1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή στα Άνω Βέρβενα

Την Παρασκευή 30/09/2016, λόγω προγραμματισμένων εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στο Τ.Δ. Άνω Βερβένων από τις 08:30 έως τις 15:00.
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 242359-242373
                                                 1050 (βλάβες)
 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 9:00 pm


Συνεχίζεται η πώληση των διαρκείας του Αρκαδικού

Η ΚΑΕ Αρκαδικός ενημερώνει πως η πώληση των καρτών διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και την Παρασκευή (30/9) είναι η τελευταία μέρα για τις ανανεώσεις.

Από το Σάββατο (1/10) η επιλογή των θέσεων θα είναι ελεύθερη για τον κάθε φίλαθλο.

Θυμίζουμε πως μπορείτε να κάνετε προεγγραφή για τις κάρτες διαρκείας από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:30 – 13:30.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 8:42 pm


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO: Διάλογος με έναν εκθέτη

Ενόψει της Πελοποννησιακής έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τι καλύτερο να παρουσιάσουμε στα επόμενα άρθρα της εβδομάδας χρήσιμες συμβουλές για τους εκθέτες.

Χρησιμοποιώντας το δικό του μοναδικό τρόπο, ο γκουρού των εκθέσεων Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις δίνει, εν μέσω διαλόγου, όλες τις κατάλληλες συμβουλές στον επαγγελματία που θέλει να συμμετάσχει σε μία εμπορική έκθεση.

Η έκθεση προϊόντων είναι μια πανάρχαια συνήθεια. Κάποιος παράγει ένα προϊόν και χρειάζεται να το εκθέσει, για να το εκτιμήσει ο άλλος και να το αγοράσει.

Δεν υπάρχει επιχειρηματίας στον κόσμο που να μην τον ενδιαφέρει το πολυλειτουργικό εργαλείο του μάρκετινγκ που ακούει στο όνομα Εμπορική Έκθεση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

 • Ως επισκέπτης μετέχω ανελλιπώς στις εκθέσεις του κλάδου μου. Είναι σωστό να ξοδεύω χρήματα λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις με δικό μου stand, αν δεν αντιμετωπίζω προβλήματα με τις πωλήσεις μου;

Σίγουρα ναι. Είναι σωστό. Άλλωστε, το ότι σήμερα δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίζεις και στο μέλλον. Όσο απουσιάζεις από το «χρηματιστήριο» συμφωνιών, ανταλλαγής  πληροφοριών, εμπειριών και προβολής της επιχείρησής σου, που ακούει στο όνομα εμπορική έκθεση τόσο «ρίχνεις νερό στο μύλο» των ανταγωνιστών σου, κάτι που σίγουρα θα το βρεις μπροστά σου.

Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι θεατής δηλαδή επισκέπτης από το να είσαι ηθοποιός, δηλαδή εκθέτης σε μία έκθεση.

Στις εκθέσεις δεν πηγαίνεις μόνο για να προβάλεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, πηγαίνεις και για να εισπράξεις πληροφορίες MRK από τους επισκέπτες και τους ανταγωνιστές . Να ακούσεις την κριτική τους, τις υποδείξεις τους. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που οι εκθέσεις αδιαφιλονίκητα κατέχουν την πρώτη θέση διεθνώς στις προτιμήσεις των επιχειρήσεων ως όχημα επικοινωνίας με την αγορά.

 

 • Όταν η επιχείρηση είναι μικρή είναι αυτός λόγος αποχής από τις εκθέσεις;

Η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά όχι. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου σου ήταν κάποτε μικρές. Από την άλλη πλευρά, ποιος σου είπε ότι όλοι οι επισκέπτες των εκθέσεων εκπροσωπούν συμφέροντα μόνο μεγάλων επιχειρήσεων;

 • Γιατί οι περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις αντί να οργανώνουν απευθείας επαφές με τους υποψήφιους πελάτες, κάτι που εγώ μέχρι σήμερα κάνω και μάλιστα με επιτυχία;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερωτάσαι, γιατί η συμμετοχή στις εκθέσεις δεν αποκλείει κατά κανέναν τρόπο την απευθείας επαφή με τους πελάτες σου. Οι πιέσεις όμως που σε καθημερινή βάση δέχονται όλες οι επιχειρήσεις λόγω:

 • της σμίκρυνσης της διάρκειας ζωής των προϊόντων
 • της εκλαμβανόμενης ομοιότητας τους και
 • της αυξανόμενης απαιτητικότητας των πελατών,

επιβάλλουν την ανατροφοδότηση του με «φρέσκιες» ιδέες που μόνο οι εκθέσεις μπορούν να τους προσφέρουν και μάλιστα με συγκριτικά πολύ ευνοϊκότερο κόστος. Αλλά και από οικονομική σκοπιά, μην ξεχνάς ότι η επιχειρηματική επικοινωνία στο stand, όπως απέδειξαν ειδικές έρευνες , κοστίζει τελικά λιγότερο από το μισό της αντίστοιχης δαπάνης για άμεση επαφή.

 • Με πείσατε για την σκοπιμότητα συμμετοχής στις εκθέσεις. Για να αποτελέσει ωστόσο η συμμετοχή μου πραγματική επένδυση τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζω;

Είναι απλό. Πρέπει να διερευνήσεις τα ακόλουθα πέντε πράγματα:

 1. Ανήκουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σου στην κατηγορία εκθεσιόφιλων (καινοτόμα, έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα) ;
 2. Περιλαμβάνονται οργανικά οι εκθέσεις στο μείγμα προώθηση των προϊόντων σου ή αντιμετωπίζονται ευκαιριακά;
 3. Η απόφασή σου είναι συνειδητή δηλαδή δεν επηρεάζεται από εξωοικονομικά κριτήρια όπως π.χ η επιδότηση;
 4. Οι κύριοι ανταγωνιστές σου είναι παρόντες στις εκθέσεις που επιλέγεις;
 5. Οι επισκέπτες- πελάτες που στοχεύεις είναι παρόντες στη συγκεκριμένη έκθεση;

Αν τα παραπάνω συντρέχουν, με βεβαιότητα μιλάμε για πραγματική επένδυση.

 

 • Πιστεύω πως έχω μεγάλη ικανότητα στις πωλήσεις. Είναι αυτό αρκετό για να πετύχω και ως πωλητής στην έκθεση;

Σίγουρα η ικανότητα σου είναι μια καλή προίκα. Επειδή όμως στις εκθέσεις:

 • Ο ανταγωνισμός είναι παρών
 • Η επαφή πρέπει να πετύχει με την πρώτη, αφού μια δεύτερη ευκαιρία σπανίζει και
 • Οι σωστοί επισκέπτες δεν περιφέρονται άσκοπα στην έκθεση αλλά προγραμματίζουν στο γραφείο τους πάνω από το 70% των επαφών τους
 • Η επικοινωνία στο stand θυμίζει «Παιχνίδι σε ξένο γήπεδο».

Ακριβώς για αυτό και απαιτούνται πρόσθετες επιδεξιότητες όπως:

 • Η ικανότητα να κερδίσεις τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή της επαφής με τον επισκέπτη και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση.
 • Η επιδεξιότητα στην κατανόηση της γλώσσας του σώματος
 • Η πολυπολιτισμική νοημοσύνη όταν το κοινό των επισκεπτών σου είναι διαφορετικής κουλτούρας και άλλα

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ;

 • Επειδή μου είναι αδύνατο να συμμετέχω σε όλες τις εκθέσεις ποια είναι τα κριτήρια ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή;
 • Με την προϋπόθεση ότι ο τόπος οργάνωσης της έκθεσης περιλαμβάνεται στις αγορές/στόχους σου και ο χρόνος είναι κατάλληλος, τα βασικά κριτήρια επιλογής κατά σειρά είναι:
  Ποιος ο αριθμός, η προέλευση και η σύνθεση των επισκεπτών;
 • Είναι τα εκθέματα σου συμβατά με τις απαιτήσεις των αναμενόμενων επισκεπτών;
 • Είναι οι ανταγωνιστές σου παρόντες και βέβαια
 • Είναι εφικτή η εξασφάλιση του κατάλληλου stand στη σωστή αίθουσα;

Όποια από τις εκθέσεις πληροί τα παραπάνω κριτήρια είναι και η καταλληλότερη για σένα. Εκείνο όμως που θα σε συμβούλευα είναι: Ποτέ μην αποφασίσεις τη συμμετοχή σου ως εκθέτης σε μία έκθεση πριν τη δεις πρώτα με την ιδιότητα του επισκέπτη. Ο κίνδυνος να κάνεις λάθη είναι μεγάλος.

 • Τι γίνεται όμως αν δεν έχω τη δυνατότητα εξεύρεσης κατάλληλου stand στην κατάλληλη αίθουσα αλλά η έκθεση είναι σημαντική. Τι να κάνω;

Χωρίς να υποτιμώ την καταλληλότητα του stand, το σημαντικότερο είναι η κατάλληλη αίθουσα. Ένα λιγότερο προνομιούχο stand με σωστό σχεδιασμό μπορεί να βελτιωθεί αρκετά. Μια μη κατάλληλη όμως αίθουσα αποτελεί σοβαρό λόγο για μη συμμετοχή.

 • Ποια αίθουσα θεωρείται κατάλληλη;

Κατάλληλη αίθουσα είναι μόνο αυτή που προβάλλονται προϊόντα ανάλογα με τα προϊόντα της επιχείρησής σου. Είναι αυτή που συγκεντρώνει τους μεγάλους και δυναμικούς ανταγωνιστές σου. Και ο λόγος είναι ότι μόνο σε αυτή συρρέει η ελίτ των εμπορικών επισκεπτών στους οποίους και πρέπει να στοχεύεις.

 • Τελικά είναι σωστό το stand μου να γειτνιάζει με τις μεγάλες και διάσημες επιχειρήσεις του Κλάδου μου, ή κινδυνεύω να εξαφανιστώ επειδή η επιχείρησή μου είναι μικρή και σχετικά άγνωστη;

Όχι μόνο είναι σωστό αλλά και απαραίτητο. Το αντίθετο θα ήταν καταστροφικό.

 

 • Κάθε οργανωτής ισχυρίζεται ότι η έκθεσή του είναι η καλύτερη. Τελικά υπάρχουν καλές και κακές εκθέσεις; Πως μπορώ να τις αξιολογήσω;

Σίγουρα ΝΑΙ. Το ερώτημα που πρέπει ωστόσο να σε απασχολεί είναι κατά πόσο μία έκθεση είναι η κατάλληλη για σένα. Κατάλληλη δεν είναι μόνο εκείνη που υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της συμμετοχής σου. Αντί λοιπόν για καλή έκθεση ή κακή έκθεση είναι καλύτερα να μιλάμε για κατάλληλη ή ακατάλληλη. Ποιο είναι το κοινό μυστικό; Τελικά καλή έκθεση είναι εκείνη που με δυσκολία μπορείς να βρεις  χώρο. Τα σχόλια δικά σου.

Όσον αφορά στα κριτήρια για την αξιολόγηση μιας έκθεσης, αυτά είναι πολλά αρχής γενομένης από τον τόπο της οργάνωσης, την εκθεσιακή της επιφάνεια και τις υποδομές που διαθέτει. Για το εκθέτη όμως κορυφαίο κριτήριο αποτελεί ο αριθμός και η ποιοτική σύνθεση επισκεπτών και εκθετών.

 

 • Μπορείτε να μου πείτε πόσο αξιόπιστα είναι τα ποσοτικά στοιχεία που δίνουν οι οργανωτές εκθέσεων, για παράδειγμα, ως προς τον αριθμό, τη σύνθεση και την προσέλευση επισκεπτών;

Στα χέρια του ο εκθέτης έχει ένα εργαλείο που τον βοηθά να αξιολογήσει τη δυναμική μιας έκθεσης και αυτό δεν είναι άλλο από τον επίσημο κατάλογο της έκθεσης .  Ο κατάλογος δεν σου δίνει απάντηση για τους επισκέπτες, σου δίνει όμως αξιόπιστη αναφορά για την ποιοτική και την ποσοτική σύνθεση των εκθετών. Στοιχεία ιδιαίτερης σημασίας.

 

Ο παραπάνω διάλογος είναι από το CD του Δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, Εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου
Διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών. «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚΘΕΤΗ».

 

Ποιος είναι ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις

O Γιάννης Kριτσωτάκις είναι διδάκτορας εμπορικών επιστημών του Oικονομικού Πανεπιστημίου της Bιέννης και εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Kέντρου Eμπορίου (ITC), με εξειδίκευση στo εξωτερικό εμπόριο και την επιχειρηματική επικοινωνία.

O Δρ. Kριτσωτάκις διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο και μακρά διδακτική εμπειρία στο μάρκετινγκ εξαγωγών, τις εμπορικές εκθέσεις και τις διαπραγματεύσεις-πωλήσεις. Μπήκε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο όντας σπουδαστής στο εξωτερικό.

Σήμερα, συγκαταλέγεται μεταξύ των Experts στη χώρα μας στον τομέα των εμπορικών εκθέσεων έχοντας 25ετή επαγγελματική εμπειρία ως υπεύθυνος οργάνωσης εθνικών περιπτέρων σε διεθνείς εκθέσεις, σύμβουλος οργάνωσης συμμετοχών αλλά και ως εισηγητής σε ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο Δρ Κριτσωτάκις ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από το χώρο του Export Marketing στην αλλοδαπή, ενώ μέχρι το 2005 υπηρέτησε στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ σε διευθυντικές θέσεις. Επίσης, είναι καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 8:37 pm


Επετειακό Έτος Αριστοτέλης 2016

Στο έργο του "Πολιτικά" ο Αριστοτέλης αναφέρεται σε ένα σημαντικό ζήτημα της παιδείας που αφορά στα αποτελέσματά της: στην απομάκρυνση κάθε βάναυσου έργου και στη δημιουργία ελεύθερων πολιτών.

Για την αξιοποίηση της προβληματικής αυτής η κεντρική εκδήλωση των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO στην Ελλάδα, που αφορά στο «Επετειακό Έτος Αριστοτέλης 2016», θα λάβει χώρα, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, στις 18 Νοεμβρίου 2016, στο Παρίσι, στο κτήριο UNESCΟ. H εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον «σχολικό» Αριστοτέλη.

Το έγγραφο σε μορφή pdf

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 8:23 pm


Καρδιολογικός έλεγχος και προπόνηση για τον Αρκαδικό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας του Αρκαδικού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Γιάννης Διαμαντάκος και οι παίκτες του δούλεψαν και την Πέμπτη, έχοντας διπλή προπόνηση.

Παράλληλα, οι αθλητές του συλλόγου μας πέρασαν από τον καθιερωμένο καρδιολογικό έλεγχο.

Η ΚΑΕ Αρκαδικός, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον καρδιολόγο Κώστα Τζιούμη για την πολύτιμη και συνεχή προσφορά του στην ομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 8:13 pm


Καταδίκη για τους νέους δικηγόρους η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος

Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο της 27.9.2016 καταργήθηκε η ευνοϊκή διάταξη του ν. 4387/2016, που προέβλεπε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης για τους νέους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, κατά τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης. H διάταξη αυτή περιλήφθηκε στον παραπάνω Νόμο μετά από μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους άλλους επιστημονικούς φορείς.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, που περιέχει και πλήθος άλλων δυσμενών ασφαλιστικών ρυθμίσεων (αύξηση του κόστους εξαγοράς των πλασματικών ετών ασφάλισης, κατάργηση ευνοϊκών μεταβατικών διατάξεων για τους αγρότες κ.λπ), προωθήθηκε στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που θέτει η κοινοβουλευτική διαδικασία του κατεπείγοντος, με αποτέλεσμα να τίθεται εκποδών οποιαδήποτε ουσιαστική  διαβούλευση.

Ο φαύλος κύκλος ψήφισης και «αποψήφισης» ρυθμίσεων πλήττει μονόπλευρα τους πλέον οικονομικά αδύναμους και αναδεικνύει τις κραυγαλέες κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες. Δυστυχώς, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο, όταν καταργήθηκαν οι θετικές ρυθμίσεις του ν. 4331/2015 για τη δυνατότητα υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Η επίκληση της ανάγκης εκταμίευσης των ποσών των δανειακών συμβάσεων δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά αντιθέτως, αδιαμφισβήτητη ομολογία της απώλειας κανονιστικής ισχύος της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Περαιτέρω, καταδεικνύει την ανυπαρξία εθνικής στόχευσης για την προστασία και την εξασφάλιση ειδικού πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των νέων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ καταδικάζει ομόφωνα την επελθούσα επί τα χείρω μεταβολή στο ασφαλιστικό καθεστώς των νέων δικηγόρων και καλεί την Κυβέρνηση να φανεί επιτέλους συνεπής με τις δεσμεύσεις της, για μείζονα προστασία των νέων και των πλέον οικονομικά αδυνάμων ασφαλισμένων.

(Δελτίο Τύπου, ΔΣΑ)

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 7:51 pm


Όλη η Τρίπολη Wheeling2help (pics,vid)

Η πόλη της Τρίπολης υποδέχτηκε με μεγάλη συμμετοχή και θερμά τους ποδηλάτες της εθελοντικής ομάδας wheeling2help στην πλατεία Άρεως το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως σε κάθε πόλη που συμμετέχει στη δράση έτσι και στην Τρίπολη, μοιράστηκαν πέντε αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Το ένα αμαξίδιο παραδόθηκε ήδη ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα είναι στη διάθεση του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας και όποιος έχει ανάγκη μπορεί να απευθυνθεί εκεί.

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση, οι εμπνευστές αυτού του μεγάλου εθελοντικού εγχειρήματος, με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη και υπό την αιγίδα της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από άλλους εθελοντές ποδηλάτες, έφτασαν στην Τρίπολη διαδίδοντας το μήνυμα της ανθρωπιστικής προσφοράς.

Το Wheeling2help Vol.2, είναι η συνέχεια αυτού που ξεκίνησαν ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα το 2015, ποδηλατώντας από το Λονδίνο στην Αθήνα συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά της «Φλόγας».

Με τη συνέχεια του ταξιδιού, αυτή τη φορά ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν 20 συνολικά μεγάλες εκδηλώσεις σε πόλεις-στάσεις με τελευταία αυτή στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 9 Οκτωβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ WHEELING2HELP  ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1) - 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
2) - 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
3) - 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
4) - 10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης
5) -ΑΕΚ Τρίπολης Τένις
6) - ΑΕΚ Τρίπολης Ποδηλασία
7) - Αστέρας Τρίπολης
8) - «Art Photos» Γιάννης Αλειφερόπουλος
9) -«Βάλια Αμπαζή/»Βόλτα στην Τρίπολη
10) -«Body Art»
11) - «Golden Gym»
12) - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
13) - ΕΟΣ Τρίπολης
14) - «Ι.Π.ΠΟ.ΤΕΣ»:
15) - Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΙΟΥΜΗ
16) - Ομάδα ΑμεΑ «Τελεία και Παύλα»
17) - «Πeripatos»  
18) - Ποδήλατα «Μάγκλαρης»
19) - Ποδήλατα Φαρφαράς και «Πράσινες διαδρομές»
20) - ΠΟΤ:
21) – «Sami Photography» Σάκης Ανδρουτσόπουλος
22) - Σκακιστική Ομάδα Φιλοτεχνικού Ομίλου
23) - Shotokan
24) - «Star fitnes irida»
25) - «Στρίγκλες»
26) - Σύλλογος ΑΜΕΑ
27) - Σύλλογος ΜΤΒ Αρκαδίας  & Freeride.gr 
28) - Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
29) - Σώμα οδηγών 
30) - Σώμα προσκόπων
31) - Φροντιστήριο  Μπουρτσουκλή
32) - «Φωλιά του Κούκου»
33) - Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών.  Θα κλείσει την εκδήλωση κυκλώνοντας με χορευτές  του αλλά και θεατές την  πλατεία.
 

Video: 
Video of nsTmK7soCJA

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 7:37 pm


Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός - Αστέρας

Ορίσθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1, την Κυριακή 2 και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την αναμέτρηση στο ''Απόστολος Νικολαΐδης'' μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης θα διευθύνει ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς του τους Αλέξανδρο Γρεβένη του συνδέσμου Χαλκιδικής και Δημήτριο Τάτση του συνδέσμου Ηπείρου και τέταρτο τον Ευάγγελο Κιοντζένη του συνδέσμου Ξάνθης. Παρατητηρής του αγώνα θα είναι ο Γεράσιμος Μαζαράκης του συνδέσμου Κεφαλληνιάς-Ιθάκης.

Επίσης ο Γιάννης Δελφάκης του ΣΔΠ Αρκαδίας θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ατρόμητο στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της έκτης αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι σφυρίχτρες της 6ης αγωνιστικής της Super League

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

16:00 Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννουλάκης-Δημητριάδης-Γεωργαράκος

18:15 Λεβαδειακός-ΑΕΛ: Παπαπέτρου-Τουμπακάρης-Φωτόπουλος

20:30 Ηρακλής-Πανιώνιος: Νεοφυτιάδης-Μπέτσογλου-Πήττας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

16:00 Βέροια-ΠΑΟΚ: Ευαγγέλου-Χούσκογλου-Σταυρουλάκης

18:15 Παναθηναϊκός-Αστέρας: Καλογερόπουλος-Γρεβένης-Τάτσης

18:15 Πλατανιάς-Παναιτωλικός: Λαμπρόπουλος-Βασιλόπουλος-Κωτούλας

20:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος-Ευθυμιάδης-Δημητριάδης

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

19:30 Ξάνθη-Ατρόμητος: Δελφάκης-Κωστάρας-Μεσσήνης

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 7:20 pm


Παρουσίαση βιβλίου «Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες»

Ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Βερβένων "Η Κνακεάτις Άρτεμις" διοργανώνει εκδήλωση στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη παρουσιάζοντας το βιβλίο του Αλέξανδρου Τυροβολά με τίτλο: "Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.

 Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν: Ελένη Κουλεντιανού, φιλόλογος, Ευάγγελος Φάκλαρης, δάσκαλος, Θεόδωρος Διαμαντόγιαννης, φιλόλογος, Κων/νος Παπαγιαννόπουλος, ιατρός Ω.Ρ.Λ.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι τιμή για το Σύλλογο μας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 7:03 pm


Η Πελοποννησιακή γαστρονομία κέρδισε το παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress (pics)

Σε Προέδρους Λεσχών Αρχιμαγείρων από όλο τον πλανήτη παρουσιάστηκαν τα ποιοτικά Πελοποννησιακά προϊόντα και η Πελοποννησιακή γαστρονομία από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του WORLDCHEFS CONGRESS, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. Το WORLDCHEFS CONGRESS πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 αρχιμάγειρες και ζαχαροπλάστες από όλο τον πλανήτη. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν γαστρονομικές επιδείξεις όσον αφορά την Πελοποννησιακή γαστρονομία στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας καθώς και διανομή πληροφοριακού υλικού. Στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τα γραφεία της Πελοποννήσου, κ. Καραμπίνης Δημήτρης, συντόνισε μαγειρικές δράσεις παρασκευής Πελοποννησιακών εδεσμάτων και ηδύποτων από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκτός του συνεδρίου οργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας σε 160 Αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Στην παρουσίαση της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μίλτο Καρούμπα αναφέρθηκαν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Πελοποννησιακών προϊόντων καθώς και στην τοπική Πελοποννησιακή γαστρονομία ως βάση της Μεσογειακής διατροφής. 

Η WORLDCHEFS CONGRESS αποτελεί την παγκόσμια φωνή για όλα τα επαγγελματικά θέματα που σχετίζονται με τη γαστρονομία και είναι ο μοχλός γνωριμίας και προώθησης των προϊόντων κάθε τόπου.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης” για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς όπου κεντρικός ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος Εφετών Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και διευθυντής κατάρτισης στην Ενική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Ηλίας Κοντοζαμάνης. Η κα. Νικολάκου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας με τον ενεργό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Γυφτόπουλο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων των Συλλόγων Πελοποννησίων σε όλη τη χώρα και διεθνώς.

(Δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 6:41 pm


Νέo Πρόγραμμα LEADER 2014-2020 για την Αν. Πελοπόννησο από την ΟΤΔ Πάρνωνα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 20/07/2016 και 16/09/2016 υπεβλήθη πλήρης ο Φάκελος Α και Β αντίστοιχα, της Τοπικής Στρατηγικής της Ανατολικής Πελοποννήσου από την ΟΤΔ Πάρνωνα, με τίτλο: «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας», στο πλαίσιο υποβολής των Τοπικών Στρατηγικών του CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Τοπική Στρατηγική επικεντρώνεται σε 2 στόχους:

Η ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας με την αναγνώριση, διαχείριση και ανάπτυξη του «Αποθέματος Βιόσφαιρας», η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η δημιουργία υποδομών τουριστικού προορισμού.
Η προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας με τη συνεργασία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.
Οι παραπάνω δύο (2) γενικοί στόχοι αναλύονται σε δώδεκα (12) ειδικούς στόχους οι οποίοι εξειδικεύονται σε σαράντα (40) δράσεις του τοπικού προγράμματος.

Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος, είναι:

Η ενίσχυση των δράσεων για την προστασία και διατήρηση των οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας, των προστατευόμενων περιοχών, των περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η προαγωγή της επιχειρηματικότητας των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της αλιείας, με τη συμμετοχή τους σε συλλογικά επιχειρηματικά συνεργατικά σχήματα, εφοδιαστικές και αγροτοδιατροφικές αλυσίδες κ.λπ.
Ενέργειες και έργα υποδομής με σκοπό την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού και των αναπτυξιακών αναγκών (ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων για κοινωφελή χρήση κ.λπ.).
Η βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πρωτογενή παραγωγή και η ενίσχυση της μεταποίησης των προϊόντων που προέρχονται από τη γεωργία και την αλιεία για την τήρηση κανόνων ασφάλειας και ποιότητας και επίτευξη υψηλού βαθμού ανταγωνιστικότητας.
Η διατήρηση της ταυτότητας και της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής (αρχιτεκτονική, τοπική διάλεκτος, έθιμα, τοπικά προϊόντα και γεύσεις, πολιτιστικό τοπίο). Η διατήρηση και ανάδειξη στοιχείων αγροτικής και θαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η ενίσχυση και υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, με αξιοποίηση εξειδικευμένων γνώσεων, νέων τεχνολογιών, υλικών και πόρων καθώς και σύγχρονου εξοπλισμού.
Η στήριξη των πολιτιστικών δομών, υποδομών και γεγονότων με την επέκταση του δικτύου των επισκέψιμων χώρων, με στόχο την ενίσχυση ισχυρής ταυτότητας και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Απόκτηση τοπικών ποιοτικών σημάτων για την προστασία των προϊόντων της περιοχής,  (με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια) και πιστοποίηση της ονομασίας προέλευσής τους (ΠΟΠ), της γεωγραφικής  ένδειξής τους (ΠΓΕ) ή και της παραδοσιακής παραγωγής και επεξεργασίας τους, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας διεθνώς.
Η αναβάθμιση υπαρχόντων και η δημιουργία νέων ποιοτικών τουριστικών μονάδων σε συνδυασμό με την συγκρότηση και παροχή υπηρεσιών νέου ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος.
Η ανάπτυξη διακρατικών – διατοπικών συνεργασιών που συμβάλλουν στην μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία, με τη δημιουργία δικτύων για την προβολή, προώθηση και διάθεση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Η μεταφορά γνώσης και η εκπαίδευση ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αύξηση της αποδοτικότητας της αγροτικής παραγωγής και του αγροτοδιατροφικού τομέα κ.λπ.
Η ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στις αλιευτικές περιοχές, η ανάπτυξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τις επιχειρήσεις υδατοκαλλιεργειών και η διασύνδεσή τους με τους παραγωγικούς τομείς των περιοχών.
Οι προτεινόμενες δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος, καθώς και συνεργασίας/καινοτομίας της ΟΤΔ Πάρνωνα, είναι οι παρακάτω:

Δράσεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα

19.2.1 Δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης & απόκτησης δεξιοτήτων για τον κλάδο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της δασοπονίας

19.2.2 Δράσεις ενημέρωσης και μεταφοράς γνώσης με έμφαση την καινοτομία στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και του τουρισμού

19.2.3 Ίδρυση & εκσυγχρονισμός καινοτόμων μονάδων μεταποίησης, εμπορίας και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων

19.2.4 Ίδρυση & εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης, εμπορίας και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν (ζυμαρικά, αρτοποιεία, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκίσματα, κ.λπ.)

19.2.7 Ίδρυση ποιοτικών και αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών του τουριστικού τομέα (υποδομές εστίασης, αναψυχής, διανυκτέρευσης και τουριστικά γραφεία)

19.2.8 Ίδρυση & εκσυγχρονισμός βιοτεχνικών/ βιομηχανικών μονάδων και επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου

19.2.9 Ίδρυση & εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών από νέους επιστήμονες (τριτογενής τομέας)

19.2.17 Ίδρυση & εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας δασικών προϊόντων (παραγωγή pellets, ξυλείας, κλπ)

4.2.1 Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από αλιείς, με σκοπό τη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων καθώς και τη συμπλήρωση των εισοδημάτων τους (αλιευτικός τουρισμός, εστιατόρια, κλπ.)

4.2.2  Επενδύσεις που συμβάλλουν στην διαφοροποίηση του εισοδήματος των αλιέων με διαφοροποίηση εκτός των εμπορικών αλιευτικών δραστηριοτήτων που συνδυάζεται με επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό

4.2.3  Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων με σκοπό την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του αλιευτικού τομέα της περιοχής (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, μεταποίηση)

Δράσεις Δημόσιου Χαρακτήρα

19.2.5 Υποδομές αγροτικής οδοποιίας για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

19.2.6 Εγγειοβελτιωτικά έργα για την ανάπτυξη της γεωργίας

19.2.10 Ενεργειακή αναβάθμιση/ εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις

19.2.11 Διαμόρφωση κτιρίων σε κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία, χώρους άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και λοιπών τοπικών βασικών υπηρεσιών και υποδομών

19.2.12 Δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση υπηρεσιών και υποδομών αναψυχής (κοινόχρηστοι χώροι, μονοπάτια, διαδρομές, αξιοθέατα και μνημεία)

19.2.13 Βελτίωση ή επέκταση υπηρεσιών και υποδομών πολιτισμού & αθλητισμού. Ανάπτυξη υπηρεσιών ανάδειξης και προώθησης των διαδρομών πολιτισμού και φύσης της Ανατολικής Πελοποννήσου με τη χρήση ΤΠΕ

19.2.14 Επενδύσεις για δημόσια χρήση υποδομών αναψυχής, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας

19.2.15 Στήριξη για μελέτες και επενδύσεις, που συνδέονται με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικο-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

19.2.16 Μικρά Έργα Προστασίας και Ανάδειξης Φυσικού Περιβάλλοντος

19.2.18 Πρόληψη, αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα

19.2.19 Επενδύσεις για την βελτίωση της ανθεκτικότητας και της περιβαλλοντικής αξίας των δασικών οικοσυστημάτων

4.2.4  Υποδομές που μεγιστοποιούν τη συμμετοχή αλιείας/  υδατοκαλλιέργειας στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών

4.2.5  Υποδομές για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας (ανάδειξη περιοχών, αξιοθέατων, μνημείων, θέσεις θέας, κ.λπ.)

4.2.6  Υποδομές και υπηρεσίες για τη βελτίωση ποιότητας ζωής στις αλιευτικές περιοχές (αποκατάσταση κτηρίων για κοινωφελή χρήση, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.)

Διακρατικές-Διατοπικές Δράσεις

19.3.1 Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ

19.3.2 Δρόμοι κρασιού Πελοποννήσου

19.3.3 Διαχρονική ελληνική θεατρική παράδοση

19.3.4 Parks Protection III – Διαχείριση, προστασία και οικονομική ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών

19.3.5 Μικρές Μεσογειακές Ιστορίες ΙΙ – H Μεσόγειος στο πιάτο

19.3.6 Μαλβαζίας Μύθος

19.3.7 Ενώνοντας τους Δυναμικούς των Τοπικών Κοινοτήτων

19.3.8 Ανάπτυξη Συνεργατισμού

4.3.1 Συνεργασία περιοχών με σημαντικές λιμενικές υποδομές

Δράσεις Καινοτομίας

19.2.20 Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάδειξη και προώθηση του Malvazia οίνου

19.2.21 Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αξιοποίηση αίγειου γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

19.2.22 Εισαγωγή τεχνικών για την παραγωγή νέων βελτιωμένων ελαιοκομικών προϊόντων

19.2.23 Δράσεις προστασίας των ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων στην Ανατολική Πελοπόννησο

19.2.24 Έρευνα και προτάσεις οικονομικής αξιοποίησης της αρωματικής φαρμακευτικής χλωρίδας και των αυτοφυών δέντρων και θάμνων του Πάρνωνα

 
Κατόπιν της τελικής έγκρισης του Φακέλου Β, η ΟΤΔ Πάρνωνας θα προβεί σε εκδηλώσεις/ημερίδες/διαβουλεύσεις για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής παρέμβασης, σχετικά με το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD 2014-2020, τις δράσεις που στηρίζει, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τους δικαιούχους των δράσεων, κτλ

Εξακολουθεί να είναι χρήσιμη η καταγραφή του επενδυτικού σας ενδιαφέροντος για έργα και δράσεις δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα. Φόρμες εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 6:20 pm


Για ποιους μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Μειωμένα θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώνουν από φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι κάτοχοι μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων καθώς με βάση τη νομοθεσία για τον υπολογισμό της παλαιότητας θα μετρά στο εξής το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα.

Η αλλαγή για τους ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων θεσπίστηκε με το νόμο 4410/2016 και οδηγεί σε μεγαλύτερη παλαιότητα για τα μεταχειρισμένα ΙΧ και έτσι σε μείωση των τελών κυκλοφορίας τους.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που απεστάλη στους αρμόδιους φορείς και στις ΔΟΥ παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι επανακαθορίζεται η έννοια της «πρώτης ταξινόμησης» για τις ανάγκες υπολογισμού Τελών Κυκλοφορίας έτους 2017 και επόμενων, στα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης και Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης, οχήματα.

Συγκεκριμένα όπου στις ισχύουσες έως σήμερα διατάξεις γίνεται αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα» αντικαθίσταται με την αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.)».

Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνεται, για τα επιβατικά οχήματα που εισάγονται στην Ελλάδα μεταχειρισμένα από άλλες χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ, λαμβάνεται πλέον υπόψη για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2017 και επομένων, η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η πρώτη ταξινόμησή τους σε χώρα της ΕΕ ή του ΕΟΧ και όχι η πρώτη ταξινόμησή τους στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ 1.800 κυβικών από ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 αλλά η πρώτη ευρωπαϊκή ταξινόμηση ήταν το 2000, με το ισχύον σύστημα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ . Με τις αλλαγές, από το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο αυτοκίνητο μειώνονται σε 280 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων του 2017 από το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινισθεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές παρά ορισμένες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση φορολογούμενων με παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα προκειμένου να περιορισθεί το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:59 pm


Ερντογάν: Μας στέρησαν νησιά που μπορούμε να πατήσουμε με ένα σάλτο

Με τη Συνθήκη της Λωζάνης τα έβαλε ο «Σουλτάνος» και προκαλεί

''Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε τη δεύτερη επέτειο Ανεξαρτησίας του τουρκικού Έθνους. Έτσι μας πληροφόρησαν. Μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας έπεισαν να αποδεχτούμε τη 'Λωζάνη' το 1923" σημειώνει σε συγκέντρωση με τοπικούς άρχοντες της χώρας στην Άγκυρα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάποιοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν παρουσιάζοντας τη Συνθήκη αυτή σαν νίκη. Στη Λωζάνη, παραχωρήσαμε τα νησιά στα οποία μπορεί κανείς να πατήσει με ένα σάλτο.

"Ακόμη παλεύουμε σχετικά με τον καθορισμό της τουρκικής επικράτειας, αλλά και του εδαφικού και εναέριου χώρου μας" σημείωσε αναφερόμενος ουσιαστικά στο από δεκαετίες σημείο τριβής με την Ελλάδα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η υφαλοκρηπίδα πρέπει να οριοθετηθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν δικαίωμα υφαλοκρηπίδας και ότι η εγγύτητα των ελληνικών νησιών στα τουρκικά παράλια αποτελεί «ειδική περίσταση» που δικαιολογεί απόκλιση από την αρχή της μέσης γραμμής. Το ζήτημα έχει οδηγήσει την Άγκυρα στο περίφημο Casus Belli από τη δεκαετία του '80, σε περίπτωση θέσης σε εφαρμογή από την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου που διέπει τα θαλάσσια σύνορα.

"Εκείνοι που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (για τη Συνθήκη το 1923) δεν μας φέρθηκαν δίκαια και προκαλούν τα προβλήματα που έχουμε σήμερα" είπε και πρόσθεσε: "Αν το πραξικόπημα είχε πετύχει, τότε θα μας έδιναν μια Συνθήκη που θα μας ανάγκαζε να αναπολούμε τη Συνθήκη των Σεβρών" συνδέοντας και πάλι τη ρητορική του με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).

Κατάργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης. Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών. Στις 20 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε το συνέδριο που  διακόπηκε μετά από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου. Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.

Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις. Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Ανατολικής Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς.

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.

(ΠΗΓΗ: news124.gr)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:21 pm


Διακρίσεις από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε αθλήτριες από την Αρκαδία

Την τιμιτική τους είχαν από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αθλήτριες ομάδων από την Αρκαδία που πήραν μέρος στα περσινά γυναικείά πρωταθλήματα της ένωσης.

Η Λία Μπαρουξή του Δρομέα αναδείχθηκε σε πρώτη σκόρερ με 148 πόντους συνολικά στο πρωτάθλημα ενώ η Ευγενία Παναγιώτου του Πελασγού Μεγαλόπολης πρώτη στα τρίποντα με 13 συνολικά στην κατηγορία της.

Αναλυτικά η πεντάδα των καλύτερων σκόρερ του πρωταθλήματος είναι:

1.ΜΠΑΡΟΥΞΗ ΑΓΛΑΪΑ (ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) 181
2.ΛΑΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ) 149
3.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ) 107
4.ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000) 85
– ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000) 85

Τρίποντα αθλητριών Κατηγορίας Γυναικών 

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΚΟΜ ΠΕΛΑΣΓΟΣ) 13
2. ΛΑΓΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ) 9
– ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ) 9
– ΜΑΝΙΑΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΝΕΦΕΛΗ (ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000) 9
5. ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000) 8

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:14 pm


Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα θέρμανσης

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης  και για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 30 Απριλίου 2017 θα καταβάλει το Δημόσιο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να δικαιούνται του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 € για άγαμους και 200.000 € για έγγαμους.

 Αναλυτικότερα:

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης (σύμφωνα με το άρθρο 1)

Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας. Ειδικά, για τους έγγαμους, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του Ν. 4172/2013.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος: α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Ν. 4172/2013. β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται. γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα. δ) Η επαγγελματική στέγη. ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού. Ειδικά, για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων της ανωτέρω (β) περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2015, ενώ για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων των λοιπών περιπτώσεων του φορολογικού έτους 2014 και άλλες πηγές.
 

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης (σύμφωνα με το άρθρο 2)

Τα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 1 της παρούσας δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: α. Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα τους, (που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011), ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης του, ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο τέκνο. Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2014. Τα δεδομένα της ίδιας ως άνω δήλωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις των εν διαστάσει ή διαζευγμένων συζύγων. β. Ακίνητης Περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2015, υπόχρεου, συζύγου και εξαρτώμενων, κατά τον Κ.Φ.Ε, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2014, να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:09 pm


Προσοχή: Απατεώνες «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς τηλεφωνίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης, μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων.

Μέσω υποτιθέμενων διαγωνισμών σε ιστοσελίδες οι δράστες αποσπούν με απατηλό τρόπο τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ενδιαφερόμενων χρηστών, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση τους σε εβδομαδιαία βάση.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και  παρουσιάζεται ως  «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.  

Συμμετέχοντας στην έρευνα ο ανυποψίαστος χρήστης, αφού προωθηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η έρευνα, στη συνέχεια καλείται να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις με το πρόσχημα να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ της αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ, που φέρεται ψευδεπίγραφα ότι διοργανώνει το διαγωνισμό. Επιπλέον ο χρήστης καλείται και να κοινοποιήσει την έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθως για να αποκτήσει την υποτιθέμενη δωροεπιταγή, καλείται να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, καταχωρώντας σε ειδική φόρμα το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού αριθμού σε εβδομαδιαία βάση.

Επισημαίνεται ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται ως εξαιρετικά αληθοφανή, ενώ η κοινοποίηση τους μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης  καθιστά την εξάπλωσή τους ιδιαίτερα γρήγορη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους. 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο [«ψάρεμα»], τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:

•    δεν πρέπει να ανταποκρίνονται  σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί  να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα, 
•    να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα,
•    η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και
•    η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) (http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•    Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
•    Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 4:45 pm


Ποιοι σφυρίζουν Παναρκαδικό και Δόξα

Ορίσθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγοριας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Άρχων της αναμέτρησης του Αιολικού με τον Παναρκαδικό στην Μυτιλήνη είναι ο Θεόδωρος Πουλόπουλος του συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς του τους Δημήτριο Τζιλίρη και Γεώργιο Ζερβάκη επίσης του συνδέσμου Πειραιά. Τέταρτος θα είναι ο Τιμολέων Σταμάτης του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Στην Μεγαλόπολη το παιχνίδι μεταξύ της Δόξας με τον ΠΑΟ Βάρδας θα διευθύνει ο Λάμπρος Τζαγκαράκης του συνδέσμου Αχαίας με βοηθούς τους Παναγιώτη Ζούλη και Μιχαήλ Ανδριανό επίσης του συνδέσμου Αχαίας. Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Ντούλης του συνδέσμου Κορινθίας.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας

Κυριακή (2/10, 16:30)

Φωστήρας – Τσικλητήρας: Βλαντής-Γκολές-Κορώνας

Δόξα Μεγαλόπολης – ΠΑΟ Βάρδας: Τζαγκαράκης-Ζούλης-Ανδριανός

ΑΟ Θήβα – ΑΟ Χαλκίς: Μπακογιάννης-Δέτση-Σταύρογλου

ΑΟ Ζευγολατιού – Παναχαϊκή: Ωραιόπουλος-Λεοντακιανάκος-
Κοκαρίδας

Αχαϊκή – ΑΟ Λουτράκι: Κουτσαναστάσης-Λάμιας-Γκούμας

Αστέρας Αμαλιάδας – Παναργειακός: Φωτόπουλος-Κουτσογιάννος-
Ματσούκας

Αιολικός – Παναρκαδικός: Πουλόπουλος-Τζιλήρης-Ζερβάκης

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 4:13 pm


Ξεκίνησε ακόμα μια ορειβατική χρονιά για τον ΣΑΟΟ

Πλήθος μελών, φίλων και συμπολιτών μας  κατέκλυσε χθες, Τετάρτη 28/09/2016, το γραφικό εξωκλήσι  της Ανάληψης στον βράχο της Πηγής,  με την ομορφότερη θέα προς την Τρίπολη, στην εκδήλωση για την έναρξη της νέας ορειβατικής  περιόδου του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών - Οικολόγων!!

Απολαύσαμε  πλήθος  εκλεκτών  εδεσμάτων  που έφεραν οι συνδαιτυμόνες μας και τα κεράσματα του Συλλόγου!!
Συζητήσαμε για το νέο πρόγραμμα αναβάσεων και εκδηλώσεων και είδαμε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις δράσεις της προηγούμενης περιόδου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φίλους που ήρθαν από την Αθήνα, το Άργος,  το Ναύπλιο και το Άστρος Κυνουρίας!

Την ερχόμενη Κυριακή 02/10/2016  σας περιμένουμε όλους σε μια εξόρμηση στον Πάρνωνα που περιλαμβάνει δύο εύκολες πορείες:
Από Μέλανα  μέχρι Λεωνίδιο και από Σαπουνακαίϊκα-Μέλανα-Λεωνίδιο!!
Θα καταλήξουμε στην Πλάκα για μπάνιο και φαγητό!!
Αναχώρηση  λεωφορείου 8 πμ από πλατεία Αγίου Βασιλείου.
 Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ : 2710234980,  
 e-mail : [email protected], www.saoo.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 4:12 pm


Διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε την άμεση διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.  

Τον έλεγχο θα διενεργήσει η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά σε εκκρεμείς οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη εναερίων μέσων πυρόσβεσης, όσο και γενικότερα τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης στο Πυροσβεστικό Σώμα.  
 
Η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών.
 
Οι εκκρεμείς προς διερεύνηση οφειλές -σύμφωνα με την υπηρεσία NSPA- αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7,1 εκατ. ευρώ αφορούν στην τριετία 2012-2014.  
 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 3:39 pm


Σέντρα στον 1ο όμιλο της Β Αρκαδίας

Σέντρα στην Β' Αρκαδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 με τον πρώτο όμιλο να ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος με τους αγώνες του Σαββάτου 1 και της Κυριακής 2 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας ξεκινούν μία εβδομάδα νωρίτερα τις επίσημες υποχρεώσεις τους όπως είναι προγραμματισμένο καθώς στον δεύτερο όμιλο υπάρχουν λιγότερες αγωνιστικές.

Το μενού της πρεμιέρας του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Β' Αρκαδίας περιλαμβάνει ενδιαφέροντες αναμετρήσεις.

Β' Αρκαδίας (1ος όμιλος)

Κυριακή (2/10)

(10:00) Ελπίδα-ΑΕ Κορυθίου

(12:00) Ελαιοχώρι-Κανδήλα

(16:00) Νεστάνη-Άρης Τρίπολης

Ρεπό: Μέγας Αλέξανδρος

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 3:32 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: