Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Γορτυνίας

Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις για παιδιά/μαθητές του Δήμου Γορτυνίας θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής οδοντιατρικής που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.
Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.
Οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά/μαθητές, κατόπιν επισκέψεων της Κινητής Μονάδας του Οργανισμού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση στους μαθητές για τη φροντίδα της στοματικής τους υγιεινής, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς τους και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Τα παιδιά θα εξετάζονται στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Γορτυνίας κατόπιν ραντεβού και το πρόγραμμα λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας του Οργανισμού θα είναι το εξής:

- Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων
- Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας
- Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας 

Ώρες λειτουργίας: 09:00 π.μ. – 13:15 μ.μ. 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κοντοβάζαινας και Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου μπορούν να μετακινηθούν για να εξετασθούν, σε κάποια από τις ανωτέρω τοποθεσίες με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, ύστερα από σχετική συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό. 
Πιο συγκεκριμένα:
1. Όλες  οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του εκάστοτε σχολείου, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των γονέων με 15 λεπτά διαφορά.
2. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης,  ασφάλειας και υγιεινής.
3. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας.
4. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται πριν την εξέταση του κάθε παιδιού.
5. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.
Σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. 
 Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 166.905 παιδιά.

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:00 pm


Πότε ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Eurokinissi

Σταθεροποίηση ή και μειώσεις των τιμολογίων του ρεύματος για τον Οκτώβριο σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα προοιωνίζεται η αισθητή αποκλιμάκωση των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο που αποτελεί σημαντική συνιστώσα για τη διαμόρφωση των «πράσινων» τιμολογίων.

Την Παρασκευή η μέση τιμή του μήνα Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 116,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 129,83 τον Αύγουστο ενώ στην εξίσωση πρέπει να συνυπολογιστεί και η μειωμένη κατανάλωση την τρέχουσα περίοδο καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν υπάρχει ανάγκη για ψύξη ή θέρμανση.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:42 pm


Νέα διοίκηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας

Η συγκρότηση και ο ορισμός των μελών του νέου πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, ως νέα διοίκηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βυτίνας, ορίστηκε με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 3 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με Αρ.Φύλλου 978, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ./11.09.2024.

Τα μέλη του πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, τριετούς θητείας είναι:

1. Γόντικα Αθηνά του Αποστόλου, φιλόλογος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γόντικα Ιωάννη του Γεωργίου, ελεύθερο επαγγελματία.

2. Σταυροπούλου Θεοδώρα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γιαβή Ρεβέκα του Σταύρου, πολιτικό μηχανικό. 

3. Παπαλάμπρου Μαρία του Ιωάννη, Γενική Γραμματέας του Δήμου Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Παπαλάμπρου Κωνσταντίνα του Αποστόλου, ελεύθερη επαγγελματία. 

4. Αναγνωστοπούλου Ευαγγελία του Λεωνίδα, ελεύθερη επαγγελματίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αναγνωστοπούλου Ηλιάνα του Αντωνίου, ιδιωτική υπάλληλο. 

5. Δημάκο Σταύρο του Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος- Αντιδήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουρεμένο Θεόδωρο του Παναγιώτη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βυτίνας.

Ως Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου, ορίστηκε προσωρινά από τον αρμόδιο Υπουργό η κα Γόντικα Αθηνά του Αποστόλου και ως Αντιπρόεδρος  η κα Σταυροπούλου Θεοδώρα του Γεωργίου.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:25 pm


ΑΕΚ Τρίπολης: Προσωρινές λίστες συμμετοχής στα Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2024

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων “Κολοκοτρώνεια” Tripolis Tennis Open 2024 και η Διοίκηση της ΑΕΚ Τρίπολης θα ήθελαν να ενημερώσουν για τις προσωρινές λίστες συμμετοχής στις κατηγορίες των μονού και του διπλού.

Αύριο Σάββατο θα γίνει update συμμετοχών καθώς όλο και περισσότεροι αθλητές εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο τουρνουά μας,

Οι τελικές λίστες θα ανέβουν την Κυριακή 29/9 στις 18:00, όπου θα γίνει και η κλήρωση των αγώνων.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ

TRIPOLIS TENNIS OPEN 2024

ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 30+

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΗ

ΜΑΡΙΤΙΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΒΛΑΣΗ

ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΤΣΟΥΛΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΗ

ΓΚΙΚΑ

ΛΙΝΑ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ INTERMΕDIATE

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΗ

ΜΑΡΙΤΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΗ

ΓΚΙΚΑ

ΛΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 40+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΣΟΥΡΔΙΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΚΗ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΡΟΥΛΑ

ΒΛΑΣΗ

ΙΩΑΝΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΑΝΝΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ OPEN

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΜΙΛΕΝΑ

ΚΟΡΑΚΗ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΑ

ΚΑΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΜΑΡΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΚΟΤΣΟΝΗ

ΕΛΕΝΗ

ΚΥΡΙΑΖΗ

ΖΩΗ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΛΙΑ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 50+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΚΗ

ΚΑΡΑΒΙΑ

ΒΙΒΙΑΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ROOKIES

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΣΑΚΙΡΤΖΗ

ΜΕΛΙΝΑ

ΤΕΡΝΑΚΟΥ

ΚΑΙΤΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ

ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ

ΤΟΝΤΟΡΟΒΑ

ΒΑΝΙΑ

ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ

ΒΕΝΕΤΙΑ

ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΗ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΚΑΡΑΒΙΑ

ΒΙΒΙΑΝ

ΜΠΑΡΛΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΕΡΔΑΡΗ

ΣΟΦΙΑ

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ ROOKIES

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΤΣΟΥΤΣΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΖΟΤΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΗΣ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΑΝΙΚ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΝΕΣ

ΧΡΗΣΤΙΟΣ

ΚΕΧΑΓΙΑΣ

ΠΑΝΟΣ

ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΝΔΡΕΣ 50+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΛΙΜΟΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΕΝΤΕΡ

ΧΑ’Ι’ΝΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΚΟΣΙΕΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΝΔΡΕΣ 30+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΦΛΙΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΛΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:INTERMΕDIATE

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΝΤΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ

ΜΠΑΖΟΤΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΡΗΣ

ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΤΟΚΗΣ

ΚΑΡΑΜΑΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ OPEN

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΡΟΥΣΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΕΜΕΤ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ 40+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΑΡΑΜΑΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΡΗΣ

ΓΕΡΕΑΡΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΛΑΜΠΙΡΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:01 pm


Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου 28-29/9

Πλούσια είναι η αγωνιστική δράση στην Αρκαδία τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και σε μπάσκετ κυρίως στις μικρές κατηγορίες.
 
Αναλυτικά:
 
Super League 1
28/9, 20:00 Αστέρας- Λεβαδειακός
 
Super League 2
29/9, 15:00 Παναχαική- Αστέρας Β΄
 
Κύπελλο Αρκαδίας
28/9 , 15:30 Νέοι Τρίπολης – ΑΕΚ
29/9, 15:30 Ερμής-Ηρακλής
29/9, 15:30 Λεωνίδιο-Ορχομενός
29/9,15:30 Αετός Δάρας-ΜΑΝΟ Αχιλλέας
 
ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
28/9 ,20:00 ΓΑΟ Τρίπολης-Πελασγός (παιδικό)
29/9,20:00 Αρκαδικός-Πολύβιος (παιδικό)
28/9,15:30 Πολύβιος-ΓΑΟ Τρίπολης (εφηβικό)
 
ΕΣΚΑΚ
28/9,13:00 Πήγασος-Δόξα (παιδικό)
29/9, 15:00 Πήγασος-Αργειακός (εφηβικό)

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:53 am


Υπογραφή σύμβασης για την ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή Καμαρίου

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Ανόρυξη Γεώτρησης στην Περιοχή Καμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή.

Το έργο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, καθώς και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της περιοχής, ιδιαίτερα σε περιόδους λειψυδρίας. Η συγκεκριμένη γεώτρηση στην περιοχή του Καμαρίου αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας νερού, εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες των κατοίκων όσο και των αγροτικών δραστηριοτήτων που είναι ιδιαίτερα έντονες στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:24 am


Μεσσήνη: 84χρονη παρασύρθηκε από φορτηγό

Χθες (27.9.2024) το απόγευμα, στη Μεσσήνη, Ι.Χ. φορτηγό, το οποίο οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 84χρονη ημεδαπή, η οποία κινείτο πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 84χρονης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:13 am


Καρκίνος του Προστάτη – Δωρεάν προληπτικός έλεγχος PSA στο Medanalysis

Παγκόσμια Ημέρα αφύπνισης κατά του καρκίνου του προστάτη!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει από τον καρκίνο του προστάτη.

 

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MEDANALYSIS προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο του προστάτη, για άνδρες 50 – 70 ετών.

Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου) και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-70 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA)

Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2710-224245.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ του ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και έχει σχήμα και μέγεθος κάστανου.

Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός διότι:

Α> Βοηθά στην καλή λειτουργία της κύστης κατά την ούρηση

Β> Βοηθά στη διαδικασία της γονιμοποίησης ( παράγει το προστατικό υγρό το οποίο βοηθά στη μεταφορά και βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων μετά την εκσπερμάτιση).

Ο Καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών ενώ αποτελεί τη δεύτερη μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Περίπου 20% των ανδρών θα προσβληθούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους αλλά μόνο το 1% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως θα πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με προληπτικές εξετάσεις (screening tests) και συγκεκριμένα με τη μέτρηση του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) παράλληλα με δακτυλική εξέταση.

Με μία απλή εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορισθεί το PSA, μία ουσία η οποία παράγεται φυσιολογικά από τον προστάτη και βοηθάει στη ρευστοποίηση του σπέρματος. Το PSA είναι φυσιολογικό να εισέρχεται σε μικροποσότητες στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν όμως βρεθούν στην εξέταση αίματος επίπεδα υψηλότερα του φυσιολογικού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προστατίτιδας, καλοήθους υπερπλασίας ή καρκίνου του προστάτη. Κακοήθεις όγκοι του προστάτη προκαλούν συνήθως μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του PSA απ’ ότι η καλοήθη υπερπλασία.

Προσοχή όμως!!! Το PSA είναι ειδικό για τον προστάτη και όχι ειδικό για τον καρκίνο του προστάτη. Υψηλές τιμές PSA είναι ενδεικτικές και όχι αποδεικτικές της νόσου καθώς μπορεί να σχετίζονται με άλλες παθολογικές καταστάσεις του προστάτη όπως αναφέρθηκε. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, λοιπόν, πρέπει να συνεκτιμάται αποκλειστικά από τον Ουρολόγο σας.

Σήμερα υπάρχουν θεραπείες αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της νόσου όταν εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια. Η αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών έχει επιφέρει μείωση της θνητότητας από τη νόσο κατά 40%!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.medanalysis.gr.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:00 am


Κορινθία: Τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν, χθες (27.9.2024) το βράδυ, στο Βραχάτι, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Βέλου-Βόχας, -4- ημεδαπές, ηλικίας από 18 έως 33 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από κατάστημα σούπερ-μάρκετ διάφορα προϊόντα. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:45 am


Ναύπλιο: Έκκληση για βοήθεια για να βρεθεί ο κ. Ευγένιος

Θερμή παράκληση στους κατοίκους του Ναυπλίου και ειδικά της Άριας να μας βοηθήσουν να βρούμε τον Ευγένιο ο οποιος χάθηκε χθες 27.9. Δε βλέπει καλά έχει ύψος 1.90, φοράει μπεζ μπλούζα,  μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Πέρασε τη νύχτα έξω και λόγω ηλικίας και προβλημάτων του είναι αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Μάλλον πρέπει να έχει μπει σε κάποιο χώρο για να προφυλαχτεί δεν έχει αντίληψη να βγει έξω. Ίσως πάρκινγκ, πυλωτες. Παρακαλούμε ελέγξτε τους χώρους και αν είναι δυνατό και τους κοντινούς σε εσάς.

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα +306980072724 και 6975602408.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:44 am


«Κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πείσαμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μας εμπιστευτούν»

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»
 
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Το 2021 οι δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τα κανάλια δεν έπεσαν μέσα, διαφορετικά σήμερα θα είχαμε άλλον Πρόεδρο.
Επειδή με ρωτάτε ποιος θα είναι στον δεύτερο γύρο, εγώ το λέω ξεκάθαρα και σας βάζω στοίχημα ότι θα είναι ο Χάρης Δούκας.

Γιατί πάμε σε εκλογές;
Εμείς ήμασταν δεύτεροι πριν τις Ευρωεκλογές και χάσαμε τη δεύτερη θέση και πήγαμε τρίτοι και ο Πρόεδρός μας τόνισε ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα.
Επομένως με τη σημερινή εικόνα όπου η ΝΔ είναι στο 30% και 15% το ΠΑΣΟΚ μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αξία.
Αυτή τη στιγμή λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε αρχηγό και τις πολιτικές προτεραιότητες έτσι ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η παράταξη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Δεν υποτιμούμε την προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματά και πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 8,5% ούτε την προσπάθεια του Ανδρουλάκη που πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 12,8%.
Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε στα δημοκρατικά κόμματα ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και θα τις εκφράζει δημόσια.
Είναι αυτονόητο για εμάς που μείναμε στην παράταξη στα πιο δύσκολα χρόνια ότι όποιος και να εκλεγεί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο πιστεύω και για τον κ. Ανδρουλάκη εάν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαδικασία που δεν ξέρεις με ποιόν να συνεννοηθείς. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κόσμο.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουμε εκλογές γιατί δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισαν ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στις Ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το μεγάλο ακροατήριο που αναζητά μια κεντροαριστερή λύση είναι πολύ πιθανό εάν δεν την βρει να δούμε το επόμενο διάστημα ως αξιωματική αντιπολίτευση την ακροδεξιά. Κατά την άποψή μου ο κ. Δούκας μπορεί να επιτύχει αυτό που πέτυχε στην Αθήνα σε μικρογραφία. Στην Αθήνα κέρδισε τη ΝΔ παίρνοντας ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι έναν ηγέτη και όχι έναν μεσσία, ο οποίος θα κερδίσει τον απλό λαϊκό κόσμο, τα λαϊκά συμφέροντα και θα να κάνει το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό κόμμα.

Για την παιδική εγκληματικότητα

Υπάρχουν καλλιτέχνες που με τα τραγούδια τους στέλνουν τον κόσμο στη βία, υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που αγαπούν τα παιδιά, υπάρχουν είδωλα. Αυτοί, μαζί με την πολιτεία πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, διαφορετικά δεν θα πετύχουμε.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠαΣοΚ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:17 am


Κάθετα αντίθετο το ΔΣ Λουτρακίου στη σχεδιαζόμενη επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις αρμόδιων Κυβερνητικών παραγόντων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σχεδιάζεται πιθανή επέκταση της ΕΥΔΑΠ στους νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Φωκίδας. 

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, με δεδομένο ότι ενδέχεται να προαναγγέλλεται εμμέσως η είσοδος ιδιωτών στη διαχείριση εκμετάλλευσης του νερού.

Ιδιαίτερα στην Π.Ε. Κορινθίας, όπου το πρόβλημα λειψυδρίας είναι ιδιαίτερα έντονο, υπάρχει έκδηλη η αγωνία των πολιτών.

Θεωρούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει ξεκάθαρα να διατυπώσει την γνώμη του σχετικά με τα προαναφερόμενα και στην επόμενη συνεδρίαση του να τεθεί προς συζήτηση και να παρθεί σχετική απόφαση στήριξης του ψηφίσματος. διαμαρτυρίας του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Για την παράταξη μας « ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» η θέση μας είναι ξεκάθαρη και διαφανής. 

Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό. Κάτω τα χέρια από το νερό του Λουτρακίου! 

Το Λουτράκι έχει μεγάλη προϊστορία πάνω στο νερό και είναι παγκοσμίως γνωστό  είτε για το ιαματικό είτε για το φυσικό μεταλλικό.

150 χρόνια ιστορίας δεν ξεπουλιόνται με έωλα και ψεύτικα επιχειρήματα από την μεριά της Κυβέρνησης.

Επισημαίνουμε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με ομόφωνη απόφαση του, εξέφρασε την στήριξη του στο επισυναπτόμενο ψήφισμα. 

Για την παράταξη «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελ/σου
Γιώργος Πετρίτσης

Συν.: Το από 24.9.2024 ψήφισμα του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόσφατα υπήρξαν Κυβερνητικές ανακοινώσεις μέσω Υπουργού-ών ότι στα πλαίσια της λειψυδρίας σχεδιάζεται  επέκταση της ΕΥΔΑΠ στους νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Φωκίδας.
Είναι βέβαιο ότι ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί  την τελευταία πράξη του δράματος  για την είσοδο ιδιωτών στην διαχείριση-εκμετάλλευση των νερών στην χώρα μας, όπως έγινε και με την ηλεκτρική ενέργεια, επικοινωνίες, μεταφορές  κλπ. από τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν είδε ουδεμία βελτιστοποίηση, ούτε ποιοτική, ούτε οικονομική.

Ο διαφαινόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός στην υπόθεση των νερών καταδεικνύει με σαφήνεια μία “συνταγματική εκτροπή”, όπως αναφέρουν νομικοί.

Το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) ξεκάθαρα έχει κρίνει πως το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο αλλά δημόσιο αγαθό.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο σε συνεχή βάση βάζει φρένο στις διαφαινόμενες επιθυμίες της κυβέρνησης να μετατρέψει το νερό σε αντικείμενο εμπορίου. 

Το ΣτΕ μεταξύ άλλων επικαλείται εκτός από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι “Το ύδωρ δεν είναι εμπορικό προϊόν όπως όλα τα άλλα, αλλά αποτελεί κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται και να τυγχάνει της κατάλληλης μεταχείρισης” αλλά και τις διατάξεις που ορίζουν πως η ύδρευση συνιστά υπηρεσία κοινής ωφέλειας. 

Επίσης όσον αφορά την ΡΑΑΕΥ, οι Διοικητικοί Δικαστές επικαλούνται την νομολογία του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας που ρητά ορίζει ότι το νερό ως δημόσιο αγαθό θα πρέπει να τελεί υπό αυστηρή εποπτεία του κράτους και απαγορεύει την μεταβίβαση του άμεσου ελέγχου των υδάτων σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη Αρχή.

Η επί σειρά πολλών ετών και κυβερνήσεων, απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις ΔΕΥΑ,  η μη ένταξη των ΔΕΥΑ σε μειωμένο βιομηχανικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, καταδεικνύουν ότι υπάρχει σχέδιο απενεργοποίησης των ΔΕΥΑ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν αφουγκράζεται  ούτε τις υπάρχουσες σε παγκόσμιο επίπεδο αποτυχημένες προσπάθειες διαχείρισης του νερού από  ιδιώτες που έχουν αποκλειστικό στόχο το κέρδος και είναι εις βάρος των πολιτών (Γαλλία-Παρίσι,  Αργεντινή κλπ.).
Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν οι υπέρογκες αυξήσεις τιμών, η ελλιπής συντήρηση δικτύων, οι ανύπαρκτες επενδύσεις, οι μαζικές μολύνσεις και η διάδοση ασθενειών.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;;;;

Γιατί καθυστερεί επί μήνες η κατάθεση του σχεδιαζόμενου νομοσχεδίου (προς διαβούλευση) για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση των παρόχων ύδατος;;;

Θεωρούμε δεδομένο ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα εγείρει από πλευράς μας νομικά ζητήματα, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε αφενός τον Δημόσιο χαρακτήρα του νερού αφετέρου τα νομοθετημένα (Ν.Δ. 262/1947  ΦΕΚ 69/Α’/18-4-1947)) αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης-εμπορίας-εκμετάλλευσης  του φημισμένου Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου.

Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού, πρώτιστα να ενημερωθούν σφαιρικά για το θέμα και να εκφράσουν την άποψη τους.

Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες, τον Δήμαρχο, τους  Αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, να βγουν δημόσια μπροστά, να ενημερώσουν δημότες και επισκέπτες, να συζητήσουν-αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με κοινές ενέργειες με τους Δήμους  στην Κορινθία - Βοιωτία - Φωκίδα να προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τον Δημόσιο χαρακτήρα του νερού (δημόσιο αγαθό) καθώς και τα θεσμοθετημένα δικαιώματα τους.
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς τους συνδημότες μας να αγωνιστούν απέναντι στην καταπάτηση των ιστορικών δικαιωμάτων του Δήμου μας.
Ζητούμε από όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν όλες τις πτυχές του ζητήματος  συνδράμοντας στην απόκτηση ολοκληρωμένης-σφαιρικής γνώσης των πολιτών, όντας σίγουροι για την τελική υποστήριξη τους ενάντια στα προτεινόμενα  κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του νερού. 
Φυσικά, μπροστάρηδες σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων με το Σωματείο τους, η Γενική Συνέλευση του οποίου εξέδωσε το από 13/9/2024 ψήφισμα με τις προτάσεις που περιλαμβάνει, ενάντια στις ενέργειες εμπορευματοποίησης του νερού ενώ είναι Δημόσιο-Κοινωνικό αγαθό.
 
Λουτράκι   24/9/2024

Το Δ.Σ.
της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:02 am


Το τηλεοπτικό αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου

Πλούσια είναι η τηλεοπτική ατζέντα του Σαββάτου με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει σπουδαίες αθλητικές αναμετρήσεις.
 
Αναλυτικά:
 
Σάββατο, 28/09/2024
 
09:45 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP Grand Prix of Indonesia – Tissot Sprint
 
11:30 Novasports 6HD WTA 1000 τένις
 
14:00 Novasports 3HD Αμβούργο – Πάντερμπορν Ποδόσφαιρο
 
14:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 500 Πεκίνο τένις
 
14:30 Novasports Premier League Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι Premier League ποδόσφαιρο
 
14:30 COSMOTE SPORT 8 HD DTM Αυστρία, Ρεντ Μπουλ Ρινγκ – 1ος Αγώνας
 
14:30 COSMOTE SPORT 3 HD Ντέρμπι – Νόριτς Sky Bet EFL Championship ποδόσφαιρο
 
15:00 Novasports 1HD Χετάφε – Αλαβές Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
15:00 ΣΚΑΪ ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΟΤ Ηρακλής Super League 2 ποδόσφαιρο
 
15:30 COSMOTE SPORT 7 HD Αντριάν Μαναρίνο – Ντανιίλ Μεντβέντεφ ATP 500 τένις
 
16:00 COSMOTE SPORT 2 HD Ουντινέζε – Ίντερ Serie A ποδόσφαιρο
 
16:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 500 Πεκίνο τένις
 
16:30 Novasports Extra 3 Μάιντς – Χάιντενχαϊμ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
16:30 Novasports Extra 2 Φράιμπουργκ – Ζανκτ Πάουλι Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
16:30 Novasports Extra 1 Λειψία – Άουγκσμπουργκ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
16:30 Novasports 6HD Γκλάντμπαχ – Ουνιόν Βερολίνου Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
16:30 Novasports 3HD Βόλφσμπουργκ – Στουτγκάρδη Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
17:00 Novasports Premier League Τσέλσι – Μπράιτον Premier League ποδόσφαιρο
 
17:00 Novasports Start Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ Premier League ποδόσφαιρο
 
17:00 Novasports 5HD Νότιγχαμ Φόρεστ – Φούλαμ Premier League ποδόσφαιρο
 
17:00 Novasports 4HD Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας Premier League ποδόσφαιρο
 
17:00 Novasports 2HD Άρσεναλ – Λέστερ Premier League ποδόσφαιρο
 
17:00 COSMOTE SPORT 3 HD Χαλ – Κάρντιφ Sky Bet EFL Championship ποδόσφαιρο
 
17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Βόλος ΝΠΣ – Athens Kallithea FC Super League ποδόσφαιρο
 
17:15 Novasports 1HD Ράγιο Βαγιεκάνο – Λεγανές Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
17:15 ΕΡΤ3 Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης Super Cup μπάσκετ
 
17:30 Novasports Extra 4 Βίλεμ – PSV ΑϊντχόφενΟλλανδικόΠρωτάθλημα
 
19:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μάλαγα – Τζιρόνα ACB Liga Endesa μπάσκετ
 
19:00 COSMOTE SPORT 2 HD Τζένοα – Γιουβέντους Serie A ποδόσφαιρο
 
19:30 Novasports Premier League Γουλβς – Λίβερπουλ Premier League ποδόσφαιρο
 
19:30 Novasports Prime Μπάγερν Μονάχου – Λεβερκούζεν Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
19:30 Novasports 1HD Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βαλένθια Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
19:45 Novasports Start Ναϊμέγκεν – Φέγενορντ Ολλανδικό Πρωτάθλημα
 
19:45 COSMOTE SPORT 6 HD Σεντ Τζόνστον – Σέλτικ Scottish Premiership ποδόσφαιρο
 
20:00 Novasports 2HD Αστέρας Aktor – Λεβαδειακός Super League ποδόσφαιρο
 
20:45 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός – Περιστέρι Super Cup μπάσκετ
 
21:00 COSMOTE SPORT 9 HD Τράπανι – Βίρτους Μπολόνια Lega Basket Serie A
 
21:00 COSMOTE SPORT 7 HD Αλ Κολόοντ – Αλ Χιλάλ Roshn Saudi League ποδόσφαιρο
 
21:05 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Χιλή, SS10
 
21:45 Novasports 4HD Ντέντερ – Άντερλεχτ Βελγικό Πρωτάθλημα ποδόσφαιρο
 
21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Μπάρνσλεϊ – Στόκπορτ Sky Bet EFL League One ποδόσφαιρο
 
21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Μπολόνια – Αταλάντα Serie A ποδόσφαιρο
 
22:00 Novasports 1HD Οσασούνα – Μπαρτσελόνα Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
 
22:00 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Χιλή, SS11
 
22:00 COSMOTE SPORT 8 HD UFC Fight Night Ρενάτο Μοϊκάνο – Μπενουά Σαιν-Ντένις
 
22:00 ΣΚΑΪ Hybrid Μονακό – Μονπελιέ Ligue 1 ποδόσφαιρο
 
22:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μπενφίκα – Ζιλ Βισέντε Liga Portugal ποδόσφαιρο
 
23:00 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Χιλή, SS12

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 9:36 am


Κάθετη άρνηση Γιαννακούρα στην τοποθέτηση επιπλέον αιολικών πάρκων στην Αρκαδία

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας συζητήθηκε  θέμα που αφορούσε την εγκατάσταση αιολικού πάρκου με τοποθέτηση γιγάντιων ανεμογεννητριών στις περιοχές της Αρκαδίας (Άγιο Πέτρο, Βαλτέτσι, Νεστάνη και Τσεμπερού), συνολικής ισχύος 298,2MW, από την εταιρεία «VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Αρκάδων πολιτών, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Λαμπρόπουλος και Κώστας Μανδρώνης που εκπροσωπούν την Αρκαδία, ψήφισαν αρνητικά μόνο για την περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Για τις περιοχές Βαλτέτσι, Νεστάνη και Τσεμπερού ψήφισαν να επιστραφεί η μελέτη στην εταιρεία «VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», γνωστών ιδιοκτητών, προκειμένου να συμπληρωθεί και να προχωρήσει η επένδυση…

Οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες θέλοντας να εκτελέσουν τις …εντολές που έχουν λάβει από την Αθήνα, προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Αρκάδων, ψηφίζοντας αρνητικά μόνο για μία περιοχή, αφού γνώριζαν ότι η επένδυση είναι ενιαία και ως ενιαία αντιμετωπίζεται και από την ΜΠΕ.

Εκφράζω δημόσια την κάθετη άρνηση μου σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο σύνολο των ανωτέρω περιοχών.

Η Αρκαδία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, που δυστυχώς σήμερα πάρα τις μεγάλες υποσχέσεις Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων είναι αφημένη στην τύχη της.   

Οφείλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά - ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, σε ό,τι αφορά στο τομέα του τουρισμού κυρίως των εναλλακτικών μορφών, του πολιτισμού, της ιστορίας και της κουλτούρας μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις που ενισχύουν την τοπική μας οικονομία.

Έχοντας την τιμή να υπηρετώ από θέσεις ευθύνης τον Αρκαδικό λαό επί σειρά ετών, δεσμεύομαι ότι θα εμποδίσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια «ξεπουλήματος» της Αρκαδίας από την Περιφερειακή Αρχή του Μεσσήνιου Περιφερειάρχη κ. Πτωχού.

Μου προκαλεί εντύπωση η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τρίπολης, όπου μετά από ενστάσεις αναγκάστηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από τα πρακτικά για τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε όλους όσοι θεωρούν την Αρκαδία «λάφυρο». Στον αγώνα αυτό θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή όπως άλλωστε το κάνω πάντα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή. 

Για την παράταξη «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αρκαδίας

Βαγγέλης Γιαννακούρας

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 9:21 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα του Καλογερικού

Ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Καλογερικού.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 168,4 και 169,3 (σήραγγα Καλογερικού με κατεύθυνση προς Καλαμάτα) και ειδικότερα:

• Από την Δευτέρα (30.9.2024) έως και την Παρασκευή (4.10.2024)η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Καλογερικό Α), από τον οποίο θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 9:16 am


Επιτροπή Αγώνα για τις ανεμογεννήτριες: Κανένας εφησυχασμός - Καμία επανάπαυση!

Η μαζική εναντίωση φορέων και κατοίκων στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη, στον Άγιο Πέτρο, στο Βαλτέτσι, στη Νεστάνη και Τσεμπερού, ανάγκασε τους θιασώτες της «Απελευθέρωσης της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» και της «Πράσινης Μετάβασης» να γνωμοδοτήσουν αρνητικά στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, για τα αιολικά στην Μάνη και Άγιο Πέτρο και να αναβάλλουν την απόφαση για τα υπόλοιπα.

Δεν χρειάζεται όμως κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση, όχι μόνο γιατί άλλοι τελικά στο Υπουργείο αποφασίζουν, αλλά και γιατί είναι «πολλά τα λεφτά» και μεγάλα τα συμφέροντα!

Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν για εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στα βουνά της Πελοποννήσου, σε όλους αυτούς που μας «γάνωναν» και εξακολουθούν να μας «γανώνουν» τα μυαλά για τα καλά της απολιγνιτοποίησης, της απελευθέρωσης, των ΑΠΕ, των πράσινων επενδύσεων και άλλα «πράσινα άλογα»!

Η πείρα λέει ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, που έχει στο στόχαστρο τις αιτίες και τους υπαίτιους, που έχει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του λαού για ρεύμα φθηνό, για Ενέργεια Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Οι Επιτροπές Αγώνα για την σωτηρία του Πάρνωνα - Μαινάλου -Λυκαίου όρους από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 9:00 am


Δύο Ισπανοί εκπαιδευτικοί γνώρισαν το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (pics)

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και συγκεκριμένα του διαπιστευμένου σχεδίου με κωδικό 2021-1-EL01-KA120-SCH-000042807, το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης υποδέχθηκε δύο Ισπανούς εκπαιδευτικούς από το Instituto de Educación Secundaria "Nuestra Señora de la Cabeza", που βρίσκεται στην Αντούχα (Andujar) της Ισπανίας (κοινότητα Ανδαλουσίας). Ο Jose Luis Risquez, υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, και η Rocio Coello Domonech, καθηγήτρια Ισπανικής Φιλολογίας, πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2024, συμμετέχοντας στη δράση με θέμα “job shadowing”.

Παρευρέθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου στην έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 και παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού, που έλαβε χώρα στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και είδαν από κοντά τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις αίθουσες ατομικών μουσικών οργάνων και τα εργαστήρια μουσικών συνόλων. Κατά την ατομική επιμορφωτική τους κινητικότητα στον χώρο του αμφιθεάτρου, παρουσιάστηκαν τα ισχύοντα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών (Ισπανίας και Ελλάδας). Συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα ηγεσίας και διοίκησης της σχολικής μονάδας, με ανταλλαγή απόψεων και έκθεση αμοιβαίων προβληματισμών, με σκοπό την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση.

Επιπλέον, συμμετείχαν στην πρώτη δράση-εργαστήριο που διοργάνωσε η ομάδα φιλολόγων του σχολείου για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, μια ομαδοσυνεργατική διδασκαλία με θέμα την επεξεργασία ποιημάτων, με κύριο σκοπό να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές μεταξύ τους. Οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί επεξεργάστηκαν δύο ποιήματα από την Ισπανία, τα οποία διάβασαν στην ισπανική γλώσσα και στη συνέχεια ανέλυσαν, ερμήνευσαν και παρουσίασαν στους μαθητές μας στα Αγγλικά, προσφέροντάς τους μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ακολούθως, οι δύο Ισπανοί εταίροι παρακολούθησαν τη διδασκαλία μαθημάτων της επιλογής τους από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και συναντήθηκαν με συναδέλφους καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Εντυπωσιάστηκαν από τη μέθοδο διδασκαλίας της μουσικής και ιδιαιτέρως από την εξατομικευμένη διδασκαλία μουσικών οργάνων στα μουσικά σχολεία, καθώς αυτή η πρακτική δεν υφίσταται στο ισπανικό δημόσιο σχολείο. Είδαν, λοιπόν, από κοντά την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των διδακτικών μεθόδων που σχετίζονται με μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας του σχολείου μας.

Επιπλέον, περιηγήθηκαν, γνώρισαν και ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και επισκέφτηκαν αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν κοινής επιθυμίας, τέθηκαν τα θεμέλια για μια μελλοντική συνεργασία με τη σχολική μονάδα της Αντούχα.

Η συνάντηση με τους Ισπανούς εκπαιδευτικούς υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η διαπολιτισμική επικοινωνία και συνεργασία προσέφερε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Αυτές οι ανταλλαγές δεν ωφέλησαν μόνο τους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η αλληλεπίδραση αυτή ενίσχυσε την κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη καλλιέργεια των συμμετεχόντων και ανοίγοντας δρόμους για μελλοντικές συνεργασίες.

Ευχαριστούμε πολύ για την υλοποίηση του πρωτότυπου καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος τους φιλολόγους του σχολείου μας: Τσαντήλα Άννα, Αναστασίου Άρη, Δανοπούλου Αγγελική, Καραβία Δήμητρα, Κουτούζο Δημήτρη, Λυγιά Αναστασία, Χαμεζοπούλου Ελισάβετ και για την οργάνωση της επίσκεψης των Ισπανών συναδέλφων τους συντονιστές της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας, Κωστούρο Σωτήρη και Κουσκουλή Παναγιώτα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης για τη συνεισφορά τους.

εκ μέρους της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης,

Η Διευθύντρια του Σχολείου,

Δρ. Κυριακή Ζαχαροπούλου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 9:00 am


Καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Ξεκίνησε η πίστωση για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ, αλλά και η καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Αναλυτικά τα 17 επιδόματα που θα που πληρώνει ο Οργανισμός:

    Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
    Επίδομα Στέγασης / ενοικίου
    Επίδομα Γέννησης
    Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
    Επίδομα Ομογενών
    Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982
    Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
    Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
    Αναπηρικά και διατροφής
    Έξοδα Κηδείας
    Κόκκινα Δάνεια
    Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
    Πρόγραμμα Γέφυρα
    Επίδομα Αναδοχής
    Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες
    Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού
    Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 8:27 am


Το Αρχείον της Τσακωνιάς στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς 2024: 27-30/9/2024

Ανιχνεύοντας διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς στην Πολιτιστική κληρονομιά 

 

Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής κληρονομιάς European Heritage Days (EHD) / Journées européennes du patrimoine (JEP) , το Αρχείον της Τσακωνιάς , θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2024 , στο Herakleidon Museum - Μουσείο Ηρακλειδών ! 

"Συναντήσεις στον Καμβά"  

Η Τσακώνικη Υφαντική φιλοξενείται στο  Μουσείο Ηρακλειδών και γιορτάζει μαζί με όλους τους συντελεστές και επισκέπτες τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς! 

Έλα να μας γνωρίσετε και να γνωρίσετε την ιδιαίτερη καααι μοναδική Τσακώνικη Υφαντική ! 

 

"Αργαλειό να μάθεις, την ευχή μου να 'χεις"

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Τσακώνικη Υφαντική που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα το πρωί, σε μαθητές Γυμνασίου σχολείου. 

 

Σας περιμένουμε όλους! 

Τσάκωνες που μένετε στην Αθήνα και στον Πειραιά και νέους φίλους, που θέλετε γνωρίσετε την Τσακώνικη Υφαντική! 

 

https://www.facebook.com/share/p/gueV3wXaegr1vHvC/

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 10:31 pm


Νικολάκου για ΣΔΙΤ: Οι μεγάλοι πολιτικοί εχθροί στην «πρώτη γραμμή» των επισήμων προσκεκλημένων, εμείς υπεράσπιση στα δικαστήρια

Η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου έκανε καυστικό σχόλιο στα social media me αφορμή τη ΣΔΙΤτης Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα 

Οι μεγάλοι πολιτικοί εχθροί του έργου κάθισαν στην «πρώτη γραμμή» των επισήμων προσκεκλημένων , στα εγκαίνια των μονάδων , πανηγυρίζοντας για την λειτουργία τους …

Εμείς…συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το έργο, στις αίθουσες των δικαστηρίων !

Για μία ακόμη φορά δικαιωθήκαμε…

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:53 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2024 | 3:49 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας