1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Ιερό Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

173 χρόνια από την εκδημία και ταφή του πολέμαρχου και ελευθερωτή του Γένους Θεοδώρου Κολοκοτρώνη συμπληρώνονται φέτος και για το λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας πήρε την απόφαση να τελέσει Ιερό Μνημόσυνο στη Μνήμη του ήρωα του 1821.

 Το μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ως άνω Μητροπολιτικό Ναό θα πραγματοποιηθεί το πνευματικό και φιλολογικό μνημόσυνο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, όπου στην Ἀκολουθία του Ἑσπερινού θα ψάλει η Χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Αρκά Πρωτοψάλτη κ. Αλέξιου Κατσαρού. Θα επακολουθήσει το κύριο μέρος της εκδήλωσης με την ομιλία της κ. Λίτσας Χατζηφώτη, Αρχαιολόγου, με θέμα «Ο Κολοκοτρώνης και η Παράδοση μας» καί, τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με την συμμετοχή του συμπατριώτη μας Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Κυριακόπουλου, ο οποίος θα αποδώσει δημοτικά και ιστορικά κολοκοτρωνέικα τραγούδια.

                                                                                                                        +π. Ι.Σ.

 

Video: 
Video of d883OCH9QF0

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 12:01 pm


Παπαληλιού: Η άρνηση των δημάρχων, απόλυτο εμπόδιο για τον ΠΕΣΔΑ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση - ενημέρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους.

Κατά τη συζήτηση οι δήμαρχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και δήλωσαν ότι επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων τους, όπως προτείνει ο νέος ΕΔΣΝΑ.

Οι βουλευτές του Νομού Αρκαδίας ήταν παρόντες. Ο κ. Παπαηλιού εξέφρασε τις παρακάτω θέσεις, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου:

1) Ο σχεδιασμός του τρόπου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων στην Πελοπόννησο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα απόκλισης μεταξύ του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων (ΕΣΔΑ) και του «σχεδιασμού» της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο «σχεδιασμός» της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδεικνύει τη διαφορά προσέγγισης και φιλοσοφίας, προσκρούει στον ΕΣΔΑ (αποκεντρωμένη διαχείριση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, δημοτικός έλεγχος), σε ευρωπαϊκές οδηγίες, στην κοινή λογική και στο δημόσιο συμφέρον. Πέραν αυτών, το σχέδιο σύμβασης Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνει σκανδαλώδεις όρους ως προς την τιμή μονάδας, την εγγυημένη ποσότητα, τη διάρκεια, 28 χρόνια δέσμευση(!!!) κλπ. 

Η άρνηση των δημοτικών αρχών της Πελοποννήσου, με απόφαση της ΠΕΔ, να συμπράξουν στη «λογική» της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί απόλυτο εμπόδιο στην εφαρμογή του «σχεδίου» της, πέραν του ότι καταδεικνύει την απόλυτη αδυναμία και άρνησή της να συνεργαστεί με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.        

2) α) Η εκχώρηση της αρμοδιότητας για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Πελοπόννησο από τον ΦΟΣΔΑ στην Περιφέρεια περιελάμβανε και την υποχρέωση της τελευταίας να αποκαταστήσει τους ΧΑΔΑ. Αυτή η υποχρέωση δεν εκπληρώθηκε, με αποτέλεσμα τα πράγματα να περιέλθουν στη σημερινή κατάσταση. 

β) Χωρίς αμφιβολία, για την επιτυχή υλοποίηση του εναλλακτικού εγχειρήματος χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις και οικονομική στήριξη. Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να πράξει αυτά που της αναλογούν. Ο δε ΦΟΣΔΑ και οι δημοτικές αρχές οφείλουν, να προσαρμόσουν τον ΠΕΣΔΑ στις προβλέψεις του ΕΣΔΑ, να προωθήσουν τοπιικά σχέδια διαχείρισης απορριμάτων που να είναι συμβατά με τον ΕΣΔΑ, να οριστικοποιήσουν τις χωροθετήσεις κλπ.        

γ) Δυστυχώς, ακόμη και αν είχαν διευθετηθεί όλα και πλήρως, το πρόβλημα συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμενε, λόγω διαφοράς φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Ανάλογα με όσα υφίστανται οι δημοτικές αρχές από τη διοίκηση της  Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέστησαν και οι βουλευτές που πρόβαλαν αντιρρήσεις κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. Δέχθηκαν «συστάσεις», «συμβουλές», «παρατηρήσεις», «νουθεσίες» για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους!!! 

3) Είναι καλοδεχούμενο το γεγονός ότι και βουλευτές της αντιπολίτευσης συμπλέουν με τους δημάρχους και με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων. Αρκεί, όταν προωθηθούν θεσμικές παρεμβάσεις, να μην υπάρξουν καταψήφιση ή αποχωρήσεις. Το πρόβλημα είναι να υπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 11:14 am


Μπλόκο την Κυριακή το μεσημέρι στους Μύλους

Όπως ενημερώνει η Συντονιστική των Ανεξάρτητων Μπλόκων Αργολίδας, την Κυριακή στις 13:00 οι αγρότες θα κλείσουν την Επαρχιακή οδό Τρίπολης - Άργους στους Μύλους, καθώς από τρία διαφορετικά σημεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν εκεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά από σύσκεψη της Συντονιστικής των Ανεξάρτητων Μπλόκων Αργολίδας που εδρεύει στο Κουτσοπόδι, αποφασίστηκε συγκέντρωση και κινητοποίηση και καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και όλον τον κόσμο την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 να βρίσκεται με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα ώστε να ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό τους Μύλους Αργολίδας.

Πρώτη προσυγκέντρωση, στην είσοδο του Άργους στον Ξεριά
Δεύτερη προσυγκέντρωση, στον κόμβο του Κεφαλλαρίου
Τρίτη προσυγκέντρωση στον κόμβο του Σκαφιδακιου ή στην έξοδο του δρόμου προς Μύλους

με σκοπό τη διαδοχική ένωση όλων μας και τελικό προορισμό τους Μύλους Αργολίδας, ώστε να αποκλείσουμε την επαρχιακή οδό Τριπόλεως - Άργους και να φωνάξουμε πάλι όλοι μαζί ένα μεγάλο όχι στην εξαθλίωση, όχι στο φορολογικό, όχι στο Ασφαλιστικό.

Επίσης, θα μοιράσουμε στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις μας και πορτοκάλια.

Η συντονιστική επιτροπή.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:52 am


Η κυανόλευκη εξέδρα του «Μελίνα Μερκούρη» (pics)

Ο Αρκαδικός το Σάββτο (6/2) έδινε στο κλειστό γυμνστήριο ''Μελίνα Μερκούρη'' του Ρεθύμνου έναν πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα στην ομόνυμη ομάδα που είναι στο club  των ομάδων εκείνων που παλεύουν όπως και ο ΣΕΦΑ για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η επίσκεψη του Αρκαδικού στην Κρήτη για να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αγώνα της Basket League προσέλκησε το έντονο ενδιαφέρον των Αρκάδων που ζουν, εγάζονται η σπουδάζουν σε κάποια από τις πόλεις του μεγάλου νησιού.

Έτσι λοιπόν  στο κλειστό γυμναστήριο ''Μελίνα Μερκούρη''  την εμφάνιση τους έκαναν περίπου 25 Αρκάδες φίλαθλοι τόσο από το Ρέθυμνο όσο και από άλλες περιοχές της Κρήτης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο και σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Οι Αρκάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου χειροκρότησαν τους παίχτες και τους προπονητές του ΣΕΦΑ ζώντας έντονα την κάθε φάση της αναμέτρησης ενώ και στο φινάλε του αγώνα αποθέωσαν την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον αγώνα παρά την ήττα που γνώρισε. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:46 am


Κοπή πίτας Συλλόγου Κοκκινοραχιτών Γορτυνίας (pics)

Εικόνες από την εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Κοκκινοραχιτών «Τα Εισόδια της Θεοτόκου», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6-2-2016, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Καφενείου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου και περιλάμβανε Γενική Συνέλευση και Κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο σύλλογος γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια δράσης και προσφοράς με ιστορική αναδρομή που έκανε ο πρόεδρος Γεώργιος Διαμαντόπουλος στην ιδρυτική πράξη και στα ιδρυτικά μέλη, στα διοικητικά συμβούλια, στα πολλά και σημαντικά έργα που πραγματοποίησε στο χωριό καθώς και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Αθήνα και στην Κοκκινοράχη. Στα πλαίσια του εορτασμού εκδόθηκε το ημερολόγιο 2016 με παλιές φωτογραφίες συμπατριωτών από δραστηριότητες και εκδηλώσεις του χωριού.

Επίσης έγιναν βραβεύσεις νέων που εισήχθησαν στις Ανώτατες Σχολές, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στα ιστορικά μέλη Παναγιώτη Δ. Θανόπουλο και Δημοσθένη Γ. Θανόπουλο για την πολύχρονη προσφορά τους στον σύλλογο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των Κοκκινοραχιτών που έφυγαν από την ζωή τον τελευταίο χρόνο.

Ακολούθησε γεύμα με σπιτικά φαγητά που ετοίμασαν και πρόσφεραν οι γυναίκες του συλλόγου.

Κείμενο και φωτογραφίες Μαρίνα Διαμαντοπούλου

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:20 am


Ήττα για την Κ17 του Αστέρα (vid)

Κ17 Αστέρας Τρίπολης-Κ17 Ατρόμητος 0-3

 

Την εντός έδρας ήττα με 3-0 γνώρισε η Κ17 του ΑΣΤΕΡΑ κόντρα στην αντίστοιχη του Ατρόμητου για το Πρωτάθλημα υποδομών της Super League. Χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες από την ομάδα μας.

Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με τον Ατρόμητο να βρίσκει τον τρόπο να προηγηθεί στο 20'.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ο Κοντογιαννόπουλος έχασε την ευκαιρία της ισοφάρισης με άστοχη εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια ο Μπινιώρης με μακρινό σουτ είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. 

Αμέσως μετά, ο Τάκος έπιασε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και ο Ρούνης με ανάποδο ψαλίδι λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ του αγώνα. 

Η πίεση του ΑΣΤΕΡΑ συνεχίστηκε και στο 80' ο Ντίνε έκανε ένα αδύναμο πλασέ που δεν έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πέντε λεπτά μετά, ο Ατρόμητος, κόντρα στη ροή του αγώνα, πέτυχε το 2-0 και στις καθυστερήσεις το τελικό, 3-0.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιώσης, Κουρτέσης, Μπινιώρης, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Κοντογιαννόπουλος, Ντίνε, Γλέζος, Δουβίκας, Κανελλόπουλος, Ρούνης

Επαιξαν και οι: Τάκος, Πολυμενάκος, Γεωργόπουλος

 

Video: 
Video of YDTOsqzRr0Q

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:19 am


Ο Καμμένος μιλάει για εκλογές, ο Γεωργιάδης καλεί το Ποτάμι στη ΝΔ

Αν και η Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εκλογών, ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη «Real News» δήλωσε ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο».

Παράλληλα όμως λέει ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια» και ότι «οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση, γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει».

Από την άλλη, δήλωσε ότι «πρέπει να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» και διαβεβαιώνει πως «με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες».

Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε περικοπές στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην κλείσουν στρατόπεδα τα οποία είχαν σκοπό να εξυπηρετήσουν μόνο ρουσφέτια, λες και φυλάσσουν την Ελλάδα από τον Ομέρ Βρυώνη».

Και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνει δημόσια πρόσκληση στα στελέχη του Ποταμιού να συμπράξουν με τη ΝΔ. 

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκεφτεί ενόψει του συνεδρίου του ότι την επόμενη εκλογική μάχη «πρέπει να τη δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου». Με το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Γεωργιάδης επί της ουσίας προαναγγέλλει μια γενναία ανανέωση της ΝΔ σε υποψηφίους, εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό προτίμησης.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ έναντι του ασφαλιστικού, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Εμείς θα καταθέσουμε την πρότασή μας αφού καταλήξει η κυβέρνηση με την τρόικα. Για να είμαι όμως ξεκάθαρος ως προς τις γενικές μας αρχές, υποστηρίζουμε τη μείωση των φόρων, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση των δημόσιων δαπανών, κάποιες εκ των οποίων προφανώς θα είναι επώδυνες».

Ως προς τις εκλογές, στη συνέντευξή του ανέφερε ότι «αν χαθεί η δεδηλωμένη, η μόνη λύση είναι οι εκλογές»: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά δεν ζητούμε εκλογές. Ούτε όμως θα δώσουμε άλλοθι σε καταστροφικές επιλογές», καταλήγει.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:07 am


Κάλεσμα στον κόσμο από τον Άρη Τρίπολης

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη Τρίπολης υποδέχεαται την πρωτοπόρο ομάδα του 3ου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας το απόγευμα (15:00) της Κυριακής (7/2) στο Δημοτικό γήπεδο Κάρτσοβας.

Το έργο για τα κορίτσια του Γιώργου Καζαντζίδη δεν θα είναι εύκολο καθώς οι Άβαντες Χαλκίδας είναι μία πολύ ποιοτική που διαθέτει πολλές επιλογές στο ρόστερ της με τις κιτρινόμαυρες να θέλουν την βοήεθα του φίλαθλου κοσμου της πόλης έτσι ώστε να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες τους.

Μάλιστα η αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Χαλκίδας θα είναι και η πρότελευταία εντός έδρας ''παράσταση'' για τα κορίτσια του Άρη με τον επόμενο αγώνα στην Τρίπολη να είναι προγραμματισμένος για τις αρχές Απριλίου.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 10:00 am


Όταν ο Αλέξης άναβε «φωτιές» στα μπλόκα των αγροτών

Το σχόλιο του Σωκράτη

Ο Αλέξης Τσίπρας, πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα, έφτασε και ξεπέρασε τους προηγούμενους πρωθυπουργούς σε κωλοτούμπες. Οι Σαμαράς και Παπανδρέου άντεξαν και ένα χρόνο μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν πίσω τις δεσμεύσεις που είχαν δώσει στον Ελληνικό λάο. Αυτό που συμβαίνει όμως με τον Αλέξη δεν έχει προηγούμενο. Δημιουργεί το ένα viral βίντεο πίσω από το άλλο... δυστυχώς για όλους εμάς.

Έτσι λοιπόν και το 2013 όταν ανέβαζε τις - πολιτικές - μετοχές του, έτρεχε στα μπλόκα και άναβε φωτιές κατά της τότε κυβέρνησης. Ανεβασμένος στα τρακτέρ, μάλιστα, εκφωνούσε επαναστατικούς λόγους διακηρύσσοντας ότι «όσο υπάρχει Μνημόνιο και Τρόικα προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει» χωρίς να φαντάζεται ότι σε 2,5 χρόνια θα υπέγραφε με τη σειρά του το τρίτο Μνημόνιο.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει τις συνεντεύξεις του, είχε αναφέρει σε μια, ότι συναντούσε κόσμο που του έλεγε ότι και 3 στις 10 υποσχέσεις να υλοποιήσει, ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Και ο Cool Αλέξης απαντούσε με προβληματισμό για το πόσο χαμηλά έχουν πέσει οι προσδοκίες των πολιτών μας. Ελπίζω να κατάλαβες, Αλέξη, μετά τις τόσες κωλοτούμπες που έγιναν σε ένα χρόνο γιατί έπεσαν και οι προσδοκίες μας.

Ώρες-ώρες σκέφτομαι πόσα μετάλλια θα έπαιρνε η χώρα μας στο ανσάμπλ, αν κατεβάζαμε τους πολιτικούς μας στις διοργανώσεις αυτές.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 9:16 am


Σήμανση ζώων συντροφιάς: οι Δήμοι αποφασίζουν για ανταποδοτικό τέλος

Μπορεί να πήρε περίπου τέσσερα χρόνια από την ψήφιση του Νόμου, αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα σήμανσης ζώων και ιδιοκτητών τους.

Η πλατφόρμα αυτή, στην οποία «περνούν» τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, είχε προβλεφθεί με παλαιότερο νόμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (4093/2012) και τώρα είναι πλήρως λειτουργική, όπως ενημερώνει με εγκύκλιό του το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, κάθε Δήμος καλείται να αποφασίσει -με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- αν θα επιβάλει ανταποδοτικό τέλος ύψους έως τρία ευρώ για κάθε σημαινόμενο ζώο.

Αυτό το ανταποδοτικό τέλος αποδίδεται στον οικείο ΟΤΑ από τον κτηνίατρο που διενεργεί την πράξη σήμανσης και καταγραφής. Το υπουργείο ζητεί να ενημερωθεί από κάθε Δήμο ξεχωριστά για την επιβολή του τέλους.

Σημειωτέον ότι άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Λήμνου, έχουν ζητήσει από τους δημότες τους που έχουν ζώο συντροφιάς να αποστείλουν τα στοιχεία καταγραφής του ζώου που έχουν στην κατοχή τους στον Δήμο, προκειμένου να υπάρχει αρχείο.

Σύμφωνα με τον Νόμο, η σήμανση και η αναγνώριση κάθε ζώου συντροφιάς, πραγματοποιείται με την τοποθέτηση στην αριστερή εξωτερική πλευρά του τράχηλου του ζώου συστήματος ηλεκτρονικής αναγνώρισης (αποκριτής πομποδέκτης), το οποίο είναι παθητική συσκευή αναγνώρισης ραδιοσυχνότητας μόνο για ανάγνωση , σύμφωνο με το πρότυπο ISO 11784 και τεχνολογίας HDX ή FDX-B και μπορεί να αναγνωστεί από συσκευή ανάγνωσης συμβατή με το πρότυπο ISO 11785 και καταχωρίζεται στη διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.. Οι διαθέτες του ηλεκτρονικού μέσου σήμανσης, λιανικής ή χονδρικής πώλησης, υποχρεούνται να διαθέτουν στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικό μέσο σήμανσης σύμφωνο με τις παραπάνω απαιτήσεις με οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα.

Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:

α) να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση του ζώου και πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του, ή εντός μηνός από την εύρεση ή αγορά του και υποχρεούται να δηλώνει μέσα σε πέντε μέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο που έχει πιστοποιηθεί στη διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους,

β) να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία θα αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές τους κινήσεις και η δυνατότητα του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης, για την υγεία και την ευζωία του, άσκησης,

γ) να εφοδιάζεται με το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου του για κάθε ζώο συντροφιάς, εάν πρόκειται να ταξιδέψει με το ζώο του στο εξωτερικό ή πριν εγκαταλείψει τον τόπο προέλευσης, τα οποία πρέπει να είναι σύμφωνα με τα Παραρτήματα 2 και 3 του παρόντος νόμου,

δ) να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της εγγραφής του ζώου του στη διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο δήμος, ως προσωρινός κάτοχος του ζώου.

ε) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του.

Ως προς τις ευθύνες του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου ορίζεται:

10 2. Ο ιδιοκτήτης ή/και ο κάτοχος/συνοδός/φύλακας του ζώου συντροφιάς, ευθύνονται αλληλέγγυα και σε ολόκληρο για κάθε βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το ζώο σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει τον οικείο Δήμο.

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, γ) ο ιδιοκτήτης του κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτό, έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του, και δ) οι υποχρεώσεις των σημείων α) και β) της προηγούμενης παραγράφου, δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποίμνιου, του κυνηγιού, της έρευνας και διάσωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 9:15 am


Βράβευσε Καλλινικίδη το Ρέθυμνο (pics)

Η αναμέτρηση του Αρκαδικού με το Ρέθυμνο στην Κρήτη δεν ήταν μόνο ένα μεγάλο και πολύ κρίσιμο παιχνίδι από πλευράς βαθμολογικής αλλά είχε και την δική του ιδιαίτερα ξεχωριστή σημασία για τον Άκη Καλλινικίδης.

Ο έμπειρος φόργουρντ του Αρκαδικού επέστρεψε στο Ρέθυμνο έπειτα από δυο χρόνια και για πρώτη φορά ως αντίπαλος της πρώην του ομάδας με την οποία για τρία χρόνια φόρεσε την φανέλα της στα παρκέ της Basket League ενώ είχε διατελέσει και αρχηγός στην ομάδα του νησιού.

Για τον Άκη Καλλινικίδη το Ρέθυμνο αποτελεί σαφέστατα μία ομάδα που έχει εξέχουσα θέση στην καρδιά και πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι που με την προσφορά του άφησε το στίγμα το ανεξίτηλο και έγραψε την δική ιστορία δέθηκε παράλληλα  πάρα πολύ τόσο με την ομάδα και τους ανθρώπους της όσο και με τη πόλη και τους κόσμου του Ρεθύμνου.

Και επειδή τα αισθήματα είναι αμοιβαία το Ρέθυμνο δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον πάλαι ποτέ αρχηγό του με τους ανθρώπους του συλλόγου λίγο πριν από το τζάμπολ να τον βραβεύουν με τιμητική πλακέτα από μέλος της διοίκηση που του την παρέδωσε για την προσφορά του στην ομάδα στο κέντρο του γηπέδου μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους σε ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό κλίμα.

Η αποθέωση και το ζεστό χειροκρότημα στον Άκη Καλλινικίδη από τους φιλάθλους του Ρεθύμνου όπως και η βράβευση του αποτελούν σαφέστατα ένα δείγμα αναγνώρισης σε έναν αθλητή που τίμησε την φανέλα της ομάδας του και είναι από τους παίχτες που κοσμούν τα Ελληνικά παρκέ.

Τέλος ο Άκης Καλλινικίδης μιλώντας στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυψε την χαρά του για τη επιστροφή του στο Ρέθυμνο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τρέφει αγάπη και ευγνωμοσύνη για την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη του Ρεθύμνου και πως για πάντα όσο μακριά και αν βρίσκεται θα είναι στην καρδιά του.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 10:15 pm


‘Έτσι έχασε ο Αστέρας (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν τα κατάφερε στην  ΄΄Περιβόλα’’ κόντρα στον Πλατανιά γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League το απόγευμα του Σαββάτου (6/2).

Δείτε στο βίντεο από το συνδρομητικό κανάλι της Nova τα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση καθώς επίσης και τις καλύτερες στιγμές του Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης πατώντας εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 9:46 pm


Δημήτρης Τερεζόπουλος: «Χάσαμε δίκαια από τον Πλατανιά»

Δίκαιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα με τον Πλατανιά ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Τερεζόπουλος μιλώντας στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος:

‘’Είναι  ένα κακό αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Ο Πλατανιάς ξεκίνησε πιέζοντας και κατάφερε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είχε και τον ευνοϊκό άνεμο οπότε βοήθησε και αυτό. Κέρδισε αρκετά φάουλ και κόρνερ, κάποια από αυτά μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Σε ένα από αυτά ευτύχησε να προηγηθεί.

Νομίζω όμως ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αν και είχε τον έλεγχο ο Πλατανιάς, δεν δημιουργήθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα τους.  Στο δεύτερο ημίχρονο αντίθετα μας έδωσαν περισσότερο χώρο, τον εκμεταλλευτήκαμε, είχαμε τη μπάλα στην κατοχή μας αλλά κι εμείς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι το σημαντικό μέσα στην περιοχή τους. Ανοιχτήκαμε περισσότερο για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε, ο Πλατανιάς ευτύχησε σε μία αντεπίθεση να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Αντιδράσαμε όσο μπορούσαμε, αν μειώναμε το σκορ γύρω στο 70'-75' ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν τα καταφέραμε κι έτσι τελείωσε το παιχνίδι. Σίγουρα θα μπορούσαμε στο α' να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή μας, να ελέγξουμε περισσότερο παιχνίδι και να μην έχει την πρωτοβουλία ο Πλατανιάς. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο".

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 9:35 pm


Η Δόξα τα δοκάρια, η Τεγέα την «ψυχή» (vid)

Τεγέα-Δόξα Μεγαλόπολης 1-1

Η Δόξα Μεγαλόπολης δεν κατάφερε να περάσει το «μπλόκο» της Τεγέας στο Δημοτικό γήπεδο Κάρτσοβας αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην  Τρίπολη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Τεγέα και την Δόξα Μεγαλόπολης είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού όλες αυτές τις ημέρες με τις δύο ομάδες να μην τους διαψεύδουν και να χαρίζουν στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την αγωνία να χτυπά κόκκινο μέχρι και το φινάλε του αγώνα που τα είχε πραγματικά όλα.

Πολύ καλός ρυθμός, εντυπωσιακές επεμβάσεις, τρία δοκάρια (Δόξα), πολλές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, δυνατά μαρκαρίσματα, πάθος, δύναμη, θρίλερ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά και στιγμές έντασης (δυστυχώς) μετά το τέλος του αγώνα όπου άναψαν τα αίματα έξω από τα αποδυτήρια των δύο ομάδων καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όμως θα ήταν άδικο μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι να σταθούμε σε όσα έγιναν μετά την λήξη του με την Τεγέα και τη Δόξα Μεγαλόπολης να χαρίζουν μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική παράσταση στους φιλάθλους.

Στο πρώτο ημίχρονο  ομάδα της Μεγαλόπολης μπήκε δυνατά με τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο στα πρώτα λεπτά να αναγκάζει τον πολύ σταθερό Κωνσταντόπουλο σε εντυπωσιακή εκτίναξη και με την βοήθεια και του δοκαριού η μπάλα να φεύγει έξω. Η Τεγέα απάντησε με το γκολ του Τσαλγιτζόπουλου με κεφαλιά στο 24’ με την Δόξα να ψάχνει στην συνέχεια τρόπους να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων αρχικά με το σουτ του Νάνου μέσα από την περιοχή να σταματά και πάλι στον Κωνσταντόπουλο και τελικά να τα καταφέρνει στο 44’ να ισοφαρίζει μετά την γρήγορη αντεπίθεση με τον Νάνο αυτή την φορά να είναι εύστοχος από κοντά για το 1-1.

Στην επανάληψη η Δόξα βγήκε πιο αποφασιστικά με τον υψηλόσωμο Νάνο να μην εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις μπροστά από τα καρέ της Τεγέας με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 53’. Στο 67’ οι κυανόλεκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τζιανή από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή δύο λεπτά μετά με το πλασέ του Ζευκιλή να φεύγει άουτ. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε για γερά νεύρα με την Τεγέα να έχει μία ακόμα καλή στιγμή με τον νεαρό Δράνια και τον Ρούτση να τον σταματά εντυπωσιακά και την Δόξα λίγο αργότερα να έχει και τρίτο δοκάρι σε κοντινό σουτ του Τζιανή με το 1-1 να παραμένει εως το φινάλε.

Video: 
Video of IVjc_EANO2c

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 9:16 pm


Λίγο πριν το χάραμα στους Αναβόλους

Αναβόλους: Η μεγάλη στροφή μετά την Πλάκα προς Πούλιθρα όπου αναβλύζει γλυκό νερό μέσα στη θάλασσα

Η φωτογραφία ανήκει στον Κωνσταντίνο Τρανά.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη "Η φωτογραφία της ημέρας". Στείλτε με email:[email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 9:10 pm


Σήριαλ το θρίλερ του φονικού στη Μάνη

Έφεση του εισαγγελέα κατά της απόφασης

Με ωριμότητα και λαμβάνοντας συνειδητές αποφάσεις έδρασαν οι δύο 19χρονοι που καταδικάσθηκαν για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, και για το λόγο αυτό δε δικαιολογείται η χορήγηση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας, Βασίλειος Παπαδάς, στην τεκμηρίωση της έφεσης που άσκησε τελικά την Τετάρτη, κατά της πρωτόδικης απόφασης για τους δύο νεαρούς από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στα τέλη Ιανουαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα εξετασθεί από μηδενική βάση το θέμα του ελαφρυντικού που τους χορηγήθηκε και επί της ουσίας θα είναι σαν να γίνεται η δίκη ξανά από την αρχή.
Σχετική αίτηση είχαν καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών και οι δικηγόροι της οικογένειας Κομμάτη, Δημήτρης Πετρούσκας και Ζαχαρίας Κεσσές.

Η απόφαση
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις, στις 28 Ιανουαρίου καταδίκασε σε κάθειρξη 30 ετών τον κάθε 19χρονο κατηγορούμενο, αναγνωρίζοντάς τους κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Ειδικότερα, έκρινε το 19χρονο από τον Κάμπο ένοχο για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με ψήφους 4-3 (μειοψήφησαν μία τακτική δικαστής και δύο ένορκοι). Του επιβλήθηκαν 30 χρόνια κάθειρξης για την άμεση συνέργεια και 6 μήνες φυλάκισης για την οπλοφορία.
Ο 19χρονος από την Καλαμάτα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αναγνωρίσθηκε και σε αυτόν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με ψήφους 5-2 (μειοψήφησε μια τακτική δικαστής και ένας ένορκος) και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 30 ετών για τις δύο ανθρωποκτονίες και 1 χρόνος φυλάκισης για την οπλοφορία και την οπλοχρησία.
Από την πρώτη στιγμή οι οικογένειες των δύο θυμάτων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αναγνώριση του ελαφρυντικού και οι δικηγόροι τους είχαν εκφράσει στο «Θ» την πρόθεσή τους να ζητήσουν να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

Οικ. Κομμάτη: «Τον φόνευσαν άνευ λόγου»
Τους πρόλαβε, ωστόσο, ο ίδιος ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος από την Τετάρτη έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.
Στην αναλυτική του τεκμηρίωση ο εισαγγελέας Εφετών εξηγεί γιατί ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι δύο νεαροί δε δικαιολογεί τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού. Επίσης, εκείνο που φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, είναι πως δεν αποδείχτηκε η χρήση αναβολικών και οι ουσίες για τις οποίες υπήρξε συναλλαγή αναφέρονται πλέον ως «σκευάσματα αύξησης μυϊκής μάζας».
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δικηγόροι της οικογένειας Κομμάτη, Δημήτρης Πετρούσκας και Ζαχαρίας Κεσσές, δήλωσαν μιλώντας στο «Θ»: «Το σημαντικό για την οικογένεια Κομμάτη είναι ότι δεν αποδείχθηκε καμία απολύτως ανάμειξη με τον προταθέντα ισχυρισμό περί αναβολικών. Στη δίκη του Μεικτού Ορκωτού Γυθείου κατέρρευσαν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, που φόνευσαν άνευ λόγου τον αδικοχαμένο Ιωάννη Κομμάτη και ομόφωνα καταδικάστηκαν.
Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών πλην του  βιολογικού ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, που αναγνωρίστηκε με οριακή πλειοψηφία.
Η οικογένεια Κομμάτη θεωρεί ότι δεν έπρεπε να έχει χορηγηθεί στους κατηγορουμένους το ελαφρυντικό αυτό, εφόσον όχι μόνο δεν έπεισαν με την ιστορία τους, αλλά καμία ουσιαστική μεταμέλεια δεν επέδειξαν.
Την Τετάρτη κατατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας αίτηση για να ασκήσει έφεση. Σήμερα (σ.σ. χθες) πληροφορηθήκαμε ότι ο εισαγγελέας Εφετών είχε ήδη ασκήσει έφεση την 3η Φεβρουαρίου, ζητώντας την εξαφάνιση της απόφασης του ΜΟΔ ως προς το χορηγηθέν ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους».

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Πηγή:tharrosnews.gr
 

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 9:00 pm


Άκης Καλλινικίδης: «Προδοθήκαμε από τα κενά διαστήματα»

Ο Άκης Καλλινικίδης εκπροσώπησε τους παίχτες του Αρκαδικού στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τονίζοντας πως η ομάδα του παρά το γεγονός πως πάλεψε προδόθηκε από τα κενά διαστήματα που είχε στον αγώνα ενώ επισήμανε πως ο ΣΕΦΑ είναι σε δύσκολη θέση και κοιτάει τον επόμενο δύσκολο αγώνα που ακολουθεί με τον Κολοσσό.

Ο έμπειρος φόργουοντ δεν έλειψε να αναφερθεί και στην πρώην του ομάδα το Ρέθυμνο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως όσο μακριά και αν είναι ομάδα, κόσμος και πόλυ θα είναι πάντα στην καρδιά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Καλλινικίδης:

‘’Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θα μου επιτρέψετε να κάνω μία παρένθεση. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μετά από δύο χρόνια, που μπήκα πάλι σε αυτό το γήπεδο, που είδα γνωστούς ανθρώπους, που ξαναήρθα και πάλι στο Ρέθυμνο γιατί αισθάνομαι αγάπη και ευγνωμοσύνη για την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη του Ρεθύμνου και όσο και αν έχω φύγει μακριά να ξέρουν ότι τους έχω πάντα μαζί μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σχετικά με τον αγώνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν παλέψαμε. Ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε για να κερδίσουμε, είχαμε στοχεύσει στις αδυναμίες του Ρεθύμνου, θέλαμε να βγάλουμε τα προτερήματα μας στο παρκέ, προσπαθήσαμε αλλά και πάλι προδοθήκαμε από τα κενά διαστήματα που είχαμε, από τα εύκολα λάθη που κάναμε στην επίθεση και τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στο Ρέθυμνο και στο τέλος καταλήξαμε πάλι να τρώμε 90 πόντους.

Δεν γίνεται να κερδίσουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι η να γυρίσουμε ένα παιχνίδι με 90 πόντους. Χάσαμε μία ευκαιρία και πλέον λιγοστεύουν οι ευκαιρίες που έχουμε. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό. Από την Δευτέρα να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να κάνουμε προπόνηση και να πάρουμε την νίκη στον επόμενο αγώνα. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο και καλή συνέχεια''.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 8:25 pm


Σκουρτόπουλος: «Ομάδα που εκπέμπει υγεία ο Αρκαδικός»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Αρκαδικό μίλησε ο προπονητής του Ρεθύμνου Θανάσης Σκουρτόπουλος στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τονίζοντας πως ο ΣΕΦΑ είναι μία ομάδα που εκπέμπει υγεία κάνοντας ένα καθαρό πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Έλληνας coach στάθηκε στην επιθετικότητα της ομάδας του που ήταν αρκετή για τον οδηγήσει στην νίκη σε ένα ακόμα εντός έδρας αγώνα βάζοντας ως στόχο το απόλυτο εντός για να φθάσει το Ρέθυμνο στον στόχο του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος:

''Να δώσω και εγώ με την σειρά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρκαδικού γιατί όπως είπε και στον πρώτο γύρο είναι μία ομάδα που εκπέμπει υγεία, κάνουν ένα καθαρό πρωτάθλημα και εύχομαι να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους στο τέλος της χρονιάς.

Αναφορικά με το παιχνίδι ήμασταν σε μία καλή επιθετική ημέρα όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στο γήπεδο μας. Πάντα πηγαίνουμε 80+ πόντους κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς έχουμε μία πολύ νεανική ομάδα με ταλέντο και το μόνο που έχουμε να αντιπαρέλθουμε από τα Χριστούγεννα και μετά που η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο και έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία είναι την πίεση του ότι πρέπει να κερδίσουμε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια ώστε να μην μπούμε σε περαιτέρω περιπέτειες καθώς κυνηγάμε ακόμα το 1-5 από την αρχή της χρονιάς καθώς δεν έχουμε κάνει ακόμα μία εκτός έδρας νίκη που θα μας βγάλει από τα προβλήματα.

Συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο και να πάρουμε το άκαιρεο  στην έδρα μας και νομίζω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και στην πορεία να ψάξουμε να βρούμε και μία με δύο εκτός έδρας νίκη έτσι ώστε να κλείσουμε την χρονιά με έναν αξιοπρεπή στόχο''.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 8:06 pm


Συνελήφθη αστυνομικός με το πλαστό απολυτήριο

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν 39χρονος Υπαρχιφύλακας και δύο ημεδαποί ιδιώτες (36χρονη αδελφή του αστυνομικού και 39χρονος φίλος του), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (05-02-2016) το βράδυ ο Υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του Υπαρχιφύλακα.  

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην Υπηρεσία του Υπαρχιφύλακα η ανάκληση της Απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ο Υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή ενώ, με τη συνδρομή του 39χρονου συλληφθέντα φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο Υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι καθώς επίσης περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν στιλέτο, πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 8:00 pm


Γιάννης Καστρίτης: «Τελικός με Κολοσσό»

Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα της ομάδας του από Ρέθυμνο μιλώντας στην συνέντευξη τύπου παραδέχθηκε την δίκαιη νίκη του αντιπάλου που εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη που έγιναν από την ομάδα του δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

Ο coach του ΣΕΦΑ χαρακτήρισε τον αγώνα που ακολουθεί με τον Κολλοσό στην Τρίπολη τελικό ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την αλλαγή ψυχολογίας που επικρατεί στην ομάδα κάτι που αναμένει να φανεί και στο παρκέ στην συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καστρίτης:  

‘’Συγχαρητήρια στον coach Σκουρτόπουλο και στην ομάδα του Ρεθύμνου. Νομίζω από την εικόνα του παιχνιδιού και την τελική έκβαση του σκορ η νίκη τους κρίνεται δικαιότατη σε αντίθεση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου θέλαμε περισσότερο να κερδίσουμε και τα καταφέραμε σήμερα μπορώ να πω ότι με βάση αυτά που παρουσιάστηκαν στο παρκέ συνέβη το αντίθετο.

Δεν θέλω να πω ότι δεν ήμασταν έτοιμοι η ότι  δεν θέλαμε να κερδίσουμε το ακριβώς αντίθετο. Προερχόμαστε από δύσκολες ήττες και παιδιά έχουν να διαχειριστούν το πολύ δύσκολο ψυχολογικό κομμάτι και καθημερινά προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να ξεπερνούν τις δυσκολίες ούτος ώστε να βάλουν και πάλι την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα προσπάθησαν να το κάνουν αυτό και πραγματικά έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν δυστυχώς όμως υπάρχουν στοιχεία που είναι αποτρεπτικοί παράγοντες είτε από την πολύ μας διάθεση, είτε από έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης έχοντας ενδεικτικά στα πρώτα 12 λεπτά 8 με 9 λάθη. Νομίζω ότι αυτό κόντρα σε μία ομάδα όπως το Ρέθυμνο που αρέσκεται να τρέχει και τιμωρεί το κάθε λάθος κάτι τέτοιο ήταν καταδικαστικό γιατί απέκτησαν μία μεγάλη διαφορά διότι αφενός έδωσε στο Ρέθυμνο ψυχολογία σουτάροντας εκπληκτικά με ποσοστά περίπου 60% στα τρίποντα  και αφετέρου για εμάς αποτέλεσε ένα ακόμα βαρίδι στην κακή ψυχολογία που διαμορφώνουμε στην διάρκεια των παιχνιδιών.

Θέλω να το πω και δημόσια πως αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δώσαμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Η κατάσταση έχει αλλάξει η ψυχολογία έχει αλλάξει και πολύ σύντομα θα το δούμε και εντός των ‘’τειχών’’ στα επόμενα παιχνίδια μας. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό παιχνίδι για εμάς που είναι τελικός είναι αυτό με τον Κολοσσό Ρόδου στην Τρίπολη και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε έτοιμοι να το κερδίσουμε.’’

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2016 | 7:47 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: