Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το πρόγραμμα των αγώνων του Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανώλης Μανωλόπουλος»

Οι καλύτεροι αθλητές των ρίψεων της χώρας μας και όχι μόνο, δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/05/2024 στο ΔΑΚ
Δήμου Τρίπολης.

Οι αθλητές που θα διακριθούν θα κερδίσουν πόντους στο RANKING (Σύστημα Αξιολόγησης) της WA και θα είναι κριτήριο για την στελέχωση των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών.

Θα ξεκινήσουν το πρωί με τα αγωνίσματα που συμμετέχουν οι μικροί αθλητές και θα ολοκληρωθούν με τους καλύτερους Άνδρες και τις καλύτερες Γυναίκες της χώρας μας, στα αγωνίσματα των ρίψεων, αργά το απόγευμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων:

9:00Σφαιροβολία Κ16 Κορίτσια Κεντρικό Στάδιο

9:00ΣφυροβολίαΚ16 Αγόρια Βοηθητικό

9:00ΔισκοβολίαΚ16 Κορίτσια Κεντρικό Στάδιο

10:25ΔισκοβολίαΚ16 Αγόρια Κεντρικό Στάδιο

10:30ΣφυροβολίαΚ16 Κορίτσια Βοηθητικό

10:45ΣφαιροβολίαΚ18 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

11:50ΣφυροβολίαΚ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

12:00ΣφυροβολίαΚ18 Γυναικών Βοηθητικό

12:30ΣφαιροβολίαΚ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

13:10Ακοντισμός Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

13:30ΔισκοβολίαΚ18 Άνδρών Κ20 Ανδρών Βοηθητικό

13:30Σφαιροβολία Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

14:20ΔισκοβολίαΆνδρώνΚεντρικό Στάδιο

14:45ΔισκοβολίαΚ18 Γυναικών Βοηθητικό

15:35Σφυροβολία Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

16:50ΣφυροβολίαΆνδρώνΚεντρικό Στάδιο

16:35ΣφυροβολίαΚ18 Άνδρών Βοηθητικό

18:00ΑκοντισμόςΆνδρών

 

Κ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

18:05ΣφαιροβολίαΑνδρώνΚεντρικό Στάδιο

19:30ΔισκοβολίαΓυναικών

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:52 am


Άδειες για μηχανάκια στους πεζοδρόμους: «Άκυρο» από την Αποκεντρωμένη στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τον Μάρτιο του 2024, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας νεαρής γυναίκας από ένα μηχανάκι delivery στην πλατεία Άρεως, έγινε πολλή συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των δικύκλων από τους πεζοδρόμους και τις πλατείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Νόμο, απαγορεύεται η διέλευση μηχανών από πεζοδρόμους και, ασφαλώς, από πλατείες.

Τότε, ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έλαβε απόφαση, ομόφωνη, τα καταστήματα delivery που έχουν έδρα επάνω σε πεζοδρόμους να αδειοδοτηθούν από τον Δήμο Τρίπολης ώστε ένα ή δύο μηχανάκια, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, ανά κατάστημα να μπορούν να λαμβάνουν τις παραγγελίες και στη συνέχεια, με ταχύτητα πεζού, να πηγαίνουν στον προορισμό τους από τον πλησιέστερο δρόμο.

Η απόφαση κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Πελοποννήσου η οποία αποφάσισε την ακύρωσή της, διότι, ανάμεσα στα άλλα, «η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση του Γραφείου Αντιδημάρχου Υποδομών που στερείται νομικού πλαισίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι δεν γίνεται στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης καμία αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ επεσήμανε ότι ακόμα και από τη διαλογική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, προέκυψε ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια διέλευσης τροχοφόρων και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μπει σήμανση σε πεζοδρόμους και πλατείες εφόσον... απαγορεύεται.

Επομένως, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης της 19ης Μαρτίου 2024.

Δείτε αναλυτικά στο έγγραφο την αιτιολόγηση της απόφασης.

ΡΡΝ9ΟΡ1Φ-ΡΘΝ by Eve Fallen on Scribd

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:39 am


Εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαίου 2024 & ώρα 18:30 στην εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας που θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο.

Θα αναπτυχθούν τα θέματα:

- Η τέχνη του να είσαι μάνα, από το χθες στο σήμερα. Αθηνά Δημοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

- Από την μητρική αγάπη στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας Κλουκίνα Δήμητρα, Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης και τους Παναγιώτη Ματζουράνη (πιάνο) & Παναγιώτη Παπαντωνίου (τραγούδι).

Ο Δήμαρχος Κων/νος Τζιούμης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:30 am


Εγκαίνια έκθεσης Λαογραφικής Συλλογής των Απανταχού Δαβιωτών

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τσελεπάκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Δαβιωτών σας προσκαλούν το Σάββατο 11 Μαίου 2024 και ώρα 12:00μ στα εγκαίνια έκθεσης Λαογραφικής Συλλογής στο χώρο του πρώην Δημαρχείου στην Άνω Δαβιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γιαννακόπουλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:26 am


Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των φαναριών στην οδό Ναυπλίου προς πλατεία Κολοκοτρώνη (pics)

Οι δύο συχνότερες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι εκείνες του STOP και του ερυθρού σηματοδότη. Δυστυχώς, στην πόλη μας είναι συχνές και οι δύο, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία να προκαλούνται ατυχήματα. 

Οι παραβιάσεις στους φωτεινούς σηματοδότες πλέον έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, και είναι ένα δείγμα της αδιαφορίας των οδηγών απέναντι στον κίνδυνο ατυχημάτων και μικροτραυματισμών. 

Στην πόλη μας  μεγάλο πρόβλημα  δημιουργείται στον φωτεινό σηματοδότη στον δρόμο της Μεταμόρφωσης από Ναυπλίου προς πλατεία Κολοκοτρώνη.Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει να προκαλούνται ατυχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο εξαιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί και της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.

Οι οδηγοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους  την απόσταση του φαναριού επί της οδού Δούνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις στον συγκεκριμένο σημείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής βέβαια γνωρίζουν το συχνό αυτό φαινόμενο της παραβίασης με αποτέλεσμα να καθυστερούν στην ένδειξη του πράσινου σηματοδότη. Δυστυχώς, όσο κι αν παθαίνουμε, δεν φαίνεται να μαθαίνουμε.

Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σώζει ζωές και αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:18 am


Τρίπολη: Κλειστή η 28ης Οκτωβρίου στη συμβολή της με την οδό Νικηταρά λόγω εργασιών

Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, θα παραμείνει κλειστή η οδός 28ης Οκτωβρίου στη συμβολή της με την οδό Νικηταρά, λόγω εργασιών στην είσοδο της πλατείας Αγίου Βασιλείου και στην οδό Κύπρου, έως το ύψος της οδούς Ερμού. Το κλείσιμο και η διακοπή κυκλοφορίας μέρους των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου, γίνεται στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Βασιλείου», προκειμένου να τοποθετηθούν κυβόλιθοι.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:40 am


Σίταινα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Βίγλα Καλιοντζή (pics)

Τελείωσε, έπειτα από μεγάλο αγώνα και πολλές εθελοντικές εργασίες μελών και φίλων του Συλλόγου, και το δεύτερο στάδιο εργασιών στη “’Βίγλα Καλιοντζή”, με τη δημιουργία δύο πέτρινων τοιχίων όπου τοποθετήθηκαν ξύλινα κιγκλιδώματα, τη δημιουργία πέτρινων παρτεριών, την πλακόστρωση μπροστά από την είσοδο και το προσκυνητάρι, την τοποθέτηση ηλιακού φωτιστικού. Επιπλέον έγινε και η τελική διαμόρφωση του χώρου (200 περίπου τ. μ.) μπροστά από τη “Βίγλα”με οπλισμένο σκυρόδεμα και ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας, της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου, όσο και για τα οχήματα των πολιτών.

Έτσι, σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας έχει τη χαρά να παραδίδει προς χρήση στο κοινό ένα ολοκληρωμένο έργο, τη “Βίγλα του Καλιοντζή”, άλλο ένα σημαντικό έργο του τα τελευταία χρόνια, που θα λειτουργεί ως χώρος δασικής αναψυχής και παρατήρησης και παράλληλα ως χώρος εποπτείας και ελέγχου από την Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία καθώς και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου.

Η “Βίγλα του Καλιοντζή” αποτελεί ένα έργο που ξεπερνάει τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες ενός Συλλόγου. Υλοποιήθηκε χάρη στην καθοριστική συνδρομή φορέων και υπηρεσιών του Δήμου μας, την οικονομική ενίσχυση  μελών και φίλων του Συλλόγου μας, τη συμπαράσταση και αρωγή επαγγελματιών του τόπου μας,. την εθελοντική δράση μελών του Συλλόγου μας, τη συνεχή υποστήριξη μελών και φίλων σε κάθε εκδήλωση και δράση μας.

Η “Βίγλα του Καλιοντζή” αποδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας και συνεργασίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα ενός Συλλόγου, όταν τα μέλη του λειτουργούν με βάση την αρχή της σύνθεσης των προτάσεων, της αποδοχής και του σεβασμού της καλοπροαίρετης κριτικής και τα χαρακτηρίζει η σύμπνοια και η ομόνοια.

Ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική τους συμβολή στο δεύτερο στάδιο του έργου:

-- Τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας: τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Καμπύλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καμπύλη.
-Την Κοινότητα Σίταινας, πρόεδρο κ. Πέτρο Αλοίμονο

- Τον κ. Γεώργιο Ξύγκο

-Τον κ. Γεώργιο Σταματόπουλο

-Τον κ. Ιωάννη Σακελλαράκη

-Τον κ. Παναγιώτη Πετρούλια

- Τον κ. Γεώργιο Κοδέλλα

-Τον κ. Παναγιώτη Κοδέλλα

Τέλος, ευχαριστούμε ολόψυχα τα δεκάδες μέλη και φίλους του Συλλόγου μας που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν με κάθε τρόπο τις όποιες εκδηλώσεις και δράσεις μας.

Το Δ.Σ.
του Μορφωτικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Σίταινας “ο Άγιος Σώζων”

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:28 am


Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κάψια (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Κάψια Αρκαδίας.

Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κάψια π. Ιωάννης Παζίούρος εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε εκ καρδίας όλους του ιερείς και τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.

Φωτογραφίες Νικολέτα Σκουντριάνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:13 am


«Για τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία»

Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως και αυτές που αναφέρουν πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζουν την ανεξέλεγκτη τροπή, που λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που απολαμβάνει και τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά κλπ) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του πολέμου και στόχο αντιποίνων, σπρώχνει το λαό βαθύτερα στη σύγκρουση που απειλεί να γενικευθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες πρώτα απ' όλα για τους λαούς της Ευρώπης.

Καλούμε τον λαό τώρα να δυναμώσει την πάλη του εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις του θανάτου! Να σταματήσει η αποστολή όπλων στο σφαγείο του πολέμου! Να επιστρέψουν στη χώρα όλα τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Απεγκλωβισμός από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις!

Τώρα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να εκφραστεί πιο δυναμικά η αντιπολεμική συμπόρευση καταδίκης της ΕΕ του πολέμου.

 

ΑΘΗΝΑ 8/5/2024                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:00 am


Εξόρμηση στο φαράγγι του Λούσιου για τον ΣΑΟΟ την Κυριακή

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο εντυπωσιακό φαράγγι του Λούσιου, σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τη γραφική Στεμνίτσα. Θα απολαύσουμε τα ανοιξιάτικα χρώματα, τα αρώματα, τους ήχους, τα δάση, τις χαράδρες, τα μοναστήρια  και τα άλλα  μνημεία της περιοχής. 

Θα γίνουν δύο πορείες.
 Α’ πορεία: Στεμνίτσα - Ι. Μονή  Προδρόμου - Αρχαία  Γόρτυνα [Γεφύρι  Πολυγένη ή Κόκκορη, Ασκληπιείο].  Ώρες: 3.30, κατηγορία: A +.
 Β’ πορεία: Στεμνίτσα - Ι. Μονή Προδρόμου - Αρχαία  Γόρτυνα - Ι. Μονή  Καλαμίου - γέφυρα Ατσιχόλου. Ώρες: 6, κατηγορία: B.

 Aναχώρηση λεωφορείου  στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης. 
 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: [email protected], saoo.gr.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:40 am


Η Ένωση Τριπολιτών Αττικής εορτάζει τους πολιούχους της Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Ένωση Τριπολιτών Αττικής θα τιμήσει τη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου με Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, η οποία θα τελεσθεί στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση , την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10.30 π.μ. Μετά το πέρας της Ακολουθίας θα προσφερθεί στους παρισταμένους καφές σε παρακείμενο χώρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής

Η Πρόεδρος - Η Γεν. Γραμματέας

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:20 am


Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Στρατώνων για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Στρατώνων της ενορίας, Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη της Διακαινησίμου 8 Μαΐου 2024 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024 και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:06 pm


Ξεκινάει η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας για τις λαϊκές αγορές

Από την «Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η ψηφιακή κάρτα εργασίας μπαίνει στις μικρές επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο που απασχολούν από 1 ως 10 εργαζόμενους, κατηγορία δηλαδή που υπάγονται όλοι οι αδειούχοι πωλητές των λαϊκών αγορών», σύμφωνα με την ανάρτηση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στην πράξη λοιπόν, όπως αναφέρεται, από 13 Μαΐου θα πρέπει να είναι όχι μόνον εγκατεστημένο, αλλά και σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το σύστημα της ψηφιακής κάρτας γιατί με αυτό θα περνάνε στην «Εργάνη» τα ωράρια, οι υπερωρίες, τα ρεπό οι άδειες, και θα αποτελούν τα αποδεικτικά στοιχεία για τις τακτικές και έκτακτες αμοιβές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, στον κλάδο των λαϊκών αγορών, αλλά και σε κάθε άλλου είδους επιχείρηση που οι εργαζόμενοι δεν ξεκινούν ή ολοκληρώνουν την ημερήσια απασχόλησή τους από την έδρα του αδειούχου πωλητή – εργοδότη τότε ο μηχανισμός της ψηφιακής κάρτας εργασίας διαφοροποιείται, αφού αυτή εφαρμόζεται μόνο για εργαζόμενους με φυσική παρουσία στην έδρα της επιχείρησης.

Στην περίπτωση λοιπόν κατά την οποία δεν υφίσταται χτύπημα κάρτας κατά την έναρξη, ή/και κατά τη λήξη της απασχόλησης των εργαζομένων στον κλάδο, λόγω της φύσης του αντικειμένου της εργασίας, αφού καθημερινά στήνεται ο πάγκος σε διαφορετικό σημείο, τεκμαίρεται ως ωράριο εργασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα, το δηλωθέν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ημερήσιο ωράριο εργασίας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:57 pm


Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου στο Ζαρίτσι (pics,vid)

Στις 9 Μαΐου η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και πανηγυρίζει το ομώνυμο εξωκλήσι στο Ζαρίτσι Τυρού.

Όπως κάθε χρόνο πλήθος πιστών από τον Τυρό και όλη την Νότια Κυνουρία παραβρέθηκε χτες στον εσπερινό και προσκύνησε την Εικόνα του Αγίου και στη συνέχεια διασκέδασαν στο πανηγύρι που ακολούθησε με ζωντανή μουσική από τοπική παραδοσιακή ορχήστρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου στον Τυρό

Video of ArcadiaPortal.gr Εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου στον Τυρό

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:43 pm


To πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης από 9/5 ως 15/5

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας που ξεκινά από την Πέμπτη 9 Μαΐου Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου.

VICTORIA CINEMAS ΤΡΙΠΟΛΗ

Δημητρακοπούλου 30 & 28ης Οκτωβρίου 56, Τ.Κ. 221 00

Τηλέφωνο: 271 022 1004

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 09/05 έως 15/05

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 09/05 έως και 15/05 στις 19:00 και στις 21:45

Σκηνοθεσία: Wes Ball

Σενάριο: Josh Friedman, Rick Jaffa & Amanda Silver

Ηθοποιοί: Owen Teague, William H. Macy, Kevin Durand, Freya Allan, Peter Macon, Lydia Peckham, Sara Wiseman, Dichen Lachman

Διάρκεια: 145 λεπτά

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mJV9yrxEzMM&t=3s

 

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ-THE FALL GUY

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 09/05 έως και 15/05 στις 19:30 και στις 22:00

Σκηνοθεσία: David Leitch

Σενάριο: Drew Pearce & Glen A. Larson

Ηθοποιοί: Ryan Gosling, Winston Duke, Emily Blunt, Hannah Waddingham, Teresa Palmer, Aaron Taylor-Johnson, Stephanie Hsu

Είδος ταινίας: ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είναι ένας κασκαντέρ, και όπως συμβαίνει σε όλους τους συναδέλφους του, τον ανατινάζουν, τον πυροβολούν, τον χτυπάνε με αυτοκίνητα, τον ρίχνουν από παράθυρα και τον πετάνε από δυσθεώρητα ύψη, όλα στο όνομα της διασκέδασης μας. Και τώρα, έχοντας επιβιώσει από ένα ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει την καριέρα του, αυτός ο ήρωας της εργατικής τάξης πρέπει να εντοπίσει έναν αγνοούμενο κινηματογραφικό αστέρα, να λύσει μία σκοτεινή υπόθεση συνωμοσίας και να κερδίσει ξανά τον έρωτα της ζωής του, ενώ συνεχίζει να εργάζεται σαν κασκαντέρ. Τι μπορεί να πάει καλά;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cvJxP53bJKo

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθημερινά 09/05 έως και 15/05 στις 21:30

Σκηνοθεσία: Σάκης Καρπάς & Αλέξανδρος Καρπάς

Σενάριο: Σάκης Καρπάς & Αλέξανδρος Καρπάς

Ηθοποιοί: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς

Διάρκεια: 87 λεπτά

Είδος ταινίας: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Χώρα παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ

Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα.

Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BTyAjIY98VE

ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 09/05 έως και Κυριακή 12/05 στις 17:30

Καθημερινά 09/05 έως και Τετάρτη 15/05 στις 19:15

Σκηνοθεσία: Mark Dindal

Σενάριο: Paul A. Kaplan, Mark Torgove & David Reynolds

Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, ZoePre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής

Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ

Διάρκεια: 100 λεπτά

O Garfield ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Vic – ο Garfield και ο σκυλοφίλος του Odie αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Vic σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LKYECuvVuQ0&t=1s

KUNG FU PANDA 4 (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 09/05 έως και Κυριακή 12/05 στις 17:15

Σκηνοθεσία:MikeMitchell, StephanieStine

Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ & ΚΙΝΑ

Διάρκεια: 94 λεπτά

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης.

Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.

Οπότε, ο Πο χρειάζεται βοήθεια. Τη βρίσκει, μάλλον, στη μορφή της πονηρής, εύστροφης κλέφτρας Ζεν, μίας αλεπούς κορσάκ που τον αναστατώνει πολύ, αλλά της οποίας οι δεξιότητες θα αποδειχτούν ανεκτίμητες. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την Κοιλάδα της Ειρήνης από τα αρπαχτικά νύχια της μάγισσας, το αστείο και αλλοπρόσαλλο δίδυμο θα πρέπει να συνεργαστεί καλά. Στην πορεία, ο Πο θα ανακαλύψει ότι οι ήρωες βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=djdETzJTpWs&t=1s

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 09/05 και Κυριακή 12/05 στις 17:15

Σκηνοθεσία:Kim Burdon & Robert Chandler

Ηθοποιοί- Τις φωνές τους δανείζουν οι :Τάκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λαγκούσης, Άρτεμις Ματαφιά, Κώστας Τερζάκης, Θανάσης Μαυρογιάννης Μιχάλης Αποσκίτης, Μυρτώ Ναούμ, Κώστας Αποστολίδης

Διάρκεια:85 λεπτά

Καθώς ο 19ος αιώνας παραχωρεί τη θέση του στον 20ό και η επιστήμη χαρίζει νέους τρόπους να ταξιδέψει και να δει κανείς τον κόσμο, μια αμερικανική οικογένεια μετακομίζει στο νέο πολυτελές αρχοντικό της, στην επαρχία της Αγγλίας. Μόνο που δεν υπολόγιζαν στον… μόνιμο κάτοικο του σπιτιού, το φάντασμα του σερ Σάιμον!

Ο σερ Σάιμον σουλατσάρει εκεί γύρω για πάνω από 300 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και κάπως δεν του καλοκάθεται να έχει συγκατοίκους - στο κάτω-κάτω, ποιος ήρθε πρώτος; Όμως, τα βρίσκει κάπως σκούρα όταν αποφασίζει να τρομάξει τους νέους ένοικους, οι οποίοι προς έκπληξή του τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι το κάπως ενοχλητικό, παρά τρομακτικό…

Μετά την κακή αρχή στη σχέση τους, ο σερ Σάιμον σιγά-σιγά θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Βιρτζίνια, τη νεαρή κόρη της οικογένειας, και μαζί θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τη μυστηριώδη κατάρα που τον κρατά στον κόσμο μας.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SuV1sa7OBUU&t=1s

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ (ΜΕΤΑΓΛ)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10/05 και Σάββατο 11/05 στις 17:15

Σκηνοθεσία:Alois Di Leo & Sergio Machado

Σενάριο:Sergio Machado

Διάρκεια: 95 λεπτά

Ο Vini και ο Tom είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Μέσα στο χάος του κατακλυσμού και με τους δύο πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού, η ταινία αποδεικνύεται ένας διασκεδαστικός πολιτικός μύθος, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=10j8N6fRigY

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Χάνσελ & Γκρέτελ - Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ

POSTERΚυριακή 2 Ιουνίουστις 17.00 & 19.00

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/xansel-gkretel-tripoli/

Το δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ , σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ , 2 αγαπημένα αδέρφια , ζουν ήσυχα και ήρεμα στο φτωχικό σπίτι τους , με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους που δυστυχώς δεν τα θέλει κοντά της τα παιδιά .

Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος . Τα μικρά αδέρφια , βρίσκονται πλέον μόνα τους , στο σκοτεινό δάσος και αφού περιπλανιούνται για μέρες , βρίσκονται μπροστά σε ένα γλυκόσπιτο, φτιαγμένο από ζαχαρωτά . Κι έτσι όπως ήταν πεινασμένα , τρέχουν να τα δοκιμάσουν .

Η κακιά μάγισσα όμως που ζει εκεί , τα παγιδεύει και η ζωή τους , κινδυνεύει . Όμως ευτυχώς υπάρχουν τα 2 πολύ καλά φιλαράκια τους . Το Πουλάκι και η Πασχαλίτσα που θα τα βοηθήσουν να ελευθερωθούν .

Παιδαγωγικοί στόχοι: Ένα έργο που μιλάει για την δύναμη της Οικογένειας και της Φιλίας , της Συνεργασίας , της Αγάπης & της Διαφορετικότητας .

Η Δύναμη του Καλού , πάντα νικάει την δύναμη του Κακού !

Ένα έργο , με πολύ χορό και τραγούδι . Ένα έργο , όπου τα παιδάκια , συμμετέχουν και διασκεδάζουν , αφάνταστα .

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:28 pm


Αρχίζουν οι έλεγχοι σε στοχευμένα βιομηχανικά προϊόντα

Βιομηχανικά προϊόντα όπως, πληκτρολόγια, «ποντίκια» υπολογιστών, παπούτσια και δερμάτινα είδη με «οικολογικό» δέρμα και μαγιό και πετσέτες μπάνιου, κυρίως για παιδιά, θα ελέγχονται, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των κατασκευαστών τους με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για το σκοπό αυτό υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, η γενική διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και η γενική διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, το πρωτόκολλο συνεργασίας έχει στόχο τη διερεύνηση της συμμόρφωσης ορισμένων ειδών βιομηχανικών προϊόντων με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προβλέπεται ο έλεγχος 178 δειγμάτων σε βάθος διετίας. Ειδικότερα, προβλέπεται τον πρώτο χρόνο ο έλεγχος 85 δειγμάτων και 93 δειγμάτων κατά το δεύτερο έτος.

Η επιλογή των κατηγοριών των προς έλεγχο βιομηχανικών προϊόντων γίνεται βάσει αξιολόγησης κινδύνου και αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη εποπτεία της αγοράς μέσω στοχευμένων ελέγχων στον τομέα της ασφάλειας και συμμόρφωσης βιομηχανικών προϊόντων.

Ο συντονισμός του προγράμματος ελέγχων θα γίνεται για την γενική γραμματεία Βιομηχανίας από την διεύθυνση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων και για το Γενικό Χημείο του Κράτους από την διεύθυνση Ενεργειακών Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:12 pm


Βιβλίο: Η πρόταση της εβδομάδας από τον Γ. Δ. Αναγνώστου

Ένας απίστευτος ωκεανός από κόκκινο χρώμα, ο κόσμος του Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar, Το τελευταίο όνειρο, Εκδόσεις διόπτρα, Αθήνα, Μάρτιος 2024
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Στα διηγήματά του ο Pedro Almodóvar χρησιμοποιεί αλλά και επεκτείνει τη σεναριακή γραφή. Ούτε θέλει – προφανώς – ούτε μπορεί να το αποφύγει. Πηγαίνει βήματα πιο πέρα. Στη δική του λογοτεχνία, οι χαρακτήρες του, δηλαδή ο ίδιος, οι φίλοι του, οι φίλες του και ο περίγυρος του αλλά και η οικογένειά του, μορφάζουν – γελούν – εκπλήσσουν κι εκπλήσσονται – αυθαδιάζουν, ζουν τις ζωές τους μες στα δικά του σενάρια. Εκείνοι ορίζουν τη  δική τους αλήθεια κι εκείνος περιγράφει. Καταγράφει. Και διασώζει τις ιστορίες τους.Παρουσιάζονται μπροστά μας ανάγλυφα. Σκηνοθετημένοι αριστοτεχνικά από τον ίδιο. Σημασία έχουν όλα. Τα ρούχα που φορούν. Οι συσπάσεις στα πρόσωπά τους. Η διάθεσή τους. Οι κινήσεις τους. Σχεδόν πάντα ο Pedro Almodóvar κινείται σε παροντικό χρόνο. Τον ενδιαφέρει το τώρα. Η στιγμή. Κείνη που έρχεται. Κείνη που αμέσως χάνεται. Σα να θέλει να τη διασώσει. Και δείχνει να τα καταφέρνει. Κάπου όμως οι ήρωές του, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, αναπόφευκτα κουβαλούν μέσα τους και το παρελθόν. Αφήγηση και αυτό. Μαζί και λύτρωση συνήθως ή ενοχή. Ανατροπές κι εκπλήξεις σωριασμένες παντού γύρω του. Και μέσα του. Τα έντονα χρωματιστά καρέ του ξεπηδούν στα γραπτά του. Το κόκκινο ταγιέρ του ιερέα. Τα βαθυκόκκινα βαμμένα χείλη του. Οι ματωμένες από αγάπη καρδιές. Ο βρικόλακάς του. Οι ερωμένοι κι οι ερωμένες. Οι ερώμενοι. Ένας απίστευτος ωκεανός από κόκκινο χρώμα. Ίσως το αγαπημένο του. Το χρώμα εκείνο που με ευκολία το απενεχοποιεί. Είναι εκρηκτικά ανατρεπτικός. Και αγωνιώδης στη γραφή του. Όπως και στα γυρίσματά του. Θλίβει τα κοινωνικά στερεότυπα. Οι περσόνες του, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μοχθούν να διαπεράσουν τη μονοτονία της ζωής τους και να συνθλίψουν κοινωνικές αντιστάσεις. Ματώνουν, ερωτεύονται, γραπώνονται από το παρόν. Κι εκείνος σα να θέλει να αποκαταστήσει κοινωνικές αδικίες βουτά ακόμη περισσότερο μέσα τους. Με χαρακτήρες που μιλούν την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, και άλλοτε από το ψέμα που ακόμη επιβιώνει στις ζωές τους, ο Pedro Almodóvar, χτίζει βήμα -  βήμα το διήγημα του, με απρόβλεπτες μικρές – μεγάλες κορυφώσεις. Και σχεδόν πάντα στο τέλος η αποκάλυψη έρχεται για να εξηγήσει. Για να λυτρώσει. Περνώντας μέσα από τη δίνη, μέσα από τη σπείρα ενός ανθρώπινου ψυχισμού. Διαρκώς κρύβει. Έχοντας στη συνέχεια την ευχέρεια να αποκαλύψει και να ξαφνιάσει. Είναι απρόβλεπτος. Όπως κι ο ίδιος ο έρωτας. Η γραφή του στρωτή. Περιγραφική εξαντλητικά. Οι χαρακτήρες του λανθάνουν. Λανθάνουν και αποκαλύπτονται. Για να είμαι ακριβής φανερώνονται. Την ίδια στιγμή που τίποτε πια δεν είναι αναστρέψιμο. Ο αναγνώστης ζει μια διαρκή αγωνία. Βιώνει αυτά που εγώ λέω «ακραία καιρικά φαινόμενα» του Pedro Almόdovar.  Τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη. Όλα όσα δε μπορούμε με ευκολία να διαχειριστούμε. Όλα όσα μας υπερβαίνουν.Άνθρωποι που ερωτεύονται – παθιάζονται - ματαιώνονται – απελπίζονται και τέλος ερωτεύονται ξανά. Ο Pedro Almodóvar παραμένει απολαυστικός και στη γραφή του. Γιατί είναι ένας αυθεντικός storyteller. Γιατί όλα σε εκείνον είναι θέμα διατύπωσης. Άλλοτε κινηματογραφικής. Άλλοτε λογοτεχνικής. Και στη δεύτερη φαίνεται να τα καταφέρνει εξίσου καλά.

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (Όστρια,2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019), Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι – ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ – (Ιωλκός, 2024) Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr, το perithoriomag.wordpress.com και τα Αρκαδικά Νέα, και έχει δημοσιεύσει κριτικές βιβλίων σε ιστοτόπους (fractal, αθηνόραμα και μονόκλ)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:00 pm


Χορός και τραγούδι στον Τυρό στην γιορτή της Αγάπης (vid)

Με παραδοσιακό τρόπο, με τραγούδια, χορό και πυροτεχνήματα γιόρτασε ο Τυρός το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα την γιορτή της Αγάπης το βράδυ της Κυριακής 5 Μαΐου μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό.

Όμορφες στιγμές και ασφαλώς υπέροχες εικόνες από τον Πασχαλινό Τυρό που αποζημίωσε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τους κατοίκους αλλά και τους πάρα πολλούς επισκέπτες του.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Χορός και τραγούδι στον Τυρό στην γιορτή της Αγάπης

Video of ArcadiaPortal.gr Χορός και τραγούδι στον Τυρό στην γιορτή της Αγάπης

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:49 pm


Συνελήφθη ανήλικος για αφαίρεση τσάντας και χρηματικού ποσού

Συνελήφθη, χθες (7.5.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 17χρονος ημεδαπός, γιατί την 6.5.2024 σε τοπική,κοινότητα του Δήμου Σπάρτης αφαίρεσε από όχημα τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε χρήματα. Επιπλέον, για την υπόθεση κατηγορείται 35χρονη ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:33 pm


Ανατίναξαν ΑΤΜ και απείλησαν φύλακα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Eurokinissi

Έμπειροι, καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι ήταν οι δυο άγνωστοι που ανατίναξαν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της Πάτρας. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν ότι τα ρολά ασφαλείας κλείνουν ακριβώς τα μεσάνυχτα και «χτύπησαν» λίγα λεπτά πριν, ενώ φρόντισαν να απομακρύνουν έναν μάρτυρα.

Ο φύλακας ενός διπλανού εργοταξίου είδε τους δυο αγνώστους που φορούσαν κράνη να φτάνουν έξω από το σούπερ μάρκετ με μια μοτοσικλέτα που έφερε αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά εκείνοι τον διέταξαν απειλητικά να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν εκρηκτικά στο μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας και προκάλεσαν έκρηξη που σήκωσε στο πόδι την περιοχή, καθώς τμήματα του ΑΤΜ που διαλύθηκε κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση και στο σούπερ μάρκετ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα, κάποιες από τις οποίες καταστράφηκαν από την έκρηξη και τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σκόρπισαν ολόγυρα, ωστόσο δεν μπήκαν στον πειρασμό να τα μαζέψουν. Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη μηχανή και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Πατρών- Πύργου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση έχουν πάρει κατάθεση από τον μάρτυρα που έδωσε την περιγραφή των βομβιστών και της μοτοσικλέτας και εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί το ύψος του ποσού που άρπαξαν οι δυο κακοποιοί, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν ανατινάξει ΑΤΜ και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 8:15 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δύο συλλήψεις στο Άστρος - kalimera-arkadia.gr

Δύο συλλήψεις στο Άστρος  kalimera-arkadia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 5:53 pm


home - ANA-MPA S.A.

home  ANA-MPA S.A.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Σεισμός στην Αρκαδία - LiFO

Σεισμός στην Αρκαδία  LiFO

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας