Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Εντυπωσιακές εικόνες με drone από τις “Χοροδράσεις”

Το Σάββατο 11 Μαΐου η πλατεία Ελευθερίας και γενικότερα η Καβάλα, ήταν γεμάτη με χορό, με τον Δήμο Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, να διοργανώνει τις “Χοροδράσεις”.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με Pollet Dance και διδασκαλία ζεϊμπέκικου, και ακολούθησαν μετά, πατινάδα των χορευτικών ομάδων των πολιτιστικών συλλόγων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, και παραδοσιακοί χοροί του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης, της Μακεδονίας και των Νησιών.

 

Δείτε ΕΔΩ εντυπωσιακά πλάνα από drone (Κώστας Σαραϊδάρης).

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 5:19 pm


Τένις: Η Ελένη Χατζηαβραάμ κατέκτησε τον 15ο ευρωπαϊκό τίτλο της

Τον 2ο ευρωπαϊκό της τίτλο το 2024, κατέκτησε η Καβαλιώτισσα τενίστρια Ελένη Χατζηαβραάμ, στα διπλά του  "National Sport Park Open U16" κατηγορίας 3 της Tennis Europe, ενώ έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά στα μονά της ίδιας διοργάνωσης.

 

Αυτός ήταν ο 15ος ευρωπαϊκός της τίτλος σε μονά και διπλά στην κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΑΟΑ Πρωταθλητών Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Τον 2ο Ευρωπαϊκό της τίτλο το 2024, στα διπλά του  "National Sport Park Open U16" κατηγορίας 3 της Tennis Europe κατέκτησε η Καβαλιώτισσα Πρωταθλήτρια της Αντισφαίρισης ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΑΜ η οποία έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά στα μονά της ίδιας διοργάνωσης χάνοντας στις λεπτομέρειες την είσοδο της στον τελικό…

 

Η αθλήτρια του ΑΟΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ & του "Karaproimos Coaching Team" πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις και όλη τη διάρκεια του τουρνουά και στις δύο κατηγορίες που αγωνίστηκε..

 

Αυτός είναι συνολικά ο 15ος Ευρωπαϊκός της τίτλος σε μονά και διπλά στην κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια ( έχει 14 τίτλους στα διπλά & 1 στα μονά, (επτά(7) τίτλους στα U14 & επτά(7) τίτλους στα U16)...

 

"Άξιο αναφοράς" είναι πως η νεαρή Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έχει κερδίσει έξι(6) συνεχόμενες φορές στα τελευταία δύο(2) χρόνια το αντίστοιχο τουρνουά στην κατηγορία των διπλών στη γείτονα χώρα με διαφορετικές συμπαίκτριες !!!...

 

Αυτή τη φορά συνεργάστηκε με την Agata Konarska από την Πολωνία και στον τελικό επικράτησαν των Λινάρα Μπουλέσεβα & Μεντίνα Οτερμπέργκερ από το Καζακστάν, με σκορ 6-3, 6-3 για να στεφθούν πρωταθλήτριες…”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 4:43 pm


Μουσικό σχολείο Καβάλας: Ημέρα γνωριμίας με γονείς και μαθητές από όλο τον Νομό

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 το Μουσικό Σχολείο Καβάλας έχει μία ημέρα γνωριμίας. Στις 11:00 το πρωί μαθητές που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας, μαζί με τους γονείς τους, μπορούν να επισκεφθούν το σχολείο, να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα και να γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

“Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 σας προσκαλούμε στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε μια Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας. Στις 11:00 το πρωί υποδεχόμαστε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού μας, τους γονείς τους, καθώς και συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

 

Οι επισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, να περιηγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το Σχολείο μας.

 

Θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

 

Για πληροφορίες - διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο 2510 247190.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 4:08 pm


Βύρωνας Καβάλας: Ανανέωση συνεργασίας με τον Αντώνη Λαδάκη

Ο προπονητής Αντώνης Λαδάκης θα παραμείνει στον πάγκο του Βύρωνα Καβάλας, και τη σεζόν 2024-2025, καθώς η ομάδα από την Καβάλα ανακοίνωσε την παραμονή του.

 

Ο Βύρωνας με τον κ. Λαδάκη είχε μία καλή και σταθερή σεζόν, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση της Α’ ΕΠΣ Καβάλας πίσω μόνο από τον Άρη Πηγών, ενώ έφτασε ως και τον τελικό του Κυπέλλου Καβάλας, όπου εκεί ηττήθηκε από τον ΑΟΚ με 1-0.

 

 

Η ανακοίνωση του Βύρωνα αναφέρει τα εξής:

“Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Λαδάκη για την αγωνιστική σεζόν 2024-25. 

 

Ως προπονητής χαίρει της εμπιστοσύνης μας και ως άνθρωπος της εκτίμησής μας. 

 

Έχουμε δημιουργήσει μια οικογένεια στον Βύρωνα και προχωράμε μαζί. Αντώνη, συνεχίζουμε!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 3:34 pm


Στην Καβάλα η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα θα επισκεφθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια σε θέματα μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

 

10:00 Επίσκεψη στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

10:30 Συνάντηση με νομ.σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας

11:15 Επίσκεψη στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

12:00 Συνάντηση με σωματείο ταξί Καβάλας

12:30 Σύσκεψη με τα μέλη της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καβάλας και μέλη/στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΔΕΕΠ

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 1:58 pm


Εργοανάπτυξη: Ξεχασμένη και ανενεργή – Γιατί;

γράφει ο

Δημήτρης Λυμπεράκης

 

 Στις 23/12/2019 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης στην Καβάλα κ. Σημιτσής μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εργοανάπτυξης, η οποία εξέλεξε νέο Δ.Σ με πρόεδρο τον κ. Γρανά, είχε δηλώσει:

 

«Μια νέα εποχή ξεκίνησε σήμερα για την επιχείρηση. Το Δ.Σ έχει να οργανώσει πολλά πράγματα ύστερα από χρόνια απραξίας. Να συμμαζέψει τα οικονομικά της Εταιρείας. Να τρέξει Ευρωπαικά προγράμματα. Να φέρει χρήματα στην αγορά. Και να επιτύχει το μεγάλο αναπτυξιακό στόχο, που είναι η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών, μαζί με τους βουλευτές του νομού μας και όλη την Περιφέρεια. Η Εργοανάπτυξη αφορά όλη την Περιφέρεια.»

 

Πέρασαν 4,5 χρόνια από τότε και η κατάσταση παραμένει απελπιστικά στάσιμη. Τα Λουτρά των Ελευθερών, ο μεγάλος αναπτυξιακός στόχος της Περιφέρειας, βουλιάζουν στην πλήρη απαξίωση, στη καταστροφή και ανυποληψία, η Ανάπτυξη φυσικά δεν εμφανίστηκε, Ευρωπαικά προγράμματα δεν φάνηκαν στον ορίζοντα και χρήματα στην αγορά δεν ήλθαν.

 

Οι 5 μήνες περίπου άσκησης διοίκησης από εσάς αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, νομίζω, ότι είναι αρκετοί για να έχτε αποκτήσει μία εικόνα και να  φανερώσουν ένα δείγμα γραφής της Διοίκησής σας σχετικά με τα προανεφερόμενα.

 

Ερωτάσθε λοιπόν:

 

- Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχετε προχωρήσει σε επαναδραστηριοποίηση της Εργοανάπτυξης με καινούργιο Δ.Σ και Πρόεδρο, ώστε να ασκήσει έργο και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στα Λουτρά των Ελευθερών;

 

- Ποιος είναι Πρόεδρος αυτήν τη χρονική περίοδο;

 

- Προσανατολίζεστε να καταργήσετε την Εργοανάπτυξη, όπως ακούγεται;

 

- Είστε σε θέση κύριε Τοψίδη και κύριε  Ιωσηφίδη να παρουσιάσετε στους Περιφερειακούς Συμβούλους στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  το έργο που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας των κυρίων Σημιτσή και Γρανά, σχετικά με την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών;

 

- Είστε σε θέση κύριε Τοψίδη και κύριε Ιωσηφίδη να μας ενημερώσετε για τη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα Λουτρά των Ελευθερών; Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος; Ποια είναι τα κωλύματα; Υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας που απαιτείται, ώστε να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να αρχίσει, επιτέλους, η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης;

 

*Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Δημήτρης Λυμπεράκης - Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 12:56 pm


Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις για το Μουσικό σχολείο Καβάλας

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων ότι οι αιτήσεις συμμέτοχης στη διαδικασία επιλογής για την Α΄ Γυμνασίου της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Μαΐου 2024.

 

Οι γονείς/κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να φοιτήσει το παιδί τους στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση και να την καταθέσουν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 

1. Συμπληρώνοντας την Αίτηση μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας:

https://tinyurl.com/aitisi2024

 

2.  Αποστέλλοντας τη σχετική Αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: [email protected]

 

Το έντυπο της Αίτησης καθώς και αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό μπορούν οι γονείς/κηδεμόνες να το προμηθεύονται από τον ιστότοπο του Σχολείου:

http://mousikokavalas.mysch.gr

 

Οι αιτήσεις είναι προτιμότερο να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να την καταθέσει στο Σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για όσους επιλέξουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Αίτησή τους θα τους αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο αριθμός πρωτοκόλλου της.

 

Αναφέρουμε, ότι στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, έπειτα από επιλογή. Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται από αρμόδια επιτροπή που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10   

Τηλέφωνα: 2510 247190, 2510 247195

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Ιστότοπος: http://mousikokavalas.mysch.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 12:09 pm


Νέα Αριστερά Καβάλας: «Υπό κατάρρευση το σύστημα των αγροτικών ενισχύσεων»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς σχετικά με την τελευταία πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων θα είναι χειρότερη από την προηγουμένη και ότι ο εκάστοτε Υπουργός στη συνέχεια θα αυτοθαυμάζεται.

 

Αψευδής μάρτυρας η τελευταία πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την οποία πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των αγροτιών από όλη την Ελλάδα για τα κουτσουρεμένα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς τους, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ μιλά για «άλμα προς το μέλλον» και ο κ. Αυγενάκης για «υψηλότατο ποσοστό ακρίβειας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ».

 

Αποτελεί ειρωνεία ότι λίγες μόνο μέρες μετά αναγκάστηκε να παραδεχθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την ΕΕ για πληρωμές ενισχύσεων επι ΝΔ «χωρίς διαφάνεια» και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ, επιβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο την αδυναμία του για την καταβολή των ενισχύσεων δίκαια και έγκαιρα.

 

 

Αντί να γυρνάει σε κομματικές φιέστες σε όλη την Ελλάδα ο κ. Αυγενάκης κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τα προβλήματα της ΚΑΠ, που το κόμμα του ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο και η κυβέρνηση του εκπόνησε και εφάρμοσε το Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας, ας ασχοληθεί με τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του στην καταβολή των ενισχύσεων και ας προσπαθήσει να επιστρέψει η κανονικότητα που υπήρχε στις πληρωμές πριν το απερίγραπτο μπάχαλο που δημιούργησε η διακυβέρνηση της ΝΔ σε αυτές.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 10:01 am


Καθάρισαν το δάσος της Παναγούδας από σκουπίδια, κλαδιά, χόρτα και φερτές ύλες (φωτογραφίες)

Τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας και οι κάτοικοι της περιοχής, καθάρισαν το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου το δασάκι της Παναγούδας, μαζεύοντας τα απορρίμματα και απομακρύνοντας κλαδιά, χόρτα και φερτές ύλες.

 

Παράλληλα, παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Χρήστου Τσιτσιλικάκη, φρόντισαν για την επισκευή ορισμένων εγκαταστάσεων και τον καλλωπισμό κοινοχρήστων χώρων.

 

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καβάλας σχετικά με τη δράση:

 

Η Τοπική Κοινότητα Καβάλας και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής δείχνουν το δρόμο της ανυστερόβουλης εθελοντικής προσφοράς σε όλους μας.

 

Είθε να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς το παράδειγμά τους.

 

* Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 9:24 am


Το έθιμο του Ποντιακού Γάμου στον Ζυγό (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Ποντιακού Συλλόγου Ζυγού Καβάλας "ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων των Δήμων Καβάλας, Κεφαλαρίου και Νέστου, το έθιμο της Αναπαράστασης Ποντιακού Γάμου.

 

Κατά της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ζυγού, μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους το παραδοσιακό κεσκέκ.

 

Το εν λόγω δρώμενο, που αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς θεσμούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζυγού, Κώστας Χανδρουλίδης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Αγροτικών Θεμάτων και Παιδικών Σταθμών, Ντέμη Κοτσακίδη και Ανέστη Δημητριάδη αντίστοιχα, ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής, Γιώργος Δαλακούρας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

- Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων

- Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυστύλου

- Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεφαλαρίου

- Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου

 

Χορωδία: Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων

 

*Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2024 | 8:53 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας