Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νομοθετική πρωτοβουλία: Σεβαστή η ανωνυμία, όχι στις κουκούλες στα social media

γράφει ο

Στέλιος Κούλογλου

 

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών και μετά την έκρηξη των social media έγιναν αρκετές δολοφονίες χαρακτήρα από μαφίες ανώνυμων «τρολς» στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αρχικά από μεμονωμένους λογαριασμούς που διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντούσαν δημόσια πρόσωπα, συνήθως υπηρετώντας το αφήγημα της ακροδεξιάς. 

 

Στη συνέχεια, όπως έχουν δείξει και σχετικές μελέτες σε κομβικά γεγονότα, δημιουργήθηκαν οργανωμένοι στρατοί και «φάρμες» τρολς που δρουν εναρμονισμένα, υπηρετώντας κομματικές ή και προσωπικές στρατηγικές με έντονη τοξικότητα και μίσος στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο δεξιών και ακροδεξιών τρολς, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της βράβευσής του. Στοχοποιήθηκε σε ελάχιστες ώρες σε προσωπικό επίπεδο και βγήκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οικογενειακής του κατοικίας, όπως αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

 

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, στο εξωτερικό, υπήρξαν περιπτώσεις που οι στρατοί των τρολς προκάλεσαν σημαντικές εξελίξεις, όπως στις περιπτώσεις των υποστηρικτών του Τραμπ ή παρεμφερών ξένων παρεμβάσεων στο εσωτερικό της ΕΕ, για την επιρροή των εσωτερικών πολιτικών διεργασιών.

 

Πρόσφατα στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε ότι ο ακροδεξιός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού χρησιμοποιεί πολυάριθμους fake λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα για να διασπείρει την ακροδεξιά του προπαγάνδα, με την οποία και αναρριχήθηκε στην εξουσία. 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σουηδίας, μετά τις αποκαλύψεις, ζητά να μπει ένας κοινός ευρωπαϊκός φραγμός στην ανωνυμία των ψεύτικων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα ζητώντας ταυτοποίηση των χρηστών με την ψηφιακή τους παρουσία.

 

Εξίσου ανησυχητική περίπτωση είναι οι διαδικτυακές απειλές που δέχεται για τη ζωή του ο Πολωνός Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ,, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου Πρωθυπουργού Φίτσο. 

 

Στη δε Γερμανία, μόνο τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκαν 4.000 περιπτώσεις απειλών, από τις οποίες μάλιστα οι 80 κατέληξαν σε φυσικές επιθέσεις σε βάρος πολιτικών ή σε βανδαλισμούς γραφείων, ξυπνώντας μαύρες μνήμες τη Βαϊμάρης.  

 

Στην πενταετία που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάστηκα σε αρκετά νομοθετικά κείμενα, όπου επιχειρήθηκε να ρυθμιστεί το τοπίο και οι κίνδυνοι στην ψηφιακή σφαίρα.  Στην περίπτωση του Κανονισμού πολιτικής διαφήμισης, όπου υπήρξα εισηγητής, αποκλείσαμε την περίπτωση να συναντήσουμε στο μέλλον σκάνδαλα τύπου Cambridge Αnalytica, όταν σημειώθηκε διαρροή προσωπικών δεδομένων. 

 

Γνωρίζοντας τις ευαίσθητες πλευρές του θέματος, αντέδρασα αμέσως και στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ψηφοφόρων, από την κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με παρεμβάσεις μου στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ μού έκανε εκδικητική αγωγή ζητώντας 60.000 ευρώ αποζημίωση. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ήταν πράγματι πολιτική κλεπταποδόχος και τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο από την Αρμόδια Αρχή. 

 

Το ίντερνετ αποτελεί λοιπόν καινοτόμα τεχνολογική εξέλιξη, αλλά δεν πρέπει να καταστήσει βούρκος του μίσους και εφαλτήριο κατά της δημοκρατίας. Κατά μείζονα λόγο, το ίδιο ισχύει για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τις αμέτρητες δυνατότητες της αλλά και τους κινδύνους της. 

 

Είναι λοιπόν η ώρα, οι «φάρμες» των τρολς, που πρακτικά διαπράττουν σοβαρά αδικήματα υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας να έρθουν στο φως. Και είναι η ώρα να αναλάβουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία για να ένα ευρωπαϊκό κανονισμό που θα απαιτεί, την ταυτοποίηση κάθε ψηφιακού λογαριασμού με μια πραγματική ταυτότητα φυσικού προσώπου. 

 

Το ψευδώνυμο είναι σεβαστό. Αλλά η ταυτότητα των λογαριασμών που βρίζουν και συκοφαντούν στα κοινωνικά δίκτυα πίσω από κουκούλες, θα γίνει πλέον ορατή.

 

Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την επόμενη θητεία και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι ζήτημα προστασίας της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. 

 

*Ο Στέλιος Κούλογλου είναι δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς και εκ νέου υποψήφιος

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 3:16 pm


Φαρή Καρά Χασάν: «Κανείς δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών»

Πομάκος στην καταγωγή, από το Σέλερο της Ξάνθης ο Φαρή Καρά Χασάν μιλά στο KavalaNews,gr για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου με τον συνασπισμό κομμάτων  ΚΕΚΑ – ΑΚΕΛ – ΜΑΖΙ για μια ελεύθερη Ελλάδα.

 

Είναι από τους πιο νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές και όπως λέει είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την πολιτική. Στόχος του να διορθώσει αυτά που έγιναν εναντίον των αγροτών.

 

«Κανείς δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να τα παρατήσουν λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και της χαμηλής τιμής πώλησης.  

 

Θέλουμε να σταματήσουμε το υψηλό κόστος παραγωγής.

 

Όταν εμείς παράγουμε φθηνά θα πέσουν και οι τιμές.

 

Θέλουμε να ορθώσουμε την φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακουστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες. Γνωρίζω βέβαια ότι πολλοί από τους συναδέλφους μου δεν με στηρίξουν γιατί κρατούνται από τις επιδοτήσεις και από τη ΝΔ.

 

Εγώ αναγκάστηκα να αφήσω πλέον τον πρωτογενή τομέα και να στραφώ σε άλλο επάγγελμα για να μπορέσω να βγάλω τα προς το ζην της οικογένειάς μου. Παλιότερα στο χωριό μου όλος ο κάμπος ήταν καπνά τώρα μόνο πέντε άτομα βάζουν καπνό. Ο κόσμος παρατάει τον πρωτογενή τομέα είτε αλλάζουν δουλειά είτε φεύγουν στο εξωτερικό»,

 

επισημαίνει αναφερόμενος στους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.  

 

Τόνισε πως ο προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος καθώς δεν υπάρχει τρόπος για έναν υποψήφιο από ένα μικρό κόμμα να γυρίσει όλη τη χώρα.

 

«Όλα τα ταξίδια γίνονται με δικά μας έξοδα»,

 

τονίζει.

 

Αναφερόμενος στην καταγωγή του εξηγεί πως:

 

«Χρειάζεται να εξηγήσω στον κόσμο που δεν ξέρει, τι είναι οι Πομάκοι. Κάτω από τη Θεσσαλονίκη πολύς κόσμος δεν μας ξέρει.

 

Είναι και αυτοί που αμφισβητούν την ελληνικότητά μας είναι κάτι που αυτό το συναντούμε συχνά και πρέπει να εξηγήσω»

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:55 pm


Θάσος: Ψάχνει προσωπικό σε εστίαση & τουρισμό μέσω ΔΥΠΑ και JOBmatch

γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Συνεχίζεται η μεγάλη ανταπόκριση στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, με συνολικά περισσότερες από 11.400 εγγραφές.

 

Στις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, έχουν ήδη εγγραφεί 1.793 επιχειρήσεις και 9.622 πολίτες, 4.441 (46%) εκ των οποίων είναι άνεργοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 12.300 matches (αντιστοιχίσεις) ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και έχουν ολοκληρωθεί 4.127 συνεντεύξεις χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

 

Οι δέκα πρώτες περιοχές με βάση τον αριθμό επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα, είναι: Ρόδος, Κέρκυρα, Αθήνα (περιοχή Συντάγματος), Χανιά, Θάσος, Κως, Κεφαλονιά, Ηράκλειο Κρήτης, Κασσάνδρα, Θεσσαλονίκη (κέντρο).

 

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται σε επιχειρήσεις και η εφαρμογή JOBmatch σε όσους αναζητούν εργασία.

 

Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr το προφίλ τους και "αναζητούν υπάλληλο" άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

 

- Ειδικότητα

- Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)

- Ημερομηνία έναρξης εργασίας

- Εύρος μισθού

 

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να "κατεβάσουν" την εφαρμογή JOBmatch, που είναι διαθέσιμη σε Android (Google Play Store) και IOS (Apple App Store), να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως ενδεικτικά:

 

- Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν

- Ωράριο

- Περιοχή

- Εύρος μισθού

- Ημερομηνία διαθεσιμότητας

 

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ημέρα και ώρα συνέντευξης. Έτσι, η διαδικασία εύρεσης υπάλληλου, μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά!

 

Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή JOBmatch μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης. Σε περίπτωση αποδοχής, η επιχείρηση βλέπει τα στοιχεία του και επικοινωνεί μαζί του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

 

Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης όσο συχνά επιθυμούν, διαμορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους και τις επιλογές τους.

 

Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser  (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 2:23 pm


Εργοτάξιο το αμφιθέατρο της Καβάλας – Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες για την αναστήλωσή του

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται από σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καβάλας, καθώς άρχισαν οι εργασίες αναστήλωσής του.

 

Οι εργασίες, είχαν ξεκινήσει και διακόπηκαν πριν από 2 μήνες, διότι παρατηρήθηκε ότι επιβαλλόταν να γίνει στατική μελέτη του κτηρίου.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει πλέον στα χέρια της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χρειάζεται να τοποθετηθούν στηρίγματα περιμετρικά του κτηρίου γιατί εντοπίστηκαν προβλήματα στη στατικότατά του.

 

Ο χώρος, από το μεσημέρι της Τρίτης έχει αποκλειστεί, προκειμένου να μετατραπεί σε εργοτάξιο, για την τοποθέτηση των στηριγμάτων εξωτερικά του κτηρίου,

 

Επιπλέον, στο εσωτερικό του αμφιθεάτρου, έχουν ξηλωθεί όλα τα καθίσματα και έχουν ξεκινήσει εργασίες για την ανακαίνισή του.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρωθεί το έργο, χρειάζεται πάνω από ένας χρόνος.

 

Τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί σημαντικά, η τοποθέτηση των στηριγμάτων που μπορούν να μπουν περιμετρικά του κτηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 12:41 pm


Seabourn Encore: Στο λιμάνι της Καβάλας για πρώτη φορά το 2024

Στο λιμάνι της Καβάλας έφτασε για πρώτη φορά το 2024, το κρουαζιερόπλοιο, Seabourn Encore

 

Μεταφέρει 560 Αμερικανούς τουρίστες

 

*Φωτογραφία: Τάσος Αργυρός

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:42 am


Ευρωεκλογές 2024: Η εφαρμογή που δείχνει ποιο κόμμα ταιριάζει με τις απόψεις σου

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι - πολίτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, είναι αρκετοί.

 

Προκειμένου να λυθεί αυτό το ζήτημα, αναπτύχθηκε μια εφαρμογή που με την οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να ελέγξουν ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο με τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις σε ζητήματα αιχμής.

 

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας κυκλοφόρησε το EU&I 2024, μια νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου (Voting Advice Application) για τις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για τη γνωστή, από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, εφαρμογή συμβουλών ψηφοφορίας μέσω της οποίας οι χρήστες απαντούν ανώνυμα με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών σε 30 πολιτικές θέσεις/δηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την ευρωπαϊκή πολιτική. Το τελικό αποτέλεσμα καθοδηγεί τους ψηφοφόρους στην επιλογή κομμάτων (της χώρας τους ή και άλλων χωρών) που βρίσκονται πιο κοντά στις προσωπικές τους πεποιθήσεις και προτιμήσεις.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ στην ελληνική βρίσκεται στη διεύθυνση https://euandi.eu/gr.

 

Οι χρήστες επιλέγουν σε μια τυπική κλίμακα πέντε σημείων κατά πόσο συμφωνούν ή όχι σε θέσεις σχετικές με σύγχρονα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) ζητήματα, όπως είναι το μεταναστευτικό, η οικονομική στήριξη των αγροτών, η τεχνητή νοημοσύνη, οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, το φορολογικό, το κοινό νόμισμα, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η προστασία του περιβάλλοντος, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων, η κοινή εξωτερική πολιτική, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το κράτος πρόνοιας κ.λπ.

 

Με βάση τις απαντήσεις, η εφαρμογή εμφανίζει λίστα κομμάτων με έναν αριθμό στο καθένα στην κλίμακα από 0 έως 100, από τον οποίο οι χρήστες καταλαβαίνουν ποιο βρίσκεται πιο κοντά στις πεποιθήσεις τους.

 

Από το 2009, το Robert Schuman Centre, το διεπιστημονικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, έχει αφιερώσει εκτενείς πόρους σε αυτό το έργο πριν από τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Φέτος, σε συνεργασία με μια επιστημονική επιτροπή μελετητών που εδρεύουν στα Πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης, 150 πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα κομματικών πολιτικών - περίπου πέντε ανά κράτος μέλος - καλύπτουν περισσότερα από 250 πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, μελετώντας τα προγράμματα και τις θέσεις τους.

 

«Οι φετινές ευρωπαϊκές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της ΕΕ»

 

δήλωσε ο Lorenzo Cicchi, συντονιστής του έργου

 

«Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας. Η εφαρμογή είναι πολιτικά ουδέτερη και δεν ευνοεί κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων. Ελπίζουμε ότι η χρήση αυτού του εργαλείου θα ενθαρρύνει ανθρώπους που είναι αναποφάσιστοι ή δεν γνωρίζουν αρκετά να πάνε στις κάλπες»,

 

πρόσθεσε.

Πηγή: Makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:49 am


Παλατάκι Λιμεναρίων: «πουθενά στην Ευρώπη…»

γράφει ο

Βασίλης Λωλίδης

 

Πουθενά στην Ευρώπη κτίρια όπως το «παλατάκι» στα Λιμενάρια της Θάσου δεν θα παρέμενε σε αυτή την κατάσταση εγκατάλειψης που μόνο θλίψη γεμίζει.

 

Τώρα που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΥΠΠΟ η υπουργός Λίνα Μενδώνη τρέχει να κερδίσει το χαμένο χρόνο πριν να είναι αργά και πολύ σωστά πράττει.

 

Όταν όμως ρώτησε την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στη Θεσσαλονίκη και το δήμο Θάσου τι θέλετε να γίνει το «παλατάκι»;

 

Πως θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επένδυσης; Πως θα συντηρηθεί ακόμα και όταν η πολιτεία δώσει χρήματα να το αποκαταστήσει;

 

Άκρα του τάφου σιωπή…

 

Κανένας σχεδιασμός, κανένα όραμα… Είναι πραγματικά λυπηρό. Θα μου πείτε τώρα μόνο το «παλατάκι» είναι;

 

Συνεχίζουν να ρημάζουν τα λουτρά των Ελευθερών…στο έλεος του Θεού το Παγγαίο… ρημάζουν και τόσα άλλα στην Καβάλα, αλλά ας μην αρχίσω να γκρινιάζω γιατί θα λένε ορισμένοι πως κάνω φθηνή πολιτική και κάποιοι πολιτικοί φίλοι θα στραβώσουν.

 

Η ουσία είναι μια: Το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες ασθενούν βαριά δεκαετίες τώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:08 am


Βεβαιωτικό αξιοπλοΐας για τουριστικό σκάφος που προσάραξε στη Θάσο ζήτησε το Λιμεναρχείο

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2024, η Λιμενική Αρχή της Θάσου ενημερώθηκε για την προσάραξη ενός τουριστικού σκάφους με έξι επιβάτες σε ρηχά νερά στην είσοδο του λιμανιού Λιμεναριών Θάσου.

 

Ένα καταδυτικό σκάφος, το «ΠΟΠΑΥ» Ν.Θ. 1602, πήγε στην περιοχή και βοήθησε το τουριστικό σκάφος να αποκολληθεί και να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

 

Το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου, που ερευνά το περιστατικό, απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι να προσκομίσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

 

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για την προσάραξη ενός επαγγελματικού τουριστικού (Ε/Π – Τ/Ρ) σκάφους με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή στην είσοδο του λιμανιού Λιμεναριών Θάσου.

 

Στην περιοχή μετέβη το καταδυτικό σκάφος «ΠΟΠΑΥ» Ν.Θ. 1602, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και έδεσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο τοπικό λιμάνι.

 

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:26 am


Καβάλα: Ευχαριστήριο του 6ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ για τη στήριξη σε πρόγραμμα αγωγής υγείας

Το δημοσιογράφο Βασίλη Λωλίδη και τον γραφίστα Κυριάκο Αντωνιάδη, ευχαρίστησαν με ανακοίνωση τους η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Καβάλας και του ΕΕΕΕΚ Καβάλας, για τη στήριξη τους στο πρόγραμμα ”ΣΥΝ- εκπαιδεύομαι, ΣΥΝ-εργάζομαι, ΣΥΝ-δέομαι”.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ευχαριστούμε βαθιά δύο ανθρώπους, δύο συμπολίτες μας, ξεχωριστά τον καθένα, για την ύπαρξη τους, για την συνάντηση τους με τα σχολεία μας: Ο πρώτος, κ. Βασίλειος Λωλίδης, έγκριτος δημοσιογράφος και αντιπρόσωπος της ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακούραστος συνοδοιπόρος σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Συνεκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ και του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, παρακολούθησε και προέβαλε στα Μέσα και στον Τύπο με τον πιο ένθερμο τρόπο όλες τις δράσεις και τις συμπεριληπτικές πρακτικές στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

 

Ο δεύτερος, κ. Κυριάκος Αντωνιάδης, γνωστός γραφίστας/Brand Specialist /Strategist, μας πρόσφερε άμεσα και αφιλοκερδώς την πολύτιμη τεχνική του υποστήριξη, που χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

 

Τους ευγνωμονούμε και για το περίσσευμα στην καρδιά τους, τη συμμετοχή τους, τη δημιουργική συμβολή τους, την ευαισθησία τους, την αμέριστη συμπαράσταση σε ένα δύσκολο εγχείρημα: τη δημιουργία ενός σποτ κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα την ισότητα ευκαιριών στην εργασία όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. 

 

Πρόσφεραν άμεσα και εθελοντικά τις δημιουργικές δεξιότητες τους, σε μια εποχή που όλα αποτιμώνται με υλικό τρόπο. Ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην πρόκληση του Προγράμματος:  “Συνδεόμαστε. Εσείς”; και μας πρόσφεραν ένα μεγάλο δώρο: Θάρρος να συνεχίσουμε. Και παραφράζοντας έναν σύγχρονο ποιητή: “Εκείνη τη μέρα γυρνώντας στο σπίτι μας ευχαριστούσαμε κάθε δέντρο για την ύπαρξη σας, για τη συνάντηση και τη σύνδεση σας με τα σχολεία μας”.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 11:01 pm


Έχεις σκεφτεί τι κερδίζεις αν φυτέψεις ένα δέντρο στο σπίτι που ζεις; - Βίντεο

Ο γεωπόνος και ιδιοκτήτης φυτωρίου, Δημήτρης Δολαπτσής, μιλάει στο thrakinea.gr, για τα κέρδη που έχουν οι άνθρωποι όταν φυτεύουν δέντρα στο σπίτι τους.

 

Ο κ. Δολαπτσής αναφέρει πως για ένα σπίτι, τα καλύτερα είδη δέντρων για φύτευση είναι η φλαμουριά, η καλλωπιστική μουριά, αλλά και τα οπωροφόρα δέντρα, τα οποία είναι και τα πιο οικονομικά.

 

 

Δείτε αναλυτικά τις συμβουλές του στο βίντεο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:27 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας