Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΣΕΠ - Υγειονομικές Περιφέρειες: Ποιοι διοικητές πέρασαν στον διαγωνισμό - Τα ονόματα για την 6η ΥΠΕ (pics)

Ύστερα από ένα διάστημα δύο και πλέον μηνών μετά τη γραπτή εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν οι υποψήφιοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών μέσω ΑΣΕΠ, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Οι πίνακες περιλαμβάνουν ονόματα υποψηφίων που απέκτησαν τα απαιτούμενα μόρια από τις γραπτές εξετάσεις. Από τους επιτυχόντες, οι πρώτοι επτά θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη, ενώ θα υπάρξει και ένα διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να υποβληθούν ενστάσεις.

Για κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, 14 ονόματα περιλαμβάνονται στην τελική λίστα.

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε Υγειονομική Περιφέρεια διαθέτει 2 υποδιοικητές και η αξιολόγηση θα γίνει ταυτόχρονα.

Από τους επτά σημερινούς διοικητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις και δεν πέρασαν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης δύο, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και ο Ιωάννης Καρβέλης, εν ενεργεία διοικητής της 6ης ΥΠΕ, δηλαδή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 5:23 pm


Ομόφωνη έγκριση της Λίγκας για τη σύσταση B' ομάδας του Αστέρα

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για σύσταση ομάδας Β' το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουνίου κατά την Συνεδρίαση του.

Η λίγκα άναψε το πράσινο φως για την δημιουργία ομάδας Β’ του Αστέρα Τρίπολης από την προσεχή αγωνιστική σεζόν και συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Επόμενο βήμα πλέον η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου αναμένεται να μην υπάρξει και εκεί κάποιο «εμπόδιο».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 5:15 pm


Συνελήφθη 20χρονη για εκκρεμή δικαστική απόφαση

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (19.6.2024) το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 25χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 5:00 pm


Ο Σταύρος Σμυρλής και μέλη της ομάδας του "Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ" στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο

Στις 19 Ιουνίου, ο αθλητής Σταύρος Σμυρλής και μέλη της ομάδας του "Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ" επισκέφθηκαν τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα που εργάζεται αδιάκοπα για την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ο Σταύρος Σμυρλής, με αυτήν την πρωτοβουλία, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, είτε με την παρουσία τους είτε με τη συνεισφορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και πώς μπορείτε να συμμετέχετε, επικοινωνήστε στις σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα της εκδήλωσης:

Facebook: @kolympwntaselpizwntas 

Instagram: kolympwntaselpizwntas_

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:45 pm


Προχωράει και για Καραχάλιο ο Αστέρας

Την ίδια στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης έχει κλεισμένους και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Κώστα Τρινταφυλλόπουλο και φουλάρει για τους Μούμο Μουνιόθ και Κάι Τεγιάν ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια στα μεταγραφικά του χτυπήματα και με τον Ζήση Καραχάλιο.

Ο Ζήσης Καραχάλιος που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο νούμερο ένα μεταγραφικος στόχος της αρκαδικής ομάδας από την εγχώρια αγορά και όλα δείχνουν πως οι κιτρινομπλέ προχωρούν δυναμικά για να τον κάνουν δικό τους.

Για τον Ζήση Καραχάλιο φαίνεται πως ενδιαφέρον υπάρχει και από την πλευρά του ΟΦΗ ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται πως έχει το προβάδισμα μιας και του έχει καταθέσει καλύτερη προσφορά από αυτή της ομάδας της Κρήτης.

Ο 28χρονος άσος μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στον κεντρικό άξονα στην θέση του αμυντικού μέσου όσο και ως στόπερ και το γεγονός αυτό έχει την δική του σημασία στο χτίσιμο του νέου κιτρινομπλέ ρόστερ.

Οι δύο πλευρές είναι σε επαφή και όλα κυλούν σε πολύ καλό δρόμο με τον Αστέρα Τρίπολης να κινείται δυναμικά και για την απόκτηση του Ζήση Καραχάλιου.

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:35 pm


Φωτιά στην Αργολίδα: Mήνυμα του 112 για εκκένωση

Η φωτιά στην Αργολίδα συνεχίζει να μαίνεται με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Δάρδιζας έλαβαν εκ νέου προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Ενεργοποίηση 112

Δασική πυρκαγιά στην  Αργολίδα

Αν βρίσκεστε στην περιοχή  Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία & Πετροθάλασσα Ερμιόνης

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:30 pm


Προσωρινή εισφορά αλληλεγγύης στα διυλιστήρια επιβάλλει το Υπ. Οικονομικών

Eurokinissi

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει την επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023. Επίσης, ανακοινώνει τη μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ταξί και στην παράδοση καφέ ως αγαθού (take away & delivery).

Αναλυτικότερα:

Α. Επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης

Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στις εταιρίες διύλισης για το έτος 2022, θεσπίζεται έκτακτη Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης (Π.Σ.Α.) στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023.

Η Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης θα υπολογιστεί με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του φορολογικού έτους 2023, όπως αυτά ορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2022/1854, δηλαδή 33% επί των φορολογητέων κερδών του έτους 2023, που υπερβαίνουν το 20% του μέσου όρου των αποτελεσμάτων των ετών 2018 έως 2021.

Σημειώνεται ότι η Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης, που υπολογίζεται με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του 2023, θα βεβαιωθεί εντός του 2024 και θα αποτυπωθεί στις δηλώσεις των εταιριών του φορολογικού έτους 2024.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο, που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν ωφελούνται από την νέα αύξηση των συντάξεων από 1/1/2025, καθώς και για την ενίσχυση των πιστώσεων του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Β. Μονιμοποίηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον επεκτάθηκε ο μειωμένος συντελεστής σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που προσφέρονται στην εστίαση και στα ταξί έως τις 30/06/2024 με εκτιμώμενο κόστος για το εξάμηνο 77 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά μονιμοποιήθηκε στο 13% για τις περιπτώσεις που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), ενώ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα επανήλθε στο 24%.

Από 1/7/2024 μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί (από το 24% στο 13%) με εκτιμώμενο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 45 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον παραμένει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 65 εκατ. το χρόνο, και επανέρχεται στο 24% μόνο στα σερβιριζόμενα, κατά αναλογία με τα υπόλοιπα μη αλκοολούχα ποτά, με εκτιμώμενη εξοικονόμηση 43 εκατ. το χρόνο.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθώς η εικόνα επί των λογιστικών κερδών των εταιριών διύλισης και για το έτος 2023 έχει αποκρυσταλλωθεί, είναι εμφανές ότι αυτά εάν και μερικώς μειωμένα σε σχέση με το έτος 2022 παραμένουν σε αισθητώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση, σηματοδοτώντας την ύπαρξη πλεοναζόντων κερδών. Συνεπώς η έκτακτη εισφορά που επεβλήθη το 2022, επιβάλλεται και το 2023, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός 2022/1854 της ΕΕ που εκδόθηκε με αφορμή την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της.

Τα έσοδα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ανάγκες των συνταξιούχων αλλά και την ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων. Επιπλέον, μονιμοποιείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση του καφέ με τη μορφή take away και delivery. Η Κυβέρνηση πράττει τα μέγιστα ώστε να ενισχύσει, σε δύσκολες συνθήκες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους δημοσιονομικούς στόχους, σε μια περίοδο που οι οικονομίες πολλών άλλων χωρών της ΕΕ δοκιμάζονται».

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:28 pm


Θέσεις εργασίας στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση του Υποέργου 1 «Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας» της Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας» με κωδικό ΟΠΣ 6002925  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας που εδρεύει στο Άστρος της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ασεπ ΣΟΧ 12 και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Τ.Κ. 22001 Άστρος, απευθύνοντάς την στην Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραφείο Προσωπικού, υπόψη κας Καραματζιάνη Σταματίνας. (τηλ. επικοινωνίας: 2755360121-122).

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων: Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024. 

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, τα απαιτούμενα προσόντα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:09 pm


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 21 Ιουνίου στην Αρκαδία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται:

 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων)

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:07 pm


Μία σύλληψη 20χρονου για κλοπή στην Κορινθία

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (19.6.2024) το μεσημέρι, στην  Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από τσάντα ημεδαπής, -1- κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 4:00 pm


Η εκδήλωση «Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημερίδα για τον Περιφερειακό – Περιοδικό – Κλαδικό Τύπο: Προβλήματα, λύσεις, προκλήσεις» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του Τύπου να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να προτείνουν λύσεις για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του περιφερειακού και περιοδικού τύπου και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή ενός μόνιμου μέτρου στήριξης για τον Τύπο με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ενημέρωσε για την πορεία του προγράμματος ψηφιακής αναβάθμισης των εκδοτικών επιχειρήσεων.

Προηγουμένως, εκ μέρους των διοργανωτών τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΕΤ Νίκος Σουρλόπουλος, ενώ οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αντώνης Μουντάκης (ΕΙΕΤ) και Πέννυ Καλύβα (ΕΔΙΠΤ) εισηγήθηκαν τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το ασφαλιστικό, τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του περιφερειακού και περιοδικού τύπου, την εφαρμογή του Μητρώου Τύπου, το πλαίσιο κατανομής της κρατικής διαφήμισης, την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων τύπου, την τιμολόγηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων, τη διανομή των εντύπων μέσω των ΕΛΤΑ κ.ά.

Στην έναρξη της Ημερίδας, τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου της Γενικής Γραμματείας στο κομμάτι του Τύπου, με κυριότερο τη σύσταση των Μητρώων Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, που συνέβαλαν στη διαφάνεια στο χώρο.

Τέλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες στη συνεργασία τους με τα ΕΛΤΑ, όπως η κακή διαχείριση των αποστελλόμενων εντύπων και οι τεράστιες καθυστερήσεις τέθηκαν στον Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων των ΕΛΤΑ Ιωάννη Καραδήμα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Καραμέρος ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., καθώς και βουλευτές άλλων κομμάτων, τονίζοντας την ανάγκη για διακομματική στήριξη του περιφερειακού και περιοδικού τύπου.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων συναδελφικών ενώσεων Τύπου, εκδότες εφημερίδων και περιοδικών κ.ά.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:55 pm


H ΓΣΕΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους πως αμοίβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 (Αγίου Πνεύματος).

Η Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηρισθεί αργία με απόφαση Περιφερειάρχη, όπως και με διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω θα λάβουν κανονικά το μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους. Σημειώνεται ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος εφόσον λογίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’΄εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους (εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο) ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους (εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:30 pm


Κοντά στην απόκτηση του Μούμο Μουνιόθ ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης τρέχει με γοργούς ρυθμούς τον μεταγραφικό του σχεδιασμό αφού εκτός από την επίθεση του βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 29χρονου Ισπανού κεντρικού χαφ Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο» όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο», αγωνίζεται στην χώρα του και πιο συγκεκριμένα στην Μπούργος έχει ύψος 1.80 και μπορεί να παίξει και ως «8» και ως επιτελικός αλλά και κατά συνθήκη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Ισπανός είναι ένας από τους παίχτες εκείνους που τσέκαρε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιβηρική ο Μίλαν Ράσταβατς μαζί με τον Νίκο Γαλανακόπουλο και ο Αστέρας Τρίπολης προχωράει για την απόκτηση του.

Ο Μούμο έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έπαιξε σε Χοσπιταλέτ, Βαλένθια Μεστάγια και από τη σεζόν 2019-2020 φοράει την φανέλα της Μπούργκος, με την οποία μετράει τις τελευταίες τρεις σεζόν 67 συνολικά συμμετοχές.

Η αρκαδική ομάδα είναι σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα και η τελική συμφωνία όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να έρθει.

Φωτογραφία άρθρου: BurgosFC.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:17 pm


Υπάρχει σχέση των κρουσμάτων καρκίνου με τον κορονοϊό; Ειδικός δίνει την απάντηση

Στο ερώτημα αν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου μετά την πανδημία του Covid 19 και αν συνδέονται μεταξύ τους, έδωσε απάντηση η Ντόρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

H καθηγήτρια ανέφερε ότι υπάρχει πράγματι αύξηση στα επιδημιολογικά περιστατικά. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε και πριν την πανδημία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους. Σημείωσε, δε, ότι μειώνεται ευτυχώς η πιθανότητα του θανάτου. «Ζούμε περισσότερο μετά τη διάγνωση και θεραπευόμαστε, λόγω των νέων θεραπευτικών επιλογών που έχουμε», είπε. Και συμπλήρωσε ότι αυξάνονται περισσότερο τα κρούσματα καρκίνου τα τελευταία 20-30 χρόνια για διάφορους λόγους, καθώς και ότι αυξάνονται τα κρούσματα π.χ. του καρκίνου παχέος εντέρου και σε ηλικίες κάτω των 50 ετών».

 

Διαβάστε περισσότερα για το εάν υπάρχει σχέση των κρουσμάτων καρκίνου με τον κορονοϊό; Ειδικός δίνει την απάντηση

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:15 pm


Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Ανακοίνωση του δήμου Γορτυνίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Γορτυνία.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:07 pm


Εγκληματική οργάνωση ειχε «ρημάξει» την Αττική - Συνολικά 33 συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την αποδόμησή της, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν -20- μέλη της, καθώς και -13- άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ -3- μέλη είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, και σε βάρος ακόμα -20- ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε -2- άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    -10- αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός,
•    -3- ρολόγια smartwatch,
•    -4- λάπτοπ,
•    εξωτερικός σκληρός δίσκος,
•    -33- κινητά τηλέφωνα,
•    μαχαίρι, -3- αυτοσχέδιες λάμες και -2- σουγιάδες,
•    -24- ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης,
•    ηλεκτρονική ζυγαριά,
•    -350- ευρώ,
•    πλήθος τσαντών,
•    -9- ζεύγη γυαλιών ηλίου και
•    -2- τραπεζικές κάρτες.

Αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ΄αυτών.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί -41- περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 3:00 pm


Καφές: ΦΠΑ 13% για take away και delivery αλλά 24% αν σας τον σερβίρουν στο τραπέζι

Τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στον καφέ, αλλά μόνο για take away και delivery και στα ταξί αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη σκιά της παρατεταμένης ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά. Ωστόσο, ο ΦΠΑ επανέρχεται στο 24% για τον σερβιριζόμενο καφέ, στο πρότυπο που ισχύει ήδη για τα αναψυκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ. Επιπλέον επεκτάθηκε ο μειωμένος συντελεστής σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που προσφέρονται στην εστίαση και στα ταξί έως τις 30/06/2024 με εκτιμώμενο κόστος για το εξάμηνο 77 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη μονιμοποίηση του ΦΠΑ 13% για take away και delivery αλλά 24% αν σας τον σερβίρουν στο τραπέζι

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:45 pm


Πανηγυρικός εορτασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά στην Τρίπολη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Φυσιολατρικός Όμιλος Τρίπολης σας προσκαλεί στις 23 και 24 Ιουνίου στον Πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ιωάννη στο Σέχι.

Όπως αναφέρει η αφίσα, γιορτάζει το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά στην Τρίπολη

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 20:00 θα ψαλεί Εσπερινός και την Δευτέρα 24 Ιουνίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:16 pm


Τα σπουδαία φιλικά του Αστέρα στην Ιταλία

Δύο σπουδαία φιλικά για τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην Ιταλία στη διάρκεια της παραμονής του στο προπονητικό κέντρο Veronello Resort από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Αντίπαλοί του η Bologna FC και η Hellas Verona FC.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του ΑΣΤΕΡΑ  για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". 

Στις 29 Ιουλίου η ομάδα θα ταξιδέψει για την Ιταλία, έχοντας ως βάση της το Veronello Resort και έως τις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει δύο σπουδαία φιλικά προετοιμασίας με ομάδες της Seria A!

ΦΙΛΙΚΑ

31 Ιουλίου: Bologna FC - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

3 Αυγούστου: Hellas Verona FC - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

* Οι έδρες και οι ώρες των φιλικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

BOLOGNA FC

Η Bologna FC είναι ομάδα που φέτος τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος Seria A της Ιταλίας και την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστεί στο Champions League. 

Έχει κατακτήσει 7 φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας και 2 φορές το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ έχει και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Στο παρελθόν κατέκτησε τρεις φορές το Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελεί την αρχαιότερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το 1998 κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο. 

Οι εμπειρίες για την ομάδα μας που θα αντιμετωπίσει έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο, ο οποίος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Champions League της νέας περιόδου θα είναι πολύτιμες!

HELLAS VERONA FC

Η Hellas Verona FC είναι ομάδα με έντονες ελληνικές ρίζες, αφού ιδρύθηκε από Έλληνες φοιτητές το 1903. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αναζητούσε το συγκεκριμένο φιλικό με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, θέλοντας να δημιουργήσει δεσμούς τόσο με την πόλη, όσο και με έναν σύλλογο που έχει ελληνική καταβολή. 

Φέτος αγωνίστηκε στη Seria A, τερματίζοντας στην 13η θέση και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο κορυφαίο επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου και για τη νέα χρονιά. 

Η Hellas Verona FC έχει στο παρελθόν κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα Ιταλίας. 

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπενθυμίζουμε τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την περίοδο της προετοιμασίας:

20 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Λεβαδειακός

27 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Παναιτωλικός

11 Αυγούστου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Athens Kallithea

* Οι ώρες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:03 pm


ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας: Οι τάσεις, οι διαφορετικές φωνές και η δίνη μιας «προεδρικής» κρίσης

Το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής περνάει μετά τις ευρωεκλογές από τα σαράντα κύματα. Το Κίνημα μοιάζει να έχει χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: Τις ψύχραιμες φωνές, που αποτιμούν θετικά το συν 5% των ευρωεκλογών και το συν 4% από τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στον Νίκο Ανδρουλάκη -ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία του Κινήματος δυόμισι χρόνια- και τις φωνές που αμέσως ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας. Πρώτος, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, και ύστερα ο Νίκος Παπανδρέου και ακολούθησαν αρκετά στελέχη, όπως ο Χάρης Δούκας,  που αμφισβητούν τον κ. Ανδρουλάκη, με τέτοια επιμονή που κάνει τους πολίτες και ειδικά τους ψηφοφόρους να αναρωτιούνται αν, τελικά, το πρόβλημα του ΠαΣοΚ είναι μόνο ένα κι αυτό είναι... η κεφαλή.

Χθες, κατά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ-Κινήματος Αλλαγής, το ιστορικό στέλεχος Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε «απογοητευμένος» από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, όπου έκανε λόγο για διαγραφές, και, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε: «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, με δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση». Όπως παρατηρήσαμε, οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης από τη συνεδρίαση περιορίζονταν στην κριτική που ασκήθηκε στον κ. Ανδρουλάκη, καθώς ελάχιστα είδαν το φως της δημοσιότητας από τις τοποθετήσεις των πιο ψύχραιμων φωνών, όπως του Δημήτρη Μάντζου, βουλευτή Επικρατείας.

Το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής στην Αρκαδία καθρεφτίζει, με κάποιο τρόπο, την κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή: Από τη μια, οι φωνές που ζητούν αλλαγή προέδρου -ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, έσπευσε να δηλώσει το «παρών» στις εξελίξεις, και μάλιστα σε σύγκλιση για μια ενιαία Κεντροαριστερά- και από την άλλη οι πιο ψύχραιμοι. Αυτό που επισημαίνουν οι δεύτεροι, είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης στην Πελοπόννησο έχει αποδείξει ότι χαράσσει αυτόνομη πορεία για το ΠαΣοΚ, καθώς στις περιφερειακές εκλογές «κατέβασε» ανεξάρτητο, δικό του υποψήφιο, τον κ. Δημήτρη Κουτσούλη, αποδεικνύοντας ότι... το εννοεί όταν μιλάει για την αυτόνομη πορεία του κόμματος, και ότι ο κ. Δούκας γνωρίζει τα ζητήματα των δήμων, αλλά όχι και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ως προς την αυτόνομη πορεία του ΠαΣοΚ, και κάνοντας την αυτοκριτική του, ο κ. Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του σημείωσε χθες:

«Όταν είπα το 2021 αυτόνομη πορεία, ήξερα πολύ καλά τις δυσκολίες. Ήξερα πολύ καλά ότι υπάρχει η πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να μην είναι αυτοδύναμη. Όπως γνωρίζω και πολύ καλά πόσοι από εσάς μου λέγατε σε όλες τις ομιλίες: ''Βάλε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη''. Όλες οι επιλογές είχαν ρίσκο. Αυτό που είπα το 2021, αυτό υπηρέτησα μέχρι σήμερα. Έκανα λάθη; Έκανα λάθη σας το είπα. Αλλά αυτό υπηρέτησα, την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα. Και η ενότητα για μένα δεν είναι θεωρητική συζήτηση, είναι διαφάνεια και αξιοκρατικές επιλογές».

Ως προς τις διαγραφές δε, είπε το εξής: «Διαγραφές: Έχω κάνει τόσες πολλές που τι να πω; Τι να πω; Φοβερό! Δηλαδή τι θα κάνει ένα κόμμα, εάν πάρουν δημοκρατικά απόφαση τα όργανα, και την επόμενη μέρα έχουμε πάλι τα ίδια; Πρέπει να φτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν 15 χρόνια;».

Επίσης, κατηγόρησε τους επικριτές του ότι δεν επέτρεψαν να φανεί ποιος είναι ο μεγάλος ηττημένος των Ευρωεκλογών, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας: «Το να προσπαθείς μία εβδομάδα τώρα με κάθε τρόπο να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο, που θα έπρεπε να απολογείται, για μένα είναι τυχοδιωκτισμός. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά εδώ σήμερα; Είναι τυχοδιωκτισμός. Ούτε δύο ώρες δεν επέτρεψαν κάποιοι να μπει προ των ευθυνών του ο Μητσοτάκης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, στις 10 Ιουνίου, με τοποθέτησή του ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων της Κεντροαριστεράς να τα βρουν, προς όφελος μιας μεγάλης παράταξης π0ου θα κρατήσει τους πολίτες και δεν θα επιτρέψει τη διάσπαση. Και ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας σε ανάρτησή του είχε επισημάνει, προτού γίνουν όλα αυτά, να «τα βρουν» η Πολιτική Επιτροπή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ας μας επιτραπούν δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης σηκώνουν πολύ ψηλά τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ και κυρίως φιλοξενούν τα στελέχη εκείνα που ζητούν αλλαγή ηγεσίας εδώ και τώρα. Δεύτερον, εκτιμούμε ότι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κατακερματισμό την Κεντροαριστερά, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο της απογοητεύονται όλο και περισσότερο.

Και ένα υστερόγραφο: Τα προβλήματα της Αρκαδίας, και της χώρας, είναι τόσο μεγάλα που ίσως καλύτερα θα ήταν τα προβεβλημένα στελέχη, που έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, να ασχολούνταν κυρίως με αυτά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας