Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κάλεσμα του Παναρκαδικού για την Γενική Συνέλευση

Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 17/6/24 θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Σωματείου για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη ( 12/6/24 ) λόγω έλλειψης απαρτίας των μελών και ως εκ τούτου σύμφωνα με το καταστατικό θα επαναληφθεί τη Δευτέρα στα γραφεία του Γηπέδου του Παναρκαδικού και θα αρχίσει στις 8 το απόγευμα.

Πριν την εκλογή της νέας Διοίκησης θα προηγηθεί η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης Διοίκησης και θα συζητηθεί η πορεία της ομάδας στη Γ Εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας δεν απαιτείται απαρτία των μελών και οι αποφασεις θα ληφθούν από τα παρόντα μέλη που θα είναι οικονομικά εντάξει.

Η απερχόμενη Διοίκηση καλεί όλα τα μέλη του Σωματείου να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 17/6/24 και οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για το νέο Δ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:36 pm


Ερχεται το 12ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

MELITZAZZ 2024 ΝΟΣΤΟΣ

3 - 7 Ιουλίου, Λεωνίδιο Αρκαδίας

Το ταξίδι και η μετανάστευση των Τσακώνων στον κόσμο εδώ και αιώνες.

Η ανησυχία και η αναζήτηση, οι νέες πατρίδες, η περιπλάνηση, η επιβίωση και ο πλουτισμός, ο νόστος, η επιστροφή στην γενέτειρα, το αποτύπωμα στην κοινωνική ζωή και πολιτιστική κληρονομιά του γενέθλιου τόπου είναι τα πολιτισμικά συστατικά του φετινού Melitzazz 2024 «Νόστος».

Στην 12η χρονιά του Μελιτζάzz το παλιό συνομιλεί με το σύγχρονο, η ιστορία και η παράδοση με σύγχρονες μουσικές, εκθέσεις, εκδηλώσεις, εργαστήρια, γεύσεις, περιήγηση και χαρά.

          Ένα ακόμα ξεχωριστό Φεστιβάλ Μελιτζάzz!

Δείτε Αναλυτικά το πρόγραμμα

Melitzazz 2024 Program by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:30 pm


Η οικονομία, η υγεία και οι υποδομές θα είναι στο «επίκεντρο» του Υπουργικού Συμβουλίου την Παεασκευή 14/6

Στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:15 pm


Τατούλης: Για τις ελλείψεις στις Δημόσιες Υγειονομικές Δομές της Πελοποννήσου

Στην επιτακτική ανάγκη για άμεση μεταφορά αρμοδιοτήτων και αντίστοιχων πόρων που αφορούν τη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων και Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Πέτρος Τατούλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Χώρα, όπου το σύνολο των Νοσηλευτικών Μονάδων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθημερινά και σε εικοσιτετράωρη βάση περιστατικά που απαιτούν ειδικότητες σύγχρονων ιατρικών πράξεων όπως π.χ. η επεμβατική καρδιολογία, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και πολύτιμος χρόνος.

Οι ελλείψεις στη στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φθάσει σε αδιέξοδο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υγειονομικές Δομές της Πελοποννήσου.
Σε ότι αφορά την προσχεδιασμένη και την προσυμφωνημένη κοινή πρόταση του κ. Πτωχού και του κ. Κουτσούλη, που ως πρωταρχικό θέμα και κύριο αίτημα είχε την συνάντηση τους με τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν εμπιστευόμαστε ότι μπορεί να δώσει λύση στα θέματα Υγείας μια Κυβέρνηση που οδήγησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) σε κατάρρευση.
Ζητάμε άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και των αντίστοιχων πόρων του τομέα Υγείας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου η Περιφέρεια να έχει την ευθύνη και να λογοδοτεί στους πολίτες.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι μόνο με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρώπη και όχι διαλύοντας το Ε.Σ.Υ.!
Οι πρωτοβουλίες και οι διεκδικήσεις αυτές βέβαια λαμβάνονται από Περιφερειάρχες που διαθέτουν ισχυρό πολιτικό προφίλ και αντλούν τη δύναμη τους από τους πολίτες και όχι από τους κομματικούς τους «πατερούληδες» που τους υποχρεώνουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι, εκτελώντας τις εντολές τους».

Τέλος ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» τόνισε ότι για την Δημόσια Υγεία απαιτούνται τολμηρές και ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις, με μοναδικό στόχο την δυνατότητα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής τάξης, να έχουν ίση μεταχείριση στις Δημόσιες Δομές, με ποιοτικές και αναβαθμισμένες υγειονομικές παροχές.

 Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:45 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης για την απώλεια του Θεόδωρου Κωτσίρου

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης εκφράζουμε τη βαθύτατη  θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Κωτσίρου, πατέρα της  μαθήτριας της Α΄ Τάξης Δήμητρας Κωτσίρου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:41 pm


Τρένο: Βίντεο του 2010 από τη διαδρομή Χράνοι - Ίσαρη (vid)

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αρκαδίας είναι ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες. Στην μνήμη των ανθρώπων που έχουν ζήσει το τρένο μόνο καλές εικόνες έχουν χαραχθεί. 

Μια από τις διαδρομές που έκαναν συχνά οι Αρκάδες περνούσε από τους Χράνους με κατεύθυνση προς Ίσαρη.

Δείτε την ανάρτηση από την σελίδα Traino & Co

Ένα Βίντεο με επικεφαλής την Α-9105 και διέλευση από τους Χράνους με πορεία προς Ίσσαρη. Είναι του 2010 και σήμερα η γραμμή είναι κλειστή και σχεδόν μετά τους Χράνους κατεστραμμένη. Ο Συρμός είναι Εκδρομικός από τον ΣΦΣ και δεν χρειάζονται σχόλια με εξυπνάδες και ειρωνείες για ένα λειτουργικό τραίνο του 1965. Όσοι δεν ξέρουν θα πρέπει να μάθουν ότι παγκοσμίως υπάρχει ο λεγόμενος Σιδηροδρομικός Τουρισμός με παραπάνω από 80 εκατομμύρια ενδιαφερόμενους που πληρώνουν σοβαρά χρηματικά ποσά για να ταξιδέψουν με τέτοια τραίνα που εμείς συνεχίζουμε να απαξιώνουμε και να ειρωνευόμαστε. Και ένα πακέτο τουριστικού τραίνου περιλαμβάνει εκτός από την αμαξοστοιχία και πάρα πολλά ακόμα πράγματα όπως ξενοδοχεία, εστίαση, δραστηριότητες κλπ κλπ. Ειδικά το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι πολύ ψηλά στα ενδιαφέροντα αυτής της τουριστικής ομάδας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:20 pm


Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε την 11.6.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Οιχαλίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε
δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:05 pm


Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού με στοιχεία Escape Game για παιδιά 4-11 ετών

Το Σάββατο 15.06.2024 και ώρα 10:30 π.μ., προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 4 έως 11 ετών να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, με στοιχεία escape game, με τίτλο:

« Δραπετεύοντας από τη σκακιέρα »

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Σκακιέρας στα Κλωνατζίδικα.

Στόχοι εργαστηρίου:

Να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Να ενισχύσουν τις δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας τους.

Να καλλιεργήσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και στρατηγικής σκέψης.

Να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους

Να εκφραστούν ελεύθερα λεκτικά ή μη λεκτικά

Να αναπτύξουν δυνατότητες αυτοπειθαρχίας και διαχείρισης της συμπεριφοράς τους

Να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Δώρα Μπαρουτάκη & Τέχνης Ροή

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 6976170450 & 6972444945

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:03 pm


Ερχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών

Πιθανόν από φέτος να ισχύσουν αλλαγές στη φορολόγηση των επαγγελματιών

Είναι πολύ πιθανόν να ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των επαγγελματιών, όπως τις προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον εν λόγω σχεδιασμό ο φόρος τους θα προκύπτει από τα εισοδήματα που «εμφανίζονται» ψηφιακά στο myData.

Ανάμεσα στα όσα συζητούνται είναι και η κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών καθώς και η φορολόγησή τους με βάση των δεδομένων στο myData. Με άλλα λόγια, τα έσοδα, τα έξοδα και τα καθαρά κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών θα προσδιορίζονται από τα δεδομένα που διαβιβάζονται στο myData, χωρίς άλλη παρέμβαση. Συνεπώς, με βάση αυτά τα στοιχεία θα προσδιορίζεται ο φόρος εισοδήματος.

Μάλιστα, το νέο σύστημα δεν αποκλείεται να ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτώνται φέτος, φορολογικό έτος 2024, και θα δηλωθούν την άνοιξη του 2025.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:45 pm


Η Βασιλική και η Μαρία απο την Τρίπολη για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την προσφορά στα παιδιά

Γεια σας είμαστε η Βασιλική και η Μαρία από την Τρίπολη, 21 ετών φίλες από τότε που μοιραζόμασταν ένα κοινό θρανίο στο σχολείο και πλέον τριτοετείς φοιτήτριες στην Αθήνα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αντίστοιχα.

Η πρώτη μας επαφή με το «Χαμόγελο» έγινε περίπου δύο χρόνια πριν όταν σκεφτόμασταν πως στον ελεύθερο μας χρόνο θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Η επιλογή του «Χαμόγελου» ήταν μονόδρομος όταν στην πρώτη συνάντησή μας, μέσα από τη συνέντευξη, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας η ιστορία του Οργανισμού και του μικρού Ανδρέα.

Στη σκέψη μας ο εθελοντισμός ορίζεται και καθορίζεται από τη θέληση.

«Γεμίζει τον χρόνο μας που δεν περνάει φευγαλέος πια αλλά μένει να χαράζει και να νοηματοδοτεί το είναι μας. Έτσι η θέληση για δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» συναντά τη θέληση για συμμετοχή των εθελοντών/-ντριών μετουσιώνοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης σε έμπρακτη βοήθεια με δράσεις ενεργητικής και ποικίλης ενημέρωσης μαθητικών πληθυσμών, bazaar, μονάδες προληπτικής ιατρικής φροντίδας. Αυτές είναι μερικές από τις δράσεις στις οποίες συμμετέχω και έχουν πυροδότησει το ενδιαφέρον μου». Βασιλική

«Οι δράσεις στις οποίες έχω βοηθήσει είναι αρκετές -bazaar, δημιουργικό εργαστήρι, εξωτερικές εκδηλώσεις- αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες. Μπορεί η επαφή μας με τα παιδιά να μην είναι, ακόμα, άμεση αλλά η ικανοποίηση που παίρνω μετά από κάθε δράση, σκεπτόμενη πως με τον τρόπο μου έβαλα ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που κάνει ο Οργανισμός, είναι μεγάλη. Είμαι ευγνώμων τόσο για την επιλογή μου, όσο και για τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι που είναι ακόμα στην αρχή του…» Μαρία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:38 pm


Νέα ημερομηνία για το Strawberry Party του ΚΔΑΠ Άστρους

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις μέρες, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το Strawberry Party μας για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου (10:00 π.μ., στον χώρο του ΚΔΑΠ Άστρους (Πρώην Σούπερ Μάρκετ Λεμπέση).

Σας περιμένουμε όλους με χαρά για να σας προσφέρουμε δροσερή λεμονάδα φράουλα από τα χεράκια των μικρών μας φίλων και φυσικά πολλές φραουλολιχουδιές!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:28 pm


Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για εστία Ανατολικά του Αεροδρομίου Τρίπολης

Εστία φωτιάς ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην περιοχή του Άγιου Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα ανατολικά του αεροδρόμιου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπου και επιχείρησαν επί τόπου.

Η μικρή αυτή εστία τέθηκε αμέσως υπό πλήρη έλεγχο και δεν υπάρχει καμία απολύτως πλέον ανησυχία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:21 pm


Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών στην Μεσσήνη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -4- περιπτώσεις κλοπών σε οικία, κατάστημα και οχήματα και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 16.4.2024 και την 21.4.2024 στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -4- ημεδαπών, ηλικίας από 20 έως 38 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:01 pm


Φεστιβάλ Μουσικής Δημιουργίας από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Μουσικής  Δημιουργίας που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου την  Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 μ.μ. Η μουσική πρέπει να  μοιράζεται.

Έτσι λοιπόν και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού  Σχολείου Τρίπολης θα έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν τη δικιά τους  μουσική, να πουν τις δικές του ιστορίες έχοντας για σύμμαχο τη μουσική 
ως γλώσσα επικοινωνίας, (συν)αισθημάτων, ονείρων, ελευθερίας,  (επ)ανάστασης και ομορφιάς. Παράλληλα, θα γιορτάσουμε την αποφοίτηση  των μαθητών/τριών μας της Γ' Λυκείου που ανοίγουν τα φτερά τους για  νέα μονοπάτια και ξεκινήματα!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου,

Δρ. Κυριακή Ζαχαροπούλου
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 6:55 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Παρασκευή 14 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε αύριο Παρασκευή 14/6/2024 θα είναι κλειστή η οδός Μεταμορφώσεως, από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη έως το ύψος της οδού Λαγοπάτη, η οδός Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της οδού Μεταμορφώσεως και η οδός Τεγέας στο ύψος της Εθνικής Οδού Καλαμάτας Αθηνών, απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 6:39 pm


Μάκαρης: Ανεπαρκής η υγειονομική κάλυψη στη Λακωνία και τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που τα τελευταία πέντε χρόνια δεν φρόντισε ώστε να καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις γιατρών του ΕΣΥ στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τόσο της Λακωνίας όσο και των υπόλοιπων νομών της Περιφέρειας.

Άλλωστε σοβαρή ανεπάρκεια του συστήματος υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής(Eurostat) «Βασικά δεδομένα για τις συνθήκες διαβίωσης το 2023»( Key figures on European living conditions 2023, https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-key-figures/w/ks-hc-23-001) κατά την οποία μεταξύ άλλων με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ανεδείχθη ότι η συγκεκριμένη Περιφέρεια συγκαταλέγεται στις 5 περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών.

Ειδικά για τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας στη Λακωνία έχουμε τα ακόλουθα:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ν.Μ. ΣΠΑΡΤΗΣ:

ΤΕΠ: Έντονο το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν γενικοί γιατροί και παθολόγοι, με αποτέλεσμα να καλύπτονται με αγροτικούς γιατρούς αλλά και παθολόγο ή γενικό γιατρό από την κλινική, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η κλινική.

ΑΜΕΣΑ: 2 γιατροί, παθολόγοι ή γενικοί.

ΕΠΙΣΗΣ, ΑΜΕΣΑ: 3 παθολόγοι, 1 αναισθησιολόγος, 1 ορθοπεδικός και 1 καρδιολόγος. Για να λειτουργήσει η Ν.Μ. Σπάρτης γίνονται οι μετακινήσεις από Ν.Μ. Μολάων και απαξιώνεται η Ν.Μ. Μολάων. Άμεση και επιτακτική ανάγκη η Ν.Μ. Σπάρτης να ονομασθεί άγονη, για να αποκτούν οι γιατροί τα μόρια.

Ν.Μ.ΜΟΛΑΩΝ:

Μετακίνηση γιατρών στην Σπάρτη: Ορθοπεδικών, καρδιολόγου, ουρολόγου, γυναικολόγου.

Δεν υπάρχει αναισθησιολόγος (παραιτήθηκε). Μέχρι τώρα έκανε μια εφημερία κάθε 10 ημέρες, αφού μετακινούταν μονίμως στην Σπάρτη. Έχει γίνει πρόσκληση για 2 νεφρολόγους για Ν.Μ. Μολάων.

Η χειρουργική κλινική απαξιώνεται και σε λίγο με το σύστημα αυτό θα κλείσει. Όπως γνωρίζετε, για να λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας, λαμβάνονται υπόψη τα χειρουργεία που πραγματοποιούνται κάθε έτος. Στην ουσία οι χειρουργοί αυτό που κάνουν, είναι να εφημερεύουν μόνο. Βέβαια, αφού δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα έκτακτο περιστατικό, τα οποία λόγω καλοκαιριού είναι τακτικά. Μην ξεχνάμε λόγω καλοκαιριού, (Νεάπολη-Μονεμβάσια – Ελαφόνησος – Κυπαρίσσι κ.λ.π.), αυξάνεται ο πληθυσμός, αφού η Ν.Μ. Μολάων καλύπτει από τον δήμο Ευρώτα μέχρι το τελευταίο χωριό της Νεάπολης, την Ελαφόνησο αλλά και τα Κύθηρα.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ:

Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ:

Υπάρχει έλλειψη παθολόγου και 2 αγροτικών ιατρών. Υπάρχει κενή θέση παρασκευάστριας, ενώ υπάρχουν αναλυτές, που θα μπορούσαν να γίνονται περισσότερες εξετάσεις στο Κ.Υ. Νεάπολης, χωρίς να αναγκάζονται οι ασθενείς να απευθύνονται στην Ν.Μ. Μολάων ή και στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν κενά στο παραϊατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν άτομα για την υποδοχή, κ.λ.π. Μην ξεχνάμε ότι άνοιξε η σεζόν και όπως θα πούμε για μια ακόμη φορά, το Κ.Υ. Νεάπολης αλλά και η Ν.Μ. Μολάων είναι εκείνες οι δομές, που δέχονται μεγάλο όγκο παραθεριστών. (Κ.Υ. Νεάπολης: Νεάπολη-Ελαφόνησος, Κύθηρα, με πολλά κρουαζιερόπλοια. Ν.Μ. Μολάων: Μονεμβάσια – Κ.Υ. Νεάπολης).

Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ:

Οι αγροτικοί γιατροί μετακινούνται στην Ν.Μ. Σπάρτης, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το Κ.Υ. Οι εφημερίες γίνονται μόνο από παθολόγο και γενικό γιατρό. Άμεση πρόσληψη παθολόγων και γενικών γιατρών. Υπάρχει ο εξοπλισμός, αλλά τα εργαστήρια λειτουργούν μια βάρδια μόνο, πενθήμερο, αφού υπάρχει έλλειψη τεχνικών: παρασκευάστριας, ακτινολόγου κ.λ.π.

3.Κ.Υ.ΓΥΘΕΙΟΥ:

Είναι γνωστό το θέμα, μετά και την απομάκρυνση από την θέση της διευθύντριας του Κ.Υ. Γυθείου, λόγω της άρνησής της να μετακινήσει κρατικούς γιατρούς στην Ν.Μ. Σπάρτης. Η άρνηση αυτή ήταν συνειδητή, προκειμένου να διαφυλάξει την απρόσκοπτη, όσο γινόταν, λειτουργία του Κ.Υ. Γυθείου. Μιας περιοχής με αύξηση του πληθυσμού λόγω εποχής, με αύξηση του τουρισμού και των κρουαζιερόπλοιων.

4.Κ.Υ. ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

Το συγκεκριμένο κέντρο υγείας καλύπτει μια περιοχή με ορεινά απομονωμένα χωριά και ηλικιωμένους κατοίκους, είχε εγκαινιαστεί το 2015 και αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί και δεν εφημερεύει αφού δεν επαρκούν οι υπηρετούντες ιατροί.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ακολουθηθεί μια πολιτική διάσωσης του συστήματος υγείας με:

1.Μαζικές προσλήψεις ιατρών με σκοπό την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Πελοποννήσου με ειδικό καθεστώς επιδότησης και κινήτρων λόγω της δυσμενούς υγειονομικής θέσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως αποδεικνύεται από την μελέτη της Eurostat.

2. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

3. Ενίσχυση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη όλων των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μεταφέρονται ασθενείς εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.

4.Αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη μετανάστευση των νέων γιατρών στο εξωτερικό.

5. Νέος υγειονομικός χάρτης έτσι ώστε να καλύπτονται με ΕΚΑΒ και Κέντρο Υγείας όλες οι περιοχές της Πελοποννήσου και να μην υπάρχουν υγειονομικά κενά που μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Μάκαρης Μανώλης

Επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου

Υπεύθυνη Λακωνίας της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 6:20 pm


Οι εργαζόμενοι ψήφισαν: Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι εργοδότες σήμερα στην Ελλάδα

Η Randstad, μία από τους παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας Employer Brand, που καταγράφει την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους. Στο πλαίσιο της μελέτης για την Ελλάδα, παράλληλα με τα αναλυτικά στοιχεία, αναδεικνύονται και οι πιο ελκυστικές εταιρείες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων καθώς και των προτιμήσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων και των υποψηφίων.

Στην έρευνα, η οποία διεξάγεται για έβδομο διαδοχικό έτος στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Διαβάστε περισσότερα για το ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι εργοδότες σήμερα στην Ελλάδα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:30 pm


Διεθνές συνέδριο λήξης του προγράμματος Erasmus στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχει την χαρά και την τιμή να οργανώσει το Διεθνές Συνέδριο Λήξης του προγράμματος Erasmus+ «Fostering green social innovation and social entrepreneurship in school education- INITIATION» στις 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:30 πμ έως 2:30 μμ στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το έργο INITIATION στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα Λύκεια και στην παροχή κινήτρων ώστε οι νέοι να προσανατολιστούν περισσότερο προς την κοινότητα, προσδοκώντας στην ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Συντονιστής του έργου είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που εδρεύει στην Τρίπολη και οι συμμετέχοντες φορείς είναι:  

1. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 

2. Πανεπιστήμιο Πατρών 

3. Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci - Ιταλία 

4. Consiglio Nazionale Delle Ricerche - Ιταλία 

5. Vändra Gymnasium - Εσθονία 

6. Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd - Cardet - Κύπρος 7. The Junior and Senior School - Κύπρος 

Στην διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, οι εμπειρίες από την πιλοτι κή εκπαίδευση στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και οι προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://forms.gle/5TrMQz4kgEXCUPkw6 

Μετά το τέλος του θεματικού εργαστηρίου θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά μας μπορείτε να βρείτε: https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=7632 και https://initiation-project.eu 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και διαδικτυακά την εκδήλωση από τον παρακάτω σύνδεσμο:  htt ps ://minedu-secondary.webex.com/minedu-secondary/j.php?MTID=m4ab36c5671b8f8b0faebeec64f38a6fa 

 O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:15 pm


Φωτιά στο γήπεδο Φιλικών στην Τρίπολη

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου στις 16:41 στην περιοχή του γηπέδου «Αναστάσιος Μουκάκης» στην Κάρτσοβα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση , για άγνωστη αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά, σε ξερά χόρτα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία άμεσα περιόρισε την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αλλά πρόλαβε να κάψει μισό στρέμμα.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:05 pm


Σύλληψη 60χρονης για κλοπή σε σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη, χθες (12.6.2024) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 60χρονη ημεδαπή, γιατί αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ είδη τροφίμων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους είχε διαπράξει -1- περίπτωση κλοπής σε σούπερ μάρκετ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας