Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το γαλάζιο της θάλασσας

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ώθησε τον κόσμο στις παραλίες με το γαλάζιο της θάλασσας να μας υπενθυμίζει πως το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είναι εδώ γεμάτο από το γαλάζιο της θάλασσας.

Η φωτογραφία ανήκει στην Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 10:19 pm


Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με πολύ κόσμο στο Παράλιο Άστρος (pics)

Την τιμητική της είχε η Βόρεια Κυνουρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι παραλίες γέμισαν με κόσμο και το Παράλιο Άστρος δέχθηκε πλήθος επισκεπτών που χάρηκαν μέσα στον καύσωνα το μπάνιο τους στη θάλασσα, τον ήλιο αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Στις «Πόρτες» απόλαυσαν το μπάνιο τους, την ηλιοθεραπεία αλλά και τα παιχνίδια στην άμμο εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι είτε ήρθαν για το τριήμερο είτε αυθημερόν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Αλλά και τα σοκάκια του Παραλίου Άστρους γέμισαν με κόσμο ως αργά το βράδυ.

Το Παράλιο Άστρος έχει μπει δυναμικά και εφέτος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Εξάλλου, η ανάπτυξη του τουρισμού είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμος αλλά και που έχουν ως στόχο οι επαγγελματίες της περιοχής.

Φωτογραφίες: arcadiaportal.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 10:00 pm


Aλλαγές στο format της Super League την νέα σεζόν

Το νέο πρωτάθλημα της Super League αναμένεται να διεξαχθεί με ένα νέο σύστημα, για το οποίο υπήρχε μελέτη από το 2019 και προβλέπει την ύπαρξη δυο ομίλων playoffs και ενός στα playouts, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες.

Αναλυτικά

Playoffs για τις Θέσεις 1-4: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχουν σε playoffs που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Playoffs για τις Θέσεις 5-8: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 θα διαγωνιστούν για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο θα αφορά τη συμμετοχή στο Conference League.

Playouts για τις Θέσεις 9-14: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 έως 14 θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού

Η τελική απόφαση για την εφαρμογή του νέου συστήματος θα ληφθεί στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Super League, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 9:34 pm


Ο Παναγιώτης Βέμμος για το βιβλίο του «Τριπολιτσά - Μαρτυρική πόλη»

Στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΜΜΟ, με το βιβλίο του «ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ», που εκδόθηκε από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.

Κε ΒΕΜΜΟ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή. Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς για να σας γνωρίσουμε.

Γεννήθηκα το 1951 από γονείς αρκαδικής καταγωγής κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ανδρίτσας Αργολίδας. Οι πρώτες εικόνες ήταν τα τραίνα που περνούσαν έξω από το σπίτι και απέναντι στο χωράφι οι ξύλινοι σταυροί πενήντα πατριωτών που είχαν απαγχονιστεί τον Δεκέμβρη του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ο πατέρας μου αγωνιστής της εθνικής αντίστασης μάς μιλούσε από την παιδική ηλικία για τη δράση του ΕΛΑΣ και ο δάσκαλος του χωριού, αντί δέκα δραχμών, μας έδωσε ένα βιβλίο για τη ζωή και τη δράση του Κολοκοτρώνη. Αυτά ήταν τα πρώτα ερεθίσματα και η πρώτη επαφή με την ιστορία.

Σε ηλικία δώδεκα χρονών βρέθηκα στην Αθήνα, μαζί με τον αδελφό μου μου που σπούδαζε ηλεκτρολόγος. Φοίτησα στο γυμνάσιο Μοσχάτου και Λόφου Αξιωματικών στο Περιστέρι. Ήταν απόφαση του πατέρα μου να μάθουμε γράμματα για να ξεφύγουμε από τη μίζερη ζωή του χωριού και τις διώξεις της χωροφυλακής. Συνέχισα τις σπουδές μου στο μαθηματικό τμήμα του ΕΚΠΑ και πήρα ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα.

Από το 1979 ζω και εργάζομαι στην Αρκαδία. Υπήρξα συνδικαλιστικό στέλεχος της ΕΛΜΕ και άλλων μαζικών φορέων και επιτροπών.

Προσπαθήσαμε συλλογικά να επιλύσουμε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος μας. Τότε άρχισα ν’ αρθρογραφώ γι’ αυτά τα ζητήματα στον τοπικό τύπο.

Σταθμός στην παραπέρα εξέλιξη υπήρξε η γνωριμία μου το 1989 με τον Αργύρη Πετρονώτη· για περισσότερο από τριάντα χρόνια συνεργαστήκαμε σε αρχαιολογικές και ιστορικές έρευνες στην Αρκαδία που δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια συλλογικά ή ατομικά.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, μαζί και με άλλους φίλους, αναδείξαμε τα μνημεία των στρατοπέδων Τρικόρφων και Άγιου-Βλάσσιου, τα υδραγωγεία της Τριπολιτσάς, κατάλοιπα της οθωμανικής πόλης και καθιερώσαμε τον εορτασμό της μάχης των Τρικόρφων. Παράλληλα, με ενέργειες του Αργύρη Πετρονώτη και συνεργατών του προχώρησε η κατασκευή μνημείου των πεσόντων Αρκάδων 1940-1941. Η συλλογική προσπάθεια από το 1981 πέτυχε τη μερική ανάδειξη των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, φυλακών κατά την Κατοχή και τον Εμφύλιο.

Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ μαρτυρική πόλη». Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε και ποια ήταν το έναυσμα για τη συγγραφή του βιβλίου;

Λίγα χρόνια πριν το γιορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, πρότεινα σε σειρά άρθρων μου στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να αναδειχθούν τα μνημεία αυτής της περιόδου και να αξιολογηθεί η πορεία του νεοελληνικού κράτους. Όμως, αφενός λόγω της πανδημίας αφετέρου εξαιτίας της επίσημης στάσης της ελληνικής πολιτείας, η πρόταση έμεινε κενό γράμμα. Περίσσευαν τα λόγια και κρυβόταν η ουσία.

Ένα χρόνο πριν τον γιορτασμό αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για τη μαρτυρική Τριπολιτσά-Τρίπολη. Στην οθωμανική περίοδο χιλιάδες Έλληνες, Τούρκοι, Αλβανοί και Εβραίοι έδωσαν τη ζωή τους και στην Κατοχή και τον Εμφύλιο η Τρίπολη έγινε τόπος θυσίας για πάνω από χίλιους πεντακόσιους Έλληνες πατριώτες. Έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια. Γρήγορα κατανόησα το εύρος της και το εγχείρημα αυτό κατέληξε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου. Παραμένει, δε, για μένα ζητούμενη η ολοκλήρωσή της με τη συγγραφή της ιστορίας της πόλης για τη δεκαετία του 40.

Τι ιδιαίτερο θα διαβάσουμε σ αυτό το βιβλίο ?Αν ήσασταν ένας απλός αναγνώστης του, ποια θα θεωρούσατε ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία;

Στόχος μου ήταν το βιβλίο να είναι γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή στον απλό αναγνώστη, σύντομο, χωρίς ν’ απομακρύνεται απο την ιστορική αλήθεια και τη σολωμική ρήση “Εθνικό ό,τι είναι αληθές”. Αν αυτό επιτεύχθηκε θα το κρίνουν οι αναγνώστες. Επεδίωξα μέσα από την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια μέχρι την απελευθέρωση της χώρας να αναδειχθεί ο στρατηγικός ρόλος της Τριπολιτσάς. Για τον λόγο αυτό δεν περιορίστηκα στα γεγονότα μέσα και γύρω από την πόλη, αλλά και σ’ αυτά που διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μοριά και όχι μόνο.

Πρόθεσή μου είναι να γίνουν γνωστά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα και οι αιτίες που τα δημιούργησαν. Θα επισημάνω ιδιαίτερα: τη Σχολή της Τριπολιτσάς, τα γεγονότα της άλωσης, τους Εβραίους της πόλης και την “πράξη υποταγής”, γεγονότα ελάχιστα γνωστά. Παράλληλα θα ήθελα να επισημάνω ότι η “εθνική ενότητα” ταυτιζόταν με την επιδίωξη “να φύγει ο Τούρκος” και σ’ αυτή δεν συμμετείχε το Πατριαρχείο. Η “λευτεριά” είχε διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε κοινωνική ομάδα που συμμετείχε στην Επανάσταση. Αλλιώς την έβλεπε ο προεστός και διαφορετικά ο κλέφτης και ο ραγιάς. Το ίδιο και ο καραβοκύρης και ο ναύτης, ο δεσπότης και ο παππάς. Οι αντιθέσεις αυτές δημιούργησαν αντιπαραθέσεις που έφθασαν και σε ένοπλες συγκρούσεις. Χωρίς να σχηματοποιούμε τα γεγονότα αυτά είναι σημαντικό στοιχείο του βιβλίου, όπως και οι παρεμβάσεις των τότε Μεγάλων Δυνάμεων.

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης του βιβλίου.

Το μήνυμα που στέλνει αυτό το βιβλίο είναι ότι αυτός ο τόπος που τόσα υπέφερε από εχθρούς και “φίλους”αξίζει καλύτερης τύχης και  αυτό είναι υπόθεση μόνο των κατοίκων του.

 

Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε;

Για τον τίτλο του βιβλίου υπήρχαν εκ μέρους μου δύο προτάσεις: “Μαρτυρική Τριπολιτσά” και “Τριπολιτσά μαρτυρική πόλη”, εν τέλει  καταλήξαμε με τον εκδότη στη δεύτερη ιδέα.

Από πού έχετε συγκεντρώσει τόσες πληροφορίες, σχετικά με την ιστορία της Τρίπολης, ποιοι σας βοήθησαν και πόσο εύκολο ήταν όλο αυτό? θα θέλετε να πείτε ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που  σας βοήθησαν κατά την διάρκεια της συγγραφής;

Τις πληροφορίες τις άντλησα από τη βιβλιογραφία που αναφέρω, παίρνοντας από κάθε βιβλίο ξεχωριστά ό,τι θεωρούσα πως εξυπηρετούσε τον συγκεκριμένο σκοπό. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η προσωπική επιτόπια έρευνα αλλά και η έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή φίλων με τους οποίους συνεργαστήκαμε σταθερά ή ευκαιριακά και τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς.

Μιλήστε μας για την συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Η συνεργασία μου με τις εκδόσεις Κέδρος υπήρξε παραγωγική. Προέκυψαν παρατηρήσεις και διορθώσεις που βελτίωσαν τον λόγο και επισημάνσεις που διευκρίνισαν γεγονότα. Γι’ όλα αυτά και την καλαίσθητη έκδοση τους ευχαριστώ θερμά.

Η διαπίστωση ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αγνοεί σοβαρά ιστορικά γεγονότα και τις επιπτώσεις τους στη σύγχρονη ζωή δεν είναι τυχαίο γεγονός. Χωρίς να είμαι ιστορικός, επεδίωξα να τροφοδοτήσω τους αναγνώστες με σκέψεις και προβληματισμούς για το τότε. Αν κάποιοι πλέον ειδικοί ασχοληθούν και γράψουν για αυτό, θα είναι θετικό γεγονός όχι μόνο για την ιστορική αλήθεια, αλλά και για τον μέλλον του τόπου.

Τρίπολη Αρκαδίας, 2024.

ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ. Μαρτυρική πόλη
Συγγραφέας: ΒΕΜΜΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Έτος έκδοσης: 2024
Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers

Η ιστορία της Τριπολιτσάς από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια έως την ισοπέδωσή της από τον Ιμπραήμ πασά τον Φεβρουάριο του 1828. Πώς, από μικρός οικισμός, κατέστη σταδιακά το οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό κέντρο των Οθωμανών στην Πελοπόννησο.
Η άλωση της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 συνιστά το κορυφαίο συμβάν του πρώτου έτους της Επανάστασης. Αντλώντας στοιχεία από ιστορικές πηγές, ο συγγραφέας εστιάζει στην περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν της Επανάστασης και στον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η πολιορκία της πόλης κατά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
Όσα έλαβαν χώρα στην Τριπολιτσά και στην ευρύτερη περιοχή, τόσο κατά την ελληνική παλιγγενεσία όσο και κατά τις εμφύλιες διαμάχες που ακολούθησαν, καθώς και οι παρεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, συνιστούν σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Οι χιλιάδες νεκροί – Έλληνες, Τούρκοι, Αλβανοί και Εβραίοι –, σε συνδυασμό με την ολοσχερή καταστροφή της πόλης από τον Ιμπραήμ το 1828, καθιστούν την Τριπολιτσά μαρτυρική πόλη. 

Συνέντευξη στη Μαίρη Τσιλίκη, για λογαριασμό του Site Beauty Days by Mary

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 9:00 pm


Εορτή της Αγίας Τριάδας στο Φούσκαρη Λαγκαδίων

Σήμερα εορτάστηκε στο Φούσκαρη η Αγία Τριάδα μετά Αρτοκλασίας.

Την Λειτουργία την τέλεσε ο πατήρ Ευάγγελος Μάγειρας.

Ευχαριστούμε πολύ αυτόν και τη Μητρόπολη Γορτυνίας και Μεγαλόπολης που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να στείλουν ιερέα.

Παρακολούθησαν την Λειτουργία ευλαβείς προσκυνητές και στο τέλος της Λειτουργίας προσφέρθηκαν γλυκίσματα και χυμοί από τις γυναίκες του χωριού. Χρόνια πολλά με υγεία και του χρόνου!!!

Λαγκαδινά Νέα στο Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 8:45 pm


«Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής» με ζωντανή μουσική στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο καραγκιόζης τραγουδιστής με ζωντανή μουσική από πενταμελή παραδοσιακή ορχήστρα

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και ώρα 9 μμ Στασινοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο Κηπός Κτιρίου Β/ Στάδιο Τεγέας.

Είσοδος για μικρούς και μεγάλους ελεύθερη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 8:14 pm


Ο Αστέρας έβαλε «στοπ» στην υπόθεση Καραχάλιου και κοιτάζει άλλου

Ο Ζήσης Καραχάλιος άρεσε στον Αστέρα Τρίπολης και βρίσκονταν στην ψηλά στην μεταγραφική του λίστα ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και η αρκαδική ομάδα στρέφει το ενδιαφέρον της αλλού για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η αρκαδική ομάδα απέσυρε την πρόταση της στον Ζήση Καραχάλιο και η απόφαση η οποία πάρθηκε είναι πως κινείται για άλλη καλύτερη περίπτωση για τα χαφ της.

Στο μπλοκάκι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον προερχόμενες από την Ισπανία με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να οδεύει στον ΟΦΗ.

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 8:01 pm


Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Φωτογραφία άρθρου: ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα συναντηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ.

Ο Στ. Κασσελάκης, επίσης, θα έχει συνάντηση με τη διευθυντική εκδοτική ομάδα και δημοσιογράφους της Wall Street Journal, καθώς κι άλλων ΜΜΕ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 7:43 pm


«Φιλανθρωπιστές και Ανθρωπιά» έρχεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 07:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Άστρους για να παρακολουθήσουμε το σκετς ¨ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ¨ από τα μέλη του θεατρικού τμήματος εφήβων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 7:30 pm


Σαν σήμερα: Η «επιδημία του χορού» που πανικόβαλλε τους κληρικούς και οδήγησε σε... όργια

Τι είναι η χορεομανία, μία αλλόκοτη πάθηση που ανάγκαζε τους νοσούντες να χορεύουν ανεξέλεγκτα, ενίοτε δε μέχρι θανάτου.

Ειδικότερα, σαν σήμερα, 24 Ιουνίου του 1374 ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων άρχισε να συρρέει στο Άαχεν της Ρηνανίας και να χορεύει δίχως αύριο στο ιερό της Παρθένου Μαρίας. Αυτό το αλλόκοτο θέαμα αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση «χορεομανίας», μίας αλλόκοτης πάθησης που ανάγκαζε τους νοσούντες να χορεύουν ανεξέλεγκτα, ενίοτε δε μέχρι θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα για την επιδημία του χορού που πανικόβαλε τους κληρικούς

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 7:03 pm


Σύλληψη 76χρονου για κατοχή πιστολιού κρότου

Eurokinissi

Συνελήφθη, σήμερα (24.6.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, 76χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε πιστόλι κρότου, μετά γεμιστήρα με -1- φυσίγγιο.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:55 pm


Εορτή της Αγίας Τριάδος στο ομώνυμο εξωκκλήσι στην Κανδήλα (pics)

Με λαμπρότητα εόρτασε το εξωκκλήσι της Αγίας τριάδος στην Κανδήλα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024.

Η κυρία Γιούλα Μπεκιάρη δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook και σημείωσε:

Ιερός ναός Αγίας Τριάδας!!


Χρόνια πολλά..
Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τη σκέψη μας ..να καθοδηγεί τα βήματα μας!!!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:40 pm


Πανελλαδικές: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν τα αποτελέσματα την προσεχή Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έχει ξεκινήσει με τις απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και βαθμολογικών κέντρων να έχουν μπει στην τελική ευθεία ώστε να τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που εξαρχής είχε τεθεί ώστε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews, η ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών κλείδωσε οριστικά για τις 28 Ιουνίου όπου λίγο μετά τις 13:00 αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι αναλυτικές επιδόσεις των μαθητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:24 pm


Παρελθόν από τον Αστέρα ο Σουρλής - Συνεχίζει στην Πολωνία

Στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στην Ράκοβ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Σουρλής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης αλλάζοντας σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο 21χρονος διεθνής κεντρικός μέσος έγραψε 19 συμμετοχές με την κιτρινομπλέ φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον συνεχίζει στο εξωτερικό της καριέρα του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:19 pm


Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στον εορτασμό της επετείου της μάχης της Δραμπάλας (pics)

Το κομβικό σημείο της Φαλαισίας στην Αρκαδία όπου από  τις 5  μέχρι τις 7 Ιούνιου του 1825 έγινε ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων, με σχεδιασμό και υπό την ηγεσία του Κολοκοτρώνη( που μόλις τον είχαν αποφυλακίσει οι αντίπαλοί του στον εμφύλιο των Ελλήνων) , να ανακόψουν την πορεία των στρατευμάτων του Ιμπραήμ πασά  της Αιγύπτου, τα οποία είχαν  ως στόχο  τη διείσδυση  στην Πελοπόννησο και την κατάληψη της Τριπολιτσάς. 

Η προδοσία αφ'ενός και το υπέρτερο των στρατευμάτων και του εξοπλισμού των Αιγυπτίων, αφ' ετέρου, οδήγησαν τον Γέρο, μετά από υπεράνθρωπη επί  διήμερο αντίσταση των Ελλήνων στην Δραμπάλα,  σε απόφαση και διαταγή εγκατάλειψης της θέσης.Όμως, η μάχη αυτή δίνει το στίγμα της ηρωικής προσπάθειας αντίστασης έναντι ενός εχθρού υπέρτερου σε άνδρες και εξοπλισμό καθώς και την ανάγκη της ομοψυχίας και  συνεργασίας σε δύσκολες στιγμές της Ιστορίας , στοιχείο που έλλειψε από την Ελληνική Επανάσταση με τους δύο εμφυλίους.

Στον εορτασμό της επετείου της μάχης της Δραμπαλας  η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος ήταν παρούσα δια του Προέδρου της Παναγιώτη Μπένου, ο οποίος κατέθεσε στέφανο μαζί με τον παρόντα Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Χρήστο Τσιμόγιαννη.

Επιπλέον, παρέστησαν εκ μέρους της Π.Ο.Ε ο Γενικός Γραμματέας  Παναγιώτης Παγιώτας ,  η Ουρανία Αναγνωστοπούλου, Αντιπρόεδρος Μαντινείας  και το μέλος του Δ.Σ.  Αλέξανδρος Παντούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:18 pm


Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου την Πέμπτη

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του Διοικητηρίου Περιφέρειας Πελοποννήσου επί της πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη, για συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέματα ημερήσιας διάταξης ως ο συνημμένος πίνακας ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με μεικτό τρόπο, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 23 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 6:00 pm


Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοκοσιούλης

Τη Δευτέρα 24 Ιουνιου έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοκοσιούλης, ανάμεσα στα άλλα, είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης, αλλά είχε και μεγάλη συμμετοχή στα κοινά ως αιρετός στον Δήμο Γορτυνίας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας τον αποχαιρέτησε με την εξής ανάρτηση:
Καλό ταξίδι άρχοντα, Γιάννη Κοκοσιούλη!  Σε ευχαριστώ για την πραγματική και ανιδιοτελή φιλία σου! Άφησες το στίγμα σου σε αυτή τη ζωή, με τη λεβεντιά σου, την ευθύτητα σου και την προσφορά σου στην κοινωνία! 
Η απουσία σου για μένα θα είναι αισθητή και θα είσαι για πάντα ένας πραγματικός φίλος!

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου έγραψε:

Σήμερα "έφυγε" από κοντά μας ένας φίλος, ένας άνθρωπος, ένας άξιος συνεργάτης στην θητεία μου ως Αντιδήμαρχος.
Η εμπειρία του τόσο ως στέλεχος του Δήμου Τρίπολης, της Πολεοδομίας αλλά και ως αιρετού του Δήμου Γορτυνίας ήταν πάντα χρήσιμη.
Φίλε Γιάννη Κοκοσιούλη καλό ταξίδι.
Σ' ευχαριστώ για την φιλία σου, τις συμβουλές, την στήριξή σου.
Ελαφρύ και φιλόξενη η γη που θα σε φιλοξενήσει.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 5:49 pm


Χαρίτσης: Να παραταθεί η προθεσμία για διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Eurokinissi

Με κοινοβουλευτική του αναφορά προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος της Κ.Ο. «Νέα Αριστερά» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας που αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τν διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα pos.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΒΕ Μεσσηνίας, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας ειδικών τεχνικών, αλλά και άλλων τεχνικών προβλημάτων από την πλευρά των προμηθευτών υλικού, με συνέπεια λόγω των τρεχουσών προθεσμιών, που είναι υπερβολικά ασφυκτικές, να οδηγήσουν σε δυσλειτουργίες και επιπρόσθετο κόστος τις επιχειρήσεις από τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται.

Για το λόγο αυτό ο κ. Χαρίτσης ζητά από τον υπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας για παράταση των προθεσμιών διασύνδεσης, «ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, χωρίς νέα χαράτσια και πρόστιμα στον ιδιαίτερα επιβαρυμένο κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 5:25 pm


Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη

Αλλάζει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια στα βόρεια αναμένεται από την Πέμπτη όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Αύριο, Τρίτη, γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 5:15 pm


Πλούσιο θέαμα στο 7ο Τουρνουά Beach Volley Open στην Πλάκα Λεωνιδίου (pics,vid)

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπήκε για τα καλά η Νότια Κυνουρία, καθώς από 21 έως 23 Ιουνίου διεξήχθη στην περιοχή της Αρκαδίας το ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN.

Η παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου φιλοξένησε το 7ο τουρνουά OPEN του σιρκουί 2024 με διοργανωτή τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Το ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN έχει συντελεστή 0,4 στην Πανελλήνια βαθμολογία και συνολικό χρηματικό έπαθλο 1.000€ ανά φύλο.

Οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας βρέθηκαν στην όμορφη πόλη της Αρκαδίας πρόσφεραν όμορφο θέαμα στον κόσμο της περιοχής που παρακολούθησε τους αγώνες.

Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση η οποία διαφήμισε την  Νότια Κυνουρία και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία σε μια μεγάλη συνολική και συλλογική προσπάθεια για να έχει επιτυχία αυτό το τουρνουά.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας απένειμε στην γυναίκα του Νικόλαου Τριανταφύλλου κα. Σοφία τιμητική πλακέτα, για την πολυετή προσφορά του στο βόλει και γενικά στον αθλητισμό. 

Ο κος Τριανταφύλλου μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του βρισκόταν στα γήπεδα, και  την μεγάλη του αγάπη το βόλεϊ.

Αποτελέσματα Ανδρών

Νικητές: Καλούδης Σπυρίδων – Αίαντας Παπαδάκος

Αποτελέσματα Γυναικών

Νικήτριες: Καλαμαρίδου Μυρτώ – Πιτσιγκώνη Ελπίδα

Φωτογραφίες και βίντεο από τον Nigel Copage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το 7ο τουρνουά Beach Volley Open στην Πλάκα Λεωνιδίου

Video of ArcadiaPortal.gr Το 7ο τουρνουά Beach Volley Open στην Πλάκα Λεωνιδίου

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 4:58 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας