Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Στέλιος Ρόκκος «Πάει»... VARCO’ για μια μοναδική συναυλία

Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία…

Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές…

Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται onstage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του.

Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο «Πάει».

Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες!

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στις 21:00, ο Στέλιος Ρόκκος θα «Πάει» στο VARCO’ (19ο χλμ. Π.Ε.Ο Τρίπολης-Καλαμάτας – Ν.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας (Έξοδος Αθήναιον)!

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 11:08 am


Η εκδήλωση «Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου» στην Τρίπολη (pics)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της εποικοδομητικής διασύνδεσης των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης μας , η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με την ειδικότητα « Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», η Σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Τρίπολης, με την ειδικότητα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και το Τμήμα Νοσηλευτικής ΑΕΙ Τρίπολης, διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο της σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Τρίπολης, εκπαιδευτική δράση με θέμα “Η Συμβολή της Διατροφής στην Πρόληψη του Καρκίνου”.

Στη συγκεκριμένη δράση οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι καταρτιζόμενοι των εκπαιδευτικών δομών, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοινού την ενδιαφέρουσα διάλεξη της κυρίας Ανδρέα Πάολα Ρόχας Χιλ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας – Βιοχημείας του Τμήματος Νοσηλευτικής, με βασικό θέμα τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό και τη συσχέτιση τους με την εμφάνισης καρκίνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές με υπέροχα υγιεινά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για όλους εμάς οι μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Τρίπολης, του τμήματος Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής.

Θερμά ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία την κα Ανδρέα Πάολα Ρόχας Χιλ και τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ιωάννη Γκολέμη, καθώς και τους συναδέλφους καθηγητές Δημήτρη Πασιόπουλο, Χριστόφορο Πούλο, Κασιανή Ανδριανοπούλου, Ιωάννη Κάππα, Παναγιώτη Βασιλικό και Ευανθία Καργάτου.

Με εκτίμηση,

Γεωργία Μαργιώλου

Διευθύντρια ΣΑΕΚ ΠΓΝ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 11:00 am


Επίσημο: Ο Αϊντίν Ρέτζιτς η πρώτη μεταγραφή του Αστέρα

Ανακοίνωση συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ με τον ποδοσφαιριστή, Ajdin Redžić.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ajdin Redžić. Ο Redžić είναι γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1997 στην Bosnia and Herzegovina, στην πόλη Bihać. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες της χώρας του U19 και U21. 

Υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΣΤΕΡΑ έως το καλοκαίρι του 2026.  

Καλωσορίζουμε τον Ajdin Redžić στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Borac Banja Luka 37-3

Krupa na Vrbasu 116-5

Rudar Prijedor 21

Sloga Meridian 31-1

 

ΔΗΛΩΣΗ

"Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι μια νέα και μεγάλη πρόκληση για εμένα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Θα δουλέψω σκληρά για να την ανταποδώσω και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους της ομάδας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:35 am


Πανελλαδικές 2024: Τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο και Ιστορία Τέχνης

Σήμερα Τετάρτη 5/6 οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ηλεκτροτεχνία 2,  Ναυτικό Δίκαιο και στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα.

Δείτε τα θέματα ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:24 am


Ο Αστέρας στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τις πρωτοποριακές φανέλες του (pics)

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στηρίζει εμπράκτως τη μάχη για την προστασία του Περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της ομάδας μας, σε συνεργασία με την Macron, δημιουργούνται 100% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα: There is no planet B!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:23 am


Θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εξήντα (60) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» (Master in Public Management). Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε επτά (7) υποχρεωτικά μαθήματα και ένα (1) επιλογής κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. Οι διαλέξεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως, και διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο. Το ΠΜΣ δίνει τη δυνατότητα της απαλλαγής της διδάκτρων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης, Θετικών Επιστημών και λοιπών Τμημάτων Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

1.Υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας ΑΙΤΗΣΗ

2.Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3.Αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών.

4.Αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

5.Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας

6.Φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου

7.Δύο (2) φωτογραφίες

8.Δύο (2) συστατικές επιστολές : ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

9.Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας που είναι αποδεκτά από το ΑΣΕΠ (https://www.asep.gr/guide/1E_2020/englishproof.html).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, βαθμολογεί τον/την κάθε υποψήφιο/α με βάση συγκεκριμένο αλγόριθμο (https://mapm.uop.gr/diadikasia-epilogis) και τον/την καλεί για συνέντευξη (Σεπτέμβριο) ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 3.100 €. Η καταβολή των διδάκτρων πραγματοποιείται σε 3 δόσεις. Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Γραμματεία Π.Μ.Σ. στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Θέση Σέχι, πρώην τέταρτο πεδίο βολής, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100, τηλ.2710230128, e-mail: [email protected]) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024 (σφραγίδα ταχυδρομείου) υπόψη κας Γιαννακοπούλου Δήμητρας ή εναλλακτικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://esclass.uop.gr/epilogis/form/aitisi-pms-oddydoe-ak-etos-2024-

Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο 2024. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιων Υπηρεσιών, Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων»

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τιμόθεος Αγγελίδης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:17 am


Ο Ιούνιος θα καθορίσει που πάμε ως Αρκαδικό ποδόσφαιρο την νέα σεζόν

Ο Ιούνιος που εδώ και λίγες ημέρες περπατάμε εκτός από πρώτος μήνας του καλοκαιρού είναι και ο πλέον κρίσιμος μήνας για τις ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος αναφορικά με την επόμενη τους μέρα (σε αρκετές από αυτές).

Αυτός ο μήνας είναι η περίοδος των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων και των εκλογών για την ανάδειξη ΔΣ και επί της ουσίας καθορίζεται η γραμμή και το πλάνο που θα ακολουθήσουν ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Τα πράγματα όπως έχουμε πει και έχουμε επισημάνει δεν είναι εύκολα και ένα πέπλο αβεβαιότητας σκεπάζει αυτή την στιγμή κάποια σωματεία που κυριολεκτικά κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν θα είναι σε θέση την νέα αγωνιστική χρονιά να δηλώσου συμμετοχή.

Το Κορακοβούνι που μπορεί να έβγαλε νέα διοίκηση όμως η κατάσταση είναι οριακή (έρχεται αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες) είναι μία από τις περιπτώσεις ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και είναι στο φάσμα της αβεβαιότητας.

Ωστόσο όπως έχουμε πει και γράψει πάλι δεν είναι μόνο το Κορακοβούνι με το ρεπορτάζ να τρέχει και εμείς από την πλευρά μας να προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα από την αρχή επιβεβαιώνοντας καθημερινά όλα όσα έρχονται ως πληροφορίες στα αφτιά μας.

Πρόκειται όπως είναι εύκολα αντιληπτό για ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι μέσα από το οποίο και με αφορμή τι θα γίνει να έχουμε και τις ανάλογες εξελίξεις για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα σε συνολικό επίπεδο στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο την καινούρια περίοδο.

Τα πάντα μοιάζουν και είναι ανοιχτά σε μια χρονική στιγμή δύσκολη με το τοπικό μας ποδόσφαιρο να προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του μέσα από τα όσα συμβαίνουν η και θα συμβούν το επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:09 am


Tιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου στο Καλονέρι

Την Παρασκευή το μεσημέρι 31 Μάη 2024,   μετά από μισό αιώνα , με ευθύνη του ΓΕΣ έγινε  ο επαναπατρισμός των οστών εννεα πεσόντων  μαχητών στην μαρτυρική Κύπρο το 1974.  

Αναμεσά τους και στρατιώτης ΤΑΣΟΣ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ  ( 108 / 37509 / 74 ) με γενέθλιο τόπο το Καλονέρι  Γορτυνίας, το 1953.  

 Ήταν γιός του Κώστα Κρατημένου από το Καλονέρι  και της Χριστίνας Ρέππα από το Βαλτεσινίκο.  

Υπηρετούσε από τον Γενάρη του 1974 την στρατιωτική  του θητεία στην ΕΛ.ΔΥ. Κ.  Το τριήμερο 14, 15 και 16 Αυγούστου εξελίχθηκε  η δεύτερη φάση της Τουρκικής εισβολής ΑΤΤΙΛΑΣ Β.  

Στις 16 / 8 / 1974 έγιναν επικές  μάχες με επίκεντρο το στρατόπεδο  της ΕΛ.ΔΥ. Κ. για την κατάληψή του  από τους εισβολείς.  

Ο ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ υπερασπιζόταν  με αυτοθυσία την κεντρική πύλη  της ΕΛ.ΔΥ. Κ. ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να μετακινήσει  σε ασφαλέστερη θέση δύο τραυματίες  οπλοπολυβολητές του λόχου του.  

Τότε ένα βλήμα οδήγησε και τους τρεις γενναίους  μαχητές στο Πάνθεον των ηρώων.  

Τα φτερά της δόξας που τον οδήγησαν στην αθανασία πριν 50 χρόνια στην προδρομένη Κύπρο, τον  επαναπάτρισαν στην αγκαλιά της γενέθλιας πατρίδας.  πραγματοποιείται με ευθύνη του ΓΕΣ η τιμητική τελετή και  η ταφή των οστών του ήρωα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Καλονέρι Γορτυνίας στις 12:00 πραγματοποιείται με ευθύνη του ΓΕΣ η τιμητική τελετή και  η ταφή των οστών του ήρωα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

ΤΑΦΗ ΚΡΑΤΗΜΈΝΟΥ by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ιωάννης Ρωμανός

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:48 am


Στο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (pics)

Η μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοηλεκτρονικής επιστήμης φιλοξενήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στην καρδιά της Καλαμάτας. Στην κεντρική πλατεία «Βασιλέως Γεωργίου», σ’ ένα γιορτινό κλίμα, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας.

Συμμετείχαν πάνω από 60 ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων και εταιρειών τεχνολογίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ Β΄ και Γ΄ τάξεων του 6ο Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης απόλαυσαν τη μοναδική αυτή εμπειρία, συμμετέχοντας στην όμορφη γιορτή της Ρομποτικής με τρία διαφορετικά έργα, τα οποία αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η μακέτα της Α’ δημοτικού είχε τίτλο «Η έξυπνη Πόλη»

της Β’ δημοτικού «Χωχαρούπα-Η Χώρα των Χαρούμενων Παιδιών»

και της Γ’ δημοτικού «Μεσόγειος από το χθες στο αύριο».

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης κος Σκαλούμπακας Αθανάσιος, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων κα Βλάσση Αγγελική, κα Γιαννίτσα Σταυρούλα, κα Καλαμβόκα Ελένη, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Παπαδοπούλου Μαρία και η εκπαιδευτικός ΤΠΕ-Πληροφορικής κα Τσίρμπα Κωνσταντίνα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καλαμάτας για την άψογη διοργάνωση, για την κάλυψη της μεταφοράς της αποστολής του σχολείου μας με λεωφορείο και για την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία των έργων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεχή υποστήριξη και πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διεξαγωγή του φεστιβάλ στον οργανωτικά υπεύθυνο κ. Ασημακόπουλο Φώτη, καθώς και στους γονείς των παιδιών που συνόδευσαν την αποστολή.

Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ στους συναδέλφους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:39 am


Ο καταλληλότερος...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:27 am


Ο Μαλτέζος έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, ο Τζιούμης τι θα κάνει;

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη Νεστάνη τις τελευταίες μέρες, αλλά και το γεγονός ότι οι καταγγελίες της οργάνωσης Save a Greek Stray και η κινητοποίηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας έφεραν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε εισαγγελική έρευνα, δεν περιποιούν τιμή για τον Δήμο Τρίπολης.

Πόσω μάλλον που η Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, στις 31 Μαΐου προχώρησε σε αυτοψία στο δημοτικό κυνοκομείο και διαπίστωσε, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ότι «ένας σημαντικός αριθμός ζώων,  αναλογικά με τη δυναμικότητα του καταφυγίου, δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση. Τα ζώα δεν έχουν θέματα υγείας ή συμπεριφορικά που να δικαιολογούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Έγινε εκτίμηση των ζώων σε όλα τα κλουβιά.Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κλινική τους κατάσταση. Δεν δικαιολογείται κανένα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων να μη σέβεται και να μην τηρεί τις συνθήκες ευζωίας των ζώων που φιλοξενεί. Τα καταφύγια οφείλουν να είναι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας με σεβασμό προς τα ζώα που φιλοξενούν και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 4830/2021».

Υπενθυμίζουμε ότι και η παράταξη «Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά» είχε θέσει ερώτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης σχετικά με 2.500 εμβόλια τα οποία ο Δήμος είχε προμηθευτεί, και έληξαν.

Ύστερα από όλα αυτά, και ενώ ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης στην μηνιαία «ζωντανή» επαφή του με τους πολίτες διαβεβαίωνε ότι όλα λειτουργούν καλώς, με τις όποιες αδυναμίες, η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος.

Μέχρι αυτή την ώρα, ούτε κάποια δήλωση έχει γίνει ούτε κάποια απάντηση έχει δοθεί, ούτε, βεβαίως, έχει απομακρυνθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Τρίπολης, στον Δήμο Άργους - Μυκηνών το μαχαίρι μπήκε στο κόκκαλο. Ο δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος αφαίρεσε νευραλγικές υπηρεσίες από την εποπτεία της αντιδημάρχου Καθαριότητας και τις ανέθεσε σε δημοτικό σύμβουλο, εφόσον η καθαριότητα και η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δήμο δεν είναι και.... στα καλύτερά τους.

Μήπως και στον Δήμο Τρίπολης πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο;..

Δεν είναι κακό να αντικαθίστανται εκείνοι που δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αντιθέτως, είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα. Ιδίως όταν, πρωτίστως, έχεις να κάνεις με ζωές που δεν φταίνε σε τίποτα, και δευτερευόντως όταν μεγάλες εφημερίδες, όπως «Η Καθημερινή», δίνουν αρνητική δημοσιότητα στο θέμα. Η δημοτική αρχή πολλάκις έχει τονίσει ότι η θετική δημοσιότητα που λαμβάνει ο Δήμος μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Και μπορεί να λέγεται ότι σημασία δεν έχει η καλή ή η κακή δημοσιότητα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα κάνουν κακό.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:00 am


Μαρινάκης: Το excel με το πόθεν έσχες Κασσελάκη ήταν σόου και φιάσκο

«Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους πολίτες ενόψει ευρωεκλογών είναι μία αντιπαράθεση για τα πόθεν έσχες. Όμως, είναι μία θεσμική υποχρέωση όλων όσοι την έχουν να κλείνουν αυτό το θέμα αμέσως μόλις αναλαμβάνουν, ή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μην ανοίγει στην πραγματικότητα ποτέ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό. Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ .

«Πρώτον, δεν κατέθεσε πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης, δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σε ένα σόου που μάλλον φαίνεται για φιάσκο όπως εξελίχθηκε,-σήμερα μόνον έχουν βγάλει εννιά ανακοινώσεις για να δικαιολογήσουν τον πανικό τους- κατέθεσε ένα μονοσέλιδο excel με κάποια στοιχεία κατά δήλωσή του, τα οποία καλή τη πίστη εμείς τα δεχόμαστε. Με βάση αυτά τα στοιχεία κ. Κουβαρά γεννούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα απ' όσα είχαμε μέχρι την ημέρα που κατέθεσε το μονοσέλιδο excel. Δεδομένο πρώτο, πριν τα ερωτήματα, και σημαντικότερο, ότι υπάρχει μία διαπιστωμένη πλέον παράβαση του νόμου, γιατί 31/12/2023 ήταν σε αλλοδαπή εταιρεία, ενώ ο νόμος το απαγόρευε» πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας δανεισμός ο οποίος ισοδυναμεί περίπου με τα επενδυτικά προϊόντα του κ. Κασσελάκη. «Υπάρχει μία πολυτελέστατη ζωή με ελικόπτερα, η οποία το ξαναλέω δεν είμαστε από τους πολιτικούς χώρους που ποινικοποιούμε τη ζωή κάποιου, η οποία φαίνεται ότι κοστίζει πολλά λεφτά το μήνα. Δεν συνάδουν. Τα εισοδήματα στη συνέχεια καταλήγουν, είτε σε καταθέσεις, είτε σε κάποια επενδυτικά προϊόντα. Υπάρχουν όμως και χρέη. Αυτά είναι ένα ισοζύγιο» είπε.

«Υπάρχουν όμως και δύο ψέματα, μόνο δύο την τελευταία μέρα. Είναι και άλλα προηγούμενα. Ψέμα πρώτο. Δεν έχει, λέει, τη δυνατότητα, επειδή δεν λειτουργεί η πλατφόρμα να κάνει την κατάθεση του πόθεν έσχες του, του αρχικού, της αρχικής δήλωσης - γιατί είχα και εγώ υποχρέωση να κάνω τον Ιανουάριο και την έκανα το Φεβρουάριο ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου - γιατί λέει δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Ψέμα. Υπάρχει μία νέα πλατφόρμα υπό επεξεργασία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, όμως λειτουργεί ακόμα. Η προηγούμενη πλατφόρμα, η οποία δέχεται αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες και μάλιστα υπάρχει και ρητή αναφορά αν δει κανείς το σύστημα του πόθεν έσχες, μπορεί να μπει να το δει, ότι οι δηλώσεις οι αρχικές που θα γίνουν με την ισχύουσα πλατφόρμα έχουν ισχύ και θα ισχύσουν στην επόμενη. Ψέμα δεύτερο. Λέει: ανοίξτε την πλατφόρμα και την επόμενη στιγμή εγώ θα καταθέσω. Σας εξήγησα ότι μπορεί και τώρα. Την ίδια στιγμή τι λέει; Ότι μου λείπουν κάποια στοιχεία IRS για να καταθέσω. Είτε του λείπουν στοιχεία, είτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταθέσει» συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης μπλέκει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπίμως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την αρχική δήλωση πόθεν έσχες, δηλαδή, με τι λεφτά μπαίνει στην πολιτική, με τι δάνεια, με τι σπίτια, θα ήθελα να σχολιάσω και για τα 40 σπίτια του πρωθυπουργού, άλλο ψέμα του κ. Κασσελάκη. Αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε το 2004. Έκτοτε μέχρι σήμερα ελέγχεται εξονυχιστικά 20 χρόνια, όπως και όλοι οι πολιτικοί. Προσέξτε ποιο είναι το θράσος και η αλαζονεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχεται, ουδέν έχει ανευρεθεί, δεν υπάρχει καμία υπόθεση ανοικτή και όλα αυτά, έχουν ελεγχθεί από επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων. Όλων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαμε υποχρέωση για αρχική δήλωση όπως και ο κ. Κασσελάκης. Εγώ λοιπόν που ανέλαβα υφυπουργός και δεν ήθελα να αφήνω ένα θέμα να αιωρείται, ήρθα εντός της προθεσμίας και έκανα την αρχική δήλωση. Βρήκα την πλατφόρμα ανοιχτή και την έκανα. Ο κ. Κασσελάκης είναι στην κατηγορία αυτή. Δεν είναι στην κατηγορία των πολιτικών όχι μόνο πολιτικών αρχηγών, που ελέγχονται για 5,10,15 χρόνια. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο» είπε.

Επίσης, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός 20 χρόνια εντός των προθεσμιών και με τον προβλεπόμενο τρόπο όχι φιέστα και μονοσέλιδο excel, κάνει δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά τον νόμο. «Δηλαδή, με δικαιολογητικά, με εξτρέ από τις τράπεζες, αυτό είναι πόθεν έσχες. Αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιάσκο. Σόου και φιάσκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πόθεν έσχες. Είκοσι χρόνια. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο. Ρωτήσανε για τον επικοινωνιολόγο τον κ. Γκρίνμπεργκ. Απάντησα και σήμερα. Έχει σύμβαση με τη ΝΔ κόβει τιμολόγια και πληρώνεται. Όλα αυτά κατατίθενται και στην ΑΑΔΕ όπως όλα τα τιμολόγια και οι συμβάσεις στον ισολογισμό του κόμματος. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα, να έρθει να μας το πει και να καλέσει τη δικαιοσύνη. Επειδή όμως δεν υπάρχει και αυτές είναι χυδαίες συκοφαντίες οι οποίες μάλιστα στρέφονται και κατά επαγγελματιών που έχουν εργαστεί σε πολλές χώρες, καλύτερα να τις αφήσει στην άκρη. Αυτά που λέμε εμείς είναι πραγματικά, είναι ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από επίσημα στοιχεία» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας σημείωσε ότι η ΝΔ προτιμά, επιλέγει στρατηγικά, να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά στη διαδικτυακή καμπάνια και όχι σε αφίσες, που ρυπαίνουν όλη την Ελλάδα. «Θα απολογηθούμε, ενώ το κάνουμε by the book στον ΣΥΡΙΖΑ που γεμίζει με αφίσες όλη Ελλάδα;» είπε

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη αποχή ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να την αντιμετωπίσει ψήφισε την επιστολική ψήφο. «'Αρα, κάναμε καταρχάς, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ως προς το θεσμικό όπλο το οποίο είχαμε. Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν και γιατί το «φοβόμαστε» παραπάνω; Γιατί παραδοσιακά οι ευρωεκλογές έχουν αυξημένη αποχή. Εδώ μιλάμε για μία διαδικασία ευρωεκλογών που για πρώτη φορά, μετά το 2009, δεν συμπίπτει με αυτοδιοικητικές εκλογές, άρα ναι υπάρχει ανησυχία, γι΄αυτό και οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να τους πούμε, ότι τα αποτελέσματα καθορίζονται από τους ψηφίσαντες, από τους παρόντες. '

Αρα δεν πρέπει κανείς να αφήσει τους άλλους να καθορίσουν ένα αποτέλεσμα, χωρίς οι ίδιοι να ασκήσουν το δικό τους εκλογικό δικαίωμα. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή» ανέφερε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:46 am


Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο έναρξης του ετήσιου προγράμματος δακοκτονίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου, στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ενημερωτική συνάντηση με τους αναδόχους παγιδοθεσίας και δολωματικών από εδάφους ψεκασμών.

Έγινε εκτενής ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, με σκοπό την άρτια οργάνωση του προγράμματος και την επιτυχή αποτελεσματικότητα των ψεκασμών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίδειξη τοποθέτησης και χρήσης νέων τεχνολογιών γεωπληροφορικής, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών (gps) σε γεωργικό ελκυστήρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στην παρέμβασή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των αναδόχων και των στελεχών της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι μετά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος εγκατάστασης των καταγραφικών πορείας και ροής φαρμάκου (gps και ροόμετρα), την τρέχουσα περίοδο δακοκτονίας θα εφαρμοστεί στο σύνολο των ορίων των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

«Η βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας είναι ο βασικός στόχος», όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ειδικότερα για την τρέχουσα περίοδο υπάρχει ποικιλία και επάρκεια φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σκεύασμα με τη δραστική ουσία Spinosad, το οποίο έχει μεγάλη θνησιμότητα στους δακοπληθυσμούς.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έναρξη των δολωματικών ψεκασμών, η οποία, όπως σημείωσε, εξαρτάται από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της παγιδοθεσίας των υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για την διενέργεια των ψεκασμών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:15 am


Τριανταφυλλένια μυρωδιά καλοκαιριού στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Τρίπολη

Είναι Τρίτη 4 Ιουνίου και το απόγευμα σιγά, σιγά δίνει την σκυτάλη στην νύχτα που έρχεται και στο φεγγάρι που είναι έτοιμο να λάμψει με τα τριαντάφυλλα στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Τρίπολη να μοσχομυρίζουν καλοκαίρι.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:18 pm


Ο Τσιφτσής οδεύει προς ΠΑΟΚ αλλά ο Αστέρας έχει «χρυσά» γάντια για την νέα σεζόν

Ο Αντώνης Τσιφτσής οδεύει προς τον ΠΑΟΚ ωστόσο στον Αστέρα Τρίπολης τίποτα δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του καθώς είναι απόλυτα καλλυμένος για την θέση του τερματοφύλακα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεσπόζει κάτω από τα κιτρινομπλέ γκολποστ και αναμένεται και την νέα αγωνιστική χρονιά με την εμπειρία του να αποτελεί τον βασικό για την θέση «1».

Παράλληλα η αρκαδική ομάδα ποντάρει πολλά και στο νέο ανερχόμενο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Νίκος Γραμματικάκης με τον 21χρονο πορτιέρο να δείχνει από την περσινή χρονιά έτοιμος και ικανός αλλά και σημεία του πλούσιου ταλέντου του.

Ταυτόχρονα στο κιτρινομπλε ρόστερ υπάρχουν επίσης ο 22χρονος Φώτης Σγουρής και ο 21χρονος Θεόφιλος Κακαδιάρης που συμπληρώνουν την τετράδα των τερματοφυλάκων του Αστέρα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:04 pm


Αναπτυξιακοί Αγώνες Στίβου «Αναστασίου Σμυρνιώτη» στο ΔΑΚ Τρίπολης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν πολλά σωματεία στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για νέους αθλητές να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να ενισχύσουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Αναστασίου Σμυρνιώτη, τιμώντας την προσφορά του στον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:34 pm


Στις ράγες της ιστορίας του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου: Το ταξίδι Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα με τρένο (vid)

Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Ισορροπώντας στις ράγες», το 1999, γυρίστηκε για να εξερευνήσει τον κόσμο του σιδηροδρόμου, όταν ο σιδηρόδρομος ήταν το ασφαλές, σχετικά γρήγορο και φθηνό μεταφορικό μέσο που ένωνε την πρωτεύουσα με την ενδοχώρα της Πελοποννήσου, και όλες τις πόλεις μεταξύ τους αλλά και τα χωριά με τους ενδιάμεσους σταθμούς, πριν από τη διάνοιξη των μεγάλων δρόμων και την ευρεία χρήση του αυτοκινήτου«Ισορροπώντας στις ράγες ανάμεσα σε ένα κλικ που βαλσαμώνει τον χρόνο, και σε ένα τρένο που θαρρείς ότι δημιουργεί το τοπίο πριν το διασχίσει», ακούγεται ο αφηγητής να λέει σε αυτό το ταξίδι, μέσω της εικόνας, πίσω στον χρόνο.

Σήμερα που ο σιδηρόδρομος έχει απαξιωθεί και τα τρένα έχουν ακινητοποιηθεί, σήμερα που κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του έχει αποτύχει -επειδή δεν στόχευε ακριβώς στην εξυγίανση-, σήμερα που τα παλιά τρένα και οι κάποτε πολύβουοι και γεμάτοι σταθμοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά κουφάρια της ιστορίας μας, αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσα από το οποίο οι παλαιότεροι θα θυμηθούν το ταξίδι με το τρένο, την αναμονή στον σταθμό, τις εναλλαγές του τοπίου, και οι νεότεροι θα πάρουν μια γεύση από την ιεροτελεστία του ταξιδιού με τα βαγόνια και τους σταθμούς που κάποτε ένωναν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δείτε παλαιότερο αφιέρωμα του Χρήστου Ηλ. Μήτσια ΕΔΩ.

Το βίντεο έχει ανεβεί στο YouTube από τον χρήστη informalpost83, ο οποίος αναφέρει:

«Ένα οδοιπορικό στον τόπο μας με οδηγό τα τρένα, τις ράγες και τους σταθμούς. Η διαδρομή είναι μεγάλη και ποικίλλει. Βουνά και λόγγους, σήραγγες και γέφυρες και συναπαντήματα με τσοπαναραίους και βέβαια, συναντήσεις με συρμούς κάθε λογής, από μοντέρνα intercity μέχρι ωτομοτρίς κι εμπορικά. Το οδοιπορικό έχει δύο όψεις: α/ τη σύγχρονη: Σταθμοί με κίνηση, θόρυβο και τρένα, που συνδέουν καθημερινά πόλεις και χωριά. Πολυσύχναστες διαδρομές στη σημερινή μητροπολιτική κι επαρχιακή Ελλάδα και β/ την παλιότερη: Διαδρομές πάνω σε ράγες που έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν και σταθμοί ερειπωμένοι όπου δεν σταματά πλέον το τρένο. Διαδρομές «νεκρές» αφού οι συρμοί αποσύρθηκαν λόγω «ελλείψεως πελατείας». Κάποτε όμως υπήρξαν οι μοναδικοί κρίκοι επαφής απομονωμένων χωριών με τον υπόλοιπο κόσμο. Μα οι άνθρωποι προχωρούν μπροστά. Ανοίχτηκαν δρόμοι, ήρθε το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, οι μηχανές. Έτσι μοιραία, η χρήση του τρένου σταμάτησε, τα μονοπάτια χορτάριασαν κι έκλεισαν. Δύο όψεις του οδοιπορικού, δύο ειδών αφηγήσεις για κάθε περιοχή, δύο μορφές κινηματογράφησης, παράλληλη δράση.

Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής : Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 1999

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε.»

Video: 

Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα | Στις ράγες της Πελοποννήσου

Video of Αθήνα - Τρίπολη - Καλαμάτα | Στις ράγες της Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:00 pm


Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννη Σμυρνιώτη η παραλαβή των κουπονιών από τα σχολεία του Δήμους Άργους Μυκηνών (pics)

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 1ος μεγάλος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.
Στο Δήμο Άργους Μυκηνών  συμμετείχαν 20 σχολικά τμήματα εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου μας  ανακυκλώνοντας συνολικά 499.721 μπουκάλια πλαστικά.

Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου  Γιάννη Σμυρνιώτη, της αρμόδιας αντιδημάρχου για θέματα ανακύκλωσης κας Αναστασίας Αργυροπούλου και του Δημάρχου  Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου,  έγινε η παραλαβή των κουπονιών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος,  ανέφερε:

“Το σημερινό αποτέλεσμα έτσι όπως αποτυπώθηκε από τα κουπόνια που μας παρέδωσαν τα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά μας, έχουν και περιβαλλοντικές ευαισθησίες αλλά και την κουλτούρα της ανακύκλωσης.
Το μισό εκατομμύριο ανακυκλώσιμων υλικών που συνέλεξαν και ανακύκλωσαν θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας έτι περισσότερο τον προϋπολογισμό των απορριμμάτων, άρα και τις τσέπες των πολιτών.


Παράλληλα το κίνητρο της ανταποδοτικότητας τους έδωσε το έναυσμα για μια υπερπροσπάθεια που όμως έχει και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια για όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις στο μέλλον.”

                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Video: 

Άργος: Μαλτέζος - Σμυρνιώτης στην παράδοση των κουπονιών για τον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Video of Άργος: Μαλτέζος - Σμυρνιώτης στην παράδοση των κουπονιών για τον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:45 pm


Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας και ηλεκτρονική πλατφόρμα για πολίτες σε κίνδυνο

Ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη διαφύλαξη της ομαλής οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Αθήνα, αλλά και την πιο άμεση επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι δύο φορείς ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και συμπράττουν λαμβάνοντας υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος ασφάλειας στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού, την επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση, την έντονη τουριστική, πολιτιστική, οικονομική και αθλητική δραστηριότητα, αλλά και τη σύνθετη φύση των προβλημάτων ασφάλειας,

Αποφάσισαν μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας για την ασφάλεια σε επίπεδο Δήμου με ειδικό σχέδιο άμεσης παρέμβασης, προκειμένου μέσα από συντονισμένες δράσεις να υπάρξει  αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καθημερινό επίπεδο και στρατηγική συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μια από τις καινοτομίες που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Αθήνας, είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας κάθε πολίτης που αισθάνεται κίνδυνο μπορεί να το δηλώσει και αμέσως θα υπάρξει επέμβαση είτε της Δημοτικής, είτε της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε λίγες μέρες προκηρύσσεται η πρόσληψη επιπλέον 300 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης και ανταπόκρισης  σε σημεία όπου απαιτείται, ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Δήμος προχωρά στην πρόσληψη επιπλέον 180 νέων δημοτικών αστυνομικών.

Η τετραετής συνεργασία των δύο υπηρεσιών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις όπως:
•    Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και προστασίας για την πόλη των Αθηνών  μέσα από τη διενέργεια κοινών περιπολιών σε καθημερινή βάση με έμφαση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και αυξημένη παραβατικότητα.
•    Συντονισμό δράσεων, ανταλλαγή πληροφοριών και κοινές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή, όταν κρίνεται αναγκαίο άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών
•    Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης, την ασφάλεια και την προστασία μεγάλων εκδηλώσεων και τη διαχείριση κατειλημμένων χώρων.
•    Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο φορέων.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Η ασφάλεια είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά, η πιο σημαντική πολιτική δράση ενός κράτους, μιας κυβέρνησης, ενός Υπουργείου απέναντι στους πολίτες. Θέλουμε ο κάθε πολίτης της Αθήνας, ιδιαίτερα σε σημεία που είναι τα πιο ευάλωτα λόγω ακριβώς της μεγάλης επισκεψιμότητας, να αισθάνεται ασφαλής. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα μπορούμε, με μια πολύ στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με αφορμή και το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, να δώσουμε στους πολίτες αυτής της πόλης τη δυνατότητα να ζήσουν ασφαλέστερα, να ζήσουν καλύτερα, τα παιδιά τους να είναι πιο ευτυχισμένα, να μπορούν να αξιοποιούν τους χώρους που είναι για κοινή δράση, να μπορούν να αξιοποιήσουν χώρους αθλητικούς και ό,τι άλλο παρέχει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε πραγματικά η Αθήνα να γίνει μια πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους, ασφαλείς και δημιουργικούς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας δήλωσε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, τον Υπουργό, για την πολύ γόνιμη συζήτηση που είχαμε και βεβαίως ευχαριστώ όλα τα στελέχη  που συμμετείχαν στο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο αποτυπώνει την αναγκαιότητα συνεργασίας, κυρίως της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, για να μπορέσουμε να σπάσουμε το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στην Αθήνα.

Ξέρουμε ότι είναι σύνθετη η φύση των προβλημάτων ασφάλειας στην πόλη μας, κάτι που καθιστά αναγκαία τη σύμπραξη δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας. Σε αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, που έχουμε στα χέρια μας ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί μεταξύ της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, προβλέπει πολλά και σημαντικά πράγματα, μεταξύ των οποίων κοινές περιπολίες, συντονισμένες δράσεις εντός του Δήμου της Αθήνας και μια σειρά από άλλες από κοινού δραστηριότητες, που στόχο έχουν να απλώσουν τη δύναμη και σε δύσκολες γειτονιές, και σε δύσκολα μέρη και στη συνεργασία της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, να μπορέσουμε να εμφυσήσουμε καλύτερα το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά της Αθήνας».
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:29 pm


Από τον Αστέρα στον Παναθηναϊκό ο Κνέζεβιτς

Ο Ντράγκαν Κνέζεβιτς ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης και όπως όλα δείχνουν οδεύει προς Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος προπονητής φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στις «πράσινες», οι οποίες τερμάτισαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.

Πλέον, αναμένεται η ανακοίνωση από το «τριφύλλι», ώστε να οριστικοποιηθεί ότι ο Ντράγκαν Κνέζεβιτς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:26 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας