Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φιλοποίμην 2024: Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας στον Δήμο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Άσκηση ετοιμότητας επί χάρτου, για την προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς εν εξελίξει στην Δημοτική Κοινότητα Λεονταρίου Δήμου Μεγαλόπολης, με την κωδική ονομασία : Φιλοποίμην 2024.

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και είχε σκοπό την προστασία της ζωής, ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της Δ.Κ Λεονταρίου με τη λήψη και εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Στην Άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπηρεσιών:

     Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,
     Δήμος Μεγαλόπολης : Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λεονταρίου, 

    Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας,
     Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας,
     Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Παράρτημα Τρίπολης,
     Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου
     11ο Σύνταγμα Πεζικού,
     Όμιλος ΔΕΗ : Δ/νση Κλάδου Παραγωγής ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α, Δ/νση
Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Δ/νση Κλάδου Παραγωγής ΑΗΣ Μεγαλόπολης
5, ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Τρίπολης,
     Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας,
     Μορέας Α.Ε.,
     Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Αρκαδίας,
     Δήμος Τρίπολης,
     Δήμος Καλαμάτας,
     Δήμος Σπάρτης.

Την άσκηση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μανδρώνης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Video: 

Άσκηση Επί Χάρτου με την ονομασία «Φιλοποίμην 2024» στη Μεγαλόπολη

Video of Άσκηση Επί Χάρτου με την ονομασία «Φιλοποίμην 2024» στη Μεγαλόπολη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:40 am


Στις 13 και 14 Ιουλίου η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου

Το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου, που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

Το γεωγραφικό ανάγλυφο της επαρχίας της Γορτυνίας, οι φιλόξενοι άνθρωποι, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και η γραφικότητα του τόπου, έχουν συμβάλει στο να καταστεί θεσμός για την Πελοπόννησο η μεγάλη αυτή εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ως εκ τούτου η φετινή Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου αναμένεται να γίνει και πάλι ο αγωνιστικός προορισμός του καλοκαιριού.

Αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:36 am


Αργολίδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή από κατάστημα

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθησαν, χθες (17.6.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, -2- ημεδαποί, 20χρονος και 22χρονη, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη -2- ημεδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν από κατάστημα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κόσμημα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:20 am


Ασφαλείς πεζοπορίες στο Μαίναλο: Ο επαγγελματίας οδηγός Π. Παναγόπουλος μιλά στο ArcadiaPortal (pics)

Πόσο εύκολο είναι να χαθείς σε ένα μονοπάτι; Πόσο εύκολο είναι να χάσεις τον προσανατολισμό σου περπατώντας μόνος σου στην ξερή γη ενός νησιού ή στο πλούσιο δάσος ενός βουνού;

Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι περιπέτειες ξένων επισκεπτών, οι οποίοι χάθηκαν πεζοπορώντας κυρίως στα νησιά μας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, όταν δεν είσαι εξοικειωμένος με έναν τόπο, να χαθείς στη βόλτα, ιδίως σε συνθήκες καύσωνα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όμως, είχαμε και ένα περιστατικό στο Μαίναλο, καθώς δύο περιπατητές έχασαν τον προσανατολισμό τους και αντί να κατευθυνθούν προς Βυτίνα, ανέβηκαν προς Ζυγοβίστι. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, αφού κάλεσαν σε βοήθεια και εντοπίστηκαν το βράδυ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, και επειδή ο περιπατητικός και ο ορειβατικός τουρισμός αναπτύσσονται πολύ στην Αρκαδία τα τελευταία χρόνια, επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Παναγόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας Explore Mainalo, η οποία έχει έδρα στη Νυμφασία και διοργανώνει δράσεις περιπέτειας, όπως πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία, κυνήγι μανιταριών κ.ά. Ο κ. Παναγόπουλος είναι καταρτισμένος οδηγός και μας μίλησε για τα... βασικά της εξόρμησης στο βουνό.

Ο πεζοπόρος, είτε είναι έμπειρος είτε όχι, πρέπει να ξέρει το μονοπάτι. Πρέπει να έχει μαζί του έναν χάρτη, ή να έχει ενεργοποιήσει την εφαρμογή στο κινητό του με τις διαδρομές, ώστε να ξέρει τα σημεία. «Τα μονοπάτια στο Μαίναλο είναι σηματοδοτημένα», επισημαίνει ο κ. Παναγόπουλος. «Μια ομάδα πεζοπόρων, όταν αποφασίσουν να περπατήσουν χωρίς οδηγό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε φαρμακείο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δάσος είναι γεμάτο μελίσσια», λέει.

Ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι, αν και η σηματοδότηση στο Μαίναλο είναι σαφής, οι πεζοπόροι μπερδεύονται όταν ακολουθούν ένα μονοπάτι, με κόκκινο, ας πούμε, χρώμα, και ενώ πρέπει στην πορεία να αλλάξουν μονοπάτι για να φθάσουν στον προορισμό τους, ας πούμε κίτρινο, ακολουθούν το μονοπάτι με το ίδιο χρώμα (κόκκινο) και ουσιαστικά χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Ο κ. Παναγόπουλος πιστεύει ότι η σηματοδότηση μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αν κάθε 3 χλμ. υπάρχουν οι συντεταγμένες πάνω στις ταμπέλες, ώστε να γκουγκλάρει τις συντεταγμένες ο πεζοπόρος και να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται.

Αυτό, όμως, θα βοηθήσει και σε περιπτώσεις που κάποιος χρειαστεί βοήθεια, και καλέσει το 112. «Οι διασώστες που έρχονται να συνδράμουν, δεν γνωρίζουν το Μαίναλο. Γι' αυτό και επικοινωνούν με εμάς, που το γνωρίζουμε. Αν υπήρχαν, όμως, οι συντεταγμένες, πολύ εύκολα ο πεζοπόρος θα μπορούσε να δώσει το ακριβές του στίγμα και οι διασώστες να ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν», λέει ο κ. Παναγόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:14 am


Με συνδικαλιστές της ΔΕΗ συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης συναντήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου με το προεδρείο της Ε.ΤΕ. Δ.Ε.Η. Κ.Η.Ε. και εκπροσώπους της ΓΕΝ.Ο.Π. Δ.Ε.Η. και συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ να κλείσει οριστικά η λιγνιτική δραστηριότητα στις 31-12-2024.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα σωματεία, αφού 5 χρόνια  τώρα δεν έχει γίνει πράξη η δέσμευση της Κυβέρνησης για δημιουργία θέσεων εργασίας και τώρα με όσα σχεδιάζονται υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τα ορυχεία και τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Η Μεγαλόπολη δεν θα δεχθεί αρνητικές αποφάσεις για την περιοχή μας και θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

 

Εκ του Δήμου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:50 am


Μεσσηνία: Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα «κρύβονταν» 100 φυτά κάνναβης

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2024, ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σημαντικής ποσότητας κι ακολούθως την περαιτέρω διακίνησή της.

Χθες (17.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τους ανωτέρω αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε ο 54χρονος να έχει διαμορφώσει και εκχερσώσει κατάλληλα αγρόκτημά του και ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και φυσική βλάστηση να καλλιεργεί -103- φυτά κάνναβης, ύψους έως -160- εκατοστά, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9- γραμμαρίων,

αρδευτικός εξοπλισμός,

γεωργικό εργαλείο και

ανενεργός θάλαμος εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Τέλος, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τα -150.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:27 am


Ήρθε ο Άλχο ακολουθούν «Τριάντα» και Τσιντώντας στον Αστέρα

Ο Νικολάι Άλχο είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης μετά τον Αιντίν Ρέτζιτς με την αρκαδική ομάδα να φουλάρει και για τις επόμενες κινήσεις της εντός των επόμενων ημερών.

Οι κιτρινομπλέ τα έχουν βρει σε όλα με τον Παναγιώτη Τσιντώτα και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις ενώ περιμένουν και τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο να μείνει ελεύθερος και να έρθει στην Τρίπολη να υπογράψει.

Ωστόσο, εκτός των Παναγιώτη Τσιντώτα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο ο Αστέρας Τρίπολης φουλάρει και για την απόκτηση ενός εξτρέμ ενώ τσεκάρει περιπτώσεις για να κάνει δικό του ακόμα έναν στόπερ.

Την ίδια στιγμή η αρκαδική ομάδα περιμένει την απάντηση της Ντεφένσα στην πρόταση για τον Χουάν Μιριτέλο έχοντας πάντως έτοιμο και το back up πλάνο με επιθετικούς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:06 am


Η Κυνουρία είναι έτοιμη να ανεβάσει το μεταγραφικό θερμόμετρο της Α’ Αρκαδίας

Η αρχή στο μεταγραφικό παζάρι του νομού μας έγινε από τον Πανθυρεατικό με την απόκτηση του Άκη Παρασκευόπουλου με τις περισσότερες ομάδες της Α’ Αρκαδίας να είναι με το τηλέφωνο στο χέρι έχοντας ξεκινήσει επαφές με παίχτες.

Οι πληροφορίες μας λένε πως η Κυνουρία αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι και δη η Βόρεια Κυνουρία αφού εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να σκάσουν σημαντικές ειδήσεις και νέα που θα ταράξουν τα νερά του τοπικού μας πρωταθλήματος.

Ρεπορταζιακά έχουμε να αναφέρουμε πως εκτός από τον Πανθυρεατικό που πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε εκ νέου επίσημα πράγματα αναφορικά με τα μεταγραφικά του στον χορό αναμένεται να μπουν και μάλιστα με δυναμικό τρόπο ο Ερμής με τους Ηρακλή και Αχιλλέα να ακολουθούν.

Ο Ερμής έχει έτοιμο το μεταγραφικό του πλάνο και τον νέο του προπονητή και απομένουν τα τυπικά για να ανακοινώσει τα πρώτα του δεδομένα ενώ κινητικότητα υπάρχει όπως φτάνει στα αφτιά μας και στον Ηρακλή την ίδια στιγμή που και στο Παράλιο Άστρος έχει αρχίσει ο προγραμματισμός.

Η Κυνουρία αναμένεται να δώσει τον τόνο το εφετινό καλοκαίρι και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε μια σειρά από ανοιχτά μέτωπα χωρίς τώρα να θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία ονομάτων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:52 am


Δήμος Τρίπολης: Μία σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (17.6.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:28 am


Διακοπή ρεύματος αύριο σε χωριά της Γορτυνίας

Eurokinissi

Σας ενημερώνουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024 λόγω συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα    Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
19/06/2024 08:00    19/06/2024 15:00    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΝΕΟΧΩΡΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ – ΟΙΚ. ΤΡΑΝΗ ΛΑΚΚΑ
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

 
                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 43780

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:24 am


Ολοκληρώνονται οι τεχνικές εργασίες στο Θέατρο Δημητσάνας «Μίκης Θεοδωράκης»

Ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες για την άρση καταπτώσεων και επικινδυνότητας στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος πολιτιστικές παραστάσεις, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικές δράσεις και δρώμενα.
Το έργο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία, όπως διαπίστωσε σε αυτοψία του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Χαρ. Κούλης.

Η αποκατάσταση αφορά στο ανάγλυφο του εδάφους του Δημοτικού  θεάτρου και εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης εδάφους – πρανών. Οι παρεμβάσεις γίνονται πίσω από τις κερκίδες ώστε  να δημιουργηθεί  μία  προστασία  από κατολισθήσεις  όπισθεν  του τελευταίου τοιχίου του θεάτρου  ύψους 1,50 μέτρου, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή δρόμου προσπέλασης προς το σημείο της εκσκαφής.


Η πρεμιέρα της ανανεωμένης θεατρικής καλοκαιρινής σκηνής της Δημητσάνας είναι στις 22 Ιουνίου το 10ο Φεστιβάλ Μαχητικών Τεχνών, με την συμμετοχή αθλητών από όλη την Πελοπόννησο, που διοργανώνει
ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:17 am


Το πρόγραμμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στο Euro 2024

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 η Γαλλία, η Σλοβακία στην έκπληξη και η Ρουμανία με τα παιχνίδια να συνεχίζονται και την Τρίτη 18 Ιουνίου με δύο τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Δευτέρα 17 Ιουνίου

Ρουμανία – Ουκρανία 3-0

Βέλγιο – Σλοβακία 0-1

Αυστρία – Γαλλία 0-1

Τρίτη 18 Ιουνίου

19:00 Τουρκία – Γεωργία, ΕΡΤ1

22:00 Πορτογαλία – Τσεχία, ΕΡΤ1

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:15 am


«Ο ήρωας Αναστάσιος Κρατημένος δεν θα ξεχαστεί»

Έπειτα από ...50 χρόνια σαν ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ, τα οστά του ήρωά μας, του  αδίκως φονευθέντος από την τούρκικη εισβολή στην προδομένη Κύπρο το 1974, ενταφιάστηκαν την 16-ιούνη-2024, στην γενέτηρά του, το Καλονέρι Λαγκαδίων....
Γράφει ο
Πάνος Χουντής
▪︎Αθάνατος, ακούστηκε με  πολύ δύναμη αυτή η   λέξη, πάρα πολλές φορές με πολύ συγκίνηση και ξεχωριστή περηφάνια, από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην τελετή της ταφής του ήρωα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ, την Κυριακή 16-ιούνη-2024, στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας Καλονερίου Λαγκαδίων.
  ▪︎ Επιτέλους....
Είναι γνωστό, από τις πάμπολλες αναρτήσεις μου ότι ο πατριώτης ήρωας μας εφονεύθη την 16-8-1074 μπροστά στην Πύλη της ΕΛΔΥΚ όπως αναφέρουν 2 βιβλία αξιωματικών που ήταν παρόντες, τα οποία σας αναφέρω με τις  φωτογραφίες τους στα σχόλια της σημερινής ανάρτησης μου!
▪︎ Η οργάνωση τελετής της ταφής,  ήταν βάσει στρατιωτικού πρωτοκόλλου από την  αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ που ακολουθείτε σε όλες τις τελετές επαναπατρισμού και της ταφής φονευθέντων στην μαρτυρική Κύπρο κατά την τούρκικη εισβολή το 1974.
▪︎ Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, στρατιωτικό άγημα, στρατιωτική φιλαρμονική,  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί συγγενείς και πατριώτες του ήρωά Αναστασίου Κρατημένου.
▪︎ Ξεχωριστή παρουσία  ήταν ο εκπρόσωπος της κυπριακής πρεσβείας που με ειλικρινέστατη συγκίνηση, κατέθεσε τις ευχαριστίες του αδελφού Κυπριακού λαού  στους Έλληνες και ιδιαίτερα στον αδίκως φονευθέντα Γορτύνιο ήρωά μας και στους εν ζωή συγγενείς του.
Τόνισε δε ότι έπειτα από 50 που ο ηρωάς μας, ήταν φερόμενος σαν ...ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ και ξεχασμένος, από την Ελλάδα, κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν μέσα από ομαδικούς τάφους, αρκετά από τα οστά του.
▪︎Οπότε, έπειτα από σειρά τμηματικών αποστολών  ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΟΣΤΩΝ ήρθε και η ώρα που ο Αγνοούμενος ήρωας από το Καλονέρι Λαγκαδίων, να ενταφιαστεί επίσημα, με τις δέουσες στρατιωτικές τιμές που του αρμόζουν,  με τον βαθμό του, το όνομά του και παρούσα την Ελληνική στρατιωτική ηγεσία, στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας, στην  γενέτηρά του, παρουσία των 2 αδερφών του και πλήθος κόσμου και συγγενών του.
Παρά πολλές φορές η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΣ ακούστηκε στο εκκλησάκι με πατριωτική συγκίνηση,  γορτυνιακή υπερηφάνεια, εθνική οργή και Εθνική ΟΜΟΨΥΧΊΑ
▪︎Προσβλητική και λίαν επιεικώς φαιδρή,  θεωρήθηκε η όλη παρουσία της δημοτικής αρχής που οργανωμένα, μεθοδευμένα και προκλητικά,  προσπαθούσε ατυχέστατα, να "καπελώσει" μια στρατιωτική και βάσει εγκεκριμένου πρωτοκόλλου, στρατιωτικής τελετής ταφής!
Η παρουσία δε του δημάρχου Γορτυνίας, πότε σαν  " τελετάρχης", πότε σαν "ψάλτης" ,  πότε σαν τεθλιμένος και βαθύτατα συγκινημένος συγγενής, από πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, στην στρατιωτική τελετή  ταφής, θεωρήθηκε αρνητική, θεατρινίστικη και  σαν δείγμα απύθμενου  προκλητικού  θράσους και ....φαρισαϊσμού.
▪︎ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΎ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ 1974  νοιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση,  διότι ένας αγώνας που ξεκίνησε από μια ομάδα ευαίσθητων Γορτυνίων το 2019 για έναν ΑΘΩΟ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ, ΑΓΝΟΟΥΝΕΝΟ, αδίκως φονευθέντα γορτύνιο, έφθασε στις 16-ιουνη-2024 να ταφεί με τον βαθμό του, το επωνυμό του, με τις στρατιωτικές  τιμές, που αρμόζουν σε έναν ήρωα, στην πατρίδα του, σαν ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, λεβεντιάς  και Εθνικής περηφάνιας!
Ο αγώνας δεν έληξε...
▪︎ Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε, ωστε σε ένδειξη τιμής και υπερηφάνειας, το όνομά του  ΔΕΝ θα ξεχαστεί όπως προσπάθησαν για .. 50 χρόνια μερικοί με κατάμαυρες ανθελληνικές σκέψεις!
▪︎ Το όνομα του θα δοθεί σε μια πλατεία του Καλονερίου λαγκαδιων και θα είναι μέρα μεσημέρι...
▪︎ Θα γίνει προσπάθεια τοποθέτησης μαρμάρινης πλάκας στην πλατεία που θα φέρει το όνομά του.
▪︎Θα γίνει προσπάθεια τοποθέτησης μαρμάρινης προτομής στην πλατεία που σίγουρα θα φέρει το όνομά του.
▪︎Την τοποθέτηση 2.3 φωτιστικών σωμάτων στην συγκεκριμένη πλατεία του ήρωά μας!
▪︎ Οργάνωση ετήσιας εορτής μνήμης στο Καλονέρι Γορτυνίας για να μαθαίνει και η επόμενη γενιά την γορτυνιακή υπερηφάνεια και τον Ελληνικό ηρωισμό!
  Έτσι τιμούμε τον αθώο  ήρωά μας, έπειτα από ...50 χρόνια και εμείς δεν θα τον λησμονήσουμε.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
ΠΑΝΟΣ Β.ΧΟΥΝΤΉΣ  17-ΙΟΥΝ-2024

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:09 am


Εορτάζει το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας στο Σέχι

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 23 και 24 Ιουνίου γιορτάζει το εξωκκλήσι μας η Αγία Τριάδα στο Σέχι.Την Κυριακή 23 Ιουνίου, μετά τον Εσπερινό, θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στον αύλειο χώρο του εξωκκλησίου.

Θα υπάρχει γουρνοπούλα, θα λειτουργήσει αναψυκτήριο με μπύρες, κρασί, αναψυκτικά και σαλάτες. Θα διασκεδάσουμε με μουσική και χορό. Την επόμενη ημέρα Δευτέρα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή όλων των Τριπολιτσιωτών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, έχει αναλάβει όλη την οργάνωση της εορτής.

Βοήθειά μας!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:04 am


Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα 18 Ιουνίου 2024.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στις νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη αλλαγή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:00 am


ΕΛ.ΑΣ: 21 θύματα ενδοοικογενειακής βίας μεταφέρθηκαν σε δομές σε μία εβδομάδα

Eurokinissi

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών. 

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 10 έως 16 Ιουνίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της  Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών. 

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -968- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -85- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.  Συνολικά, διαχειρίστηκαν -542- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -379- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας -21- θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση). 

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:

• -6.494- έλεγχοι ατόμων,

•    -345- προσαγωγές, 

•    -149- συλλήψεις, ενώ 

• βεβαιώθηκαν -339- παραβάσεις. 

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 10 έως 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν -1.055- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες: 

• ελέγχθηκαν -96.412- άτομα,

• προσήχθησαν -4.017- και 

• συνελήφθησαν -1.905-.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν -254- κλοπές – διαρρήξεις, -29- απάτες, -35- κλοπές τροχοφόρων, -38- ληστείες, -9- απάτες με υπολογιστή καθώς και -672- υποθέσεις περί όπλων και -291- περί ναρκωτικών. 

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν -131.273- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 

-30.693- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

• -8.634- για παράνομες σταθμεύσεις,

• -7.203- για υπερβολική ταχύτητα,

• -2.226- για μη χρήση κράνους,

• -1.830- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

• -1.013- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

•     -730- για ΚΤΕΟ,

•     -720- για μέθη και

•     -369- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:40 am


Εξάμηνο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Αλεξάνδρου (pics)

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στίς 16 Ἰουνίου 2024, Κυριακή τῶν ἁγίων θεοφόρων Πατέρων τῆς Α΄ ἐν  Νικαίᾳ  Οικουμενικῆς Συνόδου, στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Προεξήρχε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ. Εὐστάθιος, Τοποτηρητής τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας καί συλλειτούργησαν, ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, οἱ Ἱερείς τοῦ Ναοῦ καί ἄλλων ἑνοριών καθώς καί οἱ διάκονοι τοῦ Μητροπολίτου.

Στό κήρυγμα του ὁ Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο πώς επιθυμεί ο Πανάγαθος Θεός να πορεύεται στην ζωή του ένας ενσυνείδητος χριστιανός. Ακολούθως, αφού επισήμανε την ανάγκη να ενθυμούμαστε και να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, μίλησε για τον  μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αλέξανδρο, ο οποίος χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη, πνευματικότητα, θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του και εργατικότητα. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για τον αείμνηστο ιατρό Ιωάννη Ψυχογιό, που έφτασε τα εκατό χρόνια ζωής και πρόσφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Κατά τήν Ἀπόλυσιν ἐψάλλη τό ἐξάμηνο μνημόσυνο τοῦ Μακαριστοῦ Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κυροῦ Ἀλεξάνδρου, καθώς καί τό τεσσαρακονθήμερο τοῦ ἀειμνήστου ἰατροῦ ἀκτινολόγου Ἰωάννου Ψυχογυιοῦ.

Κατόπιν ὁ Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής ἐτέλεσε Τρισάγιο καί ἐπί τοῦ τάφου τοῦ Μακαριστοῦ.

ΧΑΜπίτας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:20 am


Παλιά και σύγχρονη εποχή σε μια φωτογραφία

Δίπλα στην θάλασσα ένα παλιό ρετρό κτήριο έρχεται για να μας υπενθυμίσει την αξία κάποιων πραγμάτων πόσο μάλλον δίπλα σε μια θάλασσα πλάι της παραλίας.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:30 pm


Λυσίκατος: Δεν υπάρχει απολύτως καμία έγκριση ή αδειοδότηση για τα γήπεδα Beach Volley στην Πλάκα Λεωνιδίου

Ο πρώην δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για τα άσκοπα έξοδα που αφορούν τους επερχόμενους αγώνες beach volley θυμίζοντας πως υπάρχει ήδη γήπεδο στα Πούλιθρα . Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως οι εργασίες  που αφορούν  τα γήπεδα καταγγέλθηκαν καθώς δεν υπάρχει αδειοδότηση 

Αναλυτικά

Αίτηση για ενημέρωση (κατατέθηκε στο πρωτοκ. του Δήμου)

(Υπόψιν κ. Δημάρχου και κ. Προέδρου Δ.Σ.)

Κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Δημοτικής επιτροπής Νότιας Κυνουρίας, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Νότιας Κυνουρίας, συζητήθηκε θέμα σχετικά με την εξειδίκευση πίστωσης με τίτλο "Έξοδα Αθλητικών δραστηριοτήτων", προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την πραγματοποίηση Αγώνων Beach Volley, στην παραλία της Πλάκας Λεωνιδίου.

Στην συνεδρίαση αυτή, εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας και καταψηφίσαμε το θέμα, για τους παρακάτω λόγους:

Καταρχάς σας υπενθυμίσαμε, ότι προσφάτως έχουν κατασκευαστεί γήπεδα Beach Volley σε δημοτικό ακίνητο στη Κοινότητα Πουλίθρων και προτείναμε να διεξαχθούν οι αγώνες αυτοί στις εν λόγω εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Έτσι θα αποφεύγαμε περιττά και αχρείαστα έξοδα.

Επίσης κατά τη συζήτηση, ο Σύμβουλος της μειοψηφίας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Σωτηρόπουλος Μιχάλης, διευκρίνισε (και μάλιστα δύο φορές) πως απαιτείται αδειοδότηση για τις εργασίες στην παραλία, εφόσον τελικά οι αγώνες διεξαχθούν στην Πλάκα Λεωνιδίου και πήραμε την προφορική σας διαβεβαίωση πως έχετε γνώση και πως για τις προβλεπόμενες εργασίες θα υπάρχει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως οι εργασίες καταγγέλθηκαν γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία έγκριση ή αδειοδότηση από αρμόδια υπηρεσία.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας είτε εγγράφως είτε δια ζώσης σε

Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή

Λεωνίδιο 17/6/2024, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χαράλαμπος Λυσίκατος

Μιχαήλ Σωτηρόπουλος

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:19 pm


Στον δρόμο του Πρωτοδικείου ο Παναρκαδικός - Οριακή κατάσταση μετά την Γενική Συνέλευση

Η κατάσταση στον Παναρκαδικό είναι οριακή με το ιστορικό σωματείο της Τρίπολης έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να οδηγείται στο Πρωτοδικείο όπως προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

Η Γενική Συνέλευση έπειτα από την αναβολή της την προηγούμενη εβδομάδα έγινε όπως ορίζει το καταστατικό παρουσία των παρόντων μελών και μάλιστα έγινε και ο απαιτούμενος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ωστόσο δεν έγιναν εκλογές και συνεπώς δεν προέκυψε νέα διοίκηση.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν να αναλάβει τις τύχες του Σωματείου την ίδια στιγμή που ολοκληρώθηκε και τυπικά η θητεία της παρελθούσας πλέον διοίκησης με την ομάδα να βρίσκεται ουσιαστικά στην πόρτα του Πρωτοδικείου.

Η χρονιά οικονομικά είχε ισοσκελισμένο απολογισμό σε έσοδα και έξοδα με τον διοικητικό απολογισμό να γίνεται παρουσία και του μέλους την εξελεκτικής επιτροπής και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Κωστόγιαννη ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του στην παρελθούσα διοίκηση για το μεθοδικό οικονομικό οργανόγραμμα που τήρησε και παρέδωσε.

Αναφορικά με τον διοικητικό απολογισμό τον λόγο πήρε ο τέως πρόεδρος πλέον Νίκος Προύντζος ο οποίος έκανε μια αναδρομή όλης της διετίας που βρέθηκε στο τιμόνι του Συλλόγου εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια του για τις τελευταίες εξελίξεις στο τριφύλλι.

Ο Νίκος Προύντζος άσκησε κριτική σε χειρισμούς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μιλώντας για προφάσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα ώστε να βρεθούν στην Γενική Συνέλευση ώστε να εξηγήσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το μέλλον του Σωματείου.

Παράλληλα ο Νίκος Προύντζος ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον Θοδωρή Πόκα, τον μεγάλο χορηγό του Παναρκαδικού για όλα όσα πρόσφερε, τον προπονητή της ομάδας Σπύρο Λαγό, τον Χρήστο Μιχαλόπουλο αλλά και τον "Σχίζα" και για την μεταξύ τους συνεργασία νιώθοντας απογοητευμένος για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα.

Μέλη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής παρουσία δικηγόρου ορίσθηκαν οι Δημήτρης Κοσκολός και Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος ώστε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό του Σωματείου.

Η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση μιας και δεν διεξήχθησαν εκλογές και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανέναν για την ομάδα είναι να εξουσιοδoτηθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης η ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο.

Η κατάσταση είναι δύσκολη με τον προβληματισμό να είναι μεγάλος όπως μεγάλη είναι και η αγωνία και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες σε μια χρονιά που Παναρκαδικός πήρε την άνοδο για την Γ’ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:05 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας