1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Παραλιο Αστρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παραλιο Αστρος

Φιλική τεσσάρα για τον Παναρκαδικό

Ο Παναρκαδικός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 4-0 στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου στην Τρίπολη του Ερμή Κιβερίου.

Η ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου έπειτα από την ήττα αλλά κυρίως την κακή εμφάνιση κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο στο περασμένο φιλικό επέστρεψε εμφανώς πιο βελτιωμένη δείχνοντας πως βαδίζει βήμα, βήμα και προσοχή στο σωστό μονοπάτι έτσι ώστε να είναι έτοιμη την στιγμή που πρέπει που είναι η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της σε κύπελλο και στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι πράσινοι εκτός από τα τέσσερα τέρματα που σημείωσαν είχαν και άλλες πολλές ευκαιρίες με κορυφαίες όλων τα δύο δοκάρια με δράστες τους Τέλη Σαλαπάτα και τον Γκρίοσιο  ωστόσο αυτό που μένει και έχει την αξία του είναι η διάθεση, το πάθος και η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ο Παναρκαδικός σημείωσε από δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο με τον Γκρόσιο και τον Κολλιόπουλο στο πρώτο μέρος να χρίζονται σκόρερ και τους Δήμο και Καδά να διαμορφώνουν στο δεύετρο ημίχρονο το τελικό 4-0.

Επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Παναρκαδικό είναι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (3/9, 18:00) στο γήπεδο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 9:17 pm


«Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Αγγέλου

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει τα βαθιά του συλληπητήρια στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του Αγγέλου Νικόλα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού κινήματος που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του τον αγώνα προάσπισης των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο Νικόλας με τον τρόπο δράσης του αλλά και με τον τρόπο που έζησε σε όλη του τη ζωή αφήνει παρακαταθήκη και αποτελεί παράδειγμα αγώνα για όλους μας.

Μας δείχνει τον τρόπο που πρέπει να δρούμε όλοι εμείς που πορευτήκαμε μαζί του σε όλες τις μάχες το προηγούμενο διαστημα. Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αύριο 1η Σεπτέμβρη 2016 στο χωριο Αμυγδαλίτσα της Αργολίδας θα γίνει η κηδεία στις 4 το απόγευμα.

Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 9:09 pm


Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017, σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός και δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Τα Ωρολόγια Προγράμματα των Δημοτικών Σχολείων συντάσσονται με βάση τις ακόλουθες Υπουργικές Αποφάσεις:

1. Φ12/657/70691/Δ1/26-04-2016 ΥΑ (ΦΕΚ 1324/2016, τ. Β’) Ισχύει για τα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία
2. Φ.12.1/545/85812/Γ1/31-8-2005 ΥΑ (ΦΕΚ 1280/2005, τ.Β΄)Υ.Α. Ισχύει για τα 1/θέσια και 2/θέσια Δημοτικά Σχολεία
3. Φ.12/773/77094/Γ1/28-7-2006 ΥΑ (ΦΕΚ 1139/2006, τ.Β΄)Υ.Α. Ισχύει για τα 3/θέσια Δημοτικά Σχολεία.

4. Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ) συντάσσεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου από τον/την Δ/ντή-Δ/ντρια του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σχολικό Σύμβουλο. Το ΕΩΠΔ βασίζεται σε παιδαγωγικά κριτήρια και στο πλαίσιο αυτό αξιοποιείται το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και οι διδακτικές ώρες για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα. Στη συνέχεια το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας υποβάλλεται σε τρία αντίγραφα στον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο για θεώρηση, ο οποίος επιστρέφει ένα θεωρημένο αντίγραφο στο σχολείο και ένα στέλνει για ενημέρωση στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίγραφο του πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων α) επισυνάπτεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας του Σχολείου και β) αναρτάται σε εμφανές σημείο στο γραφείο των εκπαιδευτικών.

5. Έως ότου τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη του ΕΩΠΔ, το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας αναμορφώνεται προσωρινά ως προς τα διδακτικά αντικείμενα, κατόπιν εισήγησης του/της Δ/ντή-Δ/ντριας και απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο, αξιοποιώντας το σύνολο των προσφερόμενων διδακτικών ωρών με βάση το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο και τις διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα.

6. Κατά τη σύνταξη των ωρολογίων προγραμμάτων σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται το εργασιακό και διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών το οποίο ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις.

7. Τα Ιδιωτικά Σχολεία ακολουθούν το εκάστοτε ισχύον ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας με τα αντίστοιχα δημόσια σχολεία. Τα θέματα σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της παρέκκλισης που προβλέπεται στο άρθρο 4 του ν. 682/77 (244 Α΄) ρυθμίζονται με τις διατάξεις της με αρ.πρωτ. 99118/Δ1/16-6-2016 (1956Β΄/30-6-2016) Υπουργικής Απόφασης.

Η εγκύκλιος σε μορφή pdf

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 8:50 pm


Προύντζος για Κοντονή και Τσίπρα: Να ντρέπονται που υπάρχουν (vid)

"Υπουργός της χούντας ο Κοντονής,είμαι ένας από τους μαλ...που τους ψήφισα "

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκος Προύντζος στην κλήρωση για το Πρωτάθλημα και Κύπελλο Αρκαδίας το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου.

Ο κ. Προύντζος αναφέρθηκε στα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στα πεπραγμένα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή και στα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ.

Παράλληλα με τα βέλη που έριξε στον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Νίκος Προύντζος γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των ομάδων πως μέχρι να τελειώσει το θέμα αυτό  δεν θα βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Αρκαδίας με την ΕΠΣ Αρκαδίας να λειτουργεί κανονικά από τα υπόλοιπα μέλη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ασχολούμαι με την ΕΠΣΑ εδώ και 20 χρόνια και δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο με έναν υπουργό της χούντας που λέγεται Κοντονής και για προσωπικούς του λόγους με τις εκλογές που γίνονται στην ΕΠΟ να έχουμε μπει σε μια περιπέτεια.

»Μας έχουν βάλει κατηγορούμενους για μια ιδιωτική υπόθεση της ΕΠΟ με μια εταιρία, μια συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ ΕΠΟ και μιας εταιρίας για την Κάρτα Υγείας. Ήρθε τώρα αυτή η κυβέρνηση και μας έστησε μια δικαστική ιστορία πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά δρώμενα, μέσα στον Αύγουστο έστησε όλη την κατηγορία που είναι τα δικαστήρια κλειστά, και αντί να τηρηθεί αυτό που γίνεται σε όλες στις διαδικασίες των βουλευμάτων, δηλαδή να καλούνται οι υποτιθέμενοι κατηγορούμενοι ή οι δικηγόροι τους να επιδίδουν τα βουλεύματα, πήγε ο κ. Κοντονής πήρε τα βουλεύματα και μας τα έστειλε και δεν τα έχουμε λάβει ακόμα αφού τα έστειλε στην ΕΠΟ.

»Έχουμε προσφύγει για την αντισυνταγματικότητα του νόμου αυτού, δεν μπορεί ο κάθε υπουργός, ο κάθε βλάκας από αυτούς, να προσβάλει την αθωότητα καθενός.

»Νιώθω υποχρέωση απέναντί σας και θέλω να σας κοιτάζω στα μάτια, γιατί εσείς με στείλατε εκεί που είμαι, το χρωστάω σε εσάς και σας ευχαριστώ για αυτό. Θα σταθώ απέναντί σας με ψηλά το κεφάλι και θα σας κοιτάω όλους κατάματα.

»Κάποιοι Κοντονήδες και κάποιοι Τσίπρηδες θα ντρέπονται που υπάρχουν. Είναι μία συμμορία πολιτικών που λημαίνονται τον τόπο, κι εγώ επειδή είμαι ένας μαλακας που τους ψήφισε τον Ιανουάριο ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους. »

Μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία κάποιο άλλο μέλος της ΕΠΣ Αρκαδίας θα υπογράφει στη θέση του κ. Προύντζου. Η ΕΠΣΑ θα λειτουργεί κανονικά, δεν θα αλλάξει τίποτα.
 

Video: 
Video of cc9OWblkNU8

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 8:02 pm


Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Αρκαδίας

Παράλληλα με την κλήρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του κυπέλλου ΕΠΣ Αρκαδίας στα γραφεία του ΣΔΠ Αρκαδίας το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου.

Αξίζει αν σημειωθεί πως κύπελλο και πρωτάθλημα Αρκαδίας θα ξεκινήσουν εφόσον δώσει την συγκατάθεση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για την έναρξη της Super League και των υπόλοιπων κατηγοριών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων του κυπέλλου Αρκαδίας

1ος όμιλος

Α’ Φάση

Περνούν άνευ αγώνα: ΑΕΚ Τρίπολης, Μαντινειακός, Ορχομενός λεβιδίου, Παγγορτυνιακός, Πανιώνιος, Τεγέα

Β’ Φάση

ΑΕΚ Τρίπολης-Τεγέα

Ορχομενός Λεβιδίου-Παγγορτυνιακός

Περνούν άνευ αγώνα: Μαντινειακός, Πανιώνιος

Γ’ Φάση

Μαντινειακός-Πανιώνιος

Νικητής ΑΕΚ Τρίπολης/Τεγέα-Νικητής Ορχομενός Λεβιδίου/Παγγορτυνιακός

 

2ος όμιλος

Α’ Φάση

Νικηταράς-Βρασιές

Περνούν άνευ αγώνα: Λεωνίδιο, Ερμής Μελιγούς, Ηρακλής Βερβένων, Ολυμπιακός Λεωνιδίου, Πανθυρεατικός, Κορακοβούνι, Απόλλων Τυρού

Β’ Φάση

Κορακοβούνι-Νικητής Νικηταράς/Βρασιές

Ηρακλής Βερβένων-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Απόλλων Τυρού-Λεωνίδιο

Πανθυρεατικός-Ερμής Μελιγούς

Γ’ Φάση

Νικητής Απόλλων Τυρού/Λεωνίδιο-Νικητής Πανθυρεατικός/Ερμής Μελιγούς

Νικητής Κορακοβούνι/Νικητής Νικηταράς/Βρασιές-Νικητής Ηρακλής Βερβένων-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 8:01 pm


Το πρόγραμμα των δύο ομίλων της Β Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΔΠ Αρκαδίας η κλήρωση του πρωταθλήματος για τους δύο ομίλους της Β’ Αρκαδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και ασφαλώς της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Το πρόγραμμα αγώνων των δύο ομίλων της Β’ Αρκαδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 είναι:

 

1ος όμιλος

1η και 8η αγωνιστική  

Ελαιοχώρι-Κανδήλα

Ελπίδα-ΑΕ Κορυθίου

Νεστάνη-Άρης Τρίπολης

Ρεπό: Μέγας Αλέξανδρος

2η και 9η αγωνιστική  

Μέγας Αλέξανδρος-Ελαιοχώρι

Κανδήλα-Ελπίδα

Άρης Τρίπολης-ΑΕ Κορυθίου

Ρεπό: Νεστάνη

3η και 10η αγωνιστική  

Ελαιοχώρι-Ελπίδα

Νεστάνη-Μέγας Αλέξανδρος

Άρης Τρίπολης-Κανδήλα

Ρεπό:ΑΕΚορυθίου

4η και 11η αγωνιστική  

Νεστάνη-Ελαιοχώρι

Ελπίδα-Άρης Τρίπολης

Μέγας Αλέξανδρος-ΑΕ Κορυθίου

Ρεπό: Κανδήλα

5η και 12η αγωνιστική  

Ελαιοχώρι-Άρης Τρίπολης

ΑΕ Κορυθίου-Νεστάνη

Κανδήλα-Μέγας Αλέξανδρος

Ρεπό:Ελπίδα

6η και 13η αγωνιστική  

ΑΕ Κορυθίου-Ελαιοχώρι

Νεστάνη-Κανδήλα

Ελπίδα-Μέγας Αλέξανδρος

Ρεπό: Άρης Τρίπολης

7η και 14η αγωνιστική  

Κανδήλα-ΑΕ Κορυθίου

Μέγας Αλέξανδρος-Άρης Τρίπολης

Ελπίδα-Νεστάνη

Ρεπό: Ελαιοχώρι

 

2ος όμιλος

1η και 6η αγωνιστική  

Αχιλλέας-Φορτούνα

Νικηταράς-ΑΕ Μαρίου

Ερμής Μελιγούς-Ηρακλής Βερβένων

2η και 7η αγωνιστική  

Φορτούνα-Νικηταράς

Ηρακλής Βερβένων-Αχιλλέας

ΑΕ Μαρίου-Ερμής Μελιγούς

3η 8η αγωνιστική  

Φορτούνα-Ηρακλής Βερβένων

ΑΕ Μαρίου-Αχιλλέας

Νικηταράς-Ερμής Μελιγούς

4η και 9η αγωνιστική  

Ηρακλής Βερβένων-ΑΕ Μαρίου

Αχιλλέας-Νικηταράς

Ερμής Μελιγούς-Φορτούνα

5η και 10η αγωνιστική  

ΑΕ Μαρίου-Φορτούνα

Νικηταράς-Ηρακλής Βερβένων

Ερμής Μελιγούς-Αχιλλέας

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 7:53 pm


Το πρόγραμμα της Α Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΔΠ Αρκαδίας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και ασφαλώς της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Το πρόγραμμα αγώνων της Α’ Αρκαδίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 είναι:

1η και 12η αγωνιστική  

Ορχομενός-Απόλλων Τυρού

Παγγορτυνιακός-Κορακοβούνι

Πανθυρεατικός-Τεγέα

ΑΕΚ Τρίπολης-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Λεωνίδιο-Μαντινειακός

Βρασιές-Πανιώνιος

2η και 13η αγωνιστική  

Παγγορτυνιακός-Ορχομενός

Απόλλων Τυρού-Πανθυρεατικός

Κορακοβούνι-ΑΕΚ Τρίπολης

Τεγέα-Λεωνίδιο

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Βρασιές

Πανιώνιος-Μαντινειακός

3η και 14η αγωνιστική  

Ορχομενός-Πανθυρεατικός

ΑΕΚ Τρίπολης-Παγγορτυνιακός

Λεωνίδιο-Απόλλων Τυρού

Βρασιές-Κορακοβούνι

Πανιώνιος-Τεγέα

Μαντινειακός     Ολυμπιακός Λεωνιδίου

4η και 15η αγωνιστική  

ΑΕΚ Τρίπολης-Ορχομενός

Πανθυρεατικός-Λεωνίδιο

Παγγορτυνιακός-Βρασιές

Απόλλων Τυρού-Πανιώνιος

Κορακοβούνι-Μαντινειακός

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Τεγέα

5η και 16η αγωνιστική  

Ορχομενός-Λεωνίδιο

Βρασιές-ΑΕΚ Τρίπολης

Πανιώνιος-Πανθυρεατικός

Μαντινειακός-Παγγορτυνιακός

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Απόλλων Τυρού

Τεγέα-Κορακοβούνι

6η και 17η  αγωνιστική  

Βρασιές-Ορχομενός

Λεωνίδιο-Πανιώνιος

ΑΕΚ Τρίπολης-Μαντινειακός

Πανθυρεατικός-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Παγγορτυνιακός-Τεγέα

Απόλλων Τυρού-Κορακοβούνι

7η και 18η αγωνιστική  

Ορχομενός-Πανιώνιος

Μαντινειακός-Βρασιές

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Λεωνίδιο

Τεγέα-ΑΕΚ Τρίπολης

Κορακοβούνι-Πανθυρεατικός

Απόλλων Τυρού-Παγγορτυνιακός

8η και 19η  αγωνιστική  

Μαντινειακός-Ορχομενός

Πανιώνιος-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Βρασιές-Τεγέα

Λεωνίδιο-Κορακοβούνι

ΑΕΚ Τρίπολης-Απόλλων Τυρού

Πανθυρεατικός-Παγγορτυνιακός

9η και 20η αγωνιστική  

Ορχομενός-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Τεγέα-Μαντινειακός

Κορακοβούνι-Πανιώνιος

Απόλλων Τυρού-Βρασιές

Παγγορτυνιακός-Λεωνίδιο

Πανθυρεατικός-ΑΕΚ Τρίπολης

10η και 21η αγωνιστική

Τεγέα-Ορχομενός

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Κορακοβούνι

Μαντινειακός-Απόλλων Τυρού

Πανιώνιος-Παγγορτυνιακός

Βρασιές-Πανθυρεατικός

Λεωνίδιο-ΑΕΚ Τρίπολης

11η και 22η αγωνιστική

Κορακοβούνι-Ορχομενός

Απόλλων Τυρού-Τεγέα

Παγγορτυνιακός-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Πανθυρεατικός-Μαντινειακός

ΑΕΚ Τρίπολης-Πανιώνιος

Λεωνίδιο-Βρασιές

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 7:43 pm


Κάλυψη λειτουργικών κενών των Τμημάτων Ένταξης σε Γυμνάσια της Αρκαδίας

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Αρκαδίας προσκαλεί τους/τις εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 οι οποίοι διαθέτουν ένα από τα παρακάτω προσόντα, να υποβάλουν Δήλωση προτίμησης για την κάλυψη λειτουργικών κενών των Τ.Ε. της Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας, έως την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 13.30.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΛΑΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΕΑΕ
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ, με βασικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής ή
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη σχολική ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής ή
γ) Πτυχίο από Πανεπιστήμια της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον τριετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ ή
δ) Είναι εκπαιδευτικοί με μόνιμη αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67% ) ή
ε) Είναι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67% ) και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμοδίων διαγνωστικών υπηρεσιών ή
ζ) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης σεμιναρίου ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών και έχουν προϋπηρεσία τριών διδακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ, που έχουν υλοποιηθεί μέχρι το 2008, από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια τετρακοσίων (400) ωρών.

Η διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα Τ.Ε. θα ακολουθήσει τα ισχύοντα περί αποσπάσεων εντός ΠΥΣΔΕ. Ειδικότερα στις τοποθετήσεις προηγούνται οι εκπαιδευτικοί με μόνιμη αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67% ) και σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το είκοσι τοις εκατό (20%) των υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε αυτές.

Δήλωση προτίμησης μπορούν να υποβάλουν νια τα κάτωθι Τ.Ε. της Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας:
1. Τ.Ε. στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης
2. Τ.Ε. στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
3. Τ.Ε. στο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης
4. Τ.Ε. στο Γυμνάσιο Τροπαίων
5. Τ.Ε στο Γυμνάσιο Άστρους

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω τηλεομοιότυπου (FAX 2710230808, 2710230804) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (με σκαναρισμένη την ενυπόγραφη δήλωση προτίμησης).

Αίτηση

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 7:20 pm


Επιδημιολογική Επιτήρηση σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων

Το ΚΕΕΛΠΝΟ., με βάση σχετικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Ελονοσίας και σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ: «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» (www.malwest.gr), δραστηριοποιείται στους άξονες της ενίσχυσης της επιδημιολογικής επιτήρησης και της εργαστηριακής διάγνωσης της ελονοσίας, καθώς επίσης και στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του κοινού.

Όλα τα δηλωθέντα κρούσματα ελονοσίας διερευνώνται άμεσα και διεξοδικά, με έμφαση στα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, ενώ από το 2011 υποστηρίζονται προγράμματα πεδίου στις περιοχές όπου εμφανίσθηκαν συρροές εγχώριων κρουσμάτων (ενισχυμένη επιτήρηση – ενεργητική αναζήτηση κρουσμάτων), για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών. Επίσης το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την ανταλλαγή πληροφορίας και τεχνογνωσίας στο θέμα της πρόληψης της επανεγκατάστασης της ελονοσίας στη χώρα.

Το σύστημα επιτήρησης σε σημεία φροντίδας προσφύγων/μεταναστών, κατά την εβδομάδα 33/2016 (15/08 έως 21/08) έλαβε δεδομένα από 46 Κέντρα Φιλοξενίας σε σύνολο 50 Κέντρων που
μετέχουν στο σύστημα (ποσοστό 92%).  

Κατά την εβδομάδα αυτή, η παρατηρούμενη νοσηρότητα κυμάνθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια. Δηλώθηκαν συνολικά μέσα στην εβδομάδα 7 περιστατικά του συνδρόμου “ίκτερος με οξεία
έναρξη” από τρία Κέντρα Φιλοξενίας, για τα οποία η περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι επρόκειτο για κρούσματα ηπατίτιδας Α. Ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα προάσπισης της δημόσιας
υγείας.

Δεν δηλώθηκε κανένα περιστατικό από τα εξής σύνδρομα/καταστάσεις: [7] Ελονοσία (με θετικό ταχύ τεστ), [8] Υποψία διφθερίτιδας, αναπνευστικής ή δερματικής, [10] Εκδηλώσεις παράλυσης με οξεία έναρξη, [11] Μηνιγγίτιδα ή/και εγκεφαλίτιδα, [12] Αιμορραγικές εκδηλώσεις με πυρετό, [13] Σήψη ή σοκ (σηπτικό, άγνωστης αιτιολογίας), [14] Θάνατος άγνωστης αιτιολογίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 7:00 pm


Έναρξη Ακαδημιών του Κ.Ο.Μ Πελασγός

Η νέα μπασκετική χρονιά για τον Κ.Ο.Μ ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ ξεκινάει.
Η καλαθοσφαιρική ομάδα ΠΕΛΑΣΓΟΣ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αθλητές-τριες για το νέο ξεκίνημα των τμημάτων μπάσκετ του συλλόγου.

Καλωσορίζει τους ήδη εγγεγραμμένους αθλητές-τριες του συλλόγου και ταυτόχρονα κάνει κάλεσμα σε νέους για την ένταξή τους στην οικογένεια του ΠΕΛΑΣΓΟΥ.

Μέσα από τη συνεργασία μας θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία, το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. Επίσης να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να ενδιαφέρονται στο να εξελίσσουν τις αθλητικές τους δεξιότητες, αλλά και την πνευματική και ηθική διάστασή τους, να γίνουν άξιοι άνθρωποι.

Η φετινή χρονιά ξεκινά με κεντρικό σύνθημα:

‘’ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ,  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΡΙΟ’’.

Πληροφορίες: Δευτέρα 11π.μ-12πμ Τετάρτη 5μ.μ- 6μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης

Τηλέφωνα: Μανιάτη Γεωργία : 6976857036
Στασινού Χριστίνα: 6981236313

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 6:35 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου: 81 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις Περιφέρειες της χώρας εκχωρούνται αρμοδιότητες που αντιστοιχούν περίπου στο 37% των πόρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στο πλαίσιο αυτών, οι Περιφέρειες καλούνται να υλοποιήσουν τις χωρικές στρατηγικές τους επιλογές σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες θα συνεργούν και θα συμπληρώνουν τις εθνικές στρατηγικές επιλογές, με στόχο την αποκέντρωση και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Η πρώτη φάση της εκχώρησης αφορά κονδύλια ύψους 800 εκατ. ευρώ, τα οποία μεταξύ άλλων θα διατεθούν για επενδύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους γεωργούς, για ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων, κτηνοτροφικά πάρκα και ζώνες καθώς και ίδρυση επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας. 

Οι πόροι των 800 εκατ. ευρώ ανά Περιφέρεια θα κατανεμηθούν ως εξής:  

- Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 74,9 εκατ. ευρώ, 

-Κεντρική Μακεδονία 143,1 εκατ. ευρώ, 

-Δυτική Μακεδονία 46,6 εκατ. ευρώ, 

-Θεσσαλία 81,8 εκατ. ευρώ, 

-Ήπειρος 43,8 εκατ. ευρώ, 

-Ιόνια Νησιά 22 εκατ. ευρώ, 

-Δυτική Ελλάδα 76,3 εκατ. ευρώ, 

-Στερεά Ελλάδα 66,6 εκατ. ευρώ, 

-Πελοπόννησος 81 εκατ. ευρώ, 

-Αττική 22,5 εκατ. ευρώ, 

-Βόρειο Αιγαίο 38,4 εκατ. ευρώ, 

-Νότιο Αιγαίο 25,3 εκατ. ευρώ, και 

-Κρήτη 74,6 εκατ. ευρώ

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 6:09 pm


Φωτιά καίει εργοστάσιο στο Άργος (pics)

Φβτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, που βρίσκεται ανάμεσα στον μέσα δρόμο που οδηγεί στη Νέα Κίο και στα Διπόταμα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 5:52 pm


Πίσω στα πανεπιστήμια οι «αιώνιοι φοιτητές» με απόφαση Φίλη

Ακυρώνεται η διάταξη του Νόμου Διαμαντοπούλου που προβλέπει τη διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών από το υπουργείο Παιδείας, με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Με την επίμαχη διάταξη καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα τότε χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του φοιτητή.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4009/2011 ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει, αν, όμως, δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή με διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης με τη διάταξη που έφερε στη συζήτηση στη Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση καταργεί και την υποχρέωσή των «αιώνιων» φοιτητών να επανεγγράφονται ανά εξάμηνο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 5:25 pm


Οι G. Kontrafouris Baby Trio στην Φάμπρικα Πολιτισμού (pics,vid)

Μουσική συναυλία τζαζ πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ με τους G. Kontrafouris Baby Trio στον υπαίθριο χώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο.

Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού εργαστηρίου με θέμα: "Παιχνίδι" της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, που ολοκληρώθηκε χτες στο Λεωνίδιο.

Από το leonidion.gr

Video: 
Video of DNIZauYX8kQ

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 4:53 pm


Και πάλι πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα...

Αμετακίνητη η χώρα μας από την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, καθώς το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα (στοιχεία Μαΐου 2016) βρίσκεται στο 23,5%. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 19,6% και ακολουθεί η Κροατία με 13,2%. Συνολικά τόσο  Ε.Ε. των 28 όσο και στην Ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Ιούλιο του 2016, στο 8,6% και στο 10,1% αντίστοιχα.  

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην Μάλτα με 3,9% και στην Τσεχία και την Γερμανία με 4,2%. Συγκρτικά με τον Ιούλιο του 2015, η ανεργία μειώθηκε σε 24 κράτη – μέλη, παρέμεινε σταθερή στην Δανία και αυξήθηκε στην Εσθονία, την Αυστρία και το Βέλγιο.   

 Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Κύπρο (11,6% από 15%), την Κροατία (13,2% από 16,5%) και την Ισπανία (19,6% από 21,9%)

Η χωρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση και στην ανεργία των νέων, καθώς τον Μάιο του 2016 το ποσοστό της ανεργίας των πολιτών κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα βρισκόταν στο 50,3%, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με 39,2%.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 4:52 pm


Πρόεδρος της Super League και πάλι ο Στράτος

Με συντριπτική πλειοψηφία και αποτέλεσμα 12-2 ο Γιώργος Στράτος είναι και πάλι ο (νέος) πρόεδρος της Super League μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Στην ψηφοφορία που έγινε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής ο Γιώργος  Στράτος με 12-2 ψήφους, πήρε την εμπιστοσύνη των περισσότερων μελών του συνεταιρισμού και έτσι αναλαμβάνει και πάλι μετά την παραίτηση του δύο εβδομάδες πριν καθήκοντα προέδρου στην Super League.

Τα προβλήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολλά με σημαντικότερο την δεδομένη χρονική στιγμή την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League με τον Γιώργο Στράτο να έχει μπροστά του ένα ιδιαίτερα δύσκολο όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες έργο.

Την υποψηφιότητα Στράτου υπερψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα,  καταψήφισαν ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, δεν πήρε θέση ο Λεβαδειακός, ενώ απουσίασε ο Ηρακλής.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 4:22 pm


Στον Ερμή Μελιγούς ο Σακελλαρίου (pic)

Στον Ερμή και στο πρωτάθληκα της Β' Αρκαδίας θα συνεχίσει την καριέρα του την νέα ποδοσφαιρική χρονιά ο Νίκος Σακελλαρίου όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Μελιγούς.

Ο Νίκος Σακελαρίου την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις κάτω από τα γκολποστ του Πανθυρεατικού και πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με μία ομάδα με υψηλές βλέψεις που θέλει να επιστρέψει ξανά στην Α' κατηγορία Αρκαδίας.

Επίσης ο Ερμής Μελιγούς ξεκίνησε και την προετοιμασία του ενόψει της νέα σεζόν με τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν σε προπονητικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Σακελαρίου

To Δ.Σ. του Ερμή Μελιγούς ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Σακελαρίου (Τερματοφύλακας)  τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ερμή και του ευχόμαστε υγεία σωματική και πνευματική.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 4:02 pm


Διακοπή ρεύματος σε Ροεινό και Χρυσοβίτσι

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 01/092016, λόγω προγραμματισμένων εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στο Τ.Δ. Ροεινού από τις 09:00 έως τις 10:00. καθώς και στο Τ.Δ. Χρυσοβιτσίου από τις 10:00 έως τις 14:30.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερώμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 242359-242373
1050 (βλάβες)

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 3:40 pm


Συνεδρίασε η επιτροπή για την κενή θέση της Α1

Ένα από τα τελευταία… βήματα προς την συμπλήρωση της κενής θέσης της Α1 έγινε σήμερα με τη συνεδρίαση της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής.

Οι Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Μιχάλης Μελής, Δημήτρης Μπασούρης, Γιάννης Αλεξόπουλος και Γιάννης Ψαρράκης διευκρίνισαν παρουσία νομικών συμβούλων ορισμένα λεπτά ζητήματα που υπάρχουν στις προϋποθέσεις της διαδικασίας και πλέον έχοντας επιλύσει κάθε πιθανή εκκρεμότητα, θα μπουν στην τελική φάση της διαδικασίας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εξεταστούν οι φάκελοι των έξι υποψηφίων καιπιθανότατα την Τετάρτη (7/9) θα ανακοινωθεί η ομάδα που θα καλύψει τη θέση, ώστε στην κλήρωση της Πέμπτης να μην υπάρχει… άγνωστος  Χ.

Από: basketblog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 3:25 pm


Αστέρας Τρίπολης: Διπλό τεστ με Παναρκαδικό και Σπάρτη

Δύο φιλικές αναμετρήσεις θα δώσει η αρκαδική ομάδα το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το Σάββατο (03/09) θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" με αντίπαλο τον Παναρκαδικό.

Η σέντρα θα γίνει στις 18:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή (04/09) ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα ταξιδέψει στη Σπάρτη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία πλέον αγωνίζεται στη Football League.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 17:30. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 3:01 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: