1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού

Tο κείμενο που διαβάστηκε  στη συγκέντρωση των πολιτών στην Τρίπολη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.
Διευκρινίζουμε τα εξής:

1) Όλο το Δ.Σ. του Δ. Τρίπολης έχει ευθύνες, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί, και όλες οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν απ’ το Δήμο. Όμως εξ αντικειμένου τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αυτή τη στιγμή η παρούσα Δημοτική Αρχή.

2) Δεν είμαστε αρμόδιοι να γνωρίζουμε αν φέρει μεγαλύτερες ευθύνες ή όχι η Περιφέρεια. Όμως όταν δια στόματος κ. Νικολάκου μας λέει να «κόψουμε το λαιμό μας» δεν δείχνει τη δέουσα αλληλεγγύη και συνεργασία για ένα πρόβλημα που απειλεί ήδη την υγεία όλων μας.

3) Το να χωροθετήσεις ένα ΧΥΤΥ στον Δ. Τρίπολης ο οποίος έχει μία πολύ μεγάλη έκταση, δεν απαιτεί τους χρόνους που ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Θέλει μία σειρά εγκρίσεις από Υπηρεσίες, ΟΜΩΣ στην παρούσα φάση ποια Αρμόδια Υπηρεσία θα πάρει την ευθύνη να καθυστερήσει έστω και μία ημέρα την απαιτούμενη από αυτήν έγκριση; Αλήθεια την περιβαλλοντική μελέτη για Μεγαβουνι γιατί δεν την προχωρεί? Εκεί ποιος του φταίει?

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Δημοτική Αρχή το πρόβλημα ήταν γνωστό και έχουν ήδη περάσει 6 μήνες!

Απλά θέλει τόλμη και ισχυρή Βούληση. Δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού και να κρατάει όμηρο ολόκληρη πόλη.

4) Το Λεβίδι δεν είναι λύση ούτε προσωρινή. Μιλάμε για παράνομο ΧΑΔΑ που έπρεπε ήδη να έχει «κλείσει» και ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή Natura στην «καρδιά» του Μαινάλου. Ο Δήμος Τρίπολης εκτείνεται σε τόσες «ερημιές» και ξεροβούνια, δεν χρειάζεται να μολύνουμε το Μαίναλο.

5) Αν κοιτάξουμε στους γύρω Δήμους της Περιφέρειας και όχι μόνο, θα διαπιστώσουμε ότι ήδη πολλοί από αυτούς κάνουν πιο ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων τους με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση σε πολύ μεγάλα ποσοστά με οικονομικά οφέλη για τους δημότες.

Ο Δήμος Τρίπολης εκτός από το να λύσει το προσωρινό μεν Τεράστιο δε, πρόβλημα της αποκομιδής των ήδη υπαρχόντων απορριμμάτων της Τρίπολης, θα πρέπει από τώρα να προσανατολιστεί σε τέτοιου είδους λύσεις και να ζητήσει τεχνογνωσία από γειτονικούς δήμους (π.χ. Δήμος Ευρώτα, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Ελευσίνας κτλ).

Ταυτόχρονα θα πρέπει με τη βοήθεια φορέων και συλλόγων που έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για την ανακύκλωση.
Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή:

1) Να δημοσιεύσει (με αριθμούς πρωτοκόλλου, ημερομηνίες κτλ) τις επιστολές και γενικά τις ενέργειες που έχει κάνει για τη λύση του προβλήματος.

2) Να ενημερώσει το Λαό της Τρίπολης ποιες Υπηρεσίες εμπλέκονται στην έγκριση του νέου ΧΥΤΥ στο Μεγαβούνι ή οπουδήποτε αλλού και ποια είναι η Υπηρεσία που την καθυστερεί.

3) Για οποιοδήποτε ΧΥΤΥ επιλέξει να ζητήσει την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. ώστε όλοι μαζί να πάρουν την ευθύνη.

4) ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ
• ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ
• ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ 
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ !

Καλούμε επίσης την Περιφέρεια Πελ/σου να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και συνεργασία στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει για την Πόλη και να πάψει να «κωφεύει» στις Ανάγκες του Δήμου Τρίπολης.
Αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Το παρόν να δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ καθώς και να αποσταλεί και στους φορείς, συλλόγους κτλ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 12:31 am


Το απόρθητο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Ο Αστέρας είναι μία από τις τρεις αήττητες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος στην έδρα τους, μαζί με τον Ατρόμητο και τον Πανθρακικό, καθώς σε δέκα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μετράει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες, ενώ ο Ατρόμητος έχει 7 νίκες και 4 ισοπαλίες και ο Πανθρακικός 6 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Ειδικά τα δύο τελευταία δύο χρόνια η δύναμη του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» φαίνεται και από τους αντίστοιχους αριθμούς. Σε 30 παιχνίδια στην Τρίπολη, ο Αστέρας μετράει 19 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Αν μάλιστα καταφέρει ο Αστέρας να τελειώσει αήττητος τα παιχνίδια στην έδρα του στην κανονική περίοδο, θα είναι η πρώτη φορά που τα καταφέρνει, στα οκτώ χρόνια που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.

Αξίζει σήμερα να δούμε τον απολογισμό στα 120 εντός έδρας παιχνίδια του Αστέρα, αριθμό που συμπλήρωσε στον αγώνα με τον ΟΦΗ και τι κατάφερε κάθε σαιζόν στην κανονική περίοδο πρωταθλήματος.

Στην πρώτη στήλη καταγράφεται η αγωνιστική περίοδος, στη δεύτερη το ρεκόρ της ομάδας σε νίκες, ισοπαλίες, ήττες και στην τρίτη στήλη τα γκολ (υπέρ και κατά).

2007-2008: 7-6-2, 14-7

2008-2009: 5-5-5, 22-14

2009-2010: 7-3-5, 20-18

2010-2011: 3-5-7, 12-17

2011-2012: 8-5-2, 17-8

2012-2013: 11-2-2, 26-9

2013-2014: 10-6-1, 30-14

2014-2015: 9-4-0, 26-7

Συνολικά σε 120 παιχνίδια κανονικής περιόδου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας έχει απολογισμό 60 νίκες, 36 ισοπαλίες, 24 ήττες και 167-94 γκολ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 10:30 pm


Αρκαδικός: Όλα έτοιμα για Λαγκαδά

Το απόγευμα της  Πέμπτης 26/02 ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αρκαδικού για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Λαγκαδά.

Ο Γιάννης Καστρίτης φάνηκε πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και το μόνο που ζητούσε ήταν καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση.

Το πρόγραμμα της προπόνησης είχε να κάνει με την τακτική και τα συστήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες του Αρκαδικού για τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά.

Το μεγαλύτερο κομμάτι στο οποίο δούλεψαν οι παίκτες είχε να κάνει με το πώς θα ξεκλειδώνουν κλειστές άμυνες που συχνά αντιμετωπίζει ο Αρκαδικός και η ανταπόκριση των παικτών άφησε ικανοποιημένο τον κόουτς της ομάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 9:49 pm


Βασάνιζαν ηλικιωμένους και τους λήστευαν

Εξαρθρώθηκαν δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και βιασμούς σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε (16) ληστείες, (9) κλοπές, βιασμό, μια απόπειρα βιασμού και διακίνηση όπλων, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση , συνελήφθησαν χθες (25.02.2015) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορίνθου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42,39, και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα –δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 39,33 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί κατά το προανακριτικό έργο και τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση , οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της.

Πρόκειται για τον 39χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη εγκληματική ομάδα, δύο ακόμη 30χρονων ομοεθνών συνεργών του και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, βιασμός τετελεσμένος και σε απόπειρα, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης, αξιοποίησαν όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία και τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, τη δομή τους και τον τρόπο δράσης τους.

Σχετικά με την πρώτη εγκληματική οργάνωση :

Χθες (25.02.2015) το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τα τρία μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των δραστών, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

 (3) πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες,
 (174) φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων,
 (6) κινητά τηλέφωνα,
 πληθώρα καρτών κινητών τηλεφώνων ( sim ).

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, έντεκα (11) ληστείες και πέντε (5) κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να είναι αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν του παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ. ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προξενούσαν σωματικές βλάβες στους παθόντες ακόμη και με εργαλεία (αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν στοιχεία κατόχου τρίτο πρόσωπο ή πλαστά στοιχεία, ενώ συχνά έφευγαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αλβανία για να μην εντοπίζονται εύκολα.

Σε δύο ληστείες που έλαβαν χώρα στις (30-5-2013), σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο ημεδαπό τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση όπου οι δράστες στις 20/6/2013 τα ξημερώματα, σε χωριό των Καλαβρύτων, εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν το συζυγό της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν τα άκρα των παθόντων με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.

Επιπλέον από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο 39χρονος συλληφθείς εμπορευόταν και πωλούσε όπλα, που προμηθευόταν από την Αλβανία και αποκόμιζε από την κάθε συναλλαγή το χρηματικό ποσό των 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του όπλου.

Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ περίπου, κοσμήματα αξίας πάνω από (2.000) ευρώ, ένα αυτοκίνητο, και άλλες οικιακές συσκευές.

Για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση :

Τα μέλη της είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 22/12/2012 μέχρι και 29/12/2012 (5) ληστείες, έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας.

Ειδικότερα, οι δράστες επέλεγαν κατοικίες και τις προσέγγιζαν, κυρίως νυχτερινές ώρες ώστε να γίνονται αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό, κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν τα τηλέφωνα των παθόντων, τους έδεναν τα άκρα και τους φίμωναν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία οι δράστες στις (27-12-2012), αργά το βράδυ εισήλθαν σε οικία αντρόγυνου ημεδαπών στην Πάτρα, ηλικίας 64 και 67 ετών στους οποίους άσκησαν βία, τους φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (25.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους το χρηματικό ποσό των (1.280) ευρώ, καθώς και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 9:18 pm


Τρίπολη πόλη ιστορική έχεις καταντήσει χωματερή (photos+video)

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Τρίπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Οι πολίτες ολόκληρου του δήμου αφού εξάντλησαν τα αποθέματα υπομονής τους ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη, τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Πετρινού και η πορεία κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι πέταξαν στην είσοδο σακούλες με απορρίμματα και κάδους απορριμμάτων. Οι πολίτες φανερά εκνευρισμένοι και αγανακτισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως:

"Άμα δεν μπορείτε να παραιτηθείτε"

"Ούτε μία μέρα υπομονή, μαζέψτε τα σκουπίδια Τατούλη και Παυλή"

Ένα συλλαλητήριο που προφανώς είχε αργήσει, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εγκυμονούν. Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει χτυπήσει ήδη το καμπανάκι, αλλά θα πρέπει να προβεί και σε άλλες κινήσεις, καθώς τα σκουπίδια πλέον είναι πάρα πολλά και οι πολίτες κινδυνεύουν.

Όπως φώναζαν και οι πολίτες στο συλλαλητήριο "τα παιδιά μας κινδυνεύουν"!

Video: 
Video of DdoJgIDCeBs
Video of s9Bbo_w3kzE
Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:32 pm


Οι διαιτητές των αγώνων της Α και Β Αρκαδίας

Μετά την κλήρωση που έγινε ορίσθηκαν οι παρακάτω διαιτητές για να διευθύνουν τους αγώνες για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας και την 15η αγωνιστική του 1ου ομίλου και την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της  Β’ Αρκαδίας.

Α’ Αρκαδίας

Σάββατο 28/2 (15:00)

Ορχομενός Λεβιδίου-Δόξα Μεγαλόπολης: Γκριτζέπης-Τριανταφύλλου-Νίκα

Απόλλων Τυρού-Βρασιές:  Βεργέτης-Μπαλάσης-Αθανασίου

ΑΕΚ Τρίπολης-Ηρακλής Βρερβένων: Δελφάκης-Αναστόπουλος-Πετρόπουλος

Κυριακή 1/3  (15:00)

Παγγορτυνιακός-Λεωνίδιο: Μπαμπάς-Τόγιας-Χαραλαμπόπουλος-Χασάπης

Πανθυρεατικός-Τεγέα: Γκοβέσης-Σταματόπουλος-Μαντάς

Κορακοβούνι-Νικηταράς: Διαμαντόπουλος-Κωτσίρος-Κύριος

Β’ Αρκαδίας

1ος όμιλος

Σάββατο 28/2 (15:00)

 Κάψια-Αναγέννηση: Δημογέροντας-Παναγόπουλος-Μυριούνης

Ελπίδα-Νεστάνη: Ψύλλας Δ. – Τσούκας-  Ψύλλας Π.

Άρης Τρίπολης-Πανιώνιος: Αυγερινός-Καματάκης-Σταματόπουλος

Κυριακή 1/3

(11:00) Μαντινειακός-Κανδύλα: Δημογέροντας-Χαραλαμπόπουλος-Σταματόπουλος

(15:00) Μέγας Αλέξανδρος-Δημητσάνα: Ψύλλας Δ. – Τσούκας-  Ψύλλας Π.

2ος όμιλος

Σάββατο 28/2 (15:00)

Ελαιοχώρι-Αχιλλέας: Σταματόπουλος-Μαντάς-Γούτσος Καραγιάννης

Ερμής Μελιγούς-ΑΕ Μαρίου: Γκοβέσης-Χασάπης-Μάγκλαρη

Κυριακή 1/3 (15:00)

Πάρνωνας-Φορτούνα: Παζιούρος-Μάγκλαρη-Μυριούνης

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Κορύθιο: Βεργέτης-Μπαλάσης-Πουτσελάς

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:04 pm


Ζωντανή μετάδοση του αγώνα Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός

Ο Αρκαδικός το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει τον Ερμή Λαγκαδά, ένα παιχνίδι που θα έχετε την δυνατότητα να δείτε ζωντανά.

Το ArcadiaPortal.gr ακολουθεί τον Αρκαδικό σε κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα και μέσω live streaming προσφέρει στους φίλους του συλλόγου να παρακολουθούν όλους τους εκτός έδρας αγώνες. Έτσι και το Σάββατο σε αυτό το παιχνίδι το ArcadiaPortal.gr με την βοήθεια των χορηγών MEDICIN  Τριανταφυλλόπουλος, DEVEROS PIZZA και Internet Media Services θα μεταδώσει το σπουδαίο αυτό παιχνίδι με ζωντανή εικόνα και ήχο για να μην το χάσει κανένας φίλος του συλλόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:55 pm


Αστέρας Τρίπολης: Προπόνηση σε υψηλούς ρυθμούς

Μπορεί η 26η αγωνιστική της Super League και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να αναβλήθηκε λόγο της διακοπής πρωταθλήματος από τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως ο Αστέρας συνεχίζει τις προπονήσεις του με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό.

Το προπονητικό πρόγραμμα της Αρκαδικής ομάδας το απόγευμα της Πέμπτης  (26/2) ε αφιερώθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του σε πολλά παιχνίδια με μπάλα στο μισό γήπεδο και συνεχόμενους αγώνες 6 εναντίον 6 με τον Στάικο Βεργέτη να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν  οι Σανκαρέ, Ιγκλεσιας, Τορμένα και Λομπάτο. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:50 pm


Espresso με τον Γιάννη Θανόπουλο

Η στήλη του ArcadiaPortal «Espresso» βρέθηκε για άλλη μία φορά στο παρκέ του Αρκαδικού, φιλοξενώντας τον Γιάννη Θανόπουλο ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα, γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1991, έχει ύψος 1,95 και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Πέρυσι αγωνιζόμενος με την φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας, πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στον Απόλλωνα Πατρών και στην Απολλωνιάδα.

Με τον Γιάννη Θανόπουλο απολύσαμε έναν ζεστό espresso στο Cova café,  κάνοντας μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

-Πρώτη σου χρονιά Αρκαδικό.  Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις το καλοκαίρι στην ομάδα;

Φέτος ο Αρκαδικός είναι μία πάρα πολύ καλά στημένη ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες και πάρα πολύ καλά ονόματα. Όσο για την απόφασή μου να έρθω στην ομάδα, μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ότι ήρθαν και δύο πρώην συμπαίκτες μου από την Αμαλιάδα ο Σάκης ο Καρύδας και ο Πέτρος Νοέας, αλλά και το γεγονός φυσικά πως για μία ακόμα χρονιά θα βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο  της Α2 κατηγορίας με μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

-Αγωνίζεσαι στα γκαρντ, μια θέση με πολλές απατήσεις τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, αλλά και με αρκετό ανταγωνισμό.

Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη θέση κυρίως και από την άποψη της άμυνας, διότι οι περισσότερες ομάδες είναι στημένες στη θέση των γκαρντ γιατί έχεις να μαρκάρεις τα καλύτερα ατού των άλλων ομάδων. Σίγουρα θέλει προσπάθεια και καθημερινή δουλειά, για να μπορέσεις να είσαι και εσύ ανταγωνιστικός απέναντι στους άλλους.

-Ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες σου και τα όνειρα για το μέλλον;

Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ και να βελτιώνομαι και πιστεύω κάποια στιγμή να ανταμειφθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται.

-Μίλησέ μας λίγο για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και για τις «οικογενειακές» σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ σας.

Για μπορέσει μια ομάδα να κυνηγήσει την άνοδο και να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να είναι μια «οικογένεια». Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι ενωμένοι και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο, όλοι είμαστε μία «οικογένεια», δεν υπάρχουν διχόνοιες και κλίκες που ενδεχομένως υπάρχουν σε άλλες ομάδες και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ για να πετύχουμε τον στόχο μας.

-Η άποψη σου για τον Γιάννη Καστρίτη, που είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος προπονητής.

Εγώ τον κόουτς είχα την τιμή να τον γνωρίζω και από πολύ παλιότερα όταν τον είχα προπονητή σε εφηβικές ηλικίες στην Πάτρα. Θεωρώ πως είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής με πολλές γνώσεις για το μπάσκετ που προσπαθεί και κοιτάζει συνεχώς να βελτιώνεται. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με νέους προπονητές που βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο που κάθε μέρα δουλεύουν τόσο σκληρά.

- 9 «στροφές απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος. Θα καταφέρει ο Αρκαδικός να πετύχει τον στόχο του;

Έχουμε 9 τελικούς ακόμα. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που από τον πρώτο έως και τον τελευταίο μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς κοιτάζουμε μόνο το πρόγραμμα το δικό μας και κανενός άλλου και θέλουμε να κάνουμε 9 νίκες να συνεχίζουμε τη σκληρή καθημερινή δουλειά των προπονήσεων και στο τέλος να κάνουμε ταμείο.

-Πέρυσι, άνοδος με τον Κόροιβο στην Α1. Κάτι ανάλογο στοχεύεις και φέτος με τον Αρκαδικό. Ποια είναι τα συναισθήματα που υπάρχουν όταν έρχεται μια τέτοια μεγάλη επιτυχία;

Νιώθεις το απόλυτο συναίσθημα. Είναι η ανταμοιβή των κόπων σου και της δουλειάς σου και όλη η προσπάθεια που έχεις κάνει μέσα στη χρονιά και πιστεύω πως ο  κάθε παίκτης θέλει να νιώσει ένα τέτοιο συναίσθημα. Το καταφέραμε πέρυσι και θέλουμε και φέτος να το καταφέρουμε θα δώσουμε τα πάντα και ό,τι μπορούμε, γιατί το να ανεβάσεις μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία είναι κάτι το οποίο δεν περιγράφεται.

-Διακρίνεσαι για την ενέργεια που βγάζεις σε κάθε αγώνα που μπαίνεις στο παρκέ. Αυτό αποτελεί και ένα χαρακτηριστικό σου στοιχείο;

Πιστεύω πως γι’ αυτό με επέλεξε και ο προπονητής μου για να είμαι εδώ: να μπαίνω μέσα, να δίνω ενέργεια και να προσπαθώ να παίξω άμυνα και να δίνω και μια παραπάνω ώθηση στην ομάδα. Κάθε φορά που θα μπω στο παρκέ, προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, όχι μόνο για προσωπικό μου όφελος, αλλά κυρίως για την ομάδα ώστε και με τη δική μου ενέργεια να πηγαίνουμε ακόμα καλύτερα.

-Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν ώστε να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

Αρχικά ξεκίνησα σαν χόμπι και μετά είδα ότι είναι κάτι το οποίο μπορώ να το κάνω. Αγαπώ το μπάσκετ, μου προσφέρει πράγματα και θα συνεχίσω να το κάνω επαγγελματικά μέχρι όσο μπορώ.

-NBA ή Ευρωπαϊκό μπάσκετ; Τι προτιμάς;

Το αμερικανικό μπάσκετ είναι ένα physical game ενώ στην Ευρώπη το παιχνίδι παίζεται κυρίως με το μυαλό. Προτιμώ να παίζεις με το μυαλό να προσπαθείς να διαβάσεις τον αντίπαλό σου και να μην παίζεις μόνο ξεκάθαρα με τα αθλητικά σου προσόντα.

-Ποια είναι τα μπασκετικά σου ινδάλματα;

Από τους Έλληνες παίκτες ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από τους ξένους ο Κόμπι Μπράιαντ από το NBA.

-Πολλά παιχνίδια στο μπάσκετ κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όταν η μπάλα είναι «βαριά», τι ακριβώς περνά από το μυαλό ενός αθλητή;

Σίγουρα εκείνη τη στιγμή επηρεάζεσαι και είσαι αγχωμένος. Απλώς είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσεις γιατί το πολύ άγχος δεν σε οδηγεί σε καλές αποφάσεις. Οπότε, εκείνη τη στιγμή μπαίνεις μέσα και το ξεπερνάς, συγκεντρώνεσαι στον στόχο σου για να μπορέσεις να βοηθήσεις την ομάδα σου.

-Οι «ψηλοί» ή οι «κοντοί» κάνουν τη διαφορά στο μπάσκετ;

Θεωρώ πως δεν μπορείς να πεις πως κάποιος κάνει τη διαφορά. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα που όλοι  μπορούν συνεισφέρουν. Και τον καλύτερο ψηλό αν έχεις, αν δεν έχεις καλούς κοντούς, δεν θα μπορεί να αποδώσει καλά και το αντίθετο. Είναι ένα ομαδικό άθλημα το μπάσκετ που χρειάζεται συνδυασμό καλών κοντών και ψηλών παικτών.

-Τελικά, πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι η Α2;

Σίγουρα η Α2 είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και ειδικά φέτος έχει πολύ υψηλό επίπεδο και αγωνίζονται πάρα πολύ καλοί παίκτες. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές από την πρώτη έως την τελευταία ομάδα, σε αντίθεση με την Α1. Αυτό είναι κάτι που κάνει πάρα πολύ συναρπαστικό το πρωτάθλημα και κάθε Σάββατο αγωνίζεσαι σαν παίζεις σε τελικό.

-Πώς σου φαίνεται η ζωή στην Τρίπολη;

Η ζωή στην Τρίπολη είναι πολύ καλή, απλώς ο καιρός λίγο μας έχει τρελάνει με τις πολλές βροχές και τα χιόνια (γέλια) καθώς είναι κάτι το οποίο αρκετά παιδιά δεν έχουμε συνηθίσει.

-Έχεις χόμπι; Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Καθημερινή προπόνηση και από εκεί και πέρα με τους κολλητούς μου φίλους τον Σάκη Καρύδα και τον Πέτρο Νοέα λίγο έξω για καφέ, λίγο Playstation στο σπίτι περνώντας ευχάριστα την ώρα μας.

-Το μήνυμά σου στον κόσμο του Αρκαδικού;

Το μήνυμα που έχω να στείλω στον κόσμο του Αρκαδικού είναι ότι τον χρειαζόμαστε σε όλα τα εντός αλλά και σε όποια εκτός έδρας μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα. Για εμάς είναι ο έκτος παίκτης μας, μας δίνει δύναμη, τον θέλουμε κοντά μας για μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό τον δύσκολο στόχο που έχουμε.

Αντώνης Χρονάκης

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 6:45 pm


Μια παραδειγματική κίνηση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Σε μία πρωτόγνωρη πράξη προέβησαν μέλη και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης. Το απόγευμα της Τετάρτης "χτένισαν" ολόκληρη την πόλη και μάζεψαν όλες τις αφίσες που είχαν κολλήσει για τον ετήσιο χορό τους.

Τα μέλη του Συλλόγου με πρωτοπόρο τον πρόεδρό τους Γιώργο Ρουμελιώτη, μάζεψαν όλες τις αφίσες, θέλοντας να δώσουν το παράδειγμα σε όλους ότι οι αφίσες πρέπει να μαζεύονται, και όχι να μένουν κολλημένες για μήνες. Πολλές φορές το Arcadia Portal έχει αναφερθεί στο θέμα με τις διαφημιστικές αφίσες και πανό που μένουν για πολύ καιρό κολλημένες σε κολώνες.

Αξίζει ένα μπράβο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης που προέβη σε αυτή την κίνηση και ας παραδειγματιστούν κι άλλοι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 6:21 pm


Πρόγραμμα ακολουθιών για την Τεσσαρακοστή

Το πρόγραμμ της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής για την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, διαμορφώνονται ως εξής:

Μέγα Ἀπόδειπνο: Ὥρα 5.30 μ.μ.

 

 Χαιρετισμοί τῆς Θεοτόκου:

Κάθε Παρασκευή ἀπόγευμα, ὥρα 7.00΄ μ.μ.

Β΄ Ἀκολουθία Χαιρετισμῶν τῆς Θεοτόκου:

 

Παρασκευή Α΄, Β΄, Γ΄ καί Δ΄ Ἑβδομάδος,

στόν Μητροπολιτικό Ἱ. Ναό Ἁγ. Βασιλείου Τριπόλεως, ὥρα 9.00΄ - 10.00΄ μ.μ.

 

Θ. Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων:

 

Κάθε Τετάρτη καί Παρασκευή πρωΐ.

Θ. Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου:

Κάθε Κυριακή πρωΐ.

 

Κατανυκτικός Ἑσπερινός καί κήρυγμα:

Κάθε Κυριακή ἀπόγευμα, ὥρα 5.30΄,

στόν Μητρ. Ναό Ἱ. Ἁγ. Βασιλείου Τριπόλεως.

 

Ἑσπερινή

Θ. Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων

ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου μας

κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

κάθε Τετάρτη ἀπόγευμα, ὥρα 7.00΄,

ἐκ περιτροπῆς

εἰς ἕνα Ναόν τῆς Τριπόλεως,

ὡς ἑξῆς:

 

Τετάρτη 25/2/2015: εἰς Ἅγιον Βασίλειον

 

Τετάρτη 4/3/2015: εἰς Προφήτην Ἠλίαν

 

Τετάρτη 11/3/2015: εἰς Ἁγίον Δημήτριον

 

Τετάρτη 18/3/2015: εἰς Ἁγίαν Βαρβάραν

 

Τετάρτη 1/4/2015: εἰς Ἅγιον Ραφαήλ

 

Ἱερά Ἐξομολόγησις θά γίνεται

στίς ἐνορίες τῆς Τριπόλεως καί στά χωριά

ἀπό ἐντεταλμένους Ἐξομολόγους.

 

 

Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή

καί καλή Ἀνάσταση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 6:13 pm


Παιδιά από το Χαμόγελο του παιδιού καλεσμένα στο Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Το Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου θα επισκεφθούν 150 παιδιά που είναι στην αγκαλιά του Χαμόγελου του παιδιού.

Είναι μια κοινωνική παροχή από την διεύθυνση του χιονοδρομικού αλλά και υποχρέωση σε αυτό το δύσκολο έργο της διεύθυνσης του χαμόγελου του παιδιού.

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 6:10 pm


Βόσνος: Προσπαθούμε να καλύψουμε τις λακκούβες στους δρόμους (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεγάλων Έργων – Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Δημήτρης Βόσνος και μίλησε για δύο προβλήματα της Τρίπολης, τις λακκούβες στους δρόμους και τους χαλασμένους φωτεινούς σηματοδότες. Δύο θέματα που είναι αρκετά σοβαρά και εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, τα φανάρια μέχρι στιγμής συντηρούνταν με υψηλό κόστος, όπως πρόπερσι, που είχε φθάσει στα 90.000 ευρώ. Η νέα δημοτική αρχή θεώρησε ότι θα ήταν σωστό να μειωθεί κι έχουν ένα πλάνο ώστε το ποσόν που θα διατεθεί να είναι το πολύ έως 25.000 ευρώ ετήσια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί να δαπανηθεί τίποτα παρά μόνο κάποιο ποσό για λαμπτήρες. Ο καιρός ήταν ένας κακός σύμμαχος, αφού πολλές ήταν οι φορές που τη μια μέρα επιδιορθώνονταν οι φωτεινοί σηματοδότες και την επομένη καίγονταν εξαιτίας του.

Ο κ. Βόσνος ζήτησε κατανόηση από τους δημότες μέχρι να καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα. Εκπαιδεύεται προσωπικό του δήμου, έτσι ώστε το κόστος συντήρησης των φαναριών να γίνεται όλο και πιο μικρό, τόνισε.

Ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε και στο θέμα με τις λακκούβες στην πόλη που όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται. Οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει με το θέμα αυτό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που καθημερινά καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους εξαιτίας τους.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι λόγω του καιρού και των πολλών έργων του δήμου, και κυρίως της  ΔΕΥΑΤ, που βρίσκονται σε εξέλιξη επιδεινώνεται το πρόβλημα. Έχει ξεκινήσει ήδη η αποκατάστασή τους, ενώ τόνισε ότι τα εργοστάσια παραγωγής ασφάλτου έχουν λειτουργήσει μόνο 2 ημέρες το 2015.

Τέλος, ο κ. Βόσνος ζήτησε κατανόηση από τους πολίτες ωσότου να φτιάξει και λίγο ο καιρός και να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι λακκούβες.

Video: 
Video of jaiLBGECawE
Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 5:45 pm


Stand-up comedy στο Cineville Τρίπολης

Έχετε καιρό να γελάσετε και να περάσετε καλά; Ή να προβληματιστείτε πάνω στη σοφία που μπορεί να αποκομίσει κανείς έως τα τριάντα του; Ο ηθοποιός Λάμπρος Φισφής θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 27/2 στο Cineville στις 21:30 το βράδυ για να μοιραστεί με το κοινό της Τρίπολης όλη τη σοφία που μάζεψε στα πρώτα τριάντα χρόνια της ζωής του.

Και, επειδή το ξεδίπλωμα της σοφίας του θα του πάρει πάνω-κάτω ένα λεπτό, τις επόμενες δύο ώρες απλώς, όπως λέει και ο ίδιος, θα σας κάνει να γελάσετε.

Όπως λέει και ο ίδιος...

«Κλείνοντας τα 30, σβήνεις τα κεράκια, ακούς το τραγούδι, βλέπεις άσπρα μαλλιά και αρχίζεις να ψάχνεις για τη σοφία.

Και τότε συνειδητοποιείς ότι η σοφία βρίσκεται παντού.

Βρίσκεται στο μυστήριο του γάμου.

Στο facebook status καληνύχτα σε όλους του και στο γιατί το @ λέγεται παπάκι.

Στα ζώδια (όχι δεν πιστεύω και ναι είναι επειδή είμαι Δίδυμος).

Στην άστοχη ερώτηση ‘’τι κάνεις’’ και στην ακόμα πιο άστοχη απάντηση ‘’καλά’’.

Στα μαραφέτια και τα ματζαφλάρια και στο πόσο άσχημο είναι το γράμμα Χ.

Στο μουστάκι του Χίτλερ (σας το είπα ότι είναι άσχημο το γράμμα Χ).

Στο όνειρο που είδε η κοπέλα μου ότι την κερατώνω και στο θα γίνεις μια μέρα γονιός και θα δεις.

Στον οδοντίατρο που σου μιλάει ενώ έχεις 10 πράγματα μέσα στο στόμα σου.

Στο τραγούδι της CelineDion που παίζει στην γραμμή εξυπηρέτηση πελατών.

Στο σεξ. Αν ξέρετε κάποια σοφία για το σεξ, πείτε μου να μάθω.

Στο ότι το Google πάντα ξέρει τι εννοούσες».

Μαζί του ο εξαιρετικός κωμικός, ο «Wolverin» του StandUp ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο ανερχόμενος «Γιάννης Κότσιρας» της κωμωδίας Στέλιος Σαλαμάνδρας!

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 5:36 pm


Καταβολή Συντάξεων Μαρτίου για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ

 Η σύνταξη μηνός Μαρτίου 2015 θα καταβληθεί σε 685.196 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα  2 Μαρτίου 2015.

 Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 5:17 pm


Πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ο ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β΄ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δύο (2) εκτάκτων ημερομίσθιων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της μονάδας.

 Υπηρεσία

Εδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

ΑΗΣΜ Β΄

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εργάτης (ΥΕ)

60 ημερομίσθια

2

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις, να υποβάλλουν από 02.03.2015 μέχρι 06.03.2015 και ώρα 08:00 έως 14:00 στη Γραμματεία του Κλάδου ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β΄, την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία διανέμεται από τη Γραμματεία του Σταθμού, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά με την υποβολή της Αίτησης :
1. Εντοπιότητα
2. Ανεργία και χρονικό διάστημα ανεργίας του αιτούντος.
3. Στοιχεία κοινωνικής και οικογενειακής κατάστασης του αιτούντος (άγαμος, έγγαμος,
αριθμός τέκνων, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, ειδικές ανάγκες σε μέλη της οικογένειας του υποψηφίου κ.λ.π.).
4. Προηγούμενη εμπειρία στη ΔΕΗ εντός της τελευταίας τριετίας.
5. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι, οι προσληφθέντες θα καλύψουν ανάγκες του Δ/Ο Τομέα και θα απασχοληθούν αποκλειστικά ένα (1) άτομο σε καθήκοντα τραπεζοκόμου στο εστιατόριο του Σταθμού και ένα (1) άτομο στην καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων του Σταθμού .

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 4:43 pm


Οι διαιτητές του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (26/2) από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 20ής αγωνιστικής του 3ου ομίλου.

Άρχων της αναμέτρησης του Αιολικού με τον Παναρκαδικό το απόγευμα (15:00) του Σαββάτου (28/2) θα είναι ο κ. Γρίμμας του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τους κ.κ. Νιδριώτη και Κορωνιό επίσης του συνδέσμου Αθηνών.

Στο παιχνίδι μεταξύ του Ζακυνθιακού και Αστέρα Μαγούλας επίσης για τον 3ο όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας θα υπάρχει εκπροσώπηση από τον σύνδεσμο διαιτητών Αρκαδίας με τον κ. Γκριτζέπη να είναι αυτός που θα διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς του τους κ.κ. Τριαναταφύλλου και Νίκα.

Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας

Σάββατο 28/2

Αιολικός-Παναρκαδικός

Γρίμμας, Νιδριώτης, Κορωνιός (Αθηνών)

Κυριακή 1/3

ΠΑΟ Βάρδας-Αχαϊκή

Βλαντής, Γκολές, Τζιλίρης (Πειραιά)

Μανδραϊκός-ΑΟ Λουτράκι

Χαλδαίος, Δεληθοδωρής, Λυμπερόπουλος (Αθηνών)

Πανελευσινιακός-Καλαμάτα

Τζοβάρας, Δόσκορης, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

Ερμής Κιβερίου-Παναργειακός

Παπαγεωργίου, Γιαννουγλίδης, Κοσμάς (Αθηνών)

Ζακυνθιακός-Αστέρας Μαγούλας

Γκριτζέπης, Τριανταφύλλου, Νίκα (Αρκαδίας)

Βύζας Μεγάρων-Δόξα Μανωλάδας

Τσαγκαράκης (Χανίων), Μανούρας (Τρικάλων), Πυργάκης (Κορινθίας)

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 4:32 pm


ΚΠΝΝΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για ανέργους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για ανέργους με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωσή τους. Στο τέλος τα μέλη της ομάδας είπαν:

         Κάθε τέλος φέρνει μια νέα αρχή. Μέσα από την επικοινωνία των ανθρώπων έρχεται η συμπαράσταση για τη ζωή!!! Δίνουμε τα χέρια και είμαστε ένας κύκλος μέσα στον κύκλο της ζωής.

         Μακάρι, σύντομα η ομάδα να ξανασυναντηθεί για καινούρια ταξίδια…..

         Πήραμε όλες από αυτή την ομάδα πολλά θετικά συναισθήματα, εύχομαι και οι επόμενες ομάδες να είναι τόσο επιτυχημένες…

         Τώρα πρέπει να καλλιεργήσουμε αυτά που έμαθε ο καθένας από την ομάδα και να προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε και να μην αφήσουμε την καθημερινότητα να μας παρασύρει στις παλιές γνωστές μας συμπεριφορές που μας δυσκολεύουν. Μακάρι, οι θετικές σκέψεις, η αισιοδοξία και η διάθεση να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας, να μας ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας και αν κάποια στιγμή αισθανθούμε ότι μας ζώνουν οι δυσκολίες και νιώσουμε απογοητευμένοι από τη ζωή και τους ανθρώπους… να ανατρέξουμε στο κουτάκι-βαλιτσάκι της ομάδας να το ανοίξουμε και να τραβήξουμε από τη δύναμη των συναισθημάτων που μοιραστήκαμε.

       Προσοχή: μην επιτρέψουμε σε πράγματα ή  ανθρώπους να μας μαυρίζουν ή να επισκιάζουν τη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την επικοινωνία μας, έστω και τηλεφωνικά, με μια ευχή να ξανασυναντηθούμε, ώστε να απογεμίσουμε την βαλίτσα μας ....

Η συζήτηση λύνει πολλά προβλήματα και δίνει εφόδια για να τα λύσουμε και να προχωρήσουμε στη ζωή.

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Η συζήτηση βοηθά στην επίλυση προβλημάτων και στην ανάγκη να μοιραστούμε εμπειρίες και βιώματα.

Η συζήτηση, όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι βοηθά. Μια διαδρομή γεμάτη από όμορφες εκπλήξεις για την συνέχεια της ζωής. Τα παραδείγματα μας οδηγούν στη ζωή για το μέλλον.

Συντονίστριες ομάδας: Μπεντεβή Αναστασία, Κοινωνιολόγος

                                        Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος
Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 4:08 pm


Με το μυαλό στον Λαγκαδά

Στο τελικό στάδιο μπήκε η προετοιμασία του Αρκαδικού για τον Σαββατιάτικο εκτός έδρας αγώνα στον Λαγκαδά με τον τοπικό Ερμή, όπου στόχος είναι η νίκη που θα επιτρέψει στον Αρκαδικό να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Παράλληλα, ο Αρκαδικός θέλει να επαναλάβει τη νίκη της σαιζόν 2009-2010, όπου σημείωσε τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στον Λαγκαδά με 80-76. Κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των δύο παιχνιδιών, ο αρχηγός του Αρκαδικού Γιώργος Κοψαύτης που είχε σημειώσει 9 πόντους.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Αρκαδικού στο Λαγκαδά (με πρώτο τον γηπεδούχο Ερμή) έχουν ως εξής:

2013-2014: 70-57

2012-2013: 85-71

2011-2012: 79-75

2010-2011: 81-72

2009-2010: 76-80

 

Όλοι στις τάξεις του Αρκαδικού γνωρίζουν πώς το παιχνίδι στον Λαγκαδά κρύβει τις δικές του δυσκολίες, ωστόσο η προσοχή όλων είναι αποκλειστικά στραμμένη σε αυτό τον αγώνα, ενώ και η έδρα του Λαγκαδά δεν είναι «απόρθητη» όπως άλλες χρονιές.

Ο Ερμής έχει αρνητικό ρεκόρ (3-5) στα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στον Λαγκαδά, ενώ την ίδια στιγμή ο Αρκαδικός μετράει 4-4 στα εκτός έδρας παιχνίδια του φέτος, ενώ η τεχνική ηγεσία εκμεταλλεύτηκε και το ρεπό του πρωταθλήματος για να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Η αποστολή του Αρκαδικού θα αναχωρήσει αύριο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 4:07 pm


Το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια ή οι πολιτικοί μας άρχοντες;

Σκουπίδια κι εκλογές….

Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν χρειάζεται να το αναφέρει κανείς ιδιαίτερα γιατί το ζούμε ο καθένας κάτω από το σπίτι του. Εκείνος όμως που δεν μπορεί κανείς να μην διαπιστώσει είναι ότι δεν ζούμε σε μια νορμάλ πολιτική περίοδο. Είναι σαν να ζούμε ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς…. Ειδάλλως με νεοεκλεγμένη την δημοτική αρχή θα όφειλαν όλες οι παρατάξεις να κάτσουν κάτω και να τα βρουν για το καλό των δημοτών τους!!!όπως άλλωστε συμβαίνει τακτικά: οι τόνοι πέφτουν μετά τις εκλογές και αρχίζουν να ανεβαίνουν κανά δυο χρόνια πριν γίνουν οι επόμενες!

Ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, πατριωτάκια!

Ο δήμαρχος στο δημαρχείο και τρεις φρέλπιδες δήμαρχοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τις εκλογές που (λένε ότι) ξαναέρχονται! Η πολιτική αντιπαράθεση στα ύψη, τα διαδικτυακά τρωκτικά βλέπουν το τυράκι, οι υπάλληλοι έχουν μπερδευτεί με το ποιος είναι τελικά το αφεντικό  και η πόλη ζέχνει, περιμένοντας την απόφαση του ΣΤΕ…
Και τώρα τι γίνεται θα έχουμε εκλογές; Οι επίδοξοι μνηστήρες είναι βέβαιοι πως ναι , διότι λένε ότι μια ίδια τυπική παράβαση σαν αυτή που είχε ο φάκελος της υποψηφιότητας Παυλή οδήγησε στην ακύρωση του συνδυασμού σε άλλη πόλη της Θεσσαλίας…
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μάλλον όχι. Πράγματι οι δύο φάκελοι υποψηφίων δημάρχων πάσχουν από την ίδια τυπική παράλειψη. Ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος στην Θεσσαλία , εξαιτίας αυτής της τυπικής παράβασης δεν ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το πολιτικό δικαστήριο ΠΡΙΝ τις εκλογές. Με απλά λόγια: δεν του επετράπη να κατέλθει καν στις εκλογές!!!Στην δική μας την περίπτωση, όχι απλά ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος ο Παυλής, κέρδισε όμως και τις εκλογές! Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ένα ενδεχόμενο υπάρχει επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας: η παράβαση να θεωρείται ουσιαστική και ότι επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην  περίπτωση του δήμου μας; Μάλλον όχι!
Τότε γιατί ακονίζουν όλοι τα μαχαίρια; Ο πρώην δήμαρχος είναι σαφές ότι προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την ομάδα του. Οι άλλοι ποντάρουν ότι στην αναμπουμπούλα …το ατσουάιντερ χαίρεται!!
Και οι πολίτες αδέλφια; Στην καμπούρα τους πέφτουν τα σκουπίδια εκείνων που τους ενδιαφέρει να εκλεγούν κι ας πάει η πόλη… στον διάολο…

Λ.Σ
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 3:45 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: