Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ροζ γωνιά της πλατείας Άρεως

Η ροζ μεριά στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολης με τις βουκαμβίλιες να χρωματίζουν μέσα στην νύχτα μια από τις πιο ξεχωριστές γωνιές της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Η φωτογραφία ανήκει στον Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:10 pm


Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε στην Τρίπολη τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Χάρτινες Γροθιές» (pics,vid)

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο κατάστημα του Music Center, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίσκου "Χάρτινες Γροθιές" της Κατερίνας Χαρμπή σε μια όμορφη μουσική εκδήλωση.

Η Κατερίνα Χαρμπή, με καταγωγή από Μανθυρέα , έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο, με τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική δίνοντας ζωντανά την μουσική της στο κοινό.

Για την Κατερίνα αυτή είναι η πρώτη της δισκογραφική δουλειά και όπως η ίδια μας δήλωσε νιώθει πολύ υπερήφανη για το αποτέλεσμα και επίσης ιδιαίτερη χαρά και τιμή που παρουσιάζει τον δίσκο της στην Τρίπολη.

Μαζί με την Κατερίνα Χαρμπή ήταν και ο μουσικός Γιάννης Γεωργέλος.

Ακολουθήστε την Κατερίνα Χαρμπή:
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε τον δικό της "Χάρτινες Γροθιές" στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Η Κατερίνα Χαρμπή παρουσίασε τον δικό της "Χάρτινες Γροθιές" στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:34 pm


Κενές για την αναβολή του SkiritidaRun: Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα

Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα. Γι' αυτό το λόγο η αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής του Skiritida Run ήταν άμεση στην επιστολή που λάβαμε από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00).

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς (πορτοκαλί επίπεδο) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του φεστιβάλ Skiritida Run, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Η απόφαση του Υπουργού είναι απόλυτα σεβαστή καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων μας. Οι εκδηλώσεις για το Skiritida Run θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Χρήστος Κενές Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:00 pm


Ο Καστρίτης πήρε στον Άρη τον Μαντζούκα

Την φανέλα του Άρη θα φοράει την σεζόν 2024/25 ο Λευτέρης Μαντζούκας (21 χρονών, 2.07 μέτρα), με τους "κίτρινους" να ανακοινώνουν ότι αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea ανακοινώνει την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Ο διεθνής άσος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2003 και με ύψος 2.07μ. αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ.

Το 2015 εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Προμηθέα Πάτρας, και σε ηλικία μόλις 14 ετών, τη σεζόν 2017-18, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Τον Οκτώβριο του 2018, όντας 15 ετών, έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο BCL και ένα χρόνο αργότερα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο BKT EuroCup.

Το 2020, σε ηλικία 17 ετών, ο Λευτέρης Μαντζούκας πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον οποίο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με τους «πράσινους» κατέκτησε πέντε τίτλους, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα Super Cup και μία Euroleague.

Τη σεζόν 2022-23, ο νέος αθλητής του ΑΡΗ Midea κατέκτησε δύο ατομικά βραβεία, αφού αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος παίκτης της Stoiximan Basket League.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποτέλεσε βασικό στέλεχος των «μικρών» Εθνικών Ομάδων, με συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 το 2018 (9.3 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 του 2019 (15 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2022 (12.2 πόντους) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2023 (χάλκινο μετάλλιο).

Συνολικά στην Εθνική Παίδων μέτρησε 12 αγώνες με 200 πόντους (16.67) και στην Εθνική Νέων Ανδρών 25 συμμετοχές με 417 πόντους (16.68)."

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:41 pm


Πιερρακάκης: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις μετά τις βαθμολογίες των Παννεληνίων

Για το πώς πρόκειται να κινηθούν οι βάσεις μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2024.

«Εδώ πρέπει να κάνουμε μια αποδραματοποίηση. Γιατί αν δούμε γενικά τους τίτλους κάθε χρόνο, ανάλογα με το ποια είναι τα μαθήματα εκείνα στα οποία υπήρξε συγκριτικά χαμηλότερη επίδοση, υπάρχουν διάφοροι τίτλοι οι οποίοι είναι πολύ έντονοι. Και πέρσι στα μαθηματικά και στην ιστορία είχαμε την πλειοψηφία κάτω από τη βάση. Κι εγώ θα σας πω φέτος ότι όση ήταν η πτώση στη Φυσική, περίπου τόση ήταν η άνοδος στη Χημεία και στη Βιολογία. Σας το λέω λοιπόν ως παράδειγμα. Κάθε χρόνο σε κάθε πεδίο υπάρχει ένα μάθημα που παίρνει τον τίτλο ότι είναι δύσκολο. Δεν συγκρατούμε όμως πόσα είναι τα μαθήματα που έχουμε τη βελτίωση» είπε ο υπουργός μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «οι βάσεις διαμορφώνονται επίσης και από τη ζήτηση στα μηχανογραφικό» ενώ υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν από τα κεντρικά του υπουργείου.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να κοπεί κάποιος από την ελάχιστη βάση εισαγωγής αν έχει γράψει πολύ χαμηλά, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Κάτι που πρέπει να είναι πολύ σαφές εδώ και πρέπει να απορροφήσουμε, είναι το ότι εδώ δεν παίζει ρόλο η απόλυτη επίδοση. Παίζει ρόλο η σχετική επίδοση. Είτε είναι πιο δύσκολα τα θέματα σε ένα συγκεκριμένο μάθημα, είτε είναι πιο εύκολα τα θέματα σε ένα συγκεκριμένο μάθημα, είναι ίδιος ο αριθμός των εισακτέων. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δηλαδή είναι σχετική και άλλωστε γνωρίζουμε και την κατώτατη από πέρσι, γιατί τη χρησιμοποιήσαμε ως την κατώτατη βάση εισόδου στα μη κρατικά πανεπιστήμια, όταν αυτά θα έρθουν στη χώρα μας. Η κατώτατη ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν το 8,3 πέρσι. Συνεπώς, γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα σχετικό μέτρο επίδοσης».

«Από φέτος ήδη κάνουμε τις πρώτες αλλαγές μάθημα-μάθημα»

«Από φέτος ήδη κάνουμε τις πρώτες αλλαγές μάθημα-μάθημα σε κάθε τάξη, ξεκινώντας από πολύ νωρίς για να κάνουμε το κάθε μάθημα πιο ενδιαφέρον. Θα έχουμε ψηφιακό φροντιστήριο, ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο.

Ήδη η Γλώσσα και Μαθηματικά είναι διαθέσιμα στην αντίστοιχη ψηφιακή πύλη του Υπουργείου Παιδείας. Ο στόχος είναι λοιπόν σε όλα τα αντικείμενα, να γίνει και πιο ενδιαφέρον το μάθημα και το υλικό που να μπορεί να έχει κάθε μαθητής και μαθήτρια στα χέρια του για να μπορέσουν από το σπίτι τους να μελετήσουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά».

Ο κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια επεσήμανε: «Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Θα πρέπει το σύστημα να γίνει ακόμη πιο δίκαιο. Δηλαδή να μπορεί κανείς, χωρίς, για παράδειγμα, την ιδιωτική δαπάνη του φροντιστηρίου, να συμμετάσχει αποτελεσματικά σε αυτό. Γι’ αυτό και κάνουμε μέτρα όπως το ψηφιακό φροντιστήριο που σας ανέφερα πριν και από κει και πέρα θέλουμε επίσης στο σύστημα να δούμε πώς θα μπορούσαμε να μην κρίνονται όλα σε μια χρονική στιγμή της ζωή, των δύο εβδομάδων και των λίγων ημερών. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που λέγεται γενικά Εθνικό Απολυτήριο. Έχουμε ανοίξει διάλογο, θα ανοίξουμε το διάλογο γι’ αυτό το επόμενο διάστημα και με τα άλλα πολιτικά κόμματα». «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αιφνιδιασμού των υποψηφίων» διευκρίνισε.

Σχετικά με την ανακοίνωση για την εισαγωγή του μαθήματος της Οικονομίας στην Α’ Λυκείου, ο υπουργός είπε ότι θα διδάσκεται από οικονομολόγους. «Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με τα νέα προγράμματα σπουδών, θα ενταχθεί το μάθημα των Οικονομικών στην πρώτη Λυκείου. (…) Οι διεθνείς οργανισμοί μάς λένε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις γνώσεις μας για τα οικονομικά».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:30 pm


Έναρξη μαθημάτων της ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου άρχισαν τα πρώτα μαθήματα της ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στον Δήμο μας.

Αρκετοί ελαιοπαραγωγοί παρακολούθησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδήλωσης του Γενικού λυκείου Άστρους .

Τα πρώτα μαθήματα έγιναν από τον κύριο Σταύρο Βέμμο και αφορούσαν την φυσιολογία της Ελιάς και την προετοιμασία και την εγκατάσταση του Ελαιώνα.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό προγράμματα που θα ακολουθήσει.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:01 pm


Γιορτάζει το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στο Κάψια Μαντινείας την Κυριακή 7 Ιουλίου

Την Κυριακή 7 Ιουλίου γιορτάζει το Ιερό εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στο Κάψια Μαντινείας

Προστάτιδα του συλλόγου Καψιωτών Τριπόλεως.

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως

Σάββατο 6 Ιουλίου ώρα 19:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 7 Ιουλίου ώρα 07:30 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεια Λειτουργιά

Παρακαλείται ο Φιλόχριστος λαός να προσέλθει για να λάβει την ευλογία της Αγίας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:55 pm


Χρίστος Δήμας: Μεγαλύτερη έκπτωση στους πολίτες που υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί μεγαλύτερη έκπτωση στους πολίτες που υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο άφησε ο νέος Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας μιλώντας στη Βουλή.

Το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα για την επόμενη χρονιά ώστε ο φορολογούμενος ο οποίος θα υποβάλλει εγκαίρως τη φορολογική του δήλωση και θα πληρώνει εγκαίρως και εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο να έχει επιπλέον οικονομικά οφέλη είπε  ο κ. Δήμας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η συζήτηση που έχει γίνει μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών και της ΑΔΑΕ είναι πως όσο νωρίτερα υποβάλει ο πολίτης  τη φορολογική  του δήλωση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκπτωση φόρου, η οποία θα μειώνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος εκπνοής της προθεσμίας.

Παρακάτω παρατίθεται ένα σχετικό παράδειγμα:  Εάν η υποβολή της  φορολογικής  δήλωσης  γίνει εντός  3 μηνών πριν εκπνεύσει η προθεσμία και η καταβολή του φόρου γίνει  εγκαίρως  τότε το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι 4% ενώ αν εξοφληθεί στην εκπνοή της προθεσμίας θα είναι 2%.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:20 pm


Επιστρέφει στον Αστέρα ο Παναγιώτης Τζίμας

Ο Παναγιώτης Τζίμας, δεν υπολογίζεται από τον ΠΑΟΚ και θα μείνει ελεύθερος και αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στον Αστέρα Τρίπολης και να συνεχίσει την καριέρα του στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τη διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αστέρα Τρίπολη, προκειμένου ο παίκτης να πάρει την ελευθέρας του και να μετακομίσει στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Ως γνωστών ο Παναγιώτης Τζίμας μετακόμισε από τον Αστέρα στους "ασπρόμαυρους" το καλοκαίρι του 2021 και από τότε μετράει 17 παιχνίδια και ένα γκολ με την φανέλα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, ενώ με τη Β' έχει παιξει σε 30 αγώνες με απολογισμό επτά τέρματα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 23χρονος άσος αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο μέτρησε συνολικά 24 εμφανίσεις πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:15 pm


Όλγα Κεφαλογιάννη: «ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αφορά τον ελληνικό τουρισμό.

Η υπουργός τόνισε πως «ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό», σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις την «ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, την παροχή πρόσθετων εργαλείων και ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα», περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού».

Επίσης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο στην επιτροπή της Βουλής, είπε ότι οι νέες ρυθμίσεις εισάγονται σε μια περίοδο θετικών μηνυμάτων και διακρίσεων για τον ελληνικό τουρισμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2023, η Ελλάδα μπήκε στη δεκάδα των πλέον δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως. Το δε 2024, στην εκκίνηση, τόσο σε σχέση με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις όσο και σε σχέση με την ταξιδιωτική κίνηση, εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική.

Σε σχέση με τις τιθέμενες διατάξεις η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι προτείνεται διευθέτηση πολεοδομικών και αδειοδοτικών ζητημάτων που αφορούν σε καταλύματα και εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής. Απλοποιούνται και βελτιώνονται οι διαδικασίες που αφορούν στην αδειοδότηση και άλλων τύπων τουριστικών επιχειρήσεων. Αίρονται εμπόδια για την επιχειρηματικότητα, επιδιώκεται ένα ευνοϊκότερο επενδυτικό πλαίσιο με βάση και διεθνώς αποδεκτές πρακτικές και με γνώμονα την περιβαλλοντική προστασία. Επιπλέον, εισάγονται προβλέψεις, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε τουριστικές υποδομές. Εισάγονται ρυθμίσεις για την οργανωμένη τουριστική κατασκήνωση πολυτελούς διαβίωσης και αναβαθμίζεται η δραστηριότητα αυτή, από σήμα ποιότητας σε ξεχωριστό είδος τουριστικής επιχείρησης.

Με το νομοσχέδιο τίθεται προθεσμία, για τη συμμόρφωση των τουριστικών καταλυμάτων, κύριων και μη κύριων και την εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής με βάση την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία. Στόχος είναι η διασφάλιση της ύπαρξης περιβαλλοντικής αδειοδότησης και της σύννομης περιβαλλοντικά λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε η υπουργός Τουρισμού. Παράλληλα συμπληρώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ώστε να είναι δυνατό, δωμάτια και διαμερίσματα των ξενοδοχείων αυτών, προς πώληση ή μακροχρόνια εκμίσθωση, να αναπτύσσονται και με τη μορφή αυτοτελών, κάθετων, διηρημένων ιδιοκτησιών. Με ρύθμιση που έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου, εισάγονται κίνητρα για τη δημιουργία μικτών τουριστικών καταλυμάτων μικρής κλίμακας.

Για τον θαλάσσιο τουρισμό, προβλέπεται δυνατότητα αύξησης, με πλωτές εξέδρες, των θέσεων ελλιμενισμού, έναντι πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος. Για την εξυπηρέτηση πρόσθετων αναγκών που συνδέονται με τη λειτουργία και την ασφάλεια των λιμένων προβλέπεται η κατασκευή τουαλετών για άτομα με αναπηρία και η εγκατάσταση πυροσβεστικών μέσων στα λιμενικά έργα.

Για τον ορεινό τουρισμό, προτείνεται παράταση έως 31.12.2025 της προθεσμίας λειτουργικής και τεχνικής συμμόρφωσης των ορεινών καταφυγίων με την κείμενη νομοθεσία. Βασική προϋπόθεση είναι η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:05 pm


Κορινθία: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 28/6 στον Ισθμό

Σύμφωνα με το Korinthostv.gr σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, στον Ισθμό, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά, πλαγιομετωπικά.

Στο ένα όχημα επέβαιναν και δύο ανήλικα άτομα.

Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τρεις τραυματίες, του οποίους μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:00 pm


Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα μαχαίρια έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας θα αρχίσουν στις 11:00 με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα μαχαίρια έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να «χτυπήσει» τον Χάρη Δούκα ενώ ο δεύτερος έχει ήδη φανεί πως θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Άλλωστε, έχει τη στήριξη στελεχών όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (το όνομα του οποίου ακουγόταν για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) αλλά και αυτή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι τεταμένο και η ομιλία Ανδρουλάκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:30 pm


Ο Αστέρας επενδύει στο μέλλον με την απόκτηση του νεαρού Δημήτρη Πίκουλη από το Ναύπλιο

Μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πίκουλη η μετεγραφή του στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που θα αγωνίζεται με την Κ19 στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE.

O Δημήτρης Πίκουλης γεννήθηκε στις 24-9-2006 στο Ναύπλιο έχει ύψος 190 cm και αγωνίζετε στην θέση του σέντερ φορ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ σε ηλικία 6 ετών.

Ήταν μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Αργολίδας.

Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στον ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ με προπονητή τον Αποστόλη Κατσά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Αργολίδας και σημείωσε 10 γκολ.

Την χρονιά 2022-2023 σε ηλικία 16 ετών με την φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΡΥΑΣ και προπονητή τον Σταύρο Κωτσιόπουλο πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Αργολίδας.

Την σεζόν 2023-2024 αγωνίστηκε στον Αστέρα Δρεπανιακό και πέτυχει 14 γκολ.

Η ακαδημία του ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Γιώργο Μποροβήλο,τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μποροβήλο,τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Γιάννη Δουβίκα και τον Σταύρο Κρεμαστιώτη για την άριστη συνεργασία και την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Δημήτρη Πίκουλη να έχει υγεία,τύχη και μεγάλες επιτυχίες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:20 pm


Έρευνα: Πασίγνωστα καλλυντικά στη «μαύρη» λίστα επιστημόνων - Γιατί εκπέμπουν «SOS»

Η μελέτη, πρώτη στο είδος της διαπίστωσε ότι τα «παντοτινά χημικά» (forever chemicals, PFAS) που βρίσκονται σε καθημερινά είδη ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, όπως το αντηλιακό, η αδιάβροχη μάσκαρα και το κραγιόν, μπορούν να διεισδύσουν μέσα από το ανθρώπινο δέρμα και να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος.

«Αν βάλετε κάποια από αυτά τα προϊόντα απευθείας στο δέρμα σας και περιέχουν PFAS, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθούν στο αίμα μέσω του δέρματος», επισημαίνει ο Stuart Harrad, εκ των συγγραφέων της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο Environment International.

Διαβαστε περισσοτερα για την έρευνα που βάζει πασίγνωστα καλλυντικά στη «μαύρη» λίστα επιστημόνων - Γιατί εκπέμπουν «SOS»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:07 pm


Αναβάλλεται το Skiritida Run και η συναυλία Ρουβά - Αυτή είναι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του

Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα. Γι' αυτό το λόγο η αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής του Skiritida Run ήταν άμεση στην επιστολή που λάβαμε από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00).

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς (πορτοκαλί επίπεδο) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του φεστιβάλ Skiritida Run, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Η απόφαση του Υπουργού είναι απόλυτα σεβαστή καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων μας.

Οι εκδηλώσεις για το Skiritida Run θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Χρήστος Κενές
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:26 pm


Έρχεται η ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού

Την Κυριακή 1 Ιούλίου και ώρα 21:00 η ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού ο Απόλλων στο ανοιχτό θέατρο Τυρού ΄΄ Μελίνα Μερκούρη ΄΄.

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:15 pm


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Γορτυνία το Σάββατο 29 Ιουνίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου, μεταξύ άλλων στη Γορτυνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παραμένει σε ισχύ το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.λ.π. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα: 6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας,
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:08 pm


SkiritidaRun: Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή ή μη του αγώνα και της συναυλίας

Η υπαγωγή της περιοχής μας σε κλίμακα 4 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο και πιθανόν απαιτεί ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Θα χρειαστεί να περιμένετε για την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα και της συναυλίας, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και παρευρισκόμενων.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω πληροφορίες και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά σας!

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:53 pm


Φωτιά στην Γαρέα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου στην Γαρέα.

Το μέτωπο βρίσκεται σε αγροτική έκταση και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

17:48 Νεότερη Ενημέρωση: Σε ύφεση η φωτιά, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν  οι επίγειες δυνάμεις. Αρκετά βελτιωμένη η εικόνα.

17:20 Νεότερη Ενημέρωση: Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο μέτωπο.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 28 #πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο και γίνεται συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:48 pm


Σε συντονιστική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια ο Δ. Πτωχός

Συντονιστική Σύσκεψη προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε συνέχεια του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για τις ερχόμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σκοπός της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν διαδικτυακά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λάμπρος Τζούμης ήταν η ανασκόπηση και ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και συζητήθηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη για άμεση και συντονισμένη δράση από όλους τους φορείς και υπογράμμισε τη σημασία της ετοιμότητας και της συνεργασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και επεσήμανε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη των τοπικών αρχών και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:45 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας - Npress

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:06 pm


Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας - Newsbomb.gr

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:51 pm


Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας