Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας - Διεθνείς Αγώνες Τένις «TE Ptolemaida Junior Tour U12»

 


Έτοιμα όλα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση «Tennis Europe»

 

Για μία ακόμα χρονιά, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους Διεθνείς Αγώνες Τένις «TE Ptolemaida Junior Tour U12» που θα πραγματοποιηθούν στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Ομίλου από τις 16 (προκριματικά) ως τις 23 Ιουνίου 2024

80 αθλητές (αγόρια και κορίτσια 12 ετών) από 10 χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ, Τουρκία, Ρουμανία, Αμερική, Βέλγιο, Ουγγαρία) θα προσπαθήσουν, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, να κατακτήσουν την κορυφή της αθλητικής διοργάνωσης.

Η διοργάνωση του Tennis Europe συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον όχι μόνο του κόσμου της αντισφαίρισης αλλά και όλων των φιλάθλων καθώς προσφέρει όμορφο θέαμα και εντυπωσιακές αθλητικές εμφανίσεις.

 

Γραφείο Τύπου

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:36 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαράζ σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση


Πωλείται γκαράζ σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση.

Το ισόγειο γκαράζ έχει εμβαδόν 20,160τμ.
Τα δάπεδα είναι με πλακάκι.
Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856




Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:30 pm


Συνεργασία των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Έδεσσας και Αλμωπίας για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα

 


Συνεργασία των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Έδεσσας και Αλμωπίας για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα

 

Σε μια πολύ σημαντική και πρωτοφανή κίνηση συνεργασίας, η οποία  ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή, προχώρησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς και Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Έδεσσας. Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων για την από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των πέντε όμορων Δήμων, τα οποία κυρίως εστιάζονται:

·         στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, μετά την παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας, η οποία δημιούργησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική οικονομία,

·         στον αγροτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη κινήτρων για τους αγρότες και η δυσκολία πρόσβασης σε αγορές,

·         στις ελλιπείς υπηρεσίες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τους κατοίκους των περιοχών να αναζητούν βελτιωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε υπερτοπικά κέντρα,

·         στην έλλειψη υποδομών και την πολύ κακή κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου, που δυσχεραίνουν την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη κατασκευής μιας νέας σύγχρονης και ασφαλούς οδικής διέλευσης, διασυνδέοντας τις περιοχές Φλώρινας - Εορδαίας - Έδεσσας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα ενισχύσει δραστικά την προσβασιμότητα των πέντε Δήμων, θα θέσει τέρμα στην οδική απομόνωση και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, τουρισμό, βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, εξυπηρετώντας πληθυσμό που ξεπερνάει τις 150.000 και σχεδόν το σύνολο του οποίου κατοικεί σε μειονεκτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Δήμαρχοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, απευθυνόμενοι τόσο στους δύο χωρικά αρμόδιους Περιφερειάρχες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην κεντρική εξουσία και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η διαρκής επικοινωνία μεταξύ των Δημοτικών Αρχών ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία και μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής και δυναμικής τοπικής κοινωνίας.



Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:26 pm


Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας

 


Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας

 

Σε πολλά σημεία του Δήμου Φλώρινας, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ παράλληλα καταλαμβάνουν αναγκαίες θέσεις στάθμευσης. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος προχωρά στον εντοπισμό και την απομάκρυνσή τους από την πόλη και τις τοπικές κοινότητες.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004), στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας εντοπίζονται τα οχήματα, τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο σε αυτά για την ενημέρωση των ιδιοκτητών και το όχημα χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο.

Κατά την δεύτερη φάση της διαδικασίας, εάν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν απομακρύνει τα οχήματα, αυτά μεταφέρονται σε ειδική μονάδα επεξεργασίας τους ως απόβλητα.

Ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί για ακόμα μία φορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο, να τα μεταφέρουν άμεσα σε ιδιωτικό χώρο, ώστε να μη χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα αρμόδια συνεργεία.

Υπενθυμίζεται πως εγκαταλελειμμένα θεωρούνται οχήματα όταν:

·         Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

·         Αφήνονται σε άλλους δημόσιους δημοτικούς ή κοινοτικούς ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

·         Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.

·         Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004:

·         Εάν δεν αποσυρθεί το όχημα από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, τότε το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου και θα παραδοθεί σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ).

·         Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα περισυλλογής του, τότε το όχημα προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.

Ο Δήμος Φλώρινας μετά από 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα θα προβεί στην περισυλλογή του.

Παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να βοηθήσουν στην εξαφάνιση του καθόλου κολακευτικού φαινομένου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι μαζί με απλές καθημερινές πράξεις και ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες καθαριότητας, προστατεύουμε το περιβάλλον και διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.

Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους, στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο).

Είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός!

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:24 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμπερές επιπλωμένο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 45,540τμ στον 1 όροφο οικοδομής.



Πωλείται διαμπερές επιπλωμένο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 45,540τμ στον 1 όροφο οικοδομής.
  • Το διαμέρισμα αποτελείται από 2 δωμάτια , κουζίνα και μπάνιο.
  • Διαθέτει δάπεδα από πλακίδια και ενεργειακά κουφώματα με διπλό υαλοπίνακα. Το διαμέρισμα διαθέτει πόρτα ασφαλείας.
  • Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα τον Σταυρό της Φλώρινας.
  • Το έτος κατασκευής της οικοδομής είναι το 2006.
  • Διατίθεται όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.
Κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856


Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:00 am


Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 


         Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ε.Ε, καθώς και των αντιπροσώπων του κλάδου στη Δ.Ο.Ε και στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας. 

Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

                                        Α.  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                             Ρωμανίδης Μιχαήλ 

                                             Οκουτσίδης Θεολόγος 

                                             Γροσδάνη  Άννα 

                                             Σακαλή Δέσποινα 

                                             Μαζαράκη Αναστασία 

                                             Σφέτκου  Μαρία 

                                             Λιόλιου Θεοχαρία (Χαρά) 

                                         Β.  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                            Παπαδημητρίου  Αθανάσιος 

                                             Μπραγιάντσης Λάζαρος 

                                              Μιμιλίδου Μαρία 

ΤΟ ΝΕΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ  ΣΕ ΣΩΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ 2024 – 2026


Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

Γ.  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΣΤΗ  Δ.Ο.Ε  ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ:

                                                Γέρου  Κωνσταντίνος  

                                                Νεοκαζιώτης Παύλος   

                                              Σφέτκου Μαρία               

Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

Δ.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ Ν.Τ  ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ

 

                                            Τσούλης Θωμάς                              

                                            Γέρου Κωνσταντίνος                    

                                            Νεοκαζιώτης Παύλος                   

                                            Κατικαρίδης Γεώργιος                 

                                            Οκουτσίδης Θεολόγος                 

                                            Ρωμανίδης Μιχάλης            

                                            Γροσδάνη Άννα                             

                                            Αντωνιάδης Αναστάσιος                                                          

                                            Μαζαράκη Αναστασία                  

                                            Σφέτκου Μαρία                                 

                                            Καραϊσκάκης Στέφανος                

                                            Λιόλιου Θεοχαρία(Χαρά)            

                                            Λαρχανίδης Δημήτριος                

                                            Ναλπαντίδου Ευθυμία (Μιμίκα)

                                            Κυρκόπουλος Ιωάννης                      

                                            Γάκη Ευγενία                         

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους

καλή θητεία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.

 

                                           ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ          ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:38 am


Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Φλώρινας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Φλώρινας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Την Πέμπτη τής Αναλήψεως του Κυρίου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας. Ακολουθεί το πρόγραμμα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής.

•  Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:00 μ.μ.  •

Πανηγυρικός Εσπερινός

 

•  Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 7:30 π.μ.  •

Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Την Πέμπτη το πρωί, στις 8:00 π.μ., θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον σταθμό τών ΚΤΕΛ Φλώρινας προς την Ιερά Μονή και επιστροφή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/b2Djdda554hmibe66

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:27 am


Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Μια δράση του ΟΕΝΕΦ και του Impact Hub Athens

 


«Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Μια δράση του ΟΕΝΕΦ και του Impact Hub Athens

 

Σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο συνδημιουργίας τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης -6 Ιουνίου 2024-  το φουαγιέ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης. Πρόκειται για το «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures» που στόχο είχε να συνεχίσει τη χαρτογράφηση λύσεων στις  προκλήσεις για την πράσινη επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να βαθύνει τις συνεργασίες-λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με αυτό το εργαστήριο έχουμε σκοπό να «χακάρουμε» σημαντικές προκλήσεις ή νέες δράσεις που ευελπιστεί η επιχειρηματική κοινότητα να αναπτυχθούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές προκύπτουν από μια συνάντηση που είχαμε κάνει πριν κάποιους μήνες μαζί με εκπροσώπους του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας της περιφέρειας και θεωρήσαμε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, η δημιουργία ενός one stop shop για νέες επιχειρήσεις και η δημιουργία προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων στους νέους αλλά και στους υφιστάμενους επιχειρηματίες» ανέφερε η εκπρόσωπος του Impact Hub Athens, Σόφη Λάμπρου.

 

Το “Sustainathon: Crafting Sustainable Futures” αποτέλεσε ενέργεια του Path – Rural Innovation Accelerator Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το  Impact Hub Athens  και την υποστήριξη του Ιδρύματος Google, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, δίνοντας έμφαση σε δραστήριους νέους, επιχειρηματίες κι ενεργούς πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Το εργαστήριο είχε τις εξής θεματικές:

      Πώς μπορούν να αναπτυχθούν στον τοπικό πληθυσμό (εργαζόμενους δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, εκκολαπτόμενους και υφιστάμενους) δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και τη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;

      Πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να λειτουργεί ένα κέντρο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη ψηφιακή εποχή και σε μια περιοχή υπό μετάβαση (one stop liaison office);

      Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η διαρκής επικοινωνία των επιμέρους δημόσιων φορέων που ασχολούνται με τη βιώσιμη μετάβαση στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την αλληλοσυμπλήρωση των επιμέρους προσπαθειών;

«Υλοποιούμε τον τελευταίο χρόνο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την πρώτη δομή  προ θερμοκοίτησης για μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στην κυκλική οικονομία και στη βιωσιμότητα. Σήμερα με πολλή χαρά έχοντας ενώσει τις δυνάμεις μας με τη Μονάδα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιούμε το εργαστήριο αυτό που στόχο έχει να συζητηθούν ερωτήματα σε θεσμικό επίπεδο που άπτονται του upskilling και reskilling, της ενίσχυσης της μικρής επιχειρηματικότητας και των τομών που πρέπει να γίνουν στη δημόσια διοίκηση από απλούς πολίτες, ανθρώπους της καθημερινότητας σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς» ανέφερε, εκ μέρους των διοργανωτών, ο Ευάγγελος Νομικός, επιστημονικός συνεργάτης του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του παρευρισκόμενους/ες και τους συμμετέχοντες/ουσες του Εργαστηρίου, που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης!

Μείνετε συντονισμένες/οι!






Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:23 am


H Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει

 


H Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δείχνουν ότι στα 50χρονα της η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία διέρχεται μια βαθιά κρίση” υπογράμμισε ο πρόεδρος τη ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

«Σήμερα κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Το ποσοστό ρεκόρ της αποχής και η μεγάλη άνοδος της άκρας δεξιάς, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για τη Δημοκρατία. Για την κατάσταση αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστια ευθύνη και αποδοκιμάστηκε στην κάλπη. Όπως σε όλη την Ευρώπη η πολιτική της δεξιάς, αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς. Για τη Νέα Αριστερά το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό παρά την συγκινητική προσπάθεια των μελών μας σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά. Η Αριστερά όμως, πάντοτε στα δύσκολα κρίνεται. Και η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει».

Νέα Αριστερά Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:18 am


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα 55τμ στον 3ο όροφο οικοδομής



Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 55τμ στον 3ο όροφο προσεγμένης οικοδομής του 2010.
  • Το διαμέρισμα διαθέτει κεραμικά πλακίδια στο δάπεδο και συνθετικά κουφώματα.
  • Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, ενιαίο σαλόνι κουζίνα με αρκετό χώρο και μπάνιο.
  • Η θέρμανση είναι ατομική με κλιματισμό.
  • Διατίθεται όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες με όλα τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856




Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 5:33 pm


Ευρωεκλογές 2024 - Οι Φλωρινιώτες πρωταθλητές στην αποχή με ποσοστό 74%

 


Η Φλώρινα πρωταθλήτρια στην αποχή με 74% - ούτε τρεις στους δέκα δεν ψήφισαν 


Στη Φλώρινα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές, καθώς ούτε τρεις στους δέκα Φλωρινιώτες δεν έφτασαν στην κάλπη.

Συγκεκριμένα, η αποχή στο νομό Φλωρίνης άγγιξε το 74%. 
Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα κόμματα, που πρέπει να προβληματιστούν.
Πάνω από 70% αποχή καταγράφηκε επίσης σε Κεφαλληνία και Λακωνία.

Υψηλά ποσοστό αποχής είχαμε επίσης σε Δωδεκάνησα, Λέσβο και Ευρυτανία (67%).

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν μόλις 3,9 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο 9,6 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων. 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 5:25 pm


Δήλωση του βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου για τις ευρωεκλογές.

 


ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ:

«Από σήμερα ακόμα πιο εντατική δουλειά της ΝΔ για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»

Το μήνυμα που εστάλη με τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρο: Οι Έλληνες εμπιστεύονται την Νέα Δημοκρατία, με την ψήφο τους έδωσαν στην μεγάλη φιλοευρωπαϊκή παράταξη ακόμα μια εκλογική νίκη με τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα χτυπώντας όμως ηχηρά το καμπανάκι με το οποίο απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και άμεσα αποτελέσματα. Οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για γενικότερες ερμηνείες καθώς είθισται να εκφράζουν τη λεγόμενη χαλαρή ή αρνητική ψήφο. Η τεράστια αποχή, ειδικότερα στην περιοχή μας, αποτελεί για όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες σημείο μεγάλου προβληματισμού. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε το εκλογικό σώμα ώστε να επιστρέψει δυναμικά στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δικαίωμα της επιλογής των προσώπων και των πολιτικών που θα ορίζουν την καθημερινότητα του. Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που το καλοκαίρι του 1974 έθεσε τα θεμέλια στην δημοκρατία μας με το βλέμμα στην Ευρώπη αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και  το πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις των άκρων που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της πόλωσης. Η   εκλογική μας  επίδοση   όπως δήλωσε άλλωστε και ό ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν μακριά από τον στόχο που θέσαμε. Χρήσιμα, ψύχραιμα και γρήγορα λοιπόν καθώς   δεν   υπάρχει   χρόνος   για   άχρηστες   ομφαλοσκοπήσεις, άκαιρους   πανηγυρισμούς ή εσωστρέφεια δηλώνουμε ότι αντιληφθήκαμε την επικαιροποιημένη εντολή για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, αντιμετώπιση  των  μεγάλων  προβλημάτων   του   τόπου  δίνοντας   λύσεις,   προοπτική   και  ελπίδα   σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και βελτιώνοντας την ζωή των Ελλήνων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 5:12 pm


Το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς γιορτάζεται στην Πρέσπα με διήμερο εκδηλώσεων.


 Διήμερο εκδηλώσεων 

15 & 16 Ιουνίου 2024

Από τους Συλλόγους γονέων της Πρέσπας

Το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς γιορτάζεται στην Πρέσπα με διήμερο εκδηλώσεων.

Οι δύο σύλλογοι γονέων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Αγίου Γερμανού Πρεσπών και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών γυμνασίου/λυκειακών τάξεων Λαιμού  διοργανώνοντας διήμερο εκδηλώσεων στο χωριό Λαιμός.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του γυμνασίου-Λ.Τ. Λαιμού.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21.00 η standupκωμικός Χρύσα Κατσαρίνη θα παρουσιάσει ένα μιξ από τις πετυχημένες παραστάσεις της. Την παράσταση της Χρύσας θα ακολουθήσει πάρτυ με φαγητό και ποτό με τον DJΓιάννη Σιάμο στην επιλογή της μουσικής!

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21.00 η Εταιρία Θεάτρου Μικρός Βορράς θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο εγωιστής γίγαντας» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ (επισυνάπτεται ειδικό ΔΤ), που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης και τώρα ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία από το πιο βόρειο σημείο της χώρας!

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει ο Δήμος Πρεσπών.

Περισσότερες πληροφορίες: Ζένια Αναστασιάδου, 6944783768





Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 4:21 pm


Στο Τουρνούα του Μακεδονικού Σιάτιστας ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

 



Στο Τουρνούα του Μακεδονικού Σιάτιστας ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για περισσότερα από δέκα χρόνια η Ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα δίνει το παρόν στο Τουρνουά που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Έτσι και φέτος ο ΠΑΣ Φλώρινα ήταν εκεί με τρία αγωνιστικά τμήματα Κ12,Κ10 και Κ8. Η ομάδα του ΠΑΣ Φλώρινα αντιμετώπισε ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και άφησε για άλλη μία φορά εξαιρετικές εντυπώσεις. Στην Σιάτιστα ήταν η τελευταία στάση της χρονιάς πριν το μεγάλο τουρνουά που θα συμμετάσχει η Κ12 και η Κ10 του ΠΑΣ Φλώρινα από τις 14-16 Ιουνίου στην Κατερίνη (FootballMind Elite YouthCup) με συμμετοχή μεγάλων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι προπονήσεις της Ακαδημίας θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη η τελετή λήξης του συλλόγου με την απονομή του τροπαίου του Πρωταθλητή ΕΠΣ Φλώρινας στην Κ14 και τις καθιερωμένες αναμετρήσεις παίδων εναντίων γονέων.


ΔΕΊΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ : https://pas-florina.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 3:19 pm


Ποιοι είναι οι 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 


Τα στοιχεία στη «μάχη» του σταυρού στο 100% της ενσωμάτωσης

Στους σταυρούς όσον αφορά τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Αυτιάς πήρε την πρωτιά και ακολουθούν οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Φρέντι Μπελέρης, Ελεωνόρα Μελέτη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Τσιόδρας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, η ολοκληρωμένη σειρά των σταυρών είναι: Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Φαραντούρης, Νίκος Παππάς, Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, θέση στη νέα Ευρωβουλή «έκλεισαν» οι: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου.

Στην Ελληνική Λύση, «κλείδωσαν» οι: Εμμανουήλ Φράγκος και Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ, η σειρά των σταυρών είναι: Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Στη κόμμα «Νίκη», στην κορυφή βρέθηκε ο Νίκος Αναδιώτης.

Στην Πλεύση Ελευθερίας, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Ζαχαριά στο άτυπο «ντέρμπι» με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε στο «στρατόπεδο» της Φωνής Λογικής, πρώτη με διαφορά στους σταυρούς αναδείχθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία θα βρίσκεται στην επόμενη Ευρωβουλή.


πηγή : newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 10:39 am


Τα τελικά ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στην Π.Ε Φλώρινας

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα που συμμετείχαν έχουν ως εξής : 

















Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 10:28 am


Ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. για περιορισμό άσκοπης κατανάλωσης νερού

 


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές που υπάγονται στη περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ότι τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση του πόσιμου νερού, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και μειωμένο ύψος βροχής και χιονόπτωσης, οι υδατικοί πόροι της περιοχής (πηγές, επιφανειακές υδροληψίες, υπόγειος υδροφόρος κτλ.) εν συγκρίσει με τα προηγούμενα έτη είναι μειωμένοι.

Στα πλαίσια διαχείρισης του υδατικών αποθεμάτων και της απρόσκοπτης κάλυψης των υδρευτικών αναγκών των καταναλωτών παρακαλείσθε για την αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης πόσιμου νερού, περιορίζοντας την στο ελάχιστο.

Για να αποφύγουμε καταστάσεις λειψυδρίας και διακοπών υδροδότησης συνιστούμε στην απολύτως απαραίτητη οικιακή χρήση του νερού και να αποφεύγεται η χρήση του για πότισμα γκαζόν, κήπων, καλλιέργειας χωραφιών, κατάβρεξης αύλειων χώρων, πεζοδρομίων, οδών καθώς και για κάθε άλλη χρήση.

Τεχνική Υπηρεσία Δ.Ε.Υ.Α.Φ.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 10:12 am


Πανηγυρίζει ο Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου Αχλάδας


 Πανηγυρίζει ο Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου Αχλάδας

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
18:45 Θ’ Ὥρα – Ἀπόδοσις Ἑορτῆς τοῦ Πάσχα.
19:00 Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός, μετ’ Ἀρτοκλασίας.
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
07:30 Ἑόρτιος Ὄρθρος- Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:57 am


Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 


                               «Συλλυπητήριο ψήφισμα»                                                                                    

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ρίση Αθανασίου, πατέρα του συναδέλφου και τέως Προέδρου του Συλλόγου μας Ρίση Γεωργίου, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.    Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ίδιο και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.    Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:29 am


Η εορτή τού αγίου Αγαθαγγέλου τού εκ Φλωρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Η εορτή τού αγίου Αγαθαγγέλου τού εκ Φλωρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 

Την Κυριακή τού Τυφλού, 9 Ιουνίου 2024, εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη τού αγίου Αγαθαγγέλου τού εκ Φλωρίνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, όπου τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου και η ιερά εικόνα τού Αγίου. Ο άγιος Αγαθάγγελος είναι τοπικός άγιος, γεννήθηκε και έζησε στη Φλώρινα και μαρτύρησε στο Μοναστήρι (Μπίτολα), στις 17 Φεβρουαρίου 1727.

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι χριστιανοί σήμερα μιμούμενοι τον Άγιο μπορούμε με τη ζωή μας να μαρτυρήσουμε τον Χριστό στη σύγχρονη κοινωνία μας. Είναι ανάγκη να καταθέσουμε το βίωμα και όχι τον λόγο μας, μέσω της αγάπης, της αποδοχής τών αδελφών μας, της υπομονής και της υπακοής στην Εκκλησία.

Την Κυριακή, 9 Ιουνίου, τελέστηκε αρχιερατικός όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή τού θαύματος του Τυφλού και, με αφορμή τις Ευρωεκλογές, επισήμανε δύο προβλήματα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει: πρώτον, την αποχριστιανοποίησή της και, δεύτερον, το δημογραφικό.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος. Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Ν. Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ο Διοικητής τού 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Στέφανος Δοξάκης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο.

Ο άγιος Αγαθάγγελος αποτελεί ευλογία και καύχημα τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς σε νεαρή ηλικία ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό, για τον οποίο μαρτύρησε. Καλούμε τους πιστούς τής Ιεράς Μητροπόλεως να τιμούν τη μνήμη του και να επικαλούνται τις πρεσβείες του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως










Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 9:26 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Ζητείται οδηγός - Νέα Φλώρινα

Ζητείται οδηγός  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:33 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας