Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Α.Γιαννόπουλος: Ένας ακόμη λόγος η Μεγαλόπολη να στηρίξει μαζικά το ΚΚΕ

Εδώ και αρκετό καιρό η Μεγαλόπολη ζει στο «πετσί» της τα «καλά» της απολιγνιτοποίησης και της «δίκαιης» μετάβασης. Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση, ραγδαία μείωση οικονομικής δραστηριότητας, ερημοποίηση (μετανάστευση κυρίως νέων), κατάργηση της τηλεθέρμανσης κ.α. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησαν οι προηγούμενες, δηλαδή την απαξίωση του λιγνίτη προς όφελος της δήθεν πράσινης μετάβασης της ΕΕ.
Δημοτικές αρχές και Περιφέρεια επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους Μεγαλοπολίτες ότι όλα αυτά γίνονταν για το καλό τους. Είπαν μέχρι και χονδροειδή ψέματα για να εξωραΐσουν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων (π.χ. ότι η τηλεθέρμανση δεν μπορεί να συνδεθεί με την 4 η ή 5 η μονάδα, ότι η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε «επενδυτικό παράδεισο». Είπαν και τι δεν είπαν)!!!

Οπωσδήποτε αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν μονόδρομος, ήταν επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας που βρήκαν νέα πεδία κερδοφορίας στις ΑΠΕ,,που η «μαμά» ΕΕ φρόντισε να ικανοποιήσει εξαπολύοντας το πολιτικό της προσωπικό σε κάθε χώρα, απαξιώνοντας την οικονομική δραστηριότητα και ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές όπως αυτή της Μεγαλόπολης.
Τώρα πλησιάζοντας προς τις εκλογές κάποιοι όψιμα θυμήθηκαν τη Μεγαλόπολη και τους Μεγαλόπολιτες και τις συνέπειες από την πολιτική που οι ίδιοι στήριξαν. Είναι υποκριτές όπως και ψεύτες διότι όλοι αυτοί συνωστίζονταν στα πρώτα καθίσματα των μεταλιγνικών φιεστών. Ήταν όλοι αυτοί που εγκαλούσαν το ΚΚΕ που επέμενε ότι ο λιγνίτης μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να δίνει ζωή στη Μεγαλόπολη ως εγχώριο ενεργειακό καύσιμο βάσης ,συμβάλλοντας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Ο λαός της Μεγαλόπολης την καταστροφική πολιτική όλων αυτών την πλήρωσε και συνεχίζει να την πληρώνει. Έχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία στις 9 του Ιούνη να τους επιστρέψει το λογαριασμό με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι μπορεί να αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – ΕΕ. Για αυτό ακριβώς το λόγο η ψήφος δεν πρέπει να σκορπίσει στα κόμματα που αποτελούν στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά μαζί με την ΝΔ στήριξαν βασικές στρατηγικές της ΕΕ, όπως η «πράσινη» μετάβαση και η ΚΑΠ και αυτό όσο και αν θέλουν δεν μπορούν να το κρύψουν.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι όχι μόνο αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις τους αλλά μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να τις «φρενάρει», να αποσπαστούν κατακτήσεις, ενισχύει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Στο μαύρο και αβέβαιο μέλλον που ετοιμάζουν το ΚΚΕ δεν θα κάνει πίσω.

Σταθερά θα πορεύεται με πυξίδα την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Πάμε λοιπόν μαζί στις 9 του Ιούνη. Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε…

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:30 pm


Πότε θα μειωθούν οι δόσεις των στεγαστικών δανείων

Μετά από 14 μήνες που τα επιτόκια αυξήθηκαν 10 φορές σε επίπεδα – ρεκόρ και άλλους 9 μήνες που παρέμειναν αμετάβλητα στα επίπεδα αυτά, έφτασε η ώρα για τη μείωσή τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη (6.6.2024), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 3,75% από 4% και το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 4,25% από 4,5%, σηματοδοτώντας την έναρξη του καθοδικού κύκλου τους.

Η μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης θα είναι η πρώτη μετά από σχεδόν μία 10ετία και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Τότε, το συγκεκριμένο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,20% από -0,10%, σε μία χρονιά που η ΕΚΤ εισήλθε στην περίοδο των αρνητικών επιτοκίων και λίγο μετά στην ποσοτική χαλάρωση για να αποφύγει το ενδεχόμενο αντιπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Η περίοδος αυτή είναι, βέβαια, πολύ μακρινή και πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί στο ορατό μέλλον.

Αυτό που μάλλον θα δούμε είναι τα επιτόκια της ΕΚΤ να μειώνονται σταδιακά έως και το δεύτερο εξάμηνο 2025, σε ένα επίπεδο της τάξης του 2% – 2,5%, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ και τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Η ταχύτητα και το μέγεθος της μείωσής τους θα εξαρτηθεί κυρίως από την πορεία που ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2% που είναι ο στόχος της ΕΚΤ και δευτερευόντως από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, δηλαδή την ταχύτητα ανάκαμψης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες για την ταχύτητα μείωσης του πληθωρισμού -ο οποίος τον Μάιο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 2,6%- έχει «ψαλιδίσει» τις προσδοκίες που υπήρχαν στην αρχή του έτους για ταχύτερη μείωση των επιτοκίων.

Στελέχη της ΕΚΤ με σημαντική επιρροή, όπως η Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εισηγήσεις των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γιόαχιμ Νάγκελ, έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θεωρούν σκόπιμο να γίνει πολύ γρήγορά, δηλαδή στη συνεδρίαση του Ιουλίου, η δεύτερη μείωση των επιτοκίων.

Επομένως, το πιθανότερο είναι να δούμε μία επόμενη μείωση, επίσης κατά 25 μονάδες βάσης, τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως μία τρίτη, αντίστοιχου μεγέθους, τον Δεκέμβριο.

Πότε θα μειωθούν οι δόσεις των στεγαστικών

Από την ταχύτητα μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί και το πότε θα αρχίσει η μείωση των δόσεων για όσους έχουν στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι δόσεις των δανείων αυτών είχαν «παγώσει» από τις τράπεζες από τον Μάιο του 2023 – με το πάγωμα να ισχύει, μετά την φετινή ανανέωσή του, έως τον Μάιο του 2025 – με βάση το επιτόκιο αναφοράς που ίσχυε στα τέλη του Μαρτίου 2023 μείον 20 μονάδες βάσης.

Δεδομένου ότι τον Μάρτιο του 2023 το επιτόκιο χορηγήσεων της ΕΚΤ ανερχόταν στο 3,5% και το τρίμηνο Euribor – το οποίο αποτελεί τη βάση αναφοράς για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο – λίγο πάνω από το 3%, οι δόσεις των δανείων «κλείδωσαν» με το Euribor χαμηλότερα από το 3%.

Μετά τον Μάρτιο του 2023, η ΕΚΤ προχώρησε σε τέσσερις ακόμη αυξήσεις επιτοκίων, με το τρίμηνο Euribor να κυμαίνεται σήμερα στο 3,8%.

Επομένως,τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να μειωθούν πέντε φορές, αν οι μειώσεις είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης η κάθε μία (ή λιγότερες αν οι μειώσεις είναι μεγαλύτερου μεγέθους), για να έχουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες οικονομικό όφελος.

Με τα σημερινά δεδομένα, το πιθανότερο είναι ότι η μείωση των δόσεων θα ξεκινήσει μέσα στο 2025 και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο έτος ανάλογα με το επίπεδο όπου θα σταθεροποιηθούν τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:15 pm


Γενική Συνέλευση και εκλογές για τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (pics)

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης προσήλθαν σε  Γενική Συνέλευση τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 το βράδυ στο Εντευκτήριο της Ομάδας, Φιλελλήνων 8, με σε συνεδρίαση με τα εξής θέματα:

1. Έκθεση πεπραγμένων 2024
2. Οικονομικός απολογισμός 2024 και προϋπολογισμός 2024-25
3. Εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του Συλλόγου.

Κατά τη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης και τα μέλη της προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Γενική Συνέλευση ήταν μια αφορμή για να βρεθούν στο Στέκι, όπως είναι γνωστό το εντευκτήριο της ΘΟΤ, τα μέλη της Ομάδας.

Οι φωτογραφίες, του μέλους της ομάδας, Παναγιώτας - Όλγας Καραθανάση.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:00 pm


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα αποκαλύψει την περιουσιακή του κατάσταση δημόσια τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μέσω ανάρτησής του, ανακοίνωσε πως θα αποκαλύψει την περιουσιακή του κατάσταση τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Το κόμμα που σας κλέβει τα χρήματα από το πορτοφόλι με την αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ, ζητάει το πόθεν έσχες μου.

Το κόμμα που κάνει πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία με χρέη μισό δισ., ζητάει το πόθεν έσχες μου.

Ο πρωθυπουργός των 42 ακινήτων με τον μισθό του βουλευτή, ζητάει το πόθεν έσχες μου.

Τους ρωτάς:
-Τι κάνετε για την ακρίβεια;
Απαντούν: Πόθεν έσχες

-Γιατί μοντάρατε και μπαζώσατε τα Τέμπη;
Απαντούν: Πόθεν έσχες

-Γιατί αφήνετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν και την εγκληματικότητα να οργιάζει;
Απαντούν: Πόθεν έσχες

Λοιπόν, η στιγμή έφτασε.
Αύριο, στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζω όλη μου την περιουσιακή κατάσταση.

Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο.
Παρόλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας.
Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα.
Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι «αδιευκρίνιστος» και να κυκλοφορείς ελεύθερα.

Διάφανος μπροστά σας.
Γιατί για να καθαρίσουμε την Ελλάδα μας, χρειάζεται να έχουμε πρώτα απ’ όλα καθαρές σχέσεις μεταξύ μας.
Όλα στο φως.»

 

Το κόμμα που σας κλέβει τα χρήματα από το πορτοφόλι με την αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ, ζητάει το πόθεν έσχες μου.

Το κόμμα που κάνει πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία με χρέη μισό δισ., ζητάει το πόθεν έσχες μου.

Ο πρωθυπουργός των 42 ακινήτων με τον μισθό του βουλευτή,… pic.twitter.com/cATJUr2kgl

— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 2, 2024

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 8:30 pm


Ποιοι συμμετέχουν στο «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ η επωνυμία και το καταστατικό του Ιδρύματος του πρώην πρωθυπουργού και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα με αριθμό 173633601000 κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ η επωνυμία και το καταστατικό του Ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με αυτό το εγχείρημα θα επιχειρήσει το το προσωπικό του rebranding. Στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε, συμμετέχουν, εκτός από πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δυο στενοί του συνεργάτες.

Ο διευθυντής του γραφείου του και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος θα είναι κατά το νόμο ο διαχειριστής του Ιδρύματος και η γενική γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του, η Γιάννα Πεππέ.

Το γραφείο Τύπου του Ιδρύματος Τσίπρα αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος και είναι και ο διευθυντής του γραφείο του τύπου του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στο Ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα, αρκετοί από τους στενούς του συνεργάτες όπως οι Βαγγέλης Καλπαδάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Γιώργος Χουλιαράκης και Πόπη Τσαπανίδου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 8:15 pm


Δικαστική προσφυγή από ελεύθερους επαγγελματίες κατά του νέου φορολογικού νόμου

Eurokinissi

Δικαστική προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζουν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι κατά των εφαρμοστικών πράξεων του νέου φορολογικού νόμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελεύθερων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει κοινή δημόσια δράση και ενιαία δικαστική αντιμετώπιση έναντι του νέου φορολογικού νόμου 5073/2023, διοργανώνει συνέντευξη τύπου, αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος),με θέμα τη δικαστική προσφυγή κατά του νέου νόμου (δια της άσκησης αίτησης ακύρωσης κατά των πρώτων εκτελεστικών – κανονιστικών πράξεων ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας).

Υπενθυμίζεται, σε σχετική ανακοίνωση ότι, με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου θεσπίστηκε τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, και όπως σημειώνεται πρόκειται για «ιδιαίτερα επαχθές και άδικο μέτρο, που οδηγεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, στον αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες».

Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστεί η ομάδα νομικής υποστήριξης, που θα χειριστεί την υπόθεση και καταρτίστηκε με ευθύνη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. Πρύτανη ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη και έχουν κληθεί όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα του συνταγματικού τόξου προκειμένου να αναπτύξουν δημόσια τις απόψεις τους επί αυτού του ζητήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: «με τη δικαστική προσφυγή – Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προσβάλλεται η υπ΄αριθμ. Α 1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεαμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του. Θα ακολουθήσει η αποστολή σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σχέδια/υποδείγματα ενδικοφανών προσφυγών προς τη διεύθυνση επίλυσης διαφορών της ΑΑΔΕ με τις οποίες θα προσβάλλονται τα ατομικά εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων καθώς και υπόδειγμα προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Πρωτοδικείων, για τα οποία θα δοθούν από τους θεσμικούς εκπροσώπους στους ελεύθερους επαγγελματίες – μέλη τους οδηγίες για τη δικαστική διεκδίκηση όσων επιθυμούν να προσφύγουν και ατομικά».

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι: Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών  Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδίας, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος,Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Πανελλήνιους Κτηνιατρικός Σύλλογος,Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 8:00 pm


Αιτήσεις εγγραφής - επανεγγραφής στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε σε ανακοίνωση -μαζί με τα συνοδευτικά έντυπα- που αφορούν τις εγγραφές και επανεγγραφές στους παιδικούς & βρεφικούς σταθμούς του Δήμου για το σχολικό έτος 2024-2025.

Δείτε αναλυτικά:

Παιδικοί 2024 by Eve Fallen on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 7:40 pm


Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Τρίπολης

Την Τρίτη (4/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης στο έγγραφο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο.E. 04-6-2024 (1) by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 7:29 pm


Δήμος Τρίπολης: Κανόνες λειτουργίας των χώρων άθλησης - Οι υποχρεώσεις πολιτών και σωματείων

Την Πέμπτη 23 Μαΐου συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Τρίπολης με θέμα τον Κανονισμό Λειτουργίας των κλειστών και αθλητικών χώρων του Δήμου.

Στη συνεδρίαση ετέθη υπόψη των μελών ο αναλυτικός κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος αφορά στους εξής χώρους άθλησης και γήπεδα:

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Δήμου Τρίπολης

Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Φιλικών» 

Γήπεδο ποδοσφαίρου Λεβιδίου 

Γήπεδο ποδοσφαίρου Τεγέας

Ο πίνακας, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια, μπορεί να τροποποιείται, αν προστίθενται νέοι δημοτικοί χώροι άθλησης ή αν καταργούνται κάποιοι από αυτούς για οποιαδήποτε αιτία, με απόφαση δημάρχου ή του ασκούντος τη σχετική αρμοδιότητα αντιδημάρχου ή εντεταλμένου συμβούλου.

Στον μακροσκελή κανονισμό αναφέρονται οι ημέρες – ώρες λειτουργίας αθλητικών χώρων, οι υποχρεώσεις των πολιτών και των σωματείων, αλλά και του Δήμου.

Όπως αναφέρεται: Οι δημοτικοί χώροι άθλησης λειτουργούν τις καθημερινές (Δευτέρα- Παρασκευή) μεταξύ 07:00 - 22:00, εκτός από τις αργίες. Το Σάββατο και την Κυριακή καθώς και τις αργίες οι δημοτικοί χώροι άθλησης μπορούν λειτουργούν. Οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται ανάλογα με τις προπονήσεις και τους αγώνες των αθλητικών συλλόγων και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Σο ημερήσιο πρόγραμμα χρήσης - λειτουργίας καθορίζεται αφού ληφθούν υπόψη τα σχολικά προγράμματα, τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και οι προπονήσεις – αγώνες των αθλητικών σωματείων που έχουν ζητήσει τη χρήση τους (ερασιτεχνικών και επαγγελματικών).
Εφόσον προπονούνται αναγνωρισμένα από τη Γ.Γ.Α. σωματεία και οι προπονητικές ανάγκες το επιβάλλουν ή αν δεν υπάρχουν άλλες ελεύθερες ώρες χρήσης της εγκατάστασης, ο χρόνος λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης μπορεί να παρατείνεται – κατά περίπτωση – έως και δύο (2) ώρες μετά την 22.00, δηλαδή έως την 24.00, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας για όλο το έτος, του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του εισηγείται στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας σύμφωνα με το Νόμο για τις ώρες λειτουργίας των αθλητικών χώρων πέραν του ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και λαμβάνει σχετική έγκριση.

Διαβάστε αναλυτικά:

6ΞΔΙΩΗΡ-ΟΨΩ by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 7:00 pm


Καλαμάτα: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε στη νησίδα και διαμελίστηκε

Λίγο πριν από τις 12 ένας άνδρας 55 ετών σκοτώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της μηχανής μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε και κατέληξε αρχικά στη νησίδα του αυτοκινητόδρομου στο ρεύμα προς Καλαμάτα και στη συνέχεια εκσφενδονίστηκε εκτός δρόμου.

Στο σημείο (στο ύψος του Νοσοκομείου) έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς και πυροσβέστες, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού ο άνδρας ήταν διαμελισμένος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 6:34 pm


Πρόσκληση συνάντησης για την Πρωτοβουλία ICC & των Local Green Deals

Η Τρίπολη επιλέχθηκε για να συμμετέχει για 2η συνεχόμενη φορά στο Intelligent Cities Challenge (ICC) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό σηματοδοτεί ένα κομβικό βήμα στη δέσμευσή του Δήμου μας να προωθήσουμε έναν πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό στην τοπική μας οικονομία, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της πόλης μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε μια δράση ενημέρωσης και δικτύωσης. Αυτή η δια ζώσης συνάντηση θα μας δώσει την ευκαιρία για συζητήσεις και διασυνδέσεις μεταξύ μας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία ICC και την Τοπική Πράσινη Συμφωνία - Local Green Deal (LGD).

Η συνάντηση ICC είναι μια εκδήλωση του Intelligent Cities Challenge (έκδοση 2022-2025), που φέρνει σε επαφή την τοπική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών φορέων από την Τρίπολη, ειδικούς αστικής ανάπτυξης και μετάβασης, παρόχους λύσεων πράσινης και ψηφιακής τεχνολογίας, ακαδημαϊκούς και την ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ημερομηνία: 6 Ιουνίου, 2024

Ώρα: 11:00-12:00

Τοποθεσία: Mαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 6:20 pm


Ξεκινά το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα «Σπίτι μου», προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ

Eurokinissi

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια -θα καλύπτει και ζευγάρια 40 - 50 ετών. 

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων αφορούν δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι συνολικά 17 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Στην κυβέρνηση βασίζονται στο γεγονός ότι η πρώτη φάση του προγράμματος «Σπίτι μου», που αφορούσε αποκλειστικά νέα ζευγάρια, είχε μεγάλη επιτυχία. 

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο Πρωθυπουργός. 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 6:00 pm


Ανδρουλάκης: Καλώ τους πολίτες να μην επιλέξουν με πυξίδα τον φόβο

«Η Νέα Δημοκρατία έχει σύνθημα «Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία για να πάμε πιο κοντά στην Ευρώπη». Μα σε όλους τους δείκτες ευημερίας και παραγωγικότητας απομακρυνόμαστε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από τις Σέρρες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ο φόβος για τα χειρότερα δεν πρέπει να είναι γνώμονας στην επιλογή των ψηφοφόρων.

«Καλώ τους πολίτες να μην επιλέξουν με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα, γιατί να είναι σίγουροι ότι θα έρθουν πολύ χειρότερα. Να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα. Κι εδώ είναι η ώρα της δημοκρατικής παράταξης με το νέο της πολιτικό προσωπικό, με το σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με το πολιτικό της ήθος, να ξαναοικοδομήσουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες, γιατί και αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα», τόνισε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 5:35 pm


Καλό καλοκαίρι με γεμάτες παραλίες στην Βόρεια Κυνουρία (pics)

Το καλοκαίρι ήρθε και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούνη βρήκε τους Αρκάδες στις Παραλίες με την Βόρεια Κυνουρία να έχει την τιμητική της.

Η άνοδος της θερμοκρασίας ώθησε τον κόσμο στην θάλασσα για το πρώτο μπάνιο με την Κυνουρία να υποδέχεται στις όμορφες παραλίες της κόσμο από κάθε άκρη του νομού μας.

Οι παραλίες της Αρκαδίας όπως είναι αναμενόμενο γέμισαν και η πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού έφερε και τα πρώτα μπάνια για τον κόσμο.

Παράλιο Άστρος

Παράλιο Άστρος

Ατσίγγανος

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 5:29 pm


Την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διεκδικεί η χώρα μας

Την προσεχή εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, καθώς η Ελλάδα διεκδικεί την τρίτη συμμετοχή της (μετά τις διετίες 1952-1953 και 2005-2006), με την ιδιότητα του κράτους μη μόνιμου μέλους, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2025-2026 στην ψηφοφορία που θα γίνει την Πέμπτη (06/06) στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη διαδικασία εκλογής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Δανία, το Πακιστάν, τη Σομαλία και τον Παναμά. Πρόκειται για χώρες που είναι, επίσης, υποψήφιες για θέσεις κρατών μη μονίμων μελών και θα εκλεγούν, καθώς οι υποψήφιες χώρες είναι ισάριθμες με τις θέσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 5:18 pm


Μαρί Σαντάλ: Η αναφορά στον «επαναστάτη» γιο της που απαρνήθηκε το «πρίγκιπας»

Reuters

Ο Αχιλλέας-Ανδρέας, γιος του Παύλου Γλύξμπουργκ και της Μαρί Σανταλ, ο οποίος πλέον συστήνεται ως Ακι Μίλερ, «απαρνήθηκε» τον πριγκιπικό του τίτλο για χάρη της χολιγουντιανής του καριέρας.

Ο 24χρονος, ο οποίος είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας, έχει χαράξει μια δική του πορεία ως ηθοποιός και influencer και έχει απαρνηθεί τον τίτλο ευγενείας που έχουν όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε περισσότερα για τον «επαναστάτη» γιο της Μαρί Σαντάλ που απαρνήθηκε το «πρίγκιπας»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 5:00 pm


Νέα πρωτιά για το «χρυσό» κορίτσι της Μεγαλόπολης την Βίκυ Δημοπούλου

Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη για την νεαρή αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής από την Μεγαλόπολη η οποία έκλεισε την αγωνιστικής χρονιά με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο δείχνοντας πως το μέλλον είναι όλο δικό της.

Η Βίκυ Δημοπούλου Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Περιφερειακό (Γ Περιφέρεια), διασυλλογικό αγώνα Δ΄Κατηγορίας Παγκορασίδων της ΑΕΣΓΔΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα.

Συγχαρητήρια Βίκυ!

Φωτογραφίες άρθρου από το kafeneio-megaloplis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:57 pm


Πώς να αποδομήσεις έναν δήμαρχο

Φωτογραφία Σπύρος Περδίου

Εύκολο. Τρεις φορές την ημέρα. Σαν αντιβίωση. Και δυο παυσίπονα ενδιαμέσως. Αργόσχολοι καλοβολεμένοι ευημεριστές περιπατούν πάνω στην πλατεία. Ανακαλύπτουν, ενώ περιπατούν, κακοτεχνίες (τον κακό τους τον καιρό). Τους φταίει το συντριβάνι. Τους φταίειο καιρός που είναι έτσι κι αλλιώς τρισάθλιος (κλιματική κρίση). Περιπατούν και στοχάζονται. «Εδώ η πλατεία – πού είναι η πλατεία;». Δυστυχώς η πλατεία έχει χρώμα. Και ας είναι λευκή σαν τα λάματα ενός ρετάμπλ. Αφοσιωμένοι στην παγιωμένη αντιπολίτευση – δεν έχουν άλλο θέμα συζήτησης. Τα ίδια και τα ίδια ξανά. Όπως με την πλατεία Άρεως, την Κωνσταντίνου ΙΒ, την Κέννεντυ και την Πετρινού. Μήπως και πέσει ένα πλακίδιο στραβά ξεσηκώνεται ο κόσμος. Δεν είμαι εδώ για να κάνω πολιτική. Αναπαράσταση εμπειριών και συμπεράσματα βγάζω. Στο κεντρικό ρετάμπλ ο Άγιος Βασίλειος να κραδαίνει μια πλατεία. Στο αριστερό κομμάτι η Τέχνη και το Μαλλιαροπούλειο – ζητούν κάποιοι να γίνεται αξιολόγηση σε όσους το χρησιμοποιούν. Αποζητούν ένα μεταμοντέρνο μοντέλο Τέχνης μέσα σε ένα ορυμαγδό καλλιτεχνικών σχημάτων. Κομπάζουν για το ντόπιο Broadway. Στιχοπλόκοι – ποετάριοι της τέχνης και του πολιτισμού. Πάντοτε με τον κακό λόγο στο στόμα. Και στα δεξιά η εφευρεμένη – επινενοημένη κακοποίηση των σκύλων στο Δημοτικό καταφύγιο. Παράδεισος για την αντιπολίτευση. Φούμο στον Δήμαρχο. Φούμο για την κεντρική πλατεία. Φούμο για άλλες δυο πλατείες. Φούμο για όλα. Εραστές της μαγικής ράβδου και της ηλίθιας παρέμβασης για την αναβάθμιση της πόλης – εκείνη την οποία - κατά το δυνατόν - οι τελευταίοι  Δήμαρχοι προσπάθησαν να κάνουν εφικτή. Και το παράλογο… Να περνώ νύχτα με μια φίλη από την πλατεία- μία είναι η πλατεία – και τότε να ναι ακόμη εργοτάξιο. Να μην έχει πέσει κάτω ούτε μια πλάκα. «Πωωω χάλια είναι η πλατεία!!!» - «Μα ποια πλατεία;», απαντώ. «Αυτό είναι εργοτάξιο!!!!». Και κάπου ανάμεσα ένας Δήμαρχος κακός και εχθρόζωος κακοποιεί (!) τα αδέσποτα. Πώς αλλιώς να αποδομήσεις έναν Δήμαρχο; Μια ανάρτηση και αρχίζει το γαϊτανάκι στα social και στα ΜΜΕ. Εμφανίζεται και η ανεστραμμένη αντανάκλασή μας στα social. Ο ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον. Και μια απίστευτη βεβαιότητα, βαρβαρότητα – κρανιοεγκεφαλική κάκωση – ότι ο δικός τους Δήμαρχος θα τα έκανε όλα καλύτερα. Μα εκεί δεν είναι το θέμα. Δεν υπάρχει δικός μας Δήμαρχος. Εικασίες ανακατεμένες με χολή από τη μια και φωνές, πολλές φωνές από την άλλη. Είναι οι οπαδοί του «μη μου τους κύκλους τάραττε». Ρεβανσιστές χωρίς αντικείμενο. Και τώρα που εδώ καταλήγω, αποδομήστε κι εμένα. Δεν ήμουν εγώ που απαίτησα να γίνουν βελτιώσεις κι επιδιορθώσεις στην πλατεία. Μου αρέσει η πλατεία, αλλά τα Ραφάλ μπορούν να προσγειωθούν και αλλού. Ασφαλέστερα.

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019), Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι – Διηγήματα – (Ιωλκός, 2024) Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr, το perithoriomag.wordpress.com και τα Αρκαδικά Νέα, και δημοσιεύει κριτικές βιβλίων σε ιστοτόπους (fractal, αθηνόραμα και μονόκλ)

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:40 pm


Το 10ο τουρνουά μαχητικών τεχνών Δημητσάνας

Afisa-tournoua-maxitikon-24

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου  στις 19:00 στο θέατρο Δημητσάνας, το 10ο  τουρνουά μαχητικών τεχνών στο θέατρο Δημητσάνας.

Δείτε την αφίσα 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:21 pm


Ευρωεκλογές: Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Λήγει το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ψηφοφόροι που διαμένουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής με επιστολική ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 17:00.

Για να είναι εντός της προθεσμίας, το εκλογικό υλικό πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της εταιρείας κούριερ και έως την Τρίτη 4 Ιουνίου στην περίπτωση που ο φάκελος κατατεθεί απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αν ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων, επιστρέφεται στον αποστολέα χωρίς να ανοιχτεί. Σε αυτή την περίπτωση όπως και για όσους δεν στείλουν καθόλου τον φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμενοι την ημέρα των εκλογών, μετά τις 11.00 το πρωί.

Για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού η αντίστοιχη προθεσμία έληξε στις 28 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:21 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14405 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14405  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας