Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παλιά και σύγχρονη εποχή σε μια φωτογραφία

Δίπλα στην θάλασσα ένα παλιό ρετρό κτήριο έρχεται για να μας υπενθυμίσει την αξία κάποιων πραγμάτων πόσο μάλλον δίπλα σε μια θάλασσα πλάι της παραλίας.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:30 pm


Λυσίκατος: Δεν υπάρχει απολύτως καμία έγκριση ή αδειοδότηση για τα γήπεδα Beach Volley στην Πλάκα Λεωνιδίου

Ο πρώην δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για τα άσκοπα έξοδα που αφορούν τους επερχόμενους αγώνες beach volley θυμίζοντας πως υπάρχει ήδη γήπεδο στα Πούλιθρα . Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως οι εργασίες  που αφορούν  τα γήπεδα καταγγέλθηκαν καθώς δεν υπάρχει αδειοδότηση 

Αναλυτικά

Αίτηση για ενημέρωση (κατατέθηκε στο πρωτοκ. του Δήμου)

(Υπόψιν κ. Δημάρχου και κ. Προέδρου Δ.Σ.)

Κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Δημοτικής επιτροπής Νότιας Κυνουρίας, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Νότιας Κυνουρίας, συζητήθηκε θέμα σχετικά με την εξειδίκευση πίστωσης με τίτλο "Έξοδα Αθλητικών δραστηριοτήτων", προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την πραγματοποίηση Αγώνων Beach Volley, στην παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου.

Στην συνεδρίαση αυτή, εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας και καταψηφίσαμε το θέμα, για τους παρακάτω λόγους:

Καταρχάς σας υπενθυμίσαμε, ότι προσφάτως έχουν κατασκευαστεί γήπεδα Beach Volley σε δημοτικό ακίνητο στη Κοινότητα Πουλίθρων και προτείναμε να διεξαχθούν οι αγώνες αυτοί στις εν λόγω εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Έτσι θα αποφεύγαμε περιττά και αχρείαστα έξοδα.

Επίσης κατά τη συζήτηση, ο Σύμβουλος της μειοψηφίας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Σωτηρόπουλος Μιχάλης, διευκρίνισε (και μάλιστα δύο φορές) πως απαιτείται αδειοδότηση για τις εργασίες στην παραλία, εφόσον τελικά οι αγώνες διεξαχθούν στην Πλάκα Λεωνιδίου και πήραμε την προφορική σας διαβεβαίωση πως έχετε γνώση και πως για τις προβλεπόμενες εργασίες θα υπάρχει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως οι εργασίες καταγγέλθηκαν γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία έγκριση ή αδειοδότηση από αρμόδια υπηρεσία.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας είτε εγγράφως είτε δια ζώσης σε

Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή

Λεωνίδιο 17/6/2024, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χαράλαμπος Λυσίκατος

Μιχαήλ Σωτηρόπουλος

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:19 pm


Στον δρόμο του Πρωτοδικείου ο Παναρκαδικός - Οριακή κατάσταση μετά την Γενική Συνέλευση

Η κατάσταση στον Παναρκαδικό είναι οριακή με το ιστορικό σωματείο της Τρίπολης έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να οδηγείται στο Πρωτοδικείο όπως προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

Η Γενική Συνέλευση έπειτα από την αναβολή της την προηγούμενη εβδομάδα έγινε όπως ορίζει το καταστατικό παρουσία των παρόντων μελών και μάλιστα έγινε και ο απαιτούμενος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ωστόσο δεν έγιναν εκλογές και συνεπώς δεν προέκυψε νέα διοίκηση.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν να αναλάβει τις τύχες του Σωματείου την ίδια στιγμή που ολοκληρώθηκε και τυπικά η θητεία της παρελθούσας πλέον διοίκησης με την ομάδα να βρίσκεται ουσιαστικά στην πόρτα του Πρωτοδικείου.

Η χρονιά οικονομικά είχε ισοσκελισμένο απολογισμό σε έσοδα και έξοδα με τον διοικητικό απολογισμό να γίνεται παρουσία και του μέλους την εξελεκτικής επιτροπής και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Κωστόγιαννη ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του στην παρελθούσα διοίκηση για το μεθοδικό οικονομικό οργανόγραμμα που τήρησε και παρέδωσε.

Αναφορικά με τον διοικητικό απολογισμό τον λόγο πήρε ο τέως πρόεδρος πλέον Νίκος Προύντζος ο οποίος έκανε μια αναδρομή όλης της διετίας που βρέθηκε στο τιμόνι του Συλλόγου εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια του για τις τελευταίες εξελίξεις στο τριφύλλι.

Ο Νίκος Προύντζος άσκησε κρητική σε χειρισμούς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μιλώντας για προφάσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα ώστε να βρεθούν στην Γενική Συνέλευση ώστε να εξηγήσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το μέλλον του Σωματείου.

Παράλληλα ο Νίκος Προύντζος ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον Θοδωρή Πόκα, τον μεγάλο χορηγό του Παναρκαδικού για όλα όσα πρόσφερε, τον προπονητή της ομάδας Σπύρο Λαγό, τον Χρήστο Μιχαλόπουλο αλλά και τον "Σχίζα" και για την μεταξύ τους συνεργασία νιώθοντας απογοητευμένος για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα.

Μέλη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής παρουσία δικηγόρου ορίσθηκαν οι Δημήτρης Κοσκολός και Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος ώστε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό του Σωματείου.

Η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση μιας και δεν διεξήχθησαν εκλογές και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανέναν για την ομάδα είναι να εξουσιοδωτηθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης η ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο.

Η κατάσταση είναι δύσκολη με τον προβληματισμό να είναι μεγάλος όπως μεγάλη είναι και η αγωνία και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες σε μια χρονιά που Παναρκαδικός πήρε την άνοδο για την Γ’ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:05 pm


Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Τρίπολη (pics,vid)

Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικού θα πραγματοποίησε ο σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας την Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο κ. Βόσνος σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση η όποια γίνεται κάθε χρόνο μια εκδήλωση προσφοράς προς του μαθητές της πόλης, επισημαίνοντας ότι η πρόσφορα προς τους μαθητές δεν είναι μόνο για την ώρα της διδασκαλίας αλλά ότι είναι πάντα διπλά στους μαθητές.

Επισης ο κ. Δημήτρης Βόσνος ευχαρίστησε με την σειρά του το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την στήριξη του προς τα φροντιστήρια της πόλης.

ο κ. Γιάννης Σαμπράκος πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητήριου Αρκαδίας ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην εκδήλωση και δήλωσε την στήριξη του Επιμελητήριου για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Video of ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:54 pm


Τελετή έναρξης της πρώτης Παμπελοποννησιακής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών στην Τρίπολη (pics,vid)

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πατρών ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνδιοργάνωσαν την πρώτη Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών η οποία επιθυμούν να γίνει θεσμός.

Το διήμερο συνέδριο ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί μία μέρα μετά Τρίτη 18 Ιουνίου στις δομές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Τρίπολη.

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς προκλήσεις που επιβάλλει το σύστημα υγείας της χώρας μας και οι διεθνείς αλλαγές.

Η τελετή έναρξης έγινε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσία του Μάριου Θεμιστοκλέους υφυπουργού Υγείας και ομιλητής ήταν ο κ. Σουλιώτης καθηγητής Πολιτικής Υγείας του ΠαΠελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη, ενώ ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής.

Στην τελετή έναρξης μεταξύ άλλων χαιρετισμό έκαναν ο υφυπουργός κ. Θεμιστοκλέους , ο κ Ιωάννης Κωτσιόπουλος Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χ. Λαμπρόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθ. Κατσής , οι διοικητές των περιφερειακών Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, όπως ο κ. Τζανής από το Παναρκαδικό, η κυρία Σούκουλη από την Καλαμάτα, η κυρία Γ. Κασνακτσόγλου από το Άργος, ο κ. Γρηγόρης Καρπούζης από την Κορινθία και η Εύη Παπαγεωργίου από την Λακωνία.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Πρώτη Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών

Video of ΑrcadiaPortal.gr Πρώτη Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:43 pm


Πού θα έχει διακοπή ρεύματος την Τετάρτη στον Δήμο Τρίπολης

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα    Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
19/06/2024 08:00       19/06/2024  14:30      ΤΡΙΠΟΛΗΣ    ΑΚΡΑ, ΛΙΘΟΒΟΥΝΙΑ, ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΕΝΟΥ
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 373500 (Επιλογή 4)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:00 pm


Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο.

«Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει αναδείξει σημαντικά επιστημονικά και θεολογικά ζητήματα, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Το σημερινό Συνέδριο αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για εμβάθυνση και αναστοχασμό πάνω στην προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου, του ακούραστου ποιμένα και διδάσκαλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Επίσης, στάθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στην κοινωνία μας, σημειώνοντας: «Με την διακονία της, προσφέρει στήριξη στους αδύναμους, ενθάρρυνση στους πνευματικά αναζητούντες και βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Η Εκκλησία μας συνεχίζει το έργο του Αποστόλου Παύλου, προωθώντας τις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Κορίνθου, Διονύσιο, παρουσία και του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο παρακολούθησαν, επίσης, από πλευράς Περιφέρειας, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:49 pm


Βαλτεσινίκο: Αναμνήσεις από τις γυμναστικές επιδείξεις των μαθητών (pics)

Οι γυμναστικές επιδείξεις ξεκίνησαν το 1883 και καταργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας 1970.

Καταργήθηκαν επειδή “αποσυντόνιζαν το σχολείο και το μάθημα της φυσικής αγωγής”. Ήταν όμως το σχολικό γεγονός της χρονιάς

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Το ρητό που εξέφραζε το εκπαιδευτικό σύστημα για πολλά χρόνια Ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση, το ετήσιο υπερθέαμα του σχολείου. Πρωταγωνιστές, οι μαθητές.
"πρόταση των χειρών, διαστάσεις, εκτάσεις, στροφή της κεφαλής αριστερά, δεξιά, αναπηδήσεις, εκτάσεις ανατάσεις των χεριών, πρηνηδόν και πολλές άλλες ασκήσεις που εκτελούσαμε όλοι με ακρίβεια "
 ...ήταν μερικά από τα παραγγέλματα του δασκάλου ή του γυμναστή προς τους μαθητές και αυτοί τα εκτελούσαν με ακρίβεια! Την ξέραμε ως σουηδική γυμναστική! Οι γυμναστικές επιδείξεις ήταν από τα πιο σημαντικά, αλλά και κουραστικά της σχολικής χρονιάς.

Πόσος κόπος και προσπάθειες γινόταν πολλές ημέρες πριν. Πρόβες πρωί και απόγευμα. Παρέλαση μαθητικών τμημάτων, σουηδική γυμναστική με ακρίβεια δευτερολέπτου, αθλητικοί αγώνες στίβου και χοροί ήταν τα βασικά μέρη των γυμναστικών επιδείξεων. Λευκά, κοντά παντελονάκια και άσπρα παπούτσια τα αγόρια, λευκές συνήθως φούστες και μπλουζάκια τα κορίτσια.

Τα χρόνια εκείνα ήταν μια γιορτή για όλους τους κατοίκους του Βαλτεσινίκου. Δεν ερχόταν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι, αλλά το σύνολο των κατοίκων. Τα σχολεία, έστηναν πολλές καρέκλες και πιο παλιά και θρανία, για να κάθονται οι θεατές.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:27 pm


Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε την 15.6.2024 στο Μελιγαλά.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:05 pm


Ελληνικός κορμός και αρχή με Μαντζούκα για τον Άρη του Καστρίτη

Ο σχεδιασμός για την νέα αγωνιστική χρονιά έχει ξεκινήσει στον Άρη με τον Γιάννη Καστρίτη να καταστρώνει το πλάνο και την κιτρινόμαυρη διοίκηση να είναι έτοιμη να υλοποιήσει τα «θέλω» του Αρκάδα coach.

Με την παραμονή του Βασίλη Τολιόπουλου επετεύχθη ο βασικός στόχος των κιτρινόμαυρων, που ήταν η διατήρηση στο ρόστερ για την νέα σεζόν του κορυφαίου παίκτη της ομάδας τη χρονιά που μας πέρασε.

Συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά έχουν οι Γιώργος Φίλλιος και Νίκος Περσίδης, ενώ οι κιτρινόμαυροι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Λευτέρη Μποχωρίδη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Από κει και πέρα ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει δικό του για την νέα αγωνιστική χρονιά τον Λευτέρη Μαντζούκα με τον 20χρονο δειθνή φόργουορντ να οδεύει στην Θεσσαλονίκη για να συνεργαστεί με τον Γιάννη Καστρίτη.

Για να κλείσει το deal απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών και μια τελευταία επαφή μεταξύ της πλευράς του παίκτη με τον Παναθηναϊκό στον οποίον έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 καθώς ήδη υπάρχει συμφωνία επέκτασης συνεργασίας του μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαντζούκα.

Το πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπει τον δανεισμό του παίκτη στον Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και παράλληλα οι «κίτρινοι» θα αναλάβουν την πληρωμή (περίπου) του μισού μέρους του συμβολαίου του.

Φωτογραφία άρθρου: ΚΑΕ Άρης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:43 pm


ΟΕΕ: Αναγκαίος ένας δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου»

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να υπάρξει ένας δεύτερος κύκλος του προγράμματος, διετύπωσε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου, «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει πολλούς νέους και ευάλωτα νοικοκυριά να βρουν και να αγοράσουν στέγη, όμως, δεδομένων των πολύ μεγαλύτερων αναγκών, απαιτείται να ανοίξει δεύτερος κύκλος και με διευρυμένα κριτήρια, σε ό,τι αφορά το εισόδημα και την ηλικία του αγοραστή, καθώς και το έτος κατασκευής του ακινήτου, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. 

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ πρότεινε και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, που είναι ανεκμετάλλευτα, για φτηνή στέγη σε νέους και ευάλωτους. 

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, "Η πρωτοβουλία αυτή θα αποφέρει τόσο οικονομικά οφέλη στα δημόσια ταμεία όσο και θα βοηθήσει τους νέους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της στέγασης".

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, το ΟΕΕ θεωρεί σημαντικό το νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα, και για όσα δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας. 

Τέλος, θετική κρίνεται η διάταξη, που διευρύνει τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι πολίτες με αναπηρία, συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους. 

 

 

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:28 pm


Τελετή έναρξης των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αρκαδικών ομοσπονδιών

Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο – Ένωση Ομοσπονδιών σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή έναρξης των εργασιών του 10 ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αρκαδικών ομοσπονδιών την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 και ώρα 11.00 το οποίο θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στο χώρο του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου .

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων αποτελεί θεσμό που καθιερώθηκε το 1988 από τις Ομοσπονδίες Αρκάδων Αμερικής , Αυστραλίας , Ελλάδος και Καναδά .
Είναι η έμπρακτη απόδειξη της πολύ μεγάλης αγάπης όλων των Αρκάδων για την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Εκφράζει την ακάματη προσπάθειά μας να στηρίξουμε την Αρκαδία και τους απανταχού Αρκάδες, με νέες ιδέες και ενέργειες , για μια θετικότερη παρουσία όλων μας
Αποτελεί βήμα για συζήτηση και διατύπωση κοινών θέσεων και πρακτικών έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η φιλοδοξία μας που είναι η ισχυροποίηση και ο εκσυγχρονισμός του συνεδρίου σε συμβατά για την εποχή επίπεδα ώστε να συνεχίσει να είναι το σημείο προσέγγισης του Αρκαδισμού
και των Αρκάδων και στο μέλλον.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ύψιστη τιμή στις δράσεις μας.

Με τιμή
Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής                         Η Πρόεδρος κ. Βουρνά Αγγελική              
Παναρκαδική Ομοσπονδία Αυστραλίας                    Ο Πρόεδρος κ.Τσιμογιάννης Χρήστος
Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος                         Ο Πρόεδρος κ.Μπένος Παναγιώτης
Παναρκαδική Ομοσπονδία Καναδά                              Η Πρόεδρος κ. Ηλιόπουλου Νότα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:15 pm


Απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με εντολή του Κασσελάκη

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης έδωσε εντολή να παύσει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Θεοχαρόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοψήφισμα για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά πρότεινε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Παρασκευή 14/6 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Αν ανοίξουν οι διαδικασίες σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων τότε βεβαίως και θα συμμετάσχουμε και η επιλογή προέδρου θα πρέπει να γίνει από τη βάση» δήλωσε.

Η δήλωση Θεοχαρόπουλου

«Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:06 pm


Επίσημο: Στον Αστέρα ο Άλχο

Ανακοίνωση συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ με τον ποδοσφαιριστή, Nikolai Aleksanteri Alho.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Nikolai Aleksanteri Alho. Ο Alho είναι γεννημένος στις 12 Μαρτίου 1993 στην πόλη Helsinki της Φινλανδίας. Αγωνίζεται ως αμυντικός και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Φινλανδίας, μετρώντας 37 συμμετοχές. Έχει επίσης αγωνιστεί από την ηλικία των 14 ετών στα κλιμάκια όλων των Εθνικών ομάδων της χώρας του.  

Υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΣΤΕΡΑ έως το καλοκαίρι του 2026.  

Καλωσορίζουμε τον Nikolai Alho στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Klubi-04 44-13

HJK 210-24

Lahti 8-1

Halmstad 25-2

MTK Budapest 19

Βόλος Ν.Π.Σ. 75-2

 

ΔΗΛΩΣΗ

"Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα. Γνωρίζω πού ήρθα και είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία και την προοπτική που μου δίνεται. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσω με δουλειά και με τη διάθεση που θα δείξω να επιβεβαιώσω ότι ήταν σωστή η επιλογή τους. Ανυπομονώ για να συναντήσω από κοντά τους φιλάθλους του ΑΣΤΕΡΑ, εύχομαι να ξεκινάει μια χρονιά γεμάτη με όμορφες στιγμές για εκείνους".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:02 pm


Έρευνα Flash για οδική ασφάλεια: Η αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων εκτίναξε τις τιμές ασφαλίστρων

Eurokinissi

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων των οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2024. Σύμφωνα με έρευνες και τη σύγκριση πραγματικών τιμών που έχουν ληφθεί από περισσότερες από 23 ασφαλιστικές εταιρίες, το 2023 σε σχέση με το 2022, παρατηρήθηκε μέση αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων στο βασικό πακέτο ασφάλισης κατά 13% με το ποσοστό αύξησης να φτάνει έως και 40% σε ορισμένες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη (το βασικό πακέτο ασφάλισης περιλαμβάνει τις ελάχιστες καλύψεις που είναι υποχρεωτικές από το νόμο).
Η εν λόγω αύξηση στα ασφάλιστρα οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους των αποζημιώσεων που καλούνται να καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία με τη σειρά της οφείλεται κυρίως στην αύξηση της συχνότητας των οδικών ατυχημάτων και στην αύξηση των τιμών λόγω πληθωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα του Flash σχετικά με την οδική ασφάλεια: Η αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων εκτίναξε τις τιμές ασφαλίστρων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:00 pm


Διαθέσιμη για φωτογραφίες ανηλίκων η υπηρεσία myPhoto στο gov.gr

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto μέσω του gov.gr και για τη διαχείριση φωτογραφιών ανήλικων. Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών φωτογράφων και αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους ανήλικους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη διεκπεραίωση μιας σειράς διοικητικών διαδικασιών που απαιτούν προσκόμιση φωτογραφίας, όπως για παράδειγμα την ταυτοπροσωπία στις εξετάσεις ξένων γλωσσών.

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας και/ή ιδιόχειρης υπογραφής του ανήλικου, μόνο με την παροχή ηλεκτρονικής συναίνεσης.

Η υπηρεσία myPhoto είναι προσβάσιμη είτε μέσω του gov.gr, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση myPhoto.gov.gr. Πιο συγκεκριμένα:

Αρχικά, ο φωτογράφος μεταφορτώνει τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών προσώπου ή/και της ιδιόχειρης υπογραφής του ανήλικου στην υπηρεσία myPhoto και αποστέλλει, μέσω της υπηρεσίας, στο κινητό ή στο email του έχοντα την επιμέλεια έναν αλφαριθμητικό κωδικό (κωδικάριθμος). Σε περίπτωση που η αποστολή γίνει στο e-mail, τότε ο κωδικάριθμος παρέχεται και σε μορφή QR code.

Στη συνέχεια, ο έχων την επιμέλεια συνδέεται στην υπηρεσία myPhoto με χρήση των κωδικών TaxisNet και εισάγει τον κωδικό μιας χρήσης (OTP) που θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, επιλέγοντας να συσχετίσει τις φωτογραφίες για τον ίδιο ή τον ανήλικο υπό την επιμέλειά του.

Χρησιμοποιώντας τον αλφαριθμητικό κωδικό (κωδικάριθμος) ή σαρώνοντας το QR code, συσχετίζει τις φωτογραφίες του με τον ΑΦΜ του ή τις φωτογραφίες του ανήλικου υπό την επιμέλειά του με τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ του ανήλικου.

Τέλος, ο έχων την επιμέλεια εξουσιοδοτεί την εφαρμογή myPhoto να διαθέσει τις φωτογραφίες στις υπηρεσίες όπου απαιτούνται, όπως για παράδειγμα στην ΕΛΑΣ για έκδοση ή αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της υπηρεσίας είναι η εγγραφή των πολιτών και των επαγγελματιών φωτογράφων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr. Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών αποθηκεύονται στις υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-cloud).

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:45 pm


Μεσσηνία: Σύλληψη ενός ατόμου για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (16.6.2024) το απόγευμα, στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, 71χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παίγνια.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:30 pm


Πυρκαγιά στο Μαίναλο σε περιοχή κοντά στο Λεβίδι

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιούνιου σε χαράδρα σε περιοχή μεταξύ Καρδαρά και Λεβιδίου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής, επιχείρησαν και μέλη του πεζοπόρου τμήματος καθώς και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτογραφία αρχείου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:27 pm


Προϋπολογισμός: Αύξηση εσόδων κατά 1,44 δισ. το πρώτο 5μηνο του 2024

Eurokinissi

Πρωτογενές πλεόνασμα 3.152 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 802 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2.300 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2023 καταγράφεται στα προσωρινά στοιχεία πρώτου πενταμήνου (Ιανουάριος-Μάιος).

Ειδικότερα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαΐου 2024, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 580 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2.728 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2024 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 και ελλείμματος 1.116 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Το πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.152 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 802 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2.300 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2023. Σημειώνεται ότι, μέρος της διαφοράς του πρωτογενούς πλεονάσματος έναντι του στόχου σε ταμειακούς όρους δεν προσμετράται στο πρωτογενές αποτέλεσμα του 2024 σε δημοσιονομικούς όρους. Ενδεικτικά, ποσό ύψους 159 εκατ. ευρώ που αφορά σε έσοδα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα σε δημοσιονομικούς όρους, ενώ σημαντικό μέρος της διαφοράς στις εισπράξεις των φορολογικών εσόδων ύψους 647 εκατ. ευρώ προσμετράται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του έτους 2023. Επομένως το πρωτογενές αποτέλεσμα σε δημοσιονομικούς όρους διαφέρει από το αποτέλεσμα σε ταμειακούς όρους. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω αφορούν στο πρωτογενές αποτέλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης και όχι στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα των Νομικών Προσώπων και των υποτομέων των ΟΤΑ και ΟΚΑ.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 26.838 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.426 εκατ. ευρώ ή 5,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024, παρότι στη στοχοθεσία της εισηγητικής έκθεσης είχε συμπεριληφθεί η είσπραξη τον μήνα Μάρτιο ποσού ύψους 1.797 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του, ήτοι ποσό 1.687 εκατ. ευρώ, είχε εισπραχθεί τον Δεκέμβριο του 2023 και επιπλέον ποσό 159 εκατ. ευρώ εισπράχθηκε τον Ιανουάριο 2024.

Εξαιρουμένου του ανωτέρω ποσού, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν αύξηση κατά 3.064 εκατ. ευρώ ή 13% έναντι του στόχου. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως: α) στα αυξημένα φορολογικά έσοδα κατά 1.501 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση των επιστροφών και β) στα αυξημένα έσοδα ΠΔΕ κατά 1.049 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 24.827 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.443 εκατ. ευρώ ή 6,2% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024. Η υπερεκτέλεση αυτή προέρχεται από την καλύτερη απόδοση των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2024 (σημειώνεται ότι εκτιμώμενο ποσό ύψους 647 εκατ. ευρώ προσμετράται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του έτους 2023), καθώς και την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ.).

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.612 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 58 εκατ. ευρώ από τον στόχο (2.671 εκατ. ευρώ). 

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 2.533 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.049 εκατ. ευρώ από τον στόχο (1.484 εκατ. ευρώ).

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Ειδικότερα, τον Μάιο 2024 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4.300 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 914 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου εξαιτίας του γεγονότος ότι στη στοχοθεσία της εισηγητικής έκθεσης είχε συμπεριληφθεί η είσπραξη τον μήνα Μάιο της πρώτης ενισχυμένης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ύψους 940 εκατ. ευρώ, η οποία εισπράχθηκε κατά τον μήνα Απρίλιο 2024 (ποσό είσπραξης 903 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4.583 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 636 εκατ. ευρώ ή 12,2% έναντι του στόχου λόγω της μη είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ τον μήνα Μάιο, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά κατά τον μήνα Απρίλιο, όπως προαναφέρθηκε.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 464 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 106 εκατ. ευρώ από τον στόχο (571 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 28 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 102 εκατ. ευρώ από τον στόχο (130 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 ανήλθαν στα 27.418 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 723 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (28.141 εκατ. ευρώ), που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024. Επίσης είναι αυξημένες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 50 εκατ. ευρώ.

Στο σκέλος του Τακτικού Προϋπολογισμού οι πληρωμές παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του στόχου κατά 1.127 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στον ετεροχρονισμό των μεταβιβαστικών πληρωμών προς ΟΚΑ κατά 845 εκατ. ευρώ. Αντίρροπα, δηλαδή αυξητικά σε σχέση με τον στόχο, κινήθηκαν οι πληρωμές των τόκων κατά 230 εκατ. ευρώ και οι μεταβιβάσεις σε λοιπά νομικά πρόσωπα κατά 307 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν 110 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των θεομηνιών DANIEL-ELIAS περιόδου Σεπτεμβρίου 2023, 134 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως επιχορήγηση σε συγκοινωνιακούς φορείς (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ και ΟΣΕ) και 138 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υγείας ως επιχορήγηση στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) για την κάλυψη της δαπάνης προμήθειας φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Οι πληρωμές στο σκέλος των επενδυτικών δαπανών ανήλθαν στα 4.413 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 404 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο, καθότι παρουσιάστηκε υπέρβαση του στόχου στο ΠΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:16 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14467 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14467  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:10 pm


Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας