Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες τις επόμενες ώρες σε Ηλεία και Μεσσηνία

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας κατά το διάστημα Τρίτη - Παρασκευή σύμφωνα με το meteo.gr.

Αιτία της σημαντικής αυτής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (6-7 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα σε συνδυασμό με την εδραίωση θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες και αυξάνουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες από Τρίτη 18 έως και (τουλάχιστον) την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, τύπο καιρού Hot - Dry - Windy.

Ειδικότερα, την Τρίτη 18.06.2024:

- Πολύ υψηλό δυναμικό ώστε τυχόν δασικές πυρκαγιές που εκδηλωθούν να είναι καθοδηγούμενες από τον άνεμο με δυνητικά μεγάλα θερμικά φορτία αναμένεται σε Αττική, Βοιωτία (τοπικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Ν. Σάμο (τοπικά) και Ν. Κρήτη.

- Υψηλό δυναμικό ώστε τυχόν δασικές πυρκαγιές που εκδηλωθούν να είναι καθοδηγούμενες από τον άνεμο με δυνητικά μεγάλα θερμικά φορτία αναμένεται σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία (τοπικά) και Λήμνο (τοπικά).

Για την Τετάρτη 19.06.2024:

- Πολύ υψηλό δυναμικό ώστε τυχόν δασικές πυρκαγιές που εκδηλωθούν να είναι καθοδηγούμενες από τον άνεμο με δυνητικά μεγάλα θερμικά φορτία αναμένεται σε Αττική, Βοιωτία (τοπικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Λακωνία, Χίο, Σάμο και Ν. Κρήτη.

- Υψηλό και τοπικά πολύ υψηλό δυναμικό ώστε τυχόν δασικές πυρκαγιές που εκδηλωθούν να είναι καθοδηγούμενες από τον άνεμο με δυνητικά μεγάλα θερμικά φορτία αναμένεται σε Κορινθία, Αργολίδα, Κυκλάδες και Λέσβο.

- Τοπικά υψηλό δυναμικό ώστε τυχόν δασικές πυρκαγιές που εκδηλωθούν να είναι πυροεπαγωγικές (αυτοκαθοδηγούμενες) με δυνητικά μεγάλα θερμικά φορτία αναμένεται σε Ηλεία και Μεσσηνία.

Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω γεωγραφικές ζώνες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι θα «ευθυγραμμίζονται» με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά ενός πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.

Τέλος, τα προγνωστικά στοιχεία που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα υποδεικνύουν συνέχιση του πυρομετεωρολογικού τύπου Hot - Dry - Windy εώς και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Η Πυρομετεωρολογική μας Ομάδα θα παρακολουθεί τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά και πραγματικά στοιχεία και θα επανέλθει με νεότερη πυρομετεωρολογική ενημέρωση.

Χάρτες επικινδυνότητας αναρτώνται καθημερινά στο meteo.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:40 pm


Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται

Ο νόμος προβλέπει ότι το επίδομα αδείας θα πρέπει να προκαταβάλλεται στον μισθωτό κατά την έναρξη της αδείας του.

Η ημερομηνία που ο κάθε εργαζόμενος θα λάβει την καλοκαιρινή του άδεια ορίζεται έπειτα από συνεννόηση με τον εργοδότη. Από την ημέρα που ο μισθωτός υποβάλει αίτημα για άδεια, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του τη χορηγήσει (μαζί με το επίδομα αδείας) εντός δύο μηνών.

Οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια από πταίσμα του εργοδότη, δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους αυξημένες κατά 100% (διπλασιασμένες δηλαδή), αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να τις είχε πάρει. Επισημαίνουμε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν διπλασιάζεται και το επίδομα αδείας, παρά μόνο οι αποδοχές αδείας, οι «συνήθεις αποδοχές» δηλαδή, που ο μισθωτός θα λάμβανε εάν εργαζόταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ στην ιστοσελίδα του να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που αιτήθηκε ο εργαζόμενος, έως το τέλος του ημερολογιακού έτους, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του οφειλόμενου χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%, συν το επίδομα αδείας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:20 pm


Στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα οι ακαδημίες του F.C. Tripolis (pics)

Μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν τα παιδιά των ακαδημιών του F.C. Tripolis καθώς το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν στα Σπάτα στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ όπου και φιλοξενήθηκαν από Ένωση.

Τα παιδιά του F.C. Tripolis είχαν την ευκαιρία να παίξουν κόντρα στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες  και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες αλλά και με άλλες ακαδημίες που βρέθηκαν στα Σπάτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μάλιστα, άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ που επικουρούν τα τμήματα των ακαδημιών του «Δικεφάλου» έμειναν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των ακαδημιών του F.C. Tripolis ρωτώντας και τσεκάροντας παιδιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:03 pm


Εθελοντική δράση καθαρισμού των παραλιών των Πουλίθρων

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών «Η Πολίχνη», καλεί τα μέλη και τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού των παραλιών της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων.
Και αυτό το καλοκαίρι, απολαμβάνουμε τις καθαρές θάλασσές μας και εκφράζουμε με έναν συμβολικό καθαρισμό την ευαισθησία μας για το περιβάλλον. Αν σας ενοχλεί το θέαμα των απορριμμάτων που ξεβράζει το κύμα ή που κάποιοι αφήνουν πίσω τους στις παραλίες και στους δρόμους, τότε πάρτε την κατάσταση… στα χέρια σας! Ελάτε με το χαμόγελό σας και τη διάθεσή σας και συμβάλλετε να καθιερωθεί η δράση αυτή ως θεσμός.

Οι περιοχές προς καθαρισμό, είναι: οι παραλίες εντός και εκτός του οικισμού, καθώς και ο δρόμος Πούλιθρα -Πλάκα.

Σας περιμένουμε όλους, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00 στο Café Romanza (Ιωάννης Κεκές), στην παραλία Πουλίθρων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:00 pm


Aύριο η συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στο VARCO’ στο Αθήναιο - Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας...

Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία…

Είναι οι στιγμές που γίνονται μαγικές…

Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται onstage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του.

Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο «Πάει».

Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες!

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στις 21:00, ο Στέλιος Ρόκκος θα «Πάει» στο VARCO’ (19ο χλμ. Π.Ε.Ο Τρίπολης-Καλαμάτας – Ν.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας (Έξοδος Αθήναιον)!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ:

- ΚΤΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:6988 010 000

- ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ:ΖOTALIS TRAVEL 6972 792 447

- ΚΑΛΑΜΑΤΑ TRIGILIDAS TRAVEL: 27210 27710

- ΣΠΑΡΤΗ AGGANIS TOURS:27310 23801

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:56 pm


Προσλήψεις 2 ατόμων στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, που εδρεύει στο Άστρος της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, εντυπο ασεπ  ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά ([email protected]), είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Τ.Κ 22001, Άστρος, Ν. Αρκαδίας, υπόψιν κας Πουλημένου Ανθούλας (τηλ. επικοινωνίας: 2755360122).

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων: Τετάρτη 19 Ιουνίου έως Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024. 

Δείτε ΕΔΩ τα σχετικά έγγραφα

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:50 pm


Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Μάτας Κοτσιώνη στην Τρίπολη

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της κυρίας Μάτας Κοτσιώνη «Ο Attilio» στην Ελλάδα – Η μουσική ζωή της Τρίπολης 1893-1940, ο Φιλοτεχνικός έχει ετοιμάσει μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε. Αφού γίνει μία σύντομη εισήγηση στην θεματολογία του βιβλίου, θα ακολουθήσει μουσικοθετρική παράσταση, στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την μουσική ζωή της Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:32 pm


Ηλ. Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρθηκε ο  Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith και επικεφαλής του τμήματος δημόσιας υγείας στο LSE, στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα “Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία”.          

                  
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Star Channel, Γιώργος Ευγενίδης, ο Η. Μόσιαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής» λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά». Για το λόγο αυτό ο Η. Μόσιαλος τόνισε ότι «χρειάζονται μεγαλύτερες συμπράξεις δημόσιου -ιδιωτικού τομέα», αλλά και μία «σοβαρή επιδημιολογική παρακολούθηση σε παγκόσμιο επίπεδο» με επενδύσεις σε παγκόσμια κέντρα που θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στις οικογένειες των μικροβίων. Ανέφερε επίσης ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, ώστε αν υπάρξει νέα πανδημία να έχουμε εμβόλιο πολύ πιο σύντομα. Επίσης τόνισε ότι «Η λύση για την επόμενη πανδημία είναι οι συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα με την προϋπόθεση ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».                                                                                                                                                                                                                                                             
Αναφερόμενος στην χρήση και στις δυνατότητες που δίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα της υγείας, ο Η. Μόσιαλος είπε: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει έρθει. Στην Ελλάδα έχει συσταθεί μία συγκεκριμένη επιτροπή για το θέμα αυτό, ωστόσο σε αυτή την Επιτροπή δεν μετέχει κανένας εκπρόσωπος από τον τομέα της υγείας, παρότι το 30% των συνολικών δεδομένων στην ΤΝ προέρχεται από τον χώρο της υγείας».

Εξέφρασε επίσης στη συνέχεια, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «θα μπορούσε να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας και να βρίσκεται στην πρωτοπορία των επενδύσεων», καθώς διαθέτει ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο (τον  ΕΟΠΥΥ) και έναν κοινό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που συγκεντρώνουν τα ιατρικά δεδομένα από το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα χρειάζεται παράλληλα και μία εθνική βιοτράπεζα. Σε συνεργασία με ένα ερευνητικό κέντρο που θα επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα, με ιδιωτικούς φορείς και με τις εφαρμογές υγείας των πολιτών, τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μία πολύτιμη δεξαμενή που θα μπορούσε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, καθώς «οι εταιρείες θέλουν να έχουν δεδομένα».

Ο Η. Μόσιαλος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη, η Ελλάδα να αξιοποιήσει το σημαντικό μέρος του ιατρικού προσωπικού που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, αναπτύσσοντας συνέργειες με τους επιστήμονες και τα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού όπου απασχολούνται. Σε ό,τι αφορά στις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της υγείας τα επόμενα χρόνια, ο Η. Μόσιαλος αναφέρθηκε στην αυξημένη πιθανότητα να υπάρχουν συννοσηρότητες ή πολλαπλά νοσήματα όχι μόνο στις μεγάλες ηλικίες, αλλά κυρίως στον εργαζόμενο πληθυσμό. Όπως τόνισε, «Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουμε στην πολιτική ηγεσία» συμπληρώνοντας ότι «Η υγεία μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης. Πρέπει να φροντίσουμε να προβλέψουμε την ανάπτυξη συννοσηρότητας στις νεότερες ηλικίας με προγράμματα προληπτικής ιατρικής που πρέπει να επεκταθούν πέρα από τους καρκίνους σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα της νεφρικής νόσου.»    

                                          
Μεγάλες προκλήσεις για την υγεία συνιστούν επίσης η κλιματική κρίση, αλλά και η μεταναστευτική κρίση η οποία θα οδηγήσει σε ανάπτυξη μεγαλουπόλεων, χωρίς σωστούς υγειονομικούς σχεδιασμούς. «Δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις με συνύπαρξη πολλών ανθρώπων σε μικρούς χώρους και συνύπαρξη με ζώα» προειδοποίησε ο Η. Μόσιαλος συμπληρώνοντας ότι «οι πιθανότητες για μία νέα πανδημία πολλαπλασιάζονται».

Ο Η. Μόσιαλος παρατήρησε τέλος, ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία «πολιτική κόπωση» σε ό,τι αφορά στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας μετά την πανδημία. Παρόλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2025 ξεκινά στην Ευρώπη  η «κοινή κλινική αξιολόγηση καινοτόμων θεραπειών», με την αρχή να γίνεται με προϊόντα που έχουν σχέση με τον καρκίνο. «Η χώρα μας θα πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της διαδικασίας» τόνισε ο Η. Μόσιαλος, συμπληρώνοντας ότι «Πρέπει να αναβαθμιστούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα σε επίπεδο δεξιοτήτων με παράλληλη αξιοποίηση των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό ώστε να μην είμαστε ο φτωχός συγγενής και να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαδικασία των αξιολογήσεων».

Την ανάγκη για τη στήριξη της καινοτομίας στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής τόνισε στη συνέχεια ο Ολύμπιος  Παπαδημητρίου,  Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), κηρύσσοντας την έναρξη του 1st SFEE Summit.  

«Απουσιάζει από την φαρμακευτική πολιτική της χώρας η αναγνώριση της καινοτομίας κατά τη λήψη αποφάσεων» τόνισε ο Ο. Παπαδημητρίου σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε από κοινού με την πολιτεία ένα φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον». «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε  είναι πολλές» παραδέχθηκε στη συνέχεια, ενώ παρουσίασε παράλληλα το σημαντικό ρόλο του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 60 εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ καλύπτουν το 90% της αγοράς φαρμάκου και προσφέρουν 108 χιλιάδες θέσεις εργασίας, παράγοντας το 3,4% του εθνικού ΑΕΠ παράγοντας ετησίως  6,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Συνεχίζουμε την έρευνα και ανάπτυξη νέων και καθιερωμένων φαρμάκων ώστε η πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα να είναι όλο και καλύτερη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ο. Παπαδημητρίου. Αναφερόμενος στους στόχους του  1st SFEE Summit εξήγησε ότι αποτελεί «μία προσπάθεια του ΣΦΕΕ να αποκτήσει τη δική του πλατφόρμα θεσμικού διαλόγου με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για συναίνεση στις μεγάλες προτεραιότητες όπως η ανάπτυξη της καινοτομίας. Σήμερα θα επιδιώξουμε να επαναπροσδιορίσουμε την αξία του κλάδου» ανέφερε.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:20 pm


Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γορτυνίας με απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας κου Ευστάθιου Κούλη.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας έχει την ευθύνη συντονισμού του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των ορίων του Δήμου προς όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.

Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν οι εξής:

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κος Ευστάθιος Χαρ. Κούλης ως Πρόεδρος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Δημήτριος Καζάς αναπληρούμενος από τον επίσης Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κος Απόστολο Αποστολόπουλο, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κος Δημήτριος Τσέκας αναπληρούμενος από τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο, κο Νικόλαο Μηλιώνη, ο Υπάλληλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας, κος Γεώργιος Τσίτουρας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βυτίνας, Πυραγός, κος Ευστάθιος Μανωλάτος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροπαίων, Ανθυποπυραγός, κος Ραφαήλ Νικόλαος Αμοιρίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας, Ανθυπαστυνόμος, κος Βασίλειος Φώτος, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων, Αστυνόμος Β,’ κα Νικολέττα Κυρίου – Καρβέλη, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, κος Βασίλειος Βαρδιάμπασης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, κος Χρήστος Παπαφράγκος και η Προϊσταμένη του Δασαρχείου Βυτίνας, αναπληρώτρια Δασάρχης, κα Βασιλική Σαράντη.

«Η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και ο συντονισμός δράσεων από τους εμπλεκόμενους, σε περίοδο κρίσης φορείς, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες μας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024», δήλωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:18 pm


Δημήτρης Μακαρούνης: Οι κατασκηνώσεις του δήμου Τρίπολης λειτουργούν με ασφάλεια και οργάνωση (pics)

Τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου Τρίπολης, στο Παράλιο Άστρος, επισκέφθηκε την Τρίτη (18/6/2024), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μακαρούνης.

Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα (17/6/2024) έχει ήδη ξεκινήσει η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος.

Ο κ. Μακαρούνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχηγό και το προσωπικό των κατασκηνώσεων, αλλά και με τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται εκεί.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος, τόνισε: «Για ακόμα μία χρονιά, ο δήμος Τρίπολης, λειτουργεί τις παιδικές του κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος. Είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω από κοντά ότι όλα κυλούν ομαλά στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη δημοτική μας αρχή, οι μικροί μας δημότες να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μερικές ευχάριστες καλοκαιρινές ημέρες, με πολλές δραστηριότητες, σε μία οργανωμένη και ασφαλή κατασκήνωση.»

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:05 pm


Δύο συλλήψεις στη Σπάρτη για κλοπή τσάντας

Συνελήφθησαν, χθες (17.6.2024) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, -2- αλλοδαποί, 28χρονη και 40χρονος, αντίστοιχα, γιατί προχθές (16.6.2024) το βράδυ, αφαίρεσαν τσάντα αλλοδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:00 pm


Ποιο είναι το «ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης» που θα παρακολουθήσει ο Λύτρας

Για το προφίλ των ατόμων που κακοποιούν τις συζύγους τους μίλησε το πρωί της Τρίτης, 18 Ιουνίου, η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

«Ένας άνθρωπος που είναι βίαιος και γίνεται κακοποιητής, για να μιλήσουμε για θεραπεία, πάει να πει ότι χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος, γιατί από πίσω υπάρχει ένα τραύμα το οποίο είναι βαθύ. Δεν είναι μια παρορμητική συμπεριφορά, δεν συνέβη ξαφνικά, από πίσω πάει να πει ότι έχω οικειοποιηθεί τη βία» είπε.

 

Διαβάστε περισσότερα για το «ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης» που θα παρακολουθήσει ο Λύτρας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:45 pm


Διακοπή ρεύματος στην Αγία Σοφία

Σας ενημερώνουμε ότι την ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2024 λόγω εργασιών δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα

Έως ημ/νία και ώρα

Δήμος/κοινότητα

Περιγραφή περιοχής

20/06/2024              08:30

20/06/2024                      14:30

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΑΓ. ΣΟΦΙΑ

 

 

 

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 373500 (επιλογή 4)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:37 pm


Νέος Καθηγούμενος στην Ιερά Μονή Καλτεζών

ΙΕΡΑ ΑΝΔΡΩΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΤΕΖΩΝ

Μετά περισσής χαράς κι' αγαλλιάσεως ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου,ο ,μέχρι πρότινος ,Προϊστάμενος της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς μας Μονής, Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος, διορίζεται ως Καθηγούμενος Αυτής,οι δε Πατέρες της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κωνσταντίνου και Ιεροδιάκονος Εφραίμ Δούρος, διορίζονται ως Ηγουμενοσύμβουλοι Αυτής.

 

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται ως ιστορικό και μοναδικό, καθώς ο Νέος Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Γερμανός, είναι ο 1ος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής από την μετατροπή της σε Ανδρώα (2022) ,και ο 1ος Καθηγούμενος μετά από περίπου 150 χρόνια (από το 1875-1920 ερημώθηκε και από το 1920-2020 λειτούργησε ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή).

 

Επίσης, η Αγία μας Αδελφότητα ,ευγνωμόνως, ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ κ. Ευστάθιο, για την προκείμενη ευεργεσία τού, αλλά και για την όλη του αγάπη και στήριξη στην Ιερά μας Μάνδρα.

Αντεύχεται , ακόμη,στον Σεβασμιώτατο έτη πάμπολλα, υγιή, ευλογημένα και αγλαόκαρπα!

 

Εκ της Ιεράς Μονής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:10 pm


Το 45ο Φεστιβάλ Άκοβας έρχεται: Πάμε πάλι απ’ την αρχή!

Βυζίκι 1978 : Γεννιέται το Φεστιβάλ Άκοβας! Το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Γορτυνίας και της Αρκαδίας για πολλά χρόνια! Βυζικιώτες όλων των ηλικιών απ’ όλο τον κόσμο, επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα καταφθάνουν στο Βυζίκι. Έγγραψε Ιστορία! Και τώρα ; Τώρα, Βυζίκι 2024: «Πάμε πάλι από την αρχή!...» Στο χωριό και στην Αθήνα οι προετοιμασίες επανεκκίνησης σε πλήρη εξέλιξη! Ή Ένωση Βυζικιωτών, η Κοινότητα, ο Εξωραϊστικός, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλοι οι πρόθυμοι και φιλοπρόοδοι συμπατριώτες, με ενθουσιασμό και συλλογικότητα, εργάζονται πυρετωδώς για να ξανανιώσει το Φεστιβάλ, να πάρει πάλι ανάσα ο τόπος μας, να αναβιώσει το αίσθημα κοινότητας, να τονωθεί η τοπική κοινωνία. Η επιστροφή ιστορικού Φεστιβάλ Άκοβας είναι γεγονός! Έρχονται μοναδικές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες! Μείνετε συντονισμένοι!...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:05 pm


Ενημερωτική Ημερίδα: «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή» την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:30-16:00.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Επτάνησα» του Ξενοδοχείου GrecotelFiloxenia στην Καλαμάτα. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται προεγγραφή για την παρακολούθηση και η είσοδος είναι δωρεάν.
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Πελοποννήσου για την προσαρμογή της Περιφέρειάς τους στην κλιματική αλλαγή, μέσα από την παρουσίαση των σχετικών πολιτικών και των στρατηγικών σχεδιασμών.

Στην 1η Ενότητα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας και εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, σχετικά με τους σημαντικότερους ευάλωτους τομείς, καθώς και καινοτόμες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- Ενέργεια
- Υδάτινοι Πόροι
- Πρωτογενής Τομέας & Γεωργία
- Δομημένο περιβάλλον
- Τουρισμός
- Βιοποικιλότητα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Έναρξη Πρώτης Ενότητας
Συντονισμός:Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.),Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χαιρετισμοί
Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Εκπρόσωπος ΕΝ.Π.Ε.
Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ, Πρ. Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος
Ιωάννης Ανδρουλάκης, Πρόεδρος ΔΣ Πράσινου Ταμείου
Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ομιλίες
11:15-11:35 Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή
Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

11:35-11:55 Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)
Το Ζήτημα της Προσαρμογής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Κρίση
Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος γιατην Κλιματική Αλλαγή, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τουέργου LIFE-IPAdaptInGR

11:55-12:10 Ενέργεια
Κόμβος Βιοικονομίας Μεγαλόπολης: Στρατηγική για τον Οικονομικό και ΠαραγωγικόΜετασχηματισμό της Περιοχής για ένα Βιώσιμο Περιβάλλον
Όλγα Καρβελά, ΕΥ ΔΑΜ /ΔνσηΣτρατηγ. Σχεδ/μού &Συντ/μού Χρημ/σης / Προϊσταμένητμημ. Β'

12:10-12:25 Υδάτινοι Πόροι
Πολιτικές Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων
Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων τουΥπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

12:25-12:40 Δομημένο Περιβάλλον
Διάβρωση Ακτών – Έργα Προστασίας Ακτών
Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Πρ. Πρύτανης ΕθνικούΜετσόβιου Πολυτεχνείου Πελοποννήσου

12:40-12:55 Κλιματική Κρίση
Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στην Εποχή της Κλιματικής Κρίσης
Μαρία Π. Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π, Προέδρος Δ.Σ ΟΦΥΠΕΚΑ

12:55-13:10 ΠρωτογενήςΤομέας &Γεωργία
Πετυχημένα Παραδείγματα Καλών Πρακτικών για την Προσαρμογή στην Κλιματική Κρίση
Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίαςτης Περιφέρειας Πελοποννήσου

13:10-13:25 ΠρωτογενήςΤομέας &Γεωργία
Η καλλιέργεια της Ελιάς σε Συνθήκες Κλιματικής Κρίσης. Κίνδυνοι Προκλήσεις καιΕυκαιρίες.
Κόκκινος Γεώργιος, Πρόεδρος ΔΣ ΑΕΣ-ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ

13:25-13:40 Τουρισμός
Η Πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό
Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η 2η Ενότητα της Ημερίδας περιλαμβάνει την προβολή αποσπασμάτων video για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Τα αποσπάσματα των video είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα, την εποχή της κλιματικής αλλαγής και των πολλαπλών προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστούμε, προσφέροντας τροφή για σκέψη για το παρόν και το μέλλον.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο «Προσαρμογή τοπίου, χρήσεων γης & πολιτιστικής κληρονομιάς (η περίπτωση της αρχαίας Μεσσήνης) στην Κλιματική Αλλαγή» από την ΕΛΛΕΤ και θα επακολουθήσει συζήτηση.
Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Κλιματική Συνείδηση» η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του LIFE-IPAdaptInGR το 2021 (συμμετοχή της μαθήτριας Κατερίνας Παλιουρά από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών).

Συντονισμός:
Έναρξη Δεύτερης Ενότητας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

15:00 – 15:05 Χαιρετισμός – Συντονισμός ενότητας
Ζωή Πολυμεροπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής και ΠολιτιστικήςΕκπαίδευσης ΕΛΛΕΤ / Μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος LIFE-IPAdaptInGR της ΕΛΛΕΤ

15:05 – 15:20 Προβολή
Προβολή αποσπασμάτων video για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο τοπίοκαι την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή τηςΜεσογείου

15;20 – 15:35 Παρουσίαση
Προσαρμογή τοπίου, χρήσεων γης & πολιτιστικής κληρονομιάς (η περίπτωση τηςΑρχαίας Μεσσήνης) στην Κλιματική Αλλαγή
Κατερίνα Βαρβαρίγγου, Γεωπόνος MSc, Συνεργάτης ΕΛΛΕΤ, LIFE-IPAdaptInGR

Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με την Ημερίδα μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mail: [email protected]

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 3:00 pm


Ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό - «Καπέλο» για περιβάλλον από 1η Ιουλίου σε γάλα, αναψυκτικά, μπύρα

Ακριβότερα θα πληρώνουν ακόμα και το νερό όπως φαίνεται οι καταναλωτές καθώς από την 1η Ιουλίου έρχονται αυξήσεις έως και 0,15 ευρώ σε όλες τις συσκευασίες από αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί.

Το περιβαλλοντικό «καπέλο» έρχεται με ευρωπαϊκή οδηγία με τις συσκευασίες που επιβαρύνονται να είναι οι:

Αλουμινίου έως 1 λίτρο

Γυάλινες έως 1,3 λίτρα

Πλαστικές έως 3 λίτρα

 

Διαβάστε περισσότερα για το «καπέλο» για περιβάλλον από 1η Ιουλίου σε γάλα, αναψυκτικά, μπύρα

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:55 pm


Εορτάζει ο ΙΝ Αγίας Τριάδος Λεβιδίου

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Λεβίδι.

Οι ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα. Καλείσθε να τιμήσετε την εορτή!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:40 pm


Ο Δήμος Μεγαλόπολης κατέθεσε αντιρρήσεις κατά της απόφασης που μπλοκάρει την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην θέση Ψαθί (vid)

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μιχόπουλος Κώστας εκ μέρους του Δήμου και η κυρία Γκαράνη εκ μέρους της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κατέθεσαν υπόμνημα με αντιρρήσεις κατά απόφασης της επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι ενστάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ γίνονται επειδή η επιτροπή έχει χαρακτηρίσει γη υψηλής παραγωγικότητας τον χώρο όπου σχεδιάζεται να γίνει το Βιομηχανικό Πάρκο στην θέση Ψαθί στα ορυχεία Μεγαλόπολης.

Με την απόφαση αυτή η επιτροπή στην ουσία έχει μπλοκάρει τις διαδικασίες για την δημιουργία του βιομηχανικού πάρκου Μεγαλόπολης.

Η Διευθύνουσα Συμβούλος της Μετάβασης Α.Ε. κυρία Γκαράνη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον δήμο Μεγαλόπολης, τονίζοντας ότι θα βοηθήσουν για να προχωρήσει το έργο που θα συμβάλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, θα δώσει μία ανάσα στις επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί και θα φέρει θέσεις εργασίας.

Η επιχειρηματολογία που κατατέθηκε θα βοηθήσει την επιτροπή να αποχαρακτηριστεί η γη και να προχωρήσει το έργο. Αναμένεται η νέα γνωμοδότηση για να ξεκινήσει το έργο του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Ο κ. Μιχόπουλος μετά το πέρας της διαδικασίας μίλησε για τον αγώνα που κάνει η δημοτική αρχή για να προχωρήσει το Βιομηχανικό Πάρκο, το οποίο θα δώσει μία ανάσα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που τώρα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο.

Όπως αποκάλυψε 4.000 πολίτες, μετά το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ έχουν εγκαταλείψει την Μεγαλόπολη και μείζονος ζήτημα για το δήμο είναι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν τα έργα και να επιστρέψει ο κόσμο πίσω στην Μεγαλόπολη.

Ακόμα και σήμερα επενδυτής εμφανίστηκε και ζήτησε να εγκατασταθεί στην Μεγαλόπολη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος για να εγκατασταθεί, είπε ο δήμαρχος επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι οι εκτάσεις που προορίζονται για την δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου, σε καμία περίπτωση δεν είναι υψηλής παραγωγικότητας, αφού είναι μέσα στο ορυχείο, σε ζώνη απολογνιτοποίησης, που δίπλα υπάρχει φωτοβολταϊκό πάρκο.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασία συμπλήρωσης φακέλου για το Βιομηχανικό Πάρκο, μετά τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Εξελίσσεις για το Βιομηχανικό Πάρκο στο Ψαθί του δήμου Μεγαλόπολης

Video of ΑrcadiaPortal.gr Εξελίσσεις για το Βιομηχανικό Πάρκο στο Ψαθί του δήμου Μεγαλόπολης

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:29 pm


Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, -1- περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 4.6.2024.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:27 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας