Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Γρήγορη Λαμπράκη στην Κερασίτσα

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον αγωνιστή της ειρήνης, Γρήγορη Λαμπράκη στην γενέτειρα του, στην Τοπική Κοινότητα Κερασίτσας 

26 Μαίου 2024
 10:30 π.μ

Δείτε την πρόσκληση 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:52 pm


TEDxKlonatzidika 2024 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί το φετινό TEDxKlonatzidika 2024 το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Σάββατο 18 Μαΐου 19:00 μμ Σκακιέρα, Κλωνατζιδικα

Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα δυναμικό πάνελ συζήτησης με θέμα :

“Προσαρμοστικότητα: Υποχρέωση ή Επιλογή;”.

Μαζί με τους τρεις ομιλητές μας θα εξετάσουμε τον ρόλο της προσαρμοστικότητας στον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτό το πάνελ, θα αναλύσουμε τη σημασία της προσαρμοστικότητας σε ένα περιβάλλον όπου οι τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και νομοθετικές αλλαγές προκαλούν αναταραχές αλλά και ευκαιρίες. Είναι αυτή η ραγδαία εξέλιξη που συμβαίνει γύρω μας μία υποχρέωση που πρέπει να ακολουθήσουμε ή μια επιλογή που πρέπει συνειδητά να κάνουμε;

Ελάτε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς ο τρόπος που προσεγγίζουμε την έννοια της προσαρμοστικότητα μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον μας.

-Ευάγγελος Πασπαλάκης

O Ευάγγελος Πασπαλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη, είναι πολιτικός επιστημών με μεταπτυχιακό και εξειδίκευση στο Δίκαιο και την Οικονομία. Έχοντας περάσει από διάφορες πολυεθνικές, σήμερα είναι Product Lead στη viva.com/more.com και έχει αναλάβει τη στρατηγική για την επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και αποτελεί Curator στους Global Shapers Athens Hub (an Initiative Commu- nity of World Economic Forum). Το Hub αυτή την περίοδο τρέχει το πρόγραμμα ReGreen Initiative το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης σε νέους μαθητές. Μέσα από ένα πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και δράσεων στο πεδίο, ο στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, με βιωματικό τρόπο, τουλάχιστον 10.000 μαθητών τα επόμενα 3 χρόνια.

-Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

Η Μαρία-Ωραιοζήλη είναι Πρόεδρος του ‘Ryth- misis’, του πρώτου Ελληνικού Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι διπλωματούχος δικηγόρος στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες και εργάζεται για περισσότερα από οκτώ χρόνια σε ελληνικά και διεθνή δικηγορικά γραφεία. Εργάστηκε ως Man- aging Associate στη ρυθμιστική και υγειονομική ομάδα της Sidley Llp και ως συνεργάτης στην Keller and Heckman Llp και στον Κυριακίδη Γεωργόπουλο. Η πρακτική της επικεντρώνεται στο δίκαιο της ΕΕ για την υγειονομική περίθαλψη, τις ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη (AI), την προστασία δεδομένων, τα τρόφιμα, τις δημόσιες προμήθειες και το διοικητικό δίκαιο. Έχει τρία μεταπτυχιακά στη νομική και ένα διδακτορικό στο διοικητικό δίκαιο.

-Γιάννης Σταματονικολός

Ο Γιάννης Σταματονικολός είναι Curator του Ge- nAI Summit στους 100mentors. Παράλληλα, έχει διοριστεί μέλος στη Διεθνή Επιτροπή Νέων για την Αξιολόγηση του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης και Χάραξης Πολιτικής για την Ισότητα των Φύλων της UNICEF. Τη θέση αυτή συμπληρώνουν τόσο η ανάδειξή του ως EU Climate Pact Ambassador της European Commission όσο και η συμμετοχή του στους Global Shapers, την πρωτοβουλία του World Economic Forum. Κατέχοντας θέσεις στο Παγκόσμιο και στο Εθνικό United Nations Sustainable Development Solutions Network Youth, επιδιώκει έναν κρίσιμο ρόλο στην κινητοποίηση της νεολαίας διεθνώς για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, ως Campus Director του Hult Prize Founda- tion, ενεργοποιεί τους νέους να αντιμετωπίσουν παγκόσμια κοινωνικά ζητήματα μέσω της επιχειρηματικότητας.

Κυριακή 19 Μαΐου – Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Με μεγάλη μας χαρά και ανυπομονησία σας ανακοινώνουμε τους ομιλητές και το πρόγραμμα του πολυαναμενόμενου και διαδεδομένου πλέον TEDxKlonatzidika 2024 που θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης καθώς, και για πρώτη φορά στο Σινεμά της πόλης μας. Την Κυριακή 19 Μαΐου.

Οι ομιλητές μας προέρχονται από διαφορετικά γνωστικά και επαγγελματικά πεδία και έχουν σχεδιάσει μια εκπληκτική σειρά ομιλιών προκυμμένου, να πλαισιώσουν και να αναδείξουν το θέμα “νους’’ με τον ορθότερο τρόπο. Οι ομιλητές μας, θα μοιραστούν τις ιδέες, τις εμπειρίες και τις προκλήσεις τους με το κοινό, με στόχο να εμπνεύσουν και να δώσουν τροφή για σκέψη…

Ο παρουσιαστής και οι ομιλητές του event θα είναι οι εξής :

Παρουσιαστής – Στέλιος Κρητικός :

Το καλλιτεχνικό του γίγνεσθαι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Καθώς τον πλαισιώνουν οι εξής τίτλοι: Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής, δημιουργός, συγγραφέας, διασκεδαστής. Προκυμμένου να δώσει σάρκα και οστά στα ανήσυχα όνειρα του με την βοήθεια της γυναικάς του δημιούργησαν έναν χώρο τέχνης, μια σχολή θεάτρου και χορού, την KaSTeL.

Ομιλητές :

-Εβίνα Μάλτση :

Η Εβίνα Μάλτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γουμένισσα του Ν. Κιλκίς. Είναι Ολυμπιονίκης αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης όπου αγωνίστηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό για περίπου 30 χρόνια φτάνοντας ως την άλλη άκρη του ατλαντικού και παίζοντας στον μαγευτικό κόσμο του WNBA. Η Εβίνα θεωρείται μια από τις κορυφαίες ευρωπαίες μπασκετμπολίστριες της γενιάς της και κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ πόντων και συμμετοχών με την Εθνική ομάδα γυναικών της χώρας μας. Σήμερα είναι η head coach της Antetokounbros Academy και υπεύθυνη προώθησης του μπάσκετ γυναικών στην Ελληνική Ομοσποδνία Καλαθοσφαίρισης. Τελειόφοιτη της ΣΕΦΑΑ και πιστοποιημένη μέντορας αθλητών με έμφαση στην αθλητική ψυχολογία, η Εβίνα οραματίζεται μέσα από τον αθλητισμό να συμβάλει στην δημιουργία μιας πιο ισότιμης και αλληλέγγυης κοινωνίας.

-Speros Kokenes :

Ο Speros Kokenes είναι ένας προγραμματιστής λογισμικού που έχει αφιερώσει την καριέρα του στην πρωτοπορία στην ανάλυση δεδομένων και την οπτικοποίηση, μετατρέποντας πολύπλοκα δεδομένα σε συναρπαστικές αφηγήσεις. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Google για την προώθηση της επόμενης γενιάς εργαλείων δεδομένων. Προηγουμένως, ο Speros

συνίδρυσε την Knarr – μια startup ανάλυσης δεδομένων που εξαγοράστηκε από την Qlik. Έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, κερδίζοντας κυρίως το κορυφαίο βραβείο στο 2017 UN Data Hackathon. Ελληνοαμερικανός με ρίζες στην Τρίπολη, το έργο του Σπύρου καθιστά τα σύνθετα δεδομένα προσβάσιμα και διορατικά. Στο TEDx Klonatzidika, θα διερευνήσει πώς η αφήγηση οπτικών δεδομένων ξεκλειδώνει τη δυνατότητα του εγκεφάλου μας να αντιμετωπίσει τις σημερινές αφηρημένες προκλήσεις.

-Χάρης Τζωρτζάκης :

Ο Χάρης Τζωρτζάκης είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1985, σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του στο τέταρτο έτος για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2010. Έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές παραστάσεις και έχει εργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο ελεύθερο θέατρο, παράλληλα με σημαντικές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Από το 2023 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Θεάτρου “ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”. Είναι επίσης ιδιοκτήτης και εμπνευστής του Yoga Retreat Hotel Evia Silence. Αρθρογραφεί συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και έχει εκδόσει ένα παιδικό βιβλίο. Είναι πατέρας δύο παιδιών, της Όλγας και του Σταύρου.

-Αγνή Μαριακάκη:

Η Αγνή Μαριακάκη είναι Ψυχολόγος και Κοινωνική Ερευνήτρια. Έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διαχείριση τραύματος και την επικοινωνία, έχοντας σπουδές στην Αγγλία, την Ολλανδία και την Αμερική. Διευθύνει την εταιρία ερευνών MindSearch από το 1996, και έχει διεξάγει έρευνες για πάνω από 300 brands, σε περισσότερες από 15 χώρες. Έχει βραβευτεί από την Google για το app Questory, συμμετείχε στη διαπανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα που δημιούργησε την τεχνολογία ΜΑΜΕΜ για την υποστήριξη ατόμων ΑΜΕΑ, και το βιβλίο της είναι για τρίτη χρονιά στη λίστα των Self Help Best Sellers. Αναπόσπαστα μέλη της ομάδας της είναι τρεις σοφές γάτες.

-Δημοσθένης Καλτεζιώτης:

O Δημοσθένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Τελείωσε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Από το 2004 είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της ΠΡΑΚΣΥΣ ΑΕ, θυγατρικής εταιρείας της ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η οποία αποτελεί τον τεχνολογικό βραχίονα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου. Κατέχει 2 διεθνείς πατέντες για την τεχνολογία SYNTHESIS, την οποία εξήγαγε με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ισραήλ) και για την οποία κέρδισε το 2013 το 1ο βραβείο Made in Greece από τη Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ στον τομέα της Τεχνολογικής Αριστείας. H τεχνολογία SYNTHESIS θεωρείται σήμερα η πιο εξελιγμένη τεχνολογία παραγωγής καθετοποιημένων προϊόντων χάλυβα για κατασκευές από μπετόν. Το 2016, στο συνέδριο “Εξαγωγής Τεχνογνωσίας από Έλληνες Πολιτικούς Μηχανικούς” που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου, η τεχνολογία SYNTHESIS αναδείχθηκε ως μία από τις σημαντικότερες εξαγωγές τεχνολογίας στον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών.

-Kωνσταντίνος Γούσιας

O Κωνσταντίνος Γούσιας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ειδήμων στην χειρουργική όγκων εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού. Σε ηλικία μόλις 36 ετών έγινε αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Βόννης. Το 2021 του απονεμήθηκαν η ακαδημαϊκή θέση του Υφηγητή Καθηγητή Νευροχειρουργικής από το Πανεπιστήμιο του Μούνστερ. To 2022 εκλέχθηκε ως Καθηγητής Νευροχειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώ το 2023 αναγνωρίστηκε ως Καθηγητής Νευροχειρουργικής και από τον Ιατρικό Σύλλογο Westfalen Lippe.

-Stefano Vafiadis

Μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας κι Ιταλίας έχοντας έντονο πάθος για την ιστιοπλοΐα, την αρχιτεκτονική και το σχέδιο. Μετά το Μεταπτυχιακό του στην «Επιστήμη της Αρχιτεκτονικής» και την κατάκτηση του βραβείου «Young Designer Of The Year» το 2013 από την Boat International, σχεδίασε και κατασκεύασε φημισμένα γιοτ για τα πιο διάσημα ναυπηγεία στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Βόρεια Ευρώπη, όπως το Baglietto, Rossinavi και GoldenYachts. Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατασκευή 10 έργα από 40 mt έως 80 mt σε 3 διαφορετικές χώρες με ιδιοκτήτες από όλο τον κόσμο.

Οι performers μας θα δώσουν έντονο παλμό τη μέρα της εκδήλωσης, με συγκινητικές, δυναμικές, και καθόλα ξεχωριστές εκτελέσεις.

-Μάγος Σανκάρα

Ο Μάγος Σανκάρα γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη. Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαίσθησης. Ανήσυχος και τελειομανής ο Σανκάρα σύντομα θα εγκαταλείψει την Αθήνα και θα βρεθεί στην Αμερική. Εκεί με συνεχής σπουδές κυρίως στο Λος Άντζελες και στο Λας Βέγκας, θα καταφέρει σε σύντομο διάστημα να ξεχωρίσει ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη και δίνοντας μια άλλη διάσταση στο χώρο της μαγείας, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα. Τον Χειμώνα του 2008 ο Σανκάρα γίνεται ο πρώτος Έλληνας μάγος που εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με δική του παράσταση, κι από τότε οι προσωπικές παραστάσεις του διασημότερου μάγου της Ελλάδας, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, με show σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλα φεστιβάλ και διοργανώσεις εκτός Ελλάδας έως και τώρα!

-Mαλένα και Ανδρόγεως

Χορευτικό ζευγάρι που εκπροσωπεί την Εθνική Ελλάδα σε Παγκόσμια/ Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Para- Dance sport, καθώς, συμμετέχουμε, σε φεστιβάλ/ διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Ανήκουν στο Αθλητικό- Καλλιτεχνικό Σωματείο Ιππόκαμπος ΑμεΑ, ενώ χορογράφος- προπονήτριά τους, είναι η Έλενα Καλλίλα, η οποία έχοντας τις γνώσεις, τα χρόνια και την εμπειρία, στο χώρο, ώθησε το ζευγάρι στην κατάκτηση υψηλών θέσεων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Para- Dance, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το πάθος τους για το χορό, τους δίνει δύναμη να συνεχίζουν, με βασικό στόχο τη συμπερίληψη.

– Iasis

Η ομάδα σύγχρονου χορού ‘Ιασις ιδρύθηκε το 1997 από την Ρεγγίνα Αλεξοπούλου . Στόχος της είναι η ανάδειξη νέων προσεγγίσεων στον σύγχρονο χορό , η δημιουργία λεξιλογίου βημάτων μέσα από την έρευνα της ομάδας και η σύμπραξη με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά και ο κινηματογράφος . Η ομάδα ‘Ιασις συμμετείχε με χορογραφίες ποικίλων θεμάτων , στον μήνα χορού Ανοιχτού θεάτρου Γ. Μιχαηλίδη, στην επιλογή νέων χορογράφων στο θέατρο Κνωσός, στο φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων , στο θερινό φεστιβάλ Ιπποκράτεια και συνεργάστηκε με Έλληνες σκηνοθέτες σε θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με νέους χορευτές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες , όπως και με καλλιτέχνες από άλλους χώρους τέχνης .

-Passepartout

Η Passepartout band συστάθηκε τον Μάιο του 2013 με έδρα τον Πύργο Ηλείας. To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει την μπάντα να ξεχωρίζει, είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων κ ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους rock n roll, disco, pop, latin όσο σε ελληνικούς των δεκαετιών 80ς 90ς , λαϊκούς κ παραδοσιακούς. Αυτό όμως που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι ηικανότητα τους να εκτοξεύουν τη διάθεση στα ύψη σε ένα δια δραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Αποτελείται από τους :

τύμπανα: Απόστολος Κακαβάς,

ηλεκτρικό μπάσο: Αντώνης Τσιάπαλης,

ηλ.κιθάρα : Κωστής Πυρένης ,

Βιολι ,μπουζούκι, φωνή: Μάριος Παπούλιας,

πιάνο,νταουλι,επιμέλεια προγράμματος : Στέφανος Κωνσταντόπουλος ,

Γυναικεία Φωνή Μαρία Βασιλοπούλου.

Τεχνικός ήχου: Γιάννης Γιαννόπουλος

Το TEDxKlonatzidika ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την διεξαγωγή μιας σειράς από workshops κατά την διάρκεια του διαλείμματος του κυρίως event, που θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πλησίον του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Κυριακή 19 Μάιου.

Τα συγκεκριμένα workshops έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επίτευξη της πλήρους εμβάθυνσης σας στον θεματικό κύκλο που συνάζουν με τον πυρήνα της εκδήλωσης μας.

Το πρόγραμμα των workshops περιλαμβάνει τα εξής:

• Διατροφή:

Με την βοήθεια της Γιουλής Α. Χαμπηλομάτη θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής, θα γνωρίσουμε την υγιεινή σχέση με το φαγητό καθώς και θα καταρρίψουμε ορισμένους μύθους γύρω από το φαγητό.

• Meditation:

Το συγκεκριμένο workshop έρχεται για να μας ανυψώσει τόσο ψυχικά όσο και πνευματικά, μέσα από την πρακτική της εστίασης του μυαλού χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό νοητικών και σωματικών τεχνικών.

• Παρασκευή καλλυντικών:

Στο συγκεκριμένο workshop θα ανακαλύψετε τον χημικό που κρύβεται μέσα σας. Καθώς θα πρέπει να φτιάξετε το δικό σας καλλυντικό προϊόν μέσω της καθοδήγησης από την Labbok Organic Cosmetics.

• Εργαστήριο Ζωγραφικής:

Εκπροσωπώντας τον φιλοτεχνικό όμιλο Τρίπολης η Ματίνα Αγγελοπούλου, αρχιτέκτονας μηχανικός, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εργαστηρίου ζωγραφικής του φιλοτεχνικού ομίλου, Πέννυ Μπουρτσουκλή θα μας ταξιδέψουν μέσω του νου και των αισθήσεων σε ένα ζωγραφικό ταξίδι.

• Innovation:

Ο Founder & CEO Σπύρος Τζανέτος θα μας βοηθήσει, να κατανοήσουμε την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο των Start up και των επιχειρήσεων.

• Μουτζουρογραφία:

Το συγκεκριμένο workshop αποτελεί ένα εργαστήριο συναισθηματική αγωγής μέσω εικαστικών. Μέσω των εικαστικών μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με την δημιουργική πτυχή του εαυτού τους καθώς θα διεγείρουν παράλληλα τον ενθουσιασμό και την φαντασία τους .

• Vision board:

Θα δημιουργήσουμε τα δικά μας Vision board και μέσα από αυτά θα επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας ακόμη καλύτερα τις εσωτερικές μας σκέψεις, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και απαντήσεις στους στοχασμούς μας.

• Colourful thinking:

Με την αρωγή της Business Psychologist and Psychometrician Φένιας Μποζιονέλου θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της δημιουργικής σκέψης μέσω του colourful thinking. Η τεχνική αυτή αποτελεί εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισής των προβλημάτων μας ενώ παράλληλα οξύνει την δημιουργία σκέψεων.

• Wine tasting:

Ένα workshop που θα διεγείρει τους γευστικούς μας κάλυκες. Θα έρθετε σε επαφή με διάφορες ποικιλίες κρασιού ενώ παράλληλα θα γνωρίσετε και τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας και της τυφλής γευσιγνωσίας…

• Παρασκευή fresh pasta:

Μάθετε παρέα με τον Σεφ Διόνυσο Καρέλλα την τέχνη της παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών, από το ζύμωμα της ζύμης μέχρι τη επιλογή πρώτων υλών και άλλων μυστικών. Ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι και αναβαθμίστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες.

• Παρασκευή cocktails:

ΝΕΥΡΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Η επιστήμη που εξετάζει πως ένα προϊόν μπορεί να γίνει ανάμνηση διεγείροντας τις αισθήσεις και το μυαλό μας. Μαζί με τον Γιάννη Θεοδοσόπουλο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μικρά παραδείγματα νευρογαστρονομίας και να δοκιμάσετε cocktail σε διάφορες υφές, ώστε να αντιληφθείτε πως ένα ποτό μπορεί να γίνει ανάμνηση και αξιομνημόνευτη εμπειρία.

• Q&A Εργαστήριο:

Κάθε ομιλητής θα είναι στο επίκεντρο, ρωτήστε τους ό,τι θέλετε. Η Ντέμη Μπουζάνη από το Bouzz Media σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τα πάντα μέσω των ομιλητών του TEDx και να τους ρωτήσετε ό,τι θέλετε να μάθετε!

• Εργαστήριο Φωτογραφίας:

Εκπροσωπώντας τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης η Μαρία Κούτσελα, υπεύθυνη του εργαστηρίου και τα μέλη της ομάδας φωτογραφίας, παρουσιάζουν ένα workshop με το οποίο προβάλλεται η τέχνη της φωτογραφίας, όσοι και όσες συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας μιας φωτογραφίας, δηλαδή την σύνθεση του κάδρου, τον φωτισμό και την λήψη.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές και συνεργάτες μας (τους οποίους μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο tedxklonatzidika.com ή τη σελίδα στο instagram @tedxklonatzidika) και ιδιαίτερα:

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δήμος Τρίπολης

Hydro Balance Σύμβουλοι Μηχανικοί

AGK aerion Γεωργόπουλος

Kαρύδης Labels

TOPMEDIA

ΑΣΤΡΟ

Επιμελητήριο Αρκαδίας

CARAVAN

BLOOM

AEGEAN

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:40 pm


Ψήφισμα του ΔΣ Δήμου Γορτυνίας για το θάνατο του Προέδρου των Παραλογγών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, στο θλιβερό άγγελμα του  θανάτου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παραλογγών, συγκλήθηκε  εκτάκτως σήμερα Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 και με εισήγηση του  Δημάρχου Γορτυνίας Ευσταθίου Χαρ. Κούλη, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: 

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και πόνου πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου, εκλεκτού συνδημότη, εν  ενεργεία Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παραλογγών Αντωνίου Βασ.  Τσουκαλά. 

Ο Αντώνης Τσουκαλάς στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχθηκε  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλογγών και στη διάρκεια, της μέχρι  σήμερα, θητείας του υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση και  προσέφερε με όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του χωριού  του, που τόσο πολύ αγάπησε. Δυστυχώς έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να  εκπληρώσει το όραμά του. 

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες, εκφράζουμε σε όλους τους οικείους  του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμπαράστασή μας για τον απροσδόκητο θάνατο του. 

Ας αναπαύεται εν ειρήνη». 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

1.Να παραστεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην  εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

2.Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στην έδρα του Δημαρχιακού Καταστήματος και  στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παραλογγών, κατά την ημέρα της εξόδιου  ακολουθίας. 

3.Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του εκλιπόντος. 

4.Το παρόν ψήφισμα να αναγνωστεί στην εξόδιο ακολουθία, να δημοσιευτεί στον  Τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας 

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

Νεκτάριος Παν. Μπαρούτσας 

Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:00 pm


«Ανοιχτές Πόρτες» στο οινοποιείο του Παναγόπουλου στο Γκορτσούλι Μαντινείας (pics,vid)

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες».

Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους.

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου και αύριο Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι φίλες και φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης επισκεφτήκαμε το οινοποιείο Παναγόπουλου στο Γκορτσούλι Μαντινείας.

Η υπεύθυνη του οινοποιείου κυρία Μαριαλένα Παναγόπουλου αναφέρθηκε στη δράση των οινοποιείων που γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Μαΐου και για την δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν για τα στάδια για την παρασκευή των κρασιών και φυσικά να έρθουν πιο κοντά στη φύση.

Η κυρία Παναγοπούλου αναφέρθηκε στη ομάδα «The mantinias» μια ομάδα που συμμετέχουν και τα δεκατρία οινοποιεία της περιοχής της Μαντινείας και στόχο έχει να προβάλει την περιοχή για τα κρασιά της Μαντινείας και να αποτελέσει πόλο επισκεψιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18-19 Μαΐου είναι ελεύθερη.

Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Ανοικτές Πόρτες» Εκδήλωση οινοποιείων 2024 από το οινοποιείο Παναγόπουλου

Video of ArcadiaPortal.gr «Ανοικτές Πόρτες» Εκδήλωση οινοποιείων 2024 από το οινοποιείο Παναγόπουλου

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 5:46 pm


Κώστας Τζιούμης: «Στηρίζουμε δράσεις πρωτοπόρες και καινοτόμες»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει το TEDxKlonatzidika2024, το οποίο επιστρέφει δυναμικά και φέτος στην πόλη μας από τις 18 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Μια σειρά από εξειδικευμένους ομιλητές, αλλά και καλλιτέχνες διαφόρων γνωστικών και επαγγελματικών πεδίων, θα μας παρουσιάσουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες και δράσεις, οι οποίες αναντίρρητα θα μας εμπνεύσουν και θα μας δώσουν τροφή για σκέψη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε τη σημασία που έχει η διοργάνωση στην πόλη μας δράσεων πρωτοπόρων και καινοτόμων, οι οποίες, όχι μόνο προσελκύουν κόσμο στην περιοχή μας, αλλά πυροδοτούν τη μετάδοση νέων ιδεών, που μόνο θετικό αποτύπωμα επιφέρουν στην κοινωνία, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην τεχνολογία και στον καθένα ξεχωριστά. 

Καλούμε, λοιπόν, όλο τον κόσμο να το στηρίξει και να το αγκαλιάσει για άλλη μια χρονιά, με σκοπό να γίνει ένας ξεχωριστός θεσμός, που με τον καιρό θα εδραιώνεται και θα αναπτύσσεται.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 5:42 pm


Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενος πολυεθνικής εταιρείας, που διαμένει στη χώρα μας, κατέχει υλικό με πορνογραφία ανηλίκων, το οποίο χρησιμοποιεί σε εταιρικές ψηφιακές συσκευές.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητό μέσο αποθήκευσης και σκληρός δίσκος, ενώ από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στις συσκευές εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο
σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία
επικοινωνίας:
 Τηλεφωνικά: 11188
 Στέλνοντας e-mail στο:  [email protected]
 Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 5:05 pm


Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το πρωί του Σαββάτου (18/5).

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την συνέντευξή του με αναφορά στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «καταρχήν θέλω να είμαστε πολύ σαφείς και προσεκτικοί σε αυτό που λέμε. Μιλάμε για δηλώσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού. Θα αναμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά αρνητικά. Στον πυρήνα της συμφωνίας των Πρεσπών βρισκόταν η έννοια της ονομασίας. Αυτό το οποίο λέμε erga omnes στο όνομα Βόρεια Μακεδονία να ισχύει έναντι όλων, να χρησιμοποιείται δηλαδή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Θέλω να θυμίσω ότι εμείς δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι είχαμε εκφράσει εντονότατες επιφυλάξεις για το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή κατοχύρωνε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα».

«Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία. Στο ζήτημα όμως του ονόματος υπάρχει ένα σαφέστατο πισωγύρισμα και θέλω για ακόμα μια φορά να στείλω ένα μήνυμα προειδοποίησης στη νέα κυβέρνηση, να αλλάξει από τώρα τη γραμμή της. Να σεβαστεί αυτή την κεντρική πρόβλεψη της συμφωνίας των Πρεσπών, να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία εντός και εκτός της χώρας, όταν γίνονται αναφορές στον βόρειο γείτονά μας. Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσουν θέματα όχι μόνο στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Βόρεια Μακεδονία. Διότι θέλω να καταδείξω εδώ ότι ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων της ελληνικής κυβέρνησης μέσα σε λίγες ώρες, αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Έκανα εγώ προσωπικά παρεμβάσεις για να ενημερώσω την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δηλώσεις της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας. Υπήρξαν καταδικαστικές δηλώσεις και από την Πρόεδρο της Επιτροπής και από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα θα ασκηθεί πιστεύω, μια συνολική πίεση στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να μην κάνουμε ένα σημαντικό πισωγύρισμα» συνέχισε.

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να καταγγείλει τη συμφωνία επεσήμανε: «Αυτό το οποίο θα κάνουμε μετά βεβαιότητος είναι ότι δεν πρόκειται να φέρουμε προς κύρωση τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη συμφωνία και τώρα δικαιώνεται απόλυτα και η δικιά μας στάση να καθυστερήσουμε αυτήν την κύρωση διότι εμείς βλέπαμε εδώ και καιρό τι γινόταν στη Βόρεια Μακεδονία, ακούγαμε αυτόν τον εθνικιστικό παροξυσμό του VMRΟ, ξέραμε ότι το VMRΟ θα κερδίσει τις εκλογές και θέλαμε να διατηρήσουμε κι εμείς κάποια ουσιαστικά διαπραγματευτικά όπλα σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ενδεχομένως κάποιοι περίμεναν. Και θεωρώ αδιανόητο στα όρια του πολιτικού και διπλωματικού παραλογισμού να έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι αυτός που μας φόρτωσε αυτή τη συμφωνία με τα προβλήματά της και να ζητάει τώρα που βλέπουμε ότι τα Σκόπια ακολουθούν μία τελείως διαφορετική γραμμή, να κυρώσουμε τώρα τα μνημόνια. Τι λογική έχει αυτό, πραγματικά δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ. Το δεύτερο το οποίο θα κάνουμε είναι -ήδη το έχουμε κάνει- ότι θα καταστήσουμε τελείως σαφές ότι καμία πρόοδος σε αυτή τη μακρά πορεία των Σκοπίων προς την Ευρώπη δεν μπορεί να συντελεστεί αν δεν υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τη συμφωνία των Πρεσπών στο ζήτημα του ονόματος».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 4:27 pm


Μία σύλληψη για κατοχή ηρωίνης στη Μεσσηνία

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (17.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 4:00 pm


Τα Μουσεία και οι χώροι Πολιτισμού της Νότιας Κυνουρίας που πρέπει να επισκεφθείτε

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Μουσείων ο δήμος Νότιας Κυνουρίας σας παρουσιάζει τους χώρους πολιτισμού της περιοχής.

Πύργος Τσικαλιώτη : Πρόκειται για ένα προεπαναστατικό κτήριο , κτισμένο το 1808. Στο κτήριο αυτό μπορεί κανείς να εντοπίσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά της τσακώνικης αρχιτεκτονικής ,πολλά αμυντικά συστήματα του περασμένου αιώνα αλλά και όλες τις επιρροές από τους τόπους όπου βρέθηκε ο κτήτοράς του. Παράλληλα , ο επισκέπτης είναι σε θέση να γνωρίσει την τσακώνικη παράδοση μέσω των πολλαπλών εκθεμάτων που βρίσκονται στον χώρο.

Φάμπρικα Πολιτισμού : Πρόκειται για έναν πολυχώρο που συνδυάζει την Ιστορία με τον Πολιτισμό . Στον εκθεσιακό χώρο , που λειτουργεί από το 2015, παρουσιάζεται η πολύπτυχη ιστορία της Κυνουρίας και της Τσακωνιάς με μια ευρεία χρήση οπτικοακουστικών και διαδραστικών μέσων. Παράλληλα ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος ενδείκνυται για πολιτιστικές δράσεις.

Λαογραφικό Μουσείο Κοσμά : Το Λαογραφικό Μουσείο Κοσμά στεγάζεται στο αλλοτινό δημοτικό σχολείο . Μια πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού δημιούργησε το 2001 τον εκθεσιακό χώρο. Στο λαογραφικό μουσείο ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη ζωή στο χωριό και την πλούσια ιστορία του . Μπορεί κανείς να γνωρίσει τον εργασιακό βίο των κατοίκων και το κοσμίτικο νοικοκυριό. Στο ιστορικό αρχείο εντοπίζουμε πολλά τεκμήρια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις σημαντικότερες εκφάνσεις της ιστορίας του χωριού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναβίωση της σχολικής αίθουσας.

Μουσειογραφική Έκθεση Ιστορικής Μνήμης : Τον τελευταίο χρόνο, στο κοινοτικό κτήριο βρίσκεται η Μουσειογραφική Έκθεση Ιστορικής Μνήμης παρουσιάζοντας την πολύπλευρη ιστορία του Κοσμά από την αρχαιότητα έως τη σημερινή εποχή με ιδιαίτερη έμφαση την περίοδο του ολοκαυτώματος. Στη σύγχρονη παρουσίαση προστίθενται και προφορικές μαρτυρίες αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ψηφιοποιημένο.

Παράλληλα, στα περισσότερα χωριά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στα παλαιά δημοτικά σχολεία έχουν στηθεί Λαογραφικές Εκθέσεις και Συλλογές αναδεικνύοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση κάθε τόπου. Πολιτιστικοί φορείς και ιδιώτες αρνούνται να ‘’σφραγίσουν ‘’ τις πόρτες των σχολείων, της μνήμης και της παράδοσης και στέκονται αρωγοί του Δήμου στην διατήρηση τους.

Την πλούσια λαογραφική παράδοση θα ολοκληρώσει το έργο της Λαογραφικής Έκθεσης Ναυτικής Παράδοσης που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Τυρό.

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 3:53 pm


Κορινθία: Σύλληψη 40χρονου για κατοχή κάνναβης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνελήφθη, χθες (17.5.2024) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 3:28 pm


Διαβούλευση για το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ

Λυκουρέντζος:Ο ΕΛΓΑ, με τις πληρωμές αποζημιώσεων ύψους 1,5 δις ευρώ, στην πενταετία 2020-2024 κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγροτών

Μετά από 25 χρόνια και μπροστά σε μία μοναδική συγκυρία για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολο της, ξεκινάμε τον Πρώτο Κύκλο Διαβούλευσης για την δημιουργία του νέου ΕΛΓΑ.

Με νέα ψηφιακά εργαλεία που εξασφαλίζουν διαφάνεια, ευελιξία και ταχύτητα στις αποζημιώσεις και με νέες καλύψεις που απαντούν στην κλιματική κρίση και σε νέους κινδύνους, ο ΕΛΓΑ προστατεύει ακόμα περισσότερους τους επαγγελματίες αγρότες, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, την παραγωγή, τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις τους, θωρακίζει τον καθημερινό αγώνα τους και ενισχύει την οικονομική πρόοδο της ελληνικής περιφέρειας.

Σε ποιες ανάγκες απαντά η μεταρρύθμιση του ΕΛΓΑ

Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει σήμερα ένα νέο μείγμα προκλήσεων σε σχέση με την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές επιπτώσεις της όσο και με θέματα που εκπηγάζουν απ΄ την υγεία του εδάφους.

Απέναντι στη νέα αυτή πραγματικότητα ο ΕΛΓΑ σήμερα αντιμετωπίζει σημαντική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, υποβαθμισμένες τεχνολογικές και ψηφιακές υποδομές και ένα μη βιώσιμο λειτουργικό και οικονομικό μοντέλο, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στην δυνατότητα του Οργανισμού, να παρακολουθεί και να αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών, σε σχέση με την διαρκή αύξηση της συχνότητας και έντασης κινδύνων.

Βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης

Οικονομική και λειτουργική εξυγίανση και βιωσιμότητα.

Ψηφιοποίηση και πιστοποίηση των εκτιμητικών διαδικασιών.

Προσαρμογή στην κλιματική κρίση, με ασφαλιστικές καλύψεις νέων ζημιογόνων αιτίων, με νέα προγράμματα   ασφαλιστικών καλύψεων.

Επιτάχυνση της εκτιμητικής διαδικασίας και της καταβολής των αποζημιώσεων.

Ασφαλιστικός εκσυγχρονισμός με κάλυψη ιχθυοκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων και ανθοκηπίων (σε επίπεδο εγκαταστάσεων) και ζωικής παραγωγής (αναφορικά με την πτηνοτροφία και την χοιροτροφία)

Κατάργηση του ανώτατου ποσοστού αποζημίωσης καλύπτοντας το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας  και κατάργηση της αφαίρεσης κατά 12% του ποσοστού εκτίμησης της ζημιάς.

Τροποποίηση του ανώτατου ποσού αποζημίωσης και κατάργηση του στην περίπτωση «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Κατάργηση της δυνατότητας επιλογής από τους ασφαλισμένους, αύξησης ή μείωσης των ασφαλίστρων κατά 20%.

Μείωση της αποζημίωσης στην περίπτωση συνεχόμενων ζημιών και στις περιπτώσεις όταν δεν εφαρμόζονται οι ορθές καλλιεργητικές πρακτικές.

Μείωση συντελεστών ασφάλισης για μια 5ετία (80-60-40-20-0) στους νέους γεωργούς.

Μείωση του ασφαλίστρου στην περίπτωση ύπαρξης ενεργητικών μέσων προστασίας. 

Oι πιο σημαντικές αλλαγές

Για πρώτη φορά καλύπτονται οι ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και οι εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων και ανθοκηπίων, συναρτούμε τον καύσωνα με τη μέση θερμοκρασία της εκάστοτε περιοχής, εντάσσουμε την πυρκαγιά στα ζημιογόνα αίτια για την αποζημίωση της ηρτημένης παραγωγής και καταργούμε την εξαίρεση του προανθικού σταδίου των καλλιεργειών από τα αίτια που αποζημιώνονται.

Συσχετίζεται ο κύκλος εργασιών με την αποζημίωση, ενώ μειώνεται η αποζημίωση στην περίπτωση συνεχόμενων ζημιών από το ίδιο αίτιο στο ίδιο αγροτεμάχιο, αλλά και η ασφαλιστική εισφορά σε αγροτεμάχια με επενδύσεις ενεργητικής προστασίας.

Διευρύνεται η περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης λόγω της κλιματικής αλλαγής κλπ, ενώ εισάγουμε νέα ζημιογόνα αίτια προαιρετικής ασφάλισης μεταξύ των οποίων η ακαρπία λόγω ήπιου χειμώνα και οι έμμεσες μυκητολογικές ζημίες λόγω εκτεταμένων βροχοπτώσεων και υψηλής υγρασίας.

Οι επιλογές της προαιρετικής ασφάλισης θα συγχρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Η ασφάλιση θα ενισχύεται με 45 εκ ετησίως από το ΠΑΑ.

Καλύπτουμε το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας,  ενώ εξασφαλίζουμε την διαφάνεια, ταχύτητα, αξιοπιστία  και αντικειμενικότητα στις αποζημιώσεις μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημιουργώντας Πληροφοριακό Σύστημα Αποζημιώσεων (ΠΣΑ) και εξοπλίζοντας τους εκτιμητές με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablets, laptops)  για άμεση επικοινωνία με το ΠΣΑ και ηλεκτρονική καταγραφή της εκτίμησης.

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ εξασφαλίζει την διάφανη, δίκαιη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής για την εκτιμητική διαδικασία, αξιοποιώντας την υπάρχουσα βάση δεδομένων του ΕΛΓΑ σε συνδυασμό με πρόσθετη γεωχωρική πληροφορία, και διαλειτουργώντας με άλλους φορείς του Δημοσίου (ΥπΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.α.).

Μαζί χτίζουμε το νέο ΕΛΓΑ ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σας ανάγκες,

να θωρακίζει και να ενισχύει την καθημερινή σας προσπάθεια

Στείλτε τις προτάσεις σας στο [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 3:18 pm


Εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σας ανακοινώνουμε ότι, σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Φ.Ε.Κ. 4249/5-12-2017 τ.Β΄) και συγκεκριμένα το άρθρο 3 «Δικαίωμα εγγραφής και εγγραφή παιδιών» και το άρθρο 4 «Διακοπή φιλοξενίας», δεχόμαστε αιτήσεις εγγραφής, επανεγγραφής και διαγραφής παιδιών για το σχολικό έτος 2024-2025, από 20 μέχρι 31 Μαΐου 2024.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής  στην  υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι γονείς των νηπίων που είναι μικρότερης ηλικίας και συμπληρώνουν τα 2,5 έτη τη σχολική χρονιά 2024-2025 (δηλ. έχουν γεννηθεί μέχρι το τέλος του 2022) και ενδιαφέρονται να τα γράψουν σε Παιδικό Σταθμό, παρακαλούμε όπως προσέλθουν για εγγραφή στις παραπάνω ημερομηνίες.

Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Για εγγραφή :

α. Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού. (Συμπληρώνεται στον Παιδικό Σταθμό).

β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή  ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/ και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.

γ. Βεβαίωση εργοδότη ότι οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού ).

δ. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

ε. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης, αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Μantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

στ. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.

 Για επανεγγραφή  απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, αντί των υπό στοιχείων β. δικαιολογητικών, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.

Για διαγραφή απαιτείται μόνο μια αίτηση από τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού. (Συμπληρώνεται στον Παιδικό Σταθμό.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του κάθε Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αγίου Ανδρέα:  Μαρία Παινέση   27550-31184                                            Η   αντιδήμαρχος

΄Άστρους :        Μαρία Σμυρνή   27550-22039                     

Δολιανών  :  Σταυρούλα Παναγιωτακοπούλου  27550-41294                      Μπάρλα Αρετή

Δείτε εδω τις αιτήσεις

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 3:00 pm


Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την καθιέρωση της 9ηςΦεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας».

«Η καθιέρωση ενός πράγματι παγκόσμιου εορτασμού, στα πρότυπα αντίστοιχων εορτασμών άλλων γλωσσών, θα αποτελούσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μακρά συμβολή της Ελληνικής στην καλλιέργεια και την προαγωγή του παγκόσμιου πολιτισμού», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

Προς

Τον Πρόεδρο της Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η ελληνική γλώσσα αποτελεί πανθομολογουμένως μια γλώσσα με ξεχωριστή σημασία για την ανάπτυξη και εξέλιξη του πανανθρώπινου πολιτισμού. Η Ελληνική υπήρξε διαχρονικά η γλώσσα της φιλοσοφίας, της λογοτεχνίας, των τεχνών και των επιστημών, μέσω της οποίας η παγκόσμια κοινότητα κατέστη κοινωνός του ελληνικού πολιτισμού αλλά και πανανθρώπινων αξιών, ενώ ομιλείται αδιάλειπτα εδώ και αιώνες.

Το ζήτημα της διεθνούς αναγνώρισης και εορτασμού της ελληνικής γλώσσας, όπως αναδεικνύεται με το πρόσφατο και εμπεριστατωμένο άρθρο του καταξιωμένου ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας, κ. Γ. Μπαμπινιώτη (το οποίο επισυνάπτεται) είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας, όχι μόνο για τον πανταχού ελληνισμό, αλλά και για τον παγκόσμιο χώρο. Η καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρας θανάτου του εθνικού μας ποιητή, Δ. Σολωμού, ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» μέσω της υπ’ αριθμ. ΑΣ17889/24.04.2017 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1384), αποτελεί σήμερα, παρά την δοθείσα ονοματολογία, έναν αμιγώς εσωτερικό, ελληνικό εορτασμό. Δυστυχώς, η μέσω της ανωτέρω ΚΥΑ δέσμευση ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεριμνούσε, ώστε να καθιερωθεί η 9ηΦεβρουαρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, όπως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ή της Εκπαιδευτικής, Επιστημονικής και Πολιτιστικής Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), δεν υλοποιήθηκε ούτε από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε από τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας που τη διαδέχθηκαν.

Κατά τούτο, θεωρούμε ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να απευθυνθεί, με ομόφωνο ψήφισμα και από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών, στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και, συγκεκριμένα, στον ΟΗΕ και την UNESCO, με αίτημα ακριβώς την καθιέρωση της 9ηςΦεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας». Η καθιέρωση ενός πράγματι παγκόσμιου εορτασμού, στα πρότυπα αντίστοιχων εορτασμών άλλων γλωσσών, θα αποτελούσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μακρά συμβολή της Ελληνικής στην καλλιέργεια και την προαγωγή του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αναγκαίες προς τούτο ενέργειες.

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανδρουλάκης Νικόλαος

Λιακούλη Ευαγγελία

Πάνας Απόστολος

Κατρίνης Μιχάλης

Μάντζος Δημήτριος

Αποστολάκη Μιλένα

Αχμέτ Ιλχάν

Βατσινά Ελένη

Γερουλάνος Παύλος

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα

Γρηγοράκου Παναγιώτα

Δουδωνής Παναγιώτης

Καζάνη Αικατερίνη

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Μιχαηλίδης Σταύρος

Μουλκιώτης Γεώργιος

Μπιάγκης Δημήτριος

Νικητιάδης Γεώργιος

Νικολαΐδης Αναστάσιος

Παπανδρέου Γεώργιος

Παρασκευαΐδης Παναγιώτης

Παραστατίδης Στέφανος

Παρασύρης Φραγκίσκος

Πουλάς Ανδρέας

Σπυριδάκη Αικατερίνη

Σταρακά Χριστίνα

Τσίμαρης Ιωάννης

Χνάρης Εμμανουήλ

Χρηστίδης Παύλος

Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 2:29 pm


Λακωνία: ΙΧ έπεσε σε ρέμα - Νεκρός 65χρονος

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Χθες (17.5.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και ανετράπη σε παρακείμενο ρέμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 2:00 pm


«Κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές οι μεγάλες ελλείψεις της Γορτυνίας!»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ένας επιπλέον λόγος να ψηφίσει κανείς ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι για να καταδικάσει την πολιτική υποστελέχωσης των δήμων, την εκτίναξη της μερικής απασχόλησης και την εργολαβοποίηση των υπηρεσιών, η οποία προωθείται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Στην τελευταία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας (15/5) συζητήθηκαν αρκετά θέματα, τα οποία είχαν αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και τα οποία παρουσιάστηκαν από τις δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ως μια πραγματικότητα, την οποία θα πρέπει να αποδεχτούμε.

Για παράδειγμα, στο θέμα της βατότητας των αγροτικών δρόμων ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι ο δήμος αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά, αφού απασχολείται μόνο ένας χειριστής μηχανήματος, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται ιδιώτες εργολάβοι.

Όσον αφορά στην αντιπυρική περίοδο και την υποχρέωση εναρμόνισης του δήμου με την αριθ. 20/2024 πυροσβεστική διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων...», καθορίζονται συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τους δήμους, όπως η υποχρέωση ενημέρωσης των υπόχρεων, η διενέργεια τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων και ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός οικοπέδων. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί ολοκληρωμένα, διότι δε διαθέτει επαρκές προσωπικό προκειμένου να προχωρήσει στην ενημέρωση όλων των υπόχρεων και τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Ακόμα και στο θέμα που συζητήθηκε για την επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταβολή από το δήμο Γορτυνίας μη νόμιμης αμοιβής σε δικηγόρο, η πεμπτουσία βρίσκεται και πάλι στην εφαρμοζόμενη πολιτική υποστελέχωσης του δήμου. Είναι εξωφρενικό, εάν το σκεφτεί κανείς, ότι ο δήμος Γορτυνίας δε διαθέτει Νομική Υπηρεσία, μόνιμο προσωπικό που θα ασχολείται με τις νομικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα ο δήμος να σπαταλάει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους - εξωτερικούς συνεργάτες.

Όπως είναι επίσης εξωφρενικό και συνάμα τραγικό, 15 χρόνια μετά τη σύσταση του δήμου Γορτυνίας, να μην υπάρχει Τεχνικός Ασφαλείας και Ιατρός Εργασίας, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου.
Εάν αναλογιστεί κανείς σοβαρά μπροστά στην κάλπη ότι αυτές οι ελλείψεις δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, τότε η ψήφος στις ερχόμενες ευρωεκλογές για να πιάσει τόπο δεν μπορεί παρά να είναι κόκκινη.

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης 
Σάββατο, 18/5/24

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 1:45 pm


Τι πληρώνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τις επόμενες ημέρες

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

 Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν
— από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, 21.100.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

— Στις 21 Μαΐου, θα καταβληθούν 11.677.679 ευρώ σε 25.939 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:
— 15 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.
— 15 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

— 100.000 ευρώ σε 200 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

— 9 εκατ. ευρώ σε 100 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

— 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 1:28 pm


Δόριζα: Κακοποιοί έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένους - Συνελήφθησαν και οι δύο δράστες

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η εγκληματικότητα στην Αρκαδία και ιδιαίτερα στα χωριά μας, δυστυχώς, καλά κρατεί...

Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου έγινε γνωστό ότι κακοποιοί μπήκαν σε σπίτι στη Δόριζα, όπου έδεσαν και χτύπησαν τους ηλικιωμένους ενοίκους.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Αστυνομία Αρκαδίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, ο ένας δράστης έχει συλληφθεί.

Αναζητείται ακόμα ένας δράστης.

Και οι δύο δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι αλλοδαποί.

Ενημέρωση 13:26: Με τη συνδρομή της ΔΙΑΣ και των κατοίκων της Δόριζας, η Ασφάλεια Τρίπολης συνέλαβε και τους δύο δράστες, και επέστρεψε τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες. Η Αστυνομία Αρκαδίας έδρασε ταχύτατα και η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 1:10 pm


Μια μοναδική βραδιά στη Μεγαλόπολη με το συγκρότημα Λυμένοι Ζυγοί (pics,vid)

Μια μοναδική μουσική βραδιά με το συγκρότημα Λυμένοι Ζυγοί είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Astoria Billiards Bar στη Μεγαλόπολη το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Το συγκρότημα Λυμένοι Ζυγοί (γνωρίστε τους ΕΔΩ) έπαιξε ελληνικά ροκ αγαπημένα τραγούδια.

Ο Στέφανος Γκουτζιούλης δημοσίευσε υλικό από τη βραδιά στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:54 pm


Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο Τεγέας για τον 6ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, κατά τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού. 

Ειδικότερα, την 19.5.2024 κατά τις ώρες 18:00 έως και 21:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα του Ανισόπεδου Κόμβου Τεγέας που βρίσκεται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης (εντός του έργου Παραχώρησης), καθώς και αποκλεισμός των κλάδων εισόδου και εξόδου του Ανισόπεδου Κόμβου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.  

Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η πρόσβαση από και προς Σπάρτη θα είναι εφικτή μόνο μέσω του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:28 pm


«Ας είμαστε επιφυλακτικοί»: Αλλάζει στάση το Βατικανό στα «θαύματα»

 Όταν ο πάπας Φραγκίσκος έλεγε ότι η Παρθένος πρέπει να στρέφει την προσοχή προς τον Ιησού και όχι προς το πρόσωπό της

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ/EUROKINISSI

ο Βατικανό εξέδωσε νέα εγκύκλιο συνιστώντας επιφυλακτικότητα απέναντι σε υποτιθέμενα υπερφυσικά γεγονότα όπως οι κλαίουσες Μαντόνες και οι σταγόνες αίματος στις αναπαραστάσεις της Σταύρωσης που συνοδεύουν εδώ και αιώνες την καθολική πίστη,

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει τηρήσει επιφυλακτική στάση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Έφτασε μέχρι να δηλώσει πέρυσι στη RAI TV ότι οι εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας «δεν είναι πάντοτε αληθινές» και ότι την προτιμά να στρέφει την προσοχή προς τον Ιησού αντί να τραβά την προσοχή προς το πρόσωπό της.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα εγκύκλιο του Βατικανού για τα «θαύματα»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δόριζα Αρκαδίας - eReportaz.gr

Δόριζα Αρκαδίας  eReportaz.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 6:02 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας