Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τα τριαντάφυλλα της άνοιξης

Βρισκόμαστε στον Μάιο αναμένοντας το καλοκαίρι που έρχεται και από κάθε αυλή σπιτιού μοσχοβολάνε τα λουλούδια της άνοιξης όπως στην συγκεκριμένη φωτογραφία τα όμορφα αυτά κόκκινα τριαντάφυλλα.

Η φωτογραφία, της Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην  στήλη  «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:22 pm


Η Τρίπολη τίμησε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο (pics,vid)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων της πίστεως μας Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων Τριπόλεως.

Μετά το πέρας του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων και της Αγίας Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου, στην πόλη της Τρίπολης.

Οι Ιεροψάλτες, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και του Στρατού, ο Ερυθρός Σταυρός, μαθητές, Πρόσκοποι, Σύλλογοι και φορείς της Αρκαδίας ήταν εκείνοι που με την άριστη οργάνωση και συνδρομή τους, βοήθησαν να διεξαχθεί άριστα η Λιτανεία.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, ο Ιερισσού κκ Θεόκλητος, ο Πατρών κκ Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κύριος Θεόκλητος, οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς που συνεόρτασαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι Ιερείς, οι Διάκονοι και οι Μοναχοί της Μητροπόλεως συμμετείχαν με κατάνυξη στη Λιτανεία ανά την πόλη της Τριπόλεως.

Προ της απολύσεως o Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας κκ Ευστάθιος απηύθυνε ευχαριστίες αρχικά στους Νεομάρτυρες Αγίους και ακολούθως στους προσκεκλημένους Αρχιερείς, Ιερείς που συμμετείχαν στην τοπική πανήγυρη, τους ιεροψάλτες, όσους κοπίασαν για την πανήγυρη, αλλά και όλο τον ευσεβή λαό της πόλεως.

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου στις 7:00 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης.

Ο Νεομάρτυρας Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος καταγόταν από τη Χώρα Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Οι γονείς του ήταν πτωχοί, αλλά πολύ ευσεβείς. Έμεινε ορφανός από μητέρα σε πολύ μικρή ηλικία και αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του με τον μικρό του αδερφό και να εγκατασταθεί στην Τρίπολη για καλύτερη τύχη.

Εκεί δούλεψε σε κάποιον Τούρκο, ο οποίος τον έκανε Μωαμεθανό, αρνούμενος την Χριστιανική του Πίστη. Ο Δημήτριος δεν άργησε να καταλάβει το λάθος του και γρήγορα μετάνιωσε για την πράξη του. Εγκατέλειψε τον Τούρκο και την Τρίπολη και πήγε στη Σμύρνη και τη Μαγνησία, πόλεις της Ιωνίας και από εκεί στην Κυδωνία και στη Χίο.

Ύστερα από μετάνοια, προσευχή, εξομολόγηση και με φλογερή πίστη στο Χριστό, δίδαξε το λόγο του Θεού στις πόλεις απ' όπου πέρασε. Όταν ένιωσε πλέον δυνατός, επέστρεψε στην Τρίπολη.

Εξομολογήθηκε στον ιερομόναχο του ναού του Αγίου Νικολάου και μετέσχε των αχράντων μυστηρίων, παίρνοντας έτσι τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Κατόπιν πήγε στην αγορά της πόλης όπου διακήρυξε το λόγο του Θεού.

Άδικα οι άπιστοι και κυρίως εκείνος στον οποίον είχε δουλέψει ο Δημήτριος, με υποσχέσεις και δώρα προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη.

Αμετακίνητος στην πίστη του και αφού ομολόγησε τρις το όνομα της Αγίας Τριάδας, αποκεφαλίσθηκε την Τρίτη,14η Απριλίου 1803.

Ο Νεομάρτυρας Παύλος

Ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε το 1785 στο Σοποτό των Καλαβρύτων από ευσεβείς γονείς. Βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Παναγιώτης.

Έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού εξασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητα για να ζήσει. Επλανήθη όμως και αρνήθηκε την πίστη του ασπαζόμενος τον Μωαμεθανισμό.

Γρήγορα κατάλαβε το παράπτωμά του, εγκατέλειψε τον τόπο του και πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί έγινε μοναχός, μετονομαζόμενος σε Παύλος, στη μονή της Μεγίστης Λαύρας ζώντας ως ασκητής με νηστεία και προσευχή.

Αργότερα γύρισε στην πατρίδα του και από εκεί στο Ναύπλιο όπου διακήρυξε με όση δύναμη είχε το λόγο του Θεού. Κατόπιν ομολόγησε την Πίστη του στο Χριστό στην Τρίπολη, όπου είχε μεταβεί. Εκεί τον συνέλαβαν και εθανατώθη με αποκεφαλισμό την Τετάρτη 22 Μαΐου 1818.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiPortal.gr Με λαμπρότητα γιόρτασε η Τρίπολη τους Πολιούχους της

Video of ArcadiPortal.gr Με λαμπρότητα γιόρτασε η Τρίπολη τους Πολιούχους της

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:19 pm


Εορτασμός συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις 26 Μαίου 2024 τους εορτασμούς των 203 ετών από της συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών την 26η Μαΐου 1821.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΆΊΟΥ 2024 

07:00 -Θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Ιεράς Μονής 

Ορθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

-Εκφώνηση Πανηγυρικού Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος, π. Εφραίμ Δούρος.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση 

Κατάθεση Στεφάνων 

Εθνικός Ύμνος

Για την κατάθεση στεφάνων τηλ: 2713600402 μέχρι την 13:00 της 24/5/2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:45 pm


Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στα Τρόπαια

Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενόψει των Ευρωεκλογών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας.

Θα μιλήσουν:

Τσαμπατζή Δώρα (Υποψήφια Ευρωβουλευτής)

Παπαηλιού Γιώργος (Βουλευτής Αρκαδίας)

Καλαματιανός Διονύσης (Βουλευτής Ηλείας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος)

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:34 pm


Δημήτρης Πτωχός: «Στεκόμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της τέχνης»

«Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2024, θα έχει και φέτος την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να μιλά για τη «σημαντικότερη δράση σύγχρονου χορού στη χώρα», τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα να αναφέρεται στους τρόπους στήριξης και τον Περιφερειάρχη να δηλώνει, μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για μια επιτυχία με ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που επί 30 χρόνια τώρα εργάστηκαν και εργάζονται με πάθος και μεράκι για να γίνει το Φεστιβάλ αυτό ένας διεθνής θεσμός».

Όσο για τον ρόλο της Περιφέρειας στον πολιτισμό και στην τέχνη, ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο κόσμος της τέχνης να μην αισθάνεται επαίτης ή παρίας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε και οι άνθρωποι αυτού του επιτυχημένου πολιτιστικού θεσμού να έχουν περισσότερο χρόνο  για να αφιερώνονται στις καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ για το πρόγραμμα του φεστιβάλ μίλησαν οι κυρίες Λίντα Καπετανέα, Βίκυ Μαραγκοπούλου και Κατερίνα Κασιούμη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:30 pm


Πιερρακάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στοχεύει στην ενδυνάμωση της σχέσης εκπαιδευτικού – μαθητή

Στη Μαδρίτη βρέθηκε την Τρίτη (21/5) ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου Govtech 4 Impact World Congress.

Στην ομιλία του ο κ. Πιερρακάκης ανέλυσε τις κυβερνητικές προτεραιότητες για τη ψηφιακή μετάβαση και στην σχολική εκπαίδευση, από το Δημοτικό έως το Λύκειο και τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές με στόχο να ικανοποιηθεί ο στόχος της τεχνολογικής ενδυνάμωσης της σχέσης εκπαιδευτικού – μαθητή.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διευκόλυνσης και μοχλό προόδου για όλη την κοινωνία – και ιδίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αποστολή όλων των κυβερνήσεων είναι να δημιουργούν υπηρεσίες και να αναπτύσσουν πολιτικές για όλους, χωρίς αποκλεισμού» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης στην τοποθέτησή του και παρουσίασε αναλυτικά τις τελευταίες κατακτήσεις του υπουργείου στις «δυναμικές ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής με έμφαση στις αλλαγές στην εκπαίδευση».

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:15 pm


Εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία» στην Τρίπολη

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DigiAgriFood διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία». Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18:45 στην Τρίπολη, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο Δήμος Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο IBO/EKETA.

Η ημερίδα θα παρουσιάσει την τελευταία λέξη των νέων τεχνολογιών και την συμβολή τους στην ενίσχυση της παραγωγής και αγοράς των αγροδιατροφικών προϊόντων. Ταυτόχρονα θα παρέχει χρήσιμα στοιχεία / εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των γεωργικών εφοδιαστικών αλυσίδων ωφελεί τον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, στην αποτελεσματικότητα, στην ποιότητα, στη διαφάνεια, στην ιχνηλασιμότητα και στη βιωσιμότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας #DigiAgriFood στοχεύει στην ενδυνάμωση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού ολόκληρου του φάσματος της Αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και το γενικότερο δημόσιο τομέα. Εξειδικεύεται στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Προηγμένων Ψηφιακών Δεξιοτήτων, της Υψηλής Υπολογιστικής Απόδοσης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Διαλειτουργικότητας και συνεισφέρει άμεσα στις αποστολές και τους στόχους του Προγράμματος "Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027".

Η διεπιστημονική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της εκδήλωσης αναμένεται να εμβαθύνει τη γνώση στις ακόλουθες πτυχές:

-Επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε ψηφιακές τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στα αγροτικά προϊόντα.

-Τεχνολογίες δεδομένων για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων στις αγροτικές επιχειρήσεις.

- Εργαλεία ψηφιακής γεωργίας και υπεύθυνη ανταλλαγή δεδομένων.

-Βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα μέσα από την χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Ομιλητές:

Μενέλαος Γαρδικιώτης – Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε

Δημήτριος Δρόλιας – NPP & Sunstainable Solutions Manager, Marketing UPL Hellas

Θεόδωρος Χρυσοχόου – Technical Marketing Manager & Representative COMPO EXPERT HELLAS

Ηλίας Πλατής – DigiAgriFood EDIH, Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρό-τεχνολογίας

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:12 pm


To πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης από 24/5 ως 29/5

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας που ξεκινά από την Πέμπτη 24 Μαΐου Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 29 Μαΐου.

ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ: ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΙΙ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 24/05 έως και 29/05 στις 19:45 και στις 21:45

Σκηνοθεσία: Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ

Ηθοποιοί: Σκοτ Τσέιμπερς, Ταλούλα Έβανς, Ράιαν Ολίβα, Λουίς Σάντερ

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ

Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ

Επιδιώκοντας να εκδικηθεί τον πρώην παιδικό του φίλο, ο Γουίνι το Αρκουδάκι επιστρέφει αποφασισμένος να βρει και να σκοτώσει τον Κρίστοφερ καθώς και τους ενήλικους που επέζησαν από το πάρτι για τα 5α γενέθλια του Κρίστοφερ. Το Αρκουδάκι, μαζί με τους τρομακτικούς τερατώδεις φίλους του, τον Κουκουβάγια και τον Τίγρη, αρχίζει να τους σκοτώνει έναν προς έναν.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NymTU06kUVo&t=1s

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ (ΥΠΟΤ.)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 24/05 έως και 29/05 στις 20:50

Σκηνοθεσία: John Krasinski

Ηθοποιοί: Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Maya Rudolph, Jon Stewart, Bobby Moynihan, Sam Rockwell, Sebastian Maniscalco, Christopher Meloni, Richard Jenkins, Awkwafina, Steve Carell.

Είδος ταινίας: ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 104 λεπτά

Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη John Krasinski, η ταινία «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ» έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών – καθώς και τι κάνει με αυτήν την υπερδύναμη - και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw και ακούγονται οι φωνές των Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. και του Steve Carell, μαζί με πολλούς άλλους που δίνουν ζωή σε υπέροχους μοναδικούς χαρακτήρες που αποδεικνύουν την απίστευτη δύναμη της παιδικής φαντασίας.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kf95vfVhPTM

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ (ΜΕΤΑΓΛ.)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 24/05 έως και 29/05 στις 18:45

Σκηνοθεσία: John Krasinski

Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Αύρα Πέτρου, Μιχάλης Καζάκας, Άρης Κυπριανού, Αθηνά Σάββα, Νάτια Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης, Ορφέας Σολωμού, Θανάσης Δρακόπουλος, Πέτρος Κονόμου, Μάριαν Κυπριανού, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Πλάτωνας Μουρατίδης

Είδος ταινίας: ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 104 λεπτά

Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη John Krasinski, η ταινία «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ» έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών – καθώς και τι κάνει με αυτήν την υπερδύναμη - και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw και ακούγονται οι φωνές των Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. και του Steve Carell, μαζί με πολλούς άλλους που δίνουν ζωή σε υπέροχους μοναδικούς χαρακτήρες που αποδεικνύουν την απίστευτη δύναμη της παιδικής φαντασίας.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kf95vfVhPTM

 

ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 24/05 έως και Κυριακή 26/05 στις 19:00

Σκηνοθεσία: Mark Dindal

Σενάριο: Paul A. Kaplan, Mark Torgove & David Reynolds

Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, Zoe Pre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής

Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ

Διάρκεια: 100 λεπτά

O Garfield ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Vic – ο Garfield και ο σκυλοφίλος του Odie αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Vic σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LKYECuvVuQ0&t=1s

KUNG FU PANDA 4 (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27/05 έως και Τετάρτη 29/05 στις 19:00

Σκηνοθεσία: Mike Mitchell, Stephanie Stine

Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ & ΚΙΝΑ

Διάρκεια: 94 λεπτά

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης.

Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.

Οπότε, ο Πο χρειάζεται βοήθεια. Τη βρίσκει, μάλλον, στη μορφή της πονηρής, εύστροφης κλέφτρας Ζεν, μίας αλεπούς κορσάκ που τον αναστατώνει πολύ, αλλά της οποίας οι δεξιότητες θα αποδειχτούν ανεκτίμητες. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την Κοιλάδα της Ειρήνης από τα αρπαχτικά νύχια της μάγισσας, το αστείο και αλλοπρόσαλλο δίδυμο θα πρέπει να συνεργαστεί καλά. Στην πορεία, ο Πο θα ανακαλύψει ότι οι ήρωες βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=djdETzJTpWs&t=1s

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Furiosa: A Mad Max Saga

 

Από 31 Μαΐου στα Victoria Cinemas Τρίπολης

Σκηνοθεσία: George Miller

Ηθοποιοί: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Angus Sampson, Nathan Jones, Quaden Bayles, Daniel Webber, Goran D. Kleut, CJ. Bloomfield

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Χώρα παραγωγής: Αυστραλία

Διάρκεια: 148 λεπτά

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Trailer: https://youtu.be/GXKbYpERe2A?si=n9DStNs-k2F5b9zu

Χάνσελ & Γκρέτελ - Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ

Κυριακή 2 Ιουνίου στις 17.00 & 19.00

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/xansel-gkretel-tripoli/

Το δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ , σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ , 2 αγαπημένα αδέρφια , ζουν ήσυχα και ήρεμα στο φτωχικό σπίτι τους , με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους που δυστυχώς δεν τα θέλει κοντά της τα παιδιά .

Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος . Τα μικρά αδέρφια , βρίσκονται πλέον μόνα τους , στο σκοτεινό δάσος και αφού περιπλανιούνται για μέρες , βρίσκονται μπροστά σε ένα γλυκόσπιτο, φτιαγμένο από ζαχαρωτά . Κι έτσι όπως ήταν πεινασμένα , τρέχουν να τα δοκιμάσουν .

Η κακιά μάγισσα όμως που ζει εκεί , τα παγιδεύει και η ζωή τους , κινδυνεύει . Όμως ευτυχώς υπάρχουν τα 2 πολύ καλά φιλαράκια τους . Το Πουλάκι και η Πασχαλίτσα που θα τα βοηθήσουν να ελευθερωθούν .

Παιδαγωγικοί στόχοι: Ένα έργο που μιλάει για την δύναμη της Οικογένειας και της Φιλίας , της Συνεργασίας , της Αγάπης & της Διαφορετικότητας .

Η Δύναμη του Καλού , πάντα νικάει την δύναμη του Κακού !

Ένα έργο , με πολύ χορό και τραγούδι . Ένα έργο , όπου τα παιδάκια , συμμετέχουν και διασκεδάζουν , αφάνταστα .

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ .

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:00 pm


Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος με αντικείμενα από την Μυκηναϊκή και Ρωμαϊκή περίοδο

Ένας αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στην Πάτρα με αρχαία αντικείμενα, που σύμφωνα με την αστυνομία, ανήκουν στη Μυκηναϊκή και Ρωμαϊκή περίοδο.

Ο αρχαιοκάπηλος είχε τα αρχαία αντικείμενα στο αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο των αστυνομικών στην Πάτρα, βρήκαν ένα ευρύστομο μικρό αμφορέα Ρωμαϊκής περιόδου, τέσσερα θραύσματα αγγείων Μυκηναϊκής περιόδου, δυο μπρούτζινα νομίσματα οξειδωμένα, ένα δαχτυλίδι με μακρόστενη επιμήκυνση Βυζαντινών χρόνων, όπως επίσης ένα μεταλλικό σουγιά- πολυεργαλείο και μία μεταλλική σφαίρα.

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:55 pm


“Λουκέτο” στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Τι προβλέπει.

“Λουκέτο” στο εργοστάσιο της “Γιαννίτσης Group” αποφάσισε ο ΕΦΕΤ μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, αναστέλλεται η έγκριση της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης και ως εκ τούτου, δεν θα διατίθενται πλέον τα γεύματα αυτά στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω εργοστάσιο ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Κυριακής.

Η σχετική ανακοίνωση

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Πώς προκλήθηκε η φωτιά

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Αρχές είναι πολλά, με βασικό το πώς και από πού ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε έκταση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί.

Τα στελέχη της πυροσβεστικής θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα, όπως αν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:40 pm


Τα δίνει όλα για να κρατήσει τον Μιριτέλο στην Τρίπολη ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης που έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του έχει τις δικές του προτεραιότητες μιας και τα δίνει όλα για να κρατήσει τον πρώτο του σκόρερ, τον Χουάν Μιριτέλο και την νέα αγωνιστική χρονιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Αργεντινός έπειτα από την super σεζόν του με την αρκαδική ομάδα με τα 13 γκολ στην Super League έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από πολλές ομάδες με την Λέγκια Βαρσοβίας από την Πολωνία να έχει δείξει πρώτη το ενδιαφέρον της.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο Χουάν Μιριτέλο έχει μπει για τα καλά στα ραντάρ ομάδων ο Αστέρας Τρίπολης έχει το προβάδισμα δείχνοντας του το πόσο πολύ τον θέλει χτίζοντας πάνω του κομμάτια του επιθετικού του παιχνιδιού.

Η περίπτωση παραμονής του Χουάν Μιριτέλο είναι ανοιχτή αυτή την στιγμή όμως υπάρχει αισιοδοξία πως θα έχουμε happy and και ο Αργεντινός «killer» θα συνεχίσει να φορά την κιτρινομομπλέ φανέλα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:37 pm


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που αποκόμισε όφελος 5.800.000 ευρώ από παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εξάρθρωσαν την οργάνωση και συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σε Αττική, Πάτρα και Βοιωτία. Περισσότερα από 25.000.000 ευρώ οι ζημιές στις εταιρείες παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών.

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή, πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ειδικότερα, χθες 22-5-2024, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες στην Πάτρα, σε περιοχές της Αττικής και σε περιοχή της Βοιωτίας.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους, σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Ως προς τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες επέλεγαν την είσπραξη δια ζώσης, μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο (6.443) ατόμων στην Ελληνική Επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους (5.798.700 ευρώ), προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους (25.127.700 ευρώ).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών,

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

τετράδια χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούσαν το πελατολόγιο της οργάνωσης,

δύο αυτοκίνητα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:15 pm


Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη παραμένει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τα πρώτα αποτελέσματα

Πρώτη για 37η φορά παραμένει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή φαίνεται να έχει κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά με τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ να καταγράφει ίδια ποσοστά σε σχέση με το 2023.

Ας σημειωθεί ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή.

Στη δεύτερη θέση, τέλος, παραμένει η ΠΚΣ, φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, χωρίς πάντως να φαίνεται αυτή την ώρα πως αυξάνει το ποσοστό της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:08 pm


Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Πελασγού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Μεγαλόπολης ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κον Μιχόπουλο Κωνσταντίνο καθώς και τον διευθυντή του ΑΗΣ 4 κον Ηλιόπουλο Ιωάννη για την βοήθεια τους, στην ασφαλή μετακίνηση των αθλητριών μας, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων 2024 που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε επίσης τους υπεύθυνους της εταιρείας ¨ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΝΤΕΡΟΥ¨ για την παροχή αθλητικού υλικού στο τμήμα νεανίδων του συλλόγου μας που αγωνίστηκε σε αυτό το πρωτάθλημα.

Και τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που, σε δύσκολους καιρούς, προσέφεραν στην διαδικασία της αποστολής των αθλητριών μας.

Εκ του Δ.Σ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:06 pm


Μητσοτάκης για Σκόπια: Σοβαρευτείτε, σταματήστε τα μικροκομματικά παιχνίδια, οδηγείστε σε διεθνή απομόνωση

Δεν θα υπάρξει κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι να συμμορφωθεί η γειτονική χώρα τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη σε συνέντευξη του την Τετάρτη 22 Μαίου στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό που έρχεται και τέμνεται με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ που έταζε τα πάντα στους πάντες και έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημήτρη Νατσιού και του Κυριάκου Βελόπουλου τους οποίους χαρακτήρισε «πατριδοκάπηλους».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί. Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και όσοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μας βρουν απέναντι» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ερωτηθείς για τις κουτοπονηρίες της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα απάντησε ότι «πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Β. Μακεδονια ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε και πρέπει να σοβαρευτούν».

«Πιστεύω ότι θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις, ήδη υπήρξε αντίδραση από την πρόεδρο της Κομισιόν μετά από ελληνική παρέμβαση. Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, τα Σκόπια είναι. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γιατί εμείς θέλουμε καλές σχέσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων δεν αλλάζουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εξηγήσουμε τη διεθνή πίεση ότι αυτή η πολιτική τους θα τους οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση και αυτό δεν το θέλουν. Δεν είμαστε αφελείς και ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε μικροκομματικά παιχνιδάκια».

Με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «γιατί δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου τα τελευταία 5 χρόνια; Βλέπαμε ότι το VMRO έρχεται στην εξουσία με ακραία ρητορική, το συζητήσαμε εσωτερικά και είπαμε ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κύρωση των μνημονίων. Θα μπορούσα να είχα σκίσει τη συμφωνία με έναν νόμο και ένα άρθρο αλλά αυτό δεν γίνεται και το είχα ξεκαθαρίσει στους πολίτες, ήμουν τίμιος απέναντί τους».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:50 pm


Προτάθηκε ο Καρλίτος στον Αστέρα

Το όνομα του Ντάνιεθ Λόπεζ Ουέσκα Καρλίτος έπεσε στο τραπέζι ως μια buck up λύση σε περίπτωση που ο Χουάν Μιριτέλο δεν συνεχίσει την νέα αγωνιστική χρονιά να φοράει την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Καρλίτος έγινε γνωστός στην χώρα μας μέσω του Παναθηναικού και ενώ αγωνίστηκε και στην Λαμία και τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε την Αστάνα από την οποία τώρα έμεινε ελεύθερος και αναζητά τον νέο προορισμό της καριέρας του.

Ο 34χρονος Ισπανός προτάθηκε και το όνομα του είναι στην κιτρινομπλέ λίστα ωστόσο η περίπτωση του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή μιας και ο Μίλαν Ράσταβατς αναζητά φορ με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά του Καρλίτος.

Στόχος του Αστέρα είναι να κρατήσει στην Τρίπολη τον πρώτο του σκόρερ και έκτο συνολικά στο πρωτάθλημα Χουάν Μιριτέλο με την παραμονή του να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:30 pm


Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο κατά της ακρίβειας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας και την προστασία των καταναλωτών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κλείνοντας τη συνεδρίαση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας σημειώνοντας μεταξύ άλλων την επιβολή αυστηρών προστίμων σε πολυεθνικές εταιρείες.

«Πριν από λίγο υπέγραψα νέο πρόστιμο 400.000 ευρώ σε μεγάλη πολυεθνική. Μόνο η Ελλάδα έχει θεσμοθετήσει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και όσοι το παραβιάζουν θα το πληρώνουν ακριβά. Λύνεται το πρόβλημα με αυτό; Προφανώς με ένα μέτρο δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά προσπαθούμε με πλέγμα μέτρων να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας» είπε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος πρότεινε στην ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην υποχρεωτική αναγραφή τις τιμής παραγωγού δίπλα από την λιανική τιμή πώλησης ώστε οι καταναλωτές να συγκρίνουν την διακύμανση της τιμής από το χωράφι έως το ράφι.

«Σήμερα όλες οι παραγωγικές μονάδες, είτε στον πρωτογενή τομέα είτε βιοτεχνίες και βιομηχανίες, δουλεύουν με κέρδος 5 έως 7% που είναι λογικό κέρδος. Ο καταναλωτής όμως βλέπει στο ράφι την λιανική τιμή του ίδιου προϊόντος 2 ή και 3 φορές πάνω. Οι άλλοι κρίκοι του εμπορίου, μεταπωλητές και μεσάζοντες, δουλεύουν με ποσοστό κέρδους 25% και 30% που είναι απαράδεκτο και πρέπει το υπουργείο να δημιουργήσει μηχανισμό που θα ορίζει και θα ελέγχει το περιθώριο κέρδους που πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα στάδια» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπουκώρος για να προσθέσει «Δεν γίνεται τα επόμενα στάδια της παραγωγής να κερδίζουν περισσότερο από την ίδια την παραγωγή.

Δεν λέω ότι η πρόταση της αναγραφής της τιμής παραγωγής δίπλα από την προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης θα λύσει το πρόβλημα, πιστεύω όμως ότι θα φέρει στην επιφάνεια φαινόμενα αισχροκέρδειας τα κέρδη απληστίας».

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:23 pm


Στροφή στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κατέγραψε η «Εργάνη» για τον Απρίλιο

Αύξηση της πλήρους απασχόλησης, κατέγραψε τον Απρίλιο η «Εργάνη» με τις προσλήψεις να υπερισχύουν σημαντικά των απολύσεων και μέσα σε μόνον ένα μήνα δημιουργήθηκαν 132.352 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2001, ενώ ρεκόρ αποτελεί και η επίδοση τετραμήνου (Ιανουάριος – Απρίλιος 2024) με 188.587 νέες θέσεις εργασίας.

Αν και οι περισσότερες θέσεις ήταν για ειδικότητες όπως σερβιτόροι, μάγειροι και οι ψήστες, καμαριέρες και υπάλληλοι υποδοχής πελατών, φαίνεται πως οι εργοδότες στρέφονται σε προσλήψεις μόνιμου και όχι έκτακτου προσωπικού.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα θετικό ισοζύγιο απασχόλησης και μάλιστα υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις 24.542 θέσεις που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο και τις 63.689 του Μαρτίου.

Στροφή στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κατέγραψε η «Εργάνη» για τον Απρίλιο - Στις 188.587 οι νέες θέσεις εργασίας το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2024

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:15 pm


Χωρίς ρεύμα χωριά της Γορτυνίας την Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/05/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα

Έως ημ/νία και ώρα

Δήμος/κοινότητα

Περιγραφή περιοχής

24/05/2024

09:00 π.μ.

24/05/2024

11:00 μ.μ.

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Δ.Δ. ΖΑΤΟΥΝΑ, ΜΑΡΚΟΥ, ΒΛΟΓΓΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ

ΤΜΗΜΑ Δ.Δ. ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ PARKING & ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ).

Ι.Μ. ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

24/05/2024

11:00 π.μ.

24/05/2024

12:00 μ.μ.

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ι.Μ. ΕΜΥΑΛΩΝ

24/05/2024

09:00 π.μ.

24/05/2024

14:30 μ.μ.

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Δ.Δ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

 

 

 

 

 

 

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

 

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

 

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    

                                                                               ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 43780

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:00 pm


Φάκελο στην UEFA κατέθεσε ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέθεσε παίρνοντας το οκ και εξασφαλίζοντας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν αδειοδότηση και για έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο φάκελος της αρκαδικής ομάδας ήταν και πάλι εξαιρετικός και αυτό έγινε για μια πιθανή επιστροφή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 6:47 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας