Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σκρέκας: Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή

Για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία μίλησε το πρωί του Σαββάτου 1/6 υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. «Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή» επεσήμανε και αναφέρθηκε στην παύση του μέτρου της μόνιμης μείωσης των τιμών στα σούπερ μάρκετ.

«Να ξεκινήσουμε με κάτι βασικό, χθες η Eurostat, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ανακοίνωσε τον πληθωρισμό των χωρών της Ευρώπης για τον προηγούμενο μήνα. Εκεί η Ελλάδα έχει μια πολύ σημαντική πτώση του πληθωρισμού από το 3,2 στο 2,3%, δηλαδή ο γενικός δείκτης τιμών μέσα σε ένα μήνα μειώθηκε κατά 30% περίπου. Επίσης και ο πληθωρισμός τροφίμων μειώνεται στην Ελλάδα από το 4,8 στο 2,4%. Ωστόσο εμείς δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την προσπάθεια να δούμε τις τιμές στα ράφια να σταθεροποιούνται και σιγά – σιγά να υπάρχει αποκλιμάκωση» είπε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Η μόνιμη μείωση τιμής αφορούσε 1.500 προϊόντα, αντίθετα όμως η μόνιμη μείωση τιμής για 15% μέσα από μέτρα τα οποία έχουμε περάσει που αφορά απορρυπαντικά σπιτιού, καθαριστικά, προϊόντα ατομικής φροντίδας, βρεφικές πάνες είναι για 4 χιλιάδες προϊόντα κι εκεί μειώνεται κατά 15% μεσοσταθμικά η τιμή καταλόγου. Από εδώ και πέρα όλα τα προϊόντα, τα οποία χθες αγοράζετε μια συγκεκριμένη τιμή, προφανώς τα περισσότερα προϊόντα κι αύριο θα τα αγοράζετε και στην ίδια τιμή. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ έχουμε αποκλιμάκωση τιμών» σημείωσε.

Ερωτηθείς ο υπουργός γιατί δεν συνεχίζεται το συγκεκριμένο μέτρο καταπολέμησης της ακρίβειας απάντησε «έχουμε φέρει πια οριζόντια μέτρα που αφορούν 25 χιλιάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή».

«Έχουμε και ένα νέο ”όπλο” στα χέρια των καταναλωτών είναι ο e-katanalotis. Προφανώς υπάρχει ακρίβεια και δυσκολεύονται τα νοικοκυριά. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά με τα μέτρα που έχουμε πάρει να προμηθεύονται τα βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:27 pm


Έρχεται το πέμπτο Θερινό Σχολείο Δημητσάνας για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου

21 - 28 Ιουλίου 2024

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από κοινού με την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στη Δημητσάνα το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική: 

«Διαφυλάσσοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις»
Συμμετοχή: https://forms.gle/47SxjNfxpzwx9vRi7

Τα θέματα του φετεινού Θ.Σ. είναι πολύ ενδιαφέροντα για την περιοχή μας, καθώς περιλαμβάνουν καλές πρακτικές για τη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη, με παραδείγματα Γαστρονομίας, Λαϊκής Τέχνης, Πολιτιστικών Διαδρομών και Αγροτουρισμού, θέματα στα οποία εστιάζει και το Διασυνεδριακό στην προσπάθειά του για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ορεινής Αρκαδίας.
Οι εισηγήσεις είναι ανοικτές για παρακολούθηση, ως ακροατές, σε όλους.

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, ολόκληρη η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Δημητσάνα και στις Ψηφιακές Εφαρμογές. 
Θα γίνουν Συζητήσεις με τους Κατοίκους και Ηχητικός Περίπατος, με χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:26 pm


Kantar: Αυτά είναι τα 50 ισχυρότερα brands στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ

Eurokinissi

Καλά κρατάει η ισχυρή θέση που κατέχουν τα ελληνικά brands στα σούπερ μάρκετ καθώς σύμφωνα με την την έκθεση Brand Footprint 2024 της Kantar, που δημοσιοποιήθηκε αυτές τις ημέρες κατέχουν την πλειοψηφία στην σχετική λίστα. Μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το σήμα "Παπαδοπούλου" το οποίο κατάφερε να απομακρυνθεί και άλλο από την Coca- Cola η οποία βρισκόταν στην κορυφή έως το 2022. 

Από τα συνολικά 50 προϊόντα της λίστας τα 35 έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εάν παραμένουν σήμερα σε ελληνικά χέρια ή έχουν εξαγοραστεί από πολυεθνικές.

Διαβάστε περισσότερα για τα 50 ισχυρότερα brands στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:00 pm


Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β', αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων

Τελετή ορκωμοσίας 29 συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρας.

Τα ξίφη στους 29 νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσαν o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, παρουσία της Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Παναγιώτας Θερμογιάννη και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή, ο οποίος εν συνεχεία ανάγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στο πλαίσιο της τελετής επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε 3 στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Α΄ Ανατολικής Αττικής, κα Ελένη Καραγεωργοπούλου και κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, ο κ. Γεώργιος Γρηγορίου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κα Βασιλική Καβαλλάρη. 

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος Μιχαήλ Πλουμής, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Πλοίαρχος Χρήστος Καλόγρηας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Ταξίαρχος Γρηγόριος Διόλατζης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος Χρήστος Καστάνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Αστυνόμος Β’ Κώστας Βέης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Διευθυντές αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών και  Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και άλλοι Ανώτατοι Αξιωματικοί. 

Επιπλέον, παρέστησαν οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Χθες, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτα Θερμογιάννη, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή απένειμε τα πτυχία στους 32 αποφοιτούντες του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, οι αποφοιτούντες ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στα Τμήματα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών περίπου. Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικών και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:29 pm


Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς την Τρίτη Ηλικία αποτελεί προτεραιότητά μας (pics)

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα (στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας) χθες Παρασκευή 31 Μαΐου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κλειώ  Κορώνη - Παπαντωνίου σε ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνει:

Tο κτίριο του πρώην δημαρχείου Τεγέας, θα λειτουργεί ως κέντρο υγιούς γήρανσης όπου ειδικευμένο προσωπικό θα ενημερώνει, θα ευαισθητοποιεί και θα προωθεί δράσεις για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και την υγιή ενεργή γήρανση.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς την Τρίτη Ηλικία αποτελεί προτεραιότητά μας, επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή, με τους δημότες μας ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους σε θέματα πρόληψης.

Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα ”Μ. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο” και στην κα. Στασινοπούλου για την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού εγχειρήματος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:06 pm


Ποιες οδοί θα είναι κλειστές στην Τρίπολη τη Δευτέρα

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα στις 3/6/2024  θα είναι  κλειστή  η οδός Μακεδονίας από το ύψος της οδού Χατζηχρήστου έως το ύψος της οδού Τρικόρφων και η οδός Σεραγίου από το ύψος της οδού Παπαρρηγοπούλου έως το ύψος της οδού Ερυμάνθου  από τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο. Παρακαλούμε τους
οδηγούς με σταθμευμένα οχήματα στα σημεία αυτά, όπως τα απομακρύνουν λόγω των εργασιών.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:54 pm


Κ. Βλάσης: Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο (vid)

Για τις ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα για τη σημασία της επιστολικής ψήφου, αλλά και τη σημασία του να μην εφησυχάσουν οι πολίτες και να προσέλθουν στην κάλπη, στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία «θα φτάσει και θα ξεπεράσει το στόχο του 33%». «Για να γίνει, όμως, αυτό απαιτείται εγρήγορση και ο όποιος εφησυχασμός είναι αδικαιολόγητος», επεσήμανε.

«Οι Ευρωεκλογές αποτελούν διπλό στοίχημα για την ενίσχυση της φωνής της Ελλάδας στην Ευρώπη και την εμπέδωση της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ακόμα, κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν «χαλαρά»: «Η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή, γιατί είναι πολλά και σημαντικά αυτά που τα επόμενα χρόνια θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε δυνατή εθνική φωνή».
 

Διά της αποχής δεν πετυχαίνεις τίποτα πέρα από το να μην ακούγεται η φωνή σου
 

Ο κ. Βλάσης είπε ότι η Ελλάδα διανύει περίοδο σταθερότητας με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε: «Η Κυβέρνησή μας εφαρμόζει ήδη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα. Η Ελλάδα του 2024 είναι μια χώρα καλύτερη και πιο ισχυρή από αυτή που παραλάβαμε το 2019. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, για να συνεχίσουμε την πορεία αυτή προς ένα καλύτερο αύριο».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αποχώρησε από συνέντευξη, είπε: «Η στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι σε δημοσιογράφους αποδεικνύει ότι τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η δημοσιογραφία a la carte. Στη Νέα Δημοκρατία σεβόμαστε την ανεξαρτησία του Τύπου και γι ’αυτό συμμετέχουμε παντού και απαντάμε στα πάντα».

 

Μπροστά στην κάλπη οι πολίτες οφείλουν να αναρωτηθούν ποιον θέλει να τους εκπροσωπεί

Video: 

Ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης στα Parapolitika 90,1FM (31/5/2024)

Video of Ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης στα Parapolitika 90,1FM (31/5/2024)

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:49 pm


Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά στην Γυναικεία ομάδα του Αστέρα

Η Γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποίησε στο ντεμπούτο της στην Α’ Εθνική σπουδαία ποδοσφαιρική σεζόν φωνάζοντας πως είναι η νέα δύναμη που έρχεται.

Οι κιτρινομπλέ τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλη την περίοδο και μάλιστα στην πρώτη τους χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα ο σχεδιασμός στον Αστέρα Τρίπολης έχει ξεκινήσει και είναι σε πλήρη εφαρμογή έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:27 pm


Μία σύλληψη στο Λουτράκι για εκκρεμή δικαστική απόφαση

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (31.5.2024) το βράδυ, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:25 pm


Υπογραφή Συμφωνίας Ελλάδας - Κατάρ περί συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Συμφωνία για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας, υπεγράφη μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ, υπέγραψαν τη Συμφωνία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani στην Ελλάδα, θέτοντας τα θεμέλια για μια στενότερη σχέση στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η Συμφωνία εστιάζει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως της εξάπλωσης του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, της διεθνούς παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και της τρομοκρατίας. Παράλληλα, και οι δύο χώρες μέσω της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας δεσμεύονται να προωθήσουν διμερείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και στην ενίσχυση της ασφάλειας, στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας.

Η υπογραφή της παρούσας Συμφωνίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία για την καταπολέμηση:
•    του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης μετανάστευσης και του ηλεκτρονικού εγκλήματος,
•    της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της,
•    της παράνομης εμπορίας έργων τέχνης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, καθώς και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Η εν λόγω Συμφωνία καλύπτει και τομείς, όπως:
•    η παραγωγή και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών,
•    τα χρηματοοικονομικά και οικονομικά εγκλήματα, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η διαφθορά και η απάτη,
•    η παράνομη διακίνηση όπλων και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:00 pm


Η πορεία του Αστέρα μέσα από τους αριθμούς

Ο Αστέρας Τρίπολης τερμάτισε την εφετινή χρονιά στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Super League.

Η αρκαδική ομάδα έφτασε κοντά στην είσοδο της στα play off αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι αρκέστηκε στην συμμετοχή της στα play out.

Σας παρουσιάζουμε ένα μέρος από το κομμάτι των αριθμών που αποτυπώνουν την πορεία των κιτρινομπλέ στο πρωτάθλημα.

36 γκολ σε 252 τελικές, 29 ασίστ, 995 πάσες, 914 λάθη, 71 κίτρινες και καμία απευθείας κόκκινη, με 5 αποβολές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:34 pm


Οπαδοί βανδάλισαν την πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Τρίπολη (pics,vid)

Το θέμα των γκράφιτι που «βεβηλώνουν» κτίρια και υποδομές το έχουμε θίξει ουκ ολίγες φορές, ωστόσο ακόμα και μετά τις νουθεσίες γονέων ή εκπαιδευτικών ορισμένοι εξακολουθούν να ασχημαίνουν δυστυχώς την όψη της πόλης. Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε λοιπόν, θίγουμε και πάλι το εν λόγω θέμα και αυτό διότι πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Και για να μην δημιουργηθεί σύγχυση, δεν μιλάμε για το γκράφιτι ως τέχνη, το οποίο όχι μόνο δεν προσβάλλει αλλά ομορφαίνει την κατήφεια της πόλης δίνοντας άλλο «χρώμα». Ωστόσο, άλλο είναι ένα έργο τέχνης του δρόμου φτιαγμένο από ανθρώπους που το κατέχουν, το γνωρίζουν και ξέρουν πού και πώς πρέπει να το χειρίζονται, κι άλλο οι μουντζούρες.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν καταστρέψει εκτός από την επιγραφή της πλατείας, τα παγκάκια, τις μάντρες, τους κάδους απορριμμάτων την στάση λεωφορείου και γενικά την περιοχή γύρω από την πλατεία.

Ζητήσαμε από τον κ. Νίκο Τσιαμούλο πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Περιοχής Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» να μας μιλήσει για τον βανδαλισμό της πλατείας και για το αν ο Σύλλογος προτίθεται να προβεί στον καθαρισμό της.

Ο κ. Τσιαμούλος μίλησε γενικά για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα γκράφιτι στην Τρίπολη, τονίζοντας ότι στην πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης» συχνά προκαλούνται ανάλογες ζημιές.

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος με αφορμή και τον εορτασμό Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας τον Σεπτέμβριο προχωρεί σε εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού της πλατείας, αλλά αμέσως σημειώνονται ξανά βανδαλισμοί.

Τα παιδιά που κάνουν τα γκράφιτι να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας για να κάνουμε κάτι όμορφο και δημιουργικό για την πλατεία

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που ετοιμάζει ο Σύλλογος για την αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάδειξη της πλατείας και σύντομα θα την καταθέσει στον δήμο Τρίπολης.

Κλείνοντας, όπως αποκάλυψε, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διοργανωθούν λαμπρές εκδηλώσεις με επίσημους προσκεκλημένους για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τσιαμούλος για τον βανδαλισμό της πλατείας Φιλικών

Video of ArcadiaPortal.gr Τσιαμούλος για τον βανδαλισμό της πλατείας Φιλικών

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:10 pm


Οι αλλαγές στο νυχτερινό ρεύμα

Στις 7 το πρωί, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην ημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου αρχίζει να υποχωρεί καθώς αυξάνεται η συμμετοχή των φωτοβολταϊκών στην κάλυψη του φορτίου, που εκτοπίζει τις ακριβότερες θερμικές μονάδες. Ακριβώς την ίδια στιγμή, στις 7 π.μ. λήγει η ισχύς του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος, που ισχύει για όσους έχουν νυχτερινό μετρητή και αντίστοιχη σύμβαση με τον προμηθευτή τους.

Έτσι, αντί να ενθαρρύνεται η κατανάλωση τις ώρες που υπάρχει υπερπροσφορά ενέργειας και χαμηλές τιμές, ισχύει το αντίστροφο: το κίνητρο της χαμηλής τιμής καταργείται ακριβώς τις ώρες που ξεκινά η υπερπροσφορά των φωτοβολταϊκών. Αντίστροφα, το κίνητρο της χαμηλής τιμής καταναλωτή ενεργοποιείται το βράδυ σε ώρες που η τιμή του ρεύματος στην ημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το μεσημέρι.

Είναι συχνό το φαινόμενο η χρηματιστηριακή τιμή ακόμη και να μηδενίζεται τις μεσημβρινές ώρες, λόγω της μεγάλης προσφοράς ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά ιδίως σε εποχές - όπως η άνοιξη - που δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για θέρμανση ή ψύξη και η ζήτηση είναι χαμηλή.

Αυτήν την ανισορροπία επιχειρεί να αποκαταστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρέμβαση που θα ενεργοποιεί ζώνη χαμηλής χρέωσης και τις μεσημβρινές ώρες η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή του «νυχτερινού» τιμολογίου την ημέρα δεν είναι πρωτοφανής καθώς και με το ισχύον καθεστώς υπάρχει ένα δίωρο χαμηλών χρεώσεων αλλά… μόνο τον χειμώνα. Συγκεκριμένα με το ισχύον πλαίσιο οι ζώνες χαμηλής χρέωσης είναι:

Για τη θερινή περίοδο (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00
Για τη χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου):
- 02:00-08:00 και 15:00-17:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών

- 02:00-08:00 και 15:30-17:30 για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Υπάρχει επίσης η κατηγορία των παλιών πελατών (πριν το 1988) που έχουν συνεχές ωράριο όλο το χρόνο. Αυτοί μπορούν να μεταβούν στο τμηματικό, εφόσον το ζητήσουν αλλά δεν μπορούν αν αλλάξουν γνώμη να επιστρέψουν στο συνεχές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:45 am


Σελίδες Ιστορίας και Ηρώων: Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, από το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (vid)

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, διοργάνωσαν  εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα», αφιερωμένη στους 43 Αρκάδες Αγωνιστές και τους 3 Πεσόντες στην Κύπρου το 1974.

Η εκδήλωση έγινε Το Σάββατο στις 18 Μαΐου 2024 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης (οδός Νίκου Γκάτσου περιοχή Φιλικών) και ώρα 19:30, και περιελάμβανε : σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Κύπρου με φιλολογικές προσεγγίσεις, αναφορά στην εισβολή και τις συνέπειές της με προσωπικές μαρτυρίες παθόντων. 

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε μουσικά από καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και χορωδιακό σχήμα με τη συμμετοχή του Γιώργου Αργυρόπουλου. 

Φιλικά συμμετείχαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, και του Λυκείου Ελληνίδων/ Παραρτήματος Τρίπολης.

Παράλληλα ερασιτέχνες εικαστικοί από τις ομάδες «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού», την «Ευτοπία ζωγραφική» και ανεξάρτητοι εξέθεσαν, στο φουαγιέ του σχολείου, έργα τους εμπνευσμένα από την Κυπριακή τραγωδία, τα οποία μετά την εκδήλωση θα εκτίθενται στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM)/Ελληνικό Τμήμα για την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που το θέμα για φετινό του εορτασμού είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα».

Σπάρτακος Γιώργος Πατεράκης 
Ιδρυτής και υπεύθυνος 
Τηλεοπτικού Διαδικτυακού Καναλιού
«ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ»

Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων
Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου
Μακεδονίας Θράκης ( Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ ) 

Video: 

Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Video of Αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:27 am


Αφιέρωμα στο Γιώργο Κλεφτογιώργο από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (pics,vid)

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργάνωσε την Παρασκευή, 31 Μαΐου στην "Ακροθέα" (Σκοπή), βραδιά αφιερωμένη στον στιχουργό-συγγραφέα Γιώργο Κλεφτογιώργο για το βιβλίο του "Περιμένοντας τους γύπες" (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Στην εκδήλωση μίλησε η τέως Πρόεδρος του Ομίλου Εύη Μεντή ενώ επίσης αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Μάνια Νταϊφώτη. Την εκδήλωση συντόνισε η Πένυ Δεληγιάννη, σύμβουλος επιχειρήσεων, ραδιοφωνική παραγωγός. Μαζί τους θα συνομιλήσει ο συγγραφέας.

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος με το μυθιστόρημά του "Περιμένοντας τους γύπες" επιδιώκει μέσα από μια τρυφερή και χιουμοριστική αφήγηση, να φωτίσει μια άλλη παράξενη και γοητευτική πλευρά της ζωής, μέσα από τα μονοπάτια του "μαγικού ρεαλισμού". Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σε στίχους του Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Έχει γράψει περισσότερα από τριακόσια τραγούδια και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές (Να κοιμηθούμε αγκαλιά, Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ειν' ο ντουνιάς παράλογος, Γιώργος Νταλάρας - Τα χρώματα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη).

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ερμήνευσαν οι: Παναγιώτης Μαντζουράνης (Πιάνο), Ηλίας Πολίτης (Κρουστά), Χρήστος Γκάνας (Μπάσο), Παντελής Γκόκος (Μπουζούκι), Νίκη Κοπίτα (Τραγούδι), Παναγιώτης Παπαντωνίου (Τραγούδι).

Το βιβλίο του Γιώργου Κλεφτογιώργου "Περιμένοντας τους γύπες " διατίθεται από το βιβλιοπωλείο "Χαρτί και Μελάνι".

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στο Γιώργο Κλεφτογιώργο από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στο Γιώργο Κλεφτογιώργο από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:18 am


Δωρεάν self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από σήμερα στα φαρμακεία

Mε απόφαση του υπουργείου Υγείας, αρχίζουν από σήμερα να διανέμουν τα φαρμακεία δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου (CRC) στους πολίτες ηλικίας 50 έως 70 ετών.

Τα τεστ αυτά ανιχνεύουν την παρουσία αίματος στα κόπρανα σε ποσοστό που κυμαίνεται από 50% έως 80%, γεγονός που υποδηλώνει κακοήθεια.

Οι νέες υπηρεσίες πρόληψης που παρέχονται μέσω των φαρμακείων παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της ενότητας «Το φαρμακείο καινοτομεί στην ΠΦΥ-Νέες υπηρεσίες πρόληψης για την αντιμετώπιση σοβαρών νόσων στον πληθυσμό της κοινότητας», που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε στις 18 και 19 Μαΐου, στο The Met Hotel, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:15 am


Κρόνιον Πέρασμα: 10 χρόνια στον Πάρνωνα

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Σπαρτιάτες δρομείς ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄
10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!!!

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 13/07/2024
Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Πάρνωνα Αρκαδίας, Δήμου Βορ.Κυνουρίας Πελοποννήσου. Υψόμετρο: 934 μ.
Απόσταση: 68 χλμ. ακριβώς

Ώρα εκκίνησης: 10.00 π.μ.(10η πρωινή) Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο, η οποία σε κάποια σημεία είναι αρίστης ποιότητας. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την Μεγάλη Τούρλα, την βουνοκορφή του Πάρνωνα, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Πρόκειται για μία αρκετά παρθένα περιοχή, όπου δεν έχει διαβρωθεί ιδιαίτερα από οικιστική ανάπτυξη, ενώ ο μικρός πληθυσμός της περιοχής, σημειολογικά δίνει το στίγμα του σε μία περιοχή αρκετά παρθένα και μακριά από άναρχες οικοδομικές παρεμβάσεις. Το σίγουρο είναι ότι κατά την διάρκεια του αγώνα σας, θα εκπλαγείτε από την φύση και από τα πανέμορφα τοπία που θα αντικρύσετε, ενώ για λίγα χιλιόμετρα θα αντικρύσετε στα αριστερά σας θάλασσα!!! Και συγκεκριμένα τον Αργολικό Κόλπο. Ο δρόμος που διεξάγεται ο αγώνας, είναι του οδικού επαρχιακού δικτύου, ήπιας ή καθόλου κυκλοφορίας, καθώς πολύ λίγα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο. Ο φέτος ξεκινάει στην παραδοσιακή του ώρα - στις 10.00 το πρωί! Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν εισέρχεστε σε χωματόδρομο ή σε κάποιο μονοπάτι!
Η υψομετρικη του αγώνα ειναι +1.466μέτρα!

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 68χλμ.

Όριο αγώνα: 10.30 ώρες, ενώ κατά περίσταση και με βάση τις ειδικές συνθήκες του αγώνα ενδέχεται να δoθεί εξτρά χρόνος για τον τερματισμό και των τελευταίων αθλητών. Καταλυκτική λήξη του αγώνα στον Αγ.Πέτρο: 20.30 το Σάββατο 13/07/2024

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε έναν Μαραθώνιο ή σε οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τα τελευταία 3 χρόνια, και που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αθλητές καλούνται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο των χιλιομέτρων. Επίσης θα πρέπει οι αθλητές να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. 

Επίσης με την παραλαβή του αριθμού τους οι αθλητές θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους και μόνο ευθύνη.

Κόστος αγώνα: Το κόστος ανά δρομέα είναι 40,00 ευρώ με έξτρα κόστος 10,00€(σύνολο 50,00 ευρω) εφ'όσον επιθυμείτε μετάβαση με πούλμαν της διοργάνωσης. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι την Τρίτη 09/07/2024, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 50 7306 3798 547
​IBAN: GR0801 7207 3000 5073 0637 98 547(ον.δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ), όπου θα αναφέρεται το όνομά σας. ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ - ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ WEB BANKING στην ερώτηση για το ποιος επιβαρύνεται τα έξοδα αποστολής, να κλικάρετε τον αποστολέα!!! Δεν χρειάζεται να μας στείλετε πουθενά το αποδεικτικό της κατάθεσής σας. Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας. Επίσης μπορείτε να προσκομίσετε τα χρήματα αν επιθυμείτε στο κατάστημα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ OLYMPUS, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124 στην Καστέλλα στον Πειραιά, από ώρες καθημερινά 08.00 - 16.00

Πριν τον αγώνα: Οι δρομείς καλούνται να είναι στην αφετηρία του αγώνα – στην Κεντρική Πλατεία του Αγ.Πέτρου Αρκαδίας, μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση. Η γραμματεία θα δίνει τους αριθμούς και τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τις 19:00 - 21.00μ.μ. την Παρασκευή 12/7 και το Σάββατο στις 13/07 από τις 07.30 - 09.30. Οι αριθμοί και τα τσιπάκια θα δίνονται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία του Αγ.Πέτρου. Τα τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν στο τέλος του αγώνα.

Μετάβαση στον αγώνα με πούλμαν: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα εξασφαλίζει αυθημερόν μετάβαση στον χώρο του Αγ.Πέτρου, διοργανώνοντας εκδρομή με επιπλέον κόστος 10,00€, από αυτό που ήδη υπάρχει για όλους τους αθλητές. Το πούλμαν της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 05.30 π.μ. από την πλατεία του Μεταξουργείου στην Αθήνα, μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY.  Δεν χρειάζεται να δηλώσετε κάπου συμμετοχή για το πούλμαν παρά μόνο στην φόρμα εγγραφής:
https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c3edaa2ebd4add9f20a2facbeb31eaac&l=GR

όπου πάρχει ειδικό λινκ όπου ρωτάστε αν επιθυμείτε αυθημερόν μετάβαση με το πούλμαν της διοργάνωσης.
Το πούλμαν θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το τέλος του αγώνα και περίπου στις 22.30 - 23.00!

Φύλαξη πραγμάτων: Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα προσωπικά σας είδη, ενώ επίσης θα μπορείτε να τα αφήσετε και στο πούλμαν που θα σας μεταφέρει από την Αθήνα.

Έπαθλα: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο! Κύπελλα θα δοθούν στους 6 πρώτους άνδρες και στις 6 πρώτες γυναίκες.Επίσης μιας και μετά από λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο, του πατέρα των υπεραποστάσεων Παναγιώτη Σκουλή, θα δωθεί ΜΟΝΟ για φέτος, το ειδικό μετάλλιο με την μορφή του Δάσκαλου!

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Υπάρχει ειδικό λινκ στο σάιτ του αγώνα για αυτές τις πληροφορίες.

Εγγραφές αγώνα:
​https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c3edaa2ebd4add9f20a2facbeb31eaac&l=GR

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 08/7/2024

Σημεία αποκλεισμού: Πάνω στην διαδρομή υπάρχουν τα κάτωθι σημεία αποκλεισμού, όπου καλείστε να φτάσετε την καθορισμένη ώρα που αναφέρεται! Τα σημεία είναι τα εξής:

​1) 18,7 χλμ. : Θέση Στραβόραχη: Καλείστε να έχετε περάσει μέχρι τις 12.30 (όριο αποκλεισμού οι 2 ώρες και 30΄΄)

2) 45,5 χλμ. : Καρυές: Καλείστε να έχετε περάσει μέχρι τις 17.45(όριο αποκλεισμού οι 7 ώρες και 45΄)

3) 59,5 χλμ. : Βούρβουρα: Καλείστε να έχετε περάσει μέχρι τις 19.15 (όριο αποκλεισμού οι 9 ώρες και 15΄)

4) 68,0 χλμ. : Άγιος Πέτρος - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Καλείστε να έχετε περάσει μέχρι τις 20.30 (όριο αγώνα οι 10 ώρες και 30΄)

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:00 am


Ανακαλύψτε τις Πιο Hot Τάσεις στα Ανδρικά Εσώρουχα

Τα ανδρικά εσώρουχα δεν είναι και η πιο εύκολη αγορά για εμάς τους άντρες. Οι επιλογές είναι αρκετές, τόσο στα σχέδια και στα είδη όσο και στα υλικά κατασκευής. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε τα κορυφαία ανδρικά εσώρουχα που πρέπει να γίνουν μέρος της ντουλάπας σας. Όπως είπαμε υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές σε μποξεράκια και σλιπάκια. Τόσο στα μεγέθη, όσο και στα χαρακτηριστικά, οι επιλογές μας είναι αμέτρητες. Ας το πάρουμε λοιπόν, από την αρχή, τι είναι αυτό που αναζητά κάθε άνδρας από ένα μποξεράκι ή σλιπάκι; Φυσικά, την άνεση. Η άνεση είναι το μεγαλύτερο θέμα στα ανδρικά εσώρουχα.

Ποιες Είναι οι Καλύτερες Επιλογές στα Υλικά Κατασκευής;

Όταν πρόκειται για την αγορά ανδρικών εσωρούχων, η επιλογή των υλικών κατασκευής είναι καθοριστική για την άνεση, την ανθεκτικότητα και φυσικά την υγιεινή. 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στα ανδρικά εσώρουχα έχουν διαφορετικές ιδιότητες και προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα. Ανδρικά εσώρουχα όπως αυτά της https://answear.gr/m/calvin-klein-underwear φέρουν σίγουρα τα ποιοτικότερα υλικά της αγοράς. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα κορυφαία υλικά στα ανδρικά εσώρουχα: 

calvin-klein

  • Βαμβάκι: Το βαμβάκι είναι ίσως το πιο κλασικό υλικό που χρησιμοποιείται στα ανδρικά εσώρουχα. Είναι μαλακό, αναπνέει και απορροφά την υγρασία, κάτι που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση.
  • Μπαμπού: Το ύφασμα από μπαμπού κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των ανδρών για εσώρουχα. Είναι εξαιρετικά απαλό, με υφή που θυμίζει μετάξι, και έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επιπλέον, το μπαμπού είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι βιοδιασπώμενο και ανανεώσιμο.
  • Μικροΐνες: Οι μικροΐνες αποτελούν μια σύγχρονη επιλογή που προσφέρει εξαιρετική εφαρμογή και υποστήριξη. Είναι ελαστικές, ανθεκτικές και απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα, διατηρώντας την αίσθηση δροσιάς και ξηρότητας.
  • Μετάξι: Αν και πιο ακριβό, το μετάξι είναι μια πολυτελής επιλογή για τα ανδρικά εσώρουχα. Είναι ιδιαίτερα μαλακό και δροσερό, ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή για άνδρες που αναζητούν την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας.
  • Σύνθετα Υφάσματα: Τα σύνθετα υφάσματα, όπως τα μείγματα βαμβακιού με πολυεστέρα ή ελαστάνη, προσφέρουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Συνδυάζουν την άνεση και την αναπνοή του βαμβακιού με την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των συνθετικών υλικών.

Επιλέγοντας τα ανδρικά σας εσώρουχα με τα κατάλληλα υλικά κατασκευής, μπορείτε να εξασφαλίσετε όχι μόνο την άνεση και την ανθεκτικότητα τους αλλά και την καλύτερη δυνατή υγιεινή για την καθημερινότητα σας. 

Ποια Χαρακτηριστικά Πρέπει να Κοιτάμε στην Αγορά Εσωρούχων;

Όταν αγοράζετε ανδρικά εσώρουχα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε μερικά βασικά χαρακτηριστικά για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Πρώτα απ' όλα, η άνεση είναι το κλειδί. Επιλέξτε εσώρουχα που εφαρμόζουν σωστά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή δυσφορία. Η υποστήριξη είναι επίσης σημαντική, ειδικά για αθλητικές δραστηριότητες, γι' αυτό επιλέξτε σχέδια που προσφέρουν καλή στήριξη.

Η διαπνοή του υφάσματος είναι κρίσιμη για να διατηρείται το σώμα σας δροσερό και στεγνό. Υλικά όπως το βαμβάκι ή συνθετικά με τεχνολογία απομάκρυνσης υγρασίας είναι εξαιρετικές επιλογές. Η ανθεκτικότητα είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που πρέπει να εξετάσετε, καθώς τα εσώρουχα πρέπει να αντέχουν στις πολλές πλύσεις χωρίς να χάνουν τη φόρμα τους ή να ξεθωριάζουν.

Τέλος, ο σχεδιασμός και το στυλ παίζουν ρόλο στην επιλογή σας. Είτε προτιμάτε κλασικά σχέδια είτε μοντέρνα μοτίβα, επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας και σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά κατά νου, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:48 am


Τουρκία: Οι σεισμολόγοι ερευνούν 128 ρήγματα και εκπέμπουν SOS για τη Μεσόγειο

Η επαρχία Χατάι, έναν χρόνο μετά τους καταστραφικούς σεισμούς στην Τουρκία/EPA

Πάνω από 100 επιστήμονες διεξάγουν έρευνες στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας ή Μαλάτειας, που έφερε τους δίδυμους φονικούς σεισμούς των 7,7 Ρίχτερ τον Φεβρουάριο του 2023 στην Τουρκία. Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά τους σεισμούς, το ρήγμα ενεργοποίησε άλλα 128 μικρά ρήγματα.

Σύμφωνα με τη yenisafak, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους σεισμολόγους είναι το γεγονός ότι η ενεργοποίηση αυτών των ρηγμάτων θα πιέσει το μεγάλο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και ενδέχεται να φέρει ξανά ένα σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ που θα επηρεάσει, όπως τονίζουν, τη Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ανατολία και την Κεντρική Ανατολία.

Διαβάστε περισσότερα για τα 128 ρήγματα που μελετούν οι σεισμολόγοι στην Τουρκία και το SOS για τη Μεσόγειο

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:27 am


Το Κορακοβούνι εκπέμπει SOS

Ο Ανδρέας Κουλεντιανός (πατήστε ΕΔΩ) με ένα post του στο Facebook αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν στο Κορακοβούνι με την ομάδα να βρίσκεται όπως γίνεται γρήγορα αντιληπτό στο σημείο μηδέν.

Το Κορακοβούνι είναι από τις ομάδες που είναι στο χείλος του γκρεμού, που το μέλλον του μοιάζει και φαντάζει αβέβαιο, που αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή όλα είναι στον αέρα και κανείς δεν γνωρίζει αν την νέα αγωνιστική χρονιά θα είναι στην Α’ Αρκαδίας.

Όπως σας έχουμε τονίσει και έχετε διαβάσει από το ArcadiaPortal.gr το εφετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο και με πολλά ερωτηματικά για αρκετές ομάδες του νομού μας οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:14 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας