Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Αγάθη-Ρόζα Βρεττού (pics,vid)

Επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Α. Βρεττού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Στην Τρίπολη περιόδευσε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κυρία η Αγάθη - Ρόζα Βρεττού, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Η κυρία Αγάθη-Ρόζα Βρεττού είναι γιατρός – καρδιολόγος, αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν» είναι πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σταθμός της περιοδείας της στην Τρίπολη, δεν θα μπορούσε να μην είναι το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και βρέθηκε στις 12:00 συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος.

Σε δηλώσεις της στο ArcacdiaPortal.gr μίλησε για την σημασία της παρουσίας της στο Παναρκαδικό, η οποία έχει να κάνει με τον γενικότερο σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε βρίσκεται στην χειρότερη φάση.

Όλα τα Νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για τους στόχους της παράταξης και για το πώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ η κυρία Βρεττού τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για την ενίσχυση των ανθρώπων του ΕΣΥ, έτσι ώστε να μείνουν σε αυτό.

Υπέρμαχος του φιλοευρωπαϊκού μετώπου των Σοσιαλιστικών Κομμάτων στα οποία ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, στην αντίστοιχη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, η κυρία Βρεττού υπογραμμίζει την αναγκαστική διαφοροποίηση της ΕΕ, υπό το φως της άσκησης ισχυρών πιέσεων για περισσότερο κοινωνικό κράτος.

Τέλος έδωσε το μήνυμά της

Το μήνυμά μου προς τους Αρκάδες είναι: Με τον ίδιο ευφυή τρόπο με τον οποίο έχουν εργαστεί σε τούτη τη γη και που έχουν επίσης απλωθεί σε όλο τον κόσμο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να αποφασίσουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Α. Βρεττού στο Παναρκαδικό

Video of ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Α. Βρεττού στο Παναρκαδικό

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:09 pm


Συνελήφθη 22χρονος από την ΟΠΚΕ για κατοχή κάνναβης

Eurokinissi

Συνελήφθη, χθες (5.6.2024) το απόγευμα, στο Βραχάτι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 22χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τρίφτη κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:00 pm


Μητσοτάκης στο TikTok: «Τα 3 Red Flags για το πρώτο ραντεβού» και το clickbait

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάει τις αναρτήσεις του στο TikTok σε... άλλο επίπεδο! Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει την επιτυχημένη επικοινωνιακή του πολιτική μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας και κάθε φορά φαίνεται πως ξεπερνά τον εαυτό του.

Στη νέα του ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή, δίνοντας έναν τίτλο στο βίντεο που είναι ο... ορισμός του clikbait. «3 Red Flags για το πρώτο ραντεβού» είναι ο τίτλος του βίντεο, με τις κόκκινες καρδούλες να πέφτουν βροχή.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok σχετικά με τα red flags για το πρώτο ραντεβού

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:53 pm


Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας, στην Τρίπολη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας,σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30, στην Σκακιέρα - Κλωνατζίδικα - Τρίπολη.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος - Βουλευτής Επικρατείας κ. Μάντζος Δημήτρης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ. Δημόπουλος Παναγιώτης και η κα. Μπουτζέτη Μαρία.

Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:35 pm


Πρόγραμμα Πρόληψης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης για στους μαθητές της Β΄ και της Ε΄ τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο προγράμματα, διάρκειας 4 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων ανά τάξη.

Στόχος των συναντήσεων ήταν να βοηθηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να ονομάσουν, να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους και να προσπαθήσουν να τα εκφράσουν λειτουργικά σε ένα πλαίσιο σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας του άλλου.

Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από συζήτηση και δημιουργικές δραστηριότητες να μιλήσουν για τα συναισθήματα και την έκφρασή τους, να μάθουν να εκφράζονται με εποικοδομητικό τρόπο και να συνεργάζονται αρμονικά καθώς και να αποδέχονται ο ένας τον άλλον.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τις εκπαιδευτικούς των τάξεων για την όμορφη συνεργασία!

Συντονίστρια δράσης: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:30 pm


Η τελετή ορκωμοσίας της Β' 2024 ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των 489 οπλιτών της Β' 2024 ΕΣΣΟ, στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, παρουσία του Υποπτεράρχου (Ι) Αλέξανδρου Κομητούδη Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ).

Στην τελετή παραβρέθηκαν τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

Οι οπλίτες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο προς την πατρίδα εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όσων παρακολούθησαν την τελετή στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Oρκωμοσία της Β' 2024 ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ

Video of ArcadiaPortal.gr Oρκωμοσία της Β' 2024 ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:07 pm


Έναρξη των αιτήσεων στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τα Τμήματα Γεωπονίας και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εξήντα (60) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρό-Διατροφικό Τομέα – MBA in Agri-food Sector» (ΦΕΚ Β’ 3434/29.07.2021).

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη του χώρου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του αγρό-διατροφικού τομέα, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται σε ένα πολύπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Ο σημαντικός ρόλος του αγροτικού τομέα της χώρας μας, οι συνεχείς στοχευόμενες επενδύσεις, οι υγειονομικές (COVID 19) και οικονομικές κρίσεις που απέδειξαν την ανθεκτικότητα του αγρό-διατροφικού τομέα καθώς και τη σημαντικότητά του στην Ελληνική οικονομία, η συνεχής αύξηση της αξίας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος κ.α. δημιουργούν την ανάγκη για εμβάθυνση και εξειδίκευση της γνώσης στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης.

Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του προγράμματος MBA in Agri-Food Sector είναι ότι προσφέρει στους φοιτητές και φοιτήτριές του την δυνατότητα να αποκτήσουν ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρό-Διατροφικό Τομέα- MBA in AGRI-FOOD https://mba.agrifood.uop.gr/ ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν στην διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά του κλάδου, τη συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων και την τεχνολογία τροφίμων έτσι ώστε ως απόφοιτοι να είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία ή να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών και συνεταιρισμών.

Απονεμόμενος τίτλος Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρό-διατροφικό τομέα», «MBA in Agri-Food Sector» Διάρκεια Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα.

Στο τρίτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί η εκπόνηση της Διπλωματικής Διατριβής. Τρόπος διεξαγωγής μαθημάτων Τα μαθήματα πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο.

Δίδακτρα Τα συνολικά δίδακτρα είναι 3.300€. Η καταβολή γίνεται σε τρεις δόσεις. Θα εφαρμοστούν οι εξαιρέσεις διδάκτρων και ποσοστώσεων που προβλέπεται για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Αιτήσεις Οι ενδιαφερόμενοι /ες μπορούν να στείλουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] έως 31 Ιουλίου 2024:

1. Υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας (επισυνάπτεται)

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3. Αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών.

4. Αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας

6. Φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου

7. Δύο (2) φωτογραφίες

8. Συστατική επιστολή (προαιρετικά)

9. Αποδεικτικά τουλάχιστον καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας που είναι αποδεκτά από το ΑΣΕΠ (https://www.asep.gr/guide/1E_2020/englishproof.html).

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Γεωπονίας και του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, βαθμολογεί τον/την κάθε υποψήφιο/α με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και τον/την καλεί για συνέντευξη (Σεπτέμβριο) ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Επικοινωνία E: [email protected]

T: 2710 230139 (Γραμματεία Τμήματος) καθημερινά 10:00-13:00

Ο Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ.

Καθηγητής Δημήτριος Πετρόπουλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:04 pm


Τα συγχαρητήρια των Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης στον Κώστα Φίλανδρο

φωτογραφία Nigel Copage

Διά της παρούσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την πρόσφατη βράβευσή σας   από τοΊδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθ. Β. Μπότση» με το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. Το βραβείο αυτό δεν τιμά εσάς μόνο ως δημοσιογράφο και τ. Εκδότη της έγκριτης και έγκυρης εφημερίδας «Νέα της Μεγαλοπόλεως», αλλά και εμάς ως Σύλλογο, στον οποίο διατελέσατε Πρόεδρος επί σειρά ετών.

Θεωρώντας πως το βραβείο αυτό επισφραγίζει τα απαραίτητα κριτήρια της δίκαιης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας που αναμφίβολα διαθέτετε, ευχόμαστε από καρδιάς, πάντα επιτυχίες και κάθε πρόοδο στην πλούσια και αυθεντική για το σκοπό που υπηρετεί, εφημερίδα σας.Τη δική μας και όλων των Μεγαλοπολιτών, εφημερίδα.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 2:20 pm


Καταγγελία για έργα του ΔΕΔΔΗΕ στην Ελάτη στο Μαίναλο (vid)

Γ. Λαγός: Ισοπεδώνουν τα πάντα - Στο Μαίναλον απαγορεύεται η υλοτόμηση να γίνεται με μηχανήματα

Με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Ιωάννης Λαγός  εμπνευστής και συντονιστής του Menalon Trail γνωστοποιεί την ενημέρωση που είχε από εθελοντή του Menalon Trail με βίντεο για έργα του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ελάτη Μαινάλου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Ιωάννης Λαγός

Επείγον. Μόλις λάβαμε από εθελοντή του Menalon Trail το παρακάτω σημερινό (6 Ιουνίου 2024) βίντεο από έργα του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ελάτη Μαινάλου.

Επικοινωνήσαμε με το Δασαρχείο Βυτίνας και μας είπαν πως είναι ενημερωμένο, "καθαρίζουν" τα πάντα, έλατα κλπ κατά μήκος του δικτύου κάνοντας ζώνη 30 μέτρων μέσα στο δάσος.

Στο σημείο που ισοπεδώνουν δεν έχει κατατεθεί αίτηση για Α/Γ (ανεμογεννήτριες)  εξ όσων γνωρίζουμε.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει.

Ο νους μας πάει σε προεργασία για να μπουν κολώνες υψηλής τάσης.....

Παρακαλούνται οι κκ δημοσιογράφοι και οι τοπικές αρχές να ενημερωθούν άμεσα και να μας ενημερώσουν.

Σημειωτέον πως στο Μαίναλον απαγορεύεται η υλοτόμηση να γίνεται με μηχανήματα αλλά παραδοσιακά με ζώα για να προστατευθεί το δάσος.!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 2:18 pm


Εθνική Τράπεζα: Διανομή μερίσματος 332 εκατ. ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 5 Ιουνίου 2024 για τη διανομή μερίσματος σε μετρητά ύψους 332 εκατ. ευρώ ή 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό απόδοσης 30% επί των καθαρών κερδών της τράπεζας για το 2023.

Η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την Εθνική Τράπεζα, υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα του ισολογισμού της, τη διατήρηση υψηλής κερδοφορίας, καθώς και τη συνεχή κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας.

Η διανομή του μερίσματος τελεί υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του 2024, μετά από σχετική πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 2:00 pm


Μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση της Δημητσάνας διοργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας

Με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας αποφάσισε να παραχωρηθεί στην ομάδα της Δημητσάνας, ο υπαίθριος χώρος στο Κεφαλάρι, για να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση προς ενίσχυση του συλλόγου.

Η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κεφαλάρι του Δήμου Γορτυνίας στις 17 Αυγούστου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:49 pm


Αγροτικό ρεύμα: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το τιμολόγιο «ΓΑΙΑ»

Λήγει σε τρεις εβδομάδες η δυνατότητα αίτησης για ένταξη στα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» της ΔΕΗ, τα οποία προσφέρουν σταθερή τιμή για τα 2 πρώτα χρόνια, από 0,093 ευρώ ανά κιλοβατώρα, υπενθυμίζει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση

Τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες με αγροτική ιδιότητα. Έχουν συνολική διάρκεια 10 χρόνια, και προσφέρουν σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Με το πέρας των δύο πρώτων ετών και για τα επόμενα οκτώ, ο πελάτης απολαμβάνει σταθερή τιμή για το 1/3 της κατανάλωσης, ενώ για την υπόλοιπη κατανάλωση θα έχει τη δυνατότητα επιλογής τιμολογίου από τα προσφερόμενα εκείνη την περίοδο.

Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης, για τις οποίες δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ρυθμισμένες οφειλές λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έως και 31/12/2023. Σε περίπτωση τυχόν μη ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμούς μέχρι τις 31/12/2023, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να ενταχθούν στο κατάλληλο για αυτούς Πρόγραμμα Ρύθμισης Οφειλών σε έως και 120 άτοκες δόσεις, που προσφέρει η ΔΕΗ, και στη συνέχεια να αιτηθούν ένταξη στο κατάλληλο τιμολόγιο ΓΑΙΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ, καθώς και τις προϋποθέσεις ένταξης στη σχετική σελίδα στο dei.gr  ή καλώντας δωρεάν στο 800-500-7000.

Η αίτηση ένταξης στα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ μπορεί να γίνει στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ΔΕΗ , στη διεύθυνση https://www.dei.gr/el/gia-tin-epixeirisi/ypostiriksi-epikoinonia/aitisi-... και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 26 Ιουνίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:40 pm


Break στο break έκανε ο Δίων Κυπαρισσίας μέσα στην Μεγαλόπολη επί του Πολύβιου

Ο Δίων Κυπαρισσίας έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ κέρδισε μέσα στην Μεγαλόπολη τον Πολύβιο με 49-50 και ισοφάρισε την σειρά στο 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στην Κυπαρισσία.

Οι δύο ομάδες τα δίνουν κυριολεκτικά όλα για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό της Α1 ΕΚΣΚΕΝΟΠ με την μεταξύ τους σειρά να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική κάτι που φάνηκε και στην αναμέτρηση της Μεγαλόπολης.

Ο Δίωνας πέρασε νικητής με 49-50 από το κλειστό της Μεγαλόπολης με τον Πολύβιο να ψάχνει πια ακόμα μία υπέρβαση στην Κυπαρισσία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:28 pm


ΔΥΠΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με 400 ευρώ για τους συμμετέχοντες

Σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 14:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση ΕΔΩ

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:22 pm


Πρόκληση του Δήμου Τρίπολης για συμμετοχή στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Οι κυκλικοί χοροί ενώνουν τους ανθρώπους και τους βοηθούν να γυμναστούν, να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον τόπο τους», με εισηγητές τον κ. Αργύρη Θέο και τον κ. Άγγελο Κοβότσο.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S., μιας πρωτοβουλίας ενός διακρατικού δικτύου ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Μέσα από αυτό το διήμερο (λόγω εκλογών) εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές κινηματογράφησης δρώμενων και δράσεων παραδοσιακού χορού και θα μπορέσουν έτσι να καταγράψουν με επάρκεια στην κάμερα κατοίκους της Αρκαδικής υπαίθρου στην πολιτιστική του έκφραση. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές ή ακόμα και στις
καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, θα “δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες της υπαίθρου και έτσι θα αυξηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και πως αυτή φέρνει «κοντά» τους ανθρώπους, είτε μεταξύ τους, είτε με το περιβάλλον και τα ζητήματα από την κλιματική αλλαγή.

Η συνάντηση της 1ης μέρας θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης (Eπισκόπου Ανθίμου και Όθωνα Τσαμπλάκου, 221 32 Tρίπολη), την Παρασκευή 7/6 στις 17:00- 20:00.

Η συνάντηση της 2ης μέρας θα είναι το Σάββατο 8/6, στις 10:00-13:00. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή στην συνάντηση, σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο Αρκαδιανή.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/ajMEP2Tuh3wMPiZRA

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για απορίες σας ή κάποια βοήθεια σε σχέση με το εργαστήριο, στο τηλέφωνο 6979200354, Κατερίνα Σιάμπου – Διευθύντρια Προγραμματισμού Δήμου Τρίπολης.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:14 pm


Τρεις συλλήψεις γυναικών για κλοπή από μίνι μάρκετ

Συνελήφθη, χθες (5.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 44χρονη ημεδαπή, γιατί μαζί με -3- ημεδαπές, ηλικίας 25, 28 και 32 ετών, αντίστοιχα, την 4.6.2024 αφαίρεσαν από κατάστημα - μίνι μάρκετ, προϊόντα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε η 44χρονη δεν είχε προβεί στην έκδοση  δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 1:02 pm


Προπόνηση επί Γερμανικού εδάφους για την Εθνική πριν τον φιλικό αγώνα

Με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Borussia-Park συνεχίστηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με την Γερμανία στο Μένχενγκλαντμπαχ (Παρασκευή 7 Ιουνίου, 21:45, ALPHA/Novasports Prime).

Δείτε φωτογραφίες από την προπόνηση των διεθνών, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο κ. Παπαδόπουλος.

Φωτογραφία άρθρου: Έθνική Ελλάδος - Facebook

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 12:57 pm


Τρίπολη: Συνάντηση και δράση για την Πρωτοβουλία ICC & των Local Green Deals (pics,vid)

Πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου εκδήλωση με θέμα την «έξυπνη» πόλη και το πώς μπορεί η αρκαδική πρωτεύουσα να αναπτυχθεί μέσα από τις νέες τεχνολογίες.

Η Τρίπολη επιλέχθηκε για να συμμετέχει για 2η συνεχόμενη φορά στο Intelligent Cities Challenge (ICC) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα στη δέσμευσή του Δήμου μας να προωθήσουμε έναν πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό στην τοπική μας οικονομία, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της πόλης μας.

Η δράση ενημέρωσης και δικτύωσης που έγινε ήταν η δια ζώσης συνάντηση με πολίτες και φορείς δίνοντας την ευκαιρία για συζητήσεις και διασυνδέσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία ICC και την Τοπική Πράσινη Συμφωνία - Local Green Deal (LGD).

Η συνάντηση ICC είναι μια εκδήλωση του Intelligent Cities Challenge (έκδοση 2022-2025), που φέρνει σε επαφή την τοπική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών φορέων από την Τρίπολη, ειδικούς αστικής ανάπτυξης και μετάβασης, παρόχους λύσεων πράσινης και ψηφιακής τεχνολογίας, ακαδημαϊκούς και την ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντησης για την Πρωτοβουλία ICC & των Local Green Deals

Video of ArcadiaPortal.gr Συνάντησης για την Πρωτοβουλία ICC & των Local Green Deals

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 12:36 pm


ΔΕΘ: Πρόσκληση για δωρεάν συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, προτίθεται να συμμετάσχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του να συμμετέχουν δωρεάν στο περίπτερο του, 30τμ συνολικά,  για να προβάλλουν την επιχείρησή τους, να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού ή δειγμάτων των προϊόντων τους ή και να προβούν σε πώλησή τους.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία και με σκοπό πάντα την προβολή και παρουσίαση (μέσα από τα Επιμελητήρια) των επιχειρήσεων του συνόλου της Ελληνικής επικράτειας, η ΚΕΕΕ σχεδιάζει τη διοργάνωση - από κοινού με τη ΔΕΘ Α.Ε. - Ημέρας Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 88η ΔΕΘ καλούνται, σε πρώτη φάση, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο περίπτερο του Επιμελητηρίου έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και ώρα 2 μ.μ, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 8π.μ.3 μ.μ., στα τηλέφωνα 2710 227141-2 (εσωτ.6) και στο mail: [email protected].

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 12:08 pm


Μία σύλληψη για κατοχή κάνναβης στην Αργολίδα

Eurokinissi

Συνελήφθη, χθες (5.6.2024) το πρωί, στο Κρανίδι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 32χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, ο 25χρονος στερούταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως και όπως προέκυψε, παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 12:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας