Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πανελλαδικές 2024: Το πρόγραμμα της εβδομάδας για τους υποψηφίους

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού και Ειδικότητας, αντίστοιχα. Παράλληλα, από αύριο, Δευτέρα, αρχίζουν οι εξετάσεις των γυμνασίων.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τους υποψηφίους των ΓΕΛ, την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από αύριο έως και τις 17 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Ειδικότερα, αύριο, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολούθως, την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 2:40 pm


Τα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου

Eurokinissi

Για τον Ιούνιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 11,898 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. 

Η τιμή του Ιουνίου είναι αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Μάιο (10,656 λεπτά ανά κιλοβατώρα).Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 12,642 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Μάιο ήταν 11,736 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 9,976 λεπτά ανά kWh, από 7,866 λεπτά ανά kWh τον Μάιο. Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα.

Αύξηση κατά 55% καταγράφεται στο ειδικό τιμολόγιο «Protergia Οικιακό Value Special» της Protergia, με την τιμή Ιουνίου να «κλειδώνει» στα 16,422 λεπτά ανά κιλοβατώρα, λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση συνέπειας στη βασική χρέωση (7 λεπτά ανά kWh). Τον Μάιο η χρέωση ήταν 10,601 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η έκπτωση παραμένει σταθερή σε σχέση με τον Μάιο. Στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 23,422 λεπτά ανά kWh. Το πάγιο είναι 4 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΗΡΩΝ (Basic Home) τον Ιούνιο έχει χρέωση 16,333 λεπτά ανά kWh συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας (1,725 λεπτά ανά kWh), η οποία παραμένει σταθερή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Μάιο η χρέωση ήταν 10,118 λεπτά ανά kWh, με συνέπεια η αύξηση να αγγίζει το 61%.

Χωρίς το discount, η τελική τιμή είναι 18,058 λεπτά ανά kWh. Το πάγιο είναι 5 ευρώ.

Η τιμή της Elpedison στο Ειδικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 15,484 λεπτά ανά kWh για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, τις οποίες η εταιρεία καλύπτει με έκπτωση 4 λεπτά ανά kWh. Η αύξηση ανέρχεται σε 55% στη συγκεκριμένη κλίμακα, καθώς η χρέωση τον Μάιο ήταν 9,968 λεπτά ανά kWh.

Από την 101η κιλοβατώρα και πάνω, η χρέωση είναι 17,984 λεπτά ανά kWh, από 10,568 λεπτά τον Απρίλιο (αύξηση 70%). Η έκπτωση για τη συγκεκριμένη κλίμακα κατανάλωσης είναι 1,5 λεπτό ανά kWh. Το μηνιαίο πάγιο της εταιρείας είναι 5 ευρώ.

Το ειδικό τιμολόγιο της NRG έχει τιμή 15,952 λεπτά ανά κιλοβατώρα, λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση συνέπειας. Καταγράφεται αύξηση σε σχέση με τον Μάιο κατά 46%, καθώς τον προηγούμενο μήνα η χρέωση ήταν 10,961 λεπτά ανά kWh.

Χωρίς την έκπτωση η τιμή διαμορφώνεται σε 21,602 λεπτά ανά kWh, από 16,961 λεπτά ανά kWh τον προηγούμενο μήνα. Το πάγιο είναι 5 ευρώ, πέφτοντας στα 3,5 ευρώ με την επιλογή e-bill και πάγιας εντολής.

Στο πράσινο τιμολόγιο της ZeniΘ («Power Home Start»), η τιμή για τον Ιούνιο αυξάνεται κατά 65% και διαμορφώνεται στα 16,927 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 10,267 τον προηγούμενο μήνα. Και σε αυτό το προϊόν το πάγιο είναι 5 ευρώ.

Το ειδικό πρόγραμμα της Ελίν, «Power On! Home Green», τον πέμπτο μήνα εφαρμογής του θα «τρέξει» με τιμή 14,85 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αυξημένο κατά 56% σε σχέση με τον Μάιο (9,5 λεπτά ανά kWh). Επίσης, το πάγιο είναι 5 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία άλλαξε τα πάνω και κάτω όρια «ενεργοποίησης» του μηχανισμού διακύμανσης, προχωρώντας επίσης για πρώτη φορά σε έκπτωση (1 λεπτό ανά kWh).

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 2:20 pm


Συζήτηση για έργα αθλητισμού και οδοποιίας στην Μελιγού

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μελιγούς Παναγιώτη Καμπύλη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Λέγκουρδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατασκευή των κερκίδων στο γήπεδο Μελιγούς, ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής. Οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας επισήμαναν τη σημασία του έργου για την τοπική κοινωνία και ζήτησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωσή του.

Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων στα όρια της τοπικής κοινότητας. Ο κ. Μανδρώνης ανέφερε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει μια σειρά από έργα οδοποιίας που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 2:00 pm


«Χάλασε» του Σλίβκα - Ο Λιθουανός ενημέρωσε τον Αστέρα πως πάει στην Ιαπωνία

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε δείξει το έντονο ενδιαφέρον του προς τον Βικίντας Σλίβκα από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Λαμία με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν.

Και ενώ όλα έδειχναν deal ο 29χρονος Λιθουανός κεντρικός μέσος ενημέρωσε το βράδυ του Σαββάτου 1 Ιουνίου τον Αστέρα Τρίπολης ότι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας μετά από τέσσερα επιτυχημένα χρόνια παρουσίας του στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Ασία.

Ο Βικίντας Σλίβκα έδωσε τα χέρια με ομάδα της Ιαπωνίας βάζοντας αρκετά περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό του από αυτά που του έδιναν οι ελληνικές ομάδες και ασφαλώς από αυτά που του πρόσφερε και ο Αστέρας Τρίπολης.

Συνεπώς οι κιτρινομπλέ στρέφουν αλλού την προσοχή τους για την ενίσχυση του κεντρικού άξονα με περιπτώσεις τόσο από την εγχώρια όσο και από την αγορά του εξωτερικού να μπαίνουν ξανά στο μεταγραφικό «κάδρο».

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:50 pm


Συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Ακαδημίες του Ηρακλή (pics)

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ακαδημία μας αυτή την Κυριακή!

Τα παιδιά μας έλαβαν μέρος στο Τουρνουά Ακαδημιών που διοργάνωσε η ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΊΑΣ.

Είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε κανονικές συνθήκες αγώνα , και σνταποκρίθηκαν πλήρως.

Έπαιξαν, έτρεξαν, σκόραραν και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι! Άλλωστε αυτό είναι και το παν σε αυτές τις ηλικίες.

Ευχαριστούμε την ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΊΑΣ για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:32 pm


Καλοκαιρινές μελωδίες από το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης (pics,vid)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης με την χρονιά να ολοκληρώνεται με τον πιο γλυκό και όμορφο τρόπο.

Και να, το καλοκαίρι έφτασε …και η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με το μεράκι που τη διακρίνει, την προ-παιδική χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και την παιδική Χορωδία Ναυπλίου «Tamperamento», για να τραγουδήσουν μαζί τον ερχομό του.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για μία ακόμη φορά, έβαλε τη «μαγιά» του καλοκαιριού μαζί με τις Μαέστρους της, Ελένη Αλεξοπούλου και Αμαλία Γούλα, οι οποίες με τη συνδρομή ικανών εκπαιδευτικών προσφέρουν στα ΣΚΑΘΑΡΙΑ, την προ-παιδική και στα ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ, την παιδική, την κατάλληλη για την ηλικία τους μουσική γνώση και παιδεία.

Η συνάντηση ΣΚΑΘΑΡΙΩΝ και ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΩΝ με την προ-παιδική χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και την παιδική Χορωδία Ναυπλίου «Tamperamento», μάς υπενθυμίζει ότι τα παιδιά είναι ικανά να τραγουδούν, να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται από τα πρώτα ¨μικράτα¨ τους, από την ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών μέχρι τις απαρχές της εφηβείας τους στα πρώτα γυμνασιακά χρόνια.

Με τη συναυλία αυτή ένα ακόμη πλούσιο σε καλλιτεχνική δράση έτος για τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ πλησιάζει στο τέλος του. Όμως για λίγο καιρό ¨ξαποσταίνει¨ και αγρυπνά άοκνα για νέα σχέδια, χορωδιακές προκλήσεις και εμπειρίες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr 6ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:27 pm


Την Mουσικοχορευτική παράστασή «Κάντε χώρο στον χορό» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Άστρους σας προσκαλεί στην ετήσια μουσικοχορευτική παράστασή του «Κάντε χώρο στον χορό».Στον χορό που μας δίνει χώρο να εκφράζουμε κάθε μας πτυχή με τον πιο προσωπικό ο καθένας μας, τρόπο.

Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε σε χώρους και σε μέρη όπου οι άνθρωποι ενώνονταν και ενώνονται στην ίδια αφετηρία.

Μια αφετηρία όπου ο χορός πρωτοστατεί, με το να δημιουργεί χώρο για σύνδεση, έκφραση και συνύπαρξη!

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:04 pm


Εκδήλωση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τους εισερχόμενους φοιτητές Erasmus

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τη νεανικότητα, την καλή συνεργασία και τον ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, εκδήλωση συνάντησης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τις εισερχόμενες φοιτήτριες και τους εισερχόμενους φοιτητές του θερινού εξαμήνου - ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, όπου, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που αυτή τη στιγμή φοιτούν στις Σχολές της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες αναμένονται κι άλλοι/ες φοιτητές/τριες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο και Πάτρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης από την αρχαιολόγο και υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, κ. Θεώνη Χριστοφίλου. Στην εξαιρετική περιήγηση στην αγγλική γλώσσα, παρουσιάστηκαν κατά βάση, πλούσιες συλλογές ευρημάτων από ανασκαφές σε διάφορες θέσεις της Αρκαδίας από τη νεολιθική περίοδο έως και την ύστερη αρχαιότητα.
Η ανωτέρω εκδήλωση πλαισιώθηκε από μικρό κέρασμα προς τους/τις εισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, αντιπροσωπευτικό της ελληνικής φιλοξενίας, στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με οικοδεσπότη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κατσή.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες/χουσες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καθώς επίσης και με στελέχη του Ιδρύματος και με φοιτητές και μέλη του δικτύου φοιτητών/τριών του EUNICE. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα προσαρμογής τους, στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τις εισερχόμενες φοιτήτριες και φοιτητές στην υποστήριξη που τους προσφέρει η τοπική κοινωνία και το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην χώρα μας για σπουδές ή πρακτική άσκηση.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκε έμφαση από την Αντιπρύτανι Διοικητικών

Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Ευθαλία (Έλια)Χατζηγιάννη, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γεγονός που αποδεικνύεται, κατ’ αρχήν με την ενεργή συμμετοχή του Ιδρύματος όχι μόνο στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ αλλά και σε άλλους θεσμούς διεθνών και ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών συνεργασιών όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιακής Συμμαχίας EUNICE.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου η κ. Βασιλική Τζαβέλλα κι ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκ μέρους του Δήμου Τριπόλεως παραβρέθηκε ο κ. Παναγιώτης Πιτερός (εκ μέρους της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελένης Καρούντζου). Οι δύο οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την επιθυμία τους
για ενίσχυση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διεθνοποίησης, προσδοκώντας τον προσδιορισμό και την ποιοτική ενίσχυση πολιτιστικών, επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών κοινών δράσεων με αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν το Πανεπιστήμιο. Την επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε η κ. Παρασκευή Χαϊδά αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων - το έργο του οποίου υποστηρίζεται και ενισχύεται από την αρμόδια Αντιπρύτανι - σε συμπαράσταση με την αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γραμματείας της Πρυτανείας κ. Ελένη Σουρλά.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:00 pm


Πτωχός: Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης στην Τεγέα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων (pics)

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα, στον Δήμο Τρίπολης.

Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως: «Αυτό το σημαντικό έργο αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, και την προαγωγή της υγιούς και ενεργού γήρανσης», ενώ ευχαρίστησε τους εμπνευστές, το Στασινοπούλειο Ίδρυμα, τους υπαλλήλους και όσους συνέβαλαν για να γίνει το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης πραγματικότητα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, το Στασινοπούλειο Ίδρυμα, τους εργαζόμενους του Κέντρου, και φυσικά όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Η παρουσία σας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο μέλλον για τους ηλικιωμένους μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εύχομαι το Κέντρο “Μέντωρ” να εκπληρώσει με επιτυχία την αποστολή του και να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και την ευημερία όλων μας», σχολίασε, κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσώπησαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος.

Δελτίο τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 12:30 pm


ΠΑΚ Θεσσαλίας: Πολλές οι αδικίες στις αποζημιώσεις των Παρακάρλιων περιοχών

Σε «Πατρικίους» και «Πληβείους» χώρισε το ΥΠΑΑΤ τους πλημμυρόπληκτους των Παρακάρλιων περιοχών, αναφορικά με τα ποσά ανά στρέμμα ανά κατηγορία καλλιεργειών, σε μία πληρωμή που βρίθει αδικιών αλλά το άκρων άωτων της πληρωμής είναι ότι «εξαφανίστηκαν» τα αιγοπρόβατα και οι αγελάδες αυτών των περιοχών, αφού δεν υπάρχουν πουθενά στο ΦΕΚ, τη στιγμή που προβλέπονται πληρωμές σε φραγκόκοτες, πάπιες και χήνες!!!

Πιο αναλυτικά, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους πλημμηρόπληκτους, για το γεγονός ότι, παρότι κανείς των αροτραίων καλλιεργειών δεν θα μπορέσει να καλλιεργήσει για τα επόμενα 2 χρόνια και κατ΄επέκταση, δεν θα υπάρχουν, ούτε έσοδα αλλά ούτε έξοδα, οι αποζημιώσεις ωστόσο για τις αροτραίες καλλιέργειες για παράδειγμα, διαφέρουν παρασάγγας, από προϊόν σε προϊόν.
Π.χ. για το βαμβάκι λαμβάνουν 205 ευρώ Χ 2  το στρέμμα ή για τη Βιομηχανική τομάτα 563 ευρώ Χ 2, ενώ για το σιτάρι λαμβάνουν 83,2 ευρώ Χ 2 το στρέμμα.

Το πιο δίκαιο θα ήταν να υπάρχουν 2 κατηγορίες για τη φυτική παραγωγή, αυτή των Αροτραίων καλλιεργειών, με υποκατηγορίες τις ποτιστικές και τις ξηρικές και αυτή των δενδρωδών καλλιεργειών.

Παράλληλα, μια ακόμη αδικία που υφίσταται στη συγκεκριμένη πληρωμή, είναι όσοι παραγωγοί το 2023, έκαναν αμειψισπορά (κάτι απαραίτητο και σύνηθες) και από Βαμβάκι ή Βιομηχανική τομάτα, καλλιέργησαν σιτάρι ή ψυχανθή, λαμβάνουν πολύ μειωμένα ποσά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνονταν υπόψη οι καλλιέργειες της προηγούμενης 3ετίας.

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα ποσά που προβλέπονται για στις δενδρώδεις καλλιέργειες, ωχριούν με τις πραγματικές απώλειες εσόδων, μιας και τα κατεστραμμένα δέντρα θα πρέπει, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αντικατασταθούν και να περιμένουν οι παραγωγοί αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν παραγωγικά.

ΑΙΓΟΡΠΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Το παράταιρο, ασύλληπτο  αλλά και εξοργιστικό της αποζημίωσης όμως των Παρακάρλιων περιοχών, αποτελεί το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ «εξαφάνισε», όπως προαναφέραμε, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες από τις εκτροφές που αποζημιώνονται, αφού στο ΦΕΚ, δεν υπάρχουν πουθενά, με τους κτηνοτρόφους αυτών των κατηγοριών να μένουν ξεκρέμαστοι.
Από την άλλη μεριά, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό και δημιουργεί τεράστιες απορίες, πως είναι δυνατόν οι «ιθύνοντες» του ΥΠΑΑΤ να «ξέχασαν» τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, αλλά να «θυμήθηκαν» τις φραγκόκοτες, τις χήνες και τις πάπιες;
Επίσης, για τους αιγοπροβατοτρόφους που έβοσκαν τα κοπάδια τους σε βοσκοτόπους των παρακάρλιων περιοχών, και ειδικά τους μετακινουμένους, δεν υπάρχει καμία μέριμνα.  

ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΩΡΑΦΙΩΝ         

Τέλος, με αφορμή τις πλημμυρόπληκτες περιοχές των παρακάρλιων, καλό και χρήσιμο θα ήταν η νέα Περιφερειακή αρχή, να «ανοίξει» το φάκελο διανομής των  χωραφιών στις συγκεκριμένες περιοχές, διότι, με βάση τις μαρτυρίες πολλών παραγωγών, υπάρχουν πάρα πολλά μελανά σημεία και παρατυπίες που θα πρέπει να διερευνηθούν.

 

ΠΑΚ Θεσσαλίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 12:00 pm


Ρεύμα: Πώς η αφρικανική σκόνη «εκτόξευσε» την τιμή στα τιμολόγια

Όπως αποκάλυψε ο ενεργειακός επιθεωρητής η αφρικανική σκόνη  που έκανε έντονη την παρουσία της στις ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές Μαΐου είναι η αιτία που θα δούμε αυξημένους λογαριασμούς το επόμενο διάστημα. 

«Τις πρώτες 15 – 20 μέρες του Μαΐου δεν είχαμε ηλιοφάνεια λόγω της αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα της χώρας» σε συνάρτηση με την αύξηση κατά 20% της τιμής του φυσικού αερίου, την οποία δεν είχαμε τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς η αφρικανική σκόνη «εκτόξευσε» την τιμή στο ρεύμα - Ποιο τιμολόγιο συμφέρει περισσότερο τους καταναλωτές

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 11:30 am


Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για άμεση διακοπή του πολέμου στη Γάζα και έναρξη διαλόγου μέχρι την εξεύρεση αποδεκτής λύσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Αγρίνιο μετά από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου  ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την κατάσταση στη Γάζα.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Η ΚΕΔΕ παρακολουθεί με σοβαρή ανησυχία την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στην αδιανόητη τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, αλλά και στις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, οι οποίες οδηγούν σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Κάνει έκκληση για άμεση διακοπή του πολέμου και έναρξη διαλόγου μέχρι την εξεύρεση αποδεκτής λύσης.

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Νοεμβρίου 2024 στη Ρόδο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου θα πραγματοποιηθούν οι εξής 7 προσυνεδριακές συναντήσεις: 26/09/24 στα Ιωάννινα, 2/10/24 στο Ναύπλιο, 3/10/24 στο Μεσολόγγι, 10/10/24 στο Ηράκλειο, 16/10/24 στη Θεσσαλονίκη, 17/10/24 στη Λαμία και 23/10/24 στην Αθήνα. Παράλληλα η ΚΕΔΕ θα λειτουργήσει ειδική προσυνεδριακή πλατφόρμα η οποία θα είναι ανοιχτή όχι μόνο για τους αιρετούς αλλά και τους πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά και την κριτική τους για θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Στόχος μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι να ακουστεί η φωνή, τα προβλήματα και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να τονίσουμε ότι είμαστε εκπρόσωποι ενός λαϊκού θεσμού, που υπήρχε πριν από το Κράτος και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο δίκαιο των θέσεων και των αιτημάτων μας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 11:04 am


Έρχεται ο 2ος Δρόμος Νότιας Κυνουρίας

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΄΄ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ΄΄ Με την στήριξη, και αρωγή των:

Τ.Κ. ΚΟΣΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τ.Κ. ΠΕΛΕΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τ.Κ. ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΕΤΩΝ ΄΄ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ΄΄

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΝΚ

Προκηρύσσουν τον Αγώνα Δρόμου μικρής Υπεραπόστασης 51χλμ. με την επωνυμία:

2oς ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο Πέτρου & Παύλου 29/06/2024

Ώρα εκκίνησης αγώνα: 15.00 μ.μ. (απογευματινή)

Εκκίνηση Αγώνα: Κοσμάς Αρκαδίας – Δήμου Νότιας Κυνουρίας(Κεντρική Πλατεία)

Τερματισμός αγώνα: Πελετά Αρκαδίας – Δήμου Νότιας Κυνουρίας(Κεντρική Πλατεία)

Χιλιομετρική απόσταση: 51 χλμ. ακριβώς όλα επί ασφάλτινης διαδρομής

Θετική υψομετρική: 750 μέτρα

Όριο αγώνα: Ορίζονται οι 7 ώρες & 35΄! Καλείστε να έχετε φτάσει στα Πελετά της Αρκαδίας μέχρι τις 10.35!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Όλος ο αγώνας διεξάγεται επί ασφάλτινης διαδρομής! Τα χιλιόμετρα του αγώνα από την εκκίνηση στον Κοσμά Αρκαδίας, μέχρι τον τερματισμό στα Πελετά Αρκαδίας, είναι 51 ακριβώς! Το παράδοξο του εν λόγω αγώνα υπεραπόστασης, κάτι που δεν συμβαίνει με οποιονδήποτε άλλο αγώνα στην χώρα μας, παρόλο που ο αγώνας είναι point to point, είναι ότι από την εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά, διακρίνεται το χωριό του τερματισμού – δηλαδή τα Πελετά, μιας και ουσιαστικά και οι 2 κοινότητες είναι στο ίδιο οροπέδιο, απλά για να φτάσετε από την μία κοινότητα στην άλλη, επιλέξαμε την πιο μακρινή διαδρομή!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15.00 το απόγευμα από την Τ.Κ. Κοσμά Αρκαδίας!

Ουσιαστικα πρόκειται για έναν αγώνα που έχει μια μεγάλη κατηφόρα στην αρχή, μετά ισιώνει, και καταλήγει με ανηφόρα και λίγο ίσιωμα!Κανείς μπορεί να παρομοιάσει το τερέν του αγώνα σαν ένα ανάποδο ΄΄Π΄΄!

Η διαδρομή που θα κάνετε είναι η εξής:

-ΚΟΣΜΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΩΝΗΣ

-ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΠΛΑΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΠΟΥΛΙΘΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΠΥΡΓΟΥΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ(ΤΣΟΥΜΟΣ)

-ΠΕΛΕΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τα πρώτα 21χλμ. αν εξαιρεσετε τα πρώτα 700 μέτρα, μέχρι να βγείτε από την Κοινότητα του Κοσμά, ουσιαστικά είναι μια μεγάλη κατηφόρα! Μετά τα 21χλμ.ο δρόμος ισιώνει ουσιαστικά με μικρές ανηφοροκατηφόρες! Μετά το 30ο χλμ. όπου συναντάται το πανέμορφο Λεωνίδιο – την Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, μέχρι και το 37ο χλμ. η διαδρομή ουσιαστικά γίνεται ίσιωμα!
Από το 37ο χλμ. δηλαδή από τα Πούλιθρα Αρκαδίας, μέχρι και το 39ο χλμ. υπάρχει μεγάλη και παρατεταμένη ΄΄επιθετική΄΄ ανηφόρα 2 χιλιομέτρων, μέχρι να εξέλθετε από τα Πούλιθρα Αρκαδίας! Από το 39ο χλμ. όπου έχετε αρχίσει να ανεβαίνετε το βουνό μέχρι και το 45,5ο χλμ. η ανηφόρα συνεχίζεται απλά θα είναι πολύ πιο ήπιας και βατής μορφής! Από το 45,5ο χλμ. μέχρι και τον τερματισμό, στο 51ο χλμ., ουσιαστικά μιλάμε για ίσιο τερέν με κάποιες μικρές κατά τόπους ανηφόρες ήσσωνος σημασίας! Ο τερματισμός είναι στην πανέμορφη Κοινότητα των Πελετών πλησίον της Κεντρικής Πλατείας, όπου καλείστε να έχετε φτάσει μέχρι τις 22.35 το βράδυ της 29ης Ιουνίου

Όπως έχετε δει στο μοτό του αγώνα ΄΄γεμάτος αντιθέσεις΄΄ η διαδρομή θα σας αποζημίωσει με τις συνεχόμενες εναλλαγες της σε τοπίο! Ουσιαστικά στα πρώτα 7χλμ. τρέχετε μέσα στα έλατα, και μετά αφού κατηφορίσετε μέχρι την Παναγιά την Έλωνα στο 14ο περίπου χιλιόμετρο, από εκείνο το σημείο και μέχρι το 28ο χιλιόμετρο τρέχετε μέσα στο απείρου κάλλους φαράγγι του Λεωνιδίου! Στο 28ο χλμ. θα μπείτε στο γραφικό Λεωνίδιο, και αφού φτάσετε στο επίνειο του, την Πλάκα Λεωνιδίου, θα τρέχετε διπλα στην θάλασσα, για 3 περίπου χιλιόμετρα! Αφού εξέλθετε των Πουλίθρων μετά το 39ο χιλιόμετρο, και αρχίζετε να ανεβαίνετε το βουνό, θα αντικρύζετε συνέχεια το Μυρτώο Πέλαγος, και απέναντι θα βλέπετε τα νησιά των Σπετσών και της Ύδρας! Όταν δε ανεβείτε στο βουνό στο 45,5Ο χλμ. στο Πυργούδι, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά προκείμενου να θαυμάσετε την θέα που θα σας αποζημιώσει!!!! Τα τελευταια πεντέμιση χιλιόμετρα, διεξάγονται επί του οροπεδίου του Νότιου Πάρνωνα, με τα βουνά στον ορίζοντα να σας μαγεύουν και να σας ταξιδεύουν! Τα τελευταια περίπου 500 μέτρα διεξάγονται μέσα στην Κοινότητα των Πελετών, όπου και θα τερματίσετε επάνω στη πλατεία – καταλυκτική ώρα τερματισμών 22.35!

Προσοχή: τα 660 μέτρα της θετικής υψομετρικής από τα συνολικά 750 του αγώνα, βρίσκονται μεταξύ του 37ου – και του 46ου χιλιομέτρου της διαδρομής! Τα υπόλοιπα 100 περίπου που απομένουν, διασκορπίζονται στα υπόλοιπα 42χλμ. του αγώνα!!!

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Όλη η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη με βελάκια και με Χ, όπου χρειάζεται!

Επίσης ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο η διοργάνωση!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Θα υπάρχουν επάνω στην διαδρομή 11 σταθμοί ανεφοδιασμού, με τις αντίστοιχες τροφοδοσίες!

Αυτοι θα είναι οι εξής:

1) 6,6ο χλμ. πριν την κατηφόρα προς Έλωνα(νερό)

2) 13,7ο χλμ. – Διασταύρωση Ι.Μ. Ελώνης(νερό, coca cola)

3) 18,5ο χλμ. – Πηγή κάτω από την Ιερά Μονή Ελώνης(νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια)

4) 24ο χλμ. – Μη επανδρωμένος σταθμός(νερό)

5) 27ο χλμ. – Κιόσκι έξω από το Λεωνίδιο(νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

6) 29,5ο χλμ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ(Φάμπρικα Πολιτισμού) - (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΖΥΜΑΡΙΚΑ)

7) 35ο χλμ. – Έξω από την Πλάκα(Ξύλινο Κιόσκι) - (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

8) 37ο χλμ. – Πούλιθρα(ΚΑΦΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ) - (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα, ΕΚΜΕΚ της κυράς Χρυσούλας)

9) 40,5ο χλμ. – Έξω από τα Πούλιθρα(Ανηφόρες) - (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

10) 45,5Ο χλμ. – Πυργούδι - (νερό, coca cola, ισοτονικό, πατατάκια, γλυκίσματα)

11) 48,0ο χλμ. – Πέτρινη Βρύση(Διχάλα προς Πελετά) - (νερό, coca cola)

12) 51ο χλμ. – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΛΕΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

DROP BAGS

Θα μπορείτε να αφήσετε drop Bags στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση προκειμένου να τα βρείτε στους σταθμούς που θα επιλέξετε!

Οι σταθμοί που θα μπορείτε να αφήσετε είναι οι εξής 4:

- Στον 3ο σταθμό στο 18,5ο χλμ.

- Στον 6ο σταθμό στο 29,5ο χλμ(ΛΕΩΝΙΔΙΟ)

- Στον 8ο σταθμό στο 37ο χλμ.(Πούλιθρα)

- Στον 10ο σταθμό στο 45,5ο χλμ.(Πυργούδι)

Οτιδήποτε αφήσετε εσείς σε σταθμούς του αγώνα, θα σας επιστραφούν μετά των τερματισμό ΄΄ολων των αθλητών, και αφού έχει έρθει στα Πελετά το όχημα – σκούπα του αγώνα

ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Το όριο του αγώνα είναι οι 7 ώρες και 35΄ – μέχρι τις 22.35

Τα σημεία αποκλεισμού είναι τα εξής:

1) 18,5o χλμ. – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 2 ωρών & ένα τέταρτο – μέχρι τις 17.15

2) 29,5ο χλμ.(ΛΕΩΝΙΔΙΟ) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 3 ωρών & 30’ – μέχρι τις 18.30

3) 37ο χλμ.(Πούλιθρα) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ 5 ωρών – μέχρι τις 20.00

4) 45,5Ο χλμ. – Πυργούδι(Τέλος ανηφόρας) – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΤΌΣ 6 ½ ωρών – μέχρι τις 21.30

5) 51ο χλμ. – ΠΕΛΕΤA - ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22.35

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα πάρουν σακκούλα με τοπικά προϊόντα, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΕΛΕΤΑ!

Επίσης όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό dry fit μπλουζάκι του αγώνα, καθώς και τσαντάκι πλάτης! Επίσης θα λάβουν και ένα αναμνηστικό ΈΚΠΛΗΞΗ!!!

Όσοι τερματίσουν θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα!
Έπαθλα θα πάρουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες, αν οι συμμετέχοντες αθλητές φτάσουν τους 60!!! Σε περίπτωση που υπερβούν τον συγκεκριμένο αριθμό, τότε θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες!

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ

Υπάρχουν τα εξής 3 διαφορετικά πακέτα κόστους του αγώνα:

1)50,00 ευρώ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα καθόλη την διοργάνωση

2)60,00 ευρω σε περίπτωση που επιθυμείτε την επιστροφή σας στην εκκίνηση του αγώνα στον Κοσμά της Αρκαδίας όπου θα έχετε αφήσει το όχημα σας – αναχώρηση από Πελετά στις 19.00

3)70,00 ευρω σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης του αγώνα από την Αθήνα(λεπτομέρειες για την εκδρομή παρατίθονται πιο κάτω)!

Όποιο από τα 3 πακέτα και αν επιλέξετε καλείστε να κάνετε κατάθεση στον λογαριασμό μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μέχρι και την Τετάρτη 26/06/2024, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας(ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΡΩΤΕΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤON ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΔΙΟ).
Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547
IBAN: GR 0801 7207 3000 5073 0637 98 547
Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ όπου παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο ή να προσκομίσετε το εν λόγω ποσό, στο Κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 09.00 – 17.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής(τηλ. 215 5408840).

Σημ: Ορμομενοι φυσικά από την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια και αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, όσοι και όσες συμμετάσχουν στον 2ο ΔΡΌΜΟ ΝΌΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΊΑΣ, θα έχουν "γενική είσοδο" στο ΚΡΟΝΙΟ ΠΈΡΑΣΜΑ της τάξεως των 20,00 ευρώ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΟΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ 2ο ΔΡΟΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ - άσχετα φυσικά με τις τιμές που έχουν ανακοινωθεί για το κόστος του ΚΡΟΝΙΟΎ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ αν έρθετε μόνο σε αυτό!

Η εν λόγω τιμή ισχύει ΚΑΙ για αυτούς που στο ΚΡΟΝΙΟ ΠΈΡΑΣΜΑ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το πούλμαν της διοργάνωσης προκειμένου την μεταφορά τους!!!Εάν είναι κάποιοι που επιθυμούν να καρπωθούν την εν λόγω "προσφορά" και ΗΔΗ έχουν καταβάλει το αντίτιμο για το ΚΡΟΝΙΟ ΠΈΡΑΣΜΑ, τότε μπορούν να προσέλθουν στον 2ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΌΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΊΑΣ μόνο με 20,00 ευρώ!!!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 11:00 am


Ιούνιος 1821: Η πολιορκία του Λάλα και ο θάνατος του Γεωργάκη Πλαπούτα

 Τον Ιούνιο του 1821 όπως μας ενημερώνει η κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου  πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Γορτυνίας και συγγραφέας είχε γίνει η πολιορκία του Λάλα Ηλείας ενός χωριού κοντά στην Γορτυνία.

Η πολιορκία αυτή είχε άμεση σχέση με τα γεγονότα που είχαν διαμορφωθεί στην Αρκαδία και την Γερουσία των Καλτεζών.

Ο Φωτάκος αναφέρει σχετικά: 

“...Κατά τας αρχάς Ιουνίου εν ώ ήμεθα εις τα Τρίκορφα, μας έγραψαν οι εδικοί μας από την πολιορκίαν του Λάλα τους πολέμους και τας νίκας των, και τον θάνατον ακόμα του Γεωργάκη Πλαπούτα, ο οποίος θελήσας να πιάση τα Μπαστιρέκα, είπε να τον ακολουθήσουν, αλλ’ ένας μόνον στρατιώτης από τον Βλόγκον ο Π. Πισιμίσης τον παρηκολούθησεν έως εκεί. Και αφού αυτός εσκοτώθη από τους Τούρκους έμεινε μόνος του ο Γ. Πλαπούτας και εγύρισε πίσω δια να μην πέση εις τας χείρας των Τούρκων ζωντανός. Αλλά πριν φθάση εις το στρατόπεδον από την φιλοτιμίαν του και από τον θυμόν του έπεσε άπνους. Το στρατόπεδον όλον του Λάλα  ελυπήθη πολύ, διότι έχασεν ένα καλόν αρχηγόν, και τον έθαψε με μεγάλας τιμάς εις την Νεμούνταν. Καθώς λοιπόν εμάθαμεν τον θάνατον του εκρίθη εύλογον από τον Κολοκοτρώνην και από την Εφορίαν του στρατοπέδου των Τρικόρφων Κανέλον Δελιγιάννην να σταλή ο Δημ. Πλαπούτας εις το στρατόπεδο του Λάλα δια να παραλάβη το σώμα του αδελφού του, αλλ’ εις τον δρόμον του να περάση από την Στεμνίτζαν και να λάβη και τας διαταγάς της Γερουσίας των Καλτεζών….”

Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:44 am


Λυτρίβης: Παραδίδω σκυτάλη στα διοικητικά του Κορακοβουνίου

Με ανακοίνωση του ο Γιώργος Λυτρίβης έκανε γνωστό πως αποτελεί πλέον παρελθόν από τον προεδρικό θώκο του Κορακοβουνίου έπειτα από σειρά ετών που ήταν στην διοίκηση της ομάδας.

Αγαπητοί μου συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του Συλλόγου,

Μετά από 8 χρόνια στο Δ.Σ και 3 θητείες ως Πρόεδρος του Συλλόγου μας ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι περίεργα. Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς μου.

Δεν ξέρω αν τα κατάφερα καλά, σας διαβεβαιώνω όμως πως πάντα είχα κατα νου το συμφέρον του Συλλόγου ,την ομόνοια και την ομοψυχιά του χωριού μας. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που αυτά τα χρόνια ήταν στο πλάι μου και αφιερώσανε χρόνο για το Συλλογό μας.

Εύχομαι από καρδιάς το νέο Δ.Σ που προέκυψε να είναι πιό άξιο και να οδηγήσει το Σύλλογο σε μεγαλύτερες επιτυχίες.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω τα Δ.Σ όλων αυτών των χρόνων για τη συνεργασία, τους εθελοντές , τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας, το χορευτικό μας τμήμα, τη Θεατρική Ομάδα.

Όλοι εσείς αποτελείται τη ψυχή του Συλλόγου μας. Χάρη σε εσάς ο ΑΕΕΣΚ θα συνεχίσει να προσφέρει προάγοντας τον Αθλητισμό και το Πολιτισμό στη τοπική μας κοινωνία.

3/7/2016 - 02/06/2024

8 χρόνια γεμάτα ΑΕΕΣΚ

Σας είμαι ευγνώμων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:43 am


Η φιέστα τίτλου του Πήγασου στο Άστρος (pics,vid)

Το απόγευμα του Σαββάτου (1/6) πραγματοποιήθηκε η απονομή του κυπέλλου στο κλειστό του Άστρος στον πρωταθλητή Πήγασο.

Πριν την απονομή πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεταξύ των τμημάτων και ένα χορευτικό από τις μικρές φίλες του συλλόγου.

Να σημειωθεί αυτό ήταν το ένατο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ στην ιστορία του συλλόγου.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η φιέστα του Πήγασου

Video of ArcadiaPortal.gr Η φιέστα του Πήγασου

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:37 am


Συνέδρια για την αναπτυξιακή μετάβαση προγραμματίζει ο δήμος Μεγαλόπολης

Σας προσκαλούμε την 6η του μηνός Ιουνίου του έτους 2024, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ.ναπροσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (3ος όροφος – Γραφείο Δημάρχου), σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

Υπαγωγή σε ρύθμιση ή μη οφειλών επιχείρησης.
Παραλαβή της εγκεκριμένης μελέτης με τίτλο: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & Ε.Ε.Λ. ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ – «ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Ε.Ε.Λ. ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ»».
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ου Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Τ.Κ. ΑΝΑΒΡΥΤΟΥ».
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ, ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ».
Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 609,46 € στον Κ.Α.Ε. 30-7135.002 με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.
Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 3.839,07 € στον Κ.Α.Ε. 10-6323 με τίτλο: «ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.
Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 1.140,80 € στον Κ.Α.Ε. 10-6323 με τίτλο: «ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.
Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 13.024,00 € στον Κ.Α.Ε. 00-6451 με τίτλο: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2024» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.
Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 768,38 € στον Κ.Α.Ε. 00-6442 με τίτλο: «Διοργάνωση συνεδρίων – συναντήσεων και διαλέξεων» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.
Σχέδιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού (Δημιουργία νέου ΚΑ: 00-6142.003/«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ»).
Παρακαλείστε όπως σε περίπτωση κωλύματος να ενημερώσετε εγκαίρως το αναπληρωματικό σας μέλος.

Ο φάκελος με τα θέματα θα βρίσκεται στη Γραμματεία της Δημοτικής Επιτροπής.

Μεγαλόπολη 31 – 05 – 2024

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:35 am


Διακοπή ρεύματος την Δευτέρα 3/6 στο Δήμο Γορτυνίας

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 03/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα     Έως ημ/νία και ώρα     Δήμος/κοινότητα      Περιγραφή περιοχής

03/06/2024 08:30 π.μ.   03/06/2024 14:30 μ.μ.  ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ         Οικισμός Παπαδά του Δ.Δ. Παλούμπας

 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
 
                                                                                       ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                                  ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:30 am


Συνελήφθη στην Τρίπολη 24χρονος για απάτη που είχε διατελέσει στις Σέρρες

Συνελήφθη, χθες (1.6.2024) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 24χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, για απάτη.

Δελτίο τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:03 am


Αποδράστε στον Άγιο Πέτρο, το ορεινό κεφαλοχώρι της Κυνουρίας με τα μοναδικά πυργόσπιτα (pics)

Ο Άγιος Πέτρος είναι ένα ορεινό κεφαλοχώρι στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Είναι χτισμένο στη βόρεια πλευρά του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 952 μέτρων.

 

Βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άστρους και 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης και έχει κηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Ο Άγιος Πέτρος είναι κατάφυτος από έλατα, καρυδιές και άλλα δέντρα, έχει πολλά νερά και αρκετές βρύσες, όπως του Κεραστά, του Κατσή, του Καράμπελα, του Καπελετζή κ.ά.

Το χωριό έχει παλιά αρχοντικά πυργόσπιτα, με σημαντικότερο την οικία του Τούρκου αγά Τρικαλίτη του 18ου αιώνα και πολλές εκκλησίες, με σημαντικότερες τον Άγιο Πέτρο, τα Εισόδια της Θεοτόκου, του Αγίου Νείλου.

 

Πλησίον βρίσκεται η Μονή Μαλεβής και το μεσαιωνικό Κάστρο της Ωριάς. Τέλος, έχει και διάφορες υπηρεσίες όπως σχολείο, κοινοτικό γραφείο και διάφορους Συλλόγους.

Στο γραφικό αυτό χωριό λειτουργούν πολλοί παραδοσιακοί ξενώνες, καφετέριες, ταβέρνες και μικρά μαγαζάκια όπου μπορείς να γευτεί τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, να απολαύσει το πρωινό καφεδάκι του και φυσικά το τσιπουράκι με τα γευστικά μεζεδάκια.

Δομές που καθιστούν το χωριό έναν από τους δελεαστικότερους προορισμούς της Πελοποννήσου, απαλλαγμένο από τη βαβούρα των διάσημων προορισμών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λείψει στον επισκέπτη το παραμικρό.

Οι βόλτες στα σοκάκια του χωριού θα σου δώσουν την πιο ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του γραφικού μέρους.

 

Η θέα σε όποια πλευρά κι αν σταθείς, είναι συγκλονιστική. Μην τσιγκουνευτείς την ώρα που θα διαθέσεις. Τέτοιες εικόνες δεν τις αντικρίζεις κάθε μέρα.

Εδώ μπορείς να εκμεταλλευτείς τη φύση στο έπακρο, πεζοπορώντας στα μονοπάτια της περιοχής.

Για τους φίλους του ποδηλάτου, υπάρχουν φοβερές διαδρομές (κοντινές και μακρινές) στο δάσος.

Επίσης για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν διαδρομές που μπορούν να περπατήσουν και να ανακαλύψουν μοναδικές ομορφιές της περιοχής μέσα στον πράσινο φόντο και τον καθαρό αέρα.

Η διαδρομή ξεκινάει από τη Μονή Μαλεβής και για τα πρώτα 800 μέτρα είναι ανηφορική, σε μονοπάτι με αναβαθμίδες. Στη συνέχεια ακολουθεί βατή διαδρομή χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές για περίπου 3 χιλιόμετρα.

Το τελευταίο τμήμα ακολουθεί κατηφορικό μονοπάτι, σε μια πλαγιά με θαμνώδη βλάστηση και προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα του Αγίου Πέτρου.

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ.και καταλήγει στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου δίπλα στο αναρριχητικό πεδίο.

Οι κάτοικοι είναι παρά πολύ φιλόξενοι και ευγενικοί που από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στον τόπο τους θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ οικεία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:00 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14405 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14405  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας