Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα ημίμετρα είναι κανόνας της πολιτικής του Μητσοτάκη

«Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή… διαγραφή: Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναγάγει τα ημίμετρα και τις δειλές αποφάσεις σε κανόνα της πολιτικής του, ακόμα κι όταν αφορούν εξόφθαλμα περιστατικά που προσβάλλουν κάθε πολίτη.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Έτσι και με τον κ. Αυγενάκη: με καθυστέρηση ημερών, κι αφού πρώτα κυκλοφόρησε το αδιάψευστο βίντεο με το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίας από τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του! Ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει δηλαδή σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας: τα στελέχη μου έχουν ασυλία, απεριόριστη εξουσία και δικαίωμα να χειροδικούν έναντι όποιου κάνει απλώς τη δουλειά του. Κι αν υπάρξει κάνα μαρτυριάρικο βίντεο, τότε απλώς θα βάζει τον κάθε Αυγενάκη για λίγο στον πάγκο ώστε να τον επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία… Αλλά είπαμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης ειδικεύεται στις μισές δουλειές: Ημίμετρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ημίμετρα στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, ημίμετρα κι όταν θίγεται το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών. Κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα…».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:42 pm


Ξεκινούν δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο σε Βόρεια και Νότια Κυνουρία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των ΔήμωνΒόρειας και Νότιας Κυνουρίας, ότι ξεκινούν δολωματικοί ψεκασμοί για το πρόγραμμα δακοκτονίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στις Κοινότητες Ξηροπηγάδου και Λεωνιδίου.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στην Κοινότητα Μελιγούς.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι FORZA 10 CS (δραστική ουσία : Lambda-cyhalothrin) και DACUSBAIT 100.
Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω Κοινότητες να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 6։10 -9:30 π.μ.) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα,ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2710226946, 2755029121, 2757022212.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:40 pm


Κοινωνικός Τουρισμός: Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο και ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω gov.gr.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 ξεκίνησε τη Δευτέρα 01.07.2024, θα διαρκέσει έως τις 30.06.2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδωνp).

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:20 pm


«Να μπει τέλος στο φλερτ με τα πυρηνικά απόβλητα της Βουλγαρίας»

«Να μη γίνει η Ελλάδα η χωματερή του Κοζλοντούι!»

Ασάφειες, τεράστια ξενόγλωσσα κείμενα, βιασύνη, αποφυγή δημοσιότητας και μεθοδεύσεις πυροδοτούν βάσιμες ανησυχίες στα Περιφερειακά Συμβούλια της Ελλάδας, που καλούνται να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας, θέμα για το οποίο δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για την ουσία ούτε για τη σκοπιμότητά του.

Όπως είχαν καταγγείλει ήδη από τον Απρίλιο οι «Πράσινοι-Οικολογία», η κυβέρνηση έχει διαβιβάσει στις Περιφέρειες της Ελλάδας έναν τεράστιο όγκο υλικού 550 σελίδων στα αγγλικά με υποτιθέμενα μέτρα και στοιχεία και έχει ζητήσει να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου «διαχείρισης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας». Για να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση με την κοινωνία και τους φορείς, το ΥΠΕΝ έθεσε προθεσμία 30 ημερών (από τις 5 Μαρτίου), για μια τυπική, χωρίς δημοσιότητα και τελικά άκαρπη διαβούλευση επί ενός δυσνόητου υλικού.

Αρκετά Περιφερειακά Συμβούλια έχουν αρνηθεί να απαντήσουν θετικά ή έχουν αναβάλει επ’ αόριστον τη γνωμοδότηση επί του θέματος (Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Κ. Μακεδονίας, Στερεάς, Θεσσαλίας κ.α.). Κάποια Συμβούλια δήλωσαν «αναρμοδιότητα» εφόσον ούτε καν η ΕΕΑΕ δεν έχει εκφραστεί θετικά. Κάποια Συμβούλια όμως συνέπλευσαν με τις κυβερνητικές εντολές (Ηπείρου, Αττικής), υπό όρους αλλά χωρίς σοβαρή έρευνα και τεκμηρίωση της άποψής τους.

Είναι λογικός, λοιπόν, ο φόβος μήπως γίνει η Ελλάδα η χωματερή των πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας. Και ενώ είναι διακρατική υπόθεση, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση.

Καμία υπεύθυνη πληροφόρηση δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση και για το αν και τι είδους συμφωνία διαπραγματεύεται από το 2022 με τη βουλγαρική για έμμεση ελληνική χρηματοδότηση νέας πυρηνικής μονάδας στο Κοζλοντούι, μέσω εγγυημένης απορρόφησης της ηλεκτροπαραγωγής της από τη χώρα μας για 30 χρόνια. Έμεινε αδιευκρίνιστο το θέμα της διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων, που οι Βούλγαροι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα τους, όπως αποκάλυψε σε εκδήλωση των Βαλκάνιων Πράσινων (5.5.2022) ο Πράσινος, τότε αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Borislav Sandov.

Ήδη η Βουλγαρία, στην προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία, η οποία έπαιρνε μέχρι τώρα τα πυρηνικά της απόβλητα, εκτός από τις λειτουργούσες μονάδες 5 και 6 συνολικής ισχύος 2160 MWe, προχωρά μέχρι το 2045 στην κατασκευή των μονάδων 7 και 8 στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι -1.000 μεγαβάτ η καθεμιά -με δυτική τεχνολογία.Επίσης, σχεδιάζει την κατασκευή δύο πυρηνικών μονάδων στο Μπέλενε έως το 2035/2040. Ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί στον έναν αντιδραστήρα πυρηνικά καύσιμα της αμερικάνικης Westinghouse με 10ετή σύμβαση ενώ στον δεύτερο θα τροφοδοτείται από το 2025 με καύσιμα της γαλλικής Framatome. Σχεδιάζει, ακόμη, την κατασκευή δύο πυρηνικών μονάδων στο Μπέλενε (στον Δούναβη) ως το 2035/2040. Τι θα κάνει με τα πυρηνικά απόβλητα;

Η Βουλγαρία έχει κλείσει μια συμφωνία με τη Γαλλία για μεταφορά τουλάχιστον 77 τόνων πυρηνικών αποβλήτων δυο φορές τον χρόνο για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία. Επειδή όμως αυτό θα γίνει μετά το 2030, ψάχνει να ξεφορτωθεί και αυτά των παλιών μονάδων αλλά και τα νέα απόβλητα που θα παραχθούν.

Το παλιάς ρωσικής τεχνολογίας πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι έχει λειτουργήσει ως «χρυσοφόρα αγελάδα» για τη Βουλγαρία και έχει απορροφήσει τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι Πράσινοι το 2010 είχαν ζητήσει στο ευρωκοινοβούλιο (Ρεβέκκα Χάρμς) η Βουλγαρία να χρησιμοποιήσει τα 120 από τα 300 εκ € της αποζημίωσης που θα έπαιρναν από την ΕΕ για να κλείσουν τους 4 επικίνδυνους αντιδραστήρες, για να κατασκευάσει αποθήκες ασφαλούς φύλαξης των πυρηνικών αποβλήτων του Κοζλοντούι. Οι Βούλγαροι αντέδρασαν και χαρακτήρισαν ως «απαράδεκτη» την πρόταση αυτή αλλά υποσχέθηκαν ότι θα κατασκευάσουν αποθήκη «φύλαξης» των πυρηνικών αποβλήτων κοντά στο Κοζλοντούι μέχρι το 2015. Η κατασκευή του άργησε, ώστε να γίνει με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης από το γερμανικό κονσόρτσιουμ RWE NUKEM-GNS. Ακόμη και τώρα η Βουλγαρία συνεχίζει να αναζητεί χώρους ταφής των ραδιενεργών αποβλήτων και των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων. Δεν υφίστανται στη χώρα εγκαταστάσεις για τη μετατροπή, τον εμπλουτισμό και την παραγωγή πυρηνικών καυσίμων, ούτε για την επεξεργασία εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων.

Τα εξαντλημένα πυρηνικά καύσιμα από τις δύο λειτουργούσες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αποθηκεύονται σε ειδικές λεκάνες εξαντλημένων καυσίμων (SFP), στον αντιδραστήρα, και σε εγκατάσταση υγρής αποθήκευσης (WSFSF) στους χώρους του Κοζλοντούι. Το επικαιροποιημένο Σχέδιο, το οποίο αφορά και η τωρινή ΣΜΠΕ, γίνεται επειδή πρόκειται να χωροθετηθούν και νέες εγκαταστάσεις, όπως επιβάλλει η ΕΕ. Στο «Εθνικό Αποθετήριο Πυρηνικών Αποβλήτων», στη θέση «Radiana» του χωριού Χάρλετς, 3 χλμ από το Κοζλοντούι, προβλέπεται η αποθήκευση ραδιενεργών αποβλήτων από τους παροπλισμένους αντιδραστήρες και εγκατάσταση αποτέφρωσης απορριμμάτων στον χώρο των μονάδων 1-4 του Κοζλοντούι. Στον Δήμο Ελίν Πελίν προβλέπεται το εξειδικευμένο τμήμα του «Μόνιμου αποθετηρίου ραδιενεργών αποβλήτων του Νόβι Χαν», 35 χλμ ΝΑ της Σόφιας. Προβλέπεται και η κατασκευή εγκατάστασης παραγωγής συσκευασιών τύπου StBK από τον Κρατικό Φορέα «Πυρηνικά Απόβλητα», που θα τεθεί σε λειτουργία το 2025. Στη ΣΜΠΕ γίνεται αναφορά και σε άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες όμως είναι σε επίπεδο μελέτης σκοπιμότητας ή απλής ιδέας.

Η ΣΜΠΕ αναφέρει σαφώς ότι μόνον από το 2030 και μετά θα ισχύσει η συμφωνία με τη Γαλλία. Γι’ αυτό εξετάζεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Γαλλίας αλλά και με άλλες χώρες για υπογραφή συμφωνίας για την πιθανή επεξεργασία των εξαντλημένων πυρηνικών αποβλήτων από την προηγούμενη και τη μελλοντική λειτουργία του αντιδραστήρα WWER-1000 για την περίοδο 2024-2029. Και παρόλο που η ευρωπαϊκή οδηγία 2011/70/ΕΥΡΑΤΟΜ επιβάλλει σε κάθε χώρα να φροντίσει για τα δικά της πυρηνικά απόβλητα, στην ΣΜΠΕ αναφέρεται σε πολλά σημεία η μεταφορά και η «μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σε άλλες χώρες». Δεν αναφέρει ποιες θα είναι αυτές οι τρίτες χώρες ούτε από ποιες χώρες θα διέρχονται τα πυρηνικά απόβλητα κατά τη μεταφορά τους, ούτε πού θα αποθηκευτούν μετά την επιστροφή τους από τη Γαλλία.

Στη Γαλλία αναλαμβάνει η Framatome, θυγατρική του γαλλικού κολοσσού Électricité de France SA (EDF), που έχει υπογράψει τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους 5,8 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της παράτασης ζωής των πυρηνικών της Γαλλίας, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή ταξινόμηση, που ψήφισε τον Ιούλιο του 2022 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για «πράσινο ξέπλυμα» των πυρηνικών, που τα εντάσσουν στις «πράσινες» μορφές ενέργειας μαζί με το ορυκτό αέριο, ως υποτιθέμενες «εναλλακτικές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η Ελλάδα φλερτάρει με τα πυρηνικά εργοστάσια και τα απόβλητα και δεν ακολουθεί το υπόδειγμα της Γερμανίας, όπου πέρυσι έκλεισαν τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια μετά από δεκαετίες αγώνων των Πράσινων. Και αντί να προβάλλει το αίτημα για Βαλκάνια και Μεσόγειο χωρίς πυρηνικά, με πολιτικές για ένα ασφαλέστερο, ειρηνικό και καθαρότερο μέλλον, συζητά ακόμη και με τον Ερντογάν, ο οποίος πρότεινε να πουλήσει στην Ελλάδα ηλεκτρική ενέργεια από τους πυρηνικούς σταθμούς της Τουρκίας και μάλιστα αυτόν που θα κατασκευάσει στην Ανατολική Θράκη. Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ούτε πριν ούτε μετά την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, απέναντι από την Κύπρο, σε έντονα σεισμογενή περιοχή.

Η κυβέρνηση, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί στροφής και επιτυχιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, φαίνεται πως ακολουθεί την πεπατημένη της εξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια και αυτό γίνεται στο ημίφως. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό, γνωστού όντος ότι δεν γνωρίζουν σύνορα οι επιπτώσεις πυρηνικών ατυχημάτων ή και αστοχιών στη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων. Διαφαίνεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποσπαστεί η σύμφωνη γνώμη των Περιφερειών μακριά από τη δημοσιότητα και κατά ένα γενικό και ασαφή τρόπο.

Επειδή με τα πυρηνικά δεν παίζουμε και κανείς δεν δικαιούται να «δέσει» τη χώρα σε επικίνδυνες επιλογές, οι Πράσινοι – Οικολογία:

    Διεκδικούν Ανοιχτά Δεδομένα και πλήρη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση.
    Δεν αποδέχονται τη διέλευση ούτε την αποθήκευση και τη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων στην Ελλάδα.
    Ζητούν να μάθουν τι μέτρα έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που σχετίζονται με τις παραπάνω δραστηριότητες (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος).
    Ζητούν να μάθουν τι σχέση έχουν τα πυρηνικά απόβλητα με την κατασκευή στην Τανάγρα μονάδας Ταφής Βιομηχανιών Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΒΕΑ).

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:00 pm


Υπεγράφη η σύμβαση για την υποθαλάσσια και εναέρια επιθεώρηση του φράγματος του Αναβάλου

Υπεγράφη, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, η σύμβαση για την υποθαλάσσια και εναέρια επιθεώρηση του φράγματος του Αναβάλου, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της διαχείρισης και της ποιότητας του νερού στην περιοχή.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την χρήση ενός υποβρύχιου drone για πρώτη φορά στο φράγμα, το οποίο θα διεξάγει ενδελεχή έλεγχο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του φράγματος. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες νερού για τον έλεγχο της ποιότητάς του.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13.640 ευρώ, και αναμένεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του φράγματος και την ποιότητα του νερού, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαντζούνης, δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για την επιθεώρηση του φράγματος του Αναβάλου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού. Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας για πρώτη φορά στην Περιφέρειά μας, όπως το υποβρύχιο drone, θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του φράγματος και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωσή του. Αυτό το έργο εντάσσεται στη στρατηγική μας για την προστασία των φυσικών πόρων και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού για τους πολίτες μας».

Δελτιό Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:52 pm


Ο Κωνσταντίνος Μπουλούλης στον Αστέρα Β'

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή, Κωνσταντίνο Μπουλούλη, ο οποίος εντάσσεται στην Ομάδα Β' του συλλόγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο ποδοσφαιριστής, Κωνσταντίνος Μπουλούλης εντάσσεται στο δυναμικό της Β' Ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όνομα: Κωνστνατίνος Μπουλούλης

Θέση: Μέσος

Ημερομηνία Γέννησης: 07/12/1993

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:50 pm


Δείτε το πρόγραμμα για της πρώτης μέρας του Μelitzazz 2024

Η ανησυχία και η αναζήτηση των Τσακώνων, το άγνωστο και η ελπίδα, οι νέες πατρίδες, η περιπλάνηση, η επιβίωση και ο πλουτισμός, ο νόστος, η επιστροφή στην γενέτειρα, το αποτύπωμα στην κοινωνική ζωή και πολιτιστική κληρονομιά του γενέθλιου τόπου είναι τα
πολιτισμικά συστατικά του φετινού Melitzazz 2024 «Νόστος».

Κλείνοντας φέτος τα 12 χρόνια του, το αγαπημένο Melitzazz Λεωνιδίου ταξιδεύει και πάλι στο εξωτερικό, αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο. Εμπνευσμένοι και ανήσυχοι άνθρωποι που δημιούργησαν παροικίες, οικογένειες που μεγάλωσαν και αναπτύχθηκαν στην Αίγυπτο και την Κωνσταντινούπολη κατά τα οθωμανικά χρόνια, τη Προποντίδα, τη Βάρνα της Βουλγαρίας, το Βουκουρέστι, τη Βραΐλα και άλλες πόλεις της Ρουμανίας στη συνέχεια, σε Παραδουνάβιες περιοχές, στην Οδησσό, στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη μακρινή Αμερική (Tarpon Springs-Florida, Σικάγο), την Αυστραλία αλλά και τον κοντινό Πειραιά. Πολλοί μετανάστες διέπρεψαν ως έμποροι, εργοστασιάρχες, αξιωματικοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες

Όπως πάντα, στο Melitzazz φέτος συνομιλεί το παλιό με το νέο: η ιστορία, η παράδοση, η αρχιτεκτονική, η τσακώνικη διάλεκτος, η υφαντική, ο τσακώνικος χορός και η γεύση, με τις σύγχρονες δράσεις – οκτώ συναυλίες με παλιές και νέες μουσικές, τρία εργαστήρια, δύο εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μία ιστορική έκθεση, τέσσερις μόνιμες εκθέσεις, τέσσερις εκδηλώσεις λόγου και στρογγυλά τραπέζια, τρεις κινηματογραφικές ταινίες, διάφορες γευστικές δοκιμές και εμπειρίες, γεύση και περιήγηση. Όλα διάσπαρτα απλωμένα στα σοκάκια και τις πλατείες, τα 200 ετών πυργόσπιτα και τα αρχοντικά του Λεωνιδίου, αυτά που έχτισε ο πλούτος και η επιτυχία των Τσακώνων που ξενιτεύτηκαν, φέρνοντας μαζί και συνήθειες του εξωτερικού που έγιναν τσακώνικες (υφαντική, καφές, μαστίχα, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες κ.ά.).

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 21:00
Φάμπρικα Πολιτισμού

Η Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνικά ανήσυχων ανθρώπων του Λεωνιδίου και του Τυρού με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.

Πρώτος μαέστρος της χορωδίας ήταν ο Στέφανος Καρδιόλακας, με τον οποίο η χορωδία έκανε τις πρώτες της συναυλίες κυρίως στο Λεωνίδιο. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα μαέστρος της χορωδίας είναι ο Σταύρος Κουτίβας. Έκτοτε συνεχίζει την καλλιτεχνική της πορεία με συναυλίες στο Λεωνίδιο και συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ενώ από την Άνοιξη του 2023 και μετά, διοργανώνει στο Λεωνίδιο χορωδιακά φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Eίναι τρίφωνη μικτή χορωδία που αριθμεί περίπου 25 μέλη και, έχοντας αποκτήσει τις πρώτες της εμπειρίες στο πολυφωνικό τραγούδι, έχει πλέον ως στόχο την βελτίωσή της μέσα από συμμετοχή σε χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και με την μελέτη απαιτητικών πολυφωνικών κομματιών του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Στο Melitzazz 2024 θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε τραγούδια του κινηματογράφου και της ξενιτιάς.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 21:30
Αρχοντικό Τσούχλου

Τα ρεμπέτικα, το «ελληνικό μπλουζ», είναι μια μουσική που γεννήθηκε από την εξορία και τους δρόμους.

Το My Rembetika Blues είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της μουσικής και τη σχέση της με τον άνθρωπο. Με αναφορά στη μαζική μετανάστευση των ανθρώπων στις αρχές του 20ού αιώνα, η κινηματογραφίστρια Μαίρη Ζουρναζή, αναπλ. καθηγήτρια στο University of New South Wales, παρακολουθεί το ταξίδι των προσφύγων προγόνων της από τη Σμύρνη στο Σίδνεϊ. Πέρα από την οικογενειακή της ιστορία, ανακαλύπτει πώς η μουσική συνδέει τους ανθρώπους σε περιόδους αγώνων και κρίσεων.

Συνδυάζοντας διαφορετικές ιστορίες μουσικής και μετανάστευσης, καταγράφει εμπειρίες που συχνά μένουν εκτός επίσημης ιστορίας.

Η ταινία κέρδισε το Gold Remi Award – Best Documentary στο WorldFest Houston (2021), ενώ ήταν υποψήφιο για διάφορα ακόμα βραβεία (Γλασκώβη, Los Angeles, Μελβούρνη, Τορόντο).

Σκηνοθεσία: Μαίρη Ζουρναζή.

Παίζουν: Εβελίνα Αγγέλου, Μιχάλης Δήμας, Gail Holst.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:40 pm


Δημήτρης Πτωχός: Διαμόρφωση στρατηγικής που ενισχύει την Περιφερειακή ανάπτυξη και ελκυστικότητα

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου το διήμερο 1 και 2 Ιουλίου, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων σε υπηρεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, με στόχο την άμεση συνομιλία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων και ευκαιριών, εστιάζοντας σε τομείς όπως οι ξένες επενδύσεις, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και ο τουρισμός.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Περιφέρεια έχει αναγνωρίσει ως κύριες προκλήσεις και προτεραιότητες την ενίσχυση της ευημερίας των κατοίκων, τη βιώσιμη ανάπτυξη, και την προσαρμογή στις μεγα-τάσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η ψηφιοποίηση.

Η προσέγγιση του ΟΟΣΑ περιλαμβάνει ποσοτική ανάλυση για την αποσαφήνιση των επιδόσεων των περιφερειών και ποιοτική ανάλυση των πολιτικών που εφαρμόζονται για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων, ενισχύοντας τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Με την ενσωμάτωση δεδομένων και τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, αναδεικνύεται η βελτίωση της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών, προωθώντας την περιφερειακή ελκυστικότητα και ανθεκτικότητα.

«Μέσα από την επίσκεψη του ΟΟΣΑ, επιδιώκεται η διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και θα ενισχύει την Περιφερειακή ανάπτυξη και ελκυστικότητα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:36 pm


Χοροθεατρική παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το "Dance Point" παρουσιάζουν την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 8:30μ.μ. στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου τη χοροθεατρική παράσταση "ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:29 pm


Η ευεργετική ουσία που καταπολεμά διαβήτη και παχυσαρκία - Ποια μεσογειακή τροφή την περιέχει

Σε μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με τις ευεργετικές συνέπειες που έχει το ελενολικό οξύ, μια φυσική ουσία που βρίσκεται στις ελιές, προχώρησαν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο NUTRITION 2024, την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής, το ελενολικό οξύ έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

Η έρευνα διεξήχθη σε παχύσαρακα διαβητικά ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε ελενολικό οξύ από το στόμα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μία εβδομάδα μετά τη χορήγησή του, τα ποντίκια ζύγιζαν σημαντικά λιγότερο, ενώ εμφάνισαν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποντίκια που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα μείωσης της γλυκόζης στο αίμα ήταν συγκρίσιμο με αυτό που προκαλείται από τη λήψη της λιραγλουτίδης, ενός ενέσιμου φαρμάκου για τον διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα για την ευεργετική ουσία που βρίσκεται σε μία από τις πιο γνωστές τροφές της μεσογειακής κουζίνας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:20 pm


Συνάντηση Κώστα Μανδρώνη με εκπρόσωπο της Ινδικής Κυβέρνησης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προώθηση Τοπικών Προϊόντων

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιάννη Δαλιάνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, με τον σύμβουλο της Ινδικής Κυβέρνησης σε θέματα εργατικού δυναμικού, εκπαίδευσης και real estate, VSSK Prasad R.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ινδική Κυβέρνηση σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, προώθησης τοπικών προϊόντων, αλλά και υποδοχής εργατικού δυναμικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μανδρώνης δήλωσε:

«Είμαστε θετικοί σε συνεργασίες που ανοίγουν νέους ορίζοντες για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μια πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και για την υποδοχή εργατικού δυναμικού».

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:05 pm


Αργολίδα: Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (2.7.2024) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, για πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση
προϊόντων εγκλήματος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:01 pm


Τουρνουά beach soccer για καλό σκοπό στο Άστρος

Οι tinder plate, η παρέα φίλων, όπως αυταποκαλούντε και τους μάθαμε πέρσι από την διοργάνωση του αντίστοιχου τουρνουά, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τον Α.Ο. Ερμής Μελιγούς, θα  διοργανώσουν για δεύτερη φορά τους αγώνες με φιλανθρωπικό σκοπό και αυτή την φορά. Η σχετική ανακοίνωση τους:

"Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε το τουρνουά beach soccer σε συνεργασία με τον ΑΟ Ερμής Μελιγούς και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Πόρτες, στο "Flocas by the Sea". Στόχος μας, όπως και πέρυσι, είναι να βοηθήσουμε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στη φετινή διοργάνωση, θα δοθεί χρηματικό ποσό στον σύλλογο "Φλόγα" προς τιμήν του πολυαγαπημένου μας φίλου Παναγιώτη Κολοβού. Είμαστε μια παρέα πέντε ατόμων που αγαπάμε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Αποφασίσαμε, όπως και πέρυσι, να διοργανώσουμε κάτι με το οποίο θα μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Την περασμένη χρονιά, το χρηματικό ποσό δόθηκε στο ΚΔΑΠΜΕΑ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Φέτος, λόγω της ξαφνικής απώλειας του πολυαγαπημένου μας Παναγιώτη, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του και να δώσουμε το χρηματικό ποσό στον σύλλογο "Φλόγα", όπως ήταν και η επιθυμία των οικείων του."

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:32 pm


Στον Α.Ο. Καρύστου ο Γρηγόρης Λάτσης

Στην Κάρυστο θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα του ο Γρηγόρης Λάτσης και μάλιστα στην ομάδα που έχει προπονητή την νέα αγωνιστική σεζόν τον Φώντα Καζακόπουλο που ήταν στο Λεωνίδιο.

Αναλυτικά

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στο σύλλογο μας τον Γρηγόρη Λάτση. Ο Γρηγόρης είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Αρκαδίας και αναμένεται να φέρει νέα δυναμική στην ομάδα μας.

Ο Γρηγόρης είναι 21 ετών και αγωνίζεται τόσο αριστερά όσο και στον άξονα, δείχνοντας τη μεγάλη του ευελιξία και δεξιότητα στο γήπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του Λεωνιδίου, όπου έθεσε τις βάσεις για την επιτυχημένη πορεία του.

Την σεζόν 2022-2023 αγωνίστηκε στην Λακωνία για χάρη του Αμυκλιακού, κατακτώντας το πρωτάθλημα Λακωνίας με την ομάδα και έχοντας μια εξαιρετική παρουσία με 10 γκολ και 20 ασίστ. Την περασμένη σεζόν, επέστρεψε στο Λεωνίδιο, όπου κατέγραψε ακόμη καλύτερες επιδόσεις, με 13 γκολ και 16 ασίστ.

Καλωσορίζουμε τον Γρηγόρη στην οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου Καρύστου και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με την ομάδα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας χαρίσει πολλές στιγμές χαράς και επιτυχίας.

Με εκτίμηση,

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Καρύστου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:27 pm


Δέκα νέες ειδικότητες στο δημόσιο ΣΑΕΚ Τρίπολης - Μεγάλη ζήτηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας (vid)

Πλησιάζει η ώρα του Μηχανογραφικού για τους υποψήφιους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μια πρόσθετη δυνατότητα που έχουν όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν σε ΑΕΙ, είναι να υποβάλλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ)

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ (που μετονομάστηκαν σε ΣΑΕΚ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Π.Μ.Δ) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΕΚ».

Ο Διευθυντής της ΣΑΕΚ Τρίπολης κ. Γιάννης Κατσίρης σε συνέντευξή του την Τετάρτη 3 Ιουλίου μίλησε για τις νέες ειδικότητες που υπάρχουν στην ΣΑΕΚ Τρίπολης, αλλά και για τους στόχους της διοίκησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίρης η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν και δίνεται και επιδότηση για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών, για να μπορέσουν να μείνουν στην πόλη όπου βρίσκεται το ΙΕΚ.

Οι δέκα ειδικότητες τις οποίες έχουμε ανακοινώσει έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα να μείνουν τα παιδιά εδώ στην Τρίπολη και να μπορέσουν εύκολα να βρουν δουλειά. Αξίζει αν σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι των δημόσιων ΙΕΚ παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

Στόχος μας να διεκδικήσουμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις, να αναβαθμίσουμε τα εργαστήρια μας και να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό μας.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου

α. Οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.

β. Οι τελειόφοιτοι (μαθητές) των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, έγινε ή γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή δεν θυμούνται το password, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι οι εξής:

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ( Παράρτημα Άστρους ).

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ( Παράρτημα Άστρους ).

Για την έγκριση της πρότασης ελήφθησαν υπόψη:

Οι προοπτικές απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας.

Οι ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας.

Το ενδιαφέρον των υποψήφιων σπουδαστών.

Η στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι απόψεις των τοπικών επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Η λειτουργία ίδιων ειδικοτήτων σε κοντινές ΣΑΕΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διαθεσιμότητα εργαστηρίων και εκπαιδευτών.

Η απρόσκοπτη λειτουργία της Πρακτικής Άσκησης & Μαθητείας

Προοπτικές και ευκαιρίες που δίνει η φοίτηση στη Δημόσια ΣΑΕΚ Τρίπολης

Κύριο έργο των Δημοσίων ΣΑΕΚ ( Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης) είναι η παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση των καταρτιζομένων από την αγορά εργασίας και κυρίως στην τοπική αγορά εργασίας.

Αυτό επιτυγχάνεται με:

Tην επιλογή και τη διαμόρφωση πιστοποιημένων προγραμμάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα.

Tην επιλογή εκπαιδευτών με ανάλογες γνώσεις ή και εμπειρία, προκειμένου να παρέχουν υψηλής ποιότητας κατάρτιση.

Tη φιλοξενία σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια των δομών της τυπικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ δικαιούνται να επιλεγούν σε αντίστοιχες ειδικότητες για το 3ο εξάμηνο κατάρτισης των ΣΑΕΚ.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα, το χειμερινό και το εαρινό, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει 15 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τη 14η Φεβρουάριου, ενώ το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τη 15η Φεβρουάριου και τελειώνει την 30η Ιούνιου. Η κατάρτιση πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου και γραπτής εργασίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

Όταν οι καταρτιζόμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στη Δημόσια ΣΑΕΚ Τρίπολης, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης με τα εξής πλεονεκτήματα:

α) Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ).

β) Σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μοριοδοτούνται με 150 μόρια επιπλέον στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

γ) Οι περισσότερες ειδικότητες έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και οι απόφοιτοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν σε υφιστάμενες με επαγγελματικά δικαιώματα.

δ) Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται αναβολής στράτευσης.

ε) Οι κάτοχοι Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού́ Πλαισίου Προσόντων, δύνανται να κατατάσσονται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων (ΦΕΚ 2031/21-4-2022), που διενεργούνται από́ την 1η έως την 20η Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού́ έτους, σε Τμήματα /Μονοτμηματικές Σχολές Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος.

Η έγκριση λειτουργίας των τμημάτων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:25 pm


ΚΚΕ για Αυγενάκη: Αφού δεν βρίσκει την πύλη του αεροδρομίου ας βρει την πύλη εξόδου της Βουλής

Eurokinissi

Την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη ή σε κάθε περίπτωση την αποπομπή του από την Νέα Δημοκρατία και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζητεί και το ΚΚΕ μετά το ντροπιαστικό περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος εργαζομένου.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, σε βάρος εργαζόμενου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας».

«Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει “τρελούς” όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την “πύλη εξόδου” της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:22 pm


Αυγενάκης: Σεβαστή η απόφαση για τη διαγραφή μου - Παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου

Απολύτως σεβαστή χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του, δηλώνοντας πάντως πως δεν παραδίδει την έδρα του στη Βουλή.

Δείτε την δήλωσή του:

Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:02 pm


Σύλληψη 26χρονου για κατοχή κοκαΐνης στη Νέα Επίδαυρο

Συνελήφθη, χθες (2.7.2024) το πρωί, στη Νέα Επίδαυρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου, 26χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων, οι οποίες
κατασχέθηκαν.

 Επιπλέον, ο 26χρονος στερούταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:01 pm


Ο Πανθυρεατικός ετοιμάζει μία υπέροχη καλοκαιρινή νύχτα με τους μοναδικούς Πυξ Λαξ στο Άστρος

Ο Πανθυρεατικός σας καλεί σε μια υπέροχη καλοκαιρινή νύχτα με τους μοναδικούς Πυξ Λαξ για πρώτη φορά στο Άστρος Κυνουρίας!

Παντού και πάντα, μαζί με αυτούς τους θρυλικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, που ενσαρκώνουν την ενωτική δύναμη της μουσικής, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, που ζωντανεύουν τις παρέες και βάζουν φωτιά στα συναισθήματα.

Οι αιώνιοι αγαπημένοι του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού τραγουδούν για τις «παλιές» και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ' όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να δίνουν συναυλίες!

Οι Πυξ Λαξ, ακμαίοι και ανθεκτικοί, εκφράζουν το κλασικό, το διαχρονικό, αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει από το πέρασμα του εφήμερου. Οι στίχοι και οι μουσικές τους διακρίνονται όχι μόνο για τη μελωδικότητά τους αλλά και για την οικουμενικότητά τους. Εξακολουθούν να δονούν την ψυχή χιλιάδων ανθρώπων, νέων και μεγαλύτερων.

Με τη νέα τους περιοδεία, οι ΠΥΞ ΛΑΞ ανοίγουν και φέτος την πόρτα στο κοινό τους και το προσκαλούν σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά.

ΠΥΞ ΛΑΞ, ένας έρωτας που δε λέει να ξεθωριάσει! Που παραμένει φλογερός!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Ώρα έναρξης 21:00

Λεπτομέρειες σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα!

Δημοτικό στάδιο Άστρους "Αναστάσιος Μίχος"
Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 2:50 pm


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ηράκλειο (pics)

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε 28 και 29 Ιουνίου, στο Ηράκλειο Κρήτης με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τερζής και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Κολοκούσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν τις σημαντικές θέσεις της ΚΕΕΕ, όπως: Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), Αποτελεσματική Πρόσβαση σε Χρηματοδότηση, Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξασφάλιση Σταθερότητας στο Νομοθετικό Πλαίσιο και Απλούστευση Διαδικασιών.

Οι κ.κ. Τερζής και Κολοκούσης κατά την επαφή που είχαν με εκπροσώπους επιμελητηρίων και επιχειρήσεων επικεντρώθηκαν στην προώθηση συνεργασιών που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μέσα από αυτές τις επαφές, επιδιώκεται η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η δημιουργία νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας και της Κρήτης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 2:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας