Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξεκινάει το τουρνουά τένις «tripolis open 2024» στον ΣΑΤ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ξεκινά το Σάββατο 22 Ιουνίου ένα από τα πιο επιτυχημένα και συναρπαστικά τουρνουά τένις της Πελοποννήσου, το «TRIPOLIS OPEN 2024».
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ.), στο 6ο χλμ Ε.Ο Τρίπολης-Σπάρτης στην Τεγέα Αρκαδίας.
Κατηγορίες ανδρών- γυναικών με βάση τα επίπεδα (Levels) : Αρχάριοι, Μεσαίου επιπέδου, προχωρημένοι.
Κατηγορίες Juniors : κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και αγωνιστικό επίπεδο
Διπλά: Ανδρών, γυναικών, μεικτά (Όλες οι ηλικίες).

Κατηγορία: Masters
Μεγάλες εκπλήξεις, πλούσια δώρα και πολλές παροχές περιμένουν και φέτος τους αθλητές που
θα συμμετάσχουν στο «TRIPOLIS OPEN 2024».
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2023, ώρα 20.00.

Πληροφορίες στην γραμματεία του Σ.Α.Τ. στο τηλέφωνο : 2710-556500 και στους προπονητές
Αλέξανδρος Καλτεζιώτης: 6980-293763, Βάνα Χασομέρη: 6973-854494

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν το τουρνουά καθώς και η προκήρυξη θα βρίσκονται στο
επίσημο site του συλλόγου www.tripolitennis.gr και στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο facebook ΣAT-Tripoli Tennis Club.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 10:45 pm


Μια χούφτα βότσαλα το καλοκαίρι

Τα βότσαλα και τα κοχύλια λένε πως είναι τα «χρυσαφικά» της θάλασσας όπου με την ατόφια μοναδικότητα τους συμβολίζουν το καλοκαίρι με μια χούφτα βοτσαλάκια απέναντι από το γαλάζιο των νερών.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 10:10 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών ενόψει του επικείμενου καύσωνα

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες καύσωνα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα επικρατήσουν στην Χώρα από την Τρίτη 11/6/2024 έως και την Πέμπτη 13/6/2024, και σε συνέχεια των ως άνω σχετικών εγκύκλιων οδηγιών των
συναρμόδιων Υπουργείων, σας γνωρίζουμε τα εξής κατά λόγο αρμοδιότητας:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ (Οικ.11058-2024) by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:45 pm


Πάει ακόμα για 5+1 μεταγραφικά ο Αστέρας

Ο σχεδιασμός του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά την απόκτηση του Αϊντίν Ρέτζιτς σειρά παίρνουν πλέον οι επόμενες κινήσεις το προσεχές διάστημα.

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψε από την Βαρκελώνη με το μπλοκάκι του να είναι γεμάτο σημειώσεις με περιπτώσεις παιχτών που είδε κυκλώνοντας τα ονόματα τους με στόχο να εισηγηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση τους.

Την ίδια στιγμή που το θέμα του Χουάν Μιριτέλο είναι η πρώτη και βασική προτεραιότητα για την συνέχεια του σχεδιασμού οι κιτρινομπλέ βάζουν μπρος και τα υπόλοιπα μεταγραφικά τους ξεκινώντας μάλιστα από αυτή την εβδομάδα που διανύουμε.

Ο Αστέρας Τρίπολης αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακας, ενός στόπερ, ενός δεξιού μπακ (πρώτος στην λίστα ο Λευτέρης Λύρατζης), ενός χαφ με δημιουργικές ικανότητες, ενός εξτρέμ και πολύ πιθανό για την απόκτηση και δεύτερου.

Οπότε λοιπόν η αρκαδική ομάδα εκτός του Αϊντίν Ρέτζιτς αναμένεται να κινηθεί μεταγραφικά αυτό το καλοκαίρι για 5+1 ακόμα ποδοσφαιριστές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:18 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Τρίτη 11/6 λόγω έργων

Ανακοινώνουμε ότι από την Τρίτη 11/6/2024, θα παραμένει κλειστό το τμήμα μεταξύ των οδών Ουάσιγκτον και Εθνομαρτύρων στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Επίσης, κλειστή θα παραμείνει η οδός Εθνομαρτύρων, από την πλατεία Αγίου Βασιλείου έως την οδό Νικηταρά

Η απόφαση λήφθηκε, λόγω εργασιών διάστρωσης κυβολίθων στο οδόστρωμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:08 pm


Αρχαιολογικοί θησαυροί της Αρκαδίας: Οι Μυκηναϊκοί τάφοι στη Βασκίνα Κυνουρίας (pics)

Η Αρκαδία είναι γεμάτη αρχαιολογικούς θησαυρούς, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς. Η περιοχή κατοικείται συνεχώς από τα προϊστορικά χρόνια και οι αρχαιολογικές μαρτυρίες παλαιότερων εποχών έρχονται στο φως είτε ύστερα από συστηματική έρευνα είτε ύστερα από κάποιο τυχαίο γεγονός, όπως... μια έντονη βροχόπτωση, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η Βασκίνα είναι χωριό της Κυνουρίας, της Νότιας Κυνουρίας για την ακρίβεια, χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα, 15 χλμ. βορειοδυτικά του Λεωνιδίου. Αποτελείται από δύο οικισμούς, την Άνω και την Κάτω Βασκίνα.

Πρόκειται για χωριό της Τσακωνιάς. Εκεί, αποκαλύφθηκαν πέντε κτιστοί Μυκηναϊκοί τάφοι καθώς και άλλα ευρήματα των Υστερων Μυκηναϊκών Χρόνων, όπως αγγεία, όστρακα, θραύσματα και κυρίως Μυκηναϊκή κεραμική. Στο χωριό ο επισκέπτης φθάνει από το Λεωνίδιο, παίρνοντας τον δρόμο για την Παλαιόχωρα. Προχωρώντας στο οροπέδιο της Παλαιοχώρας προς τον οικισμό της Άνω Βασκίνας θα συναντήσει περιφραγμένα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ευρήματα που μαρτυρούν την ύπαρξη στην περιοχή Μυκηναϊκού νεκροταφείου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν στο φως ένα άγνωστο μυκηναϊκό νεκροταφείο στην περιοχή. Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την ΛΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία ανέλαβε την έρευνα και πραγματοποίησε σωστική ανασκαφή.

Όταν το άγνωστο νεκροταφείο εντοπίστηκε, στη θέση «Σοχά» ,η σωστική ανασκαφή ξεκίνησε αμέσως. Και μάλιστα με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Υπεύθυνη της ανασκαφής ήταν η σημερινή διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, Άννα Καραπαναγιώτου. Στο φως ήρθαν πέντε κιβωτιόσχημοι τάφοι, και κτερίσματα -δηλαδή αφιερώματα στον νεκρό- όπως πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφονδύλια και χάλκινη περόνη.

Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ., και οι τάφοι φιλοξενούσαν είτε μία είτε πολλαπλές ταφές. Σύμφωνα με τα μυκηναϊκά ταφικά έθιμα, όταν γινόταν η ταφή ενός νεκρού, γινόταν ανακομιδή των οστών προηγούμενων ταφών και τοποθετούνταν στον τάφο.

Φωτογραφίες: exploresouthkynouria.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:00 pm


Υπ. Παιδείας: Συστάσεις να κλείσουν τα Δημοτικά στην Ανατολική Πελοπόννησο λόγω καύσωνα

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οδηγίες για τις Πανελλαδικές προς τα Λύκεια - εξεταστικά κέντρα (αλλά οδηγίες για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η λειτουργία των κλιματιστικών, προμήθεια ανεμιστήρων από τους Δήμους , όπου δεν υπάρχουν κλιματιστικά, διάθεση νερού και χυμού στους εξεταζόμενους.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

Κατόπιν των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίων, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, όπως, επίσης, και διδασκαλία μαθημάτων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) ή άλλες δραστηριότητες, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους/στις Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνδράμουν σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής τους, με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορούν τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση των συνεπειών από την ένταση της ζέστης, ανάλογα με τις συνθήκες κάθε περιοχής. Ειδικότερα:

1) Διδασκαλία ή διεξαγωγή εξετάσεων
 Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
 Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.
 Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.
 Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.
2) Αποφυγή δραστηριοτήτων στον ήλιο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
 Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές/ μαθήτριες παραμένουν σε χώρο σκιερό ή εντός αίθουσας.
 Συστήνεται μειωμένη αθλητική δραστηριότητα του μαθήματος φυσικής αγωγής με διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τον/την εκπαιδευτικό ΠΕ11-
φυσικής αγωγής σε χώρους σκιερούς, αξιοποιώντας τις υποδομές της εκάστοτε σχολικής μονάδας (π.χ. γυμναστήριο, σκέπαστρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή/και θεωρητική προσέγγιση του μαθήματος φυσικής αγωγής στις αίθουσες (π.χ. ενημέρωση για τους ολυμπιακούς αγώνες και τα ολυμπιακά αθλήματα).
 Κατά την υλοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους τα σχολεία θα πρέπει να λάβουν κάθε πρόσφορο, κατά την κρίση τους, μέτρο για την προστασία των μαθητών/τριών.
3) Συστάσεις προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες για:
 Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα
 Χρήση καπέλου
 Χρήση αντιηλιακής κρέμας
 Μικρά και ελαφριά γεύματα
 Λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμών φρούτων)
 Παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον
θεράποντα γιατρό τους για να λαμβάνουν επιπρόσθετες οδηγίες.
4) Συστάσεις για Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που έχουν στην ευθύνη τους σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές, όπως της Αττικής, της Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπου με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται ένταση των φαινομένων, καλούνται να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τους/τις Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους/τις κατά τόπους Δημάρχους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την ενδεχόμενη λήψη απόφασης από Δημάρχους για κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
5) Σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα δείτε την ανωτέρω (1) σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:45 pm


«Ανησυχία για το μήνυμα των εκλογών»

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανέδειξαν την κορύφωση μιας αρνητικής εποχής, με κύρια χαρακτηριστικά:
·       την άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων, που βάζει σε δοκιμασία την ενότητα και την προοπτική μιας κοινωνικά δίκαιης, ευημερούσας και ειρηνικής Ευρώπης.
·       τη μεγάλη αποχή και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, με κίνδυνο αποδυνάμωσης των ελευθεριών και των κοινών ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών.
·       την ενίσχυση των αντιοικολογικών και νεοφιλελεύθερων επιλογών, των ψευδαισθήσεων της ανάπτυξης και του λαϊκισμού, της δαιμονοποίησης της πράσινης μετάβασης και των πολιτικών ενίσχυσης της ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση, που συνοδεύονται από αποδιάρθρωση της παραγωγής και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.  
Από την άλλη, οι προοδευτικές δυνάμεις προτάσσουν άλλες προτεραιότητες και δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα:
·       συγκρότησης συνεργασιών αντίστασης στην οικοκτονία, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.
·       υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων, του κράτους Δικαίου, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Είναι σημαντικό ότι, παρά τις σημαντικές απώλειες των Πράσινων στη Γερμανία και τη Γαλλία και το χαμηλό ποσοστό στην Ελλάδα, εκλέχτηκαν για πρώτη φορά Πράσινοι ευρωβουλευτές, με νέα κόμματα-εταίρους, σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Κροατία, η Λετονία, η Σλοβενία και η Λιθουανία ενώ ενισχύθηκαν και στη Νότια Ευρώπη, όπως στην Ισπανία. Επιπλέον, οι Πράσινοι ήρθαν πρώτοι στη Δανία και την Ολλανδία (σε συμμαχικό σχήμα) και παράμειναν ισχυροί στη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Οι «Πράσινοι – Οικολογία» σημειώνουν με ανησυχία ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν μπει σε μια δύσκολη περίοδο, με ποικίλες απειλές. Σήμερα καλούμαστε σε ετοιμότητα καθώς όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, η δημοκρατία και το περιβάλλον θα πλήττονται από πολιτικές αποφάσεις συνεργασίας της δεξιάς με την ακροδεξιά. Το μήνυμα για κινηματική εγρήγορση και ενότητα ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου είναι όσο επίκαιρο ήταν στις πιο σκοτεινές και δύσκολες περιόδους για τους λαούς της Ευρώπης. 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:40 pm


Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση για τις αιτήσεις ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανεξαρτήτως του ΑΦΜ των δικαιούχων, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 00:00 έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στην πλατφόρμα υποβάλλουν αιτήσεις μόνο δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 7, 8 και 9.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:20 pm


Β. Κοντοζαμάνης: 104.367 ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μέσω ανάρτησής του στο Facebook ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν στον προεκλογικό του αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρει:

Η υποστήριξη και εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν η κινητήριος δύναμη της προσπάθειας μου.

Σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρέθηκα,

Η επικοινωνία μας ήταν άμεση και αδιαμεσολάβητη. Η επαφή μας χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια και αμοιβαίο σεβασμό. Με οδηγό τις κοινές μας αξίες θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε να φέρουμε την Ελλάδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:19 pm


Στην κατηγορία «Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς» η Κορινθία

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη (11/06) στην Κορινθία, προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία.

Οδηγίες προστασίας για τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.

Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.

Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.

Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους.

Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.

Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.

Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.

Μην τοποθετείτε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Φροντίστε ώστε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς του σπιτιού να είναι από άφλεκτο υλικό ώστε να μην διεισδύσουν σπίθες.

Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.

Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.

Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.

Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.

Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

– την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,

– την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

– το είδος της βλάστησης που καίγεται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.

Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.

Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.

Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.

Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.

Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.

Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.

Ελέγξτε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

Μην εγκαταλείπετε το κτίριο εκτός αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

Μην μπαίνετε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

Αν παραμείνετε στο σπίτι:

– Κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα.

– Φράξτε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει μέσα ο καπνός.

– Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.

– Μεταφέρετε στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

– Κλείστε τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

– Γεμίστε την μπανιέρα, τους νιπτήρες και τους κουβάδες με εφεδρικό νερό.

– Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.

– Φροντίστε να υπάρχει φακός και εφεδρικές μπαταρίες μαζί σας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν το σπίτι σας είναι ξύλινο αναζητείστε καταφύγιο σε κτιστό σπίτι.

Αν διαταχθεί οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:00 pm


Ν. Γιαννακόπουλος: Ο λαός απαιτεί επανακαθορισμό πολιτικών, όχι «να τρέξουμε περισσότερο»...

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννακόπουλος σχολίασε τα χθεσινά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Τα αποτελέσματα για κάποιους από εμάς ήταν αναμενόμενα, ίσως γιατί η ζύμωση με την κοινωνία δεν σταμάτησε ποτέ αλλά τουλάχιστον σε ότι με αφορά παραμένω ενεργός και πάντα αφουγκράζομαι απόλυτα τους πολίτες.

Εδώ και πολύ καιρό πίσω, ακόμη και δημόσια είχα μιλήσει για αυτό που ερχόταν.

Λάθος πολιτικές, αστοχίες, έλλειψη ενσυναίσθησης από κάποιους και προσωπικές πολιτικές αντζεντες από άλλους σε επίπεδο κεντρικό, αλλά φυσικά και τοπικό - υπερτοπικό.
 Ίσως το 41% που σήκωσε σε ορισμένους την "μύτη ψηλά" και κυρίως σε κάποιους που δεν προέρχονταν από την ΝΔ, όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα, δημιούργησαν την τάση στους νεοδημοκράτες να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα ότι το καράβι δεν πάει εκεί που θα έπρεπε,
και ότι ο κυβερνήτης πρέπει να πάρει το τιμόνι αλλιώς, να ασχοληθεί εκ νέου με την βάση του κόμματος του, γιατί δυστυχώς στα πλαίσια της καλής εννοούμενης διεύρυνσης αυτό "παραέγινε της μόδας" ξεχνώντας ίσως ορισμένοι από που ξεκινά η ΝΔ.

Θα κάνουμε το επόμενο διάστημα μια ενδελεχή πολιτική ανάλυση αλλά θα σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό δείγμα που αφορά την Αρκαδία που κάποιοι σκόπιμα το υποβαθμίζουν : Η Αρκαδία έχει την πέμπτη μεγαλύτερη αποχή σε όλη την Ελλάδα με 65,57% .... Εάν αυτό για κάποιους δεν λέει τίποτα για  εμάς λέει πολλά ...

Το μήνυμα νομίζω είναι σαφές : ο λαός απαιτεί επανακαθορισμό πολιτικών και όχι αυτό που λεγόταν από πολλούς στα χθεσινά πάνελ να "τρέξουμε περισσότερο...."

Χρειάζεται επανακαθορισμός στην οικονομική πολιτική, στην φορολογική πολιτική, στην πολιτική της υγείας, της ακρίβειας, την εγκληματικότητα,την καθημερινότητα, την παιδεία κτλ. χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ικανό να αλλάξει τις έντονες αντιθέσεις στην σημερινή ελληνική κοινωνία.

Αυτά προς τα παρόν εις το επανιδείν....
#Συνεχιζουμε

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:51 pm


Έρχεται «σαρωτικός» ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση - Δείτε τα ονόματα

Προ των πυλών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά το αρνητικό για τη ΝΔ, αποτέλεσμα, των χθεσινών εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης που για το λόγο αυτό ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ιορδανία, συνομίλησε σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης του και με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και με πρόσωπα τα οποία συνομιλεί χωρίς να έχουν θεσμικό ρόλο, προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις ίσως γίνουν ακόμη και αύριο, πριν, δηλαδή, την προγραμματισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού το απόγευμα της Τρίτης στην τηλεόραση του Alpha.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλων αλλαγών στην κυβέρνηση. Μάλιστα οι ίδιοι δεν αποκλείουν να υπάρξει ένας σαρωτικός ανασχηματισμός με πολλές καραμπόλες και «καρατόμηση» υπουργών.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Όσον αφορά τα πρόσωπα: Αναμένεται είτε να μετακινηθούν είτε και να βγουν εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας αλλά και ο υφυπουργός του Μ. Σενετάκης, πληρώνοντας το θέμα της ακρίβειας που, όπως φαίνεται έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρνητική για τη ΝΔ ψήφο των πολιτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης, που μαζί με τον Μ. Σενετάκη, κατάφεραν να χάσουν το νομό Ηρακλείου, όπου εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης που προκάλεσε πολλά προβλήματα με τις δηλώσεις του το διάστημα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, η υπουργός Εσωτερικών Ν. Κεραμέως που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με επίκεντρο τις διαρροές e-mail από το ΥΠΕΣ, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σταικούρας αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης, που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Αντιθέτως, στις θέσεις του αναμένεται, μεταξύ άλλων, να παραμείνουν:

-Ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης και Ν. Παπαθανάσης

-Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης

-Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας.

-Ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και

-Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης. 

-Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προέρχονται κατά βάση από παλαιότερους και νεότερους βουλευτές της ΝΔ αλλά και ορισμένους εξωκοινοβουλευτικούς.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Πηγή aftodioikisi.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:47 pm


Τρίπολη: «Καλό Ταξίδι Σώτο» - Ένα λουλούδι στην μνήμη του 31χρονου (pics)

Η Τρίπολη θρηνεί ένα νέο παιδί, τον 31χρονο Σωτήρη ο οποίος τόσο προορά έφυγε από την ζωή έπειτα από το τροχαίο δυστύχημα του στην οδό Τάπιας το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιουνίου.

Στο σημείο του τραγικού τροχαίου που έχει βυθίσει στο πένθος την πόλη μας συρρέουν συνεχώς απλοί πολίτες αφήνοντας ένα λουλούδι στην μνήμη του 31χρονου Σωτήρη.

Μάλιστα, στο κάγκελο της γέφυρας φίλοι του έχουν βάλει πανό της ΑΕΚ με μαύρο και κίτρινο φόντο που αναγράφει «Καλό Ταξίδι Σώτο» με μεγάλα γράμματα και «για πάντα στις καρδιές μας» μιας και ο Σωτήρης ήταν φίλαθλος του δικεφάλου.

Επίσης, στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής του Σωτήρη φίλοι του 31χρονου και πολίτες κάθε ηλικίας έχουν τοποθετήσει φαναράκια, κασκόλ, φανέλες της ΑΕΚ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:43 pm


Παραδοσιακό γλέντι στις Ρίζες

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου μας,

με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, όπως και τα δύο τελευταία χρόνια που αναβίωσε το παραδοσιακό μας γλέντι στο χωριό, έτσι και φέτος, για τρίτη χρονιά, συνεχίζουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε και να γιορτάσουμε μαζί με μουσική, χορό, και παραδοσιακά εδέσματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 στην κεντρική πλατεία του χωριού μας, με ώρα έναρξης τις 10:00 μ.μ.

Ελάτε να ζήσουμε ξανά στιγμες πιο ξέγνοιαστες και γεμάτες με κέφι και χορό, διατηρώντας έτσι ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Με εκτίμηση,
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:37 pm


Το 26ο Συνεδρίο της ΠΟΕΥΠΣ: «Όλοι τους μικρότεροι των περιστάσεων»

Στις 4 - 5 & 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά το 26 ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Ωστόσο 24 χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της Ομοσπονδίας και μέσα από την πορεία 26 Συνεδρίων που έχουν πραγματοποιηθεί τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις τακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού που εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιες και απαράλλαχτες.

Μοναδική μέριμνα του Προεδρείου αλλά και των άλλων παρατάξεων είναι το πώς θα βάλουν εμπόδια στην λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αγωνιστικό πλαίσιο, όπως αυτό που κατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π. και στο 26 ο Συνέδριο.
Είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα με τις προτάσεις τους, με την ανοχή τους και με την αδράνειά τους, διευκόλυναν και την σημερινή κυβέρνηση να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια σε βάρος των μονίμων και των συμβασιούχων πυροσβεστών με την ψήφιση του ν. 4662/2020.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που αντί για αγώνες και αντίσταση απέναντι στις εργασιακές ανατροπές, έπαιξαν στα ζάρια των δικαστικών προσφυγών την διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό, αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση με αγωνιστικό τρόπο τα αυταπόδεικτα δεδουλευμένα των πυροσβεστών.
Είναι δοκιμασμένη και προσφιλή η τακτική αυτή μέσω της οποίας μεταθέτουν της υποχρεώσεις τους ως αντιστάθμισμα της συνδικαλιστικής τους αδράνειας, στις χρονοβόρες και πολυδάπανες δικαστικές διαδικασίες για να αμβλύνουν κάθε αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων, όπως αυτή που εφαρμόζει με «υπερηφάνεια» ως πρωτεργάτης το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δηλαδή μια τακτική που όχι μόνο είναι χρονοβόρα, πολυδάπανη και αμφίβολη για το αποτέλεσμά της, αλλά παγιοποιεί την διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό στο ύψος των 45,00 ευρώ που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και όχι στο προσαυξημένο πόσο που θα ίσχυε αν εφαρμόζονταν η εργατική νομοθεσία και για τους πυροσβέστες για τις εξαιρέσιμες μέρες, τις αργίες κλπ.
Θα αποτελούσε σοβαρή παράληψη να μην αναφερθεί ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις Α.Ε.Π.Π., ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Π.Α.Κ.Π. έλαμψαν δια της απουσίας τους από την διαδικασία της ψηφοφορίας και αναλώθηκαν στο να απολαύσουν την ομορφιά και την γαστρονομία των παραλίμνιων περιοχών της Καστοριάς ή στο να πίνουν το καφεδάκι τους στο 5στερο χλιδάτο ξενοδοχείο.

Αξίζει να καταγραφεί ότι με την λήξη της δεύτερης ημέρας ανακοινώθηκε στους συνέδρους ότι την τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα μπορέσουν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της περιοχής (το σπήλαιο, το ενυδρείο κ.τ.λ.) και θα πραγματοποιηθεί βαρκάδα στην λίμνη σε όποιους το επιθυμούν χωρίς να πληρώσουν τίποτα, το μόνο που χρειάζονταν είναι η επίδειξη της ταυτότητας τους και όλο αυτό στα πλαίσια της προσφοράς του δήμου Καστοριάς.
Μάλιστα την τρίτη ημέρα δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία και οι σύνεδροι ακολούθησαν την ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής.
Έτσι εκπαιδεύεται και ανταμείβεται η αυριανή βάρδια των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού για να προσφέρει υπηρεσίες με την αδράνεια και την καλλιέργεια κλίματος συμβιβασμού των τετελεσμένων συνεπειών της αντεργατικής πολιτικής!
Αντιθέτως όμως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ε.Α.Κ.Π. επέλεξαν αντί να «απολαύσουν» τις παροχές εκμαυλισμού συνειδήσεων, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Π.Υ. Καστοριάς και συνομίλησαν με τους συναδέλφους πυροσβέστες για τα προβλήματα του Π.Σ. και για τις εργασίες του τακτικού συνεδρίου.

Η Ε.Α.Κ.Π. ήταν η μόνη παράταξη, που παρά την μόνιμη κατάσταση εκφυλισμού που κυριαρχεί σε όλα τα συνέδρια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., όπως και στο 26 ο , επιμένει να αντιμετωπίζει το Συνέδριο ως το κορυφαίο όργανο του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Στην βάση αυτής της αρχής, ο επικεφαλής της παράταξής μας μέσω της τοποθέτησής του, την οποία επισυνάπτουμε, κατέθεσε προς έγκριση στο σώμα του συνεδρίου (βλ. Site Ε.Α.Κ.Π.):
• Ψήφισμα με (7) επτά αιτήματα αιχμής μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των κινητοποιήσεων.

Επίσης κατατέθηκε προς έγκριση από την παράταξή μας, πρόταση για την ομογενοποίηση όλων των συνδικαλιστικών φορέων κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Π.Σ. σε έναν συνδικαλιστικό φορέα!
Στην αρχή της διαδικασίας της ψήφισης, το προεδρείο παρ’ ότι δεν έφερε δικιά του πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις υποκριτικά στήριξε το ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π. προτείνοντας όμως να αφαιρεθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των κινητοποιήσεων.
Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της παράταξής μας και φυσικά δεν έγινε αποδεκτό.
Στην συνέχεια ξαναέγινε η ψηφοφορία και το καταψήφισαν γιατί από την αρχή δεν ήθελαν να δεσμευτούν σε τίποτα.

Αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται και ο καθένας που θα διαβάσει την από 08/06/2024 ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τις εργασίες του 26 ου Συνεδρίου (βλ. eakp.gr), όπου αναφέρει μεν υποκριτικά, όπως κάνει και όλα τα προηγούμενα χρόνια, πιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων που εμπεριέχονταν μέσα στο ψήφισμα που κατέθεσε, αλλά πουθενά δεν αναφέρει με πιο τρόπο θα διεκδικήσει την επίλυσή τους. Το ίδιο ψήφισμα δηλαδή που καταθέτει κάθε φορά αφού τίποτε δεν επιλύεται λόγω της άρνησης για
αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά αντιθέτως χρόνο με το χρόνο «παχαίνει» ακόμη περισσότερο από τους αντιλαϊκούς νόμους!

Η στάση τους αυτή αποκαλύπτει και το υποκριτικό περιεχόμενο του κεντρικού συνθήματος του 26 ου Συνεδρίου «Οι μάχες και οι αγώνες δε χαρίζονται, κερδίζονται! Συνεχίζουμε»!!!
Ουδέν σχόλιο!

Αν και είναι γνωστός ο τρόπος «διεκδίκησης» που εφαρμόζουν όλοι οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όποιον συνδικαλιστικό φορέα του Π.Σ. και αν δραστηριοποιούνται όπως: Επαφές διαδρόμων και παρασκηνίου - Βαθυστόχαστα υπομνήματα
- Αναμνηστικές φωτογραφίες με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη στις συναντήσεις «εργασίας»!!!

Αυτή είναι η στάση λοιπόν των αντιπροσώπων των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις εργασίες του 26ου Συνεδρίου, την ίδια ώρα που η εργασιακή λαίλαπα κατατρώει τα πάντα στο πέρασμα της για την μεγάλη πλειοψηφία των πυροσβεστών, αφού προβλέπονται συνεχόμενες μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις και ατέλειωτα εξαντλητικά ωράρια για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων, το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. επιλέγει να μην ακολουθήσει την επίλυση των εργασιακών δικαιωμάτων με αγωνιστικό τρόπο.
Το προεδρείο έφερε επιπλέον ένα ψήφισμα για την καταδίκη των πολεμικών πράξεων που καταπατούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, μίλησε για την συνεχιζόμενη βαρβαρότητα για τα εγκλήματα από οπού και να προέρχονται.
Για το ψήφισμα αυτό η Ε.Α.Κ.Π. πήρε θέση καταδικάζοντας τις σφαγές των αμάχων και την γενοκτονία που γίνεται στην Γάζα, χωρίς να εξισώνουμε θύτες και θύματα. Επιπλέον απαιτήσαμε να συμπεριληφθεί και η απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και να σταματήσει η αποστολή οπλών στην Ουκρανία.

Η Ε.Α.Κ.Π. ενημερώνει τους συναδέλφους να επαγρυπνούν ότι μετά το πέρας των ευρωεκλογών υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι μπροστά μας βρίσκονται δραματικές εξελίξεις όπως η εν κρύπτω επεξεργασία νέου μισθολογίου, προσπάθειες για «θάψιμο» της συνολικής ένταξης της εργασίας μας σε Β.Α.Ε. με αντάλλαγμα επιδοματικά ψίχουλα, η συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού για μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας σε δήμους, ιδιώτες, εθελοντικές οργανώσεις και Μ.Κ.Ο. με ότι συνεπάγεται η υλοποίηση του σε βάρος της πυροπροστασίας και της δασοπροστασίας της χώρας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

                                                             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:30 pm


Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης στην Καρύταινα

Η Καρύταινα ετοιμάζεται για το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Κοινόν Καρυτινών:

 Ετοιμαζόμαστε για το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης στην Καρύταινα!!
 Προγραμματίζεται για τις 16&17 Αυγούστου 2024.
 Θα πραγματοποιηθεί στα σοκάκια της παλιάς Αγοράς.
 Πάνω από 30 ερασιτέχνες καλλιτέχνες (φωτογράφοι, ζωγράφοι, εικαστικοί, μουσικοί) θα λάβουν μέρος!
 Εάν έχετε  ένα ταλέντο  και θέλετε να παρουσιάσετε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σας, επικοινωνήστε το συντομότερο μαζί μας.
 Τηλ. 6976736523

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:19 pm


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ το πρωί της Τρίτης

Τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στις χθεσινές ευρωεκλογές θα συναντήσει αύριο στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει κρατούμενος σε φυλακή των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών, πρώτος για τη Νέα Δημοκρατία αναδείχτηκε ο Γιώργος Αυτιάς συγκεντρώνοντας 308.793 σταυρούς. Ακολουθεί με σχεδόν 50.000 ψήφους διαφορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης (259.258), ενώ η τριάδα κλείνει με την Ελίζα Βόζεμπεργκ (246.081). Στην 4η θέση είναι ο Φρέντι Μπελέρης (237.344) και ακολουθούν Ελεονώρα Μελέτη (172.673), Μανώλης Κεφαλογιάννης (161.415) και Δημήτρης Τσιόδρας (156.733).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:00 pm


Ο Στέλιος Ρόκκος «Πάει»... VARCO’ για μια μοναδική συναυλία

Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία…

Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές…

Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται onstage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του.

Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο «Πάει».

Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες!

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στις 21:00, ο Στέλιος Ρόκκος θα «Πάει» στο VARCO’ (19ο χλμ. Π.Ε.Ο Τρίπολης-Καλαμάτας – Ν.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας (Έξοδος Αθήναιον)!

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 6:40 pm


Το Λιμενικό απέκτησε έντεκα σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό

Υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον γενικό διευθυντή της Viking Norsafe Life-Saving Equipment Hellas Ιωάννη Γεωργιάδη η σύμβαση για την προμήθεια έντεκα σκαφών στο Λιμενικό Σώμα κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, μήκους άνω των 11μ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών και η ενσωμάτωση αυτού του εξοπλισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στο να σωθούν ζωές. Τα συγκεκριμένα σκάφη θα διατεθούν σε Θάσο, Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους, Κέα, Λειψούς, Κάσο, Βόρεια Εύβοια, Ζάκυνθο, Σφακιά και Ιεράπετρα.

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτελεί σημαντικό βήμα, αφενός μεν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού αφετέρου δε για την ακόμα αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας, που είναι σταθερά ένας από τους κεντρικούς στόχους του κράτους», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Στυλιανίδης προσέθεσε ότι η ενίσχυση των υγειονομικών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος θα συμβάλλει αποφασιστικά στο αίσθημα ασφάλειας και τελικά στην ίδια την ευημερία των πολιτών μας και ιδίως εκείνων που αποφασίζουν να διαμένουν και να παράγουν σε νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Η σύμβαση, συνολικού ύψους 6.598.900 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (Μέσο Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων-ΜΔΣΘ του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων 2021-2027) και προέκυψε ως απτό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και των συντονισμένων προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας τα σκάφη θα κατασκευαστούν από ειδικά ενισχυμένα συνθετικά υλικά. Η υπερκατασκευή θα διαθέτει ειδική καιροστεγή θύρα κατάλληλων διαστάσεων, ώστε να επιτρέπει την είσοδο ειδικού τροχήλατου φορείου μεταφοράς ασθενών έως και τον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών του σκάφους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 6:39 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας