μέρους του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης,
Ο Αρχηγός Συστήματος 
Γιάννης Παπαγεωργάκης

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 4:20 pm


Φωτιά στην Κερατέα – Καίγονται σπίτια

Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά, που ξέσπασε στην Κερατέα Αττικής. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα, όπου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής, έχουν καεί και σπίτια.

Στις 13:46 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και 'Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

Φωτογραφία αρχείου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 4:12 pm


H Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας στο Melitzazz (vid)

Η Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνικά ανήσυχων ανθρώπων του Λεωνιδίου και του Τυρού με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.

Πρώτος μαέστρος της χορωδίας ήταν ο Στέφανος Καρδιόλακας, με τον οποίο η χορωδία έκανε τις πρώτες της συναυλίες κυρίως στο Λεωνίδιο. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα μαέστρος της χορωδίας είναι ο Σταύρος Κουτίβας. Έκτοτε συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία με συναυλίες στο Λεωνίδιο και συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ενώ από την Άνοιξη του 2023 και μετά, διοργανώνει στο Λεωνίδιο χορωδιακά φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Eίναι τρίφωνη μικτή χορωδία που αριθμεί περίπου 25 μέλη και, έχοντας αποκτήσει τις πρώτες της εμπειρίες στο πολυφωνικό τραγούδι, έχει πλέον ως στόχο την βελτίωσή της μέσα από συμμετοχή σε χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και με την μελέτη απαιτητικών πολυφωνικών κομματιών του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Στο Melitzazz 2024 θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε τραγούδια του κινηματογράφου και της ξενιτιάς.

Video: 

Μουσική βραδιά με την Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Video of Μουσική βραδιά με την Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 4:02 pm


Το πρώτο φεστιβάλ φωτογραφίας Τρίπολης είναι γεγονός

Γωνιές της πόλης»

"Κάθε πόλη αναπνέει στις γωνιές της. Και κάθε γωνιά της πόλης χρωματίζεται από τους ανθρώπους που την κατοικούν - ή από τα φαντάσματά τους. Κάποιες γωνιές χαράζονται καθημερινά από τις αμέτρητες ιστορίες των ανθρώπων που τις κατακλύζουν. Σε άλλες γωνιές πάλι - ξεχασμένες στο χρόνο - ξεθωριάζουν ιστορίες ανθρώπων που κάποτε ήταν, πέρασαν και έφυγαν· και το μόνο που έμεινε είναι ο ψίθυρός τους..."
Δείτε περισσότερα στο http://tripolisphotofest.anoixtodiktyo.gr/

Περιμένουμε φωτογραφίες σας μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 3:22 pm


Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Συζητήσαμε μία σειρά θεμάτων, στέκομαι στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Βραχάτι.

Επίσης, αποδεχθήκαμε ως Περιφερειακή Επιτροπή και την ένταξη ενός κοινωνικού έργου, συγκεκριμένα του Κοινωνικού Παρατηρητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εχουμε πει πολλές φορές πως ενόψει του ΕΣΠΑ 21-27, το περιβάλλον, η πράσινη μετάβαση και η κοινωνική πολιτική είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας.

Συζητήσαμε και δύο σημαντικά θέματα που είχαν να κάνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για την στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και την ολοκλήρωση των μελετών για την λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου. Και στα δύο θέματα εντάξαμε πιστώσεις, ώστε άμεσα να μιλάμε για υλοποίηση δράσεων ή μελετών».

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν τα έργα:

-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βέλου-Βόχας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Μοριάς Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ».

-Έγκριση του 2ου πρακτικού – Ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου – της ανοικτής διαδικασίας μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Α/Α 257133) με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ».

-Αποδοχή ένταξης της Πράξης: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 6005009 στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027»,

-Απόφαση υλοποίησης με Ίδια Μέσα(ΑΥΙΜ) του Υποέργου 1 της Πράξης: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 3:10 pm


Ακίνητα: Πώς τα νέα φάρμακα τύπου Ozempic και τα μπότοξ μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις

Όπως αναφέρει το Blooberg, μια πισίνα διαστάσεων ξενοδοχείου, ένα γυμναστήριο και μια 24ωρη ρεσεψιόν δεν αρκούν πια για να πείσουν τους βαθύπλουτους να αγοράσουν σπίτι. Έτσι, οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων προσφέρουν ακόμα πιο «προχωρημένες» υπηρεσίες, όπως πρόσβαση σε κλειστές ομάδες εκλεκτών μελών, διάθεση μπότοξ μέσω εφαρμογών για το κινητό και υπηρεσίες καθημερινής μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία τους.
Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, όσο οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα επιβραδύνονται αισθητά. Πρόσφατη έκθεση της εταιρείας δεδομένων για ακίνητα LonRes έδειξε ότι οι πωλήσεις κατοικιών αξίας άνω των 5 εκατ. λιρών υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 20% τον Μάιο σε ετήσια βάση. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο χειρότερος Μάιος σε ό,τι αφορά τις αγορές ακινήτων τέτοιας αξίας από το 2017, πλην τη χρονιά της πανδημίας.

Οι επιπλέον παροχές είναι πλέον τόσο συνηθισμένες ανάμεσα στις εταιρείες ακινήτων, που οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πλέον τις αναμένουν και τις συνυπολογίζουν στην αγορά σπιτιών, ιδίως νεόδμητων.

Διαβάστε περισσότερα για το πως τα νέα φάρμακα τύπου Ozempic μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις των ακινήτων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 2:30 pm


Εγκρίθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων του Δήμου Τρίπολης

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. 331/2024 Απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής (ΑΔΑ:91Σ6ΩΗΡ-ΧΨΩ) του Δήμου ΤΡΙΠΟΛΗΣ το έργο:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΧΩΡΩΝ (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Φορέας χρηματοδότησης του ανωτέρω σχεδίου είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2021,στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τη δράση: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.».

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων, σε εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4759/2020 έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και προσανατολίζεται στην καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης για τους παραπάνω χώρους για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Οι χώροι για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί ακόμα η απαλλοτρίωση ιεραρχούνται βάσει κριτηρίων ως προς την αναγκαιότητα απόκτησής τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνο που έχει παρέλθει από την επιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και η κατάταξή τους γίνεται σε μια από τις κατηγορίες, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 92 του Ν. 4759/2020.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 2:00 pm


Θερινό Σχολείο Ρητορικής Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Σε συνέχεια των δράσεων των Αγώνων Ρητορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνουν το φετινό καλοκαίρι το 1ο Θερινό Σχολείο Ρητορικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Ιουλίου 2024 στην Καλαμάτα.

Με γνώμονα την ποιοτική εκπαίδευση και την πολύπλευρη μόρφωση των νέων παιδιών, το Θερινό Σχολείο Ρητορικής θα περιλαμβάνει καθημερινά τρίωρα βιωματικά εργαστήρια (εκφραστικού λόγου, επιχειρηματολογίας, επικοινωνίας, αφήγησης και παραμυθιού, κίνησης και λόγου), ομιλίες πανεπιστημιακών καθηγητών και ανοιχτές διαλεκτικές συζητήσεις, επισκέψεις σε σημαντικά ιστορικά-αρχαιολογικά αξιοθέατα (Αρχαία Μεσσήνη, Πύλος), εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Στο Θερινό Σχολείο Ρητορικής θα συμμετάσχουν τριανταεπτά (37) μαθητές/τριες απόφοιτοι των τάξεων Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από τα σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ-1 by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 1:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας