Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκδήλωση: «Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων» στην Τρίπολη

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το 11° Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στο Mainalon Resort (Πλ. Άρεως, Τρίπολη) με θέμα:

«Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων».

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 

Mainalon Resort 

Πλατεία Άρεως 8, Τρίπολη 

18:30 – 19:00 

Προσέλευση - Εγγραφή

19:00 – 19:15 

Καλωσόρισμα 

- Αναστάσιος Θωμόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής  Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) - Δημήτριος Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος 11ου Περιφερειακού  Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος 

- Δημήτριος Κωστογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού  Συλλόγου Τρίπολης

19:15 – 19:45 

Η προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως μοχλός ανάπτυξης  των επιχειρήσεων. 

Ο ρόλος και η συμβολή της ΕΑΒΙ στην ενίσχυση της ελληνικής  καινοτομίας. 

Αναστάσιος Θωμόπουλος

19:45 – 20:10 

Βιομηχανική Ιδιοκτησία και Εφευρέσεις. Αίτηση για Δίπλωμα  Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) και Τεχνολογική Πληροφόρηση από ΔΕ Ιωάννης Στασινόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και  Προώθησης Καινοτομιών (ΤΕΠΚ)

20:10 – 20:30 

Ηλεκτρονική Κατάθεση Εθνικού Σήματος 

Γιώργος Κεφαλογιάννης, ΟΒΙ

20:30 – 20:45 

Ερωτήσεις - Συζήτηση 

 

Διοργάνωση: 

Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI)

Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) 

11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου 

Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως

Δελτίο Τύπου

  

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:58 am


Σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής για την εισβόλη στην Κύπρο στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης

Η ομάδα μας «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» σας προσκαλεί στη νέα θεματική έκθεση ζωγραφικής, η οποία είναι αφιερωμένη στην εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας μας στην εκδήλωση μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «1974 – 2024: 50 χρόνια από την Εισβολή, το νεύμα του Αγαπήνορα». Μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Τρίπολης, την οποία επιμελήθηκε/ συντόνισε ο Δ/ντης του Μουσείου, σμήναρχος κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.

Η ομάδα μας τώρα θα κάνει ακόμα μια στάση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης (διατηρητέο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην Πλατεία Πετρινού), όπου θα μεταφέρουμε την εν λόγω έκθεση από τις 24 έως τις 31 Μαΐου 2024.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, μόνο καθημερινές το πρωί: 12:00 – 2:00 και το απόγευμα: 7:00 – 9:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 07:30μμ, στον χώρο του Μουσείου

Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Σας περιμένουμε !

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:57 am


Τρίπολη: «Άπλωσαν ευτυχία» για καλό σκοπό οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και του ΚΔΑΠ ΑμεΑ (pics,vid)

Εκπαιδευτική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Απλώνω Ευτυχία» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μαντινείας σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι από το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, κάθε παιδί αποτύπωσε με λόγια και σχέδια τι αποτελεί για το καθένα ευτυχία με στόχο να ανάψει το φως που θα βοηθήσει όλους μας να διακρίνουμε ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής.

Τα παιδιά και οι ενήλικες προσφέροντας εθελοντική δράση (μικρές πράξεις αγάπης και νοιαξίματος) εντός και εκτός σπιτιού, μάζεψαν χρήματα για την ενίσχυσή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ

Στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη έγινε η δράση η οποία περιλάμβανε

α) συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας

β) δράση εικαστική με μπλουζάκια

γ) δράση συγκέντρωσης χρημάτων

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Απλώνω ευτυχία» - Δράση του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr «Απλώνω ευτυχία» - Δράση του ΕΕΕΕΚ Μαντινείας στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:36 am


Αυτή είναι η διαιτησία του αγώνα του Παναρκαδικού στα Κρέστενα

Ορίσθηκαν οι διαιτητές των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τον 5ο όμιλο και έτσι έγινε γνωστή η τριάδα για το παιχνίδι του Ξενοφώντα Κρεστένων με τον Παναρκαδικό την προσεχή Κυριακή (26/5, 16:15).

Κυριακή 26 Μαΐου, 16:15

Ξενοφών Κρεστένων-Παναρκαδικός: Φίτσας-Ζιώγας-Νάστος (Πρεβέζης/Λευκάδας)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:30 am


Τρεις χιλιάδες παιδιά στην αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αποκάλυψε η παιδοχειρουργός. Αγγελική Κρικρή και ενώ λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τακτικά χειρουργεία αναμένεται να σταματήσουν στις 31 Μαΐου, δηλαδή, από 1η Ιουνίου μπαίνει λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία.

Μιλώντας στο Kontra η  παιδοχειρουργός Αγγελική Κρικρή, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:26 am


Νέο lazer αποτρίχωσης στο «Selene Spa» με μοναδικές προσφορές για όλους

ΝΕΟ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ με 3 μήκη κύματος στο SELENE SPA !!!!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΩΔΥΝΗ -ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ !!!

Το Selene Spa διαθέτει πλέον και το ΝΕΟ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ που εκπέμπει ταυτόχρονα 3 μήκη κύματος .

Ένα σύγχρονο, καινοτόμο laser, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, για άντρες και γυναίκες!

Απαλλαχτείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και το καλοκαίρι αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο laser.

Μοναδικές προσφορές για όλους!!!

Κλείσε σήμερα το ραντεβού σου! 2710241446 Δεληγιάννη 4, Τρίπολη

Επισκεφθείτε το Selene Spa ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 11:17 am


Γυναίκα διαιτητής για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στον τελικό Κυπέλλου

Η ΕΠΟ όρισε τη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ για τον τελικό Κυπέλλου του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη το Σάββατο 25 Μαίου και ώρα 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Η Στεφανί Φραπάρ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διαιτητές της UEFA και έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν και άλλους τελικούς, σημειώνοντας αντίστοιχες πρωτιές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, γυναίκα διαιτητής θα σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ 4ος θα είναι ο διεθνής Αρκάδας Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru

2ος Βοηθός: Steven Torregrossa

4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Hamid Guenaoui

AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης

Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου

Φωτογραφία άρθρου: Sportsnet.ca

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:58 am


Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών μηνύουν τους ιατροδικαστές - «Είχαν λάβει εντολή συγκάλυψης»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την εθνική τραγωδία στα Τέμπη αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» όπως επεσήμανε η Μαρία Καρυστιανού.

Όσον αφορά τις μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ότι «δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν. Προφανώς δέχτηκαν οδηγία να συγκαλύψουν γιατί λειτούργησαν έξω από κάθε πρωτόκολλο ελληνικό και ευρωπαϊκό».

Συγκεκριμένα η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, για να δούμε από τι κάηκαν οι άνθρωποί μας, ούτε αν υπήρχαν εύφλεκτες ουσίες για να διαπιστωθεί αν ζούσαν και κάηκαν ζωντανοί. Είναι πολύ βαριές, σημαντικές και σκόπιμες οι παραλείψεις που έγιναν από τη μεριά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Όταν υπάρχει απανθράκωση, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτές δεν έγιναν».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:53 am


Αετός Δάρα: Απόλυτη δικαίωση για την ομάδα μας η άνοδος στην Α’ Αρκαδίας

Απόλυτη δικαίωση για την ομάδα μας με την άνοδο μας στην Α’ κατηγορία της Αρκαδίας…παρά το γεγονός ότι δεν κατορθώσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές, τα στατιστικά και η σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα φανερώνει τη δίκαιη «προαγωγή» του Αετού Δάρα στο ανώτερο σκαλί του τοπικού μας πρωταθλήματος !!

Το ΔΣ του ΑΕΤΟΥ ΔΑΡΑ θέλει να δώσει ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην υπέροχη ομάδα του Παναρκαδικού για την κατάκτηση των τοπικών τίτλων, αλλά και την πανάξια άνοδο του στη Γ Εθνική κατηγορία, εκεί που πραγματικά ανήκει !!

Δεν μπορούμε να μη δώσουμε τα ξεχωριστά συγχαρητήρια μας στο «δικό» μας παιδί, το χρυσό σκόρερ και απόλυτο πρωταγωνιστή της Αρκαδίας, τον Αποστόλη Στρέμπα!!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:23 am


Ερωτηματικό η αντικατάσταση του Γιάννη Τρουπή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Πέρασε το Πάσχα, πέρασαν τις γιορτές και τις εκδηλώσεις, πέρασε και η γιορτή των Πολιούχων της πόλης μας, και φτάσαμε, αισίως, σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου να συνεδριάζει με 42 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Τις χρονιάρες μέρες, δεν μιλάμε για πολιτική, συνήθως, ή για ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, επικρατεί σιγή ιχθύος για το ποιος δημοτικός σύμβουλος θα λάβει τη θέση του Γιάννη Τρουπή, της παράταξης «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά», ο οποίος έχασε τη δίκη τη δεύτερη φορά που υπεβλήθη ένσταση κατά της εκλογής του στις αρχές Μαΐου και εξέπεσε από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο επόμενος σε ψήφους Γιάννης Μπόζος δεν προτίθεται να αναλάβει τη θέση.

Έχουν περάσει πάνω από δέκα μέρες και ως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ως προς το ποιος θα αναλάβει την «καρέκλα» του Γιάννη Τρουπή στην αντιπολίτευση του Δήμου Τρίπολης.

Θα μείνει κενή η θέση του δημοτικού συμβούλου στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

Η αποψινή συνεδρίαση, επομένως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα γίνει κάποια ανακοίνωση από το Προεδρείο για την αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου;

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:18 am


Δ. Κουτσούλης: Κύριε Πρωθυπουργέ, σας προσκαλώ στη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική Άργους

Κύριε Πρωθυπουργέ, επισκέπτεστε στις 23 Μαΐου 2024 την πόλη του Άργους. Το ιδανικό, θα ήταν να έρθετε από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τον τρίτο πληθυσμιακά νομό της Πελοποννήσου, με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών -Τρίπολης. Αλλά 10 χρόνια τώρα, οι περιφερειακές αρχές που στηρίξατε, ως παράταξη, δεν έκαναν κάτι! Ίσως χρειάζονται, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια για να κατασκευαστούν 15-20 χλμ. αυτοκινητοδρόμου. Βλέπετε, δεν έχει σημασία μόνο η Ελλάδα να βάφεται μπλε τα βραδιά των εκλογών πρέπει και να υπάρχει. Για να υπάρξει Ελλάδα, παιδιά, λύση του δημογραφικού, καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, υπάρχουν επιστήμονες που μείναμε εδώ, που υπηρετούμε το ΕΣΥ και έχουμε αποδείξει ότι παράγουμε έργο που θα το ζήλευαν οι ιδιωτικές κλινικές, αρκεί το κράτος να βοηθήσει, έστω και λίγο.

Σας καλώ λοιπόν να επισκεφθείτε την κλειστή, ολοκαίνουργια παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Άργους που έχουμε και εμείς βαρεθεί να την εγκαινιάζουν οι παραγοντίσκοι της περιοχής. Τρεις παιδίατροι δίνουν καθημερινό αγώνα εξυπηρετώντας νεογνά και παιδιά αλλά για να λειτουργήσει η κλινική χρειάζονται άλλοι δυο και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε το Γ.Ν. Άργους, μπορείτε να επισκεφθείτε την παιδιατρική κλινική Ναυπλίου που επίσης παραμένει κλειστή. Εκεί υπάρχει μία παιδίατρος, η οποία δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κύριε Πρωθυπουργέ, ο  νόμος Αργολίδος, εδώ και 6-7 χρόνια δε διαθέτει παιδιατρική κλινική.

Σε 100.000 κατοίκους και πλέον των 300.000 το καλοκαίρι λέμε πως ακόμα και για μια παιδική νόσο η νοσηλεία θα γίνει 80 έως 160 χλμ. μακριά, και όλα αυτά το 2024. Υπάρχει λύση! Είναι η ένωση των δυο υπολειτουργούντων κλινικών. Αλλά ως προς αυτό, ούτε λέξη από την 6η Υ.Π.Ε. Ξέρετε γιατί; Γιατί αντιδρούν οι τοπικοί παράγοντες, παίζοντας την υγεία του κόσμου στα ζάρια.

Βέβαια κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας, ότι όλα αυτά λύνονται με μια απόφαση συνένωσης κλινικών και μετακίνησης ιατρών. Έτσι και αλλιώς, η 6η Υ.Π.Ε., έχει αποδείξει ότι ακόμα και επί κορωνοϊού, όταν απαγορευόταν ρητά, οι ιατροί να πάρουμε ακόμη και ρεπό, δε δίσταζε να εξυπηρετεί ρουσφέτια με μεταθέσεις και διευκολύνσεις.(Τα στοιχεία για αυτό, είναι στη διάθεσή σας όποτε το ζητήσετε.)

Αν στη διαδρομή σας, για να έρθετε στην περιοχή, δείτε κάποιο τροχαίο ατύχημα καθώς ο νόμος μας παραμένει σε υψηλές θέσεις απώλειας ζωής από τροχαία, ενδεχομένως απαιτηθεί η χρήση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Δεν υπάρχει σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία.

Αν επίσης, νοσηλεύεται κάποιος σε ένα από τα δύο αυτά νοσοκομεία της Αργολίδας, και χρειαστεί εκτάκτως να μπει σε χειρουργείο, αν αυτό δεν εφημερεύει, το χειρουργείο είναι κλειδωμένο, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Αν το πρόγραμμα σας, περιλαμβάνει επίσκεψη προς Ανατολική Αργολίδα,Τολό Δρέπανο κτλ., θα θαυμάσετε το βομβαρδισμένο οδικό δίκτυο που παραμένει έτσι χρόνια, για να κατανοήσετε αφενός μεν τι αγώνα κάνουν οι έγκυες, αλλά και όλοι μας, από Ερμιονίδα, και νησιά Σαρωνικου για να φτάσουν στο Άργος αλλά και το πώς υποδεχόμαστε τους τουρίστες.

Αν από την άλλη, αν ιδρώσετε στη διαδρομή, μπορείτε να ξεδιψάσετε από το νερό του Ανάβαλλου, που ακόμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής περιμένει να αρδεύσει τα χωράφια του παρ' όλες τις υποσχέσεις.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ, να μας επισκεφθείτε. Γιατί είμαστε αυτοί, που το 2020 μας χειροκροτούσατε και ξαφνικά μείναμε στις υποσχέσεις. Ελάτε στο νοσοκομείο του Άργους. Ελάτε να γνωρίσετε την κλινική μας. Να μιλήσουμε και να μας ακούσετε. Να δείτε τους νοσηλευτές, των πέντε ταχυτήτων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Διετούς, ΔΙΕΚ, ΙΕΚ) άλλοι στα βαρέα, άλλοι στα μη, να παλεύουν καθημερινά. Τις μαίες να προσφέρουν. Τους ιατρούς να αγωνίζονται και να παράγουν έργο παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες. Όμως, δε μπορεί άλλο η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να στηρίζεται στο φιλότιμό μας. Σας προσκαλώ λοιπόν, επίσημα κύριε Πρωθυπουργέ, ως επιστημονικά υπεύθυνος της κλινικής, να μας επισκεφθείτε. Η πολιτική, γίνεται στους τόπους και στις δομές παραγωγής έργου, όχι στις πλατείες με δέκα γνωστούς κλακαδόρους στον περίγυρο. Είμαι βέβαιος πως ούτε και εσείς το θέλετε. Αρκεί να το τολμήσετε!

Δεν ξέρω αν με διαβάσετε, δεν ξέρω αν θα σας ενημερώσουν καν. Ξέρω όμως, ότι ενημερώνω την κοινωνία της Αργολίδας, και σας λέω αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Και κάτι ακόμη! Όσοι τρέχετε, να φωτογραφηθείτε μήπως και μπείτε μελλοντικά σε κάποιο ψηφοδέλτιο, κρατήστε την τελευταία selfie για τη στιγμή που θα θα τρέχετε να βρείτε γιατρούς και ασθενοφόρα. Εύχομαι να μην χρειαστεί, αλλά και αν χρειαστεί να μην είναι αργά.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κουτσούλης
Επιστημονικός Υπεύθυνος Μαιευτικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Άργους
Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής»
Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:16 am


Κοντά σε συμφωνία με την Ντεφένσα Χουστίθια για τον Μιριτέλο ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης όπως σας ενημερώσαμε την Τετάρτη 22 Μαΐου (πατήστε ΕΔΩ) δίνει τα πάντα για να κρατήσει τον Χουάν Μιριτέλο και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει deal και αίσιο τέλος της υπόθεση αυτή.

Η αρκαδική ομάδα βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία τις τελευταίες ώρες με την Ντεφένσα Χουστίθια από την οποία είχε αποκτηθεί ως δανεικός και πλέον η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων μοιάζει να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες και από ρεπορτάζ η οικονομική διαφορά έχει μικρύνει ανάμεσα στις δύο πλευρές με τον Αστέρα Τρίπολης να πιέζει για να κρατήσει τον Αργεντινό φορ και πρώτο του εφετινό σκόρερ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η τελική συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με την Ντεφένσα Χουστίθια φαίνεται πως αυτή την στιγμή βρίσκεται πολύ κοντά και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η υπόθεση του Χουάν Μιριτέλο είναι το πρώτο βασικό κομμάτι του σχεδιασμού με τους κιτρινομπλέ από πολύ νωρίς να θέλουν να κλείσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, να σημειωθεί πως παράλληλα η αρκαδική ομάδα τρέχει και τα μεταγραφικά της θέματα και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:51 am


Τα τελικά αποτελέσματα του ΤΕΕ - Ποιοι εκλέγονται στην Αρκαδία

Στις 19.5.2024 διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ σε Πανελλαδικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Μηχανικοί της Πελοποννήσου που προσήλθαν στα 6 εκλογικά τμήματα των πέντε (5) Νομών της περιφέρειάς μας (Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) για να ψηφίσουν για την εκλογή των αιρετών οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ για την επόμενη θητεία τους.

Στο ΤΕΕ Πελοποννήσου, μέσα από την εκλογική αναμέτρηση της 19ης Μαίου 2024, πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με ποσοστό 64,93%.

Συγκεκριμένα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για την εκλογή των 60 μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου έχουν ως εξής:

Α) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 1334

ΕΓΚΥΡΑ : 1303

ΑΚΥΡΑ : 17

ΛΕΥΚΑ : 14

1. AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 300 (23,03%)

2. Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 39 (2,99%)

2. ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 846 (64,93%)

3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 82 (6,29%)

4. ΕλΕΜ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ : 36 (2,76%)

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά Νομό και ανά συνδυασμό στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την Αντιπροσωπεία και για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και θα πρέπει να επικυρωθούν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 292

ΕΓΚΥΡΑ : 290

ΑΚΥΡΑ : 1

ΛΕΥΚΑ: 1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 28 (9,65%)

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 8 (2,76%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 240 (82,76%)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 12 (4,14%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 2 (0,69%)

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 218

ΕΓΚΥΡΑ : 215

ΑΚΥΡΑ : 1

ΛΕΥΚΑ : 2

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 48 (22,32%)

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 14 (6,51%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 132 (61,40%)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 21 (9,77%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 0 (0%)

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 230

ΕΓΚΥΡΑ : 224

ΑΚΥΡΑ : 0

ΛΕΥΚΑ: 6

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 11 (4,91%)

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 4 (1,79%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 171 (76,34%)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 16 (7,14%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 22 (9,82%)

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 144

ΕΓΚΥΡΑ : 142

ΑΚΥΡΑ : 1

ΛΕΥΚΑ: 1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 43 (30,28%)

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 4 (2,82%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 85 (59,86%)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 9 (6,34%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 1 (0,70%)

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2 Εκλογικά Τμήματα)

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 450

ΕΓΚΥΡΑ : 432

ΑΚΥΡΑ : 14

ΛΕΥΚΑ: 4

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 170 (39,35%)

Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.: 9 (2,08%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 218 (50,46%)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 24 (5,56%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 11 (2,55%)

Β) ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 1329

ΕΓΚΥΡΑ : 1171

ΑΚΥΡΑ : 52

ΛΕΥΚΑ : 106

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 173 (14,77%)

ΔΚΜ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 627 (53,55%)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 189 (16,14%)

ΕλΕΜ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: 182 (15,54%)

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:41 am


Κλειστή η οδός Ναυπλίου στην Τρίπολη λόγω έργων

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 23/5/2024, θα είναι κλειστή η οδός Ναυπλίου(Ελ. Βενιζέλου) ως τις 19:00, λόγω έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:03 am


Σωματομετρικές μετρήσεις για τους αθλητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

Μια ακόμη επίσκεψη για τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας του ομίλου μας έγινε στο γραφείο της διατροφολόγου – διαιτολόγου μας,  κας Έλενας Μπιλίση. Η κα. Μπιλίση αποτελεί για 6η χρονιά αναπόσπαστο κομμάτι της προπονητικής ομάδας του ομίλου μας. Η επίσκεψη των αθλητών τένις της ΑΕΚ Τρίπολης, στην διατροφολόγο έγινε ώστε να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εξετάσεις στο πλαίσιο της καλύτερης και αποδοτικότερης αγωνιστικής προετοιμασίας των παιδιών μας.

Όλοι μας οι αθλητές έκαναν εξετάσεις λιπομέτρησης, ανάλυσης σύστασης σώματος και σωματομετρικές μετρήσεις. Για πρώτη φορά την φετινή χρονιά πέρασαν από μετρήσεις και οι μικροί μας αθλητές, οι οποίοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγωνιστική δράση. Τα παιδιά έλαβαν πολλές διατροφικές οδηγίες και συμβουλές, με σκοπό να τις ακολουθήσουν.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα αξιολογηθούν από τον κ. Παπαδόπουλο, Διευθυντή του τμήματος, και την υπόλοιπη προπονητική ομάδα του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης  (κ.κ Αρβανίτη & Δημητρόπουλο) με στόχο την καλύτερη κατάρτιση του προγράμματος των αθλητών για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:00 am


ΕΟΠΥΥ: Ποιοι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ ανακοινωνεται μια σειρά κατηγοριών ασφαλισμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής των ποσών 1 και 3 ευρώ προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις. Ειδικότερα, οι κατηγορίες ασφαλισμένων είναι οι κάτωθι:

Για τις προληπτικές εξετάσεις που υπάγονται στο πρόγραμμα Δοξιάδη δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού του ανωτέρω Νόμου, καθότι εντάσσονται σε καθεστώς ειδικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας και δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.

Δεν προβλέπεται καταβολή του ποσού του ανωτέρω Νόμου από τους δικαιούχους περίθαλψης ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που εκτελούνται στα Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά νοσοκομεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας , στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στην «Παναγιά Φανερωμένη – Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα», στο Νοσοκομείο Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος», στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και γενικά σε παρόχους οι οποίοι για εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς – δικαιούχους περίθαλψης ΕΟΠΥΥ δεν υπόκεινται σε μηχανισμό αυτόματης επιστροφής.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι Ευρωπαϊκών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και ως εκ τούτου δεν γίνεται και σε αυτούς παρακράτηση ποσού (1 – 3 ευρώ).

Εξαιρούνται, επίσης, της καταβολής του ποσού οι πάσχοντες από:

Μεσογειακή αναιμία.

Δρεπανοκυτταρική νόσο.

Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Οι πάσχοντες από κυστική ίνωση.

Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67%

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:45 am


Βράβευση δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ από το ίδρυμα Μπότση

Πέντε δημοσιογράφοι – μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων τιμήθηκαν στην 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις για την προαγωγή του δημοσιογραφικού Λειτουργήματος απονεμήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η φετινή εκδήλωση είχε στόχο να εκπέμψει ένα διπλό μήνυμα δημοκρατίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ενώ μίλησαν και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικών πλακετών στις οικογένειες των δύο πιλότων του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που «έφυγαν» ως ήρωες στην άνιση μάχη με τον εφιάλτη της φωτιάς στις 25 Ιουλίου 2023, στον Πλατανιστό Ευβοίας.
Εξάλλου, με ένα συλλογικό βραβείο τιμήθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΘ- Στ.Ε-Ε και των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων που κάλυψαν τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ που τιμήθηκαν είναι:
 Ευαγγελία Καρεκλάκη. Έλαβε βραβείο για τη δημοσιογραφική ανάδειξη θεμάτων, σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας. Την απονομή έκανε η Προέδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 Στρατής Μπαλάσκας. Έλαβε ειδικό βραβείο για την ανάδειξη και προαγωγή θεμάτων της περιφέρειας και ειδικά της περιοχής του βορειοανατολικού Αιγαίου. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης.

 Παναγιώτης Ρηγόπουλος. Έλαβε ειδική διάκριση για την έκδοση του δίτομου Λευκώματος “Καρναβαλική Πάτρα”, το οποίο είναι απότοκο πολυετούς και κοπιώδους δημοσιογραφικής έρευνας και καταγραφής. Η απονομή έγινε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα.

 Τάσσος Σταθόπουλος. Έλαβε τιμητική διάκριση για την ανάδειξη ιστορικών θεμάτων μέσα από το ένθετο «Επιλογές» στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Την απονομή έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος.

 Χρήστος Πλευριάς. Έλαβε τιμητική διάκριση για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία, στον Περιφερειακό και Αθηναϊκό τύπο. Την απονομή έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στους Γιάννη Δάρρα, Αλεξία Καλαϊτζή, Ξένια Κουναλάκη, Απόστολο Μαγγηριάδη Δημήτρη Νίκα και ειδικά βραβεία στους δημοσιογράφους: Γιώργο Κολοβάτσιο, Μίνα Μουστάκα, Έλενα Λάσκαρη, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Κωστίδη, Αντώνη Καραγιαννάκη, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Κωνσταντίνο Ντελέζο, Δημήτρη Τσουκαλά, Βασίλη Βασιλόπουλο, Κωνσταντίνο Φίλανδρο, ενώ τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Γιώργο Λιάνη, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Χαρδαβέλλα, Δημήτρη
Κωνσταντάρα, Αννα Γριμάνη, Ελευθερία Κόλλια, Ευθύμιο Καλλό, 'Αννυ Ταπάσκου.

Τέλος τιμήθηκαν τα ΜΜΕ εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», Ηρακλείου, εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ», εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ», Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, ALPHA NEWS.
 
 Στην 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκο Κορτέση, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ-ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας, ο γενικός γραμματέας του ΤΕΑΣ-ΕΣΗΕΠΗΝ Κώστας Θεοδωρόπουλος και ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου Μιχάλης Βασιλάκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:30 am


Τα τριαντάφυλλα της άνοιξης

Βρισκόμαστε στον Μάιο αναμένοντας το καλοκαίρι που έρχεται και από κάθε αυλή σπιτιού μοσχοβολάνε τα λουλούδια της άνοιξης όπως στην συγκεκριμένη φωτογραφία τα όμορφα αυτά κόκκινα τριαντάφυλλα.

Η φωτογραφία, της Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην  στήλη  «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:22 pm


Η Τρίπολη τίμησε τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο (pics,vid)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων της πίστεως μας Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων Τριπόλεως.

Μετά το πέρας του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων και της Αγίας Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου, στην πόλη της Τρίπολης.

Οι Ιεροψάλτες, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και του Στρατού, ο Ερυθρός Σταυρός, μαθητές, Πρόσκοποι, Σύλλογοι και φορείς της Αρκαδίας ήταν εκείνοι που με την άριστη οργάνωση και συνδρομή τους, βοήθησαν να διεξαχθεί άριστα η Λιτανεία.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, ο Ιερισσού κκ Θεόκλητος, ο Πατρών κκ Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κύριος Θεόκλητος, οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς που συνεόρτασαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι Ιερείς, οι Διάκονοι και οι Μοναχοί της Μητροπόλεως συμμετείχαν με κατάνυξη στη Λιτανεία ανά την πόλη της Τριπόλεως.

Προ της απολύσεως o Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας κκ Ευστάθιος απηύθυνε ευχαριστίες αρχικά στους Νεομάρτυρες Αγίους και ακολούθως στους προσκεκλημένους Αρχιερείς, Ιερείς που συμμετείχαν στην τοπική πανήγυρη, τους ιεροψάλτες, όσους κοπίασαν για την πανήγυρη, αλλά και όλο τον ευσεβή λαό της πόλεως.

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου στις 7:00 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης.

Ο Νεομάρτυρας Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος καταγόταν από τη Χώρα Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Οι γονείς του ήταν πτωχοί, αλλά πολύ ευσεβείς. Έμεινε ορφανός από μητέρα σε πολύ μικρή ηλικία και αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του με τον μικρό του αδερφό και να εγκατασταθεί στην Τρίπολη για καλύτερη τύχη.

Εκεί δούλεψε σε κάποιον Τούρκο, ο οποίος τον έκανε Μωαμεθανό, αρνούμενος την Χριστιανική του Πίστη. Ο Δημήτριος δεν άργησε να καταλάβει το λάθος του και γρήγορα μετάνιωσε για την πράξη του. Εγκατέλειψε τον Τούρκο και την Τρίπολη και πήγε στη Σμύρνη και τη Μαγνησία, πόλεις της Ιωνίας και από εκεί στην Κυδωνία και στη Χίο.

Ύστερα από μετάνοια, προσευχή, εξομολόγηση και με φλογερή πίστη στο Χριστό, δίδαξε το λόγο του Θεού στις πόλεις απ' όπου πέρασε. Όταν ένιωσε πλέον δυνατός, επέστρεψε στην Τρίπολη.

Εξομολογήθηκε στον ιερομόναχο του ναού του Αγίου Νικολάου και μετέσχε των αχράντων μυστηρίων, παίρνοντας έτσι τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Κατόπιν πήγε στην αγορά της πόλης όπου διακήρυξε το λόγο του Θεού.

Άδικα οι άπιστοι και κυρίως εκείνος στον οποίον είχε δουλέψει ο Δημήτριος, με υποσχέσεις και δώρα προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη.

Αμετακίνητος στην πίστη του και αφού ομολόγησε τρις το όνομα της Αγίας Τριάδας, αποκεφαλίσθηκε την Τρίτη,14η Απριλίου 1803.

Ο Νεομάρτυρας Παύλος

Ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε το 1785 στο Σοποτό των Καλαβρύτων από ευσεβείς γονείς. Βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Παναγιώτης.

Έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού εξασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητα για να ζήσει. Επλανήθη όμως και αρνήθηκε την πίστη του ασπαζόμενος τον Μωαμεθανισμό.

Γρήγορα κατάλαβε το παράπτωμά του, εγκατέλειψε τον τόπο του και πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί έγινε μοναχός, μετονομαζόμενος σε Παύλος, στη μονή της Μεγίστης Λαύρας ζώντας ως ασκητής με νηστεία και προσευχή.

Αργότερα γύρισε στην πατρίδα του και από εκεί στο Ναύπλιο όπου διακήρυξε με όση δύναμη είχε το λόγο του Θεού. Κατόπιν ομολόγησε την Πίστη του στο Χριστό στην Τρίπολη, όπου είχε μεταβεί. Εκεί τον συνέλαβαν και εθανατώθη με αποκεφαλισμό την Τετάρτη 22 Μαΐου 1818.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiPortal.gr Με λαμπρότητα γιόρτασε η Τρίπολη τους Πολιούχους της

Video of ArcadiPortal.gr Με λαμπρότητα γιόρτασε η Τρίπολη τους Πολιούχους της

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:19 pm


Εορτασμός συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις 26 Μαίου 2024 τους εορτασμούς των 203 ετών από της συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών την 26η Μαΐου 1821.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΆΊΟΥ 2024 

07:00 -Θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Ιεράς Μονής 

Ορθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

-Εκφώνηση Πανηγυρικού Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος, π. Εφραίμ Δούρος.
10:15 Επιμνημόσυνη δέηση 

Κατάθεση Στεφάνων 

Εθνικός Ύμνος

Για την κατάθεση στεφάνων τηλ: 2713600402 μέχρι την 13:00 της 24/5/2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:45 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας