Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το γκολ ανόδου του Σαραντόπουλο στο Γυθείο και οι φάσεις από το διπλό του Παναρκαδικού (vid)

Ο Παναρκαδικός την περασμένη Κυριακή πανηγύρισε μέσα στο Γύθειο την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου του και της επιστροφής του και πάλι στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι πράσινοι με την νίκη τους με 0-1 επί του Πανγυθεατικού «σφράγισαν» οριστικά το εισιτήριο ανόδου και παραμένουν αήττητοι και στην κορυφή του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Θανάσης Σαραντόπουλος στο 56ο λεπτό με τον Λάκωνα εξτρέμ με ωραία κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ου ομάδας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:51 pm


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley στην Πλάκα Λεωνιδίου, 21 - 23 Ιουνίου

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η Νότια Κυνουρία, καθώς από 21 έως 23 Ιουνίου 2024, θα διεξαχθεί στην περιοχή της Αρκαδίας

το ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN.

Η παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει

το 6ο τουρνουά OPEN του σιρκουί 2024,

με διοργανωτές τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Κοιν.Σ.Επ. "Α Χώρα Νάμου".

Οι κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών της Ελλάδας, αναμένεται να βρεθούν στην όμορφη πόλη της Αρκαδίας και θα προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο της περιοχής που θα παρακολουθήσει τους αγώνες.

Περισσότερες πληροφορίες στο site της Α χώρα Ναμου

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:27 pm


Στο ψηφιακό Μουσείου Τρίπολη η ζωγραφική έκθεση με θέμα «50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο»

Η ομάδα μας «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» σας προσκαλεί στη νέα θεματική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στην εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας μας στην εκδήλωση μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «1974– 2024: 50 χρόνια από την Εισβολή, το νεύμα του Αγαπήνορα».

Μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Τρίπολης το περασμένο Σάββατο 18/05 στο Μουσικό σχολείο και επιμελήθηκε/ συντόνισε ο Δ/ντης του Μουσείου, σμήναρχος κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.

Τώρα, ύστερα από αυτή την τόσο επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση, η ομάδα μας θα κάνει μια στάση και στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης όπου θα μεταφέρουμε την εν λόγω έκθεση από τις 24 έως τις 31 Μαΐου 2024.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές, το πρωί: 12:00 – 2:00 και το απόγευμα: 7:00 – 9:00.

Η φιλοξενία της έκθεσης μας στο Μουσείο είναι μια ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:24 pm


Αυξήθηκε το ποσοστό των νέων εργαζομένων που ζουν στο πατρικό τους σπίτι

Eurokinissi

Αυξήθηκε το ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας 25-34 ετών ζουν στο πατρικό τους σπίτι, όπως αναφέρει έρευνα της Eurostat.

Σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε η Eurostat αποκλειστικά με τον Guardian, κατά μέσον όρο στην ΕΕ, το ποσοστό των εργαζομένων 25-34 ετών που ζουν στο πατρικό τους σπίτι αυξήθηκε από 24% σε 27% μεταξύ 2017 και 2022.

Η Ιρλανδία, που βιώνει στεγαστική κρίση, ξεπερνά τα υπόλοιπα κράτη. Εκεί, τα ενοίκια έχουν διπλασιαστεί από το 2013, οι εργαζόμενοι νέοι (πλήρης ή μερική απασχόληση) που ζουν με τους γονείς τους αυξήθηκαν κατά 13%, από 27% σε 40%, σύμφωνα με την ανάλυση του Eurofound, του οργανισμού της ΕΕ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Άλλες χώρες που κατέγραψαν μεγάλη αύξηση την ίδια περίοδο ήταν η Πορτογαλία (από 41% σε 52%) και η Ισπανία (από 35% σε 42%). Στη Γαλλία το ποσοστό αυξήθηκε από 10% σε 12%, στην Ιταλία από 41% σε 48% και στην Κροατία από 58% σε 65%.

Μεγαλύτερη οικονομική πίεση αισθάνονται οι νέοι που ζουν σε χώρες της νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, με τους Έλληνες να βρίσκονται στην κορυφή. Τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση αισθάνονται οι νέοι 15-29 ετών της χώρας μας, σε ποσοστό 72%! Υψηλά είναι επίσης τα ποσοστά σε Κύπρο (34%) και Βουλγαρία (42%).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:16 pm


Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και Εσπερινός για την εορτή των Πολιούχων της Τρίπολης (pics,vid)

Την Τρίτη 22 Μαΐου παραμονή της εορτής των Πολιούχων Δημητρίου και Παύλου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Ευσταθίου.

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων και της Αγίας Κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου έφτασαν στην πόλη της Τρίπολης αρχικά στον Ιερό Ναό Δημητρίου και Παύλου και αμέσως μετά με Λιτάνευση πήγαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία όπου και ακολούθησε Εσπερινός

Ο Νεομάρτυρας Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος καταγόταν από τη Χώρα Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Οι γονείς του ήταν πτωχοί, αλλά πολύ ευσεβείς. Έμεινε ορφανός από μητέρα σε πολύ μικρή ηλικία και αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του με τον μικρό του αδερφό και να εγκατασταθεί στην Τρίπολη για καλύτερη τύχη.

Εκεί δούλεψε σε κάποιον Τούρκο, ο οποίος τον έκανε Μωαμεθανό, αρνούμενος την Χριστιανική του Πίστη. Ο Δημήτριος δεν άργησε να καταλάβει το λάθος του και γρήγορα μετάνιωσε για την πράξη του. Εγκατέλειψε τον Τούρκο και την Τρίπολη και πήγε στη Σμύρνη και τη Μαγνησία, πόλεις της Ιωνίας και από εκεί στην Κυδωνία και στη Χίο.

Ύστερα από μετάνοια, προσευχή, εξομολόγηση και με φλογερή πίστη στο Χριστό, δίδαξε το λόγο του Θεού στις πόλεις απ' όπου πέρασε. Όταν ένιωσε πλέον δυνατός, επέστρεψε στην Τρίπολη.

Εξομολογήθηκε στον ιερομόναχο του ναού του Αγίου Νικολάου και μετέσχε των αχράντων μυστηρίων, παίρνοντας έτσι τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Κατόπιν πήγε στην αγορά της πόλης όπου διακήρυξε το λόγο του Θεού.

Άδικα οι άπιστοι και κυρίως εκείνος στον οποίον είχε δουλέψει ο Δημήτριος, με υποσχέσεις και δώρα προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη.

Αμετακίνητος στην πίστη του και αφού ομολόγησε τρις το όνομα της Αγίας Τριάδας, αποκεφαλίσθηκε την Τρίτη,14η Απριλίου 1803.

Ο Νεομάρτυρας Παύλος

Ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε το 1785 στο Σοποτό των Καλαβρύτων από ευσεβείς γονείς. Βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Παναγιώτης.
Έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού εξασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητα για να ζήσει. Επλανήθη όμως και αρνήθηκε την πίστη του ασπαζόμενος τον Μωαμεθανισμό.
Γρήγορα κατάλαβε το παράπτωμά του, εγκατέλειψε τον τόπο του και πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί έγινε μοναχός, μετονομαζόμενος σε Παύλος, στη μονή της Μεγίστης Λαύρας ζώντας ως ασκητής με νηστεία και προσευχή.
 

Αργότερα γύρισε στην πατρίδα του και από εκεί στο Ναύπλιο όπου διακήρυξε με όση δύναμη είχε το λόγο του Θεού. Κατόπιν ομολόγησε την Πίστη του στο Χριστό στην Τρίπολη, όπου είχε μεταβεί. Εκεί τον συνέλαβαν και εθανατώθη με αποκεφαλισμό την Τετάρτη 22 Μαΐου 1818.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Υποδοχή των ιερών λειψάνων και Μέγας Εσπρινός των Πολιούχων της Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Υποδοχή των ιερών λειψάνων και Μέγας Εσπρινός των Πολιούχων της Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:01 pm


Στα 4,2 δισ. ευρώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Αισθητά αυξημένο κατά 255,3 εκατ. ευρώ από την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο πρώτο τρίμηνο του 2024, που διαμορφώθηκε στα 4,2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε τρέχουσες τιμές, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 10,7% (-11,4% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,9% (αύξηση 1,5% σε σταθερές τιμές). Σε τρέχουσες τιμές οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα παρουσίασαν μείωση κατά 9%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αύξηση κατά 3% (-11% και 3,9% σε σταθερές τιμές αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα το πλεόνασμα το ταξιδιωτικό ισοζύγιο ήταν ενισχυμένο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 24,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 28,2%.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, το πρώτο τρίμηνο του 2024, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 255,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 και διαμορφώθηκε σε 4,2 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε, καθώς η μείωση των εξαγωγών υπερέβη αυτή των εισαγωγών. Σε τρέχουσες τιμές, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 10,7% (-11,4% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,9% (αύξηση 1,5% σε σταθερές τιμές). Ειδικότερα, σε τρέχουσες τιμές οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα παρουσίασαν μείωση κατά 9,0%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αύξηση κατά 3,0% (-11,0% και 3,9% σε σταθερές τιμές αντίστοιχα).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών διευρύνθηκε, λόγω της βελτίωσης τόσο του ταξιδιωτικού ισοζυγίου όσο και του ισοζυγίου μεταφορών, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου λοιπών υπηρεσιών περιορίστηκε. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 24,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 28,2%.

Το ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων κατέγραψε έλλειμμα, έναντι πλεονάσματος το πρώτο τρίμηνο του 2023, κυρίως λόγω της μείωσης των καθαρών εισπράξεων από λοιπά πρωτογενή εισοδήματα. Το πλεόνασμα του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων αυξήθηκε σημαντικά την ίδια περίοδο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023, λόγω της αύξησης των καθαρών εισπράξεων στους λοιπούς, εκτός της γενικής κυβέρνησης, τομείς της οικονομίας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το ισοζύγιο κεφαλαίων εμφάνισε έλλειμμα, έναντι πλεονάσματος το πρώτοτρίμηνο του 2023, και διαμορφώθηκε σε 424,9 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των καθαρών εισπράξεων στον τομέα της γενικής κυβέρνησης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το έλλειμμα του συνολικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων υπερδιπλασιάστηκε, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023, και διαμορφώθηκε σε 4,6 δισ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, στις απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού καταγράφηκαν ροές ύψους 443,3 εκατ. ευρώ και στις υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού, που αντιστοιχούν σε άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, καταγράφηκαν ροές ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στην άνοδο κατά 2,0 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Η αύξηση των υποχρεώσεών τους αντανακλά στο μεγαλύτερο βαθμό την άνοδο κατά 3,7 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων, η μείωση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 2,6 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και, σε μικρότερο βαθμό, στη στατιστική προσαρμογή που συνδέεται με την έκδοση τραπεζογραμματίων (κατά 968,0 εκατ. ευρώ). Η μείωση των υποχρεώσεών τους συνδέεται κυρίως με τη μείωση κατά 1,9 δισ. ευρώ των δανειακών υποχρεώσεών τους προς μη κατοίκους και, σε μικρότερο βαθμό, με τη μείωση κατά 874,0 εκατ. ευρώ των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός TARGET) και με τη στατιστική προσαρμογή σχετικά με την έκδοση τραπεζογραμματίων (κατά 968,0 εκατ. ευρώ).

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:00 pm


Νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών για την αξιολόγηση

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, την οποία υπογράφει η υφυπουργός Π. Χαραλαμπογιάννη, προκειμένου να ενημερώσει για την υποβολή και υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης κατά τη διενέργεια της αξιολόγησης σύμφωνα με τις οδηγίες του ν. 4940/2022.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι μέσω του ν. 4940/2022 εισήχθη για πρώτη φορά στο Δημόσιο το Σχέδιο Ανάπτυξης, ως ένα σύνολο δράσεων βελτίωσης δεξιοτήτων, το οποίο συνιστά ένα καινοτόμο εργαλείο αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σχέδιο Ανάπτυξης συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τον αξιολογητή κατά το τρίτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης σε συνεργασία με τον

αξιολογούμενο. Κατά τη συμπλήρωση του Σχεδίου Ανάπτυξης οι αξιολογητές θα πρέπει να επιλέγουν τις προς ανάπτυξη δεξιότητες και τις δράσεις βελτίωσης αυτών – λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο του υπαλλήλου στην ομάδα, τα συγκεκριμένα καθήκοντα που αυτός ασκεί και τις προσδοκίες του υπαλλήλου – καθώς και να εξασφαλίζουν την ουσιαστική συμμετοχή των αξιολογούμενων στη διαδικασία.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, τα Σχέδια Ανάπτυξης που προκύπτουν για πρώτη φορά κατά την υποβολή των αξιολογήσεων – υπαλλήλων και προϊσταμένων οργανικών μονάδων – για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023, θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της αξιολογικής περιόδου του έτους 2024.

Τα ως άνω Σχέδια Ανάπτυξης θα είναι ορατά στους αξιολογούμενους μετά τη λήξη του Γ’ σταδίου της αξιολογικής περιόδου έτους 2023, ενώ θα είναι προσβάσιμα με δυνατότητα επεξεργασίας και επικαιροποίησης από τους αρμόδιους αξιολογητές – σε συνεργασία και συμφωνία με τους αξιολογούμενους – κατά την έναρξη του Α’ σταδίου της αξιολόγησης της αξιολογικής περιόδου έτους 2024.

Επισημαίνεται ότι, εφόσον τα «Σχέδια Ανάπτυξης επόμενου έτους» υποβληθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Αξιολόγησης ν. 4940/2022, καθίστανται οριστικά και έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα τόσο για τους αξιολογητές όσο και για τους αξιολογούμενους. Ειδικότερα, η εφαρμογή των Σχεδίων Ανάπτυξης είναι υποχρεωτική για τους αξιολογούμενους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησης των δράσεων των σχεδίων ανάπτυξης, όπως αυτές έχουν καθορισθεί από τους αξιολογητές τους και για τους προϊσταμένους οργανικών μονάδων, οι οποίοι έχουν την ευθύνη παρακολούθησης αυτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, επισημαίνεται ότι για τις υποβληθείσες αξιολογήσεις του έτους 2023, οι αξιολογητές οι οποίοι έχουν προβεί σε συμπλήρωση και υποβολή Σχεδίου Ανάπτυξης οφείλουν να ενημερώνουν τους υφισταμένους τους για τις μεθόδους και τις δράσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό και να παρακολουθούν την πορεία και τον βαθμό υλοποίησης των Σχεδίων Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την αξιολογική περίοδο του έτους 2023, προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης, σημειώνεται ότι για τις αξιολογήσεις υπαλλήλων που έχουν υποβληθεί οριστικά δεν θα είναι δυνατή τυχόν τροποποίηση αυτών από τους αξιολογητές. Ως εκ τούτου, η τροποποίηση των ήδη υποβληθέντων σχεδίων ανάπτυξης από τους αρμόδιους αξιολογητές θα δοθεί ως δυνατότητα κατά την εκκίνηση του Α’ σταδίου της αξιολογικής περιόδου έτους 2024.

Διευκρινίζεται ότι, ως προς τις δράσεις των Σχεδίων Ανάπτυξης που υλοποιούνται από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και αφορούν, συγκεκριμένα, την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος μέσω Ε.Κ.Δ.Δ.Α. καθώς και τα προγράμματα καθοδήγησης (ατομικό coaching) και συμβουλευτικής (ατομικό mentoring), αρμόδιο για την ενημέρωση των αξιολογούμενων ως προς το χρόνο και τον τρόπο συμμετοχής τους στις δράσεις των προγραμμάτων αυτών είναι το Ε.Κ.Δ.Δ.Α.. Επομένως, οι αξιολογούμενοι θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα απευθείας από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α., χωρίς οι ίδιοι να απαιτείται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Τυχόν αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί μεμονωμένα από τους αξιολογούμενους, εφόσον αφορούν σε παρακολούθηση προγράμματος που περιλαμβάνεται και στο Σχέδιο Ανάπτυξης τους, δεν λαμβάνονται υπόψη, ενώ τα εν λόγω προγράμματα επιμόρφωσης θα λαμβάνουν ένδειξη ότι υλοποιούνται μέσω του Σχεδίου Ανάπτυξης.

Ως προς την υποβολή ερωτημάτων, διευκρινίζεται ότι, εφόσον κατά την εφαρμογή των διατάξεων ανακύπτουν ερωτήματα τα οποία δεν καλύπτονται από τις οδηγίες που δίνονται με την παρούσα ή προηγούμενες εγκυκλίους, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού δύνανται να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, είτε τηλεφωνικά είτε με την αποστολή έγγραφων ερωτημάτων, συνοδευόμενων από την άποψη της Υπηρεσίας καθώς και τα πραγματικά περιστατικά κάθε περίπτωσης. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού της Υπηρεσίας, στην οποία υπάγονται, για τη διατύπωση ερωτημάτων που αφορούν στις ατομικές περιπτώσεις εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση. Η Υπηρεσία μας θα θέτει στο αρχείο ή θα διαβιβάζει αρμοδίως ερωτήματα ή αιτήματα μεμονωμένων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στην Υπηρεσία τους. Τέλος, επισημαίνεται ότι, ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία μας και απαντώνται με την παρούσα εγκύκλιο, δεν θα απαντηθούν μεμονωμένα, αλλά θα τεθούν στο ΑΡΧΕΙΟ.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού παρακαλούνται να κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την παρούσα σε όλους τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς τους καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 7:40 pm


ΚΚΕ: Πρόκληση για τον λαό η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν

Eurokinissi

Με τέτοιες αστειότητες προσπαθεί να κρύψει ότι υπεύθυνη για τις τιμές - φωτιά στο ράφι είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η ίδια η λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς για τα κέρδη των ομίλων, που η ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού.

Η κυβέρνηση καλεί τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα και απορρίπτει ασυζητητί τα μέτρα που διεκδικούν τα σωματεία και στηρίζει το ΚΚΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ, μη τυχόν και ...στάξει η ουρά της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ.

Μια ματιά στις αιτίες της ακρίβειας και στο τι κρύβεται πίσω από αυτή, είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της κοροϊδίας που χώρεσε στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Κομισιόν. Τι προκαλεί λοιπόν την ακρίβεια;

Οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων, ο λεγόμενος «πληθωρισμός». Που με τη σειρά του οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες όπως:

Η κυριαρχία μονοπωλιακών ομίλων στην πώληση τροφίμων και σε κλάδους της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας, που πιέζει τις τιμές προς τα πάνω και εξασφαλίζει γιγαντιαία κέρδη σε όλη την ΕΕ.

Η λεγόμενη «επεκτατική» πολιτική της ΕΕ, το ζεστό χρήμα δηλαδή που δόθηκε για τη στήριξη των ομίλων με αφορμή την πανδημία και την οικονομική κρίση, εκτινάσσοντας τον πληθωρισμό.

Η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» (αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, εισαγόμενο LNG, χρηματιστήριο Ενέργειας), που αύξησε τις τιμές, οδηγώντας σε ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια τους λαούς της ΕΕ.

Το εμπάργκο στη ρωσική Ενέργεια μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιπαράθεση ΕΕ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που σε συνδυασμό με τις ακριβότερες εισαγωγές οδήγησαν σε νέο γύρο αύξησης της τιμής της.

Το εμπάργκο και η πανάκριβη Ενέργεια έχουν εκτινάξει επίσης τις διεθνείς τιμές των λιπασμάτων (διπλασιασμός της τιμής σε σχέση με το 2020), που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόστους, συμπαρασύροντας τις τιμές του γάλακτος και του κρέατος.

Σε τι άλλο οφείλεται η ακρίβεια;

Στους δυσβάσταχτους φόρους και στα χαράτσια, που φορτώνει το κράτος στον λαό στη βάση των δεσμεύσεων της ΕΕ. Οση ...αλληλογραφία κι αν ανταλλάξουν επομένως κυβέρνηση και Κομισιόν, δεν πρόκειται να αλλάξει στο ελάχιστο το γεγονός ότι:

Για να πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους του «Συμφώνου Σταθερότητας», το κράτος επιβάλλει πολύ υψηλή έμμεση φορολογία, εκτοξεύοντας κι άλλο τις τιμές στο ράφι, στην αντλία, παντού.

Φέτος τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν 6,2 δισ. περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι, στο όνομα των ληστρικών «πρωτογενών πλεονασμάτων». Ηδη το πρώτο τετράμηνο η κλοπή ξεπέρασε τα 3,2 δισ. ευρώ.

Η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», που «στεγνώνει» χιλιάδες βιοπαλαιστές ελευθεροεπαγγελματίες, βρίσκεται ανάμεσα στις «συστάσεις» της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων.

Μια σειρά «πράσινα» χαράτσια έρχονται να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τον ...γκρεμό που χωρίζει το λαϊκό εισόδημα από τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Όλοι αυτοί οι φόροι «κάθονται» πάνω σε ένα ρημαγμένο λαϊκό εισόδημα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα ο μέσος μισθός παραμένει μικρότερος κατά 15% σε σχέση με το 2011.

Για τους χαμηλούς μισθούς ευθύνεται η άγρια ζούγκλα της αγοράς εργασίας, που διαμορφώνεται και με Οδηγίες της ΕΕ.

Ευθύνονται νόμοι όπως αυτός των Βρούτση - Αχτσιόγλου, που έχει τη μνημονιακή σφραγίδα της ΕΕ και «κόβει - ράβει» τον κατώτατο μισθό στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Επιβεβαιώνεται επομένως ότι η ακρίβεια δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε αποτέλεσμα κάποιας «ιδεοληψίας» ή λαθεμένων διαχειριστικών επιλογών της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Πάει πακέτο με την αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ - κυβερνήσεων και είναι η άλλη όψη των κερδών που βγάζουν με τη σέσουλα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γι' αυτό είναι εμπαιγμός ο χαρτοπόλεμος με την Κομισιόν και οι fake αγριάδες στα μονοπώλια των τροφίμων. Τα «ραβασάκια» της κυβέρνησης επιστρέφονται! Στους δρόμους του αγώνα, για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΦΠΑ, να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Αλλά και στην κάλπη των ευρωεκλογών, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της άθλιας πολιτικής του κέρδους, που στηρίζουν όλα τα κόμματα και καταδικάζει τον λαό να ζει με τον εφιάλτη της ακρίβειας.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 7:20 pm


Καλαμάτα: Μία σύλληψη για κατοχή σπρέι πιπεριού και taser

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (20.5.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκαν -1- συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού) και -1- συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), οι οποίες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 7:00 pm


Ανάβαση στον Πάρνωνα διοργανώνει ο ΕΟΣ Τρίπολης την Κυριακή

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ανάβαση στον Πάρνωνα, ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Πελοποννήσου με τα γραφικά χωριά και τα απέραντα δάση από πεύκα, έλατα και κέδρα και την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Θα ξεκινήσουμε από το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης (1.400μ. υψόμετρο), θα ανέβουμε στο οροπέδιο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και από εκεί στην ψηλότερη κορυφή του βουνού, τη Μεγάλη Τούρλα (ή Κρόνιο), στα 1.935 μέτρα υψόμετρο.

Ώρες πορείας: 4,5

Βαθμός Δυσκολίας: Π2

Υψομετρική διαφορά: 535 μέτρα

Αναχώρηση στις 8:15 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο: 6977-926155 Βασιλείου Γιάννης.

Επεξήγηση βαθμού δυσκολίας: Π2 Ορεινή Πεζοπορία

Δραστηριότητα κατάλληλη για ανθρώπους με πολύ καλή φυσική κατάσταση, βασικές γνώσεις προσανατολισμού και κάποια εξοικείωση με το βουνό. Η κίνηση γίνεται συνήθως από μονοπάτι, σε ημι-ορεινό και ορεινό περιβάλλον. Τα μονοπάτια είναι επαρκώς σηματοδοτημένα, δεν είναι εκτεθειμένα, ή έχουν ικανό πλάτος, ώστε δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος πολύ σοβαρής πτώσης. Σε τυχόν επισφαλή σημεία τους έχουν τοποθετηθεί τεχνητά μέσα ασφαλείας (σταθερά σχοινιά, σκάλες, κιγκλιδώματα). Το τερέν είναι σταθερά ανηφορικό, ενίοτε κακοτράχαλο, ενίοτε σαθρό. Δεν απαιτείται αναρρίχηση. Οι διαδρομές παρουσιάζουν μέτρια ως μεγάλη υψομετρική ανάβαση και ποικίλουν σε διάρκεια.

eostripolis.gr/

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:42 pm


Στην Τρίπολη η παράσταση «Débrayage» της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης

Μετά από 6 παραστάσεις και με τη θερμή αποδοχή του κοινού της Μεγαλόπολης για εφόδιο, η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης, έρχεται και στην Τρίπολη με τη νέα της παραγωγή, το σύγχρονο θεατρικό έργο 

«Débrayage» 

(Αποσύμπλεξη) 

του Γάλλου συγγραφέα Remi de Vos. 

Μια κοινωνική καταγγελία για τη δυστοπία του σήμερα, του αύριο, του πάντα... 

Ανώνυμοι χαρακτήρες, κινούμενοι σε απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις σκληρές, αντιφατικές, αστείες, θλιβερές και όμως τόσο καθημερινές. Μέσα σε 10 αυτοτελή επεισόδια, παλεύουν να επιβιώσουν, να συνυπάρξουν και να υπάρξουν ως ανθρώπινες οντότητες σε μια κοινωνία που δεν έφτιαξαν, αλλά συντηρούν. 

Άραγε, υπάρχει διέξοδος; 

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασιλική Βάσου, Παρασκευάς Καραθανάσης, Χρήστος Κασσελούρης, Πηνελόπη Κατσούλα, Κωνσταντίνα Μασούρα, Ηλιάννα Μάτα, Θωμάς Νικητόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος, Ρούλα Σπυροπούλου 

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη (εκδόσεις «Ύψιλον») 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σκιντζής 

Σκηνογραφία: Σωτήρης Μπελιάς 

Κοστούμια: Ρίτα Φλάναρη 

Φωτισμοί: Νίκος Μπουρεξής 

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ηλιόπουλος 

Παραστάσεις: 27 & 28 Μαΐου 2024, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης. 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00 

Εισιτήρια 

Γενική Είσοδος 10€, για την ενίσχυση του σωματείου. 

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται από την Πέμπτη 23/5/2024 και καθημερινά, στο τηλ. 2710-233111 και στο φουαγιέ του θεάτρου. (Ώρες κρατήσεων: 11:30-13:00 και 18:00-20:00 ). 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:32 pm


«Πύλος: Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τους 600 θανάτους»

Χαιρετίζουμε την απαλλαγή των 9 Αιγυπτίων που διώκονταν για το ναυάγιο της Πύλου και καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στους αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο
Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά χαιρετίζει την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 9 Αιγύπτιων προσφύγων που δικάζονταν στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου. Οι άνθρωποι αυτοί, κατά την συνήθη πρακτική που ακολουθείται από τους κυβερνητικούς θεσμούς του ελληνικού κράτους, είχαν παραπεμφθεί ως διακινητές και υπεύθυνοι του ναυαγίου. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι ώστε να συγκαλυφθούν οι βαρύτατες ευθύνες του Λιμενικού και της FRONTEX για τον θάνατο των 600 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στο πλαίσιο της αντιπροσφυγικής και ρατσιστικής πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και τις προσαγωγές της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο αλληλέγγυους, σε μία ακόμα προσπάθεια να φιμωθεί κάθε φωνή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντίθεσης στις φονικές πολιτικές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

Το θέμα των ευθυνών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει σε διεθνές επίπεδο ακόμα πιο απάνθρωπες και πιο φονικές αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές από αυτές που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση, δεν σταματάει εδώ. Απαιτούμε την τιμωρία των πραγματικών ενόχων για τον πνιγμό των 600 ανθρώπων στα ανοιχτά της Πύλου και την απόλυτη πολιτική καταδίκη των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στην πραγματικότητα δεν αφήνουν καμία άλλη διέξοδο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της απέραντης φτώχειας από το να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες – και πολύ συχνά μοιραίες - διαδρομές διαφυγής.

Παλεύουμε για την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όλων των διεθνών συνθηκών που έχουν χτίσει και θωρακίζουν τα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο, ποινικοποιώντας την φτώχεια και την προσφυγιά.

Υψώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες και παλεύουμε για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΜέΡΑ25

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:16 pm


Πρόστιμα σε 45χρονο για μη τήρηση κανόνων ευζωίας σκύλου

Eurokinissi

Συνελήφθη, χθες (20.5.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 45χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει σκύλο για τον οποίο δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας του.

Επιπρόσθετα, όπως εξακριβώθηκε, ο 45χρονος δεν είχε προβεί στην αναγκαία κτηνιατρική εξέταση του.

Τέλος, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:00 pm


Ο Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΚΜ, πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των 2.191 υποψηφίων

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Γιώργος Στασινός, με ιστορικό ρεκόρ 3.437 ψήφων (από 2880 το 2019, δηλαδή +557), αναδεικνύεται πρώτος – και μάλιστα με υπερδιπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο, μεταξύ των συνολικά 2.191 υποψηφίων όλων των παρατάξεων και μεμονωμένων συνδυασμών που έδωσαν τη μάχη του σταυρού στις εκλογές του ΤΕΕ της Κυριακής 19 Μαΐου 2024, για την ανάδειξη των 225 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».

Από την παράταξη, του Γιώργου Στασινού, τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που σημείωσε στις κάλπες του ΤΕΕ σημαντική αύξηση της δύναμης της, επιτυγχάνοντας ποσοστό 40,96% από 39.66% το 2019 και 27,90% το 2016, σημειώνοντας το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες δεκαετίες σε εκλογές του ΤΕΕ, προέρχονται και οι υποψήφιοι που καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση στην κατάταξη μεταξύ όλων των υποψηφίων. Συγκεκριμένα στο «βάθρο των νικητών» της μάχης του σταυρού ανεβαίνει στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Μακέδος με 1.642 ψήφους (+346 από το 2019) και στην τρίτη θέση η Ελίνα (Σταυρούλα) Καψιμάλη με 1.363 ψήφους (+431 από το 2019). Το «ψυχολογικό» όριο των 1.000 σταυρών ξεπέρασαν από την παράταξη της ΔΚΜ οι Βασίλης Σιαδήμας (1.233), Γιώργος Τσακούμης (1.114) και Κωνσταντίνος Κούρταλης (1.007). Την «κορυφαία δεκάδα» σε σταυρούς υποψηφίων της ΔΚΜ για την Α/ΤΕΕ συμπληρώνουν οι Γιάννης Ξιφαράς (996), Χαράλαμπος Μυγδάλης (994), Καλλιόπη Κώστα (942), Μπακογιάννης Ευθύμης (924).

Για τον σχηματισμό της λίστας των «κορυφαίων» σε επίδοση υποψηφίων που ξεπέρασαν το όριο των χιλίων σταυρών, προστίθεται και ο επικεφαλής της δεύτερης, σε ψήφους και ποσοστά, παράταξης, της ΔΗΣΥΜ (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών), Νίκος Μήλης, που θήτευσε μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, ο οποίος έλαβε 1.204 ψήφους (από 1.144 το 2019, δηλαδή +60). Ακόμη ένας υποψήφιος, συγκεκριμένα στην Επιστημονική Επιτροπή Πολιτικών Μηχανικών, ο Βασίλειος Μπαρδάκης, από το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ, έλαβε 1.220 ψήφους (από 1.077 το 2019, +143).

Σημειώνεται ότι δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες, 5 ανά επιτροπή, συμμετέχουν στην Α/ΤΕΕ), όπου κατέρχονται και επιπλέον 15 συνδυασμοί, και ένας επιπλέον συνδυασμός για πειθαρχικά συμβούλια. Συνολικά 2.191 υποψήφιοι διεκδίκησαν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των 179 εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, οι πρωτιές στη μάχη του σταυρού των υποψηφίων από όλες τις παρατάξεις καθώς και τα αποτελέσματα των μεμονωμένων υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ της 19ης Μαΐου 2024 έχει ως εξής:

Από την ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 13.668 ψήφους, ποσοστό 40,96%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Στασινός Γεώργιος με 3.437 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Μακέδος Κωνσταντίνος με 1.642 ψήφους και στην τρίτη θέση η Ελίνα Καψιμάλη με 1.363 ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των ανωτέρω, η ΔΚΜ πρώτευσε και στις εκλογές για τις 12 από τις 13 Επιστημονικές Επιτροπές του ΤΕΕ και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) που κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 6.530 ψήφους, ποσοστό 19,57%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Μήλης Νικόλαος με 1.204 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Μαχίκας Ιωάννης με 959 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Πανόπουλος Δημήτριος με 722 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών που κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 3.005 ψήφους, ποσοστό 9,01%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Κουτζής Δημήτριος με 748 ψήφους, δεύτερη η Αυγερινού Αφροδίτη με 741 ψήφους και τρίτος ο Τσιμπουκάκης Ηλίας με 686 ψήφους.

Από την ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.ΕΣ) που κατέλαβε την τέταρτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 1.981 ψήφους, ποσοστό 5,94%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Πετρόπουλος Δημήτριος με 514 ψήφους, στη δεύτερη θέση η Γεωργουλέα Σωτηρία - Κυριακή (Σάντυ) με 284 ψήφους και τρίτη θέση η Κατερίνη Αντωνία (Τόνια) με 247 ψήφους.

Από τη Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ που κατέλαβε την πέμπτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 1.976 ψήφους, ποσοστό 5,92%) αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς η Αγρίου Σταυρούλα με 264 ψήφους και στη δεύτερη και τρίτη θέση ισοψηφούν με 246 ψήφους οι Ανδρεδάκης Νικόλαος και Βαμβουρέλλης Θεόφραστος.

Από την Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) που κατέλαβε την έκτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 1433 ψήφους, ποσοστό 4,29%) αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς η Μοροπούλου Αντωνία (Τώνια) με 551 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Καψάσκης Γεώργιος με 133 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Έλληνας Εμμανουήλ με 127 ψήφους.

Από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ) που κατέλαβε την έβδομη θέση (με 1.188 ψήφους, ποσοστό 3,56%), πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Κυριακόπουλος Ιωάννης με 249 ψήφους, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζάρας Μιχαήλ με 161 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μαδεμοχωρίτης Γεώργιος με 136 ψήφους.

Στην παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών, που κατέλαβε την 8η θέση (με 952 ψήφους, ποσοστό 2,85%) την πρώτη θέση σε σταυρούς καταλαμβάνει η Βαφειάδου Ελένη με 142 ψήφους, τη δεύτερη ο Καλαμπόκας Χρήστος με 123 ψήφους και την τρίτη θέση η Τριανταφυλλοπούλου Ελένη με 102 ψήφους.

Από την παράταξη Προοδευτικοί Μηχανικοί που κατέλαβε την 9η θέση (με 771 ψήφους και ποσοστό 2,31%), τους περισσότερους σταυρούς για την Α/ΤΕΕ έλαβαν οι Γιαννακούλιας Χαράλαμπος (242), Ματράγκος Ευάγγελος (197) και Κορνελάκης Γεώργιος (184).

Από την παράταξη Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ), που κατέλαβε την 10η θέση (με 531 ψήφους, ποσοστό 1,59%) πρώτη σε σταυρούς αναδείχθηκε η Βρέντζου Ειρήνη με 257 ψήφους. Από την παράταξη Ανεξάρτητοι Μηχανικοί ΤΕΕ (ΑΝΕΜΗ), που έλαβε την 11η θέση (428 ψήφοι, ποσοστό 1,28), πρώτος σε σταυρούς ήλθε ο Τάτσης Κωνσταντίνος (152). Από την παράταξη Ενωτική Κίνηση Χημικών Μηχανικών – Μηχανικών Διεργασιών που κατέλαβε τη 12η θέση (218 ψήφοι, ποσοστό 0,65%), την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Μπασιώτης Ιωάννης (35). Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΑΚΜΗ), που έλαβε τη 13η θέση (με 201 ψήφους, ποσοστό 0,60%), πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Αργυρόπουλος Βασίλειος με 60 ψήφους. Ο μεμονωμένος υποψήφιος Σταύρος Καμαριώτης, που έλαβε τη 14η θέση (με 156 ψήφους, ποσοστό 0,47%), έλαβε ο ίδιος 113 σταυρούς. Από τον συνδυασμό Δημοκρατικός Αγώνας Μηχανικών, που έλαβε τη 15η θέση (με 112 ψήφους, ποσοστό 0,34%), πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Ζαχαρόπουλος Στυλιανός (61). Από την παράταξη «Μηχανικοί @ Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική» που έλαβε την 16η θέση (με 94 ψήφους, ποσοστό 0,28), πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο Μπουργιώτης Σωτήριος (45). Από το Συνδυασμό Μηχανικών «Δημήτρης Μπάτσης» που έλαβε τη 17η θέση (με 73 ψήφους, ποσοστό 0,22%) πρώτος σε σταυρούς είναι ο Γρηγοριάδης Γρηγόριος (49). Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μπεχράκης Στέφανος που κατέλαβε τη 18η θέση (με 53 ψήφους, ποσοστό 0,16%) έλαβε ο ίδιος 42 σταυρούς.

Σημειώνεται ότι «οι πρωτιές» σε σταυρούς των υποψηφίων των συνδυασμών σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν απλώς τις προτιμήσεις των μελών του ΤΕΕ που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής. Οι έδρες ανά περιφέρεια και ανά παράταξη προκύπτουν με βάση τα επίσημα αποτελέσματα και στάθμιση της περιφερειακής εκπροσώπησης, σύμφωνα με τη συγκρότηση κάθε ψηφοδελτίου και την αντίστοιχη εκλογική του επίδοση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής και συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και επιστημονικές επιτροπές. Επομένως οι ανωτέρω πανελλαδικές «πρωτιές» πιθανόν να μην αντικατοπτρίζουν τους εκλεγμένους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε όλες τις περιπτώσεις.

Όσον αφορά τους υποψηφίους για εκλογή στις 13 Επιστημονικές Επιτροπές, που με 5 μέλη η κάθε μία συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, οι πρωτεύσαντες σε σταυρούς έχουν ως εξής:

 

Επιστημονική Επιτροπή

 

Υποψήφιος

Ψήφοι

Παράταξη

Πολιτικών Μηχανικών

Μπαρδάκης Βασίλειος

1.220

ΔΚΜ

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Όλγα Παππά

514

ΔΚΜ

Μηχανολόγων Μηχανικών

Μισύρης Ιωάννης

255

ΔΚΜ

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Μπαρμπαγιάννης Γρηγόριος

292

ΔΚΜ

Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Γούναρης Χρήστος

295

ΔΚΜ

Χημικών Μηχανικών

Γκορόγιας Άρης

204

ΔΗΣΥΜ

Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών

Ζευγώλης Ιωάννης

55

ΔΗΣΥΜ

Ναυπηγών Μηχανικών

Λυρίδης Δημήτριος

41

ΔΗΠΑΜ

Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Σκοπετέας Αναστάσιος

61

ΔΚΜ

Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης

Μπανούσης Δημήτριος

88

ΔΗΣΥΜ

Μηχανικών Περιβάλλοντος

Σαμιωτάκης Αντώνιος

197

ΕΕΣΜΠ

Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Μπασδάνης Γεώργιος

67

ΔΚΜ

Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Κουτσοθεόδωρος Δημήτριος

106

ΕΨΕΜΠΔ

 

Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας, πρώτος σε σταυρούς κατατάσσεται η Ζορμπά Παρασκευή (ΔΚΜ) με 2.683 ψήφους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:45 pm


Καλαμάτα: Αθώοι οι 9 κατηγορούμενοι για το ναυάγιο της Πύλου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Αθώους κήρυξε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τους εννέα Αιγύπτιους κατηγορουμένους για το ναυάγιο της Πύλου.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε ότι το τραγικό συμβάν έγινε σε διεθνή ύδατα, συνεπώς δεν έχουν δικαιοδοσία τα ελληνικά δικαστήρια.

Η εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα περί μη αρμοδιότητας των ελληνικών δικαστηρίων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Έτσι, έπειτα από μακρά διαδικασία το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ως απαράδεκτη την ποινική δίωξή τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου και αθώους για τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και της μεταφοράς ανθρώπων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:38 pm


Μεσσηνία: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης - Πάνω από 800 φυτά κατασχέθηκαν (pics)

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στην διακρίβωση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια μεγάλης οργανωμένης φυτείας κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες (20.5.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, ο συλληφθείς με τα έτερα μέλη της οργάνωσης, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια, φύλαξη κι επιτήρηση φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, αρχικά τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύτηκαν σπόρους κάνναβης και εξειδικευμένο εξοπλισμό και στη συνέχεια, έχοντας επιλέξει ως χώρο καλλιέργειας, σημείο με έντονη και άγρια βλάστηση προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα, προέβησαν στην κατάλληλη διαμόρφωση και εκχέρσωση του εδάφους, αποσκοπώντας στη φύτευση και καλλιέργεια τουλάχιστον -812- φυτών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε πρώιμο στάδιο, εντός πλαστικών κυτίων ανάπτυξης.  

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης για την επικοινωνία τους εντός της καλλιέργειας χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακές συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κινητές συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, τις οποίες φόρτιζαν σε φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ, παράλληλα, είχαν διαμορφώσει βοηθητικούς χώρους, σε υψομετρικά ανώτερα σημεία του χώρου καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν για μακρά παραμονή, διαβίωση και κατόπτευση της φυτείας. 

Χθες (20.5.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθη ο 38χρονος αλλοδαπός, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• -2- σακίδια διαβίωσης,

• -2- φακοί,

• -1- κινητό τηλέφωνο, 

• -1- ζεύγος κιάλια,

• -1- ζεύγος φορητών πομποδεκτών, 

• καλλιεργητικός εξοπλισμός (φτυάρια, λιπάσματα, κ.ά.),

• αρδευτικός εξοπλισμός λάστιχα, βάνες, κ.ά.),

• πλήθος εξοπλισμού διαβίωσης (τρόφιμα, οικιακός εξοπλισμός, είδη κλινοστρωμνής, κ.ά.),

• ηλιακά πάνελ,

• όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,

• τα χρηματικά ποσά των -100- ευρώ και των -1.500- λεκ Αλβανίας.

Τέλος,  υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν το -1.000.000- ευρώ.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:30 pm


Αττική: Καγκελόπορτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές - Τρεις συλλήψεις

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ακόμα ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να είχε τραγικές συνέπειες, συνέβη σε σχολείο της Αττικής.

Την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς την Τρίτη 21 Μαΐου, η σιδερένια εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου έπεσε, καταπλακώνοντας τρεις μαθητές, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε.

Τα παιδιά τρόμαξαν και ένας 9χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης όπου και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου, τραυματισμένος όμως στην σπονδυλική στήλη. 

Για το περιστατικό προσήχθησαν στον Αστυνομικό Τμήμα οι τρεις εργάτες που είχαν τοποθετήσει την πόρτα ενώ κρατείται ήδη και ο εργολάβος.

dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:14 pm


Νέος πρόεδρος του Πανθυρεατικού ο Τσιβεριώτης και φουλ για πρωταθλητισμό με στόχο την άνοδο η ομάδα

Αλλαγή σκυτάλης στο διοικητικό καθεστώς αναφορικά με την θέση του προέδρου έχουμε στον Πανθυρεατικό με τον Γιάννη Τσιβεριώτη να αναλαμβάνει πρόεδρος στην θέση του απερχόμενου Θανάση Θεοδώρου.

Ο mr. "GTS Security", Γιάννης Τσιβεριώτης διαθέτει ποδοσφαιρική εμπειρία σε διοικητικό επίπεδο μιας και έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος του ΠΑΟ ΡΟΥΦ και η ανάληψη του προεδρικού θώκου του Πανθυρεατικού σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το σωματείο του Άστρους.

Οι πληροφορίες με αναφέρουν ότι ο Γιάννη Τσιβεριώτης βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών με τους κιτρινόμαυρους να είναι μπαίνουν στις ράγες για την δημιουργία μιας ομάδας με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Κώστας Καλογιάννίδης είναι αυτός που θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και αυτός που θα επωμιστεί το χτίσιμο του πολύ δυνατού συνόλου με ξεκάθαρους πρωταγωνιστικούς στόχους πρωταθληισμού και ορίζοντα την άνοδο.

Μάλιστα οι Αστρινοί έχουν βάλει επί τάπητος τον σχεδιασμό του έχοντας ξεκινήσει και τις πρώτες τους επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση του ρόστερ τους ενώ συνεχίζονται ακόμα οι προπονήσεις της ομάδας μέχρι και το τέλος του μήνα.

Για το θέμα ανανέωσης του Κώστα Καλογιαννίδη πέραν από τυπικό απομένει μόνο η ανακοίνωση του σωματείου ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν γνωστά τα υπόλοιπα ονόματα που θα συμπληρώσουν το κιτρινόμαυρο συμβούλιο.

Το δεδομένο είναι πως ο Πανθυρεατικό με νέα διοίκηση και τον Γιάννη Τσιβεριώτη στο τιμόνι θα αποτελέσει για την νέα σεζόν ένα πολυ δυνατό σύνολο στον νομό μας.

Φωτογραφία άρθρου από το προφίλ του Γιάννη Τσιβεριώτη στο Facebook 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:04 pm


Μία σύλληψη στο Κιάτο για κατοχή κάνναβης

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (20.5.2023) το απόγευμα, στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε όχημα του βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- βεγγαλικό.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:00 pm


Προσοχή στις απάτες με πρόσχημα τη διάθεση εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League και το Final Four στο μπάσκετ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες κατά την αναζήτηση εισιτηρίων εν όψει αθλητικών εκδηλώσεων υψηλής ζήτησης όπως είναι ο τελικός του UEFA Europa Conference League 2024 και Final Four Euroleague 2024, καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες ή σε απόπειρα.

Οι προσπάθειες εξαπάτησης εκδηλώνονται κυρίως, είτε μέσω απατηλών ιστοσελίδων που εμφανίζονται ψευδώς να διαθέτουν προς πώληση εισιτήρια που αφορούν τις εν λόγω αθλητικές εκδηλώσεις, είτε μέσω απατηλών αγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοτόπους αγοραπωλησιών.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι ενδιαφερόμενοι αν και πληρώνουν το συμφωνηθέν κατά περίπτωση χρηματικό ποσό, λαμβάνουν πλαστά εισιτήρια ή δεν τα λαμβάνουν ποτέ, και οι δράστες διακόπτουν κάθε περαιτέρω επικοινωνία.

Ως εκ τούτου, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τέτοιου είδους αμφίβολες συναλλαγές και να απευθύνονται μόνο στους επίσημους φορείς έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων (UEFA κ.λ.π.).

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 4:46 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας