Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δειλινό στη θάλασσα

Οι ομορφιές του καλοκαιριού, αυτές οι υπέροχες εικόνες με τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας να δημιουργούν τις δικές του αντιθέσεις όπως συμβαίνει σε αυτή την φωτογραφία από το Παράλιο Άστρος.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Κ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:10 pm


Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση και εκλογές από την ΑΕΚ Τρίπολης

Ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου που έγινε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στα γραφεία της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα η διενέργεια εκλογών την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο «ΦΙΛΙΚΩΝ».

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει γενική συνέλευση, οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου να προσέλθουν για να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουλίου στον Γραμματέα του συλλογου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:48 pm


Ψηφιακός Χάρτης Menalon Trail και νέος επίσημος αναλυτικός χάρτης του Menalon Trail

To Menalon Trail είναι είναι το πρώτο μονοπάτι στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με βάση το Πρωτόκολλο Κορυφαίας Ποιότητας Μονοπατιού (Leading Quality Trail) που απονέμει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων - European Ramblers' Association (ERA) https://www.era-ewv-ferp.org/ για την ανάδειξη διαδρομών κορυφαίας ποιότητας στην Ευρώπη και ένα από τα 22 μονοπάτια της Ευρώπης που φέρουν σήμερα την πιστοποίηση Leading Quality Trail https://www.era-ewv-ferp.org/lqt/

Η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. έχει αναλάβει εθελοντικά τη συντήρηση της σήμανσης του μονοπατιού από τα εγκαίνιά του, την 31.05.2015, μέχρι σήμερα. Το Menalon Trail θεωρείται ένα από τα καλύτερα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Ελλάδας.

Αν κάποιος πεζοπόρος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τη σήμανση, μπορεί να μας ενημερώσει με το στίγμα στο email [email protected].

To 2015 η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. εξέδοσε επίσημο αναλυτικό χάρτη του Menalon Trail με κλίμακα 1:25.000, ο οποίος ανανεώθηκε το 2019.

Τον Μάιο του 2024 η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. ξεκίνησε συνεργασία με τις εκδόσεις Ανάβαση και εκδόθηκε νέος ανανεωμένος επίσημος αναλυτικός χάρτης του Menalon Trail σε κλίμακα 1:20.000 και διαστάσεις 100 x 70 εκ.. Ο χάρτης, τυπωμένος σε αδιάβροχο χαρτί Polyart που δεν σκίζεται, διατίθεται από τη Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. στην Αρκαδία και από τις εκδόσεις Ανάβαση σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πώληση του χάρτη, η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. χρηματοδοτεί την αντικατάσταση των πινακιδίων σήμανσης του Menalon Trail. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής για τα τοπικά καταστήματα του Menalon Trail είναι 7€.

 

Παράλληλα, λόγω των τελευταίων συμβάντων στην Ελλάδα, όπου πεζοπόροι κινούνται σε μονοπάτια χωρίς χάρτη και πυξίδα, προκειμένου να πεζοπορούν με πλήρη ασφάλεια, η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Ανάβαση, προτείνουν την εφαρμογή Anavasi Mapp - Menalon Trail η οποία είναι διαθέσιμη και offline (χωρίς τη χρήση δεδομένων), δείχνει τη θέση του πεζοπόρου πάνω στο χάρτη και στέλνει sms ανάγκης με τις συντεταγμένες της θέσης του. Η τιμή για τον ψηφιακό χάρτη του Menalon Trail είναι 5€.

 

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά και τα 8 τμήματα του Menalon Trail, συνολικά 5 ημέρες πεζοπορίας σε έναν τόπο ιδιαίτερης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς στην μυθική Αρκαδία στο κέντρο της Πελοποννήσου. Το μονοπάτι ενώνει παραδοσιακούς οικισμούς στη διαδρομή : Στεμνίτσα - φαράγγι Λούσιου - Δημητσάνα - Ζυγοβίστι - Ελάτη - Βυτίνα - Νυμφασία - Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια. Το 80% του μονοπατιού είναι κάτω από την σκιά των δέντρων και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. μέσω email στο [email protected].

 

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:30 pm


Επιστρέφει δυναμικά το «Arcadian Tennis Open 2024» (vid)

Συνέντευξη τύπου με αφορμή το Arcadian Tennis Open 2024 πραγματοποιήθηκε την πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου στα γραφεία του μουσείου της ΑΕΚ Τρίπολης στο γήπεδο της Κάρτσοβας.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης Παναγιώτης Βαλασόπουλος και ο υπεύθυνος του τμήματος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης Γιώργος Παπαδόπουλος για την επιστροφή του τόσο σημαντικού αυτού τουρνουά για την αντισφαίριση στην πόλη μας.

Τόσο ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος όσο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος εξέφρασαν την χαρά τους για την επιστροφή του συγκεκριμένου τουρνουά έπειτα από το 2016 που είχε γίνει για τελευταία φορά.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος αναφέρθηκε και στις υποδομές της αντισφαίρισης στο ΔΑΚ Τρίπολης που μαζί με τον Δήμο Τρίπολης πλέον μιλάμε για ασφαλή γήπεδα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές τονίζοντας πως η ΑΕΚ Τρίπολης σε όλα της τμήμα έχει αγωνιστικές ομάδες επιδιώκοντας παιχνίδια και τουρνουά σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε πως το τουρνουά αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην Πελοπόννησο και πως με την επιστροφή του γίνεται ουσιαστικά μια νέα αρχή στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις τένις του ΔΑΚ Τρίπολης.

Επιπλέον ο Γιώργος Παπαδόπουλος είπε πως έχουν γίνει πάνω από 60 εγγραφές αθλητών για να λάβουν μέρος στο Arcadian Tennis Open 2024 με τις εγγραφές να συνεχίζονται και ο αριθμός αυτός να αποτελεί την αρχή για όσα γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τύπου για το Arcadian Tennis Open 2024 - Ανδρών, Γυναικών και Juniors

Video of ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τύπου για το Arcadian Tennis Open 2024 - Ανδρών, Γυναικών και Juniors

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:04 pm


Έγινε η κλήρωση για τις παιδικές κατασκηνώσεις από τον ΟΠΕΚΑ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ τα 1.500 ονόματα δικαιούχων του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, για το 2024, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διαδικασία έγινε με κλήρωση.

Το πρόγραμμα ξεκινά πανελλαδικά το Σάββατο 22 Ιουνίου και τα ονόματα των δικαιούχων μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού.

Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.

Κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε παιδί του.

Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες –  θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα αφορά την επί 16ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ισχύει δε από 22/ 06/2024 έως 31/08 /2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 10/09/2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία σε δικαιούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ως εκ τούτου εκ μέρους των δικαιούχων ουδεμία οικονομική συμμετοχή προκύπτει για το έτος 2024.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους οφείλουν να τηρούν πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και ατυχημάτων.

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παράτυπη συμπεριφορά των αρμόδιων των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:45 pm


Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Χωρέμη Μεγαλόπολης - Σε επιφυλακή οι κάτοικοι

Στο χωριό Χωρέμη Αρκαδίας, στον Δήμο Μεγαλόπολης, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί το πρωί. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στα ορυχεία της ΔΕΗ και επεκτάθηκε στο χωριό. Πέρασε μέσα από τα σπίτια του χωριού στην κυριολεξία και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων απέδωσαν. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο δάσος.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον Πάνο Αλεβίζο ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, μας είπε ότι κάηκαν σπίτια, ότι η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εστία.

Ωστόσο, οι κάτοικοι θα είναι όλο το βράδυ σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση.

Σε επικοινωνία που είχαμε και με την Πυροσβεστική, μας είπαν ότι η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:36 pm


Τσιντώτας: Θα δίνω το 100% κάθε μέρα για τον Αστέρα

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης έκανε ο Παναγιώτης Τσιντώτας αμέσως μετά την παρουσίαση του τονίζοντας πως θα δίνει το 100% για τον Αστέρα.

ΔΗΛΩΣΗ

''θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Αστέρα που με εμπιστεύθηκε και μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια από τις πιο καλές και πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα. Εύχομαι τη νέα χρονιά να πέτυχουμε τους στόχους που θα θέσουμε ως ομάδα, δεν χρειάζονται πολλά λόγια και υποσχέσεις, αυτό που έχω να δηλώσω προσωπικά είναι ότι θα δίνω το 100% κάθε μέρα για τον ΑΣΤΕΡΑ''.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:30 pm


«Δυνατά καρφιά, μάχες πάνω στο φιλέ» στο ξεκίνημα του 7ου τουρνουά Beach Volley Open στην Πλάκα (pics)

Η παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου φιλοξενεί το 7ο τουρνουά Beach Volley Open του σιρκουί 2024 με διοργανωτή το Δήμο Νότιας Κυνουρίας με την πρώτη μέρα να ξεκινά με εντυπωσιακό θέαμα και πολλές συγκινήσεις.

Οι κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών της Ελλάδας άρχισαν να προσφέρουν ένα υπέροχο και μοναδικό θέαμα στους θεατές σε μια διοργάνωση που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μάλιστα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δυνατά καρφιά, μάχες πάνω στο φιλέ και εντυπωσιακές φάσεις πάνω στην χρυσή άμμο της παραλίας της Πλάκας συνέθεσαν το σκηνικό της πρώτης μέρας ως μια δυνατή πρόγευση για την συνέχεια στο 7ο τουρνουά Beach Volley Open .

Το πρόγραμμα των αγώνων beach volley είναι:

Παρασκευή 21/6 : 10.30π.μ.-20.00μμ.

Σάββατο 22/6 : 09.30π.μ.-20.30μ.μ.

Κυριακή 23/6 : 09.30π.μ.- 20.00μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:15 pm


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Είμαστε κοντά σε όλα τα θύματα της βίας και της τρομοκρατίας

«Ας θυμηθούμε σήμερα ότι ο Γιώργος Βασιλάκης “έφυγε” πέφτοντας για το καθήκον, για το χρέος που είχε ως Αξιωματικός να υπηρετεί την ασφάλεια στον χώρο που δούλευε. Αυτό ας το κρατήσουμε και να τον τιμήσουμε και να τον θυμόμαστε  πάντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη λιτή εκδήλωση μνήμης και το τρισάγιο που τελέστηκε, στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεώργιου Βασιλάκη και Υπασπιστή του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τρομοκρατική ενέργεια, τον Ιούνιο του 2010.  Στην τελετή μνήμης παρέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, «θα είμαστε πάντα κοντά στη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του, για να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι είμαστε κοντά σε όλα τα θύματα της βίας, της τρομοκρατίας, όλων των φαινομένων αυτών που σημάδεψαν τη ζωή μας, την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, για πολλές δεκαετίες και σιγά-σιγά μπαίνουν στο περιθώριο, χωρίς όμως να εξαφανίζονται, γιατί, όπως ξέρετε, έχουμε τη βία διαρκώς μπροστά μας, με πάρα πολλές μορφές». Συμπλήρωσε, δε, πως «η βία είναι η πιο απεχθής μορφή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και οφείλουμε, πραγματικά, ως αρχή του κράτους, που παλεύει για την κοινωνική ειρήνη, για τη διατήρηση του κοινωνικού συμβολαίου, για την τάξη και την ασφάλεια  να την πολεμήσουμε με τέτοιο τρόπο κατά το δυνατόν να τη μειώσουμε στο ελάχιστο».

Απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που παρίσταντο στην τελετή ευχήθηκε, «όλοι εμείς, πραγματικά αντλώντας το παράδειγμα αυτού του σπουδαίου Αξιωματικού, κάθε μέρα όλο και περισσότερο να προάγουμε την ασφάλεια των Ελλήνων, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των πολιτών και να  πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:00 pm


Κουτσούλης: Δεκαεπτά χρόνια δεν ήταν αρκετά για σχεδιασμό και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος !! Ξαναζούμε το 2007 !! Αχαία - Ηλεία - Αρκαδία - Αργολίδα και Μεσσηνία πάλι στις φλόγες . Σπίτια , σταβλοι , δάση , καλλιέργειες και αναδασωτέες περιοχές καταστρέφονται!! Μάθαμε από το παρελθόν ;; Μάλλον όχι. Ήδη ένας νεκρός . Δυο μέρες καιγόταν η Ερμιονίδα και η φωτιά έσβησε στη θάλασσα!! Το ίδιο θα γίνει πάλι ;; 17 χρόνια δεν ήταν αρκετά για σχεδιασμό και αντιμετώπιση πυρκαγιων ;;

ΥΓ. φωτογραφία από το φλεγόμενο Κρανίδι Αργολίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:57 pm


Τι έδειξε έλεγχος σε βιομηχανία γάλακτος - Έλλειμμα 50 τόνων προϊόντος

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) από κοινού με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛ.Γ.Ο.), πραγματοποιήθηκε έλεγχος, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, σε βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος στην περιοχή της Θεσσαλίας. 

Στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκε συνολικό έλλειμμα σε προϊόντα προέλευσης αγελαδινού γάλακτος 50 τόνων περίπου και συγκεκριμένα: 

• -29.247,00- κιλών αγελαδινού συμπυκνωμένου γάλακτος προέλευσης Ε.Ε., 

• -8.280,84- κιλών αγελαδινού μπασκί προέλευσης Ε.Ε. και 

• -12.770,00- κιλών αγελαδινού βουτύρου προέλευσης Ε.Ε..

Η συνολική αξία του προαναφερόμενου ελλείμματος ανέρχεται σε  157.904,47€, κατά παράβαση του Ν.5104/2024 «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:40 pm


Νηπιαγωγείο Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας - Επίσκεψη στο Κέντρο Ανακύκλωσης στην Πλατεία Άρεως

Το Κέντρο Ανακύκλωσης συσκευασιών επισκέφθηκαν στην Πλατεία Άρεως τα παιδιά της βαθμίδος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας «Η Ζωοδόχος Πηγή», την Παρασκευή 21/06/2024, συνοδευόμενα, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, από τον Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των Δομών κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο και το αντίστοιχο Προσωπικό. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ενότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση συσκευασιών» της αντίστοιχης δράσης.

Τα φιλοξενούμενα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τι σημαίνει ανακύκλωση και πως εφαρμόζεται, να διδαχθούν χρήσιμες πληροφορίες για την πρακτική της ανακύκλωσης συσκευών και τέλος να δώσουν την δική τους χειροποίητη δημιουργία στον αρμόδιο κ. Αντιδήμαρχο.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Δήμο Τρίπολης και τον Αντιδήμαρχο κ. Οικονομόπουλο Γεώργιο και την κα. Μωραιτάκη Κυριακή για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση αυτής της δράση και για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εικόνες τους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:37 pm


Έκθεση ζωγραφικής από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού στην Ημερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης

Με μεγάλη χαρά αποδεχτηκαμε την πρόσκληση  από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης και την διευθύντρια του κυρία Αντωνία Δημογέροντα, να συμμετέχουμε στη νέα εκδήλωση του σχολείου 

Θα συμμετέχουμε με πίνακες ζωγραφικής τών μελών μας, οι οποίοι θα αποτελέσουν έμπνευση για την απαγγελία ποιημάτων από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου στο Μαλλιαροπουλειο Θέατρο Του Δήμου Τρίπολης και το πρόγραμμα της θα είναι πολύ πλούσιο 

Σας περιμένουμε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:20 pm


Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία - Εκκενώνονται έξι χωριά προς Πύργο και Σιμόπουλο

Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Ηλεία. Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινείται προς τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, ενώ πλησιάζει και τη Μυρτιά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας στο Αλποχώρι, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές σε άνδρα που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά, αλλά ελέγχεται αν συνδέεται με τη φωτιά. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες πρόκειται για άνδρα 55 ετών, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση

Εκλεισε η εθνική οδός Πύργου- Πατρών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Όπως έγινε γνωστό η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών - Πύργου έχει διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα. 

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:02 pm


Φωτιά στην Ηλεία: Νεκρός 55χρονος που πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση

Πέρασε στην Ηλεία και η φωτιά της Αχαΐας, διαδοχικά μηνύματα από το 112.

Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του στη φωτιά στην Ηλεία, όπου έχει ζητηθεί η εκκένωση πολλών οικισμών, καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο μεταξύ, η φωτιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα επίσης πέρασε στην Ηλεία.

Ο 55χρονος πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μυρτιά, αλλά έπαθε αναρρόφηση και άφησε την τελευταία του πνοή, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:58 pm


Ταυτότητες: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός - Πώς θα τον δηλώσετε

Eurokinissi

Σε λίγες μέρες αναμένεται ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων και άρα οι πολίτες θα μπορούν να μπούνε στην πλατφόρμα -και να δηλώσουν τα αριθμητικά ψηφία του προσωπικού τους αριθμού. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική στον ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «το myinfo είναι η πλατφόρμα όπου θα μπαίνουμε για να διαλέγουμε τον προσωπικό αριθμό - θα είναι τρία αριθμητικά ψηφία συν το ΑΦΜ μας, εμείς επιλέγουμε από τα τρία ψηφία τα δύο. Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με τη νέα ταυτότητα σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φτιάχνουμε έναν νέο τρόπο αυθεντικοποίησης πολύ πιο ισχυρό παρέχοντας νέους κωδικούς (για όσους επιθυμούν να τους έχουν, ενώ όσοι θέλουν θα κρατήσουν τους παλιούς τους), ώστε να πάμε σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα είναι πολύ πιο ασφαλής».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι από βδομάδα στο gov wallet από την ερχόμενη Τρίτη θα προστεθεί εκτός των υπόλοιπων εγγράφων (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας, δακτύλιο κ.τ.λ.) και η ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα μπουν και τα στοιχεία και το βιβλιάριο υγείας του δεσποζόμενου ζώου.

Όσον αφορά την κατάθεση φακέλου με τα στοιχεία (πτυχία, εργασιακή εμπειρία κ.ά.) στο ΑΣΕΠ ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι η άντληση δεδομένων θα γίνεται αυτόματα μέσω ψηφιοποίησης.

Για την ψηφιακή ταυτότητα επεσήμανε ότι δεν έχει ισχύ εκτός Ελλάδας επειδή «δεν υπάρχει ακόμη κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο», ενώ σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις με την Κύπρο να γίνεται μεταξύ των δυο χωρών η επιβεβαίωση των ψηφιακών ταυτοτήτων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:40 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λ.π.
Συγκεκριμένα για τον Δήμο Γορτυνίας, η απαγόρευση αφορά τις περιοχές:
- Στον ορεινό όγκο Μαινάλου, που περικλείεται από τις Εθνικές και επαρχιακές οδούς (Τρίπολη - Λεβίδι - Βυτίνα - Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο - Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Σύρνα - Ψάρι - Παλαιομοίρι - Καράτουλας - Βάγγος - Αραχαμίτες - Δόριζα - Μάκρη - Τρίπολη), ενώ συμπεριλαμβάνεται και το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλωνίσταινα - Βυτίνα - Οστρακίνα - Άνω Καρδαράς και Ελάτη - διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας (Κατασκηνώσεις Κωτσόβολου).
- Στην εδαφική έκταση του νοτιοδυτικού Μαινάλου και ειδικότερα στην περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Σ.Κ. Λυκοχίων και περικλείεται βόρεια και δυτικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Λυκόχια - Χρυσοβίτσι έως και το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ραπούνι - Χρυσοβίτσι.
- Στην εδαφική Έκταση του δυτικού Μαινάλου και ειδικότερα στην περιοχή που βρίσκεται ανατολικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Καρκαλού - Ράδου - Ζυγοβίστι.
- Στην περιοχή οικοσυστήματος της Αρχαίας Γόρτυνας - Ποτάμι Λούσιου, κατά μήκος του ποταμού στο τμήμα που περικλείεται από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμίου - Μύλος Νεροτριβή Κόκκορη - Εκκλησία Υπαπαντή - Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου - Μονή Φιλοσόφου.
- Στην εδαφική έκταση του δασικού συμπλέγματος Κάπελης Δήμου Γορτυνίας.
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, τοπικές κοινότητες και οικισμούς.
Η προαναφερόμενη απαγόρευση δεν ισχύει για τα πρόσωπα που κατοικούν ή
εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί. Αυτονόητο τυγχάνει ότι όλοι οι παραπάνω θα επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις διατάξεις της αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης
«Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» που εγκρίθηκε με την αριθμ.15005 οικ.Φ.700.9 απόφαση του Υφ. Προστασίας του πολίτη (ΦΕΚ 1923/Β΄/13-5-2021) ώστε να μη δημιουργήσουν αιτία δασικής πυρκαγιάς ακόμη και από αμέλεια.

Η εφαρμογή της Απόφασης θα ελέγχεται εντατικά και για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 € (τριακοσίων ευρώ).
Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται σύμφωνα με το Ν. 4926/2022, τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας (όπου υφίσταται).
Παρακαλούνται όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Αρκαδίας οι παραθεριστές, οι τουρίστες και οι διερχόμενοι να εφαρμόσουν την απόφαση και να δέχονται τον έλεγχο τους από τις αρμόδιες αρχές όταν τους ζητηθεί.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας και 
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:28 pm


Μητσοτάκης: Παράταση του προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες

Την παράταση του προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

«Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το κόστος παραγωγής», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο μηχανισμό επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αγροτικό ρεύμα και στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ στο οποίο είπε ότι θα δοθεί παράταση καθώς και σε παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων, φαίνεται πως τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων», σημείωσε και επανέλαβε ότι «τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έγινε συζήτηση και για τις μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα κατά την διάρκεια του νέου ευρωπαϊκού κύκλου. «Η πράσινη μετάβαση είναι μια πραγματικότητα. Πρέπει να γίνει με ταχύτητα , χωρίς περιττή γραφειοκρατία, χωρίς να στραγγαλίζει τους παραγωγούς και ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η επένδυση στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία. Αυτό είπε , σημαίνει περισσότερη συνεργασία των αγροτών, περισσότερη επένδυση στην τεχνολογία και εκπαίδευση και κατάρτιση πρωτίστως των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

«Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στα έργα διαχείρισης νερού για να εξορθολογίσουμε συνολικά τη χρήση του», συνέχισε τονίζοντας πως είναι η μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:20 pm


Σταϊκούρας: Έμπρακτη η στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί

 Σε ανακοίνωσή του για τον κλάδο των ταξί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι: «Με τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα ΤΑΞΙ, στο 13% από το 24%, που ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και είχε θεσπιστεί ως προσωρινό μέτρο από τον Ιούνιο του 2020, αποδεικνύεται η βούληση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει έμπρακτα τον κλάδο των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ.

Παράλληλα με τη φορολογική ελάφρυνση των επαγγελματιών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί το γενναιόδωρο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί» για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, στο οποίο, το ύψος της επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει έως το 40% - της προ ΦΠΑ - αξίας του ταξί, με τη μέγιστη συνολική ενίσχυση να ανέρχεται σε 22.500 ευρώ.

Το σύνολο αυτών των κυβερνητικών πρωτοβουλιών δίνει την ευκαιρία στον κλάδο των ΤΑΞΙ να υποστηρίξει, με καλύτερους όρους, την οικονομική του δραστηριότητα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό».

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:00 pm


Καίγονται σπίτια στο Κρανίδι Αργολίδας (vid)

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 στο Κρανίδι Αργολίδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης και ήδη κάποια σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 5:43 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας