Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Tρίπολη: Μέγας Εσπερινός και Λιτανεία στον Άγιο Κωνσταντίνο (pics,vid)

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός στον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 20 Μαΐου παραμονή της εορτής στην περιοχή «Ματζαγρά» στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρίπολης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κκ Ευστάθιο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός όπου πολλοί πιστοί τίμησαν τους Αγίους  καθώς και προσέφεραν αρτοκλασία  υπέρ υγείας και βοηθείας και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου, στην οποία συμμετείχε η Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:00 pm


Δ.Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το Σάββατο 18 Μαΐου, στην Καλαμάτα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους μελλοντικούς επιστήμονες, να δει τις δημιουργίες τους και να μιλήσει μαζί τους για τις πρωτότυπες ιδέες τους.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δίνουμε στους νέους μας τα εργαλεία και τις ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αναδείξουν τις ιδέες τους, διότι αυτοί είναι το μέλλον μας. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και τη δημιουργικότητά τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Το φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και φιλοξένησε πάνω από 60 ομάδες και 550 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:30 pm


Βράβευση των μαθητών για την συμμετοχή τους στον λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την ειρήνη

Το Γυμνάσιο Τεγέας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Γαληνό Ιωάννη, κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 διοργάνωσε λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την ειρήνη.

Στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, έλαβαν μέρος δέκα σχολικές μονάδες του Νομού Αρκαδίας και ογδόντα περίπου μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες διήγημα, παραμύθι και ποίημα.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Γαληνός, θεολόγος, φιλόλογος και συγγραφέας, η κ. Βασιλική Λαλαγιάννη, καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο “Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Πολιτισμός” στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κ. Βασιλική Αλεξοπούλου, φιλόλογος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων, η κ. Μαρία Μάγκλαρη, φιλόλογος, Διευθύντρια του Γυμνασίου Τεγέας, η κ. Καραβία Παρασκευή, υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης, φιλόλογος, η κ. Μπίρη Σοφία, φιλόλογος και η φιλόλογος κ. Γαζάκη Ιφιγένεια.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές σήμερα Δευτέρα 20/5/2024 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Οι μαθητές διάβασαν αποσπάσματα ή περιλήψεις από τα έργα τους, ενώ στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε απονομή των βραβείων και των επαίνων.

Τα έργα των μαθητών που απέσπασαν το πρώτο βραβείο θα διαβάσουν η Νίκη Παπαγεωργίου και ο Αντώνης Παπαγεωργίου, μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, ενώ τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η μαθήτρια του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης, Μαίρη Τότση.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Βράβευση των μαθητών για την συμμετοχή τους στον λογοτεχνικό διαγωνισμό

Video of ArcadiaPortal.gr Βράβευση των μαθητών για την συμμετοχή τους στον λογοτεχνικό διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:27 pm


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -17- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (20.5.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -122- άτομα, -93- οχήματα, προσήχθησαν -26- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -17- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
 -8- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
 -4- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 -3- άτομα, για κλοπή τροχοφόρου,
 -2- άτομα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -21- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:15 pm


Παρουσίαση βιβλίου από την Παγγορτυνιακή Ένωση

Η Παγγορτυνιακή Ένωση έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην επίσημη παρουσίαση της αφιερωματικής έκδοσης της, «Μοναστήρια και Ασκητήρια της Γορτυνίας», με συγγραφέα τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
 Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Ιβηρίτης, πρ. Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους
 Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Αγγελίδης, εκ της Ι. Μονής Αιμυαλών Γορτυνίας
 Κωνσταντίνος Καλύβας, Επίτιμος Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης

Συντονίζει ο συγγραφέας Μανώλης Μελινός, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:
 Ο Χορός Ψαλτών «Ενήχημα» υπό την διεύθυνση του διακόνου Σωτηρίου Κουτσούρη.
 Ομάδα παραδοσιακών μουσικών υπό την επιμέλεια του Βασίλη Οικονόμου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τιμητική βράβευση του συγγραφέα, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη για την επί 18 χρόνια προσφορά του ως Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ένωση.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Αγγελακόπουλος                   Ελένη Παπαγιάννη

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 9:00 pm


Oλοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης με Βέλγους και Ολλανδούς τουριστικούς πράκτορες στην Aρκαδία

Ένα ακόμα Fam Trip ολοκληρώθηκε επιτυχώς για την Πελοπόννησο, με την συμμετοχή 7 ταξιδιωτικών πρακτόρων από Βέλγιο και Ολλανδία και επίκεντρο ενδιαφέροντος την Π.Ε. Αρκαδίας .

Το εν λόγω Fam Trip πραγματοποιήθηκε 13-17 Μάϊου 2024 και διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, τις τοπικές Ενώσεις Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Άμστερνταμ, Ολλανδίας.

Κατά την πρώτη μέρα, στις εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχείου στα Μαγούλιανα Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση (workshop) κατά την οποία οι προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Π.Ε. Αρκαδίας, μέσω των παρουσιάσεων από 10 διαφορετικές εταιρίες που συμμετείχαν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, με αντικείμενο τον τουρισμό υπαίθρου, την αγροδιατροφή, την άθληση και περιπέτεια, τον πολιτισμού κ.ά.). Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού, με στόχο την προώθηση προσφορών, την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.

Το τετραήμερο ταξίδι εξοικείωσης που ακολούθησε στις ορεινές και παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας, περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων, δίνοντας στους καλεσμένους hosted buyers την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Οι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν γραφικούς παραδοσιακούς ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς, γνώρισαν την πλούσια φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της περιοχής . Παράλληλα επισκέφτηκαν επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας, της εστίασης και της μεταποίησης αποκτώντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Συνολικά, το ταξίδι εξοικείωσης άφησε άψογες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την φιλοξενία των Αρκάδων. Για άλλη μία φορά, η Αρκαδία αποδεικνύεται ένας ελκυστικός προορισμός για ταξιδιώτες από αγορές λιγότερο παραδοσιακές για την Πελοπόννησο και ό,τι μπορεί να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, πέρα από τον κλασικό μοντέλο μαζικού τουρισμού ‘’ήλιου και θάλασσας’’.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Καθ. κ. Κων/νος Μαρινάκος επεσήμανε: «Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Άμστερνταμ- Ολλανδίας, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τις τοπικές Ενώσεις Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, φιλοξένησε για το διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2024 μια εξαιρετική ομάδα Τουριστικών Πρακτόρων από το Βέλγιο και την Ολλανδία για ένα ‘’ταξίδι εξοικείωσης’’ με το τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας. Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε ήταν ένα άρτια οργανωμένο και καλά στοχευμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας, με την συμμετοχή και στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων, μεταποίησης, αγροδιατροφής, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά.) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, με βάση το οποίο δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία στους καλεσμένους μας να γνωρίζουν μέσα από βιωματικές εμπειρίες και στοχευμένες δράσεις, το ξεχωριστό τουριστικό προϊόν της περιοχής και σε εμάς η δυνατότητα να καταγράψουμε τις ειδικότερες ανάγκες και επιθυμίες του πελατειακού κοινού που οι καλεσμένοι μας εκπροσωπούν σε Βέλγιο και Ολλανδία. Η κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια του Fam Trip, θα μας δώσει την δυνατότητα να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε ειδικά ‘’ταξιδιωτικά πακέτα’’ και προσφορές, με έμφαση στις ειδικές και θεματικές μορφές τουρισμού, σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές αγορές αυτές του Βελγίου και της Ολλανδίας, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην Αρκαδία. Στο εγγύς μέλλον ετοιμάζουμε δυο ακόμα ταξίδια εξοικείωσης στην Πελοπόννησο και ένα διεθνές φεστιβάλ που θα υλοποιείται σε ετήσια βάση, χτίζοντας με σταθερά βήματα τις προϋποθέσεις ούτως ώστε η Πελοπόννησος να καταστεί ένας προορισμός υψηλής ποιότητας, αειφορικού τουρισμού».

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:40 pm


Γιαννόπουλος: Ο 6ος Αγώνας Ειρήνης είναι αφιερωμένος στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), χαιρετίζει όλους τους δρομείς μικρούς και μεγάλους που ήρθαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πελοποννήσου, αλλά και από την Αθήνα. Καλωσορίζουμε επίσης και όλους τους συνοδούς τους και όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια μας και έχετε αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία μας που έχει γίνει πολιτιστικός και αθλητικός θεσμός για την πόλη μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες εθελοντές και τις ομάδες υποστήριξης των συνδιοργανωτών ορειβατικών και δρομικών συλλόγων της Τρίπολης.

Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων. Τους Αρκάδες Διασώστες. Όπως επίσης και τα τοπικά ΜΜΕ που στηρίζουν την προσπάθειά μας και συμβάλουν στην ανάδειξη και την προβολή της στον κόσμο της περιοχής μας. Τα σχολεία της Τεγέας . Την Τροχαία Τρίπολης που όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται ο αγώνας, προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του. Όλους τους, επαγγελματίες για τις προσφορές τους. Το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ευγενική χορηγία τους.

Και φέτος ο αγώνας μας στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία και αυτό μας δίνει δύναμη κάθε χρόνο να τον κάνουμε όλο και καλύτερο, αντάξιο για τον μεγάλο αντιιμπεριαλιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που σε λίγες μέρες στις 22 του Μάη, έχουμε τη δραματική επέτειο της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Ακριβώς για αυτό τον λόγο συνολικά η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται μεγάλη ευθύνη αλλά και μεγάλη τιμή να βγάλει σε πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα που κάνει σε αντίξοες συνθήκες για να αποκτήσει το δικό του κράτος. Ναι το λέμε και το βροντοφωνάζουμε: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ο Παλαιστινιακός λαός έρχεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση από την πλευρά του Ισραήλ των δολοφονικών επιθέσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν τραγικό απολογισμό 35.000 νεκρούς εκ των οποίων 15.000 παιδιά και 9.000 γέροντες, άμαχο πληθυσμό, ενώ με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 7.000. Πρόκειται για πραγματική γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά η υποκρισία κι ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, ως ένωση του κεφαλαίου κατά των λαών. Η επιλεκτική και ψευδεπίγραφη ευαισθησία της για το λαό της Παλαιστίνης καταρρίπτεται στην πράξη από την αναγόρευση του Ισραήλ ως στρατηγικού εταίρου κι ενώ δηλώνει υποτίθεται την εναντίωσή της σ’ αυτό τον πόλεμο, στην πραγματικότητα δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία
του παλαιστινιακού λαού και καταψηφίζει κάθε πρόταση που αποβλέπει σε οποιαδήποτε ουσιαστική λύση.

Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα της αναγνώρισης στο Ισραήλ του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, που αναπαράγει η ευρωατλαντική προπαγάνδα και που υιοθετούν η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής – ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 – για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Έχουν μερίδιο συμβολής στο ξεκλήρισμα του λαού της Παλαιστίνης γιατί διατηρούν κι ενισχύουν τις οικονομικές – πολιτικές – στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Είναι γνωστό πως με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που υιοθετεί και ενισχύει πλήρως η σημερινή κυβέρνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας εκπαιδεύονται Ισραηλινοί πιλότοι και άλλοι Νατοϊκοί μακελλάρηδες.

Από την άλλη είναι σε εξέλιξη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, στην πραγματικότητα είναι πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας με απρόβλεπτες συνέπειες αφού πάνω στο «τραπέζι παίζουν» όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και η χρήση πυρηνικών όπλων. Σε αυτά τα πολεμικά μέτωπα με ευθύνη της κυβέρνησης και το άλλοθι που της δίνουν τα άλλα κόμματα η χώρα εμπλέκεται σε αυτά τα ολοκαυτώματα σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα των Ελλήνων.

Έτσι βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στην δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αναμετρήσεων. Η περιοχή της Πελοποννήσου έχει το δικό της ρόλο σε αυτή την αρνητική εξέλιξη. Εκτός από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟΪΚΟ και άλλα στρατιωτικά αεροδρόμια μετατρέπονται σε ορμητήρια πολέμου. Το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας οργανώνει την άσκηση ΙΝΙΟΧΟΣ που είναι πρόβα γενικευμένου πολέμου. Η ΝΑΤΟΪΚΗ βάση του Αράξου προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πυρηνικά. Η χώρα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ
και ταυτόχρονα σε ένα τεράστιο στόχο αντιποίνων.

Να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Εξάλλου ο Γρηγόρης Λαμπράκης αυτές ακριβώς τις αξίες πρέσβευε. Δεν ήταν γενικά ένας ειρηνόφιλος, πασιφιστής αλλά είχε αναδειχθεί από το ίδιο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ως πρωτοπόρος μαχητής του και για αυτό ακριβώς το λόγο δολοφονήθηκε από το αμερικανόδουλο παρακράτος της εποχής.

Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός για να σταματήσει το μακελειό των πόλεμων αλλά και οι αιτίες που τους προκαλούν. Δεν υπάρχει μέλλον για την ανθρωπότητα σε ένα τέτοιο προσανατολισμό. Αντίθετα ο αγώνας για να γίνουν οι λαοί κυρίαρχοι της ζωής και του πλούτου που παράγουν, είναι μονόδρομος και ρεαλιστικός, γιατί είναι αναγκαίος. Συνεχίζουμε αταλάντευτα δυναμώνοντας την πάλη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, που μπορεί να εγγυηθεί ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη σχέσεις αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των λαών.

Οι λαοί όταν το αποφασίσουν μπορούν να νικήσουν…
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗ.
***Ο Γιαννόπουλος Ανδρέας είναι μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:20 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ξεινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στον πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή των παιδιών τους σε Κατασκήνωση, τους ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 για να καταθέσουν την απαιτούμενη αίτηση ηλεκτρονικά, σε ενιαία πλατφόρμα του e- Ε.Φ.Κ.Α. για όλους τους εργαζόμενους-δικαιούχους οι οποίοι προβλέπονται στα Καταστατικά του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Αρμόδιος φορέας είναι ο e-Ε.Φ.Κ.Α. και η Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος καθόρισε τις προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων φιλοξενίας των παιδιών των ασφαλισμένων του Τομέα Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2024.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι, τα παιδιά να ασφαλίζονται στον πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και να έχουν ηλικία από έξι (6) έως και δεκαέξι (16) ετών.

Προκειμένου να υποβάλλετε την αίτηση για το Πρόγραμμα των Κατασκηνώσεων θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία που περιγράφεται στην σελίδα του e-Ε.Φ.Κ.Α., χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

Ο Σύνδεσμος για την είσοδο στην πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του e-Ε.Φ.Κ.Α. ( www.efka.gov.gr ).

Προς διευκόλυνσή σας συνημμένα σας στέλνουμε και τις οδηγίες του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας       Γιάννη Τσούνης

 

 

 

 

e-Ε.Φ.Κ.Α.-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ (16-05-2024) by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:00 pm


Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς, ειπε κατηγορηματικά ο Γεραπετρίτης

Eurokinissi

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα μέρη, συνιστά έναν πολύ βασικό κόμβο στον οποίο οικοδομήθηκε η διεθνής σχέση της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk radio».

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «δεν τίθεται προς ώρας» ζήτημα κατάργησής της. Τόνισε πως η Ελλάδα σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά επεσήμανε πως «ανεξάρτητα με τις ιδεολογικές, πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχει η νέα πολιτική ηγεσία απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή είναι μία διεθνής συνθήκης η οποία έχει κυρωθεί».

«Αυτονοήτως, η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογεί τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πλήρους και συνεπούς εφαρμογής της. Και για τον λόγο αυτόν νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας θα αξιολογήσει τα ζητήματα αυτά και θα συμμορφωθεί ως προς τις απαιτήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών», υπογράμμισε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:36 pm


Το "ευχαριστώ" του Γιώργου Λυτρίβη στον Δημήτρη Πτωχό

Ο νέος Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς ΑΕ» Γιώργος Λυτρίβης με ανάρτησή του στα social media ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό  για την τιμή που του έκανε ώστε να τον συμπεριλάβει στο ΔΣ.

 

Ευχαριστώ τον Δημήτρης Πτωχός - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την τιμή να με κάνει μέρος μιας σπουδαίας ομάδας στην κοινή προσπάθεια για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

#morias_aota

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:32 pm


Οικονομικό Επιμελητήριο: Επίλυση τρεχόντων φορολογικών θεμάτων

Θέμα: «Μετάθεση χρόνου υποβολών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρμα myBusinessSupport και δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων με αγροτικά εισοδήματα.»

Αξιότιμοι,

Για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον φόρο κατά πενήντα τοις εκατό (50%) επαγγελματιών αγροτών και κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για όσους καλλιεργούν χωρίς να είναι επαγγελματίες αγρότες (ετεροεπαγγελµατίες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι κλπ) τα στοιχεία των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του 2023, υποβάλλονται στην εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. πριν την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 και το αργότερο μέχρι και τις 31/3/2024.

Ωστόσο, λόγω της πρόσφατης έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η επικοινωνία των περισσότερων υπόχρεων με τους λογιστές τους έγινε μετά το άνοιγμα της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, μη γνωρίζοντας τα φορολογικά οφέλη και τις προθεσμίες από την υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Επειδή η καθιέρωση της συμβολαιακής γεωργίας και το μέτρο της απαλλαγής του φόρου (50% ή 30%) συμβάλει σημαντικά στη τόνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, ζητάμε τη μετάθεση του χρόνου υποβολών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας και της αποδοχής τους από τους εμπόρους, έως την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των υπόχρεων παραγωγών, προθεσμία η οποία, πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί παγίως.

Επίσης δεν έχει δοθεί κάποια επιλογή για τους αγρότες που είναι μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών ή Ομάδας Παραγωγών να μπορούν να τύχουν της μείωσης του φόρου, αφού δεν έχουν υποχρέωση υποβολής συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας (έντυπο Ε3 στον κωδικό 943).

Συνεπώς, έτσι όπως είναι δομημένη σήμερα η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, από όλους όσους έχουν αγροτικά εισοδήματα και δεν είναι επαγγελματίες αγρότες, ελάχιστοι θα τύχουν της έκπτωση του 30% του φόρου, θέμα στο οποίο ζητάμε την μέριμνα σας για την άμεση επίλυση του.

Τέλος, όσον αφορά τους συνταξιούχους με αγροτικά εισοδήματα υποχρεωτική είναι η μετάθεση της δήλωσης απασχόλησης τους τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει προσδιοριστεί το καθαρό εισόδημα τους από τις αγροτικές δραστηριότητες τους.

«Στις εξαιρέσεις από κάθε κράτηση περιλαμβάνονται οι αγρότες συνταξιούχοι του ΟΓΑ που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα, οι συνταξιούχοι άλλων Ταμείων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα από την οποία αποκτούν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, οι πολύτεκνοι και οι συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών (δελτίο τύπου ΕΦΚΑ στις 26/2/2024)».

Με Εκτίμηση,

Για την Διοίκηση του 11ου Π.Τ. Ν/Α Πελοποννήσου του Ο.Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:30 pm


Ομιλία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη Μεγαλόπολη

Ομιλία με θέμα: Επιπτώσεις του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος στην υγεία, θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Πολύβιος στη Μεγαλόπολη.

Ομιλητής ο κ. Δημήτριος Αιμ. Γράσσος MD,Msc Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος Επιμελητής Α΄Πνευμονολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:10 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία 21 Μαϊου «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!»

Μήνυμα αγανάκτησης, αντίδρασης και οργής για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και έχει οδηγήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε ξέφρενη πορεία, εξαθλιώνοντας και συνθλίβοντας τους οικονομικά ασθενέστερους προς όφελος του κεφαλαίου, θα
στείλουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ21 ΜΑΪΟΥ 2024.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συστρατευθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μία αδιέξοδη πολιτική, η οποία έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Θα πουν «ΩΣ ΕΔΩ» στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), προκαλώντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία στους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι.

Από την αρχή των μνημονίων, δεκατέσσερα (14) ολόκληρα χρόνια, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016- 2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης
εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και μέσω των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. θέλει να τα παρουσιάσει ως αποτελεσματική εισοδηματική πολιτική.
Χωρίς ίχνος ντροπής και απύθμενο θράσος κάνουν ότι μπορούν για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας παντελώς για τις ζωές των πολιτών. Θα έλεγε κανείς πώς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν διστάζουν ακόμη και να
εγκληματήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αρρωστημένα σχέδια τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τα Τέμπη ήταν ένα απ' αυτά τα εγκλήματα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τα εγκλήματα αυτά να μείνουν ατιμώρητα.

Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν και να βροντοφωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!». ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
 Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
 Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
 Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
 Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
 Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
 Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος, διαπλοκής και διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, και θα δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα (Νίκης 5-7). ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:05 pm


Tο 9ο TRIPolis Rock Festival έρχεται τον Ιούλιο

Έφτασε η ώρα που τελειώνει η προεργασία αρκετών μηνών και αρχίζει ο χρόνος να μετρά για το 9ο TRIPolis Rock Fest, Σάββατο και Κυριακή 27 - 28 Ιουλίου στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης (εκτός απροόπτου - λόγω των εργασιών που συμβαίνουν). Όλα αυτά με τη συμπλήρωση φέτος των 20 χρόνων από το 1ο φεστιβάλ μας το 2004, με ένα μεγάλο κενό να μεσολαβεί που δεν μας άρεσε καθόλου αλλά με μεγάλη χαρά γιατί η κοινότητα που ξεκίνησε εκείνο το πρώτο φεστιβάλ όχι μόνο βρίσκεται ακόμα εδώ αλλά έχει αυξηθεί και έχει πληθύνει.

Το πρώτο πράγμα που θέλαμε εδώ και καιρό να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε ΟΛΕΣ τις μπάντες και όλους τους μουσικούς που μας έστειλαν και συνεχίζουν να μας στέλνουν τη δουλειά τους. Είναι πραγματικά τόσοι πολλοί που είναι αδύνατο να απαντάμε σε όλους μεμονωμένα, σας ακούμε όμως όλους με πολλή προσοχή και τις περισσότερες φορές με ευχάριστη έκπληξη. Μακάρι να μπορούσαμε να μοιραστούμε με όλη την κοινότητα τις αμέτρητες ώρες που περνάμε - συνήθως τα μεσημέρια στα στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Τρίπολης - ακούγοντας τις δουλειές όλων σας που μοιράζεστε μαζί μας. Το φεστιβάλ θα έπρεπε να διαρκεί πολλές εβδομάδες για να εμφανιστούν όλα όσα μας άρεσαν οπότε είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε υλικό μόνο για δύο ημέρες, αφήνοντας έξω πολλά όμορφα πράγματα.

Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι να γίνουν ραδιοφωνικά αφιερώματα με κομμάτια από όλες τις μπάντες που έχουν στείλει τη δουλειά τους - άσχετα αν συμμετέχουν φέτος ή όχι στο line up - για να μπορέσουμε να μοιραστούμε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ!

Με αυτά τα εισαγωγικά, αρχίζουμε από τις επόμενες ημέρες να προυσιάζουμε το φετινό line-up, τις παράπλευρες δράσεις, το beer pass, τα T-shrits και φυσικά τους χορηγούς μας.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ: Οι χορηγοί μας δεν είναι ούτε πολυεθνικές ούτε μεγάλες ανώνυμες εταιρείες. Εκτός από το Δήμο Τρίπολης που κάθε χρόνο μας στηρίζει με πολλούς και σημαντικούς τρόπους (χώρος, ήχος κτλ), όλοι οι υπόλοιποι που συμβάλλουν είναι απλά μέλη της κοινότητας που θέλουν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στα έξοδα. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει για τη φετινή χρονιά, στείλτε μας ένα e-mail στο [email protected] για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι χορηγίες είναι ανοιχτές στον οποιονδήποτε.

BEER PASS: Οι μύστες μπορείτε να επικοινωνείτε από τώρα για τα απαραίτητα καρτελάκια.

T-SHIRTS: Όσοι θέλετε να προπαραγγείλετε δηλώστε το νούμερό σας για να μπει στην παραγγελία ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

*Όπως πάντα, το φεστιβάλ είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ, με ελεύθερη είσοδο, τρέχει εθελοντικά από την κοινότητα του TRIPolisRockFest και ο μόνος λόγος που συνεχίζει να υπάρχει είναι εξαιτίας της κοινότητας που συνεισφέρει είτε στα έξοδα είτε με προσωπική εργασία είτε και στα δύο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:00 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Τρίτη

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τρίτη 21/5/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Ερυθρού Σταυρού, από το ύψος της οδού Δόξας έως το ύψος της οδού Αισώπου
και η εκτροπή των οχημάτων που κατευθύνονται στην κεντρική είσοδο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου θα γίνεται από τις οδούς Δόξας, Δημοπούλου  και
Αισώπου απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.''

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:57 pm


Κώστας Τζιούμης: Στόχος η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της (pics)

Με party ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxKlonatzidika την Κυριακή (19/5/2024) στην Τρίπολη.

Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα παιδιά επιστήμονες από την Τρίπολη τα οποία «δεν ξεχνούν και ενδιαφέρονται για την πόλη τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις σημαντικές ομιλίες που έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης στήριξε – όπως και πέρυσι – έμπρακτα αυτή την εκδήλωση.

«Πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία, που δείχνει τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας με αυτά τα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να βρούμε τρόπο να επιστρέψουν στην Τρίπολη. Η εκδήλωση ήταν ακόμα καλύτερη από πέρυσι και εξελίσσεται σε ένα νέο θεσμό. Στόχος είναι η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:54 pm


Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού και συνοδευτικές υπηρεσίες επανέκθεσης Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», στην ΠΕ Κορινθίας, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, Αναστάσιος Γκιολής:

«Μετά την κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση προϋπολογισμού 1.270.000€ πέρασε από την Περιφερειακή Επιτροπή και η Προμήθεια προθηκών και λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου προϋπολογισμού 1.040.000€, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός προχωρούν με πράξεις στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:45 pm


Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (19.5.2024) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για απόπειρα ληστείας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:30 pm


Στην τελική ευθεία η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στόχος είναι έως το τέλος του έτους να έχει εφαρμοστεί παντού. Στο υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν βελτιώσεις και παρεμβάσεις ώστε το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και να λύνει παρά να δημιουργεί προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί μία εξειδικευμένη ομάδα που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, η οποία και θα καταγράψει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία και θα προτείνει λύσεις για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών στους τομείς όπου εφαρμόζεται πιλοτικά (βιομηχανία και λιανεμπόριο), θα εκδοθούν οδηγίες για την επίλυσή τους. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν θα αλλάξουν την ουσία του μέτρου, αλλά θα βελτιώσουν την εφαρμογή του.

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η καθιέρωση ενός μικρού, ελαστικού χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο ο εργαζόμενος θα μπορεί να χτυπά την κάρτα του χωρίς να μεταβάλλεται το ωράριο εργασίας. Το διάστημα αυτό δεν θα υπερβαίνει τα 15 με 20 λεπτά πριν ή μετά τη λήξη του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία και το λιανεμπόριο διανύουν το διάστημα προσαρμογής στο νέο μέτρο, με την πλήρη εφαρμογή του να έχει μετατεθεί για τον Ιούλιο.

Οι προβλεπόμενες ποινές

Οι ποινές για τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη την κάρτα εργασίας, αλλά και για αυτές που θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό, περιλαμβάνουν τα εξής:

Μη ενεργοποίηση ψηφιακής κάρτας εργαζομένου: 10.500 ευρώ.

Μη τήρηση για τουλάχιστον δέκα έτη των στοιχείων του συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας, εφόσον παρεμποδίζεται ο έλεγχος και η επαλήθευση οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένου σε εργατική διαφορά: 4.000 ευρώ.

Υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που αποκλίνουν από την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.

Μη υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου για την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.

Εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου σε εργαζόμενο χωρίς ενεργοποίηση της ευέλικτης προσέλευσης και της ψηφιακής κάρτας εργασίας: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης στοιχείων εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε περίπτωση μεταβολών στοιχείων δήλωσης πριν την εφαρμογή της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» μερικώς απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας πριν την μεταβολή και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» πλήρως απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου: 600 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:15 pm


Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο για αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών. Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος. 

Για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στη πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους και υπό το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  διοργανώνουν δράσεις προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Μαΐου 2024 στην Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αρκαδίας ως ακολούθως:

Για την Π.Ε. Κορινθίας:

24 Μαΐου  Κ.Υ. Λουτρακίου  και ώρα 14:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

25 Μαΐου Κ.Υ. Νεμέας και ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Για την Π.Ε. Αρκαδίας

24 Μαΐου Κ.Υ. Τρίπολης και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα:

2744360000 Κ.Υ. Λουτρακίου για τη πραγματοποίηση της Δράσης στο Λουτράκι. 

2746360000 Κ.Υ. Νεμέας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στη Νεμέα.

2713610244 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στην Τρίπολη.

 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν από Ιατρούς Δερματολόγους. 

Ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα Δημόσιας Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:11 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας