Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού: «Δίνεις χαρά και η χαρά είναι η επιβράβευσή σου» (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).
H Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Τρίπολης κυρία Ελένη Καλαποδά μίλησε για την ημέρα και έστειλε το μήνυμά της στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Εθελοντές του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. Τρίπολης.

«Δίνεις χαρά και η χαρά είναι η επιβράβευση σου»

H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την ξεχωριστή εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΣ/ΕΗ και όσα αυτή σηματοδοτεί, εμπνέοντας, ενθαρρύνοντας και προωθώντας ένα ευρύ πλέγμα ανθρωπιστικών δράσεων που προσφέρουν φροντίδα και συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της συστηματικής προσπάθειας, μιας προσπάθειας στενά συνδεδεμένης με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας, βρίσκονται διαχρονικά οι Εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών), οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά τη σημερινή ημέρα τις χιλιάδες των εθελοντών του, όπως και τα εκατοντάδες καταξιωμένα επαγγελματικά του στελέχη, παραμένοντας σε ετοιμότητα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για την αντιμετώπιση κάθε είδους ανθρωπιστικής ανάγκης που προκύπτει.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Στην τελετή θα τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο, με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης. (δείτε την εκδήλωση ΕΔΩ)

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Video of ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 2:47 pm


Πάσχα 2024 με δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς στην Πελοπόννησο - Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια

Δεκάδες χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που επέλεξαν την Πελοπόννησο για τις εορτές του Πάσχα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Παραχωρησιούχου Εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Από τη μία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη ο οποίος εγγυάται ένα ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι και από την άλλη το ότι η γιορτή του Πάσχα που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά, δημιούργησαν ευνοϊκές προϋποθέσεις έτσι ώστε ο Μοριάς να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2023.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φέτος από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Παρασκευή, πέρασαν από τα διόδια του Σπαθοβουνίου 85.500 οχήματα. Την ίδια περίοδο το 2023 από το ίδιο σημείο, την ανάλογη εποχή είχαν περάσει 81.400 οχήματα.

Η αύξηση το 2024 σε σχέση με το 2023 είναι στο 5,1%

Να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα δοθούν μετά το πέρας της εβδομάδας του Πάσχα στις 13 Μαΐου.

Παραθέτουμε τα στοιχεία από προηγούμενα έτη.

Το 2023 από τα διόδια της Νεστάνης πέρασαν τη Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο 62.000 αυτοκίνητα.

Το 2022 από τα διόδια της Νεστάνης πέρασαν από τη Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο 62.000 αυτοκίνητα.

Το 2019 είχαν περάσει τα διόδια της Νεστάνης 65.000 αυτοκίνητα, όμως εκείνη τη χρονιά το Πάσχα συνέπεσε με την αργία της Πρωτομαγιάς. Το 2018 είχαν περάσει από τα διόδια της Νεστάνης 58.000 αυτοκίνητα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 2:08 pm


Ο Κασσελάκης ζητεί από τους πολίτες να ενημερώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Κάλεσμα στους πολίτες και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να αναφέρουν τα προβλήματα που συναντούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι ξεκινάει μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει:

«Μπες στο isyriza και ενημέρωσέ μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής ξεκινάει».

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 2:00 pm


Φωτιά στον κάμπο στο χωριό Κάψια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου στο χωριό Κάψια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η φωτά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 13:05.

Καίει χαμηλή βλάστηση και καλαμιές, στην περιοχή που βρίσκονται τα μάρμαρα «Βλάμης»

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής , καθώς και 1 όχημα πεζοπόρο.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:55 pm


Η παραμονή της εορτής του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στη Σίταινα (pics,vid)

Παραμονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σίταινα.

Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφοράς, παρουσία πλήθους κόσμου και του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας  κ. Γιώργου Καμπύλη , του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ κ. Παναγιώτη Κολοστούμπη , του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Καμπουρολιά, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Αρετής Μπάρλα κ Του Προέδρου της Κοινότητας Πλατάνου κ Ιωάννη Πετρίδη.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο από την ανάρτηση του Πέτρου Αλοίμονου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:24 pm


Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας (pics)

Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Άγιο Ιωάννη της Βόρειας Κυνουρίας με τον Δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη να στέλνει τις δικές του ξεχωριστές ευχές.

Αναλυτικά

Άγιος Ιωάννης Θεολόγος στον Άγιο Ιωάννη Αρκαδίας!

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!!!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:05 pm


Επετειακή εκδήλωση στο Περθώρι

Ο Δήμος Τρίπολης και το Τοπικό Συμβούλιο Περθωρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την επέτειο μνήμης των Περιθωριτών αγωνιστών που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι την 20η Μαϊου 1825, στο Μανιάκι Μεσσηνίας,

Ο Δήμαρχος Κων/νος Τζιούμης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 12 Μαίου 2024

ώρα 07:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Περθωρίου 

ώρα 09:30 - Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Παπαγιώργη Πουρνάρα 

- Ομιλία από τον Ιωάννη Γαλιώτο, φιλόλογο 

- Κατάθεση στεφάνων - τήρηση σιγής - Εθνικός "Υμνος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:00 pm


Ο «χάρτης» των εισοδημάτων στην εφορία - Πόσοι είναι οι Έλληνες κροίσοι

Eurokinissi

Μηνιαία εισοδήματα έως 840 ευρώ δήλωσε στην εφορία η πλειονότητα των φορολογούμενων ενώ στη κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται 1.214 φορολογούμενοι με εισοδήματα πάνω από 75.000 ευρώ το μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από την επεξεργασία 6.560.865 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2023.

Ειδικότερα, από την ακτινογραφία των εισοδημάτων προκύπτει,

- Το 52,8% των φορολογουμένων δηλαδή 3,46 εκατ. άτομα δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν ένας στους δυο που υπέβαλε πέρυσι φορολογική δήλωση ενώ 2,5 εκατ. βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

- Αυξήθηκε σε 780.900 από 659.258 το 2022 ο αριθμός των φορολογουμένων που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.

- Σχεδόν το 64% των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με τα συνολικά εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα να ανέρχονται σε 5,1 δισ. ευρώ.

- Ο αριθμός των νοικοκυριών που ανήκουν στη μεσαία τάξη δηλαδή στη ζώνη εισοδημάτων από 20.000 έως 50.000 ευρώ αυξήθηκε σε 1.286.272 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα για τον «χάρτη» των εισοδημάτων στην εφορία, με τους πλούσιους και τους φτωχούς

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 1:00 pm


Έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι - Από την αρχή η δίκη

Eurokinissi

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς μετά την έφεση που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, εκτός από το σκέλος που αφορούσε στην καταδίκη του ηλικιωμένου από την αυλή του οποίου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας που παρενέβη αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης που εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων και σόκαρε τους πολίτες, προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

in.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 12:45 pm


Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Ακόβου

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Ακόβου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γόρτυνος κι Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

Την Δευτέρα του Πάσχα ( 06 Μαΐου) είχαμε την ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία , επί την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κι Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, στον περικαλλή εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακόβου, όπου πραγματοποιείται το έθιμο του Κουρμπανιού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος κήρυξε τον Θείο λόγο . Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Αγίου Γεωργίου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την πίστη και την μαρτυρία του Αγίου για να έρθουν πιο κοντά στον Χριστό και να τον αγαπήσουν θυσιαστικά. Ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και να έχουν πάντα στην καρδιά τους τον Χριστό !

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος ευλόγησε το κουρμπάνι που είχαν μαγειρέψει οι ντόπιοι και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ακόβου π. Γεώργιο Σπανό για την πρόσκληση στην Ιερά Πανήγυρη, δίνοντας του ευχές για μακροημέρευση και καλή διακονία.

Στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχόμενοι και συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Καρσαμπάς, ο εφημέριος του Ακόβου Ιερέας π. Γεώργιος Σπανός κι ο διάκονος π. Δημήτριος Πολυχρονόπουλος. Επιπροσθέτως, στην Ιερά Πανήγυρη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μιχόπουλος Κώστας, ο Αντιδήμαρχος Φαλαισίας κ. Αθανασόπουλος Σταύρος και λοιποί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαλόπολης. Επίσης, παρίστανται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου κ. Τζούβελης Γεώργιος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων. Τέλος ,πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να προσκυνήσει τον Άγιο Γεώργιο και να λάβει την ευχή του Μητροπολίτου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας που λάμπρυνε με την παρουσία του την Ιερά μας Πανήγυρη κι λάβαμε την Ευλογία του κι την Θεία Χάρη ! Ευχόμαστε ο Άγιος Γεώργιος να του χαρίζει πολλά έτη για να ποιμαίνει την Μητρόπολή μας !
Χριστός Ανέστη ! Χρόνια πολλά !

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 12:30 pm


Αρκαδία: Ένα αξέχαστο, παραδοσιακό Πάσχα (pics,vid)

To Πάσχα στην Αρκαδία ήταν πράγματι ξεχωριστό. Μετά από χρόνια η Τρίπολη, το Λεωνίδιο, ο Τυρός, κατακλύστηκαν από επισκέπτες και σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες σε όλους τους δήμους. Όλα τα χωριά από άκρη σε άκρη στον νομό γιόρτασαν την Ανάσταση του Θεανθρώπου και οι χιλιάδες επισκέπτες συνέρρεαν στους ναούς για να λάβουν το Άγιο Φως, ενώ οι καμπάνες ακούστηκαν χαρμόσυνες με το Χριστός Ανέστη.

Στη Νότια Κυνουρία ο ουρανός γέμισε με αερόστατα, που φώτισαν τη νύχτα, σκορπίζοντας το αναστάσιμο μήνυμα.

Στα χωριά έκαψαν τον προδότη Ιούδα το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα του Πάσχα στη Νεστάνη γιόρτασε ο Αϊ-Γιώργης.

Το ArcadiaPortal.gr κατέγραψε με τους απεσταλμένους ρεπόρτερ τα μεγάλα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις μέρες του Πάσχα στον νομό και τις συγκέντρωσε όλες σε μία ανάρτηση. Φυσικά πολλές ήταν και οι εκδηλώσεις που έγιναν γνωστές μέσω των δικών σας αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν κατανυκτική, όπως κάθε χρόνο. Πλήθος κόσμου τη Μεγάλη Παρασκευή έξω από τις εκκλησίες περίμενε τον επιτάφιο, να τον ακολουθήσει στην καθιερωμένη περιφορά και να ακούσει τα Εγκώμια από τις χορωδίες.

Μεγάλη Παρασκευή

Οι Επιτάφιοι

Δείτε τους στολισμένους επιτάφιους του δήμου Τρίπολης

Οι στολισμένοι Επιτάφιοι τον ενοριών του Λεωνιδίου

Οι στολισμένοι επιτάφιοι από τον Τυρό και τα Μέλανα

Οι στολισμένοι επιτάφιοι της Γορτυνίας

Στην Καρύταινα έφτιαξαν πιστό αντίγραφο του αυθεντικού Επιταφίου από την Οδησσό το 1895

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο Παράλιο Άστρος

Περιφορά Επιταφίων

Αποκαθήλωση στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας στην Τρίπολη

Τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής από την Χορωδία Τρίπολης

Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου Χριστού στη Βλαχέρνα

Η κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου

Η περιφορά του Επιταφίου και το κάψιμο του Ιούδα στην Ασέα Αρκαδίας

Η περιφορά του Επιταφίου από τον ΙΝ Τιμίου Προδρόμου Λαγκαδίων

Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά του Επιταφίου στη Βλαχέρνα

Η περιφορά του Επιταφίου στη Λίμνη Μαντινείας

Περιφορά επιταφίων συνοδεία καϊκιών στον Τυρό

Η περιφορά του Επιταφίου στην Επισκοπή Τεγέας

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σίταινα

Η περιφορά του Επιταφίου στο Ξηροπήγαδο

Η περιφορά Επιτάφιων στο Λεωνίδιο

Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο τα χωριά μας γέμισαν με κόσμο και οι πιστοί συνέρρευσαν στις εκκλησίες για το «Χριστός Ανέστη».

Η πρώτη Ανάσταση στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Το μήνυμα του αερόστατου στο Λεωνίδιο

Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Ανάσταση στην Νεστάνη

Ανάσταση στον Αγιάννη Κυνουρίας

Ανάσταση στο Λεωνίδιο 2024

Κυριακή του Πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα στην Τρίπολη θύμισε τις παλιές εποχές, που η πόλη πλημμύριζε με κόσμο και το γλέντι στην πλατεία Άρεως φούντωνε για τα καλά.

Πάσχα στην Τρίπολη 2024

Γλέντι με πασχαλινά εδέσματα και ζωντανή μουσική στην πλατεία Βαλτετσίου στην Τρίπολη
 

Η Γιορτή της Αγάπης

Η πτήση ενός αερόστατου πάνω από το Λεωνίδιο

Αερόστατο με μήνυμα κατά του bullying πέταξαν στο Λεωνίδιο

Η γιορτή της Αγάπης στο Λεωνίδιο

Το κάψιμο του Ιούδα:

Πλήθος κόσμου στο Λεβίδι για το κάψιμο του Ιούδα

Το κάψιμο του Ιούδα στα Παραδείσια Μεγαλόπολης

Δευτέρα του Πάσχα

Με πλήθος κόσμου αναβίωσε το εντυπωσιακό, αρχαίο έθιμο του Αϊ-Γιώργη στη Νεστάνη

 

Του Αγίου Γεωργίου στην Πιάνα τιμώντας τις παραδόσεις

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο Δρακοβούνι

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Πράσινο Γορτυνίας

Βίντεο από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου Γουλά στην Νεστάνη

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Τρόπαια Γορτυνίας

Το κάψιμο του Ιούδα στα Παραδείσια Μεγαλόπολης

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 12:00 pm


Παρουσίαση του βιβλίου «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας» στο Μεγάλο Καφενείο

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας» της Δέσποινας Αυγουστινάκη την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη στις 20:00.

Λεπτομέρειες στην αφίσα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:44 am


Το ΔΣ Τρίπολης για την απώλεια του Ιωάννη Β. Ψυχογυιού

Στην Τρίπολη σήμερα στις 8 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30΄ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε δια περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση, ύστερα από την αρ. πρωτ. 14372/8-5-2024 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστόπουλου Γεωργίου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06.10.2023 τεύχος Α’) και ισχύει.

Παρών στη Συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης Κωνσταντίνος.

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, αφού σε σύνολο 35 μελών συμμετείχαν 35 και ονομαστικά οι:

    Αναστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος Δ.Σ.)
    Κοσκινάς Δημήτριος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.)
    Βαρδιάμπασης Βασίλειος
    Κορώνη - Παπαντωνίου Κλημεντίνη Κλειώ
    Κανελλόπουλος Αλέξανδρος
    Χατζόπουλος Στέφανος
    Παναγοπούλου Γεωργία
    Κούρος Ηλίας
    Μακαρούνης Δημήτριος
    Λαγός Γεώργιος
    Οικονομόπουλος Γεώργιος
    Χασάπης Ιωάννης
    Κοττής Βασίλειος
    Αγγελοπούλου Σταματίνα
    Παπαδάτος Ιωάννης
    Καρούντζου Ελένη
    Αντωνόπουλος Ευάγγελος
    Πετρόπουλος Ειρηναίος

    

    Καραλής Θεόδωρος
    Σταθούλη Θεοδώρα
    Κατσαφάνας Κωνσταντίνος
    Φράγκου Μαρία
    Σμυρνιώτης Ιωάννης
    Τρουπής Ιωάννης
    Κατσίρης Ιωάννης
    Παρασκευόπουλος Ιωάννης
    Μπουρτσουκλής Αγαμέμνων
    Γεωργακόπουλος Γεώργιος
    Παπαδημητρίου Σωτήριος
    ΒέρροςΓεώργιος
    Συνοδινού Λυγερή
    Νικήτας Ευάγγελος
    Αγγελάκος Ηλίας
    Ψυχογυιός Βασίλειος
    Γούργαρης Ευάγγελος

Στη Συνεδρίαση παρευρέθηκε επίσης ο δημοτικός υπάλληλος κ. Παναγόπουλος Ιωάννης, υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών.

Πριν από τη συζήτηση του θέματος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι πρέπει το Σώμα ν’ αποφανθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύουν για το κατεπείγον αυτού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα απεφάνθη για το κατεπείγον της συνεδρίασης και απεδέχθη τη συζήτηση του θέματος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστόπουλος Γεώργιος αναφερόμενος στο θάνατο του Ψυχογυιού Ιωάννη είπε τα ακόλουθα:

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας την κοινωνία της Τρίπολης αποχαιρετά σήμερα τον Ιατρό Ιωάννη Ψυχογυιό έναν ενεργό πολίτη, του οποίου η διαδρομή και η δράση υπήρξε σημαντική.

Έναν άνδρα αυτοδιοικητικό που εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος για τα έτη 1985-1986, Δημοτικός Σύμβουλος Τριπόλεως με το ψηφοδέλτιο Δημητρίου Κωνσταντόπουλου για δύο τετραετίες, 1987-1990 και 1991-1994 & διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριπόλεως δύο έτη, 1987-1988.

Έναν άνδρα που υπηρέτησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, με ήθος, με αίσθηση του καθήκοντος και της κοινωνικής συμμετοχής.

Άνθρωπος της προσφοράς με πίστη σε όσα πρέσβευε, κέρδιζε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης για τους συνεχιστές του έργου του.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και εκπροσωπώντας το Δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό Παράδεισο.

Ύστερα από τα ανωτέρω

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

    Να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εξόδιο ακολουθία.

    Να εκφωνηθεί Επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Να εκφρασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων στην οικογένεια του εκλιπόντος.

    Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.

    Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Αιωνία του η Μνήμη

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 225/2024.

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη

του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:34 am


«Κασσελακικός» δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος - «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να με πείσει για να τον ψηφίσω»

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Κασσελακικός» δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός της ΝΔ ο οποίος έχει ενταχθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως αναφέρουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στα dikaiologitika.gr:

Κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν να γελοιοποιήσουν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και, κυρίως, να υποβαθμίσουν την πρόσληψή του από τον Στέφανο Κασσελάκη στην έμμισθη θέση της ανάλυσης των δημοσκοπήσεων και της διαμόρφωσης στρατηγικής.

«Είμαι Κασσελακικός, δεν είμαι ακόμα ΣΥΡΙΖΑίος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να με πείσει για να τον ψηφίσω» λέει ο ίδιος. Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Κώστα Καραμανλή συνομιλεί απευθείας με τον Στέφανο Κασσελάκη και για τα διαδικαστικά με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου Μανώλη Καπνισσάκη, ενώ τα γραφεία του είναι μακριά από την Κουμουνδούρου, όπως και άλλων συνεργατών του Κασσελάκη, που ουδείς γνωρίζει από τα στελέχη της Κουμουνδούρου ποιοι είναι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:20 am


Το κλάσμα...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:06 am


Λεωνίδιο: Αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Νικόλαου Καραμάνου

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Εμμανουήλ Δολιανίτης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σήμερα Τετάρτη 08/05/2024 και ώρα 19:30 στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Νικόλαου Καραμάνου, η οποία θα τοποθετηθεί στην πλατεία Ηρώου.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Νικόλαο Γεωργίου και είναι δωρεά των Ελλήνων της διασποράς της Η.Π.Α., με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ιωάννου Κατσίγκρη και εκπροσώπους τους κύριους Νικόλαο Μερικάκη & Κωνσταντίνο Τροχάνη.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:49 am


Κινεζικό δίκτυο e-shop εξαπάτησε πάνω από 800.000 Ευρωπαίους και Αμερικανούς

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πάνω από 800.000 καταναλωτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως έδρα τους την Κίνα.

Όπως αποκαλύπτει ο Guardian το βρετανικό Chartered Trading Standards Institute περιέγραψε ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες του είδους της, με 76.000 ψεύτικες ιστοσελίδες e-shop που δημιουργήθηκαν.

Τα δεδομένα που εξετάστηκαν από δημοσιογράφους και ειδικούς πληροφορικής δείχνουν ότι το δίκτυο αυτό είναι εξαιρετικά οργανωμένο, τεχνικά άρτιο - και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace και Prada, καθώς και πολλές άλλες premium μάρκες.

Την ίδια στιγμή, οι διάθεσιμες γλώσσες από αγγλικά έως γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά και ιταλικά που μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες στους ιστότοπους, δεν προμηνύουν με τίποτα ότι πρόκειται για απάτη.

Ωστόσο, οι ιστότοποι δεν έχουν καμία σχέση με τις μάρκες που ισχυρίζονται ότι πωλούν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταναλωτές που μίλησαν για την εμπειρία τους δήλωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα προϊόν.

Τα πρώτα fake e-shop του δικτύου φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν το 2015. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διεκπεραιωθεί περισσότερες από ένα εκατ. «παραγγελίες», σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, οι απατεώνες πίσω από αυτό το δίκτυο φέρεται να προσπάθησαν να αρπάξουν έως και 50 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πολλά από αυτά τα e-shop έχουν «κατέβει», αλλά το ένα τρίτο από αυτά - περισσότερα από 22.500 - εξακολουθούν να λειτουργούν.

Ο σύμβουλος της SR Labs, Matthias Marx, περιέγραψε το μοντέλο ως «franchise». Είπε ότι: «Η βασική ομάδα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη λογισμικού, την ανάπτυξη backend και την υποστήριξη της λειτουργίας του δικτύου. Οι δικαιοδόχοι διαχειρίζονται τις καθημερινές λειτουργίες των καταστημάτων».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:42 am


Η ΔΕΕΠ Αρκαδίας για την απώλεια του Ιωάννη Ψυχογυιού

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε  το θάνατο  του Πρώην Προέδρου ΝΟΔΕ Αρκαδίας Ιωάννη Ψυχογυιού.

Η ΔΕΕΠ Αρκαδίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .

Το έργο και το ήθος του θα αποτελούν πάντα παράδειγμα για εμάς τους συνεχιστές του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα.  

Για τη ΔΕΕΠ  ΝΔ Αρκαδίας

Η πρόεδρος

Βάλια Μαυραϊδοπουλου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:32 am


Ο Παναρκαδικός κρίνει την κατηγορία που θα παίζει του χρόνου ο Αετός Δάρα

Ο Αετός Δάρα στην πρώτη του ποδοσφαιρική χρονιά άγγιξε το πρωτάθλημα και ουσιαστικά έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες με τον Απόλλωνα Τυρού να είναι αυτός που τελικά πανηγύρισε την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, ο νεοσύστατος σύλλογος τρέφει σοβαρές ελπίδες ακόμα για να βρεθεί στην Α’ Αρκαδίας και οι ελπίδες αυτές έρχονται μέσω του Παναρκαδικού με τους ανθρώπους του Δάρα να έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για το τι θα κάνει το τριφύλλι.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Παναρκαδικός πάρει τελικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική τότε αυτόματα ο Αετός Δάρα θα πάρει με την σειρά του το εισιτήριο ανόδου για την Α’ Αρκαδίας από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νομού μας για τον καταρτισμό των ομάδων σε Α’ και Β’ Αρκαδίας έρχεται συνεπώς σε πλήρη συνάρτηση από τι θα κάνει ο Παναρκαδικός στα μπαράζ ανόδου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:29 am


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στο ΔΑΚ Τρίπολης

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος»  στο ΔΑΚ Τρίπολης, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Το φεστιβάλ αναμένεται να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις των αθλητών των ριπτικών αγωνισμάτων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Μανώλη Μανωλόπουλο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος της Άνοιξης από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Ο Δήμος Τρίπολης, αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό, αποφάσισε να τον τιμήσει δίνοντας στο Φεστιβάλ Ρίψεων το όνομά του.

Αναλυτικά τα αγωνίσματα που θα γίνουν είναι τα παρακάτω:

Κ16 (ΑΓΟΡΙΑ) (2007 – 2008): ΣΦΥΡΑ (4 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3 κ)

Κ16 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (2007 – 2008): ΣΦΥΡΑ (3 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ)

Κ18 (ΑΓΟΡΙΑ) (2005 – 2006): ΣΦΑΙΡΑ (5 κ) – ΣΦΥΡΑ (5 κ), ΔΙΣΚΟΣ (1.5 κ)

Κ18 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (2003 – 2004): ΣΦΥΡΑ (3 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3Κ)

ΕΦΗΒΩΝ (2003 – 2002): ΣΦΥΡΑ ( 6 κ.) – ΣΦΑΙΡΑ ( 6 κ.)

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2000 – 2002): ΣΦΥΡΑ (7.260 κ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1999 και μεγαλύτερες): ΣΦΑΙΡΑ (4 κ.) – ΣΦΥΡΑ (4 κ.) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ (600 γρ.)

ΑΝΔΡΩΝ (1999 και μεγαλύτεροι): ΣΦΑΙΡΑ ( 7.260 κ.) – ΣΦΥΡΑ ( 7.260 κ.) ΔΙΣΚΟΣ ( 2 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ ( 800 γρ.)

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:22 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας