1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση οπτικών ινών στη Βόρεια Κυνουρία

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της τοποθέτησης οπτικών ινών σε ορεινά χωριά του Δήμου. Ορεινή Μελιγού και Αγιάννης από τη μία και από τον Πλάτανο μέχρι την Καστάνιτσα από την άλλη, τα ορεινά χωριά «εξοπλίζονται» πλέον με οπτικές ίνες, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL (τεχνολογία που προσφέρει γρηγορότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων). Το δύσκολο κομμάτι πάντως έγινε και η υποδομή υπάρχει. Αυτό που απομένει είναι η σύνδεσή τους με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 5:49 pm


Ανακοίνωσε Ντοναρούμα ο Αστέρας (pics)

Την απόκτηση του Αντόνιο Ντοναρούμα ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ιταλό πορτιέρο που βρίσκεταο στην Ολλανδία ξεκινόντας προπονήσεις μς την νέα του ομάδα να δηλώνει ευχαριατημένος για την μεταγραφή του στους κιτρινομπλέ.

Αναλυτικά

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Antonio Donnarumma για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Ο Donnarumma γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1990 στην Ιταλία, έχει ύψος 1,92 και θα φορά τα κιτρινομπλέ γάντια μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας μας στην Ολλανδία ενώ επέλεξε το νούμερο 90 για τη φανέλα του. 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Είχα μια πρόταση από την Ιταλία, αλλά για μένα ήταν μεγαλύτερη πρόκληση το ενδιαφέρον του ΑΣΤΕΡΑ. Θέλω να ζήσω αυτή τη νέα εμπειρία. Πολλοί Ιταλοί φίλοι μου έχουν παίξει στην Ελλάδα, έχω πάρει συστάσεις και τους ρώτησα πριν έρθω. Ο αδερφός μου είναι πολλά χρόνια στη Μίλαν, είμαι πολύ περήφανος για τον Gianluigi, τον ρώτησα τη γνώμη του πριν πάρω την απόφαση, με συμβούλευσε να ζήσω αυτή τη διαφορετική εμπειρία και μαζί διαπιστώσαμε ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι μια από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ελλάδα." 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

2009-2010 → Milan 

2010-2011 → Piacenza 2

2011-2012 → Gubbio 37

2012-2014 → Genoa  

2014-2015 → Bari 25

2015-2016 → Genoa 1

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 5:06 pm


Καταγγελίες και συστάσεις της ΚΕΔΕ στους Δήμους για τη χρήση των παραλιών

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η παραχώρηση της χρήσης τους μετά το 2017 είναι αμφίβολη

Απαρέγκλιτα ζητεί η ΚΕΔΕ μέσω επιστολής προέδρου της Γιώργου Πατούλη από τους Δήμους την τήρηση των κανόνων που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ με την οποία παραχωρείται η απλή χρήση αιγιαλού στους ΟΤΑ. Και τούτο διότι έχουν υποβληθεί πολλές καταγγελίες για παρανομίες σε παραλίες που οι Δήμοι έχουν ενοικιάσει σε ιδιώτες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει οι δήμαρχοι να φροντίζουν ώστε να τηρούνται οι διατάξεις για την ηχοπροστασία και η χρήση να μην υπερβαίνει σε κάλυψη το 50%, ώστε να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην επιστολή για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, ενώ παράλληλα η ΚΕΔΕ ζητεί από τους δημάρχους να συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις.

Στην ίδια επιστολή σημειώνεται η αναγκαιότητα του καθημερινού καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων και γενικά την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβαλλοντικού χώρου με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων.

Τέλος, σημειώνεται: «Η τήρηση των ανωτέρω καθώς και των λοιπών όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ αποτελεί κατά τη γνώμη μας απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχισθεί μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις λόγω πολλαπλών διαπιστωθεισών παραβιάσεων, θα καταστεί αδύνατη η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το μετά το έτος 2017 χρονικό διάστημα».

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τους

Δήμους της Χώρας

Θέμα: «Τήρηση από τους Δήμους των όρων που προβλέπονται από την ΚΥΑ με την οποία παραχωρήθηκε στους Δήμους η απλή χρήση αιγιαλών, παραλιών κ.λπ.»

Κύριοι Συνάδελφοι,

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σε έγκριτη καθημερινή εφημερίδα υπό τον τίτλο «Αναρχία στις Ελληνικές παραλίες».

Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΔΕ εκφράζοντας και την ομόθυμη άποψη του ΔΣ αυτής έχουμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι:

Ανεξαρτήτως του αν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα καθόσον αφορά τις παραβάσεις της νομοθεσίας και ειδικότερα της διάταξης του ά. 56 του Ν.4384/2016 έχουμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι:

1. Η ΚΕΔΕ δια προσωπικών παρεμβάσεων του Προέδρου Γεώργιου Πατούλη αλλά και μελών του ΔΣ αυτής επέτυχε με νομοθετική ρύθμιση την παράταση της ΚΥΑ του έτους 2015 «για την απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλιών κλπ. στους ΟΤΑ» και για το έτος 2016.

Με την διάταξη του ά. 56 του Ν.4384/2016 παρετάθη για ένα έτος ήτοι μέχρι και τον Απρίλιο του έτους 2017 η ισχύς της ΚΥΑ ΔΔΠ005159/586Β/ΕΞ 2015 των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Η διάταξη περί παρατάσεως κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διασφαλισθούν τα έσοδα του Δημοσίου και των Δήμων εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνταν για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης προς τρίτους από τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας.

Παράλληλα όπως διαλαμβάνει και η αιτιολογική έκθεση του νόμου, αποτρέπονται σε μία κρίσιμη οικονομικά περίοδο και η ανατροπή προϋπολογισμών των Δήμων που είχαν εγκρίνει έσοδα για το έτος 2016 από την παραχώρηση των παραλιών καθώς και άλλες δυσμενείς συνέπειες για τον τουρισμό-την περιβαλλοντική προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων λόγω της αιφνίδιας ανατροπής διαχείρισής τους και την λόγω αντικειμενικής αδυναμίας παραχώρηση με δημοπρασία από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα την αλόγιστη και αυθαίρετη χρήση τους από παράνομους καταληψίες με συνεπακόλουθο τις αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.

Κύριοι Συνάδελφοι,

2. Οφείλουμε να σας επισημάνουμε με βάση τα ανωτέρω ότι θα πρέπει οι Δήμοι να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις της ΚΥΑ του έτους 2015 έτσι ώστε να τηρούνται οι ανάλογες διατάξεις περί ηχοπροστασίας ώστε η επιτρεπτή χρήση μουσικής να μην υπερβαίνει τα προβλεπόμενα db από την υγειονομική διάταξη (χαμηλή ηχοστάθμη), η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του παραχωρούμενου χώρου, προκειμένου να υπάρχουν ελεύθεροι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της Ακτής πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων.

Σκοπός της ανωτέρω ρύθμισης σύμφωνα με τις πάγιες αρχές της Αυτοδιοίκησης είναι να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής και να διευκολύνονται οι λουόμενοι. Συνεπώς οι ΟΤΑ πρέπει να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων και γενικά την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβαλλοντικού χώρου με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων.

Οι κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες των ΟΤΑ σύμφωνα με την ΚΥΑ υποχρεούνται στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις , να συνεργάζονται και να ενημερώνουν τα κατά τόπους αρμόδια αυτοτελή γραφεία Δημόσιας Περιουσίας για τη λήψη μέτρων προστασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Η τήρηση των ανωτέρω καθώς και των λοιπών όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ αποτελεί κατά τη γνώμη μας απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχισθεί μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις λόγω πολλαπλών διαπιστωθεισών παραβιάσεων, θα καταστεί αδύνατη η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το μετά το έτος 2017 χρονικό διάστημα.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 4:57 pm


Στην Ισπανία με την Εθνική Παίδων ο Μπαλής

Για την Ισπανία με την αποστολή της Εθνικής ομάδας Παίδων στο μπάσκετ ταξιδεύει ο Γιώργος Μπαλής για να λάβει μέρος στο τουρνουά με αντιπάλους την Ισπανία, την Γερμανία και την Γαλλία ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πολωνία (12-20/8).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: 

Η Εθνική Παίδων αναχωρεί σήμερα με προορισμό την Γκουαδαλαχάρα, όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ράντομ, Πολωνία, 12-20/8).

Στο τουρνουά θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι:

Κώστας Αλτίνης 2000 1.95 γκαρντ Άρης

Νίκος Αρσενόπουλος 2000 1.95 γκαρντ BAC

Βασίλης Γαργάλης 2000 2.04 φόργουορντ Πρωτέας

Δημήτρης Ερμείδης 2000 1.83 γκαρντ ΧΑΝΘ

Θωμάς Ζευγαράς 2001 2.05 σέντερ Ολυμπιακός

Περικλής Μπαζίνας 2000 1.97 φόργουορντ Απόλλων Π.

Γιώργος Μπαλλής 2000 1.90 γκαρντ Τρίπολη

Αλέξανδρος Προίσκος 2000 2.00 φόργουορντ BAC

Χρυσόστομος Σανδραμάνης 2000 1.92 γκαρντ Προμηθέας

Άρης Τσουργιάννης 2000 2.03 φόργουορντ Δούκας

Γιάννης Χατζηβέρογλου 2000 2.00 φόργουορντ Ηλυσιακός

Μανώλης Χατζηδάκης 2000 2.07 σέντερ Ίκαρος Κ.

Προπονητής: Μάνος Μανουσέλης

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά

29/7

19.00 Γαλλία-Γερμανία

21.00 Ισπανία-Ελλάδα

30/7

19.00 Ελλάδα-Γαλλία

21.00 Ισπανία-Γερμανία

31/7

11.00 Ελλάδα-Γερμανία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 4:30 pm


Τα οικονομικά νέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επανέρχονται τα υψηλά πρόστιμα για μη έκδοση απόδειξης

Επαναφορά των υψηλών προστίμων που ίσχυαν πριν από τον Οκτώβριο του 2015, για τη μη έκδοση αποδείξεων ή για ανακριβή στοιχεία, για πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την τροπολογία θεσπίζονται ελάχιστα όρια προστίμων 250-500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, ενώ προβλέπεται προσαύξηση των προστίμων κατά 100%-300% σε περιπτώσεις υποτροπών. Ωστόσο, η τροπολογία δεν περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ (γιατρούς, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.). Η διάταξη έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Ιουλίου 2016.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις και παραχωρήσεις

Στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για όλες τις δημόσιες συμβάσεις προχωράει η κυβέρνηση με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων, τη διασφάλιση της ακεραιότητας των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου που αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις νέες κοινοτικές οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις.

Σε ισχύ η χαλάρωση των Capital Controls – χωρίς περιορισμούς αναλήψεων το «φρέσκο χρήμα»

Την τροποποίηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές μέρες. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στο «νέο χρήμα» που θα κατατεθεί στις τράπεζες σε μετρητά, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Ειδικότερα, για τα ποσά αυτά που θα κατατεθούν από 22 Ιουλίου στις τράπεζες, θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις χωρίς περιορισμούς. Παράλληλα, διευκολύνεται γενικά η ανάληψη μετρητών, καθώς θα μπορεί να γίνεται στο ύψος των 840 ευρώ ανά δυο εβδομάδες, ενώ επιτρέπεται πλέον η πλήρης αποπληρωμή δανείων. 

Υποχρεωτικά όλες οι ταμειακές μηχανές online με το TAXIS

Στην ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το TAXIS προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή, ενώ οι επιτηδευματίες που δεν έχουν ταμειακές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς θα υποχρεωθούν να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν

Σύμφωνα με την τροπολογία θα προβλέπεται η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών (TAXIS), καθώς επίσης και την υποχρέωση των επιτηδευματιών που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ τα δεδομένα των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου

Αρκαδίας arcadianet.gr

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου το Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν θα κυκλοφορεί

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 4:15 pm


Αποζημίωση στο 100% των ζημιών ζητούν οι αγρότες της Αρκαδίας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (τα 69 μπλόκα) να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων.Καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Αρκαδίας και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους της Πελοποννήσου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη την Παρασκευή στις 29 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί.

 Οι αγρότες της Αρκαδίας πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από παχιά λόγια δεν θα πάρουν τίποτε άλλο εάν δεν αγωνιστούν για αυτό. Αμφίβολη είναι ακόμα και η έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα που αφορά τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού. Ενώ ο υπουργός που τόσα όμορφα λόγια μας είπε στην επίσκεψη του στην Αρκαδία μέσα στην βουλή απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ είπε ότι δεν είναι βέβαιο εάν και από πού θα βρεθούν τα χρήματα για αποκατάσταση των πληγέντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

●  Ο ΕΛΓΑ να πληρώσει τα οδοιπορικά στους ελεγκτές που εμείς έτσι και αλλιώς πληρώνουμε με το χαράτσι που από 1 ευρώ το έφτασαν στα 2/στρέμμα όταν κάνουμε αίτηση για αποζημίωση.

●  Αποζημίωση στο 100% των ζημιών των πληγέντων σε παραγωγή εξοπλισμό και υποδομές. Κανένας συμψηφισμός με χρέη να δοθούν στους πληγέντες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν την νέα χρονιά. Ο αυτοχρηματοδοτούμενος και ανταποδοτικός ΕΛΓΑ δεν δέχεται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε καν το 20% των λειτουργικών εξόδων που έπρεπε να παίρνει.

●  Έκτακτη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και να σταθούν στα πόδια τους. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό να αφήσουν τα παραμύθια για ΠΣΕΑ και ταμεία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που θα δώσουν ότι δώσουν και εάν δώσουν σε τουλάχιστον 5 χρόνια.

●  Απαλλαγή από πληρωμή τουλάχιστον μέχρι την νέα σοδειά της επόμενης χρονιάς από εφορία, εισφορές ΕΛΓΑ ,ΟΓΑ ,ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κτλ αλλά και από τις τράπεζες χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις .Καμία κατάσχεση λογαριασμού.

●  Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών γιατί αν μείνει έτσι η κατάσταση τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν. Να ολοκληρωθούν τα έργα στην Τάκα, γιατί στην κατάσταση που είναι όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αρδευτικές ανάγκες των αγροτών, αλλά δημιουργούν και προβλήματα πλημμυρών στη γύρω περιοχή. Να σταματήσουν να φτιάχνουν βρυσούλες , μαντρούλες και αναπλάσεις καλά είναι και αυτά να γίνονται αλλά προτεραιότητα τα έργα προστασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 3:47 pm


Φωτιά σε Καλογερικό και Σάγκα

Σε δύο σημεία της Αρκαδίας έχει ξεσπάσει φωτιά εδώ και μία ώρα περίπου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης οι φωτιές είναι στο Καλογερικό και στο Σάγκα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής  καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.

Στο Καλογερικό μετέβησαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο Πετζετέλ και στο Σάγκα 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 3:21 pm


Ο Αστέρας καλωσόρισε τον Ντοναρούμα

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης με την αρκαδική ομάδα να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  μαζί και με τους άλλους τερματοφύλακες της την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο Ιταλός πορτιέρο βρίσκεται στην Ολλανδία όπου έχει ενσωματοωεί με την υπόλοιποι αποστολή του Αστέρα Τρίπολης που κάνει το βασικο στάδιο της προετοιμασίας της με τον ίδιο να ξεκινά τις πρώτες του προπονήσεις με την νέα του ομάδα.

Οι κιτρινομπλέ καλωσόρισαν τον Αντόνιο Ντοναρούμα με μια insta φωτογραφία στο λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης στο instagram με το νούμερο 90 να είναι ο αριθμός στην φανέλα του Ιταλού.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 3:14 pm


Ξεκινούν οι μονοήμερες εκδρομές από Παράλιο Άστρος και Τυρό σε Ύδρα, Σπέτσες (vid)

Ξεκινούν από την Παρασκευή 5 Αυγούστου οι μονοήμερες εκδρομές του πλοίου "Μανταλένα" στην Ύδρα και τις Σπέτσες με αφετηρία το Παράλιο Άστρος και τον Τυρό.

Οι εκδρομές είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις 5, 12 και 19 Αυγούστου. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα επεκταθούν για μία ακόμη εβδομάδα.

Το πλοίο θα αναχωρεί από το Παράλιο Άστρος στις 8 το πρωί και στις 9 από τον Τυρό, ενώ θα επιστρέφει στις 7 το βράδυ στον Τυρό και στις 8 στο Παρ. Άστρος.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για τη Νότια Κυνουρία, στο ξενοδοχείο Απόλλων στην Παραλία Τυρού.

Τηλ: 27570-41268, 27570-41393
Κιν: 6972-477379 κ. Δημήτρης

Ο φακός του leonidion.gr κατέγραψε πλάνα από προηγούμενη εκδρομή:
 

Video: 
Video of FmQ41yEw4uo

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 2:30 pm


Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στο χωριό Παλούμπα (pics,vid)

Σήμερα του Αγίου Παντελεήμονα γιόρτασε το ομώνυμο εξωκκλήσι που βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ Παλούμπα και Σαρακίνι Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας.

Προσκυνητές από το Παλούμπα και τα γύρω χωριά παρακολούθησαν την λειτουργία με αρτοκλασία, ενώ δεν έλειψε και το πατροπαράδοτο βραστό μετά το σχόλασμα στο προαύλιο. Λιτή και απέριττη η γιορτή στο όμορφο εξωκκλήσι, εκεί που γινόταν μεγάλο πρωινό πανηγύρι με όργανα και κλαρίνα.

Φωτογραφίες Μαρίνα Διαμαντοπούλου.

Βίντεο του συνεργάτη του ArcadiaPortal.gr Νίκου Τρουπή

Video: 
Video of NUnVQVD0jOg

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 2:27 pm


Παράταση για πληρωμές οφειλών στη Μεγαλόπολη για τους πληγέντες

Επιστολή του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς του Δημότες για την διαχείριση των θεμάτων για τις πλημμύρες στις 25 και 26 Ιουνίου 2016.

Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας πάντα προτεραιότητα τον δημότη, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων της 25ης Ιουνίου 2016, έθεσε σε ετοιμότητα τις Υπηρεσίες της, οι οποίες αρχικά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια. Στην συνέχεια, με απόφαση Δημάρχου ορίσθηκαν και λειτούργησαν άμεσα Κλιμάκια Ελέγχου από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν επίσης και Κλιμάκια ελέγχου για κτήρια από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου, όπως και αντίστοιχα συστάθηκε Επιτροπή καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών των επιχειρήσεων από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ημέρες, ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής και με την με αρ. πρωτ. 167039/1167/27.06.2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΔΑ:7Ξ437Λ1-ΜΤΟ) κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεγαλόπολης και οι Τοπικές Κοινότητες Κωτυλίου, Κουρουνίου, Κρυονερίου, Παλαιοκάστρου-Σαρακινίου και Μαυριών της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε οικίες, καταστήματα, δρόμους κ.ά.

Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια σοβαρή και πολύ σημαντική εξέλιξη, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής εκδόθηκε η αριθμ. ΠΟΛ. 1110ΠΟΛ./19-07-2016 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με την οποία αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1. Παρατείνονται μέχρι και την 27η.12.2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα, οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στην Δημοτική Ενότητα Μεγαλόπολης και στις Τοπικές Κοινότητες Κωτυλίου, Κουρουνίου, Κρυονερίου, Παλαιοκάστρου-Σαρακινίου και Μαυριών της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 27.12.2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Αναστέλλεται μέχρι και την 27η.12.2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Σχετικά, πληροφορίες δύναται κάθε δημότης να λαμβάνει από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Μεγαλόπολης στο Δημαρχειακό Μέγαρο, στο τηλ. 2791360242 και από την ΔΟΥ Τρίπολης στο τηλ.2713610616.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Παπαδόπουλος Διονύσιος

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 2:18 pm


Θα δηλώνονται και τα εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα

Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα προβλέπει, μεταξύ άλλων, λύση για τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες, επίσπευση των πολεοδομικών σχεδίων, μικρότερα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις που δεν έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αύξηση των δόσεων και απλοποίηση των διαδικασιών δόμησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με «Τα Νέα», σχεδιάζεται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Δομημένου Χώρου μέσω του οποίου θα παρακολουθείται όλη η δόμηση (υπάρχουσα και νέα), καθώς από το υπουργείο Περιβάλλοντος κρίνεται ότι η υποστελέχωση των Πολεοδομιών εμποδίζει την υπηρεσία να εποπτεύει τη δόμηση.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο νόμος ασχολείται με την εξ αδιαιρέτου δόμηση. Διευκρινίζεται ότι με τον ισχύοντα νόμο περί αυθαιρέτων τα εξ αδιαιρέτου ακίνητα δεν δηλώνονται.

«Το πρώτο βήμα που σχεδιάζουμε είναι να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν το ποσοστό που τους αναλογεί» λένε πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Σήμερα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, απαιτείται από κοινού δήλωση όλων των ιδιοκτητών. Κι αν δηλώσει το ποσοστό του ένας από τους ιδιοκτήτες είναι σαν να παραδέχεται ότι έχει γίνει κατάτμηση του οικοπέδου, κάτι που απαγορεύεται».

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο θα καταβάλλει προσπάθειες για να πείσει τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα αυθαίρετα μειώνοντας μάλιστα το κόστος υποβολής της αίτησης από τα 500 ευρώ στα 200 ευρώ.

(Πληροφορίες: «Τα Νέα»)

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 2:00 pm


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φυτεία κάνναβης στον Δήμο Μεγαλόπολης

Όπως είχε αναφέρει και το ArcadiaPortal.gr την Τρίτη 26 Ιουλίου Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, στον Άκοβο.

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες (26.7.2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, με τη συνδρομή και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από -414- φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε  χθες (26.7.2016) το πρωί, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, που αποτελούνταν από -406- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 εκατοστά έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη -8- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 1:45 pm


Διακρίσεις του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης στα Παπαφλέσσεια

Οι αγωνιστικές διακρίσεις του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης συνεχίζονται με όλο και αυξανόμενους ρυθμούς αυτό το καλοκαίρι. Το τουρνουά των Παπαφλεσσείων στα juniors, που συμμετείχαν οι μικροί αθλητές του ομίλου μας για 3η συνεχόμενη χρονιά, έμελε να είναι ένας ακόμα πολύ επιτυχημένος σταθμός για τους αθλητές μας. Οι τρείς τελικοί, που έγιναν ανάμεσα σε αθλητές μας και η  κατάκτηση τριών 1ων και τριών 2ων θέσεων στις κατηγορίες, τόσο των αγοριών κάτω των 10 και των 12 ετών, όσο και των κοριτσιών κάτω των 12 ετών μαρτυρούν την απόλυτα επιτυχημένη πορεία των παικτών μας.

Στα Παπαφλέσσεια 2016, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ΟΑ Καλαμάτας, στην κατηγορία των αγοριών 12 ετών οι αθλητές μας Καραναγνώστης Κων/ος και Αναστόπουλος Παναγιώτης αγωνίστηκαν μαζί στον τελικό αφού πρώτα είχαν περάσει από τους αγώνες στην διαδικασία των ομίλων και είχαν τερματίσει πρώτοι στον όμιλό τους. Με σκορ 2-0 σετ (60, 61) ο Καραναγνώστης Κων/νος κατέκτησε την 1η και ο Αναστόπουλος Παναγιώτης την 2η θέση του τουρνουά. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών.

Στα αγόρια κάτω των 10 ετών ενδοοικογενειακή τενιστική μάχη υπήρξε στον τελικό, που για μια κόμη φορά αγωνίστηκαν αθλητές του ομίλου μας. Ο Λαμπρόπουλος Άγγελος βρήκε αντιμέτωπο στον τελικό τον συναθλητή του στην ΑΕΚ Τρίπολης, αλλά και αδερφό του Λαμπρόπουλο Μιχάλη, του οποίου και επικράτησε με 2-1 σετ (53, 35, 97) σε έναν από τους καλύτερους τελικούς της juniors κατηγορίας. Η 1η θέση του Άγγελου και η 2η του Μιχάλη προστίθενται σε μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων, που έχουν οι παραπάνω αθλητές την τελευταία χρονιά τους ως 10ρηδες. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 10 ετών.

Τέλος έναν ακόμα εμφύλιο τελικό ανάμεσα σε αθλητές του ομίλου μας είχαν τα Παπαφλέσσεια 2016 στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 12 ετών. Οι συνήθως ύποπτες την φετινή χρονιά, Λαμπροπούλου Σήλια και Βουδούρη Μιλένα αγωνίστηκαν σε έναν ακόμα τελικό, ο οποίος βρήκε νικήτρια την Λαμπροπούλου με 2-0 σετ (61, 61). Μια ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση για τα κορίτσια του ομίλου μας που όχι μόνο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της Ενωσιακής βαθμολογίας της Πελοποννήσου, αλλά πρωταγωνιστούν και στα open τουρνουά των όμορων νομών. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 12 ετών.

Η προπονητική ομάδα του Γ. Παπαδόπουλου και η επιτροπή διοίκηση του ομίλου συγχαίρουν και ευχαριστούν από καρδιάς, τόσο τις αθλήτριες όσο και τους αθλητές τους για αυτές τις 6 διακρίσεις στα Παπαφλέσσεια 2016 και τους εύχονται να συνεχίσουν επιτυχημένα την αγωνιστική τους πορεία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 1:25 pm


Διάψευση Παπαζαχαρία για τον διορισμό του γιου του στη βουλή

Ο Τάσος Παπαζαχαρίας διαψεύδει τα περί διορισμού του παιδιού του στη βουλή.

Αγαπητές μου φίλες! Αγαπητοί μου φίλοι!

Αυτές τις μέρες η γνωστή-άγνωστη βιομηχανία παραγωγής και διάδοσης ψευδών ειδήσεων, με σκοπό τη συκοφάντηση αλλά και τη δυσφήμιση κάποιων Ανθρώπων και πιο συγκεκριμένα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε  στο στόχαστρό της και μένα προσωπικά.

Επειδή δεν είχε η βιομηχανία αυτή κάτι άλλο να μου προσάψει και να μειώσει έτσι την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, αλλά προπαντός την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο, διαδίδει στη τοπική και όχι μόνο κοινωνία μας, ότι εγώ έχω διορίσει το γιο μου στη βουλή, κρίνοντας βέβαια εξ ιδίων τα αλλότρια!.

Ψεύδονται ασυστόλως και το εκκαθαριστικό της εφορίας του γιου μου είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε! .

Τους ενημερώνω ότι η προσπάθεια αυτή που κάνουν, προκειμένου να πλήξουν τη προσωπικότητά μου, ότι ο γιος μου είναι άνεργος και προσπαθεί να βρει δουλειά στέλνοντας βιογραφικά και δίνοντας συνεντεύξεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τους επιστρέφω λοιπόν τις όποιες κατηγορίες διαδίδουν σε βάρος μου και τους πληροφορώ ότι αν ήμασταν όλοι ίδιοι, το ρόλο του γλείφτη και του κόλακα της εξουσίας τον γνωρίζω και αν με εξέφραζε,  θα πορευόμουνα μαζί τους πριν από πολλά χρόνια μέσα από τα δικά τους  κόμματα και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον ίδιο δρόμο του προσωπικού  βολέματος.

Με απεριόριστη εκτίμηση σε όλους τους σοβαρούς συμπολίτες μου

 Φιλικά                                                           

Τάσος  Παπαζαχαρίας

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:58 pm


Δημοτικό γλέντι στο Κορακοβούνι

Ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορακοβουνίου διοργανώνει Δημοτικό γλέντι την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κορακοβουνίου.

Παρέα με τους Γιάννη και Τζένη Κατσίγιαννη στο τραγούδι και τον Γιάννη Γκορίτσα στο Κλαρίνο προσκαλεί όλους τους φίλους του να γλεντήσουν μέχρι το πρωί όπως κάθε φορά.

Θα υπάρχουν εκλεκτοί μεζέδες άφθονο κρασί και παγωμένες μπύρες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:37 pm


Το πόρισμα για το νερό της Μεγαλόπολης μετά τις πλημμύρες

Επιστολή του Δημάρχου Μεγαλόπολης προς τους Δημότες σχετικά με την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δ.Κ. Μεγαλόπολης

Με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και με ευαισθησία στην έγκυρη πληροφόρηση των δημοτών, σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το διαπιστευμένο πανεπιστημιακό Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αμέσως μετά τις πλημμύρες στις 25-06-2016 τη λήψη και εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων νερού από διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης της Μεγαλόπολης, προκειμένου να εκτιμηθεί η ποιότητα του νερού μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Η λήψη των δειγμάτων υλοποιήθηκε στις 11-07-2016 και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων προέκυψε ότι το νερό ύδρευσης της πόλης δεν υπέστη καμία ποιοτική υποβάθμιση από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ότι είναι ασφαλές για χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης, καθώς πληροί τις απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

 

Παπαδόπουλος Διονύσιος

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:29 pm


Άγρια επίθεση του Φιλοζωικού στον Δήμο Τρίπολης για τα αδέσποτα

Χαρακτηριστικά πολέμου έχει πλέον λάβει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης και στον Δήμο.

Σε δελτίο Τύπου το οποίο ανάρτησε ο Φιλοζωικός στη σελίδα του στο Facebook κατηγορεί ευθέως τον Δήμο Τρίπολης για αναξιοπιστία, ενώ υπογραμμίζει ότι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος λέει συνεχώς ψέματα και πέφτει σε αντιφάσεις.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν είναι προσβάσιμος για το κοινό ο χώρος του καταφυγίου αδέσποτων του Δήμου, αλλά και για ποιον λόγο δεν συνεργάζεται ο Δήμος με τον Σύλλογο για τη δημιουργία καταφυγίου. Επιπλέον, το δελτίο Τύπου αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δήμου και του ιδιοκτήτη του καταφυγίου για παράνομη περισυλλογή σκύλων από την περιοχή των φυλακών, αλλά και στο υψηλό κόστος (350 ευρώ ανά δημότη) της στείρωσης και της σήμανσης των ζώων που μπορεί να γίνεται από εθελοντές κτηνιάτρους.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Χαρακτηρίζουμε λυπηρό τον αυτοεξευτελισμό του κ. Σταματόπουλου, ο οποίος αναιρεί όσα υποστηρίζει, πέφτει σε αντιφάσεις, λέει συνεχώς ψέματα. Είναι αναξιόπιστος συνομιλητής και καλύτερα να υποβάλει την παραίτησή του.

Στη θέση υπεύθυνου για τα αδέσποτα στον Δήμο πρέπει να βρίσκεται κάποιος με ικανότητες και με αγάπη για τα ζώα, να νοιάζεται πραγματικά και όχι ο κάθε τυχαίος, αδιάφορος που το παίζει υπεύθυνος.

Ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα, όπως ορίζει η νομοθεσία και να έρθει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο.

Το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης παίχτηκε σε συνεδρίαση που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος για την 4η Ιουλίου 2016 με 3 θέματα :
1. Διευκρίνιση στοιχείων από τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για τα 108 σκυλιά που έχουν περισυλλεγεί.
2. Απολογισμός προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο.
3. Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του λεϊσμανικού ροτβάιλερ.

Το μέλος του Συλλόγου, και μέλος της επιτροπής του Δήμου κ. Ιωάννα Δελφάκη, φέρει γραπτώς τις απαντήσεις του Συλλόγου για τα παραπάνω θέματα όμως ο Αντιδήμαρχος υποβάλλει θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την επανένταξη των ζώων που προσφάτως περισυνελέγησαν. Τόσο ο κ. Σταματόπουλος όσο και τα μέλη της επιτροπής-εκπρόσωποι του Δήμου, η κ. Ψιμάρνη και η κ. Κωτσάκου, πιέζουν την κ. Δελφάκη στην διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και την επόμενη ημέρα(!) να υπογράψει σχετικό έγγραφο για τα συγκεκριμένα ζώα ενώ η ίδια αρνείται. Από την στιγμή που δεν έχει διερευνηθεί η υπόθεση της εγκατάλειψης των ζώων στον Άγ. Θόδωρα, ποιος ήταν ο λόγος άσκησης πίεσης για απόσπαση συναίνεσης;

Προηγουμένως, στις 24 Ιουνίου 2016, είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά με την διαδικασία του αυτοφώρου κατά του δημάρχου κ. Παυλή, του αντιδημάρχου κ. Σταματόπουλου και του κ. Μαριόλα για παράβαση του ν.4039/2012 για παράνομη περισυλλογή ζώων στην περιοχή των φυλακών. Ο ανακριτής τούς είχε καλέσει σε απολογία καθώς ο νόμος ορίζει ότι:
Άρθρο 9 του ν. 4039/2012, παρ. 1: «Οι Δήµοι υποχρεούνται να µεριµνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύµφωνα µε το παρόν άρθρο. Η αρµοδιότητα αυτή µπορεί να ασκείται και από συνδέσµους Δήµων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και (dasarxeio.com) σωµατεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συµφωνία µε τον αρµόδιο Δήµο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων».

Έγγραφο του Δήμου προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο αναφέρει ότι «αρνούνται να συνάψουν γραπτή συμφωνία με τον Σύλλογο ενώ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με τον κ. Μαριόλα».

Ποιος είναι ο λόγος που αρνείται την συνεργασία ο Δήμος;

Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ προβάλλεται η συνεργασία και η κοινωνική προσφορά ο Δήμος Τρίπολης αρνείται την συνεργασία! Γιατί άραγε είναι τόσο τέλεια η έμμισθη και ακριβοπληρωμένη εργασία του κ. Μαριόλα, 1.308 ευρώ το μήνα και επιπλέον 80 ευρώ για κάθε περισυλλογή! Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί στοιχίζει επιπλέον η περισυλλογή ενός αδέσποτου ζώου;

Το άρθρο 9, παρ.2 του ν.4039/2012 αναφέρει ρητά τους όρους λειτουργίας ενός χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας (ως εποπτεύον όργανο) έχει κάνει αυτοψία και με δύο επιστολές

(α) 17/11/2015 αριθ. πρωτ. 7642
β) 24/3-2016 αριθ. πρωτ. 72540/16888) κρίνει ακατάλληλο τον χώρο διατάσσοντας το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του κ. Μαριόλα εδώ και μήνες και έχει προωθήσει την δικογραφία στην Εισαγγελία.

Γι’ αυτόν τον χώρο ο Δήμος εκφράζει την ικανοποίησή του…
Άρα, ο κ. Σταματόπουλος συνειδητά παραβιάζει το νόμο. 
Ν.4039/2012, άρθ.11.: «Οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως επίσης και η σήµανση και η καταγραφή τους πραγµατοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές επαγγελµατίες κτηνιάτρους»

Γιατί κοστίζει το πακέτο στειρώσεων στους δημότες 350€ ο κάθε σκύλος ενώ το ίδιο πακέτο το πολύ να φτάσει στα 150€; Εφόσον είναι δωρεάν η εργασία, γιατί τα υλικά κοστίζουν διπλάσια στους δημότες;

Ο νόμος 4039/2012 αναφέρει ότι: «Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται προσωρινά άσυλο σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους».

Πώς θα υιοθετήσουν οι πολίτες ζώα αφού δεν είναι προσβάσιμο στους πολίτες το «καταφύγιο» του κ. Μαριόλα; Εδώ δεν χρειάζεται να σκεφτεί και πολύ κανείς. Εάν ήταν προσβάσιμο και εάν γνώριζαν την ύπαρξή του οι πολίτες τότε θα είχε αποκαλυφθεί προ πολλού η παρανομία και θα είχαν υπάρξει καταγγελίες και φυσικά κλείσιμο της «επιχείρησης» και απώλεια του σχετικού άκοπου εσόδου.

Για να μην μακρηγορούμε, ποιος είναι ο ρόλος του Δήμου στην όλη υπόθεση; 
Ένας πολιτισμένος Δήμος φροντίζει τους πολίτες του, την ευημερία και μακροημέρευσή τους. 
Ένας πολιτισμένος Δήμος δίνει λόγο αναλυτικά για κάθε ευρώ που ξοδεύει.

Ένας πολιτισμένος Δήμος συμμορφώνεται με το νόμο πριν του το επιβάλλουν οι εισαγγελικές αρχές και στην περίπτωση εισαγγελικής εντολής φροντίζει να συμμορφωθεί άμεσα.

Ο Δήμος Τρίπολης;

Γιατί τόσο μένος εναντίον ενός φιλανθρωπικού Συλλόγου; Μήπως επειδή τάραξε τη νηνεμία αυτών που λυμαίνονται τους δημοτικούς πόρους προκειμένου να τους ελέγξει;
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 11:55 am


Στον αέρα η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Κωμικοτραγικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η ιστορία με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αφού η περίφημη και μάλιστα ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ γίνεται αντιληπτή από τον καθένα όπως ο ίδιος νομίζει, ή όπως του αρέσει.

Οι Δήμαρχοι δε συμφωνούν για το τι αποφασίστηκε, ο Περιφερειάρχης είναι κατηγορηματικός ότι αποφασίστηκε ΣΔΙΤ και ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Φλαμπουράρης κάνει τη δική του προσέγγιση, χωρίς όμως να του έχει αποσταλεί ακόμα το επίσημο έγγραφο της απόφασης.

Ενώπιον αυτής της «Βαβέλ» συνέρχεται και πάλι το Δ.Σ. ΦΟΔΣΑ την προσεχή Τρίτη, με προφανή σκοπό να «αποφασίσει για το τί έχει αποφασιστεί»...

Ο Υπουργός Επικρατείας έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, η οποία και κοινοποιήθηκε στους Δήμους.

Δελτίο Τύπου Δήμου Καλαμάτας

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 11:52 am


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται στο Λεβίδι

Ο Σύλλογος Σωματικής Αγωγής ''Ορχομενός Λεβιδίου'' διοργανώνει συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Γήπεδο Μπάσκετ στο Λεβίδι.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Δευτέρα 01/08 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 16/08. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται στα κάτωθι σημεία:

ΛΕΒΙΔΙ

Λίθος cafe

Αγορά cafe

Mr's Jays

ΤΡΙΠΟΛΗ

Music center

ΑΣΤΡΟΣ

Thalassa cafe

Το Rock της Δυτικής όχθης !!!

 

Video: 
Video of iAFmXiR4DKU

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 11:36 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: