Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Λάζαρης: Πολλές οι καταστροφές στα μάρμαρα της πλατείας Άρεως

Ο κ. Λάζαρης κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα της πλατείας Άρεως και των καταστροφών που γίνονται στην πλατεία αλλά και στους πεζοδρόμους που την περιβάλλουν, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά σπασμένα μάρμαρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε το σημείο στην οδό Ομήρων στην οποία υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα, τα οποία πιθανότατα έχουν σπάσει από τα φορτηγά οχήματα που περνούν.

Να μην καταστρέψουμε αυτό το κόσμημα, δεν γίνεται να μπαίνουν τα τεράστια αυτά φορτηγά, δεν γίνεται στο διάζωμα που φεύγουν τα νερά να έχει σπάσει όλο το μάρμαρο.

Δυστυχώς δεν ξαναφτιάχνονται αυτές οι πλατείες, πρέπει να την προσέχουμε, είναι σημείο αναφοράς, είπε, τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λάζαρης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:53 pm


Κακλαμάνος: Οι απόκριες θέλουν πακτωλό χρημάτων και η Τρίπολη, δεν είναι Πάτρα

Σχετικές με την ακύρωση της Κανονιστικής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου αλλά και για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, την πληρωμή των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΤ και τη Λευκή Νύχτα ήταν οι ερωτήσεις που απηύθυνε ο κ. Ν. Τσιαμούλος στη δημοτική αρχή κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

O κ. Τσιαμούλος αρχικά έθεσε το θέμα της Κανονιστικής την οποία απέρριψε η Αποκεντρωμένη όπως έγινε και με τη ΔΕΥΑΤ, όπως υπενθύμισε, θέμα το οποίο είχε θέσει η παράταξή του.

Σε έναν μήνα έχουμε απόκριες, τόνισε, ρωτώντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το τι έχει κανονίσει, και θέτοντας για ακόμα μία φορά τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας επί τάπητος.

Είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΤ, τι γίνεται με τον απολογισμό;

Ακόμα, ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε ότι υπάρχει καθυστέρηση και στην πληρωμή των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου, φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.
.
Είχε πάρει φωτιά κάποια περιοχή του Αγίου Βλάση, ρώτησε κλείνοντας ο κ. Τσιαμούλος.

Ο δήμαρχος με δύο λόγια, για το θέμα της Κανονιστικής είπε ότι «υπάρχει αλληλογραφία» και ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα». Η αλληλογραφία αυτή, δε, αποδεικνύει ότι η Τρίπολη βρίσκεται στο στόχαστρο.

Ο κ. Κακλαμάνος απάντησε για τις απόκριες: «Η Τρίπολη δεν είναι Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθος και δεν υπάρχει πακτωλός χρημάτων για αυτές τις εκδηλώσεις των αποκριών».

Ο κ. Τότσης ανέφερε ότι δεν υπήρξε φωτιά στον Άγιο Βλάση, αλλά ότι ο φύλακας είχε ανάψει φωτιά με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε πάει στα απορρίμματα για να ζεσταθεί αρκετά μέτρα μακριά από τη χωματερή.

Ο κ. Βρέντας είπε ότι έχουν αποστείλει κάλεσμα στους Συλλόγους αλλά και όλους τους πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν  τις προτάσεις τους.

Ο απολογισμός  της ΚΕΔΗΤ είναι έτοιμος και θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο,

είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:44 pm


Αντεγκλήσεις Τζιούμη - Παυλή για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια

Πολλά τα θέματα που τέθηκαν πριν τα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου. Ο κ. Κ. Τζιούμης έκανε ερωτήσεις στη δημοτική αρχή σε σχέση με την Κανονιστική, τα χιόνια και το μόνιμο πρόβλημα που λέγεται «λακκούβες»...

«Η Αποκεντρωμένη έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τις αποφάσεις, αυτή είναι η δουλεία τους, τώρα για το αν την κάνουν πάντα καλά δεν ξέρω, αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι για επιστήμονες υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης» είπε θέλοντας να δώσει στον δήμαρχο να καταλάβει ότι η υπηρεσία έτσι έκρινε και ακύρωσε την απόφαση, καλώντας τον παράλληλα να μην βλέπει παντού συνωμοσίες.

Για την Κανονιστική ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται απόφαση, καθώς πολλές σημαντικές αποφάσεις του Δήμου έχουν ακυρωθεί, όπως αυτή για το πανηγύρι της Τεγέας, αλλά και για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ.

Είστε δύο χρόνια δήμαρχος και έχετε αποκλειστική ευθύνη για τη χάβρα αυτή που ισχύει με την Κανονιστική.

Για τις λακκούβες είπε: «Κλείσατε ελάχιστες λακκούβες και τώρα οι δρόμοι της πόλης είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχουν υπάρξει. Ελπίζω να κάνετε κάτι για να διορθώσετε το θέμα, αλλά μην αρχίσουμε προμήθειες ψυχρής πίσσας οι οποίες είναι πολύ δαπανηρές. Έπρεπε να είχατε κλείσει τις λακκούβες όταν ο καιρός το επέτρεπε και δεν υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις»

Ως προς τον χιονιά και το οδικό δίκτυο του Δήμου, ανέφερε: «Ο αποχιονισμός των δρόμων φθάνει περίπου στα 80.000 ευρώ. Αν και το παλέψετε, ειδικά ο κ. Παπαδημητρίου , δεν υπήρχαν τα αποτελέσματα, και είχατε και έλλειψη αλατιού», είπε ο κ. Τζιούμης.

Ο δήμαρχος Δ. Παυλής απαντώντας κάλεσε τον κ. Τζιούμη να κάνει ένα έγγραφο προκειμένου να του δοθεί αναλυτική κατάσταση για τα 80.000 ευρώ για τον αποχιονισμό.

«Αδικείτε τον εαυτό σας, κύριε Τζιούμη», είπε ο δήμαρχος, «με το να αναφέρετε ότι δεν πέρασε κανένα μηχάνημα»,  είπε ο κ. Παυλής.

Δεν δέχομαι ότι υπήρξε πρόβλημα με χιόνια, και αυτό μας έδειξαν και οι πολίτες.

Επίσης, ο κ. Παυλής υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε κλείσει τις λακκούβες σχεδόν στο σύνολό τους όταν έκανε καλό καιρό. «Τώρα δεν λειτουργούν τα εργοστάσια, για να πάρουμε πίσσα όταν θέλουμε εμείς. Η κατάσταση είναι κακή, αλλά σε αυτό ευθύνεται και η βροχή και το αλάτι και το χιόνι που έπεσε».

Ο κ. Παπαδημητρίου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι τα χρήματα για τον αποχιονισμό έχουν μεταφερθεί από το 2015, καθώς ο χειμώνας τότε δεν ήταν βαρύς, και συμπλήρωσε:

Ούτε μία στιγμή δεν έμειναν οι δρόμοι κοκαλωμένοι από τον πάγο και είμαι υπερήφανος για όλη την αντιμετώπιση που κάναμε ως Πολιτική Προστασία.

«Έχω φωτογραφία από όλους τους δρόμους της πόλης με τα χιόνια», είπε ο κ. Τζιούμης, δείχνοντας το κινητό του, ως απόδειξη ότι οι δρόμοι δεν είχαν καθαριστεί, απαντώντας στα αιχμηρά σχόλια του δημάρχου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:32 pm


Στα δικαστήρια ο Παυλής για την Κανονιστική

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Τρίπολης έκαναν κάποιες ερωτήσεις για θέματα του Δήμου με την πλειοψηφούσα παράταξη να απαντά. Πρώτος ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στην επίθεση του δημάρχου Τρίπολης εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με αφορμή την ακύρωση της κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται αποφάσεις, θέλω να ρωτήσω πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό, καθώς είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε και άλλα θέματα νομιμότητας», είπε.

Επίσης, ο κ. Σμυρνιώτης προχώρησε σε μια καταγγελία αναφορικά με ένα φορτηγό ανοιχτό το οποίο έφευγε από τη χωματερή του Αγίου Βλάση.

Αυτός ο κύριος γιατί πήγε εκεί, για να δει αν είναι καλός ο καιρός;

Ακόμη, ρώτησε τι γίνεται με τη μίσθωση, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για το μίσθωμα από το κράτος.

Ο κ. Παυλής αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, απάντησε στα ερωτήματα του κ. Σμυρνιώτη αναφέροντας ότι είχε απόλυτο δίκιο με αυτά που είπε για την ακύρωση της κανονιστικής αναφέροντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος του συγκεκριμένου υπογράφοντα από την Αποκεντρωμένη.

Είναι αδιάβαστος, είχε παραβεί τον νόμο και από εδώ και πέρα είναι στο στόχαστρο η κάθε τους αλληλογραφία.

«Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα τους παραδώσουμε τα κλειδιά να διοικούν, αυτοί είναι γελασμένοι», επανέλαβε ο κ. Παυλής.

Δεν έχουμε καμία κακή πρόθεση, διευκρίνισε ο δήμαρχος, αλλά όπως είπε η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί, επειδή δεν έχει κανείς δικαίωμα να μπαίνει σε θέματα που αφορούν τον Δήμο και το ΔΣ. «Η ιστορία θα έχει και συνέχεια», είπε, απευθύνοντας μήνυμα στους εμπλεκομένους να συνετιστούν.

«Στις 14-1-17 έγινε μια καταγγελία, από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους», τόνισε ο κ. Παυλής, αναφέροντας ότι «ο υπερεργολαβος έχει σύμβαση μαζί μας, και η μεταφορά γίνεται με press container και έτσι έγινε η μεταφορά», διευκρίνισε για την υπόθεση στον Άγιο Βλάση.

Όποια καταγγελία και αν έγινε, την γνωρίζουμε και τοποθετηθήκαμε. Όλα τα απορρίμματα που φέρνουν οι υπερεργολάβοι δεν πέφτουν στην γούβα αλλά στο πλάτωμα.

Για τη μίσθωση της χωματερής είπε ότι το μίσθωμα έχει λήξει και ο Δήμος είναι σε μια δικαστική διαδικασία έτσι ώστε να κλείσει το θέμα, καθώς το 2017 θα πάμε σε διαχείριση»

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:05 pm


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έκοψε τη βασιλόπιτα για το 2017

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Ως είθισται στην πρώτη συνεδρίαση κάθε έτους το ΔΣ κόβει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με τους επικεφαλής των παρατάξεων να δίνουν τις ευχές τους για καλή χρονιά.

Η πίτα είχε στηθεί στο κέντρο της αίθουσας και τα κομμάτια έκοψε ο πρόεδρος του ΔΣ Αν. Κακλαμάνος.

Το φλουρί κέρδισε ο κ. Δημόπουλος, δημοτικός σύμβουλος από την πλειοψηφούσα παράταξη, και το δώρο του ήταν ένα laptop.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:33 pm


Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ζητούν προσλήψεις προσωπικού

Σε μια περίοδο παρατεταμένης αμφισβήτησης και υπονόμευσης της ΔΕΗ, σε μια περίοδο που συντελούνται ανακατατάξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, διαπιστώνουμε καθημερινά την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Δυστυχώς, η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει σε ορισμένες ειδικότητες  τα κατώτατα  όρια, που επιτρέπεται για να λειτουργήσουν τα ορυχεία της ΔΛΚΜ.  Η Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. ΛΚΜ  έχει τονίσει επανειλημμένως αυτή την έλλειψη προσωπικού την οποία και έχει επισημάνει σε συναντήσεις με τη ΔΛΚΜ και την υπερκείμενη ιεραρχία.

Η έλλειψη προσωπικού εγείρει μείζονα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του ΛΚΜ, για να υπάρχει στοιχειώδης λειτουργία που θα διασφαλίζει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Εκείνο που χρειάζεται σήμερα το ΛΚΜ είναι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις και να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες που αυτές δημιουργούν. Εάν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις, το ΛΚΜ θα καταρρεύσει και ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων από την ανυπαρξία ουσιαστικής συντήρησης των εγκαταστάσεων και του πάγιου εξοπλισμού.

Καλούμε τη Διεύθυνση του ΛΚΜ και τη ΓΔ/ΟΡ να επιδείξουν μεγαλύτερη πρόθεση και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση όπου χρειάζεται έτσι ώστε να βγει το ΛΚΜ από το τέλμα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και είναι στη δυνατότητα και την ευχέρεια των διοικούντων να καταστούν εφικτά όλα όσα με σωστό χειρισμό μπορούν να κρατήσουν το ΛΚΜ στη δεσπόζουσα θέση του.

Έκπληξη και απορία μας δημιουργεί το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων συναδέλφων της προκήρυξης 3Κ/2015. Γιατί άραγε;;;;

Από την άλλη είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ προκειμένου να καλύψει στοιχειωδώς τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της προβαίνει στην προσωρινή λύση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Και αυτές ακόμη οι προσλήψεις δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο ΛΚΜ.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι καθημερινά τα κύρια μηχανήματα αλλά και συνεργεία υποστήριξης δεν επανδρώνονται, με συνέπεια η ΔΕΗ και η ελληνική οικονομία να χάνει εκατομμύρια ευρώ.

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού.

Ήδη η αντοχή και τα όρια των εργαζομένων έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και στην περίπτωση που δεν θα υπάρχει κάποια θετική κίνηση, η Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. ΛΚΜ θα προβεί σε κινητοποιήσεις για το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού στο ΛΚΜ.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 
             Ο                                                                           Ο
        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ                         ΖΕΡΒΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:23 pm


Μπλόκα των αγροτών στην Εθνική Πατρών - Κορίνθου έως την Πέμπτη

Έκλεισε λίγο μετά τις 17:45 η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, εξ αιτίας αγροτικής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, θα παραμένουν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλαιά Εθνική οδό.

Σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και την Πέμπτη θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:48 pm


Ποιοι σφυρίζουν στο Αρκαδικός - Παγκράτι

Ορίσθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ το Σάββατο (28/1, 17:00).

Διαιτητές της αναμέτρησης του Αρκαδικού με το Παγκράτι θα είναι οι κ.κ. Κατραχούρας, Κωνσταντινόπουλος και Λιότσος με κομισάριο τον κ. Κουκάκη.

Οι διαιτητές και κομισάριοι της 15ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών, είναι:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

ΔΑΚ Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Μαχητές Θεονάς-Σκούτας-Γιακείμη (Πίγκας)

ΔΑΚ Καλαμίτσας 16.00  Καβάλα-Εθνικός Πουρσανίδης Κ.-Παγώνης-Τζίμα (Μπακάλης)

Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος-ΑΕ Λάρισας Διαμαντής-Αναστόπουλος Α.-Κοντίλης (Ντάβαρης)

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ηρακλής Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης-Πιτσίλκας Β. (Μουζάκης Στ.)

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Ηράκλειο Δαρλαμήτσος-Καλογερόπουλος-Ζαχαρής (Κορασίδης)

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Παγκράτι Κατραχούρας-Κωνσταντινόπουλος-Λιότσος (Κουκάκης)

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίδων 1928-Ψυχικό Ταρενίδης Στ.-Κοτσιμπος-Σιμητόπουλος (Βαρνάς)

Δαϊς 17.00 Δούκας-Πανιώνιος Σώμος-Καλδίρης-Μπίκας (Άκελ)

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:32 pm


Η πρώτη τακτική επιχορήγηση των Δήμων της Αρκαδίας για το 2017

Το ποσό των 106.859.985,37 ευρώ κατανέμεται σε όλους τους Δήμους της χώρας ως πρώτη τακτική επιχορήγηση για το 2017.

Από τη σχετική απόφαση κατανομής προκύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είχε εξαγγείλει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, προχώρησε στη μείωση της παρακράτησης από την τακτική επιχορήγηση, (ΚΑΠ)  του ποσοστού χρηματοδότησης του Λογαριασμό Εξυγίανσης των ΟΤΑ από 4% στο 1%.

Δηλαδή αντί για 51,36 εκατ. ευρώ το χρόνο η παρακράτηση μειώθηκε στο ποσό των 13 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο  το ποσό της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης των δήμων παραμένει στο ίδιο επίπεδο, των 106,8 εκατ. ευρώ, που ήταν και πριν τη μείωση. Δηλαδή η διαφορά που προκύπτει με τη μείωση, 38,36 εκατ. ευρώ, δεν προστίθεται στο δωδεκατημόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών βασικός στόχος για το 2017 είναι να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση της  τακτικής επιχορήγησης των δήμων σε σχέση με πέρυσι. Επειδή λοιπόν  από φέτος οι δήμοι θα αναλάβουν και την καταβολή της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, την οποία μέχρι τώρα κατέβαλε το υπουργείο Παιδείας, ένα μέρος από τα 38,36 εκατ. ευρώ –  20 εκατ. ευρώ-  θα διατεθεί για την πληρωμή των καθαριστριών.

Ωστόσο τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ δεν είναι ξεκάθαρο πως θα διατεθεί. Πάντως από το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνιζαν ότι  θα επανεξεταστεί το θέμα αν προκύψει διαφορά μεταξύ του διατιθέμενου ποσού και των ύψους της μισθοδοσίας των καθαριστριών.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να καταργηθεί  η εισφορά  των δήμων στο Λογαριασμό Εξυγίανσης των ΟΤΑ και το εξοικονομούμενο ποσό να επιστρέψει στην τακτική χρηματοδότησή τους, γεγονός που σημαίνει ότι η μηνιαία τακτική χρηματοδότησή τους από τα 106,8 εκατ. ευρώ θα ανέλθει στα 110 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά για τους Δήμους της Αρκαδίας

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 135.226,24 ευρώ
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 197.995,66 ευρώ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 187.473,90 ευρώ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 112.319,39 ευρώ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 546.088,77 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:14 pm


ΠΕ ΠαΣοΚ: Δεν υπάρχει ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια

Όπως έχει ανακοινωθεί, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης για το έτος 2016. Η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠαΣοΚ, ωστόσο, με δελτίο Τύπου της επισημαίνει ότι ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι ενημερωμένη από το 2011 σχετικά με τα πεπραγμένα του Συμπαραστάτη και αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης δεν έχει ενημερωθεί σχετικά μέσω της δημοσιοποίησης του έργου του διαμεσολαβητικού αυτού θεσμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής και παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2016.

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 179 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση η οποία πρέπει να αναρτάται μαζί με τις τυχόν ειδικές προτάσεις που έχει υποβάλει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί προδήλως στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας για το έργο του Συμπαραστάτη και στη δημοσιοποίηση των προτάσεων του για τη βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η δημοσιοποίηση του έργου διαμεσολαβητικών θεσμών όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, αποτελούν ουσιώδη προϋπόθεση επιτυχούς λειτουργίας τους. 

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώνουν ότι η τελευταία αναρτημένη έκθεση πεπραγμένων του Περιφερειακού Συμπαραστάτη κ. Γεωργίου Μπουλούκου, αφορά το έτος 2011. Το γεγονός αυτό αποτελεί οπωσδήποτε ουσιώδη παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιών, διότι με αυτό τον τρόπο δεν καθίσταται δυνατό να ενημερωθούν οι πολίτες της περιφέρειας και κάθε ενδιαφερόμενος για το έργο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και συνεπώς να το αξιολογήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με αυτή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου,  που ισούται με το 75% των κάθε είδους αποδοχών, εξόδων παράστασης και επιδομάτων ή προσαυξήσεων του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, που σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2/1015/ΔΕΠ/5.1.2016 Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται στο ποσό των 3.473 ευρώ περίπου μηνιαίως.

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνολική αξιολόγηση του παρεχόμενου από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη έργου, θα πρέπει να αναρτηθούν άμεσα όλες οι ετήσιες εκθέσεις του και οι τυχόν υποβαλλόμενες προτάσεις και οι σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη ρητή πρόβλεψη του ν. 3852/2010 (Σχέδιο «Καλλικράτης»).

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:02 pm


Τατούλης: Ο τόπος έχει ανάγκη από άδολο πατριωτισμό (vid)

«Ο τόπος χρειάζεται τον άδολο πατριωτισμό, αυτόν που αποτελούσε το σκληρό πυρήνα στην ιστορική μας πορεία, που δεν έχει προσωπικά αφηγήματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στην 195η Επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017.

«Είναι ένας πατριωτισμός που φαίνεται κυρίως στα μάτια της νέας γενιάς και από τον οποίο πρέπει να εμπνευστεί η νέα γενιά. Να καταλάβει τα λάθη τα δικά μας, να πάρει πρωτοβουλίες και να βγει μπροστά, για να έχει ελπίδα και προσδοκία» συνέχισε ο κ. Τατούλης και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν σύγχρονοι Μεσσίες. Ελπίδα αυτού του τόπου είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

«Με ειλικρινή χαρά καλωσορίζω σήμερα όλους τους υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής του τόπου και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτή η συνάντηση έχει ουσιαστικά ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε την ανάγκη «να ξαναθυμηθούμε με καθαρή ματιά όλα αυτά τα γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την εξέλιξη στον τόπο μας».

«Ερχόμαστε εδώ λοιπόν για να θυμηθούμε και να δούμε νοερά τις συνθήκες που έλαβε χώρα η Ά Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων το 1821 στις 20 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να θυμηθούμε ότι αυτή η προσπάθεια που ολοκληρώθηκε εδώ σε αυτό τον τόπο ξεκίνησε από το Άργος. Η σύγκρουση στρατιωτικών και πολιτικών ωστόσο έφερε τη Συνέλευση σε αυτό τον τόπο, ως τόπο ασφαλή» ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η Συνέλευση αυτή έγινε με αποκλεισμούς των στρατιωτικών. Κυριάρχησαν οι πολιτικοί και αυτό έχει την ειδική του αναφορά, γιατί θεωρούμε ότι αυτός ο τόπος βρήκε το δρόμο του μέσα από μια άυλη λογική μιας δήθεν συμφιλιωμένης, ενωμένης προσπάθειας. Δεν υπήρξε αυτή η διαδικασία. «Η χώρα αυτή βρήκε το δρόμο της μέσα από συγκρούσεις, μέσα από ανατροπές, μέσα από συμφωνίες, μέσα και κυρίως από το εθνικό υποσυνείδητο που έβαζε όλους τους Έλληνες, ο καθένας από τη δική του την πλευρά και με τις δικές του ιδιαιτερότητες, σε μια λογική υπεράσπισης της πατρίδας και του συμφέροντός της».

Ο τόπος μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μέσα από αυτά τα ιστορικά συμβάντα έβρισκε πάντα το βηματισμό του, υποστήριξε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι όταν αρθρώθηκαν προσωπικά αφηγήματα ο τόπος είχε τις δικές του οδυνηρές περιπέτειες. «Το αφήγημα το πατριωτικό, το αφήγημα το επίκαιρο δεν μπορεί να έχει απλώς και μόνο ένα στυγνό, καταγγελτικό λόγο».

«Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να εμπνευστούμε από όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και εξέφρασε «τη βαθιά προσήλωση στη Δημοκρατία, και στη δημοκρατική μας λειτουργία ως κοινωνία, την οποία θα πρέπει να έχουμε, και πάνω απ’ όλα την τήρηση των νόμων, που αποτελούν τα στοιχεία αυτό που θέλουμε να περιγράψουμε ως επιρροή από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό».

Δελτίο Τύπου    

Video: 
Video of pVXP9Oq8qno

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:20 pm


Βραδινό σκι στο Μαίναλο (vid)

Το σκι είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δυναμικά σπορ στη φύση και χαρίζει μαγικές στιγμές στους πιστούς οπαδούς του, καθώς εκτός από την ταχύτητα και την αίσθηση του χιονιού κάτω από τα πέδιλα, οι σκιέρ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά χιονισμένα τοπία και την ομορφιά των βουνών.

Τη νύχτα, δε, το αγαπημένο σπορ παρέχει άλλες απολαύσεις στους ακολούθους του: το χιόνι που λάμπει, η ησυχία του βουνού, το μυστηριακό παγωμένο τοπίο κάνουν την αναμέτρηση με τη φύση μια πραγματική εμπειρία.

Απολαύστε κι εσείς στο βίντεο του Χρήστου Τσούτσια μια νυχτερινή διαδρομή στο χιονισμένο Μαίναλο.

Video: 
Video of 199531090

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:01 pm


Πέθανε ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης ο σκηνοθέτης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου, πανεπιστημιακός και ακαδημαϊκός. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 3 το απόγευμα. 

Το περασμένο καλοκαίρι έκανε την τελευταία του σκηνοθετική εμφάνιση με τον «Αμύντα» του Γεωργίου Μόρμορη, στο Ηρώδειο και υποκλήθηκε στο κοινό του. Ηταν το τελευταίο χειροκρότημα για τον μεγάλο θεατράνθρωπο που τίμησε το θέατρο του και τη χώρα του.

Ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου, σκηνοθέτης, μεταφραστής, καθηγητής και ακαδημαϊκός, πλούτισε με τις παραστάσεις του το ελληνικό θέατρο. 

Δείτε την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος για την παράσταση «Αμύντας» στο in.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του συνθέτη Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Mπουρεξάκη. Η καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας τον οδήγησε προς το θέατρο. Σπούδασε αρχικά στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απο την οποία απεφοίτησε το 1961. Την περίοδο 1966-1970 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.ά.. Σπούδαζε μάλιστα με υποτροφία θέατρο και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1970 έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1962 είχε ιδρύσει τη «Νεοελληνική Σκηνή» ενώ το διάστημα 1971-1977 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας παραστάσεις στην Επίδαυρο και αλλού.
Το 1975 ίδρυσε το «Αμφι-θέατρο», με το οποίο διοργάνωνε παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Το 1989 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ το 1991 ανέλαβε την έδρα Θεατρικών Σπουδών που μόλις είχε δημιουργηθεί. 
Την περίοδο 1977-1980 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την περίοδο 1984-1987 διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το διάστημα 1997-1999 πρόεδρος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Κάρολος Κουν» (1988), το βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (1994), το βραβείο Σκηνοθεσίας της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (1996), με το παράσημο του «ταξιάρχη του τάγματος του Φοίνικος» απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώ το 2005 εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2011 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναστείλει τη λειτουργία του «Αμφι-θεάτρου» λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Στις 12 Ιανουαρίου 2012 ανακηρύχθηκε αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος το 2013.

Ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου (1953-2005), με την οποία απέκτησαν τον Αντίοχο (1986-2010) και την Κατερίνα.

(ΠΗΓΗ: kathimerini.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:37 pm


Συντονιστής στην ΠΕ Πελοποννήσου του ΠαΣοΚ, ο Γ. Άρχοντας

Το  άρθρο 30 του Καταστατικού  του ΠΑΣΟΚ,  προβλέπει την συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής αποτελούμενη από τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς ΠΑΣΟΚ κάθε Περιφέρειας.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξελέγη Συντονιστής, ο Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιάννης Άρχοντας.

Η Περιφερειακή Επιτροπή είναι το ανώτερο συντονιστικό και προγραμματικό όργανο του κινήματος στην Περιφέρεια.

Διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες για τη διαμόρφωση της πολιτικής και των προτεραιοτήτων του Κινήματος.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:30 pm


Πολιτική πρωτοβουλία Τατούλη για τα προβλήματα από τους δασικούς χάρτες

Πολιτική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των εκρηκτικών συνεπειών του για τους πολίτες. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντοπίζει τις μεγάλες αδυναμίες που αφορούν:

•    Το γεγονός ότι η ανάρτηση γίνεται αποκλειστικά Ηλεκτρονικά αποκλείοντας απ’ αυτήν τον κάθε πολίτη που δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και την δυνατότητα να χειριστεί την online εφαρμογή της ΕΚΧΑ που έχει σχεδιαστεί για γνώστες GIS
•    Το απαράδεκτα υψηλό ειδικό τέλος που φτάνει ως τις 3.600 ευρώ και απαιτείται να καταβάλει ο πολίτης προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος σύνταξης των χαρτών έχει καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
•    Την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας στην ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που προσδιορίζουν τις αστικές περιοχές προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα.
•    Την ασυμβατότητα που υπάρχει μεταξύ των δασικών χαρτών και των διαγραμμάτων του ΟΣΔΕ που θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό αγροτών σε απώλεια των επιδοτήσεων.
•    Την πλειάδα των σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται και αφορούν τον χαρακτηρισμό ως δάσους χιλιάδων στεμμάτων καλλιέργειας ήμερης καστανιάς, και ελιάς με υπεραιωνόβια δένδρα.         

Στην επιστολή που απέστειλε  επισημαίνει με έμφαση ότι δεν θα επιτρέψει μέσα από μια προσχηματική ανάρτηση των δασικών χαρτών: 
•    Να μην αναδειχθούν και να μη διορθωθούν πλειάδα σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται σ’ αυτούς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις απαξιώσεις τους.  
•    Να αναγκαστούν χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα  για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και τελικά να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια.
•    Να δημιουργηθεί ένα αβέβαιο τοπίο σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα που θα ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική  την οποία με μεγάλη προσπάθεια και  κόπο η Περιφέρεια δημιούργησε στην Πελοπόννησο. 
•    Να θεσμοθετηθούν λανθασμένα δασικές χρήσεις σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που θα προκαλέσουν την απώλεια  εκατομμύριων ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων για τον αγροτικό τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά την προσωπική παρέμβαση του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και ταυτόχρονα την υλοποίηση ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:14 pm


Η Ελλάδα κερδίζει;

Ο γερμανικός Τύπος μεταφέρει ότι η Ευρωζώνη έχει δώσει το «πράσινο φως» στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα κερδίζει» είναι ο τίτλος ενός μικρού της «Süddeutsche Zeitung», όπου σημειώνεται ότι «μετά την αντιπαράθεση για το δώρο Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους η Αθήνα παίρνει τελικά τις διευκολύνσεις για το χρέος. Τη Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σχετικά μέτρα. Έτσι, εκλείπει πλέον ένα σημείο τριβής ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη. Εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόκειται να συμμετάσχει στην τρέχουσα δανειακή σύμβαση (για την Ελλάδα). Για το ζήτημα αυτό η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «συνομίλησαν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός. Ο Σόιμπλε δήλωσε σχετικά στο Bloomberg: ''αν τροποποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να διαπραγματευθούμε άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα συμβούλευα να ζητήσουμε την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου''». 

«Διευκολύνσεις για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος στο σχετικό ρεπορτάζ της «Frankfurter Allgemeine». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «το Eurogroup είχε αποφασίσει ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου τα μέτρα. Τα οποία όμως στη συνέχεια ''πάγωσαν'', καθώς η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε εφάπαξ πληρωμές για άπορους συνταξιούχους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους πιστωτές. Στο μεταξύ, η σχετική αντιπαράθεση έχει διευθετηθεί, μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για φέτος».

Από την άλλη πλευρά, το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει ότι μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να προσδοκά ένα «αντίδωρο» από την Ευρωζώνη που να σχετίζεται με την ελάφρυνση του χρέους για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αλλά με σημείωμά του ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) αποκλείει κάτι τέτοιο:

«Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αποσαφηνίσθηκε εκ νέου πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ''ενδέχεται'' να περιγραφούν μετά τον Αύγουστο του 2018 υπό την προϋπόθεση ότι κριθεί απαραίτητη η λήψη τους και κυρίως υπό την προϋπόθεση ότι ενδιάμεσα η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα του ESM. Από το εν λόγω σημείωμα του ESM αναφύεται όλη η γερμανική επιχειρηματολογία για το γιατί η ζώνη του ευρώ δεν δέχεται να υπεισέλθει καν στη συζήτηση για μια αόριστη ''υπόσχεση'' απομείωσης του χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε έναν τρόπον τινά ελιγμό, αποστέλλοντας μια επιστολή με την οποία η ελληνική πλευρά δεσμεύεται ότι θα παρουσιάσει πρόταση στο Eurogroup. Οι εταίροι, από την άλλη, επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν την πρόθεσή τους για το ελληνικό χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές. Από τη μια, λοιπόν, η Ελλάδα δεσμεύεται, αλλά από την άλλη οι εταίροι της δεν τηρούν τις δεσμεύσεις. Εξάλλου, δέσμευση για το χρέος είχαν αναλάβει και επί Σαμαρά - Βενιζέλου. Και από τότε η ελληνική πλευρά απλώς περιμένει.

Επομένως, προς τι οι πανηγυρισμοί στον γερμανικό Τύπο; Μεσοπρόθεσμα μέτρα και συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ θα αποφασιστούν μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως όλα δείχνουν, και εν τω μεταξύ η δεύτερη αξιολόγηση αργεί δραματικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:00 pm


Σοκ με Γκοντό

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα αναφορικά με τον τραυματισμό του Σεντρίκ Γκοντό με τις εξετάσεις να δείχνουν θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο κάτι που σημαίνει πως ο νεαρός επιθετικός αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον 1, 5 με 2 μήνες.

Αναλυτικά το ιατρικό δελτίο του Αστέρα Τρίπολης για τον Σεντρίκ Γκοντό

Ο Centric Gondo υποβλήθηκε σε εξέταση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στο δικέφαλο. Ο Ιβοριανός επιθετικός του ΑΣΤΕΡΑ θα μείνει εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 4:41 pm


Η κιτρινομπλέ αποστολή για το κύπελλο

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (25/01, 17:15). 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες

1. Kosicky, 30. Αθανασιάδης

Αμυντικοί

3. Haiduckyk, 18. Γιαννούλης, 33. Selin, 35. Ευαγγέλου, 77. Κυριακόπουλος

Μέσοι

7. Mazza, 17. Iglesias, 19. Τσιλιανίδης, 20.Farina, 21. Δημούτσος, 23. Καλτσάς, 27. Κώτσιρας, 29. Μπαστιάνος, 54. Hamdani

Επιθετικοί

10. Ιωαννίδης, 11. Μανιάς

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 4:00 pm


Συνεργασία της ΠΕΔ με τους Δήμους

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου  2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης, η 1η του 2017, συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, κατά την οποία συζητήθηκαν από τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβούλιου όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν οι παρακάτω:

Α.  Απολογισμός έτους 2016 - Προϋπολογισμός - Πρόγραμμα Δράσης της    ΠΕΔ έτους 2017

Ψηφίστηκαν ομόφωνα, μετά από εισήγηση της Ε.Ε., ο απολογισμός της ΠΕΔ για το έτος 2016, ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης της για το έτος 2017. Το πρόγραμμα δράσης της ΠΕΔ για το έτος 2017 περιλαμβάνει τους ακόλουθους τέσσερις (4) άξονες:

1.     α. Διοργάνωση Ημερίδων και Συνεδρίων,

β. Συμμετοχή των Αιρετών σε συνέδρια και ημερίδες,

2.    Συνεργασία της ΠΕΔ με τους Δήμους για την προώθηση θεσμικών θεμάτων και δράσεων, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

3.    Συμμετοχή της ΠΕΔ σε διοργανώσεις  των Δήμων, που αφορούν πολιτιστικά  γεγονότα Πελοποννησιακής εμβέλειας και

4.     Συμμετοχή της ΠΕΔ σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά  Προγράμματα, η υλοποίηση των οποίων θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση της ΠΕΔ.

Β. Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ Πελοποννήσου σε Επιτροπές & Συμβούλια

Τέλος με ομόφωνες επίσης αποφάσεις ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ με τους αναπληρωτές τους σε Επιτροπές και Συμβούλια Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου.

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:31 pm


Η διαιτητική τριάδα του Αστέρας - Τρίκαλα

Ορίσθηκε η διαιτητική τριάδα για την επαναληπτική αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τα Τρίκαλα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (25/1, 17:15) στο γήπεδο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Νικόλαος Ρατσιάτος του συνδέσμου Αργολίδας με βοηθούς τους Γεώργιο Σταυρουλάκη του συνδέσμου Ρεθύμνου και Γεώργιο Παλαμίδα του συνδέσμου Λακωνίας με τέταρτο διαιτητή τον Νικόλαο Ανούσο επίσης του συνδέσμου Λακωνίας και παρατηρητή τον Σπυρίδων Βούλγαρη του συνδέσμου Πειραιά.

Επαναληπτικός Κυπέλλου Ελλάδος

Τετάρτη (25/1, 17:15)

Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα: Ρατσιάτος-Σταυρουλάκης-Παλαμίδας

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:02 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr