Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εορτή των Αγίων Πάντων στο εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου Τρίπολης

Στις 30 Ιουνίου πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου.

Το Σάββατο στις 19:00 θα ψαλεί Εσπερινός μετ' αρτοκλασίαςΤην Κυριακή ανήμερα της εορτής θα ψαλεί όρθρος στις 07:00 και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:30 pm


«Μάχη» με τον ΟΦΗ δίνει ο Αστέρας για τον Καραχάλιο

Ο Ζήσης Καραχάλιος βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης ωστόσο η αρκαδική ομάδα δεν παίζει μόνη της για την απόκτηση του μιας και ο ΟΦΗ έχει κινηθεί για τον κάνει δικό του.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει στα χέρια του μια σοβαρότατη και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του ΟΦΗ οικονομική προσφορά από τον Αστέρα Τρίπολης όμως ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση αναφορικά με το ποια φανέλα θα φορά την νέα σεζόν.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Ζήση Καραχάλιο και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το θέμα αυτό να έχει ξεκαθαρίσει για το που θα παίζει την νέα αγωνιστική σεζόν.

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:17 pm


Τρένο: Επετειακό βίντεο για τα 20 χρόνια από τη διακοπή της τακτικής επιβατικής κυκλοφορίας επί της γραμμής της Τρίπολης (vid)

Σήμερα που ο σιδηρόδρομος έχει απαξιωθεί και τα τρένα έχουν ακινητοποιηθεί, σήμερα που κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του έχει αποτύχει, σήμερα που τα παλιά τρένα και οι κάποτε πολύβουοι και γεμάτοι σταθμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά κουφάρια της ιστορίας μας, αξίζει να παρακολουθήσουμε το ακόλουθο βίντεο.

20 χρόνια χωρίς τη γραμμή της Τρίπολης - Δημήτρης Τερτίπης

Video: 

20 χρόνια χωρίς τη γραμμή της Τρίπολης

Video of 20 χρόνια χωρίς τη γραμμή της Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:00 pm


Εκδηλώσεις από το Θέατρο Πλατεία στη Βόρεια Κυνουρία

Το Θέατρο πλατεία συνεχίζει την δραστηριότητά του μαζί σας  όλο το καλοκαίρι με τις παρακάτω εκδηλώσεις. Για κάθε εκδήλωση θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση. Αυτή την βδομάδα, όμορφες παραστάσεις από τα  τμήματα του Εφηβικού και  του Παιδικού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 7:30 pm


Τρίπολη: Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball έρχεται στην πλατεία Άρεως

Οι καλύτερες ομάδες του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball θα βρεθούν αντιμέτωπες στα επαγγελματικά court που θα μεταμορφώσουν την Πλατεία Άρεως σε δύο εντυπωσιακά γήπεδα 3×3.

Η νικήτρια ομάδα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball – ΤΡΙΠΟΛΗ Lite Quest θα κερδίσει την πρόκριση της στo FIBA3x3 Pristina Challenger που θα διεξαχθεί στην Πρίστινα.

Η Τρίπολη πέρα της φιλοξενίας αυτού του σπουδαίου τουρνουά θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει και έναν προκριματικό γύρο, που θα είναι η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball – ΤΡΙΠΟΛΗ Lite Quest.

Ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακή 30 Ιουνίου και το κεντρικό ταμπλό της ίδιας ημέρας το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Επιπροσθέτως το τουρνουά έχει διεθνή χαρακτήρα και υπάρχουν συμμετοχές ομάδων του εξωτερικού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 7:10 pm


Φωτιά στο Πικέρνι

Ακόμα μία εστία φωτιάς τις τελευταίες ώρες έρχεται να προστεθεί στα γεγονότα που έχουν καταγραφεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αυτή την φορά στο Πικέρνι του Δήμου Τρίπολης.

Λίγο μετά της 18:00 της Κυριακής 23 Ιουνίου η Πυροσβεστική Υπηρσία έλαβε σήμα για φωτιά στο Πικέρνι του Δήμου Τρίπολης με οχήματα με άνδρες να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση μας από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και επί τόπου επιχειρούν Πυροσβέστες αυτή την στιγμή.

Φωτογραφία αρχείου ArcadiaPortal.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 6:39 pm


Αποκατάσταση δαπέδου στον ΙΝ Ταξιαρχών Λαγκαδίων (pics)

Ένα ακόμα έργο προσφορά Πατριώτη μας, ολοκληρώθηκε στον Ναό Ταξιαρχών,με την αποκατάσταση του δαπέδου, όπου υπήρχε τσιμέντο από παλιές εργασίες, με σκαλιστή πέτρα.

Επίσης εκεί που βρίσκονται τα στασίδια αποκαταστάθηκε το ξύλινο πάτωμα που είχε σαπίσει με πέτρες.

Η παρέμβαση του Τεχνίτη Πέτρας μου Στάθη Καγιούλη εξαιρετική.

Δημοσίευση του Κανέλλου Γιαννικόπουλου στο Facenbook, από όπου και οι φωτογραφίες.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 6:26 pm


Έκθεση ζωγραφικής του Ρήγα Ρηγόπουλου στην «Ευτοπία»

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Ρήγας Ρηγόπουλος θα γεμίσει με χρώματα τον χώρο της Ευτοπίας, μιας και θα εκθέσει τα μοναδικά έργα του στα εντευκτήρια μας, οδός: 28ης Οκτωβρίου &  Νικηταρά (βοσυνιωτειο κληροδότημα)

Διάρκεια έκθεσης από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης  11:00 - 14:00 & 19:00 - 22:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 29/6 στις 20:00

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 6:00 pm


Βραδινή ανάβαση στην Οστρακίνα με πανσέληνο για τον ΣΑΟΟ (pics,vid)

Μια ολιγομελή ομάδα του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) πραγματοποίησε βραδυνή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, την Οστρακίνα (1981 μ.) και απόλαυσε την πανσέληνο. Πάντα ψηλά!!!

Δείτε την ανάρτηση του ΣΑΟΟ ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 5:50 pm


Οι Πράσινοι - Οικολογία διοργανώνουν συνέδριο τον Νοέμβριο

Εξωστρέφεια, στήριξη των κινημάτων των πολιτών, ευρύτερη απεύθυνση για τη συγκρότηση ενός μεγάλου ενιαίου πράσινου χώρου και διάλογος με τις προοδευτικές δυνάμεις, για τη συγκρότηση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης είναι οι πολιτικοί στόχοι των «Πράσινων-Οικολογία», που αποφάσισαν τη διοργάνωση συνεδρίου ανασυγκρότησης τον Νοέμβριο του 2024.
«Η κρίση είναι ευκαιρία αφύπνισης, ανασυγκρότησης και ενεργοποίησης!» τονίζει το νέο κόμμα, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο, από την ένωση των κομμάτων «Πράσινοι» και «Οικολογία» και στις πρόσφατες ευρωεκλογές στήριξε τη λίστα «Κόσμος».  

Στην εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου το Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος εκτιμά μεταξύ άλλων και ότι:
«Ο νεοφιλελευθερισμός, οι ψευδαισθήσεις της ανάπτυξης, ο λαϊκισμός και η κωλυσιεργία για την πράσινη μετάβαση και την αύξηση της ανθεκτικότητας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές και την αποδιάρθρωση της παραγωγής, εντείναν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και έφεραν την ακροδεξιά στο προσκήνιο. Η ακροδεξιά ανεβαίνει γιατί η Ευρώπη εμφανίζεται ως ένας θεσμός που εξυπηρετεί περισσότερο τα ισχυρά οικονομικά λόμπι και έχει οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στη διάψευση των προσδοκιών της ευημερίας για πλατιά κοινωνικά στρώματα.

Η ολοένα και βαθύτερη κρίση ανάπτυξης του καπιταλισμού και η διάλυση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, συνοδευόμενα από τις πολλαπλές κρίσεις (κλιματική, κοινωνική, οικονομική), τους πολέμους, την ακρίβεια, την έλλειψη δημοκρατίας και διαφάνειας, την κυβερνοκρατούμενη δικαιοσύνη, τα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ κ.α., έχουν τροφοδοτήσει την οργή και την απογοήτευση, που συνοδεύονται από άρνηση του πολιτικού συστήματος και ανάπτυξη αρνητικών πολιτικών κινημάτων που στηρίζονται στη μισαλλοδοξία ή/και στην επίκληση σε έναν εξιδανικευμένο παλιό τρόπο ζωής. Η ακροδεξιά αξιοποιεί τη συμπεριφορά της κυρίαρχης και αδιαφανούς ελίτ, τα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς των ευρωβουλευτών, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. 

Σε ένα πλαίσιο έντονης κοινωνικής ανασφάλειας, οι διακηρύξεις για πράσινη μετάβαση της ΕΕ, την ίδια στιγμή που υιοθετεί τα πυρηνικά και το φυσικό αέριο ως «πράσινα καύσιμα» και προωθεί την απορρύθμιση της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, γίνονται αντιληπτά από τους χαμένους της πολλαπλής κρίσης ως μια ακόμα απειλή για τη ζωή τους. Και όπως εφαρμόζεται -χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη- βαρύνει περισσότερο τα φτωχά στρώματα, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, ενώ οι μεγάλες εταιρείες - πολυεθνικές αυξάνουν τα κέρδη τους».

Στην απόφασή τους οι «Πράσινοι-Οικολογία» εστιάζουν και στις υποκειμενικές αδυναμίες του χώρου και τη μεγάλη καθυστέρηση στην προσπάθεια ενοποίησης των βασικών και ποιοτικών δυνάμεων του χώρου. και σημειώνουν ότι το κόμμα «Κόσμος» «δεν κατάφερε να κάνει ελκυστική την παρουσία του», με αποτέλεσμα «πολύ κατώτερο των επιδόσεων του οικολογικού χώρου όταν εξέλεξε ευρωβουλευτή (2009)» ενώ «ταυτίζεται με το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2007, μόνο που τότε ο χώρος βρισκόταν σε άνοδο». 

«Παρά την πενταετή θετική παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ΕΚ, παρά τα άφθονα οικονομικά μέσα, τη μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ, τους επικοινωνιολόγους και τη στήριξη από σημαντικά πρόσωπα του Πράσινου χώρου και της Αριστεράς καθώς και του επιχειρηματικού και φίλαθλου κόσμου» -εκτιμούν πως- «ο ΚΟΣΜΟΣ δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους ευαίσθητους πολίτες στην πράσινη ατζέντα». Σημειώνουν την «προσωποκεντρική καμπάνια» αλλά και το ότι «ο πολιτικός λόγος δεν έπιανε τους ανθρώπους με προβλήματα» και «ψηφοφόρους με απαιτήσεις». Επίσης, ότι «μετά από 35 χρόνια παρουσίας σε εκλογές του πράσινου χώρου, η επιλογή της προβολής του προφίλ ενός νέου κόμματος χωρίς αναφορά στην ιστορία» και «τις επιτυχίες του οικολογικού κινήματος, ξέκοψαν τον ΚΟΣΜΟ από μια σημαντική παράδοση και από άτομα που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ένα Πράσινο κόμμα στις ευρωεκλογές». Την καμπάνια του «Κόσμος» την κρίνουν ως «περιορισμένη, βασισμένη στο καθεστωτικό life style, χωρίς κοινή συνεργασία με τους «Πράσινους-Οικολογία» και χωρίς ριζοσπαστικό και κινηματικό περιεχόμενο που θα μπορούσε να εμπνεύσει το πράσινο κοινό». Σημειώνουν, επίσης, ότι «δεν υπήρξε συντονισμός και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, δεν συντάχθηκε κοινό προεκλογικό πρόγραμμα και δεν προβλήθηκε το σχήμα των συνεπικεφαλής», όπως είχε συμφωνηθεί.
Παρόλο που «οι πολλοί δεν συνέδεσαν τον ΚΟΣΜΟ με τους “Πράσινους-Οικολογία”» και η «αναγκαστική και της τελευταίας στιγμής συνεργασία απογοήτευσε και αποσυσπείρωσε μεγάλη μερίδα μελών», τονίζουν ότι «σε περιοχές όπου υπάρχει επαφή και δράση με τα κινήματα, τους πολίτες και τα τοπικά ΜΜΕ, καταγράφονται καλύτερες επιδόσεις».

Οι «Πράσινοι-Οικολογία» καταλήγουν ότι «οι εκτιμήσεις αυτές μπορούν και πρέπει να γίνουν μια ευκαιρία για ένα νέο ενωτικό ξεκίνημα, με σοβαρή πολιτική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση». Οργανωτικά το κόμμα χρειάζεται «ανανέωση προσώπων, νέα στελέχωση και συστράτευση, παραγωγή σύγχρονης ιδεολογίας, νέες μεθόδους προβολής και δυναμική σύνδεση και συνεργασίες με τα κινήματα».
Τονίζουν ότι «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο ότι οι «Πράσινοι-Οικολογία» είναι μια ανθρωπιστική και φιλειρηνική πολιτική δύναμη» και ότι πρέπει να επεξεργαστούν «ένα Εναλλακτικό Στρατηγικό Σχέδιο Βιωσιμότητας για την οικονομία και την κοινωνία». Δηλώνουν ανοιχτοί σε «διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις» και ότι «η συνεργασία με το ΚΟΣΜΟΣ θα πρέπει να διευρυνθεί, στη βάση της ισοτιμίας».

Στόχος των «Πράσινων-Οικολογία» είναι η ανάδειξη ενός χώρου «με σοβαρά κοινωνικά ερείσματα και αξιόπιστες σύγχρονες προτάσεις». Και ως πρώτο βήμα, θεωρούν αναγκαίο «ένα προγραμματικό – καταστατικό και οργανωτικό συνέδριο, με ευρύτερη απεύθυνση, που θα επιτρέψει και την ανανέωση, τον εμπλουτισμό των στελεχών και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου προγραμματικού λόγου».

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 5:27 pm


Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου και Μιχάλη Κατρίνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαΐα-Ηλεία

Η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάστηκαν, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η δοκιμασία αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, με την κλιματική αλλαγή να παράγει επώδυνα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, έμπρακτα και ουσιαστικά, οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις,  οι κόποι μιας ζωής.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι θα πρέπει άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ερυμάνθου, θα πρέπει να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την κεντρική κυβέρνηση.

Οι επισημάνσεις αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, αφού τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι θετικά.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών  της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του.
Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

Γεώργιος Παπανδρέου                                                    Μιχάλης Κατρίνης
πρ.Πρωθυπουργός                                                            κοιν. εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
Βουλευτής Αχαϊας                                                             Βουλευτής Ηλείας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 5:00 pm


Απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στη Γορτυνία - Οι δράστες απέσπασαν σημαντικό ποσό

Απάτη με μεγάλο χρηματικό ποσό σημειώθηκε χθες τις μεσημεριανές ώρες σε βάρος υπερήλικα συμπολίτη μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κανέλλος Γιαννικόπουλος οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το γνωστό κόλπο του "τροχαίου ατυχήματος" σε στενό οικογενειακό πρόσωπο, καταφέρνοντας να αποσπάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό με το πρόσχημα ότι έτσι θα "γλιτώσει ο εγγονός" από τον υποτιθέμενο τραυματισμό που προκάλεσε.

Προσοχή φίλοι μου, οι μέρες είναι πολύ πονηρές και χρειάζεται ψυχραιμία σε τέτοια τηλεφωνήματα που σκοπό έχουν μόνο να μας εξαπατήσουν. Αν λάβετε τέτοιο τηλεφώνημα, θυμηθείτε τα εξής:

Μην πανικοβάλλεστε: Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

Επιβεβαίωση πληροφορίας: Μην δίνετε καμία πληροφορία ή χρήματα χωρίς πρώτα να επιβεβαιώσετε την ιστορία από άλλο αξιόπιστο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνήστε με την αστυνομία: Ενημερώστε το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το τηλεφώνημα που λάβατε.

Μην δίνετε προσωπικές πληροφορίες: Αποφύγετε να δίνετε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Ενημερώστε τους αγαπημένους σας: Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους και την οικογένειά σας, ιδιαίτερα με τους ηλικιωμένους, για να είναι και εκείνοι ενήμεροι και προσεκτικοί.

Το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας, με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Φώτο Βασίλη, διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ελπίζουμε σύντομα να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας είναι τα καλύτερα όπλα μας απέναντι σε τέτοιες απάτες. Προσοχή σε όλους!

Δείτε την ανάρτηση από τα Λαγκαδινά Νέα ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 4:32 pm


Ερωτήματα για τα αναποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Για ακόμα μια φορά ερωτήματα για τα αναποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ένας οικισμός κοντά στη Μεγαλόπολη υπέστη φθορές και απώλεια σπιτιών από τη διέλευση της πυρκαγιάς, ενώ τρία χωριά εκκενώθηκαν.

Ο ισχυρισμός ότι ο καπνός κι ο αέρας δεν αφήνει τα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τη φωτιά, δεν αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων.

Φαίνεται ότι οι προηγούμενες καταστροφικές πυρκαγιές στη Γορτυνία δεν έγιναν μάθημα για τους αποφασίζοντες.

Πολλά κρίσιμα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα όπως:

Οι προκηρύξεις πολιτικής προστασίας για τα στελέχη συνοδεύονται από αποτελεσματικό έργο;

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τι γνώμη έχει για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων;

Πως απαντήθηκε η ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος Γιάννη Σιάτου;

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση δεν είναι μακρινός κίνδυνος.

Την αισθανόμαστε κάθε χρόνο που περνάει, με δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, άνοδο της θερμοκρασίας και λειψυδρία.

Για αυτό το λόγο προτείναμε η Ευρώπη να ηγηθεί στην δίκαιη πράσινη μετάβαση, για να αναστρέψει την καταστροφή.

Και να αλλάξουν οι δημόσιες πολιτικές στην πυρόσβεση και στην πολιτική προστασία, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικός σχεδιασμός και υλοποίηση έργων με σκοπό την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τρίπολη, 17-06-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 4:27 pm


Νέες Ειδικότητες στη Δημόσια ΣΑΕΚ του Παραρτήματος Άστρους για το έτος κατάρτισης 2024 – 2025

Με δύο νέες Ειδικότητες συνεχίζεται η λειτουργία του παραρτήματος Άστρους της ΣΑΕΚ Τρίπολης (πρώην ΔΙΕΚ).

Οι ειδικότητες κατά το έτος κατάρτισης 2024-2025 είναι:

Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων

Τουριστικός συνοδός

Για την έγκριση των παραπάνω ειδικοτήτων ελήφθησαν υπόψη:

Οι προοπτικές απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας.

Οι ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας.

Το ενδιαφέρον των υποψήφιων σπουδαστών.

Η στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι απόψεις των τοπικών επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Η λειτουργία ίδιων ειδικοτήτων σε κοντινές ΣΑΕΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διαθεσιμότητα εργαστηρίων και εκπαιδευτών.

Για τις παραπάνω ειδικότητες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επιλογής φετινοί απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους ή μη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μέσω δήλωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Με νέα ανακοίνωση θα οριστούν οι ημερομηνίες όπου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και απόφοιτοι Λυκείου παρελθόντων ετών, χωρίς ηλικιακό όριο.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση

https://diek.it.minedu.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

http://iek-tripol.ark.sch.gr

Κύριο έργο των Δημοσίων ΣΑΕΚ (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης) είναι η παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων από την αγορά εργασίας και κυρίως στην τοπική αγορά εργασίας.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

Την επιλογή και τη διαμόρφωση πιστοποιημένων προγραμμάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα.

Την επιλογή εκπαιδευτών με ανάλογες γνώσεις ή και εμπειρία, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση.

Τη φιλοξενία σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια των δομών της τυπικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ δικαιούνται να επιλεγούν σε αντίστοιχες ειδικότητες για το 3ο εξάμηνο κατάρτισης των ΣΑΕΚ.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα, το χειμερινό και το εαρινό, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει 15 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τη 14η Φεβρουάριου, ενώ το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τη 15η Φεβρουάριου και τελειώνει την 30η Ιούνιου. Η κατάρτιση πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου και γραπτής εργασίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Όταν οι καταρτιζόμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς την κατάρτισή τους λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης με τα εξής πλεονεκτήματα:

α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

β) Σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μοριοδοτούνται με 150 μόρια επιπλέον στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

γ) Οι περισσότερες ειδικότητες έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και οι απόφοιτοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν σε υφιστάμενες με επαγγελματικά δικαιώματα.

δ) Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται αναβολής στράτευσης.

ε) Οι κάτοχοι Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού́ Πλαισίου Προσόντων, δύνανται να κατατάσσονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων (ΦΕΚ 2031/21-4-2022), που διενεργούνται από́ την 1η έως την 20η Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού́ έτους, σε Τμήματα / Μονοτμηματικές Σχολές Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία λειτουργίας του παραρτήματος Άστρους της ΣΑΕΚ Τρίπολης με τα δύο νέα τμήματα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει ως στόχο τη συνέχιση διεύρυνσης και ενίσχυσης των ειδικοτήτων οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας καθώς και στο ενδιαφέρον των σπουδαστών. Καλούμε όλους τους ενήλικες που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια, να κάνουν την εγγραφή τους ώστε να αποκτήσουν γνώσεις μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 4:00 pm


Oλοσχερώς κάηκε αποθήκη στην Μηλιά (pics)

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική αποθήκη, η οποία κάηκε ολοσχερώς, στην περιοχή της Μηλιάς του Δήμου Τρίπολης. 

Η φωτιά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, χάρη στην επέμβαση των δυνάμεων της Π.Υ. Τρίπολης. Η πολιτική προστασία του Δήμου μας συνέδραμε με υδροφόρα, αλλά και με  μηχάνημα έργων το οποίο επιχειρούσε μέχρι τις 03:00. 

Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Π.Υ.

 

Δελτίο τύπου δήμου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 3:55 pm


Νίκος Ανδρουλάκης: 28 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Ο Ανδρέας υπηρέτησε ένα άλλο πρότυπο πολιτικής, πέρα από τα άδεια κουστούμια της εξουσίας. Γι’ αυτό και παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για τα 28 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, «τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Το αποτύπωμά του είναι παντού ορατό, ακόμα και σήμερα. Στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ, που κράτησαν όρθιο τον λαό μας στην πανδημία.
Στη νομοθεσία για την ισότητα των φύλων, σε μια εποχή που η έμφυλη βία θεριεύει.
Στην παρακαταθήκη της ακηδεμόνευτης εξωτερικής πολιτικής, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, που οι "προστάτες" δίνουν και παίρνουν.
Στο πρόταγμά του για λαϊκή συμμετοχή και γκρέμισμα των πάσης φύσης κατεστημένων, σε μια περίοδο που η αποχή πάει χέρι-χέρι με την απογοήτευση των πολιτών λόγω της ραγδαίας όξυνσης των ανισοτήτων.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής ηγέτης, ο διαφορετικός πολιτικός, που στο πρόσωπό του ο λαός είδε τον δικό του άνθρωπο, τον Ανδρέα, τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη και πορεύτηκαν μαζί έως το τέλος.
Το έργο των κυβερνήσεων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος σημάδεψε ανεξίτηλα την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
Έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και την ανοδική κοινωνική κινητικότητα.
Υλοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις, που για πρώτη φορά έγιναν στην Ελλάδα και άγγιξαν από τον κάτοικο της Αθήνας μέχρι το τελευταίο χωριό της χώρας.

Η συμβολή του τόσο με την Αλλαγή, το 1981, όσο και μετά το 1993, υπήρξε καθοριστική και για την πορεία προς μια Ευρώπη συνοχής, με τη σύγκλιση Βορρά-Νότου.
Υπηρέτησε την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης απέναντι στα κάθε λογής «διευθυντήρια».
Ο λόγος του μετρούσε και στο διεθνές στερέωμα. Μαζί με άλλους σπουδαίους πολιτικούς ηγέτες, ανέλαβε ιστορικές πρωτοβουλίες για το Παλαιστινιακό, τη Μέση Ανατολή και τον πυρηνικό αφοπλισμό, που εξακολουθούν να διατηρούν το διαχρονικό τους μήνυμα.

Ο Ανδρέας υπηρέτησε ένα άλλο πρότυπο πολιτικής, πέρα από τα άδεια κουστούμια της εξουσίας. Γι’ αυτό και παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 3:28 pm


«Η αδιαφάνεια στην πολιτική ζωή και η ακρίβεια της ΝΔ πρέπει να τελειώσουν»

«Η αδιαφάνεια της πολιτικής ζωής και η ακρίβεια της ΝΔ πρέπει να τελειώσουν» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ του Σαββάτου (22/6/24).

«Αυτή την εβδομάδα, καταθέσαμε 2 τροπολογίες. Ζητήσαμε την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος που πλήττει 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και προτείναμε μια ριζική αλλαγή του πόθεν έσχες των πολιτικών αλλά και των κομμάτων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Οφείλουν τα πολιτικά πρόσωπα να αναρτούν όχι μόνο τις δανειακές τους οφειλές, αλλά και τα αποδεικτικά έγγραφα για τις ρυθμίσεις, τις διαγραφές, τις δόσεις του δανείου τους. Καθώς και οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να αναρτούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ισολογισμό τους και όλες τις δαπάνες τους. Η ΝΔ αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση και τις 2 τροπολογίες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Γιατί αρνούνται την οικονομική δικαιοσύνη και την ελάφρυνση του κόσμου της εργασίας; Γιατί αρνούνται τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου;».

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 3:00 pm


Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου: Θετικές εντυπώσεις και ικανοποίηση για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των κατασκηνώσεων

Το πρώτο επισκεπτήριο για τις φετινές κατασκηνώσεις του δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/6/2024 στο Παράλιο Άστρος.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η 1η κατασκηνωτική περίοδος και έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις για την επόμενη. Το Σάββατο, επισκέφτηκε τα παιδιά και συνομίλησε με γονείς και προσωπικό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου.

Σε δηλώσεις της, η Αντιδήμαρχος τόνισε: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με όλους. Μου μετέφεραν τις θετικές τους εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των κατασκηνώσεων. Όλοι εξέφρασαν τη ικανοποίηση τους από τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό.

Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε και για τις επόμενες κατασκηνωτικές περιόδους».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 2:54 pm


Για το πρόβλημα στο αντλιοστάσιο του Αναβάλου

Δεν  έχουν περάσει πολλές ημέρες που το ΚΚΕ είχε αναδείξει για πολλοστή φορά το τεράστιο κυριολεκτικά ζήτημα της ύδρευσης του κάμπου της Αργολίδας και την ζωτική ανάγκη για το νομό, έργων συντήρησης του φράγματος του Αναβάλου, που ουσιαστικά από εκεί γίνεται η βασική υδροδότηση του κάμπου και των πόλεων Άργους και Ναυπλίου, του αντλιοστασίου και των δικτύων διανομής. 

Τώρα λοιπόν, μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, σε συνθήκες καύσωνα και αυξημένων αναγκών άρδευσης των καλλιεργειών, λόγω βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο, η παροχή νερού από τον Ανάβαλο είναι σοβαρά προβληματική (μειωμένες ποσότητες νερού και τμηματική υδροδότηση). 

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της απαξίωσης συνολικά του έργου του Αναβάλου, με συνέπεια να στερούνται οι αγρότες και ο λαός συνολικά της Αργολίδας, ακόμα και αυτό το ακριβό και κακής ποιότητας  νερό.

Και υπάρχουν διαχρονικά τεράστιες ευθύνες σε όλα τα επίπεδα (κυβέρνησης και κράτους, Περιφέρειας και Δήμων) γιατί ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν έχουν κάνει καμία ή σχεδόν καμία παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό του έργου του Ανάβαλου και την ενίσχυση του με άλλες παρεμβάσεις.

Ενώ υπάρχουν οι πηγές και οι τεχνικές και επιστημονικές δυνατότητες για ποιοτικό και σε επάρκεια νερό, οι όποιες υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, προφανώς για να ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Καλούμε την κυβέρνηση, την Περιφερειακή και τις Δημοτικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό όλων των υποδομών του Αναβάλου, με άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων

Καλούμε το λαό της Αργολίδας, τους βιοπαλαιστές αγρότες που κινδυνεύουν οι καλλιέργειές τους, μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν την οριστική λύση του ζητήματος της ύδρευσης και άρδευσης της Αργολίδας, συμφώνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα. 

Το ΚΚΕ εγγυημένα θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή στηρίζοντας κάθε αίτημα και διεκδίκηση προς το συμφέρον των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.  

23/6/2024, ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 2:28 pm


Φωτιά στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιουνίου, στην περιοχή της ΒΙΠΕ στην Τρίπολη. Οι καπνοί έγιναν γρήγορα αντιληπτοί και από τους κατοίκους της Τρίπολης.

Το μέτωπο ήταν μέσα στην Βιομηχανική και μέχρι τις έως τώρα πληροφορίες έχει κάψει χαμηλή βλάστηση. Είναι πολύ πιθανό όμως να έχουν προκληθεί και ζημιές σε κοντινή επιχείρηση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 9 οχήματα της πυροσβεστικής, 23 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο από την ΕΜΟΔΕ, 1 μηχάνημα έργου και 1 βυτιοφόρο όχημα. Επίσης είχαμε και εναέρια μέσα από την Τρίπολη, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.

17:40

Το συμβάν δεν έχει λήξει για την πυροσβεστική. Δεν υπάρχει φωτιά, αλλά στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση. Εκτίμηση ακόμα για την ζημιά δεν υπάρχει, καθώς το ανακριτικό κάνει έλεγχο. Εκτός από την καμένη έκταση υπάρχουν και καμένα αυτοκίνητα που υπήρχαν σε επιχείρηση - συνεργείο. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. 

15:40

Δεν υπάρχει φωτιά, μόνο καπνός. Στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

15:30 

Πολύ καλύτερη η εικόνα, στο μέτωπο, αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

15:00

Στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις 

14:39

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή γίνεται κατάσβεση από επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Φωτιά στην ΒΙΠΕ Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Φωτιά στην ΒΙΠΕ Τρίπολης

ArcadiaPortal.gr Φωτιά στην ΒΙΠΕ Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Φωτιά στην ΒΙΠΕ Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 2:16 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας