Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τι αλλάζει σε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα θα συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο πιστοποιητικό, το οποίο θα εκδίδεται ταχύτατα μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr.
Το νέο πιστοποιητικό θα είναι αποδεκτό για κάθε νόμιμη χρήση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καταργώντας την ανάγκη για ξεχωριστά έγγραφα.

Η διαδικασία έκδοσης θα γίνεται μέσω μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι πολίτες θα υποβάλλουν την αίτησή τους. Η πλατφόρμα θα ελέγχει αυτόματα τα υποβληθέντα στοιχεία και, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, θα εκδίδει το πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό αυτό θα ενσωματώνει τόσο τα στοιχεία φορολογικής όσο και ασφαλιστικής ενημερότητας και θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να υποβάλει αίτηση μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr).

Το ενιαίο πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικά αποδεκτό από όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και από δικαστήρια και εισαγγελίες, όπου απαιτείται από το νόμο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Σε διοικητικό αδιέξοδο το Λεωνίδιο

Επειδή ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ βρίσκεται σε διοικητικό αδιέξοδο λόγω παραιτήσεων μελών του και ο χρόνος για την νέα περίοδο τρέχει και επιπλέον θα πρέπει να συζητηθεί η εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη νέα περίοδο ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Συλλόγου, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε

Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα της

Βιβλιοθήκης με θέματα:

1) Πορεία του Συλλόγου

2) Οικονομικές Προοπτικές

3) Λειτουργία ή οχι τμηματων

4) Παραιτήσεις του Δ.Σ. και πιθανή προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:58 pm


Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» αρχίζει το ταξίδι του. Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού.

«Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης» σημειώνει o Αλέξης Τσίπρας στο προσωπικό του μήνυμα στην νέα ιστοσελίδα του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα», intsipras.gr , λίγες ώρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και των Βιώσιμη Ανάπτυξη που ξεκινά την Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

Έβλεπα τώρα

Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Οι στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου.

Μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας.

«Φωλιά» ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα που συγκροτούν σήμερα τη μεγάλη εθνική και υπερεθνική αγωνία: Την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ισότητα λαών και ανθρώπων.

Σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο.

Που μελετά την πραγματικότητα με στόχο να προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους και να ανοίξει δρόμους για την αλλαγή της.

Σχεδιάζοντας, αποφασίζοντας, καλλιεργώντας, διεκδικώντας, αναπτύσσοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αγκαλιάζοντας, ενώνοντας. Οι ενεργητικές αυτές μετοχές εκφράζουν τη διάθεση και την απόφαση να μετέχουμε ενεργά, με το δικό μας τρόπο και τα δικά μας μέσα, στη μεγάλη προσπάθεια, που εκδηλώνεται με πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Που οραματίζεται και επιδιώκει μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο πρότυπο για την ανάπτυξη, που πρέπει να είναι βιώσιμη και να καρπώνεται από όλους και όλες, με δικαιοσύνη.

Μια ηθική προσέγγιση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της εποχής μας, τις κοινωνικές αντιθέσεις, τα ζητήματα ειρήνης και πολέμου, τις κυρίαρχες πρακτικές, που απειλούν ακόμα και τη ζωή στον πλανήτη.

Καλωσορίζουμε και φιλοξενούμε τον πλούτο των απόψεων, την ενέργεια του διαλόγου, την κινητήρια δύναμη της διαφορετικότητας και της αντιπαράθεσης. Γιατί φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:28 pm


Με τιμές ήρωα η ταφή των οστών του έφεδρου ανθυπασπιστή Αναστασίου Κρατημένου στο Καλονέρι (pics,vid)

Στην πατρώα γη επέστρεψαν σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, τα λείψανα του ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου. Σε ένα έντονα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα, το Καλονέρι Γορτυνίας υποδέχτηκε τα οστά του Αρκά οπλίτη, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, 50 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα λείψανα του εφέδρου Ανθυπασπιστή Αναστάσιου Κρατημένου επαναπατρίστηκαν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Ο έφεδρος Ανθυπασπιστής Αναστάσιος Κρατημένοw υπηρετούσε από τον Ιανουάριο του 1974 την στρατιωτική του θητεία στην ΕΛ.ΔΥ. Κ. όπου το τριήμερο 14, 15 και 16 Αυγούστου εξελίχθηκε η δεύτερη φάση της Τουρκικής εισβολής ΑΤΤΙΛΑΣ Β.

Στις 16/8/1974 έγιναν επικές μάχες με επίκεντρο το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ. Κ. για την κατάληψή του από τους εισβολείς.

Ο Κρατημένος υπερασπιζόταν με αυτοθυσία την κεντρική πύλη της ΕΛ.ΔΥ. Κ. ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να μετακινήσει σε ασφαλέστερη θέση δύο τραυματίες οπλοπολυβολητές του λόχου του. Τότε ένα βλήμα οδήγησε και τους τρεις γενναίους μαχητές στο Πάνθεον των ηρώων.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Καλονέρι Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του ΓΕΣ η τιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Αρκά ήρωα, που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονο κλίμα συγκίνησης, στο ναό της Αγία Μαρίνας στο Καλονέρι, γενέθλιο τόπο του ήρωα. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αδερφός, η αδερφή και πολλοί συγγενείς για να πουν το στερνό αντίο στον ήρωα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Νικηφόρος.

Πριν την ταφή, μέσα στον Ιερό Ναό έγιναν και οι ομιλίες, με πρώτη την ανάγνωση βιογραφικού, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησε η κυρία Χριστίνα Κρατημένου. Εκ μέρους της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μίλησε ο αναπληρωτής αρχηγός διπλωματικής αποστολής κ. Κωνσταντίνος Νεόφυτος, επίσης ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Πελοπόννησος υποστράτηγος κ. Απόστολος Τσουλουβής και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος. Στην συνέχεια εκ μέρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου ο κ. Δούλας Αντώνιος, ανέβηκε στο βήμα και τις ομιλίες έκλεισε ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Ε. με τον αδερφό του Αναστάσιου Κρατημένου κ. Παναγιώτη Κρατημένο να ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στην τελετή.

Το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ το στρατιωτικό άγημα της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, απέδωσε τιμές.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Video of ArcadiaPortal.gr Tιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:22 pm


Ο Πανσερραϊκός απέρριψε πρόταση του Αστέρα για τον Άλεξιτς

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ήδη αποκτήσει τον Αϊντίν Ρέτζιτς, ενώ έχει κλείσει τους Άλχο, Τριανταφυλλόπουλο και Τσιντώτα ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν πως έκανε κίνηση για την απόκτηση του Κόστα Άλεξιτς από τον Πανσερραϊκό.

Ο Κόστα Άλεξιτς έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 με την ομάδα των Σερρών με τα δημοσιεύματα να γράφουν πως οι κιτρινομπλέ έκαναν πρόταση για την απόκτηση του με την απάντηση όμως που τελικά έλαβαν να είναι αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα ο Κόστα Άλεξιτς έχει κάνει μία γεμάτη σεζόν στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματο καθώς πέτυχε εννιά γκολ, ενώ είχε και τρεις ασίστ.

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ Πανσερραϊκός - Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:02 pm


Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Dnews, έχει αποφασίσει να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κινηθούν επισήμως οι διαδικασίες, καθώς ήδη τάσσονται στο πλευρό του βουλευτές και στελέχη, ενώ δείχνει να έχει διείσδυση τόσο στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ, όσο και στα αριστερά του.

Επιπλέον, έχοντας ως προηγούμενο την εκλογή του στο Δήμο της Αθήνας μέσω της συνεργασίας με την «Ανοιχτή Πόλη» και τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χάρης Δούκας όταν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων, όπως Δήμαρχος Αθηναίων θα παραμείνει ακόμα και αν εκλεγεί. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι για το πρωί της Κυριακής υπήρχε προγραμματισμένη σύσκεψη με τους αντιδημάρχους και άλλα στελέχη ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου, που αποτελεί και το μεγάλο του προσωπικό στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:00 pm


Ένα στα 20 ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Από τέλος Νοεμβρίου περνούν στο Δημόσιο

Eurokinissi

Βάσει του νόμου 5076/2023, μετά τις 30ή Νοεμβρίου τα ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα αρχίσουν να περιέρχονται στο Δημόσιο, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμη σχέδιο για τη διαχείριση και αξιοποίησή τους. Η διαδικασία αυτή αφορά επίσης και τα 450.000 ακίνητα που περιήλθαν στο κράτος λόγω μαζικών κληρονομικών αποποιήσεων την περίοδο της κρίσης.

Σημειώνεται ότι σε 111 περιοχές της Ελλάδας, εκτιμάται πως από τα 7.090.110 δικαιώματα (ιδιοκτησίες), τα 389.836 (ποσοστό 5,50%) είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Εάν δεν διορθωθούν οι ανακριβείς πρώτες εγγραφές μέχρι την εν λόγω προθεσμία, οι ιδιοκτήτες θα χάσουν οριστικά κάθε δικαίωμα ιδιοκτησίας και θα μπορούν μόνο να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση από τα δικαστήρια. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου το δικαστήριο προκρίνει την επανάκτηση του ακινήτου αντί της αποζημίωσης.

Μέχρι στιγμής, 14.484 ακίνητα έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο, κυρίως γεωτεμάχια σε 36 περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

Οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα είναι το Κορωπί Αττικής (σχεδόν 10.300), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (σχεδόν 8.200), οι Αχαρνές (6.100), η Μάνδρα Αττικής (5.800) και η Πάτρα (5.300).

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι περισσότερα απο 1 στα 20 ακίνητα στο νομο Αργολιδας ειναι «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Συγκεκριμένα, σε ποσοστά, οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα είναι η Αργολίδα (Ελληνικό) με ποσοστό 27,2%, το Ρέθυμνο (Πρασιές) με 15,6%, η Μεσσηνία (Ελαιοχώρι) με 15,4% και η Ευρυτανία (Μουζίλο) με 14%.

Αντίθετα, η Φλώρινα, η Καστοριά, η Δράμα και η Κοζάνη έχουν ελάχιστα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», κάτω από τρία τοις χιλίοις με μονοψήφιους πραγματικούς αριθμούς.

Εκτός από τις γνωστές 36 περιοχές όπου οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές το 2018 χωρίς καμία παράταση, και με το πρόσφατο νομοθέτημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δόθηκε λύση στην υπόλοιπη χώρα, ένα ακίνητο χαρακτηρίζεται «αγνώστου ιδιοκτήτη» για τις περιοχές των παλαιών προγραμμάτων αν δεν έχει δηλωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, και για τα νέα (από το 2008 και μετά), αν δεν δηλωθεί σε οκτώ χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου.

Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, ο ιδιοκτήτης που δεν συμπεριλήφθηκε στις αρχικές εγγραφές, μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά μόνο χρηματική αποζημίωση λόγω αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους του κράτους μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει την αυτούσια απόδοση του ακινήτου (εν είδει αποζημίωσης).

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:29 pm


Εν αναμονή της απάντησης για Μιριτέλο με έτοιμο το plan b ο Αστέρας

Ο Χουάν Μιριτέλο είναι η απόλυτη προτεραιότητα με τον Αστέρα Τρίπολης από την πλευρά του να προσπαθεί να κάνει εκ νέου την μεγάλη υπέρβαση όντας σε ανοιχτή γραμμή με την Ντεφένσα για να ντύσει στα κιτρινομπλέ ξανά τον Αργεντινό περσινό του πρώτο του σκόρερ.

Η πρόταση της αρκαδικής ομάδας ανέρχεται σε ένα ποσό λίγο πάνω από τις 700 χιλ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και με ποσοστό μελλοντικής μεταπώλησης του 24χρονου φορ θα λάβει το 30% των χρημάτων.

Κάπως έτσι ο Αστέρας Τρίπολης είναι εν αναμονή της τελικής απόκρισης της Ντεφένσα για τον Χουάν Μιριτέλο ωστόσο υπάρχει ενεργό και το plan b σε περίπτωση που τα πράγματα δεν έχουν αίσιο τέλος.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει στο μπλοκάκι του δύο περιπτώσεις επιθετικών από το εξωτερικό που έχει ξεχωρίσει ο Σέρβος τεχνικός ανάλογης ποοδοσφαιρικής ποιότητας με αυτής του Χουάν Μιριτέλο.

Αυτή την στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης είναι εν αναμονή της τελικής απόφασης της Ντεφένσα έχοντας έτοιμο και το back up πλάνο του για κάθε περίπτωση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:18 pm


Μπάνια στο Παράλιο Άστρος - Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για το 2024

Από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. γίνεται γνωστό ότι τα δρομολόγια (για θαλάσσια μπάνια) στο Παράλιο Άστρος (Μπαταρόλα) Κυνουρίας, έχουν ήδη ξεκινήσει σε καθημερινή βάση με το εισιτήριο μετ’επιστροφής να είναι στα 8 ευρώ με αυθημερόν επιστροφή. 

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια, που ξεκίνησαν χθες Σάββατο 15 Ιουνίου για όλο το καλοκαίρι.

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:00 pm


Πτωχός: Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω την ενεργή συμμετοχή των νέων μας σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης προς το περιβάλλον, αλλά και ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν και έδειξαν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του μεγάλου εκπαιδευτικού διαγωνισμού ανακύκλωσης στον οποίο έλαβαν μέρος 200 σχολεία της Περιφέρειάς μας.

Η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των νέων στην ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών. Οι μαθητές επέστρεψαν πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά για ανακύκλωση στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης στην Καλαμάτα, όπου τα σχολεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος χαιρέτησε τους μαθητές και μίλησε για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και ενθάρρυνε τους μαθητές να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση στην καθημερινότητά τους. «Προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε ένα κέντρο κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας στη Μεγαλόπολη που θα φανεί πολύ χρήσιμο και σε εσάς και στις επόμενες γενιές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της ΤΕΧΑΝ www.recycling-center.gr.

Καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου www.fodsapel.gr

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 2:30 pm


Εορτή του Αγίου Λουκά του Ομολογητή στη Σίταινα (pics)

Θεία λειτουργία ετελέσθη στη Σίταινα, στο εξωκκλήσι της Παναγίας, γαι την εορτή του Αγίου Λουκά του Ομολογητή.

Ο Πέτρος Αλοίμονος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, «ανέβασε» φωτογραφίες και σημειώνει:

Από την τον εορτασμό του Αγίου Λουκά του  Ομολογητή και την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Εξωκλήσι της Παναγίας της Σίταινας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 2:28 pm


Ξάνθη: ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο - Τέσσερις νεκροί

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο γυναίκες και δύο άνδρες μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του 11ου χιλιομέτρου της Παλαιάς Εθνικής Οδού με την Καβάλα.

Στην επιχείρηση για την ανάσυρση των τεσσάρων ατόμων, απόρροια του τροχαίου στην Ξάνθη, επιχείρησαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Υπηρεσίας.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ, της Τροχαίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, για να διευκρινιστεί πώς ακριβώς σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο στην Ξάνθη.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα φέρεται να συγκρούστηκε με λεωφορείο, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 2:00 pm


Παπαδόπουλος για σεισμική δραστηριότητα: Ο Εγκέλαδος μαζεύει ενέργεια - Προσοχή στις εκπλήξεις

«Το τελευταίο τριήμερο ήταν ανήσυχος ο Εγκέλαδος,» δήλωσε στο Action24 ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνοντας ότι στον ελλαδικό χώρο αυτήν τη στιγμή υπάρχει υψηλή σεισμικότητα.

«Οι εστίες που ενεργοποιήθηκαν σχεδόν ταυτοχρόνως είναι ανεξάρτητες και η ενεργοποίησή τους ήταν συμπτωματική. Συνεχίζεται η σεισμική ησυχία αλλά ο εγκέλαδος μαζεύει ενέργεια. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα μείνουμε στα 5άρια, κάποια στιγμή θα έχουμε ισχυρότερους σεισμούς».

 

Διαβάστε περισσότερα για το τι λέει ο Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 1:30 pm


Γιορτή του Πατέρα: Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες!

Pixabay

Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (21 Ιουνίου 2020). Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, γιορτάζουν οι μπαμπάδες.

Χρόνια τους πολλά!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 1:00 pm


Δύο χρυσά μετάλλια για την «Combat Team Tripolis» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας (pics)

Δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Combat Team Tripolis. Εκπροσωπώντας την Ελλάδα αγωνιστήκαν οι αθλητές στην Ουγγαρία στο Hungarian kickboxing open κατακτώντας δυο πρώτες θέσεις και μια πέμπτη!

Πιο συγκεκριμένα ο Βασιλης Μαλεβιτης κερδίζοντας τον Ιταλό στους προημιτελικούς, τον Ούγγρο στον ημιτελικό και τον Πολωνό στον τελικό κατέκτησε την πρώτη θεση.

Θανασης Γκανιος κερδίζοντας τον Ρουμάνο στον ημιτελικό και τον Άγγλο στον τελικό κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο Γιωργος Παπαγιαννοπουλος έχασε στον προημιτελικό από τον Ρουμάνο αθλητή ο οποίος και κέρδισε την κατηγορία με μεγάλη διαφορά κιλών και ύψους αφου δεν κατάφερε να παίξει στην κατηγορία κιλών που είχε στόχο να αγωνιστεί.

Οι αθλητές και ο προπονητής Δελης Βασιλης θελουν να ευχαριστήσουν όλους τους χορηγούς για την βοήθεια τους!

Περιφέρεια Πελοπόννησου

Από Αρκαδία:

Υδραυλικα Μπισμπικος

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας

Ζυμαρουλης Πιτσαρία

Sinatra Καφέ

Crepa King

Το Ουζερί του Αντώνη στην Πετρινού

Melissinos Security

Χαρά Ζαχαροπλαστείο

Σπυρόπουλος Ψύξη-Θέρμανση

Από Αργολίδα:

Gyroκομείο Grill

Στάβλος Θρακοταβέρνα

Καραχάλιος Υγραέρια

Rendez Vous Καφετέρια

Ψαροταβέρνα Μπούνος

Lobster Καφέ

Hotel Elena

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:30 pm


Πασίγνωστος ποινικολόγος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του

Eurokinissi

Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος πασίγνωστου δικηγόρου σχηματίσθηκε από το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Η σύζυγος του ποινικολόγου, δικηγόρος και η ίδια, δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του, αφού τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της, υποστηρίζουν ότι τα τραύματα που φέρει έγιναν όταν έπεσε από σκάλα, ωστόσο ο γιατρός που την εξέτασε και ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, επιμένει ότι έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι.

Ο δικηγόρος, που συνελήφθη, οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:23 pm


Τρίπολη: Χάθηκε τσάντα - Παράκληση να επιστραφούν σημαντικά έγγραφα

Φωτογραφία από andrearheintgen από το Pixabay

Αναγνώστριά μας επικοινώνησε μαζί μας για να κάνει την εξής ανακοίνωση:

Χθες έχασα την τσάντα μου μέσα από το αυτοκίνητο. Παρακαλώ, όποιος τη βρήκε ας κρατήσει τα, χρήματα. Παρακαλώ θερμά να μου επιστρέψει ταυτότητα, δίπλωμα, άδεια οδήγησης, γυαλιά, γιατί καταστράφηκα.

Τηλ επικοινωνίας 6973996064 Κονδύλη. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:19 pm


Το πρόγραμμα της Κυριακής 16 Ιουνίου στο Euro 2024

Με νίκες ξεκίνησαν Ελβετία, Ισπανία και Ιταλία τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 με τα παιχνίδια να συνεχίζονται και την Κυριακή 16 Ιουνίου με τρεις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του EURO 2024

Σάββατο 15 Ιουνίου

16:00 Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

19:00 Ισπανία – Κροατία 3-0

22:00 Ιταλία – Αλβανία 2-1

Κυριακή 16 Ιουνίου

16:00 Πολωνία – Ολλανδία, ΕΡΤ1

19:00 Σλοβενία – Δανία, ΕΡΤ1

22:00 Σερβία – Αγγλία, ΕΡΤ1

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:09 pm


Πάτρα: Στο νοσοκομείο 9χρονος μαθητής, τραυματίστηκε από βεγγαλικό κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής

Με άδοξο τρόπο τελείωσε σχολική γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, όπου ένας 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε από βεγγαλικό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 15 Ιουνίου, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, ένα βεγγαλικό έσκασε πάνω σε 9χρονο μαθητή, και τον τραυμάτισε στο στήθος και στο πρόσωπο. Το παιδί μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται ακόμα.

pelop.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 11:40 am


Καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του και συνελήφθη

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (15.6.2024) το πρωί, στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, 50χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες, συνολικά -5- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -110- εκατοστά, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -60- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 11:20 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας