Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νέα Διοίκηση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας

Η συγκρότηση και ο ορισμός των μελών του νέου πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, ως νέα διοίκηση της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνας - Μουσείο και Ιστορικό Αρχείο Γορτυνίας, ορίστηκε με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,
κος Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 4 Ιουνίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με Αρ.Φύλλου 607, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ./13.6.2024.

Τα μέλη του πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, τριετούς θητείας είναι:

1. Ευσταθίου Νικηφόρος (κ.κ. Αθανάσιος) του Αναστασίου, Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αγγελίδη Ιωσήφ (κ.κ. Ιωάννη) του Νικολάου, Αρχιμανδρίτη - Εφημέριο.

2. Παναγιωτακοπούλου Αναστασία του Αθανασίου, τραπεζική υπάλληλος,
ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεοχάρη Γεώργιο του Παναγιώτη, ερευνητή.

3. Κούλης Ευστάθιος του Χαραλάμπους, Δήμαρχος Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Καζά Δημήτριο του Χρήστου, Αντιδήμαρχο Γορτυνίας.

4. Γιανναροπούλου Ιωάννα του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος φιλόλογος,
ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαλεβίτη Νικόλαο του Θεοδώρου, ηλεκτρολόγο μηχανικό.

5. Λάμπρος Κωνσταντίνος του Νικολάου, συνταξιούχος, ως τακτικό μέλος,
με αναπληρωτή τον Μπαξεβάνο Χαράλαμπο του Νικολάου, επιχειρηματία.

Ως Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου, ορίστηκε προσωρινά από τον αρμόδιο Υπουργό ο κος Ευσταθίου Νικηφόρος και ως Αντιπρόεδρος
η κα Παναγιωτακοπούλου Αναστασία.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:29 pm


Συνελήφθη 25χρονος με μικρή ποσότητα κάνναβης στην Τρίπολη

Συνελήφθη, χθες (28.6.2024) το βράδυ, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -9,4- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. 

Δελτίο τύπου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:10 pm


Τα αμερικανικά Πανεπιστήμια που βγάζουν δισεκατομμυριούχους

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν περισσότεροι από 700 δισεκατομμυριούχοι και, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν φοιτήσει σε κάποια από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας.

Το περιοδικό, Forbes, έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τα Κολέγια στα οποία έχουν φοιτήσει τουλάχιστον 11 δισεκατομμυριούχοι και, φυσικά, τα Πανεπιστήμια της γνωστής και ως Ivy League είναι αυτά που κυριαρχούν, με εξαίρεση το Brown, στο οποίο έχουν φοιτήσει λιγότεροι.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, είναι μόνο ένας από τους 36 δισεκατομμυριούχους που αποφοίτησαν από το University of Pennsylvania. Με περιουσία 211 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX σπούδασε οικονομικά και φυσικά. Ενώ μεταξύ των άλλων αποφοίτων συγκαταλέγονται ο πρώην Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και οι κληρονόμοι της Estée Lauder, Λέοναρντ, Γουίλιαμ, Αερίν και Ρόναλντ.

Διαβάστε περισσότερα για τα αμερικανικά Πανεπιστήμια που βγάζουν δισεκατομμυριούχους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:07 pm


Οριστική συμφωνία με Μούμο Μουνιόθ ο Αστέρας

Ο Μούμο Μουνιόθ θα πρέπει να λογίζεται ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, έδωσαν τα χέρια και ο 29χρονος Ισπανός μέσος έρχεται άμεσα στην χώρα μας για να πέσουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί.

Η αρκαδική ομάδα ολοκλήρωσε την συμφωνία της μας μαζί του και έτσι ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο» όπως είναι το πλήρες όνομα του προβάρει την κιτρινομπλέ φανέλα μιας και απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταγραφή.

Ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο», αγωνίζεται στην χώρα του και πιο συγκεκριμένα στην Μπούργος έχει ύψος 1.80 και μπορεί να παίξει και ως «8» και ως επιτελικός αλλά και κατά συνθήκη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Ισπανός είναι ένας από τους παίχτες εκείνους που τσέκαρε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιβηρική ο Μίλαν Ράσταβατς μαζί με τον Νίκο Γαλανακόπουλο και ο Αστέρας Τρίπολης προχωράει για την απόκτηση του.

Ο Μούμο έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έπαιξε σε Χοσπιταλέτ, Βαλένθια Μεστάγια και από τη σεζόν 2019-2020 φοράει την φανέλα της Μπούργκος, με την οποία μετράει τις τελευταίες τρεις σεζόν 67 συνολικά συμμετοχές.

Φωτογραφία άρθρου: burgosfc.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:39 pm


Ο ΣΑΟΟ στα Τρίκορφα στην 199η Επέτειο της Μάχης των Τρικόρφων

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα τιμήσει τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο πεδίο της μάχης των Τρικόρφων (23/6/1825), συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στον εορτασμό της 199 ης επετείου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
Θα γίνει μια εύκολη πορεία - προσκύνημα από το Mνημείο της Μάχης μέχρι την καλύβα και το παρατηρητήριο [βίγλα] του Κολοκοτρώνη, διάρκειας 1.30’ περίπου, που βρίσκονται στον λόφο Καστρί, πάνω από το οροπέδιο της Τρίπολης, κοντά στη Σιλίμνα.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.45’ το πρωί και θα ακολουθήσει αρχικά χωματόδρομο και στη συνέχεια μονοπάτι, το οποίο καθάρισαν και σηματοδότησαν μέλη του ΣΑΟΟ.
Η μετάβαση στο Μνημείο θα γίνει με ίδια μέσα.
Σημειώνουμε ότι ο εορτασμός θα αρχίσει στις 10.30΄π.μ., στον χώρο του Μνημείου [5 ο χλμ της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Δαβιάς, λίγο πριν τη Σιλίμνα].

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:15 pm


Σέντρα στα νοκ αουτ παιχνίδια του Euro 2024

Η φάση των «16» του Euro 2024 ξεκινάει το Σάββατο Ιουνίου με τα δύο μεγάλα παιχνίδια αυτό της Ελβετίας με την Ιταλία (19:00) και της Γερμανίας με αντίπαλο την Δανία (22:00).

29 Ιουνίου

Ελβετία-Ιταλία 19:00 (Βερολίνο, Olympiastadion)

Γερμανία-Δανία 22:00 (Ντόρτμουντ, Signal Iduna Park)

30 Ιουνίου

Αγγλία-Σλοβακία 19:00 (Γκελζενκίρχεν, Arena AufSchalke)

Ισπανία-Γεωργία 22:00 (Κολωνία, RheinEnergieStadion)

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 19:00 (Ντίσελντορφ, Merkur Spiel-Arena)

Πορτογαλία-Σλοβενία 22:00 (Φρανκφούρτη, Waldstadion)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:08 pm


Κωνσταντινόπουλος: Θα ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ;

Με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο, ζητάω να ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ, καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων αναψυκτικών, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης, ώστε να μη φαίνεται για ακόμη μια φορά ανακόλουθος ο κ.Μητσοτάκης σε σχέση με όσα υπέγραφε και εξήγγειλε στο παρελθόν.

O κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπογράψει ο ίδιος και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χατζηδάκη, τη βουλευτική τροπολογία 2183/19014/5/2019 με την οποία μεταξύ άλλων καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

ΘΕΜΑ: Θα ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ, καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων αναψυκτικών, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης;

Με την από 20 Ιουνίου 2024 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών για επαναφορά του βασικού συντελεστή ΦΠΑ (24%) έναντι του μειωμένου συντελεστής ΦΠΑ (13%) στα σερβιριζόμενα προϊόντα καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι, με εκτιμώμενη ωφέλεια για τον Προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ.

Όπως είναι δυνατόν η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. Ενδεικτικά, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με την οποία σημειώνει ότι η «αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων» και μετέφερε το αίτημα της ίδιας καθώς και δεκάδων ενώσεων και συλλογών εστίασης σε όλη την Ελλάδα να τεθεί σε ισχύ ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

Μάλιστα με αιχμηρό τρόπο η ΠΟΕΣΕ υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπογράψει ο ίδιος και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χατζηδάκη, τη βουλευτική τροπολογία 2183/19014/5/2019 με την οποία μεταξύ άλλων καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

Μάλιστα το 2018 σε συνάντηση με νέους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί «για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και σε δεύτερο χρόνο στο 11%».

Πέρα όμως από την Κυβερνητική ανακολουθία υπάρχει και το μείζον ζήτημα που ενδεχομένως να προκύπτει με την επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ με τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός του κλάδου της εστίασης. Είναι ότι σίγουρο ότι ο διαφορετικός ΦΠΑ να δίνει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις του κλάδου που δίνουν έμφαση στην παράδοση αγαθών (take away και delivery) για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής, έναντι των επιχειρήσεων που εστιάζουν στο σερβίρισμα του καφέ που θα εφαρμοστεί ο κανονικός συντελεστής.

Αυτό δεν είναι ένας αβάσιμος φόβος δεδομένου ότι υπάρχει εκτεταμένη επιστημονική έρευνα για την επίδραση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ εντός ενός κλάδου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι η 2η αύξηση Κυβερνητική επιλογή ήταν από τον Ιανουάριο του 2024 να ισχύει ο αυξημένος ΦΠΑ και στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), χυμούς και ροφήματα.

Επειδή, βάσει των ανωτέρω, οι ανωτέρω αποφάσεις της Κυβέρνησης για επαναφορά του βασικού συντελεστή ΦΠΑ:

ακυρώνουν ένα θεμιτό και δίκαιο αίτημα του κλάδου της εστίασης για ενιαίο και μειωμένο συντελεστή,

αναιρούν βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στη συνέχεια και ως Κυβέρνησης,

αποτελούν σοβαρή πρόκληση καθώς στη στιγμή που ολιγοπωλιακοί κλάδοι και τραπεζικό σύστημα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν τα όρια της αισχροκέρδειας να αναζητούνται έσοδα από την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών ακόμα και των λιγότερο προνομιούχων Ελλήνων,

ακυρώνουν το αφήγημα των βιώσιμων δημόσιων οικονομικών όταν αποπνέουν την αίσθηση ότι από τον προϋπολογισμό λείπουν 43 εκ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν «παντί τρόπω»

ενδεχομένως να υποκρύπτουν την πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός των πολύ μικρών επιχειρήσεων εστίασης προς όφελος μεγάλων αλυσίδων εστίασης.

Ερωτάται οι κ. Υπουργοί:

Θα εισακούσει τις ενστάσεις του κλάδου της εστίασης και θα ανακαλέσει την απόφαση για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ (κακάο, τσάι και χαμομήλι), καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), χυμούς και ροφήματα, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης, ώστε να μη φαίνεται για ακόμη μια φορά ανακόλουθος ο κ.Μητσοτάκης σε σχέση με όσα υπέγραφε και εξήγγειλε στο παρελθόν;

Έχουν εκπονήσει μια μελέτη, σε συνεργασία και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για το αν ο διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ στο σερβίρισμα και στην παράδοση (take away και delivery) καφέ στρεβλώνει τον ανταγωνισμό εντός του κλάδου της εστίασης;

Θα καταστήσει οριστική πραγματικότητα τον ενιαίο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών, όπως ζητάει σύσσωμος ο κλάδος της εστίασης;

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:43 am


Παράταση για την υποβολή δηλώσεων καθαρισμού των ακαθάριστων οικοπέδων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου από τις έως τώρα δηλώσεις στην πλατφόρμα του υπουργείου, διαφαίνεται ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται «μία νέα κουλτούρα πρόληψης» στη χώρα.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα 18 Ιουλίου και ώρα 19.00, 459.252 πολίτες έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

Ακαθάριστα οικόπεδα: Επιπλέον χρηματοδότηση σε δήμους για το μάζεμα των ξερών χόρτων

Μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500 δηλώσεις, που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμο είναι να καθαρίζουν τις περιουσίες τους. «Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τις ιδιοκτησίες μας, τους γείτονές μας και τον τόπο μας και συμβάλλουμε καθοριστικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα ακαθάριστα οικόπεδα

Μετά και την παράταση που δόθηκε, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά, ή μέσα σε δασικές εκτάσεις θα πρέπει έως τις 15 Ιουλίου να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, που αφορούν τα κλαδέματα δέντρων, θάμνων και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και να καταθέσουν τη σχετική έκθεση συμμόρφωσης του Κανονισμού Πυροπροστασίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το δηλώσουν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr.

Δηλώσεις

Οι δηλώσεις κατατίθενται είτε χειρόγραφα, είτε με e-mail από τους αρμόδιους επιστήμονες μηχανικούς, τοπογράφους, δασολόγους ή γεωπόνους που συντάσσουν για λογαριασμό των ιδιοκτητών τις εκθέσεις.

Το νέο εργαλείο που δημιουργήθηκε θα απλοποιεί τις διαδικασίες, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανόνες ως προς τον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνοι για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν, εάν οι πολίτες έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:39 am


Πρόγραμμα Κινητής Μονάδας για το μήνα Iούλιο στο Λεωνίδιο

Για τον μήνα Ιούλιο η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας θα βρίσκεται στο Λεωνίδιο με ωράριο 10:00 - 13:00 τις εξής μέρες: 5, 12, 19 και 26/7

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:30 am


«Ναυάγιο» με Τέγιαν και φουλ για Ζόρντι Σάντσες ο Αστέρας (vid)

Ένα ακόμα από την μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πρόκειται για αυτό του Ζόρντι Σάντσες και αφορά την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Και Τέγιαν βρίσκεται στον δρόμο για την Τρίπολη ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής οδήγησε την περίπτωση του σε «ναυάγιο» και κάνει τον Αστέρα Τρίπολης να στρέψει την προσοχή του προς την περίπτωση του Ζόρντι Σάντσες.

Ο Ζόρντι Σάντσες είναι 29 χρονών είναι σέντερ φορ και την τελευταία διετία αγωνίστηκε Βίτζεβ Λοτζ έχοντας 65 συμμετοχές με 19 γκολ και 10 ασίστ με τους αριθμούς του μαρτυρούν και τις πολύ καλές του ποδοσφαιρικές σεζόν.

Ο Ισπανός φορ έχει αγωνιστεί επίσηςαπό Μπανταλόνα, Νουμάνθια, Ίμπιζα, Μούρθια, Καστεγιόν, Αλμπαθέτε και Βαλένθια Β’, ενώ μικρός αγωνιζόταν στην της Μπαρτσελόνα.

Πλέον ο Ζόρντι Σάντσες είναι στην pole position για την θέση του επιθετικού ωστόσο υπάρχουν και οι back up περιπτώσεις με άλλα ονόματα φορ.

Φωτογραφία άρθρου: widzewtomy.net

Ειδήσεις: 
Video: 

【救世主】ジョルディ・サンチェス プレー集 コンサドーレ札幌移籍へ Jordi Sánchez

Video of 【救世主】ジョルディ・サンチェス プレー集 コンサドーレ札幌移籍へ Jordi Sánchez

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:06 am


Συνελήφθη 23χρονος από την ΟΠΚΕ Αρκαδίας με ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη, σήμερα (29.6.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -19,5- γραμμαρίων και -1- μαχαίρι με μήκος λάμας -6- εκατοστά,  τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Δελτίο τύπου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:50 am


Αφιέρωμα στην Κύπρο για την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου, συνεπής στο θερινό ραντεβού της στη Φεστιβάλ Ρεματιάς, φέτος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή το 1974.

Παρουσιάζουμε μια παράσταση για όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για
το χρυσοπράσινο φύλλο και τα αγνοούμε. Από τις αρχαίες ρίζες της
ελληνικότητας της Κύπρου, της νήσου της Αφροδίτης, στον πρώτο
εποικισμό της από τους Αρκάδες και από τους πρώτους κατακτητές στη
σύγχρονη διχοτόμησή της. Από τους αρχαίους μύθους στις λαϊκές
παραδόσεις και από την παραδοσιακή μουσική στα σύγχρονα μουσικά
και καλλιτεχνικά δημιουργήματα, ταξιδεύουμε ανάμεσα στις χαρές και
στους θρήνους.
Με πυξίδα το συναίσθημα και τις ανθρώπινές ιστορίες, σας καλούμε σε
μια παράσταση για το χρυσοπράσινο φύλλο της Μεσογείου που δεν
θέλουμε να ξεχάσουμε !!

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:30 am


Η Ιωάννα Λυτρίβη συνάντησε τους εκπροσώπους των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Αρκαδίας

Την Παρασκευή 28/06/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Λυτρίβη Ιωάννα.

Έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις αγωνίες των συναδέλφων μας και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κ.Ξ.Γ στην προσπάθειά τους να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους μαθητές τους στο σύγχρονο κοινωνικό -οικονομικό περιβάλλον.

Δεσμευόμαστε πως οι προσπάθειες και οι επαφές μας με τα αρμόδια υπουργεία θα είναι διαρκείς ώστε να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό κ.Λυτρίβη για την ειλικρινή της διάθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.Γιάννη Τρουπή για την διαρκή στήριξή του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:11 am


Πεζοπορία το Καλοκαίρι: Πρόληψη και ασφάλεια

Με τον υδράργυρο να έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας από την αρχή του καλοκαιριού, η πεζοπορία φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σπορ, καθώς μετράμε ήδη θύματα, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. 

Mε άρθρο της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώνει τους πεζοπόρους για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβουν στην επόμενη απόδρασή τους.

Συνολικά, τέσσερις τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους, σε Σύμη, Σάμο, Κρήτη και Κέρκυρα, ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται δύο Γαλλίδες στη Σίκινο κι ένας Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό με την εξαφάνισή του να μετράει εννέα μέρες.

Ένας 67χρονος άνδρας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι στους Μύλους Ρεθύμνου λόγω καρδιακού προβλήματος.

Μια 70χρονη γυναίκα αισθάνθηκε ζάλη και κατέρρευσε στο φαράγγι Χοχλιακιών στη Σητεία.

Ο 67χρονος Βρετανός Μάικλ Μόσλι βρέθηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη, μετά από πεζοπορία.

Ένας 74χρονος Ολλανδός πεζοπόρος βρέθηκε νεκρός στη Σάμο, στην περιοχή Λιμνιώνας και Κλήμα.

Ένας 59χρονος Αμερικανός πεζοπόρος επίσης αγνοείται στην Αμοργό μετά από πεζοπορία διάρκειας περίπου 4 ωρών.

Αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνουν τους αντικειμενικούς κινδύνους της πεζοπορίας κατά τους θερμούς θερινούς μήνες, και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τη σημασία της προετοιμασίας, της γνώσης και της πρόληψης.

 

Μέτρα πρόληψης για ασφαλή πεζοπορία

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε με ασφάλεια την πεζοπορία, ακόμα και το καλοκαίρι. 

Προετοιμασία 

Ενημερώσου! Πριν από την έναρξη της πεζοπορίας, είναι σημαντικό να ενημερωθείς σχετικά με τη διαδρομή, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει, τις ιδιαιτερότητες του εδάφους, αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Ακόμα, πρέπει να αποφεύγεις τις επικίνδυνες ώρες, όπως το μεσημέρι όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, και να υπολογίσεις σωστά τις ώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδρομής. Καλό είναι η πεζοπορία να ξεκινά νωρίς το πρωί και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Διαφορετικά, συστήνεται η πεζοπορία τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το σούρουπο.

Ενημέρωση οικείων και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων

Πριν ξεκινήσεις την πεζοπορία, φρόντισε να ενημερώσεις τους οικείους σου για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσεις, καθώς και για πιθανή αλλαγή πορείας. Αν δεν υπάρχει σήμα στο κινητό, προτείνεται η αποστολή γραπτού μηνύματος, καθώς υπάρχουν πιθανότητες αυτό να παραδοθεί όταν βρεθεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα ο αριθμός 112!

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή πριν από μια απαιτητική διαδρομή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πριν από την πεζοπορία, είναι καλό να καταναλώσεις ελαφρά γεύματα που περιλαμβάνουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, αποφεύγοντας βαριά γεύματα όπως είναι τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά, ζύμες και πίτες, τα οποία μπορούν να δυσκολέψουν την πέψη και να προκαλέσουν αίσθημα βαρύτητας κατά τη διάρκεια της πορείας. Προτείνεται η επιλογή τροφίμων πλούσιων σε ενέργεια, όπως είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι ενεργειακές μπάρες.

Κατάλληλος Εξοπλισμός

Η επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού είναι σημαντική. Το σακίδιο πρέπει να είναι καλά οργανωμένο και -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνει: νερό και ηλεκτρολύτες για την επαρκή ενυδάτωση, ενεργειακές μπάρες, φακό κεφαλής και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα, καλό είναι να έχεις μαζί σου σφυρίχτρα, σουγιά, αναπτήρα, αλλά και ένα μικρό φαρμακείο με ελαστικό επίδεσμο, χειρουργικά γάντια και αποστειρωμένες γάζες. Απαραίτητα αξεσουάρ είναι επίσης το καπέλο, αλλά και τα γυαλιά ηλίου.

Παρέα

Προτίμησε πάντα να περπατάς με παρέα κι όχι μόνος/η.

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Όλα τα παραπάνω, που αποτελούν τους βασικούς τρόπους πρόληψης για μια ασφαλή πεζοπορία, ισχύουν για όλους, ωστόσο έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για ορισμένες ευπαθείς ομάδες. Τέτοιες είναι οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα με γνωστά προβλήματα υγείας, όπως είναι για παράδειγμα οι καρδιοπαθείς ή τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και οι υπέρβαροι. 

 

Κάνουμε την πεζοπορία ασφαλή 

Η πεζοπορία το καλοκαίρι στη χώρα μας μπορεί να είναι ένα αγαπημένο σπορ και μια όμορφη εμπειρία για πολλούς, αλλά εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Η προσεκτική προετοιμασία, η σωστή διατροφή και ενυδάτωση και η επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού είναι απαραίτητα για την αποφυγή κινδύνων, ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει με ασφάλεια την αγαπημένη του δραστηριότητα. Μένουμε ασφαλείς!

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:47 am


Τρίπολη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, χθες (28.6.2024) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, -2- ανήλικοι ημεδαποί, γιατί αφαίρεσαν από κατάστημα σούπερ μάρκετ, εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή, μητέρα του ενός εκ των δύο ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:46 am


Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και σε τμήμα του Νομού Λακωνίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 29 Ιουνίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και σε τμήμα του Νομού Λακωνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας .

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:00 am


Η ροζ γωνιά της πλατείας Άρεως

Η ροζ μεριά στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολης με τις βουκαμβίλιες να χρωματίζουν μέσα στην νύχτα μια από τις πιο ξεχωριστές γωνιές της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Η φωτογραφία ανήκει στον Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:10 pm


Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε στην Τρίπολη τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Χάρτινες Γροθιές» (pics,vid)

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο κατάστημα του Music Center, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίσκου "Χάρτινες Γροθιές" της Κατερίνας Χαρμπή σε μια όμορφη μουσική εκδήλωση.

Η Κατερίνα Χαρμπή, με καταγωγή από Μανθυρέα , έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο, με τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική δίνοντας ζωντανά την μουσική της στο κοινό.

Για την Κατερίνα αυτή είναι η πρώτη της δισκογραφική δουλειά και όπως η ίδια μας δήλωσε νιώθει πολύ υπερήφανη για το αποτέλεσμα και επίσης ιδιαίτερη χαρά και τιμή που παρουσιάζει τον δίσκο της στην Τρίπολη.

Μαζί με την Κατερίνα Χαρμπή ήταν και ο μουσικός Γιάννης Γεωργέλος.

Ακολουθήστε την Κατερίνα Χαρμπή:
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε τον δικό της "Χάρτινες Γροθιές" στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε τον δικό της "Χάρτινες Γροθιές" στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:34 pm


Κενές για την αναβολή του SkiritidaRun: Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα

Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα. Γι' αυτό το λόγο η αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής του Skiritida Run ήταν άμεση στην επιστολή που λάβαμε από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00).

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς (πορτοκαλί επίπεδο) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του φεστιβάλ Skiritida Run, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Η απόφαση του Υπουργού είναι απόλυτα σεβαστή καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων μας. Οι εκδηλώσεις για το Skiritida Run θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Χρήστος Κενές Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:00 pm


Ο Καστρίτης πήρε στον Άρη τον Μαντζούκα

Την φανέλα του Άρη θα φοράει την σεζόν 2024/25 ο Λευτέρης Μαντζούκας (21 χρονών, 2.07 μέτρα), με τους "κίτρινους" να ανακοινώνουν ότι αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea ανακοινώνει την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Ο διεθνής άσος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2003 και με ύψος 2.07μ. αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ.

Το 2015 εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Προμηθέα Πάτρας, και σε ηλικία μόλις 14 ετών, τη σεζόν 2017-18, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Τον Οκτώβριο του 2018, όντας 15 ετών, έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο BCL και ένα χρόνο αργότερα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο BKT EuroCup.

Το 2020, σε ηλικία 17 ετών, ο Λευτέρης Μαντζούκας πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον οποίο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με τους «πράσινους» κατέκτησε πέντε τίτλους, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα Super Cup και μία Euroleague.

Τη σεζόν 2022-23, ο νέος αθλητής του ΑΡΗ Midea κατέκτησε δύο ατομικά βραβεία, αφού αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος παίκτης της Stoiximan Basket League.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποτέλεσε βασικό στέλεχος των «μικρών» Εθνικών Ομάδων, με συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 το 2018 (9.3 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 του 2019 (15 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2022 (12.2 πόντους) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2023 (χάλκινο μετάλλιο).

Συνολικά στην Εθνική Παίδων μέτρησε 12 αγώνες με 200 πόντους (16.67) και στην Εθνική Νέων Ανδρών 25 συμμετοχές με 417 πόντους (16.68)."

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:41 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας - Npress

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:06 pm


Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας