Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συνεδριάζει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σας γνωστοποιούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα συνέλθει σε ΤΑΚΤΙΚΗ «δια ζώσης» συνεδρίαση στο γραφείο Δημάρχου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00  σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ) και 67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις.

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 2:19 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Διαδικτυακή Ημερίδα με Θέμα o αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια

Διαδικτυακή Ημερίδα, με Θέμα, «Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια. Η περίπτωση των Ο.Τ.Α.: Επιπτώσεις- Αντιμετώπιση-Μέτρα και Μέσα Προστασίας», θα πραγματοποιήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2024,
(από τις 10.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.) στα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24- Αθήνα). Η επίκαιρη αυτή Διαδικτυακή Ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή το φετινό θέμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορούσε «στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια».

Σκοπός της Διαδικτυακής Ημερίδας είναι, η περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων των Δήμων, μέσω της επικαιροποίησης γνώσεων και δεδομένων που αφορούν σε επαγγελματικούς κινδύνους οι οποίοι επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή (θερμική καταπόνηση, υπεριώδης ακτινοβολία, ατμοσφαιρική ρύπανση, ακραία καιρικά φαινόμενα, έντομα- φορείς διαβιβαστές μεταδιδόμενων ασθενειών). Η Διαδικτυακή Ημερίδα απευθύνεται σε όλο το προσωπικό των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα στις κατηγορίες των πιο εκτεθειμένων εργαζόμενων, (υπαίθριες εργασίες, πολιτική
προστασία κ.λπ.) αλλά και στους εμπλεκόμενους με την Επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια στους Δήμους (Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας).

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ως εισηγητές και ομιλητές οι:

 ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : Δρ. Ακτινοφυσικός, Υπουργείο Εργασίας- Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας.

 ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ηλεκτρολόγος, Τεχνικός Ασφαλείας σε Δήμους.

 ΘΑΝΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ: Ειδικός Ιατρός Εργασίας, MD, MSc, MPH, PhD. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος (Ε.Ε.Ι.Ε.Π.).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Ειδικός Ιατρός Εργασίας. Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.),Διευθυντής Εργαστηρίων Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ. Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας.

 ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Καθηγητής Επαγγελματικής-Περιβαλλοντικής Υγείας. Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: Υγιεινολόγος-Επόπτης Δημόσιας Υγείας. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

 ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Ηλεκτρονικός. Τεχνικός Ασφαλείας, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΞ.Υ.Π.Π.

 ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: Ειδικός Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας. Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

 ΣΚΡΙΜΙΖΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Διευθυντής Μεθόδων Πρόγνωσης, Έρευνας και Μετεωρολογικών Μοντέλων. Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

 ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια και Πρόεδρος Επιτροπής «Vision Zero». Πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ, Γραμματέας Υ.Α.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε.

 ΦΛΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Καθηγητής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συντονισμός:
 ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Υγιεινολόγος-Επόπτης Δημόσιας Υγείας, ΜPH, c.PhD. Συντονιστής της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

 Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για θέματα Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας: Θανασιάς Ευθύμιος, Μακρυνός Γιώργος, Ντουνιάς Γιώργος.
Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. στο YOUTUBE (poeota.gr)
Σχετικός σύνδεσμος θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας
 και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων, που θα αποσταλούν στο e-mail: [email protected] και που θα απαντηθούν από τους συμμετέχοντες στη Διαδικτυακή Ημερίδα.
ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ «ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας                            Γιάννης Τσούνης

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 1:30 pm


Γ. Τρουπής: Πρέπει να στηριχθεί η Αρκαδική οικονομία, το τοπικό εμπόριο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής απηύθυνε ομιλία στο Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ενόψει του μεγάλου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη τον Ιούλιο. Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής όσο και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μέσω του προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι διαθέσιμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αρκαδία.

«Η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση είναι μια ευκαιρία, με δεσπόζουσα βέβαια τη Μεγαλόπολη, να εκμεταλλευτεί η Αρκαδία τις διαδικασίες. Όπως είπε ο κ. Αθ. Κατσής, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Αρκαδίας  και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τον κόμβο επιχειρηματικότητας και την ίδρυση γραφείου καινοτομίας. Όλα θα βοηθήσουν ώστε οι νέοι μας να σκεφτούν προτού φύγουν από την Αρκαδία.Με χαρά άκουσα στην συζήτηση που έγινε για το Νέο Πολεοδομικό, ότι ο δήμος Τρίπολης στηρίζει το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για επέκταση της ΒΙΠΕ Τρίπολης, η οποία πλέον κορέστηκε.  Η πολυπόθητη έλευση των φαρμακοβιομηχάνων έγινε, δεν υπάρχουν άλλα οικόπεδα να επενδύσουν. Γι' αυτό, αφουγκραζόμενοι το πρόβλημα, ζητάμε από την ΕΤΒΑ να γίνει η επέκταση της ΒΙΠΕ. Θέλω τη στήριξη των φορέων, να είναι πιο έντονη. Να δούμε τη ΒΙΠΕ να μεγαλώνει».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και στην απορρόφηση των χρημάτων σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Γορτυνία: «Τα χρήματα από την ΕΕ είναι πάρα πολλά. Οι περιοχές αυτές απέκτησαν τη δυνατότητα για μικρές επενδύσεις με μεγάλη επιδότηση ύψους 70%, και κατάφερε το Επιμελητήριο να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ. Το πρόγραμμα είναι μικρό, αλλά υπερκαλύφθηκε, που σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Οι επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης είναι λίγες, και πρέπει να φροντίσουμε ότι και θα βγει κι άλλο πρόγραμμα. Το Επιμελητήριο είναι σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους φορείς και τις Διαχειριστικές. Όλα αυτά προϋποθέτουν να είμαστε παραλληλισμένοι όλοι σε συνέργειες, κοινές δράσεις, γιατί τα χρήματα θα περάσουν και δεν επιστρέφουν».

Ακολούθως, ο κ. Τρουπής είπε: «Να γίνουμε πιο φιλόξενοι στους επιχειρηματίες. Υπάρχουν υποδομές, υπάρχει το λιμάνι του Παραλίου Άστρους, ο Κοκκινόβραχος στο Λεωνίδιο, που είναι πηγή άντλησης ξένου εισοδήματος, τα Μονοπάτια στη Γορτυνία, πρέπει να τα στηρίζουμε και επ' αυτών να επενδύουμε, να πολλαπλασιάσουμε τα θετικά. Η Αρκαδία είναι η τελευταία στα οικονομικά μοντέλα, έχουμε πρόβλημα με τις εξαγωγές. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υψηλά εισοδήματα που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, αλλά μας ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία. Υπάρχει ανεργία, πιο σωστά, κατά την άποψή μου, έλλειψη παιδείας εργασία, η ανεργία είναι επιλεκτική. Πώς θα αναπτυχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, όταν δεν έχει εργαζομένους; Είμαστε υπέρ της αύξησης μισθών στους εργαζομένους, αλλά όχι παράλληλα να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές».

Η Αρκαδία έχει ομορφιές, και πρέπει να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε αυτές τις ομορφιές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έλλειψη συνεδριακού κέντρου, λέγοντας: «Έχουμε πρόβλημα γιατί δεν έχουμε χώρο να φιλοξενήσουμε μεγάλες συνεδριακές διοργανώσεις και είναι πάγιο αίτημά μας να γίνει ένα συνεδριακό εκθεσιακό κέντρο στην Πελοπόννησο άρα στην Αρκαδία, αφού είμαστε το κέντρο. Υπάρχει έλλειψη σοβαρή, και πρέπει να στηρίξουμε το επιμελητηριακό αίτημα, ώστε να φιλοξενούμε δράσεις, εκθέσεις και διαδικασίες. Πρέπει να στηριχθεί η τοπική οικονομία, το τοπικό εμπόριο».

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 1:22 pm


Ποιος είναι ο νεαρός επιχειρηματίας που χάρισε τα παπούτσια στον Μητσοτάκη

Ο μόλις 20 ετών επιχειρηματίας, Γιάννης Λουλούδης ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του ο οποίος διαθέτει μία μικρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ο νεαρός έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση μόλις σε ηλικία 17 ετών δημιουργώντας τα παπούτσια (Μ)ΠΑΣΟΚ και πλέον εξειδικεύεται στο εμπόριο σπάνιων sneakers και αθλητικών ειδών. 

Διαβάστε περισσότερα για τον νεαρό επιχειρηματία που χάρισε τα παπούτσια ΝΔ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 1:16 pm


Προτεραιότητα ο Λύρατζης - Σε επαφές με τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας

Ο Λευτέρης Λύρατζης αποτελεί προτεραιότητα για το δεξί άκρο της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς με την αρκαδική ομάδα να έχει ξεκινήσει τις επαφές της με τον ΠΑΟΚ με σκοπό την επέκταση του δανεισμού του.

Οι κιτρινομπλέ θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τον νεαρό Έλληνα δεξιό μπακ χαφ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και μένει να φανεί εάν και κατά πόσο επιτευχθεί συμφωνία με την ομάδα τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 1:09 pm


Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Λακωνία

Φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη στον Μύτικα Λακωνίας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από αέρος.

Η φωτιά καίει δάσος και επί εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μύτικας Λακωνίας. Επιχειρούν 43 #πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,11 οχήματα και 4 Α/Φ. Συνδρομή από #εθελοντές_πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 23, 2024

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 12:50 pm


Οπόκου ο… «Κυματοθραύστης»

Ήρθε στον νομό μας τον περασμένο Ιούλιο για λογαριασμό του Λεωνιδίου και από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για τις ποδοσφαιρικές του αρετές, για την ποιότητα, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και την χρησιμότητα του.

«Καθάρισε» με δικό του γκολ και χάρισε στο Λεωνίδιο το Super Cup για να ακολουθήσει triple crown στους τίτλους με το νταμπλ του με τον Παναρκαδικό ένεκα της μεταγραφής του στους πράσινους στα μέσα της χρονιάς με το κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει με την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Ο Ρίτσαρντ Οπόκου στο Λεωνίδιο αγωνίζονταν στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής και στον Παναρκαδικό από τα μέσα της σεζόν και μετά που έγινε μέλος του ρόστερ του τριφυλλιού τον έχουμε δει να παίζει και ως «κόφτης» στο κέντρο και ως στόπερ δίπλα στον Χρήστο Νάνο.

Ο Γκανέζος πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στα μπαράζ ανόδου, ήταν κομβικός σε κάποια από τα παιχνίδια της ομάδας του και με την παρουσία του συνέβαλε και αυτός τα μέγιστα ώστε ο Παναρκαδικός να φτάσει με επιτυχία στον μεγάλο του στόχο.

Αμυντικά ο Ρίτσαρντ Οπόκου έμοιαζε με «κυματοθραύστης» δίνοντας με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα του λύσεις και σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του και δίκαια συγκαταλέγεται ως ένας εκ των κορυφαίων της πορείας των μπαράζ.

Χωρίς καμία αμφιβολία λοιπόν ο Ρίτσαρντ Οπόκου αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό κρίκο της πράσινης αλυσίδας σε μια χρονιά ορόσημο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 12:24 pm


Ξεκίνησε τις εργασίες του το Προσυνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος - Οι χαιρετισμοί (pics)

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος εν όψει του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου όλων των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη από 28 έως 31 Ιουλίου 2024, διοργάνωσε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 2024 Προσυνέδριο, στο ξενοδοχείο ROYAL.

Το «παρών» έδωσαν εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο π. Ιάκωβος Κανάκης, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, εκ μέρους του ΚΚΕ η κυρία Σκαλούμπακα Χριστίνα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης, ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Γορτυνίας Νεκτάριος Μπαρούτσας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Πύρρος Δήμας, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Νιόβη Χριστοπούλου κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δεν εκπροσωπήθηκαν οι Δήμοι Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Βόρειας Κυνουρίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Πένυ Καλύβα (εφημερίδα «Γορτυνία»).

Κατ' αρχάς, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παναγιώτης Μπένος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του προσυνεδρίου και του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη τον Ιούλιο και μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει πλέον η Αρκαδία και οι Αρκάδες:

«Πρέπει να προσεγγίσουμε τα σύγχρονα θέματα μέσα από μια περιφερειακή ανάπτυξη. Η Τρίπολη, το κέντρο του Μοριά, έχει γίνει προάστιο των Αθηνών, αλλά και η Γορτυνία, η Μεγαλόπολη που περνάει σε άλλο μοντέλο αποβιομηχανοποίησης, είναι τα κύρια σημεία που θα πρέπει να σταθούμε σήμερα, οι δρόμοι και δίκτυα στην Αρκαδία, ο δρόμος Κυλλήνης - Μεγαλόπολης σε συνέχεια της Σπάρτης, θα δημιουργήσει ένα δίκτυο τουριστικών διαδρομών, η αναστήλωση των μνημείων με πρωτεύοντα το Αρχαίο Θέατρο  Μεγαλόπολης, τη βίλα του Ηρώδου του Αττικού, του μύλου του Κολοκοτρώνη στη Φαλαισία, χρειάζονται fast track διαδικασίες, κίνητρα, να δοθεί χρήμα. Χρειάζεται ο Αρκάς που θα μείνει εκεί, να νιώθει ασφαλής, με ένα Παναρκαδικό Νοσοκομείο που θα είναι επανδρωμένο, με τα Κέντρα Υγείας, με ένα πανεπιστήμιο που θα δίνει γνώση. Στηρίζουμε την προσπάθεια για επέκταση του πανεπιστημίου. Όλα αυτά θα αναπτυχθούν από τους εισηγητές. Η προσπάθεια η δική μας είναι, τα αποτελέσματα του προσυνεδρίου και του συνεδρίου, να αποτελέσουν ένα βήμα διεκδίκησης του Παγκόσμιου Συμβουλίου τα επόμενα χρόνια».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος υπενθύμισε την αρκαδική εκ μητρός καταγωγή του κ. Μητσοτάκη και είπε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ο τίτλος ''Αρκαδία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον'' νομίζω ότι οδηγεί στη σύνδεση των λέξεων. Το παρελθόν δεν είναι μόνο ιστορία και μνήμη, αλλά και ένα στοιχείο που οδηγεί στο αύριο. Αξιοποιώντας το brand Αρκαδία μπορούμε να οδηγηθούμε στο μέλλον».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά εργαλεία για την Αρκαδία και είπε: «Η Τρίπολη έχει ωφεληθεί από το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό, και μένουν πολλά να γίνουν σε επίπεδο υποδομών. Η συνεργασία κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμων και περιφέρειας και κοινωνίας των πολιτών, μπορεί να αποφέρει καρπούς. Οι Αρκάδες είμαστε περισσότερο δεμένοι από ό,τι άλλες περιοχές».

Ο π. Ιάκωβος Κανάκης είπε: «Ευχαριστώ εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Ο Μακαριώτατος αγαπά πολύ την Αρκαδία και την επισκέπτεται συχνά, καθώς είχε και δεσμούς με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αλέξανδρο». Ο κ. Κανάκης αναφέρθηκε στην ερήμωση της Αρκαδίας, στη συρρίκνωση του πληθυσμού στη Γορτυνία. «Η ερήμωση του τόπου είναι το κεντρικό θέμα για την επαρχία μας.Μιλούσα με έναν μαθητή, που για να πάει στο σχολείο του θέλει περίπου μία ώρα. Και μου είπε αυτός ο μαθητής: ''Περιμένω να φτάσω στην Γ' Λυκείου για να φύγω και να πάω να σπουδάσω''».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας είπε: «Είμαι χαρούμενος γιατί είμαι εδώ επειδή κατάγομαι από το Ίσαρη και η αγάπη μου για τον τόπο είναι θέμα αρχών και υπαρξιακό και ως υπουργός Εξωτερικών, βλέπω τους Αρκάδες συμπατριώτες μας που προάγουν τον πολιτισμό σε κάθε γωνιά του κόσμου. Χαίρομαι όταν βλέπω Αρκάδες ανά τον κόσμο να προοδεύουν. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε να αναδειχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η Αρκαδία είναι ουσιαστικές και θα ενισχύουμε το brand της Αρκαδίας και της χώρας σε όλο τον κόσμο».

Η κυρία Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε κι εκείνη στους οικογενειακούς της δεσμούς με την Αρκαδία: «Με έλεγαν νύφη Αρκαδίας, εγώ έλεγα πάντα ότι είμαι θύμα Αρκαδίας. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Ένα συνέδριο είναι πάντα πολύ σημαντικό, όταν εμπλέκει και τους Αρκάδες εκτός Ελλάδας. Χαιρετίζω την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το δημογραφικό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Ανάπτυξη χωρίς επίλυση του δημογραφικού, δεν μπορεί να γίνει».

Ο κ. Γιώργος Παπαηλιού αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στα προβλήματα του τόπου: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Αρκαδία είναι παντού. Οι Αρκάδες είναι παντού. Και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας, που όμως χρειάζεται αξιοποίηση. Η Αρκαδία ερημώνει και μαραζώνει, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα. Το πρόβλημα ''Αρκαδία'' εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα της ελληνικής περιφέρειας, που δεν βρίσκεται στο ραντάρ του κεντρικού κράτους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Οι απόδημοι Αρκάδες μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα προς το συμφέρον της χώρας στις χώρες όπου διαμένουν. Οφείλουμε τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσουμε με εθνική ενότητα».

Η εκπρόσωπος ΚΚΕ κυρία Χριστίνα Σκαλούμπακα είπε: «Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρετίζω τις εργασίες του συνεδρίου και εύχομαι καλή επιτυχία. Ως κόμμα έχουμε στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα. Και οι κάτοικοι της Αρκαδιας βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται».

Τέλος, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε: «Στέκομαι στην παρατήρηση της κυρίας Βούλτεψη για το δημογραφικό πρόβλημα, πρέπει να το έχουμε στον πυρήνα της πολιτικής μας. Η αύξηση των θέσεων εργασίας, καθώς έχουμε πολύ μεγάλο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης, και προσπαθούμε να διοχετεύσουμε πόρους στους τρεις δήμους και στο σύνολο της Αρκαδίας, θα φέρει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθ. Κατσής, για την εισήγησή του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 12:04 pm


Εκδήλωση: «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων» στην Τρίπολη

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το 11° Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στο Mainalon Resort (Πλ. Άρεως, Τρίπολη) με θέμα:

«Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων».

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 

Mainalon Resort 

Πλατεία Άρεως 8, Τρίπολη 

18:30 – 19:00 

Προσέλευση - Εγγραφή

19:00 – 19:15 

Καλωσόρισμα 

- Αναστάσιος Θωμόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής  Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) - Δημήτριος Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος 11ου Περιφερειακού  Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος 

- Δημήτριος Κωστογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού  Συλλόγου Τρίπολης

19:15 – 19:45 

Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης  των επιχειρήσεων. 

Ο ρόλος και η συμβολή της ΕΑΒΙ στην ενίσχυση της ελληνικής  καινοτομίας. 

Αναστάσιος Θωμόπουλος

19:45 – 20:10 

Βιομηχανική Ιδιοκτησία και Εφευρέσεις. Αίτηση για Δίπλωμα  Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) και Τεχνολογική Πληροφόρηση από ΔΕ Ιωάννης Στασινόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και  Προώθησης Καινοτομιών (ΤΕΠΚ)

20:10 – 20:30 

Ηλεκτρονική Κατάθεση Εθνικού Σήματος 

Γιώργος Κεφαλογιάννης, ΟΒΙ

20:30 – 20:45 

Ερωτήσεις - Συζήτηση 

 

Διοργάνωση: 

Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI)

Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) 

11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου 

Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως

Δελτίο Τύπου

  

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:58 am


Σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής για την εισβόλη στην Κύπρο στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης

Η ομάδα μας «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» σας προσκαλεί στη νέα θεματική έκθεση ζωγραφικής, η οποία είναι αφιερωμένη στην εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας μας στην εκδήλωση μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «1974 – 2024: 50 χρόνια από την Εισβολή, το νεύμα του Αγαπήνορα». Μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Τρίπολης, την οποία επιμελήθηκε/ συντόνισε ο Δ/ντης του Μουσείου, σμήναρχος κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.

Η ομάδα μας τώρα θα κάνει ακόμα μια στάση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης (διατηρητέο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην Πλατεία Πετρινού), όπου θα μεταφέρουμε την εν λόγω έκθεση από τις 24 έως τις 31 Μαΐου 2024.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, μόνο καθημερινές το πρωί: 12:00 – 2:00 και το απόγευμα: 7:00 – 9:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 07:30μμ, στον χώρο του Μουσείου

Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Σας περιμένουμε !

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:57 am


Τρίπολη: «Άπλωσαν ευτυχία» για καλό σκοπό οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και του ΚΔΑΠ ΑμεΑ (pics,vid)

Εκπαιδευτική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μαντινείας σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι από το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, κάθε παιδί αποτύπωσε με λόγια και σχέδια τι αποτελεί για το καθένα ευτυχία με στόχο να ανάψει το φως που θα βοηθήσει όλους μας να διακρίνουμε ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής.

Τα παιδιά και οι ενήλικες προσφέροντας εθελοντική δράση (μικρές πράξεις αγάπης και νοιαξίματος) εντός και εκτός σπιτιού, μάζεψαν χρήματα για την ενίσχυσή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ

Στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη έγινε η δράση η οποία περιλάμβανε

α) συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας

β) δράση εικαστική με μπλουζάκια

γ) δράση συγκέντρωσης χρημάτων

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Απλώνω ευτυχία» - Δράση του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr «Απλώνω ευτυχία» - Δράση του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:36 am


Αυτή είναι η διαιτησία του αγώνα του Παναρκαδικού στα Κρέστενα

Ορίσθηκαν οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τον 5ο όμιλο και έτσι έγινε γνωστή η τριάδα για το παιχνίδι του Ξενοφώντα Κρεστένων με τον Παναρκαδικό την προσεχή Κυριακή (26/5, 16:15).

Κυριακή 26 Μαΐου, 16:15

Ξενοφών Κρεστένων-Παναρκαδικός: Φίτσας-Ζιώγας-Νάστος (Πρεβέζης/Λευκάδας)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:30 am


Τρεις χιλιάδες παιδιά στην αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αποκάλυψε η παιδοχειρουργός. Αγγελική Κρικρή και ενώ λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τακτικά χειρουργεία αναμένεται να σταματήσουν στις 31 Μαΐου, δηλαδή, από 1η Ιουνίου μπαίνει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία.

Μιλώντας στο Kontra η  παιδοχειρουργός Αγγελική Κρικρή, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:26 am


Νέο lazer αποτρίχωσης στο «Selene Spa» με μοναδικές προσφορές για όλους

ΝΕΟ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ με 3 μήκη κύματος στο SELENE SPA !!!!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΩΔΥΝΗ -ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ !!!

Το Selene Spa διαθέτει πλέον και το ΝΕΟ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ που εκπέμπει ταυτόχρονα 3 μήκη κύματος .

Ένα σύγχρονο, καινοτόμο laser, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, για άντρες και γυναίκες!

Απαλλαχτείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και το καλοκαίρι αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο laser.

Μοναδικές προσφορές για όλους!!!

Κλείσε σήμερα το ραντεβού σου! 2710241446 Δεληγιάννη 4, Τρίπολη

Επισκεφθείτε το Selene Spa ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:17 am


Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στον τελικό Κυπέλλου

Η ΕΠΟ όρισε τη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ για τον τελικό Κυπέλλου του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη το Σάββατο 25 Μαίου και ώρα 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Η Στεφανί Φραπάρ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διαιτητές της UEFA και έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν και άλλους τελικούς, σημειώνοντας αντίστοιχες πρωτιές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γυναίκα διαιτητής θα σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ 4ος θα είναι ο διεθνής Αρκάδας Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru

2ος Βοηθός: Steven Torregrossa

4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Hamid Guenaoui

AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης

Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου

Φωτογραφία άρθρου: Sportsnet.ca

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:58 am


Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μηνύουν τους ιατροδικαστές - «Είχαν λάβει εντολή συγκάλυψης»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στα Τέμπη αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» όπως επεσήμανε η Μαρία Καρυστιανού.

Όσον αφορά τις μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι «δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. Προφανώς δέχτηκαν οδηγία να συγκαλύψουν γιατί λειτούργησαν έξω από κάθε πρωτόκολλο ελληνικό και ευρωπαϊκό».

Συγκεκριμένα η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, για να δούμε από τι κάηκαν οι άνθρωποί μας, ούτε αν υπήρχαν εύφλεκτες ουσίες για να διαπιστωθεί αν ζούσαν και κάηκαν ζωντανοί. Είναι πολύ βαριές, σημαντικές και σκόπιμες οι παραλείψεις που έγιναν από τη μεριά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Όταν υπάρχει απανθράκωση, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτές δεν έγιναν».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:53 am


Αετός Δάρα: Απόλυτη δικαίωση για την ομάδα μας η άνοδος στην Α’ Αρκαδίας

Απόλυτη δικαίωση για την ομάδα μας με την άνοδο μας στην Α’ κατηγορία της Αρκαδίας…παρά το γεγονός ότι δεν κατορθώσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές, τα στατιστικά και η σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα φανερώνει τη δίκαιη «προαγωγή» του Αετού Δάρα στο ανώτερο σκαλί του τοπικού μας πρωταθλήματος !!

Το ΔΣ του ΑΕΤΟΥ ΔΑΡΑ θέλει να δώσει ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην υπέροχη ομάδα του Παναρκαδικού για την κατάκτηση των τοπικών τίτλων, αλλά και την πανάξια άνοδο του στη Γ Εθνική κατηγορία, εκεί που πραγματικά ανήκει !!

Δεν μπορούμε να μη δώσουμε τα ξεχωριστά συγχαρητήρια μας στο «δικό» μας παιδί, το χρυσό σκόρερ και απόλυτο πρωταγωνιστή της Αρκαδίας, τον Αποστόλη Στρέμπα!!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:23 am


Ερωτηματικό η αντικατάσταση του Γιάννη Τρουπή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Πέρασε το Πάσχα, πέρασαν τις γιορτές και τις εκδηλώσεις, πέρασε και η γιορτή των Πολιούχων της πόλης μας, και φτάσαμε, αισίως, σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου να συνεδριάζει με 42 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Τις χρονιάρες μέρες, δεν μιλάμε για πολιτική, συνήθως, ή για ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, επικρατεί σιγή ιχθύος για το ποιος δημοτικός σύμβουλος θα λάβει τη θέση του Γιάννη Τρουπή, της παράταξης «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά», ο οποίος έχασε τη δίκη τη δεύτερη φορά που υπεβλήθη ένσταση κατά της εκλογής του στις αρχές Μαΐου και εξέπεσε από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο επόμενος σε ψήφους Γιάννης Μπόζος δεν προτίθεται να αναλάβει τη θέση.

Έχουν περάσει πάνω από δέκα μέρες και ως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ως προς το ποιος θα αναλάβει την «καρέκλα» του Γιάννη Τρουπή στην αντιπολίτευση του Δήμου Τρίπολης.

Θα μείνει κενή η θέση του δημοτικού συμβούλου στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

Η αποψινή συνεδρίαση, επομένως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα γίνει κάποια ανακοίνωση από το Προεδρείο για την αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου;

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:18 am


Δ. Κουτσούλης: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας προσκαλώ στη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική Άργους

Κύριε Πρωθυπουργέ, επισκέπτεστε στις 23 Μαΐου 2024 την πόλη του Άργους. Το ιδανικό, θα ήταν να έρθετε από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τον τρίτο πληθυσμιακά νομό της Πελοποννήσου, με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών -Τρίπολης. Αλλά 10 χρόνια τώρα, οι περιφερειακές αρχές που στηρίξατε, ως παράταξη, δεν έκαναν κάτι! Ίσως χρειάζονται, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια για να κατασκευαστούν 15-20 χλμ. αυτοκινητοδρόμου. Βλέπετε, δεν έχει σημασία μόνο η Ελλάδα να βάφεται μπλε τα βραδιά των εκλογών πρέπει και να υπάρχει. Για να υπάρξει Ελλάδα, παιδιά, λύση του δημογραφικού, καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, υπάρχουν επιστήμονες που μείναμε εδώ, που υπηρετούμε το ΕΣΥ και έχουμε αποδείξει ότι παράγουμε έργο που θα το ζήλευαν οι ιδιωτικές κλινικές, αρκεί το κράτος να βοηθήσει, έστω και λίγο.

Σας καλώ λοιπόν να επισκεφθείτε την κλειστή, ολοκαίνουργια παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Άργους που έχουμε και εμείς βαρεθεί να την εγκαινιάζουν οι παραγοντίσκοι της περιοχής. Τρεις παιδίατροι δίνουν καθημερινό αγώνα εξυπηρετώντας νεογνά και παιδιά αλλά για να λειτουργήσει η κλινική χρειάζονται άλλοι δυο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε το Γ.Ν. Άργους, μπορείτε να επισκεφθείτε την παιδιατρική κλινική Ναυπλίου που επίσης παραμένει κλειστή. Εκεί υπάρχει μία παιδίατρος, η οποία δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κύριε Πρωθυπουργέ, ο  νόμος Αργολίδος, εδώ και 6-7 χρόνια δε διαθέτει παιδιατρική κλινική.

Σε 100.000 κατοίκους και πλέον των 300.000 το καλοκαίρι λέμε πως ακόμα και για μια παιδική νόσο η νοσηλεία θα γίνει 80 έως 160 χλμ. μακριά, και όλα αυτά το 2024. Υπάρχει λύση! Είναι η ένωση των δυο υπολειτουργούντων κλινικών. Αλλά ως προς αυτό, ούτε λέξη από την 6η Υ.Π.Ε. Ξέρετε γιατί; Γιατί αντιδρούν οι τοπικοί παράγοντες, παίζοντας την υγεία του κόσμου στα ζάρια.

Βέβαια κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας, ότι όλα αυτά λύνονται με μια απόφαση συνένωσης κλινικών και μετακίνησης ιατρών. Έτσι και αλλιώς, η 6η Υ.Π.Ε., έχει αποδείξει ότι ακόμα και επί κορωνοϊού, όταν απαγορευόταν ρητά, οι ιατροί να πάρουμε ακόμη και ρεπό, δε δίσταζε να εξυπηρετεί ρουσφέτια με μεταθέσεις και διευκολύνσεις.(Τα στοιχεία για αυτό, είναι στη διάθεσή σας όποτε το ζητήσετε.)

Αν στη διαδρομή σας, για να έρθετε στην περιοχή, δείτε κάποιο τροχαίο ατύχημα καθώς ο νόμος μας παραμένει σε υψηλές θέσεις απώλειας ζωής από τροχαία, ενδεχομένως απαιτηθεί η χρήση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία.

Αν επίσης, νοσηλεύεται κάποιος σε ένα από τα δύο αυτά νοσοκομεία της Αργολίδας, και χρειαστεί εκτάκτως να μπει σε χειρουργείο, αν αυτό δεν εφημερεύει, το χειρουργείο είναι κλειδωμένο, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Αν το πρόγραμμα σας, περιλαμβάνει επίσκεψη προς Ανατολική Αργολίδα,Τολό Δρέπανο κτλ., θα θαυμάσετε το βομβαρδισμένο οδικό δίκτυο που παραμένει έτσι χρόνια, για να κατανοήσετε αφενός μεν τι αγώνα κάνουν οι έγκυες, αλλά και όλοι μας, από Ερμιονίδα, και νησιά Σαρωνικου για να φτάσουν στο Άργος αλλά και το πώς υποδεχόμαστε τους τουρίστες.

Αν από την άλλη, αν ιδρώσετε στη διαδρομή, μπορείτε να ξεδιψάσετε από το νερό του Ανάβαλλου, που ακόμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής περιμένει να αρδεύσει τα χωράφια του παρ' όλες τις υποσχέσεις.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ, να μας επισκεφθείτε. Γιατί είμαστε αυτοί, που το 2020 μας χειροκροτούσατε και ξαφνικά μείναμε στις υποσχέσεις. Ελάτε στο νοσοκομείο του Άργους. Ελάτε να γνωρίσετε την κλινική μας. Να μιλήσουμε και να μας ακούσετε. Να δείτε τους νοσηλευτές, των πέντε ταχυτήτων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Διετούς, ΔΙΕΚ, ΙΕΚ) άλλοι στα βαρέα, άλλοι στα μη, να παλεύουν καθημερινά. Τις μαίες να προσφέρουν. Τους ιατρούς να αγωνίζονται και να παράγουν έργο παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες. Όμως, δε μπορεί άλλο η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να στηρίζεται στο φιλότιμό μας. Σας προσκαλώ λοιπόν, επίσημα κύριε Πρωθυπουργέ, ως επιστημονικά υπεύθυνος της κλινικής, να μας επισκεφθείτε. Η πολιτική, γίνεται στους τόπους και στις δομές παραγωγής έργου, όχι στις πλατείες με δέκα γνωστούς κλακαδόρους στον περίγυρο. Είμαι βέβαιος πως ούτε και εσείς το θέλετε. Αρκεί να το τολμήσετε!

Δεν ξέρω αν με διαβάσετε, δεν ξέρω αν θα σας ενημερώσουν καν. Ξέρω όμως, ότι ενημερώνω την κοινωνία της Αργολίδας, και σας λέω αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Και κάτι ακόμη! Όσοι τρέχετε, να φωτογραφηθείτε μήπως και μπείτε μελλοντικά σε κάποιο ψηφοδέλτιο, κρατήστε την τελευταία selfie για τη στιγμή που θα θα τρέχετε να βρείτε γιατρούς και ασθενοφόρα. Εύχομαι να μην χρειαστεί, αλλά και αν χρειαστεί να μην είναι αργά.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κουτσούλης
Επιστημονικός Υπεύθυνος Μαιευτικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Άργους
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής»
Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:16 am


Κοντά σε συμφωνία με την Ντεφένσα Χουστίθια για τον Μιριτέλο ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης όπως σας ενημερώσαμε την Τετάρτη 22 Μαΐου (πατήστε ΕΔΩ) δίνει τα πάντα για να κρατήσει τον Χουάν Μιριτέλο και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει deal και αίσιο τέλος της υπόθεση αυτή.

Η αρκαδική ομάδα βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία τις τελευταίες ώρες με την Ντεφένσα Χουστίθια από την οποία είχε αποκτηθεί ως δανεικός και πλέον η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων μοιάζει να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες και από ρεπορτάζ η οικονομική διαφορά έχει μικρύνει ανάμεσα στις δύο πλευρές με τον Αστέρα Τρίπολης να πιέζει για να κρατήσει τον Αργεντινό φορ και πρώτο του εφετινό σκόρερ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η τελική συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με την Ντεφένσα Χουστίθια φαίνεται πως αυτή την στιγμή βρίσκεται πολύ κοντά και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η υπόθεση του Χουάν Μιριτέλο είναι το πρώτο βασικό κομμάτι του σχεδιασμού με τους κιτρινομπλέ από πολύ νωρίς να θέλουν να κλείσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, να σημειωθεί πως παράλληλα η αρκαδική ομάδα τρέχει και τα μεταγραφικά της θέματα και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:51 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας