Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πετράκος: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν αυτό που θέλαμε, θα συνεχίσουμε όμως την προσπάθεια

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω όλες και όλους που στήριξαν την παράταξη μας την Ενωτική Πρωτοβουλία /ΜέΡΑ25 -Ανατρεπτική ,Οικολογική ,Αριστερά .Ειδικά θέλω να ευχαριστήσω όλες τις συντρόφισσες και όλους τους συντρόφους για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στην παράταξη μας και σε μένα προσωπικά σε όλη την δύσκολη προεκλογική περίοδο . Η συμβολή τους ήταν πολύ περισσότερο από σημαντική. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους τίμησαν με τη ψήφο τους την υποψηφιότητα μου. Είμαι υπόχρεος απέναντι τους. Το αποτέλεσμα δεν ήταν βέβαια αυτό που θέλαμε. Μας επιτρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Κυρίως όμως οφείλουμε να αναστοχαστούμε ,πως θα συμβάλουμε με όσες δυνάμεις έχουμε 1. Να μην συνεχιστεί η κρίση και η σήψη πολιτικού συστήματος, της οικονομίας και της κοινωνίας με ορατό τον κίνδυνο να προκύψουν ακραίες συντηρητικές λύσεις.2. Να ενισχυθεί η ενότητα και οι αγώνες του κόσμου της εργασίας για την αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων 3. Να κερδίσει πάλι η Αριστερά την εμπιστοσύνη των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ώστε μαζί τους να πετύχει μια ουσιαστική ρήξη και ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη η οποία να έχει πραγματικά αριστερό πρόσημο για βαθιές ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές τομές.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 4:00 pm


Δημήτρης Πτωχός: Η αειφορία δεν είναι μόνο ένα σύνθημα, αλλά μια δέσμευση για συνεχή προσπάθεια και βελτίωση (pics)

Elafonisos Eco Week

«Η σημασία των οικολογικών στρατηγικών είναι κρίσιμη για την επιβίωση και την ευημερία του πλανήτη μας. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, όπου οι επιλογές μας και οι δράσεις μας θα καθορίσουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια επιλογή, είναι μια αναγκαιότητα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά την ομιλία του, στο οικολογικό συμπόσιο Elafonisos Eco Week που διεξάγεται στην πανέμορφη Ελαφόνησο και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτρος Βαρελίδης, επικεντρώθηκε στην εφαρμογή οικολογικών λύσεων και την αειφορία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα άγγιξε τη γαστρονομία, την τέχνη και τον τοπικό πολιτισμό, με μια περιβαλλοντική και βιώσιμη σκοπιά. «Η προώθηση της βιωσιμότητας είναι μια συνεχής προσπάθεια που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε πρακτικές που μειώνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα και να προωθήσουμε την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών μας πόρων. Η ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης πλαστικών, η εξοικονόμηση ενέργειας και η υποστήριξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μερικά από τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «Η αειφορία δεν είναι μόνο ένα σύνθημα, αλλά μια δέσμευση για συνεχή προσπάθεια και βελτίωση. Πρέπει να προάγουμε την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά θέματα, να συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες και να υποστηρίζουμε πολιτικές που προστατεύουν το περιβάλλον».

Επίσης, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σωστή προσέγγιση που μπορεί να έχει η νέα γενιά, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πρόσφατο διαγωνισμό ανακύκλωσης. «Η νέα γενιά κατανοεί τον βηματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφορίας του πλανήτη μας. Από εμάς περιμένει να της δείξουμε τους δρόμους. Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεσμεύομαι να υποστηρίξω κάθε προσπάθεια και έργο που στοχεύει στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.

Η συνεργασία με οικολογικούς συλλόγους όπως το Elafonisos Eco, η ενθάρρυνση της εθελοντικής δράσης και η προώθηση βιώσιμων πρακτικών είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης.

Στο συμπόσιο πραγματοποιούνται περισσότερες από 30 ομιλίες και διαδραστικά σεμινάρια με πλούσια θεματολογία ενώ πάνω από 100 καλεσμένοι από 12 χώρες, θα βρεθούν στην Ελαφόνησο για την ευρεία προώθηση της βιωσιμότητας.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:55 pm


Διεθνές Συνέδριο του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

Στην εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ριζικής αναθεώρησης της και σε αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων,  οι οποίες θα γίνουν μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού της προεδρίας της κυβέρνησης, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: "Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο".

Οι εργασίες του  1ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ που πραγματοποιείται  στις 13 και 14 Ιουνίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το διεθνές στερέωμα ανάδειξαν επίσης σημαντικές πληροφορίες για τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις χρηματοδότησης έργων και προγραμμάτων πράσινης μετάβασης, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, μεταποίησης και των κατασκευών, με έμφαση στην ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού απόθέματος.  

 

Έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες

Η συμβολή και του τραπεζικού κλάδου στην αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της Ελένης Βρεττού, Διευθύνουσας Συμβούλου της Attica Bank και του Νίκου Βέττα Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Μιλώντας στο πάνελ «Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον: Η Συμβολή του Τραπεζικού Κλάδου» γενικότερα για τον δρόμο προς την πράσινη μετάβαση ο κ. Βέττας είπε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να δημιουργεί πλεονάσματα και για την πορεία προς  την πράσινη μετάβαση, εκτός από τα δημοσιονομικά πλεονάσματα γεγονός που αποτελεί μια πρόκληση, αλλά δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλει. για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει αλλά και για το μέγεθος των πλεονασμάτων που απαιτούνται. Εστιάζοντας στην πράσινη ανάπτυξη ο κ.Βέττας είπε ότι το κενό χρηματοδότησης- όταν τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης- μέχρι το 2030 είναι περίπου 30 δις ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σημαντικό και δεν μπορεί να προέλθει μόνο από δημόσιο χρήμα, χρειάζονται διαδικασίες και πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν τις χρηματοδοτήσεις, είπε. Αναφερόμενος στις τράπεζες είπε ότι οι τράπεζες συνολικά θα πρέπει να πάρουν λελογισμένα ρίσκα, στο δρόμο των πράσινων χρηματοδοτήσεων ενώ ταυτόχρονα να προχωρήσουν σε συνέργειες και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς (venture capitals κλπ).

Η κ.Βρεττού στην παρέμβαση της επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τεράστια  δύναμη και προσαρμοστικότητα σε όλες τις αλλαγές, συμπεριλαμβανόμενης και της πράσινης μετάβασης. Έδωσε μεγάλη έμφαση στο δρόμο μετάβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι μεγαλύτερες σε μέγεθος έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής. Αναφέρθηκε στις θέσεις που αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για πιο ομαλή πράσινη μετάβαση και όχι απότομη με μεγαλύτερη διαβούλευση προς όφελος των απλών καταναλωτών. 

Μιλώντας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα προς τις επιχειρήσεις στο δρόμο προς την πράσινη μετάβαση είπε ότι  υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχευση τις ΜμΕ τα οποία έχουν ως στόχο να εντάξουν και τις πιο μικρές μονάδες της οικονομίας προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, σε συνδυασμό και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Αναφέρθηκε και στη σημασία της εκπαίδευσης των ΜμΕ επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να περάσεις σε αυτές το μήνυμα ότι η πράσινη μετάβαση είναι επένδυση και όχι μόνον κόστος. Μια επένδυση που θα τους δώσει πρόσβαση σε νέες δουλειές και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Αναφερόμενη στις ίδιες τις τράπεζες, είπε ότι τόσο οι συστημικές, όσο και μικρότερες σε μέγεθος βρίσκονται σε φάση υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών  που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο ρυθμίσεων σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης, Διευθυντής του businessDaily.gr

 

Η ευκαιρία και τα εμπόδια στη χρηματοδότηση για το κλιματικό κίνδυνο

Οι «Βιώσιμες στρατηγικές χρηματοδότησης και ο κλιματικός κίνδυνος» ήταν αντικείμενο συζήτησης στο ειδικό Round Table Discussion που ακολούθησε με συντονιστή το δημοσιογράφο σε Mega, Τα Νέα, ot.gr, Νίκο Φιλιππίδη.

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς, Θεόδωρος Τζούρος, ανέφερε στη χώρα αυξήθηκαν οι επενδύσεις σε ΑΠΕ εντός της τετραετίας και η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε από τα 5 MW στ 12 GW με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κυρίως από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετηθεί τα corporate PPAS και οι τράπεζες χρηματοδοτούν βάσει αυτών. Ωστόσο, σημειώνεται πτώση στις μετοχές των εισηγμένων στο κλάδο των ΑΠΕ κατά 30-40% το τελευταίο καθώς τα έργα αυτά έχουν υψηλή μόχλευση. Όσον αφορά την Ελλάδα υπάρχει, ανέφερε, ότι υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί επενδύσεις συνολικής αξίας 3 δισ. Ευρώ με σταθερά επιτόκια που διαμορφώνονται μεταξύ του 0,3% και 1%. Σχετικά με τους επιβραδυντικούς παράγοντες επισήμανε την πτωτική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, θα μειωθούν κατά 50 δισ. € στο μέλλον οι πόροι για τα μεγάλα έργα και το electrification της οικονομίας. Για τις επενδύσεις του μέλλοντος επισήμανε τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας και τα δίκτυα.

Ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Head of Commercial Real Estate, Finance, Eurobank, Κωνσταντίνος Ψαλτόπουλος, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το  luxuryhospitality, τα logistics, και κυρίως τα πράσινα γραφεία. Μάλιστα για τα τελευταία ανέφερε ότι υπάρχουν μόνο 50 σε όλη τη χώρα και υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία ώστε να ανανεωθεί το υφιστάμενο στοκ των γραφείων.

Χαρακτήρισε, δε, ως μονόδρομο τα κριτήρια ESG και τα πράσινα γραφεία καθώς οι πολυεθνικές προτιμούν μόνο αυτά τα ακίνητα. Ως κινδύνους παρουσίασε την έλλειψη εργατικού και διοικητικού προσωπικού, τα μακροοικονομικά γεγονότα και το ρίσκο του ESG.

O Πρόεδρος της EuroxxSecurities, ΤζουζέπεΤζιάνο, τόνισε ότι ο συνδυασμός της άμεσης χρηματοδότηση με την αυξημένη ζήτηση εκ μέρους των καταναλωτών είναι μία αρκετά καλή περίσταση. Σχολίασε ότι οι κίνδυνοι είναι η ελλιπής διεκπεραίωση μαζί με τη μη θέσπιση των αρχών βιωσιμότητας σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση των πράσινων πόρων.

Ο Investment Director, ALPHA Asset Management, Χρήστος Μποσόλης τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να στηρίξουν τη χρηματοδότηση για τα έργα ΑΠΕ και ότι υπάρχουν εναλλακτικές πηγές όπως τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών μέσων ΑΜΚ και δημοσίων προτάσεων και οι κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Πρόσθεσε ότι παρά την αύξηση των πράσινων ομολόγων η χώρα μας είναι αρκετά πίσω καθώς έχουν εκδοθεί πράσινα ομόλογα κάτω των 4 δισ. Ευρώ ενώ σε όλο τον κόσμο το συνολικό ποσό των εκδόσεων ξεπερνά τα 700 δισ. ευρώ. Ωστόσο, δήλωσε ότι το 2024 δεν έχει γίνει καμία έκδοση πράσινου ομολόγου στην Ελλάδα και ότι θα έπρεπε οι επιχειρήσεις να στραφούν περισσότερο προς αυτά. Σχετικά με τους παράγοντας που μεταβάλλουν τις επιδόσεις των ΑΠΕ ανέφερε τον πληθωρισμό, την άνοδο των επιτοκίων, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κατασκευαστικού και χρηματοδοτικού κόστους, αλλά και την αβεβαιότητα λόγω των κρίσεων και τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

 

Α. Πατέλης: Στόχος μας η ενίσχυση του ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους, μεταξύ των οποίων και ο τραπεζικός, θα είναι από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα τόνισε ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού της προεδρίας της κυβέρνησης, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: "Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο".

Μιλώντας για τις «Επενδύσεις στην Ελλάδα και το Διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ο Α. Πατέλης τόνισε ότι «η τόνωση του ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους, και όχι μόνο στον τραπεζικό, θα είναι ένας στόχος της κυβέρνησης. Να σκεφτούμε ότι την δεκαετία της κρίσης πολλές εταιρείες χρεοκόπησαν περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό στην αγορά. Κάτι ανάλογο έγινε και στον τραπεζικό κλάδο. Πρέπει να δούμε πώς θα τονώσουμε τον ανταγωνισμό σε όλους τους κλάδους».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το αν αυτό θα συνοδευτεί από αύξηση των κρατικών δαπανών και χορήγηση περισσότερων επιδομάτων, ο Α. Πατέλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έγινε στις αγορές μετά τις εκλογές στη Γαλλία» σημειώσει. «Το κόστος για το γαλλικό ομόλογο αυξήθηκε, καθώς οι επενδυτές αναγνωρίζουν ένα μεγαλύτερο ρίσκο. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική αξιοπιστία που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και αποδίδει με χαμηλότερο κόστος δανεισμού, περισσότερες επενδύσεις και ταχύτερη ανάπτυξη. Ο λαός δε ζήτησε δημοσιονομική χαλαρότητα, αντιθέτως το κόμμα που πρότεινε δαπάνες με επιπλέον 45 δισεκατομμύρια ευρώ έλαβε 15%. Ο κόσμος ζήτησε βελτίωση της καθημερινότητάς του, βελτίωση του κράτους, μεταρρυθμίσεις, καλύτερη υγεία και μεταφορές, να αυξηθούν ταχύτερα οι μισθοί.»

Ο Α. Πατέλης προανήγγειλε μεταρρύθμιση στο ευρύτερο καθεστώς χορήγησης των επιδομάτων, με βασικό άξονα τις σχετικές προτάσεις του ΟΟΣΑ. Για παράδειγμα, μελέτη του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας για το επίδομα ανεργίας, αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διασύνδεση του επιδόματος ανεργίας με το ύψος του μισθού και την προϋπηρεσία των δικαιούχων.

Επίσης, ο Α. Πατέλης χαρακτήρισε ως «αντικίνητρο» για την είσοδο στην αγορά εργασίας το εποχικό επίδομα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Ο Α. Πατέλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αναθεώρησης της μεταρρύθμισης για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν προσφύγει ενάντια στον φόρο που τους έχει καταλογιστεί «δεν είναι υψηλός».

Προανήγγειλε επίσης νέες αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, μετά το καλοκαίρι, με παρεμβάσεις στα χρονικά όρια και τη φορολόγηση, διαβεβαιώνοντας ότι «σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει περίοδος προσαρμογής» για την εφαρμογή των όποιων αλλαγών.

«Οι επενδυτές ζητούν πιο γρήγορη δικαιοσύνη, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερους εργαζόμενους» ανέφερε, τονίζοντας ότι η διεύρυνση του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα μπορεί να προέλθει από τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέων, των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, των ΑΜΕΑ αλλά και με την επιστροφή Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:51 pm


Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα στο Παράλιο Άστρος

Ο πιο αγαπημένος σκύλος της ελληνικής λογοτεχνίας παίρνει σάρκα και οστά από το Kids Theater και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα, μετά από μία θριαμβευτική σεζόν στο θέατρο Νέος Ακάδημος με αλλεπάλληλα sold out, βρίσκεται τώρα σε θερινή περιοδεία για να μοιράσει κέφι και χαρά σε όλα τα παιδιά. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και γλυκά συναισθήματα.

Η υπόθεση του Μάγκα

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Πέφτει, όμως, στη μία γκάφα μετά την άλλη και για να αποφύγει την τιμωρία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Τότε ανακαλύπτει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και παγίδες. Μόνο ένας αδέσποτος σκύλος, ο Αφράτος, θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του, πιο ώριμος αλλά το ίδιο αποφασισμένος να χαρεί τη ζωή.

10 χρόνια Kids Theater

Η Θεατρική εταιρεία Kids Theater και η Αθανασία Καλογιάννη παρουσιάζουν τα τελευταία δέκα χρόνια ποιοτικές παραστάσεις για παιδιά και εφήβους από αριστουργηματικά έργα της Ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς και θεατρολόγους ανεβάζουμε παραστάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και παράλληλα προβάλλουν τις αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ

Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου

Χορογραφίες - Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Πιτσιλός

Σκηνικά-Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Σχεδιασμός Φώτων και Ηχοληψίας: Ιωσήφ Τοπαλιάν

Video Art: Γιάννης Ντουσιόπουλος

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( [email protected])

Σχεδιασμός Περιοδείας: Νίκος Χρηστίδης

Παραγωγή : Kids Theater -www.kidstheater.gr

Ηθοποιοί:

Αθανασία Καλογιάννη, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Μπανταδάκης, Παύλος Πιέρρος, Φιλίππα Σαματά, Χρήστος Τζιώτας

Προπώληση: https://www.more.com/theater/o-magkas-periodeia/

Σημεία Περιοδείας:

27/6 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Θέατρο Βεάκειο

1/7 ΓΛΥΦΑΔΑ Θερινό Κιν/τρο Μαριλένα

2/7 ΧΑΛΚΙΔΑ Θέατρο Ορέστης Μακρής

4/7 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Ν. Μάκρης

5/7 ΓΕΡΑΚΑΣ Σινέ Γέρακας

8/7 ΛΑΥΡΙΟ Τεχνολογικό Πάρκο

11/7 ΝΙΚΑΙΑ Κηποθέατρο Νίκαιας

15/7 ΓΙΑΝΝΕΝΑ Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ (Φρόντζο)

16/7 ΣΕΡΡΕΣ Θερινό Θεατράκι Σερρών

18/7 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής

19/7 ΣΑΡΩΝΙΔΑ CINEMAX ΤΡΙΑΝΟΝ

23/7 ΤΡΙΚΑΛΑ Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

24/7 ΛΑΡΙΣΑ Κηποθέατρο Αλκαζάρ

25/7 ΒΟΛΟΣ Θερινό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

26/7 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

1/8 ΑΣΤΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣ

5/8 ΠΡΕΒΕΖΑ Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος

7/8 ΖΑΚΥΝΘΟΣ Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

8/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Θέατρο Κάστρου

11/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Θέατρο Αλτιναλμάζη

12/8 ΚΑΒΑΛΑ Φρούριο Καβάλας

13/8 ΣΙΒΗΡΗ Αμφιθέατρο Σίβηρης

18/8 ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ Σινέ Αθηναία

19/8 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Κινηματοθέατρο Alex Cinema

24/8 ΚΟΖΑΝΗ Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

25/8 ΚΑΤΕΡΙΝΗ Καπνικός Σταθμός

26/8 ΒΕΡΟΙΑ Άλσος Μελίνα Μερκούρη

27/8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θέατρο Κήπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:30 pm


Λαϊκή Συσπείρωση: Η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί η πιεστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το ατύχημα στον Ισθμό της Κορίνθου

Ούτε για συζήτηση σαν έκτακτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου, δεν δέχτηκε να θέσει η περιφερειακή αρχή της ΝΔ, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ισθμό μετά την καταστροφή της γέφυρας από την πυρκαγιά που προκάλεσε η ανατροπή του βυτιοφόρου!

Τα κατά τα άλλα λαλίστατα στελέχη της Περιφερειακής αρχής, αρνούνται όχι μόνο να πάρουν μέτρα, αλλά ακόμα και να συζητήσουν μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το λαό της περιοχής από τα προβλήματα που έχουν προκύψει!

Εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη ακόμα και 50 χιλιομέτρων!

Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν διέξοδο δεν έχουν αποκατασταθεί, αφού βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης εδώ και χρόνια.

Βάση δηλώσεων στελεχών της περιφέρειας και το Δημάρχου Λουτρακίου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ενημερωθήκαμε ότι η αποκατάσταση των βυθιζόμενων γεφυρών θα αργήσει. Παράλληλα δήλωσαν ότι μια λύση που συζητιέται και αφορά το άνοιγμα της Ολυμπίας Οδού στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου δεν είναι αρμοδιότητα Δήμου – Περιφέρειας αλλά του Υπουργείου.

Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως μοναδικό μέτρο που θα μπορούσε να ανακουφίσει άμεσα είναι η σύνδεση παλιάς Εθνικής Οδού και αυτοκινητόδρομου στο ύψος των διοδίων. Το να κρύβεται η περιφερειακή αρχή και τα στελέχη της στα τοπικά ΜΜΕ να επικαλούνται ζητήματα νομιμότητας ή μη αρμοδιότητας δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Να πάψει να πλέκει το εγκώμιο για την αποτελεσματικότητά της Ολυμπίας Οδού, να απαιτήσει άμεσα μέτρα μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας και μέχρι τότε να βρεθούν άμεσες λύσεις ανακούφισης όπως η σύνδεση στο ύψος των διοδίων χωρίς επιβάρυνση.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:23 pm


Συναυλία με τους Πυξ Λαξ στο Άστρος τον Αύγουστο

Όπως  Κάθε χρόνο έτσι και φέτος έρχεται η καθιερωμένη συναυλία του ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ φέτος οι Πυξ Λαξ θα βρεθούν στην σκηνή για μια μοναδική συναυλία.
Μια συναυλία που θα ξεσηκώσει τον κόσμο που θα βρεθεί στο Άστρος.

Η μεγάλη συναυλία με τους Πυξ Λαξ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου στο Άστρος .

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:15 pm


Δωρεάν χειριστήρια για το SEATRAC στο Παράλιο Άστρος

Τοποθετήθηκε για ακόμα μια χρονιά το αυτόνομο σύστημα εισόδου – εξόδου SEATRAC για εύκολη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Το SEATRAC βρίσκεται στην παραλία Καλλιστώ, μαζί με αποδυτήρια για ΑμεΑ και ντουζ. Το χειριστήριο μπορείτε να το βρείτε στην καφετέρια DEL MAR στο Παράλιο Άστρος καθώς και στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Αρκαδίας.

Με την υποστήριξη του κατασκευαστή ΤΟΒΕΑ, ο καθένας, μέσα από μια απλή διαδικασία, μπορεί να αποκτήσει ΔΩΡΕΑΝ το δικό του χειριστήριο, ώστε να έχει την ελευθερία να χρησιμοποιεί το SEATRAC Παραλίου Άστρους όποια ώρα και στιγμή θέλει καθώς είναι στη διάθεση του κοινού.

Το SEATRAC είναι ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Επίσης, είναι βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων αυτών να απολαύσουν πιο εύκολα τη θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους!

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Για μία ακόμη χρονιά, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών, φροντίσαμε για την έγκαιρη τοποθέτηση του Seatrac στο Παράλιο Άστρος. Παράλληλα, στοχεύοντας σε υποδομές φιλικές σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, έχουμε υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης για την τοποθέτηση τεσσάρων συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης σε τέσσερις παραλίες του Δήμου. Με σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας συνεχίζουμε τις ενέργειες υποστήριξης».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 3:00 pm


Νυμφασία: Ονοματοθεσία οδού σε «Αγίου Γερβασίου»

Την ονοματοθεσία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας Γορτυνίας ως οδό Αγίου Γερβασίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας στην τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, τιμώντας την πρόσφατη αγιοκατάταξη και μνήμη του εκ Γορτυνίας καταγόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας, ικανοποιώντας το αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου και του Προέδρου του Σωματείου «Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων ‘Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’», κου Κυριάκου Παναγόπουλου.

Ο ηγιασμένος ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1877 στην Νυμφασία (παλαιότερα γνωστή ως Γρανίτσα) Δήμου Γορτυνίας όπου και έζησε, ορφανός από μητέρα, τα πρώτα χρόνια του ενάρετου βίου του.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την επίσημη κατάταξη του στους δέλτους των Αγίων της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 16 Νοεμβρίου  2023, με την υπογράμμιση στο ανακοινωθέν ότι ο π.Γερβάσιος έχει χαραχθεί εξ αρχής ως Άγιος στη συνείδηση του Λαού.
Ο Άγιος Γερβάσιος Πατρών, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη το 1964 στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που εορτάζεται η μνήμη του.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:42 pm


Συνελήφθη 27χρονου για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (12.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,3- γραμμαρίων,
η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:30 pm


Μετεγγραφές 1 - 10 Ιουλίου στο ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, της ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας" δέχεται μετεγγραφές καταρτιζόμενων συναφών ειδικοτήτων το χρονικό διάστημα από 1 έως 10 Ιουλίου 2024.

Πληροφορίες στα τηλ: 2713601971 & 6947078332

email : [email protected]

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:03 pm


Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής 26/6/2024

Σας καλούμε στις 26 Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67Α του Ν. 3852/2010,

όπως αυτές προστέθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 7 Ν. 5056/23 και παρακαλούμε για τις τυχόν δικές σας ενέργειες σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις εν λόγω διατάξεις (υποβολή θεμάτων για συζήτηση). Σημειώνουμε ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων ορίζεται η 21 η Ιουνίου 2024. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:01 pm


Αυτοκίνητα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια

Αυστηρότερο γίνεται το ποινολόγιο για τους κατόχους οχημάτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία αλλά τα «βγάζουν στους δρόμους» καθώς με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές καμπάνες που φθάνουν τα 30.000 ευρώ και με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για τρία έτη.

Μάλιστα για τον εντοπισμό των παραβατών ενεργοποιούνται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων καθώς και εξοπλισμός των οργάνων ελέγχου με ειδικές κινητές συσκευές που θα σκανάρουν τις πινακίδες των οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα για το ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:47 pm


Εκτός Μουσικού Σχολείου Τρίπολης οι μισοί μαθητές που έκαναν αίτηση - Ανάγκη επέκτασης των Τμημάτων

Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Για πρώτη φορά στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης οι αιτήσεις έφτασαν σχεδόν τις 100 (97) περίπου 20% περισσότερες απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον των γονέων και των παιδιών τους και την αναγνώριση του έργου που πραγματοποιείται στο σχολείο.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες θέσεις του σχολείου που εγκρίθηκαν είναι 48, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από τα μισά παιδιά θα μείνουν εκτός, ενώ παράλληλα η βάση εισαγωγής μπορεί να ξεπεράσει το 95/100.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου κρίνοντας ότι το σχολείο διαθέτει επαρκές προσωπικό (περίπου 40 οργανικές θέσεις) και πιθανώς τον μεγαλύτερο Σύλλογο Διδασκόντων στην Αρκαδία, καθώς και ένα καινούργιο κτίριο με κατάλληλες και αρκετές σε αριθμό αίθουσες διδασκαλίας και με ένα αμφιθέατρο κατάλληλο για τις εκδηλώσεις του σχολείου, πρότεινε τη λειτουργία και τρίτου τμήματος στην Α’ Γυμνασίου.

Ωστόσο, η ΠΔΕ Πελοποννήσου και η ΔΔΕ Αρκαδίας ήταν αρνητικές στη λειτουργία ενός τρίτου τμήματος, καθώς το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης «δεν έχει επάρκεια σε εκπαιδευτικούς». Ωστόσο, το σχολείο διαθέτει πλήθος οργανικών θέσεων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των οργανικών θέσεων που αφορούν μαθήματα γενικής παιδείας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, στα οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνωστισμός.

Αντίστοιχα, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με ίσο αριθμό αιτήσεων με το δικό μας σχολείο και παρόμοιο σε μέγεθος Σύλλογο Διδασκόντων, αποφασίστηκε η λειτουργία τριών τμημάτων. Αναφορικά με τα μαθήματα μουσικής παιδείας, μόλις το 2021 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλα τα Μουσικά σχολεία μετά από 13 χρόνια και το σχολείο έχει ήδη 10 νέες οργανικές θέσεις. Μάλιστα, πρόσφατα έχει ζητηθεί από την ΔΔΕ Αρκαδίας η ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου, για το οποίο δεν υπάρχει καμία οργανική θέση διαθέσιμη, ενώ ο χώρος που έχει επιλεγεί
αποτελεί ένα παλιό Δημοτικό σχολείο χωρίς κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός καλλιτεχνικού σχολείου. Αντίστοιχα, στο Πρότυπο Σχολείο εγκρίθηκαν τρία τμήματα για το 2024-25, ενώ η βάση εισαγωγής των μαθητών είναι μόλις 30/100, κάτι το οποίο είναι παράδοξο και αντίθετο με τη φιλοσοφία ενός Πρότυπου σχολείου. Άλλωστε οι αιτήσεις ήταν πολύ λιγότερες από εκείνες που κατατέθηκαν στο Μουσικό Σχολείο (22% λιγότερες - 79).

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη τοπικά καθώς δεν υπάρχουν ωδεία, όπως στις υπόλοιπες πόλεις πρωτεύουσες Περιφερειακών ενοτήτων. Χαρακτηριστικά, στην πόλη της Δράμας με πληθυσμό 44000 κατοίκων και ενεργό Δημοτικό ωδείο, τα τμήματα που λειτουργούν στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι τέσσερα.
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:21 pm


Ευρωεκλογές: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι Αρκάδες – Τι λένε για αποχή και εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ (vid)

Στον απόηχο των ευρωεκλογών, οι πολίτες της Αρκαδίας, σχολίασαν το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, την αποχή, αλλά και τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Με ικανοποιεί η αποχή» δήλωσαν οι πολίτες μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η αγανάκτηση του κόσμου, από την ακρίβεια και τα προβλήματα στην καθημερινότητά  αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές με την αποχή στην Αρκαδία να ξεπερνά το 66%.

Έχει αγανακτήσει ο κόσμος για αυτό τον λόγο δεν πήγε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Το μήνυμα «γέρνει» προς τα δεξιά

Για τον ανασχηματισμό στην Νέα Δημοκρατία ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργούς, θέλει να ανακατέψει την τράπουλα ενώ και για τους τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και για το θέμα ηγεσίας που έχει τεθεί, κάποιοι είπαν ότι θα επιθυμούσαν αλλαγή στην προεδρεία, προτείνοντας τον Αρκά βουλευτή Αρκαδίας Οδ. Κωνσνταντινόπουλο, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι η τρίτη θέση που κατέκτησε το κόμμα δεν έχει να κάνει με τον πρόεδρο, αλλά με τις πολιτικές που ακολουθεί η παράταξη.

Οι πολίτες περιμένουν από την ευρωβουλή, να στηρίξει τους νέους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να λυθεί το δημογραφικό που «απειλεί» την Αρκαδία, καθώς με 600 ευρώ, δεν μπορούν να προχωρήσουν την ζωή τους και να κάνουν οικογένεια.

Άλλοι ζήτησαν οι πολιτικοί μας να σοβαρευτούν, τονίζοντας ότι το θέμα που έχει τεθεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν έχει προκύψει λόγω μιας κακής ηγεσίας.

Είναι θέμα των πολιτικών που ακολουθούν

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι πολίτες της Αρκαδίας σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Video of ArcadiaPortal.gr Οι πολίτες της Αρκαδίας σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:02 pm


Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας: Σε συνεργασία του Επιμελητήριου Αρκαδίας με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στήριξε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, τη λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία, μετά από αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συμβάλλοντας τόσο συμβουλευτικά όσο και οικονομικά.

Η νέα εκπαιδευτική δράση, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας, της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου,
συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Η δράση υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:
• Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
• Φυσιολογία της ελιάς
• Καλλιεργητικοί χειρισμοί
• Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
• Ποιότητα
• Μεταποίηση και εμπορία

Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Διάρκεια Δράσης: Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.
Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:41 pm


Η Ειρήνη Κατσίγκρη νέα πρόεδρος του Απόλλωνα Τυρού

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Η σύνθεση η οποία προέκυψε μετά την συγκρότηση σε σώμα των εκλεγμένων μελών είναι η ακόλουθη :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ειρήνη Κατσίγκρη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κωνσταντίνος Μανούσος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Παναγιώτης Μέγας

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μαρία Λυρή

ΤΑΜΙΑΣ : Σταυρούλα Ζαρόκωστα

ΜΕΛΟΣ : Σπύρος Τσουκάτος

ΜΕΛΟΣ : Ευάγγελος Κόκκινος

ΜΕΛΟΣ : Κωνσταντίνος Φωτάκης

ΜΕΛΟΣ : Μιχαήλ Κορολόγος

Αναπληρωματικά Μέλη :

Ευγενία Λαγοδόντη και Στέλιος Πολίτης

Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν και με την συμμετοχή τους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Α.Σ.Π.Τ.Σ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:19 pm


Διάκριση του 4ου Δημοτικού στον 7ο ετήσιο σχολικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2024»

Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας και αυτή τη φορά από τους μικρούς μαθητές του Α1 και του Β2 τμήματος, οι οποίοι πήραν μέρος στον 7 ο ετήσιο σχολικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2024».

Το σχολείο μας βρίσκεται ανάμεσα στα 41 σχολεία που διακρίθηκαν πανελλαδικά και πήρε το ένα από τα τρία βραβεία που δόθηκαν για τον 14 ο Παγκόσμιο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης με θέμα: «Η ζωή στο νερό», στοχεύοντας σε έναν καλύτερο κόσμο και σε ένα βιώσιμο μέλλον! Ένωσε τη φωνή του με μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την εποπτεία της συμμετοχής των μικρών μαθητών στον διαγωνισμό είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σοφού Όλγα ΠΕ70, κ. Χρονοπούλου Σταυρούλα ΠΕ70 και κ. Νάστος Βασίλειος ΠΕ08.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που με την ψήφο τους ενίσχυσαν τη συμμετοχή μας!
Με τη συμμετοχή αυτή, το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων – Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης
ανάπτυξης!

Δείτε το βίντεο της συμμετοχής μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:10 pm


H «ευγενική υπενθύμιση» του Κασσελάκη στη Νέα Δημοκρατία

Νέα επίθεση από τον Στέφανο Κασσελάκη κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται μέτρα, τα οποία απαιτούν «λεφτόδεντρα».

«Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ.Μητσοτάκης μιλούσε για «λεφτόδεντρα» αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μια δίκαιη φορολόγηση. Αναμένουμε απάντηση για να πάμε μαζί στο ΓΛΚ για να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα που προτείνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:03 pm


«Πρώτη» στις 26 Ιουνίου και τα καλοκαιρινά φιλικά του Αστέρα

Για τις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πρώτη συγκέντρωση του αγωνιστικού τμήματος του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο του ΑΣΤΕΡΑ. 

Από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου η ομάδα θα ταξιδέψει στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθούν φιλικοί αγώνες προετοιμασίας. Οι αντίπαλοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα φιλικά που θα διεξαχθούν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και έχουν ήδη προγραμματιστεί είναι τα εξής:

20 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Λεβαδειακός

27 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Παναιτωλικός

11 Αυγούστου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Athens Kallithea

* Οι ώρες των φιλικών θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:48 am


ΑΕΚ Τρίπολης: Arcadian Tennis open by AIRE R&R- Προκήρυξη (Ανδρών – Γυναικών και Juniors)

Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης προκηρύσσει το 4ο Arcadian Tennis Open Ανδρών – Γυναικών και Juniors Sponsored by AIRE R&R, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 (με ημερομηνία παράτασης αν χρειαστεί την 10/7/2024).

Το μεγάλο τουρνουά της Πελοποννήσου & της Αρκαδίας ξεκινά ΞΑΝΑ…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την προκήρυξη

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:30 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας