Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παναγιώτης Νίκας: Τα βασικά έργα στην Πελοπόννησο

Συχνά, συστηματικά και διαχρονικά, οι εφημερίδες της Πελοποννήσου αναφέρονται -και δικαίως- στην αναγκαιότητα κατασκευής έργων ζωτικής σημασίας για την περιοχή, συνδυάζοντας την απουσία τους με την πληθυσμιακή συρρίκνωση, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, γενικότερα την υπανάπτυξη και όλα τα επακόλουθά της.

Ξεκινώντας από τα έργα ΑΡΔΕΥΣΗΣ, αρμοδιότητας του υπ. αγροτικής ανάπτυξης, τονίζουμε τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων στον Ανάβαλο στην Αργολίδα, τη λίμνη Δόξα και το φράγμα Ασωπού στην Κορινθία, τη λίμνη Τάκα στην Αρκαδία, την Κελεφίνα στη Λακωνία, το Φιλιατρινό και το Μιναγιώτικο στη Μεσσηνία. Πολύχρονες καθυστερήσεις, με σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές αλλά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την Πελοπόννησο, που δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση επαναλειτουργίας του τρένου μέχρι το Ναύπλιο, όπου και τα χρήματα υπάρχουν αλλά και η έγκριση από την ΕΕ, μαζί με την απουσία πολιτικής βούλησης για τη συνολική επαναλειτουργία της γραμμής στην Πελοπόννησο, είναι βέβαιο πως δεν βοηθά στην τουριστική, γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία. Χρήματα για την αναγκαία επαναλειτουργία της γραμμής μπορεί να αναζητηθούν από το ΕΣΠΑ, την απολιγνιτοποίηση, το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, που προορίζεται για τις άγονες γραμμές, την οικονομική συμβολή της αυτοδιοίκησης, το ταμείο ανάκαμψης. Πολιτική βούληση απαιτείται και γι’ αυτό.

Σύντομα, τώρα, επισημαίνω τα έργα απόλυτης προτεραιότητας για τους πέντε Νομούς (το έχω κάνει πολλάκις και γραπτά στο ανώτατο επίπεδο). Στην ΚΟΡΙΝΘΙΑ, είναι τα έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου, όπου χάνονται περιουσίες και καταρρέει η παλιά εθνική οδός. Στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ, απαιτείται η βελτίωση του δρόμου από Ναύπλιο μέχρι Πόρτο Χέλι και η επίλυση θεμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στις αστικές περιοχές. Στην ΑΡΚΑΔΙΑ, προέχουν η οδός παράκαμψης των Λαγκαδίων (όραμα από την εποχή του αειμνήστου Τρικούπη), η οδός από Μεγαλόπολη προς Ολυμπία και η Ανατολική οδός στην Κυνουρία. Στη ΛΑΚΩΝΙΑ, προτεραιότητα έχουν οι δρόμοι από Σπάρτη προς Μονεμβάσια και Γύθειο. Τέλος, στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ, η βελτίωση του δρόμου προς Κορώνη (ολοκληρώθηκε η μελέτη παράκαμψης του Χαροκοπιού), ο δρόμος προς Μάνη (σε εξέλιξη η μελέτη) και φυσικά η ολοκλήρωση του Δυτικού άξονα αποτελούν έργα προτεραιότητας. Στη σύντομη αυτή αναφορά δε γίνεται λόγος για τα έργα που είναι σε τροχιά, έστω καθυστερημένης, υλοποίησης. Για το σοβαρό θέμα της απολιγνιτοποίησης, που αφορά άμεσα σε τέσσερις Δήμους, οι ομολογουμένως μεγάλες καθυστερήσεις συνδέονται με την κρατική γραφειοκρατία αλλά και τα ενεργειακά ζητήματα που δημιούργησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Φυσικά, υπάρχει το κρίσιμο και εύλογο ερώτημα. ΄΄Πού θα βρεθούν τα ΧΡΗΜΑΤΑ;” Στο νέο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ της περιφέρειας υπάρχουν μόνο 30 εκατομ. ευρώ για το οδικό δίκτυο, που όμως δεν επαρκούν ούτε για τη στοιχειώδη συντήρηση του. Ο μόνος τρόπος είναι να αντληθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ/τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου υποδομών και ανάλογα για τα έργα άρδευσης από το ΥΠ ΑΑΤ. Υπάρχει βέβαια και το ταμείο Ανάκαμψης που μπορεί και επιβάλλεται να υποστηρίξει, οικονομικά, έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Από τα παραπάνω, γίνεται απολύτως σαφές πως απαιτούνται κινητοποίηση της πολιτικής εκπροσώπησης, δεσμευτικές εξαγγελίες με χρονοδιαγράμματα και έμπρακτες αποδείξεις ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο και την αναπτυξιακή προοπτική της. Διαφορετικά, τα προβλήματα θα αυξάνονται, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πιο προικισμένης περιφέρειας της χώρας δεν θα αξιοποιούνται, με όλους τους οικονομικούς δείκτες να είναι αρνητικοί.

[email protected]

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:37 pm


ΕΣΠΑ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, η Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην ενιαία Δράση Έρευνας & Καινοτομίας “Ερευνώ – Καινοτομώ” του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΣΠΑ 2021- 2127).

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

Το “Ερευνώ-Καινοτομώ” αποτελεί Πράξη Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα”, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Η Δράση εστιάζει στην παροχή κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις στην έρευνα, στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στη γνώση και τη βιώσιμη εξειδίκευση. Επίσης, στοχεύει στην ενσωμάτωση της νέας γνώσης και της καινοτομίας στα υπάρχοντα αλλά και σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, την απασχόληση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προσόντων και εξειδίκευσης (Brain Gain) και τη σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον παραγωγικό τομέα.

Αιτήσεις χρηματοδότησης στη Δράση μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να εντάσσονται σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων:

α) Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις

β) Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

γ) Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

δ) Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

και να αφορούν στους 8 τομείς της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027 (ΕΣΕΕ).

Η Δράση θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωση μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), για όλες τις Παρεμβάσεις της Δράσης, ορίζεται η Πέμπτη 06.06.2024 και ώρα 12:00.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:27 pm


Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Θερμή υποδοχή του τεχνικού κόσμου κατά την αναλυτική παρουσίαση του έργου στη Θεσσαλονίκη

Γ. Στασινός: Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι μια μεταρρύθμιση που ανήκει στην Ελλάδα – Εμείς τη σκεφθήκαμε, εμείς την υλοποιήσαμε, δεν μας την επέβαλλε κανείς

- Αναδείχθηκαν τα σημαντικά οφέλη για τους μηχανικούς, πολίτες και επενδυτές και οι νέες δυνατότητες του έργου, που θα εμπλουτίζονται διαρκώς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ολοκληρωμένη τεχνική παρουσίαση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, ενώπιον κοινού Μηχανικών και εκπροσώπων του τεχνικού κλάδου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργο Στασινό.

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον των μηχανικών, όπως καταγράφηκε από τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν και τις απαντήσεις που δόθηκαν επικεντρώθηκε στις νέες πληροφορίες που ενσωματώνει και στις νέες δυνατότητες που διαρκώς θα εμπλουτίζονται και με ενιαίο τρόπο παρέχει το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη. Και υπογραμμίστηκαν τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν μέσα από την «πραγματικά εθνική μεταρρύθμιση» - όπως τη χαρακτήρισε ο Γιώργος Στασινός- του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι μηχανικοί και εξυπηρετούνται πολίτες και επενδυτές, επιτυγχάνοντας παράλληλα καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ασφάλεια δικαίου για το ισχύον δίκαιο επί της γης σε κοινή χρήση.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ χαρακτήρισε το έργο ως μία «μεταρρύθμιση που ανήκει στην Ελλάδα» και έχει στόχο να μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, με λίγα κλικ στον υπολογιστή του, εύκολα και γρήγορα, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα πληροφορικής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που ολοκληρώνεται, εντός χρονοδιαγραμμάτων και περιέγραψε το πώς το έργο αλλάζει την καθημερινότητα των μηχανικών. «Πριν από δέκα χρόνια ένας μηχανικός πήγαινε χαράματα στην πολεοδομία, όπου περίμενε για ένα χαρτάκι προτεραιότητας και αν κατάφερνε να εξυπηρετηθεί, ήθελε έξι έως οκτώ ώρες στην Πολεοδομία για μια αλλαγή χρήσης ακινήτου ή μια βεβαίωση, ίσως και κάποιες ημέρες. Σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα, ένας μηχανικός θα μπορεί από οπουδήποτε να μπαίνει οποιαδήποτε ώρα στο Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και στην πλατφόρμα έκδοσης αδειών "e-Αδειες" κα να τελειώνει άμεσα με την έκδοση οικοδομικής και ιδανικά κάθε άλλης άδειας»: είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Και τόνισε ότι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι πλέον πραγματικότητα, ως «μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση. Με τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης».

Τα οφέλη

Εστιάζοντας στα οφέλη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε ότι: «Αλλάζουμε τον τρόπο που δουλεύουν όλοι οι μηχανικοί που ασχολούνται με την αδειοδότηση κάθε είδους έργου. Διευκολύνουμε τη δουλειά των μηχανικών. Δίνουμε εργαλεία στις επιχειρήσεις με στοιχεία που θα έκαναν μέρες να ενσωματώσουν, εβδομάδες να βρουν, μήνες να πειστούν ότι είναι θεσμικά ασφαλή. Δίνουμε στους πολίτες πληροφορίες που τους λύνουν τα χέρια να κάνουν ορθολογικές επιλογές, που κάνουν πιο απλή και πιο γρήγορη τη δουλειά όλων, που εξοικονομούν πόρους, που κερδίζουν χρόνο. Παράλληλα ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης συμβάλει και στην αποδοτικότητα κάθε αρμόδιου δημόσιου φορέα».

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Στασινός υπογράμμισε ότι «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών μπορούν να αποτελέσουν πλέον το βασικό εργαλείο αποτύπωσης του αστικού – και όχι μόνο - περιβάλλοντος της χώρας».

«Ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλής πληροφορία»

«Στόχος είναι να μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με λίγα κλικ στον υπολογιστή του, εύκολα και γρήγορα, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει, οπουδήποτε στην Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για «μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση», καθώς αφορά τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα γεωχωρικά δεδομένα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης».

Να γίνει ένα πληροφοριακό σύστημα «δεσμευτικό για όλους»

Κατά τον Γιώργο Στασινό, η υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης και η σταδιακή καθιέρωση του νέου, εύχρηστου πληροφοριακού συστήματος είναι το πρώτο βήμα και «είναι από μόνο του μια τομή στο πως λειτουργούν τα πράγματα στη χώρα». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να γίνει πλήρες, να γίνει ακόμη πιο ακριβές, να γίνει συνολικό και να γίνει μελλοντικά δεσμευτικό για όλους».

«Όταν και άλλα εργαλεία και συστήματα ενσωματωθούν στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, θα καταλάβουν όλοι τη χρησιμότητα, την ανάγκη και την ασφάλεια δικαίου που δίνει ένα τέτοιο σύστημα. Και θα περάσουμε σε μια νέα εποχή, όπου θα μπορεί κανείς μέσα από τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, σε συνεργασία με τα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία αυτός θα διαλειτουργεί, να εκδίδει και όλες τις διοικητικές πράξεις και άδειες. Με διαφάνεια, ταχύτητα, αξιοπιστία, ασφάλεια δικαίου», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Στόχος, σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό, είναι «να μπορέσουν κάποτε τα εξαγόμενα δεδομένα να έχουν την ισχύ διοικητικής πράξης. Να βλέπετε τον χάρτη και να μην πηγαίνετε σε καμία υπηρεσία. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα. Υλοποιείται η νομοθετική πρόβλεψη και καθιερώνεται σταδιακά ένα νέο, εύχρηστο πληροφοριακό σύστημα. Είναι από μόνο του μια τομή στο πως λειτουργούν τα πράγματα στη χώρα».

Διαλειτουργικότητα

Το κλειδί στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη είναι η διαλειτουργικότητα με άλλα πληροφοριακά συστήματα, είτε του ΤΕΕ, όπως το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-Άδειες και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είτε άλλων φορέων, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Κτηματολόγιο και πολλά άλλα που ήδη υπάρχουν, αλλά και νέα που τώρα δημιουργούνται. Τέτοια έργα είναι: το Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης και η Ψηφιοποίηση των Αρχείων της Πολεοδομικής Πληροφορίας, δηλαδή του συνόλου των οικοδομικών αδειών της χώρας.

«Στην πραγματικότητα, μέσα από το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, αποτυπώνουμε όλες τις θεσμικές γραμμές, τα όρια, τις προϋποθέσεις, του πολεοδομικού σχεδιασμού. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε εξαρχής» τόνισε.

Ο Γιώργος Στασινός επισήμανε ότι «σε 2-3 χρόνια από σήμερα, ένας μηχανικός θα μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στη Γη, σε οποιαδήποτε ώρα, να μπαίνει στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και μετά στο e-Άδειες και να τελειώνει με την έκδοση οικοδομικής – και ιδανικά κάθε άλλης – άδειας».

Εξάλλου, έκανε γνωστό ότι συμφωνήθηκε με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που «θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημόσιους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, σε έργα του ΤΕΕ, όπως είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, για να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα δεδομένα είναι έγκυρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, και να λαμβάνουν τη σχετική αμοιβή, κάτι που δεν τους επιτρέπει, μέχρι σήμερα, ο νόμος».

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ υπενθύμισε, κλείνοντας, ότι «όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, κάποιοι μας πολέμησαν και κάποιοι μας έλεγαν ότι ονειροπολούμε. Ότι μιλάμε για μια άλλη χώρα» και πρόσθεσε ότι «λέω - και τότε - και σήμερα: είναι εφικτό, είναι δυνατό. Θα το δουλέψουμε, με σχέδιο, πρόγραμμα και αποτελεσματικότητα. Αυτό κάνουμε με συνέπεια τα τελευταία 9-10 χρόνια στο ΤΕΕ. Αυτό ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και για τα επόμενα χρόνια».

Ειδικότερα για τις εκλογές της Κυριακής ο Γιώργος Στασινός κάλεσε όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν «για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά το ΤΕΕ, με νέα πληροφοριακά συστήματα και νέες υπηρεσίες προς τους μηχανικούς, τους πολίτες και την οικονομία».

Πρώτη ολοκληρωμένη τεχνική παρουσίαση του έργου - Ν. Παναγιωτόπουλος: Το αύριο γίνεται καλύτερο

Κατά την πρώτη ολοκληρωμένη τεχνική παρουσίαση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Έργων – Επαγγελματικών και Επιστημονικών θεμάτων του ΤΕΕ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «το έχει αγκαλιάσει η Πολιτεία και μπορεί να ακούγεται αδύνατο να γίνει αλλά να που έγινε. Το αύριο γίνεται καλύτερο».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης βρίσκεται «στις παραμονές της ανατολής του» και ουσιαστικά έρχεται να δώσει «ενιαία μορφή στο ισχύον δίκαιο επί της γης», ενώ το κέρδος είναι για τον πολίτη και την καθημερινότητά του αλλά και για την Πολιτεία προκειμένου «όταν σχεδιάζει να ξέρει τι γίνεται δίπλα της, τι σχεδιάζει το άλλο υπουργείο, η Δημόσια Διοίκηση να έχει κοινό τόπο με τον πολίτη, να ξέρει τι ορίζει το Δίκαιο και να μην φτάνουμε στη Δικαιοσύνη για να λύνουμε υποθέσεις».

Στο πλαίσιο της τεχνικής παρουσίασης που έγινε, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο πλήθος των στοιχείων που έχουν ψηφιοποιηθεί και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα 100.000 πολεοδομικά σχέδια για το σύνολο της χώρας. «Είναι ένα έργο που μάζεψε την ιστορία 100 χρόνων της Ελλάδας από χάρτινη μορφή σε ψηφιακή μορφή. Έχουμε Δίκαιο στη χώρα και δεν έχουμε τον χάρτη του, έχουμε μόνο τη μικρογραφία του ΦΕΚ» σχολίασε. «Το έργο ξεκινάει τώρα. Το ΤΕΕ έχει τώρα την υποχρέωση να το συντηρήσει, να το κάνει κάθε μέρα καλύτερο και αυτό το υποσχόμαστε και ήδη έχουμε help desk ειδικά για το έργο αυτό» όπως έκανε γνωστό και προανήγγειλε ότι το Φυσικό Αέριο θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα του e-Άδειες.

Κλείνοντας ζήτησε η Πολιτεία να χρησιμοποιεί τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη στον σχεδιασμό της, να υπάρξει υποχρεωτικότητα προκειμένου από εδώ και πέρα να υπάρχει το Δίκαιο επί της γης, ψηφιακά, να υπάρξει ενιαία χαρτογράφηση της χώρας που θα δίνεται με διαβάθμιση, ενώ από τους μηχανικούς ζήτησε να συνεχίσουν να ζητούν νέες υπηρεσίες προκειμένου να υπάρχει συνεχής εξέλιξη.

Στρ. Τσαμουράς: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας

Από την πλευρά του ο Project Manager του αναδόχου του έργου Στρατής Τσαμουράς έκανε λόγο για συλλογική προσπάθεια στην υλοποίηση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.

Δίνοντας τεχνικές λεπτομέρειες για το έργο και προβάλλοντας ενδιαφέροντα παραδείγματα για τη χρήση του, ο Στρατής Τσαμουράς εξήγησε ότι στόχος ήταν «η ολοκληρωμένη διαχείριση της γεωχωρικής θεσμικής πληροφορίας και η διάθεσή της μέσω εφαρμογών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών “μίας στάσης”» καθώς επίσης και «η βελτίωση και διεύρυνση του επιπέδου πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη, των μηχανικών, των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων καθώς και των επενδυτικών δραστηριοτήτων».

Στις δράσεις του έργου συγκαταλέγονται:

· Η δημιουργία, ενσωμάτωση και τήρηση ψηφιακών δεδομένων

· Η διαλειτουργικότητα με φορείς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για την ολοκλήρωση και διάθεση δεδομένων τρίτων φορέων

· Η συμπλήρωση με πρόσθετα δεδομένα από συναφή έργα ψηφιοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

· 86.700 ψηφιοποιημένα σχέδια πολεοδομικού και χωρικού σχεδιασμού

· Δασικοί χάρτες, περιοχές Natura, διατάγματα προστασίας, ζώνες αρχαιολογίας

· Αποτύπωση κτιρίων σε 2D και 3D σε συνολική περιοχή 640 τ.χλμ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Τρίκαλα.

· Η καταγραφή μετρητών ΔΕΔΔΗΕ

· Ηλεκτρονικό μητρώο οικοδομικών αδειών: ψηφιοποίηση και γεωαναφορά των φακέλων των ΥΔΟΜ. Σημειώνεται ότι το Μητρώο διασυνδέεται με τα συστήματα e-Άδειες, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων και Αυθαίρετα ΤΕΕ.

Χάρη στην αυξημένη της διαλειτουργικότητα, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης διασυνδέεται και «συνεργάζεται» με άλλα πληροφοριακά συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα άντλησης πολύτιμων πληροφοριών σε μηχανικούς, πολίτες και επενδυτές είπε ο κος Τσαμουράς και παρουσίασε σε προσομοίωση χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ως εξής: «Θέλω να χτίσω σε οικόπεδο ίσο ή μικρότερο των 200 τετραγωνικών μέτρων. Ποιες περιοχές πληρούν αυτή την προϋπόθεση;» «Επιθυμώ τον "χ" συντελεστή κάλυψης. Σε ποιο σημείο της δυτικής Θεσσαλονίκης μπορώ να τον βρω;» «Σε ποιες περιοχές υπάρχουν επαγγελματικοί χώροι με υπόγειο;». Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά γίνονται πλέον πολύ αμεσότερες και ευκολότερες, μέσω της εισαγωγής των κατάλληλων φίλτρων στο πληροφοριακό σύστημα, καθώς η βασική εφαρμογή «Θέαση και Αναζήτηση Πληροφοριών» είναι ανοιχτή στους πολίτες, τους μηχανικούς και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Γ. Τσακούμης: Ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα

Συντονίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Γιώργος Τσακούμης χαρακτήρισε τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη «ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα». Μάλιστα, έκανε λόγο για «το σημαντικότερο έργο από εκκίνησης των gis».

Πρόσθεσε ότι, με το έργο αυτό θα είναι πιο εύκολο για έναν ιδιώτη, έναν Δημόσιο υπάλληλο, μία εταιρεία να βρίσκουν αυτά που χρειάζονται όταν σκέφτονται αναπτυξιακά έργα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

Το έντονο ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου φάνηκε και από το πλήθος των ερωτήσεων που έγιναν στο τέλος της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες εξήραν τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη ως εργαλείο δουλειάς και σχεδιασμού.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύχθηκε, η πιλοτική λειτουργία του έργου ξεκινά και το σχετικό link του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη θα «ανέβει» στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ εντός των προσεχών εβδομάδων.

Το έργο ανατροφοδοτείται και ό,τι καινούριο προκύπτει θα πρέπει να είναι σε μορφή που μπορεί να ψηφιοποιηθεί, ενώ υπάρχει και σχετική εφαρμογή η οποία ενημερώνει για τη διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό, τον Σεπτέμβριο θα ενσωματωθεί η πληροφορία που αφορά τη διέλευση οδεύσεων δικτύων για κάθε ακίνητο, και ουσιαστικά θα αφορά το ποιος σκάβει, πού σκάβει, αν έχει άδεια, καθώς και τις παροχές που υπάρχουν σε δίκτυα στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των αιγιαλών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι αιγιαλοί οι οποίοι έχουν αποτυπωθεί μέσα στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια.

Επίσης, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης έχει ειδική εφαρμογή μέσω της οποία μπορούν οι φορείς να υποβάλλουν ηλεκτρονικά παρατηρήσεις, ή να ανεβάσουν ηλεκτρονικά έγγραφα, όπως ΦΕΚ που ίσως λείπουν. Τα δεδομένα αυτά αξιολογούνται από συγκεκριμένη ομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:01 pm


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024: Δύο αρχαιολογικά μουσεία για να επισκεφθείτε στο δήμο Τρίπολης (pics,vid)

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”.

To ArcadiaPortal.gr επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στην Αλέα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης και σας καλεί να επισκεφθείτε τα δύο μουσεία αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, με αφορμή και την Διεθνής Ημέρα Μουσείων όπου θα είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

Να αναφέρουμε ότι και τα δύο μουσείο θα ανοίξουν τις πόρτες του στις 08:30 και θα δεχθούν επισκέπτες έως τις 15:10.

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Πρώτα βρεθήκαμε στο μουσείο στην Αλέα το οποίο έχει γίνει βάση των ανθρωπίνων αναγκών, αφού έχει γίνει μια ολοκληρωμένη δουλειά για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Υπάρχει Ακουστική - Ηχητική Ξενάγηση για ΑΜΕΑ, πινακίδες σε γραφή Braiile, ψηφιακές Εφαρμογές εμβάθυνσης στην Ιστορία και Αρχαιολογία της Tεγεάτιδος.

Το Αρχαιολογικό μουσείο αφηγείται την ιστορία της γέννησης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά.

Υπάρχουν τέσσερις αίθουσες οι οποίες είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται εκθέματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς μέχρι και τους αρχαϊκούς χρόνους, επίσης υπάρχει και η υπαίθρια έκθεση.

Αξίζει να αναφερεθεί ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας απέσπασε Ειδικό Έπαινο («Special Commendation 2016») κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς στις 9 Απριλίου στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας.

Η κυρία Αναστασία Γιαννούλη Αρχειοφύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, μας καλωσόρισε στο μουσείο και μας μίλησε για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα βραβευμένο μουσείο και σίγουρα όποιος το επισκεφθεί θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις

Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, το οποίο είναι ένα κόσμημα για ολόκληρη την Αρκαδία και ο επισκέπτης θα περιηγηθεί ανάμεσα στα χιλιάδες εκθέματα που φιλοξενούνται στις αίθουσες.

Το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης βρίσκεται κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη και είναι χτισμένο το 1896 με σχέδια του αρχιτέκτονα Τσίλλερ. Αρχικά στέγαζε το νοσοκομείο της Ευαγγελίστριας. Είναι διώροφο και στον κήπο του εκτίθενται πάμπολλα ευρήματα της Αρκαδίας.

Διαθέτει πλούσιες συλλογές ευρημάτων από ανασκαφές σε διάφορες θέσεις της Αρκαδίας. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορική διαδρομή της περιοχής αυτής από τη νεολιθική περίοδο έως και την ύστερη αρχαιότητα.

Μας εντυπωσίασε ο πλούτος των εκθεμάτων, όμως μας έμεινε μία πικρή γεύση από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο το οποίο χρήζει άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης. Το θέμα της συντήρησης και αποκατάστασης παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει διαχρονικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, δεν βρίσκεται στον «πάγο». Η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.
Θα επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα, που περιλαμβάνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

 Ποιοτική εκπαίδευση, με ισότιμη πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και με ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους.

 Βιώσιμη ανάπτυξη, ανθεκτικές υποδομές και ενθάρρυνση της καινοτομίας.

Καστραντά Ε.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:46 pm


Δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου στέγασης Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, για τη στέγαση Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης, στην Κοινότητα Σταδίου της Δ.Ε. Τεγέας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 (ΦΕΚ 77/Α’/1981), «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Τις διατάξεις του άρθ. 194 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α’/2006) «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Β’/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Την υπ’ αριθ. 170/2024 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ 949ΠΩΗΡ-1Ο7), με την οποία αποφασίστηκε η μίσθωση χώρου στέγασης Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης στην Κοινότητα Σταδίου της Δ.Ε. Τεγέας, με μειοδοτική δημοπρασία, ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων, μετά των αναπληρωτών αυτών, και τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας, μετά των αναπληρωτών αυτών.

Την υπ’ αριθ. 14035/30-04-2024 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: ΨΨ8ΟΩΗΡ-21Ψ), με την οποία ορίστηκε μηχανικός, υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, ως μέλος της επιτροπής εκτίμησης ακινήτων για τη μίσθωση χώρου στέγασης Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης στην Κοινότητα Σταδίου της Δ.Ε. Τεγέας, μετά της αναπληρώτριας αυτού.

Την υπ’ αριθ. 276/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 92Μ4ΩΗΡ-ΔΘ3) με την οποία καθορίστηκαν οι όροι διεξαγωγής της δημοπρασίας,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας, για τη μίσθωση χώρου στέγασης Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης, στην Κοινότητα Σταδίου, της Δ.Ε. Τεγέας, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ορίζεται από 20-05-2024 και λήγει στις 10-06-2024. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας, οποιαδήποτε υποβολή έγγραφης προσφοράς κρίνεται εκπρόθεσμη.

Οι όροι της διακήρυξης, σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή θα ενεργήσει τη δημοπρασία, είναι οι εξής:

ΑΡΘΡΟ 1

Περιγραφή, χαρακτηριστικά και θέση ακινήτων

Ο Δήμος Τρίπολης ενδιαφέρεται να μισθώσει χώρο στέγασης Αποθήκης στην Κοινότητα Σταδίου της Δ.Ε. Τεγέας, για τη φύλαξη υλικών, αντικειμένων και λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την Εμποροπανήγυρη της Τεγέας και οι περιοδικές διακοσμήσεις (Πάσχα, Χριστούγεννα κ.α.) εντός των ορίων της Κοινότητας Σταδίου, ωφέλιμης επιφάνειας από 150 τμ ως 250 τμ, κτίριο περίκλειστο με πόρτα να κλειδώνει, σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

ΑΡΘΡΟ 2

Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία

Στη διαδικασία της δημοπρασίας μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες, που είναι κύριοι ή/και επικαρπωτές ακινήτων, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας διακήρυξης.

Αν κάποιος μειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει προς την Επιτροπή, πριν την έναρξη της δημοπρασίας, παρουσιάζοντας νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Οι διαγωνιζόμενοι, επί ποινή αποκλεισμού, παρίστανται αν είναι φυσικά πρόσωπα αυτοπροσώπως ή με τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, για δε τα Νομικά Πρόσωπα όπως ορίζεται κατωτέρω:

Για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, από το νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρείας όπως ορίζεται στο καταστατικό της και στις τυχόν τροποποιήσεις του.

Για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, από το διαχειριστή της Εταιρείας όπως ορίζεται στο καταστατικό της και στις τυχόν τροποποιήσεις του.

Για τις Ανώνυμες Εταιρείες, από τον νόμιμο εκπρόσωπο σύμφωνα με το πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης του ΓΕΜΗ το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του, εκτός αν αυτό φέρει συγκεκριμένο χρόνο ισχύος.

Οι προσφορές των Κοινοπραξιών κατατίθενται από όλα τα κοινοπρακτούντα μέλη αυτοπροσώπως ή από κοινό εκπρόσωπο διορισμένο με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Εφόσον τα φυσικά πρόσωπα ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων συμμετέχουν στη δημοπρασία με αντιπροσώπους απαιτείται η προσκόμιση παραστατικού νόμιμης εκπροσώπησης ήτοι συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο εκτός από την περίπτωση των Α.Ε. που οι εκπρόσωποι ορίζονται από το Διοικητικό τους Συμβούλιο.

ΑΡΘΡΟ 3

Διενέργεια Δημοπρασίας - Κατακύρωση

Η δημοπρασία είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Τρίπολης (Λαγοπάτη 45) ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού, σε μέρα και ώρα που θα ορισθεί από τον κ. Δήμαρχο εφαρμοζομένων αυστηρώς των διατάξεων του Π.Δ 270/81 και διεξάγεται σε δύο φάσεις ως εξής:

Α. Φάση: Διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, ήτοι από …../…./2024 μέχρι και …./…../2024, καταθέτοντας προσφορά (όχι οικονομική) σε σφραγισμένο φάκελο.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Δημοπρασία υποβάλλουν οι ίδιοι ή ειδικός προς τούτο πληρεξούσιος εκδήλωση ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας του προσφερόμενου ακινήτου από περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, η προσφορά υπογράφεται από όλους.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης (Λαγοπάτη 45, Τρίπολη), προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας. Η Οικονομική Υπηρεσία θα αποστείλει τις προσφορές στην κατά νόμο αρμόδια Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του άρθρ. 7 του Π.Δ. 270/1981, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης.

Η Επιτροπή εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση καταλληλότητας ή μη αυτών.

Για τα ακίνητα που βρέθηκαν κατάλληλα, η ίδια Επιτροπή συντάσσει εμπιστευτική έκθεση ορίζοντας και τη μισθωτική τους αξία (ανώτατο όριο προσφοράς σε €/τ.μ. ανά μήνα).

Η Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων είναι η μόνη αρμόδια για τον καθορισμό του ύψους του μισθώματος (Ελ. Συν. Τμ. 7 Πράξη 79/2010).

Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, η έκθεση αξιολόγησης με τα διαγράμματα των ακινήτων, τα οποία συντάσσονται από τον μηχανικό της επιτροπής και θεωρούνται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αποστέλλονται με ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών/Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, η οποία την κοινοποιεί σε κάθε έναν που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Συμμετέχων του οποίου η τεχνική προσφορά ή το ακίνητο κριθούν απορριπτέα ως ακατάλληλα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορεί να υποβάλλει ένσταση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 48 ωρών από την ημερομηνία κοινοποίησης της έκθεσης αποκλεισμού του, για την εξέταση της οποίας θα ζητηθεί η άποψη της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων ή η διενέργεια νέας αυτοψίας εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη.

Οι ενστάσεις εξετάζονται από την Δημοτική Επιτροπή στην επόμενη συνεδρίαση και πριν τη διενέργεια της Β’ φάσης της Δημοπρασίας.

Β. Φάση: Διενέργεια δημοπρασίας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ορίζει ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος σε αυτήν μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά τη διαδικασία της πρώτης φάσης.

Οι συμμετέχοντες θα μειοδοτούν προφορικά προσφέροντας τιμή μισθώματος ανά τετραγωνικό μέτρο (€/τ.μ. ανά μήνα) ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών.

Οι προσφορές θα δηλώνονται και θα γράφονται στο πρακτικό κατ' αλφαβητική σειρά εκφώνησης, με το ονοματεπώνυμο του κάθε μειοδότη. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον μειοδότη. Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσεται πρακτικό το οποίο μετά τη λήξη της δημοπρασίας υπογράφεται από τον μειοδότη, το οποίο αποστέλλεται για έγκριση στην Δημοτική Επιτροπή.

Ο τελευταίος μειοδότης κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να προβάλλει για τυχόν ζημία του, που θα προέλθει

α) από την καθυστέρηση της έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας ή τη μη έγκριση αυτών από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή τη μη έγκριση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή από άλλη αρμόδια αρχή,

β) από οποιοδήποτε κώλυμα που τυχόν θα εμφανισθεί μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και το οποίο δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου.

Με τη συμμετοχή του στη δημοπρασία ο κάθε ενδιαφερόμενος αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης.

Η δημοπρασία κατακυρώνεται με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής υπέρ αυτού, που προσέφερε το χαμηλότερο ποσό (€/τ.μ ανά μήνα) που θα ελεγχθεί από άποψη νομιμότητας από την αρμόδια Διοικητική Αρχή.

ΑΡΘΡΟ 4

Δικαιολογητικά Συμμετοχής Φακέλου Προσφοράς

Στον φάκελο με την προσφορά της αίτησης (Φάση Α’) υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

Τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα – συμμετέχοντος (επωνυμία, ΑΦΜ, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κτλ) και περιλαμβάνει, την προσφορά – εκδήλωση ενδιαφέροντος (σχέδιο του σχετικού εντύπου βρίσκεται στο Παράρτημα).

Τον πλήρη τίτλο της υπηρεσίας που διενεργεί την δημοπρασία, ως αναφέρεται στη Διακήρυξη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Τον τίτλο «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ μίσθωσης χώρου στέγασης Αποθήκης από το Δήμο Τρίπολης στην Κοινότητα Σταδίου της Δ.Ε. Τεγέας» και

Τον αριθμό πρωτοκόλλου της Διακήρυξης.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται στην τελευταία σελίδα), η οποία κατατίθεται εκτός του σφραγισμένου φακέλου της προσφοράς – επί ποινή αποκλεισμού - πρέπει να αναγράφει τη λεπτομερή περιγραφή του προσφερομένου ακινήτου, τη θέση στην οποία αυτό βρίσκεται (συμπληρώνεται στο έντυπο της αίτησης) και να συνοδεύεται από σφραγισμένο φάκελο που θα περιλαμβάνει τους κάτωθι δυο (2) υποφακέλους με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά :

1ος ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Αντίγραφο/α δελτίου/ων ταυτότητας του/ων φυσικού/ων προσώπου/ων ή του νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου ή κοινοπραξίας ή σύμπραξης ή ένωσης φυσικών ή νομικών προσώπων.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται από τον προσφέροντα:

α) το δικαίωμα για την εκμίσθωση του ακινήτου.

β) ότι σε περίπτωση εκποιήσεως ή μεταβιβάσεως του ακινήτου που θα μισθωθεί, είναι υποχρεωμένος πριν μεταβιβάσει το ακίνητο, να γνωστοποιήσει εγγράφως στο Δήμο τα πλήρη στοιχεία του αγοραστή. Επίσης ότι με το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας θα υποχρεώσει το νέο κύριο (αγοραστή - ιδιοκτήτη) να σεβαστεί και να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του πωλητή - εκμισθωτή για την παρούσα μίσθωση.

γ) ότι παραιτείται από το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης για ιδιόχρηση του μισθίου, όσον αφορά τον ίδιο και νόμιμους τους κληρονόμους του για όσο χρόνο θα διαρκέσει η μίσθωση. Σε περίπτωση μεταβίβασης, θα υποχρεώσει τον αγοραστή με τη συμβολαιογραφική πράξη να παραιτηθεί και αυτός από το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης.

δ) ότι έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και τους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα, θα προσέλθει στη σύνταξη και υπογραφή των πρακτικών της Επιτροπής Δημοπρασιών, θα παραδώσει το ακίνητο κατά τον οριζόμενο χρόνο και θα υπογράψει στην τασσόμενη προθεσμία το μισθωτήριο συμφωνητικό. Επίσης, δηλώνει ότι θα υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση των στοιχείων της μίσθωσης στο TAXISNET εντός μηνός από την υπογραφή του συμφωνητικού και ότι θα προσκομίσει αποδεικτικό ηλεκτρονικής δήλωσης, το οποίο αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση του πρώτου χρηματικού εντάλματος πληρωμής του μισθώματος.

ε) ότι το ακίνητο είναι απαλλαγμένο από κάθε δουλεία και δεν υφίσταται καμία υποχρέωση του Δήμου Τρίπολης για ενδεχόμενες οφειλές αυτού προς οποιονδήποτε.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις σε περίπτωση εταιριών ή άλλων νομικών προσώπων θα υπογράφονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο τους.

Για την απόδειξη της νόμιμης εκπροσώπησης, στις περιπτώσεις που ο οικονομικός φορέας είναι νομικό πρόσωπο και εγγράφεται υποχρεωτικά ή προαιρετικά, κατά την κείμενη νομοθεσία, και δηλώνει την εκπροσώπηση και τις μεταβολές της σε αρμόδια αρχή (π.χ. ΓΕΜΗ), προσκομίζει σχετικό πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του, εκτός αν αυτό φέρει συγκεκριμένο χρόνο ισχύος. Ειδικότερα για τους ημεδαπούς οικονομικούς φορείς προσκομίζονται:

Για την απόδειξη της νόμιμης εκπροσώπησης, στις περιπτώσεις που ο οικονομικός φορέας είναι νομικό πρόσωπο και υποχρεούται, κατά την κείμενη νομοθεσία, να δηλώνει την εκπροσώπηση και τις μεταβολές της στο ΓΕΜΗ, προσκομίζει σχετικό πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του.

Για την απόδειξη της νόμιμης σύστασης και των μεταβολών του νομικού προσώπου γενικό πιστοποιητικό μεταβολών του ΓΕΜΗ, εφόσον έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή του. Στις λοιπές περιπτώσεις τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, αποφάσεις συγκρότησης οργάνων διοίκησης σε σώμα, κλπ., ανάλογα με τη νομική μορφή του οικονομικού φορέα), συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι εξακολουθούν να ισχύουν κατά την υποβολή τους.

Σε περίπτωση που για τη διενέργεια της παρούσας διαδικασίας (υποβολή δηλαδή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος) έχουν χορηγηθεί εξουσίες σε πρόσωπο πλέον αυτών που αναφέρονται στα παραπάνω έγγραφα, προσκομίζεται επιπλέον απόφαση - πρακτικό του αρμοδίου καταστατικού οργάνου διοίκησης του νομικού προσώπου με την οποία χορηγήθηκαν οι σχετικές εξουσίες. Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον έχουν χορηγηθεί εξουσίες σε τρίτα πρόσωπα, προσκομίζεται εξουσιοδότηση του οικονομικού φορέα.

Οι αλλοδαποί οικονομικοί φορείς προσκομίζουν τα προβλεπόμενα, κατά τη νομοθεσία της χώρας εγκατάστασης, αποδεικτικά έγγραφα, και εφόσον δεν προβλέπονται, υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου, από την οποία αποδεικνύονται τα ανωτέρω ως προς τη νόμιμη σύσταση, μεταβολές και εκπροσώπηση του οικονομικού φορέα.
Οι ως άνω υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται αποδεκτές, εφόσον έχουν συνταχθεί μετά την δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης.

Από τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να προκύπτουν η νόμιμη σύσταση του οικονομικού φορέα, όλες οι σχετικές τροποποιήσεις των καταστατικών, το/τα πρόσωπο/α που δεσμεύει/ουν νόμιμα την εταιρία κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (νόμιμος εκπρόσωπος, δικαίωμα υπογραφής κλπ.), τυχόν τρίτοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί εξουσία εκπροσώπησης, καθώς και η θητεία του/των ή/και των μελών του οργάνου διοίκησης/νόμιμου εκπροσώπου.

Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής του τελευταίου εξαμήνου, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη χώρα εγκατάστασης τους, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν έχει κινηθεί εναντίον τους διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού ή άλλη ανάλογη διαδικασία.

Απόσπασμα ποινικού μητρώου, το οποίο να έχει εκδοθεί έως τρεις μήνες πριν την υποβολή του ή ελλείψει αυτού, να προσκομιστεί ισοδύναμο έγγραφο το οποίο εκδίδεται από αρμόδια δικαστική αρχή ή διοικητική αρχή κράτους – μέλους ή της χώρας καταγωγής του φυσικού προσώπου και σε περίπτωση συμμετοχής οικονομικού φορέα, της χώρας όπου είναι εγκατεστημένος, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού. Υπόχρεοι στην προσκόμιση του ως άνω αποσπάσματος ποινικού μητρώου είναι:

Φυσικά Πρόσωπα

Οι δια χειριστές για τις Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε.

Για τις Α.Ε. ο Διευθύνων Σύμβουλος και όλα τα μέλη του Δ.Σ.

2ος ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Αντίγραφο τίτλου Ιδιοκτησίας (Συμβολαίου).

Πιστοποιητικά μεταγραφής, βαρών και μη διεκδικήσεως (εκδόσεως τουλάχιστον τελευταίου διμήνου) από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή γραφείο Κτηματολογίου.

Απόσπασμα Κτηματολογικού Φύλλου και Διαγράμματος του προσφερόμενου ακινήτου.

Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος του προσφερόμενου ακινήτου.

Αντίγραφο Ε9 του ιδιοκτήτη/των συνιδιοκτητών στο οποίο θα αναφέρεται το προσφερόμενο ακίνητο.

Οικοδομική άδεια, η οποία να καλύπτει ολόκληρο το προσφερόμενο ακίνητο, και τυχόν τροποποιήσεις αυτής ή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής περί περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής του στο Ν. 4495/2017.

Στην περίπτωση εκείνη που από τα ως άνω δικαιολογητικά προκύψουν ουσιαστικές ασάφειες, η Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία – τα οποία ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών - ή να απορρίψει την προσφορά, αν κατά την κρίση της την θεωρήσει τεχνικά απαράδεκτη.

Οι προσφορές πρέπει να είναι πλήρεις και σαφείς. Προσφορές υπό αίρεση ή επιφύλαξη απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Οι προσφέροντες δεν δικαιούνται αποζημίωσης για δαπάνες σχετικές με την υποβολή των φακέλων προσφοράς.

ΑΡΘΡΟ 5

Δικαιολογητικά διενέργειας δημοπρασίας

Αυτοί των οποίων τα ακίνητα θα κριθούν κατάλληλα από την Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του άρθρ. 7 Π.Δ. 270/1981 και θα λάβουν μέρος στη Β΄ φάση «Διενέργεια δημοπρασίας», θα προσκομίσουν πριν από τη διεξαγωγή αυτής τα εξής:

α) Βεβαιώσεις περί μη οφειλής, από:

το Τμήμα Ταμείου του Δήμου Τρίπολης,

τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριπόλεως (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.),

από το Τμήμα Ταμείου του Δήμου της έδρας δραστηριότητας του (σε περίπτωση που δεν έχει έδρα στον Δήμο Τρίπολης).

β) Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας για κάθε νόμιμη χρήση και

γ) Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας για συμμετοχή σε διαγωνισμούς

τα οποία να ισχύουν την ημέρα του διαγωνισμού.

ΑΡΘΡΟ 6

Δικαίωμα αποζημίωσης

Αποκλείεται αξίωση του μειοδότη για αποζημίωση, λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από την Δημοτική Επιτροπή ή οποιασδήποτε καθυστέρησης, που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα, καθώς επίσης και η μονομερής λύση της σύμβασης για τον λόγο αυτό.

ΑΡΘΡΟ 7

Υποχρεώσεις Εκμισθωτή

Ο εκμισθωτής υποχρεώνεται να παραδώσει το μίσθιο στη χρήση του Δήμου μέσα στην προθεσμία η οποία θα ορισθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο, κατάλληλο προς χρήση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διακήρυξης.

Για τη βεβαίωση της εκτέλεσης τυχόν εργασιών και την προσκόμιση των δικαιολογητικών σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων, θα συνταχθεί τελικό πρακτικό εκτίμησης από την ίδια ως άνω Επιτροπή. Για τις ως άνω υποχρεώσεις, καθώς και για το χρόνο εκτέλεσής τους (ο οποίος, ανάλογα και με τις εργασίες που θα προκύψουν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τον ένα (1) μήνα από την υπογραφή του μισθωτηρίου) ο εκμισθωτής καταθέτει δήλωση κατά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, η οποία αναγράφεται στο πρακτικό αυτής.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω τεθείσης προθεσμίας, εάν δεν έχουν εκτελεσθεί οι ως άνω επισκευές ή δεν έχουν προσκομισθεί τα δικαιολογητικά, ο Δήμος έχει τη διακριτική ευχέρεια: α) να μην καταβάλει μισθώματα μέχρι να εκτελεστούν οι επισκευές ή να προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή β) να προβεί στη μονομερή λύση της μίσθωσης και την με δημοπρασία ή με απ’ ευθείας μίσθωση άλλου χώρου σε βάρος του εκμισθωτή. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος προβαίνει σε νέα μίσθωση και το αποτέλεσμά της βαρύνει τον μειοδότη, που υποχρεώνεται απέναντι στο Δήμο να πληρώσει την τυχόν διαφορά του μισθώματος, αν κατά τη νέα σύμβαση επιτευχθεί μεγαλύτερο μίσθωμα, για το χρονικό διάστημα που αναλογεί από τη λήξη της προθεσμίας που ορίζεται για την παράδοση του μισθίου μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου, που ορίζεται με την παρούσα.

Η διαφορά αυτή βεβαιώνεται ως δημοτικό έσοδο σε βάρος του εκμισθωτή και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί βεβαίωσης και είσπραξης δημοτικών εσόδων. Δεν αποκλείεται ακόμη να επιδιώξει ο Δήμος και την αποζημίωσή του για κάθε άλλη ζημία, που τυχόν θα υποστεί από την παραπάνω, λόγω υπαιτιότητας του μειοδότη, μη έγκαιρη παράδοση του μισθίου.

ΑΡΘΡΟ 8

Υπογραφή Μισθωτηρίου – Συμβολαίου

Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση, η οποία ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης έχει υποχρέωση, ως εκμισθωτής πλέον με την έναρξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιο στη χρήση του Δήμου Τρίπολης κατάλληλο και σύμφωνο με τους όρους της Διακήρυξης, της απόφασης έγκρισης, της σύμβασης μίσθωσης και μετά την εκτέλεση όλων των επισκευών ή και διαρρυθμίσεων που επιβλήθηκαν σε αυτόν από την Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του Δήμου Τρίπολης, διαφορετικά η δημοπρασία θεωρείται άκυρη.

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα (10) ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

ΑΡΘΡΟ 9

Παραλαβή - Παράδοση Μισθίου

Τόσο για την παραλαβή του μισθίου, όσο και για την παράδοσή του μετά τη λήξη της μίσθωσης, θα συνταχθεί πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης ακινήτου από επιτροπή αποτελούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης και από έναν μηχανικό, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.Δ.

Το πρωτόκολλο αυτό υπογράφεται και από τον εκμισθωτή του ακινήτου, ο οποίος προσκαλείται εγγράφως από τον Προϊστάμενο της ανωτέρω Υπηρεσίας να παραστεί στην παράδοση και παραλαβή.

Η μίσθωση αρχίζει από την ημερομηνία παραλαβής του ακινήτου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Ο εκμισθωτής θα κληθεί για να παραστεί αυτοπροσώπως, είτε με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο κατά την παραλαβή ή την απόδοση σ’ αυτόν του μισθίου, ενώ σε περίπτωση που αρνηθεί να παραλάβει το ακίνητο, θα συνταχθεί έγγραφο από την Υπηρεσία, το οποίο θα του κοινοποιηθεί με απόδειξη και στο οποίο θα αναφέρεται από πού θα παραλάβει τα κλειδιά του μισθίου.

ΑΡΘΡΟ 10

Διάρκεια Μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε έξι (6) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία παραλαβής του ακινήτου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραλαβής, όπως ορίζεται στο άρθ. 9 του παρόντος «Παραλαβή - Παράδοση Μισθίου».

Η μίσθωση μπορεί να παραταθεί για έξι (6) ακόμα έτη, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από τον Δήμο Τρίπολης, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο μισθωτής δεν δικαιούται καμίας αποζημίωσης σε περίπτωση που δεν απαιτείται πλέον η χρήση του ακινήτου.

Ο Δήμος Τρίπολης διατηρεί το δικαίωμα να λύσει μονομερώς τη μίσθωση και πριν από τη συμβατική λήξη της, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης του εκμισθωτή για τους εξής λόγους:

Εάν αποκτήσει στην περιοχή ιδιόκτητο ακίνητο.

Εάν παραχωρηθεί στον Δήμο Τρίπολης η δωρεάν χρήση άλλου κατάλληλου ακινήτου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ίσο με το υπόλοιπο της μίσθωσης.

Εάν εκλείψουν οι λόγοι της μίσθωσης.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις ο Δήμος υποχρεούται να ειδοποιήσει εγγράφως τον μισθωτή τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την καθοριζόμενη στη σχετική ειδοποίηση ημερομηνία λύσης της μίσθωσης, από την οποία παύει η υποχρέωση του Δήμου για καταβολή μισθώματος.

ΑΡΘΡΟ 11

Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος-Εγγύηση

Το μίσθωμα που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία θα παραμείνει σταθερό για όλη τη χρονική διάρκεια της μίσθωσης και της παράτασης αυτής.

Η καταβολή του μισθώματος αρχίζει από την εγκατάσταση (με πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής) της Υπηρεσίας στο μίσθιο.

Το μίσθωμα θα κατατίθεται ανά τρίμηνο, στο τέλος κάθε τριμηνίας, σε λογαριασμό του δικαιούχου του μισθώματος μετά την αφαίρεση των νομίμων κατά τους κείμενους νόμους κρατήσεων και μετά την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα του ιδιοκτήτη (παρ. 1 και 2, άρθ. 21 του Ν. 3130/2003).

Εάν το μίσθιο, διαρκούσης της μίσθωσης, περιέλθει με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο στην κυριότητα ή επικαρπία άλλου προσώπου, η μίσθωση συνεχίζεται αναγκαστικά με τον νέο κύριο ή επικαρπωτή, αυτού θεωρούμενου στο εξής ως εκμισθωτή. Τα δε μισθώματα θα καταβάλλονται από τον Δήμο από την κοινοποίηση στον Δήμο του νόμιμα μετεγγραμμένου τίτλου, βάσει του οποίου ορίζεται ο νέος ιδιοκτήτης (κύριος ή επικαρπωτής).

Ο Δήμος Τρίπολης δεν υποχρεούται να καταβάλλει καμία εγγύηση στον εκμισθωτή για την καλή χρήση του μισθίου και την πιστή τήρηση των όρων της σύμβασης, ούτε υποχρεούται στην προκαταβολή μισθωμάτων ως εγγυοδοσία.

ΑΡΘΡΟ 12

Υποχρεώσεις μισθωτή

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση.

Δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις βλάβες ή ζημίες των παγίων εγκαταστάσεων του μισθίου που οφείλονται στη συνηθισμένη χρήση του, στην τυχόν κακή κατασκευή ή παλαιότητα αυτού ή σε θεομηνία ή άλλη τυχαία αιτία.

ΑΡΘΡΟ 13

Προσθήκη εξοπλισμού-Επισκευές μισθίου-Αποκατάσταση φθορών

Οποιαδήποτε προσθήκη, διαμόρφωση ή εγκατάσταση αντικειμένων στο μίσθιο από τον Δήμο Τρίπολης συμφωνείται ότι γίνεται επ’ ωφελεία του Δήμου και με δαπάνες αυτού. Ο Δήμος Τρίπολης έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει κάθε εγκατάσταση που έγινε με έξοδά του και υποχρεούται να αποδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Όταν απαιτηθούν εργασίες επισκευής ή αποκατάστασης φθορών του μισθίου που οφείλονται σε ανωτέρα βία ή φυσικά αίτια το κόστος θα βαρύνει το εκμισθωτή / τους εκμισθωτές.

Σε περίπτωση αρνήσεως του εκμισθωτή/ εκμισθωτές, ο μισθωτής δικαιούται να προβεί:

Είτε σε μονομερή καταγγελία της σύμβασης και τη διεξαγωγή νέας δημοπρασίας για την εξεύρεση ακινήτου. Η ποινική ρήτρα στην περίπτωση αυτή ανέρχεται σε ποσό ίσο προς τέσσερα (4) μηνιαία μισθώματα και βεβαιώνεται με τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης δημοτικών εσόδων.

Είτε στη διακοπή καταβολής μισθωμάτων μέχρι την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.

Είτε στην επισκευή των βλαβών, παρακρατώντας την σχετική δαπάνη, που θα προκύπτει από βεβαίωση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, από τα επόμενα μισθώματα.

ΑΡΘΡΟ 14

Λήξη μίσθωσης

Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε. Ο μισθωτής δεν οφείλει καμία αποζημίωση στον εκμισθωτή για φθορές του ακινήτου που οφείλονται στη συνηθισμένη χρήση του, ή σε τυχαίο γεγονός.

ΑΡΘΡΟ 15

Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση- Συνέχιση μίσθωσης

Σιωπηρή αναμίσθωση, καθώς και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως. Η χρήση από του μισθίου από τον Δήμο Τρίπολης πέραν του χρόνου λήξης της μίσθωσης θεωρείται ως σιωπηρή παράταση της μίσθωσης. Για την χρήση αυτή καταβάλλεται μίσθωμα ίσο με αυτό της μίσθωσης που έληξε.

Εάν το μίσθιο κατά την διάρκεια της μίσθωσης περιέλθει στην κυριότητα, νομή, επικαρπία ή χρήση άλλου προσώπου, η μίσθωση συνεχίζεται αναγκαστικά στο πρόσωπο του νέου ιδιοκτήτη, νομέα, επικαρπωτή, χρήστη, με τους ίδιους όρους, θεωρουμένου αυτού εφεξής εκμισθωτού.

Τα μισθώματα καταβάλλονται στον νέο εκμισθωτή μόνο μετά την κοινοποίηση στον Δήμο των απαραίτητων εγγράφων πιστοποίησης της μεταβολής.

ΑΡΘΡΟ 16

Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας (Α΄ Φάση), με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης https://www.tripolis.gr.

Επιπλέον, περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευτεί σε δύο ημερήσιες εφημερίδες και στη Διαύγεια.

Τα έξοδα δημοσίευσης της σχετικής περιληπτικής διακήρυξης (αρχικής ή και επαναληπτικής) βαρύνουν τον τελευταίο μειοδότη υπέρ του οποίου θα εγκριθούν τα πρακτικά της δημοπρασίας. Σε περίπτωση άρνησής του εισπράττονται σύμφωνα με τα οριζόμενα για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

ΑΡΘΡΟ 17

Επανάληψη της δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον Δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν μειοδότης.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Δημοτική Επιτροπή ή τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή την αρμόδια Διοικητική Αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας,

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος μειοδότης αρνείται να υπογράψει τα πρακτικά όπως επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο μειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου μειοδότη ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

ΑΡΘΡΟ 18

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες για τη δημοπρασία θα παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Τρίπολης, στη διεύθυνση Λαγοπάτη 45, (4ος όροφος), τηλ.: 2713-600459/474.

Αντίγραφο της διακήρυξης θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους στην παραπάνω διεύθυνση και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης https://www.tripolis.gr.

ΑΡΘΡΟ 19

Λοιπές διατάξεις

Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει, εφόσον δεν μπορεί να επιλυθεί με συνεννόηση, θα επιλύεται στα Δικαστήρια Τριπόλεως.

Για ότι δεν προβλέπεται από τους παρόντες όρους διακήρυξης, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 και του Ν. 3463/2006.

Τα στοιχεία του συμφωνητικού μίσθωσης υποβάλλονται από τον εκμισθωτή, ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εντός 30 ημερών από την υπογραφή του.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:14 pm


Ανατροπή με τον καύσωνα – Η ανάρτηση Κολυδά

«Εκτοξεύεται» από σήμερα, Παρασκευή (17/5) η θερμοκρασία, με τα μετεωρολογικά στοιχεία να δείχνουν πως το κύμα ζέστης δεν θα καλύψει όλη τη χώρα αλλά θα εντοπίζεται στα βόρεια και τα δυτικά της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η θερμή αυτή εισβολή θα έχει δύο εξάρσεις. Η μία θα σημειωθεί σήμερα και η άλλη έρχεται από την Τρίτη.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:04 pm


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 19 και την Κυριακή 19 Μαΐου.

Κυριακή 19 Μαΐου

17:00 ΓΑΕΤ Δίων Κυπαρισσίας-ΑΠΟΕΛ

18:00 Καλαμάτα 1980’-Αρκαδικός

19:30 ΑΣ Τριφυλίας-Σπαρτιακός

Δευτέρα 20 Μαίου

20:00 Πολύβιος-Πελασγός

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:03 pm


Συνεδριάζει η περεφερειάκη επιτροπή Πελοποννήσου

Καλείσθε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του Διοικητηρίου Περιφέρειας Πελοποννήσου επί της πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη, για συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέματα ημερήσιας διάταξης ως ο συνημμένος πίνακας ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με μεικτό τρόπο, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18 (ΑΑ) by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 1:24 pm


Τις Σειρήνες Γρεβενών υποδέχεται η Γυναικεία ομάδα του Αστέρα

Η Γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή (19/5, 13:00) στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τις Σειρήνες Γρεβενών στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Μαΐου

13:45: ΑΕΚ – ΟΦΗ

Κυριακή 19 Μαΐου

12:00: Βόλος 2004 – ΑΟ ΡΕΑ

13:00: Αστέρας Τρίπολης – Σειρήνες Γρεβενών

17:00: ΠΑΟΚ – Ελπίδες Καρδίτσα

17:00: Ολυμπιάδα Υμηττού – Παναθηναϊκός

17:00: ΑΕΛ – ΓΠΟ Καστοριάς

17:00: ΘΕΟΝΗ ΑΟ Τρίκαλα 2011 – Νέες Ατρομήτου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 1:14 pm


Απορρίμματα: «Μπλοκάρεται» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου;

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το Πράσινο Κίνημα αποκαλύπτει επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία η ΕΕ δίνει «κόκκινη» κάρτα στο έργο ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι «Πράσινοι» επισημαίνουν ότι η ΕΕ διακόπτει την έγκριση του έργου με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

* Η Ε.Ε. διακόπτει την έγκριση του έργου , δικαιώνοντας πλήρως το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
* Πολιτικά υπόλογες, η πρώην κυβέρνηση των δήθεν αριστερών (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -ΚΟΣΜΟΣ) και η σημερινή των δήθεν αρίστων της ΝΔ.

30 νέες επιβεβαιώσεις του Πράσινου Κινήματος από την Ε.Ε.για το αποτυχημένο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, ξεμπροστιάζουν όλους αυτούς που απέτυχαν πολιτικά και δεν είπαν όλη την αλήθεια στους πολίτες. Η Ε.Ε. με πολυσέλιδη ανακοίνωση,  δίνει νέα "κόκκινη" κάρτα στο αποτυχημένο ΣΔΙΤ και αυτή την φορά το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε την χρηματοδότηση. Οι 30 παρατηρήσεις της Ε.Ε. είναι όλα όσα αυτά τα χρόνια λέει μόνο το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, επιβεβαιώνονται πλήρως την τεχνοκρατικά "πράσινη" και οικολογική μας προσέγγιση.  Το θέμα, μάλιστα, θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου , του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση απορριμμάτων, τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, η επιστολή της Ε.Ε. αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μετά την ανάλυση από τις υπηρεσίες της Επιτροπής των πληροφοριών που παρέχονται στο έντυπο αίτησης και στα παραρτήματά του στο πλαίσιο του αιτήματος, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (της Ε.Ε.) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα εξακολουθούσαν να απαιτούνται πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με το μεγάλο έργο. Ως εκ τούτου, η Γενική Διεύθυνση δεν μπορεί να προχωρήσει σε θετική απόφαση σχετικά με το έργο σε αυτό το στάδιο. Όπως προβλέπεται στο άρθρο 102 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, η προθεσμία για την έγκριση του μεγάλου έργου διακόπτεται έως ότου υποβληθούν οι διευκρινίσεις στην Επιτροπή εντός δύο μηνών από την παραλαβή της παρούσας επιστολής."

Και σε δύο κρίσιμα σημεία που αφορούν την περίφημη "εγγυημένη ποσότητα" και τα ποσοστά Ανακύκλωσης , επιβεβαιώνουν πλήρως το Πράσινο Κίνημα , αναφέροντας τα εξής:   "Σε συνέχεια της ανωτέρω ανάλυσης (άρθρο 101 στοιχείο β), οι υπηρεσίες της Επιτροπής πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι:
το έργο στην τρέχουσα σύνθεσή του δεν είναι σύμφωνο με το επιχειρησιακό πρόγραμμα, καθώς δεν συμμορφώνεται με τα κριτήρια επιλεξιμότητας όσον αφορά τον καθορισμό ανώτατου ορίου δυναμικότητας επεξεργασίας στο 50% της συνολικής περιφερειακής ροής αποβλήτων.
Το έργο περιέχει ανεπαρκή δεδομένα σχετικά με την αύξηση της χωριστής συλλογής αποβλήτων, η οποία από τεχνική άποψη αποτελεί απαραίτητο βήμα για την αύξηση της παραγωγής ανακύκλωσης από τα IWMC. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι η συλλογή περίπου 50.000 επιπλέον τόνων χωριστά συλλεγόμενων αποβλήτων δεν έχει καταγραφεί από οργανωτική και οικονομική άποψη.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας θα ήταν η αύξηση των στόχων ανακύκλωσης, καθώς η ικανότητα ανακύκλωσης δεν εμπίπτει στον καθορισμό ανώτατου ορίου για τις υποδομές επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες σχετίζονται μόνο με την επεξεργασία μεικτών αποβλήτων. Ωστόσο, αυτό θα απαιτούσε ενδεχομένως περιορισμένο επανασχεδιασμό του IWMS όσον αφορά την τεχνική διαμόρφωση, καθώς και αναδιαμόρφωση της σύμβασης με τον φορέα εκμετάλλευσης. Θα απαιτούσε επίσης την απόφαση σχετικά με απτά μέτρα για την αύξηση της ποσότητας των χωριστά συλλεγόμενων αποβλήτων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας (πρωτοβουλίες συλλογής, οικονομικά κίνητρα)."

Είναι προφανές, ότι είναι πολιτικά υπόλογη η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της οποίας όμως είναι και στη σημερινή ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ του κ. Χαρίτση, (σ.σ.ο που είναι και από την Πελοπόννησο),  οι οποίοι είχαν συνυπογράψει αυτό το προβληματικό ΣΔΙΤ. Αλλά και στο κόμμα ΚΟΣΜΟΣ, του κ. Κόκκαλη, ο οποίος , όχι μόνο δεν είχε αντιδράσει σε αυτό το προβληματικό ΣΔΙΤ, αλλά έχει συμμαχήσει πολιτικά με αυτούς που ήταν συμμέτοχοι στον σχεδιασμό του. Υπόλογη είναι και η ΝΔ, η οποία αν και είχε καταγγείλει το έργο όταν ήταν στην αντιπολίτευση, άλλαξαν στάση όταν ήρθαν στην κυβέρνηση. Το μοναδικό κόμμα, που διαχρονικά έχει αντιδράσει επισημαίνοντας τα προβλήματα και προτείνοντας τεχνοκρατικά πράσινες λύσεις , οι οποίες συνάδουν με την Πράσινη Μετάβαση και τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία, είναι το Πράσινο Κίνημα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του Πράσινου Κινήματος, Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: " Η νέα αυτή επιβεβαίωση του Πράσινου Κινήματος, από την Ε.Ε., δείχνει τη μεγάλη αναγκαιότητα να εκπροσωπηθεί στο ευρωκοινοβούλιο η χώρα μας, από ένα σοβαρό πράσινο κόμμα. Για εμάς οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις πρέπει να σχεδιάζονται για το καλό της κοινωνίας. Γιατί η Ελπίδα είναι στο Πράσινο. Στο Πράσινο Κίνημα".

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 1:00 pm


Αλλαγή μέρας λειτουργίας λαϊκής αγοράς στην πλατεία Μαντινείας λόγω της εορτής των πολιούχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η λαϊκή αγορά της πλατείας Μαντινείας δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη 22/05/2024, αλλά την Τρίτη 21/05/2024, λόγω της εορτής των Πολιούχων της Τρίπολης, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Με εντολή Δημάρχου

Ο Αντιδήμαρχος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:45 pm


ΑΚΣΑ: Ακαρπία, ανομβρία και περονόσπορος ζημιώνουν καλλιέργειες της Αρκαδίας

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με επιστολή του, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καλλιέργειες στην Αρκαδία και ζητεί από τον υπουργό, τον περιφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον δήμαρχο Τρίπολης  παρεμβάσεις ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

ως εκπρόσωποι των παραγωγών της Αρκαδίας, σας γνωρίζουμε ότι δυστυχώς και φέτος συνεχίζονται οι άσχημες χρονιές για τις κυριότερες καλλιέργειες της περιοχής μας.

Τα μήλα της Αρκαδίας και ειδικά αυτά της ποικιλίας Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως, τα οποία είναι ένα ΠΟΠ προϊόν, εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό ακαρπίας, αλλά σε εξίσου σημαντικό βαθμό αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα τα κεράσια και τα βύσσινα της Αρκαδίας.

Η αιτία του εν λόγω προβλήματος, κατά κύριο λόγο, εντοπίζεται στον ήπιο χειμώνα και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τα δέντρα να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες ψύχους και να επηρεαστούν αρνητικά οι φυσιολογικές τους λειτουργίες.

Επίσης, έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι καλλιέργειες των κτηνοτροφικών ψυχανθών αλλά και των χειμερινών σιτηρών,

λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας. Οι παραγωγές

αναμένονται μειωμένες σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 70%, τη στιγμή που όλα τα έξοδα της καλλιέργειας έχουν ήδη δαπανηθεί.

Ένα τελευταίο πρόβλημα που θα θέλαμε να επαναφέρουμε είναι αυτό των ζημιών από περονόσπορο που αντιμετώπισαν οι αμπελοκαλλιεργητές της Αρκαδίας,  κατά την περσινή καλλιεργητική περίοδο, από τις άκαιρες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, κάτι για το οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Λόγω του αυξημένου φορτίου την περσινή καλλιεργητική περίοδο, ο περονόσπορος έχει αρχίσει και φέτος να κάνει την εμφάνισή του και ήδη προκαλεί ζημίες στους αμπελώνες, κάτι που αναγκάζει τους παραγωγούς να προβούν σε αυξημένες καλλιεργητικές φροντίδες με το αντίστοιχο κόστος, αλλά θα ζημιώσει και την αναμενόμενη παραγωγή.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα με πολύ δυναμικό τρόπο και δυστυχώς ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που δέχεται πρώτος της αρνητικές της συνέπειες.

Οι παραγωγοί, εκτός όλων των δυσμενών συνθηκών, μέσα στις οποίες καλούνται να καλλιεργήσουν, με το αυξημένο κόστος ενέργειας, πετρελαίου και αγροτικών εισροών, επιπλέον βρίσκονται εκτεθειμένοι και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πού τελικά εξανεμίζουν το εισόδημά τους.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) να μεριμνήσουν για την εξεύρεση των κατάλληλων μέτρων και της αντίστοιχης χρηματοδότησης, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται, για να αντισταθμιστεί το απολεσθέν εισόδημα των παραγωγών μας, τόσο από την ακαρπία των δέντρων, την έντονη ανομβρία αλλά και τον περονόσπορο της περσινής αμπελοκομικής περιόδου.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο.
Με εκτίμηση,

Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤHΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ « Η ΕΝΩΣΗ »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΤΣΙΟΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προς τους

    Υπουργό Αγρ. Αν. & Τροφίμων.

κ. Αυγενάκη Ελευθέριο

    Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α.

κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

    Βουλευτές Αρκαδίας

κ. Βλάση Κωνσταντίνο,

κ. Παπαηλίου Γεώργιο,

κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα

    Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

κ. Πτωχό Δημήτριο

    Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας

κ. Μανδρώνη Κωνσταντίνο

    Δήμαρχο Τρίπολης

κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:42 pm


Χατζηδάκης: Μήπως οι λογιστές χάνουν πελάτες και γι' αυτό διαμαρτύρονται;..

Eurokinissi

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην επιστολή διαμαρτυρίας των λογιστών προς το υπουργείο σχετικά με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, τις οποίες, αν δεν υπογράψουν οι φορολογούμενοι, μετά την πάροδο της προθεσμίας θα θεωρούνται έγκυρες από το υπουργείο. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι οι λογιστές διαμαρτύρονται επειδή με αυτή τη ρύθμιση... χάνουν πελατεία.

Ο υπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το νέο μέτρο:

«Το σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων, καταρχάς, υπήρχε σε κάποιο βαθμό και τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ποια είναι η διαφορά; Η υπογραφή. Δηλαδή πέρσι απαιτείτο ούτως ή άλλως η υπογραφή του φορολογούμενου. Τώρα εάν δεν υπάρξει υπογραφή μέσα στις προθεσμίες, θεωρείται ότι ο φορολογούμενος αποδέχτηκε. Όλο αυτό για τι γίνεται;

»Γίνεται εδώ και χρόνια και εξελίσσεται από φέτος περαιτέρω, για να περιοριστεί ο κόπος των φορολογουμένων, το τρέξιμο δεξιά και αριστερά για να συλλέγουν στοιχεία και τα έξοδα, τα οποία εισπράττουν με μορφή εσόδων οι λογιστές. Να είμαστε τελείως καθαροί.

»Υπήρξε αυτή η ανακοίνωση. Ζήτησα από την ΑΑΔΕ να εξετάσει το θέμα. Να δει αν υπάρχει οποιαδήποτε πτυχή που χρήζει αντιμετώπισης. Εν πάση περιπτώσει εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ.

Με την επιφύλαξη της ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ όμως, εγώ ως Υπουργός Οικονομικών θέλω να σημειώσω ότι πάντως σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά τα οποία συλλέγονται από τον ΕΦΚΑ, από τις τράπεζες κ.λπ. δεν είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα περσινά στοιχεία. Διότι ίδιες είναι οι τράπεζες, ίδιος είναι ο ΕΦΚΑ, ίδιοι είναι οι φορείς που αποστέλλουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Αντιθέτως φέτος γίνεται ένα βήμα μπροστά λόγω της λογικής, την οποία μόλις σας εξήγησα.

»Μου κάνει, λοιπόν, εντύπωση γιατί πέρσι δεν υπήρξαν τέτοιο είδους ανακοινώσεις ή πρόπερσι ή πάρα-πρόπερσι και υπάρχουν ειδικά φέτος. Μήπως αυτό σχετίζεται με το ότι δεν απαιτείται πια υπογραφή των φορολογουμένων και θεωρείται ότι η δήλωση είναι έγκυρη ως εκ τούτου είναι ένας επιπλέον λόγος για να μην προσφεύγουν οι φορολογούμενοι στους λογιστές; Μήπως; Είναι ένα ερώτημα το οποίο καθένας μπορεί να το σκεφτεί.

»Πάντως θέλω να διαβεβαιώσω ότι προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις. Θα εξετάσει η ΑΑΔΕ με προσοχή και θα απαντήσει με σαφήνεια σε αυτά τα ερωτηματικά που θέτει η Ομοσπονδία των Φοροτεχνικών.

»Θέλω να ξέρουν οι φορολογούμενοι ότι γίνονται σταθερά βήματα μπροστά στη φορολογία και στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος:

»Με τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις, με το myDATA, με τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, με τη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Με πολλά και διαφορετικά βήματα. Και αυτά τα βήματα θα τα διαφυλάξουμε. Προσπαθούμε να είμαστε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κυβέρνηση παντού. Το αυτό ισχύει και στα θέματα του φορολογικού συστήματος. Και καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να δείχνουν τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Και ο νοών νοείτω».

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:40 pm


Οικονομικό Επιμελητήριο: Σεμινάριο για λογιστές και φοροτεχνικούς στην Τρίπολη

Το 11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών, διοργανώνει στην Τρίπολη σεμινάριο με θέμα:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2024 - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Τεκμαρτή φορολόγηση ατομικών επιχειρήσεων: χρηστική ανάλυση των νέων διατάξεων με ασκήσεις και παραδείγματα πάνω στα έντυπα

Φορολογικό τοπίο 2023 με όλες τις αλλαγές – ανασκόπηση και επισήμανση σημαντικών θεμάτων -Ανασκόπηση

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων: πρότυπες ασκήσεις – παραδείγματα πάνω στα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, ΚΦΑ και «Ν» για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία

Επιδοτήσεις – ενισχύσεις και αποζημιώσεις στο 2023 - Λογιστική και φορολογική μεταχείριση - Πως και σε ποιους πίνακες θα αποτυπωθούν στα έντυπα «Ε3» & «Ν» -myDATA: Χρόνος και τρόπος διαβίβασης των επιδοτήσεων-επιχορηγήσεων

26 ΣΗΜΕΙΑ SOS με τα βήματα και την προετοιμασία για το κλείσιμο της χρήσης 2023

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (25ης Μαρτίου και Πανός, Τρίπολη) και θα έχει διάρκεια 5 ώρες.

Χρόνος διεξαγωγής: Παρασκευή 17 Μαϊου 2024

Ώρες διεξαγωγής: 16:30΄έως 21:30΄

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι o κος Γεώργιος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός - Οικονομολόγος, Συγγραφέας Βοηθημάτων επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven – μέλος της «Μental Group Γ. Χριστόπουλος & Συνεργάτες», τ. Καθηγητής ΤΕΙ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

1. Τα Μέλη που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για το τρέχον έτος,

2. Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεωμένη την επαγγελματική τους ταυτότητα (υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης),

3. Τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι να προσκομίσουν στο 11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου με την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης ή το αργότερο μέχρι τις 17 Μαϊου 2024, αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να απαλλαγούν από την υποχρέωση της ταμειακής τακτοποίησης.

Στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Μαϊου 2024 η αίτηση του δε θα λαμβάνεται υπόψη.

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μόνο ηλεκτρονικά

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ : [email protected]

ΑΙΤΗΣΗ by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:40 pm


Δήμος Τρίπολης: «Κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων Δ.Κ. Τρίπολης»

Ο Δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την  πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής, για την ανάθεση του  έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ Δ.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ», με προϋπολογισμό  μελέτης 150.000,00€.

Το έργο ανήκει στις κατηγορίες ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 150.000,00€. (δαπάνη εργασιών,  ΓΕ & ΟΕ, απρόβλεπτα, αναθεώρηση και ΦΠΑ 24%).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:30 pm


Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον 4 άτομα εκ των οποίων τα 3 παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα παιδιά – θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:08 pm


«Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σάς προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα:

«Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ώρα 18:00) με κεντρικό στόχο την οδική σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων: Μυστράς - Αρχαίο Θέατρο
Μεγαλόπολης – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Αρχαία Ολυμπία. Κεντρικοί ομιλητές:
ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής,
ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και  Αυτοδιοίκησης, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής – Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, πρώην Πρύτανης ΕΜΠ.

Παρακαλούμε για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Κωνσταντίνος Ι. Μιχόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:00 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Νεοχωρίου από 20/5 - 25/5

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια
εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 135,5 έως και 134,8 (σήραγγα Νεοχωρίου) και ειδικότερα:

• Από τη Δευτέρα (20.5.2024) έως και την Παρασκευή (24.5.2024) η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοικτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:33 am


Πυροπροστασία - Δήμος Τρίπολης: 22 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του Δήμο Τρίπολης, ανακοινώνονται οι προσλήψεις 22 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου ως την 15η Σεπτεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας του Δήμου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν: Οκτώ Φύλακες ΥΕ, 12 Οδηγοί ΔΕ και Δύο Χειριστές μηχανημάτων έργου.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

ΨΖΧΨΩΗΡ-ΑΥΠ by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:20 am


Με τον κόσμο στο πλευρό του και στο Γύθειο ο Παναρκαδικός

Ο Παναρκαδικός προετοιμάζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι στο Γύθειο κόντρα στον Πανγυθεατικό για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία του 5ου ομίλου των πρωταθλητών ΕΠΣ.

Οι πράσινοι την Κυριακή 19 Μαίου και ώρα 17:00 θα αναζητήσουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα με στόχο να σφραγίσουν και μαθηματικά την άνοδο τους και την επιστροφή τους στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στο Γύθειο ο Παναρκαδικός δεν θα είναι μόνος τους αφού για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι θα έχει μαζί του την συμπαράσταση του κόσμου τους καθώς το σωματείο βάζει λεωφορεία για τους φιλάθλους.

Ο κ. Καναβέτας που είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας του Παναρκαδικου βάζει δωρεάν λεωφορεία για την μετακίνηση των φιλάθλων με την πράσινη διοίκηση να κάνει ακόμα μια κίνηση με τον δικό της συμβολισμό για τους φιλάθλους της.

Έτσι λοιπόν το τριφύλλι και στην Λακωνία θα έχει τον κόσμο του μαζί στο πλευρό του με στόχο η ομάδα να «κλειδώσει» και τυπικά την άνοδο της.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:17 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας