Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Προσφορά ζωής από τον Σύλλογο Ζώνης στην Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 έγινε παράδοση ενός αναπηρικού αμαξιδίου από το Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζώνης Αρκαδίας στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης.  Για την απόκτηση του αμαξιδίου ο Σύλλογος συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια  και στη συνέχεια το διέθεσε στην υπηρεσία μας. Το αμαξίδιο θα διατίθεται όπου και για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει ανάγκη.

     Θαυμάζουμε και επικροτούμε την προσπάθεια του Συλλόγου  να συγκεντρώσει καπάκια για την απόκτηση του αμαξιδίου με τελικό σκοπό την υποστήριξη των συνανθρώπων μας. Κυρίως, όμως, επικροτούμε το αίσθημα της ανάγκης συνεισφοράς στον άνθρωπο που  διακατέχει τα μέλη του και το οποίο εκφράστηκε μέσα από αυτή  την κίνηση.

    Ευχόμαστε η πρωτοβουλία τους να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους συλλόγους, άτομα και φορείς και να αφυπνίσει, αφενός, την ανάγκη έκφρασης του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης  μέσα από διάφορους πρακτικούς και  εποικοδομητικούς τρόπους    και,

αφετέρου, το αίσθημα της ανάγκης  προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από όποια μορφή ανακύκλωσης ο καθένας μας μπορεί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί αφού αποτελεί την κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές.

    Με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων μας πολλά μπορούμε να καταφέρουμε.

   Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο και ευχόμαστε

   Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει και κυρίως  να συνεχίσει να είναι γενναιόδωρος στον συνάνθρωπο.

Ο Πρόεδρος

Δούκουρης  Ανδρέας

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 6:52 pm


Δεν είναι υποχρεωτική αργία, είναι απεργία, λέει η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Απεργία για τη Δευτέρα 1η Μαΐου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση, με τροπολογία της, μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία.

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, έτσι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας. «Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν…κυβερνούσαν» προσθέτει.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία τη Δευτέρα 1η Μαΐου, η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, «με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα». Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική, σημειώνει και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και στην Αθήνα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου, θα προκληθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ με Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς, ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο «κατά των νέων σκληρών και άδικων μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση». Παράλληλα, η Συνομοσπονδία έλαβε απόφαση για σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 6:30 pm


Λήξη σχολικής χρονιάς και εγγραφές στα δημοτικά σχολεία

Από την εφετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου.

Για το σχολικό έτος 2016-2017 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Πέμπτη 15-6-2017, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι
τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους:

έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους.
έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
  • Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης  των παιδιών. Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη  διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.
  • Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 6:01 pm


«Πίσω από τις πικροδάφνες» στο Ίδρυμα Ζαφείρη στο Άστρος

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση διανύει φέτος τον 22ο χρόνο ζωής και δημιουργίας. Μετά τον αξέχαστο «Δον Καμίλο» και τον εξαιρετικό «Φον Δημητράκη»,  έρχεται φέτος στην πόλη μας με ένα έργο αξιώσεων, που είναι το «Πίσω από τις πικροδάφνες». 
Ακολουθεί σημείωμα του Γ. Κόνδη για το έργο:

Η «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση»  επιμένει να ανεβάζει έργα που αντέχουν στο χρόνο επειδή οι κανόνες τις ζωής το επιβάλλουν ή επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται.  Η επικαιρότητα μιας θεατρικής ηθογραφίας δεν είναι πράγμα σπάνιο στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στο πολιτικό της σκηνικό, που καθρεπτίζει τελικά την ίδια την κοινωνία, η οποία το στηρίζει και το αναπαράγει. 

Το «Πίσω από τις πικροδάφνες» αποτελεί αρχικά, μια σημαντική καταγραφή της ψυχολογίας του Έλληνα πολιτικάντη. Ταυτόχρονα όμως ξεδιπλώνει το μέγεθος και τα στοιχεία της ηθικής κατάπτωσης στην οποία σταδιακά βουλιάζει, κατά τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, ο πολίτης και η πολιτική, ο πολιτικός και το κόμμα του. 

Πίσω από τις πικροδάφνες κρύβεται φαινομενικά ένας ανεπίδοτος έρωτας. Στην ουσία όμως κρύβεται ολόκληρο το μεταπολιτευτικό σκηνικό της κομματοκρατίας, του νεποτισμού και αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, δηλαδή οι βασικοί κανόνες του πολιτικού σκηνικού όπως στήθηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και εμπεδώθηκε από το σύνολο, ή σχεδόν, του ελληνικού λαού. 

Τέσσερεις άνθρωποι της καθημερινότητας βρίσκονται στην ταβέρνα του ενός από αυτούς και συζητάνε έντονα σχετικά με τις εκλογές που πρόκειται να γίνουν. Δυο ζευγάρια με διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις που τελικά θα αποδειχτούν τόσο όμοιες, ώστε να αποτελέσουν βάση για μια κοινή δράση. Στοιχείο ενωτικό είναι η διασφάλιση πληροφοριών ώστε να «έχουν στο χέρι» το ένα ή το άλλο μικρο-μεσαίο πολιτικό στέλεχος και να «κάνουν παιχνίδι». 

Ολόκληρος ο πολιτικός και κοινωνικός βούρκος μέσα στον οποίο πλατσουρίζουν, ξεδιπλώνεται  μπροστά στα μάτια μας. Οι αρχικές διαφορές γίνονται σιγά-σιγά κοινές διαθέσεις και συμφωνίες, ενώ τα προσωπικά στοιχεία που διαχειρίζονται κατά περίστασιν καθείς εκ των τεσσάρων κατά των «συντρόφων» του, παύουν να είναι στοιχεία εκβιασμού για τους ίδιους και τα χρησιμοποιούν από κοινού για να εκβιάσουν άλλους. Το τραστ στήθηκε!

Τέσσερεις άνθρωποι της καθημερινότητας, κάνουν πολιτική! Προνόμιο που δίνεται από τις πολιτικές ηγεσίες στον… κυρίαρχο λαό! Είναι και οι τέσσερεις ακριβώς όπως τους ήθελαν και εξακολουθούν να τους θέλουν οι ηγεσίες αυτές : αμαθείς, πληθωρικούς καταφερτζήδες της πολιτικής, αναίσχυντους εκβιαστές με ποταπά και γελοία ιδιωτικά στοιχεία ανθρώπων στην κατοχή τους, τιμητές του πολιτικού αρχηγού στον οποίο ορκίζονται, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και καμία έστω ένδειξη συνείδησης της θέσης και των ικανοτήτων τους. 

Το κυρίαρχο προσωπείο του μικροαστού της μεταπολίτευσης που επιβλήθηκε ως μονοκομματική ιδεολογία σε όλους τους χώρους. Τέσσερεις παράγοντες της πολιτικής καταστρώνουν σχέδια για τον εαυτό τους και το κόμμα τους, αποκαλύπτοντας  με τους διαλόγους τους το μεγαλείο της ελληνικής συνδικαλιστικής αστειότητας, την απεραντοσύνη της κομματικής διαπλοκής και την ωμή και ανήθικη παιδεία εκβιασμών και διλημμάτων με τα οποία ορίζεται στην Ελλάδα η πολιτική κυριαρχία.

Πίσω από τις πικροδάφνες, κρύβεται ο εμετικός σχετισμός του «μαζί τα φάγαμε», ο μικροαστικός προοδευτισμός της αμάθειας και του καταναλωτισμού, ο τσαμπουκάς και η μαγκιά του Ελληνάρα καταφερτζή πολιτευτή, ο πόνος ψυχής και τα δάκρυα πολιτικών που ενισχύουν με κάθε τρόπο το νεποτισμό και την κομματοκρατία. Μια κωμωδία που καλεί τον συνειδητοποιημένο πολίτη να σκεφτεί και πάλι ολόκληρη τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας και των ανθρώπων της.

Στο νέο στέκι της Πρότασης οι Θ. Παιδάκης, Γ. Μυλωνάς, Αρ. Πανανός και Κ. Κατσίλας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μας θυμίζουν πως οι ερασιτεχνικοί θίασοι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι βρίσκονται, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στην πρωτοπορία της διατήρησης και ανανέωσης των πολιτιστικών πραγμάτων στον τόπο μας. 
Γιώργος Κόνδης

Πίσω από τις πικροδάφνες
Με την υποστήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους 

Παρασκευή, 28 Απριλίου, ώρα 21:00, στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη
Κρατήσεις: 6944 553080, 6936 887881

Πίσω από τις πικροδάφνες
Σκηνοθεσία, Φωτισμοί, Μουσική Επιμέλεια:    Νικόλας  Ταρατόρης

Σκηνικά, Κοστούμια:    
Πίνκα  Νάντη - Ταρατόρη
    
ΔΙΑΝΟΜΗ
(Με τη σειρά εμφάνισης)

Αλέκος:    Κώστας Κατσίλας
Τάσος:    Αριστογείτων Πανανός
Κώστας:    Θάνος Παιδάκης
Βασίλης:    Γιώργος Μυλωνάς

Βοηθός       σκηνοθέτη:    Πόπη Κούγια - Γλατζίνα
Υπεύθυνη
Εισόδου:                          
Καίτη Ουλή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 5:39 pm


ΠαΣοΚ: Η Γεννηματά κατάργησε Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο

Ολοταχώς προς συνέδριο το ΠαΣοΚ

Σε έκτακτο συνέδριο οδηγεί το ΠαΣοΚ η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο μετά την ένταση που επικράτησε το Σάββατο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος με αφορμή το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα επιβεβαίωσε όσα είχε γράψει το NEWS247 από τη Δευτέρα, προκηρύσσοντας έκτακτο συνέδριο του ΠαΣοΚ, το οποίο θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠαΣοΚ για τον οδικό χάρτη,για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ.Γεννηματά τον Ιανουάριο του 2016 και που περιλαμβάνει: Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση, συνέδριο και εκλογή οργάνων.

Το έκτακτο συνέδριο του ΠαΣοΚ θα πραγματοποιηθεί πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα λάβει χώρα στις  στις 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου.

«Το συνέδριο του ΠαΣοΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας», είπε η κυρία Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ότι «η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά την διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στη Βουλή».

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ όμως ουσιαστικά ξήλωσε και το γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανο Ξεκαλάκη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επέμενε στην πρόσκληση του Ποταμιού και της Ώρας Ευθύνης εν όψει συνεδρίου και νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είχε επιτεθεί στην κυρία Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι πάει να στήσει η ίδια μηχανισμό.

Ο κ. Ξεκαλάκης δεν μετακινείται από τη θέση του, όμως η Φώφη Γεννηματά μετατρέπει την ΚΠΕ σε οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και τα καθήκοντα του γραμματέα τα αναλαμβάνει συντονιστής.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 5:26 pm


Η Πρωτομαγιά έγινε υποχρεωτική αργία

Θα μετατίθεται εφόσον συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα ή με ημέρα της Μ. Εβδομάδος

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Έτσι, πλέον δεν θα είναι απαραίτητη υπουργική απόφαση για την κήρυξη της υποχρεωτικής αργίας την οποία υπέγραφε ο εκάστοτε υπουργός, καθώς η 1η Μαΐου θεωρείται προαιρετική αργία. Επίσης, στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομίας «Σύσταση ΝΠΙΔ με την επωνυμία ''Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και άλλες διατάξεις''», αναφέρεται ότι εφόσον η Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Πάσχα ή με μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Την 1η Μαΐου κάθε έτους απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική εν γένει δραστηριότητα, καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών. Η 1η Μαΐου, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας διέπεται από το νομικό καθεστώς που διέπει την κυριακάτικη αργία.

Ειδικότερα: 

Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.

Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:56 pm


Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης επισκέφτηκε ο Αρκαδικός (pics)

Το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου οι παίκτες της ομάδας του Αρκαδικού μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τον αντιπρόεδρο κύριο Νίκο Κουτσουμπό, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης.

Οι αθλητές και το προπονητικό team είχαν την δυνατότητα να χαλαρώσουν και να ενημερωθούν για τη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως και το 1944, είναι τις  θεματικές ενότητες που καλύπτουν τους αγώνες των Ελλήνων από την Επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον Μακεδονικό Αγώνα φτάνοντας μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Απελευθέρωση.

Ο Αρκαδικός ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους  του Μουσείου που μας ξενάγησαν στο χώρο και μας ενημέρωσαν αναλυτικά για τα εκθέματα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:49 pm


Στην Τρίπολη το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2017

Η αθλητική μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει αγώνα ταχύτητας μοτοσυκλετών στις 28,29,30 Απριλίου 2017 στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Ο αγώνας θα προσμετρήσει στα Πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας της ΑΜΟΤΟΕ για το 2017 και διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης προκήρυξης.

Ο Μάκης Λιαρόπουλος θα είναι ένας από τους εννέα αναβάτες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα από την Τρίπολη.

Η γραμματεία θα λειτουργεί : Παρασκευή 28 Απριλίου το Σάββατο 29 Απριλίου και Κυριακή 30 Απριλίου, στο χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης.

Ο αγώνας θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις:

α.  Του Γενικού Κανονισμού Ταχύτητας 2017.

β.  Του Τεχνικού Κανονισμού Ταχύτητας 2017.

γ.  Της Προκήρυξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017.

δ.  Του παρόντος Ειδικού Κανονισμού.

ε.  Του αθλ. νόμου 2725/99 και των μετέπειτα τροποποιήσεών του

στ.Των δελτίων πληροφοριών που θα εκδοθούν από την οργάνωση

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεξιόστροφη, κλειστή, μήκους 2.100 μέτρων περίπου.

Για να λάβει μέρος κάποιος στον αγώνα πρέπει να δηλωθεί από το σωματείο του μέσω του διαδικτυακού συστήματος της ΑΜΟΤΟΕ. Το παράβολο συμμετοχής ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής ορίζεται στα 60 ευρώ. Το παράβολο συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 140 ευρώ, για όλες τις κατηγορίες, πλην αυτής των νέων, που το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 120 ευρώ. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές δηλώνονται και αυτές μέσω του συστήματος της ΑΜΟΤΟΕ και επιβαρύνονται με 20 ευρώ. Η δεύτερη συμμετοχή επιβαρύνεται με 60 ευρώ και δηλώνεται στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

 

ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αριθμοί συμμετοχής των μοτοσυκλετών πρέπει να είναι σύμφωνοι με τον τεχνικό κανονισμό αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών.

Ο έλεγχος εξακρίβωσης θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 από τις 15:30 έως τις 19:30 με ελεύθερη προσέλευση και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 από 08:30 έως 10:30

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την ακόλουθη σειρά:

ΝΕΩΝ, RACING-SS 300, SUPERSPORT, SUPERBIKES, OPEN

 

Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα θα γίνει στις 11:00.

Η σχάρα εκκίνησης ορίζεται σύμφωνα με τον Γεν. Καν. Ταχ. Σε τριάδες.

Η εκκίνηση του γύρου προθέρμανσης θα γίνεται σύμφωνα με τον Γεν. Καν. Ταχ. σε τριάδες.

Η εκκίνηση των αγώνων θα δίνεται μόλις τα κόκκινα φώτα σβήσουν. Δεν θα γίνεται χρήση των πράσινων φώτων.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:29 pm


Εορτάζει ο Ι.Ν. Νεομάρτυρα Δημητρίου στο Μερκοβούνι

Σάββατο και Κυριακή των Μυροφόρων 29 και 30 Απριλίου πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου Μερκοβουνίου.

Με την ευκαιρία αυτή θα γίνουν στην Ενορία μας οι εξής Ιερές Ακολουθίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 μ.μ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 π.μ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:09 pm


Ηλεκτρονικά με POS οι πληρωμές στο Δήμο Μεγαλόπολης

Τη δυνατότητα να πληρώνουν πλέον τις υποχρεώσεις τους προς το δημοτικό ταμείο με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) παρέχει στους δημότες και στις επιχειρήσεις ο Δήμος Μεγαλόπολης, με την εγκατάσταση μηχανήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS). Οι συναλλαγές μέσω κάρτας αφορούν πάσης φύσεως πληρωμές ή οφειλές και γίνονται στην υπηρεσία του δημοτικού ταμείου (ισόγειο του Δημαρχείου).

Οι πληρωμές με κάρτα θα πραγματοποιούνται στο δημοτικό ταμείο εργάσιμες ημέρες και ώρες πλην της τελευταίας εργάσιμης ημέρας κάθε μήνα (για λογιστικούς λόγους).

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:43 pm


Φιέστα τίτλου για τον Ερμή Μελιγούς

Ο Ερμής Μελιγούς το Σάββατο (29/4, 18:00) πραγματοποιεί την φιέστα τίτλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας και κάνει κάλεσμα προς του; φιλάθλους της να πανηγυρίσουν μαζί και να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας γιαντην φετινή τους επιτυχία.

Αναλυτικά

Το Δ.Σ του Ερμή καλεί όλους τους Φίλους που αγαπούν την Ομάδα μας να παρευρεθούν το Σάββατο 29/4 και ώρα 6 μ.μ στο Γήπεδο Μελιγούς να χειροκροτήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας και την πανάξια άνοδο μας στην Α΄ Κατηγορία.

Θα γίνει απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή απο την Ε.Π.Σ Αρκαδίας. Θα πραγματοποιηθεί και αγώνας μεταξύ Νέων και Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:07 pm


Συντήρηση στον δρόμο Νεμέα – Κανδήλα – Λεβίδι

Τη δημοπράτηση του έργου «Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης της με αρ. 57 Ε.Ο. Νεμέας – Κανδήλας – Λεβιδίου» υπέγραψε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:43 pm


7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο και στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, την Πέμπτη 27 Απριλίου και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 από 8.30 έως 14.00.

Αυτή η «γιορτή» της Πληροφορικής στην εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία να βγει έξω από τα όρια της τάξης η δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών και να φανεί συγκεντρωμένα σε ένα πολύμορφο πάζλ πόσα πολλά επιτυγχάνονται στα σχολεία και μέσα από το τυπικό αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας. Επιπλέον είναι μια διαδικασία όπου αναδεικνύονται ταλέντα, ανταλλάσσονται εμπειρίες, διαχέεται η καινοτομία. Είναι το ίδιο σημαντικές και η παρουσίαση του έργου ενός σχολείου και η παρακολούθηση των έργων των άλλων σχολείων. Γι' αυτό και το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Και τις δύο ημέρες υπάρχουν δύο βάρδιες παρουσιάσεων (9.00-11.00 και 11.30-14.00) σχολείων όλων των βαθμίδων, με ενδιαφέροντα έργα, όπως προγραμματιζόμενα πολυμέσα, διάφορες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχολικές εφημερίδες, blog, εφαρμογές για κινητές συσκευές κ.α.

Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (158058/Δ2/27-09-2016) και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής καθώς και Τοπικούς Φορείς. Στην Καλαμάτα διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας, καθώς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:22 pm


Ο παγετός κατάστρεψε την παραγωγή μοσχοφίλερου Μαντινείας για το 2017 (pics,vid)

Ολική είναι η καταστροφή στους αμπελώνες της Μαντινείας από τον παγετό που έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Απριλίου στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, η ζώνη ΠΟΠ Μαντινεία είναι από τις δημοφιλέστερες ζώνες ονομασίας προέλευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά όπου δεν θα υπάρξει παραγωγή για το δημοφιλές Μοσχοφίλερο ΠΟΠ Μαντίνεια καθώς και πέρυσι τον Απρίλιο του 2016 έπεσε πάγος και κατέστρεψε την παραγωγή. Δυστυχώς η έλλειψη στην αγορά θα είναι φανερή καθώς το μοσχοφίλερο είναι ταυτισμένο με τη Μαντινεία, καθώς καλύπτει το 85% των αμπελώνων. 

Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί, οι ίδιοι γνώριζαν την πιθανότητα παγετού, και είχαν λάβει μέτρα και τις απαραίτητες προφυλάξεις, ραντίζοντας τα αμπέλια με αντιπαγωτικά, τα οποία δυστυχώς όμως δεν τους γλύτωσαν από την καταστροφή.
Καταστράφηκαν τα φυτά ολοσχερώς χωρίς να υπάρξει η δυνατότητα να καρποφορήσουν, φέρνοντας τους σε απόγνωση, μηδενίζοντας έτσι το εισόδημά τους.

Ο παγετός πιθανότατα έκαψε εκτός από τα αμπέλια και δέντρα όπως κερασιές, καρυδιές, αλλά και την παραγωγή στα κουκιά.

Να αναφέρουμε ότι ήδη έχουν ανοίξει οι δηλώσεις των ζημιών για τους παραγωγούς και ότι από εφέτος θα υπάρξει και η δυνατότητα να γίνουν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις ζημιών.
Ο διοικητής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλίας Αγγελόπουλος βρέθηκε κοντά στις καλλιέργειες για να κάνει μια πρώτη εκτίμηση. Υπήρχε παγετός σε ολόκληρο το οροπέδιο της Τρίπολης με το βορειοανατολικό τμήμα, όπως το Ζευγολατιό το Πέλαγος, το Νεοχώρι να έχουν πληγεί περισσότερο, ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο πάγος έπληξε πιθανόν και άλλες καλλιέργειες εκτός αυτές των αμπελιών, ίσως έχουν υποστεί καταστροφή και δέντρα όπως μηλιές, αχλαδιές και κερασιές στην περιοχή της Τεγέας, αλλά και του Φαλάνθου. Ωστόσο, η ζημιά θα γνωστοποιηθεί όταν θα γίνουν οι έλεγχοι. Παράλληλα, είπε ότι ακόμα δεν έχουν υπάρξει επισημάνσεις από άλλες περιοχές.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος επίσης μίλησε για ολοσχερή καταστροφή, η οποία πρέπει να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ. Όπως ανέφερε, οι αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών από τον παγετό έχουν αποζημιωθεί επαρκέστατα, και ευελπιστεί να γίνει κάτι ανάλογο και την εφετινή χρονιά.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Ντορόπουλου Βαγγέλη παραγωγού,  του εντεταλμένου αντιδημάρχου Τρίπολης κ. Γεωργανόπουλου, του Λυμπερόπουλου Κωνσταντίνου παραγωγού, του διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ηλία Αγγελόπουλου και του κ. Τσαρούχη, επίσης παραγωγού.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Ο παγετός κατάστρεψε την παραγωγή μοσχοφίλερου Μαντινείας για το 2017

Video of ΑrcadiaPortal.gr Ο παγετός κατάστρεψε την παραγωγή μοσχοφίλερου Μαντινείας για το 2017

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:00 pm


Σύγκρουση αυτοκινήτων στην Τρίπολη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Απριλίου στην Τρίπολη.

Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Α. Ραγκαβή και Διοτίμας.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:38 pm


«Το αγόρι με τη βαλίτσα» αφηγείται ξανά την ιστορία του στο Μαλλιαροπούλειο

Το «Αγόρι με τη βαλίτσα», η παράσταση που συγκίνησε πολύ το κοινό της Τρίπολης την Κυριακή 23 Απριλίου και τη Δευτέρα, θα παραμείνει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης εκτάκτως για άλλη μία μέρα. Ο Ναζ και η Κρίσια θα μας πάρουν στο ταξίδι τους και σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου στις 20:30 το βράδυ.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» ανήκει στην κατηγορία του παιδικού-εφηβικού θεάτρου, αλλά απευθύνεται και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό, προβάλλοντας την πραγματικότητα των «ασυνόδευτων παιδιών» του 21ου αιώνα, με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του και ξεκινάει για το Βερολίνο, όπου ζει ο αδερφός του. Ταξιδεύει με νοερό του σύντροφο τον επικό ήρωα των παιδικών του χρόνων, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και ζει τις δικές του περιπέτειες μαζί με την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο. Μετά από πολλές δυσκολίες και κινδύνους, καταφέρνει να φτάσει «στην άλλη μεριά του κόσμου» και να βρει τον αδερφό του. Είναι όμως το Βερολίνο ο επίγειος παράδεισος που έχει φανταστεί;

Οι μικροί πρωταγωνιστές Κωνσταντίνος Κάκαρης (Ναζ) και Αθανασία Ρουσάλη (Κρίσια), πλαισιώνονται από τους μεγαλύτερους «Δράστες», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Γιαννίκη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Κωτσιόπουλος, ενώ την παράσταση έντυσε μουσικά ο Kirk Gazouleas του συγκροτήματος Orion’s Reign.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες:

1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων,

2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και 

3.Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, στο τηλ. 2710230263 ή στο email [email protected] ή να παρακολουθείτε τη σελίδα της Ομάδας ΔΡΑΣΤΕΣ στο facebook https://www.facebook.com/drastestheatregroup/

Ο Δήμος Τρίπολης παραχώρησε πολύ ευγενικά το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:20 pm


Συγκάτοικοι στον Πύργο της Βαβέλ

Κάποτε οι άνθρωποι στη Μεσοποταμία θα έφτιαχναν έναν πύργο τόσο ψηλό, ώστε να φτάσει ως τον ουρανό. Ο Θεός τούς τιμώρησε για τη βλασφημία τους αυτή, αναφέρεται στη Γένεση, και σύγχυσε τις γλώσσες τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν  να συνεννοηθούν μεταξύ τους και έτσι ο πύργος να μείνει ατελής.

Πολλές γνώμες, πολλές...  γλώσσες και γενικώς πολλά ακούστηκαν για άλλη μία φορά στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 24 Απριλίου, δίχως, για άλλη μία φορά, να υπάρξει σαφής γραμμή και λύση. Δίχως να υπάρξει μια απόφαση. Λες και οι δήμαρχοι συγκατοικούν στον πύργο της Βαβέλ και δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Αντιθέτως, το θέμα της υπογραφής ή μη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Φορέα για τα απορρίμματα αναβλήθηκε και θα ληφθεί απόφαση -αισιοδοξεί το προεδρείο- σε μια επόμενη συνεδρίαση. Μεγάλη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε όταν κατατέθηκε πρόταση να ψηφίσουν οι δήμαρχοι με κάλπη και όχι με φανερή ψηφοφορία. Ο κ. Καμπόσος, δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, αντιτάχθηκε σφόδρα στη μυστική ψηφοφορία, επειδή όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως είπε.

Πλήθος πολιτών παρακολούθησε τη συνεδρίαση. Μάλιστα, κατά τις τοποθετήσεις των δημάρχων ακούστηκαν και χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα. Αλλά πέραν από τα παραπάνω, και πολλά ευχολόγια, κάτι ουσιαστικό δεν ειπώθηκε. Ένα σόου με μεγάλο κοινό ήταν η χθεσινή συνεδρίαση και τίποτα παραπάνω.

Η πραγματικότητα που καλούνται όλοι, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμαρχοι να διαχειριστούν, είναι η εξής: Το Μαίναλο έχει μια χωματερή στην καρδιά του, για τη  οποία πληρώνουμε πρόστιμα και η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί, βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Αντί για αυτό, πάμε για τρίτο χρόνο χρησιμοποίησης του λατομείου του Αγίου Βλάση. Στην Αργολίδα, ξέσπασε φωτιά χθες σε χωματερή στην Καραθώνα. Η τουριστική σεζόν ξεκινά για ακόμα ένα καλοκαίρι, και η Γορτυνία πνίγεται στα σκουπίδια. Οι φόβοι του κ. Νίκα, δημάρχου Καλαμάτας, όπως διατυπώθηκαν χθες, είναι πέρα ως πέρα βάσιμοι. Η Ηλεία υποφέρει. Πέρυσι τα σκουπίδια είχαν πνίξει ως και την Αρχαία Ολυμπία.

Η Πελοπόννησος με πολύ κόπο καθιερώνεται ως τουριστικός προορισμός και μεγάλα έργα και στην Αρκαδία, όπως το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι καιρός να ληφθούν οι αποφάσεις και να δοθούν λύσεις. Κάποτε ο ΦΟΔΣΑ φαίνεται να προχωρεί συντεταγμένα, κάποτε διασπάται και πάλι, λες και μιλούν άλλη γλώσσα τα μέλη του. Είναι καιρός για αποφάσεις, αλλιώς η διαχείριση των απορριμμάτων θα καταλήξει σαν τον πύργο της Βαβέλ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:06 pm


Δωρεά Ομογενούς από το Λεβίδι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Σε μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία προέβη ο ομογενής συμπατριώτης μας κ. Τσιώλης Βασίλειος,  δωρίζοντας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δύο μηχανήματα συνολικής αξίας 105.000 €.  

Πρόκειται για έναν έγχρωμο ψηφιακό υπερηχοτομογράφο και ένα φορητό υπερηχοκαρδιογράφο. Είναι μια ενέργεια που συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου και αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του  δωρητή για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της.

Από το levidinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:05 pm


Έργα συντήρησης στην Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΠΕ Αρκαδίας προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας».

Για την υλοποίηση του εν λόγω έργου ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου θα πρέπει να προχωρήσουν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας» από το Δήμο Τρίπολης (Κύριος του Έργου) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Φορέα Υλοποίησης).

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση της οδού προς Καρδαρά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένων των Γ.Ε. & Ο.Ε., των απροβλέπτων, της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. Οι πόροι για την εκτέλεση του έργου θα εκταμιεύονται από τις πιστώσεις της ΣΑΕΠ 026 και Φορέας για την διενέργεια των πληρωμών (Υπόλογος) είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Τρίπολης.

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης θα αναλάβει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

  •  Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
  •  Να ορίσει τον εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7.
  •  Να διαθέσει τα απαραίτητα στοιχεία καθώς και τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του Έργου.
  •  Να παρέχει έγκαιρα στο Φορέα Υλοποίησης την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του Έργου.
  •  Να διασφαλίσει τη λειτουργία του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του και τις απαιτούμενες εργασίες για την καλή συντήρησή του.
  •  Να συνεργάζεται με το Φορέα Υλοποίησης για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα

α) τη συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στην Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας»,

β) το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης σύμφωνα με το σχέδιο που επισυνάπτεται,

γ) την αποδοχή των όρων υλοποίησης οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στην Προγραμματική Σύμβαση,

Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βόσνο Δημήτριο με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταμάτη Χαράλαμπο ως εκπρόσωπο του Δήμου Τρίπολης στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης,

Εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:45 pm


«Η Γορτυνία σε δράση» - Πρωτομαγιά 2017

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια των δράσεων  ερασιτεχνικής δημιουργίας, πολιτισμού, φυσιολατρίας, περιβαλλοντικές, κ.ά. σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών προγραμματίζουν εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2017, με πεζοπορική εκδρομή από τον Άγιο Νεκτάριο Βυζικίου ως το Κάστρο της Άκοβας και τη Μονή Ευαγγελίστριας.

Ώρα συγκέντρωσης  9.15 π.μ. στον Άγιο Νεκτάριο μεταξύ Βυζικίου και Τροπαίων Γορτυνίας

Ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ.

Πεζοπορία σε χωματόδρομο(εύκολη διαδρομή) μήκους 3,5 χιλ.

Ώρα αναχώρησης από Άκοβα 14.00 μ.μ.

Παίρνουμε μαζί μας σακίδιο με κολατσιό και  νερό.

Φοράμε παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, ανοικτόχρωμα ρούχα και  καπέλο.

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους.

Πληροφορίες ΔΗΚΕΓ τηλ. 2797022700

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:18 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr