Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τρίπολη: Εορτασμός των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης (pics,vid)

Την Πέμπτη 9 Μαΐου έγιναν εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και εκφώνηση του πανηγυρικού από την κυρία Υψηλάντη Χριστίνα, Φιλόλογο 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης.

Έπειτα στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.

Σε αυτήν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Το μήνυμα της ημέρας έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστας Μανδρώνης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Εορτασμός των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 2:16 pm


Θανατηφόρο τροχαίο με εκπτροπή οχήματος στη Λακωνία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Χθες (8.5.2024) το απόγευμα, στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αιγιών –Αγίου Νικολάου, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 72χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια κατακρημνίστηκε σε χάνδακα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 2:00 pm


Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Έως τώρα έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 35.000 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6 – 16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:40 pm


Ο «Μπακαλόγατος της Ελένης» κλείνει τρία χρόνια και γιορτάζει με ένα μεγάλο γλέντι

«Ο Μπακαλόγατος της Ελένης» γιορτάζει τα τρία χρόνια λειτουργίας του και ετοιμάζει για εσάς μία ξεχωριστή βράδια για να γλεντήσετε με την ψυχή σας, με πολλές εκπλήξεις και δώρα

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα γίνει ένα γλέντι με τους Γιάννη Κατσίγιαννη, Ξένια Βέρρα, Μαρίνα Λαζαράκη και στο κλαρίνο τους Κωνσταντίνο Μπριάνα και την Ιωάννα Χαραλάμπους.

Στον κόμβο της Νεστάνης σας περιμένει για μια βραδιά με τραγούδι, κέφι και χορό.

Είσοδος 5 ευρώ με συμμετοχή σε λαχειοφόρο και δώρο 1.000 ευρώ μετρητά.

Χώρος σκεπαστός.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2710 411277

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:37 pm


Mycoast.gov.gr: 6.500 παραλίες στην εφαρμογή

Για τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής Mycoast.gov.gr, με σχεδόν όλες οι παραλίες που νοικιάζει το ελληνικό δημόσιο, όπου ο πολίτης – όταν εντοπίζει μία παρατυπία – μπορεί να κάνει αναφορά, ανώνυμη ή επώνυμη.

«Τώρα στην εφαρμογή υπάρχουν 6.500 παραλίες σε όλη τη χώρα και σταδιακά, θα μπουν άλλες 1000», δήλωσε ο υπουργός.

Ικανοποιητικά λειτουργεί και το MAIGOV με λειτουργίες Action Bot, η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης του Δημοσίου, με εξελιγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών.

Για παράδειγμα, ο ψηφιακός βοηθός θα εκδίδει στο εξής και ληξιαρχική πράξη γάμου.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει παραγωγή ΑΙ στην Ελλάδα και ήδη υπάρχει το «Μελτέμι», το πρώτο ελληνικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης» είπε ο κύριος Παπαστεργίου.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:20 pm


Αλλαγή ώρας στο παιχνίδι του Παναρκαδικού με την Θύελλα Αμπελοκήπων

Από τη Διοίκηση του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ανακοινώνεται ότι με απόφαση της ΕΠΟ η ώρα έναρξης του μεθαυριανού αγώνα  της ομάδας μας με την Θύελλα Αμπελοκήπων για την άνοδο στη Γ Εθνική άλλαξε μετά από τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Ποδοσφαίρου.

Μετά από τις παραπάνω σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών της ΕΠΟ ο αγώνας του Παναρκαδικού με τη Θύελλα Αμπελοκήπων ( πρωταθλήτρια ομάδα ΕΠΣ Ζακύνθου ) θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στην Τρίπολη ( στο γήπεδο του Παναρκαδικού )  και θα αρχίσει στις 15:45 για να διευκολυνθεί η μετακίνηση της φιλοξενούμενης ομάδας από τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα η Διοίκηση του Παναρκαδικού ανακοινώνει ότι η είσοδος των γυναικών και των μαθητών στον παραπάνω αγώνα θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Φίλαθλοι ελάτε στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου στη Γ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:10 pm


Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα

Eurokinissi

Στον απόηχο της απόσυρσης του εμβολίου του κορωνοϊού της AstraZeneca με την παρασκευάστρια εταιρεία να κάνει λόγο για  πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για τις νεότερες παραλλαγές του κορωνοϊού, γεγονός που οδήγησε τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου από την ίδια, και στην παράλληλη αποδοχή της εταιρείας στα δικαστήρια, ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας τοποθετήθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθην΄ά Λινού.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο ACTION24 η κα Λινού επεσήμανε ότι ο θάνατος τριών γυναικών στη χώρα μας μετά από επιπλοκές που εμφάνισαν έχοντας εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca «δεν είναι αμελητέος. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε».

Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινά επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και ο τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:00 pm


Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την 30ή/5/2024, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 12:45 pm


Μήνυση κατά του γερμανικού κράτους κατέθεσε ο Βαρουφάκης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

 Η πρωτοφανής απόφαση των γερμανικών αρχών τον περασμένο Απρίλιο να απαγορεύσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο αλλά και κάθε πολιτική δραστηριότητα ήταν μόνο η αρχή. Συνέχεια είχαν οι εξωφρενικές παραβιάσεις κάθε αρχή του κράτους Δικαίου, σε μια Ευρώπη που βουλιάζει όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό.

Αφού δεσμεύτηκαν στον δικηγόρο του γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι θα απαντούσαν εγγράφως σε τρία εύλογα ερωτήματα (Ποια αρχή εξέδωσε την απαγόρευση; Πότε; Με ποιο σκεπτικό;), οι γερμανικές αρχές τελικά απάντησαν πως… δεν θα απαντήσουν επικαλούμενες λόγους "εθνικής ασφάλειας" και επειδή οι τυχόν απαντήσεις θα υπονόμευαν την "ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφάλειας που εμπλέκονται στην υπόθεση".

Με άλλα λόγια, ο Μητσοτακισμός έχει πλέον επεκταθεί σε δήθεν ευνομούμενες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά των οποίων οι αρχές πλέον όχι μόνο παραβιάζουν βασικές ελευθερίες αλλά, στο δρόμο που χάραξε ο Κ. Μητσοτάκης, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει γιατί κατηγορείται, γιατί παρακολουθείται, γιατί του απαγορεύεται η πολιτική δραστηριότητα και η ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπροστά σε αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση της γερμανικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και ύστερα από διαβουλεύσεις με το ΜΕΡΑ25 Γερμανίας και τη νομική του ομάδα στη Γερμανία, ο Γιάνης Βαρουφάκης μηνύει τις γερμανικές αρχές στα γερμανικά δικαστήρια και επιφυλάσσεται να απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά, για καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει την 12η Απριλίου στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη – εκδήλωση που διοργανώθηκε από το MEΡA25 Γερμανίας, την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη και άλλες οργανώσεις με στόχο τον διάλογο για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εξασφαλιστούν ίσα πολιτικά δικαιώματα για όλες και όλους μεταξύ του Ιορδάνη Ποταμού και της Μεσογείου. Μην αντέχοντας το γεγονός ότι το ΜΕΡΑ25 συνδιοργάνωσε το Συνέδριο για την Παλαιστίνη με Εβραίους συντρόφους, κάτι που καθιστά γελοία την κατηγορία περί αντισημιτισμού, οι γερμανικές αρχές προέβησαν σε βίαιη καταστολή του Συνεδρίου και στη γνωστή απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Με την επίκληση της "εθνικής ασφάλειας" για να δικαιολογήσουν της κατρακύλα τους προς τον ολοκληρωτισμό, και την πλήρη στήριξη του "δικαιώματος" του Ισραήλ να συνεχίζει ανενόχλητο την γενοκτονία των Παλαιστίνιων, οι γερμανικές κρατικές αρχές κατήργησαν, επί της ουσίας, τόσο το γερμανικό κράτος Δικαίου όσο και την πιο σημαντική αρχή της ΕΕ – την ελευθερία μετακίνησης και πολιτικής δραστηριότητας Ευρωπαίων πολιτών σε κάθε γωνιά της.

Το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καλεί κάθε πολίτη να συμπαραταχθεί κατά της αυθαίρετης, ολοκληρωτικής και βάναυσης επίκλησης της "εθνικής ασφάλειας" ώστε να καταργηθούν βασικά πολιτικά δικαιώματα που οι λαοί της Ευρώπης μάτωσαν για να κατακτήσουν. Εν τέλει, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια των πολιτών, στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσο η απώλεια των βασικών μας δικαιωμάτων!

ΜέΡΑ25

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 12:28 pm


Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας το Σάββατο

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι  θα γίνει διακοπή ρεύματος, λόγω εργασιών συντήρησης στις εξής περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας:

1.    08:00–13:00   το ΣΑΒΒΑΤΟ 11-5-2024  στις Τ.Κ.  Ορεινή Μελιγού, Αγίου Ιωάννη, Μαντικέικα, Καραματζανέικα,Στόλος, Φούντωμα, Αητοχώρι,Τσιρκολιά, Χάραδρος, Αγιοι Ασώματοι, Πλάτανος, Σίταινα και Καστάνιτσα.
 Τα συνεργεία μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ρεύματος να μπορέσει να γίνει  ίσως και πριν από την πιο πάνω ώρα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν θα βρίσκονται στο έδαφος κατά την διάρκεια των εργασιών, γιατί αυτή η επαφή μπορεί να είναι επικίνδυνη.
Για τους ίδιους λόγους ασφάλειας επίσης, οι εσωτερικές σας εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι ευρίσκονται συνεχώς υπό τάση.
Σας ενημερώνουμε ότι πληροφόρηση για τις προγραμματισμένες προσωρινές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρέχεται και από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (www.deddie.gr).

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 12:15 pm


Ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Τρίπολη το Σάββατο

Στην Τρίπολη θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βασίλειος Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο καφέ Menta (Εθνικής Αντιστάσεως 30, πλατεία Πετρινού) στις 19:30.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:55 am


Γεωργιάδης: Καμία παράταση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε το αίτημα παράτασης των συμβάσεων για εκατοντάδες εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων.

Στους τελευταίους μάλιστα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, το επιχείρημά του είναι ότι πρόκειται για συμβασιούχους και το γνώριζαν εξαρχής.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων ανέφερε πως «όταν υπογραφεί μία σύμβαση ορισμένου χρόνου γνωρίζουν όλοι ότι αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Δεν πρόκειται λοιπόν για απολύσεις αλλά για λήξη των συμβάσεων».

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:21 am


Ήττα στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων για τον Πελασγό

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Final-8 στο 38 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, που διεξάγεται στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, ο Ανδρογέας νίκησε με 60-33 τον Πελασγό.

Η ομάδα της Μεγαλόπολης δεν κατάφερε να δείξει το καλό της πρόσωπο κόντρα σε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι ο Ανδρογέας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:09 am


Η εορτή του Αγίου Νείλου του Κυνουριέως στη γενέτειρά του (pics)

Τήν Τρίτη 7 Μαΐου 2024, ἑορτάστηκε μέ λαμπρότητα ἡ μνήμη τοῦ μεγάλου ἀσκητοῦ τῆς Ἐκκλησίας μας, ὁσίου Νείλου τοῦ Μυροβλύτου στή γενέτειρά του, τόν Ἅγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Στόν Ὄρθρο καί στή Θεία Λειτουργία τῆς πανηγύρεως προεξῆρχε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ. Εὐστάθιος, Τοποτηρητής τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας.Συλλειτούργησαν μαζί του, ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος καί ἀρκετοί κληρικοί.

Ὁ Σεβασμιώτατος κατά τή Θεία Λειτουργία,χειροτόνησε εἰς Πρεσβύτερον, τόν Διάκονο Νικόδημο Ζαρόκωστα, υἱό τοῦ Ἱερέως Νικολάου Ζαρόκωστα, Ἐφημερίου Πραγματευτῆς καί Πέρα Μελάνων Κυνουρίας.

Στήν ὁμιλία του ὁ χειροτονούμενος ἀναφέρθηκε στό γεγονός τῆς προσωπικῆς του Πεντηκοστῆς καί στήν εὐθύνη πού ἀναλαμβάνει. Ἐν συνεχείᾳ εὐχαρίστησε θερμά τόν μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας καί Κυνουρίας κυρό Ἀλέξανδρο γιά τήν πολύτιμη πνευματική καθοδήγησή του, τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ. Εὐστάθιο γιά τό πολύτιμο δώρο τῆς ἱερωσύνης, τόν Θεοφιλέστατο Ἐπίσκοπο Τεγέας καί ὅλους ὅσοι συμμετεῖχαν στή χαρά του. Ἐπίσης, εὐχαρίστησε τούς γονεῖς του καί τά ἀδέλφια του, γιά τήστήριξη πού τοῦ παρεῖχαν, καθώς καί ὅσους τόν ἐνίσχυσαν καίτόν καθοδήγησαν πνευματικά.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας καί Σπάρτης μέ τή σειρά του τόνισε τή σπουδαιότητα τοῦ Μυστηρίου καί τοῦ ρόλου τοῦ Ἱερέως στόν κόσμο καί ὅτι ὁ νέος Κληρικός, μέ τήν πίστη, τό ἧθος, τήν θεολογική του κατάρτιση καί τήν ὑπακοή στήν Ἐκκλησία, θά μπορέσει νά ἀνταποκριθεῖ στά νέα του καθήκοντα.

Στούς παρισταμένους ἄρχοντες καί στόν εὐσεβή Λαό εὐχήθηκε νά ἔχουν τήν εὐλογία τοῦ συμπατριώτη τουςἁγίου Νείλου.

Ἀκολούθησε ἡ Λιτάνευση τῆς σεπτῆς Εἰκόνος καί τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ὁσίου ἐντός τοῦ χωριοῦ. Κατά τή διάρκειά της, Κλῆρος καί Λαός ἔγιναν μάρτυρες γιά μία ἀκόμη χρονιά τοῦ θαύματος τῆς ρεύσεως ἁγίου μύρου ἀπό τήν Εἰκόνα τοῦ Ὁσίου, γεγονός πού συμβαίνει τίς περισσότερες φορές στή Λιτανεία τῆς μνήμης του.

ΧΑΜπίτας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:04 am


Έκθεση ζωγραφικής για την 201η σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους (pics,vid)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την συμπλήρωση των 201 χρόνων από την σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους ξεκίνησε την Τετάρτη (8/5) με την έκθεση της ζωγραφικής του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού φίλων Παραλίου Άστρους.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κος Γιώργος Καμπύλης , ενώ τον λόγο πήραν στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κος Κοράλλης Κωνσταντίνος και η καθηγήτρια εικαστικών του συλλόγου κα Κωστοπούλου Τζωρτζίνα.

Η έκθεση περιείχε 20 πίνακες ζωγραφικής και ήταν έργα που απεικονίζουν μορφές και θέματα παρμένα από τον εικαστικό θησαυρό της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού στη Βόρεια Κυνουρία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 9 Μαΐου μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου και θα είναι ανοιχτά από τις 10:30-13:30 και 18:00-21:00.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έκθεση ζωγραφικής για την 201η σύγκλιση της Β’ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους

Video of ArcadiaPortal.gr Έκθεση ζωγραφικής για την 201η σύγκλιση της Β’ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:03 am


Το πρόγραμμα των αγώνων του Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανώλης Μανωλόπουλος»

Οι καλύτεροι αθλητές των ρίψεων της χώρας μας και όχι μόνο, δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/05/2024 στο ΔΑΚ
Δήμου Τρίπολης.

Οι αθλητές που θα διακριθούν θα κερδίσουν πόντους στο RANKING (Σύστημα Αξιολόγησης) της WA και θα είναι κριτήριο για την στελέχωση των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών.

Θα ξεκινήσουν το πρωί με τα αγωνίσματα που συμμετέχουν οι μικροί αθλητές και θα ολοκληρωθούν με τους καλύτερους Άνδρες και τις καλύτερες Γυναίκες της χώρας μας, στα αγωνίσματα των ρίψεων, αργά το απόγευμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων:

9:00 Σφαιροβολία Κ16 Κορίτσια Κεντρικό Στάδιο

9:00 Σφυροβολία Κ16 Αγόρια Βοηθητικό

9:00 Δισκοβολία Κ16 Κορίτσια Κεντρικό Στάδιο

10:25 Δισκοβολία Κ16 Αγόρια Κεντρικό Στάδιο

10:30 Σφυροβολία Κ16 Κορίτσια Βοηθητικό

10:45 Σφαιροβολία Κ18 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

11:50 Σφυροβολία Κ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

12:00 Σφυροβολία Κ18 Γυναικών Βοηθητικό

12:30 Σφαιροβολία Κ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

13:10 Ακοντισμός Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

13:30 ΔισκοβολίαΚ18 Άνδρών Κ20 Ανδρών Βοηθητικό

13:30 Σφαιροβολία Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

14:20 Δισκοβολία Άνδρών Κεντρικό Στάδιο

14:45 ΔισκοβολίαΚ18 Γυναικών Βοηθητικό

15:35 Σφυροβολία Γυναικών

 

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

16:50 Σφυροβολία Άνδρών Κεντρικό Στάδιο

16:35 Σφυροβολία Κ18 Άνδρών Βοηθητικό

18:00 Ακοντισμός Άνδρών

 

Κ20 Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

18:05 Σφαιροβολία Ανδρών Κεντρικό Στάδιο

19:30 Δισκοβολία Γυναικών

Κ20 Γυναικών Κεντρικό Στάδιο

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:52 am


Άδειες για μηχανάκια στους πεζοδρόμους: «Άκυρο» από την Αποκεντρωμένη στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τον Μάρτιο του 2024, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας νεαρής γυναίκας από ένα μηχανάκι delivery στην πλατεία Άρεως, έγινε πολλή συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των δικύκλων από τους πεζοδρόμους και τις πλατείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Νόμο, απαγορεύεται η διέλευση μηχανών από πεζοδρόμους και, ασφαλώς, από πλατείες.

Τότε, ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έλαβε απόφαση, ομόφωνη, τα καταστήματα delivery που έχουν έδρα επάνω σε πεζοδρόμους να αδειοδοτηθούν από τον Δήμο Τρίπολης ώστε ένα ή δύο μηχανάκια, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, ανά κατάστημα να μπορούν να λαμβάνουν τις παραγγελίες και στη συνέχεια, με ταχύτητα πεζού, να πηγαίνουν στον προορισμό τους από τον πλησιέστερο δρόμο.

Η απόφαση κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Πελοποννήσου η οποία αποφάσισε την ακύρωσή της, διότι, ανάμεσα στα άλλα, «η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση του Γραφείου Αντιδημάρχου Υποδομών που στερείται νομικού πλαισίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης η Αποκεντρωμένη διαπίστωσε ότι δεν γίνεται στην απόφαση του ΔΣ Τρίπολης καμία αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ επεσήμανε ότι ακόμα και από τη διαλογική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, προέκυψε ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια διέλευσης τροχοφόρων και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μπει σήμανση σε πεζοδρόμους και πλατείες εφόσον... απαγορεύεται.

Επομένως, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης της 19ης Μαρτίου 2024.

Δείτε αναλυτικά στο έγγραφο την αιτιολόγηση της απόφασης.

ΡΡΝ9ΟΡ1Φ-ΡΘΝ by Eve Fallen on Scribd

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:39 am


Εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαίου 2024 & ώρα 18:30 στην εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας που θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο.

Θα αναπτυχθούν τα θέματα:

- Η τέχνη του να είσαι μάνα, από το χθες στο σήμερα. Αθηνά Δημοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

- Από την μητρική αγάπη στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας Κλουκίνα Δήμητρα, Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης και τους Παναγιώτη Ματζουράνη (πιάνο) & Παναγιώτη Παπαντωνίου (τραγούδι).

Ο Δήμαρχος Κων/νος Τζιούμης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:30 am


Εγκαίνια έκθεσης Λαογραφικής Συλλογής των Απανταχού Δαβιωτών

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τσελεπάκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Δαβιωτών σας προσκαλούν το Σάββατο 11 Μαίου 2024 και ώρα 12:00μ στα εγκαίνια έκθεσης Λαογραφικής Συλλογής στο χώρο του πρώην Δημαρχείου στην Άνω Δαβιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γιαννακόπουλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:26 am


Καθημερινό φαινόμενο οι παραβιάσεις των φαναριών στην οδό Ναυπλίου προς πλατεία Κολοκοτρώνη (pics)

Οι δύο συχνότερες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι εκείνες του STOP και του ερυθρού σηματοδότη. Δυστυχώς, στην πόλη μας είναι συχνές και οι δύο, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία να προκαλούνται ατυχήματα. 

Οι παραβιάσεις στους φωτεινούς σηματοδότες πλέον έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, και είναι ένα δείγμα της αδιαφορίας των οδηγών απέναντι στον κίνδυνο ατυχημάτων και μικροτραυματισμών. 

Στην πόλη μας  μεγάλο πρόβλημα  δημιουργείται στον φωτεινό σηματοδότη στον δρόμο της Μεταμόρφωσης από Ναυπλίου προς πλατεία Κολοκοτρώνη.Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει να προκαλούνται ατυχήματα στον συγκεκριμένο δρόμο εξαιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί και της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.

Οι οδηγοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους  την απόσταση του φαναριού επί της οδού Δούνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις στον συγκεκριμένο σημείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής βέβαια γνωρίζουν το συχνό αυτό φαινόμενο της παραβίασης με αποτέλεσμα να καθυστερούν στην ένδειξη του πράσινου σηματοδότη. Δυστυχώς, όσο κι αν παθαίνουμε, δεν φαίνεται να μαθαίνουμε.

Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σώζει ζωές και αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:18 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δύο συλλήψεις στο Άστρος - kalimera-arkadia.gr

Δύο συλλήψεις στο Άστρος  kalimera-arkadia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2024 | 5:53 pm


home - ANA-MPA S.A.

home  ANA-MPA S.A.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Σεισμός στην Αρκαδία - LiFO

Σεισμός στην Αρκαδία  LiFO

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας