Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δώσει σαφές μήνυμα - στο πλαίσιο της Έκθεσής του - ότι υποστηρίζει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Υπογράμμισε, ότι τα λόγια δεν φτάνουν, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Γάζα και να αποφασιστεί ουσιαστική πίεση στο Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων με παράλληλη πίεση για άμεση επιστροφή ομήρων από Χαμάς. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Ευρώπη, υπονομεύουν καθημερινά την έννοια των ευρωπαϊκών αξιών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:42 pm


Ολοκληρώθηκε η Β’ φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C στην Τρίπολη

Ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C που φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στην Τρίπολη όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Αναλυτικά

Η Β´ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ UEFA C ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ !!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:34 pm


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο 6ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας στα Λαγκάδια

Το 6ο Εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, την περίοδο 22-28 Ιουλίου 2024, σε συνέχεια των πέντε προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, κρήνη, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κτλ.), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με θεωρητικά σεμινάρια σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω e-mail, αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. κινητό-σταθερό, e-mail στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ([email protected]), μέχρι 30-06-2024. Η φόρμα υποβολής του αιτήματος έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στοιχεία επικοινωνίας:    e-mail: [email protected],  Αναστοπούλου Αγγελική, Γεν. Γραμματέας 6974426422

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη: Ανοιχτή ξανά η οδός Κύπρου - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες (pics)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα της οδού Κύπρου που έχει άμεση επαφή με την πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

Έτσι, το τμήμα της οδού Κύπρου που ήταν κλειστό, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν τοποθετηθεί κυβόλιθοι και έχουν γίνει όλες οι εργασίες για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών από το σημείο.

Τα έργα στο κέντρο της Τρίπολης συνεχίζονται.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:02 pm


Υποκλοπές: Η ΕΥΠ αρνείται να αποκαλύψει στον Νίκο Ανδρουλάκη τους λόγους παρακολούθησής του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει ότι παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ, η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του.

«Τι έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου;» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, όπως έχει κατ επανάληψη πει, θα ακολουθήσει τη νομική οδό για όσους είναι υπόλογοι. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες από τον κ. Ανδρουλάκη κι αν αυτές θα αφορούν και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γλαβίνας δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε να πει ότι όλες οι νομικές πτυχές θα μελετηθούν από το νομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης. Περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος θα κινηθεί ανάλογα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:40 pm


Αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων για όλους τους Δήμους κατέθεσε η ΚΕΔΕ

Να προχωρήσει η ίδια και οι 165 δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων, στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης δύο αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών περί επιβολής του τέλους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου επί της προσφυγής τους και δεύτερον, να δοθεί προσωρινή διαταγή άμεσης εκτέλεσης και να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση των δήμων για αποπληρωμή του, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Αγρίνιο.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και των 165 δήμων με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων. Ως εκ τούτου κρίθηκε απολύτως αναγκαία η κατάθεση της αίτησης αναστολής προκειμένου να σταματήσει η αφαίμαξη των τακτικών εσόδων των δήμων, για ένα τέλος που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:33 pm


Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Πελοπόννησο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στους Νομούς της Πελοποννήσου και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας και Κορινθίας και την Περιφερειακή Παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" (Μ. Μάκαρης) είχαμε την τιμή να συνοδεύσουμε στην Περιοδεία.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ήταν συγκινητική.

Κατέδειξε την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τις Ευρωεκλογές και τη μετέπειτα πορεία προς την Πολιτική Αλλαγή και τη Δίκαιη Διακυβέρνηση.

Ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου:

«Μετά, για τρία χρόνια, δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα “αλαζονεία τέλος”, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Ή τώρα ή ποτέ».

Γεώργιος Ι. Φαράντος
μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας
Περιφερειακή Παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος"

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:20 pm


Η στιγμή του γκολ στον Πειραιά: Θεέ μου… Τι γίνεται; (vid)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με την στιγμή του «χρυσού» γκολ του Ελ Κααμπί στο 115’ του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης που ουσιαστικά χάρισε το Conference League στον Ολυμπιακό.

Στο βίντεο από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά κόβει την ανάσα καθώς μιλάμε για μια επική στιγμή έκρηξης με το πλήθος να παραληρεί σε ένα ανεπανάληπτο κυριολεκτικά στιγμιότυπο.

Η λέξη πανικός είναι πολύ λίγη για να φανερώσει την αλήθεια… Δείτε και θα καταλάβετε!

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:14 pm


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφερε ο Δ. Βερβεσός τη διάσωση του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας

Η διάσωση του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας, ό,τι έχει απομείνει από αυτόν, τουλάχιστον, έφθασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν ενεργειών του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Ανδρέα και έχει ασχοληθεί επισταμένως με το μνημείο.

Ο Μύλος βρίσκεται σήμερα μέσα στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα  ιστορικής και λαογραφικής αξίας λιθόκτιστο κτίσμα, το οποίο ανεγέρθηκε το 1856 από Τηνιακούς μάστορες, και  από το οποίο μάλιστα ονοματοδοτήθηκε και η συγκεκριμένη παραλία στον Άγιο Ανδρέα.

Συν τω χρόνω, το κτίσμα έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές και μάλιστα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τα προηγούμενα καλοκαίρια είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες στην παραλία, ώστε να μην κολυμπούν λουόμενοι γύρω του, καθώς υπάρχει κίνδυνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας τον Ιούνιο του 2022 εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας τότε  Μανώλη Σκαντζού, ο Μύλος δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ ως μνημείο.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μύλος δεν ήταν αλευρόμυλος, αλλά εκεί γινόταν επεξεργασία του υπερχυλίσματος του σχίνου σαν ουσία βαφής.

 

Δείτε ΕΔΩ την ιστορία του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:01 pm


Χαμός και στην Μεγαλόπολη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (vid)

Όπως και σε όλη την χώρα αλλά και σε πολλές περιοχές και πόλεις του νομού μας έτσι και στην Μεγαλόπολη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Φιορεντίνα βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν την νίκη της ομάδας τους και την κατάκτηση του Conference League.

Με πυρσούς, βεγγαλικά αλλά και με τον ύμνο του Ολυμπιακού να δίνει τον τόνο η κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης έγινε το σημείο των ξέφρενων πανηγυρισμών των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:52 pm


Επαναπατρίζονται την Παρασκευή τα οστά του Λαγκαδινού ήρωα της Κύπρου Αναστασίου Κρατημένου

Επαναπατρίζονται αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου τα οστά του ήρωα της Κύπρου Αναστασίου Κρατημένου.

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα παραστούν στην τελετή επαναπατρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις δώδεκα το μεσημέρι στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», πρόκειται για οστά οκτώ εφέδρων. Του Ανθυπολοχαγού Πεζικού Κωνσταντίνου Τσαγκαλίδη, του Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεωργίου Αναλυτή, των Ανθυπασπιστών Πεζικού Αναστάσιου Κρατημένου, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη, Γεώργιου Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη και του Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλου.

Ο Πάνος Χουντής αναφέρει σχετικά:

Η πατρίδα μας, στις 31-μάη-2024 θα υποδεχθεί τα οστά ενός αθώου ήρωα.
Τον αδίκως φονευθέντα Αναστάσιο Κρατημένο, από το Καλονέρι Λαγκαδίων, κατά την τούρκικη εισβολή στην προδομένη Κύπρο, το 1974!
Γράφει ο 
Πάνος Χουντής 
▪︎ Σας ενημερώνω ότι  ο επαναπατρισμός των οστών του πατριώτη μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ θα γίνει στις 31-5-2024
Είναι η επίσημη ανακοίνωση που έχω από το ΓΕΣ, το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα στην τελετή  του Επαναπατρισμού των οστών, στην Ελευσίνα και αργότερα της τελετής της ταφής του στο Καλονέρι Λαγκαδίων.
Η τελετή θα γίνει στις 11πμ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας 
Όσοι θέλουν να παραστούν στην τελετή της Ελευσίνας να τηλεφωνήσουν στον αριθμό του ΓΕΣ  2106553223
▪︎ Έπειτα από 59 χρόνια ο ήρωας μας θα γυρίσει στα χώματα της πατρίδας μας.
Ας τον υποδεχτούμε με δυνατή φωνή:
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΙΏΝΙΑ 

Σε λίγες μέρες,  θα σας έχω πολλά νεώτερα για το πρόγραμμα της τελετής ταφής του, από το ΓΕΣ και άλλα πάρα πολύ ενδιαφέροντα.
"ΑΘΑΝΑΤΟΣ"
ΠΑΝΟΣ Β.ΧΟΥΝΤΗΣ 
 28-5-2024
"Επιτροπή επαναπατρισμού των οστών του  Γορτύνιου Αναστ. Κρατημενου, αδίκως  φονευθέντος στην Κύπρο το 1974"

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:40 pm


Πτωχός: Οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ενδεχόμενες καταστροφές (pics)

Ορθολογική χρήση νερού, ενεργειακό κόστος, εργάτες γης και στοχευμένα προγράμματα, ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες κινήθηκε στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της 15ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ), που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 30 Μαΐου.

«Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο σχετικά με την αξιολόγηση και τον συντονισμό των δράσεών μας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και της κοινής αγροτικής πολιτικής. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες, αλλά οι ευκαιρίες για την αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος ακόμα μεγαλύτερες», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός και συνέχισε με την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων.

«Οι Έλληνες αγρότες πονάνε το χωράφι τους. Και πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε με την ολοκλήρωση των έργων να πηγαίνουν σε αυτό με ασφάλεια, να το ποτίζουν επαρκώς και να γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ενδεχόμενες καταστροφές», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον πρωτογενή τομέα και την επισιτιστική ασφάλεια, ενώ σημείωσε πως «Η προτεραιότητα στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι μονόδρομος. Για τη διατροφική μας ασφάλεια, αλλά και για την ευημερία μας. Ο πρωτογενής τομέας είναι παράγοντας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και στο χέρι μας είναι να γίνει και ελκυστικός ώστε άνθρωποι που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία να μείνουν στον τόπο τους».

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Διονυσίου Σταμενίτη, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και στελεχών των υπηρεσιών.

Από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Ψαράκης.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:10 pm


Μία σύλληψη στην Κορινθία για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (29.5.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 48χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:00 pm


Κτηματολόγιο: Στο Gov.gr Wallet των ιδιοκτητών τα ακίνητα

Στο Gov.gr Wallet θα ενσωματωθούν τα ακίνητα των πολιτών για τα οποία θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες, ενώ voucher ύψους 2.200 ευρώ θα δοθεί στους συμβολαιογράφους για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Όπως παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, το Κτηματολόγιο αλλάζει σελίδα και ψηφιοποιείται πλήρως διευκολύνοντας πολίτες κι επαγγελματίες και βάζοντας οριστικό τέλος στις ουρές στα γραφεία. «Καταφέραμε να φτιάξουμε αρκετές πλατφόρμες με την πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων των κτηματολογικών γραφείων. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και είμαστε στην αρχή αλλά για πρώτη φορά είναι ορατό το φως στην άκρη του τούνελ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.

Σε φάση τελικών δοκιμών βρίσκονται οι κτηματολογικές υπηρεσίες προκειμένου τα ακίνητα να ενταχθούν στο Gov.gr Wallet. Από τα μέσα Ιουνίου, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο ακίνητό τους αποφεύγοντας την αναζήτηση χαρτιών, ενώ θα είναι κοινοποιήσιμες με ψηφιακό τρόπο ώστε να τις μοιραστούν με μεσίτη, συμβολαιογράφο, μηχανικό κτλ. Στην ίδια εφαρμογή θα ενταχθούν τα εργαλεία για τη διόρθωση πρόδηλου λάθους, για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, όπως και πολλές ακόμη ενέργειες που απαιτούνται για τα ακίνητα της χώρας.

Voucher ενίσχυσης ύψους 2.200 ευρώ για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού σε συμβολαιογράφους θα δοθεί παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυρανάκης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το έργο τους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:40 pm


Έκαναν τη νύχτα μέρα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον Τυρό (vid)

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στον Τυρό αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με την Φιορεντίνα την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 κατακτώντας το Conference League.

Συνθήματα και πυροτέχνημα πρωταγωνιστούσαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεφαντώνουν για την μεγάλη νίκη της ομάδας στο λιμάνι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε τρελούς πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον Τυρό

Video of ArcadiaPortal.gr Σε τρελούς πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον Τυρό

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:25 pm


ΟΠΕΚΑ: Ξεκινάει η πληρωμή για τα επιδόματα Μαΐου

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 31 Μαΐου, θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Μάϊο, συνολικού ύψους 316.726.861 ευρώ. Ως είθισται, τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα:

    Επίδομα Παιδιού: δικαιούχοι 604.293 – 129.634.156 ευρώ
    Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι 238.862 – 29.136.960 ευρώ
    Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: δικαιούχοι186.429 – 41.889.576 ευρώ
    Αναπηρικά: δικαιούχοι 187.603 – 86.465.500 ευρώ
    Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: δικαιούχοι 607 – 186.833 ευρώ
    Επίδομα Ομογενών: δικαιούχοι 5.550 – 195.271 ευρώ
    Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: δικαιούχοι 14.669 - 5.509.163 ευρώ
    Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: δικαιούχοι 18.745 – 7.719.562 ευρώ
    Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: δικαιούχοι 12.434 – 3.120.882 ευρώ
    Έξοδα Κηδείας: δικαιούχοι 83 – 65.893 ευρώ
    Επίδομα Γέννησης: δικαιούχοι 10.068 – 11.617.750 ευρώ
    Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: δικαιούχοι 10 – 5.700 ευρώ
    Κόκκινα Δάνεια: δικαιούχοι 2.125 – 199.493 ευρώ
    Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: δικαιούχοι 11 – 11.000 ευρώ
    Πρόγραμμα Γέφυρα: δικαιούχοι 15 – 4.806 ευρώ
    Ευάλωτοι οφειλέτες: δικαιούχοι 9 – 1.050 ευρώ
    Επίδομα Αναδοχής: δικαιούχοι 593 – 291.294 ευρώ
    Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: δικαιούχοι 910 – 671.972 ευρώ

Σύνολο δικαιούχων, 1.283.016

Σύνολο καταβολών, 316.726.861

Για περισσότερες πληροφορίες ανά επίδομα ακολουθήστε τους συνδέσμους:

-Προνοιακά Επιδόματα Ατόμων με Αναπηρία εδώ
-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα εδώ
-Επίδομα Παιδιού εδώ
-Επίδομα Στέγασης εδώ
-Επίδομα Γέννησης εδώ
-Επίδομα Αναδοχής εδώ
-Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων εδώ

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για ότι δικαιούστε.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:20 pm


Εξόρμηση στην Ευρυτανία του Αγίου Πνεύματος για τον ΕΟΣ

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει εξόρμηση στην Ευρυτανία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-23-24 Ιουνίου).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ανάβαση στην κορυφή Καλιακούδα και via ferrata στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς.

Σάββατο 22/6/24: Αναχώρηση το πρωί από την Τρίπολη.

Κυριακή 23/6/24: Για την ανάβαση στην Καλιακούδα, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι: Μεγάλο Χωριό - Λακώματα - Διάσελο Καλιακούδας - Κορυφή Καλιακούδας και επιστροφή.

Ώρες πορείας: 8

Υψομετρική Διαφορά: 1335μ

Βαθμός Δυσκολίας: Π2

Υψόμετρο Κορυφής: 2099μ

Η διαδρομή μας μπορεί να ξεκινήσει και από το καταφύγιο σε περίπτωση που ο χωματόδρομος είναι βατός έως εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση οι ώρες πορείας θα μειωθούν. Επίσης θα υπάρχει η επιλογή, μέρος της αποστολής να τερματίσει στο διάσελο και να επιστρέψει.

Δευτέρα 24/6/24: Για την πεζοπορία και τη via ferrata στη Μαύρη Σπηλιά θα ξεκινήσουμε λίγο έξω από τον Προυσό και θα ακολουθήσουμε κυκλική διαδρομή.

Ώρες: 4

Ώρες πορείας: 2,5

'Ωρες via ferrata: 1,5

Εξοπλισμό για τη via ferrata θα παρέχει ο σύλλογος. Αν κάποια άτομα δεν θέλουν να κάνουν τη via ferrata, μπορούν να φτάσουν στη Μαύρη Σπηλιά και να επιστρέψουν. 

Για την καλύτερη οργάνωση του τριημέρου (διανυκτερεύσεις κλπ) και για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στον αριθμό 6977-926155 (Γιάννης Βασιλείου).http://www.eostripolis.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:08 pm


Συνελήφθη 54χρονος για κατοχή τσεκουριού και κάνναβης

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (29.5.2024) το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 54χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσεκούρι, με μήκος λάμας -11- εκατοστά, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:00 pm


Πανελλαδικές: Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα στα εξεταστικά κέντρα - 5.000 οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, σήμερα Πέμπτη 30 Μαϊου ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, μίλησε για την διαδικασία και έστειλε το μήνυμά του στους υποψηφίους.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα ήταν η πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ αύριο ξεκινούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου μας διαβεβαίωσε ότι και φέτος έχει εξασφαλίσει όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης διεξαγωγής των εξετάσεων. Έτσι σήμερα κύλησαν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα, για τους περίπου υποψηφίους.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές στα επτά εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ της Πελοποννήσου ανέφερε ο κ. Οικονομόπουλος, τονίζοντας ότι και αύριο στα 51 εξεταστικά κέντρα των Γενικών Λυκείων αύριο θα πάνε όλα καλά.

Ο κ. Οικονομόπουλος συνεχάρη τους υποψηφίους για τον αγώνα που δίνουν και τους σας ευχήθηκε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομόπουλος έκανε και έναν απολογισμό της απερχόμενης σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, σημειώνοντας ότι όλα τα σχολεία, «τρέχουν» εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας έτσι πολλές δυνατότητες και διεξόδους στα παιδιά.

Κλείνοντας μίλησε για τις συναντήσεις που γίνονται με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των νομών και με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, για να μπουν τα θεμέλια για την νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος ο κ. Οικονομόπουλος έστειλε το μήνυμά τους στους γονείς, καλώντας τους να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, να μιλούν μαζί τους και να περνούν χρόνο μαζί τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομαλά όλα την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών στην Πελοπόννησο

Video of ArcadiaPortal.gr Ομαλά όλα την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών στην Πελοπόννησο

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 3:56 pm


Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Δήμου Τρίπολης

Η διακήρυξη για την "Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Δήμου Τρίπολης".

Διαβάστε λεπτομέρειες, εδώ. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 3:25 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας