Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το ΔΣ Τρίπολης για την απώλεια του Ιωάννη Β. Ψυχογυιού

To Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης,  στην αγγελία του θανάτου του Ψυχογυιού Ιωάννη συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 8Μαΐου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30 π.μ.

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστόπουλος Γεώργιος αναφερόμενος στο θάνατο του Ψυχογυιού Ιωάννη είπε τα ακόλουθα:

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό το Δημοτικό Συμβούλιο  εκπροσωπώντας την κοινωνία της Τρίπολης αποχαιρετά σήμερα τον Ιατρό Ιωάννη Ψυχογυιό έναν ενεργό πολίτη, του οποίου η διαδρομή και η δράση υπήρξε σημαντική.

Έναν άνδρα αυτοδιοικητικό  που εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος για τα έτη 1985-1986, Δημοτικός Σύμβουλος Τριπόλεως με το ψηφοδέλτιο Δημητρίου Κωνσταντόπουλου για δύο τετραετίες, 1987-1990 και 1991-1994 & διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριπόλεως δύο έτη, 1987-1988.

Έναν άνδρα που υπηρέτησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, με ήθος,  με αίσθηση του καθήκοντος και της κοινωνικής συμμετοχής.

Άνθρωπος της προσφοράς με πίστη σε όσα πρέσβευε, κέρδιζε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης για τους συνεχιστές του έργου του.

Ως Πρόεδρος  του  Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και εκπροσωπώντας το Δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια  στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό Παράδεισο.

Ύστερα από τα ανωτέρω

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
-    Να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  στην Εξόδιο ακολουθία.
-    Να εκφωνηθεί Επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
-    Να εκφρασθούν  τα  ειλικρινή συλλυπητήρια όλων  στην οικογένεια του εκλιπόντος.
-    Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.                                           
-    Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου  και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και  στα  ηλεκτρονικά  ΜΜΕ.

Αιωνία του η Μνήμη    

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό  225/2024.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:34 am


«Κασσελακικός» δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος - «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να με πείσει για να τον ψηφίσω»

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Κασσελακικός» δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός της ΝΔ ο οποίος έχει ενταχθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως αναφέρουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στα dikaiologitika.gr:

Κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν να γελοιοποιήσουν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και, κυρίως, να υποβαθμίσουν την πρόσληψή του από τον Στέφανο Κασσελάκη στην έμμισθη θέση της ανάλυσης των δημοσκοπήσεων και της διαμόρφωσης στρατηγικής.

«Είμαι Κασσελακικός, δεν είμαι ακόμα ΣΥΡΙΖΑίος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να με πείσει για να τον ψηφίσω» λέει ο ίδιος. Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Κώστα Καραμανλή συνομιλεί απευθείας με τον Στέφανο Κασσελάκη και για τα διαδικαστικά με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου Μανώλη Καπνισσάκη, ενώ τα γραφεία του είναι μακριά από την Κουμουνδούρου, όπως και άλλων συνεργατών του Κασσελάκη, που ουδείς γνωρίζει από τα στελέχη της Κουμουνδούρου ποιοι είναι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:20 am


Το κλάσμα...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 11:06 am


Λεωνίδιο: Αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Νικόλαου Καραμάνου

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Εμμανουήλ Δολιανίτης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σήμερα Τετάρτη 08/05/2024 και ώρα 19:30 στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Νικόλαου Καραμάνου, η οποία θα τοποθετηθεί στην πλατεία Ηρώου.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Νικόλαο Γεωργίου και είναι δωρεά των Ελλήνων της διασποράς της Η.Π.Α., με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ιωάννου Κατσίγκρη και εκπροσώπους τους κύριους Νικόλαο Μερικάκη & Κωνσταντίνο Τροχάνη.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:49 am


Κινεζικό δίκτυο e-shop εξαπάτησε πάνω από 800.000 Ευρωπαίους και Αμερικανούς

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πάνω από 800.000 καταναλωτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως έδρα τους την Κίνα.

Όπως αποκαλύπτει ο Guardian το βρετανικό Chartered Trading Standards Institute περιέγραψε ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες του είδους της, με 76.000 ψεύτικες ιστοσελίδες e-shop που δημιουργήθηκαν.

Τα δεδομένα που εξετάστηκαν από δημοσιογράφους και ειδικούς πληροφορικής δείχνουν ότι το δίκτυο αυτό είναι εξαιρετικά οργανωμένο, τεχνικά άρτιο - και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace και Prada, καθώς και πολλές άλλες premium μάρκες.

Την ίδια στιγμή, οι διάθεσιμες γλώσσες από αγγλικά έως γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά και ιταλικά που μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες στους ιστότοπους, δεν προμηνύουν με τίποτα ότι πρόκειται για απάτη.

Ωστόσο, οι ιστότοποι δεν έχουν καμία σχέση με τις μάρκες που ισχυρίζονται ότι πωλούν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταναλωτές που μίλησαν για την εμπειρία τους δήλωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα προϊόν.

Τα πρώτα fake e-shop του δικτύου φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν το 2015. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διεκπεραιωθεί περισσότερες από ένα εκατ. «παραγγελίες», σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, οι απατεώνες πίσω από αυτό το δίκτυο φέρεται να προσπάθησαν να αρπάξουν έως και 50 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πολλά από αυτά τα e-shop έχουν «κατέβει», αλλά το ένα τρίτο από αυτά - περισσότερα από 22.500 - εξακολουθούν να λειτουργούν.

Ο σύμβουλος της SR Labs, Matthias Marx, περιέγραψε το μοντέλο ως «franchise». Είπε ότι: «Η βασική ομάδα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη λογισμικού, την ανάπτυξη backend και την υποστήριξη της λειτουργίας του δικτύου. Οι δικαιοδόχοι διαχειρίζονται τις καθημερινές λειτουργίες των καταστημάτων».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:42 am


Η ΔΕΕΠ Αρκαδίας για την απώλεια του Ιωάννη Ψυχογυιού

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε  το θάνατο  του Πρώην Προέδρου ΝΟΔΕ Αρκαδίας Ιωάννη Ψυχογυιού.

Η ΔΕΕΠ Αρκαδίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .

Το έργο και το ήθος του θα αποτελούν πάντα παράδειγμα για εμάς τους συνεχιστές του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα.  

Για τη ΔΕΕΠ  ΝΔ Αρκαδίας

Η πρόεδρος

Βάλια Μαυραϊδοπουλου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:32 am


Ο Παναρκαδικός κρίνει την κατηγορία που θα παίζει του χρόνου ο Αετός Δάρα

Ο Αετός Δάρα στην πρώτη του ποδοσφαιρική χρονιά άγγιξε το πρωτάθλημα και ουσιαστικά έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες με τον Απόλλωνα Τυρού να είναι αυτός που τελικά πανηγύρισε την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, ο νεοσύστατος σύλλογος τρέφει σοβαρές ελπίδες ακόμα για να βρεθεί στην Α’ Αρκαδίας και οι ελπίδες αυτές έρχονται μέσω του Παναρκαδικού με τους ανθρώπους του Δάρα να έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για το τι θα κάνει το τριφύλλι.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Παναρκαδικός πάρει τελικά την άνοδο στην Γ’ Εθνική τότε αυτόματα ο Αετός Δάρα θα πάρει με την σειρά του το εισιτήριο ανόδου για την Α’ Αρκαδίας από την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νομού μας για τον καταρτισμό των ομάδων σε Α’ και Β’ Αρκαδίας έρχεται συνεπώς σε πλήρη συνάρτηση από τι θα κάνει ο Παναρκαδικός στα μπαράζ ανόδου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:29 am


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στο ΔΑΚ Τρίπολης

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος»  στο ΔΑΚ Τρίπολης, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Το φεστιβάλ αναμένεται να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις των αθλητών των ριπτικών αγωνισμάτων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Μανώλη Μανωλόπουλο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος της Άνοιξης από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Ο Δήμος Τρίπολης, αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό, αποφάσισε να τον τιμήσει δίνοντας στο Φεστιβάλ Ρίψεων το όνομά του.

Αναλυτικά τα αγωνίσματα που θα γίνουν είναι τα παρακάτω:

Κ16 (ΑΓΟΡΙΑ) (2007 – 2008): ΣΦΥΡΑ (4 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3 κ)

Κ16 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (2007 – 2008): ΣΦΥΡΑ (3 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ)

Κ18 (ΑΓΟΡΙΑ) (2005 – 2006): ΣΦΑΙΡΑ (5 κ) – ΣΦΥΡΑ (5 κ), ΔΙΣΚΟΣ (1.5 κ)

Κ18 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (2003 – 2004): ΣΦΥΡΑ (3 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3Κ)

ΕΦΗΒΩΝ (2003 – 2002): ΣΦΥΡΑ ( 6 κ.) – ΣΦΑΙΡΑ ( 6 κ.)

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2000 – 2002): ΣΦΥΡΑ (7.260 κ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ (1999 και μεγαλύτερες): ΣΦΑΙΡΑ (4 κ.) – ΣΦΥΡΑ (4 κ.) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ (600 γρ.)

ΑΝΔΡΩΝ (1999 και μεγαλύτεροι): ΣΦΑΙΡΑ ( 7.260 κ.) – ΣΦΥΡΑ ( 7.260 κ.) ΔΙΣΚΟΣ ( 2 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ ( 800 γρ.)

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:22 am


Καταδίωξη στην Καλαμάτα: 38χρονος παραβίασε κόκκινο και επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Eurokinissi

Στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 38χρονος έπειτα από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και μπήκε αντίθετα σε μονόδρομο.

Την Τρίτη (7/5), λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο του 38χρονου να σταματήσει.

Ο οδηγός δεν υπάκουσε την εντολή και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Μάλιστα, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Και κατά τη σύλληψη όμως ο άνδρας συνέχισε να αντιδρά έντονα. Έβρισε τους αστυνομικούς και τους επιτέθηκε, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια χωρίς να τους τραυματίσει.

Όπως προαναφέρθηκε, εντός του αυτοκινήτου επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 3 ετών καθώς και η σύζυγός του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:21 am


Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Η εξήγηση της εταιρείας

Eurokinissi

Η AstraZeneca θα αποσύρει το εμβόλιο κατά της Covid από τις αγορές παγκοσμίως μετά την αναφορά σε δικαστικά έγγραφα μιας σπάνιας και επικίνδυνης παρενέργειας που φέρεται να συνδέεται με 80 θανάτους στη Βρετανία.

Η εταιρεία αρνείται ότι η απόφαση απόσυρσης του εμβολίου σχετίζεται με τη δικαστική υπόθεση, επιμένοντας ότι το εμβόλιο αντ' αυτού αποσύρεται από τις αγορές για εμπορικούς λόγους.

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η εταιρεία απέσυρε οικειοθελώς την «άδεια κυκλοφορίας» του, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για τον λόγο που η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:09 am


Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Τετάρτης 8 Μαΐου

Αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ περιλαμβάνει το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Τετάρτης 8 Μαΐου.

12:00 Novasports 7HD Internazionali BNL d’Italia Τένις

12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Ρώμη

16:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Ρώμη

17:15 ΕΡΤ3 Ελλάδα – Ολλανδία Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IHF

19:45 COSMOTE SPORT 2 HD Κλαμπ Μπριζ – Φιορεντίνα UEFA Europa Conference League

20:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Ρώμη

20:00 Novasports 4HD Μονακό – Φενέρμπαχτσε EuroLeague

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Πιτέρμπορο – Όξφορντ Sky Bet EFL League One

22:00 MEGA-COSMOTE SPORT 1 HD Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου ChampionsLeague

22:00 Novasports Prime Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός EuroLeague

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:09 am


Με πυραύλους και drones θα δολοφονούσαν τον Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/Zelenskiy

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι οι δολοφονίες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως επίσης του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ και του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βασίλ Μαλιούκ θα γίνονταν με πυραύλους και drones.

Η επιχείρηση είχε οργανωθεί από τους αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Μαξίμ Μισούστιν, Ντμίτρο Περλίν και Αλεξέι Κορνέφ όπως γράφει ο Guardian.

Στόχος τους ήταν να βρουν κάποιον από το περιβάλλον του προέδρου Ζελένσκι προκειμένου να τον σκοτώσει. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στον Μπουντάνοφ και τους άλλους αξιωματούχους το σχέδιο ήταν να δολοφονηθούν με πυραυλικό χτύπημα, με drone-καμικάζι και θα ακολουθούσε ένα χτύπημα με πυραύλους προκειμένου να εξαφανίσει τις αποδείξεις για τα drone.

aftodioikisi.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:06 am


Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Χωρέμη (vid)

Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα έγινε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου  στο όμορφο ξωκκλήσι του χωριού Χωρέμη στην Μεγαλόπολη.

Ο Ιερέας έκανε την περιφορά της εικόνας του Αγίου, γύρω από την εκκλησία, ενώ τον ακολουθούσε ένα όμορφο άλογο.

Δείτε το βίντεο από το Καφενείο της Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:02 am


Εορτή του Μάη Θανάση στην Τρίπολη

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στις 19:00 στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου για τον Μάη Θανάση.

Το Σάββατο στις 07:00 θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:55 am


Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Στόλο

Πρόγραμμα Ζωοδόχου Πηγής Στόλου

Πέμπτη 9 Μαΐου ώρα 19:30 Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας

Θα ακολουθήσει γλέντι με βραστό, γκιόσα και άφθονο κρασί.

Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 07:30 Αναστάσιμος όρθρος εορτής και Πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:22 am


Σήμερα η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τη σύγκληση της Β' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για να τιμήσει και να αναδείξει το ιστορικό γεγονός της συμπλήρωσης των 201 χρόνων από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος το 1823 θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 19:30, στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

Την αυλαία ανοίγουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους που είναι αφιερωμένη στην Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Πρόκειται για ομαδική έκθεση ζωγραφικής του τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Τζωρτζίνας Κωστοπούλου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» από 09 έως 15 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 10:30-13:30 και 18:00-21:00.
Μετά το πέρας των εγκαινίων, στις 20:30 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας αφιερωμένη στο Δημοτικό τραγούδι, «Από παλιά…. μέχρι και σήμερα».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:10 am


Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στο εξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους Τριπόλεως

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΙΕΡΟΝ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
 
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
•    ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
•    ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2024:
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ  7:3Ο μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2024:
ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 7:00 π.μ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ  ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ  ΑΓΙΩΝ.
ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:06 am


Γιορτή των Λουλουδιών στα Τρόπαια Γορτυνίας (pics,vid)

Η Γιορτή Λουλουδιών πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, στα Τρόπαια Γορτυνίας στο θέατρο Κουκουλάς.

Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στο υπαίθριο θέατρο, φτιάχνοντας στεφάνια, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο, του Κώστα Νίτσιου στο Facebook.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:00 am


Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Eurokinissi

Αίτημα αποφυλάκισης φέρεται να υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το αίτημα φέρεται να έχει υποβληθεί στις 26 Απριλίου, στη φυλακή Δομοκού όπου κρατείται ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η διοίκηση της φυλακής αναμένεται να το διαβιβάσει στον εισαγγελέα Λαμίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:45 am


Τι πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τις επόμενες μέρες

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνολικά 62.244.037 ευρώ θα καταβληθούν σε 60.583 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Από τον e-ΕΦΚΑ, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, θα καταβληθούν 20.800.000 ευρώ σε 830 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Στις 9 Μαΐου, θα καταβληθούν για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας, 13.744.037 ευρώ σε 30.693 δικαιούχους.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

12 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.
10 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
5 εκατ. ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:25 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας