Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επιτυχίες για τον ΟΚΑ Καβάλας σε “Βενιζέλεια”, “Ζαχαριάδεια” και “Godzilla Xanthi Trail” - Φωτογραφίες

Τις τελευταίες ημέρες οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου του ΟΚΑ Καβάλας πέτυχαν σπουδαίες επιτυχίες σε σημαντικές διοργανώσεις.

 

Πρωταγωνίστρια ξανά η Σοφία Ιωσηφίδου που πέτυχε ένα ακόμη ρεκόρ συλλόγου στα 100 μέτρα με εμπόδια στα “Βενιζέλεια”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΟΚΑΚ αναφέρει τα εξής:

“Συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση για τον ΟΚΑΚ με απόλυτη επιτυχία.

 

Μεγάλα ρεκόρ από τη Σοφία και την Αναστασία Ιωσηφίδου. 13.42 στα 100μ μ εμπόδια ατομικό και ρεκόρ συλλόγου στο Διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια. 2η Ελληνίδα και 5η στον σύνολο.

 

6.01 στο άλμα σε μήκος και 3η θεση για την Αναστασία Ιωσηφιδου στο μίτινγκ Ζαχαριαδεια, ρεκόρ συλλόγου και ατομικό ρεκόρ.

 

2η στη σφαιροβολία η Ευαγγελία Παπαϊωάννου και 3η στα 100μ μ εμπόδια η Μελίνα Οντουτόλα στο ίδιο μίτινγκ. 9ος στα 1500μ ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος. 

 

Η δεκατριαχρονη Άννα Μαρία Τσακυρίδου ήταν 1η στα 7.000μ Κ18 και 4η στο συνολο στο Xanthi trail Godgilla!!

 

Μπράβο σας!!!!!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 10:32 pm


Ένα “ταξίδι” στην Καβάλα του 1910 (φωτογραφίες)

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος μοιράστηκε κάποιες φωτογραφίες του στα social media, και μας “ταξιδεύει” στην Καβάλα του 1910.

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διάφορα σημεία της πόλης, όπως η περιοχή της Παναγίας και η αγορά. Όπως διακρίνεται και στις εικόνες, η Καβάλα τότε είχε έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο μέσα της.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 10:03 pm


ΑΟ Ποταμιάς: Νέος προπονητής ο Νίκος Πανίδης

Ο ΑΟ Ποταμιάς ανακοίνωσε πως νέος προπονητής της ομάδας για τη σεζόν 2024-2025, θα είναι ο Νίκος Πανίδης.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Α.Ο. Ποταμιας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας  με τον προπονητή Νίκο Πανίδη για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

 

Σαν παλιός γνώριμος της ομάδας μας από τις θέσεις του παίκτη και του προπονητή, είναι γνώστης της φιλοσοφίας μας και ευχόμαστε να έχουμε μια άριστη συνεργασία...!

 

Στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά..!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 9:28 pm


Καβάλα: Μαθητές δημιούργησαν έργα τέχνης τα οποία παρουσιάστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Φωτογραφίες

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΜΕ Καβάλας διοργάνωσε μία μαθητική καλλιτεχνική δράση. Μαθητές από την Καβάλα δημιούργησαν έργα τέχνης τα οποία παρουσιάστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει τα εξής;

“Η φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώσαμε αυτή τη μαθητική καλλιτεχνική δράση, με τον φετινό τίτλο να είναι "Η μαγεία των μοτίβων, Μαθηματικά και Τέχνη". 

 

Τον Δεκέμβριο 2023 προσκαλέσαμε μαθητές και μαθήτριες να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δικής τους έμπνευσης, με θέμα τα μοτίβα και τον συνδυασμό Μαθηματικών και Τέχνης. 

 

Μέχρι τον Απρίλιο 2024 δημιουργήθηκαν 224 έργα, από 18 Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ Ενιαίο Ειδικό  Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο  Καβάλας του Νομού μας. 

 

Συλλέξαμε τα έργα και στήσαμε την έκθεση στον μοναδικής ομορφιάς χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας! Η έκθεση είχε διάρκεια από 13 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου 2024.  

 

Μέσα στο σχολείο αναπτύσσεται πολλές φορές ένα δεύτερο σχολείο, που είναι εξίσου σημαντικό με το πρώτο ή κάποιες φορές πιθανόν να είναι και πιο σημαντικό. Σε αυτήν τη βάση στηρίχθηκε το όραμά μας για την εικαστική δράση. 

 

"...Παράλληλα, προσπαθούμε να δώσουμε κι έναν ακόμη προσανατολισμό στην ΕΛΜΕ – μορφωτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό –  και να τον αναμεταδώσουμε στην πόλη. 

 

Γιατί θέλουμε ο λόγος της Παιδείας, λόγος βαθιά ανθρωπιστικός, να ακουστεί στον δημόσιο χώρο, να αναμετρηθεί με τον κυρίαρχο στις μέρες μας λόγο του ατομικισμού και της ιδιώτευσης και ίσως να τον νικήσει..." αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή ,  στην ομιλία της στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. 

 

Στη φετινή δράση συμμετείχαν επίσης στη διοργάνωση, ο ΣΦΓΤ Καβάλας (Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας) και η ΕΜΕ Καβάλας (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Καβάλας). 

 

Ευχαριστούμε  την Εφορεία Αρχαιολογίας Καβάλας, τους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Σαέκ Καβάλας ΣΑΕΚ Καβάλας (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, πρώην ΙΕΚ) η οποία είχε αναλάβει την τροφοδοσία στη βραδιά των εγκαινίων. 

 

Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές μας για τα έργα που καλλιτέχνησαν και για το θάρρος και τη θετική ανταπόκριση που έδειξαν στην πρόσκλησή μας για δημόσια έκθεση των έργων τους!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:50 pm


Καβάλα: Γεμάτη με εκπτώσεις & εκπλήξεις η Λευκή Νύχτα - Οι συμμετέχοντες είναι 500 και οι δράσεις πάνω από 40

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, με ανάρτηση του έκανε κάλεσμα στον κόσμο για τη Λευκή Νύχτα της 24ης Μαΐου.

 

 

Ο κ. Κελγιώργης ανέφερε τα εξής:

“Την Παρασκευή 24 Μαϊου σας περιμένουμε στη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ της πόλης μας.

 

Εκπτώσεις και εκπλήξεις από τα καταστήματα, 41 και πλέον δράσεις, 500 συμμετέχοντες με την καλύτερη διάθεση είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε !!!! 

 

Εύχομαι καλές δουλειές σε όλους τους συναδέλφους και καλή διασκέδαση σε όλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους εκείνο το βράδυ!!!!”

 

 

 

Δείτε τις δράσεις της Λευκής Νύχτας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:09 pm


Τουρνουά βόλεϊ σε γρασίδι στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις 25 Μαΐου

Ο ΑΟ Αμυγδαλεώνα θα διοργανώσει ένα τουρνουά ακαδημιών βόλεϊ στο γρασίδι, το Σάββατο 25 Μαΐου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

 

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Μετά από σχεδόν 4 χρόνια επιστρέφουμε στην κανονικότητα!!!!!!

 

Επιστρέφουμε λοιπόν με την διοργάνωση & την διεξαγωγή του Πρώτου μας Τουρνουά Grass Ακαδημιών μετά από αρκετό καιρό!!!!!

 

Σάββατο 25 Μαΐου στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων ώρα 11:00 με 14:00!!!!!!

 

Πληροφορίες: Οικονομίδου Ελένη (τλφ 6947889915).

 

Σας περιμένουμε!!!!!!!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 7:29 pm


Η Καβάλα στην εποχή της κρουαζιέρας - Φωτογραφίες

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα που την Τρίτη (21/05) υποδέχθηκε στο λιμάνι της το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν.

 

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε είναι το «Celebrity Infinity». Στην ΕΡΤ και την Τασούλα Κρητικού, μίλησε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού, αναφέροντας πως:

«Σήμερα εγκαινιάζεται η τουριστική περίοδος και οι επιβεβαιωμένες αφίξεις έως το τέλος Οκτωβρίου είναι τριάντα».

 

 

Δείτε το βίντεο με το κρουαζιερόπλοιο και τις δηλώσεις του κ. Αγγελίδη ΕΔΩ.

 

 

Με την συνδρομή του ΟΛΚ και όλων των φορέων, και των επιμελητηρίων πέτυχε η προσπάθεια να αναδειχθεί η Καβάλα ως τόπος τουρισμού με πολλές θεματικές, σημειώνει ο κ. Αγγελίδης.

 

Τα προηγούμενα χρόνια στο λιμάνι οι αφίξεις δεν ξεπερνούσαν τις τέσσερις – πέντε σε μια σεζόν, αλλά σε μικρό διάστημα αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.  

 

Υπάρχει πλήθος τουριστικών επιλογών με επισκέπτες από γειτονικές χώρες, ή αεροπορικές αφίξεις, αλλά η κρουαζιέρα ανεδείχθη σε κορυφαίο τουριστικό οικονομικό πόρο για την πόλη. 

 

«Το οικονομικό όφελος στην περιοχή δεν είναι καταμετρημένο, πέρα από το πόσο κατά μέσο όρο δαπανά κάθε τουρίστας την ημέρα, αλλά το γενικότερο όφελος είναι μεγάλο». 

 

Από το πρωί έως το απόγευμα που αναχωρεί το πλοίο εντός της πόλεως, όσο και στους κοντινούς προορισμούς για εκείνους που επιλέξουν μια εκδρομή, είναι σημαντικό το πόσα χρήματα αφήνουν στα καταστήματα.

 

Γερμανοί, Άγγλοι και Αμερικανοί είναι η πλειονότης των περίπου 2.000 επιβατών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, πολλοί εκ των οποίων δεν επιλέγουν τις εκδρομές που συνήθως προγραμματίζονται από τους τουριστικούς πράκτορες, και επισκέπτονται την πόλη, για αγορές, φαγητό και καφέ, αναζωογονώντας την οικονομία της πόλεως. 

 

Κάθε χρόνο και καλύτερα για τους κατοίκους, που αισιοδοξούν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ελπίζουν ότι η Καβάλα θα μπεί υψηλά στους τουριστικούς οδηγούς.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:52 pm


Καβάλα: «Πράσινο φως» στην υποπαραχώρηση του λιμανιού “Φίλιππος Β”

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την υποπαραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β’» προς αξιοποίηση, σε ιδιώτη επενδυτή.

 

Η εταιρεία "ΣΑΡΙΣΑ ΥΠΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", που συστάθηκε από την κοινοπραξία "International Port Investments Kavala", αναλαμβάνει για τουλάχιστον 40 έτη το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμανιού πολλαπλών χρήσεων έναντι τιμήματος 33,9 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο υπο-παραχωρησιούχος θα επενδύσει άλλα 36 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών βαριάς συντήρησης.

 

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία International Port Investments Kavala, που απαρτίζεται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Black Summit Financial Group – EFA VENTURES, είχε αναδειχθεί πλειοδότρια τον Μάιο του 2022 στον σχετικό διαγωνισμό που είχε διεξαγάγει το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, η «Νίκη», οι «Σπαρτιάτες», η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσαν επιφύλαξη για την Ολομέλεια.

 

 

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

“Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της από 23 Νοεμβρίου 2023 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», και αφετέρου της εταιρείας «ΣΑΡΙΣΑ Υπο-Παραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία», της εταιρείας «Blacksummit Financial Group Inc», της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών» και της εταιρείας «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία».”

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:13 pm


Κρηνίδες Καβάλας: Έκαιγε ξερά χόρτα και της έβαλαν πρόστιμο

Διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.562,50€, επιβλήθηκε σε γυναίκα στις Κρηνίδες του Δήμου Καβάλας, την Κυριακή 19 Μαΐου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 

Η γυναίκα έκαιγε ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κάτι που απαγορεύεται κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

 

φωτογραφία αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:34 pm


Υδατοσφαίριση: Στην Καβάλα ο πρώτος γύρος της Β’ Εθνικής με τη συμμετοχή του ΝΟΘΑΚ - Πρόγραμμα

Το Σαββατοκύριακο (25-26/05), θα διεξαχθεί στην Καβάλα, ο πρώτος γύρος του Δ’ ομίλου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής της υδατοσφαίρισης.

 

Στο πρωτάθλημα συμμετέχει και ο ΝΟΘΑ Καβάλας. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

 

 

Πρόγραμμα

 

1η αγωνιστική: Σάββατο 25/05

17:30 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ- ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

19:00 ΧΑΝΘ – ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

2η αγωνιστική: Κυριακή 26/05

10:00 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

11:30 ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΧΑΝΘ

 

3η αγωνιστική: Κυριακή 26/05

17:00 ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

18:30 ΧΑΝΘ – ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 4:59 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας