1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Η μοναδική Europa εμπειρία του Μπάμπη Παναγούλη στην Πράγα (pics, vid)

Ο Μπάμπης Παναγούλης δοκίμασε την τύχη του έλαβε μέρος στον διαγωνισμό του ATFC και τελικά δικαιώθηκε καθώς ήταν αυτός ο νικητής που κέρδισε το ταξίδι στην Πράγα και είδε από κοντά την αγαπημένη του ομάδα στον αγώνα με την Σπάρτα για την 5η αγωνιστική του Europa League.

Για τον Μπάμπη πρόκειται ασφαλώς για μία εμπειρία ζωής όπως και ο ίδιος δήλωσε στο να ακολουθήσει δηλαδή και να ζήσει από κοντά αυτό το ταξίδι του Αστέρα στην Πράγα και τον πολύ σημαντικό αγώνα που έδωσε κόντρα στη Τσέχικη ομάδα.

Δείτε το video από το asterastripolis.gr  από το οδοιπορικό στην Πράγα και τις δηλώσεις του φιλάθλου της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης. 

Video: 
Video of 5KTf_48WfRI

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 9:20 pm


Tοποθέτηση παλλόμενων φαναριών σε δρόμο της Τρίπολης

Τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση παλλόμενων φαναριών στην οδό Δερβενακίων 2 στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, αποφάσισε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης.

Αφορμή για την εισήγηση τους συγκεκριμένου θέματος αποτέλεσε η διαπίστωση έλλειψης ασφάλειας στην κυκλοφορία στην οδό Δερβενακίων 2 στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη μετά τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και η αναγκαιότητα για παρέμβαση και κατάλληλη κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων άποψη της Δημοτικής Κοινότητας είναι ότι πρέπει να γίνει κατάλληλη διαγράμμιση σε τμήμα του οδοστρώματος ,καθώς και τοποθέτηση παλλόμενων φαναριών.

Διευκρινίζεται ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποτελούν αμιγώς τοπική υπόθεση και δίνουν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα , ρυθμίζοντας και διευκολύνοντας την κυκλοφορία των μαθητών και οχημάτων.

Η Δημοτική Κοινότητα ομόφωνα γνωμοδότησε να εγκριθεί η κατάλληλη διαγράμμιση σε τμήμα του οδοστρώματος ,καθώς και η τοποθέτηση παλλόμενων φαναριών στην οδό Δερβενακίων 2 στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 9:09 pm


Κλήσεις για τις Μικτές Αρκαδίας

Η  E.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ καλεί για τα παιγνίδια της Τετάρτης 02.12.2015 με τις αντίστοιχες ομάδες της Μεσσηνίας τους εξής ποδοσφαιριστές:

- ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ [2002-2003]
-ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤ.-ΔΑΥΡΟΣ ΔΗΜ.-ΤΣΙΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡ. [ ΑΣΤΕΡΑΣ ]
-ΡΑΛΙΟΣ ΓΕΡ. - ΣΟΥΡΣΟΣ ΠΑΝ. [ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ]
-ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ.-ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ..-ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΓΕΩΡ. [ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ]
-ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ. [ ΗΡΑΚΛΗΣ ]
-ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΌΣ ΘΩΜ.- ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ.  [ ΕΛΠΙΔΑ ]                                                                                                                            

-ΚΟΨΑΥΤΗΣ ΚΩΝ. – ΡΑΛΛΗΣ ΠΑΝ. [ ΕΡΜΗΣ]                                                                                                                                               
- ΤΖΗΛΟΣ ΣΤ. - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ. - ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡ.- ΑΛΕΜΗΣ ΠΑΝ.  [ Α.Ε.Κ. ]                                                           

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο γήπεδο Φιλικών στις 11:45΄ μμ.

ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ [2000-2001]
-ΔΙΚΑΙΟΣ ΧΑΡ.-ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΝ. [ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ]
-ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚ. [ ΝΕΣΤΑΝΗ ]
-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΤΡΙΑΝ.-ΤΣΕΜΠΕΛΗΣ ΜΙΧ.-ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡ.  [ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ]                                                                                           

-ΔΡΑΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓ.-ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.-ΜΠΟΛΟΥΓΑΡΗΣ ΒΑΣ.-ΑΛΕΜΗΣ ΒΑΣ. [ ΑΡΗΣ ]
-ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ ΜΙΧ.-ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ ΧΡ.  [ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ]
-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓ.  [ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ ]
-ΣΑΚΕΛΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤ.  [ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ]
-ΓΚΑΥΡΟΣ ΝΙΚ.  [ ΗΡΑΚΛΗΣ ]
-ΠΛΑΝΤΖΑΣ ΠΕΤΡ.  [ ΤΕΓΕΑ ]                                                                                                                                                                         

-ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡ. [ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ ]   

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο γήπεδο Φιλικών στις 13:30΄ μμ.                                                                                                                                

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 8:22 pm


Για ξεπούλημα των τραπεζών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κωνσταντινόπουλος

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με την κατάρρευση και το ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και τις ολέθριες επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης &Τουρισμού

Θέμα: «Η κατάρρευση και το ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και οι ολέθριες επιπτώσεις τους του στην ελληνική οικονομία»

Από τις 26 Ιανουαρίου 2015 η χώρα έχει μπει σε μια ατραπό άστοχων διαπραγματευτικών τακτικισμών και σπασμωδικών κυβερνητικών πολιτικών επιλογών που, όχι μόνο δεν συνάδουν με κανένα συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση, αλλά και την προσγείωσαν ανώμαλα ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να διαγράφει μια ανοδική πορεία για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης.

Απόρροια αυτών των χειρισμών αποτέλεσε η ταχεία επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση, η μεγάλη εκροή καταθέσεων, η  επιβολή της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων από την κυβέρνηση και η ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσα στο 2015 που κατέστησαν επιτακτική την εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση του πιστωτικού συστήματος.

Αξίζει να επισημάνουμε τις δηλώσεις του Προέδρου του Τ.Χ.Σ. κ. Μιχελή τον Ιούλιο του 2015 αλλά και της Εκπροσώπου της Εποπτεύουσας Αρχής κας. Ντανιέλ Νουί την ίδια περίοδο για την θετική εικόνα των Ελληνικών Τραπεζών που είχαν περάσει με επιτυχία τα stress trests πριν λίγο καιρό.  Ωστόσο η ανακεφαλαιοποίηση έγινε μέσα σε μια εξαιρετικά κακή συγκυρία, με διάχυτο το κλίμα της πολιτική αστάθειας, με την αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές σε εκκρεμότητα και χωρίς να έχει λυθεί καν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Από τη διαδικασία μάλιστα αποκλείστηκαν τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και οι Έλληνες μικροεπενδυτές ενώ η αβεβαιότητα αποθάρρυνε πολλούς θεσμικούς επενδυτές για τους οποίους δεν έχει αποσοβηθεί ακόμη ο κίνδυνος του «Grexit».

Έτσι στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου πρωταγωνίστησαν hedge funds που μηδένισαν την αξία των μετοχών που θα έμεναν στους παλαιούς μετόχους και ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού απέκτησαν, έναντι πινακίου φακής, τις Τράπεζες.

Ενδεικτικά τα 4 συστημικά πιστωτικά ιδρύματα με σταθμισμένο ενεργητικό 210 δις ευρώ αποτιμήθηκαν χρηματιστηριακά με την εξευτελιστική αξία μικρότερη των 770 εκ ευρώ που αναλύεται ως εξής:

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2014,μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, η αξία των μετοχώντων 4 Συστημικών Τραπεζών ανερχόταν στα 31 δις.ευρώ εκ των οποίων το Δημόσιο κατείχε τα 18,5 δις ευρώ.

Τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή έχει η Κυβέρνηση και φυσικά και οι εκπρόσωποι των πιστωτών που επέβαλλαν το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης μέσω των οποίων αποκλείστηκαν οι Έλληνες μέτοχοι και το ΤΧΣ με απροκάλυπτο στόχο το πιστωτικό σύστημα να περάσει `σε ξένους ιδιοκτήτες.

Το ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την απελευθέρωση για πρώτη φορά από το 2009 των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στρώνουν το δρόμο για την πώληση πακέτων δανείων στα γνωστά DistressFundsπου μέχρι προσφάτως κατήγγειλαν οι κ.κ . Τσίπρας και Καμμένος.

Βάσει όλων αυτών επερωτώνται οι κ. Υπουργοί γιατί:

Επέτρεψαν στην πλήρη απαξίωση του πιστωτικού συστήματος προκαλώντας ανήκεστη βλάβη στο Ελληνικό Δημόσιο, στους Έλληνες μικρομετόχους και εν γένει σε όλους τους φορολογούμενους.
Γιατί δεν φρόντισαν να κλείσουν εγκαίρως την αξιολόγηση ώστε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει μέσα σε κλίμα σταθερότητας και να προσελκυθούν σοβαροί επενδυτές.
Πέταξαν «λευκή πετσέτα» στις απαιτήσεις του κουαρτέτου και απέκλεισαν τους Έλληνες μετόχους και το ΤΧΣ από την ανακεφαλαιοποίηση.
Παρέδωσαν ταπιστωτικά ιδρύματαέναντι ενός “πινακίου φακής” σε ξένους επενδυτές.

Οι επερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Κουτσούκος

Αρβανιτίδης Γεώργιος

Βενιζέλος Ευάγγελος

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος

Κεγκέρογλου Βασίλης

Κεφαλίδου Χαρά

Κρεμαστινός Δημήτριος

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Λοβέρδος Ανδρέας

Μανιάτης Ιωάννης

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Σκανδαλίδης Κώστας

Τζελέπης Μιχάλης

Χριστοφιλοπούλου Εύη

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 8:09 pm


Άσκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 η Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης (ΔΛΚΜ), στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  πραγματοποίησε Άσκηση με την κωδική ονομασία «Πελασγός 2015».

Η άσκηση  έγινε σε χώρους των εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης και είχε 4 σενάρια με  περιστατικά διασώσεων από πλημμυρισμένους χώρους και κατεστραμμένους από ανεμοστρόβιλο, καθώς και διαδικασίες αποκατάστασης βλαβών.

Δείτε ένα μικρό στιγμιότυπο από την άσκηση από την Κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης.

Video: 
Video of Nio0IHfvhIE

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 7:33 pm


Χαμένη στην «αλληλογραφία» η ΝΔ

Όλα της συνεννόησης δύσκολα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ τα δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για επικείμενη διάσπαση και γενικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ακόμα και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η συνεννόηση ανάμεσα στους συνυποψηφίους και στην ΚΕΦΕ συνεχώς δυσκολεύει. Ενώ ο απόηχος του φιάσκου των εσωκομματικών εκλογών δεν λέει να καταλαγιάσει, παρά το γεγονός ότι όλες οι πλευρές προκρίνουν την ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ωστόσο οι τόνοι δεν χαμηλώνουν.

Μιάμιση ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του Β. Μεϊμαρακη έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή προς τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, θέτοντας δύο ζητήματα.

Τα δύο ζητήματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναδημοσιεύει το in.gr, είναι, πρώτον, ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και δεύτερον, σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Η πλευρά Μεϊμαράκη ζητεί έγγραφη απάντηση εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ.

Και λίγη ώρα αργότερα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα προτού την λάβει ο ίδιος.

Για το πρώτο ζήτημα, ο Γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος -και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 7:30 pm


Κινητοποιήσεις για τα τέλη ύδρευσης ετοιμάζουν στο Βαλτεσινίκο

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου παραυρέθηκε με εκπροσώπους της στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας της 27/11/2015, όπου έκανε και παρέμβαση στο 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης του έτους 2016.

Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων του Βαλτεσινίκου αλλά και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, έγινε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας με 29 θέματα ημερησίας διάταξης σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση (αρ. πρωτ. 1626 από 23/11/2015).
Στο συμβούλιο παραυρέθηκε και αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Βαλτεσινίκου, καθόσον το θέμα με α.α. 6 αφορούσε τον καθορισμό δημοτικών τελών ύδρευσης και αποχέτευσης από 1/1/2016 – Επικαιροποίηση στοιχείων με εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής.

Παρ ότι η συνολική διαδικασία λήψεως αποφάσεων εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για την επαρκή ενημέρωση και γνώση των οικονομικών παραμέτρων της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων και την νομιμότητα των λαμβανομένων αποφάσεων, θα εστιαστούμε στο συγκεκριμένο θέμα των τελών ύδρευσης.

Παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Ι. Γιαννόπουλο, πρόταση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης έτους 2016, η οποία και υπερψηφίστηκε τελικώς και η οποία κατά την άποψη της Συντονιστικής Επιτροπής περιέχει, σε τίτλους, τις ακόλουθες παρατυπίες/παρανομίες.

1. Δεν συνοδευόταν από κανένα προϋπολογισμό εξόδων και εσόδων.
2. Επιβάλλει οριζόντια χρέωση σε όλες τις υδροδοτούμενες περιοχές που υπάρχει χρέωση με ογκομέτρηση, ανεξαρτήτως του κόστους ύδρευσης (τυπική και ουσιαστική κατάργηση της ανταποδοτικότητας των τελών ύδρευσης).
3. Για έκτη συνεχή χρονιά υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες στις οποίες δεν γίνεται ογκομέτρηση αλλά χρεώνεται μόνο το ετήσιο πάγιο.
4. Ακόμη και με τα ισχύοντα τέλη προεβλέπετο υδρομέτρηση εντός του Ιουνίου 2015, η οποία και δεν έχει γίνει και παρ ότι εθίγει σε παρέμβαση από εκπροσώπους της Επιτροπής Κατοίκων, δεν ελήφθει καμία απάντηση για το πώς σκέφτονται να χρεώσουν την κατανάλωση του τρέχοντος έτους.

Τρείς εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Βαλτεσινίκου, έκαναν σύντομες παρεμβάσεις με επισήμανση των παρατυπιών/παρανομιών που περιέχει η υπό συζήτηση πρόταση, χωρίς να λάβουν καμία ουσιαστική απάντηση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Σφυρής ήταν ο μόνος εκ των εκλεγμένων από το Βαλτεσινίκο εκπροσώπων που τοποθετήθηκε επι του θέματος καταθέτοντας πρόταση που είχε εκ των προτέρων δημοσιοποιήσει και με την οποία συμφωνεί κατ’ αρχήν και η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων. Οι άλλοι δύο εκπρόσωποι, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θ. Ρέππας όχι μόνον έλαμψαν δια της σιωπής τους, αλλά ο Αντιδήμαρχος ούτε καν υπερψήφισε και αυτή ακόμα την πρόταση του κ. Σφυρή.

Επειδή όπως τονίστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο η ληφθείσα απόφαση θεωρείται από την Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων, επιεικώς μη σύννομη και επειδή ήδη έχει ακυρωθεί αντίστοιχη απόφαση του Δήμου Σαρωνικού μετά προσφυγή κατοίκων, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων

Βαλτεσινίκου έχει ήδη ξεκινήσει σειρά ενεργειών, τόσο για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον και συγκέντρωσης των κατοίκων για την πλήρη ενημέρωση τους και την λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι της αποκατάστασης της νομιμότητας στην κατανομή των τελών ύδρευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 7:20 pm


Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ - Αρκαδικός (vid)

Δείτε όλα όσα κατέγραψε η κάμερα του arcadikosbc.gr πριν από την αναμέτρηση της ομάδας του Αρκαδικού με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία για την 8η αγωνιστική της BASKET LEAGUE ΣΚΡΑΤΣ.

Video: 
Video of GbtRO31Kd-Y

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 7:03 pm


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου ανοίγει και ετοιμάζεται πυρετωδώς

Ο χειμώνας έφτασε και η διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης της χιονοδρομικής περιόδου 2015-2016. Τα χιόνια είναι προ των πυλών, και η Αρκαδία προετοιμάζεται να δεχθεί τους επισκέπτες της και εφέτος.

Η ώρα του σκι, λοιπόν, και του παιχνιδιού στο χιόνι, είναι η 19η Δεκεμβρίου.
Τα χιόνια έρχονται και η Αρκαδία προετοιμάζεται να δεχθεί τους επισκέπτες της και να τους χαρίσει όμορφες στιγμές απόδρασης μέσα στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου είναι πόλος έλξης εκατοντάδων φίλων της χιονοδρομίας και όχι μόνο, καθ' όλη τη διάρκεια τις χειμερινής περιόδου.

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal με τον κ. Χρονόπουλο Θοδωρή, πληροφορήθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των πιστών και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος,« είναι χαλί το βουνό». Έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός από πέτρες αλλά και διαπλάτυνση κάποιων κομματιών.

Την προηγούμενη χρόνια παρατηρηθήκαν κάποια μικρά προβλήματα στον αναβατήρα «αετό» τα οποία η διεύθυνση του Χιονοδρομικού έσπευσε άμεσα και προτού ανοίξει το Κέντρο να επιλύσει, ενώ έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε ο «αετός» αν είναι έτοιμος να δεχθεί τους σκιέρ.
Όσο για το ανακαινισμένο σαλέ, θα γίνουν επιπλέον κάποιες νέες εργασίες για να είναι έτοιμο για τους λάτρεις της χιονοδρομίας αλλά και για όλους τους επισκέπτες.
Μετά τις εορτές των Χριστουγέννων στο Χιονοδρομικό θα διοργανωθούν πολλά events τα οποία και θα σας ανταμείψουν. Νέες δραστηριότητες και νέοι υπερσύγχρονοι εξοπλισμοί θα είναι έτοιμοι με το άνοιγμα του Χιονοδρομικού για να ανταμείψουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές για τις κάρτες χιονοδρομίας θα μείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Οι τιμές για την χρήση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου είναι οι παρακάτω:
Καθημερινές: Οι ενήλικες 10 ευρώ και τα παιδιά 8 ευρώ 
Σαββατοκύριακο: Οι ενήλικοι 14ευρω και τα παιδιά 10 ευρώ 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα πρώτα χιόνια στο Μαίναλο αναμένονται στα μέσα Δεκεμβρίου, και όλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους λάτρεις του χιονιού.

Το ArcadiaPortal.gr θα σας ενημερώνει για τις όποιες νέες εξελίξεις ως προς τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου.

Έφη Καστραντά
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:29 pm


Απεργούν και τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Κλειστά θα είναι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ), το μέτρο προκαλεί αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ακόμη, οι πράκτορες πιστεύουν ότι το τέλος των 0,05 ευρώ ανά δελτίο σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στοχοποιεί το νόμιμο παιχνίδι, αλλά ευνοεί τον παράνομο τζόγο.

ΠΟΕΠΠΠ: Θα κλείσουν 1.000 πρακτορεία

Το ειδικό τέλος θα οδηγήσει πάνω από χίλια πρακτορεία να βάλουν λουκέτο, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Οι πράκτορες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση».

(Πληροφορίες: aftodioikisi.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:04 pm


Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, την εφαρμογή του νόμου για τα παίγνια και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 19-11-2015 έως 29-11-2015 πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έλεγχοι σε διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα και ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:

Σε κατάστημα πώλησης υποδημάτων στην Πετρούπολη, κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα εννιά (39) ζευγάρια παπούτσια γνωστής εταιρείας, που φέρουν σχετικά σήματα, τα οποία όμως τυγχάνουν προϊόντα απομίμησης.

Σε καφενείο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε να έχουν τοποθετηθεί τέσσερα (4) τραπέζια ειδικά διασκευασμένα για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα, χωρίς όμως για τα δύο (2) εξ’ αυτών να έχει γίνει η καταβολή νόμιμου τέλους.

Σε δύο κέντρα διασκέδασης στον Άλιμο και την Καλλιθέα αντίστοιχα, διαπιστώθηκε η απασχόληση υπαλλήλου, μη καταχωρημένου στους πίνακες προσωπικού και δεσμεύθηκαν προσωρινά δεκαέξι (16) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, οι οποίες θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους και για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 5:23 pm


ΚΕΔΕ: Έκτακτη συνέλευση για τα οικονομικά των δήμων

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί αύριο Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου η ΚΕΔΕ με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα , στο ξενοδοχείο Caravel, με ώρα έναρξης στις 10 π.μ.

«Η αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά ζητήματα των δήμων είναι κρίσιμη και σημαντική, καθώς η λειτουργία τους, εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή Γενική Συνέλευση.

«Ένα μήνα πριν τη λήξη του 2015, υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%. Ήδη υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον Προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία. Προειδοποιούμε ότι η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση και εύχομαι ο διάλογος να δώσει λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί στην Ευρώπη οι πόροι της Αυτοδιοίκησης να κυμαίνονται στο 8-10% του προϋπολογισμού και εδώ στα οκτώ χρόνια ύφεσης, όχι μόνο δεν ενδυναμώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την διαπομπεύουν και δεν εφαρμόζουν όσα οι ίδιοι ψηφίζουν. Αύριο είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα καταλάβουν ότι όταν προσβάλεις και θυμώνεις την Αυτοδιοίκηση, τότε απαντά όπως αυτή ξέρει και πράττει διαχρονικά».

Κατά την αυριανή Γενική Συνέλευση την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ενώ έχει προσκληθεί να χαιρετήσει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Π. Κουρουμπλής.

Οι εργασίες θα μεταδοθούν ζωντανά στη διεύθυνση: http://live.localtv.gr/live-event3.htm

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 5:04 pm


H αναπροσαρμογή τελών υδρεύσεως Νότιας Κυνουρίας στην οικονομική επιτροπή

Με την παρούσα, προσκαλείσθε να συμμετέχετε στην (21/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας, η οποία θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα στο Λεωνίδιο (αίθουσα Βιβλιοθήκης) την (30η) Νοεμβρίου (2015) – ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέματα της ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Θέμα 1ο: Περί της αναπροσαρμογής των τελών υδρεύσεως Δήμου Νότιας Κυνουρίας από 1/1/2016 και εφεξής. (Εισηγητής: Κολινιώτης Δημήτριος)

Θέμα 2ο: Περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έτους 2015 η οποία αφορά την μεταφορά στο Αποθεματικό ποσού 23.145,16 € από τον ΚΑ: 15-7322.001 με τίτλο «Κατασκευή γηπέδου 5*5 Δ.Ε. Κοσμά» και ενίσχυση, μέσω αποθεματικού, του ΚΑ: 00-6712.002 με τίτλο: «Απόδοση σε Παιδικό Σταθμό» κατά το ποσό των 35.000,0€ και της ανάλογης τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος τρέχοντος έτους. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.).

Θέμα 3ο: Περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους για την:
Α) ενίσχυση του Κ.Α. Εσόδων 1219.004 με τίτλο «Μισθοδοσία προσωπικού ΟΑΕΔ» με το ποσό των (6.207,63)€, την μεταφορά του ποσού αυτού στο αποθεματικό και μέσω αυτού την ενίσχυση του ΚΑ εξόδων 70-6055.001 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές υπαλλήλων ΟΑΕΔ» με το ποσό των (6.207,63)€.
Β) δημιουργία νέου Κ.Α. Εσόδων 1699.008 με τίτλο «Έσοδα από επιχορήγηση για προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015 » με το ποσό των (3.410,00)€, την μεταφορά του ποσού αυτού στο αποθεματικό και μέσω αυτού την ενίσχυση των παρακάτω Κ.Α. Εξόδων:
α) ΚΑ: 10-6012.006 με τίτλο «Εκλογική αποζημίωση» με το ποσό των (1.760,00)€
β) ΚΑ: 20-6012.006 με τίτλο «Εκλογική αποζημίωση» με το ποσό των (770,00)€
γ) ΚΑ: 25-6012.006 με τίτλο «Εκλογική αποζημίωση» με το ποσό των (220,00)€
δ) ΚΑ: 40-6012.006 με τίτλο «Εκλογική αποζημίωση» με το ποσό των (220,00)€
ε) ΚΑ: 70-6012.006 με τίτλο «Εκλογική αποζημίωση» με το ποσό των (440,00)€
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 4ο: Περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την ενίσχυση ή τη δημιουργία των παρακάτω κωδικών:
Α) Ενίσχυση του ΚΑ 70-6262.002 με τίτλο: «Καθαρισμός κοίτης χειμάρρων και ρεμάτων» με το ποσό των 4.500,00€, μέσω αποθεματικού.
Β) Ενίσχυση του ΚΑ 30-6264 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων» με το ποσό των 5.000,00€, μέσω αποθεματικού.
Γ) Ενίσχυση του ΚΑ 00-6495.008 με τίτλο «Εργασίες απομαγνητοφώνησης συνεδριάσεων Δ.Σ. Δήμου Νότιας Κυνουρίας» με το ποσό των 500,00€, μέσω αποθεματικού.
Δ) Ενίσχυση του ΚΑ 00-6721.001 με τίτλο «Επιχορήγηση Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΦΟΔΣΑ» με το ποσό των 5.500,00€, μέσω αποθεματικού.
Ε) Ενίσχυση του ΚΑ 00-6073 με τίτλο «Δαπάνες επιμόρφωσης προσωπικού και συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια» με το ποσό των 600,00€, μέσω αποθεματικού.
ΣΤ) Δημιουργία νέου ΚΑ 30-6662.003 και τίτλο «Υλικά συντήρησης κοινόχρηστων χώρων με το ποσό των 2.000,00€, μέσω αποθεματικού.
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.).

Θέμα 5ο: Περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έτους 2015 για την ενίσχυση, μέσω αποθεματικού, των παρακάτω κωδικών εξόδων : α) ΚΑ: 00-6734.003 με τίτλο «Επιχορηγήσεις σε Αθλητικούς Συλλόγους και σωματεία Δήμου Νότιας Κυνουρίας» με το ποσό των 24.200,00€, β) ΚΑ: 00-6735.005με τίτλο «Επιχορηγήσεις σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και σωματεία Δήμου Νότιας Κυνουρίας» με το ποσό των 23.500,00€. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 6ο: Επί αιτήσεως Αθλητικού Συλλόγου Λεωνιδίου «Το Λεωνίδιο» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Ευσταθίου Θεόδωρος)

Θέμα 7ο: Επί αιτήσεως Αθλητικού Συλλόγου «Ολυμπιακός Λεωνιδίου» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Ευσταθίου Θεόδωρος)

Θέμα 8ο: Επί αιτήσεως Αθλητικής Ενώσεως τέως Δήμου Μαρίου σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Ευσταθίου Θεόδωρος)

Θέμα 9ο: Επί αιτήσεως Αθλητικού Συλλόγου Παραλίας Τυρού Σαπουνακαιίκων «ο Απόλλων» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)

Θέμα 10ο: Επί αιτήσεως Γυμναστικού Συλλόγου Τυρού σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)

Θέμα 11ο: Επί αιτήσεως «Αρχείο της Τσακωνιάς» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 12ο: Επί αιτήσεως Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού Αρκαδίας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)

Θέμα 13ο: Επί αιτήσεως Συλλόγου των Απανταχού Μελανιωτών «Η Τσακωνιά» σχετικά με επιχορήγηση για την κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)

Θέμα 14ο: Περί της:
Α) Αποδοχής του συνολικού ποσού των 18.160,00€ που μας αποδόθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τον Κ.Α. 0614 με τίτλο «ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης»
Β) Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους για την:
i) Ενίσχυση του ΚΑ Εσόδων 0614 με τίτλο «ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης», αρχικής πίστωσης 65,500,00€ με το ποσό των (2.183,34€) και μεταφορά του ποσού αυτού στο αποθεματικό,
ii) Ενίσχυση, μέσω αποθεματικού, του ΚΑ Εξόδων 00-6711.001 με τίτλο «Απόδοση σε σχολικές επιτροπές (για λειτουργικές δαπάνες)» αρχικής πίστωσης 65,500,00€ με το ποσό των (2.183,34€)
Γ) Έγκρισης πίστωσης 18.132,76€ σε βάρος του Κ.Α. 00-6711.001 «Απόδοση σε σχολικές επιτροπές (για λειτουργικές δαπάνες)» και πίστωσης 27,24€ σε βάρος του Κ.Α. 00-6711.007 «Απόδοση παρακράτησης 1,5/000 από επιχορήγηση για λειτουργικές δαπάνες»
Δ) Κατανομής στις σχολικές επιτροπές ποσού 18.132,76€ για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων έτους 2015.
(Εισηγητής: Ευσταθίου Θεόδωρος)

Θέμα 15ο: Περί της έγκρισης δαπάνης και της ψήφισης πίστωσης 3.690,00 € σε βάρος του ΚΑ: 8117.024, για την πληρωμή της τουριστικής προβολής Δήμου σε μηνιαίο τουριστικό περιοδικό. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 16ο: Περί της έγκρισης του 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κτιρίου Φάμπρικας». (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Θέμα 17ο: Περί εγκρίσεως πιστώσεων για την επέκταση Δημοτικού φωτισμού. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 18ο: Επί αιτήσεων πολιτών για δικαίωμα σύστασης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Πουλίθρων. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 19ο: Επί αιτήσεως Γρεβενίτου Αγγελικής για δικαίωμα σύστασης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο Παλαιοχωρίου. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 20ο: Περί της διαγραφής τέλους δικαιώματος βοσκής λόγω λανθασμένης εγγραφής. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 21ο: Περί της διαγραφής τέλους ύδρευσης λόγω λανθασμένης εγγραφής. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 22ο: Περί της επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 23ο: Επί αιτήσεως Τσουκάτου Ελεάννας για διαγραφή τέλους παρεπιδημούντων. (Εισηγητής: Διαμαντής Κωνσταντίνος)

Θέμα 24ο: Επί αιτήματος «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Καούρ εκάνατε”» για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 4:37 pm


Τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πάρνωνα στην Ανατολική Πελοπόννησο

Με συνέπεια στο ραντεβού της η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε στο κλείσιμο κάθε Προγραμματικής Περιόδου, μέσα από τη φιλόδοξη διοργάνωση του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Ανατολική Πελοπόννησο, θέλει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER  «Από την Οικοανάπτυξη στην Καινοτομία» για την περίοδο 2007-2014.

Το συνέδριο αναπτύσσεται πάνω σ’  ένα οδοιπορικό στην Περιοχή Παρέμβασης της ΟΤΔ Πάρνωνας, με στάσεις, στο Άστρος, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στη Μονεμβασιά, στις 03, 04 και 05 Δεκεμβρίου 2015. Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν τ’ αποτελέσματα μέχρι σήμερα και το αύριο το προγραμμάτων LEADER.

Το σήμερα, με την παρουσίαση των 127 έργων που υλοποιούνται από το Τοπικό Πρόγραμμα, Προσέγγιση LEADER  Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013, «Από την Οικοανάπτυξη στην Καινοτομία» συνολικού προϋπολογισμού 14.601.940,12€, όπως:

21 έργα - Μεταποίησης Γεωργικών και Δασοκομικών Προϊόντων

30 έργα -  Ίδρυσης , επέκτασης και εκσυγχρονισμού Βιοτεχνικών μονάδων

10 έργα -  Παροχής Υπηρεσιών

3 έργα -  ίδρυσης , επέκτασης και εκσυγχρονισμού ειδών διατροφής, μετά την πρώτη μεταποίηση

1 έργο  - Δικτύωσης

3 έργα  - Σήμανσης Αξιοθέατων και Μνημείων

2 έργα - Προβολής και Προώθησης των πλεονεκτημάτων περιοχών

1 έργο - Ίδρυσης, Επέκτασης και Εκσυγχρονισμού μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης

22 έργα – Χώροι εστίασης και αναψυχής

1 έργο  - Επιχείρησης Τουρισμού Υπαίθρου

3 έργα -  Μικρής κλίμακας σε Δήμους

12 - έργα Πολιτιστικών, Αθλητικών, Εκπαιδευτικών και Περιβαλλοντολογικών Δραστηριοτήτων και Δραστηριοτήτων Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

10 - έργα Βελτίωσης & Ανάπλασης Κοινόχρηστων χώρων

1 έργο  - Σήμανσης μονοπατιών

6 έργα – Παρεμβάσεις σε Μουσεία, Εκθετήρια λαογραφικής- Αγροτικής- Πολιτιστικής Κληρονομιάς

6 έργα - Πολιτιστικών Εκδηλώσεων διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2007-2014, που ολοκληρώνεται στις 31/12/2015 με τίτλο «Ανατολική Πελοπόννησος, από την Οικοανάπτυξη στην Καινοτομία», παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της οικονομικής κρίσης της Περιόδου 2010-2015, είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σημείωσε αξιοσημείωτες επιδόσεις στον τομέα των πληρωμών , και πιο συγκεκριμένα μέσα βρέθηκε μέσα στις πέντε πρώτες ομάδες Τοπικής Δράσης σε επίπεδο χώρας.

Η Νέα Προγραμματική Περίοδος CLLD - Community Led- Local Development, 2014- 2020 «Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», το νέο  τοπικό πρόγραμμα  με τίτλο «Ανατολική Πελοπόννησος – Απόθεμα Βιόσφαιρας και Ζώνες Καινοτομίας» βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης με τους τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και τις τοπικές αρχές. Κατά τη νέα αυτή Προγραμματική Περίοδο επιδιώκεται για πρώτη φορά, ο σχεδιασμός ενός πολυτομεακού και πολυταμειακού προγράμματος που αντιμετωπίζει τα οξυμμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην περιοχή με προσέγγιση “bottom up” - «από κάτω προς τα πάνω» με ενεργή συμμετοχή των Τοπικών Κοινοτήτων

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν από τους εισηγητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορούν:

Άστρος, «Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης – Φ.Δ Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού», 03/12/2008, ώρα 17:000 : Αγροτική Οικονομία & Ανάπτυξη στην Ύπαιθρο

Τρίπολη, «Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας », 04/12/2015, ώρα 10.00 : Προγραμματισμός & Ωρίμανση Έργων για την Ύπαιθρο.

Τρίπολη, «Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας », 04/12/2015, ώρα 17:00 : Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία- Απασχόληση

Μονεμβασιά, «Συνεδριακός χώρος Lazareto», 05/12/2015, ώρα 18:00 : Απόθεμα Βιόσφαιρας, Πολιτισμός και Περιβάλλον

Η διαδρομή Άστρος – Τρίπολη – Σπάρτη – Μονεμβασιά περιλαμβάνει επισκέψεις σε έργα  και δράσεις, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικές επενδύσεις του προγράμματος, όπως Μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου - βρώσιμων ελιών, Μονάδες συσκευασίας οπωροκηπευτικών, Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις καθώς και Επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας - Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας,  κ. Λυσίκατος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Τ.Π LEADER κ. Φλώρος Σπύρος, και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μαρίνης Μπερέτσος σας καλούν να παρακολουθήσετε τις πολύ ενδιαφέρουσες ενότητες του συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Τριήμερου Συνεδρίου θ’   αναπτυχθούν θέματα, όπως: Ανάπτυξη και Προγραμματισμός Έργων στην Ύπαιθρο, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Περιβάλλον & Απόθεμα Βιόσφαιρας στην περιοχή Πάρνωνα- Μαλέα και Πολιτισμός & Δράσεις Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2014-2020.

Η ενότητα που αφορά τον προγραμματισμό έργων στην Ύπαιθρο την Παρασκευή το πρωί και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για στελέχη Δήμων αιρετούς  και υπαλλήλους υπηρεσιών ενώ πολύ σημαντικές είναι οι άλλες θεματικές ενότητες για επιχειρηματικούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ

Σπύρος Φλώρος

Πληροφορίες: Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, Λεωνίδιο Αρκαδίας, τηλ. 27570 22807, 27570 22938

Υπεύθυνοι: Μανόλης Δολιανίτης, Ελένη Πουτσελά

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 4:08 pm


Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ - Αρκαδικός

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αρκαδικό για την 8η αγωνιστική της Basket League ανήκει στο παρελθόν όμως με βάση προκύπτουν διάφορα στατιστικά που έχουν ενδιαφέρον και ασφαλώς την δική τους αξία.

4 Νοεμβρίου 1978 – 28 Νοεμβρίου 2015.

Μια διαδρομή 37 ετών μέσα από την οποία ο Σούλης Μαρκόπουλος κοουτσάρισε σε συνολικά 650 παιχνίδια του ελληνικού Πρωταθλήματος, σε ‘Α Εθνική, Α1 Εθνική κατηγορία και Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που άρχισε αυτή τη διαδρομή σε παιχνίδι του Δημοκρίτου με το Σπόρτιγκ, βάζει εβδομάδα με την εβδομάδα, παιχνίδι με το παιχνίδι πιο ψηλά τον πήχη για τους τεχνικού που θα επιχειρήσουν στο μέλλον να τον «γκρεμίσουν» από την κορυφή της σχετικής λίστας στην οποία βρίσκεται από το Δεκέμβριο του 2010 όταν προσπέρασε τον Γιάννη Ιωαννίδη.

*Ξεχωριστό ήταν το παιχνίδι με τον Αρκαδικό και για τον Κώστα Βασιλειάδη, αφού ήταν το 200ό του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά 16 Δεκεμβρίου 2000 με τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη. Ο «Δικέφαλος» είχε νικήσει με 92-71 με τον πιτσιρικά τότε Βασιλειάδη να έχει δύο πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Αν δεν είχε περάσει επτά σεζόν εκτός των ελληνικών συνόρων βέβαια, ο αριθμός των συμμετοχών του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, θα μπορούσε να είναι ακόμη και διπλάσιος.

*Ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ μπήκε στην πρώτη πεντάδα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ αφού έφτασε τα 159 και προσπέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

*Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ ήταν ο Μιλένκο Τέπιτς. Μάλιστα ο Σέρβος με τους 12 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έσπασε το «φράγμα» των 200.

*Ακόμη ο Τέπιτς σημείωσε ατομικό ρεκόρ στο φετινό Πρωτάθλημα με έξι ριμπάουντ –είχε από τέσσερα σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια- ενώ ισοφάρισε εκείνο του σκοραρίσματος με 12 πόντους όσους είχε και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Ο 24ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ασίστ έγινε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μοιράζοντας τρεις. «Έπιασε» σε αυτόν τον αριθμό τον Ουόλτερ Μπέρι.

*Ακόμη ο έμπειρος φόργουορντ έφτασε τα 97 επιθετικά ριμπάουντ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για να «πιάσει» στη 16η θέση αυτής της λίστας τους Παναγιώτη Βασιλοπουλο και Άντονι Μπόνερ.

*Μία θέση στην πρώτη 20άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ μπήκε ο Απόλλωνας Τσόχλας. Έφτασε τις 75 και ξεπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

*Μπορεί εκτελεστικά να υστέρησε –είχε πέντε πόντους με 2/8 σουτ εντός παιδιάς- όμως ο Ουίλ Χάτσερ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ μοιράζοντας έξι. Τόσες είχε στην 5η αγωνιστική της περιόδου 2012-2013 στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καβάλα.

*Τα 200 αμυντικά ριμπάουντ έφτασε ο Ούρος Ντούβνιακ, μαζεύοντας δύο σε αυτό το παιχνίδι.

*Όλη η ιστορία του αγώνα, ήταν η τρίτη περίοδος διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε επιμέρους σκορ 27-5. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» πλησίασε την καλύτερη αμυντική επίδοση μιας περιόδου στη σεζόν. Αυτή παραμένει η επίδοση των τεσσάρων πόντων που είχαν ο Ολυμπιακός στη 2η περίοδο του αγώνα με τον Αρκαδικό και ο ΠΑΟΚ στην 4η περίοδο του παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels.

Τα 8 λάθη του Καββαδά

 *Κοντά στην κορυφαία φετινή επίδοση ευστοχίας στα δίποντα έφτασε ο Βασίλης Καββαδάς έχοντας 5/6. Ωστόσο την κορυφαία εξακολουθούν να μοιράζονται Ραντούλιτσα και Χάγκινς που είχαν από 6/6 στην 1η και τη 2η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Ο 24χρονος σέντερ είχε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οχτώ ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Στον αντίποδα όμως ο διεθνής σέντερ ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση λαθών στη σεζόν, κάνοντας οχτώ όσα είχε και ο Γιανγκ του Λαυρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 4:01 pm


Συμμετοχή επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Έκθεση 26η Detrop Boutique - Artozyma

Στις 26 με 29 Φεβρουαρίου 2016 η ΔΕΘ - HELEXPO ΑΕ διοργανώνει την 26η DETROP BOUTIQUE, Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας, παράλληλα με την 7η ARTOZYMA Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων.

Η DETROP BOUTIQUE, απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως εκ τούτου, η DETROP BOUTIQUE αποτελεί την επιλεκτική, γκουρμέ και εξίσου δυναμική εκδοχή της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης Τροφίμων-Ποτών στη ΝΑ Ευρώπη «DETROP».

Στη διοργάνωση του 2016 κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα θα αποτελέσει το Cheese & Wine , όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρευρεθούν οι δυο κλάδοι στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ όλη την Ελλάδα θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν το χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή
στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ως εργαλεία πώλησης για την προώθηση των προϊόντων τους. Από το παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό
έντυπο: http://detropboutique.helexpo.gr/detropboutique/sites/default/files/news...

Οι δύο εκθέσεις θα φιλοξενήσουν ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και τα Βαλκάνια. Με απόλυτα στοχευμένη διαφημιστική προβολή στις χώρες στόχους αλλά και τη διεξαγωγή σημαντικών παραλλήλων εκδηλώσεων, θα προσελκύσουν εξειδικευμένους επισκέπτες από το Διεθνή χώρο και την Ελλάδα.

Με βάση τα ανωτέρω, το Επιμελητήριο Αρκαδίας εξετάζει την δυνατότητα συμμετοχής του με ένα "Αρκαδικό" περίπτερο για τα μέλη τους. Το κόστος συμμετοχής θα είναι ιδιαίτερα μειωμένο σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα υπάρξει ειδική έκπτωση για το Επιμελητήριο, ενώ ένα μέρος του κόστους θα καλυφθεί από το ίδιο το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Προκειμένου να συγκεντρώσουμε το σχετικό ενδιαφέρον σας και να
μπορέσουμε να υπολογίσουμε τον απαιτούμενο χώρο και το κόστος, σας καλούμε να δηλώσετε το αρχικό ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην ανωτέρω έκθεση. Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθεί και το κόστος συμμετοχής, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε στη συνέχεια προκειμένου να κάνετε την οριστική σας δήλωση συμμετοχής.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση αρχικού ενδιαφέροντος, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/12/2015, στο τέλος του ακόλουθου συνδέσμου:
http://arcadianet.gr/2015/11/26%CE%B7-detrop-boutique-artozyma/

 

Δελτίο Τύπου
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 3:26 pm


Βαθμολογία Κολοκοτρώνεια 2015

Ανακοινώθηκε, τόσο απο την οργανωτική επιτροπή του PTM, όσο και απο αυτή του Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open η βαθμολογία του Peloponnesus Tennis Masters Series που αντιστοιχεί στο τρίτο τουρνουά της σειράς,  «Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2015», που έγινε στο όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης !

Το Peloponnesus Tennis Masters Series είναι μια σειρά τουρνουά συλλογής πόντων στα τρία μεγαλύτερα τουρνουά της Πελοποννήσου μέσα σε ένα έτος. Οι 16 καλύτεροι αθλητές καθε κατηγορίας μετά το τελευταίο τουρνουά της σειράς έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στο τελικό τουρνουά, το Peloponnesus Tennis Masters, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.

Η οργανωτική επιτροπή του Peloponnesus Tennis Masters αποφάσισε να γίνει το πρώτο τουρνουά Masters την Άνοιξη του 2016. Αρχές Μαρτίου του 2016 η επιτροπή θα ανακοινώσει την τελική ημερομηνία του Peloponnesus Tennis Masters.

Πατήστε ΕΔΩ  για να δείτε τις βαθμολογίες των Κολοκοτρωνείων 2015 σε όλες τις κατηγορίες.

Δελτίο Τύπου

Συνημμένα αρχεία: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 3:20 pm


Τα «κανόνια» της Γ Εθνικής

Με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας η κορυφή του πίνακα των σκόρερ  παρέμεινε αμετάβλητη με τον Αναστασάκο της Σπάρτης και τους Νικλιτσιώτη του Παναργειακού και Κωνσταντινίδη του ΠΑΟ Βάρδας να βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Αναφορικά με τον Παναρκαδικό ο Γιάννης Κώτσιρας είναι ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού έχοντας σημειώσει 3 τέρματα στις 9 αυτές αγωνιστικές του πρωταθλήματος με την πράσινη φανέλα.

Σκόρερ Γ' Εθνικής

5 γκολ Αναστασάκος Σπάρτη
5 γκολ Νικλητσιώτης Παναργειακός
5 γκολ Κωνσταντινίδης ΠΑΟ Βάρδας
5 γκολ Σίμωσης Αιολικός
4 γκολ Σταματάκος Χαλκίδα
4 γκολ Κέρι Αιολικός
4 γκολ Μαρίνος Παναργειακός
3 γκολ Νικολόπουλος ΠΑΟ Βάρδας
3 γκολ Στάικος Ερμιονίδα
3 γκολ Παιδάκης Βύζας
3 γκολ Κώτσιρας Παναρκαδικός
3 γκολ Δρακάκης Παναργειακός
3 γκολ Καζάντζης ΠΑΟ Βάρδας
3 γκολ Παναγιωτόπουλος Καλαμάτα
3 γκολ Βλάχος Βύζας
3 γκολ Κωβαίος Λουτράκι
3 γκολ Γούρμος Δόξα Μανωλάδας
3 γκολ Πολυχρόνης ΠΑΟ Βάρδας

Σκόρερ Παναρκαδικού

3 γκολ Κώτσιρας Παναρκαδικός
2 γκολ Καστριτσέας Παναρκαδικός
2 γκολ Γαρυφαλλόπουλος Παναρκαδικός
2 γκολ Χατζόπουλος Παναρκαδικός
2 γκολ Δήμος Παναρκαδικός
1 γκολ Καδάς Παναρκαδικός
1 γκολ Μηλιώτης Παναρκαδικός
1 γκολ Σαλαπάτας Παναρκαδικός
1 γκολ Τσόφλιος Παναρκαδικός

1 αυτογκόλ Σπηλιωτόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 3:01 pm


Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για την Τρίπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Με μήνυμα-υπογραφή τη φράση   in Arcadia , μετά από προετοιμασία πολλών μηνών (από τον Σεπτέμβρη 2013) κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας  TRIPOLIS-ARCADIA 2021 για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας την Παρασκευή 27/1/2015.

Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα TRIPOLIS-ARCADIA 2021 δεν αφορά μόνο στην Τρίπολη, αλλά στο σύνολο της Αρκαδίας και έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, επιλέχθηκε το κεντρικό μήνυμα – slogan που θα συνέχει και θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις/ενέργειες του.

in Arcadia

Ένα σαφές, αλλά και ισχυρό μήνυμα-υπογραφή, που αντικατοπτρίζει τον Αρκαδισμό, εστιάζοντας στην ευρωπαϊκή του διάσταση, καθώς και στον πολιτιστικό αντίκτυπο που έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως Δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης  Παυλής:

«Η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021  αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο φάκελος που κατατέθηκε είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαβούλευσης, που έγινε με τη συμμετοχή μεγάλων προσωπικοτήτων, ειδημόνων  και απλών πολιτών. Εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα.

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, όλη η Ευρώπη έχει ως σταθερή αναφορά της ταυτότητάς της τον τόπο της Αρκαδίας και την βάση αξιών που σημαίνει το όνομά του. 

Η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου  του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία.»

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 2:34 pm


Η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης αποχαιρετά τον Κώστα Νίτσο

Έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 95 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος.

Η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης τον αποχαιρετά με ένα κείμενο:

Για την απώλεια του Κώστα Νίτσου

 Συνήθως, όταν κάποιος  πεθαίνει σε μεγάλη ηλικία, ο θάνατός του αναγγέλλεται με την προσθήκη «πλήρης ημερών», πράγμα που εισπράττεται από τους παραλήπτες με κάποιας μορφής συγκατάβαση προς την κίνηση του δρεπανηφόρου θανάτου.

  Όταν, όμως, ξεριζώνονται από τη ζωή εκείνα τα δέντρα που στα κλαδιά τους βρίσκουν απάγγειο τα πουλιά, στήριξη δηλαδή για να μπορούν να κελαηδήσουν, να προφυλαχτούν από το σαρωτικό άνεμο και τις καταιγίδες των καιρών,  τότε το κενό που αφήνει το πεσμένο δέντρο λογίζεται ως μεγάλη απώλεια.

  Ως τέτοιο αισθανθήκαμε κι εμείς το κενό που αφήνει, με την αποχώρησή του από τη ζωή, ο Κώστας Νίτσος.  Η προσωπικότητά του και το κύρος που απολάμβανε, μετά από μια συνεχή, συνεπή προς τις αρχές του και υψηλής ποιότητας προσφορά, τον κατέτασσαν αυτοδίκαια στις λαμπρές εκείνες περιπτώσεις ανθρώπων απ’ τις οποίες έχει τόσο ανάγκη η πατρίδα μας.

  Τον γνωρίσαμε κι εμείς εκείνους τους καιρούς που ήσαν απαραίτητα τα  στηρίγματα και η πανελλαδικής εμβέλειας συνηγορία για να προωθηθεί το αίτημα αναπαλαίωσης του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου. Η παρουσία του και μόνο έδινε μια άλλου είδους βαρύτητα στην εκδήλωση με αυτό το αντικείμενο. Και δεν ήταν του συνηθισμένου πυροτεχνικού τύπου. Γιατί εξακολουθούσε να παρακολουθεί το θέμα και στη συνέχεια.

  Για μας, βέβαια, που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με το θέατρο, θα εξακολουθεί να μας παρέχει την πολύτιμη βοήθειά του μέσω των γραπτών του, όπου είναι αποτυπωμένη η εμπειρία, οι γνώσεις, η αισθητική,  και η ευαισθησία του. Αλλά και οι εύστοχες βολές του κατά εκείνων που ευτελίζουν την καλλιτεχνική ζωή τού τόπου.  

  Η Ομάδα μας  εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τη σύντροφό του, την ευγενική και τρυφερή κυρία Έφη Ροδίτη, την μετριόφρονα, που δεν πρόβαλε ποτέ τη δική της σοβαρή πορεία στα θεατρικά δρώμενα, και συμπεριφερόταν πάντα μ’ έναν τρόπο που πραγματικά σε σκλάβωνε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε από καρδιάς να μειώσει το βάρος της απώλειας η σκέψη ότι άνθρωποι, όπως ο Κώστας Νίτσος, δεν χάνονται στην ουσία, γιατί παραμένουν  ζωντανά  το έργο τους, το παράδειγμά τους, η συνολική προσφορά τους.

Θεατρική Ομάδα Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 2:20 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: