1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ευχαριστήριο για προσφορά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Ο Δ/ντής , ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημ, Σχ. Τρίπολης ,με την παρούσα επιστολή εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Πολιτιστικό ίδρυμα Αικατερίνης και Σωτηρίου Π. Σταθοπούλου, υπό την προεδρία της κας Σοφίας Ρουκουτάκη, για τη καθ ΄επανάληψη αμεσότατη υποστήριξη και συμπαράσταση του στο αίτημα  μας για την παροχή ενός φωτοτυπικού μηχανήματος στο σχολείο ,το οποίο θα εξυπηρετεί βασικές καθημερινές ανάγκες διδασκαλίας.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης  πράξης  η οποία αποδείχτηκε καταλυτική. Η ενέργεια τούτη αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη που διέπει την Πρόεδρο κα. Σοφία Ρουκουτάκη  όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αικατερίνη και Σωτηρίου Π. Σταθοπούλου.

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας , θεωρούμε ότι στη σημερινή εποχή θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι τις αξιέπαινες πράξεις του Ιδρύματος που εξακολουθεί και στηρίζει τα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Ο Δ/ΝΤΗΣ

Βασίλειος Πίσπας

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 11:11 am


Έρικ Τιε Μπι: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Ο Έρικ Τιε Μπι μίλησε για τον αγώνα με την Μπεσίκτας , όπου έκανε αναφορά για την πορεία του Αστέρα στον όμιλο του EUROPA LEAGUE τονίζοντας την βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης με την Τουρκική ομάδα.

Ο διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού ποδοσφαιριστής του Αστέρα επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να παίξουν όλοι με συγκέντρωση από την αρχή της αναμέτρησης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έρικ Τιε Μπι έχουν ως εξής:

«Θεωρώ πώς ξεκινήσαμε πολύ καλά στον όμιλο, αλλά στη συνέχεια χάσαμε από την Τόττεναμ. Πρέπει να κερδίσουμε την Μπεσίκτας για να μείνουμε «ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Πρέπει να παίξουμε ενωμένοι, η ενότητα θα παίξει μεγάλο ρόλο. Να παίξουμε σαν οικογένεια και αυτό να βγει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Να παίξουμε καλά στην άμυνα και όταν είμαστε στην επίθεση να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο, θέλω να γεμίσει το γήπεδο, κάτι που αν συμβεί θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην προσπάθεια που θα κάνουμε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης»

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 11:04 am


Ενίσχυση αθλητικών δραστηριοτήτων στη Γορτυνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας αποφάσισε ομάφωνα και εγκρίνει τη συνεργασία του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία με έδρα τη Γορτυνία, δηλαδή:

Παγγορτυνιακό Αθλητικό Όμιλο με έδρα την Τ.Κ. Δόξας, Αθλητική Ένωση Δημητσάνας με έδρα την Τ.Κ. Δημητσάνας και ομάδα μπάσκετ Δόξας με έδρα την Τ.Κ. Δόξας.
Ο σχεδιασμός της συνεργασίας θα αφορά κυρίως την στήριξη για ένταξη νέων στις αθλητικές δραστηριότητες, την ανάπτυξη δράσεων μαζικού αθλητισμού, την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου και την βελτίωση και αξιοποίηση αθλητικών υποδομών (γηπέδων κ.λ. εγκαταστάσεων) στο Δήμο Γορτυνίας.

Εγκρίνει συνολική πίστωση 12.000,00 € σε βάρος του ισχύοντος προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Γορτυνίας για την επιχορήγηση των Αθλητικών σωματείων με έδρα εντός του Δήμου Γορτυνίας ως εξής:

Στον Παγγορτυνιακό Αθλητικό Όμιλο με έδρα την Τ.Κ. Δόξας το ποσό των 10.000,00 €
Αθλητική Ένωση Δημητσάνας με έδρα την Τ.Κ. Δημητσάνας το ποσό των 1.000,00 €
Ομάδα μπάσκετ Δόξας με έδρα την Τ.Κ. Δόξας το ποσό των 1.000,00 €

Αναμορφώνει τον Προϋπολογισμό έτους 2014 ως εξής: εγγράφει στον ΚΑ 00.6737.006 με τίτλο «Επιχορήγηση Αθλητικών σωματείων με έδρα εντός του Δήμου Γορτυνίας» ποσό 12.000,00€ προερχόμενο από την έκπτωση της δημοπρασίας του έργου «Ολοκλήρωση και Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαγκαδίων (ΕΣΠΑ MIS 448811)» στον ΚΑ 25.7341.50002 δια μέσω του αποθεματικού.
Παραχωρεί τη χρήση του γηπέδου της Τ.Κ. Δημητσάνας για έδρα της παιδικής ομάδας του Παγγορτυνιακού Αθλητικού Ομίλου μέχρι ανακλήσεως της απόφασης αυτής.

Ο δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος στις αρμοδιότητες ενίσχυσης, προώθησης και διαχείρισης προγραμμάτων αθλητισμού, είπε ότι, επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει αντίστοιχες υπηρεσίες και προσωπικό μπορεί να συνεργαστεί με αθλητικά σωματεία που αναπτύσσουν δράση και έχουν έδρα στη Γορτυνία, τα οποία άλλωστε ζητούν κάθε χρονιά την στήριξη του Δήμου. Πρόκειται για τον Παγγορτυνιακό,
την Αθλητική Ένωση Δημητσάνας και η ομάδα μπάσκετ Δόξας.

Για την ανάπτυξη συνεργασίας, οι δράσεις της ομάδας να είναι στη Γορτυνία και η δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου. Μια πρώτη σκέψη είναι η να φτιαχτεί το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημητσάνας ως έδρα της ομάδας που σήμερα τα μέλη της προπονούνται στην Τρίπολη και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς και στις μετακινήσεις τους. Χρειάζεται δηλαδή τεχνητό γρασίδι
για να μην υπάρχουν υψηλά έξοδα συντήρησης και επίσης να αξιοποιηθούν αθλητικές υποδομές που βρίσκονται σε άλλες κοινότητες, όπως το Βυζίκι, Νυμφασία κ.λ. Θα χρειαστεί επίσης
σχεδιασμός της συνεργασίας με το Δήμο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:50 am


Εικόνες ντροπής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Οι φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τις εικόνες ντροπής όπως χαρακτηρίζουν τις εικόνες με τις στοίβες απορριμμάτων στους διάδρομους της σχολής και με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας προχώρησε στη σύνταξη της παρακάτω επιστολής.

Αγαπητοί συμπολίτες

Τους τελευταίους 6 μήνες γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς αμέλειας κυρίως της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα :

‘Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες στο άρθρο, τόσο το τμήμα οικονομικών  επιστημών της πόλης μας όσο και το τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή και εστία μόλυνσης λόγω της απουσίας καθαριότητας.

Οι εκάστοτε φοιτητικοί σύλλογοι έβγαλαν επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις να τεθεί το θέμα στις συνελεύσεις των καθηγητών. Όπως πληροφορηθήκαμε τα χρήματα για την πληρωμή των καθαριστριών υπάρχουν αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν να δουλεύουν.

Ως εκ τούτου οι δημόσιοι χώροι του πανεπιστημίου καθαρίζονται ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ από τους φοιτητές αναγκαστικά όταν η κατάσταση φτάνει στα άκρα και απειλείται πια η υγεία όλων! Να μην αναφέρουμε για τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής στις τουαλέτες όπου το σαπούνι και τα χαρτιά υγείας είναι είδη πολυτελείας ενώ οι ακαθαρσίες και η δυσοσμία είναι πλέον συνηθισμένες! Στο καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών μαζέψαμε 15 σακούλες μεγάλες με σκουπίδια ενώ με χρήματα δικά μας αγοράσαμε είδη καθαριότητας και καθαρίσαμε τον ένα εκ των τριών ορόφων του κτηρίου Β των οικονομικών επιστημών.

Το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμα και ζητάμε από όλους τους αρμοδίους φορείς είτε λέγονται δημοτικές αρχές είτε λέγονται σύγκλητος είτε λέγονται συμβούλια καθηγητών είτε οτιδήποτε να μεριμνήσουν για  το ζήτημα της καθαριότητας τόσο εντός του Πανεπιστημίου όσο και εκτός αφού όπως φαίνεται είναι άγνωστη λέξη στην πόλη μας...

ΥΓ: Σκοπός  της δημοσιοποίησης  της παρούσας ανακοίνωσης ΔΕΝ είναι ο σχηματισμός μιας κακής εικόνας για τη  σχολή  μας αλλά να ασκήσουμε πίεση  προς τους υπαίτιους  της κατάστασης  αυτής που δε δείχνουν να  ενδιαφέρονται!

Οι φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:17 am


Δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης

Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας (22:05)

Ακόμα μία μεγάλη βραδιά για τον Αστέρα Τρίπολης και τους φιλάθλους του είναι η σημερινή (27/11) καθώς οι «κιτρινομπλέ» θα υποδεχθούν την Μπεσίκτας στις (22:05) για την 5η αγωνιστική του Europa League με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τον κρατήσει σε τροχιά διεκδίκησης της πρόκρισης.

Από την πλευρά του ο Στάικος Βεργέτης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ρόλε όμως ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Ντορίν Γκόιαν επιστρέφουν και είναι έτοιμοι για τον μεγάλο αγώνα όπως επίσης και Μπράιαν Λούι.

Στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας δεν υπάρχουν άλλα  περιθώρια με την νίκη και τους τρεις βαθμούς  να αποτελούν  μονόδρομο για την Αρκαδική ομάδα για την συνέχεια του ευρωπαϊκού της ταξιδιού και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο και ο  Αστέρας θα χρειαστεί  υπομονή, καθαρό μυαλό, αυτοσυγκέντρωση και στα 90’ λεπτά  και ασφαλώς μεγάλη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα του δοθούν κατά την εξέλιξη του αγώνα.

Το πλάνο της επιτυχίας που έχει φέρει την Αρκαδική ομάδα μέχρι εδώ δεν αλλάζει. Σωστή αμυντική λειτουργία, γρήγορες αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του και φυσικά πάθος και τεράστια θέληση για την νίκη.

Συμπαίχτης του Αστέρα σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για να έρθει μια ακόμα ιστορική αλλά και ταυτόχρονα  σημαντική νίκη θα είναι ο κόσμος καθώς το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αναμένεται να είναι και πάλι κατάμεστο και με την δυναμική που δίνει να γίνει ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας.

Ο Μοριάς φορά και πάλι τα γιορτινά του λάμπει από την λάμψη του σεντονιού και γεμίζει δύναμη τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Αστέρα για να έρθει η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου και ταυτόχρονα να δώσει ελπίδα στο όνειρο της πρόκρισης.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:07 am


Συνάντηση Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης με Διευθυντή Ορυχείου ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο της διεύθυνσης Λ.Κ.Μ. μεταξύ του προέδρου Αποστολόπουλου Νικόλαου, του ταμία Μπάζιου Δημήτριου του συλλόγου τριτέκνων ο ΑΡΚΑΣ και του διευθυντή του Λ.Κ.Μ. κύριο Γίδη Κωνσταντίνο . Στην συνάντηση κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον κυρίως από τα αιωρούμενα σωματίδια από τον χώρο αποθέσεων των αδρανών υλικών. Συζητήθηκε ο τρόπος αποφυγής της μη μετακύλησης των εργασιακών προβλημάτων στην οικογένεια και ειδικότερα στα παιδιά.

Ζητήσαμε την συνεργασία της διεύθυνσης για την δημιουργία ημερίδας για την προβολή της οικογενειακής οικονομικής ανάπτυξης και επαγγελματικής δημιουργίας από το λιγνίτη και γύρω από αυτον . Συζητήσαμε ιδιαίτερα τα προβλήματα των επαγγελματιών μελών μας της Μεγαλόπολης και απαιτήσαμε οι προμήθειες να γίνονται από την πόλη μας . Ο διευθυντής κύριος Γίδης Κωνσταντίνος μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και μας είπε ότι είναι και προσωπικό δικό του στοίχημα η καλή λειτουργία και συνεργασία μεταξύ της διεύθυνσης των κοινωνικών ομάδων και του δήμου Μεγαλόπολης. Ένα παράδειγμα είναι ότι στα δίμηνα θα προσληφτούν κατά 90% από Μεγαλόπολη και Αρκαδία. Ο σύλλογος δίνοντας μάχη για την καθημερινότητα βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα και φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα για τα μέλη του.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:51 am


Σλάβεν Μπίλιτς: «Δυνατός στην έδρα του ο Αστέρας» (video)

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Αστέρα ο Σλάβεν Μπίλιτς ενώ τόνισε πως η Αρκαδική ομάδα διαθέτει  πολύ δυνατή έδρα. Ο Κροάτης τεχνικός είπε επίσης πως στόχος για την Μπεσίκτας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ενώ το για το γεγονός πως αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα είπε πως απλά κάνει τους ποδοσφαιριστές του λιγότερο αγχωμένους.

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Αστέρας αγωνίζεται πολύ καλά, τον είδαμε και στην έδρα μας. Απομένουν δύο αγωνιστικές και τρεις ομάδες έχουν ακόμη πιθανότητες να προκριθούν. Δεν κρύβουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για την πρόκριση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μετά τον αγώνα με τον Αστέρα. Έχουμε παίξει μαζί τους, είναι πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα τους. Απέκλεισαν την Μάιντς, την Μακάμπι, κέρδισαν εδώ την Παρτιζάν και έπαιξαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Τότεναμ, αλλά ήταν άτυχοι. Ξέρουμε ότι μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε από τώρα, θα ήταν καλό για εμάς να μην περιμένουμε το τελευταίο ματς. Είμαστε σε καλή φόρμα, στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Τουρκία και στον όμιλο στην Ευρώπη. Περιμένω τα παιδιά να προκριθούν από τώρα».

Για τον αν θα παίξει η Μπεσίκτας για την ισοπαλία: «Δεν πρόκειται να σας πω πώς θα παίξουμε. Γνωρίζουμε ότι μας κάνει και ισοπαλία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε για την ισοπαλία. Θα ήταν πολύπλοκο κάτι τέτοιο. Αυτό το έκαναν οι Ιταλοί πριν 30 χρόνια και η Εθνική Ελλάδας από το 2004. Πραγματικά, δεν είχα δει ποτέ τόσο καλή τακτική από ομάδα. Το γεγονός ότι μας κάνει η ισοπαλία, απλώς θα μας κάνει λιγότερο αγχωμένους. Δεν θα χρειαστεί για παράδειγμα να παίζουμε στα κόρνερ με εννέα παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στέλνουμε και τρεις. Θα στέλνουμε πέντε. Δεν είμαστε τρελοί. Άλλωστε, είναι δύσκολο για έναν και μόνο αγώνα να αλλάξεις τη φιλοσοφία της ομάδας. Η Μπεσίκτας παίζει στο σύνολο των αγώνων της για τη νίκη, οι αντίπαλοι μας περιμένουν, θα ήταν επικίνδυνο να παίξουμε μόνο για να μην χάσουμε. Ξέρουμε ότι μας φτάνει η ισοπαλία για την πρόκριση, αλλά θέλουμε τη νίκη».

Για το τι προτιμάει καλύτερα.Το πρωτάθλημα Τουρκίας η μία καλή πορεία στο Europa League: «Αυτή είναι καλή ερώτηση μόνο για τον Τύπο. Έχουμε πολλές φιλοδοξίες ως ομάδα. Θα ήταν σπουδαίο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Europa League. Αλλά ακόμα είναι Νοέμβριος. Μιλάμε για τον αγώνα με τον Αστέρα και τον αγώνα με την Καραμπούκ την Δευτέρα. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τους αγώνες τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Τώρα μιλάμε για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη».

Για την επιστροφή του Φράνκο: «Έχουμε 13 αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο. Πρέπει να διαχειριστούμε τους αγώνες με έξυπνο τρόπο. Πρέπει να κάνουμε ροτέισον. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε ο Πέντρο (Φράνκο), μάς βοήθησε πολύ με την Κασίμπασα».

 

 

Video: 
Video of d_P2fOMKiio

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:46 am


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης για την απεργία

Οι κυβερνήσεις του νεοφιλελευθερισμού έχουν εδώ και πολλά χρόνια το δικό τους σχέδιο για την νέα γενιά. Ένα σχέδιο που το εφάρμοζε ακόμα και πριν ξεσπάσει η κρίση, στους νέους και τις νέες, στους μετανάστες, στις γυναίκες. Στόχος τους, να μη μάθει ποτέ η σημερινή και οι επόμενες γενιές τι σημαίνει πλήρης και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Μαζί τους να συνηθίσει ολόκληρος ο κόσμος της δουλειάς να ζει ανάμεσα στην “ωφέλεια”, την πολυαπασχόληση και την ανεργία.

Η ανάπτυξη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει προγράμματα voucher που δίνουν 1.600 ευρώ στον ωφελούμενο και 5.400 ευρώ στα δουλεμπορικά ΚΕΚ, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητεία μέχρι τα 64 μας και οι πιο «τυχεροί» στο μπλοκάκι. Όλοι οι υπόλοιποι θα παραμένουμε άνεργοι, ευχόμενοι να μας πάρουν σε ένα 5μηνο, 6μηνο ή 8μηνο πρόγραμμα εργασίας και όσοι καταφέρουμε να δουλέψουμε σε λίγο διαφορετικές από τις παραπάνω συνθήκες να το κάνουμε με σκυμμένο το κεφάλι γιατί εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και καραδοκεί. Τι κι αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, τι κι αν δουλεύουμε «μαύρα», τι κι αν δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, συλλογικές συμβάσεις, σωματείο, εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και ο εργοδότης θα απαιτήσει να σκύψουμε το κεφάλι.

Αυτή η εικόνα όμως δεν μας χωράει. Όπως δεν μας χωράει και το Νέο Λύκειο, τα σχολεία των απολυμένων καθηγητών και των απλήρωτων “εθελοντών” του Λοβέρδου, που μετατρέπει την διδασκαλία σε χόμπι. Δεν μας χωράει το πανεπιστήμιο του κάθε Φορτσάκη, της καταστολής και του αυταρχισμού. Δεν μας χωράει και η εργασία μας να αμοίβεται με χαρτζιλίκι.
Είμαστε αυτοί και αυτές που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση μας στέλνει στο εξωτερικό. Είμαστε μια γενιά υπό διαρκή εκκαθάριση από το σχέδιο του μνημονίου.

Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι/ες, οι voucherαδες,οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι,οι μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες. Τα ζωντανά κομμάτια της νέας εργατικής τάξης που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους, στο πλάι των μαχητικών και ταξικά προσανατολισμένων εργατικών σωματείων και συνδικάτων. Απέναντι στη συμβιβασμένη γραφειοκρατία των καλύτερων φίλων της εργοδοσίας, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπεια μας. Θα τους διώξουμε!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:43 am


Η επικαιρότητα σε ένα σκίτσο

Του Γιώργου Καπράνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:39 am


Ανταρσία στο Μωριά: Οι προσωπικές απειλές και οι επιθέσεις δεν μας πτοούν

Η υβριστική συμπεριφορά του κ. Τατούλη δεν έχει πλεον κανένα όριο. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 24-11-2014, και ενώ τα πνεύματα ήταν εντελώς ήρεμα κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε προσβλητικά και υβριστικά γενικόλογα σχόλια περί Χουλιγκάνων στο περιφερειακό συμβούλιο. Όταν δε σύσωμμη η αντιπολίτευση στηλίτευσε αυτή του στάση και τη φρασεολογία και απαίτησε να ανακαλέσει, κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς μιλώντας για συκοφάντες.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που υπερασπίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την πολιτική που εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό δεν έχουν επιχειρήματα και λογικό είναι να καταφεύγουν σε ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην πόλωση και την απρόσωπη συκοφαντία. Ως Ανταρσία στο Μωριά δηλώνουμε ότι οι προσωπικές απειλές και οι επιθέσεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού της Πελοποννήσου, που συνθλίβεται και εξαθλιώνεται από τις πολιτικές που προωθεί ο κ. Τατούλης και οι όμοιοί του, υπηρέτες  του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:38 am


Ο ΣΑΟΟ στον φθινοπωρινό Ταΰγετο

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στον φθινοπωρινό βόρειο Ταΰγετο, την Κυριακή 30/11/2014.

Από το Λογγανίκο, στην Αγόριανη και συνέχεια στο Γεωργίτσι.

Θα γίνουν δύο πορείες :

1η Πορεία: Λογγανίκο – Ανάληψη – Γεωργίτσι. Ώρες πορείας 6 ½ Κατηγορία : Β+

2η Πορεία: Λογγανίκο – Αγόριανη  Ώρες πορείας 3, Κατηγορία : Α

Αναχώρηση λεωφορείου:

Κυριακή 7:30 π.µ. από Πλατεία Αγίου Βασιλείου

Δηλώσεις συμμετοχής στα νέα γραφεία του συλλόγου

Β.Δεκάζου 9-11, τηλ. 2710234980, e-mail: [email protected]

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:29 am


Το χρυσό Αστέρι των Αστέρων

Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» βρίσκεται ένα  μεγάλο χρυσό Αστέρι που μέσα αναγράφει όλα τα ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει και εξακολουθούν να αγωνίζονται με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης στην Super League.

Ακόμα μια καινοτόμα ιδέα που συνδέει το παρελθόν με το παρών και το μέλλον της ομάδας και κοσμεί τον διάδρομο τον αποδυτηρίων κάνοντας τα βλέμματα να πέφτουν πάνω με ενθουσιασμό και θαυμασμό

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:14 am


Το νέο ΔΣ του συλλόγου Αρτεμισιωτών Αττικής

Μετά τις εκλογές στις 02/11/2014 το νέο Δ.Σ του συλλόγου Αρτεμισιωτών Αττικής που εξελέγει,είναι το παρακάτω:

Πρόεδρος: Σταματόπουλος Ι.Ανδρέας,

Αντιπρόεδρος: Γκόνος Φ.Ιωάννης,

Γραμματέας: Ρόκκα-Γεωργιοπούλου Δ.Ιωάννα,

Ταμίας :Μπρότση-Αλωνιστιώτη Ν.Ειρήνη,

Μέλη: Σταματόπουλος Δ.Ιωάννης,
Ηλιοπούλου-Εμμανουηλίδου Σ.Σταυρούλα
Σπυροπούλου Α.Έφη.

Αναπληρωματικά μέλη,Γωγώ Π.Κακαρίκου
και Ρόκκας Η.Γεωργιος.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:12 am


To πρόγραμμα προβολών του Cine Ville Tripolis (27/11 – 3/12)

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα προβολής ταινιών του Cine Ville Tripolis για την κινηματογραφική εβδομάδα της σεζόν 2014 - 2015 που ξεκινά από την Πέμπτη 27 / 11 έως και την Τετάρτη  03 / 12 / 2014.

Mην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή για την διπλή  πρόσκληση που κληρώνει κάθε εβδομάδα.

Πληροφορίες για το CineVille Τρίπολης δείτε ΕΔΩ

FURY

Απρίλιος 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Μπραντ Πιτ) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ελάχιστα πολεμοφόδια και σέρνοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, διαθέτει τον ηρωισμό, για να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Σκηνοθεσία:ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΑΓΙΕΡ

Ηθοποιοί:ΛΟΓΚΑΝ ΛΕΡΜΑΝ, ΣΑΪΑ ΛΑΜΠΕΦ, ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΝΘΑΛ, ΜΑΪΚΛ ΠΕΝΑ, ΜΠΡΑΝΤ ΜΠΙΤ

Διάρκεια:134 λεπτά

Είδος ταινίας:ΠΟΛΕΜΙΚΗ

Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Ώρες Προβολής >      Πεμ/ Παρ/ Σαβ/ Κυρ/ Δευ/ Τρι/ Τετ στις  :  22:10

Trailer >  https://www.youtube.com/watch?v=N7Ok6hGotMI

 

THE HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΟΣ Ι - THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY - PART I

Οι Αγώνες Πείνας μόλις γνώρισαν το τέλος τους και η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν, και τους πιστούς της φίλους, θα προσπαθήσει να σώσει τον Πίτα, και το έθνος ολόκληρο με το θάρρος της. Η επανάσταση ξεκινάει. Η ταινία βασίζεται στο τρίτο μέρος των βιβλίων Αγώνες Πείνας, «Κοτσυφόκισσα» της Σούζαν Κόλινς.

Σκηνοθεσία:ΦΡΑΝΣΙΣ ΛΟΡΕΝΣ

Ηθοποιοί:ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΤΖΟΣ ΧΑΤΣΕΡΣΟΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΝΚΣ, ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ, ΛΙΑΜ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ, ΦΙΛΙΠ ΣΕΪΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ

Διάρκεια:125 λεπτά

Είδος ταινίας:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Ώρες Προβολής >      Πεμ/ Παρ/ Σαβ/ Κυρ/ Δευ/ Τρι/ Τετ στις  :  19:40

Trailer >  https://www.youtube.com/watch?v=aRTjL0uC2Es

 

Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά - The Hundred Foot Journey

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι, κυνηγημένοι από την πατρίδα τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Νότια Γαλλία. Εκεί θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, θα ξεκινήσουν ένα υπέροχο Ινδικό εστιατόριο το οποίο και θα εξοπλίσουν με όλη την αγάπη και το πάθος που έχουν για τη μαγειρική. Μόνο που δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια… Τον ανταγωνισμό! Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. Μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, λοιπόν, θα ακολουθήσει μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Σκηνοθεσία:Λάσε Χάλστρομ

Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Σαρλότ Λε Μπον, Ρόχαν Τσαντ, Μάνις Νταγιάλ, Αμίτ Σαχ

Διάρκεια:122 λεπτά

Είδος ταινίας:Κωμωδία

Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 

Ώρες Προβολής >      Πεμ/ Παρ/ Σαβ/ Κυρ/ Δευ/ Τρι/ Τετ στις  :  21:30

Trailer >  https://www.youtube.com/watch?v=CpSv66MBWr8

 

Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ - KILL THE MESSENGER

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Ρένερ και σκηνοθέτη τον Μάικλ Κούεστα, δημιουργού του HOMELAND, επικεντρώνεται στην υπόθεση του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου, Γκάρι Γουέμπ. Ο Γουέμπ τόλμησε να τα βάλει με την CIA και άρχισε να ερευνά την πιθανή διασύνδεσή της με κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αμερική.

Σκηνοθεσία:ΜΑΪΚΛ ΚΟΥΕΣΤΑ

Ηθοποιοί:ΠΑΘ ΒΕΓΚΑ, ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ, ΜΕΡΙ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΟΥΙΝΣΤΕΝΤ, ΜΑΪΚΛ ΣΙΝ, ΡΕΪ ΛΙΟΤΑ

Διάρκεια:112 λεπτά

Είδος ταινίας:ΔΡΑΜΑ

Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Ώρες Προβολής >      Πεμ/ Παρ/ Σαβ/ Κυρ/ Δευ/ Τρι/ Τετ στις  :  22:00

Trailer >  https://www.youtube.com/watch?v=QKRj_nmUnkI

 

ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ 3D (ΜΕΤΑΓΛ.) - THE PENGUINS OF MADAGASCAR 3D (GR)

Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης επιστρέφουν με τη δικιά τους ταινία!
Στην ταινία ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ θα ανακαλύψετε τα μυστικά των ξεκαρδιστικών, μυστηριωδών πουλιών της παγκόσμιας κατασκοπίας! Οι Σκίπερ, Κοβάλσκι, Ρίκο και Στρατιώτης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια μυστική οργάνωση, τον Βόρειο Άνεμο, αρχηγός της οποίας είναι ο ωραίος Πράκτορας Απόρρητος, προκειμένου να σταματήσουν τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη πριν καταστρέψει τον κόσμο.

Σκηνοθεσία:ΣΑΪΜΟΝ ΣΜΙΘ

Ηθοποιοί:ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ, ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Διάρκεια:92 λεπτά

Είδος ταινίας:ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας:ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 

Ώρες Προβολής >       Πεμ/ Παρ/ Σαβ/ Κυρ/ Δευ/ Τρι/ Τετ στις  :   17:30

Trailer >https://www.youtube.com/watch?v=BqKem_bKQsA

Κανονικό 2D : 7 Euro
Μειωμένο 2D : 5 Euro
Κάθε Τετάρτη Όλοι 2D : 5 Euro
 
Κανονικό 3D : 8 Euro
Μειωμένο 3D : 7 Euro
Παιδικό + Παιδική ταινια 3D : 6 Euro
Κάθε Τετάρτη Όλοι 3D : 7 Euro

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:09 am


«Απέτυχαν προσπάθειες Υπουργείων να μεθοδεύσουν το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου» (video)

Tατούλης: Η χώρα μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τα εγκαίνια του οδικού τμήματος Κουμπίλα – Λουλούδι μίλησε για τα μεγάλα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου που είναι σε εξέλιξη αυτό τον καιρό:

Το έργο  «Κουμπίλα -  Ελαιοχώρι» το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Σχεδιάζουμε και είναι σε εξέλιξη η ανάθεση της μελέτης για την παράκαμψη της Τεγέας και της παράκαμψης των Κοδέλων από την Μελιγού μέχρι το Άστρος.

Ταυτόχρονα είναι η ολοκλήρωση από τα Χάνι Χούβλι μέχρι τον Επάνω Αγιάννη προϋπολογισμού 42 εκ. ευρώ,

Εκτελείται ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο όπου θα ενωθεί η νότια Λακωνία με την Κυνουρία. Το έργο Κυπαρίσσι – Φωκιανός.

Η ανάπτυξη της παραλιακής Πελοποννήσου μας έχει βάλει επιτακτικά την ανάγκη προσέγγισης του νοτιανατολικού  άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο φτάνει στην Επίδαυρο στο Πόρτο Χέλι Ναύπλιο, στο Λεωνίδιο, φτάνει στο Γύθειο και μέχρι την Καλαμάτα ένα έργο σημεία που αν το επιτύχουμε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και θα είναι σίγουρο ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επιτύχουμε όλα τα δύσκολα έργα που φάνταζαν όνειρα.

Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα γιατί έτσι θέλουν οι πολίτες

Είμαστε εδώ δεν κιοτέψαμε ποτέ, δεν έχουμε την ανάγκη κανενός ξένου καμιάς άλλης δύναμης.

Μεταξύ των έργων που ανέφερε ο κ. Τατούλης προχώρησε και σε μία ακόμα δήλωση η οποία έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων λέγοντας:

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου απέτυχε η προσπάθεια κάποιων παραγόντων, κάποιων υπουργείων, κάποιον υπουργών, οι οποίοι μεθόδευαν να πάρουν τη διαχείριση του καινούργιου επιχειρησιακού προγράμματος.

Πλέον το ΥΠΕΚΑ ξαναπαίρνει πίσω το άρθρο 17 που έχει να κάνει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με τον περιφερειακό σχεδιασμό όπου η περιφέρειας ήταν πρωτοστάτης.

Είμαι χαρούμενος για όλες αυτές στις μεγάλες πολιτικές νίκες που επιτυχαίνουμε κάτω από τη δική σας αγάπη.

Video: 
Video of Lj3ftbrpNPc

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:02 am


Πάτησε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» η Μπεσίκτας (photos+video)

Η Μπεσίκτας προπονήθηκε στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Αστέρα το απόγευμα της Τετάρτης 26/11 αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου του προπονητή της κ. Σλάβεν  Μπίλιτς.

Η Τουρκική ομάδα ήρθε στην Τρίπολη με όλα της τα «όπλα» και είναι έτοιμη για τον μεγάλο αγώνα με τον Αστέρα για την 5η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Europa League που ενδεχομένως να κρίνει πολλά για την συνέχεια στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση και για τους δύο.

Τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα περιελάμβανε αρχικά το πρόγραμμα προπόνησης  για τους ποδοσφαιριστές της Μπεσίκτας που πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Video: 
Video of syeZYO4CL5k

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:56 am


Συμμετοχή ΟΕΒΑ στην απεργία

Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες ,Έμποροι και Αυτοκινητιστές έχουν αγγίξει τα όρια τους και αδυνατούν να διαχειριστούν πλέον τα βάρβαρα και αντικοινωνικά – εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, την καταστροφή και την απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία που τα τελευταία χρόνια «ψυχορραγεί».

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας υλοποιώντας την απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της 25ης Νοεμβρίου 2014 συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει πανελλαδικά η ΓΣΕΒΕΕ για τη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με συμμετοχή μελών στην κινητοποίηση της Αθήνας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για ζητήματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το ΚΕΑΟ, ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, χρηματοδότηση ΜΜΕ και άλλα, να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την Κυβέρνηση.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11/2014  ΣΤΙΣ 11 ΠΜ

“ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΒΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:54 am


Η «Πελοπόννησος Πρώτα» για επέκταση προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι

Ερώτηση

Προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Θέμα: «Επέκταση προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι

Τα τρία τελευταία χρόνια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάνει συνεχείς αναφορές για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.  Τον Ιούλιο του 2013 μάλιστα με ένα βαρυσήμαντο δελτίο τύπου ανακοίνωνε την προέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα : «Ο ΟΣΕ θα εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου από μετρικού σε κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση (τοπογραφική, περιβαλλοντική, χάραξη, επιδομή κανονικού εύρους πλάτους 1,43 μ., υδραυλική, στατική, ηλεκτροκίνηση μονοσύρματης γραμμής επαφής τύπου trolley φιλικής προς το περιβάλλον κ.λπ.), καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα για την χρηματοδότηση του όλου έργου στην Π. Πελοποννήσου στα τέλη του Νοεμβρίου του 2013. Από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Το έργο θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2014, θα έχει ανάδοχο μέσα στο πρώτο τρίμηνο και θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014».

Οι μελέτες του έργου έχουν εκπονηθεί από τον ΟΣΕ, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου μαζί με το ανάλογο αίτημα από πλευράς του οργανισμού για χρηματοδότηση έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου και η διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ δεν έχει ουδεμία παρατήρηση επί της μελέτης -πράγμα που σημαίνει ότι το έργο τηρεί τις προϋποθέσεις ένταξης.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης αρνείται αδικαιολόγητα να εφαρμόσει το προαναφερόμενο δικό του χρονοδιάγραμμα, επιλέγοντας την αναβολή του έργου στο διηνεκές.

Μάλιστα από 1-8-2014, η επέκταση του προαστιακού προς το Λουτράκι, ενταγμένη στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας - Αττικής, υπερψηφίστηκε από την εθνική αντιπροσωπεία και έγινε  νόμος (Ν 4277/2014 -ΑΡ.30 με ΦΕΚ Α-156).

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου, στις 9-4-2014 προχώρησε  για τρίτη φορά σε λήψη ομόφωνης απόφασης έλευσης του προαστιακού στην οδό Αιγαίου, ενώ το έργο τυγχάνει πανθομολογούμενης απαίτηση της κοινωνίας του Λουτρακίου, γιατί είναι απαραίτητο όχι μόνο για την συγκοινωνιακή προσπελασιμότητα και οικονομική ανάπτυξη του κέντρου του δήμου, της διασύνδεσής του με τους Αγ. Θεοδώρους, αλλά και για την ομαλή επέκταση του νέου σχεδίου πόλης στο Λιβαδάκι, που έχει ψηφισθεί και εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, συμπεριλαμβάνοντας το συγκεκριμένο έργο.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο Περιφερειάρχης:

Γιατί παρά την ολοκλήρωση των μελετών του ΟΣΕ, την  αδειότησή του έργου από το αρμόδιο Υπουργείο και το «έντονο» δικό σας ενδιαφέρον στο παρελθόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην κατασκευή του;

Οι ερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»

Θεοφάνης Κουρεμπές

Οδυσσέας Βουδούρης

Γεώργιος Γαβρήλος

Παναγιώτης Γατσόπουλος

Παναγιώτης Γκανάς

Παναγιώτα Κοζομπόλη

Νικόλαος Πατσαρίνος

Σταύρος Χρυσαδάκος

Γεώργιος Ψυχογιός

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:52 am


Με Γκόιαν και Κουρμπέλη στην αποστολή

Μετά τη λήξη της απογευματινής προπόνησης ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας για τον αυριανό αγώνα με την Τουρκική Μπεσίκτας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του EUROPA LEAGUE.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα αποτελείται από τους παρακάτω δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές: Κοσίσκυ, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Γιαννιώτας, Πάρα, Μπακασέτας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:51 am


Κάλεσμα από το τμήμα βόλεϊ του Αρκαδικού για τον Κυριακάτικο αγώνα

Την Κυριακή 30/11/2014 στις 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης  η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Αρκαδικού θα αντιμετωπίσει την Κόρινθο  στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής  του Η΄ ομίλου του  γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ  της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

Καλούμε  όλο τον φίλαθλο κόσμο να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ομάδας μας .

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:50 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: