Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Ευρωεκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των Ευρωεκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι τα Γραφεία θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας ή διαβατήρια που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ή έκτακτων ραντεβού θα πραγματοποιείται κανονικά.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά καθώς και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 4:40 pm


Συνελήφθη 63χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (6.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 63χρονος αλλοδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να
κατέχει -5- σκύλους για τους οποίους δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας του, ενώ, όπως εξακριβώθηκε, δεν είχε προβεί και στην αναγκαία κτηνιατρική εξέταση τους.
Τέλος, στον 63χρονο επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 4:30 pm


Στόχος η Τρίπολη να γίνει μια «έξυπνη» πόλη - Δημιουργία πλατφόρμας για παράπονα πολιτών (vid)

Για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το «έξυπνο» και ψηφιακό μέλλον του δήμου Τρίπολης, μίλησε ο δήμαρχος κ. Τζιούμης Κώστας σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες.

Έχοντας παρακολουθήσει εκθέσεις με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες ο κ. Τζιούμης έχει δηλώσει ότι αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα, ενημερώνονται και δημιουργούν τις απαραίτητες υποδομές για την Τρίπολη της επόμενης μέρας.

Για μία πόλη «έξυπνη», που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και προσφέρει νέες σύγχρονες δυνατότητες στην καθημερινότητα των πολιτών της.

Όπως αποκάλυψε ο δήμος έχει υποβάλει αίτηση στην πρόσκληση του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά πολλούς τομείς και δράσεις έτσι ώστε να γίνει η Τρίπολη μία «έξυπνη» πόλη. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν νέες ανακοινώσεις όπου θα εγκριθεί και πρόταση του δήμου.

Μεταξύ άλλων τα έργα θα αφορούν την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για τα παράπονα των πολιτών, και πλατφόρμας για την λειτουργία των δημόσιων χώρων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το πότε θα τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι τα ποδήλατα έχουν έρθει στον δήμο και υπάρχει μία εκκρεμότητα της αναδόχου με την ΔΕΗ για να δώσει ρεύμα .

Ο δήμος Τρίπολης είναι ο δεύτερος δήμος που ξεκινάει τα ηλεκτρικά ποδήλατο σε ολόκληρη την χώρα

Το σύστημα ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα οποία φορτίζουν αυτόματα όση ώρα παραμένουν κλειδωμένα στον σταθμό μίσθωσης, έχουν ήδη τοποθετηθεί και τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, προς χρήση.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση, 38 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση και περιλαμβάνει εκτός από τα ποδήλατα, τους σταθμούς φόρτισης και στάθμευσης των ποδηλάτων, καθώς και το λογισμικό για την ενοικίαση τους και τη χρήση τους από τους πολίτες .

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στόχος η Τρίπολη να γίνει μια «έξυπνη» πόλη

Video of ArcadiaPortal.gr Στόχος η Τρίπολη να γίνει μια «έξυπνη» πόλη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 4:27 pm


Tripolis Sports Camp 2024 – Αίτηση εγγραφής

Τo  Tripolis SPORTS CAMP της ΑΕΚ Τρίπολης είναι πλέον γεγονός…

Η ΑΕΚ Τρίπολης σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας στην Κάρτσοβα δίνουν την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, που θα μας επιλέξουν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από διάφορα αθλήματα συμμετέχοντας δημιουργικά σε μοναδικές αθλητικές εμπειρίες.

Το Tripolis Sports Camp 2024 θα πραγματοποιεί τις δράσεις του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης και στις μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ της Ι. Μ. Μ & Κ, υπό με την εποπτεία και την καθοδήγηση καταξιωμένων και έμπειρων προπονητών. Καθημερινά τα παιδιά εκ περιτροπής περνούν από τέσσερα ή πέντε διαφορετικά αθλήματα.

Η συμμετοχή στο TRIPOLIS SPORTS CAMP αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4-14 ετών, τα οποία χωρίζονται σε γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους.

Τα αθλήματα τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πινγκ πονγκ,  τένις, σκάκι, ποδόσφαιρο, αθλήματα στίβου, επιτραπέζια/ διαδραστικά παιχνίδια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως ομαδικά παιχνίδια και survivor.

Το πρόγραμμα εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων θα περιλαμβάνει ομιλίες/επισκέψεις επαγγελματιών αθλητών, προπονητών και επαγγελματιών υγείας.

Από τις 7:30 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως και τις 3:30 το μεσημέρι (ώρα αποχώρησης) τα παιδιά θα γνωρίσουν τον φανταστικό κόσμο των αθλημάτων στον χώρο του ΔΑΚ Τρίπολης. Με δική μας ευθύνη θα μεταφέρονται στον χώρο του ΚΔΑΠ της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας στην Κάρτσοβα, όπου θα ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ σε όλα τα παιδιά δεκατιανό και θα απασχολούνται δημιουργικά!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παραλάβετε την αίτηση συμμετοχής μπορείτε :

Να μας επισκεφτείτε την γραμματεία του ομίλου τένις στο ΔΑΚ Τρίπολης
Να μας καλέστε στο 2711104027 & 6972694448 (κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος)
Να επισκεφτείτε την σελίδα μας www.tennisaek.gr

(https://www.tennisaek.gr/category/tripolis-sports-camp/ )

Υπηρεσίες:
• Εβδομαδιαίο πακέτο : 50€
• Μηνιαίο πακέτο (Εφόσον ορισθεί από την αρχή του προγράμματος): 160€
• Ημερήσια τιμή: 15€
• Δεύτερο παιδί/εβδομάδα: 40€
• Τρίτο παιδί/εβδομάδα: 30€

Παροχές:
• Αθλήματα: τένις, στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, volley, πεζοπορίες, beach soccer, beach volley, ρυθμική και πολλά άλλα.
• Δημιουργική απασχόληση: παραδοσιακοί χοροί, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδαγωγική γυμναστική
• Δωρεάν Δεκατιανό και Χυμός
• Δωρεάν Μεταφορά από το ΔΑΚ Τρίπολης προς το ΚΔΑΠ της Ζωοδόχου Πηγής
• Στο τέλος κάθε εβδομάδας τουρνουά αθλημάτων, αγώνες και φυσικά τα survivor games με έπαθλα & δώρα.

 Περίοδοι Διεξαγωγής:

α) 17/06/2024 – 21/06/2024

β) 25/06/2024 – 28/06/2024

γ) 01/07/2024 – 05/07/2024

δ) 08/07/2024 – 12/07/2024

ε) 15/07/2024 – 19/07/2024

στ) 22/07/2024 – 26/07/2024

ζ) 29/07/2024 – 02/08/2024

η) 05/08/2024 – 09/08/2024

 (Η περίοδος 25-28/6 κοστίζει 40€ λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος)

Οι επόμενες περίοδοι, από 12/8  μέχρι τέλος Αυγούστου, θα διεξαχθούν στο ΚΔΑΠ Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 6972694448 ή στο 2711104027 .

Για την αίτηση εγγραφής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .

Η θέση κάθε βδομάδα εξασφαλίζεται με την πληρωμή.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο 6972694448

Σας περιμένουμε για ένα ξέγνοιαστο αθλητικό καλοκαίρι !!!!

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 4:20 pm


Έρχεται ο προσωπικός αριθμός - Πού θα χρησιμοποιείται - Πώς θα τον επιλέγετε

O προσωπικός αριθμόυ εκτιμάται πως θα τεθεί σε εφαρμογή προς το τέλος του καλοκαιριού. Θα είναι μοναδικός για τον καθένα και θα είναι ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Πλέον δεν θα χρειάζεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου ή ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας.

Διαβάστε περισσότερα για το πότε θα εφαρμοστεί και που θα χρησιμοποιείται ο προσωπικός αριθμός

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 4:00 pm


Συναυλία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με την Σαλίνα Γαβαλά και τους Εξάγραμμο

«Έλα»

Είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζει η ερμηνεύτρια Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη.

Μαζί της συμπράττουν οι Τριπολίτες μουσικοί Στρατής Παναγιωτόπουλος στην κλασική κιθάρα και ο Χρήστος Γκαργκάσουλας στο μπουζούκι, που έχουν δημιουργήσει το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα «εξάγραμμο» που καταφέρνει με μαεστρία να ενώσει τα δυο όργανα και να τα μεταμορφώσει σε μια ορχήστρα.

Στο πρόγραμμα παντρεύονται διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι , του Μίκη Θεοδωράκη , του Μάνου Λοϊζου μαζί με τραγούδια πιο σύγχρονα ,αλλά και από την πρόσφατη προσωπική δισκογραφία της Σαλίνας Γαβαλά.

Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα αποτελεί η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Έλα» σε μουσική του Παναγιώτη Μάργαρη.

Ο γνωστός συνθέτης και κιθαρίστας θα είναι και ο εκλεκτός καλεσμένος τις βραδιάς.

Η θεατρικότητα και το πάθος της Σαλίνας Γαβαλά σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις των «εξάγραμμο» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάργαρη ,μας υπόσχονται μια μυσταγωγική ατμοσφαιρική συναυλία γεμάτη πλούσια συναισθήματα.

«Έλα»

Ένα κάλεσμα για μια μουσική παράσταση, που μιλάει στην ψυχή και στο συναίσθημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Σπετσεροπούλου 3, Τρίπολη τηλ. 2710233111

Κυριακή 16 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Δισκοπωλείο «Music Center” Γεωρ. Α. 3 Τρίπολη Τηλ 2710224545

Ξενοδοχείο «Ceragio Apartments» Παπαρηγοπούλου 2, Τρίπολη τηλ. 2710242220

Ηλεκτρονικά: more.com

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 3:32 pm


Απολογισμός από την Ημέρα Καριέρας 2024 στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (vid)

Η Ημέρα Καριέρας στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις της σχολής στην Τρίπολη.

Στην Ημέρα Καριέρας 2024 στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

- Συμμετείχαν 18 εταιρείες.

- Οι εταιρείες έφεραν μαζί τους 77 θέσεις εργασίας και 35 θέσεις πρακτικής άσκησης!

- Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν 4 workshops.

- Παρακολούθησαν την εκδήλωση πάνω από 180 φοιτητές κι απόφοιτοι!

- Δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συνέντευξη 102 φοιτητές κι απόφοιτοι.

- Το σύνολο των συνεντεύξεων που δηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν 709!

- Ολοκληρώθηκαν 320 συνεντεύξεις στο διάστημα των 5 ωρών που διήρκησε η δράση.

- Ο μέσος αριθμός ολοκληρωμένων συνεντεύξεων ανά άτομο ήταν 3,4.

- Ο μέσος αριθμός ολοκληρωμένων συνεντεύξεων ανά εταιρεία ήταν 20, ενώ ο μέγιστος αριθμός 33 κι ο ελάχιστος 8 συνεντεύξεις ανά εταιρεία.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση!

Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες και τους εκπροσώπους τους για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή τους, τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Κατσή και τους προέδρους των τμημάτων κκ. Νικόλαο Κολοκοτρώνη, Γεώργιο Φωτόπουλο, Αθανάσιο Κριεμάδη και Παναγιώτη Κόκκινο που τίμησαν την εκδήλωση, τους διδάσκοντες των τμημάτων για την παρουσία και την στήριξη τους, τους φοιτητές κι αποφοίτους που παρευρέθηκαν κι έδωσαν ένα υπέροχο χρώμα στην ημέρα, και τους εθελοντές που βοήθησαν σε όλα τα στάδια αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που φιλοξένησε την εκδήλωση στον υπέροχο χώρο της!

Πολλά ευχαριστώ στους φοιτητές από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Π&Τ), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ερμή Δούλο για την ηχητική κάλυψη και την ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης και Παύλο Γεωργίου για το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό!

 

 
Δελτίο Τύπου
Video: 

Career Day 2024

Video of Career Day 2024

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 3:30 pm


Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση υπό συνθήκες καύσωνα

Τι προβλέπει Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, εγκύκλιο για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με τα μέτρα αυτά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στοχεύει στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόληψη θερμικής καταπόνησης

Διαλείμματα: Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Προγραμματισμός Εργασιών: Εκτέλεση εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών.

Μείωση ή παύση της απασχόλησης: Μείωση ή παύση εργασιών σε θερμικά επιβαρυμένους χώρους όπως μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγεία κ.λπ., μεταξύ των ωρών 12.00-16.00.

Διαμόρφωση χώρων διαλείμματος: Δημιουργία κατάλληλων χώρων διαλείμματος εξοπλισμένων με σύστημα κλιματισμού, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφάλειας, τον Ιατρό Εργασίας και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τις υπαίθριες εργασίες, τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί τυχόν θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ανεξαρτήτως του είδους απασχόλησής τους συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, προβλέπεται:

Κατάλληλα καλύμματα και προστατευτικά μέσα: Παροχή κατάλληλων καλυμμάτων κεφαλής και προστατευτικών μέσων δέρματος.

Σκιερά μέρη για διαλείμματα: Διαμόρφωση ή επιλογή σκιερού μέρους για διαλείμματα.

Στέγαστρα για εργασίες: Διαμόρφωση ή επιλογή σκιερού μέρους ή κατασκευή κατάλληλων στεγάστρων για την εκτέλεση εργασιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Προγραμματισμός εργασιών: Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

Μείωση απασχόλησης ή παύση εργασιών: Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-16.00 σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο. Ενδεικτικά αναφέρονται: οι εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα, πατίνι, τροχοπέδιλα κ.α (delivery). Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο της παύσης εργασιών διανομής, μπορεί να διατηρείται ενεργή η επιλογή της παραγγελιοληψίας με παραλαβή του χρήστη απευθείας από το κατάστημα (takeaway) καθώς και ενδεχόμενη δυνατότητα να εκτελείται διανομή με οχήματα ιδιωτικής χρήσης εκτός των δίκυκλων και λοιπών μέσων.

 

Ειδική πρόβλεψη για τις εγκαταστάσεις χυτηρίων και μεταλλουργίες

Πέραν της συσσώρευσης θερμότητας από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία υπό συνθήκες καύσωνα – για την αντιμετώπιση της οποίας προβλέπεται η χρήση καλυμμάτων κεφαλής και αυχένα και άλλων προστατευτικών μέσων του δέρματος, π.χ. αντηλιακών κρεμών – οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος κατά το θέρος αποτελούν πρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα για τους εργαζόμενους που εκτίθενται ήδη σε ακτινοβολούμενη θερμότητα λόγω της παραγωγικής διαδικασίας (π.χ. σε εγκαταστάσεις χυτηρίων και μεταλλουργίες). Για τις περιπτώσεις τέτοιων δυσμενών συνθηκών στους χώρους εργασίας διατίθενται, ούτως ή άλλως, μια σειρά από μέσα ατομικής προστασίας μερών ή ολόκληρου του σώματος (π.χ. σκούρα γυαλιά προστασίας των οφθαλμών σε κλιβάνους βιομηχανιών τροφίμων, ασπίδες προστασίας του προσώπου, ολόσωμες θερμομονωτικές στολές κ.ά.), τα οποία ο εργοδότης οφείλει να χορηγεί στους εργαζόμενους αφού πρώτα λάβει υπόψη του την έγγραφη γνώμη του Τεχνικού Ασφαλείας και του Ιατρού Εργασίας (αν προβλέπεται) και αξιολογήσει κατά πόσον ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εργασίας.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (34666-2024)_watermark by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 3:11 pm


Διακοπή νερού την Πέμπτη 6/6 στο Παράλιο Άστρος

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της κοινότητας Παραλίου Άστρους ότι την Πέμπτη 06/06/2024, από 8 πμ έως 10.00 πμ θα γίνει γενική διακοπή
υδροδότησης στο παραλιακό τμήμα του οικισμού προκειμένου να γίνει έκτακτη συντήρηση του δικτύου και να αποκατασταθεί σοβαρή βλάβη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΚ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 3:01 pm


Σήμερα ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας που θα μεταδοθεί στις 18:00, ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την ανάληψη καθηκόντων Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Παραλογγών του Δήμου Γορτυνίας.

2. Υποβολή αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ασφαλτόστρωση τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Σέρβου – Αράπηδες – Κοκκινορράχη.

3. Έγκριση ηλεκτροδότησης δεξαμενής στη Δημοτική Κοινότητα Παναγιάς.

4. Έγκριση ηλεκτροδότησης δυο (02) πίλλαρ στα πλαίσια του έργου: «Ανάπλαση οικισμού Μαγουλιάνων Δήμου Γορτυνίας».

5. Έγκριση ηλεκτροδότησης παιδικής χαράς στον οικισμό Καπελίτσα της Δημοτικής Κοινότητας Τριποταμιάς.

6. Λαγκαδινό Αντάμωμα στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών “Παιδεία”, στο Πανεπιστήμιο Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 12 – 13 Οκτωβρίου 2024.

7. Αίτημα του κου Μαρίνου Κατσικερού, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Τροπαίων για κατασκευή σκάλας προς διευκόλυνση της πρόσβασης στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο.

8. Αίτημα του κου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Μαγουλιάνων, για έγκριση εργασιών.

9. Αίτημα του κου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Μαγουλιάνων, για έγκριση εργασιών

10. Αίτημα του Συλλόγου Αετορραχιτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», για έγκριση εργασιών.

11. Αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κακουραίων «Ο Άγιος Ιωάννης», για έγκριση εργασιών.

12. Αίτημα του κου Νίκου Γουρζουλίδη, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Βυτίνας, για έγκριση εργασιών.

13. Αίτημα του κου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Μαγουλιάνων, για έγκριση εργασιών.

14. Αίτημα του κου Σπυρίδωνα Ροζάκου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Πυρρή, για έγκριση εργασιών.

15. Αίτημα του κου Δημητρίου Κωστόπουλου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Περδικονερίου, για έγκριση εργασιών.

16. Αίτημα του κου Παναγιώτη Κουλογιάννη, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Βυτίνας, για έγκριση εργασιών.

17. Ονοματοθεσία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας.

18. Αίτημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αετοί Γορτυνίας», για παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου.

19. Αίτημα του κου Θεοδωρόπουλου Ευάγγελου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού, για παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου.

20. Αίτημα του κου Νικόλαου Ανδριανού, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Στεμνίτσας, για χορήγηση παροχής ύδρευσης.

21. Αίτημα του κου Μιχαήλ Κάραλη, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας, για χορήγηση παροχής ύδρευσης.

22. Αίτημα του κου Χαράλαμπου Χουντή, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Λαγκαδίων, για χορήγηση παροχής ύδρευσης.

23. Αίτημα του κου Σταύρου Παπαντωνίου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Βυτίνας, για χορήγηση παροχής ύδρευσης.

24. Αίτημα του κου Βασιλείου Τσέτουρα, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Παλαμαρίου, για χορήγηση παροχής ύδρευσης.

25. Αίτημα της κας Ελένης Σταθά του Θεοδώρου για απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

26. Έγκριση 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) – Στοχοθεσία του Δήμου Γορτυνίας, έτους 2024 στο νέο σύστημα στοχοθεσίας και ελέγχου επίτευξης των οικονομικών στόχων.

27. Έγκριση δεύτερης (2ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Γορτυνίας οικονομικού έτους 2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 2:40 pm


Οι καταρτιζόμενοι της ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στη δράση για την Υπέρταση (pics)

Οι καταρτιζόμενοι της Σ.Α.Ε.Κ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη δράση με θέμα την Υπέρταση, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση του γενικού πληθυσμού αναφορικά με την Υπέρταση καθώς και η ευαισθητοποίησης των πολιτών και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.

Η δράση ευαισθητοποίησης υλοποιήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου και την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης. Πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 31 Μαΐου 2024, με δωρεάν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε πολίτες και ηλεκτρονική συμπλήρωση ανώνυμου ερωτηματολογίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, κύριο Γεώργιο Νικήτα για το βήμα που προσφέρει στους καταρτιζόμενους μας να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθνικές έρευνες καθώς και τη διοικητική υπάλληλο κυρία Πέρσα Παπασωτηρίου

για την εξαιρετική συνεργασία!!!

Με εκτίμηση,

Γεωργία Μαργιώλου

Διευθύντρια ΣΑΕΚ ΓΠΝ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 2:30 pm


Σύλληψη 48χρονου για κλοπή τροχοφόρου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που έγινε την 21.5.2024 στο Ξυλόκαστρο.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 2:01 pm


Το 3o Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη

Το PCF (Peloponesian cocktail fest) επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Urbana Gastroteka! Αυτό το γαστρονομικό γεγονός αποτελεί ένα από τα πλέον αναμενόμενα στην περιοχή, διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα του και την αίσθηση της κοινότητας.

Ημερομηνία: Τετάρτη, 3 Ιουλίου

ΩΡΑ: 9:00μμ

Με περισσότερα από 20 μπαρ συμμετέχοντα σε αυτήν την εκδήλωση, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προσφέρει μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία στους λάτρεις των κοκτέιλ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια πληθώρα από μοναδικά και δημιουργικά ποτά  από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.

Επιπλέον, φέτος παίρνει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σεμινάριο  αφιερωμένο στα ελληνικά αποστάγματα  και στη χρήση τους στα μπαρ. To Greek spirits workshop Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα αναδείξει τις γευστικές δυνατότητες των ελληνικών αποσταγμάτων και θα δώσει νέες ιδέες στους επαγγελματίες του χώρου.

Σας περιμένουμε στην Αγίου αθανασίου 72  να ανακαλύψετε τη γεύση και τη δημιουργικότητα της Πελοποννήσου στο PCF ! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την τέχνη του cocktail και την πλούσια γαστρονομική μας παράδοση!

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 1:51 pm


5 Ιουνίου 2024 – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (vid)

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”. 

Η ανθρωπότητα εξαρτάται από τη γη. Ωστόσο, σε όλον τον κόσμο, υπάρχει ο τοξικός συνδυασμός της ρύπανσης, της κλιματικής κρίσης και του αποδεκατισμού της βιοποικιλότητας που μετατρέπουν τα υγιή εδάφη σε ερήμους και τα ακμάζοντα οικοσυστήματα σε νεκρές ζώνες. Καταστρέφουν τα δάση και τα λιβάδια και δεν επιτρέπουν στη γη να στηρίξει τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τις κοινότητες. 

Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιέργειες δεν θα αποδώσουν, οι πηγές νερού θα εξαφανιστούν, οι οικονομίες θα αποδυναμωθούν και οι κοινότητες θα κινδυνεύσουν – οι φτωχότεροι θα υποστούν τις περισσότερες συνέπειες. Η βιώσιμη ανάπτυξη πλήττεται. Έχουμε παγιδευτεί σε ένα θανατηφόρο φαύλο κύκλο – η εκμετάλλευση της γης ευθύνεται για το έντεκα τοις εκατό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ήρθε η ώρα να απελευθερωθούμε. 

Οι χώρες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και των εδαφών με βάση τη συμφωνία του Κουνμίνγκ-Μόντρεαλ για τη βιοποικιλότητα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα νέα εθνικά σχέδια δράσης για το κλίμα ώστε να καθορίσουν πως θα σταματήσουν και θα αντιστρέψουν την αποψίλωση των δασών μέχρι το 2030. Και θα πρέπει να αυξήσουμε δραστικά τη χρηματοδότηση για να στηρίξουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να προσαρμοστούν στα βίαια καιρικά φαινόμενα, να προστατεύσουν τη φύση και να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η αδράνεια μας κοστίζει ακριβά. Αλλά η ταχεία και αποτελεσματική δράση θα αναβιώσει την οικονομία. Κάθε δολάριο που επενδεύεται στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος επιστρέφει τριάντα δολάρια ως οικονομικό όφελος. 

Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα. 

Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ.

Ειδήσεις: 
Video: 

World Environment Day 2024: will you join Generation Restoration?

Video of World Environment Day 2024: will you join Generation Restoration?

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 1:38 pm


Ανατροπή με τον καθαρισμό οικοπέδων - Τι θα ισχύσει τελικά για φέτος

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα πυροπροστασίας ακινήτων, τα οποία βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές. Έπειτα από την επιστολή από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε λόγο για κλάδεμα και αφαίρεση εύφλεκτων υλικών.Κάλεσε δε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εντείνουν τις προσπάθειές τους στα «μέτωπα», τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ είναι «ενδεικτικά».

Διαβάστε περισσότερα για το τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τον καθαρισμό των οικοπέδων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 1:33 pm


2o Κινηματογραφικό Eργαστήριο από το Δήμο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 2ο Κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Οι κυκλικοί χοροί ενώνουν τους ανθρώπους και τους βοηθούν να γυμναστούν, να αγαπήσουν και να γνωρίσουν τον τόπο τους» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S. που θα υλοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου του 2024 δια ζώσης στην Τρίπολη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ημερήσιο πρόγραμμα και την ακριβή τοποθεσία θα ενημερωθείτε με email μετά την δήλωση συμμετοχής.

Το έργο PRO.GRE.S.S. είναι μια πρωτοβουλία ενός διακρατικού δικτύου ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα).
Μέσα από αυτό το τριήμερο εργαστήριο, 25-30 νέοι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές κινηματογράφησης δρώμενων και δράσεων παραδοσιακού χορού και θα μπορέσουν έτσι να καταγράψουν με επάρκεια στην κάμερα κατοίκους της Αρκαδικής υπαίθρου στην πολιτιστική τους έκφραση. Ως δρώμενα τοπικού ενδιαφέροντος ενδεικτικά αναφέρουμε πανηγύρια, γιορτές και δημόσιους εορτασμούς που συμβάλουν στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών και στην ενίσχυση της λειτουργίας σύνδεσης των τοπίων.

Οι συμμετέχοντες νέοι θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις ερευνητικές, εκπαιδευτικές ή ακόμα και στις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες, θα “δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες της υπαίθρου και έτσι θα αυξηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και πώς αυτή φέρνει «κοντά» τους ανθρώπους, είτε μεταξύ τους, είτε με το περιβάλλον και με τα ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, θα γνωρίσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να υλοποιήσουν στους δικούς τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους δράσης.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της τέχνης του κινηματογράφου, για ένα άνοιγμα στον κόσμο του Ανθρωποκεντρικού Ντοκιμαντέρ, του πιο ανερχόμενου είδους κινηματογράφου, που δίνει τον λόγο στους καθημερινούς ανθρώπους. Μέσα από τις δικές τους βιωματικές αφηγήσεις φτιάχνονται ταινίες με αλήθεια, συναίσθημα και χιούμορ, που συγκινούν, διασκεδάζουν, επιμορφώνουν ενώ παράλληλα ανιχνεύουν τη σύγχρονη καθημερινότητα, την παράδοση, τον πολιτισμό, τη φύση, την Ιστορία, την οικονομική ζωή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 1:10 pm


Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για Δ.Σ. στον Παναρκαδικό

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού Α.Ο. Τρίπολης. 

Σύμφωνα με απόφαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση ( 4/6/2024 ) η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Γηπέδου του Παναρκαδικού και θα αρχίσει στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 12/6/24 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

- Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού

- Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού

- Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν όλα τα τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικώς εντάξει. Υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και πληρωμή των συνδρομών για το 2024 μπορούν να γίνουν και λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.Καλούνται όλα τα μέλη του Παναρκαδικού Α.Ο. να προσέλθουν στην παραπάνω σημαντική Γενική Συνέλευση στην οποία θα συζητηθεί η επόμενη μέρα του Συλλόγου, θα εκλεγεί η νέα Διοίκηση για τα επόμενα δύο χρόνια και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Φίλαθλοι όλοι κοντά στην ιστορική ομάδα της Τρίπολης. Η παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το μέλλον του Παναρκαδικού. 

( ΣΗΜ Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών η Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού Α.Ο. θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί εκ νέου από το Δ.Σ. και θα ανακοινωθεί στα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Καταστατικό  στη 2η προσπάθεια για Γ.Σ. δεν απαιτείται απαρτία για τη λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα είναι τα ίδια με την 1η )

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 12:49 pm


Κεράσια: Mειωμένη έως και 80% η παραγωγή στην Αρκαδία - Πόσο πωλούν οι παραγωγοί, οι τιμές στο ράφι

Λιγοστά και με «τσιμπημένες» τιμές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, τα κεράσια. Οι κλιματικές συνθήκες που δεν ήταν ευνοϊκές ευθύνονται για την μειωμένη παραγωγή και όταν μειώνεται η παραγωγή αυξάνονται οι τιμές.

Οι τιμές ξεκινούν από το χωράφι στο 1,80 ευρώ το κιλό, στο καλάθι του καταναλωτή όμως στα σούπερ μάρκετ φτάνουν έως και τα 5,00 ευρώ το κιλό, ενώ στην λαϊκή αγορά στην πωλούνται από 3,00- 4,00 ευρώ το κιλό.

Προβληματικά ξεκίνησε η σεζόν για το κεράσι, καθώς σύμφωνα με παραγωγούς, οι βροχές του Απριλίου και οι χαμηλές θερμοκρασίες του Μαΐου προκάλεσαν προβλήματα στις πρώιμες ποικιλίες των κερασιών.

H παραγωγή των πρώιμων κερασιών ήταν μειωμένη κατά τις 30% στις καλλιέργειες της Αρκαδίας και η τιμή ξεκινούσε από το χωράφι στην χοντρική από το 1,80 έως και τα 2,50 ευρώ το κιλό.

Η χρονιά για τα πρώιμα κεράσια έκλεισε με όχι τόσο αρνητικό πρόσημο, με τους παραγωγούς να δηλώνουν μερικώς ικανοποιημένη από την ποιότητα και την ποσότητα του καρπού.

Κάτι ανάλογο όμως δεν έγινε με τα όψιμα κεράσια τα οποία θα συγκομιστούν σε λίγες μόλις μέρες. Η παραγωγή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει έως και καταστροφική, αφού η κλιματική κρίση «χτύπησε» και τα κεράσια, μειώνοντας την παραγωγή έως και 80% ή μηδενίζοντας την σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι παραγωγοί αναμένεται να μαζέψουν τα λιγοστά όψιμα κεράσια σε λίγες μέρες. Η τιμή από το χωράφι αναμένεται να ξεκινά από τα 2,50 και να φτάνει τα 4,50 ευρώ το κιλό.

Η μειωμένη παραγωγή οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τα δέντρα να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες ψύχους και να επηρεαστούν αρνητικά οι φυσιολογικές τους λειτουργίες.

Σε περιοχές της Τεγέας, όπως ο «Μπογκός» στις Ρίζες όπου σημειώθηκαν υπό το μηδέν θερμοκρασίες τα δέντρα δεν έχουν καθόλου καρπό, ενώ στα χωράφια που βρίσκονται μέσα στο χωριό θα βγει κάποια παραγωγή.

Δυστυχώς οι παραγωγοί για ακόμα μία φορά είναι ακάλυπτοι αφού η ζημιά στα δέντρα της κερασιάς σημειώθηκε κατά την ανθοφορία και έτσι δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ η αποζημίωση τους.

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί κάνουν αυτά που πρέπει και στο τέλος δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν αυτήν την αιτία, την ακαρπία, η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί στα ζημιογόνα αίτια του Κανονισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ υψηλό ποσοστό ακαρπίας, θα αντιμετωπίσουν και τα βύσσινα της Αρκαδίας.

Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμος Αρκαδίας « Η Ένωση» με επιστολή της καλούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις αρμόδιες υπηρεσίες του και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) να μεριμνήσουν για την εξεύρεση των κατάλληλων μέτρων και της αντίστοιχης χρηματοδότησης, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται, για να αντισταθμιστεί το απολεσθέν εισόδημα των παραγωγών της Αρκαδίας τόσο από την ακαρπία των δέντρων, την έντονη ανομβρία αλλά και τον περονόσπορο της περσινής αμπελοκομικής περιόδου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 12:21 pm


Διαγωνισμός φωτογραφίας «Ο ορίζοντας του Μωριά μέσα από τα κτίσματα των ανθρώπων - Βυζαντινά και νεότερα μνημεία στην Πελοπόννησο»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου προσκαλεί τους φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να συμμετέχουν στον ανοιχτό Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ο ορίζοντας του Μωριά μέσα από τα κτίσματα των ανθρώπων - Βυζαντινά και νεότερα μνημεία στην Πελοπόννησο»

Φωτογραφίστε βυζαντινά και νεότερα μνημεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς από την Πελοπόννησο, εμβληματικά αξιοθέατα, από κάστρα και εκκλησίες, έως μύλους και γεφύρια, κτίρια των νεότερων χρόνων και μοναδικά οικήματα που ελκύουν το μάτι του καθημερινού περαστικού και του φωτογράφου.

Τα κτίρια αυτά, λειτουργικά ή ερειπωμένα, δεσπόζουν στον χώρο και τη φύση, γοητεύουν τον επισκέπτη και υποβάλλουν σε ένα φανταστικό ταξίδι περασμένων ιστοριών και θρύλων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και του αρχιτεκτονικού πλούτου του τόπου μας, καθώς επίσης η εκ νέου προβολή σημαντικών τοποσημων μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική ματιά κάθε συμμετέχοντα.

Επιλέξτε 1-3 φωτογραφίες, σε όσο καλύτερη ανάλυση (4MB και άνω) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες και αποστείλετε αυτές στο e-mail: [email protected]

Οι νικητές θα συμμετέχουν επώνυμα σε ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου, από 9 έως 19/8 2024.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση είναι δωρεάν.

Θα βραβευτούν 3 έργα συν 3 τιμής ένεκεν.

Προθεσμία υποβολής: 15/7/2024

Κριτική Επιτροπή: Αλέξανδρος Βούτσας - Διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στο εργαστήριο της Φωτογραφίας, Δημήτρης Γιανναράκος - επαγγελματίας φωτογράφος, Αλεξάνδρα Μίχου - γραφίστας, Αντώνης Κρητικός - μουσικός, Μαργαρίτα Περιβολιώτη - συνταξιούχος καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας ΠΑΔΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση ανατρέχετε στο προφίλ και την σελίδα του Συλλόγου στο fb «Πολιτιστικος Συλλογος Λογκανικου» και στο www.loganikos.gr

Επικοινωνία: [email protected]

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 12:14 pm


Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη στον Άγιο Ανδρέα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2024 ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μετά από έναν δυνατό χειμώνα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ο Μίλτος μαζεύει τους στίχους, τις μουσικές, τους δίσκους του και ξεκινάει την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία με έναν απ τους σταθμούς του τον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας!

Γνωστός για τη μοναδική ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεων του και τη σύνδεσή με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης, πιστός στο ραντεβού του, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά και αυτό το καλοκαίρι το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα στην όμορφη Αρκαδία!!
 

Μια βραδιά που θα τα έχει όλα: συναίσθημα, δυναμισμό, αναδρομές στο παρελθόν και φυσικά τα τραγούδια «σταθμούς» αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών.
 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Μίλτος θα μας «τα πει όλα» κι εμείς όλοι μαζί από κάτω θα γίνουμε ένα και θα τραγουδάμε ως τα «Ξημερώματα».

Παίζουν οι μουσικοί:
Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά
Πάρις Περυσινάκης - Λύρα, Μαντολίνο
Νίκη Γρανά – Ακορντεόν, Τραγούδι
Γιάννης Μπελώνης – Πιάνο
Ηλίας Δουμάνης - Τύμπανα
Μίμης Ντούτσουλης – Μπάσο

Μαζί του θα εμφανιστεί το Φυστικί Σαλόνι.. Μουσική της θάλασσας της στεριάς του αέρα και της φωτιάς..
Βιολί: Γιώργος ΧατζηγεωργίουΚόντρα μπάσο: Αλέξανδρος ΚαρλήςΛαούτο: Άγγελος Πίσχινας

Διοργάνωση:
ΚαπΕλλας Μεζεδοπωλείον
Τηλ. επικοινωνίας : 6944809502

INFO:
Σάββατο 29 Ιουνίου
Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας
Ώρα έναρξης : 22.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις : 20.00

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 17€
(παιδιά έως 12 ετών δωρεάν)

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/agios-andreas-2024-miltos-pasxalidis/

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 12:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας